View as Tabell Lista

Artiklar 101-144 av 144

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Pojke försvunnen
    Pojke försvunnen
    Beskrivning

    "… en spännande, välskriven roman med skarpsynta skildringar av moraliska konflikter och mänskliga tillkortakommanden." Ingalill Mosander, Aftonbladet

    Charlotta Nilsson, Andreas och Amandas mamma, känner en ständig oro för sina barn, hon söker ofta läkare för deras skull, och symptomen är många. Nioårige Andreas har oförklarliga blåmärken och feber, Amanda andas inte som hon ska. Är Charlottas oro befogad eller handlar det om en sjuk hjärnas rop på hjälp? Är det rent av så att hon gör sina barn sjuka?

    Kriminalinspektör Maria Wern arbetar under sommaren på Gotland för att få lugn och distans efter skilsmässan. Strax före midsommar får polisen in en anmälan om en nioårig pojke som försvunnit från en fest i Herrviks fiskeläge. Man söker efter honom bland grottorna i berget ovanför Östergarnsskola. Där gör kriminalinspektör Maria Wern en upptäckt. Två namn med ett hjärta omkring. Gammal kärlek rostar aldrig, eller är det precis det den gör?

    "Anna Jansson skriver

    40,00 kr
  2. Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
    Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
    Beskrivning
    Rättvisa är den enda verkliga grunden för fred. Det var den insikten som ledde Desmond Tutu in i ett liv som rättvisans rebell. Med risk för sitt eget liv kämpade han mot apartheidsystemet i Sydafrika. Han konfronterade regeringen gång på gång, han ledde fredliga demonstrationer trots att polisen gjorde allt för att skrämma honom till tystnad, och han uppmanade världssamfundet till ekonomiska sanktioner mot det land som han älskade.

    I den här biografin, skriven av hans mångårige medarbetare John Allen, möter vi en man med otröttligt engagemang och kamp för rättvisa och fred. Vi får en inträngande bild av vad Tutus enorma mod, engagerade talekonst och stora gudstro fick betyda när det omöjliga - att stjälpa apartheidregimen - till slut blev möjligt.
    Desmond Tutu tilldelades Nobels fredspris 1984.
    40,00 kr
  3. Ritual
    Ritual
    Beskrivning
    Tre meter under vattenytan i Bristols hamn sluter polisdykaren Flea Marley sina fingrar om en avhuggen människohand. Dagen därpå återfinns även den andra handen - också den amputerad - och omständigheterna tyder på att offret fortfarande var vid liv när händerna avlägsnades. Kriminalkommissarie Jack Caffery, nyligen inflyttad från London, får i uppdrag att utreda fallet. Sökandet efter offret leder honom och Flea till de mörkaste delarna av Bristol, en undre värld av drogmissbruk och misär där en uråldrig ondska tycks ha vaknat till liv. Samtidigt hemsöks Flea av minnet av sina föräldrars tragiska död i en dykolycka två år tidigare. Ritual är den första romanen i Mo Hayders Walking Man-serie.

    MO HAYDER (född 1962) är en brittisk kriminalförfattare. Hennes serie om Jack Caffery har sålt i över 2 miljoner exemplar. Ritual, den första boken i Walking Man-serien, nominerades till en Ian Fleming Steel Dagger Award av The Crime Writers Association. Mo Hayder är bosatt i Bath i England.

    40,00 kr
  4. Ro utan åror : En bok om livet och döden
    Ro utan åror : En bok om livet och döden
    Beskrivning
    Ro utan åror. En bok om livet och dödenUlla-Carin LindquistUlla-Carin Lindquist fick sin diagnos på sin femtioårsdag: ALS, den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Ro utan åror är skriven under den korta sjukdomstiden från beskedet och fram till den dagen då hon inte längre kan röra ett finger. Här berättar Ulla-Carin Lindquist om sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.Ulla-Carin Lindquist, f 1953, kom till Rapport 1988 och var studioreporter i Sveriges största nyhetsprogram under 90-talet.
    40,00 kr
  5. Rövardotter
    Rövardotter
    Beskrivning
    Jackie Ferms uppväxtskildring kom ut samma dag som hennes pappa släpptes ur fängelset. Den var tänkt som en försoning.

    I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om utsatthet och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

    Hennes enda trygghet är den älskande pappans innerliga brev, skickade från olika fängelser. Hans många tankar om livet och faderliga råd löper som en röd tråd genom hennes livsberättelse, men det är inte alltid att de stämmer överrens med verkligheten. Rövardotter är skriven av en utflippad, gränslös, vacker och farlig rövardotter som bestämt sig för att ta revansch på livet. Det är en berättelse om att inte ge upp, om att trotsa det sociala arvet och att skapa sig en egen identitet, även om det innebär att klä av sig naken inför hela svenska folket.

    Bokens release blev förstasidesstoff i samband med uppgörelsen mellan far och dotter. Sedan dess har den fortsatt att väcka uppmärksamhet i och med diskussionerna kring reality-såporna. Sällan har en bok väckt så mycket känslor.

    40,00 kr
  6. Saknaden
    Saknaden
    Beskrivning

    Svartsjukan och sorgen rasar inom Florian sedan hans äktenskap men Anna tagit slut. Det är en kall oktober, en fin höst och bakom sig har han en sommar fylld av saknad, galenskap, sprit, uppträden och skandaler. Nätter med sömnlöshet och dagar av ångest. Han försöker måla men inspirationen vill inte infinna sig.


    Utan egentligt mål lämnar Florian Stockholm och reser runt till platser med en speciell betydelse för honom. Han hamnar på en öde strand på Gotland en blåsig senhöstdag där han tror sig vara helt ensam, men plötsligt
    ser han en figur komma emot honom. Det är en kvinna, mycket vacker, gåtfull och ändå så bekant. Hon svarar nekande och lite undvikande på hans frågor, men den märkliga känslan dröjer kvar inom honom och innan han går vidare ger han henne sitt telefonnummer...

    Ulf Lundell är tillbaka med en fascinerande samtidsroman om livets villkor - intensiv och pulserande, smärtsam och avslöjande. Om den förlorade kärleken och om sökandet efter den nya.

    40,00 kr
  7. Shantaram
    Shantaram
    Beskrivning
    I början av 1980-talet begick australiensaren Gregory David Roberts en rad väpnade rån för att bekosta sitt heroinmissbruk. Han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest välbevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande miljonstaden Bombay.

    Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med maffialedaren Abdel Khader Khan till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda mystiska Karla möter han kärleken.

    Shantaram är ett niohundra sidor långt läsäventyr och en varm och innerlig kärleksförklaring till staden Bombay och dess människor. Det är en rå och hård värld Roberts beskriver, men det är en värld där kärleken, lojaliteten och vänskapen alltid står i centrum.
    40,00 kr
  8. Sherlock Fallet med den tomma graven
    Sherlock Fallet med den tomma graven
    Beskrivning
    – Jodå… den första påsken hade allt varit något för en skarpögd romersk utredare, inte sant? John gav till ett kort skratt. – En avrättad fånge, uppdrag utfört och sen – poff – så står de plötsligt med en tom grav! Ja, jag säger då det… Samtalet upphörde. Det enda som bröt tystnaden var ljudet av kuvertsprättande och bläddrande bland papper. Men om John H Watson hade lyft blicken från sin posthantering skulle han ha sett att något hänt med den andres blick. Det håglösa ansiktsuttrycket hade försvunnit och ersatts av intensiv koncentration. Sherlock reste sig med ett ryck. Blicken var glasklar, på det omisskännliga sätt som vittnade om att något väckts därinne i hjärngemaken. Han vände sig mot John och deklarerade högt och tydligt: – Jag tar fallet! Hur skulle världens främste utredare hantera historiens mest omtalade försvinnande? Den här boken är en hisnande resa genom det nutida England från askonsdag till påskdagens morgon tillsammans med två av litteraturens mest kända gestalter: detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare Dr Watson.
    Tillsammans gör de allt för att slå fast vad som faktiskt hände med den avrättade fången Jesus från Nasaret den där märkliga påskhelgen för nära 2000 år sedan. På vägen får våra vänner en ny bekantskap och ett annat märkligt fall på halsen. Hinner Sherlock lösa båda problemen i tid? Och hur lyder den definitiva lösningen på Fallet med den tomma graven?
    50,00 kr
  9. Sista andetaget
    Sista andetaget
    Beskrivning

    "Just när man tror att det inte kan bli bättre, att Denise Mina har nått så långt som det bara är möjligt, så kommer en ny bok och man blir på nytt slagen med häpnad." Sydsvenskan


    Paddy Meehans före detta pojkvän och kollega Terry hittas mördad – naken, försedd med huva och skjuten genom huvudet. Paddy har inte träffat Terry på sex månader, men det visar sig att han inte bara uppgett Paddy som närmast anhörig, utan också efterlämnat ett stort gammalt hus utanför staden samt ett antal resväskor fulla med anteckningar. Och Paddy dras in i en härva av hemligheter och lögner – snart är hon uppslukad av sin karriärs mest betydande och farligaste uppdrag.

    40,00 kr
  10. Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
    Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
    Beskrivning

    Mia Törnblom arbetar som coach i personlig utveckling. Hon har själv lyckats ta sig ur ett nattsvart mörker och lever idag ett glädjerikt liv, fyllt av kraft och energi. I sitt arbete coachar hon företagsledare, idrottsstjärnor, unga människor som farit illa- alla som har modet att våga förändra sitt liv. Här presenterar hon sitt framgångsrika träningsprogram.

    Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når- vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan heller inte uppskatta det vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik- och i slutändan kan vi förlora vår livslust. På ett enkelt och tydligt sätt visar författaren hur vi kan stärka självkänslan och bli medvetna om den egna personlighetens värde. Boken är som klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt!

    "Det absolut första du behöver är att verkligen VILJA förändra din situation. Det andra är den här boken! Mia visar tydligt, konkret och direkt klargörande vad personlig utveckling kan vara." Alice Bah Kuhnke

    40,00 kr
  11. Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
    Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
    Beskrivning

    John Gottmans banbrytande forskning vad gäller parrelationer kan jämföras med föregångarna Masters och Johnsons på sexualitetens område. I ett forskningslaboratorium (skämtsamt kallat the love lab) har Gottman under många års tid studerat hur gifta par relaterar till varandra. Vad säger de? Med vilket tonfall samtalar de? Vilket kroppsspråk har de? Med 90-procentig säkerhet har han på ett...

    40,00 kr
  12. Sjutton år och skitsnygg
    Sjutton år och skitsnygg
    Beskrivning
    Felix är sjutton år och skitsnygg. Han är kaxig och självsäker, tjejerna älskar honom. Men Felix sommarlov blir inte som han tänkt när han kommer hem efter en utlandsresa har de andra lärt känna den mystiske Zäta. Felix är inte längre i centrum av gänget. Hela tillvaron förvandlas till en tävling och Felix känner hur allting börjar glida honom ur händerna. (12-15 år)
    40,00 kr
  13. Skuggpojken
    Skuggpojken
    Beskrivning
    Carl-Johan Vallgren skriver som Lucifer.

    Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. 
       Skuggpojken är en resa in i människans djupaste mörker, en värld där inte ens döden betyder slutet.

    Med Skuggpojken inleder Carl-Johan Vallgren, under namnet Lucifer, en serie noir-thrillers med Danny Katz i huvudrollen.

    40,00 kr
  14. Små citroner gula
    Små citroner gula
    Beskrivning

    "Dra ut telefonkontakten, det här är inte en bok du vill bli störd när du läser!" Söndagsmorgon TV4

    I allas liv finns en vändpunkt.

    Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. Men kanske är det så att det finns en mening med allt som händer. Frågan är bara hur man hittar den.

    Små citroner gula är en varm och charmig roman om att finna sig själv, om kärlek och vänskap, om att våga chansa och våga välja.

    "En jävlar anamma-bok när livet kraschlandar." Mama

    "Små citroner gula är en detaljrikt iakttagande bok med många vassa formuleringar." Skånska Dagbladet

    "Det är lättillgängligt, lättläst och framför allt roande." Borås Tidning

    "Hon ger sina karaktärer värme och liv genom att de är så lätta att identifiera sig med. Och det är underbart." Nerikes Allehanda

    Kajsa Ingemarsson är författare, komiker och satiriker, känd från både radio och TV. Hennes två första romaner, På det fjärde ska det ske och Inte enklare än så, har sålts i närmare 200000 exemplar i Månpocket.

    40,00 kr
  15. Små citroner gula
    Små citroner gula
    Beskrivning

    Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora.

    Små citroner gula är en varm och charmig roman om att finna sig själv, om kärlek och vänskap, om att våga chansa och våga välja. Nu som film.

    40,00 kr
  16. Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
    Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
    Beskrivning
    Det är många i vår tid som har funnit hjälp av mindfulness. Att begreppet är så enkelt att både förstå och praktisera har gjort att många lärt sig finna ett lugnare liv och en minskad stress. Författaren Brian Draper gillar därför mindfulness men tror samtidigt att det finns en risk att det används fel. Att mindfulness-övningar bara blir ett sätt att bli tillfälligt närvarande, för att sedan återgå till sitt stressade liv. Och i så fall blir mindfulness bara ytterligare en modell för vårt arbete och vårt liv som inte ger någon långsiktig förändring, utan bara tillfälliga pauser från ett liv och ett tempo vi innerst inne inte är tillfreds med.

    Därför utmanar den här boken oss att inte bara vara mindre stressade då och då, utan att våga gå vidare och skapa ett mer närvarande liv. Draper utmanar läsaren att fortsätta vägen som leder till mindfulness för att längre fram nå soulfulness. Boken pekar på att livet inte handlar om att lära sig några enkla tekniker eller att tillfälligt koppla bort sig från den verkliga världen. Vi kan få leva med "soulfulness" och inte bara "mindfulness"!

    Brian Draper är en välkänd och uppskattad kristen författare, föreläsare och moderator från Winchester i Storbritannien. Han medverkar regelbundet i radioprogrammet Tankar för dagen i BBC Radios 4 och är biträdande lektor vid London Institute for Contemporary Christianity. Dessutom är han retreat-ledare och skriver ofta för U2.com.

    "Inspirerande, fördjupande, utmanande, överraskande: en bok som berör, en bok i min smak!"
    Patricia Tudor-Sandahl

    "Att läsa Brians Draper's nya bok Soulfulness är som att komma hem, men samtidigt inse att hemma är ännu mer omfattande än vad man hade kunnat föreställa sig. Bokens innehåll flödar av djup kunskap och insikt i hur man fördjupar det här enda livet som vi har... Läs den... läs den!" Baptist Times

    40,00 kr
  17. Springfloden
    Springfloden
    Beskrivning
    1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.
    40,00 kr
  18. Stjärnor utan svindel
    Stjärnor utan svindel
    Beskrivning

    Allt tycks gå på räls för Sophie; hon är framgångsrik författare, tjänar pengar och är en självklar gäst på allsköns partyn. Tills hon möter Kaja ... Livet ställs på huvudet och ingenting blir någonsin som förut.

    Stjärnor utan svindel utkom 1996 och blev Louise Boije af Gennäs stora genombrottsroman som sålde i över 150.000 exemplar. Nu kommer den i nyutgåva i samband med att Högre än alla himlar utkommer i pocket.

    40,00 kr
  19. Superrymden
    Superrymden
    150,00 kr
  20. Svinalängorna - pocket
    Svinalängorna - pocket
    Beskrivning

    Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.
    Leena och hennes finska föräldrar har tillsammans med andra invandrarfamiljer och låginkomsttagare flyttat in i ett nybyggt bostadsområde i 60-talets Ystad. För Leenas familj är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, kakel och parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet "Svinalängorna.
    De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis myllrande och livfulla roman. Det är Leena själv som berättar, klarögt och fartfyllt, om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Ibland sitter hon i trapphuset och följer allt som händer. Eller gömmer sig under bordet och lyssnar. Men snart är det kompisarna som är hennes trygghet, hennes centrum, och det roliga fastnar i halsen på läsaren när det börjar stå klart hur de här barnens verklighet egentligen ser ut. De är maskrosbarn, som kastas i plötsliga ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos. Ett kaos de ständigt är beredda på. Leena lär sig att "trolla bort sig själv" för att klara sig. Varken socialbyrån eller polisen griper in på allvar, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om barns utsatthet och överlevnadskraft.

    Med anledning av att boken nu har filmatiserats så ger vi ut en ny utgåva med omslag från filmen. Regi står Pernilla August för och i huvudrollen som den vuxna Leena ser vi Noomi Rapace. I boken har vi lagt med ett extramaterial där Pernilla August och Susanna Alakoski svarar på några frågor kring bok- och filmskapande.

    "En av de mest fängslande romaner jag läst på flera år" Svenska Dagbladet

    "Trovärdigt skriven roman om klass, integritet och i viss mån kön som länge efterlysts i den svenska litteraturen." Göteborgs-Posten

    40,00 kr
  21. Tellus 2 /pk
    Tellus 2 /pk
    Beskrivning
    Spännande roman om kampen mellan det onda och goda.
    75,00 kr
  22. Till offer åt Molok
    Till offer åt Molok
    Beskrivning

    Man skjuter en björn i byn Lainio. I björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep.

    Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer.

    Till offer åt Molok är den femte boken med Rebecka Martinsson.

    40,00 kr
  23. Toscana tur och retur
    Toscana tur och retur
    Beskrivning
    Två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det är bäddat för en ny underhållande och varm romantisk komedi av Åsa Hellberg: Toscana tur och retur. Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit. Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt. Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont. Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna.
    40,00 kr
  24. Trappor till himlen : änglarna visar vägen
    Trappor till himlen : änglarna visar vägen
    Beskrivning
    LORNA BYRNE ser och talar med änglar varje dag och har gjort det ända sedan hon var liten. Som barn fick Lorna veta av änglarna att hennes uppgift här på jorden var att dela med sig av den vishet och kunskap som Gud och änglarna förmedlade till henne.Lorna avslöjar den kanske mest detaljerade information om änglar och om hur de arbetar i världen som någonsin har nedtecknats. Hon presenterar också jordens skyddsängel för oss och förklarar varför det är så viktigt att vi lyssnar på honom.De flesta som läser det som Lorna har skrivit vittnar om att det skänker dem hopp och hjälper dem att förstå att de alltid, hur ensamma de än känner sig, har en skyddsängel vid sin sida.
    40,00 kr
  25. Trasdockorna
    Trasdockorna
    Beskrivning
    Trasdockorna är en roman om den cyniska människohandeln där unga kvinnor på flykt utsätts för grova övergrepp och säljs som sexslavar.
    40,00 kr
  26. Underdog
    Underdog
    Beskrivning
    Vinnare av Augustpriset 2001 Ur juryns motivering: "Torbjörn Flygts Underdog skildrar en folkhemsvärld som faller samman och drar med sig drömmarna om en bättre framtid med fluortanter och självkänsla för alla. Det är en historia berättad från underslafen med sorg över att livet inte kan levas om." Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig. Underdog handlar om att växa upp under sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss från sin bakgrund och hur förtvivlat svårt det är. Och så allt det andra: gympapåsarna, de frigjorda lärarkandidaterna, Bogdan och Cissi Piss, översittare och underdogs, Diamond Dogs, Ronnie Hellström Ett och Två. Om hur fort vi blev medelålders och inte längre känner igen oss. "Med Underdog träder en författare fram med full kontroll över sina uttrycksmedel, med en ohämmad kärlek till språket och vad man kan göra med det, och med en lika stark känsla för dråplig humor som för finstämda och inkännande personporträtt." Magnus Persson, Svenska Dagbladet "Verklighetsförankringen i Underdog är bergsäker, en lysande och bitter skildring av folkhemmets barnkammare och pojkrum" Jonas Thente, Dagens Nyheter "En generationsroman som gjorde mig varm om hjärtat, ömsint, klarsynt och osentimental."Ingalill Mosander, Aftonbladet Kvinna "Torbjörn Flygt visar med Underdog ännu en gång att han har berättandets konst i sin hand, att han förmår gripa tag i läsaren och behålla greppet till resans slut." Jan Johansson, Skånska Dagbladet " ett fängslande läsäventyr." Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning "60-talister som läst och älskat Mikael Niemis Populärmusik från Vittula kan nu glädja sig åt ännu en bok som beskriver vår uppväxt, och faktiskt en som är mycket bättre på många vis. Malmöförfattaren Torbjörn Flygts senaste bok Underdog är en rasande bra barndomsskildring med fantastiska tidsbilder och en genomintressant historia" Maria Ehrenberg, Kristianstadsbladet "Det är en rolig bok, skriven med knuten näve, men därför inte onyanserad ... Nej, det går inte att värja sig. Utan tvekan är Torbjörn Flygt en författare som funnit sitt språk."Daniel Sandström, Sydsvenska Dagbladet "Det kommer nog dröja ett tag innan vi ser en roman av den här tyngden och kvaliteten igen."Jenny Nyström, Proletären Torbjörn Flygt är född 1964 och bosatt i Malmö. Han har tidigare givit ut romanerna Längsta ögonblicket (1995) och Män vid kusten (1997). För Underdog tilldelades han 2001 års Augustpris för Årets svenska skönlitterära bok.
    40,00 kr
  27. Upplev Sverige : en guide till upplevelser i hela landet
    Upplev Sverige : en guide till upplevelser i hela landet
    Beskrivning

    Upplev Sverige är din guide till tusentals upplevelser landet runt. Det är den mest omfattande Sverigeguide som givits ut och den mest aktuella som finns på marknaden. I ett kapitel för varje landskap beskriver guiden Sveriges främsta naturområden, museer och konsthallar, slott och kyrkor samt barnens favoriter. Nya sevärdheter blandas med välkända klassiker samt aktiviteter och evenemang. I guiden finns också krogar, hotell och vandrarhem- särskilt utvalda för att de är sevärdheter och upplevelser i sig. Det gäller också gårdsbutikerna och guidens tips på vackra vägar genom landskapens mest genuina och natursköna delar. Ta med Upplev Sverige på resan landet runt eller planera för utflykter och semestrar tillsammans med familj och vänner.

    175,00 kr
  28. Vägar till bön
    Vägar till bön
    Beskrivning
    Det här är en bok för den som har fattat beslutet att be regelbundet. Vi är många som har börjat - våra föresatser har varit goda. I början är det lätt, då vi själva står i centrum och har kontroll. Men efter ett tag blir det svårare. Vi vet inte vart Gud vill leda oss. Vi tror oss ha kommit på fel spår. Då är det frestande att ge upp. »Bönen är en konst och ett liv som vi måste lära oss. Lärjungarna själva kände detta behov och bad Jesus: 'Herre, lär oss att be' (Luk 11:1). Man kan kanske tycka att bönen är något spontant - någonting som man inte behöver lära sig eller öva sig i. Vi glömmer så lätt att vi en gång i livet lärde oss det som nu förefaller oss naturligt och spontant: att gå, att tala osv. Det är därför viktigt att vi lär oss att be, att vi är uthålliga och inte ger upp. Många börjar - vi har kanske själva haft goda föresatser, gång på gång, när det gäller bönen - och vi vet hur det blev. Häri ligger en svårighet för alla och det hör till själva bönens natur. Bönen är till sitt väsen en relation till en annan, till Gud
    40,00 kr
  29. Vredens tid - Pocket
    Vredens tid - Pocket
    Beskrivning
    En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."( ...)den här fullfjädrade debutthrillern plockar jag utan minsta tvekan in bland ÅRETS BÄSTA BÖCKER." Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin"Det här är verkligen en rafflande historia"Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige"Vredens tid är en väl genomarbetad och maffig debut av Tegenfalk."Smålänningen"Tegenfalk har skapat en avancerad intrig där samspelet mellan karaktärerna känns äkta. Rekommenderas varmt till läsning!"Torkel Lindquist, Bibliotekstjänst"Historien är både fyndig och spännande." DAST Magazine
    40,00 kr
  30. Washingtondekretet
    Washingtondekretet
    Beskrivning
    Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

    Doggie är i chocktillstånd – inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

    En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.Washingtondekretet är en tankeväckande politisk thriller från författaren bakom succéböckerna om Avdelning Q.

    40,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-144 av 144

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå