View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 377

per sida
Fallande ordning
  1. Ljus som kärleken, mörk som döden
    Ljus som kärleken, mörk som döden
    Beskrivning
    En roman om Baz, uppvuxen på barnhem. Kärlek, död, makt och vanmakt
    75,00 kr
  2. Ljusets hastighet
    Ljusets hastighet
    Beskrivning
    Syskonen Paula och Julian växer upp i skuggan av faderns plågsamma minnen från Förintelsen. När fadern dör tar han med sig sina demoner och sin aldrig berättade historia i graven men det förflutna fortsätter att påverka syskonen och deras liv. Julian övertar sin faders lidande och väljer ensamheten och vetenskapen i sin lägenhet där elva teveapparater utgör det huvudsakliga sällskapet. Paula, däremot, väljer världen och som operasångerska är hon ständigt i rörelse full av en dynamik och en röst som i hennes fall är lika mycket flykt som broderns ensamhet.

    När Paula ger sig ut på en längre turné låter hon sin hushållerska Sola bo i sin lägenhet och en speciell relation uppstår mellan henne och brodern som bor i våningen ovanför. De berättar sina hemligheter för varandra och det visar sig att också Sola varit med om något fruktansvärt. Hon är den enda överlevande från en brutal massaker i hennes hemby i Centralamerika. I Solas berättelse återfinner Julian drag som är gemensamma med hans egna upplevelser och samtidigt, på sitt håll, upptäcker Paula sanningen om faderns förflutna. Hon för en hård kamp med denna insikt innan hon tillsammans med Sola och Julian inser att det är genom att dela sina berättelser och sorger, att hålla minnet av det förflutna levande i nuet, som man finner kraft att leva.

    Ljusets hastighet är en mycket vacker och poetisk debutroman som berättas utifrån tre olika perspektiv och därmed tre olika röster. Rosner tar med värme, humor och stor insikt upp hur det förflutnas mystik och smärta kan drabba nuet om vi tyst bär våra minnen och berättelser kvar inom oss.

    Översättning Ulla Roseen


    Elizabeth Rosner bor i norra Kalifornien där hon länge undervisat i creative writing på ett universitet, men hon har nu dragit sig tillbaka för att kunna skriva på heltid. Hon har förut publicerat poesi och en del kortprosa men med Ljusets hastighet debuterar hon som romanförfattare. Rosners föräldrar överlevde, liksom fadern i hennes roman, förintelsen och träffades i Sverige efter kriget.
    75,00 kr
  3. Löften
    Löften
    Beskrivning
    Elvaåriga Roz mamma flyr med sina barn från en våldsam och alkoholiserad make. Roz får en ny vän, Mara, och de ger varandra heliga löften om sina pappor. Vad Roz vill mer än något annat är att hennes pappa ska sluta dricka, att han åter blir den snälla pappan hon vet att han kan vara. Han lovar att ändra sig. Men kan Roz lita på honom?
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  4. Love Story : A Novel
    Love Story : A Novel
    Beskrivning
    På engelska
    100,00 kr
  5. Mannen bakom Da Vinci-koden : den inofficiella biografin över Dan Brown
    Mannen bakom Da Vinci-koden : den inofficiella biografin över Dan Brown
    Beskrivning
    Sanningen om Dan Browns hemliga liv– ett avslöjande porträtt av en av världens mestsäljande författareDan Brown är tillsammans med JK Rowling och Paulo Coelho en avvärldens mest sålda författare. Hans bok Da Vinci-koden har sålt fleramiljoner exemplar på över 40 språk och har blivit ett fenomen överhela världen. Men trots Da Vinci-kodens succé så har Dan Brown självlyckats hålla en låg profil. Det finns flera böcker som löser mysterietmed Da Vinci-koden – det här är den första boken som löser mysterietom vem Dan Brown är.Mannen bakom Da Vinci-koden är den första bok som berättar historienom en av vår tids mest fascinerande författare. Genom exklusivaintervjuer med Dan Browns vänner, kolleger och familj skapar Lisa Rogaken helhetsbild av en författare som visar sig ha lika många mysteriersom hans böcker.
    75,00 kr
  6. Mannen som grät
    Mannen som grät
    Beskrivning
    En skildring av profeten Jeremia i romanform.
    50,00 kr
  7. Mannen som lekte med dockor
    Mannen som lekte med dockor
    Beskrivning
    »Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard, och polisen Rickard Stenlander är stillsamt vardaglig. Miljön, framför allt runt Hornstull på Stockholms Södermalm, är vaket och nära skildrad.« | LOTTA OLSSON, DN
    40,00 kr
  8. Mästaren
    Mästaren
    75,00 kr
  9. Mästerverket
    Mästerverket
    Beskrivning
    Han jagas av spöken ur det förflutna. Hennes missöden leder fram till hans dörr.

    Francine Rivers återvänder till sina rötter med denna försonande kärlekshistoria, som påminner oss om att nåden kan förvandla även den trasigaste av människor till ett ofullkomligt men ändå enastående mästerverk.

    I Los Angeles bor den framgångsrike konstnären Roman Velasco, som på ytan tycks ha allt en man kan önska sig; pengar, kvinnor och berömmelse. Det är bara Grace Moore, hans reserverade, nyanställda assistent, som vet hur lite han egentligen har. Det är som om demonerna från Romans förflutna ekar genom hans ödsliga villa och ut över det vackra landskapet i Topanga Canyon. Men Grace vet inte på vilket sätt hennes chef kämpar mot demonerna; att han i hemlighet ger sig ut och taggar byggnader med signaturen Bird, en ryktbar men oidentifierad graffitikonstnär ett alter ego som kan krossa hans karriär och få honom fängslad. Likt Roman brottas Grace med sina egna spöken och hemligheter. Efter att ett katastrofalt äktenskap fått hennes liv att fullständigt spåra ur lovade hon sig själv att aldrig någonsin låta kärleken få stjäla hennes drömmar igen. Men när hon lär känna den gåtfulle mannen bakom fasaden är det som att skärvorna från deras trasiga förflutna långsamt börjar passa ihop tills något så oväntat sker att det förändrar deras relation och båda deras liv för alltid.

    Om författaren

    Francine Rivers (New York Times bästsäljande författare) har kunnat åtnjuta en framgångsrik författarkarriär i över trettio år och hennes romaner har bland annat tilldelats RITA Award och Christy Award. Francines böcker har översatts till närmare trettio olika språk och är storsäljare i många länder

    125,00 kr
  10. Maze runner. I dödens labyrint
    Maze runner. I dödens labyrint
    Beskrivning
    När Thomas vaknar upp minns han bara sitt eget namn. 
    Tillsammans med en grupp andra tonårskillar befinner han sig i ett område som omges av en enorm labyrint. De andra har också fått sina minnen raderade. På något sätt måste de hitta ut. Men ingen har tidigare klarat sig levande därifrån ...

    Maze runner är första delen i James Dashners otroligt framgångsrika dystopiska bokserie som även blivit film.
    75,00 kr
  11. Med Albert i baksätet : en nästan sann historia om en man, hans fru och hennes alligator - Pocket
    Med Albert i baksätet : en nästan sann historia om en man, hans fru och hennes alligator - Pocket
    Beskrivning
    Elsie Lavender och Homer Hickam går i samma highschoolklass i kolrika West Virginia under den stora depressionen i slutet av 1920-talet. Homer friar, Elsie tackar nej och flyttar till Florida där hon förälskar sig i skådespelaren Buddy Ebsen. Hennes dröm om en framtid med Buddy stannar vid en dröm när han drar till New York. Elsie återvänder hem och gifter sig med Homer. I stället för glamorös skådespelarhustru är Elsie nu fru till en kolarbetare. Men hon blir ständigt påmind om det ljuva livet i Florida på grund av Buddys något udda bröllopspresent till Elsie: en alligator vid namn Albert. Elsie låter Albert bo i husets enda badrum. När alligatorn en dag hugger tag i Homers byxor och skrämmer livet ur honom, ställer han ett ultimatum till sin fru: Du får välja antingen mig eller Albert. Elsie inser att det enda rätta är att sätta Albert i baksätet och köra honom tillbaka hem. Med Albert i baksätet är en underhållande, galen och ibland lite tragisk berättelse om ett ungt pars 1000 mil långa äventyr med en alligator i baksätet. *** Homer Hickam är en bästsäljande och prisbelönad författare. Han har skrivit en lång rad böcker, bland annat Rocket Boys som legat etta på New York Times topplista. Den var också förlagan till den populära filmen October Sky. Homer Hickam har varit skribent sedan grundskolan, dessutom är han Vietnamveteran och före detta gruvarbetare. Han har också arbetat som dykinstruktör och ingenjör. I dag delar han sin tid mellan Alabama och Virgin Islands.
    40,00 kr
  12. Men inte om det gäller din dotter
    Men inte om det gäller din dotter
    Beskrivning
    Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Ewa Tanguy.

    Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem.

    Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.


    I Jan Guillous roman Men inte om det gäller din dotter möter storpolitiska intriger högst privata relationer och vävs ihop till en andlöst spännande historia.
    75,00 kr
  13. Microslavar
    Microslavar
    Beskrivning
    Microslavar är en filosofisk berättelse om livet, universum och alltihop.
    75,00 kr
  14. Midnattssol
    Midnattssol
    Beskrivning
    I augusti 1977 stiger en man av bussen i en avlägsen by i nordligaste Norge. Han kallar sig Ulf, han har inget bagage och hävdar att han kommer för att jaga. Bland læstadianer och samer möter han en kultur som är både gästfri och avståndstagande, hjälpsam och kylig.

    Byns klockare Lea lånar honom ett gevär och en jaktstuga, där midnattssolen håller honom vaken medan han oroligt bevakar det storslagna, men monotona fjällandskapet.

    Långsamt går det upp för Lea och hennes son Knut att Ulf inte är jägare, utan byte. Och att jaktlaget är på väg.

    Midnattssol är ett thrillerdrama som även är en kärlekshistoria och en berättelse om en stark tro. Midnattssol är den andra fristående thrillern i en serie om två - Blod på snö utkom våren 2015.

    40,00 kr
  15. Midvinterblod
    Midvinterblod
    Beskrivning


    Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.
    75,00 kr
  16. Min son fäktas mot världen
    Min son fäktas mot världen
    Beskrivning
    Den 16 mars 1928 blir en ödesdiger dag för Rafael Häger. Två familjers liv förändras totalt när en bil far av vägen i hög fart och Rafaels svåger omkommer. Själv blir han oskyldigt dömd för att ha orsakat olyckan.
    Detta är upptakten till Björn Ranelids berättelse om livet i en by på Österlen från 1928 fram till idag. I centrum står tre fäder och deras tre söner skolvaktmästaren Rafael Häger och hans son Gilbert, Nils Anker och hans son Preben, och slutligen Björn Ranelid och hans son August. Genom brev som infogas i romanen inviger författaren sonen i vuxenlivets alla mysterier och han diskuterar begrepp som skuld och oskuld, solidaritet, engagemang. Med fantastisk berättarglädje och på sin vackraste prosa väver Björn Ranelid samman det verkliga livet med fiktionen i denna stora episka roman.

    Små barn känner av skalv som lämnar de vuxna oberörda. De sitter som fåglar på gamla telefontrådar och avlyssnar hemliga och allvarliga samtal och sedan lyfter de och flyger mot ljuset eller störtar brända mot jorden.

    75,00 kr
  17. Minnen
    Minnen
    Beskrivning
    Tragedi och helande. Smärta och förlåtelse. Försoning. Och en kraftfull berättelse om att minnas.

    Karen Kingsbury har skrivit mer än 30 romaner och har snabbt blivit en av USA:s mest lästa och populära kristna romanförfattare med fler än 8 miljoner sålda böcker.
    125,00 kr
  18. Minnen från det förflutna
    Minnen från det förflutna
    Beskrivning
    Brad Cutler är tjugoåtta år och har fått ett prestigefyllt jobb på en reklambyrå i New York. Han är på väg att gifta sig med chefens dotter, sitt livs kärlek och den vackraste kvinna han mött.

    Plötsligt börjar minnen av en tidigare flickvän plåga honom och han vet att han inte längre kan se mellan fingrarna på något som hände i det förflutna.

    Han bär på en djup hemlighet och ett avgörande val plågar nu hans samvete. Brad Cutler är inte längre lika säker på vad framtiden kommer att bära med sig och han måste finna både Gud och sin gamla kärlek för att söka förlåtelse och försoning.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  19. Miraklet på Speedy Motors
    Miraklet på Speedy Motors
    Beskrivning
    Det senaste om Mma Ramotswe på Damernas detektivbyrå!"Passa dig tjockis. Och du också, du med de stora glasögonen. Du ska också passa dig!"Mma Ramotswe har aldrig tidigare tänkt på att det skulle finnas någon nackdel med att vara den mest välkända detektiven i Botswana. Inte förrän ett anonymt hotbrev anländer till detektivbyrån där hon och Mma Makutsi jobbar. Och Mma Ramotswes tro på att alla människor är goda skakas om rejält. Medan de försöker identifiera brevskrivaren har damerna flera andra fall att ta itu med, bland annat hjälper de en bortadopterad kvinna som vill hitta sin biologiska familj. Mr J.L.B. Matekoni däremot har fått kontakt med en läkare som tror sig kunna hjälpa Motholeli, Mma Ramotswes och J.L.B. Matekonis adoptivdotter, så att hon kan gå igen. Han är beredd att betala mycket pengar och tror på att ett mirakel ska kunna inträffa på bilverkstan Speedy Motors.
    75,00 kr
  20. Mitt envisa hjärta
    Mitt envisa hjärta
    Beskrivning
    Kate Donovan är trött på sitt arbete, trött på sitt liv som singel, och i behov av ett äventyr. När hennes farmor frågar om hon vill följa med henne till Redbud i Pennsylvania, kastar sig Kate över möjligheten.
    Vid ankomsten till Redbud träffar Kate Matt Jarreau. Kate kan inte hjälpa att hon blir attraherad av honom. Det är tydligt att han är sårad; han gömmer sig undan andra människor, Gud och sitt förflutna. Men Kate bestämmer sig för att locka ut honom ur mörkret . . .
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  21. Mord i Central Park
    Mord i Central Park
    Beskrivning
    New York, veckan före jul. Scarpetta jobbar dubbelt som kriminalteknisk analytiker för ett tv-program och chef för stadens rättsläkarkontor. Men berömmelsen har en baksida och någon skickar en brevbomb till henne. Snart är Scarpetta indragen i en härva där en sexbrottsanklagad skådespelare och en försvunnen miljonärska figurerar. Mord i Central Park är den sjuttonde boken i Patricia Cornwells framgångsrika serie om den karismatiska rätts­medicinaren.
    75,00 kr
  22. Motstånd
    Motstånd
    Beskrivning
    Tjejen som startade den kristna skolföreningen, den misslyckade ungdomspastorn, den populära killen, den trötta biologiläraren och skolans emo. Fem personer som utåt sett inte tycks ha något gemensamt får alla ett sms med samma innehåll. Från en okänd avsändare.
    Samtidigt sker märkliga förändringar i orten de bor på. Nya människor har tagit över makten och saker som tidigare varit självklara förbjuds.
    Sakta men säkert börjar den lilla gruppen inse att de har blivit anförtrodda ett uppdrag, men relationerna mellan dem är ansträngda och till en början har de ingen aning om vilka krafter de har emot sig.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  23. Någon besökte min själ : Dostojevskijs andliga resa
    Någon besökte min själ : Dostojevskijs andliga resa
    Beskrivning
    Dostojevskijs andliga resa I den här boken ger Jan Erixon sitt mycket personliga bidrag till den flora av studier, avhandlingar och böcker som kommit ut om den ryske författaren Fjodor Dostojevskij. Utan akademisk ambition, men med en imponerande kunskap och ett stort intresse, lotsar han läsarengenom Dostojevskijs författarskap på jakt efter det diktaren själv kallade "gudsidén".Genom att teckna ett biografiskt porträtt av Dostojevskij och i hans texter spåra några av de grundläggande idéerna om människan och hennes förhållande till Gud, blir detta inte bara en bok om "gudsidén" hos Dostojevskij. Den handlar också om vad som händer bärarna av denna idé då de möter människor som är bärare av andra idéer.
    125,00 kr
  24. Någonstans någongång
    Någonstans någongång
    Beskrivning
    Sannsagor och skrönor
    50,00 kr
  25. När du läser detta
    När du läser detta
    Beskrivning

    Catherine Cardinal är död. Allt tyder på att det handlar om självmord. Man vet att hon lidit av depression – och hon har lämnat efter sig ett självmordsbrev.
    Men för kriminalkommissarie John Cardinal är inte detta bevis nog. Och vem skulle kunna känna Catherine bättre än han? Hon var ju hans hustru.
    Förkrossad av sorg och skuldkänslor börjar Cardinal på egen hand utreda omständigheterna kring Catherines död, övertygad om att hon blivit mördad. Hans vänner och kolleger misstror hans motiv. Och han börjar få hatfulla brev som hånar honom. Men hans sökande efter sanningen tar snart en oväntad vändning. Han tvingas gå i närkamp med sitt eget förflutna – och med någon som avskyr honom. Cardinal måste oskadliggöra en mördare som kanske inte går att oskadliggöra.


    Giles Blunts femte bok, När du läser detta, är en mångbottnad spänningsroman. Med det kylslagna kanadensiska landskapet som fond iscensätter Blunt här ett mörkt psykologiskt drama där människor drivs av sina inre demoner.

    75,00 kr
  26. När himlen öppnade sig
    När himlen öppnade sig
    Beskrivning
    De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande! Del 3
    85,00 kr
  27. När Jesus grät
    När Jesus grät
    Beskrivning
    LASARUS – mannen som Jesus uppväckte från de döda i ett av de kanske mest spektakulära mötena med den levande Frälsaren som nedtecknats i Bibeln. Men Lasarus liv är intressant, bortom den mirakulösa händelsen. Lasarus som bodde i Betania, i närheten av Jerusalem, blev ögonvittne till flera av de viktigaste händelserna i Jesu liv och tjänst.

    Lasarus ägde en vingård och ägnade sitt liv åt att sköta om dess vinträd och frukter. Men så mötte han en man, vars vingård var världen och dess frukt människors eviga själar. Där Lasarus historia och historien om Jesu liv, korsfästelse och uppståndelse möts, får vi en unik inblick i kraften och verkligheten av Kristi kärlek.

    När Jesus grät, Bodie & Brock Thoenes starkaste och mest dramatiska roman hittills, fångar något av livet, passionen och kraften hos de män och kvinnor som levde i en av världshistoriens mest avgörande tidsepok.

    Bodie & Brock Thoene har skrivit mer än sextiofem historiska romaner tillsammans. Deras tidlösa klassiker har sålt i mer än trettiofem miljoner exemplar och de har fått många utmärkelser och priser för sitt författarskap

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  28. När skönheten kom till Bro
    När skönheten kom till Bro
    Beskrivning

    Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har brutalt blivit mördade, nedhuggna i sömnen. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft.

    En tid senare blir Maria Wern uppsökt av Malvas far Mikael, som är orolig -- ingen har sett hans dotter på en vecka. Samtidigt hittas en kvinna död på en stenig strand. Det kan vara en olycka, men flera personer tjänar på hennes död.


    40,00 kr
  29. Nattfåk
    Nattfåk
    Beskrivning

    När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.


    I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.


    I Nattfåk får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner- inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig.


    75,00 kr
  30. Nicolae : Antikrist träder fram
    Nicolae : Antikrist träder fram
    Beskrivning
    Del 3 i Leftbehind-serien. Först blev de Lämnade kvar. Sedan formade de Kärntruppen. Nu måste de möta Nicolae!
    75,00 kr
  31. Och var hör du hemma?
    Och var hör du hemma?
    Beskrivning
    De kom på kvällen, fredagen den 15 augusti 1997. De två små koreanska babyflickorna togs emot på flygplatsen i Baltimore av två familjer som inte hade någonting gemensamt utom just dessa adoptivbarn.

    Bitsy Donaldson och hennes man Brad är tryggt förankrade i sin miljö, varma, öppna och en smula naiva i sin övertygelse om den amerikanska livsstilens förträfflighet.
    Den andra familjen är Yazdans, bestående av den exotiska, osäkra Ziba från Iran, hennes amerikaniserade man Sami och hans mor Maryam, en elegant och kultiverad iranskfödd änka.
    Varje år firar de två familjerna Ankomstdagen tillsammans, alltmedan den robusta Jin-ho och den lilla gracila Susan rotar sig och växer upp som amerikaner
    Maryam är iakttagaren, som trots många år i USA fortfarande känner sig som en främling, en gäst i detta land vars koder och tabun hon har svårt att förstå sig på.
    Mot henne och sonens familj ställs Donaldsons bullrande, superamerikanska släkt. Deras olika synsätt och traditioner blir uppenbara, och kulturkrockarna både tragikomiska och hjärtskärande i de möten som de två små adoptivflickorna är upphovet till.

    Anne Tyler har skrivit ännu en bok full av träffsäkra iakttagelser som kastar ett genomskådande ljus över den amerikanska livsstilen sett från två perspektiv.
    På ytan beskriver romanen den lilla världen men temat är stort: det handlar om tillhörighet och främlingskap, om stolthet och fördomar, om kärlek och acceptans.

    Nominerad till det brittiska litteraturpriset Orange Prize 2007
    50,00 kr
  32. Ödehuset
    Ödehuset
    Beskrivning
    Mot allt förnuft bestämmer sig Mack för att åka till ödehuset där det allra värsta inträffade. Det som möter honom där skakar om honom ända in i märgen och förändrar hela hans sätt att se på världen.
    135,00 kr
  33. Ögona böj
    Ögona böj
    Beskrivning
    Ridån gled åt sidan, folk applåderade och mina knän skakade. Jag tog några steg framåt och golvet gungade. Då hände något! Alice Babs började sjunga och dansa i mig! ”Swing it, magistern …” sjöng jag. Människorna framför mig log och skrattade, men pappas läppar var vita och stela."

    1957 flyttar Julia och hennes föräldrar in i prästgården i den lilla västerbottniska gruvbyn. Med andan i halsen kämpar Julia för att förstå vad som händer inuti och mellan de vuxna. Solveig Bergqvist Larssons delvis självbiografiska roman Ögona böj är en varm berättelse om ett flickas utsatthet och vilja att vara till lags. I sin vilsenhet om vem hon själv är, skapar Julia fantasivärldar som ingen kan förstöra. En roman om ensamhet, utanförskap och rotlöshet, men också om styrka och att hitta vägar i livet. Historien bärs fram av en livsglädje som studsar fram över sidorna. Och av den vuxna Julias längtan efter att våga stå på scenen igen…

    Om författaren:
    Solveig Bergqvist Larsson är författare och har tidigare utkommit med debattromanerna Låtsasmorsa och Skolbränd. Hon har också skrivit manus till succéföreställningen Ta’t lugnt ta en TOY – en humorresa genom 50-och 60-talet, inspirerad av barndomsromanen Ögona böj. Solveig, tidigare språk- och dramalärare, arbetar idag som föredragshållare och kåsör

    100,00 kr
  34. Ögonblick som förändrar livet
    Ögonblick som förändrar livet
    Beskrivning
    Annika Östberg har suttit i ett amerikanskt fängelse i 28 år. Hon berättar i den självbiografiska boken Ögonblick som förändrar livet med sina egna ord om uppväxten i Sverige, flytten till USA när hon var 12 år gammal och hennes liv i San Francisco med droger och umgänge med kriminella män. 1983 dömdes hon till livstids fängelse för mord efter att hennes dåvarande pojkvän skjutit ihjäl två personer. Hon beskriver det hårda livet i fängelset men även om gemenskapen med de kvinnliga medfångarna. Boken avslutas med hemkomsten till Sverige och det nya livet i frihet.
    150,00 kr
  35. Oj vilka loja lejon
    Oj vilka loja lejon
    Beskrivning
    Efter en underbar lejondröm tar författaren bussen till London Zoo för att träffa lejon på riktigt. Där får han lära sig att det är lejoninnan som gör själva jobbet jagar och fäller bytet... Kåserisamling av Andhé
    75,00 kr
  36. Olycksfågeln
    Olycksfågeln
    Beskrivning

    Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den nyanställda polisen Hanna Kruse anländer, den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.
    Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?
    Olycksfågeln är en spännande, engagerande och brännande aktuell kriminalroman där Patrik ställs inför sitt livs största utmaning. Han måste arbeta med två olika mordutredningar parallellt, samtidigt som hans och Ericas bröllop närmar sig med stormsteg.

    75,00 kr
  37. Ord
    Ord
    Beskrivning
    Jag samlar på ord. Jag lägger dem i en osynlig ask i mina tankar. Jag skulle vilja ha dem i en riktig ask, en fin ask, kanske en skokartong klädd med blommigt presentpapper. Och när jag hade lust skulle jag öppna asken och ta upp lapparna, och läsa och röra vid alla orden. Sedan skulle jag gömma asken. Men orden är tryggare i mina tankar. Där kan han inte ta dem ifrån mig.

    Tioåriga Kaylee Wren pratar inte. Hon har inte gjort det sedan hennes missbrukande mamma gav sig av och lämnade henne i en ensligt belägen timmerstuga i skogen – tillsammans med en man som är lika farlig som han är ondskefull. Med tystnaden som sin enda fristad samlar Kaylee på ord som hon kanske aldrig kommer att uttala, och hon hittar dem i ett av de få föremål som hennes mamma lämnade efter sig: en ordbok

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  38. På alla sidor
    På alla sidor
    Beskrivning
    Efter att ha upplevt den smärtsamma förlusten och sorgen efter sin mamma, en bruten relation med sin syster samt separationen från den kvinna han älskade, fyller Jordan Riley sin själs tomrum med vrede och hat. Men Faith Evans börjar bryta ner murarna kring Jordans hjärta, och han upptäcker att någonting känns märkligt bekant med henne…
    125,00 kr
  39. På lång sikt : fem fallstudier av tidig personlighetsstörning i långtidspsykoterapi
    På lång sikt : fem fallstudier av tidig personlighetsstörning i långtidspsykoterapi
    Beskrivning
    De fem fallstudier som presenteras i denna bok är i sin utförlighet och öppenhjärtighet helt unika i svensk psykoterapeutisk litteratur. Genom skildringen av arbetet med Katarina, Stefan, Ulrika, Tove och Aina växer här fram ett försvar för tålmodighet och långsiktighet inom psykiatrin.

    Ur ett psykoanalytiskt perspektiv kan tidiga störningarna, som borderline och patologisk narcissism, betraktas som relationspatologier. Depression, ångest och andra symtom är sekundära till svårigheterna med att upprätta och bibehålla relationer. Terapiarbetet med dessa patienter är erkänt svårt. Det tar terapeutens hela personlighet i anspråk och måste bedrivas på lång sikt.

    I bokens avslutande del kritiseras den förment effektiva psykiatrin som försätter många människor i en ond cirkel av otillräckliga insatser. Kortsiktiga insatser inom vården kan bli kostsamma, både i pengar och lidande räknat.

    På lång sikt har tillkommit i anslutning till ett projekt vid Stockholms läns landstings psykoterapiinstitut. "Terapeuterna har lyckats med att producera texter som bär läsaren med sig, texter som skapar närhet och förståelse. Bildspråket i texterna smyger sig under huden, tränger sig på och tränger sig in… 'På lång sikt' ökar förståelsen av vad det innebär att vara patient, att vara psykoterapeut - och att vara människa." (Gudrun Olsson i PsykologTidningen 15/01)


    Clarence Crafoord är psykoanalytiker och tidigare överläkare och lärare vid Psykoterapiinstitutet i Stockholm. Han har utgivit och medverkat i ett tiotal böcker i psykoterapeutiska och psykoanalytiska ämnen och sitter i redaktionen för den svenska utgåvan av Sigmund Freuds Samlade skrifter samt för tidskriften Divan.

    Övriga medverkande i projektet är psykoanalytikerna Sonja Härdelin och David Titelman samt psykoterapeuterna Cecilia Andræ, Ulla Floberg, Inger Johansson och Kerstin Schewenius.

    75,00 kr
  40. På min sida
    På min sida
    Beskrivning
    Ester, Rut, Dina och Magdalena – fyra unga kvinnor som kände varandra som barn upptäcker att de ska läsa på samma universitet till hösten. De bestämmer sig för att lösa boendet genom att hyra ett hus tillsammans. Men olikheter och hemligheter prövar vänskapen när de kämpar för att hitta rätt väg i kärleken och livet.

    På min sida är en spännande relationsroman inspirerad av fyra dramatiska kvinnoöden från Bibeln.

    Bra läsning för gymnasieåldern och unga vuxna, men självklart även för vuxna

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  41. Paganinikontraktet
    Paganinikontraktet
    Beskrivning

    I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
    De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
    Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

    Paganinikontraktet visar med eftertryck att pseudonymen Lars Kepler, som rönt exceptionell framgång med debutboken Hypnotisören, är tillbaka i full kraft.

    75,00 kr
  42. Paradiset
    Paradiset
    75,00 kr
  43. Pastor Viveka och Glada änkan
    Pastor Viveka och Glada änkan
    Beskrivning
    Ett nytt fall för pastor Viveka! Under stumfilmens tid fanns en biograf i Enskede där filmerna ackompanjerades av en rejält sminkad äldre dam kallad Glada änkan. Hundra år senare väcker Enskedeborna liv i kvartersbion som får namn efter den legendomspunna pianisten. Men Glada änkan tycks vid närmare betraktande inte alls ha varit särskilt glad och kvalitetsfilm kan väcka många typer av känslor.

    Och hur ska Vivekas församling spendera miljonen som de har fått ärva av Doris? En ny fascinerande medlem dyker upp i kyrkan, och mitt i alltihopa även ett avhugget finger. Och hela tiden snöar det.

    150,00 kr
  44. Pastor Viveka och tanterna
    Pastor Viveka och tanterna
    Beskrivning
    Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening?

    Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.

    125,00 kr
  45. Pianostämmaren
    Pianostämmaren
    Beskrivning
    Walter Gröhn och Jonna de Brugge ställs inför ännu ett svårlöst fall i Pianostämmaren, den fristående fortsättningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade kriminalserie som inleddes med Vredens tid, Nirvanaprojektet och Den felande länken.

    75,00 kr
  46. Pojken i hiss 54
    Pojken i hiss 54
    Beskrivning
    POJKEN I HISS 54 är den femte, fristående boken i serien om läkaren och biståndsarbetaren Ellen Elg, som hyllats av både läsare och kritiker.


    Pakistan
    Fullmånen är vit med skarpa kanter när 12-åriga Zubaida smyger ut i ökensanden. Hon vill få en skymt av de vackra jaktfalkarna som kommit till byn med ett schejkfölje för att jaga kragtrappfågel. Men innan hon hinner fram till falktältet blir hon tillfångatagen och inknuffad i jägarprinsens tält. På väg därifrån en stund senare blir hon upptäckt -- och i samma ögonblick har hennes familj förlorat sin heder.

    Dubai
    På väg från en övernattning i öknen kommer mobilsamtalet till Ellen Elgs chaufför. Han är Zubaidas äldste bror och kallas nu omedelbart hem till Pakistan för att återupprätta familjens anseende. Ellen ser sin chaufför blekna, men är alltför upptagen av sina tankar på nattens dramatiska händelser för att reagera. Hon har sett en man bli torterad - och hon har bevis i sin filmkamera...

    Ellen vet för mycket, tycker säkerhetspolisen. Kanske kan en kidnappning få henne att tystna?
    75,00 kr
  47. Populärmusik från Vittula
    Populärmusik från Vittula
    Beskrivning
    Matti och hans tystlåtna kompis Niila växer upp i det barnrika kvarter i Pajalas utkant som i folkmun kallas Vittulajänkkä, förkortat Vittula. I översättning blir det Fittmyren, så kallat "som ett slags rå hyllning till den kvinnliga fruktsamheten". Det är sexti- och sjuttital, vägarna asfalteras, småjordbruken läggs ned, rockmusiken gör sin entré. De äldre generationerna bjuder dock hårt motstånd mot nymodigheterna, arvet från trettitalets magerår och från laestadianismen sitter djupt rotat. Men Mikael och hans kompisar drömmer om ett annat liv, det som kan anas bortom Tornedalens horisont.Mikael Niemi, född 1959, fick med romanen Populärmusik från Vittula ett sällan skådat genombrott och boken belönades med Augustpriset samt Tidningen Vi:s litteraturpris. "Niemi gör mig lycklig!"Aftonbladet"ett fullkomligt mästerstycke som vibrerar av liv, humor och skärande smärta"Svenska Dagbladet"Niemi är nog den roligaste av alla dagens svenska författare."Nerikes Allehanda"det tornedalska svaret på The Commitments."Sundsvalls Tidning
    50,00 kr
  48. Postcard Killers
    Postcard Killers
    Beskrivning
    Medierna kallar den Postcard Killers.De är unga, vackra och välutbildade - och de skär halsen av unga människor över hela Europa. Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad de dödat är rubriken given : The Postcard Killers har mördat igen.
    75,00 kr
  49. Prästen i Uddarbo
    Prästen i Uddarbo
    Beskrivning
    Prästen i Uddarbo är en av orsaprosten Axel Hammbreaus mest lästa romaner, känd också från filmen med Max von Sydow i huvudrollen.
    40,00 kr
  50. Resa till Port Said
    Resa till Port Said
    Beskrivning

    Östafrika 1948. Dagmar, en ung svensk kvinna, lämnar sitt uppdrag som medföljande sekreterare och ger sig ut på en egen resa. Full av hopp, men med en oroväckande sårbarhet. Hon skriver täta brev till sin mamma Sanna under sin allt mer omtumlande färd.
    Ångermanland femtio år senare. Maria, en äldre kvinna som vet att hon snart ska dö, har alltid levt för andra; barnen, maken Johannes. Nu beslutar hon sig för att granska sitt liv. Hon finner ord för sina egna tankar i hemliga brev till en präst.
    Dagmar och Maria känner inte varandra, men delar en inre ensamhet och längtan efter att få vara sig själva. Och deras öden, liksom Sannas och Johannes, visar sig ohjälpligt och smärtsamt sammanlänkade. Lina Sjöberg låter deras röster forma en berättelse om det svåra i att välja och ta ansvar, och om kärlek.


    Lina Sjöberg är född 1973. Hon är bosatt i Uppsala där hon är doktorand vid institutionen för teologi. Hon är också verksam som kulturskribent.


    Det finns någon här. Hon har en kropp och ett hjärta. Hon har sina tankar. Det är allt jag vet om mig själv för tillfället. Jag skall snart stiga upp och titta mig i ögonen genom spegelglaset. Se om jag finns därinne.


    Det var väl mig själv jag saknade mest av allt. Kanske förlorar alla mödrar kontakten med sin inre människa när barnen är små. Men en del lyckas nog finna henne innan de blir åttioett år och skall dö.

    75,00 kr
  51. Riket vid vägens slut
    Riket vid vägens slut
    Beskrivning
    Året är 1192 när Arn Magnusson efter tjugo år återvänder till västra Götaland. Tredje och avslutande delen om Arn
    75,00 kr
  52. Ritual
    Ritual
    Beskrivning
    Tre meter under vattenytan i Bristols hamn sluter polisdykaren Flea Marley sina fingrar om en avhuggen människohand. Dagen därpå återfinns även den andra handen - också den amputerad - och omständigheterna tyder på att offret fortfarande var vid liv när händerna avlägsnades. Kriminalkommissarie Jack Caffery, nyligen inflyttad från London, får i uppdrag att utreda fallet. Sökandet efter offret leder honom och Flea till de mörkaste delarna av Bristol, en undre värld av drogmissbruk och misär där en uråldrig ondska tycks ha vaknat till liv. Samtidigt hemsöks Flea av minnet av sina föräldrars tragiska död i en dykolycka två år tidigare. Ritual är den första romanen i Mo Hayders Walking Man-serie.

    MO HAYDER (född 1962) är en brittisk kriminalförfattare. Hennes serie om Jack Caffery har sålt i över 2 miljoner exemplar. Ritual, den första boken i Walking Man-serien, nominerades till en Ian Fleming Steel Dagger Award av The Crime Writers Association. Mo Hayder är bosatt i Bath i England.

    40,00 kr
  53. Rövardotter
    Rövardotter
    Beskrivning
    Jackie Ferms uppväxtskildring kom ut samma dag som hennes pappa släpptes ur fängelset. Den var tänkt som en försoning.

    I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om utsatthet och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

    Hennes enda trygghet är den älskande pappans innerliga brev, skickade från olika fängelser. Hans många tankar om livet och faderliga råd löper som en röd tråd genom hennes livsberättelse, men det är inte alltid att de stämmer överrens med verkligheten. Rövardotter är skriven av en utflippad, gränslös, vacker och farlig rövardotter som bestämt sig för att ta revansch på livet. Det är en berättelse om att inte ge upp, om att trotsa det sociala arvet och att skapa sig en egen identitet, även om det innebär att klä av sig naken inför hela svenska folket.

    Bokens release blev förstasidesstoff i samband med uppgörelsen mellan far och dotter. Sedan dess har den fortsatt att väcka uppmärksamhet i och med diskussionerna kring reality-såporna. Sällan har en bok väckt så mycket känslor.

    40,00 kr
  54. Ryska huset
    Ryska huset
    Beskrivning
    Barley Blair är en härjad och mycket törstig engelsk bokförläggare som en blöt natt utanför Moskva fått ta emot Sovjets viktigaste försvarshemligheter. Den som röjt dem för honom är toppfysikern Jakov. Varken brittiska underrättelsetjänsten eller CIA kan hysa något förtroende för Barley Blair ¿ men måste ändå få honom att ta förnyad kontakt med Jakov ¿

    75,00 kr
  55. Sågverksungen
    Sågverksungen
    Beskrivning
    Sundsvall senvåren 1879: vad skulle hända om alla på sågverken bara slutade arbeta? Skulle patronerna lyssna då? Bricken Eriksson, ströflicka och snart elva år, berättar om Sundsvallsstrejken i Vibeke Olssons nya roman.
    125,00 kr
  56. Saknaden
    Saknaden
    Beskrivning

    Svartsjukan och sorgen rasar inom Florian sedan hans äktenskap men Anna tagit slut. Det är en kall oktober, en fin höst och bakom sig har han en sommar fylld av saknad, galenskap, sprit, uppträden och skandaler. Nätter med sömnlöshet och dagar av ångest. Han försöker måla men inspirationen vill inte infinna sig.


    Utan egentligt mål lämnar Florian Stockholm och reser runt till platser med en speciell betydelse för honom. Han hamnar på en öde strand på Gotland en blåsig senhöstdag där han tror sig vara helt ensam, men plötsligt
    ser han en figur komma emot honom. Det är en kvinna, mycket vacker, gåtfull och ändå så bekant. Hon svarar nekande och lite undvikande på hans frågor, men den märkliga känslan dröjer kvar inom honom och innan han går vidare ger han henne sitt telefonnummer...

    Ulf Lundell är tillbaka med en fascinerande samtidsroman om livets villkor - intensiv och pulserande, smärtsam och avslöjande. Om den förlorade kärleken och om sökandet efter den nya.

    40,00 kr
  57. Sekonderna lämnar ringen
    Sekonderna lämnar ringen
    Beskrivning

    "Handlingen i den här boken är enkel ty den handlar om enkla ting. Berättelsen tilldrar sig under den vecka en efterlängtad vår anländer till Tammerfors i Finland. Den veckan har Tammerfors åtagit sig att stå som arrangör för världsmästerskapen i amatörboxning i stadens ishall. Det försöker jag berätta om och jag berättar också om en halvtimmes teveinspelning för Finlands svensktalande tevekanal. Jag är i Tammerfors för att skriva om boxningarna för tidningen Boxning och trasslar in mig i en kärlekshistoria med en grekiska som också agerar sportjournalist. Det berättar jag också om. Det är ungefär allt.
    Stig Claesson

    75,00 kr
  58. Sekten
    Sekten
    75,00 kr
  59. Sekten på Dimön
    Sekten på Dimön
    Beskrivning
    "Spännande som den värsta thriller" /Lotta Olsson, DN

    På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut. Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor. Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm. För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.

    75,00 kr
  60. Sekten som återuppstod
    Sekten som återuppstod
    Beskrivning
    Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning. Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman. När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans. Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?
    75,00 kr
  61. Sektens barn
    Sektens barn
    Beskrivning
    Femton år har gått sedan Sofia flydde från sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin. Bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med Franz Oswald. Det visar sig vara svårare än hon trott. Återigen korsas deras vägar i en vansinnig katt-och-råtta-lek där bara en av dem kan segra.

    Sektens barn är den dramatiska upplösningen på serien om sekten ViaTerra, där makt, manipulation och våld är en del av vardagen.

    75,00 kr
  62. Shantaram
    Shantaram
    Beskrivning
    I början av 1980-talet begick australiensaren Gregory David Roberts en rad väpnade rån för att bekosta sitt heroinmissbruk. Han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest välbevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande miljonstaden Bombay.

    Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med maffialedaren Abdel Khader Khan till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda mystiska Karla möter han kärleken.

    Shantaram är ett niohundra sidor långt läsäventyr och en varm och innerlig kärleksförklaring till staden Bombay och dess människor. Det är en rå och hård värld Roberts beskriver, men det är en värld där kärleken, lojaliteten och vänskapen alltid står i centrum.
    40,00 kr
  63. Sista uppdraget i paradiset
    Sista uppdraget i paradiset
    Beskrivning
    Roman som utspelar sig under vikingatiden. Kampen mellan det onda och det goda.Striden trappas upp när Vite Krists män trotsar asagudarna
    50,00 kr
  64. Sisterchicks : i vått och torrt
    Sisterchicks : i vått och torrt
    Beskrivning
    Längtar du efter en lättsam läsupplevelse med humoristiska inslag, kryddat med kristna värderingar är detta rätta boken för dig!

    Sisterchick (subst.): En vän som delar ditt hjärtas innersta tankar, älskar dig som en syster och som för dig tillbaka till verkligheten när du uppför dig som en .barnunge..

    Sharon har levt i en trygg, stilla tillvaro i Chinook Springs, Washington hela hennes liv. Allt förändras när hennes bästa vän sedan 20 år, Penny, bestämmer sig för att ta en resa till Finland för att söka upp sina enda levande släktingar . och vill ta med Sharon! Resan till landet med renar och bastu innebär en hel rad med upplevelser för de två omaka vännerna . Sharon är mamma till fyra barn och Penny var en äventyrslysten .motorcykeltjej. innan hon lämnade sitt liv till Jesus. Tillsammans kommer de tillbaka hem igen med en ny syn på Gud och en ny smak på livet som får oväntad betydelse för omgivningen hemma.

    Robin Jones Gunn är en av de ledande och mest uppskattade kristna romanförfattarna med 3 miljoner böcker sålda.

    125,00 kr
  65. Sjöjungfrun
    Sjöjungfrun
    Beskrivning

    En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

    Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.

    Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.

    Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellanbreven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden …

    Sjöjungfrun är den sjätte boken i Camilla Läckbergs succéserie om Patrik Hedström och Erika Falck i Fjällbacka. Hittills har serien sålt i sammanlagt 2 miljoner exemplar, och 2006 tilldelades hon Folkets litteraturpris.

    75,00 kr
  66. Sjön utan namn
    Sjön utan namn
    Beskrivning
    En skildring av en trasig kvinnas försök att hitta sin identitet. Fortsättning på boken "huset vid Flon"
    75,00 kr
  67. Skimmer
    Skimmer
    75,00 kr
  68. Skördetid : världen väljer sida
    Skördetid : världen väljer sida
    Beskrivning
    Del 4 i Left behind-serien. Rayford Steele och Buck Williams har överlevt Lammets vrede - en global jordbävning under vedermödans tjugoförsta månad. Medan världen rusar vidare mot domens dag och den stora skördetiden, som är förutsagd i skriften, börjar Rayford och Buck söka efter nära och kära i olika delar av världen.
    75,00 kr
  69. Skuggad
    Skuggad
    Beskrivning
    efterdyningarna av tredje världskriget är världen mer beslutsam än någonsin att utrota krig. Nu har alla nationer enats om att undanröja det allvarligaste hotet mot världsfreden. Förbjud religion. Paul Stepola spelar en nyckelroll i världens aktion mot kristna ”extremister” i sitt jobb som agent för Nationella Fredsorganisationen. Hans uppdrag leder honom till oväntade upptäckter. Övernaturliga händelser inträffar som han inte kan förklara. När kommer världen att upptäcka den oväntade upplösningen till dessa händelser? Inbunden
    100,00 kr
  70. Skuggpojken
    Skuggpojken
    Beskrivning
    Carl-Johan Vallgren skriver som Lucifer.

    Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. 
       Skuggpojken är en resa in i människans djupaste mörker, en värld där inte ens döden betyder slutet.

    Med Skuggpojken inleder Carl-Johan Vallgren, under namnet Lucifer, en serie noir-thrillers med Danny Katz i huvudrollen.

    40,00 kr
  71. Snart
    Snart
    Beskrivning
    Spännande romanserie! Del 1.
    Följ med Paul Stepola i världens aktion mot kristna "extremister". Hans uppdrag leder honom till oväntade, övernaturliga händelser. När kommer världen att upptäcka den oväntade upplösningen. Kommer Guds röst att kunna tystas i världen...?
    75,00 kr
  72. Sol och vår
    Sol och vår
    Beskrivning
    Nu längtar man till våren på Saltön. Julgranarna samlas på hög inför det stundande påskbålet, snödropparna glimmar i gräset och båtägarna har lyft av presenningarna och börjat slipa och dona.
    Men i Göteborg är det inte lika idylliskt. När Emily återvänder från en romantisk helg på Skagen möts hon av en fruktansvärd syn: Café Sockerskorpan står i ljusan låga. Vilken tur att hon har Christer, Saltöns storvuxne polis, som alltid är redo med en varm famn och en skål het pulversoppa. Eller är det tur? När Emily flyttar hem igen tänker hon mest på den unge brandmannen som tröstade henne så bra efter branden.
    Samtidigt smider den vältrimmade krögaren Kabben planer med konservfabrikens VD Lizette. De ska starta ett upplevelseland på Saltön och till det behöver de pengar- Emilys pengar...

    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 377

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå