View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 743

per sida
Fallande ordning
  1. Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
    Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
    Beskrivning
    Konsten att leva är en verktygslåda för friskvård, recovery och solidaritet på andlig grund. Den här boken kommer helt rätt i tid i den process som nu är på gång, när enskilda och församlingar söker efter verktyg.
    En rad författare medverkar i boken med sina olika specialkunskaper.

    Från förundran till förändring
    Stefan Edman skriver sitt första bidrag under favoriteken -- jätten i den sydsvenska skogsgläntan -- född ur ett ollon på 1600-talet. En ärrad, erfaren gamling som ändå är fullt alert med gulgröna blommor i små hängen varje vår.
    -- Trädet, djuprotat i tillvaron, är för mig sinnebilden av våra ljusaste drömmar om trygg identitet och generös solidaritet. Minst tusen olika arter lever och dör i den gamla ekens myllriga höghus: äter, älskar, föder, tar skydd.
    Stefan Edman skildrar hur mänskligheten står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare i historien. Samtidigt har våra möjligheter att lösa problemen nog aldrig varit större än nu. Det finns kunskap, teknik, pengar, strategier och faktiskt många löftesrika trender!
    En av dessa hoppingivande trender skildrar Martin Lönnebo i sitt kapitel om "Andlighetens återkomst" i vår kultur. Tillvarons starkaste kraft är fortfarande på jordens och människornas sida. I sitt andra bidrag i boken visar Stefan Edman hur förändringsprocessen, steg för steg, kan börja i vårt eget liv och lokala sammanhang.

    Friskvård på andlig grund
    Även den enskilda människan står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare. Utmattningsfenomenen ökar och drabbar allt yngre. Relationer skaver och brister som aldrig förr. Samtidigt visar JanOlof Nordström att vi aldrig haft så många nya verktyg att lösa problemen med och påbörja en helandeprocess. Han visar hur enskilda och grupper i Sverige kan använda det "Wellbeing-bibliotek" som världens mest lästa själavårdare, Howard Clinebell, under årtionden skapat i ett sammanhang av sjudande terapeutisk kreativitet.
    Med impulser från många håll skildrar Bertil Forsberg "Kurs i konsten att leva" -- ett nytt spännande friskvårdsprojekt i en medelstor svensk församling. Danspedagogen Anette Sundell-Liljedahl hävdar att det är "synd" att inte dansa och att kroppen är ett av andlighetens viktigaste instrument, att vi är skapade för hängivelse.

    Det inre barnets resa till vuxenlivet
    Livet går inte alltid på räls. I vissa lägen kan talet om personlig utveckling och hängivelse verka som slag i ansiktet. I ett samarbete visar Tommy Hellsten och Harry Månsus hur starka företeelser i vår uppväxtmiljö (till exempel auktoritär religion, arbetsnarkomani, övergrepp, alkoholism) kan leda till att vi försöker lindra smärtan genom att stänga av känslomässigt eller går in i en för oss främmande "roll". Men de visar också konkret hur vi kan påbörja resan till befrielse ur "nedfrysning" och falska roller och ge det inre barnet möjlighet att tänka, känna och uttrycka sin unika personlighet. Inte minst Juanita och Dale Ryan, välkända på den amerikanska recovery-scenen, ger oss vägledning genom sin folkliga bok "Andlig förskola" -- tolv steg till ett djupare liv, som i bearbetad form ingår i denna bok.

    Drömmen om en rimligare värld
    Det är en illusion att människor kan må bra i ett samhälle och på en jord som mår allt sämre. Många såg Annika Spalde på tv-nyheterna efter hennes avrustningsaktion mot kärnvapenbåten Trident. Den protesten gav henne flera månaders fängelse i England. Hon och Pelle Strindlund skildrar hur en andlig motståndsrörelse kan böra rent konkret, ett närverk av radikala "shalomgrupper" i Sverige.
    Det tar fortfarande lika lång tid för sår att helas som det gjorde på stenåldern. Även psykiska sår och nära relationer behöver tid. Eva-Karin Holst och flera röster från Shalomgemenskapen i Stockholm skildrar sitt djärva försöka att befria livet och ge relationerna ett "sabbatsutrymme" mitt i vårt uppskruvade turbosamhälle.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  2. Liam
    Liam
    Beskrivning
    Detta är ingen bok som vill uppmana till brott. Det är i stället en bok som vill uppmana till att söka sanningen. Hur ont den än kan göra. Jag har ingen ambition att hävda mig själv eller att försöka framstå som bättre än den jag är -- eller har varit. Jag har haft -- och har fortfarande -- många brister som människa men jag har samtidigt fått ett nytt liv. Jag lever i dag långt ifrån den drömda lyxvärld jag så gärna ville erövra som ung. Ändå, inte för en sekund ångrar jag mitt nya liv. Tvärtom gläds jag åt att ha hittat ett liv som är så rikt. Inte rikt på materiella ting, men rikt i en djupare mening.<br /><br />Så berättar Liam Norberg i förordet till den bok han har skrivit tillsammans med Annica Triberg. I boken får vi följa Liam från pojkrummet i en förort söder om Stockholm via graffitimåleri, kampsporter, Kungsankravallerna och allt grövre kriminalitet till det liv han lever i dag.<br /><br /><br />Liam Norberg är för det stora flertalet känd dels för sina filmroller i Stockholmsnatt och Sökarna, dels för att han tidigare ostraffad dömdes till ett rekordlångt fängelsestraff för den så kallade 930-miljonerskuppen i Stockholm 1990 och för väpnat rån av en värdetransport i Göteborg 1991. Han frigavs 1999, fast besluten att visa omvärlden att det går att ändra sitt vägval, hur förutsättningarna än ser ut.<br /><br />
    100,00 kr
  3. Den jag vill vara
    Den jag vill vara
    Beskrivning
    När John Ortberg skriver om kallelse är det med glädje - för vad kan vara bättre än att hitta det liv man är skapad för? Originalutgåvan av Den jag vill vara, The me I want to be, har fått fantastiska recensioner. En läsare kallar den ett kärleksbrev från John Ortberg till oss kristna. Vi bjuder på ett smakprov från bokens inledning. "För inte så längesedan gick jag på en transferbuss på flygplatsen för att ta mig till biluthyrningen. Det brukar kunna vara ett otacksamt jobb att köra den sortens bussar (...). De som sitter på bussen är ofta griniga efter resan och har bråttom att få sin hyrbil. Ingen säger så mycket mer än vilken biluthyrningsfirma de ska till. Utom på den här bussen. Mannen som körde den var helt underbar. Han höll hela ti¬den ögonen på trottoaren för att se om det var någon som behövde skjuts. "Jag håller alltid utkik", berättade han, "för ibland blir folk försenade. Det syns i ögonen på dem. Jag kollar alltid, för jag vill inte missa någon. Titta, där är en till!" Chauffören stannade för att plocka upp en eftersläntrare, och han blev så glad av det han gjorde att vi också blev glada. Vi började heja på honom när han plockade upp människor. Det var som att se Jesus köra transferbuss. Mannen tog tag i folks väskor innan de hann lyfta upp dem, och sedan hoppade han på bussen igen och sa: "Då kör vi. Jag vet att ni vill komma fram så fort som möjligt, så jag ska göra mitt bästa." Avtrubbade pendlare la ifrån sig sina tidningar. Chauffören skapade en sådan glädjegemenskap på bussen att vi ville åka ett varv till runt terminalen bara för att få vara med honom. "Kolla in den där killen!" sa vi till dem som gick på efter oss. Han var inte bara vår chaufför utan vår ledare och vän. Och för en kort stund slog gemenskapen ut i full blom. På en buss på väg till biluthyr¬ningen. Och en människa kom närmare att bli sitt bästa jag.
    Det som hände med chauffören kan hända i dig också. Ibland gör det det. Då och då gör du något som du inte hade förväntat dig och får se en skymt av den människa du skapades till att vara. Du säger något på ett möte som inspirerar andra. Du hjälper en hemlös som ingen annan lägger märke till. Du har tålamod med en bångstyrig treåring. Du försjunker i ett musikstycke. Du blir kär. Du visar medkänsla. Du går emot en mobbare. Du gör en uppoffring av fri vilja. Du lagar en motor. Du förlåter någon som har sårat dig för längesedan. Du säger något som du aldrig skulle säga i vanliga fall, eller låter bli att säga sådant som du brukar kunna häva ur dig. När du gör det ser du en skymt av anledningen till att Gud skapade dig. Det är bara Gud som vet vilken kapacitet du har, och han leder dig hela tiden till den bästa människa du kan bli. Han har många redskap och har aldrig bråttom. Det kan vara frustrerande för oss, men till och med när vi är frustrerade arbetar Gud med att skapa tålamod i oss. Han tappar aldrig modet för att det tar lång tid, och han gläder sig varje gång du mognar. Det är bara Gud som kan se ditt "bästa jag", och han är mer mån om att du ska uppnå din fulla kapacitet än du själv är. Vi är Guds verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de gär¬ningar som Gud från början har bestämt oss till. Du är inte ditt verk, och ditt liv är inte ditt projekt. Ditt liv är Guds projekt. Gud har tänkt ut dig, och han vet vem det var meningen att du skulle vara."
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  4. Vara lärjunge : det kristna livets grunder
    Vara lärjunge : det kristna livets grunder
    Beskrivning
    I den här lilla boken vill Rowan Williams visa oss kärnan i vad det innebär att leva som kristen. Den inkluderar det mest väsentliga i kristen tro: tro, hopp och kärlek, förlåtelse, sociala handlingar, ett liv i Anden.

    Vara lärjunge kan hjälpa oss att lära känna Jesus Kristus bättre och på ett trovärdigt sätt vara och leva som hans lärjungar i vår tid.

    "Det är den vackraste text om lärjungaskap som jag stött på. Jag är djupt tacksam för den inspiration och glädje jag finner på bokens sidor. Jag rekommenderar den varmt till dem som länge varit på resa med Jesus, men lika mycket som till dem som undrar vad i hela världen att följa honom innebär."
    Justin Welby, ärkebiskop i Anglikanska kyrkan

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  5. Evigheten mitt i tiden
    Evigheten mitt i tiden
    Beskrivning
    I dag har frågan om tid blivit en av de allra mest påträngande. Vi tycker oss leva med ständig tidsbrist, att vi inte hinner med våra liv. Och när många av oss upplever stress och utbrändhet förstår vi att detta sätt att leva inte håller.

    Kan tiden bli vår vän? Och hur kan vi utnyttja de oerhörda möjligheter som tiden erbjuder oss?

    Stinissens klassiska bok Evigheten mitt i tiden hjälper oss att våga se tiden med nya ögon och fundera kring vad tiden är och betyder. Insikten att evigheten är nerlagd i våra hjärtan kan hjälpa oss att leva i tiden på ett sätt som leder oss djupare in i Guds glädje.

    Libris förlag satsar nu med start hösten 2017 på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av karmelitbrodern Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han genom åren gett ut ett tjugotal böcker. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  6. Mitt liv i dina händer : en bok om överlåtelse
    Mitt liv i dina händer : en bok om överlåtelse
    Beskrivning
    Vår tids psykologi har lärt oss att acceptera det ofrånkomliga. Men enbart accepterande kan många gånger snudda vid gränsen till resignation. Om det är ödet eller slumpen som styr våra liv, och om de inte har något mål eller mening, vad kan vi då göra annat än resignera? Den kristna trons svar på resignationen är överlåtelse. Den föds i tilliten: någon omsluter allt - också det till synes meningslösa - med sin kärleksfulla omsorg. Mitt liv i dina händer är en av Wilfrid Stinissens mest grundläggande och centrala böcker. Han visar på tillitens och överlåtelsens kraft och möjligheter och på hur människan i allt som sker både får och kan lita på den Gud som kan förvandla allt till något meningsfullt. Boken rör sig kring frågor som: - Vad innebär det att finna Guds vilja?
    - Hur kan man vara säker på att den är att lita på?
    - Hur blir man ett Guds redskap?

    Libris förlag satsar nu - med start hösten 2017 - på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av karmelitbrodern Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927-2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  7. Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
    Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
    Beskrivning
    När Henri Nouwen första gången ser Rembrandts målning "Den förlorade sonens återkomst" uppstår ett möte som för alltid kommer att förändra hans liv. Genom konstverket får han hjälp att göra det uppbrott som för honom till det inre hem han längtar efter. Han lämnar sin lyckade akademiska karriär och byter det mot ett kommunitetsliv bland personer med psykisk funktionsnedsättning. Eller med andra ord: Henri Nouwen hittar hem.

    Att komma hem handlar om vårt behov av hemkänsla och rör varsamt vid vår vilsenhet, vårt sökande och vår längtan efter att hitta hem i tillvaron och i våra egna liv. Nouwens texter andas stor värme och ömhet. Fram växer bilden av det hem där det lyser i fönstren, där dörren är öppen och någon väntar med öppen famn.

    Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

    Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  8. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
    Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
    Beskrivning
    Emilia Fogelklou var en ivrig sökare och genom en omfattande brevväxling med många olika människor var hon djupt förtrogen med enskilda människors situation. Texterna i Den allra vanligaste människan kännetecknas av hennes dragning och reflektion kring just "den allra vanligaste människan". Emilia Fogelklou var övertygad om att den heliga Anden verkar i allt och alla.

    Gud får inte längre hållas fången i himlen som i en vacker blå sten att dikta legender om. Den levande vill ut ur detta fängelse, vars murar människor kanske behövt för sin myckna skräcks skull. Från himlen vill den ned som kvalitet i jordens liv.

    Ur boken

    Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

    Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor. Fogelklou var kväkare och tog initiativ till att bilda den svenska avdelningen av Vännernas samfund

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  9. Kristen djupmeditation
    Kristen djupmeditation
    Beskrivning
    Många människor i vår tid längtar efter fördjupning, stillhet och frid, man söker efter kontakt med det gudomliga - ja, en erfarenhet av Gud. En del vänder sig då till österländska tekniker som yoga och zen. Författaren och karmelitmunken Wilfrid Stinissen menar att österlandet kan erbjuda människor i väst vissa hjälpmedel bort från själens splittring - men att det främsta av dessa hjälpmedel går under namnet djupmeditation.

    För många är det kanske okänt att djupmeditationen har funnits inom kristendomen ända från dess allra första tid. Kristen djupmeditation beskriver en ny form av kristen djupmeditation som tar särskild hänsyn till de svårigheter som nutidsmänniskan har så snart hon försöker börja koncentrera sig.

    Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

    Wilfrid Stinissen (1927-2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  10. Dagen då revolutionen började : Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin förstått
    Dagen då revolutionen började : Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin förstått
    Beskrivning
    I sin nya bok Dagen då revolutionen började utmanar bibelforskaren Tom Wright återigen invanda kristna trosuppfattningar. Han hävdar att Jesus död på korset inte bara handlar om att frikänna oss från våra synder, utan att den faktiskt var starten på en revolution där Gud sjösätter det oerhörda projektet att upprätta och förnya hela sin skapelse.

    Dagen då revolutionen började ger en storslagen bild av Jesus offer och dess fulla betydelse för den kristna tron. Med hjälp av sitt starka intellekt och sin stora kunskap slår Tom Wright på ett övertygande sätt fast detta: Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin har förstått.

    "Jag uppskattade verkligen läsningen! Boken rekommenderas varmt. När den kanske viktigaste evangelikala bibelforskaren äntligen skriver sitt första systematiska studium av korset, då borde det leda till ett förnyat samtal om vad Nya testamentet faktiskt säger om korset. Inte minst bör vi ta Wrights kritik av det han kallar "den hedniska tanken" att en vred Gud måste straffa ett oskyldigt offer för att kunna förlåta, på allvar." Roland Spjuth, lärare på Örebro teologiska Högskola

    Tom Wright räknas som en av Storbritanniens viktigaste kristna förkunnare och har skrivit en rad böcker - på svenska finns bland annat Ännu bättre och Helt enkelt kristen. Han är biskop emeritus i Anglikanska kyrkan, en av Storbritanniens ledande forskare på Nya testamentet och tjänstgör nu som professor vid University of St Andrews i Skottland

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  11. Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
    Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
    Beskrivning
    Lever vi i den sista tiden? Tänk om de spelare som skildras i Uppenbarelseboken var aktiva idag? Och om de vore det; skulle du kunna känna igen dem?

    I Apokalypsens agenter gör den välkände och respekterade pastorn dr David Jeremiah vad ingen bibellärare tidigare har gjort. Han utforskar Uppenbarelseboken genom linsen av dess viktiga spelare: exilen, martyrerna, de 144 000, de två vittnena, draken, vilddjuret från jorden, vilddjuret från havet, Segraren, Kungen och Domaren.

    Boken är skriven för att engagera både hjärtat och tanken. Varje kapitel inleds med en fängslande, bibliskt baserad dramatisering som låter profetiorna få liv som aldrig förr. Författaren presenterar dess aktörer mitt i deras unika tid och plats i ändens tid och ger en utförlig beskrivning av de motiv och händelser som kommer att inleda jordens sista dagar.

    David Jeremiah ger sedan i varje kapitel en detaljerad studie kallad ”Skriften bakom berättelsen”. Han utforskar Uppenbarelsebokens mest svårtolkade sammanhang, förklarar dem och – viktigast av allt – visar med exakthet hur de passar in på de ondskefulla krafter som är i rörelse i världen idag.

    Scenen är klar, och ridån är på väg att gå upp för jordens sista akt. Kommer du att vara redo?

    David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning

    135,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  12. Predikningar till ett kyrkoår
    Predikningar till ett kyrkoår
    Beskrivning
    Ett kyrkoår, från det att Jesus rider in i Jerusalem under ropet: .Välsignad är han som kommer., till dess att han kommer åter på himmelens skyar, går fort. Ändå ryms det i den räcka texter för alla sön- och helgdagar som finns i vår evangeliebok ett innehåll som är tänkt att räcka för evigheten.
    125,00 kr
  13. Gemenskapens evangelium enligt Johannes
    Gemenskapens evangelium enligt Johannes
    Beskrivning
    Att älska Gud och att älska människor är de två viktigaste buden, enligt Jesus. Jean Vanier visar i Gemenskapens evangelium att det ytterst är samma sak; vi uttrycker vår kärlek till Gud genom omtänksamhet och medlidande med varandra och vi möter Guds kärlek bäst genom dem vi lever nära.

    Detta är också enligt Jean Vanier huvudpoängen i Johannesevangeliet som har en stark betoning på gemenskap. Vanier tar oss i Gemenskapens evangelium genom Johannesevangeliet kapitel för kapitel och visar hur detta finns i Jesus undervisning och i varje del av hans verksamhet. Vanier väver även in berättelser och erfarenheter från sitt arbete med L Arche, en kommunitet där man lever tillsammans med människor med olika funktionsvariationer. Det arbetet betonar i jordnära form det medmänskliga och det stora privilegium som finns i att utveckla våra relationer till varandra och till Gud.

    Jean Vanier är filosof, teolog och humanist. Han är grundare till L Arche, en internationell organisation som arbetar för att skapa och utveckla hem, program och nätverk för människor med funktionsvariationer. Han föreläser också och leder retreater

    100,00 kr
  14. Nu är Guds tid : tro, liv och kallelse - ett herdabrev till Härnösands stift
    Nu är Guds tid : tro, liv och kallelse - ett herdabrev till Härnösands stift
    Beskrivning
    Nu är Guds tid. Utifrån detta valspråk skriver biskop Eva Nordung Byström sitt herdabrev till Härnösands stift. Hon lyfter frågor om tro och teologi, kyrkans uppdrag och organisation. Herdabrevet pekar ut en riktning för Svenska kyrkans tro, liv och kallelse.

    Hon säger:
    ”Använd gärna mina tankar kring vårt uppdrag, mina ledord och min vision för Härnösands stift i församlingarnas och pastoratens arbete med församlingsinstruktionen, verksamhetsplanering och målskrivning.”

    135,00 kr
    • Köp 3 för 178,50 kr/st
  15. Tag plats! Dörrarna stängs
    Tag plats! Dörrarna stängs
    Beskrivning
    Det är dags att ta plats! Tiden går mot sin avslutning och väckelseropet ljuder: Vi får inte sova! Följ med på en resa in i Emanuel Minos visdom och erfarenhet. Vårt tusenåriga kristna arv är ett stort privilegium, som han ser ännu tydligare än tidigare. Han påminner oss också om vad det arvet har betytt för Norden. Med profetisk skärpa tar han tempera­turen på det nuvarande andliga läget, och delar med sig av angelägen undervisning och starka profetiska syner som gäller Skandi­navien i den yttersta tiden.

    Nu håller dessa profetiska syner på att bli verklighet inför våra ögon! Minos berättar också för första gången i bokform om sina erfarenheter från norska motståndsrörelsen mot nazismen under andra världskriget och drar historiska paralleller till dagens samhälle.
    Vi får aldrig tro att det inte kan hända igen. Kampen för människovärdet måste ständigt utkämpas”, säger­ han. ”Låt oss lära av historien!”

    I en bok som innehåller en stark upp­maning till medmänsklighet och kärlek till vår nästa kommer Emanuel Minos med ett nödrop till land och människor: Tag plats! Dörrarna stängs! Om författaren Dr. Emanuel Minos föddes 1925 i dåvarande belgiska Kongo. Hans biologiske far var grek och hans mor av egyptisk härkomst. Som liten adopterades han av en norsk missionärsfamilj och kom som ett av de första adoptivbarnen till Norge 1930. Redan från femårsåldern har han varit predikant och fört vidare pingstarvet från T. B. Barratt och Lewi Pethrus, som han kände väl. Få är så välkända över hela kristenheten i Norge och resten av Norden som Emanuel Minos. Minos deltog under andra världskriget i mot stånds­rörelsen och studerade senare vid Oxforduniversi­tetet i England och tog även en doktorsgrad i teologi i Tennessee i USA. År 1995 mottog Minos Nordstjärnemedaljen av Kung Carl XVI Gustaf för sin kristna, kulturella och sociala insats i det svenska samhället. Emanuel Minos dog 2014, 89 år gammal. Han var gift med Aase, tillsammans hade de tre barn och en rad barnbarn.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  16. Mer lik Jesus
    Mer lik Jesus
    Beskrivning
    Gud älskar dig precis som du är, men han vill inte att du ska förbli som du är. Han vill att du ska bli mer lik Jesus. Vilka goda nyheter! Du sitter inte fast i den personlighet du har idag. Gud kommer att förändra dig. Och han kommer att förändra dig till att bli mer lik Jesus. Kan du tänka dig något bättre?

    I Mer lik Jesus hjälper Max Lucado dig förstå Guds underbara förvandlande vägar. Vill du veta mer? Läs boken. Och kom ihåg: Gud älskar dig precis som du är, men han vill inte att du ska förbli som du är. Han vill att du ska bli mer lik Jesus.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  17. Mellan himlen och livet här
    Mellan himlen och livet här
    Beskrivning
    Vi älskade Steven Curtis Chapmans djupt personliga bok. Varje berättelse och livserfarenhet han delar bär vittnesbörd om hur ’en underbar berättelse växer fram’, en berättelse som uppenbarar Guds plan för honom.

    - PASTOR RICK OCH KAY WARREN Under årtionden har Steven Curtis Chapmans musik och budskap förmedlat hopp och inspiration till miljontals människor. Här delar Steven, för första gången, de erfarenheter som format honom, hans tro, hans familj och hans musik under ett liv som rymt otroliga höjder och djupa dalar som skakat tron. Ända sedan barndomen har musiken varit både en tillflykt och en befrielse för Steven. Med humor och ödmjukhet låter han oss blicka in backstage på den första tidens turnéliv och den hisnande resan upp till hitlistornas topplaceringar.

    Upptäck berättelserna bakom några av hans mest älskade sånger. Vandra med honom och hans fru, Mary Beth, när de navigerar sig fram genom äktenskapets och familjelivets glädje och prövningar. Heja på honom när han återvänder till scenen efter att ha tvivlat på att han någonsin skulle kunna sjunga igen. Och SE Gud i efterdyningarna av den tragiska dödsolyckan då de förlorade sin femåriga dotter Maria. Med skärpa och hjärtskärande ärlighet, men alltid med ett hopp, presenterar Steven inga sockrade lösningar på livets svåraste frågor. Men i sin brustenhet fortsätter han förtrösta på att Gud en gång ska fixa det som är omöjligt att fixa i spannet mellan himlen och livet här.

    ”Min förlossare är trofast och sann”, sjunger Steven i en av hans mest älskade sånger. Det är också ett genomgående tema i hans liv. Efter att ha läst hans självbiografi kommer du att stämma in i sången och tacka Gud för hans trofasthet.

    125,00 kr
  18. Sann människa : en bok om skapelse och helighet
    Sann människa : en bok om skapelse och helighet
    150,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  19. Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan
    Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan
    Beskrivning
    Samkönade relationer är en av frikyrkans mest stigmatiserade frågeställningar. I dag tvingas frikyrkliga personer som vill uttrycka samkönad kärlek ofta till församlingsexil och ensamhet. Samtidigt är många frikyrkoförsamlingar splittrade i både synsätt och praktik.
    Vad säger egentligen Bibeln om samkönade relationer och hur ska vi göra för att på allvar kunna välkomna varandra till kristen gemenskap?

    Välkomna varandra! innehåller fjorton texter som presenterar öppenhet för samkönade relationer i frikyrkliga församlingar. I enlighet med frikyrklig tradition tar texterna Bibeln på stort allvar, och visar hur dess budskap och berättelser pekar på en väg bort från förakt, utanförskap och kristen hemlöshet - mot ett tydligt ja till samkönade relationer. Texterna är skrivna av pastorer, teologer och sakkunniga. Flera är också författade av personer med egen erfarenhet av att vara homosexuell i frikyrkan.

    Välkomna varandra! fungerar både för personlig teologisk fördjupning och som underlag för samtal i församlingar. Boken innehåller också samtalsfrågor och fördjupningstips.

    Medverkande:Lisa Arlbrandt, Emma Audas, Anna Berndes, Anders Camenius, Björn Cedersjö, Erik, Robert Eriksson, Thomas Erlandsen, Lena Frisell, Patrik Hagman, André Jakobsson, Esther Kazen, Mirjam Olsson, Johanna Wikberg och Niclas Öjebrandt.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  20. De vi ville bli
    De vi ville bli
    Beskrivning
    Den tysta sorgen är en rygg. Diskbänk och bortvändhet. Det är svårt att ställa frågor till en böjd rygg, spända uppskjutna axlar och ett frenetiskt spolande och svabbande med diskborste och porslin.
    Ur boken

    Britta Hermansson finns till för att hennes storebror Sven är död. Han drunknade i ett dike en vårdag mindre än ett år innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om där hemma. Fast sorgen finns där ändå, blir hennes första språk.

    Sorgen över att leva istället för någon annan höll på suga ut all glädje ur Britta Hermanssons liv under många år. Men nu har hon bestämt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glädjen och lusten att finnas. Kunna sätta ord på tystnaden och sorgen.

    Parallellt med Brittas berättelse finns en annan, om de 37 personer som 1896 utvandrade från Brittas hemby Nås till Jerusalem för att möta Jesus Kristus på Oljeberget. De reste i riktning mot hoppet, men fick leva med sorgen över att lämna allt - en sorg som de inte heller pratade om.

    De vi ville bli är en gripande berättelse om modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir. Sorgen är Britta Hermanssons första språk, men behöver inte bli det sista.

    Britta Hermansson är pastor inom Equmeniakyrkan. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. På Libris har hon tidigare gett ut Yttre tryck och inre vila, Möten som berör samt Mogna vackert.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  21. Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Beskrivning
    Shane Claiborne beskriver i sin bok Den oemotståndliga revolutionen en autentisk kristendom som är rotad i tro, handling och kärlek. En rörelse som börjar i hjärtat och via händerna sträcker sig ut till en sårad värld.

    Shanes egen andliga resa har lett honom att arbeta tillsammans med Moder Teresa i Calcutta, att besöka familjer i Irak mitt under USA:s bombningar och att organisera och delta i en mängd aktioner för att visa på de fattiga och hemlösas situation i USA. I den här boken ställer han viktiga frågor kring kyrkan och samhället och utmanar läsarna att lämna en likgiltig "lagomkristendom" och leva ut en tro som kan förändra världen.

    Boken har länge varit efterfrågad och utkommer nu i en nyutgåva.

    Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelhia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut Guds rike i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism. Pa svenska har han även tillsamman med Jonathan Wilson-Hartgrove utgett Bli det du ber (Libris 2010)

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  22. Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
    Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
    Beskrivning
    Varför är Martin Luther viktig i dag? Det har gått 500 år sedan reformationen. Men Luther är fortfarande orsak till debatt. Några hyllar honom som en folkets förkämpe mot kyrkligt förtryck. Andra anklagar honom för att ha splittrat kristenheten och gett makthavarna kontroll över kyrkan. När Joel Halldorf och Patrik Hagman läser Luther ser de en teolog att brottas med. De går till djupet av Luthers lära genom att kritiskt analysera hans slagord om nåden, Bibeln och tron allena. Tänk om detta "allena" är en knut som behöver lösas upp för att finna ett sätt att uppskatta Luther? Tänk om han kommer mest till sin rätt när han får en plats i den kristna traditionen i stället för som en röst i opposition till den. Är det så att nyckelordet för att läsa Luther inte är allena, utan tillsammans? Ur boken Inte allena är en diskuterande introduktion till Luther, där Luthers tankar och de konsekvenser de haft, sätts i relation till vår tids frågor och utmaningar. En bok för alla som är intresserade av kyrkans roll i ett pluralistiskt, postsekulärt samhälle.

    Joel Halldorf är docent i kyrkohistoria och lektor vid Teologiska högskolan Stockholm. Han har skrivit en rad böcker, är medarbetare på Expressen Kultur och ledarskribent på tidningen Dagen.

    Patrik Hagman är docent i politisk teologi vid Åbo Akademi, Finland, och författare. Han har bland annat skrivit böckerna Efter folkkyrkan, Om kristet motstånd och Söndagsskola för vuxna.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  23. När fasaden rämnar : om livets paradoxer
    När fasaden rämnar : om livets paradoxer
    Beskrivning
    Har du någon gång börjat praktisera råd och principer för ett effektivt böneliv bar för att finna att Gud tycks ha rest till Bermuda på semester?

    Kanske du gjorde anspråk på Guds löften om helande men fann att du fortfarande var sjuk? Har du stått inför en anhörigs död utan att kunna se någon mening i det som skett?

    "Den här boken är skriven till alla som försökt allting utan att se någon förbättring, Jag tycker att jag funnit en del svar . inte enkla men som räcker tills vi kommer till himlen."

    Tommy Dahlman är en av Sveriges mest välkända predikanter. Detta är hans sextonde bok.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  24. Utmaningsdriven undervisning : hur kyrkan kan dela tro och liv idag
    Utmaningsdriven undervisning : hur kyrkan kan dela tro och liv idag
    Beskrivning
    Svenska kyrkan står inför stora pedagogiska och teologiska utmaningar. Hur delar vi tro och liv i vår tid? Hur får vi större delaktighet av ideella? Hur berättar vi om kristen tro i ett mångreligiöst samhälle? Utifrån olika förutsättningar finns det många kyrkor som kämpar med dessa frågor.
    Genom tre internationella utblickar – till Norge, England och USA – reflekterar Jakob Wirén i boken Utmaningsdriven undervisning över hur utmaningarna kan visa vägar framåt för kyrkans undervisning idag
    215,00 kr
  25. Slåss
    Slåss
    Beskrivning
    Hur du vinner fighterna som betyder mest

    Författaren och pastorn Craig Groeschel hjälper dig att förstå vem du verkligen är – en man som är skapad till Guds avbild med en krigares hjärta – och hur du kämpar den goda kampen för vad som är rätt.

    Du kommer att finna styrkan­ till att ta dig an de strider som du vet att du måste utkämpa – de strider­ som avgör tillståndet i ditt hjärta, i ditt äktenskap och den andliga hälsan i din familj.

    Craig visar på exempel från Bibeln, däribland från Simsons liv – vår polare Simson. Ja, killen med svällande muskler, hår som en hippie och en förtjusning i Delila. Du kanske blir förvånad över hur mycket vi har gemensamt med denna kille. Genom att se på hans liv kommer du att lära dig hur du kan besegra makterna som gör starka män svaga. Du kommer att bli den man som Gud har skapat dig till att vara: En man som vet hur man kämpar för det som är rätt.

    Och du skulle bara våga ge dig in i denna strid obeväpnad. Lär dig att strida med tro, med bön och med Guds ord.

    Det är dags att kriga som en man. För Guds skull, SLÅSS!

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  26. Vad jag önskar jag vetat innan vi gifte oss
    Vad jag önskar jag vetat innan vi gifte oss
    Beskrivning
    Planera ditt äktenskap innan du planerar ditt bröllop

    Önskar du att du vet vad du ger dig in på när du går fram i kyrkan för att säga ”Ja”? Nu, med boken Vad jag önskar jag vetat innan vi gifte oss, så kan du det.
    Dr. Gary Chapman, den bästsäljande författaren till Upptäck kärlekens olika språk, har tillbringat de senaste 35 åren som äktenskapsrådgivare. Här delar Gary med sig av de erfarenheter som han, och de par som han har haft samtal med, har fått lära sig:
    • att förälskelse inte är en tillräcklig grund för ett framgångsrikt äktenskap
    • att romantisk kärlek har två faser (och hur man klarar av övergången)
    • att ömsesidig sexuell tillfredsställelse inte sker automatiskt
    • att personlighet har stor inverkan på beteende

    Insatsen för ett äktenskap är högt, men belöningen av förberedelse är desto högre. Vare sig du är singel eller dejtar så kan denna bok fungera som en vägvisare för dig, och hjälpa dig att besluta om och när du är redo att gifta dig. Om du är förlovad, eller till och med nygift, så kommer den att hjälpa dig att undersöka grunden i din relation och att lära dig de metoder som du behöver för att bygga ett framgångsrikt äktenskap.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  27. Martin Luthers befriande upptäckt
    Martin Luthers befriande upptäckt
    Beskrivning
    Varför firar vi reformationens 500-årsjubileum under 2017? Vad var det nya som började med hammarslagen i Wittenberg den 31 oktober 1517? Martin Luther hade kämpat länge för att få frid i sitt samvete. Han gjorde allt som klostret föreskrev för honom som munk, men han fann ingen frid. Först efter flera års kamp, något år efter teserna mot avlaten, fann han nyckeln.
    Den fann han i evangeliet som försäkrar syndaren att Gud ger sin rättfärdighet för Kristi skull av nåd genom tron. Denna nåd får inte bindas upp av villkor, som den romersk-katolska kyrkan hade gjort, utan den räcks åt oss helt utan villkor.

    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
  28. Den korsmärkta församlingen
    Den korsmärkta församlingen
    Beskrivning
    Revolutionerande upptäckter efter Owe Lindeskärs personliga brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

    Jag skriver om dop, nattvard, kyrkans upprättelse och församlingens relation till Kristus utifrån mina många år som pastor och förkunnare. Den spänning som finns mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag. Hur kan det komma sig att kristna samfund, vilka föddes som väckelserörelser, utvecklades till kyrkliga etablissemang?

    Jag hoppas att min bok skall ge vägledning, kunskap och inspiration att inte bara tillhöra Guds kyrka utan att även finna sin plats och sin kallelse i den levande Gudens församling.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  29. I eldens lågor
    I eldens lågor
    Beskrivning
    INTE ENS IS KAN SKRÄMMA MELLANÖSTERNS MODIGA KRISTNA

    Ny fascinerande bok av Tom Doyle! Den här boken vill du inte missa!

    Det finns ingen tvekan om det: vi lever i en farlig värld. Men istället för att motivera kristna i väst att agera verkar dagens rubriker paralysera oss. Vi har aldrig kallats till att leva i fruktan. Även om tiden vi lever i är skrämmande, är vi på rätt kurs utifrån just den plan Gud har för den här världen.

    Världen håller inte på att falla samman . . . allt faller på plats.

    Kanske är det på tiden att vi lär oss från en ny generation av troende i Mellanöstern som är bergfasta i sin tro på Kristus. De är orubbliga och vägrar att fyllas av fruktan och ta till flykten oavsett hur upphettad ugnen blir. Och den blir varmare. Alla berättelser i boken “I eldens lågor” är sanna, och de flesta av dessa hjältar i tron är före detta muslimer som nu älskar Jesus helhjärtat.

    Du kommer att möta en före detta IS-terrorist, en kvinna gift med en muslimsk imam, en före detta polisofficer inom den syriska hemliga polisen och andra nya troende som frimodigt lever ut sin tro i världens absolut farligaste region.

    Deras berättelser kommer att återställa din tillit till Gud och ta din tro till en ny nivå. Så oavsett vad du möter, fatta mod, var orädd, stå fast och fly inte. När allt kommer omkring så står Jesus alldeles bredvid dig – i eldens lågor.

    OM FÖRFATTAREN:
    Tom Doyle är verksam i Mellanöstern och har tidigare kommit ut med ”Är du kristen ska du dö!” och Syner och drömmar på svenska. Tom och hans fru JoAnn besökte Sverige hösten 2016 och delade med sig av sina erfarenheter och upplevelser från Mellanöstern.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  30. Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
    Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
    Beskrivning
    Vill du börja be men vet inte hur du ska göra? Eller har du fastnat i gamla hjulspår och behöver ny inspiration i ditt böneliv? Då är Böneexperimentet en bok för dig!

    Genom 14 "experiment" får läsaren utforska olika sätt att be på, exempelvis genom att skapa en tacksamhetsburk, bygga en bönekoja, meditera över Fader vår och gå en bönevandring. Varje experiment består av tre delar:
    - Kort introduktion som förklarar varför och hur bönemetoden har använts i den kristna andliga traditionen.
    - Beskrivning av själva experimentet.
    - Utrymme för egna anteckningar om hur det var att utföra böneexperimentet.
    Böneexperimentet är både praktisk och lekfull, och uppmuntrar läsaren att prova på bön. Den kan användas på egen hand i vardagen, men också på retreater eller i en grupp tillsammans med andra - exempelvis i konfirmandgrupper, bönegrupper eller på Alpha-dagar om bön.

    Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington. Hon har studerat historia på Cambridge, teologi i Durham och har doktorerat i medeltida kloster-historia. Sagt om boken "Kommer bli en värdefull bok för många ... Jag förutspår slitna omslag och många hundöron." Kate Bottley, präst och kyrkoherde

    75,00 kr
  31. Växa i cirklar
    Växa i cirklar
    Beskrivning
    Lära sig lärjungaskapets rytm

    Jesus lovade att vi skulle växa till fullheten i livet i Hans Ande. Som många andra saker i livet är inte den tillväxten linjär, utan sker i säsonger och cykler. Det finns inte heller några enkla steg att följa som garanterar mognad – det skulle vara för opersonligt för en Gud som älskar relationer. Istället kommer andlig till-växt genom att man förstår vissa grundläggande andliga sanningar djupare och djupare. Vi kommer tillbaka till samma platser igen och igen, och varje gång upplever vi dem djupare. Detta enkla men ändå djupa synsätt att växa i Gud kommer att förnya din tro och ge svar på många frågor om hur man utvecklar ett dynamiskt andligt liv.

    Från det intima mötet med Guds kärlek till att vi bekräftas av Gud.
    Från vetskapen om att Gud bekräftar oss till att vi förstår vår sanna identitet som Guds söner och döttrar.
    Från insikten om vår sanna identitet till att vi får auktoritet i vår tjänst för Gud.
    Från förståelsen av vår andliga auktoritet till att vi växer in i vår livskallelse, vår bestämmelse.
    Från den intuitiva förståelsen av livskallelsen till ett liv i lydnad och målmedvetenhet, som tillfredsställer oss på djupet.
    Från ett liv i lydnad till en ännu djupare medvetenhet om Guds personliga, intima kärlek.
    Från denna djupare intimitet till en förnyad insikt om att Gud verkligen bekräftar oss. Och så vidare...

    OM FÖRFATTAREN:
    Paul Harcourt leder All Saints’ Woodford Wells i nordöstra London, med sin fru Becky. De har tjänat i församlingen i 21 år. Paul är regional ledare för New Wine i London och östra England. Han undervisar i ledarskap i förnyelseförsamlingar och talar regelbundet på konferenser i Storbritannien och Europa.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  32. En kristen läser koranen
    En kristen läser koranen
    Beskrivning
    Kontakt med muslimer? Ja då är detta boken för dig. Det finns ett ökat intresse att sätta sig in i Koranens läror, men en ovan läsare kan uppleva den som ostrukturerad och svårtillgänglig. Den här boken kan hjälpa dig att bekanta dig med en del av koranens personer, händelser och läror ur ett kristet perspektiv. För den som har kontakt med muslimer är denna bok ett bra hjälpmedel för att fördjupa den egna kunskapen. Boken kan med fördel både läsas som bok och användas som referensmaterial.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  33. Möte med Apostlagärningarna
    Möte med Apostlagärningarna
    Beskrivning
    I Apostlagärningarna möter vi mängder av förebilder. Petrus visar hur rädsla kan bytas mot mod och frimodighet. Filippos vågar följa Andens ledning och Tabita tar hand om de utsatta. Maria och Lydia är förebilder i generositet och gästfrihet. Paulus är den outtröttlige evangelisten, hans kompanjon Barnabas är medlaren och tröstaren. Och alla får de hjälp av Anden.

    Alla dessa och många fler visar också att tron inte är en privatsak. Att ta emot Jesus är att bli en del av den kristna gemenskapen och att dela kallelsen att sprida evangeliet.

    Till varje avsnitt finns reflektionsfrågor och fördjupningstexter. Boken fungerar både för enskild läsning och i grupp.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  34. Sorgens gåva är en vidgad blick
    Sorgens gåva är en vidgad blick
    Beskrivning
    Om jag inte mera, i samma mening, är min fars son, min sons far, min hustrus man, vem är jag då? När denna person, i vars liv jag levde, inte mer finns där, är jag mera någon alls?
    Ur boken

    Teologen och författaren Patrik Hagman har upplevt flera stora förluster i sitt liv; inom loppet av några år förlorar han sin sexårige son Joel i cancer och sedan sin hustru Kika i en plötslig hjärnblödning. Dessutom dog hans pappa i cancer efter en lång sjukdomsperiod när Patrik Hagman var 21 år.

    I Sorgens gåva är en vidgad blick skriver Patrik Hagman om vad som händer i en människa när sorgen så påtagligt kliver in och ut i ens liv. Hur tron påverkar sorgen och hur sorgen påverkar tron. Vad som blir kvar, vem man blir och vad sorgen faktiskt ger, även om man mycket hellre hade avstått den gåvan. Och om det som förenar alla människor att våra liv levs med döden som en ständig följeslagare och att all kärlek kommer med sårbarhet.

    Sorg är det tillstånd där helt vardagliga och vanliga saker får oväntad betydelse. Frågan Hur mår du? blir omöjlig att svara på med mindre än fem minuter av förklaringar. Att gå till butiken blir ett ställningstagande. Att städa hemma blir ett arbete med de djupaste skikten i ens personlighet. Just därför är sorgen en gåva. När vi sörjer tränger vi igenom vardagens vardaglighet, vi blir varse hur våra liv är beroende av andra, vilka våra djupaste begär och drivkrafter är. Sorgen skalar bort det lager av rutiner som vi behöver för att leva våra normala liv, men som också gör det svårt att se vad det är vi lever för. Det gör ont, men vi behöver det för att kunna förbli sanna människor.
    Ur boken

    Patrik Hagman är teolog, driver podcasten Läsarna och har skrivit ett flertal böcker, bland annat Om kristet motstånd, Om sann gemenskap: att leva i en kapitalistisk hederskultur och Inte Allena: Varför Luthers syn på nåden, Bibeln och tron inte räcker. Nu skriver han för första gången personligt om sitt eget liv och erfarenheter.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  35. Mitt livs mirakler
    Mitt livs mirakler
    Beskrivning
    När Maria gick från gudstjänsten där hon fått förbön hörde hon gruset knastra under sina fötter. Det ljudet hade hon inte hört på flera år, och hon älskade det. Den natten hörde hon Peter snarka vid sin sida, och det var som himmelsk musik.

    Marias starkt nedsatta hörsel skulle snart landa i total dövhet, enligt läkarna. Men den 21 augusti 2016 gjorde Gud ett under. Hon fick hörseln tillbaka. Plötsligt, i ett svindlande underbart ögonblick. Det var en chock, för henne och för omgivningen. En glädjechock. Men det var inte första gången Maria var med om ett mirakel. Tidigare hade en krånglande rygg gjort henne till sjukpensionär. Efter sju år med svåra smärtor blev hon helad, till sin och Försäkringskassans stora glädje.

    Marias bok är en mycket personlig och öppenhjärtig berättelse om kampen med nästan outhärdlig smärta, om känslan av utanförskap när hörseln sviktar, om bävande tro, och om en gränslös glädje över Guds kärlek. Gud är med även när allt ser hopplöst ut. Hans barmhärtighet bär också när undret uteblir. Det är Marias erfarenhet. Liksom att mirakler sker också i vår tid, precis som när Jesus gick omkring här på jorden. Maria Johansson är gift med Peter och tillsammans har de sex barn. De är bosatta utanför Flen. Birge­r­ Thureson, som har skrivit ner Maria Johanssons berättelse, är författare och före­läsare

    125,00 kr
  36. Sökte sanning fann tvivel
    Sökte sanning fann tvivel
    Beskrivning
    Berättelsen om en internationell mormonledares omskakande sökande efter sanningen. Sökte sanning fann tvivel är boken om Hans Mattsson, en betrodd ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mormonkyrkan, som var förvissad om att tillhöra den enda sanna kyrkan.

    Som ledare för Mormonkyrkan i Europa i början av 2000-talet möttes han av utmanande frågor. Han var övertygad om att kyrkan hade alla svar. När svaren uteblev började han själv att på allvar undersöka fakta. Livet skulle aldrig bli detsamma igen.

    Boken följer Hans från barndomen i 1950-talets Göteborg, via tiden som mormonmissionär i England under 1970-talet, genom åren med en växande mormonfamilj och fram till en ledande internationell position i kyrkan när det nya seklet började. Men när frågorna, de uteblivna svaren och tvivlen hopade sig var det inte bara världsbilden som gungade. Hans tvingades ifrågasätta hela sin identitet, sitt äktenskap och sina relationer, sin Gud, sin självbild och hela sin existens.

    “Sökte sanning – fann tvivel” ger läsaren inblick i Mormonkyrkans lära och livsstil. Mormonkyrkan utger sig för att vara den enda sanna kyrkan på jorden, den enda organisation som har auktoritet att tala för Gud. Den grundades 1830 av Joseph Smith, då verksam i nordöstra USA. Inom kyrkan tror man på Bibeln men också på andra heliga skrifter. Man tror att frälsning är ett resultat såväl av egna prestationer och lydnad som genom Jesus. Joseph Smith lärde att meningen med livet är en evig utveckling till fullkomlighet. Men läsaren får också inblick i den utmaning Mormonkyrkan nu står inför. Besvärande frågor om den tillrättalagda historieskrivningen har blivit allt mer offentliga tack vare nätets okontrollerbara informationsflöden. Genom Hans ögon möter läsaren den stora konflikt ny information innebär för en människa vars hela liv har byggt på en enda sanning – som inte får ifrågasättas. Boken är skriven av Hans Mattsson och Christina Hanke, båda födda 1950. De känner varandra sedan ungdomstiden i Göteborg. Christina blev medlem i Mormonkyrkan som tonåring och lämnade organisationen några år före Hans. Ramen för berättelsen är Hans livsresa, men Christina delar många av de erfarenheter, den kamp och sorg det inneburit att bryta sig loss från en styrd, reglerad livsstil med givna svar till ett nytt autentiskt liv.

    När boken nu publiceras hoppas författarna att erfarenheterna ska vara av värde för dem som studerar religionspsykologi och religionssociologi och för andra intresserade. Förhoppningen är att människor som gör liknande resor ska finna inspiration och igenkännande. Boken kan då vara ett redskap att nå djupare förståelse för denna typ av livskris, vare sig man kommer från Mormonkyrkan och andra liknande organisationer eller om man möter människor i motsvarande situation.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  37. Hör du vinden blåsa? : En bok om den helige Ande
    Hör du vinden blåsa? : En bok om den helige Ande
    Beskrivning
    Hör du vinden blåsa? hjälper läsaren att möta, förstå och ta del av Guds eget väsen det som ger liv och anda i allt. Den handlar om den "väg som är överlägsen alla andra", om kärleken. Anden är Guds egen kärlek, och vill bli din kärlek. När du låter Anden leva i dig, älskar du Gud och människor med hans kärlek. Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  38. Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
    Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
    Beskrivning
    Bibeln är först och främst boken om livet med Gud i glädje, lek och lust. Det menar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen. Ordet är dig nära är en bok för alla som vill få en levande Bibel och den är närmast ett måste för den som ska läsa teologi och riskerar att möta Bibeln bara som lärobok. "Att umgås med Bibeln är glädje, spänning, lekfullhet.

    Jag får som ett fritt Guds barn leka i Bibelns paradis. Jag får göra den gamla texten till en ny sång som svarar mot min personliga erfarenhet, mitt aktuella behov. Jag kan vara säker på att Gud gillar detta sätt att leka med texten." Ur boken Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  39. Frid med Gud
    Frid med Gud
    Beskrivning
    Finns det gemenskap i en värld där ensamheten blir större? Finns det frid i en sönderstressad värld? Finns det mening i en tillvaro som blir mer och mer ytlig? Finns det hopp i en värld full av kaos?

    Frid med Gud – Billy Grahams allra första bok – handlar om livets stora och centrala frågor som: meningen med livet, vem Gud är, vilka vi är, och vägen till en äkta frid som håller alla dagar i veckan. Hela mänskligheten söker svaret på förvirringen, moralsjukdomen och den andliga tomheten som förtrycker världen. Hela mänskligheten ropar efter guidning, efter tröst … efter frid. I den här boken som hjälpt flera miljoner läsare, vägleder Billy Graham dig till tron på en kärleksfull Gud och till friden som bara finns hos Gud. Den frid som du skapats för och som ger mod i mörka dalar och tröst i livets trånga passager.
    Frid med Gud har ett tidlöst budskap för vår tid och borde finnas i varje troendes bibliotek. Den ger insikter och svar på frågor som sökare såväl som troende bär på.

    Om författaren Pastor Billy Graham avled i februari 2018 i en ålder av 99 år. Den 7 november 2018 skulle han ha fyllt 100 år. Han var 1900-talets mest kända pastor och predikant, och hans undervisning har fått betyda oerhört mycket för människor överallt. Grahams begravning besöktes av presidenter och digniteter från hela världen.

    125,00 kr
  40. Prestigelös frälsning
    Prestigelös frälsning
    Beskrivning
    Den kristna tron är unik. Inom det väldiga utbudet av religioner, filosofier, terapier, ideologier och livsåskådningar finns det bara ett alternativ som inte bygger på vad människan själv skall göra för att hennes eget liv skall lyckas och världen bli bättre.
    Den kristna tron bygger på vad Gud har gjort, gör och har lovat att göra. Jesu liv, död och uppståndelse sänder bland annat ut budskapet att Gud lever och frågar efter hur vi har det.
    Gud vill lösa oss från det lycksökande som så ofta blir en tvingande och destruktiv makt i våra liv. Han vill visa oss en annan väg till livsglädje. På den vägen kommer han oss till mötes och ger av sig själv till oss. Gud är kärlek. Om vi människor ska beskrivas med ett enda ord får det bli ordet begärelse. Vår glädje är så bunden vid det vi kan få. Ordet vinst skymtar ofta fram när människor nästan sprängs inifrån av lycka.
    Se på ett fotbollslag som vunnit VM eller på en kvinna som gjort en miljonvinst på lotteri eller en artist som vunnit en schlagerfestival. Sådan lycka är ofta kortvarig. Den går att leva på men den duger sällan till att dö på. Guds kärlek är fri från vinstintressen. Han bara ger. Om han får tillträde till våra liv och blir respekterad som Gud delar han med sig av sitt sätt att älska. Hans liv blir vårt liv. Ord som glädje och mening får ett nytt innehåll
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  41. Bäste herrn, låt mig få leva : en överlevnadsberättelse
    Bäste herrn, låt mig få leva : en överlevnadsberättelse
    Beskrivning
    När Max var ung pojke hämtades han och hans bror av tyska SS-män i sitt hem i Kielce, Polen, och tillsammans med många andra judiska pojkar fördes de till arbetsläger i Cieszanów. Senare hamnade Max i tvångsarbetsläger i Starachowice, vidare förintelselägret Auschwitz-Birkenau och tvingades i krigets slutskede gå en dödsmarsch till det ökända koncentrationslägret Mauthausen i Österrike. Mer än sex och ett halvt år efter krigets utbrott befriades Max slutligen av amerikanska soldater i underlägret Ebensee. Han vägde då endast 24 kilo. Efter befrielsen försökte Max ta sig till det dåvarande brittiska mandatet Palestina, men hamnade i ännu ett läger på Cypern. Han upplevde senare staten Israels födelse och deltog i självständighetskriget 1948. Boken beskriver på ett levande sätt Max resa, från livet som barn i en stad i Polen till nazisternas koncentrations-, arbets- och förintelseläger och vidare fram till befrielsen samt tiden därefter. Boken innehåller även ett stort antal fördjupningstexter som ger historiska fakta kring kriget och Förintelsen. Detta tillsammans med en stark överlevnadsberättelse gör boken intressant att läsa för alla och mycket lämplig att använda i kampen mot antisemitism och främlingsfientlighet. Max Safir har bokstavligt talat upplevt helvetet på jorden. Om detta har han berättat. I skolor, på konfirmandutbildningar och på föreningsmöten. Nazistiskt barbari blev en del av hans tidigare liv. Outtröttligt har han fört vittnesmålet om övergrepp, arbetsläger och dödsmarscher vidare. Nu kommer hans bok, som blir ytterligare ett bidrag till att förhindra att det skall ske igen. (Göran Persson, f.d. statsminister) Max Safir överlevde, till skillnad från nästan alla andra polsk-judiska barn i hans generation. Max berättelse är unik. Det är viktigt att lyssna till den. (Stéphane Bruchfeld, medförfattare till "Om detta må ni berätta") En grupp riksdagsledamöter reste i Förintelsens spår genom överlevanden Max Safirs ögon via hans födelseort Bodzentyn, barndomen i Kielce och tiden i utrotningslägret Auschwitz-Birkenau. Max berättade naket om ondskan och jag hoppas att denna bok kommer att påverka andra lika starkt som Max berättelse påverkat mig. Birgitta Ohlsson, EU-minister
    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  42. Vem kan laga en trasig själ?
    Vem kan laga en trasig själ?
    Beskrivning
    Kaos var inskrivet i Peter Ahlmans DNA. Han föddes in i ett trasigt hem. Mamman var hippie och levde ett gränslöst liv med sex, droger och rock ’n’ roll. Pappan var en oberäknelig och våldsam återfallsförbrytare. Uppväxten präglades av ett rop på kärlek och bekräftelse. Peter upptäckte våld, droger och kriminalitet. Hans liv är en smärtsam och gripande resa som går djupt ner i mörker och hopplöshet. Plågsamt djupt.

    Efter några år i den tungt kriminella världen tonade den starka berusning han först känt ut. Dessutom kom insikten att han var beroende och satt fast i drogerna och kriminaliteten. Hans sinne var kapat. Hjärtat belägrat. Samvetet bedövat. Han hade känt sig som en kung. Nu insåg han att han var en slav.
    Men kaoset eskalerade. Våldet blev grövre. Drogerna tyngre. Ångesten svartare. Psykoserna sjukare. Till slut var alla broar brända. Han hade knarkat ner sig till samhällets botten och var hemlös och hopplös. En dag bad han en enkel bön på sitt tillfälliga rum på ett härbärge. ”Gud … kom!” Som en ljusblixt på en mörk natthimmel kom ett starkt ljus. Han fick vara med om ett påtagligt Gudsmöte som förändrade allt.

    Peter togs med på en resa bort från knarket, misären och hopplösheten till ett nytt liv och en ny vardag som präglades av det han alltid sökt: kärlek, frid och bekräftelse. Inom honom brann en längtan att få ge vidare det han själv fått uppleva. En längtan som fört honom ut på gator och torg. Och det som händer är makalöst. Mirakler sker och människors liv blir förvandlade i stad efter stad, land efter land.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  43. Upptäck himlen : Nära döden-upplevelser, Guds löften, och den spännande framtid  som väntar dig
    Upptäck himlen : Nära döden-upplevelser, Guds löften, och den spännande framtid som väntar dig
    Beskrivning
    Vi vill alla veta hur livet efter döden blir. Pastorn och författaren John Burke är inget undantag. I Upptäck himlen jämför Burke drygt 100 fascinerande berättelser om nära döden-upplevelser med vad Bibeln har att säga om våra vanligaste frågor om himlen:
    • Kommer jag att vara mig själv?
    Får jag träffa nära och kära?
    Hur ser himlen ut?
    Hur är Gud?
    Vad ska vi göra i all evighet?
    Hur blir det med barn och husdjur?

    Under årtionden har Burke studerat vittnesmål från människor som överlevt nära möten med döden och fått med sig upplevelser av både himlen och helvetet. Även om alla detaljer i personliga nära döden-upplevelser inte helt överensstämmer med Bibeln, visar Burke hur upplevelserna som delas av tusentals överlevare – inklusive doktorer, universitetsprofessorer, bankchefer, folk från alla åldrar och kulturer och även blinda – bekräftar den fascinerande beskrivningen av himlen som framställs i Bibeln.
    Den här spännande resan in i livet efter döden kommer att ge dig en känsla av att du varit där. Den kommer för alltid att förändra sättet du ser på livet efter detta och hur du lever ditt liv idag. Du kommer att upptäcka att himlen är mer fantastisk än vad du någonsin kunnat föreställa dig.

    Om författaren
    John Burke är pastor i Gateway Church, Austin, Texas. Han har rest till tjugo länder, inklusive Sverige, och talat över ämnen som ledarskap och andlig tillväxt.

    150,00 kr
  44. Människan Trons hemlighet
    Människan Trons hemlighet
    Beskrivning
    Frågan om människans ursprung och mål engagerar. Är hon en slumpmässig produkt eller ett led i en cykel av existenser?
    40,00 kr
  45. Immanuel -Gud med oss
    Immanuel -Gud med oss
    Beskrivning
    Boken handlar om hur enskilda människor förlorat kontakten med Gud. Texterna väcker till liv och visar på Gud och hans allmakt.
    50,00 kr
  46. Gud har också varit skild : att bli fri från skilsmässans och otrohetens stigma
    Gud har också varit skild : att bli fri från skilsmässans och otrohetens stigma
    Beskrivning
    Att bli fri från skilsmässans och otrohetens stigma

    En skilsmässa kan få någon att känna det som om livet aldrig mer kan bli rätt igen. Var finns Gud? Kan han verkligen förstå mig? Skulle han ens vilja ta mig igenom det här? Och varför hände detta mig?

    Författaren ger en biblisk väg genom och bortom en skilsmässa utifrån det faktum att Gud också varit skild. Han skriver själavårdande om det ofta svårhanterliga stigma som är förknippat med ämnet skilsmässa hos många kristna. Guds personliga skilsmässa utgör också grunden för svaren på de frågor och den vilsenhet som ofta följer efter otrohet.

    Detta är en bok för dig om:
    •Du skulle ha gjort vad som helst för att ha hållit samman ditt äktenskap, men inte kunnat
    •Du vill veta vad Bibeln egentligen säger om skilsmässa
    •Du har blivit sårad genom en skilsmässa på ett sätt som ingen annan till fullo kan förstå
    •Skilsmässan har fått dig att ifrågasätta ditt förhållande till Gud och hans kärlek till dig
    •Du inte kan se hur Gud skulle kunna ha en plan för att återupprätta ditt liv

    Boken ger klarhet i vad Bibeln egentligen säger och utmanar därför också många felaktiga religiösa tolkningar och tankemönster som står i vägen för Guds plan för upprättelse och helande efter en skilsmässa. Till exempel: Hatar Gud verkligen skilsmässa? Är ovillkorlig kärlek verkligen ett kristet, bibliskt begrepp? Finns det gränser för en uppoffrande kärlek? Innebär en skilsmässa att man missat Guds plan för sitt liv på jorden?

    Wade Long har arbetat både som advokat, fastighetsmäklare och pastor. Han har verkat inom själavård och stödgrupper för nyskilda och med egna ögon fått se vad Gud verkligen erbjuder av helande och hopp om ett upprättat liv efter en skilsmässa.

    125,00 kr
  47. Katastrofläge
    Katastrofläge
    Beskrivning
    Ett realistiskt sjukhusdrama med hjärta

    Sjuksköterskan Erin Quinn behöver snabbt fly bort från ett personligt kaos och söker sig till den fridfulla kusten i Kalifornien. En farlig incident med ett giftigt bekämpningsmedel hotar att sätta sjukhuset Pacific Mercy Hospital i katastrofläge och Erin ställs inför svåra val och tuffa beslut. Hon kastas obarmhärtigt in i en stigande konflikt med brandkårens stilige brandchef, som tycker att hennes idéer är helt uppåt väggarna fel.

    Brandkapten Scott McKenna har upplevt de förgiftande konsekvenserna av tragedier. Han har levt efter konstens alla regler för att uppnå en framgångsrik karriär, hålla ihop sin familj och beskydda sitt brustna hjärta. När han tvingas arbeta ihop med den beslutsamma akutsjuksköterskan väcks starka känslor till liv. Kan de arbeta tillsammans för att rädda liv och samtidigt hantera en glödhet och växande attraktion dem emellan … utan att båda bli brända?

    Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och gudstro är den bästa medicinen. Hon har skrivit flera inspirerande romaner med snabb puls, humor och spänning om starka karaktärer och varma relationer i sjukhusmiljö. Katastrofläge är hennes andra bok på svenska.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  48. Är påven svaret?
    Är påven svaret?
    Beskrivning

    I den här boken tar författaren upp 33 frågor och svar om katolska kyrkan, och jämför med vad som står i Bibeln.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  49. Oroa dig inte : upptäck friden i en kaotisk värld
    Oroa dig inte : upptäck friden i en kaotisk värld
    Beskrivning
    Upptäck friden i en kaotisk värld

    Håller ovisshet och oro dig vaken om natten? Är irrationell oro din ständiga följeslagare? Skulle du behöva uppleva mer frid? Du är inte ensam om att svara ja. Undersökningar visar att orosrelaterade problem är det största hälsoproblemet bland kvinnor, och det näst största bland män. Med stor sannolikhet kämpar du själv, eller någon du känner, med oro. Max Lucado vet hur det känns och därför är han nu fast besluten att hjälpa miljontals läsare att ta tillbaka kontrollen över sina känslor, och som ett resultat av det, kontrollen över sina liv.

    Boken tar med läsaren till en djupdykning i Filipperbrevet 4:4-8, förmodligen några av de mest lästa och älskade verserna i Bibeln. Oro finns som en naturlig del av livets villkor, men den behöver inte dominera och styra ditt liv. Med sin engagerande berättarstil förklarar Max Lucado hur man sätter ett stopp för att låta tillvaron begränsas av oro.

    125,00 kr
  50. Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
    Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
    Beskrivning
    Genom att omfatta och ta till oss nåden ger vi våra egna familjer, våra gemenskaper och vårt samhälle möjligheten att se världen på ett mer ömsint och engagerat sätt. Med både visdom och humor förklarar Lamott vad nåd och barmhärtighet betyder i våra liv och vad som faktiskt händer när vi vågar dela den med varandra.

    Anne Lamott är en mycket uppskattad amerikansk författare och talare, känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt. Flera av hennes böcker har legat som bästsäljare på New York Times boklista. På svenska finns sedan tidigare Hjälp, tack, wow de tre bönerna du behöver och Stygn - Det går att laga livet när allt gått sönder.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  51. De tillhöriga
    De tillhöriga
    Beskrivning
    Kent Wisti är prästen och satirikern som gör storsuccé med sina satirteckningar, både på sociala medier och på kultursidorna i Dagens nyheter. I somras kunde vi höra honom i sommar i P1.

    Boken De tillhöriga har utvecklats ur en uppmärksammad artikel han skrev i Dagens Nyheter våren 2017, med rubriken "Därför måste Svenska kyrkan dö". Det är en stark, engagerande och samtidigt djupt allvarlig och kärleksfull bok om de utmaningar kyrkan står inför i vår tid.

    Kent Wisti skriver: Jag älskar Svenska kyrkan. Den har betytt och betyder oerhört mycket för väldigt många varje timme på dygnet, mig själv inräknad En central kristen bild är bilden av vetekornet som måste dö i jorden för att kunna växa. Vi kallar det för vetekornets lag och även som kyrklig organisation är vi underställda den. Det är ett kristusmönster som genomsyrar allt liv.

    I boken finns också en rad bilder av Kent Wisti själv, många med körsbärsblommor som finns med som en bärande symbol i hans text. Körsbärsblomman som symbol syftar på en medvetenhet om alltings förgänglighet både ett övergående, ömsint vemod över blomningens snabba passage och en djupare insikt om flyktigheten som finns inbyggd i tillvaron.

    Kent Wisti är uppmärksammad och välkänd präst, satiriker och konstnär . År 2017 fick han utmärkelsen Årets förnyare i Svenska kyrkan. I motiveringen skriver juryn bland annat: "Han tar sig an kyrkans missionsuppdrag i vår tid och genom ny språkdräkt når han fram till många människor på för kyrkan nya arenor. Han lyckas förmedla evangeliet så att det skär igenom mediebruset och in i nya landskap och verkligheter". Över 60 000 följer honom på Facebook och 14 000 på twitter.

    "Jag tänker mig att det finns ett tjugosjätte landskap i Sverige. Ett vi inte kan hitta på kartan och som ligger utanför lantmäteriets överblick. Det tjugosjätte landskapet är de platser, möten och situationer man aldrig riktigt kan söka sig till utan som snarare drabbar; mellanmänskliga möten som är så genuina och angelägna att Guds närvaro blir ytterst påtaglig. Där gudsriket kliver fram ur det som vi lite slarvigt kallar för verklighet, och där alla vi som är i det delade nuet är de tillhöriga."

    65,00 kr
  52. Konsten att bli vän med nåden
    Konsten att bli vän med nåden
    Beskrivning
    Ofta tänker vi väl att nåd är något vi får bara när vi inte förtjänar det. Därför värjer vi oss kanske mot detta begrepp. Det känns måhända ovärdigt, förnedrande, ja, som själva motsatsen till rättvisa – och är inte därför nåden något som vi helst skulle vilja slippa eftersom själva förutsättningen är våra brister och begränsningar, våra misslyckanden och tillkortakommanden?
    Ett av huvudsyftena med denna bok är att visa att det sättet att resonera om nåd är ofullständigt och otillräckligt. Det i sin tur beror nog på att nåd är ett problematiskt begrepp: ja, märkligt nog är det på en och samma gång, å ena sidan, överutnyttjat och därmed för många förbrukat, och, å andra sidan, inte tillräckligt använt, och därför obrukat och därmed obekant. Denna bok vill visa att det finns få saker som är så viktiga i detta liv som just konsten att bli vän med nåden.
    235,00 kr
  53. Änglabreven
    Änglabreven
    Beskrivning
    Inger Waern delar öppenhjärtigt med sig av några av de många brev som hon fått under åren från vanliga svenskar. Det handlar om verkliga änglabesök, unika sammanträffanden, oförklarliga Gudsingripanden och konkreta bönesvar. Berättelserna har det gemensamt att de alla är trovärdiga, öppna och väldigt personliga.

    ”Nu är det 25 år sedan jag började samla berättelser om änglabesök! De har skänkt hopp, uppmuntran och framför allt tröst till människor. Några har funnit en tro, andra har blivit stärkta. I början av 2017 fick jag en strålande idé: jag ville samla fler av de brev jag fått under åren i en bok. Det var som om himlen öppnades när jag tog del av de brev som jag sparat i lådor, korgar och portföljer. Hela tiden var jag full av förväntan; vad skulle nästa brev innehålla?” Inger Waern

    125,00 kr
  54. Andliga gåvor
    Andliga gåvor
    Beskrivning
    Väckelser uppkommer ofta genom att några kristna börjar utöva en karakteristisk nådegåva. Detta brukar leda till att de får adepter och det är säkert Guds mening. Det går dock sällan att följa Jesu mönster så att man satsar på djupet med en liten grupp. Jumbojetarna översvämmar platsen när ryktet har fått vingar. Turbulensen kan medföra att gränsen blir oskarp mellan karismatik och show-business. Denna gräns är farlig att överskrida för Gud står då inte längre i centrum. Nådegåvorna hör hemma i det enkla församlingslivet där vi utan publicitet ger nåden vi fått vidare till varandra.

    I boken läggs en grund av frälsningsvisshet och andebedömning innan själva gåvorna och uppgifterna diskuteras. Om man är osäker på sin frälsning kan man frestas att gå en genväg för att nå den vissheten genom att börja utöva en nådegåva. Då söker man gåvan för sin egen skull och det brukar leda till mycket trassel. Hoppa inte över de första kapitlen utan läs dem med eftertanke. Frälsningen tillhör dig redan om du tackat ja.

    150,00 kr
  55. Bara ljuset kan besegra mörkret
    Bara ljuset kan besegra mörkret
    Beskrivning
    Mörkret hade makten. Hat, självförakt, tomma vodkaflaskor, vapen, fängelse­straff, självmordsförsök, kokainpåsar och ett inre fyllt av ångest utgjorde några av bevisen.
    Det otippade hände och Sebastian Stakset – gangsterrapparen som frontat en destruktiv och kriminell livsstil och varit en ikon för skaror av unga människor över hela landet – blev frälst. Men demonerna som styrt honom under många mörka år ville inte släppa herraväldet. Helvetet bröt loss.

    Den här boken skildrar den intensiva kamp som rasade under flera år. Det var en våldsam sammandrabbning mellan liv och död, mörker och ljus som var nära att sluta i självmord, en överdos eller i en demolerad bil på E4:an.
    Dagen då alla band klipptes till mörkret i det gamla livet klev Sebastian Stakset in i ljuset – som en fri man. Stakset skildrar sitt liv – från barndomen till idag – med vidöppna ögon och en skoningslös ärlighet. Han som tidigare var en våldsman, fylld av hat, talar idag om förlåtelse och får se skaror av människor förvandlas av Guds kärlek och ljus.
    Förutom ”vanligt folk” är det alltifrån knarkhandlare, narkotikamissbrukare till tonåringar på institutioner och interner på fängelser som tar emot ljuset och kärleken som finns hos Jesus. Flera av dessa delar med sig av sina dramatiska vittnesmål i denna bok.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  56. Närvarande och levande med soulfulness
    Närvarande och levande med soulfulness
    Beskrivning
    En stund för dig själv skriv & fördjupa din vardag Det här är en inspirerande bok där du genom korta dagliga övningar i soulfulness får hjälp att leva ett mer själfullt och närvarande liv där det som är unikt du kommer till uttryck. En bok som ger dig utmaningar, mer livsmod och hjälper dig att se nya saker i ditt liv.
    "Soulfulness handlar inte bara om att hitta överlevnadsstrategier för att ta sig igenom den närmaste veckan. Det handlar om att hitta sin rytm och dansa genom alla dagar på ett själfullt sätt, som om det finns goda skäl till att vi har hamnat här på jorden."

    Brian Draper är en välkänd och uppskattad författare, föreläsare och retreatledare från Storbritannien. Han medverkar regelbundet i radioprogrammet Tankar för dagen i BBC Radio 4 och är biträdande lektor vid London Institute for Contemporary Christianity.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  57. Att leva sannare, modigare och helare : Reflektera, anteckna & fördjupa din
    Att leva sannare, modigare och helare : Reflektera, anteckna & fördjupa din
    Beskrivning
    En stund för dig själv skriv & fördjupa din vardag Det här är en inspirerande bok där du genom korta dagliga övningar får hjälp att leva livet en aning sannare, modigare och helare att göra det bästa av det liv som blev ditt. En bok som ger dig utmaningar, mer livsmod och hjälper dig att se nya saker i ditt liv.
    "Att leva ett mer helgjutet liv innebär att leva sitt operfekta liv så gott man kan. Det är att ta sitt innersta lidande och sin yttersta längtan på allvar. Det är att ge sin själ en plats och en uppgift i världen. Att förankra sig i sitt eget djup och sin egen historia och försöka förverkliga sina allra vackraste drömmar."

    Göran Larsson är präst och psykoterapeut. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnen som berör mänsklig växt och mognad, och författare till böckerna Skamfilad samt Rötter och Vingar.

    75,00 kr
  58. Mitt ibland oss : Kyrkans utmaning kring nätpornografin
    Mitt ibland oss : Kyrkans utmaning kring nätpornografin
    Beskrivning
    Mitt ibland oss är en handbok och en upplysningsbok. Läsaren får en bredare förståelse och insikt kring de utmaningar och problem som finns kring nätpornografin och varför människor tittar på porr, men också hjälp att bryta destruktiva mönster kring porrkonsumtion.

    Boken innehåller även en checklista för församlingar som vill arbeta konstruktivt kring de problem vi ser kring nätpornografin, tips på hur man pratar med andra om en fråga som det ofta är tyst kring samt ett flertal fördjupande intervjuer med privatpersoner som berättar om sina egna erfarenheter men också intervjuer med församlingsledare, sexologer, terapeuter och andra experter.

    Ulrica Stigberg är författare och präst i Fryshuset i Stockholm. Mitt ibland oss är hennes sjätte bok, hon har tidigare bland annat gett ut Visuell drog: om barn, unga och nätporr, Om barn och livets frågor samt Någon att lita på : 88 texter för livsresan. Ulrica Stigberg är även en flitigt anlitad föreläsare inom olika sammanhang kring ämnen som rör pornografi

    100,00 kr
  59. Hopp för Sverige : ett reformatoriskt manifest
    Hopp för Sverige : ett reformatoriskt manifest
    Beskrivning
    Det är snart 1?200 år sedan Ansgar kom till ön Birka i Mälaren. I och med detta nådde den kristna tron vårt land för första gången och har sedan dess påverkat vår syn på människovärdet, frihet, familjen, utbildning, socialt ansvar och mycket annat.
    De senaste decennierna har Sverige slagit in på en annan väg. Enligt World Values Survey är vi i dagsläget världens mest sekulär-individualistiska land. Den riktningsförändringen har påverkat vår kultur i grunden, och gett kännbara konsekvenser på en rad områden.
    Författarna liknar den process de själva har varit i under ett antal år med när Mose sänder ut spejare för att ”se efter hur landet är”. Resultatet av be­spejandet är detta reformatoriska manifest. I boken identifieras tio områden, som beskrivs som särskilda frontlinjer för samhällsreformation, och där behovet av upprättelse är stort.
    Parallellt med att en aktuell nulägesbeskrivning presenteras så målas också en bibelförankrad bild upp för samma områden, som beskriver hur det skull­e kunna vara. Läsaren får därmed hjälp att förstå hur en bibliskt motiverad världsbild – tillsammans med en förnyad förståelse av vad Guds rike är – kan bidra till upprättelse och reformation av vårt land. I anslutning till varje kapitel finns ett antal sammanfattande teser, som förtydligar budskapet.

    Hopp för Sverige är, som titeln antyder, en hoppfull bok. Författarna blundar inte för nuläget, men pekar på det hopp som finns i evangeliet. Syftet med boken är att mobilisera en gräsrotsrörelse av kristna, inom olika samhällssektorer, som vill överlåta sig till bön och reformatoriskt arbete. En sådan mobilisering tar sin utgångspunkt i församlingen och pekar mot arbetslivet, där varje troende frigörs till tjänst för Herren. Den hoppfulla tonen blir tydlig redan i bokens inledning, som avslutas så här: ”Vårt gemensamma budskap, när vi nu har bespejat Sverige, är: Låt oss genast dra dit upp och inta landet. Sannerligen, vi kan göra det!”

    175,00 kr
  60. Upptäck dina gudagivna gåvor
    Upptäck dina gudagivna gåvor
    Beskrivning
    I Romarbrevet kapitel 12 identifierar apostlen Paulus sju personlighetsgåvor - iakttagaren, tjänaren, läraren, stödjaren, givaren, administratören och medkännaren. Dessa gåvor kan beskrivas som ”naturliga gåvor”, ”motivationsgåvor”, ”drivkraftsgåvor”, ”begåvning” eller ”läggning” och de skapar grunden för din personlighet. Detta är en interaktiv arbetsbok som går igenom de sju olika gåvorna och för var och en görs ett gåvotest.

    Läsaren kommer lära dig att känna igen de olika gåvorna och upptäcka • Varför du relaterar till människor så som just du gör! • Vilka yrkesroller eller tjänster som passar dig bäst! • Karaktärstecknen som följer din gåva. • Typiska problemområden för din gåva. • Hur personer i Bibeln ägde dessa gåvor och använde dem. UPPTÄCK VEM DU ÄR GENOM ATT UPPTÄCKA DINA GÅVOR

    175,00 kr
  61. Nådig Fru Kristinas andaktsbok
    Nådig Fru Kristinas andaktsbok
    Beskrivning
    Nådig Fru Kristina försvarar Stockholm i fyra månader. I september år1520 ger hon slutligen upp. Efter löfte om amnesti kapitulerar hon, änkan efter Sten Sture d y, för kung Christian II. Några dagar senare bryter Stockholms blodbad ut och Kristina fänglas... Fru Kristina Nilsdotter-Gyllenstierna lever under en omvälvande tid i svensk historia. Av en slump hittades nyligen hennes andaktsbok i Kungliga bibliotekets arkiv, en särpräglad handskrift som legat glömd i över hundra år. Den är ett unikt tidsdokument och flertalet av dess texter är tidigare okända, åtminstone på svenskt språk. De delar som är kända sedan tidigare verkar här vara personligt redigerade direkt för henne. Hon lever i en brytningstid på många sätt: föds som katolik, men dör som protestant -- åtminstone till det yttre. Det är i alla fall vad hennes andaktsbok ger uttryck för. Mellan raderna går att läsa hur hon lämnar sin gamla tro -- säkert inte utan vånda. Denna bok är den första populära utgåvan någonsin av en hel svenskspråkig handskrift, och den ger god inblick i medeltida fromhet, så som en enskild kvinnlig lekman en gång fick möta den. Boken inleds med en rad kommenterande kapitel till hjälp för en modern läsare.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  62. Hungrig i själen
    Hungrig i själen
    Beskrivning
    "Min själ begär, men jag vet inte vad.
    Det verkar som om min själ alltid kräver och begär mer, och hur mycket jag än försöker tillfredsställa den, så kräver den alltid mer. Nej, förresten. Inte mer. Snarare något jag inte riktigt förstår vad det är."

    Kanske visar vår förmåga att göra andliga upplevelser att vi behöver någonting som är större än oss själva. Kanske är känslan av omättlighet i vårt inre ett tecken på att vi försöker fylla det med någonting annat än det den var tänkt för.

    Hungrig i själen är en kraftfull, jordnära bok som tolkar vårt behov av närhet, mening och riktning som enkla och vardagliga tecken på Guds existens och vårt behov av honom. Den uppmanar oss att ta själens hunger på allvar och att börja söka efter det som mättar de djupaste behoven. Och det sökandet kan leda till en del överraskande upptäckter.
    125,00 kr
  63. En tro som söker det äkta
    En tro som söker det äkta
    Beskrivning
    Det har funnits stunder då man har känt att om det inte finns en Gud så borde det finnas en. Föreställ dig hur det skulle vara – att faktiskt känna Gud på ett sätt som fyller ditt hjärta och viskande ger ett fantastiskt värde och syfte till något djupt inom dig. En tro som söker det äkta hjälper dig att gå igenom frågorna, invändningarna och de bekymmer som uppstår när man inte tänker på Gud som en teologisk abstraktion, utan som någon som man faktiskt kan få en relation med... och vilja få en relation med, kanske mer än du anar.
    75,00 kr
  64. Broder Roger i Taizé
    Broder Roger i Taizé
    Beskrivning
    Berättelsen om broder Roger liv men också berättelsen om Taizé.
    85,00 kr
  65. Dokumenterade mirakler : vetenskap, helande och Guds existens
    Dokumenterade mirakler : vetenskap, helande och Guds existens
    Beskrivning

    I denna bok finner du över 50 exempel på vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön, baserat på läkarutlåtanden och journaler.
    Du får bland annat möta: • Maria, som höll på att bli döv men plötsligt fick hörseln tillbaka under en gudstjänst. • Jens, vars hjärnskada försvann i samma ögonblick som en vän bad för honom. • Bengt, som gick en säker död till mötes men vars cancer försvann till läkarnas stora förvåning.

    Författaren för en djuplodande diskussion om huruvida detta rör sig om genuina mirakler. Kanske handlar det istället om placeboeffekten, att läkarna har ställt fel diagnos eller att vi i framtiden kommer upptäcka naturliga orsaker? Dokumenterade mirakler är en bok som får både skeptiker och troende att tänka till. Sagt om boken

    Med skarpsinnighet, måttfullhet och gott humör krånglar Micael Grenholm till det för den som inte har utrymme för mirakler.
    Anders Wejryd, ärkebiskop emeritus

    240,01 kr
  66. Skaparens hemlighet
    Skaparens hemlighet
    Beskrivning
    I Skaparens hemlighet, (The Mind of the Maker) ger oss den slagfärdiga och humoristiska deckarförfattarinnan och kulturkritikern Dorothy Sayers en ny inblick i skapande.

    Sayers menar att det finns tydliga paralleller mellan Guds skapande och den kreativa processen hos människan. Som Guds avbilder och kreativa varelser är människan därmed lika Gud och något av hans hemlighet kan bli uppenbart i vårt eget skapande. Hon utforskar här Gud, treenigheten och den fria viljan på ett nytt sätt.

    Dorothy Sayers var nära vän med C S Lewis och J R R Tolkien, och det känner man när man läser denna klassiska bok.

    "Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner."

    Aina Gustafsson, Ersboda bibliotek Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog

    150,00 kr
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  67. Änglar vid min sida
    Änglar vid min sida
    Beskrivning
    Har du någonsin undkommit en fara med en hårsmån? Känner du ibland att du inte är ensam? Undrar du om du har mött en ängel utan att veta om det?
    När Betty Malz var en ung mamma var hon med om att blindtarmen sprack och efter många svåra komplikationer dödförklarades hon. Tjugoåtta minuter senare kom hon tillbaka till livet . och med sig hade hon ett uppmuntrande budskap om himlen och änglarna.
    125,00 kr
  68. Evolutionslåset
    Evolutionslåset
    Beskrivning
    Det finns ett klart samband mellan evolutionsteorins frammarsch och sekulariseringen i västvärlden, menar Mats Molén. I denna bok granskar han vilken effekt evolutionsläran fått på människors gudstro. Och han ger många exempel, både från Sverige och övriga världen, på vad som händer när man på ett trovärdigt sätt ifrågasätter denna teori. Många människor som tidigare inte kunnat tro på Gud blir öppna för evangelium och börjar tro.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  69. Vem är han? : den verklige Jesus från Nasaret
    Vem är han? : den verklige Jesus från Nasaret
    Beskrivning
    Har någon träffat honom och berättat om honom? Tydligen, eftersom så många indelar tiden före och efter honom, före Kristus och efter Kristus. När, var och hur levde han? Kan vi placera in hans liv och hans gärningar i Israels och Palestinas historia? Finns det några vittnen till vad han sagt och gjort? Vad berättar de i så fall och är deras vittnesmål trovärdiga? Varför får han både hängivna anhängare och bittra motståndare, och varför väcker han så starka känslor än idag, både kärlek och hat? Dessa frågor vill denna bok ge svar på.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  70. Lär känna Anden
    Lär känna Anden
    Beskrivning
    Den helige Ande är gudomens tredje person som vi behöver lära känna på ett djupare sätt och som vi kan ha en nära och innerlig relation till. Vi är skapade till att ha Anden boende inom oss och bli fyllda av honom. Därför är det viktigt att förstå att den helige Ande inte är någon diffus och opersonlig kraft utan en person lika gudomlig som Fadern och Sonen.
    Det är just detta som författaren vill lyfta fram i sin undervisning. Han vänder sig till alla dem som är villiga att lägga sina egna föreställningar åt sidan och i stället studera Guds Ord för att se vad Anden vill göra genom oss. FÖrst då kan vi upptäcka vad som är Andens heliga syfte med våra liv och vår tjänst.
    100,00 kr
  71. Levande tro
    Levande tro
    Beskrivning
    Tro är ett centralt begrepp i Bibeln, men trots detta är tro och tvivel något som många kristna kämpar med och har frågor kring.
    I den här boken lyfter författaren fram grundläggande sanningar om trons natur och hur vi kan vandra i tro. Gud inbjuder oss att vandra med honom och se det omöjliga bli verklighet.

    100,00 kr
  72. Härligheten i församlingen
    Härligheten i församlingen
    Beskrivning
    Bok nummer 5 i serien "Sword of the Spirit" av Colin Dye. Denna bok vänder sig till alla dem som vill veta vad som är Guds tanke med församlingen.
    Med bibeln som grund visar Colin Dye att församlingen är Kristi kropp på jorden och att dess absolut främsta uppgift är att gå ut i världen. Den är sänd till världen för att världen ska tro och för att Guds härlighet ska bli synlig. En dag kommer hela universum att se och erkänna huvudet Kristus och Hans auktoritet.
    Boken är en grundlig genomgång av vad en församling är och hur den kan förverkliga sin kallelse. Författaren redogör bland annat för de olika ledarskapsstrukturer som finns i nutida församlingar´och sätter dem i relation till bibelns undervisning om ledarskap.
    Han påpekar att den lokala församlingen utgörs av alla kristna som bor på en plats, och han visar vilken betydelse deras manifesterade enhet har. Han betonar också hur viktigt gemenskapen är för att träna lärjungar och vilken betydelse cellgrupper har för församlingslivet. Han berör också frågan om församlingens förhållande till staten och till Israel som nation. Detta är en viktig bok som ger alla, oavsett bakgrund, en djupare förståelse om vad en församling är och vad Gud vill göra genom den.

    125,00 kr
  73. Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
    Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
    Beskrivning
    Författaren visar i denna bok vilken roll gudstron spelat hos några av vår världs mest betydande vetenskapsmän, och hur tro och rationellt tänkande samverkar till omväldande vetenskapliga bedrifter. Han visar att de personer som gjort banbrytande framsteg genom vetenskapshistorien utgörs av djupt gudstroende människor vars till synes irrationella beteenden inom forskingen motiverats av de skäl de hämtat direkt från sin personliga tro på Gud.
    Han belyser även de problem den moderna vetenskapen brottas med och ger svar på tal då det gäller farhågor om att kristen tro skulle hämma vetenskaplig utveckling.Vetenskapen blev under upplysningstiden det mänskliga förnuftets verksamhet som manifesterade den rena objektiva kunskapen till skillnad från den kunskap som man ansåg ha förgiftats av religion eller allmän vidskepelse.Idag har emellertid vetenskapsfilosoferna sedan lång tid tillbaka underkänt vetenskapens anspråk på att vara en metod som med säkerhet leder till sann kunskap om tillvaron. De har till och med visat att det inte ens går att visa att de olika förslagen på vetenskapliga metoder är överlägsna någon annan metod när det gäller att finna sann kunskap om tillvaron. Vetenskapsfilosofen Paul Feyerabend tog steget fullt ut när han visade att vetenskap inte kan bevisas leda till "sannare" kunskap om tillvaron än andra kunskapsformer. Vetenskap blir i detta perspektiv en verksamhet som går ut på att hitta svar på frågot på ett inom vetenskapen accepterat synsätt. En mycket obekväm insikt för dem som fortfarande vill försvara upplysningstidens vetenskapsideal.

    Professor Peter Stenumgaard är grundutbildad civilingenjör inom Teknisk Fysik och Elektroteknik samt teknoligie doktor. Han arbetade flera år i det svenska JAS-projektet och arbetar idag med forskning på heltid.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  74. Frälsningen
    Frälsningen
    Beskrivning
    I Sverige handlar predikan i våra kyrkor allt mindre om syndernas förlåtelse eller om vårt behov av frälsning. Filosofer har nämligen länge hävdat att skuld inte skulle finnas utan bara skuldkänslor. Och om skuld är en känsla och inget mer, så menar man också att den främst måste vara en följd av uppfostran. I enlighet med detta synsätt försökte man avskaffa all auktoritet – inte minst Bibelns. Alla förväntades bli lyckligare, men om något inträffade blev det snarast motsatsen.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  75. En plats i samhället
    En plats i samhället
    Beskrivning
    En roman med självbiografisk prägel
    65,00 kr
  76. Farhågor och förhoppningar
    Farhågor och förhoppningar
    Beskrivning
    Jag vill med denna skrift ge min analys av de farhågor, men också av de möjligheter, som står oss till buds inför ett nytt årtusende. Vi måste upptäcka var Guds livgivande vatten är i rörelse i vår tid. Tyvärr är det alltför många som sitter kvar vid den uttorkade flodbädden och hoppas att vattnet ska börja rinna där, som det gjorde förr
    15,00 kr
  77. I de levandes land
    I de levandes land
    Beskrivning
    Små stycken om "I de levandes land" som ger glädje och trygghet
    50,00 kr
  78. Framgångsrik företagsamhet
    Framgångsrik företagsamhet
    Beskrivning
    Boken är ovärdelig för den som rör sig i företagsvärlden,men kan läsas av den som är intresserad av personlig utveckling och tillväxt.

    125,00 kr
  79. Himmel redan här
    Himmel redan här
    Beskrivning
    författaren lyfter fram den himmelska saligheten som fullvärdig och bestående. Vägen dit beskrivs i saligprisningarna.
    100,00 kr
  80. Den välkända hemligheten
    Den välkända hemligheten
    Beskrivning
    En handbok i bönens grunder
    50,00 kr
  81. Fruktan och bävan : dialektisk lyrik
    Fruktan och bävan : dialektisk lyrik
    Beskrivning
    Bokens tema är den absurda tron och dess hjälte är Abraham i Gamla Testamentet.
    75,00 kr
  82. När människan blev ett djur
    När människan blev ett djur
    Beskrivning
    Om evolutionsteorins konsekvenser för individ och samhälle.I denna bok visar Mats Molén hur den i vår tid så allmänt accepterade evolutionsteorin inte är något som endast har med skapelse och biologisk utveckling att göra. Den påverkar också våra attityder och etiska värderingar, något som vi vanligtvis inte inser eller vill inse. Dess inflytande har haft och har alltjämt återverkningar på praktiskt taget alla områden av samhällslivet, alltifrån politiska system som nazism och kommunism till våra dagars jämställdhetsdebatt och matvanor.

    Detta allomfattande och okritiska accepterande av evolutionstänkandet försätter den enskilda människan ständigt i etiska och moraliska konflikter.

    I denna bok ingår också en studieplan, samt även studieplaner till författarens två tidigare böcker "Livets uppkomst" och "Evolutionslåset", som båda behandlar samma ämnesområde. Dessa studieplaner syftar till att fördjupa debatten kring det evolutionistiska tänkandet och dess konsekvenser i vår tid och är väl lämpade att användas både i skola och kristet församlingsarbete.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  83. För att ingen skall gå förlorad
    För att ingen skall gå förlorad
    Beskrivning
    Är det möjligt att nå en hel stad för Kristus? Ed Silvosos svar är ett obetingat ja! Det kan ske när församlingen ikläder sig sin gudomliga auktoritet och börjar förstå vilken roll den spelar i den kamp som rasar i andevärlden.
    Med ett flertal exempel från sitt hemland Argentina visar han just detta. Nyckeln är böneevangelisation. När de kristna på en plats kommer samman i bön öppnas de förlorades ögon så att de ser ljuset från evangeliet.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  84. Trots allt
    Trots allt
    Beskrivning
    Det är ett (Guds) under att Kristi kyrka tagit sig igenom alla utmaningar hon stått inför de senaste 2000 åren. I ”Trots allt” tecknar George Verwer bilden av hur Gud i sin nåd använder olika människor, organisationer och arbeten för att bygga och stärka sin kyrka – mitt i oredan! Verwer räds inte att säga att Gud alltid använt både stökiga och virriga situationer för att uppfylla sin plan. Budskapet är mäktigt och kommer direkt från hjärtat. Det uppmuntrar läsaren att omfamna mångfalden och utmanar henne att resa sig ur, och lära sig av, det stökiga och virriga – för att se hur Gud verkar mitt i villervallan.

    ”George Verwer är en färgsprakande personlighet och en sann pionjär i Guds rike. Det jag uppskattar mycket hos George är hans osminkade ärlighet. Han väjer inte för att sätta ord på de svåra frågorna för att hjälpa någon till en större Kristuslikhet. Med kraftfulla utmaningar men samtidigt glimten i ögat röjer han bort alla hinder så att fler ska dela äventyret att breda ut Guds rike över hela världen.” – Marcus Ardenfors, pastor och föreståndare Pingst, Jönköping

    ”George Verwer skriver fritt ur hjärtat om sådant som han själv har kämpat med och som inneburit brottning och besvikelser för honom. Han skriver med en önskan om att det ska bli till hjälp för andra i deras vandring i Jesu efterföljd. Personligt, utmanande och med missionsuppdraget i centrum – som alltid med George Verwer!”
    – Josefin Fållsten, ledare för EFK:s Internationella Program

    65,00 kr
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  85. Förebilden
    Förebilden
    Beskrivning
    Den här miniboken har skrivits på ett sådant sätt att tvivlare, sekulariserade svenskar och andligt sökande medmänniskor ska kunna förstå vem Jesus är.
    Fokus ligger på att visa vem Jesus är och vad tron på honom innebär
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
  86. Höga Visan - Sångernas Sång
    Höga Visan - Sångernas Sång
    Beskrivning
    Stanley Sjöberg menar att Höga Visan är något mer än en kärlekshistoria. Budskapet kan jämföras med hur Jesus använde liknelser.Höga Visan ger en profetisk vision om Israel ända in i vår tid och visar på relationen mellan Kristus och församlingen. Bakom varje enskilt ordval i Höga Visan visar sig andliga verkligheter.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
  87. Alla dörrar var inte stängda : en nordafrikans omtumlande resa från sand till snö
    Alla dörrar var inte stängda : en nordafrikans omtumlande resa från sand till snö
    Beskrivning
    En nordafrikans omtumlande resa från sand till snö. När du öppnar den här boken bjuds du med på en ovanlig resa. Först går den till en exotisk kultur på en annan kontinent där folket bor i utgrävda sandstensgrottor omgivna av öken och ett helt annat tänkesätt. Du får följa en ung pojke som får sin veckopeng genom att sälja skorpioner han har fångat. Du får möta en tonåring som söker efter kärlek och äventyr. En ung man som upplever att dörren till en hoppfull framtid i hemlandet stängs. Då kliver han på en båt till en annan kontinent.Det blir både en inre och yttre resa . som ställde allt på sin spets.
    125,00 kr
  88. Upptäck ditt barns kärleksspråk
    Upptäck ditt barns kärleksspråk
    Beskrivning
    Klicka för större bild Du vet att du älskar dina barn. Men hur kan du visa det så att de verkligen känner sig älskade? Upptäck kärlekens olika språk har legat åtskilliga veckor på New York Times bestsellerlista och har hjälpt flera miljoner par att upptäcka nyckeln till livslång kärlek. Genom denna bok har du nu möjligheten att lära dig tala dina barns kärleksspråk – så att de verkligen känner­ sig älskade. Gary Chapman och Ross Campbell hjälper dig att: • Upptäcka ditt barns kärleksspråk • Förstå betydelsen av kärleksspråken för barnets inlärning • Inse hur kärleksspråken kan hjälpa dig att uppfostra ditt barn på ett bättre sätt • Förstå att villkorslös kärlek är en viktig grund för ditt barn Dessutom: Få dussintals med tips på hur du praktiskt kan uttrycka din kärlek på just ditt barns kärleksspråk. Format: Inbunden med skyddsomslag, 221 sidor Utgiven: 2013 Utgiven av: Gospel Media ISBN: 9789186935542
    185,00 kr
  89. Flyktingpastorn
    Flyktingpastorn
    Beskrivning
    Det var en kristen konferens i Dala-Järna i början av 1980-talet och missions­pastorn Christer Lindberg talade. Då fick han ett speciellt budskap – en så kallad profetia – till Bengt Sjöberg. Han såg Bengt omgiven av människor från många länder. Christer Lindberg började gråta, medan han berättade att Bengt skulle få vara Guds redskap för att föra många människor från olika länder fram till en tro på Jesus. Åhörarna tänkte nog att Bengt skulle bli missionär, men för Bengt var det en omöjlig tanke på grund av mycket svåra ryggproblem. På 1980-talet fanns det heller inga invandrare på orten.

    Profetian blev en verklighet. Idag kan Bengt Sjöberg se tillbaka på snart tre decennier av engagemang för att hjälpa människor som flytt från krig, oroligheter och förföljelse. I tidningar, radio och TV har han blivit känd som flyktingpastorn och utsågs 2009 till ”Årets förebild” av tidningen Dagen.

    Vad är det som har format honom och gjort honom till den han är? I den här boken berättar Bengt Sjöberg om uppväxten i en familj som varit starkt engagerad i internationellt arbete. Han skriver om sina två år i Japan på 1960-talet då han fick smaka på främlingsfientlighet och fördomar när folk kastade sten på honom och skrek ”amerikanare, amerikanare”. Bengt Sjöberg beskriver sin kamp för flyktingar i nöd. Han har kämpat mot iskall byråkrati, blivit utsatt för sabotage som kunnat kosta honom livet och drabbats av hjärtflimmer och stressreaktioner när bakslagen kommit trots alla insatser. Han har sett konsekvenserna av främlingsfientlighet och fördomar och upprörts över orättvisor. Dessutom har en svår ryggvärk och tinnitus plågat honom sju dagar i veckan.

    Bengt Sjöbergs biografi skildrar också glädjen när en människa som flytt för sitt liv får uppehållstillstånd, när Migrationsverket till slut övertygas om att en person riskerar att dödas i sitt hemland, och när människor vänder sig till Jesus och äntligen får uppleva den frid de så länge sökt.

    Bengt Sjöbergs biografi skildrar ett innehållsrikt liv med mycket dramatik och ett engagemang som haft livsavgörande betydelse för många

    125,00 kr
  90. Några till evangelister : om lidelse och längtan
    Några till evangelister : om lidelse och längtan
    Beskrivning
    Några till evangelister. Är inte alla kristnas uppdrag att berätta om tron? Jo, men evangelisterna är nog de som är särskilt kallade att aldrig ge sig själva eller någon annan ro, oavsett om vi tycker oss leva i väckelsetider eller inte. Det finns alltid en till som behöver höra att det inte är kört för den här gamla världen eller för en enda liten människa. I boken som Equmeniakyrkans evangelister och andra med insikt i evangelistarbetet skrivit riktas blicken både bakåt och framåt. I år är det 100 år sedan den förste evangelisten anställdes i Svenska Missionsförbundet. Det är svårt att inte beröras av lidelsen när man läser om dem som banade väg i början av förra seklet. Man kan känna stolthet över att det är fråga om ett så helt evangelium, där också sociala insatser är mycket väsentliga. Det handlar om upprättelse för hela människan, då som nu. Vi möter i boken krogevangelister, gatuevangelister och evangelister som arbetar i församlingar, i företagsvärlden och i den kriminella världen. Vår bön är att det vi tänkt, bett och skrivit i vår bok skall vara en tändande gnista. Uttrycket Några till evangelister betyder inte att kvoten är fylld. Långt där ifrån! Redaktionsgrupp: Liselotte J Andersson, Britta Hermansson, Carl-Olov Hultby och Torsten Åhman. Förutom redaktionsgruppen är boken skriven av bl a: Rune W Dahlén, Niclas Piensoho, Marcus Olson och Runar Eldebo.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  91. Sårad av Guds folk, helad av Guds kärlek
    Sårad av Guds folk, helad av Guds kärlek
    Beskrivning
    Alla har vi blivit sårade … avvisade … förbisedda … av andra. Men den tragiska sanningen är att när Anne Graham Lotz ser tillbaka på sitt liv, är de mest smärtsamma såren orsakade av religiösa människor – Guds folk, människor som hon fått lära sig att älska och att lita på. Men deras ord och handlingar, beteenden och attityder, stämde inte överens med vad de sa sig stå för.
    Det råder inga tvivel om att de känslomässiga och andliga sår som hon fått i livet, av de som sade sig följa den ende sanne Guden, skapade djupa ärr. Anne kan därför inte bara förstå den som är sårad, utan hon förstår också hur lätt det är för den sårade att själva såra andra. I boken bryter Anne tystnaden hos de sårade, och de som sårar, för att kunna bryta den onda cirkeln av sår och smärta. Hon tar oss till Bibelns berättelse om Abraham, Hagar och Ismael, för att leda den som blivit sårad av Guds folk på stigen till Guds försonande kärlek.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  92. Mysteriet med Herrens Shemitah
    Mysteriet med Herrens Shemitah
    Beskrivning
    Jonathan Cahn förklarar den profetiska betydelsen av Shemitah – ett cykliskt sabbatsår som är beskrivet i Moseböckerna. Läs om hur det uråldriga gudomliga sjuårsmönstret hänger samman med världshistoriens mest betydelsefulla händelser.

    Är det möjligt att det finns ett tre tusen år gammalt mysterium som… •Har påverkat ditt liv utan att du vetat om det och förutsagt aktuella händelser innan de inträffat? •Uppenbarade datum och tidpunkt för de största börskrascherna i Wall Streets historia innan de inträffade och som förutsagt upp- och nedgångar på världens aktiemarknader? •Ligger bakom världskrig och nationers, rikens och världsmakters sönderfall? •Har nycklarna till vad som väntar världen? •Och mycket mer…

    ”Mysteriet med Herrens Shemitah är nog den mest häpnadsväckande och intressanta bok jag någonsin läst.”

    ”En stor hjälp i att enkelt förstå hur världshändelserna i vår tid är kopplade till det bibliska sjuårsmönstret. En helt otrolig läsning där alla uppgifter är historiskt belagda och bekräftade!

    ” ”Författaren har lagt ner ett gediget arbete och boken, som jag sträckläste, var helt fascinerande!”

    Jonathan Cahn är ledare för Hope of The World ministries och Jerusalem Center/Beth Israel i Wayne, New Jersey. Hans TV- och radioprogram om undervisning från Bibeln kan ses över hela USA

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  93. God jord : för andlig mognad och tillväxt
    God jord : för andlig mognad och tillväxt
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    I Jesu liknelse om såningsmannen och jordmånen förklaras lagen om andlig tillväxt och mognad. God jord är en förutsättning för goda skördar och för att den enskilda människan och församlingen ska kunna växa.

    När enskilda kristna växer och mognar i tron med Kristus som förebild utvecklas både en djärvhet och en ödmjukhet som är nödvändig för att förstå och förverkliga Guds vilja. Owe Lindeskär vill utmana läsaren att förstå den andliga mognadens betydelse för att kunna utveckla kallelsen, nådegåvorna, tjänsten och relationerna. Men är en sådan utveckling möjlig i vår tid? Idag är det inte självklart att kyrkan har en god jordmån för andlig mognad och tillväxt bara för att man hängt ett kors över altaret. Med profetisk skärpa skriver Owe Lindeskär om en kyrka och rörelse som är så upptagen med sin verksamhet och organisation att den enskilda människans andliga utveckling inte vårdas av ledarskapet, och där bönemöten, bibelstudier och väckelsemöten inte prioriteras.
    En stor andel av församlingarnas medlemmar har gett upp och deltar inte längre. Hur kunde det bli så, trots en imponerande verksamhet under många år? Detta ger anledning till reflektion och relevant bearbetning av problemet.

    Guds plan för varje människa måste upptäckas och förverkligas i andligt levande och dynamiska miljöer där människan framför verksamheten blir sedd, hörd och bejakad.

    Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst där han undervisat och predikat i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär har skrivit flera uppmärksammade och efterfrågade böcker. Detta är hans femte bok och är resultatet av att under nästan femton år ha brottats med frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  94. Kyrkans första tid : kommentarer till Matteusevangeliet, Apostlagärningarna och Johanneslitteraturen
    Kyrkans första tid : kommentarer till Matteusevangeliet, Apostlagärningarna och Johanneslitteraturen
    Beskrivning
    Nyutgåva

    Välkommen att med mig hälsa på i kyrkans första århundrade,

    Nästan ingen predikan har fötts utan att jag först konsulterat den grekiska grundtexten. Grekiskan har en del nyanser som inte alltid kommer fram i översättningarna och jag har alltid funnit dessa nyanser klargörande och fördjupande.

    Den här kommentarsamlingen vill därför ge vanliga bibelläsare, men även förkunnare, verktyg för att se nya dimensioner i den nytestamentliga texten utifrån den grekiska grundtexten.

    Boken ger även läsaren ett brett och ögonöppnande kyrkohistoriskt perspektiv på kyrkans första århundrade, där inte minst den karismatiska dimensionen ges tydlig plats.

    Carl-Erik Sahlberg

    125,00 kr
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  95. Fyra årstider med Birro
    Fyra årstider med Birro
    Beskrivning
    Det har varit ett minst sagt stormigt år för författaren Marcus Birro. Det har varit uppmärksammade luncher, uppsägningar, hatkampanjer, smutskastning, skilsmässa, förälskelser och uppbrott. Både privat och yrkesmässigt har det stormat som aldrig förr. Men mitt i den stormen har det också funnits en helig plats, nämligen skrivandet.

    "Går man under kan man ju alltid skriva om det. Grejen är ju att alla människors liv stormar under ett år. Jag har försökt formulera mig runt mitt liv och mitt år på ett sätt som gör att folk kan hämta tröst och styrka in i sina egna liv."

    Boken vill vara en guide året om. Korta texter om tro, livet, kärleken, barnen, äktenskapet, försoningen, förlåtelsen och om Gud inte minst. Skrivandet och läsandet är nycklar när livet kärvar och förklaringar när livet känns lätt.

    Vissa texter har tidigare varit publicerade i tidningen Världen idag

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  96. Mellan fyra ögon : i förtroende
    Mellan fyra ögon : i förtroende
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    Att skriva en bok är alltid ett äventyr. Min vardag har egentligen under många år varit under mottot: ”Inte en dag utan en rad”.

    Detta är min femtonde bok och är en samling av krönikor och ledare som har sin utgångspunkt i min roll som chefredaktör på nyhetstidningen Inblick. Boken speglar våra livskriser, vår tro och vårt ambivalenta förhållande till trenderna i samhället.

    Tommy Dahlman är flitigt anlitad som talare och inspiratör i kyrkor. Hans böcker har gått ut i över 100 000 exemplar. Tommy Dahlman är även chefredaktör på nyhetstidningen Inblick samt TV-personlighet på Kanal 10. Han bor i Trollhättan och är gift med Kattis, de har två barn – Ida och Wilma

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 743

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå