View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 4432

per sida
Fallande ordning
  1. Den korsmärkta församlingen
    Den korsmärkta församlingen
    Beskrivning
    Revolutionerande upptäckter efter Owe Lindeskärs personliga brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

    Jag skriver om dop, nattvard, kyrkans upprättelse och församlingens relation till Kristus utifrån mina många år som pastor och förkunnare. Den spänning som finns mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag. Hur kan det komma sig att kristna samfund, vilka föddes som väckelserörelser, utvecklades till kyrkliga etablissemang?

    Jag hoppas att min bok skall ge vägledning, kunskap och inspiration att inte bara tillhöra Guds kyrka utan att även finna sin plats och sin kallelse i den levande Gudens församling.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  2. Den kosmiska katedralen
    Den kosmiska katedralen
    Beskrivning
    Det finns i dag ett sug efter andlighet som utvecklar och helar, men dagens sökare trivs i öppna landskap och vill själva bestämma färdriktning. Den kosmiska katedralen är en guide in i 90-talets andliga geografi där kristen tro utmanas av privatreligiositet, New Age och tolvstegsandlighet. Det handlar om sökandet och den nya andligheten, men också om längtan efter frihet, rymd och helighet i ett liv som får sammanhang och hemkänsla.

    Författaren har själv rört sig i detta spännande dialoglandskap som teolog, som etisk rådgivare i behandlingssammanhang och som ledare för Bromma-dialogen där bland annat de uppmärksammade dialogerna mellan New Age och kristen tro ägt rum. Harry Månsus blev känd på 80-talet inte minst genom sökarboken Vägen hem som sålts i 80.000 exemplar.

    125,00 kr
  3. Den längsta natten
    Den längsta natten
    Beskrivning
    En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

    Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg sitt livs längsta och mörkaste natt, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

    Vi får följa en mans orubbliga tro, och hans förtröstan och tillit på Guds ledning och omsorg när det otänkbara plötsligt inträffar och hans värld rämnar.

    Boken är också en varmt berättad kärlekshistoria om Christers sökande efter Gud, hans längtan efter livslång kärlek och hans dröm om att en dag äntligen få känna sig verkligt älskad och önskad.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  4. Den lättskötta köksträdgården
    Den lättskötta köksträdgården
    Beskrivning
    Det är en glädje att se sina egna morötter och rädisor spira i rabatten och det blir allt viktigare för oss att slippa alla bekämpningsmedel och miljögifter. Vi vill ha ekologiskt och närodlat helt enkelt. Men hur gör man om man vill börja odla själv? Det här är en bok som med hjälp av enkla och praktiska instruktioner visar dig hur man får en lättskött köksträdgård utan alltför mycket ansträngning.
    125,00 kr
  5. Den leende Guden
    Den leende Guden
    Beskrivning
    I närkamp med modern bibelforskning, teologisk fundamentalism och liberalism, låter Lars Collmar en personlig bibelsyn växa fram, främst med hjälp av psykologiska verktyg. Moseböckerna -- med sin svartsjuka och hämndlystna gud, med sina svårbegripliga lagar och förordningar -- öpnar sig för nya tolkningar. Studieplan ingår
    100,00 kr
  6. Den livsnödvändiga myten
    Den livsnödvändiga myten
    Beskrivning
    Sedan urminnes tider har myten varit en livsnödvändig kraft i människors liv. Hjältesagor ur den muntliga traditionen och de mäktiga levnadsödena från Bibeln - allt har hjälpt människor att förstå sina egna liv. Men i vår tid är det kanske tv-såporna som ger livstolkningen.
    De moderna myterna kan tyckas vara bleka jämförelser med de stora berättelser som burit våra förfäder genom liv och död. Tillsammans ger de ändå en bild av hur vi i slutet av tjugonde århundradet söker inre vägledning.
    Bokens första del är en resa genom nutidsmyterna sedd utifrån tv-serier, biofilmer och skönlitteratur. Behöver vi myterna? Varför påverkar de oss som de gör?
    Den andra delen innehåller ett antal berättelser som kretsar kring trons upplevelsedimension - utifrån Bibeln och vår vardag. Berättelserna väcker nya tankar och funderingar och kan med fördel användas i gudstjänstsammanhang. Alltsammans gör boken till en utmärkt handbok i berättandets konst.
    40,00 kr
  7. Den ljusnande framtid är vår
    Den ljusnande framtid är vår
    Beskrivning
    Med vilken rätt tar vår generation sig privilegiet att förbruka ändliga resurser på våra barns och barnbarns bekostnad? Det är så vi gör idag. Utvecklingen är ohållbar. Utmaningarna vi möter är komplexa och svårgripbara: Hur ska vi kunna hantera social oro, klimathotet, försurning, biologisk utarmning, ohälsa och naturkatastrofer samtidigt, i vår nya värld av globalisering, urbanisering och finansiella kriser? Människan har dock en enastående förmåga att möta påfrestningar, hot och katastrofer. Även om vi har en lång väg kvar att gå finns det idag goda exempel på lokalt ledarskap, på eldsjälar, på innovativa lösningar, på helhetstänkande och en förståelse för hur framtidens komplexa utmaningar ska hanteras. Den ljusnande framtid är vår är realistisk och faktamässig med en trotsig underton: trots hoten finns plats för hopp, för välgrundad framtidstro. Det är trots allt möjligt att skapa en hållbar värld. Boken vill lyfta fram inspirerande exempel, lyfta fram människans centrala roll i jordens utveckling. Författarna vill åskådliggöra det personliga, det lokala, det stora i det lilla, ledarskapets avgörande betydelse för framtiden. Detta är en bok om att bryta uppgivenheten, den uppgivenhet som riskerar att leda till passivitet, till populism och konflikter. Den ljusnande framtid är trots allt vår!
    85,00 kr
  8. Den motsägelsefulla glädjen
    Den motsägelsefulla glädjen
    Beskrivning
    Saligprisningarna hör oskiljaktigt samman med bergspredikan, vilket sägs vara själva hjärtat i det kristna budskapet.
    50,00 kr
  9. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
    100,00 kr
  10. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Den nakna kocken är en passionerad bok om matlagning av den unge engelsmannen Jamie Oliver, som numera också blivit favorit hos svenska tv-tittare. Han började laga mat på föräldrarnas pub när han var åtta år och är nu, vid tjugofem, Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Hans mål är att ge människor självförtroende nog att våga sig ut i köket och laga mat med så få basvaror som möjligt. Hans motto är: "Gör det enkelt så fungerar det". I det nakna köket handlar det om att lätt och snabbt laga läcker och fräsch mat. Här får alla, från amatören till den vana kocken, handfast hjälp att tillreda härliga menyer att bjuda vännerna på: sallader, pastarätter, fisk och skaldjur, kött, fågel, grönsaker, baljväxter, risotto och efterrätter. I ett särskilt kapitel ger Jamie oss sin syn på konsten att baka bröd.

    135,00 kr
  11. Den nödvändiga olydnaden
    Den nödvändiga olydnaden
    Beskrivning
    Maria Modigs bok Den nödvändiga olydnaden fick stor uppmärksamhet när den kom ut första gången 1984. Sedan dess har den kommit i flera omarbetade upplagor och nu är det dags för den fjärde reviderade utgåvan.

    Diskussionen om olydnaden som en nödvändighet för att påverka såväl samhället som vår personliga situation har inte på länge varit lika aktuell som nu. De senaste åren har vi sett både kravaller och fredliga demonstrationer, människor som gömt flyktingar eller på andra sätt brutit mot lagen för att förändra eller stoppa något som de ansett orättvist.

    Olydnad har en både etisk och kreativ funktion i en fungerande demokrati. För att samhället ska utvecklas krävs det att människor prövar och överstiger gränserna för det tillåtna. Alla de stora uppfinnarna, tänkarna och konstnärerna har varit olydiga och vågat bryta mot traditionerna. Men att visa civilkurage och sätta sig upp mot auktoriteterna handlar om mycket mer än att engagera sig i de stora frågorna, det handlar också om att ta ansvar i det dagliga livet och att våga säga ifrån och ställa krav på sin omgivning.

    Den nödvändiga olydnaden är en inspirationskälla och ett stöd för alla som vill påverka och förändra sitt eget liv, sin arbetsplats, sitt samhälle. Maria Modig visar hur vi i vardagen kan bryta invanda mönster av maktlöshet och ersätta dem med personligt ansvar och kraft att förändra.
    Maria Modig, född 1945, är författare och journalist med beteendevetenskaplig, filosofisk och gestaltterapeutisk utbildning. Under många år har hon varit verksam som föreläsare och konsult i förändringsarbete, självkänsla och etiska frågor på såväl företag som universitet och i föreningar. Sedan 2002 är hon ordförande i Svenska PEN:s Writer’s in Prison Committee och arbetar för detfria litterära ordet.

    125,00 kr
  12. Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Beskrivning
    Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att göra avkall på verklig matglädje. Här finns ett stort utbud av läckra GI-recept - såväl klassiska favoriter som nya läckra smakkombinationer och recept med inspiration från världens alla hörn. Dessutom får du praktiska uppslag med GI-alternativ till bland annat socker, vetemjöl, godis, bröd, pasta, drycker och mellanmål.

    Den Nya GI-metoden är en komplett guide för dig som vill äta nyttigt, maximera din energi och gå ner i vikt. Boken sammanfattar det senaste kring forskningen och gör det ännu enklare för dig att lyckas, samtidigt som du njuter av mängder av fräscha recept och inspirerande matbilder.
    Ola Lauritzson utkom med sin första GI-bok redan 2004 och fick tidigt epitetet Sveriges GI-guru. Han har sedan dess arbetat med hälsofrågor, grundat GI Viktkoll och GI-boxen samt skrivit ett antal böcker om GI-metoden.

    Ulrika Davidsson är kostrådgivare och välkänd genom sina många tidigare böcker om hälsosam mat. Hon har lång erfarenhet av att föreläsa och inspirera människor att gå ner i vikt med hjälp av hennes kostplaner.
    150,00 kr
  13. Den oändliga rättvisans matematik
    Den oändliga rättvisans matematik
    Beskrivning
    Arundhati Roys essäer och artiklar från 1998 till 2003.
    75,00 kr
  14. Den odödliga Henrietta Lacks
    Den odödliga Henrietta Lacks
    Beskrivning
    "En av de mest utsökta och rörande faktaböcker jag läst." - New York Times I januari 1951 diagnosticerades Henrietta Lacks med cancer. Nio månader senare avled hon. Men de cellprov som hennes läkare tog lever fortfarande. De har gett upphov till tre Nobelpris, de låg till grund för poliovaccinet, de har varit på månen. Men ingen kände till den fattiga, svarta tobaksodlaren som var alltings upphov.

    Den odödliga Henrietta Lacks är en storartad berättelse om vetenskapens fantastiska förmåga att skapa ett bra liv för oss alla. Men också en tragisk historia om krocken mellan medicin, etik och ras. Och inte minst en djupt skakande berättelse om en dotter som förtärdes av frågor om sin mor som hon aldrig fick lära känna.

    Rebecca Skloot är vetenskapsjournalist. Den odödliga Henrietta Lacks är hennes första bok och den har sålt i 1,5 miljoner exemplar. Oprah Winfrey och Alan Ball (Six Feet Under, True Blood) gör film på boken.

    75,00 kr
  15. Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Beskrivning
    Shane Claiborne beskriver i sin bok Den oemotståndliga revolutionen en autentisk kristendom som är rotad i tro, handling och kärlek. En rörelse som börjar i hjärtat och via händerna sträcker sig ut till en sårad värld.

    Shanes egen andliga resa har lett honom att arbeta tillsammans med Moder Teresa i Calcutta, att besöka familjer i Irak mitt under USA:s bombningar och att organisera och delta i en mängd aktioner för att visa på de fattiga och hemlösas situation i USA. I den här boken ställer han viktiga frågor kring kyrkan och samhället och utmanar läsarna att lämna en likgiltig "lagomkristendom" och leva ut en tro som kan förändra världen.

    Boken har länge varit efterfrågad och utkommer nu i en nyutgåva.

    Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelhia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut Guds rike i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism. Pa svenska har han även tillsamman med Jonathan Wilson-Hartgrove utgett Bli det du ber (Libris 2010)

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  16. Den ortodoxa kyrkans väg
    Den ortodoxa kyrkans väg
    Beskrivning
    En översiktlig framställning om lära och liv enligt den ortodoxa kyrkans tro. Grundläggande frågor: Gud - dold men uppenbarad. Ondskan och lidandets problem. Tron och frälsningen. Bönen. Döden och livet efter döden.
    125,00 kr
  17. Den osynliga flickan
    Den osynliga flickan
    Beskrivning
    Parvana är elva år och bor med sin familj i huvudstaden Kabul i Afghanistan. Under den hårda talibanregimen blir livet alltmer ohållbart för Parvana och hennes familj. När pappan blir fängslad beslutar sig Parvana för att göra det enda möjliga: att klä ut sig till kille och ta arbete på marknaden. Deborah Ellis, född 1960 i Cochrane i Ontario, numera boende i Toronto, är en kanadensisk författare.
    40,00 kr
  18. Den oväntade resan
    Den oväntade resan
    Beskrivning
    Succé! 5000 ex sålda. Nu kommer Den oväntade resan som pocket!

    Han föddes i Finland och kom tillsammans med sina föräldrar och fem syskon som invandrare till Sverige under rekordåren i början av 1960-talet. Redan som barn mötte han musiken som sedan skulle komma att bli en central del i hans liv. Drömmen för den unge Simon Ådahl var att kunna skriva popmusik med kristna texter, vilket var totalt otänkbart i dåtidens Kyrksverige. Tillsammans med sina bröder Dan och Frank utgjorde han istället den unga trion Dan, Frank & Simon som under flera år gjorde succé med sina välkammade och stillsamma sånger i de svenska och finska frikyrkorna.

    Simons dröm om att få spela kristen pop och rockmusik skulle dock komma att bli sann några år senare. Under femton intensiva och stundtals turbulenta år utgjorde Simon och hans yngre bror Frank, tillsammans med brödraparet Lasse och Bertil Edin, Sveriges genom tiderna mest framgångsrika rockband med kristna förtecken, Edin-Ådahl. Kvartetten skrev historia 1990 när man som första och hittills enda kristna rockband vann Melodifestivalen med låten Som en vind och fick representera Sverige i den stora finalen av Eurovision Song Contest i Zagreb i dåvarande Jugoslavien.

    Men berättelsen om Simon Ådahls liv innehåller inte enbart glädje och ofattbar framgång, utan även en lång och mörk period som präglades av djup bitterhet när han vände sin barndoms Gud ryggen och svor på att aldrig någonsin sätta sin fot i en kyrka igen. Hans livsresa tog trots detta en helt oväntad och dramatisk vändning en natt på ett hotellrum på Teneriffa.

    Idag är Simon Sveriges mest anlitade reseevangelist. Han besöker kyrkor och församlingar i alla samfund och hans möten präglas av gudomliga mirakler där människor blir frälsta, helade, befriade och upprättade. Simon bär ett viktigt budskap på sitt hjärta, att alla troende har fått precis allt som Bibeln berättar om. Det finns inga andliga superstjärnor.

    Berättelsen om Simon Ådahls liv är en berättelse om förlåtelsens kraft och vägen ut ur bitterhet och hat. Den innehåller många komiska, dråpliga, galna och dramatiska samt inte minst övernaturliga händelser. Den oväntade resan är en bok som inte kommer att lämna någon som läser den oberörd.

    Simon Ådahl har skrivit sin självbiografi tillsammans med frilansjournalisten Göran Jacobson

    40,00 kr
    • Köp 3 för 68,00 kr/st
  19. Den perfekta maten
    Den perfekta maten
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)

    Tycker du att det är svårt att hålla reda på näringsfaktorer som glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet? I den här nyskapande kokboken har näringsfysiologen Fredrik Paulún och hälsokocken Oscar de Hoog hjälpt dig med det. Fredrik har bevakat näringsinnehållet och Oscar har komponerat fantastiska smakupplevelser. Resultatet är en perfekt receptsamling med 103 lågglykemiska och näringsriktiga recept. Det enda som återstår är att laga och njuta!
    125,00 kr
  20. Den perfekta matlådan
    Den perfekta matlådan
    Beskrivning
    Tycker du att det är krångligt och svårt att laga matlådor? Här har Oscar de Hoog och Fredrik Paulún hjälpt dig med 50 enkla, goda och nyttiga matlåderecept. Varje recept har perfekt sammansättning med avseende på fettsyror, proteinkvalitet och glykemiskt index. Boken innehåller dessutom ett par korta teorikapitel om varför det är viktigt att äta en välbalanserad lunch, och vad du ska tänka på de dagar du äter ute.
    95,00 kr
  21. Den perfekta smalmaten
    Den perfekta smalmaten
    Beskrivning
    Uppföljaren till succéböckerna Den perfekta maten och Den perfekta matlådan har, likt sina föregångare, recept med perfekt näringssammansättning och passar alla som vill förebygga hjärtsjukdom, cancer, åldersdiabetes eller bara äta sunt. Men denna gång är recepten också extra energisnåla och lämpar sig väl för alla som vill gå ner i vikt.
    125,00 kr
  22. Den religiösa politiken
    Den religiösa politiken
    Beskrivning
    De filosofier som skapade den moderna sekulariseringen ville få till stånd en tydlig gräns mellan politik och religion så att den senare bara blev en privatsak. Den rent religiösa hänförelse som många auktoritära politiska rörelser skapat visar att gränsen inte utplånades utan snarare flyttades. Politiken blev religion. I många delar av världen - inte minst i Mellanöstern - ser vi dessutom den motsatta rörelsen: att religionen övergår till att bli politisk aktivism.
    75,00 kr
  23. Den sanna historien om Pinocchios näsa : en roman om ett brott
    Den sanna historien om Pinocchios näsa : en roman om ett brott
    Beskrivning

    "Den här romanen är en ond saga för vuxna barn och om det inte hade varit för den siste tsaren av Ryssland, Nikolaj II, Englands premiärminister Sir Winston Churchill, Rysslands president Vladimir Putin och kriminalkommissarie Evert Bäckström vid Västerortspolisen i Stockholm, skulle det som den handlar om aldrig ha hänt. I den meningen är det en berättelse om det samlade och slutliga resultatet av de handlingar som fyra män genomför över en period på mer än hundra år."

    40,00 kr
  24. Den som finner
    Den som finner
    Beskrivning
    Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.

    Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

    Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

    Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne

    40,00 kr
  25. Den som har båda fötterna ..
    Den som har båda fötterna ..
    Beskrivning
    Om livet som rör på sig och rör till sig. Vi avviker ständigt från vår kurs i tillvaron. Det är därför viktigt att hålla reda på var vi befinner oss och oavbrutet korrigera våra attityder. Bokens röda tråd talar om tro, optimism och framtidstänkande - även när oddsen känns små och misslyckanden verkar stora. Du kommer att upptäcka att:
    -det finns en väg att gå
    -det finns en lag att lyda
    -det finns en karaktär att få

    65,00 kr
  26. Den starkaste pojken i världen : en pappas oro, en sons mod och en berättelse om kärlek utan gränser
    Den starkaste pojken i världen : en pappas oro, en sons mod och en berättelse om kärlek utan gränser
    Beskrivning
    En pappas oro, en sons mod och en berättelse om kärlek utan gränser.

    Ska du bara läsa en enda bok i år är det den här boken du ska välja! Scott LeRette berättar med enastående uppriktighet och värme om sin son, Austin, och de svårigheter och stundtals dråpliga situationer som kan uppstå i en vanlig familj med en ovanlig son.

    ”Jag älskar alla. Vill du förresten bli vän med mig på Facebook? Och sedan kanske vi kan ha ett pyjamasparty hemma hos mig? Vi kan se Tillbaka till Framtiden. Jag älskar dig. Vet du det?” – Austin LeRette

    Precis som vilken tonårskille som helst älskar Austin pizza, filmer och tjejer. Men till skillnad från de allra flesta artonåringar är han autistisk och lider av en ovanlig typ av benskörhet. Men Austin låter inget av det där hindra honom. I hans värld är en fraktur i en ryggkota ett mindre obehag och jakten på den ultimata jordgubbsmilkshaken något som kan förgylla vilken dag som helst.

    Austins resa utmanar oss alla att tro att underverk är möjliga, att hoppet verkligen lever för evigt och att vi kan finna glädjefyllda stunder att fira varje dag

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  27. Den stora Julboken : de bästa julidéerna 2010
    Den stora Julboken : de bästa julidéerna 2010
    Beskrivning
    HÄMTA INSPIRATION I DEN STORA JULBOKEN 2010!Den stora Julboken 2010 är fylld med inspirerande förslag till enkla prydnader och godsaker, som gör jultiden extra trivsam. Boken täcker in alla kända julteman och gör det med respekt för traditionen, men samtidigt med en modern udd. Innehållet ger dig garanterat lust att slå dig ned med sax, papper & lim och mysa med levande ljus och julpyssel. Boken innehåller också en rad spännande recept som i hög grad bidrar till att den sköna julstämningen infinner sig. Med boken följer också 3 vackra ark dekorationspapper. På baksidan har vi tryckt ett fågelmotiv, så att du själv kan göra en riktigt tjusig mobil. Pappret kan även användas till omslagspapper, flätade hjärtan, julklappskort m.m.
    100,00 kr
  28. Den stora julboken : de bästa julidéerna 2013
    Den stora julboken : de bästa julidéerna 2013
    Beskrivning
    Den stora julboken 2013 innehåller 108 sidor fullspäckade med inspirerande och roliga idéer på hur du kan göra kalenderljus, paketkalendrar, adventskransar, blomsterdekorationer, julpynt - och en massa annat!

    I år har teamet bakom boken fotograferat och hämtat idéer från fem olika hem och delat in boken i fem kapitel, vart och ett med en helt egen stil.
    100,00 kr
  29. Den stora skillnaden : därför vill jag vara kristen
    Den stora skillnaden : därför vill jag vara kristen
    Beskrivning
    Varför ska jag tro? Whats in it for me vad vinner jag på det? Vad är skillnaden mellan att tro och att inte tro? Kristen tro gör anspråk på just det att göra skillnad för den som tror. En avgörande skillnad. Jag tycker om det ordet, skriver Runar Eldebo, skillnad. Alla dagar är inte likadana. Det är skillnad på dem. Vissa bara passerar som dagarna i november. Andra lyser för alltid i minnet och i konstruerandet av mitt liv. Alla människor är inte likadana det finns skillnader. Några människor har stigit fram i mitt liv. Jag har mött dem. De har rört vid mig. Jag är annorlunda. Runar Eldebos nya bok efter den uppmärksammade Tillbaka till Jesus handlar om skillnaden, om tre skillnader: om hur tron förändrar mitt förhållande till Gud, om hur den förändrar mitt förhållande till mig själv och om hur den förändrar mitt förhållande till andra människor. Med samtalsfrågor för enskild reflektion, studiecirkel eller cellgrupp.
    125,00 kr
  30. Den stora världsatlasen
    Den stora världsatlasen
    Beskrivning
    Den stora världsatlasen är idealisk som en geografisk referens för hela familjen. Med de nyligen omarbetade och anpassade kartorna är atlasen fullständigt uppdaterad med nuvarande nationella gränser och innehåller användbar och uppdaterad kunskap om kontinenterna och alla länder. Atlasen illustreras med 72 fantastiska bilder, varav många är från National Geographic. Den stora världsatlasen innehåller: Fysisk och politisk världskarta - Kartor över alla kontinenter - Landkarta över Europa på en skala av 1:2 miljoner och i andra världsdelar 1:10 miljoner - Fakta om alla länder och information om kontinenterna - Flagga av alla länder i färg - Registrera på 45 sidor med 50.000 referenser, vilket gör det enkelt att hitta det du söker.
    295,00 kr
  31. Den största nyheten
    Den största nyheten
    Beskrivning
    Jag har sökt efter Gud i hela mitt liv, säger Ingela Agardh. Som reporter och nyhetsankare på Aktuellt har hon varit van att leta efter de stora nyheterna, men att hon faktiskt skulle kunna hitta Gud och egen gudstro var mer än hon kunde föreställa sig.
    85,00 kr
  32. Den svenska historen i 10 band saknas mer 7
    Den svenska historen i 10 band saknas mer 7
    Beskrivning
    Ett mycket sälsynt paket med 9 böcker om Den Svenska Historien. Band nr 7 saknas. Begagnad i bra skick
    995,00 kr
  33. Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
    Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
    Beskrivning
    Den tid vi fick är en personlig berättelse och reflektion kring vad som händer när man förlorar en förälder en erfarenhet de flesta av oss haft, eller någon gång kommer att ställas inför.

    Runar Eldebo skriver om faderskap och meningen med livet, att hedra och kanske älska sin pappa, att förlora sin pappa, Gud som de faderlösas far och vad det innebär att själv vara pappa och bära faderskapet vidare.

    Runar Eldebo är pastor, föreläsare och författare till flera böcker, bland annat Kristen i landet lagom, Tillbaka till Jesus och Den stora skillnad

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  34. Den tjänande ledaren : konsten att skapa välkomnande företag och platser
    Den tjänande ledaren : konsten att skapa välkomnande företag och platser
    Beskrivning
    I en värld där produkter och platser, företag och länder ser alltmer lika ut tar gästen och medarbetaren sina beslut efter graden av välkomnande. Ett gott värdskap uppstår när vi upplever glädjen i att tjäna andra och bjuder på ett ledarskap som betonar denna strävan. En utmanande bok om medarbetares och hela verksamheters sökande efter mening. Uppföljare till succén Det goda värdskapet.
    75,00 kr
  35. Den tomma ramen
    Den tomma ramen
    Beskrivning
    Larsmo kyrka byggdes år 1787. Kyrkobyggnaden i den öster­bottniska skärgården är en pärla. Bygget var en prestation av församlingsborna. Något väsentligt saknades ändå. Det skulle dröja mer än sextio år innan en altartavla fyllde den ram som sattes dit redan från början. Penningkistan var nämligen tom. Tystnaden talar, så också en tom tavelram.
    Som kyrkoherde i Larsmo församling åren 1988–2003 kom jag ofta att reflektera över altartavlan och dess budskap, men också över hur det kunde ha känts att som församlingsbo år efter år möta en tom tavelram. Jag kom aldrig ifrån tanken att kanske det funnits en väggmålning där tidigare. Tavlan i dag omges ju av väggmålningar. Jag fick hjälp av kyrkvaktmästaren och församlingsrådets viceordförande att ta ner altartavlan. Och vad fann vi? Bara grånade bräder. I sextiotvå år hade försam­lingsborna i Larsmo alltså blivit påminda om att något saknades på grund av brist på ekonomiska medel. När altartavlan hade varit på plats i 150 år skrev jag en fiktiv berättelse som jag läste upp vid en församlingskväll. Den här texten, nu avsevärt kompletterad, baserar sig på den berättelsen. Jag har tagit mig konstnärlig frihet att låta den dag församlingen fick sin altartavla ge reflektioner över frågeställningar som tavlan och dess omgivande konstverk aktualiserar.

    Berättelsen är alltså helt fiktiv men har en historisk ram. De historiska uppgifterna finns nämnda i slutet av boken. Några händelser från min egen tid i församlingen är också inbakade i berättelsen.

    Jag ser boken som en andlig vägledning, en själavårdsbok som, trots att den handlar om en bestämd kyrkobyggnad, riktar sig till alla, oberoende av var man har sin kyrkbänk eller om man är helt utan

    100,00 kr
  36. Den tredje åldern
    Den tredje åldern
    Beskrivning
    Att befinna sig i åldrarna 50-70 år är att befinna sig i ett gränsland - långt ifrån ung, men inte riktigt gammal. Idag är vi dessutom friskare och yrkesverksamma längre upp i åldrarna än tidigare. Patricia Tudor-Sandahl menar att de gängse mallarna för människor som åldras inte längre stämmer - de som tillhör den tredje åldern idag är pionjärer! Nyfiket, klokt och med avstamp i en personlig erfarenhet beskriver författaren, som är välkänd psykoterapeut, denna den tredje ålderns speciella erfarenheter.
    75,00 kr
  37. Den välkända hemligheten
    Den välkända hemligheten
    Beskrivning
    En handbok i bönens grunder
    50,00 kr
  38. Den vita döden
    Den vita döden
    Beskrivning
    Sportjournalisten Kim Stockman anlitas av bokförläggaren Anselm Lorin för ett intressant uppdrag: att skriva en omfattande dokumentär bok om tennis. Hon kastar sig med stor entusiasm över projektet, men får snart annat att tänka på.
    Sommaren 1991 blev hon uttagen till Båstad för en sammandragning för lovande tennisspelare. Så småningom blir det uppenbart för henne att någon långt i efterhand önskar tillfoga gruppen största möjliga skada. Den vita sporten förvandlas till den vita döden för de forna lägerdeltagarna, och Kim befinner sig själv i den direkta riskzonen.

    IDen vita dödenförenar Björn Hellberg för första gången två sidor som gjort honom allmänt känd och uppskattad: förmågan att skriva spännande och trivsamma deckare, och en vid det här laget enorm kunskap om tennis. Resultatet har blivit en tät, initierad och rafflande skildring med många oväntade turer där handlingen utspelas i Stockholm, Göteborg, Wimbledon och Båstad.

    Björn Hellberg är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit många böcker om tennis och varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret.

    Pressröster om Den vita döden:

    "Sitter som en dödlig forehand. Gillar man Agatha Christie, älskar man Edbergs raka enhandsbackhand - Då läser man Den vita döden."
    Stefan Axell,Aftonbladet
    "Hellberg kan konsten att ha ihjäl folk så att läsaren säger att boken var trivsam!"
    Dag Sandahl, Östran

    "En riktig smash! Underhållande och lagom spännande. Game set och match till Hellberg."
    Monica Bengtsson, Smålänningen

    "Utan all tvekan är det här Hellbergs klart bästa deckare och därtill en av de bästa svenska kriminalromanerna i år!"
    Jean Bolinder, Skånska Dagbladet
    40,00 kr
  39. Denna dödens kropp
    Denna dödens kropp
    Beskrivning
    "Elizabeth George regerar som deckargenrens drottning." Entertainment WeeklyEtt mord som uppdagats på en undanskymd Londonkyrkogård får Thomas Lynley att åter träda i tjänst - och han är mer än välkommen eftersom det har börjat gå grus i maskineriet på mordroteln, som fått en ny chef medan Lynley varit borta. Det blir en mordutredning med många förvecklingar.Denna dödens kropp, hennes sextonde deckare, är ett pussel så sinnrikt konstruerat att läsaren får gissa sig fram ända till slutet - en enastående prestation av en författare på toppen av sin absoluta förmåga!
    75,00 kr
  40. Designstickat
    Designstickat
    Beskrivning
    Oj, vad kul! Med de enklaste stickteknikerna kan du skapa modereportagens trendigaste tröjor. Här hittar du beskrivningar på tröjor med rubriker som Knytsjal med ärmar, Jumper med fladdermusärmar, Tubtopp utan ärmar, Sjal med pälskanter eller Asymmetrisk silketröja.
    125,00 kr
  41. Desserter
    Desserter
    Beskrivning
    Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
    85,00 kr
  42. Desserter
    Desserter
    75,00 kr
  43. Desserter
    Desserter
    85,00 kr
  44. Desserter : festligt och gott
    Desserter : festligt och gott
    Beskrivning
    Det är alltid gott att avsluta med något sött. Här finns nya desserter från världens alla hörn med exotiska frukter, goda ostar som gorgonzola och pecorino, och smaker från hela världen. Här finns lättlagade men också eleganta desserter; sorbeter, mousser, suffléer, glasser och pajer. Boken inleds med tips om vilken dessert som passar till vilken slags huvudrätt. 35 recept, 30 färgfoton. Utk. april.
    75,00 kr
  45. Desserter med frukt och bär
    Desserter med frukt och bär
    Beskrivning
    Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.

    Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.

    Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
    85,00 kr
  46. Det är aldrig fel att vara helnykter
    Det är aldrig fel att vara helnykter
    Beskrivning
    Kan alkohol vara en del av den kristna livsstilen?
    Finns det skäl att helt avstå från alkohol?
    Ska församlingen vara en totalt alkoholfri zon?<
    150,00 kr
  47. Det är bara tidig morgon
    Det är bara tidig morgon
    Beskrivning
    En vanlig morgon upphör ett liv. Kvar i det som en gång var självklar vardag står Linn och Mats. Kvar i ett liv som plötsligt är allt annat än självklart... Det är bara tidig morgon - är en varm bok om sorg, hopp och relationer. En bok om livets starka vilja till liv - trots allt
    35,00 kr
  48. Det är dig jag har gett mitt hjärta : om kärleken, den som finns överallt
    Det är dig jag har gett mitt hjärta : om kärleken, den som finns överallt
    Beskrivning
    Nyutgåva av kärleksdikterna ur Ord som lyser. Här finns älskade texter av Nils Ferlin, Shakespeare, Karin Boye, Kenneth Gärdestad, Barbara Voors, Tomas Tranströmer, Elsie Johansson, Dan Andersson, prins Daniel och många fler. Här finns även kända texter ur Gilbrans Profeten och Bibeln.

    En bok att ge som gåva till de nyförlovade, nygifta – eller nykära. Eller till dem som vill fira olika årsdagar. Eller till sig själv för att låta sig påminnas om kärlekens förunderliga väsen.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  49. Det är ingen fara, du är människa : livsbetraktelser
    Det är ingen fara, du är människa : livsbetraktelser
    Beskrivning

    I en tid när det närmaste man kan komma en dödssynd verkar vara att inte ha full koll eller att inte lyckas med sina högt ställda ambitioner, kommer Annika Borg med välgörande ord: Det är OK att släppa taget en smula, du behöver inte tindra mot världen varje dag, du är bara människa. Korta texter och funderingar som vi alla känner igen oss i, oavsett var i livet vi befinner oss. Annika Borg är präst och ständig medarbetare i Amelia och i P1:s Tankar för dagen..

    125,00 kr
  50. Det är något som inte stämmer
    Det är något som inte stämmer
    Beskrivning
    Men så börjar Martina Haag berätta om en skilsmässa så att jag tappar andan: få kan beskriva känslor som hon. Sorgen, ångesten, självförtroendet som bara försvinner. Delar av den här boken är bättre än allt annat Martina Haag har skrivit. Dagens Nyheter Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning. Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre. Martina Haag är författare, skådespelare och föreläsare. I höst är hon också aktuell med filmatiseringen av Glada hälsningar från Missångerträsk. Den här gången låter hon ett stråk av smärta och pina löpa genom historien. Det känns äkta och är modigt gjort. Det är också intresseväckande och humorn lyser klarare nu, när den får kontrastera mot en mörkare bakgrund. Icakuriren Bitvis är detta den mest drabbande skilsmässoskildring jag läst, en total, obönhörlig ärlighet om upplevelsen av att bli bedragen, ratad och dumpad av den man älskar mest. Expressen Romanen är intensiv och stark, ärlig i sitt tonfall, genomstungen av smärta. Men också av drastisk galghumor. Östgöta Correspondenten En smärtsamt träffsäker historia om hur det är att bli lämnad av sin kärlek och närmaste människa. Bokhora
    75,00 kr
  51. Det är nå´t som fattas
    Det är nå´t som fattas
    Beskrivning
    Fyrkantig presentbok med bilder och inte så mycket text. Allåldersbok
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
    • Köp 50 för 30,00 kr/st
    • Köp 100 för 28,01 kr/st
  52. Det är nog torsdag
    Det är nog torsdag
    Beskrivning
    Familjeskildring om Heli som är förståndshandikappad och i början av tonåren. Uppföljare till "Änglaprinsessan"
    50,00 kr
  53. Det är saligt att samla citron : och andra psalmer vi missförstått
    Det är saligt att samla citron : och andra psalmer vi missförstått
    Beskrivning
    Är det saligt att samla citron? De vuxna sjunger ju också:
    "När du går över floden, lämna salt..."
    "Omänskligt hett, ställ dörrn på glänt ..."
    "Guds änglar de vaknar i mörkret och slåss ..."
    "Uppstoppad är Jesus. Hurra! Hurra!"
    "Tryggare kan ingen vara, än Guds lilla barn i Skara ..."

    Det är lätt att göra en lång lista över alla de psalmer och andliga sånger som barn missuppfattat genom tiderna. När Birgitta Rudberg via radio och tidningar efterlyste exempel på barns missförstånd av psalmverser och sångverser fick hon in mer än 1500 svar.
    Här har hon samlat alla missuppfattningar och berättelser, härliga i sin äkta naivitet. Att "lyfta ögat mot himmelen" verkar otäckt, för då måste man ju först ta ut det, eller hur? Och när man sjunger "ställ dörr´n på glänt", då är det väl meningen att man ska göra det också?
    Samtidigt som boken ger oss många glada och igenkännande skratt, får vi även veta mer om hur dessa psalmer och sånger kommit till.

    Register över psalmerna och psalmförfattarna gör det enkelt att hitta.



    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  54. Det är som det är : en berättelse om tillit
    Det är som det är : en berättelse om tillit
    Beskrivning
    ... Malina Stahres bok om väninnan som blev sjuk och deras sista tid tillsammans grep mig på ett oväntat sätt. Ett innerligt språk och kloka iakttagelser kring vänskapens natur, tillvarons skönhet, lidandet och Gud gör detta till en bok som jag är mycket glad att ha i min bokhylla. Anna Sophia Bonde, Kyrkans tidning

    Malina Stahres känslosamt klarsynta bok förtjänar djup respekt, Östen Rosvall, Sydsvenskan "Jag åkte till henne med nykokt lax idag, men hon tyckte att den 'stank'. Jag hade gjort en kaka, men den var för söt. Jag hade köpt en schal, men den var ful. Jag ville hålla henne i handen, men antagligen var det inte min hand hon väntade på. Jag bytte vatten till hennes rosor, men jag snittade dem inte som man ska. Idag irriterade jag henne. Men hon sa ju vad hon tänkte. Skulle hon inte göra det?" Ett återseende. Första gången var de elever på en internatskola i ett kloster i det kommunistiska Polen. Andra gången var de unga kvinnor som båda hade hamnat i Sverige. Nu har de hittat varandra igen - väninnor, men i en ny situation. Den ena är "patienten", döende i cancer, den andra tillhör "omgivningen" och försöker göra allt rätt men lyckas bara ibland. Malina Stahre berättar om sin väninnas sista år, om sin egen kamp för att förstå och acceptera, om missförstånd och samtal med munkar och telefonjourer och om tillit i cancerns skugga. Det är som det är är hennes första bok på svenska. "Ett centralt tema i boken är hur man beter sig när någon man håller av drabbas av svår sjukdom. Vad kan man säga, hur skall man vara för att inte såra, hur mycket skall man själv stillatigande tåla av den sjukas lynnesskiftningar och ibland orättvisa anklagelser? ... Men framför allt är det en bok om tillit, en tillit som räddar mitt i alla fysiska plågor." Tisdkriften Signum

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  55. Det bestulna altarskåpet
    Det bestulna altarskåpet
    Beskrivning
    Metidationer över ett förstört altarskåp är religionssociologiska betraktelser kring Svenska kyrkans situation idag.
    75,00 kr
  56. Det blå arkivet : liten bok om liv och död
    Det blå arkivet : liten bok om liv och död
    Beskrivning
    Hur vill jag ha det när jag själv dör? Hur mycket ska jag bestämma och vad kan jag lämna till mina anhöriga? Och vad tror jag på? Finns det någon fortsättning på det här livet? Hur ser den ut i så fall?

    Lars H Gustafsson bjuder in sina läsare att formulera frågorna om livets slut och om möjligt söka en del svar. Och han funderar på om och hur livet fortsätter är döden slutet eller en

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  57. Det blå rummet
    Det blå rummet
    Beskrivning
    Dikter om många års sökande.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  58. Det bländande mörkret : Att upptäcka den stora glädjen
    Det bländande mörkret : Att upptäcka den stora glädjen
    Beskrivning
    Människan kommer ibland in i ett mörker som i förstone ter sig outhärdligt. Men för den som har ögon att se med, sipprar det ner i dessa tunnlar ett överväldigande ljus, ett skimmer från en annan verklighet.

    Ur boken

    Owe Wikström skriver i denna mycket uppskattade bok om vägen från existentiell oro över tvivel och tomhet till stor tillit. Detta har beskrivits av kristna mystiker genom århundraden. Den börjar ofta i dov längtan men övergår i ett lyckorus när man tycker sig ha hittat hem. Ofta är det just i tomheten och saknaden som Gud paradoxalt nog blir mest påtaglig. Uttrycket "det bländande mörkret" fångar den stora glädje och förvåning som kan överväldiga den som den Helige drabbar med sin "annorlundahet" och strama ömhet.

    Det bländande mörkret utkom första gången 1994 men omarbetades 2007 och det är denna utgåva som nu utges i pocket för första gången.

    "Wikström presenterar en bok som på djupaste allvar reflekterar kring människan och hennes sökande efter Gud. Han skriver om det svåra, stora och vackra i att vara människa i en turbulent tid, om längtan, tomhet men också om glädje och förundran."

    Ann Heberlein

    40,00 kr
  59. Det blod som spillts
    Det blod som spillts
    Beskrivning
    För nästan två år sedan dödade Rebecka Martinsson männen som mördade hennes ungdomsvän Viktor Strandgård. Nu är hon sjukskriven och har svårt att minnas händelserna i Jiekajärvi. Samtidigt utreder polisinspektör Anna-Maria Mella mordet på prästen Mildred Nilsson. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård är sådana att polisen söker en copycat. Spåren har kallnat, men i byn Pojkijärvi där prästen bodde värker sanningen under ytan. Mildred Nilsson var en feminist och en bråkstake som hamnade på kant med både sin arbetsgivare och en del av männen i byn. Hon ledde ett kvinnonätverk och startade en stiftelse som skulle skydda en varghona som kommit vandrande från Ryssland och etablerat sig på kyrkans mark. Jorden kan snart inte dölja de dräpta. Den väntar på att blotta det blod som spillts.

    Åsa Larssons första deckare, Solstorm (2003), blev en stor framgång, hos läsare, kritiker, bokklubbar och utländska förlag. I Det blod som spillts är den egensinniga polisen Anna-Maria Mella tillbaka från sin barnledighet, Rebecka Martinsson är tillbaka i Kiruna – och framför kommer illgärningar från förr och nu tillbaka.

    75,00 kr
  60. Det finns frihet
    Det finns frihet
    Beskrivning
    Svenska: www.omegaskrift.nuÖver 14.000 ex sålda.Engelska: www.thewayout.seÖver 35.000 ex distribuerade på andra språk.Det finns fler fängelser än de som kriminalvården står för. Bakom fina välputsade fasader kan man hitta bundenhet av många slag, t ex fruktan, panikångest, fobier, självmordstankar, bitterhet, ockultism, snedvriden sex och missbruk av olika slag - men det finns frihet! Med humor, många personliga erfarenheter och mer än hundra verifierade vittnesbörd visar författaren på en väg till frihet på område efter område. Den här boken är en hjälp till självhjälp utifrån ett kristet perspektiv.
    100,00 kr
  61. Det finns ingenting att vara rädd för
    Det finns ingenting att vara rädd för
    Beskrivning

    Uppsala, tidigt 90-tal. 16-årige Jonatan står på tröskeln till vuxenvärlden. Livets Ord dominerar hans värld, i tanken och i vardagen. Han är starkt troende, mönsterelev, duktig i fotboll. Livet borde vara enkelt. Men han plågas av skamkänslor kring sin sexualitet och får epileptiska anfall. Läkarna hittar ingen medicinsk förklaring och skickar honom till en psykolog som börjar ifrågasätta hans...

    75,00 kr
  62. Det franska köket : en kokbok
    Det franska köket : en kokbok
    Beskrivning
    Succéförfattarinnan Joanne Harris har sina rötter i Frankrike. Alla som läst hennes romaner vet vad maten betyder för henne. I Det franska köket hon har samlat en stor mängd traditionella franska familjerecept. Det är en vacker. inspirerande kokbok med lockande sallader, soppor, fisk, fågel, kött, grönsaker, efterrätter, choklad m.m.
    150,00 kr
  63. Det gäller ditt liv
    Det gäller ditt liv
    Beskrivning
    Den här boken är tänkt tilldig som är en ärlig sökare.
    35,00 kr
  64. Det goda arvet
    Det goda arvet
    Beskrivning
    Om diakoni och frivilligt socialt arbete.
    75,00 kr
  65. Det goda förändringsarbetet - Om individ och organisation i förändring
    Det goda förändringsarbetet - Om individ och organisation i förändring
    Beskrivning
    Boken ger kunskaper om olika reaktioner som kan förekomma i samband med förändringsprocesser samt anvisar utgångspunkter för ett konstruktivt förändringsarbete. I bokens första del behandlas olika skäl till att anställda antingen gör motstånd mot eller välkomnar förändringar. Författaren beskriver reaktioner som kan uppstå vid påfrestande förändringar.som att arbetsplatser läggs ned, omlokaliseras eller reducerar sin personal. I den andra delen av boken beskrivs ett antal väsentliga faktorer i det goda förändringsarbetet såsom etik, motivation, delaktighet, tilltro, självförtroende, information, organisationskultur, kunskap och trygghet. Bokens andra del avslutas med en konkret beskrivning av hur en konstruktiv förändringsprocess kan struktureras och utvecklas. Boken riktar sig dels till högskolestuderande som i sina framtida yrken kommer att arbeta med organisationsförändringar, dels till verksamma i företag och myndigheter som kommer i kontakt med frågor som rör individ och organisation i förändring.
    100,00 kr
  66. Det goda gröna : mat från min trädgård
    Det goda gröna : mat från min trädgård
    Beskrivning
    Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

    I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

    Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

    175,00 kr
  67. Det goda jag vill...
    Det goda jag vill...
    Beskrivning
    Det goda jag vill. Om dödssynder och kardinaldygder "Det goda jag vill det gör jag inte, och det onda jag inte vill, det gör jag." Paulus, ca 60 E. KR
    75,00 kr
  68. Det goda livet
    Det goda livet
    Beskrivning
    Vi längtar och strävar ständigt efter det goda livet. En tillvaro där vi känner oss nöjda med nära relationer, kärleksliv, arbete och fritid. Ett liv grundat i en känsla av glädje och inre harmoni. Idag inser allt fler att självkännedom och livskunskap är en nödvändig förutsättning för detta. I Fredrik Bengtssons bok Det goda livet — om utmaningar, möjligheter och förändringens fyra rum berättar han om några människor som han mött i sitt psykoterapeutiska arbete. Genom deras livsberättelser, och mot bakgrund av det västerländska samhällets utveckling, kan läsaren spegla sig själv och sitt eget liv. Den 1 december drar Fredrik Bengtssons blogg i gång, där han öppnar upp för dialog med läsarna. Låt Fredrik bidra med tankar och inspiration och dela med sig av såväl sina egna som sina professionella erfarenheter för hur vi kan lära oss att leva väl i den fantastiska tid som vi lever i nu!
    175,00 kr
  69. Det grönskande växthuset : från krokus till tomat
    Det grönskande växthuset : från krokus till tomat
    Beskrivning
    Det grönskande växthuset hjälper till att göra den egna växthusodlingen till ett rent nöje. Lättillgängliga råd med många vackra bilder och praktiska bildserier. "Som vanligt blir det jättebra; kunnigt, tillgängligt och användbart."Elle Interiör
    125,00 kr
  70. Det händer när du vilar
    Det händer när du vilar
    Beskrivning
    Det finns en hemlighet i vilan. Det som inte händer så länge man försöker just det inträffar så snart man ger upp. I det vardagliga kan det visa sig när man inte kan komma på ett namn. Efter att ha prövat allt, gått igenom alfabetet, släpper man försöket med en suck. Då kommer man på det!
    150,00 kr
  71. Det handlar om bön
    Det handlar om bön
    Beskrivning
    Det finns inga gränser för vad en bön kan vara. En vackert utformad städvagn, ett sms, ett inlägg på webben, en dans, en målning eller ett musikstycke. Eller uttalade ord i tystnad och stillhet. Bönen uttrycker våra innersta tankar och kan gestaltas så som vi vill. Den här boken innehåller en samling personliga berättelser och reflektioner om bön. Skribenterna är medarbetare i Svenska kyrkan eller personer med stark anknytning. De delar med sig av sina erfarenheter, arbetssätt och tankar, och de flesta berättelserna utgår ifrån bön tillsammans med andra människor. Boken vill stimulera till att tänka bredare kring bönen, och vänder sig till dig som är frivillig ledare, kyrkomusiker, pedagog, diakon och präst.
    150,00 kr
  72. Det Heliga Landet : en pilgrimsbok
    Det Heliga Landet : en pilgrimsbok
    Beskrivning
    Detta märkliga land har sedan de första kristnas tid varit resmål för miljontals av Jesu lärjungar.
    I alla tider har man velat komma nära och möta de platser där frälsningshistoriens händelser utspelat sig. Den som går i Kristi fotspår på de platser där han gått, erfar djupare dimensioner av hans närvaro och gudomliga beröring.
    Det heliga landet blir en konkret förkunnelse i tid och rum där historia, geografi och arkitektur smälter samman till en påminnelse om storheten i Guds godhet och hans nådefulla handlande gentemot människan i alla tider.
    225,00 kr
  73. Det homiletiska rummet : mötet mellan predikant och lyssnare
    Det homiletiska rummet : mötet mellan predikant och lyssnare
    Beskrivning
    Runar Eldebo, själv lärare i predikokonst och flitigt anlitad predikant, presenterar i denna bok ett radikalt nytänkande kring predikan. Här finns övertygelsen om att en god teori är det mest praktiska som finns.

    Med utgångspunkt i det konkreta predikotillfället undersöker Eldebo fenomenet predikan. Det blir en entusiasmerande upptäcktsresa som även ger många nya perspektiv på rollen som förkunnare och lyssnare.

    Eldebo varnar för risken att reducera predikan till fromt tal eller "undervisning". I stället beskriver han den som en sammansatt händelse där de viktigaste komponenterna är muntlighet, bibel och gudstjänst/församling. Bokens olika infallsvinklar poängterar predikans stora betydelse.

    Det homiletiska rummet kan användas i utbildning, i fortbildning och av den allmänt predikointresserade.

    Det homiletiska rummet är en perspektivrik, väl underbyggd och inspirerande handbok i predikokonst, lika nödvändig för den aktiva lyssnaren som för förkunnaren.
    Gustav Björkstrand, professor i praktisk teologi
    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 4432

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå