Måndag - fredag 10 - 17
Lördagar STÄNGT
Butiken är stängd 4/7-12/7 och vi befinner oss på Lappis i Husbonliden.
Vi har semesterstängt 18/7-22/7.
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Viola, Johanna, Lovisa, Kajsa, Tor och Ismael. Några har varit spädbarn, andra tonåringar. Thomas Ardenfors har förväntansfull stått i sitt köksfönster och tittat när de kommit familjens nya medlemmar för all framtid eller för kort tid.
Avsnittet Familjehemmets A till Ö handlar bland annat om gränssättning, sekretess, lagstiftning och relationerna med det biologiska nätverket. Ardenfors vill inspirera fler att öppna sina hem och sina hjärtan för ett utsatt barn. Författaren riktar sig till alla som vill veta mer om vad ett familjehem egentligen är. Boken kan också vara till nytta för den som arbetar inom socialtjänsten, skolan eller polisen
Boken är en varm och ärlig verklighetsberättelse om hur det är att leva som familjehem. Vi bjuds här in i författarens och hans familjs liv i både med och motgångar. Många målande beskrivningar gör att man lever sig in i boken och läser den från pärm till pärm.
Malena Andersson, Ordförande i FaCO (Familjevårdens centralorganisation)Västmanland, ledamot i FaCO centralt.
En bok att ge som gåva till de nyförlovade, nygifta – eller nykära. Eller till dem som vill fira olika årsdagar. Eller till sig själv för att låta sig påminnas om kärlekens förunderliga väsen.
Mikael Tellbe delar med sig av sin erfarenhet och brottning med frågorna och vill visa att vår bibeltro och vårt bibelbruk hör samman. Boken riktar sig såväl till den som vill reflektera över bibelsynsfrågorna som till den som söker vägledning i att läsa, tolka och tillämpa Bibeln som Guds ord.
Mikael Tellbe är docent i Nya Testamentet, lärare vid Örebro Teologiska Högskola och pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK). Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Korsmärkt gemenskap – kommentar till Första Korinthierbrevet och Tillbaka till framtiden – vad vi påstår, tror och vet om tidens slut
Runar Eldebo är författare, förkunnare och pastor i Värnamo Missionskyrka. Han har skrivit en rad böcker på Libris, bland annat Kristen i landet lagom, Salt och senast sorgeboken Den tid vi fick
Christopher Jamison, som har arbetat med andlig vägledning i många år och som blev känd över stora delar av världen när han och hans bröder i Worth lät BBC vara med på en 40-dagarsretreat för fem vanliga brittiska män, går till botten med vår längtan efter lycka. Varifrån kommer den? Vart leder våra ansträngningar oss? Vad är egentligen sann lycka? Vad menar Jesus när han säger att de renhjärtade är saliga?
Precis som i den uppskattade Rummet inom dig använder han den kunskap och visdom som samlats i hans egen klostertradition, benediktinorden, för att berätta lyckans historia och tillsammans med sin läsare hitta vägen till ett rikare liv.
Christopher Jamison är abbot på Worth, ett benediktinkloster i England. Han har i många år arbetat med kommunitetens retreater och också varit rektor för den skola som bröderna driver. Lyckan kommer är hans andra bok på svenska. Resension från Dagen: Vad är högmod? Det kan tyckas vara en enkel fråga, som vi alla kan svara på. Det är den som skryter, skulle man kunna säga. Eller också borrar man lite djupare. I Christopher Jamisons lysande bok om klostervisdom och vardagsklokhet, börjar han avsnittet om högmod med att titta på att ha mycket att göra. I vår kultur anses detta fint. Men att ha fullt upp med att vara viktig kan vara ett utslag av ett förslaget högmod, där man vill inpränta hur viktig man är (och hur oviktiga andra är). Vi håller helt enkelt på att skapa en upptagenhetskultur, där vi snart nog är fångar i både vårt eget högmod och i en konsumtionskultur, som tvingar in oss i upptagenheten. Så här går det ofta till när Christopher Jamison skärskådar vår kultur, och den mänskliga svagheten, som gör oss både fjärmade från andra och från Gud.
Författaren utgår från gamla klosterregler, men sätter in dem i nya sammanhang och utvinner härmed ett lyckorecept som är långt från andra handböckers bli glad-budskap. Han granskar här bland annat likgiltighet, frosseri, vällust, girighet, vrede, svårmod, fåfänga, högmod och hjärtats renhet. Det är enkelt men klart formulerat, det är fyllt av klokhet och värme. En av årets bästa böcker. Läs! Inger Alestig, Dagen
Visa dina nära och kära uppskattning på ett sätt som de aldrig kommer att glömma!
Med denna vackert illustrerade bok fylld av inspirerande bibelord och tänkvärda citat kan du på ett personligt och kärleksfullt sätt låta vänner och familjemedlemmar få veta hur mycket du uppskattar och tycker om dem!
Plocka bort de löstagbara bitarna för att se vad Noa och hans familj gör.
Följ med på en kulinarisk vandring genom Moseböckerna och laga maträtter med inspiration från det israeliska köket!
En helg för snart tio år sedan blev Rena Rossner serverad en skål linssoppa på en fest, vilket föranledde ett samtal om den händelse i Bibeln då Esau sålde sin förstfödslorätt till sin bror Jakob för en skål med röd linssoppa. Rena Rossner slogs av möjligheten att kunna levandegöra Bibeln på detta enkla sätt och bestämde sig för att se om hon kunde laga en rätt med biblisk anknytning varje vecka. Det kunde hon.
Alla kockar behöver titta på ett recept ett antal gånger innan rätten är färdiglagad. Många recept inkluderar fem- och tiominutersperioder då man tvingas vänta på att vatten ska koka, soppa ska sjuda eller lök ska fräsa. Den här bokens mål är att berika de stunderna med bibliska verser och kommentarer för att hjälpa kocken att fylla sin själ samtidigt som han eller hon lagar god mat till sin familj, vänner och bekanta.
Från Edens lustgårdssallad till Babels grönsakstorn – recepten i den här boken kommer att kickstarta sinnet och få smaklökarna att jubla.
Ivan träffar en flicka som är bevakad av polisen.
Vi lever i en förfallen värld där brott och svåra incidenter inträffar i varje människas liv. Dessa smärtsamma situationer – vare sig det handlar om en enklare oförrätt eller något allvarligare som ett mord – kräver att var och en av oss söker svar på frågan, ”Förväntar sig Gud att jag ska förlåta?”
Jag valde att förlåta min sons mördare är en gripande resa från förtvivlan till frihet. Med Bibeln som grund presenterar boken praktiska steg att använda sig av för att nå fram till förlåtelse
Eva Spångberg lämnade jordelivet 2011, men hennes konstverk och framförallt minnena av denna enastående kvinna kommer att leva vidare under en lång tid framöver. Eva lämnade ingen människa oberörd. I den här boken berättar några av de människor som kom i kontakt med Eva om sina möten med henne.
”Ingen var så levande som hon. Ingen fick oss att tystna i kontrollrummet som hon. Hon var äldst. Till synes minst. Och bäst.” – Johannes Söderberg, Producent Sveriges Television
”Han är din”, sa du bestämt med en röst som äldre damer kan ha då man inte säger emot. Och jag tittade närmare på den, för nu hade du tänt sänglampan, och på baksidan stod det: Han som bar världens tyngsta kors – han bär ditt biskopskors också.”
– Jan-Olof Johansson, Biskop i Växjö stift
”Får man gråta på jobbet? Jag har gjort det en enda gång. Det var när jag första gången hörde Eva Spångberg tala.”
– Yvonne Teiffel, Journalist Jönköpings-Posten