View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 5449

per sida
Fallande ordning
  1. Det är aldrig fel att vara helnykter
    Det är aldrig fel att vara helnykter
    Beskrivning
    Kan alkohol vara en del av den kristna livsstilen?
    Finns det skäl att helt avstå från alkohol?
    Ska församlingen vara en totalt alkoholfri zon?<
    150,00 kr
  2. Ditt gudagivna syfte : upptäck det just du skapades att göra
    Ditt gudagivna syfte : upptäck det just du skapades att göra
    Beskrivning
    Matthew Barnett, son till pastor Tommy Barnett, upptäckte vilket syfte han var skapad för när han gav upp sina framgångsdrömmar och i stället började lyssna till Guds dröm för sitt liv . att betjäna de fattiga och svaga. Han grundade därför Dream Center i Los Angeles, ett arbete som ger hopp till hemlösa, missbrukare, misshandlade, utnyttjade och många andra som lever trasiga liv.
    150,00 kr
  3. Ledarskap
    Ledarskap
    Beskrivning
    Släpp lös din ledarskapspotential!

    Det spelar ingen roll vem du är: Du kan leda och leda väl. Det budskapet kommer från bästsäljarförfattaren John C. Maxwell i den här sprängfyllda handboken. Han ger en kärnfull och inspirerande vägledning i hur du kan utveckla de ledarförmågor du redan har.
    95,00 kr
  4. Inte utan korset
    Inte utan korset
    Beskrivning
    Att Jesus dog en plågsam död på korset, vad betyder det för oss idag? Var det verkligen nödvändigt för Jesus att dö på korset? Kunde inte Gud bara förlåta oss våra synder utan någon korsfästelse?
    Dessa och andra liknande frågor vill Stefan Swärd besvara i denna bok. Boken går grundligt igenom områden som synden och ondskan, korsets centrala betydelse för människans frälsning, rättfärdiggörelsen, försoningen och vad det nya förbundet i Jesu blod innebär.
    Boken betonar också vikten av att ha Bibeln som grund när man söker svar på dessa frågor, går översiktligt igenom de olika försoningsläror som framkommit under århundradena, och belyser dessas styrkor och svagheter. Stefan Swärd analyserar och bemöter avslutningsvis en del av de strömningar, ofta liberalteologiska, som finns i dagens kristenhet i västvärlden och som vill frånta korset dess kraft.

    Stefan Swärd är filosofie doktor i statskunskap, pastor i församlingsnätverket Elim samt ordförande för bl.a. Svenska Evangeliska Alliansen, Ja till Livet och den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet. Han är ledarskribent på tidningen Världen idag och figurerar i TV, radio och dagspress i rollen som kristen opinionsbildare

    85,00 kr
  5. Våga säga nej : i jakten på ditt bästa ja
    Våga säga nej : i jakten på ditt bästa ja
    Beskrivning
    Lever du med stressen från en alltför full kalender och sorgen från en alltför tom själ?

    Lysa TerKeurst har upptäckt att det är en stor skillnad mellan att säga ja till alla runt omkring eller att säga ja till Gud.

    I denna bok hjälper hon dig att: • Bota ”att behaga alla”-sjukdomen med hjälp av Bibelns undervisning om kärleksbudet. • Förstå kraften i ”ett litet nej” och därmed undvika den skam och skuld som kommer av att du gjort någon besviken. • Lära dig att ta beslut utifrån vishet så att du slipper våndas vid svåra val. • Höja dig över den flod av oändliga krav som kommer emot dig och hitta ditt bästa ja.

    ”Lysa tar upp en högst allmän företeelse: Ett sjukligt behov av att vara andra till lags. De av oss som är drabbade kommer att finna hennes budskap vara till stor hjälp. Jag gjorde det.” Max Lucado

    ”Om du liksom jag större delen av ditt liv sagt ”ja” till saker du önskar du haft mod att säga ”nej” till, då är denna bok för dig!” Sheila Walsh

    Om författaren:
    Lysa TerKeurst är författare till ett antal böcker och leder organisationen Proverbs 31 Ministries. Hon skriver sina böcker vid sitt köksbord i North Carolina, där hon bor med sin man Art, fem barn, tre hundar och en mus som vägrar att försvinna från hennes kök.

    135,00 kr
  6. Krossa pratkvarnen : hör Guds röst över alla andra
    Krossa pratkvarnen : hör Guds röst över alla andra
    Beskrivning
    Den röst du lyssnar till och tror på kommer att avgöra hur din framtid ser ut.

    I ditt huvud och i ditt hjärta finns en pratkvarn. Dess lögner håller dig borta från den potential Gud själv givit dig. Men vad kan du göra åt det?
    I boken "Krossa pratkvarnen" visar Steven Furtick fyra områden som gör dig svag: osäkerhet, fruktan, fördömelse och missmod. Han frågar: "Vilka stordåd i ditt liv riskerar att bli ogjorda på grund av lögner från det förflutna eller fruktan för framtiden?"
    Med personliga berättelse, inspirerande exempel och praktiska strategier visar Steven Furtick hur du tystar lögnerna och istället tar emot Guds befriande bekräftelse.
    Lär dig hur du krossar pratkvarnen och kan börja höra Guds röst starkare än alla andra röster.
    165,00 kr
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  7. Mitt hjärta står öppet
    Mitt hjärta står öppet
    Beskrivning
    Det kristna livet handlar till viss del om att sträva efter att vara ett föredöme, att bli mer Kristuslik. Men det kristna livet handlar också om att inte förneka vår egen trasighet. Ibland blir ytan allt för viktig för oss kristna. Vi klär oss snyggt, håller oss smala och fräscha och putsar som galningar på fasaden.
    Men Jesus bryr sig väldigt lite om vårt yttre. Han kikar bakom våra uppställda pappväggar och upptäcker rätt snart om vår bakgård är en degraderad bakgård av iskallt ösregn, lögner och dubbelmoral.
    Om vi kristna vågade lita mer på sprickorna i våra liv, om vi lät dem få vara sprickor och slutade springa runt och täppte till dem ideligen skulle vi upptäcka hur de där bibliska djupen ropar åt varandra också hos oss, också i vår tid.
    150,00 kr
  8. Lär oss att be : 50 lektioner om bön
    Lär oss att be : 50 lektioner om bön
    Beskrivning
    "Herre, lär oss att be!"
    Lärjungarnas vädjan reflekterar en djupt liggande längtan hos alla Jesu efterföljare. Den här boken föddes ur en sådan längtan. Under en tid har ett trettiotal andliga ledare delat med sig av sina erfarenheter och insikter från bönens värld i femtio inspirerande lektioner i tidningen Världen idag.
    Deras angelägna budskap finns nu samlade i denna bok vars syfte är att vägleda fler människor in i djupare gudsgemenskap och förbönstjänst.
    Varför? Därför att bön har kraft att förändra både oss och världen omkring oss!
    100,00 kr
  9. Affärer på Jesu vis
    Affärer på Jesu vis
    Beskrivning
    Ett häfte med tolv principer för företagare och ledare inspirerade utifrån Jesus ledarskap i Bibeln – principer som är över två tusen år gamla men ändå toppmoderna och aktuella i varje hållbar och seriös affärsverksamhet. Till varje princip hör en bön och ett antal frågor att besvara och applicera på ditt ledarskap. ”Jesus är den mest omskrivne och aktade mentorn i hela världshistorien. Han är vårt ledarföredöme. Så låt oss utforska Jesu ledarskaps- och affärsfilosofi. Låt oss studera den och använda den i våra egna liv. När vi brukar Mästarens hemligheter är vi på god väg att nå våra mål.” Tommy Dahlman, ur förordet Om författaren: Tommy Dahlman föreläser inspirerande och underhållande om bland annat livsinställning, att hantera sorg, ledarskap, medarbetarskap och samarbete. Han har hållit mer än 2000 offentliga föreläsningar i kulturhus, teatrar, kyrkor, bygdegårdar och företag. Han har skrivit 11 böcker med en totalupplaga på över 100 000 ex
    35,00 kr
  10. Det hopp jag äger : frälsningen
    Det hopp jag äger : frälsningen
    Beskrivning
    Vilket är det mest hoppfulla ord som någonsin funnits?
    För Billy Graham är det ordet frälsning.

    Frälsning från vad?
    Från vårt själviska och självdestruktiva jag.
    Från den röra vi försätter oss själva i.
    Från den synd som har förföljt och plågat mänskligheten från begynnelsen.
    Från den ondska som drar ner oss varje dag.
    Från de kulturella bedrägerier som ständigt förblindar oss så vi inte kan se och ta emot Guds frälsande budskap.
    Från helvetet - en plats som så många inte tror existerar.
    Om vi säger att vi inte behöver frälsning så lurar vi oss själva.
    Om vi tror att vi har nått längre i vishet än frälsningens budskap så underskattar vi Gud.
    Om vi helt enkelt inte har lust att tänka på frälsningen så försätter vi oss själva i evig fara.
    125,00 kr
  11. Berättelser från Bibeln
    Berättelser från Bibeln
    Beskrivning
    Tjugo av Bibelns favoritberättelser återges här med både humor och allvar. Varje berättelse tar bara ungefär fem minuter att läsa.
    Boken är återberättad av Lois Rock och illustrerad av Richard Johnsson.För barn mellan 3-9 år
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  12. Himlen var alldeles blå
    Himlen var alldeles blå
    Beskrivning
    Det här är berättelsen om Gud, en ark fullastad med djur och en man som skilde sig från mängden - Noa.
    Det här är berättelsen om Noas ark som du aldrig hört den förut!
    75,00 kr
  13. Liv med Gud : att läsa Bibeln till andlig förvandling
    Liv med Gud : att läsa Bibeln till andlig förvandling
    Beskrivning
    Att läsa Bibeln till andlig förvandling

    Vi söker ofta efter specifika texter när vi läser Bibeln. Vi kommer gång på gång till Bibeln med ett behov . Gud måste tala. Tänk om vi i stället skulle låta Ordet förändra oss på djupet och låta Gud använda den rika källa som bibeltexten är för att ge oss tilltal.

    Liv med Gud är en oumbärlig guide när det handlar om att närma sig Bibeln med sikte på andlig och personlig förvandling. Här visar Richard Foster att det är stor skillnad mellan att läsa Bibeln för att lära sig om biblisk historia eller bara få andliga instruktioner och att läsa Bibeln till andlig förvandling. Bibeln utmanar dig helt enkelt att leva ett liv med Gud.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  14. Spännande Calcutta
    Spännande Calcutta
    Beskrivning
    I denna bok får vi följa med lilla Birgittaoch hennes syskon på spännande äventyr ideras barndoms stad Calcutta.
    Där får barnen uppleva hur otroligt olikafattiga och rika människor kan ha det. Defår trängas på ett överfullt tåg, möta bådebengaliska tigrar och stora elefanter och ävenupptäcka hur kul det kan vara med ett riktigtösregn! Men inte för alla...
    Detta är femte delen i serien om Birgitta Ekmansuppväxt som missionärsdotter i delstatenBilhar i norra Indien. Böckerna bygger heltpå hennes egna upplevelser tillsammans medsina föräldrar och syskon.

    75,00 kr
  15. Äntligen sommarlov!
    Äntligen sommarlov!
    Beskrivning
    Tänk att få träffa mamma och pappa efter att ha varit utan dem en hel termin på ett skolhem! Härligt att få bo tillsammans igen i ett hus vid kanten av skogen.
    Det här är fortsättningen på "Flickan som inte ville börja skolan", och allt roligt och spännande som hände på hennes första sommarlov i Indien.
    75,00 kr
  16. Tio växande kyrkor i Sovjet
    Tio växande kyrkor i Sovjet
    Beskrivning
    Författarna redogör för olika kyrkors verksamhet i Sovjetunionen.
    30,00 kr
  17. Tacksam för dig
    Tacksam för dig
    Beskrivning
    Ett tacksamt hjärta är bra för själen!

    Visa dina nära och kära uppskattning på ett sätt som de aldrig kommer att glömma!

    Med denna vackert illustrerade bok fylld av inspirerande bibelord och tänkvärda citat kan du på ett personligt och kärleksfullt sätt låta vänner och familjemedlemmar få veta hur mycket du uppskattar och tycker om dem!

    100,00 kr
  18. Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen
    Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen
    Beskrivning
    De kallas zabaleen: sopfolket. Zabaleen bor i vidsträckta, vidriga ”sopstäder” i utkanten av Kairo, där de livnär sig på att hämta och sortera sopor. De rotar igenom ruttnande mat, använda blöjor och krossat glas på jakt efter sådant som de kan sälja eller återvinna. Hunger, sjukdom och övergrepp tillhör vardagen. Femtio procent av barnen som föds här når aldrig vuxen ålder, och de som gör det kanske aldrig får uppleva hur det är att få en kram, en utbildning eller känna verklig omsorg – såvida de inte får träffa Mama Maggie. Maggie Gobran är kvinnan i vita kläder som tvättar barnens fötter, kallar dem vid namn, ger dem mat och bygger skolor åt dem. Hon tänder ett ljus i deras mörker och berättar deras historia för världen.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  19. Lekstund med Noa
    Lekstund med Noa
    Beskrivning
    Noa, hans stora ark och alla djuren.

    Plocka bort de löstagbara bitarna för att se vad Noa och hans familj gör.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  20. Matnyttigt i Bibeln : läckra bibelinspirerade recept som ger näring åt både kropp och själ
    Matnyttigt i Bibeln : läckra bibelinspirerade recept som ger näring åt både kropp och själ
    Beskrivning
    Läckra bibelinspirerade recept som ger näring åt både kropp och själ!

    Följ med på en kulinarisk vandring genom Moseböckerna och laga maträtter med inspiration från det israeliska köket!

    En helg för snart tio år sedan blev Rena Rossner serverad en skål linssoppa på en fest, vilket föranledde ett samtal om den händelse i Bibeln då Esau sålde sin förstfödslorätt till sin bror Jakob för en skål med röd linssoppa. Rena Rossner slogs av möjligheten att kunna levandegöra Bibeln på detta enkla sätt och bestämde sig för att se om hon kunde laga en rätt med biblisk anknytning varje vecka. Det kunde hon.

    Alla kockar behöver titta på ett recept ett antal gånger innan rätten är färdiglagad. Många recept inkluderar fem- och tiominutersperioder då man tvingas vänta på att vatten ska koka, soppa ska sjuda eller lök ska fräsa. Den här bokens mål är att berika de stunderna med bibliska verser och kommentarer för att hjälpa kocken att fylla sin själ samtidigt som han eller hon lagar god mat till sin familj, vänner och bekanta.

    Från Edens lustgårdssallad till Babels grönsakstorn – recepten i den här boken kommer att kickstarta sinnet och få smaklökarna att jubla.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  21. Jag valde att förlåta min sons mördare
    Jag valde att förlåta min sons mördare
    Beskrivning
    Mamma, Tim är död. Han har blivit mördad!” I samma stund som Dianne hör orden uttalas rasar hennes värld. Hennes älskade son har bragts om livet och lämnar efter sig en outhärdlig smärta och sorg som snart leder vidare till hat och bitterhet. Dianne vänder sig till Gud, hennes enda källa till hopp, med frågan, ”Kan jag verkligen förlåta mitt barns mördare?”

    Vi lever i en förfallen värld där brott och svåra incidenter inträffar i varje människas liv. Dessa smärtsamma situationer – vare sig det handlar om en enklare oförrätt eller något allvarligare som ett mord – kräver att var och en av oss söker svar på frågan, ”Förväntar sig Gud att jag ska förlåta?”

    Jag valde att förlåta min sons mördare är en gripande resa från förtvivlan till frihet. Med Bibeln som grund presenterar boken praktiska steg att använda sig av för att nå fram till förlåtelse

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  22. Möten med Eva Spångberg
    Möten med Eva Spångberg
    Beskrivning
    Över 40 medverkande delar med sig av sina möten med Eva Spångberg. I boken medverkar bland annat Martin Lönnebo, Anders Wejryd och Jan-Olof Johansson.

    Eva Spångberg lämnade jordelivet 2011, men hennes konstverk och framförallt minnena av denna enastående kvinna kommer att leva vidare under en lång tid framöver. Eva lämnade ingen människa oberörd. I den här boken berättar några av de människor som kom i kontakt med Eva om sina möten med henne.

    ”Ingen var så levande som hon. Ingen fick oss att tystna i kontrollrummet som hon. Hon var äldst. Till synes minst. Och bäst.” – Johannes Söderberg, Producent Sveriges Television

    ”Han är din”, sa du bestämt med en röst som äldre damer kan ha då man inte säger emot. Och jag tittade närmare på den, för nu hade du tänt sänglampan, och på baksidan stod det: Han som bar världens tyngsta kors – han bär ditt biskopskors också.”
    – Jan-Olof Johansson, Biskop i Växjö stift

    ”Får man gråta på jobbet? Jag har gjort det en enda gång. Det var när jag första gången hörde Eva Spångberg tala.”
    – Yvonne Teiffel, Journalist Jönköpings-Posten

    150,00 kr
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  23. På upptäcktsfärd i sångens värld
    På upptäcktsfärd i sångens värld
    Beskrivning
    Den här boken vill informera, inspirera och beröra! Den ger dig storyn bakom 100 av våra mest älskade andliga sånger och psalmer. Upplev att sången du sjungit med i så många gånger blir som ny! Roberth Johansson är kanske mest förknippad med samlandet av "Humor i helgade hyddor".
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  24. Stoppa mobbning! : en bok för barn om mobbning
    Stoppa mobbning! : en bok för barn om mobbning
    Beskrivning
    Mobbning är en utbredd form av tortyr som många barn får stå ut med om och om igen. Barn klarar inte av att ta itu med den här sortens problem själva.

    Den här boken tar upp vem som mobbar, vad som händer, varför och allra viktigast, vad man kan göra åt mobbning. Barn får lära sig hur man kan skydda sig själv, stå på sig och när man ska be en vuxen om hjälp.

    Tillsammans kan barn och vuxna utrota mobbningen i våra skolor och i vår omgivning.

    55,00 kr
  25. Bibelberättelser - Klistermärkesbok
    Bibelberättelser - Klistermärkesbok
    Beskrivning
    Med över 300 klistermärken! Den ultimata klistermärkesboken med tre av Jesus mest älskade bibelberättelser. Använd dina klistermärken för att återskapa berättelserna om Den gode herden, Främlingen som hjälpte till och Den förlorade sonen Av Juliet David Format: 21x30 cm Sidantal: 24 Klammerhäftad
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  26. Ord
    Ord
    Beskrivning
    Jag samlar på ord. Jag lägger dem i en osynlig ask i mina tankar. Jag skulle vilja ha dem i en riktig ask, en fin ask, kanske en skokartong klädd med blommigt presentpapper. Och när jag hade lust skulle jag öppna asken och ta upp lapparna, och läsa och röra vid alla orden. Sedan skulle jag gömma asken. Men orden är tryggare i mina tankar. Där kan han inte ta dem ifrån mig.

    Tioåriga Kaylee Wren pratar inte. Hon har inte gjort det sedan hennes missbrukande mamma gav sig av och lämnade henne i en ensligt belägen timmerstuga i skogen – tillsammans med en man som är lika farlig som han är ondskefull. Med tystnaden som sin enda fristad samlar Kaylee på ord som hon kanske aldrig kommer att uttala, och hon hittar dem i ett av de få föremål som hennes mamma lämnade efter sig: en ordbok

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  27. Löften
    Löften
    Beskrivning
    Elvaåriga Roz mamma flyr med sina barn från en våldsam och alkoholiserad make. Roz får en ny vän, Mara, och de ger varandra heliga löften om sina pappor. Vad Roz vill mer än något annat är att hennes pappa ska sluta dricka, att han åter blir den snälla pappan hon vet att han kan vara. Han lovar att ändra sig. Men kan Roz lita på honom?
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  28. Mystik- en kärlekshistoria
    Mystik- en kärlekshistoria
    Beskrivning
    Vad finns allra ytterst i tillvaron? Eller: innerst, djupast, högst - vad finns bortom} Det är svårt att formulera frågan, vi tvekar om riktningen och belägenheten. Vi stammar. Vad gör vi med vår hemkänsla denna värld, är den i vägen, för vad? Och vad gör vi med vår brist på hemmahörighet, förnimmelsen om att det också finns något annat? Den metafysiska hungern gnager i människan där hon går sitt lilla jordeliv, vankar under stjärnhimlen och tycker allt egentligen är obegripligt. Vad är det yttersta? Mystiker säger att de varit där. Om de är kristna, brukar de meddela att det i grunden för tillvaron finns kärlek. De engelska medeltidsmystikerna Richard Rolle, Valter Hilton, julian av Norwich och Margery Kempe var förvissade om just det. Klentrogna kan invända att den kartan hade de från början. Man finner det man söker, och vilka svar man får beror av frågorna man ställer. ast deras rapporter innehåller mera än vad mystikerna visste förut. Så skall äkta mystik vara. Och dessutom skall mystikern själv ha förvandlats i sin person, annars handlar det om övergående stämningar, skenbar mystik, möjligen förorsakad av droger. Det där talet om kärlek som kristna mystiker excellerar i, vad menar de med det egentligen? Mystiker, de som vi känner från berättelser och visionslitteratur, ter sig ofta egendomliga. I stället för god och trevlig lycka i gemenskap prisar de lidande och ensamhet. De påStår att de älskar alla människor, samtidigt som de drar sig undan dem och på utmanande sätt Terkar strunta i vad andra människor faktiskt anser. De är ytterliga och talar lidelsefiillt om sådant som är osynligt. - Här är mycket paradoxer och orimlighet. Det kan man finna upplivande, rentav oroande intressant! Vad missar a]la"andra människor, som inte är mystiker? Mystiker visar stark helighetsinstinkt. Om helighetens doft kan anas vagt runt om i verkligheten, är den i mystikers skrivna texter hopsamlad som i parfymflaskor. Kan man hos dem sniffa på heligheten och sedan lättare märka den på fler håll?
    50,00 kr
  29. I skuggan av en förlorad kärlek
    I skuggan av en förlorad kärlek
    Beskrivning
    Memduh minns barndomen och det liv som fört honom till Egypten, Libanon och Syrien.Han möter dotten till en vän och de ska gifta sej...
    50,00 kr
  30. T. Singer
    T. Singer
    Beskrivning
    T Singer vill sstarta på nytt där ingen känner honom. Han möter Meret och gifter sig. När Meret omkommer tar Singer sig an Meretes dotter.
    75,00 kr
  31. Gode vite hövding
    Gode vite hövding
    Beskrivning
    När fartyget Fama efter en lång seglats över Atlanten stävar uppför Delawarefolden år 1643 tror de som är ombord att de har kommit till paradiset.
    30,00 kr
  32. Cliff Jönsson Ekebygatan 365, 5tr
    Cliff Jönsson Ekebygatan 365, 5tr
    Beskrivning
    Berättelsen om Cliff. Hans pappa seglar iväg och lämnar honom. Mamman har skaffat en ny partner. Kompisen Frank försöker hjälpa Cliff.
    24,99 kr
  33. Rejeena
    Rejeena
    Beskrivning
    Lon Roberts tar upp konflikten mellan judar och araber. Danny och Rejeena vill planera för en gemensam framtid, men är detta möjligt?
    30,00 kr
  34. Ivan, Julia och Davidsstjärnan
    Ivan, Julia och Davidsstjärnan
    Beskrivning

    Ivan träffar en flicka som är bevakad av polisen.

    40,00 kr
  35. Svära i kyrkan : om vetande, tro och flummande
    Svära i kyrkan : om vetande, tro och flummande
    Beskrivning
    Lars Melin föreslår kristendom och logik som alternativ till flum, new age och politisk retorik.Många människor idag är sökande men överger kyrkan och söker sig till andra och nyare tankekonstuktioner, men varför inte återgå till kristendommens kärna? Det är Lars Melins argument i ett nötskal. En tankeväckande bok, mer logiskt än spirituell.
    50,00 kr
  36. Fantasin till makten! : utopiska idéer i västerlandet under fem hundra år
    Fantasin till makten! : utopiska idéer i västerlandet under fem hundra år
    Beskrivning
    I Fantasin till makten! redogör Ronny Ambjörnsson kunnigt och ingående för några utopier, allt från hoppet om ett paradis eller himmelrike efter döden, till sökandet efter en ursprunglig, oförstörd kontinent, till kampen för ett rättvist samhälle, utan svält och sjukdomar. Men framför allt berättar han om människorna bakom dem. Han ger oss historien om kvinnan som skrev en roman om Jungfrulandet, ett land där endast kvinnor lever, och alkemisten som drömde om att lära sig tillverka guld så att guldet skulle bli värdelöst och det kapitalistiska samhället störta samman. Ambjörnsson berättar också om det svenska försöket att skapa ett utopistiskt samhälle i Sierra Leone, och naturligtvis om den utopi som fått ge namn åt hela företeelsen Thomas Mores Utopia. Resultatet är en svindlande resa genom tid och rum, där drömmar och drömmare avlöser varandra, och som dessutom illustreras med bilder ur originalverken. En bok för historieintresserade, samhällsförbättrare och nutida utopister.
    75,00 kr
  37. Den oändliga rättvisans matematik
    Den oändliga rättvisans matematik
    Beskrivning
    Arundhati Roys essäer och artiklar från 1998 till 2003.
    75,00 kr
  38. Fågeldansen. Romanen om Elling
    Fågeldansen. Romanen om Elling
    Beskrivning
    Berättelsen om Elling, en märklig man med bestämda åsikter och svårigheter att finna sig tillrätta i tillvaron
    50,00 kr
  39. Flyktingboken
    Flyktingboken
    Beskrivning
    Flyktingboken beskriver hinder och villkor för människor på flykt. Författaren Sanna Vestin förklarar lagparagrafer och EU-regler sakligt och begripligt. Hon presenterar siffror och reder ut begrepp,från definitionen av flyktingstatus till vad som menas med Fort Europa. Det här är en handbok för alla som kommer i kontakt med flyktingar och en avslöjande faktabok för alla andra. Exemplen i boken är verkliga och högst aktuella. Genom omväxlande personliga intervjuer,fallbeskrivningar och avslöjande referat ur myndigheternas handlingar får vi möta en rad människor som har drivits iväg hemifrån av andras övervåld. Tillsammans ger de en inblick i hur människor i påtvingad exil idag bemöts och bedöms - och i värsta fall berövas sin värdighet.
    50,00 kr
  40. Ljus som kärleken, mörk som döden
    Ljus som kärleken, mörk som döden
    Beskrivning
    En roman om Baz, uppvuxen på barnhem. Kärlek, död, makt och vanmakt
    75,00 kr
  41. Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
    Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
    Beskrivning
    Det var sista åket i skidbacken för Todd och Tara Storch och deras tre barn. Men när 13-åriga Taylors liv tragiskt tar slut i en skidolycka blir paret Storch utom sig av sorg över att ha förlorat sin dotter. Fortfarande chockade får de en fråga som inga föräldrar tror att de ska behöva höra: Skulle ni kunna tänka er att donera Taylors organ?
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
  42. Evas krönikebok 2
    Evas krönikebok 2
    Beskrivning
    Eva Spångberg skrev under många år krönikor i ett flertal tidningar. Det var angeläget för henne att tycka till om olika händelser.
    Hennes krönikor var träffsäkra och hon hade en gåva att ständigt vara aktuell. I denna andra krönikebok ges nu ytterligare ett urval av dessa ut i bokform.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  43. När det hettar till
    När det hettar till
    Beskrivning
    Den här boken vill hjälpa läsaren att ta fram de positiva aspekterna av ilska och hitta ett bekvämt sätt att leva tillsammans med vårt ibland vresiga jag!
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  44. Barnens Bibel
    Barnens Bibel
    Beskrivning
    MER ÄN 800.000 SÅLDA I SVERIGE!Anne de Vries klassiska Barnens Bibel med Ylva Eggehorns mycket fina översättning i en ny utgåva.Det är nu färgglada bilder på alla sidor!Många nya illustrationer av Fred Apps.Anne de Vries varma skildringar är engagerande, spännande och en glädje att läsa! De här omsorgsfullt framtagna berättelserna är gjorda både för barnen att läsa själva och för att läsas högt ur.
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  45. Landet bortom länderna i öster
    Landet bortom länderna i öster
    Beskrivning
    Detta är historien om Maharistanos, landet bortom länderna i öster. Längre än någon kan minnas har kung Ermand regerat där med fast och vänlig hand. Den onde Drano har dock svurit att förgöra kung Ermand och överta makten i landet.Den unga Misseja ger sig ut på en lång vandring tillsammans med främlingen Sanifar. Med sig har de det enda som kan sätta stopp för Drano; Aoin, Sanningens Dolk.
    30,00 kr
  46. Möte med Markus
    Möte med Markus
    Beskrivning
    Ofta möter vi bibeltexten genom enskilda verser eller kortare stycken, och reflekterar över vad texten vill säga. I Möte med Markus presenterar Linda Alexandersson Markusevangeliet som en helhet. Vad säger texten om Jesus och världen som den såg ut då? Vad säger den till oss som läser idag?Boken är djupt förankrad i vad modern bibelforskning lär oss om Markusevangeliet och presenterar tolkningsmodeller utifrån olika perspektiv. Samtidigt behåller Linda Alexandersson fokus på det som är hennes huvudsyfte: att lyfta fram vad bibeltexten kan betyda för den som vill följa Jesus här och nu.Markusevangeliet presenteras kapitel för kapitel, och till varje avsnitt i boken finns reflektionsfrågor och fördjupningstexter.Boken fungerar både för enskild läsning och i grupp, och är ett bra underlag för bibelstudium och predikan.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  47. Det stora scoopet
    Det stora scoopet
    Beskrivning
    Ett kopieringsunderlag med tre dramer som passar bra att använda tillsammans med konfirmander, exempelvis inför familj och släkt. Det stora scoopet utspelar sig i himlen, dit tre journalister blivit inbjudna för att göra interv˜juer. De får prata med Paulus, Lukas, Johannes Döparen – men också med Judas! Vad gör den störste av alla förrädare i himlen? Jesus och den stora uppståndelsen handlar om Jesu liv och uppdrag. Dramat är delvis skrivet på vers. Kärlekens väg handlar om hur Gud skapar världen, men får se sin skapelse brytas ner av våld och ondska. Jesus blir vägen – kärlekens väg – till en upprättad värld
    125,00 kr
  48. Vad hittade prinsessan? : och andra frågor
    Vad hittade prinsessan? : och andra frågor
    Beskrivning
    Vad hittade prinsessan?
    Vad såg herdarna?
    Vad gjorde den godhjärtade mannen?

    Enkla frågor och svar för små barn som hjälp att tala om Gud som skapade dem och sände Jesus för att han skulle vara deras vän.
    75,00 kr
  49. Con Dios handledning/äldre
    Con Dios handledning/äldre
    Beskrivning
    Handledningen till Con Dios innehåller underlag för samtalsfrågor, kopieringsunderlag att arbeta med, fördjupningstexter för ledaren med mera Äldre upplaga
    100,00 kr
  50. Con Dios
    Con Dios
    Beskrivning
    Con Dios är en ny konfirmandbok som tar ungdomars intresse för andlighet och livsfrågor på allvar. Här ryms frågor som: "Hör Gud när man ber?", "Älskar Gud satanister?" och "Hur gör jag om jag inte kan förlåta mig själv?".

    En grundläggande tanke i Con Dios är att visa på vem Jesus är, vad han gjort för oss alla och på vilket sätt han vill finnas med i ditt och mitt liv. Man kan med andra ord säga att Con Dios har ett tydligt "Kristusperspektiv".

    Boken tar också upp frågor som handlar om att bli vuxen. Vem är jag och vilka roller har jag? Hur är det att vara kär? Vilka val vill jag göra i livet? Vad händer efter döden?

    Boken innehåller en mängd bilder, reportage, tester och utmaningar.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  51. Långt når ekot
    Långt når ekot
    Beskrivning
    Vi får följa släkten Ersson där Erika står i centrum. Västerbotten runt 1880
    75,00 kr
  52. Sjung till Herrens ära : församlingssånger
    Sjung till Herrens ära : församlingssånger
    Beskrivning
    220 lovsånger, psalmer och andliga visor som både "lovsångsmänniskor och psalmsångsmänniskor" kan mötas kring. Förutom lovsånger och moderna psalmer med ett klassiskt innehåll finns här nytt nordiskt material, doppsalmer som inte förutsätter vuxendop, nyöversatta påskpsalmer m.m. Ett ämnesregister underlättar sångvalet.
    • Köp 3 för 63,75 kr/st
  53. Med egna ögon
    Med egna ögon
    Beskrivning
    En levande beskrivning om händelserna omkring Jesus utifrån evangeliernas texter. Med sin stora sakkunskap ger författaren målande beskrivningar och bakgrunder till de kända berättelserna.
    75,00 kr
  54. Jerusalems hopp
    Jerusalems hopp
    Beskrivning
    Jerusalems Hopp, SionsArvetSjätte bokenBodie och Brock ThoeneI succéserien SionsArvet har författarna hållit läsarna trollbundna med sitt episka verk, där det förflutna vävs samman med den nutida kampen om världens heligaste och mest turbulenta stad. I Jerusalems hopp, den sjätte och sista delen i denna tidskrönika, återskapas ett levande drama om befrielse, kärlek och tro från det första århundradet e. Kr.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  55. Sånger på Helig Mark : till bön, lovprisning och tillbedjan
    Sånger på Helig Mark : till bön, lovprisning och tillbedjan
    Beskrivning
    187 sånger samlade och arrangerade av Peter Sandwall.Många nya sånger från bl.a. Norge, Finland, England och USA.Ex. på sångförfattare: Matt Redman, Tore W Aas, Tomas Boström, Bengt Johansson och Erik Tilling. Även sånger från Hillsong, Taize och Iona.4-stämmiga arrangemang. För solister, körer, orkester, komp. eller organist. Med ackordanalys.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  56. Vinden viskar svaret
    Vinden viskar svaret
    Beskrivning
    Första boken i serien Framgångens Döttrar.
    Från Kalifornien till slagfälten i Europa - Vinden viskar svaret flätar samman en historia fylld av ärelystnad och nederlag, kärlek och förluster, mitt i dramatiken av det andra världskriget.Uppdraget i Europa gav henne chansen att stå på egna ben...men skulle priset att betala bli för högt?
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  57. Tvätta händer och borsta tänder
    Tvätta händer och borsta tänder
    Beskrivning
    Syskonen håller på att lära sig om hygien: Att borsta håret och tänderna, att tvätta ansiktet och händerna, att ha rena kläder och att badaDenna bok innehåller:* En rolig och lärorik berättelse om Lukas, Tage, Molly och Ebba.* En guide för vuxna med råd, tips och rekommendationer.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
    • Köp 100 för 35,00 kr/st
  58. Dator, TV och lek
    Dator, TV och lek
    Beskrivning
    Att spela spel på datorn och att se på tv är väldigt roligt. Syskonen roar sig ofta med sådant, men det är också viktigt att de leker och har roligt med vanliga leksaker.Denna bok innehåller:* En rolig och lärorik berättelse om Lukas, Tage, Molly och Ebba.* En guide för vuxna med råd, tips och rekommendationer.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
    • Köp 100 för 35,00 kr/st
  59. Mitt envisa hjärta
    Mitt envisa hjärta
    Beskrivning
    Kate Donovan är trött på sitt arbete, trött på sitt liv som singel, och i behov av ett äventyr. När hennes farmor frågar om hon vill följa med henne till Redbud i Pennsylvania, kastar sig Kate över möjligheten.
    Vid ankomsten till Redbud träffar Kate Matt Jarreau. Kate kan inte hjälpa att hon blir attraherad av honom. Det är tydligt att han är sårad; han gömmer sig undan andra människor, Gud och sitt förflutna. Men Kate bestämmer sig för att locka ut honom ur mörkret . . .
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  60. Kärleksfulla ord från Jesus : för par
    Kärleksfulla ord från Jesus : för par
    Beskrivning
    Att leva i en nära och kärleksfull relation med en annan människa är bland det mest tillfredsställande och stärkande vi någonsin kommer att få uppleva. Ingen förstår kärlek bättre än Jesus och han finns alltid där för att lyssna, uppmuntra och erbjuda lösningar. Han är den ultimata kärleksterapeuten.Meddelandena från Jesus i den här boken kommer att ge dig en inblick i hur din partner tänker, tips på hur du kan förbättra din relation med din älskade, samt ett himmelskt perspektiv på det allra viktigaste när det gäller förhållanden och äktenskap.Länge leve kärleken!
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
  61. Att våga vandra : bilder och texter för din livsväg
    Att våga vandra : bilder och texter för din livsväg
    Beskrivning
    Ibland måste man våga! Flytta, byta jobb eller bara så små saker som att byta frisyr, eller att våga prata med någon du aldrig pratat med... Vi flyttade för några år sedan. Det var jobbigt att bryta upp från det invanda och trygga. Nu några år senare ser jag att vi alla i familjen lärde oss något viktigt. Att inte bygga vår trygghet i saker och platser vi har omkring oss. Att våga vägen. Att våga uppbrottet; för att möta mig själv under vägen och för att nå till ett mål dit jag vill. Jag kanske behöver bryta upp från dåliga vanor, från människor som gör mig illa, från...Vart vill du och hur ser vägen dit ut?
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  62. Countryton & Gospelsång
    Countryton & Gospelsång
    Beskrivning
    Countryton och Gospelsång har sin utgångspunkt i det musikaliskt omvälvande 6o- och 70-talet då den andliga musiken i Skandinavien tog sig nya uttryck, influerad av amerikansk gospel och country. Många nya grupper med elgitarrer, trummor, annorlunda rytmer och en högre ljudvolym etablerade sig. Människor hänfördes eller förfasade sig.En stor del av innehållet är översättningar från kända amerikanska gospel- och countrysångares repertoarer. Här finns också sånger av framgångsrika svenska och norska textförfattare och kompositörer. En hel del av sångerna har inte tidigare givits ut på noter.Många av sångarna som funnits med i förgrunden under dessa år som t.ex. Pelle Karlsson och Curt & Roland finns kort presenterade i ett antal faktarutor.De 100 titlarna är sånger ur en repertoar som nådde in i de svenska hemmen genom skivinspelningar och TV-program. Det var en framgångsrik period för andlig sång och musik. Sångerna sjöngs ofta under den här tiden och de är väl värda att sjungas igen!
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  63. Tack för livet du gav mig
    Tack för livet du gav mig
    Beskrivning
    Eva Spångberg är i första hand känd som träkonstnär eller som hon själv säger förkunnare i trä. Människor har kommit i busslaster för att se och uppleva Björkelund och lyssna till Eva Spångbergs undervisning.
    Vissa år har Björkelund besökts av upp till 20 000 personer.Besökarna som kommer dit får uppleva djuren och naturen och får lyssna till Eva och hennes medhjälpare Eleanor. De har oförtröttligt guidat och undervisat tusentals människor genom åren.
    Eva har framfört sitt enkla men kraftfulla budskap i TV- och radiogudstjänster. Hon har predikat, hållit föredrag och berättat om skulpturer hon gjort. Dessutom har hon skrivit ett flertal skrifter och böcker och spelat in videofilmer.
    Uppskattningen av Evas verksamhet har bland annat visats genom att hon tilldelats flera kulturpriser och år 2000 vann hon Kyrkans Tidnings omröstning om 1900-talets mest betydelsefulla kvinna inom Svenska kyrkan. Evas konstverk finns idag i många hundra kyrkor runt om i Sverige.Tack för livet Du gav mig innehåller ett rikt urval av Eva Spångbergs texter, och för första gången publiceras nu också hennes konstverk i bokform.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  64. En mors förhoppning
    En mors förhoppning
    Beskrivning
    På tröskeln till det tjugonde århundradet slits den hetlevrade Marta Schneider mellan sin fars konstaterande att hon aldrig kommer att bli något mer än ett tjänstehjon, och moderns uppmuntran till henne att förverkliga sina drömmar.
    Fast besluten att leva upp till moderns förhoppningar lämnar Marta hemmet för att skapa sig ett bättre liv. Ung och ensam arbetar hon sig fram, och det för henne allt närmare drömmen om att äga ett eget pensionat.Tragiska nyheter hemifrån stärker Marta i hennes föresats, och hon far vidare till England och därefter till Kanada. Där träffar hon den stilige Niclas Waltert, som är lika fast besluten som hon att skapa ett bättre liv åt sig på en ny plats. Men ingenting har förberett henne på de uppoffringar hon tvingas göra för äktenskapets och moderskapets skull.Marta hoppas kunna erbjuda sina barn ett bättre liv, men av erfarenhet vet hon att endast den starke överlever.
    Hennes till synes hårdföra kärlek missförstås ofta, i synnerhet av äldsta dottern, Hildemara Rose, som hungrar efter moderns gillande. Oväntade och tragiska händelser gör mor och dotter medvetna om sina egna tillkortakommanden och den växande klyfta som hotar att skilja dem åt för alltid.
    Detta är den första delen av två i serien om Marta.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  65. Berörd : han läker de slagnas sår
    Berörd : han läker de slagnas sår
    Beskrivning
    Innan Gud rörde vid hans hjärta och förvandlade hans liv drev Rudy Rasmus en bordell i Houston, Texas. I dag är han känd av tusentals människor som kort och gott pastor Rudy, ledare för ett innerstadsarbete i St. Johns församling vilket han och hustrun Juanita tog initiativ till för att nå ut till dem som Jesus kallade dessa mina minsta.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  66. Magnus på Maskingatan
    Magnus på Maskingatan
    Beskrivning
    Tänk dig en liten blåögd kille som är både ovanligt livlig och ovanligt påhittig. Detta tillsammans blir just en speciellt ovanlig kille. Han är ungefär som Emil i Lönneberga, som också var en klurig kille, full av hyss. Tänk dig också att han inte har så många lekkamrater, nästan bara sin lillebror. Men denne kille hittar någon på samma gata som får duga som kompis. Han heter Bertil och det är bara det att han är i medelåldern och är måttligt förtjust över att bli hans lekkamrat.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
    • Köp 50 för 26,25 kr/st
    • Köp 100 för 24,50 kr/st
  67. Den Gudomlige
    Den Gudomlige
    Beskrivning
    Mary är utbildad och högt ansedd, en inflytelserik röst i Washington, D.C.i såväl politiska sammanhang som hos de kvinnor som behöver hennes hjälp. Men hon har också ett förflutet som skrämmer.
    Hennes bakgrund är full av paralyserande rädsla, svek, övergrepp, beroende, och promiskuitet. Vid ett vägskäl i Marys liv var det bara en kraft som kunde rädda hennes liv och som gav henne en tillvaro full av kärlek och hopp.
    En kraft som inte kunde vara någonting annat än Gudomlig.
    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
  68. Det unga lejonet
    Det unga lejonet
    Beskrivning
    Lejonets mamma säger till lejonet att hans barndom är förbi. Från och med nu får du klara dig själv. Det kan vara farligt....
    40,00 kr
  69. Tid för det meningsfulla
    Tid för det meningsfulla
    Beskrivning
    Som barn söker vi oss spontant till det meningsfulla. Längre fram i livet får vi för oss att vi har ont om tid. Då vänjer vi oss vid att främst hålla på med det kortsiktigt nödvändiga. När så pensioneringen kommer och det egentligen finns all tid i världen för det meningsfulla, finns inte alltid barndomens nyfikenhet kvar.

    Men då uppkommer å andra sidan ett nästan oemotståndligt inre tryck i riktning mot just mål och mening. Den här boken handlar om det trycket, dess uttrycksformer och konsekvenser.

    De flesta lever nu längre än förr och har en ålderdom kännetecknad av mer utveckling än förfall. Detta innebär inte självklart att det enbart är medelåldersperioden som ska förlängas så att vi exempelvis arbetar längre. Också andra faser kan komma att kräva sitt.

    Att ha tid för det meningsfulla berör inte bara äldre utan individer i alla åldrar. Samspelet mellan generationer behöver utvecklas och bli ett annat nu när det är fyra generationer snarare än tre som lever samtidigt.

    Bodil Jönsson slog igenom för den breda allmänheten med boken Tio tankar om tid (1999). Hon är är fysiker och professor emerita.
    75,00 kr
  70. En oväntad vänskap
    En oväntad vänskap
    Beskrivning
    Abdel går på anställningsintervju. Han gör det för att få en underskrift så att han ska kunna få ut bidragspengar att arbeta är han inte så intresserad av. Det är en stenrik man i rullstol som intervjuar honom. Han är totalförlamad efter en skärmflygningsolycka och behöver hjälp med precis allt. Varför blir Abdel erbjuden tjänsten som personlig assistent åt Philippe Pozzo di
    100,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  71. Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
    Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
    Beskrivning
    Den tid vi fick är en personlig berättelse och reflektion kring vad som händer när man förlorar en förälder en erfarenhet de flesta av oss haft, eller någon gång kommer att ställas inför.

    Runar Eldebo skriver om faderskap och meningen med livet, att hedra och kanske älska sin pappa, att förlora sin pappa, Gud som de faderlösas far och vad det innebär att själv vara pappa och bära faderskapet vidare.

    Runar Eldebo är pastor, föreläsare och författare till flera böcker, bland annat Kristen i landet lagom, Tillbaka till Jesus och Den stora skillnad

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  72. Adrian Plass he(m)liga dagbok
    Adrian Plass he(m)liga dagbok
    Beskrivning
    Minns du "En nio halstabletter lång predikan" eller rockgruppen Hårda Bud för den Onde? Om inte har du ännu större anledning att läsa nyutgåvan av Adrian Plass sanslösa dagbok om hans strävanden att leva som kristen i en allt annat än perfekt värld. Vilken tur att allt är påhittat! Det är i alla fall vad vi tror ... "Det är svårt att inte älska Adrian Plass och människorna runt honom. Drömmaren Adrian som vill väl, men så ofta snubblar över sina egna intentioner, eller fastnar i en blandning av egoism och rädsla för vad folk ska säga. Hustrun Anne med båda fötterna på jorden men med en himmelsk blick för människors situation. Sonen Gerald -- tonåring! Vännen Leonard som kämpar mot alkoholen och bor hemma hos sin halvdöva mamma." Erik i bloggen Hylla C
    40,00 kr
  73. Om godhet : och varför den gör all skillnad i världen
    Om godhet : och varför den gör all skillnad i världen
    Beskrivning
    När Desmond Tutu talar på olika håll i världen får han nästan alltid samma frågor: "Varför är du så uppfylld av glädje?" "Hur gör du för att fortsätta att tro på människor när du ser så mycket orättvisa, grymhet och förtryck?" "Hur kan du vara så säker på att världen kommer att bli bättre?" I Om godhet berättar han tillsammans med sin dotter Mpho om sin tro på det goda i människan -- den godhet som Gud har lagt i hennes väsen. "De som ställer de här frågorna vill egentligen veta: Vad ser jag som de missar?", skriver han. "Hur ser jag på världen och min roll i den? Hur ser jag på Gud? Vad är det för tro som driver mig? Vad är det för andliga vanor som håller mig uppe? Vad ser jag i mänsklighetens hjärta och historiens framfart som bekräftar min övertygelse att godheten kommer att segra?" Om godhet är Desmond och Mpho Tutus försök till ett svar på de frågorna -- en bok för alla som vill leva ett helt liv
    40,00 kr
  74. Bli ett - vara två
    Bli ett - vara två
    Beskrivning
    "Jag är kär i en mycket äldre man. Jag är 29 och han är 54. Vi har varit tillsammans i över ett år nu, men jag skäms över hans ålder." "Vi ska gifta oss och funderar över hur vi ska göra med vår ekonomi." "Jag tror att min man är otrogen. Jag har haft det på känn förut men hade inga bevis." I många år har Christina Halldorf svarat på läsarbrev i tidskrifterna Svenska Journalen och Du&Jag. Förälskelsetider, vardagsliv, barnbekymmer, ålderskriser och skilsmässotankar alla skeden finns med i Christinas kloka och insiktsfulla råd omkring utmaningarna att bli ett men ändå vara två. Christina Halldorf är leg psykoterapeut och handledare med existentiell inriktning och har också under många år arbetat med familjerätt och familjerådgivning. Hon har i många år svarat på läsarfrågor i Svenska Journalen och Du&Jag och driver numera egen praktik i Linköping.
    • Köp 3 för 84,91 kr/st
    • Köp 10 för 80,19 kr/st
  75. Passionärerna
    Passionärerna
    Beskrivning
    Äntligen! Men vad ska hända nu? För en del är pensioneringen efterlängtad -- men motsvarar inte riktigt förväntningarna. Andra är redan i förväg rädda för att bli överflödiga. Vem behöver en människa vars bäst före-datum har passerat?

    Journalisten Birger Thureson har letat upp passionärerna. De har hittat nya sätt att förverkliga drömmar och idéer. Som mentorer, som medmänniskor, i uppgifter där deras erfarenheter är värdefulla -- eller i sammanhang där de får utveckla talanger som inte riktigt kom till användning i yrkeslivet. Passionärer är pensionärer med passion för livet. Som fortfarande är fullt av möjligheter! Bengt Göransson, Kjerstin Dellert, Elver Jonson, Marianne Henriksson-Holmström, Thage G Peterson, Birgit Karlsson, Elsie Lindqvist, Lars-Erik och Gun-Britt Holgersson, Lennart Nyholm, Marianne Johansson, Martin Lönnebo och DU!

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  76. Ett rikt och meningsfullt liv
    Ett rikt och meningsfullt liv
    Beskrivning
    Vad är meningen med livet? Vad ska vi använda vår tid, vår begåvning och våra pengar till? Går livet bara ut på att jobba så mycket som möjligt, så vi kan shoppa så mycket som möjligt? Kanske går alla frågor att spåra tillbaka till den om vad det egentligen är att vara lycklig - och huruvida det överhuvudtaget är möjligt att leva på det viset. Psykologen Alf B Svensson, som tidigare har skrivit Våga vara förälder, Håll kärleken levande och Hjälp, vi har fått en tonåring!, har fått många frågor från svenska familjer och delar med sig av egna och andras erfarenheter. Ett rikt och meningsfullt liv är inom räckhåll - inte genom någon enkel mirakellösning, men för var och en som är beredd att reflektera över sina drömmar.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  77. Församling med mål och mening
    Församling med mål och mening
    Beskrivning
    Rick Warren, författaren till bästsäljaren "Leva med mål och mening" beskriver i denna bok hur en kyrka kan bli sund och hälsosam och bli en församling med mål och mening.

    Varje församling drivs av någonting - tradition, program, verksamhet, enskilda personer, sökare, ja, till och med själva byggnaden - alla kan de bli en kontrollerande kraft i församlingen. Rick Warren menar i denna bok att för förbli sund och frisk måste församlingen förstå sin kallelse och sina syften - den måste bli en församling med mål och mening.

    Warren visar på fem syften kring församlingen och hur den kan bli en växande församling:
    Varmare - genom gemenskap
    Djupare - genom lärjungaskap
    Starkare - genom tillbedjan
    Bredare - genom tjänst
    Större - genom evangelisation
    Ett grundläggande och efterfrågat komplement till "Leva med mål och mening

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  78. Fjärilens hemlighet
    Fjärilens hemlighet
    Beskrivning
    Vad rörde vid oss under den sista natten när ömheten fogade samman våra timmar, slog sina mjuka vingar över oss? ... Du var döende när jag kom fram till dig. Om jag skulle få se dig ännu en gång måste det ske nu.

    Erland Svenungssons roman börjar i samtalet mellan två bröder i ett sjukrum där den äldre av dem utkämpar sin sista natt i livet. Deras sista samtal föder minnen och tankar om livets ömtålighet. Mitt i livet kunde de ha förlorat varandra -- men så blev det inte. Den trohetspakt som de ristade in i trädets stam som pojkar och deras fascination över hur en fjäril kunde flyga höll in i ett liv som var starkare än döden, den död som kom i den sista nattens gryning.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  79. Kärleken vinner : en bok om himmel, helvete och varje människas slutgiltiga
    Kärleken vinner : en bok om himmel, helvete och varje människas slutgiltiga
    Beskrivning
    Det har stor betydelse vad vi tror. Tron formar vår syn på livet och ger oss en karta över den omfattande och ofta häpnadsväckande värld vi lever vi. Vad vi tror är sant och gott påverkar därför hur vi faktiskt lever och tänker.

    Så vad tror de kristna? Hur kommer det sig att de tror som de gör? Vilken roll spelar tron för deras sätt att leva och tänka? Kristen troslära har sin grund i Bibeln - vad betyder det i dag?

    "Kristen tro" är skriven för den som vill fördjupa kunskapen om sin tro eller vill förstå den kristna trons grunder och sätta sig in i de viktigaste resonemangen. Över hundra illustrationer, huvudsakligen i färg, visar de spår som kristen tro har lämnat i historien och runt om i vår värld.

    Huvudredaktören Alister McGrath har till sin hjälp tolv andra teologer från olika länder. I de sex huvudkapitlen -Tro, Gud, Jesus, Räddning, Kyrkan och Hoppet - ger de grundkunskaper och uppmärksammar såväl likheter som skillnader mellan olika kristna traditioner.

    Sextio fördjupningsartiklar behandlar dessutom en rad teologiska frågor som vetenskap och religion, rättvisa i samhället, trosbekännelsernas uppkomst och lidandets mysterium. Som bilaga finns en liten antologi med centrala texter samt en teologisk ordbok av Per Beskow, kyrkohistoriker och docent vid Lunds universitet. Den svenska utgåvan är kompletterad med frågor och exempel som är aktuella i Sverige och som ger boken ytterligare ekumenisk bredd.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  80. Kristuslegender
    Kristuslegender
    Beskrivning
    Selma Lagerlöfs omtycka noveller om ödmjukhet, kärlek och medkänsla kommer nu i nytryck. Det har gått mer än 100 år sedan Kristuslegender skrevs. Ändå fortsätter den att ständigt tryckas om i hela världen, senast i Danmark, Ryssland och Lettland. Nu kommer den också åter på svenska, efter mer än 30 års frånvaro.

    Boken är illustrerad med flera samtida skolplanscher. Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan och har kompletterats med några ur boken Legender

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  81. Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
    Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
    Beskrivning
    Hans röst är inte svår att uppfatta. Hans språk och ord är inte svåra att förstå. Men att verkligen lyssna och ta det till sig är en utmaning."
    I texter, berättelser och erfarenheter från trons mödrar och fäder visar Richard Foster på de rikedomar som finns i den meditativa bönen -- förmågan att lyssna till Guds röst och att följa hans ledning. Boken är en praktisk vägledning som hjälper läsaren att lägga grunden för sitt böneliv, gå in i det och lära sig hantera vardagens hinder och svårigheter.

    RICHARD FOSTER är teolog och författare och har grundat Renovaré, en rörelse för andlig förnyelse. Han har tidigare undervisat vid Friends University i Kansas. Flera av hans tidigare böcker har kommit ut på svenska, bland dem Pengar, sex och makt, Vägar till glädje och Fri att leva enkelt.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  82. Världens sista kväll  :  och andra texter
    Världens sista kväll : och andra texter
    Beskrivning
    C S Lewis skrev inte bara böcker han var också en mästare i det mindre formatet.

    Librisförläggaren och Lewisbeundraren Peter Eriksson har tillsammans med sin norske kollega Arne Christian Konradsen gått igenom C S Lewis efterlämnade essäer och andra kortare texter.

    Världens sista kväll innehåller Peter Erikssons favoriter, de flesta nu tillgängliga på svenska för första gången. Förutom titeltexten finns här Tankar från en redskapsbod, Härlighetens tyngd (The Weight of Glory) och Människans avskaffande och ytterligare elva texter

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  83. Avhopparen : mina 20 år i scientologin
    Avhopparen : mina 20 år i scientologin
    Beskrivning
    Robert Dam var med i scientologirörelsen i 20 år, och hans självbiografi, som också ger en överblick över scientologins historia, har blivit mycket uppmärksammad både i hans hemland Danmark och internationellt.
    40,00 kr
  84. Nummer fem från vänster : en våldtäkt, en dom, två offer - och en osannolik vänskap
    Nummer fem från vänster : en våldtäkt, en dom, två offer - och en osannolik vänskap
    Beskrivning
    Jennifer vaknar av att någon sitter på golvet vid hennes säng. Ett par timmar senare sitter hon på en polisstation -- ett våldtäktsoffer, men fast besluten att sätta fast den man som bröt sig in i hennes lägenhet och vände hennes tillvaro uppochner. Vid vittneskonfrontationen bestämmer hon sig snabbt: nummer fem är det. Ronald Cotton döms till livstid plus femtio år. Elva år senare visar DNA-tester sanningen: han är oskyldig. Kan det finnas förlåtelse och försoning? Sagt om boken: "... en engagerande berättelse om förlåtelse och om den osannolika vänskapen ..." -- Pia Holmström, Bibliotekstjänst "När jag väl hade börjat läsa kunde jag inte lägga boken ifrån mig. Det är en bok som man är tvungen att läsa, av så många anledningar." -- Annika Östberg 1,8 miljoner såg dem i Skavlan!
    80,00 kr
  85. Tillbaka till framtiden : vad vi påstår, tror och vet om tidens slut
    Tillbaka till framtiden : vad vi påstår, tror och vet om tidens slut
    Beskrivning
    Kan man tro på framtiden? Går världen under på ett visst datum? Vad ska vi tro om uppryckandet? Vad innebär vilddjurets märke? Kommer Jesus tillbaka två gånger? Vad händer med Israel? Kan man tro på ett helvete?

    Mikael Tellbe berättar vad den kristna tron säger om människans framtidshopp och reder ut spekulationer, förutsägerlser och påståenden om vad som väntar

    • Köp 3 för 108,00 kr/st
    • Köp 10 för 102,00 kr/st
  86. Förvandlingar : från död till liv
    Förvandlingar : från död till liv
    Beskrivning
    "De första dagarna kunde jag knappt höra. Jag förstod inte vad jag läste. När jag skulle äta hamnade maten i håret. Jag kunde inte skriva, inte gå, inte någonting. Jag kunde knappt tala. Men jag kände ingen livsångest, ingen dödsångest. I stället kände jag ett stort lugn, en inre frid. Jag såg inte mörker, utan ljus."

    Under natten den 25 april 2012 drabbades Göran Skytte av en stroke. Den följdes av ytterligare två. Arbetet med en ny bok, en bok med människors berättelser om hur livet förvandlas, fick ta en paus. När det satte igång igen hade det fått ett nytt fokus.

    "För mig blev dessa tre anfall av stroke i hög grad en andlig erfarenhet. Men boken handlar mest om förvandlingar som människor har berättat för mig om: en kvinna i Vasa som ?av misstag? deltar i ett kristet möte och där kommer till tro, entidigare fånge på Kumla som blir pastor, en tidigare morddömd person som blir djupt troende, en kvinna som fick ett nytt liv efter tsunamin.
    Jag vill också skriva om några av de kristna storord som vi använder för att beskriva olika förvandlingar i våra liv. Vad betyder det till exempel att bli och vara ?frälst??"

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  87. Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
    Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
    Beskrivning
    Jag ser så lycklig ut. Permanentat, blonderat hår, studentklänning med axelvaddar, solarium-brun och med ett stort, bländvitt leende. Året är 1989, och jag tar studenten på Nolaskolan i Örnsköldsvik med toppbetyg. "Du kan bli vad som helst!" säger de till mig. Dagen efter studentexamen får Cajsa Tengblad reda på att hennes föräldrar ska skilja sig. Mitt i glädjen kommer chocken -- och Cajsa tar på sig "allt är bra"-masken och fortsätter fira och planera för framtiden som om inget hade hänt. Prestationsprinsessan är samma Cajsas bok, fast med mer än 20 års ytterligare erfarenhet av att vara en glad och energisk person, full av idéer och vilja att hjälpa andra. Det är inte fel i sig, men tillsammans med inre och yttre krav kan det resultera i en omänsklig press. Cajsa har kämpat med ätstörningar och stressymptom och varit nära att duka under av sin egen duktighet. "Vändningen kom när jag blev medveten om mitt egenvärde; ett värde som är oberoende av prestation och lika för varje människa", säger hon. "Prestationsprinsessan är ingen självhjälpsbok. Jag vill inte utlova några mirakellösningar eller genvägar. Däremot finns det kraft att hämta för den som är trött på att försöka fixa livet på egen hand."
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  88. Mrs Angels tårtbageri
    Mrs Angels tårtbageri
    Beskrivning
    Till alla livets stora ögonblick behöver man en tårta, eller hur? Om man bor i Kigali beställer man den med fördel från Mrs Angel Tungaraza som har ett litet och mycket personligt tårtbageri hemma i sitt kök i lägenheten i det internationella lägenhetskomplexet. Här bor de amerikanska volontärerna som vill göra gott efter folkmordet, den japanske gästarbetaren som firar allt och längtar hem till sin familj, den muslimska familjen vars dotter håller på att bli stor, mannen som alla kallar CIA. Hit kommer tonåriga Jeanne d'Arc för att tjäna lite pengar -- och många kunder som vill beställa Mrs Angels berömda tårtor ... Mrs Angels tårtbageri (originaltitel: Baking Cakes in Kigali) är Gaile Parkins debutroman. "Boken är väldigt gemytlig och mysig, samtidigt som den bjuder på djup." dagensbok.com "Ibland när jag har läst klart en bok lämnar jag den med ett leende på läpparna och känsla av upprymdhet. Precis så var det när jag läste Mrs Angels tårtbageri ..." bokbloggaren Blandad konfekt "Mrs Angel har potential." Ingalill Bergensten, Meny " Liksom Mma Ramotswe är Angel fullt och fast övertygad om att de flesta av livets förtretligheter bäst avhandlas över en kopp te - och gärna en cupcake! Liksom Mma Ramotswe har Angel ett stort och varmt hjärta, hon är klurig och finurlig, klok och livserfaren, och hon är liksom sin botswanska medsyster tolerant och vidsynt. Hon behandlar alla, hög som låg, med samma respekt och medkänsla." bloggaren Kjerstis mat och prat
    40,00 kr
  89. Andens ABC : att leva av det eviga ordet
    Andens ABC : att leva av det eviga ordet
    Beskrivning
    A för Anden. B för boten. C för caritas. När Anders Arborelius, biskop i Stockholms katolska stift, skriver en ABC-bok, då blir det Andens ABC han skriver, en bok med 28 kapitel om stora ord i den kristna trons språk. "Kristna som använder ordet 'andlig' syftar egentligen alltid på den helige Ande, för det är alltid den helige Ande som sprider andlighet omkring sig. Den längtan efter andligt liv som gör sig allt mer märkbar, också i vårt mer materialistiskt inriktade klimat, kommer från Anden. Oavbrutet är Anden verksam för att hjälpa människor att ta emot Jesus Kristus och genom honom nå fram till Fadern. Det är Andens uppgift att göra oss uppmärksamma på detta. Stilla och försynt eller med buller och bång försöker Anden väcka oss till liv. På de mest oväntade ställen och sätt kan vi möta denna andliga dimension av vår tillvaro. Den här boken vill just vara en ABC-bok, som i all anspråkslöshet kan hjälpa oss att ta emot Andens diskreta små hänvisningar och leda oss allt djupare in i mötet med den treenige Guden. Det högtidliga och mer vardagliga blandas, eftersom ingen tid, ingen miljö och ingen människa är oberörd av Guds närvaro och handlande." - ur bokens förord Anders Arborelius, född 1949, är karmelitbroder och biskop i Katolska kyrkan i Sverige. Han har tidigare gett ut en rad böcker, bland dem två som han har skrivit tillsammans med Sten-Gunnar Hedin, Jesusmanifestet och Anden - Gud här och nu. "... kan läsas många gånger med stor eftertänksamhet av alla kristna, som vill fördjupa sin
    50,00 kr
  90. Hur ska jag orka? : en bok om att vårda anhörig
    Hur ska jag orka? : en bok om att vårda anhörig
    Beskrivning
    Vi möttes i mitt samtalsrum. Hon beskrev hur hon tog hand om sin demenssjuke man dag efter dag. Hur hon hjälpte honom att klä på sig på morgonen, hjälpte honom att klara dagens alla bekymmer och hjälpte honom i säng på kvällen. Sedan suckade hon och sa med eftertryck: -- Jag orkar inte en dag till! Hur ska det gå med allt? Hur ska det gå? Jag svarade inte, och hon fortsatte: -- Men jag måste, jag bara måste klara det, det finns ju ingen annan som kan göra det.

    Lars Björklund mötte i sitt arbete som sjukhuspräst inte bara sjuka människor -- alla de som finns runt den som är sjuk, eller bara gammal, är också i en utsatt situation.
    Under de senaste åren har han träffat ännu fler av dem vid föreläsningsdagar för anhörigvårdare. Hur ska jag orka? är en bok skriven för alla anhörigvårdare men också för dem som möter familjer och ensamma människor i vård och omsorg. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda?
    "Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra, och vi behöver hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som blivit vårt ansvar. Men vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra." - ur bokens förord Ung, frisk och lycklig - då är det ingen match att lova att älska varandra i nöd och lust. Men hur orkar man den dag den andre är sjuk och hjälplös, behöver passning dygnet runt och ens egen frihet obefintlig?

    Lars Bjöklund intervjuas i Svenska DagbladetLars Björklund har skrivit en varm och inkännande bok om vad det är att vara anhörig och var gränserna till det möjliga går. CorrenEtt stort antal konkreta exempel och en välskriven text förmedlar en stark närvaro från författarens sida som gör att boken berör läsaren på ett bra och närgående sätt. Björn Nilsson Bibliotekstjänst

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  91. Våga drömma
    Våga drömma
    Beskrivning
    Hur din tillvaro än ser ut - visst rymmer den en dröm? När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett "vanligt" ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om. Men just detta har blivit Lena Marias liv: hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare, och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare. Sedan dess har hon tagit examen på musikhögskolan, turnerat i stora delar av världen och fått se sin självbiografi översättas till 15 språk. Lena Maria Klingvall vet vad visioner, mål och fantasi kan göra med ett liv. Här berättar hon i ord och massor av bilder om sin vardag, om sin musik, om sitt målande, om sin familj och sina vänner och om att ingenting egentligen är omöjligt. "Hon gick rätt genom rutan! ... snacka om en människa som "gick rätt genom rutan", som berörde, som fick tårarna att spruta i tv-sofforna ... Alla människor har en historia att berätta. Den här gången hade SVT lyckats hitta en av de allra häftigaste." Aftonbladet om Lena Maria Klingvalls medverkan i Här är ditt liv
    85,00 kr
  92. I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
    I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
    Beskrivning
    Hur förhåller sig tro och liv till varandra? Hur reflekterar vi på ett kreativt sätt kring frågorna om att vandra med Kristus? Vad leder dessa reflektioner till?
    I ljuset av återkomsten försöker ge svar på dessa frågor. Det är en bok om hur ett kristet liv präglas av vilket perspektiv vi har. I det här fallet har tiden hamnat i fokus. Vad händer om en person lever i förvissningen om att Jesus skall komma tillbaka och vi inte vet när?

    Den huvudsakliga målgruppen är studerande på bibelskolor. Men boken kan läsas av vem som helst som intresserar sig för trons konsekvenser för livet eller hur lika eller olika vi som kristna tänker. Boken har visserligen ett tydligt "pingstperspektiv", men den relaterar tydligt till en allmänkristen tradition och redovisar även andra kristna förhållningssätt.

    Boken är skriven av lärare på olika bibelskolor i Sverige. Texterna har sammanställts och bearbetats av Martin Boström, teolog, pastor och bibellärare och Jan-Åke Alvarsson, religionsantropolog, lärare och författare.

    200,00 kr
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  93. Livets små omvägar : 50 råd från en som har tagit dem
    Livets små omvägar : 50 råd från en som har tagit dem
    Beskrivning
    Livet tar sina små omvägar ibland -- men det behöver inte innebära att allt är kört. Regina Brett har varit nervös flicka som alltid började gråta i fel ögonblick, blyg tonåring som inte vågade flytta hemifrån, ensamstående mamma, kontorsbiträde, lite för rädd, lite för pank, mållös, assistent till en begravningsentreprenör, evig deltidsstudent, cancerpatient ... och de kringelikrokarna och några till gav henne inspirationen till en krönika som både redaktören och chefredaktören refuserade. För första gången i livet stod hon på sig. Hennes 50 inkännande, handfasta och humoristiska råd publicerades. Vid det här laget har de åkt flera varv runt jorden som e-postfenomen. I Livets små omvägar delar hon med sig av dem och berättar samtidigt om en massa vänner som inte gett upp och om sina steg fram till idag. I Pulitzerpriskategorin kolumnister 2009 var Regina Brett en av tre finalister. Hon nominerades för sina kolumner i The Plain Dealer i Cleveland, "fängslande kolumner som rör vid hjärtat, utmanar auktoriteter och ofta får saker att hända samtidigt som de ger läsarna fördjupad insikt i livets utmaningar".
    85,00 kr
  94. Trösterikt
    Trösterikt
    Beskrivning
    När vi var små kunde vi krypa upp i någons knä och bli tröstade. När vi har blivit vuxna, var kan vi hitta trösten då? Genom berättelser och reflektioner, en för varje bokstav i alfabetet, visar Catharina Segerbank hur små tankar och enkla ting runt omkring oss kan ge hopp och livsmod när livet känns tungt.

    Trösterikt är en reflektions- och inspirationsbok för dig som gärna läser, tänker och bläddrar. Den kan också fungera som utgångspunkt för samtal i till exempel "leva vidare"- grupper.

    Catharina Segerbank är präst i Svenska kyrkan och en efterfrågad föreläsare. Hon har skrivit flera böcker, bl a I din hand mina dagar.

    "Exempel ur litteratur, musik och teologi blandas med trösterika bibelord och goda råd till den sörjande. Ändå tror jag att boken i första hand lämpar sig för den eller de som ska ge tröst, alltså till den sörjandes nästa. Det är ofta svårt för någon som bär på en stor sorg att själv göra något trösterikt, åtminstone inte den första tiden efter ett dödsfall eller en annan förlust. Boken bör med fördel kunna användas i sorgegrupper, där man delar erfarenheter och hjälps åt."
    Birgitta Carlquist, Bibliotekstjänst

    125,00 kr
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  95. Hjälp, vi har fått en tonåring
    Hjälp, vi har fått en tonåring
    Beskrivning
    Kanske vill din tonåring bara se dig som chaufför, tvättinrättning och bankomat, men din tonåring behöver dig på en massa andra sätt. Din tid, din kärlek, dina livserfarenheter, normer och värderingar behövs mer än någonsin tidigare. Du behöver hitta andra sätt att relatera till den växande tonåring som är på god väg att bli vuxen. Bästsäljande författaren och psykologen Alf B Svensson ger uppmuntrande och praktiska råd kring problem som många tonårsföräldrar kan känna igen sig i. Ur innehållet: "Så stärker du självkänslan och självförtroendet." "Du fattar ju typ ingenting" "Hur får man en mussla att börja prata?" "Han sitter jämt framför datorn." "Tuff kärlek -- om att sätta gränser." "Ett rikt och meningsfullt liv - hur får man det?"
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  96. Lyckan kommer : klostervisdom för ett rikare liv
    Lyckan kommer : klostervisdom för ett rikare liv
    Beskrivning
    I inledningen av BBC:s tv-serie Klostret gjorde jag en enkel iakttagelse som upprepades i början av varje avsnitt: Det händer allt oftare att människor säger till oss att livet är alltför individualistiskt, att deras liv handlar alltför mycket om saker, att konsumismen dominerar överallt, att de ytligt sett har allt fler nöjen i livet och ändå, på ett djupare plan, inte är lyckliga.
    Gång på gång hände det att människor som kom på retreat till klostret efter att ha sett tv-serien hänvisade till denna enda mening. Det var mig du talade om, sa de. Lyckan kommer eller gör den? Hur då?

    Christopher Jamison, som har arbetat med andlig vägledning i många år och som blev känd över stora delar av världen när han och hans bröder i Worth lät BBC vara med på en 40-dagarsretreat för fem vanliga brittiska män, går till botten med vår längtan efter lycka. Varifrån kommer den? Vart leder våra ansträngningar oss? Vad är egentligen sann lycka? Vad menar Jesus när han säger att de renhjärtade är saliga?
    Precis som i den uppskattade Rummet inom dig använder han den kunskap och visdom som samlats i hans egen klostertradition, benediktinorden, för att berätta lyckans historia och tillsammans med sin läsare hitta vägen till ett rikare liv.

    Christopher Jamison är abbot på Worth, ett benediktinkloster i England. Han har i många år arbetat med kommunitetens retreater och också varit rektor för den skola som bröderna driver. Lyckan kommer är hans andra bok på svenska. Resension från Dagen: Vad är högmod? Det kan tyckas vara en enkel fråga, som vi alla kan svara på. Det är den som skryter, skulle man kunna säga. Eller också borrar man lite djupare. I Christopher Jamisons lysande bok om klostervisdom och vardagsklokhet, börjar han avsnittet om högmod med att titta på att ha mycket att göra. I vår kultur anses detta fint. Men att ha fullt upp med att vara viktig kan vara ett utslag av ett förslaget högmod, där man vill inpränta hur viktig man är (och hur oviktiga andra är). Vi håller helt enkelt på att skapa en upptagenhetskultur, där vi snart nog är fångar i både vårt eget högmod och i en konsumtionskultur, som tvingar in oss i upptagenheten. Så här går det ofta till när Christopher Jamison skärskådar vår kultur, och den mänskliga svagheten, som gör oss både fjärmade från andra och från Gud.
    Författaren utgår från gamla klosterregler, men sätter in dem i nya sammanhang och utvinner härmed ett lyckorecept som är långt från andra handböckers bli glad-budskap. Han granskar här bland annat likgiltighet, frosseri, vällust, girighet, vrede, svårmod, fåfänga, högmod och hjärtats renhet. Det är enkelt men klart formulerat, det är fyllt av klokhet och värme. En av årets bästa böcker. Läs! Inger Alestig, Dagen

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  97. Tvivel växer på oväntade ställen : men det gör tron också
    Tvivel växer på oväntade ställen : men det gör tron också
    Beskrivning
    Jag har ägnat livet åt att studera och tänka på och läsa och undervisa om Gud. Jag växte upp i kyrkan. Jag gick på ett kristet college och sedan på ett teologiskt seminarium. Jag har vandrat den smala vägen. Och jag tvivlar. När jag dör, om allt då visar sig vara sant om änglarna sjunger, döden är besegrad, vi kallas att inställa oss i himlen och jag står där då kommer en del av mig att bli förvånad. Där ser man! Det var sant alltihop ändå. Jag hade mina tvivel. Går det för sig att vi ställer frågor och prövar invändningar och undrar med hög röst? Går det för sig att vi inte låtsas att alla delas in i två läger: de som tvivlar och de som inte gör det? Är det möjligt kanske till och med förnuftigt att tro mitt i tvivlet? För jag tror också. Jag har satsat allt. Och tron växer i likhet med tvivlet på oväntade ställen. Vad gör tvivlet med oss som människor? John Ortberg skriver utmanande, tröstande och inspirerande om hur uppriktighet inför livets svåraste frågor kan vidga vår förståelse och kunskap och leda oss in i en mer tillitsfull och ärligare relation med Gud.
    100,00 kr
  98. Heddabloggen ...och allt det här med mamma
    Heddabloggen ...och allt det här med mamma
    Beskrivning
    "Gör en sida!" tjatar Carro.
    "Du måste fixa sida! "
    Så Hedda startar en blogg.
    Men vad ska hon skriva? Kan man skriva att man har en mamma som går från matbordet och stänger in sig på toaletten och gråter hela tiden, och som går och lägger sig så fort hon kommer hem från jobbet?
    Tur att Gustav vill träna straffar ibland ...

    Efterlängtade fjärde boken om fotbollstjejen Hedda.
    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  99. Schyssta bananer : den krokiga vägen till Rättvisemärkt
    Schyssta bananer : den krokiga vägen till Rättvisemärkt
    Beskrivning
    Går det att förändra världen till det bättre? Harriet Lamb svarar ja och gör det så konkret som med bananer, t-shirts, kaffe och choklad. En bok om Rättvisemärkt i praktiken.
    50,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 5449

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå