View as Tabell Lista

Artiklar 801-900 av 5454

per sida
Fallande ordning
  1. Gör om hemma med färg
    Gör om hemma med färg
    Beskrivning
    Med några färgburkar kan man lätt förändra och fräscha upp hemma!
    Reva Hallbäck, från det populära TV-programmet "Äntligen hemma", älskar färger och tycker att höjden av lycka är att stå med pensel och färgpyts i handen – då är möjligheterna oändliga. Här har hon målat om och fixat till i stort och smått i olika miljöer, med färg och tyg, blommor och annat som gör hemmet ombonat och personligt.
    Mängder av bilder inspirerar och lockar. Det är bara att titta, välja – och gå till närmsta färghandel!

    75,00 kr
  2. Vändpunkt: Sanna berätt. om tonåringar som...
    Vändpunkt: Sanna berätt. om tonåringar som...
    Beskrivning
    Sanna berättelser om tonåringar som övervann i livets tuffaste strider
    40,00 kr
  3. Kylan
    Kylan
    Beskrivning
    En bok om ungdomar i en svensk småstad, där en rockkonsert står i centrum för handlingen.
    40,00 kr
  4. Som en osynlig mur
    Som en osynlig mur
    Beskrivning
    Mormor har flyttat hem till Lexi och hennes familj. Men mormor är sig inte riktigt lik. Hon glömmer saker. Hon lider av Alzheimers sjukdom.
    40,00 kr
  5. I papegojornas skugga
    I papegojornas skugga
    Beskrivning
    Maria, 16 år, söker sig till storstaden. Där finns arbete och utbildning och hon träffar Fransisco.Hon går med i en kristen evangelisk församling
    40,00 kr
  6. Där du ställer mig
    Där du ställer mig
    Beskrivning
    Handlar om Björn och Magdalena. Björn vill åka till Afrika och arbeta,Magdalena vill inte. Hon har ingen kallelse. Eller har hon det?
    30,00 kr
  7. Sportlovet
    Sportlovet
    Beskrivning

    Marie åker på läger med kyrkans ungdom.

    40,00 kr
  8. Snitslad bana
    Snitslad bana
    Beskrivning
    Berättelsen om Elisabet, 16 år under andra världskriget.
    40,00 kr
  9. Lägg av, Niklas
    Lägg av, Niklas
    Beskrivning

    Niklas tänkte på hur det var i gänget. Man måste våga fräcka grejer för att vara betydelsefull. Mycket man måste och det var han trött på

    30,00 kr
  10. Maximus och salladstjuvarna
    Maximus och salladstjuvarna
    Beskrivning

    Maximus trädgårdsland är det finaste av alla. Vem skulle våga stjäla hans sallad?

    24,99 kr
  11. Maximus dåliga dag
    Maximus dåliga dag
    Beskrivning

    Idag är en dag när allt går fel. Kommer Maximus att klara sig igenom?

    30,00 kr
  12. Främmande fåglar
    Främmande fåglar
    Beskrivning
    Hur överlever man livet? Det är frågan som huvudpersonerna vill ha svar på. Hur klarar man motgångarna?
    50,00 kr
  13. Vackra flickors lott
    Vackra flickors lott
    Beskrivning
    Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman, mr J.L.B. Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till sin detektivskicklighet för att finna
    orsaken till hans problem. Under tiden tar den effektiva Mma Makutsi sig an ett eget fall. Hon ska undersöka vem av fyra kandidater som är mest lämplig att bli Miss Botswana. På grund av tidigare skandaler behöver man finna en värdig skönhetsdrottning med egenskaper ingen kan klandra. Mma Makutsi förstår raskt att vackra kvinnors lott varierar och löser uppdraget med bravur
    75,00 kr
  14. Vägen vidare : om utbrändhet som en möjlighet
    Vägen vidare : om utbrändhet som en möjlighet
    Beskrivning
    Den här boken kan vara ett första steg för alla som vill förstå mer vad utbrändhet handlar om och inspireras till en väg vidare i livet.
    175,00 kr
    • Köp 3 för 233,75 kr/st
  15. En tid då fruktskal öppnar sig
    En tid då fruktskal öppnar sig
    Beskrivning
    "Livserfarenhetens frukter måste mogna och torka ordentligt innan de släpper ut sina frön." Med detta bildspråk beskriver E O Backlund orsaken till att hans för fattardebut sker under avslutningen av hans professionella karriär. Det är också just så han upplevt tillkomsten av sina dikter. Spontant nedtecknade gryningssånger varvas med skarpa iakttagelser som uttrycker en mognande människas tankar om livet. Erik-Olof Backlund, född 1931, professor i neurokirurgi, debuterar här som lyriker.
    75,00 kr
  16. G K Chesterton
    G K Chesterton
    Beskrivning
    Idag känner inte många till Gilbert Keith Chesterton (1874-1936). Möjligen har man hört talas om honom genom ett eller annat lösryckt citat, eller kanske genom att ha läst hans detektivnoveller om den katolske prästen fader Brown. Ändå var han en av sin tids största mediepersonligheter. Hans enorma produktion omfattar det mesta: religion och politik, historia och litteratur, filosofi och konst, ekonomi och samhällskritik. Men vem var han, mannen vars citat i engelska citatlexikon upptar dubbelt så mycket utrymme som Winston Churchill? Här möter vi texter av och om Chesterton i några av sina många roller. För urvalet och den biografiska delen om Chesterton står Janne Carlsson, som är författare, översättare, kulturskribent och bibliotekarie i Göteborg.
    50,00 kr
  17. Ord Om Hopp
    Ord Om Hopp
    Beskrivning
    Hopp är att höra framtidens melodi.Tro är att dansa efter den.
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
    • Köp 50 för 11,25 kr/st
  18. Biskopens änglalika döttrar
    Biskopens änglalika döttrar
    Beskrivning
    UR BAKSIDESTEXTEN - - - X - - -»Han är märkvärdig, den lille Franzén så snart det kommer an på att göra vackra verser och vackra barn. « - - - * - - - Så skrev Carl Gustaf af Leopold om Franz Michael kyrkoherde i Sankta Klara och sedermera biskop i Härnösand. De tre änglarna på altartavlan i Kungsholms församlingskyrka Ulrika Eleonora lär ha lånat drag av tre av biskopens döttrar: Rosina som Hoppet, Wilhelmina som Tron och Henriette som kärleken. - - - * - - - Vi följer Carl Henrik Martling i spåren i Stockholms stift, från Botkyrka till Österhaninge. Här har det hänt många märkliga och intressanta ting under århundradena som han berättar roande och livfullt om. Läs bl a om: * Tullarna på altartavlan i Dalarö * Den fromme fågelfångaren på Ingarö * Häxorna i Katarina * Sidenvävaregesällens nya sekt * När Clara nunna gick igen * Dråpet i Gråmunkekyrkan * Värdshuset som blev kyrka- - -
    100,00 kr
  19. Grisen och tuppen, en bok om farsor
    Grisen och tuppen, en bok om farsor
    Beskrivning
    Till alla som blivit fäder! Till densom far till någon som just blivit pappa! Goda råd är normalt dyra men här får du en enorm samling för en spottstyver.
    50,00 kr
  20. Frihetens lov
    Frihetens lov
    Beskrivning
    Här visas sambandet mellan samhällets kvinnoförtryck och beteendet hos människor som vuxit upp i missbrukarfamiljer eller störda familjer.
    50,00 kr
  21. En bok om Nils Dardel
    En bok om Nils Dardel
    Beskrivning
    Om man har minsta intresse för 20-talets kostnärsliv i Paris är detta ett måste. Thora träffade dem alla, från Cocteau och Radiguet till Hjerténs och Valentino. Nog är det synd att man inte hann med att lära känna denna dam som dog 1995, nästan 96 år gammal. Thora var född Klinckowström och uppvuxen på Stafsund. Dardel såg hon första gången i en hotellmatsal, när hon var på väg till Paris.Under den fortsatta resan blev de bekanta och en dag flyttade hon in i Dardels atelje 108Rue Lepic. De gifte sig och fick dottern Ingrid. Raymond Radiguet var under en period en ständig gäst. Hans bok Greve d?Orgels bal sägs bygga på ett triangeldrama mellan, Thora, Nils och Cocteau. Thora:Han [Radiguet] visste nog inte riktigt om det var Nils eller mig han älskade mest. Eller vågade han inte visa det, viss om att hans dröm isåfall gått i kras? Allra mest ville han väl komma ifrån Cocteaus despotiska inflytande. Mig irriterade han genom att alltid se ledsen ut. Nils hade redan innan paristiden blivit god vän med Les Ballets Suédois grundare Rold de Maré. Rolf hade det mycket gott ställt tack vare den Halwyllska förmogenheten. året 1917 for de på en resa till Japan som gick över förenta staterna. I Japan träffade Nils Nita Wallenberg som han förlovade sig med i hemlighet. Tillbaka i Stockholm tvingades de slå upp förlovningen då hennes far heltsatte sig emot dotterns förening med en ökänd konstnär. Dardels rykte var inte det allra bästa, hans konst, och hans själv, ansågs alltför djärv. Det var först i och med den retrospektiva utställningen på Liljewalchs 1939 som han blev helt och fullt acepterad. Mot slutet av 20-talet rann äktenskapet mellan Thora och Nils ut i sanden. Thora hade tröttnat på Nils stora svartsjuka. När han så träffade en ny kvinna, fann det signaturligt att de tog ut skilsmässa. I slutet av 30-talet flyttade Nils till USA där han så småningom avled av hjärtfel 1943.
    100,00 kr
  22. Berätta för mig om Jesus
    Berätta för mig om Jesus
    Beskrivning
    En sök- och läsbok om Jesus och hans lärjungar
    35,00 kr
  23. Mose och den stora flykten
    Mose och den stora flykten
    Beskrivning
    Öppna boken och ramla rakt in i spännande saker. En läs-och sökbok
    50,00 kr
  24. KNT Jakobsbrevet
    KNT Jakobsbrevet
    Beskrivning
    Avsnitten kommenteras i tre avdelningar under
    noter, analys och utläggning.

    NOTERNA ger bättre förståelse av textens detaljer.

    ANALYSEN visar vad det är som bestämmer tolkningen av avsnittet.

    UTLÄGGNINGEN klarlägger textens budskap.
    395,00 kr
  25. Vad heter din längtan?
    Vad heter din längtan?
    Beskrivning
    Om sårbarhet och styrka, ärlighet och mod Det här är en bok om sårbarhet och styrka, ärlighet och mod. Laila Dahl, sångerska, samtalsterapeut och trebarnsmamma låter oss genom dessa angelägna små texter, glimtvis möta vår egen spegelbild. "Vi utmanas alla, hela tiden, i att vara modiga och ärliga nog att tillåta vår sårbarhet och stå för vår styrka." Tillsammans med sin bror, fotografen Per Dahl som illustrerar boken, har Laila skrivit en bok för både ögat och själen att läsas långsamt med tid till eftertanke.Laila Dahl är sedan många år en efterfrågad sångerska och föreläsare. Hon har spelat in ett flertal CD och har skrivit det mesta av sitt låtmaterial själv. Hon är nu diplomerad samtalsterapeut och är ofta ute och har föreläsningar.
    75,00 kr
  26. Ögonblick som förändrar livet
    Ögonblick som förändrar livet
    Beskrivning
    Annika Östberg har suttit i ett amerikanskt fängelse i 28 år. Hon berättar i den självbiografiska boken Ögonblick som förändrar livet med sina egna ord om uppväxten i Sverige, flytten till USA när hon var 12 år gammal och hennes liv i San Francisco med droger och umgänge med kriminella män. 1983 dömdes hon till livstids fängelse för mord efter att hennes dåvarande pojkvän skjutit ihjäl två personer. Hon beskriver det hårda livet i fängelset men även om gemenskapen med de kvinnliga medfångarna. Boken avslutas med hemkomsten till Sverige och det nya livet i frihet.
    150,00 kr
  27. Josef och hans bröder
    Josef och hans bröder
    Beskrivning
    Bok med berättelsen om Josef med målade bilder.
    20,00 kr
  28. Hela familjens hobbybok
    Hela familjens hobbybok
    Beskrivning
    HELA FAMILJENS HOBBYBOK
    av Anne Vittorina Golinelli


    Pyssla tillsammans!

    I HELA FAMILJENS HOBBYBOK råder det ingen brist på kreativitet och idéer.
    Trots att spargrisar och elefantmobiler trängs med sjörövarburkar och fotoramar, får såväl påskkycklingar som varma vintersjalar plats.
    Boken är uppdelad i säsonger, men den påhittiga lånar och ändrar efter behov. Måla julängeln gul och byt änglahåret mot en bit rutigt tyg - och vips, så blir hon en påskkärring!
    Teknikerna och materialen är många. Här får både den som tycker om att virka, sticka och sy och den som hellre målar glas sitt lystmäte stillat. Vill du måla, arbeta med decoupage eller göra smycken så finns det idéer för dig också.
    HELA FAMILJENS HOBBYBOK är en skattkista för både pysselsugna barn och mer rutinerade hobbyentusiaster. Så det är bara att ta fram pyssellådan och sätta igång!



























    100,00 kr
  29. Hiking och friluftsliv
    Hiking och friluftsliv
    Beskrivning
    HIKING OCH FRILUFTSLIV

    HIKING OCH FRILUFTSLIV innehåller värdefulla tips inför såväl korta dagsturer som strapatsrika vandringar i obanad terräng. Här kan man lära sig vad man ska tänka på när det gäller utrustningen, från tält och vandringskängor till kläder och kök. Boken ägnar stort utrymme åt de problem och svårigheter man kan stöta på under en vandring.
    Var söker man sin tillflykt om vädret slår om? Hur använder man karta och kompass? Vilken säkerhetsutrustning ska man ha med sig? I boken presenteras såväl internationella som skandinaviska vandringsleder.






    ALLT DU BEHÖVER VETA är en ny serie handböcker som kommer att täcka ett brett spektrum av ämnen. Böckerna, som är skrivna av internationellt välrenommerade
    experter, innehåller ett stort antal foton, teckningar, kartor och annan grafik som på ett pedagogiskt sätt visualiserar det faktaspäckade innehållet.

















    75,00 kr
  30. Hästar  Cube Book
    Hästar Cube Book
    Beskrivning
    Här är presentböckerna som sticker ut från mängden. Det knubbiga kvadratiska formatet och de 736 sidorna ger ett annorlunda och exklusivt intryck. Böckerna är fyllda med bilder från ledande fotografer från hela världen. Till varje bild finns en kort men kärnfull bildtext som förklarar och ger sammanhang. En CUBE-BOOK är fascinerande, intressant, vacker och lärorik för barn lika väl som för vuxna. Hästar Kraftfulla och romantiska bilder för alla hästälskare. Raser från hela världen, hästsport, vildhästar, föl och paradhästar.
    100,00 kr
  31. Ner på jorden
    Ner på jorden
    Beskrivning
    Boken riktar sig till alla som arbetar i kyrkan. Författaren vill vidga synfälten, öka vår förmåga att leva oss in i andras villkor och utifrån detta göra en insats.
    50,00 kr
  32. En lastbil full med bananer
    En lastbil full med bananer
    Beskrivning
    byn San Antonio, i det fattiga höglandet i Guatemala är det synliga beviset på utveckling den lastbil som byn köpt in, till en del med svenskt bistånd. Tack vare den slipper indianbefolkningen fördyrande mellanhänder vid bananhanteringen och kan behålla mer av vinsten själva. Beskrivningar av socio-politiska förhållanden varvas med dialoger, den historiska bakgrunden berörs också
    50,00 kr
  33. Medan livet har sin gång
    Medan livet har sin gång
    Beskrivning
    Böner om hur livet har sin gång
    50,00 kr
  34. Basförsamlingar - den lilla kyrkan i den stora
    Basförsamlingar - den lilla kyrkan i den stora
    Beskrivning
    Författaren , som varit präst i Brasilien, berättar hur ett par basförsamlingar har uppstått och utvecklats. Han skildrar hur de vuxit till en förnyande kraft i den brasilianska kyrkan och samhället. För någrta är basförsamlingarna ett hot, för andra ett löfte.
    29,00 kr
  35. Tacka livet!
    Tacka livet!
    Beskrivning
    Om att åldras med tillförsikt.
    50,00 kr
  36. Galileen Vandringar i bibliskt landskap
    Galileen Vandringar i bibliskt landskap
    Beskrivning
    Vi vandrar in i de trakter där Jesus levde och verkade.
    30,00 kr
  37. Tusen skäl att leva
    Tusen skäl att leva
    Beskrivning
    Meditationer av den brasilianske biskopen - en radikal, förargelseväckande och djupt from människa, en fredens man. Han ger oss sina skäl att leva trots livets hos och hårdhet. "Jag bläddrar i en liten vacker bok av Dom Helder Camara, freds- och fattig-biskopen i Brasilien. Den heter 'Tusen skäl att leva' och är små lyriska meditationer på några rader, skimrande som pärlor. Camara har verkligen levat med människors sorg, svält, tortyr, död, gjort det allt till sitt eget. Hans meditationer lyser av tacksamhet och glädje. 'Ofattbara mysterium: livet får näring av döden' säger han och det är inte en fras, han om någon vet vad han talar om." Ingmar Ström i Tidningen Vi
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  38. Det kostade dem livet
    Det kostade dem livet
    Beskrivning
    Liisa Tallgren skilldrar gripande och engagerat sin förtvivlade kamp för de två sönerna - båda offer för narkotika.
    50,00 kr
  39. Du skall bli stum
    Du skall bli stum
    Beskrivning
    En lättläst berättelse med verklighetsunderlag. Om en pastors svåra situation när det andliga ledarskapet ifrågasätts. - Och det som hände på 1930-talet händer också idag.
    50,00 kr
  40. Duvan och Messias
    Duvan och Messias
    Beskrivning
    Legenden om en duva som sörjde för att hon aldrig fick se det lilla Jesusbarnet och hur det kom sig att duvan blev symbolen för den helige Ande.
    15,00 kr
  41. Låt barnen komma
    Låt barnen komma
    Beskrivning
    Den här boken är ett hjälpmedel vi kan ha när barnen ska förberedas för nattvarden.
    20,00 kr
  42. Första Petrusbrevet
    Första Petrusbrevet
    Beskrivning
    Avsnitten kommenteras i tre avdelningar under
    noter, analys och utläggning.

    NOTERNA ger bättre förståelse av textens detaljer.

    ANALYSEN visar vad det är som bestämmer tolkningen av avsnittet.

    UTLÄGGNINGEN klarlägger textens budskap.
    295,00 kr
  43. Fantasins underland
    Fantasins underland
    Beskrivning
    Det här är en bok för alla som tycker om litteratur. Framför allt är det en bok för lärare, barn- och ungdomsledare och föräldrar som vill lära sig något om den fantastiska berättelsen för att kunna ge vidare åt andra.
    75,00 kr
  44. Blodskällan
    Blodskällan
    Beskrivning
    Läsaren får bekanta sig med tre familjer från bibeln.
    30,00 kr
  45. Kärlek. En bok för barn
    Kärlek. En bok för barn
    Beskrivning
    Pekbok för de minsta barnen.
    15,00 kr
  46. Björn - en handikappad pojke
    Björn - en handikappad pojke
    Beskrivning
    Björn är 6 år och hjärnskada. Boken villi text och bilder försöka ge svar på några av de frågor vi ställer när vi möter ett barn som är "annorlunda"
    24,99 kr
  47. Matteus går på marknaden
    Matteus går på marknaden
    Beskrivning
    Matteus går vilse i en liten stad.Han träffar några andra barn och börjar leka. Till slut har han tappat bort sina kusiner som han följer med.
    15,00 kr
  48. Båge i skyn
    Båge i skyn
    Beskrivning
    Författaren berättar minnen ur sitt liv. De anknyter till hans tro och till Bibeln. Resultatet blir underfundigt. Och det gäller för läsaren att hitta den underton som finns i de korta styckena.
    50,00 kr
  49. En fågel i skogen
    En fågel i skogen
    Beskrivning
    En svart fågel flyger in i köket och sätter sig på femårige Bengts huvud. En skrämmande upplevelse som följer med under uppväxtåren. Den svarta fågeln blir sedan symbol för det som är ont och hotfullt.
    50,00 kr
  50. Nya testamentet minne av konfirmationen svart el. vit
    Nya testamentet minne av konfirmationen svart el. vit
    Beskrivning
    Nya testamentet svart eller vit med orden "Minne av konfirmationen" tryckt på framsidan Översättning: NT 81. Utan noter och uppslagsdel
    20,00 kr
  51. Barn en gåva
    Barn en gåva
    Beskrivning
    Texterna har skrivits och samlats av MArion Stroud och LisBeth Wedin.
    50,00 kr
  52. Uppdrag i Sydamerika
    Uppdrag i Sydamerika
    Beskrivning
    Den här boken handlar om ett facinerande avsnitt av den svenska utlandskyrkans historia.
    40,00 kr
  53. Han skall bli stor
    Han skall bli stor
    Beskrivning

    Avsedd för barn och ungdom.50 enkla illustrationer förklarar en del fakta i texten.Innehåller Lukas och Johannes evangelium och Apostlagärningarna.

    40,00 kr
  54. Kontakt-men med vad?
    Kontakt-men med vad?
    Beskrivning
    Vem var det hon fått kontakt med? Kunde hon lita på budskapen? Det här är ingen science fiction utan författarens egen sanna berättelse.
    40,00 kr
  55. Hemlös i församlingen?
    Hemlös i församlingen?
    Beskrivning
    Eskil Hofverg skriver: "Jag vill se församlingen som ett hem, men familjen som lever där - Guds familj - består av en brokig skara människor."
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  56. NN-Klubben Barn i Sverige tänker på Etiopien
    NN-Klubben Barn i Sverige tänker på Etiopien
    Beskrivning

    NN-klubbens medlermmar är två tjejer från Sverige och en från Etiopien. Klubben utökas och det blir både en utställning och en lång resa....Efter varje kapitel finns frågor och uppgifter. Recept och sånglekar

    30,00 kr
  57. Ett hem långt hemifrån
    Ett hem långt hemifrån
    Beskrivning
    Sjömanskyrkornas verksamhet har alltid varit intressant och spännande. Den är också en betydande del av svensk kyrkohistoria.

    125,00 kr
  58. Lust och nöd
    Lust och nöd
    Beskrivning
    I denna bok diskuterar Bo Lindberg en hel rad av de problem som kan möta en ung människa, alltifrån uppbrottet från barndomshemmet. Det gäller arbete, fritid,kärlekoch äktenskap, pengar och mycket mer.
    50,00 kr
  59. Olof Leander Allard Fältjägare och predikant
    Olof Leander Allard Fältjägare och predikant
    Beskrivning
    Olof Leander Allard började sin bana som föräldralös, utan hem och anhöriga. Det är "ett under att pojken överlevde" säger författaren.
    50,00 kr
  60. NN-Klubben En berättelse om Etiopien mitt i Sverige
    NN-Klubben En berättelse om Etiopien mitt i Sverige
    Beskrivning

    En berättelse om Etiopien mitt i Sverige.Till varje kapitel finns frågor och aktiviteter.

    30,00 kr
  61. Mesqelblommans land
    Mesqelblommans land
    Beskrivning
    Mesqelblommans land : en bok om svältens och hoppets Etiopien
    50,00 kr
  62. Religion i skolan, men hur?
    Religion i skolan, men hur?
    Beskrivning
    Syftet med boken är att ge lärare och blivande lärare i grundskolan en utgångspunkt för sin undervisning.
    50,00 kr
  63. Svälten på Afrikas horn
    Svälten på Afrikas horn
    Beskrivning
    Alla minns vi svälten på Afrikas horn, särskilt i Etiopien-- ännu är den inte över. Men vi glömmer lätt behovet av hjälp. Ta dig tid att läsa denna bok som sätter in svältkatastrofen i dess rätta sammanhang.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  64. Biskop Desmond Tutu
    Biskop Desmond Tutu
    Beskrivning

    Porträtt av fredspristagaren Desmond Tutu- biskop av Johannesburg.

    50,00 kr
  65. Gode Gud
    Gode Gud
    Beskrivning
    I Storkyrkan i Stockholm har man kunnat lämna in bönelappar hos kyrkans präster. De mest läsvärda har samlat i den här boken. Caroline Krook ger sin syn på vad bön är och bönens betydelse för folk i alla åldrar och livssituationer.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  66. Kyrkornas hemligheter : södra Sverige
    Kyrkornas hemligheter : södra Sverige
    Beskrivning
    Kyrkor och dess omgivande gårdar eller snarare parker utgör en stor del av vårt kulturarv. Detta sett ur flera perspektiv såsom arkitektoniskt, konstnärligt och historiskt. Vi har en mer än tusenårig relation till kyrkan och den har under alla tider betytt mycket för människan på många olika plan.
    175,00 kr
  67. Mamman, mordet och det otänkbara mötet : en sann berättelse
    Mamman, mordet och det otänkbara mötet : en sann berättelse
    Beskrivning
    Ett barn försvinner...
    En fostermamma ställs inför ett omöjligt val...
    Ett barns framtid står på spel...

    När Debra Moerke och hennes man Al beslutade sig för att bli fosterföräldrar, kunde de aldrig föreställa sig hur deras liv skulle förändras. Debra blev särskilt fäst vid en liten flicka: fyraåriga Hannah. Hon älskade henne och gjorde allt hon kunde för att få Hannah att känna tillit och trygghet. Men när Hannah återvände till sin biologiska mamma Karen dröjde det inte länge förrän Debras värsta farhågor besannades. Debra var så tyngd av fasa och sorg att hon inte trodde hon klarade mer. Då fick hon ett telefonsamtal från fängelset. Karen, inspärrad på livstid, var gravid och hade en chockerande fråga.

    Mamman, mordet och det otänkbara mötet är en osannolik men sann berättelse om tro, familj och en resa mot till synes otänkbar förlåtelse. Det är en berättelse som testar gränserna för det mänskliga hjärtat och i slutändan ett fängslande vittnesbörd om hur villkorslös kärlek kan förvandla även de mörkaste nätter till hoppfyllda morgnar.

    Sagt om boken
    ”När du börjar läsa den här boken kommer du att gripas av den starka, och i vissa stycken ofattbara berättelsen … När du har läst klart kommer du att bli tagen av Guds mäktiga nåd. Det är en berättelse som bara Gud kan skriva.
    Ruth Graham Utdrag ur boken
    Jag stirrade ett ögonblick på den gula telefonen, nästan rädd att lyfta på luren med tanke på alla dåliga nyheter jag fått på kort tid. Jag kunde inte föreställa mig vem som ringde så här tidigt. Så sprang jag snabbt fram till telefonen innan den väckte alla i huset. ”Hej, detta är Natrona länshäkte”, sa en inspelad röst. ”Ni har ett betalsamtal från en intern. Vill ni betala avgiften svara ja nu. I annat fall lägg bara på luren.
    En intern? Det gick runt i magen, och det for som en stöt genom kroppen. Jag kunde bara tänka på en intern – den jag tänkt på hela natten. Det sprängde i huvudet, och käkarna stelnade. Tror hon verkligen att jag tänker betala samtalet och prata med henne? Är hon galen? Tankarna rusade runt i huvudet när jag tog luren från örat och tänkte lägga på.
    ”Aldrig livet”, viskade jag.
    I samma sekund slog mig en tanke. ”Skulle jag svara om hon ringde till mig?” Jag kände igen rösten: Jesus. Jag stelnade till.
    ”Du är mina händer och fötter och min röst. Är du mitt sändebud eller inte?
    Jag visste att jag måste svara. ”Herre, var med mig. Detta klarar jag inte på egen hand”, viskade jag. Med ögonen vända mot himlen hörde jag mig själv tydligt säga ett ja både till den automatiska telefonsvararen och till Jesus

    150,00 kr
  68. Dag för dag
    Dag för dag
    Beskrivning
    När jag undervisade i kyrko- och missionshistoria i Tanzania på 1980-talet fann jag, till min egen stora förvåning, att hela årets dagar kunde täckas av viktiga händelser i kyrkans historia. I det här kalendariet för hela året, lyfter jag fram dramatiska och avgörande – ibland komiska – händelser i modern kyrkohistoria, men också en hel del från missionshistorien. Boken innehåller exempel på segrar och nederlag, framgångar och besvikelser för enskilda och för kyrkan i stort.

    Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett flertal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Numera leder han och hustrun Overa ett arbete bland utsatta barn i Tanzania.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  69. Tungotal, tänkande, tjänande
    Tungotal, tänkande, tjänande
    Beskrivning
    Den här boken tar sin utgångspunkt i tungotalet, tänkandet och tjänandet. Vi behöver mer av hängivenhet, inte mindre. Vi behöver mer av andliga erfarenheter, inte mindre. Men vi behöver också tid för tänkande och reflektion. Det vi bär av andlighet får inte leda till intellektuell dumhet och intellektuell korruption. Förhoppningen är att vi får se en generation kristna som håller ihop tungotalet och tänkandet i ett hängivet tjänande för andras bästa.

    Författaren Daniel Alm är en del av den moderna pingstväckelsen, en allkristen förnyelserörelse som också blivit en församlingsrörelse. Pingströrelsen har ibland beskrivits som kyrkans tonåring. I jämförelse med de historiska kyrkorna är pingströrelsen fortfarande ung och söker nog fortfarande en del av sin identitet. Om den här boken kan hjälpa dig att forma en identitet genom att hålla ihop hjärta och hjärna, andliga erfarenheter och samhällsengagemang, har den tjänat sitt syfte.

    Daniel Alm är föreståndare för Pingstförsamlingen i Västerås och Pingst fria församlingar i samverkan. Tungotal tänkande och tjänande är Daniels femte bok

    135,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  70. Se, jag gör allting nytt
    Se, jag gör allting nytt
    Beskrivning
    En andaktsbok med korta kärnfulla texter med handfasta råd för ett liv i förändring!

    Vi har alla behov av att känna att våra liv kan förbättras, att våra förhållanden kan bli stabilare och att framtiden ser ljus ut. Se, jag gör allting nytt av bästsäljande författaren John Eldredge guidar dig genom 365 dagar av förnyelse och förändring. Genom att följa Gud med hela hjärtat kan du få en fördjupad och mer berikande relation med både Honom och andra runt omkring dig.
    Se, jag gör allting nytt kommer att tända ett hopp inom dig, ge ny kraft och uppmuntra dig att satsa på dina relationer. Den vill förnya din livsglädje och återskapa en passion för din Skapare!
    Var och en av bokens 365 andakter innehåller en bibelvers, en tankeväckande text och en bön eller inspirerande utmaning som hjälper dig på vägen till en varaktig förändring i ditt liv.

    ”Upplyftande, inspirerande och riktigt bra för själen!” /J Matin

    John Eldredge är lärare, själavårdare och bästsäljande författare. Han är engagerad i Ransomed heart, en organisation med syfte att hjälpa människor att upptäcka Gud.

    175,00 kr
  71. Era fiender
    Era fiender
    Beskrivning
    I en värld som förlorat sitt fäste är allt tillåtet ...

    Madelene har gillat Benjamin länge, ända sedan de var barn, men är medveten om att en relation mellan dem är omöjlig. Deras familjer har varit bittra fiender i generationer och hennes bror Lukas hyser ett brinnande hat mot Benjamin.

    Sista terminen på gymnasiet nås de av beskedet att alla ungdomar mellan 15 och 20 år är inbjudna att delta i ett statligt bostadslotteri. Benjamins instinkter skriker åt honom att något inte stämmer, men hur han än vänder och vrider på informationen kan han inte upptäcka vad som är fel. Madelene vet exakt vad det handlar om – en hemlighet som kastar henne rakt in i de ångestattacker hon var övertygad om att hon lämnat bakom sig.

    Vilka spekulationer som än förekommer kring lotteriet hade inget kunnat förbereda varken Benjamin eller någon annan på konsekvenserna av det. Deras värld kommer snart att skakas om på ett sätt ingen hade trott var möjligt ...

    150,00 kr
  72. Visst gör det ont när hjärtan brister
    Visst gör det ont när hjärtan brister
    Beskrivning
    Tommy Dahlman har de senaste åren varit flitigt uppvaktad av den svenska mediekåren. Människan bakom rubrikerna har dock få ägnat en enda minut åt, i en tid som varit milt uttryckt omtumlande. Han blottlägger nu öppet och uppriktigt de bakomliggande orsakerna till de häpnadsväckande artiklar som figurerat. Tommy Dahlman undviker inga frågor utan tar tvärtom en risk att såra och irritera genom sin transparens när vi läser om skilsmässa, sex, otrohet och alkoholism. Det här är ett ärligt försök att från författarens perspektiv förklara, men absolut inte försvara, de brister hans liv har visat under en tid då många inom kyrkans värld visat distanserad skadeglädje, samtidigt som andra troende funnits vid hans sida och utsträckt både barmhärtighet och nåd.

    Som en röd tråd i boken utmanas även den moderna vetenskapen, som framställts som objektiv, absolut och tillräcklig, medan en religiös tro beskrivits som subjektiv, grundlös och onödig. Med stor intellektuell integritet försvaras den kristna tron i en allt mer förvirrad tid där vetenskapen gång efter gång visat sig inte räcka till för de stora livsfrågorna.

    135,00 kr
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  73. Här för att stanna : kristen i skapelsens ljus
    Här för att stanna : kristen i skapelsens ljus
    Beskrivning
    Leder kristen andlighet människan bort från världen – eller till en djupare bejakelse av den? Kristen tro uppfattas ofta som världsfrånvänd och livsfientlig. Ett liv med Skaparen ställs i motsats till ett liv i hans skapelse. Lösryckta bibelord har ofta fått förstärka det intrycket. Stefan Gustavsson tar oss med på en jakt efter Bibelns grundtema. Här väntar spännande upptäckter: Världen är Guds värld, och frälsningen är en återupprättelse av den – inte en befrielse från den! Det handlar om kristen andlighet med ett mänskligt ansikte.

    Här för att stanna är en nyutgivning av den uppmärksammade boken Gör som Gud – bli människa, som nu har redigerats och utökats med fyra nyskrivna kapitel.

    Stefan Gustavsson är direktor för Apologia – Centrum för kristen apologetik och en välkänd föreläsare och författare. Han har tidigare gett ut böckerna Kristen på goda grunder, Skeptikerns guide till Jesus del 1 & 2 samt Behöver tron försvaras?

    150,00 kr
  74. När larmet går är det dags att vakna : Till Sveriges försvar
    När larmet går är det dags att vakna : Till Sveriges försvar
    Beskrivning
    När larmet går är det dags att vakna är en påminnelse om att det finns värden som är värda att försvara och om vad som har gått förlorat i Sverige. Boken samlar ett urval av ledare, nyhetstexter och intervjuer som Ruben Agnarsson i egenskap av redaktör och journalist har publicerat under åren från 2001 till 2019. Det är en tidsperiod som på det försvarspolitiska området kännetecknats av två tydliga trender: en aggressiv militär upprustning i Ryssland och en nästan lika aggressiv militär nedrustning i Sverige. Med ett unikt perspektiv skildrar Agnarsson det säkerhetspolitiska skeendet och ger av­slöjande och intressant historisk bakgrund till Sveriges försvarspolitiska beslut. Här ryms bland annat Palmemordet, IB-affären, DC3:an, Estonias förlisning och Stasi-svenskarna. Med förutseende skarpsynthet understryker boken att läget är allvarligare än vad många inser, och att vi behöver be för vårt lands gränser.
    150,00 kr
  75. Kreativ kalligrafi : hitta din egen unika stil bland 20 fantastiska projekt
    Kreativ kalligrafi : hitta din egen unika stil bland 20 fantastiska projekt
    Beskrivning
    Nog önskar du ibland att du kunde skapa dina egna, personliga kort, etiketter och andra vacka saker med hjälp av skönskrift? Judy Broad, kalligrafiexpert och lärare, leder dig i den här boken genom grunderna i modern kalligrafi, och ger dig självförtroende att skapa din egen kreativa stil med klara, tydliga steg för steg-instruktioner, illustrerade med vackra fotografier.

    100,00 kr
  76. Stora betongboken : 100 projekt från prova på till proffs
    Stora betongboken : 100 projekt från prova på till proffs
    Beskrivning
    Betong är billigt och opretentiöst. Det krävs inga förkunskaper eller särskilda redskap för att gjuta i betong och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser när du väl har vant dig vid material och tillvägagångssätt. Stora betongboken innehåller hundra projekt för såväl nybörjaren som den mer avancerade.
    150,00 kr
  77. Lilla jag går på skattjakt
    Lilla jag går på skattjakt
    Beskrivning
    Lilla jags mamma har läst i Bibeln om att man ska samla skatter i himlen. När Lilla jag får höra det beger hon sig ut på skattjakt. På vägen möter hon en liten fisk, en farbror, några barn och kyrkovaktmästaren. Men några skatter hittar hon inte... eller hur är det egentligen? Vad är himmelska skatter för något?
    120,00 kr
  78. Söndagsboken - Trefaldighetstiden
    Söndagsboken - Trefaldighetstiden
    Beskrivning
    Söndagsboken utkommer i två band som tillsammans innehåller en årgång predikningar av Bo Giertz för alla sön- och helgdagar enligt den nuvarande evangelieboken.
    135,00 kr
  79. Om djur kunde tala...
    Om djur kunde tala...
    Beskrivning
    Bl.a. blåval, näbbdjur och en sibirisk tundrapipare ”berättar” om hur underbart Gud har skapat dem och med vilka häpnadsväckande förmågor deras skapare har utrustat dem. Med mycket humor och lite ironi kommer författarna här och där in på evolutionistiska teorier men koncentrerar sig annars på att tydliggöra Guds vishet och storhet som skapare och återlösare.

    De båda författarna har i denna bok lyckats utmärkt med att på ett ytterst intressant och underhållande sätt förmedla en mängd vetenskaplig information kring temat skapelse/evolution.

    En bok som gammal och ung, kristen som ickekristen, fackfolk och lekmän kommer att ha både glädje och nytta av.

    65,00 kr
  80. Cookies for Rookies
    Cookies for Rookies
    Beskrivning
    Säg bara "jag har bakat till er idag", och jag kan lova att du får hurra-rop och stora leenden tillbaka. Det är något hemtrevligt och mysigt med hembakta kakor antingen du ger dem till någon annan, eller bakar dem till dig själv. Med den här boken som hjälp är det lätt att börja och du går från att vara en rookie till mästare på nolltid. Bakning ska vara lätt och roligt, och så klart ska man inte glömma en viktig sak – resultatet ska helst vara ätbart! Förhoppningsvis så gott att du får lust att baka om och om igen …
    75,00 kr
  81. Alfons kalasbok
    Alfons kalasbok
    Beskrivning
    Snart fyller Alfons år. Han ska ha kalas för alla sina vänner. Här delar han med sig av sina allra bästa tips inför kalaset. Hur gör du fina ballonggirlanger? Vad är en tillsammanstårta? Alla lekar och tips är enkla och kräver inga dyra inköp, det mesta kan man göra av saker man har hemma. En praktiskt handbok som räcker länge, inför de minstas allra första kalas.

    Alfons kalasbok är en fristående bok baserad på Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

    85,00 kr
  82. Det goda gröna : mat från min trädgård
    Det goda gröna : mat från min trädgård
    Beskrivning
    Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

    I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

    Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

    175,00 kr
  83. Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kläder
    Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kläder
    Beskrivning
    Att öppna dörren till sagans värld är att träda in i ett förunderligt universum av hemliga stigar, fantasi och äventyr. Och om man - som författaren Celia B. Dackenberg - inte kan låta bli att hålla utkik efter stickade plagg så är det ett underbart landskap att botanisera i. I den här boken tolkar hon de favoriter som ger skydd och karaktär åt våra mest älskade barnboksfigurer.

    Att Pippi Långstrump redan är en modeikon för barn vet vi. Här får vi dessutom stickbeskrivningar till allt från tomtebobarnens ängsullströjor till Mymlans randiga klänning och Findus pigga mössa.

    Sammantaget blir det cirka 20 stickbeskrivningar som varvas med essäer om handarbete, mode, material och kulturhistoria. Det kan handla om hur Coco Chanel tar sig an den klassiskt manliga sjömanströjan och förvandlar den till en symbol för självständiga kvinnor, men också om raggsockans eviga liv.

    Att sticka ett plagg till någon är inget mindre än en kärlekshandling, ofta från en generation till en annan. Den sagoskatt vi har, som barn och vuxna kan mötas kring, är en perfekt utgångspunkt för en bok som tar det här med stickning - och sagor - på precis så stort allvar som det förtjänar.

    175,00 kr
  84. Sverige vägatlas
    Sverige vägatlas
    Beskrivning
    Ny reviderad utgåva av Leginds Vägatlas med tydliga lättlästa och uppdaterade kartor i riktigt bra skala. Innehåller översiktskartor, sverigekartor 1:265.000 / 1:360.000, 20 stora stadskartor, trafikinformation och register.
    150,00 kr
  85. Den stora världsatlasen
    Den stora världsatlasen
    Beskrivning
    Den stora världsatlasen är idealisk som en geografisk referens för hela familjen. Med de nyligen omarbetade och anpassade kartorna är atlasen fullständigt uppdaterad med nuvarande nationella gränser och innehåller användbar och uppdaterad kunskap om kontinenterna och alla länder. Atlasen illustreras med 72 fantastiska bilder, varav många är från National Geographic. Den stora världsatlasen innehåller: Fysisk och politisk världskarta - Kartor över alla kontinenter - Landkarta över Europa på en skala av 1:2 miljoner och i andra världsdelar 1:10 miljoner - Fakta om alla länder och information om kontinenterna - Flagga av alla länder i färg - Registrera på 45 sidor med 50.000 referenser, vilket gör det enkelt att hitta det du söker.
    295,00 kr
  86. Skärgårdens växter och djur
    Skärgårdens växter och djur
    Beskrivning
    Faktabok i handboksformat med tydliga, vackra beskrivande foton samt kortfattad artbeskrivning av skärgårdens växter och djur.
    225,00 kr
  87. Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
    Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
    Beskrivning
    Genom stormen är en stark påminnelse till oss om Guds trofasthet och närvaro i livets mörkaste, svåraste och mest utmanande situationer.
    Boken tar sin utgångspunkt i den dramatiska båtresa som för den fängslade aposteln Paulus och hans vänner till Rom. Det var en resa där allt tycktes förlorat i förvivlans natt, men där ett änglabesök från himlen fick tända nytt hopp.

    Prästen och bibelläraren Hans Weichbrodt levandegör resan på ett medryckande sätt och delar öppenhjärtigt med sig av erfarenheter från sin egen livsresa. På så sätt hjälper han läsaren att identifiera sig med Paulus i medgång och motgång, och visar hur resan kan vara en spegel av vår och Kristi Kyrkas resa över tidens hav på väg mot evigheten.

    • Köp 3 för 140,25 kr/st
  88. Vredens tid - Pocket
    Vredens tid - Pocket
    Beskrivning
    En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."( ...)den här fullfjädrade debutthrillern plockar jag utan minsta tvekan in bland ÅRETS BÄSTA BÖCKER." Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin"Det här är verkligen en rafflande historia"Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige"Vredens tid är en väl genomarbetad och maffig debut av Tegenfalk."Smålänningen"Tegenfalk har skapat en avancerad intrig där samspelet mellan karaktärerna känns äkta. Rekommenderas varmt till läsning!"Torkel Lindquist, Bibliotekstjänst"Historien är både fyndig och spännande." DAST Magazine
    40,00 kr
  89. När kommer Jesus?
    När kommer Jesus?
    Beskrivning
    Titeln på boken är en fråga. Vi vet naturligtvis att ingen kan förutsäga dag eller stund. Däremot kan vi genom bibelordet få vägledning om när denna stora händelse närmar sig. Finns det tidstecken som tyder på att Jesu återkomst är nära? I så fall är dessa tecken i tiden värda att ta vara på. Bokens titel väcker också andra frågor. När Jesus kommer – blir de troende uppryckta till Honom? Sker det i så fall före eller efter vedermödan?

    Det är uppenbart att det snabbt skett en stor förändring inom svensk kristenhet, där förkunnelsen om att Jesus ska komma tillbaka inte längre är prioriterad. Varför – och hur – har det kunnat bli så här? Boken vill ge svar och vara ett redskap för en förändring. Inte för att spekulera om framtiden, utan för att ha insikt i det profetiska ordet.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  90. Svarta damen
    Svarta damen
    Beskrivning
    Efter succén med Styx märke fortsätter kampen mellan schackpjäserna i den populära Äventyren i Sagofallen-serien.

    Svarta damen är tillbaka och nu vill hon åt Tidens bok. Om hon lyckas kommer Svarta kungen och mörkret ta över Sagofallen och den ondskefulle Styx ockupera Sofia och Leos egen värld. Sofia och Leo måste förstöra boken en gång för alla. Leo blir anförtrodd en hemlig karta med platser som undervattensstaden Vatombia och Sagornas äng. Målet är att ta sig fram till Stjärnfallens kulle. Men vem kan de egentligen lita på och kommer de hinna förstöra boken i tid?

    Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, som alla är riktiga bladvändare. Böckerna riktar sig till alla från cirka 6 år och uppåt (särskilt lämplig för bokslukaråldern). Kapitlen är korta och spännande och man kommer direkt in i handlingen. Böckernas fina illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

    Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

    Äventyren i Sagofallen består av:
    1. Styx märke
    2. Svarta damen
    3. Vita löparen
    4. Den magiska rustningen
    5. Flykten från tornet- släpps våren 2019
    6. Pantones ö - släpps hösten 2019
    7. Snöugglans sigill - släpps våren 2020

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  91. Styx märke
    Styx märke
    Beskrivning
    På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek.Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp börjar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!

    Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, som alla är riktiga bladvändare. Böckerna riktar sig till alla från cirka 6 år och uppåt (särskilt lämplig för bokslukaråldern). Kapitlen är korta och spännande och man kommer direkt in i handlingen. Böckernas fina illustrationer är gjorda av Therése Larsson.

    Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com)

    Tre röster från läsare: "de mest spännande böcker jag någonsin läst", "tom bättre än Narnia" och "bara älskar de här böckerna".

    Äventyren i Sagofallen består av:
    1. Styx märke
    2. Svarta damen
    3. Vita löparen
    4. Den magiska rustningen
    5. Flykten från tornet- släpps våren 2019
    6. Pantones ö - släpps hösten 2019
    7. Snöugglans sigill - släpps våren 2020

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  92. Om livet före döden
    Om livet före döden
    Beskrivning

    Om livet före döden är en tankebok som diskuterar vad som faktiskt är viktigt i livet. Utifrån sina erfarenheter som terapeut, möten med många människor på olika nivåer inom arbetslivet och inte minst mycket personliga erfarenheter, diskuterar författaren hur vi hanterar våra liv. Hon menar att vi kanske måste börja tänka om, lära oss ta ansvar för våra liv, skaffa oss nya värderingar innan det är för sent - innan döden hinner ifatt oss.

    Grundläggande är vikten av att vi lär oss ta ansvar för vad vi säger, vad vi gör och hur vi lever våra liv. Att försöka skärskåda sin egen värderingsbakgrund och få upp ögonen för vilka förklaringsmodeller vi många gånger gömmer oss bakom är en aspekt av denna process. En annan sida av arbetet är att ärligt analysera sina målsättningar, sina valmöjligheter och de alternativa lösningar vi ställs inför. Åter en annan aspekt är att ta ansvar för sin kropp och sin hälsa, att lära sig lyssna på vad kroppen faktiskt säger oss innan det är för sent.

    När vi tar både livet och oss själva på allvar i denna ständigt pågående process kan vi nå fram till insikt och mogenhet - vi kan bli regissör för vårt eget liv.

    Om livet före döden vill få oss att öppna ögonen för vårt eget ansvar för vad som är viktigt. Boken kan ses som ett underlag för en ständigt pågående diskussion. Som i sina tidigare böcker vinnlägger sig författaren om ett direkt och omedelbart tilltal. Tonen är mycket personlig och många gånger en aning polemisk.

    100,00 kr
  93. Hopp i mörkret
    Hopp i mörkret
    Beskrivning
    ”Jag vill tro, jag vill hoppas, men...” Som pastor har Craig Groeschel fått höra de orden många gånger. Ibland har han själv uttalat dem. Vi vill känna Guds närhet, vi vill förstå oss på honom, vi vill tro att han hör våra böner – men när livet gör som mest ont undrar nog de flesta av oss, om Gud egentligen bryr sig.
    Kanske hoppas vi och förtvivlar samtidigt. Då är frågan vad som talar högst – hoppet eller förtvivlan? Kan Gud vara god om livet är rena rama motsatsen?

    I Hopp i mörkret visar Groeschel på bibelberättelsen om pappan, som kom med sin demoniserade son till Jesus och sa: ”Jag tror. Hjälp min otro!” Den uppriktigheten uppskattade Jesus! Han helade inte bara pojken. Han befriade pappan också, från den hopplöshet som lagt sig över honom. Jesus vill göra samma sak för oss, idag. Groeschel har en dotter med svåra hälsoproblem och berättar öppet om hur det påverkar hans tro och Gudsrelation.
    Han uppmanar oss att inte hymla med de svåra frågor, som vi faktiskt har. Tvärtom! Gå till Gud med dem: Var var du när jag blev våldtagen? – Hur kunde du tillåta att mitt barn föddes med ett funktionshinder? – Varför kom cancern tillbaka? – Varför måste jag leva ensam när alla mina kompisar redan är gifta? När livet gör som mest ont längtar vi som mest efter förståelse och hopp. Sann förståelse. Äkta hopp. Det vi behöver få fatt i är att vi kan tro på en god Gud – när det är som mörkast. Det svåra, det som får oss att tvivla på att han bryr sig det minsta, just det kan stärka vår tro och föra oss närmare Gud. Det är budskapet i den här boken. Var ärlig mot dig själv och mot Gud! Gör som mannen i Bibeln och säg öppet och ärligt: ”Jag tror. Hjälp min otro!

    Craig Groeschel är grundare av och pastor i församlingen LifeChurch.tv, en ton­givande kyrka som finns på många platser och som skapat bibelappen YouVersion som laddats ner till över 300 miljoner enheter. Craig, hans fru, Amy, och deras sex barn bor i Edmond, Oklahoma där Life­Church.tv startade 1996. Craig är också författare till flera böcker.

    125,00 kr
  94. Sånger och sångare Vol 3
    Sånger och sångare Vol 3
    Beskrivning
    I Hällzons läsvärda texter kan du följa med på sångarnas livsresa och förstå hur deras relation till Jesus formade deras sånger. Inspireras av Jan Sparrings omvändelse från ett liv med droger till att bli evangelist. Förundras över historien om hur en stammande ung Andraé Crouch fick musikens gåva av Gud. Följ med på Carl-Erik Olivebrings spännande karriär som sångare i USA.
    Jag upplever själv att den här boken innehåller något av det bästa och gripande, som jag skrivit. Det gemensamma för de olika personerna är att de valt – och trots allt – kommit in i Guds plan för deras liv. Jag har själv gripits till tårar, när jag läst om de svåra prövningar, som några fått genomgå”, skriver Hällzon i sitt förord.

    Sångare i boken: Pelle & Evie Karlsson, Sam Gullberg, Bröderna Samuelson, Nils Nygren, Lennart Jernestrand, Jan Sparring, Carl-Erik Olivebring, Mahalia Jackson, Andraé Crouch, G. Beverly Shea, Ralph Carmichael och John W. Peterson

    125,00 kr
  95. Mod att leda : modigt arbete, jobbiga samtal, hela hjärtan
    Mod att leda : modigt arbete, jobbiga samtal, hela hjärtan
    Beskrivning
    I en rad bästsäljande böcker har Brené Brown lärt oss vad det innebär att våga vara sårbar och operfekt, att resa sig stark och och att trotsa livets vildmark. I den här boken så visar hon oss hur vi kan omvandla dessa idéer i praktiken så vi kan ta ett steg vidare och få mod att leda.

    Ledarskap handlar nämligen inte om titlar, status och makt över andra människor. Ledare är de som håller sig själva ansvariga för att upptäcka potentialen i människor och idéer, och att kunna utveckla den potentialen. Den här boken är för alla som vill välja mod före bekvämlighet, att göra en skillnad och börja leda.

    När vi vågar leda så försöker vi inte låtsas att vi har alla de rätta svaren, utan vi fortsätter vara nyfikna och ställer de rätta frågorna. Vi ser inte makt som något ändligt som vi kan vaka över, vi vet att makt blir oändlig om vi delar med oss av den och arbetar och strävar efter att harmonisera auktoritet med ansvarighet. Vi undviker inte svåra samtal och situationer, utan vi lutar oss istället mot den sårbarhet som är nödvändig för att kunna utföra ett gott arbete.

    Men ett modigt ledarskap i en kultur som definieras av brist, fruktan och osäkerhet kräver att vi vågar bygga upp de modiga gåvor och kvaliteter som är unikt mänskliga. Vi upptäcker vad det är människor kan göra som maskiner inte kan: Empati, sammanfogande och mod att börja. I Mod att leda ger oss Brené Brown handlingskraftiga strategier och verktyg för att göra ett modigt arbete och ta jobbiga samtal med hela och varma hjärtan. BRENÉ BROWN är sociologen, forskaren och författaren som fått miljontals människor att fundera över möjligheten att få ett lyckligare liv genom att våga vara sårbara och modiga. Hennes föredrag om sårbarhet vid TEDx-konferensen har visats närmare 30 miljoner gånger! Libris har tidigare gett ut Mod att vara sårbar, Våga vara operfekt, Resa sig stark och Trotsa vildmarken.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 229,50 kr/st
    • Köp 10 för 216,75 kr/st
  96. Evigheten har redan börjat : en radikal återupptäckt av vad jesus faktiskt menade med frälsning
    Evigheten har redan börjat : en radikal återupptäckt av vad jesus faktiskt menade med frälsning
    Beskrivning
    Vad är egentligen frälsning?

    I den här boken argumenterar John Ortberg för att själva begreppet "frälsning" behöver räddas från det missförstånd som det ofta alltför ofta fått både innanför och utanför kyrkan. Många tror att "bli frälst" handlar om att klara minimikraven för att komma till himlen när man dör. Men det var inte alls så som Jesus beskrev det.

    Rätt förstått är att bli frälst det mest trängande behovet för varje enskild människa, oavsett om man ser sig som religiös eller inte. Frälsning är upprättandet av skapelsen och mänskligheten, att uppleva Guds närvaro, nåd och kraft och något som börjar nu. Här på jorden!

    Många tänker sig evigheten som någonting som börjar när vi dör. Jesus talar inte om evigheten på det sättet. Han definierar "evigt liv" bara en gång och med stor precision och på ett sätt som har gått förlorad i vår tid. Det handlar mer om att få himlen in i oss än att få oss till himlen. Det handlar mindre om tro på rätt uppsättning dogmer och desto mer om att följa Jesus exempel.

    I Evigheten har redan börjat vill John Ortberg:
    visa på den radikala återupptäckten av vad Bibeln i själva verket säger om frälsning
    återerövra Nya testamentets definition av frälsning, evigt liv och de glada nyheterna
    avfärda myten att evigt liv är någonting vi bara kan hoppas erfara efter döden

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  97. Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvisa och försoning
    Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvisa och försoning
    Beskrivning
    Bryan Stevenson är USA:s unge Nelson Mandela en lysande jurist som med modigt och med övertygelse kämpar för att garantera rättvisa för alla. Den är lika fängslande som en kriminalroman, och det är inget annat än ett nations själ som står på spel. Desmond Tutu

    Bryan växte upp fattig i den segregerade södern i USA. Hans starka känsla för rättvisa gjorde att han utbildade sig till advokat och grundade Equal Justice Initiative, en juristbyrå som har inriktat sig på att försvara de som är i mest desperat behov av hjälp: de fattiga, de falskt anklagade och kvinnor och barn som har fångats i de yttersta utkanterna av rättvisesystemet.

    Ett av Stevensons första fall var Walter McMillian, en svart man dödsdömd för mord på en vit kvinna ett brott som han insisterade på att han inte begått. Fallet drog Bryan in i ett nät av konspirationer, politiska intriger, en häpnadsväckande rasistisk ojämlikhet och en juridisk balansgång och förvandlade hans förståelse av barmhärtighet och rättvisa för alltid.

    USA har den högsta graden av fängslande och inlåsning i världen. En av femton förväntas hamna i fängelse. För svarta män stiger denna siffra till en av tre. Och Death Row dödsstraff är oproportionerligt svart.

    Bryan Stevenson är grundare och direktor för Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama. Han har åstadkommit strafflindring för dussintals dömda fångar, pläderat fem gånger inför Högsta domstolen, och vunnit nationellt erkännande för sitt arbete bland den fattiga och färgade befolkningen. Han har även erhållit flera utmärkelser, bland annat the MacArthur Foundation Genius Grant.

    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 801-900 av 5454

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå