Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet

Konsten att leva är en verktygslåda för friskvård, recovery och solidaritet på andlig grund. Den här boken kommer helt rätt i tid i den process som nu är på gång, när enskilda och församlingar söker efter verktyg.
En rad författare medverkar i boken med sina olika specialkunskaper.

Från förundran till förändring
Stefan Edman skriver sitt första bidrag under favoriteken -- jätten i den sydsvenska skogsgläntan -- född ur ett ollon på 1600-talet. En ärrad, erfaren gamling som ändå är fullt alert med gulgröna blommor i små hängen varje vår.
-- Trädet, djuprotat i tillvaron, är för mig sinnebilden av våra ljusaste drömmar om trygg identitet och generös solidaritet. Minst tusen olika arter lever och dör i den gamla ekens myllriga höghus: äter, älskar, föder, tar skydd.
Stefan Edman skildrar hur mänskligheten står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare i historien. Samtidigt har våra möjligheter att lösa problemen nog aldrig varit större än nu. Det finns kunskap, teknik, pengar, strategier och faktiskt många löftesrika trender!
En av dessa hoppingivande trender skildrar Martin Lönnebo i sitt kapitel om "Andlighetens återkomst" i vår kultur. Tillvarons starkaste kraft är fortfarande på jordens och människornas sida. I sitt andra bidrag i boken visar Stefan Edman hur förändringsprocessen, steg för steg, kan börja i vårt eget liv och lokala sammanhang.

Friskvård på andlig grund
Även den enskilda människan står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare. Utmattningsfenomenen ökar och drabbar allt yngre. Relationer skaver och brister som aldrig förr. Samtidigt visar JanOlof Nordström att vi aldrig haft så många nya verktyg att lösa problemen med och påbörja en helandeprocess. Han visar hur enskilda och grupper i Sverige kan använda det "Wellbeing-bibliotek" som världens mest lästa själavårdare, Howard Clinebell, under årtionden skapat i ett sammanhang av sjudande terapeutisk kreativitet.
Med impulser från många håll skildrar Bertil Forsberg "Kurs i konsten att leva" -- ett nytt spännande friskvårdsprojekt i en medelstor svensk församling. Danspedagogen Anette Sundell-Liljedahl hävdar att det är "synd" att inte dansa och att kroppen är ett av andlighetens viktigaste instrument, att vi är skapade för hängivelse.

Det inre barnets resa till vuxenlivet
Livet går inte alltid på räls. I vissa lägen kan talet om personlig utveckling och hängivelse verka som slag i ansiktet. I ett samarbete visar Tommy Hellsten och Harry Månsus hur starka företeelser i vår uppväxtmiljö (till exempel auktoritär religion, arbetsnarkomani, övergrepp, alkoholism) kan leda till att vi försöker lindra smärtan genom att stänga av känslomässigt eller går in i en för oss främmande "roll". Men de visar också konkret hur vi kan påbörja resan till befrielse ur "nedfrysning" och falska roller och ge det inre barnet möjlighet att tänka, känna och uttrycka sin unika personlighet. Inte minst Juanita och Dale Ryan, välkända på den amerikanska recovery-scenen, ger oss vägledning genom sin folkliga bok "Andlig förskola" -- tolv steg till ett djupare liv, som i bearbetad form ingår i denna bok.

Drömmen om en rimligare värld
Det är en illusion att människor kan må bra i ett samhälle och på en jord som mår allt sämre. Många såg Annika Spalde på tv-nyheterna efter hennes avrustningsaktion mot kärnvapenbåten Trident. Den protesten gav henne flera månaders fängelse i England. Hon och Pelle Strindlund skildrar hur en andlig motståndsrörelse kan böra rent konkret, ett närverk av radikala "shalomgrupper" i Sverige.
Det tar fortfarande lika lång tid för sår att helas som det gjorde på stenåldern. Även psykiska sår och nära relationer behöver tid. Eva-Karin Holst och flera röster från Shalomgemenskapen i Stockholm skildrar sitt djärva försöka att befria livet och ge relationerna ett "sabbatsutrymme" mitt i vårt uppskruvade turbosamhälle.
I lager
Mer information
Författare Månsus, Harry
Förlag Libris förlag
Bredd 165
Höjd 230
Rygg 18
Omfång (sidor) 279
Mediatyp Bok
Bandtyp Häftad
Utg.datum 20050317
Upplagenr 0
PLU 9789171957504
ISBN 71957504
Vikt (g) 450.0000
Lagerstatus Begränsat lager
150,00 kr
  • Köp 3 för 135,00 kr st och spara 10%
  • Köp 10 för 127,50 kr st och spara 16%

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå