Laga kryddigt : etiopisk & eritreansk mat för svenska kök

Inspirerad av sina barns och barnbarns intresse för den traditionella etiopiska och eritreanska maten, har bokens författare Gennet Awalom under fem års tid valt ut recept och anpassat dem till svenska kök vad gäller mått och tillagningssätt. Resultatet har blivit en kokbok som tar oss med in i en ny värld av smaker och dofter. I den etiopiska och etritreanska matkulturen är Berbere, den spanska pepparn, som är mald och blandad med över tio sorters kryddor, huvudkryddan. Den använder man i en mängd olika rätter och den ger maten dess speciella karaktär. Ett annat måste på det etiopiska och eritreanska matbordet är injera, som det kallas i Etiopien, eller Taita, som det kallas i Eritrea. Det är ett pannkaksliknande och syrligt bröd som har samma viktiga roll i kosthållet som potatis och ris har i Sverige. Lycka till när du provar dig fram – våga laga kryddigt
I lager
Mer information
Förlag BoD
Bredd 216
Höjd 210
Rygg 12
Omfång (sidor) 80
Mediatyp Bok
Bandtyp Spiral
Utg.datum 20130913
Upplagenr 0
PLU 9789174632392
ISBN 74632392
Vikt (g) 380.0000
Lagerstatus Begränsat lager
365,00 kr

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå