Modet att ingenting göra : när orden inte räcker till

Vad är tröst när ingen tröst finns att ge? Vad kan man göra när inget hjälper? Vad kan man säga när inga ord finns att säga. I våra möten med den som sörjer eller är i kris är det lätt att känna stor vanmakt. Alla försök till tröst känns ofta tafatta, platta och meningslösa.

Författaren Lars Björklunds uppskattade tankebok Modet att ingenting göra, som redan sålts i över 15 000 exemplar, är en uppmuntrande och hoppfull bok för alla som vill våga finnas till för vänner och medmänniskor som har det svårt. Tilliten och trösten, tron och hoppet kan faktiskt visa sig då vi minst anar det, och våra tillkortakommanden är inte alltid de fiender som vi tror.

Människor i utsatta och svåra situationer frågar oftast inte efter svar de frågar efter närvaro. Det är bekräftelsen man minns, inte resultatet. Sorgen och trösten finns i relationen, inte i intellektet. Det handlar faktiskt om att ingenting göra.

Lars Björklund har i många år arbetat som sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Numera är han präst och själavårdare på Sigtunastiftelsen och en mycket uppskattad föreläsare. På Libris gav han senast ut Det som ger hoppet liv fem förutsättningar

I lager
Mer information
Förlag Libris Förlag
Bredd 110
Höjd 179
Rygg 8
Omfång (sidor) 117
Mediatyp Bok
Bandtyp Pocket
Utg.datum 20160817
Upplagenr 0
PLU 9789173874939
ISBN 73874939
Vikt (g) 70.0000
85,00 kr

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå