View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 394

per sida
Fallande ordning
  1. Fridtid : 365 tankar för sinnesro
    Fridtid : 365 tankar för sinnesro
    Beskrivning
    Vi talar ofta om vårt uppenbara och självklara behov av fritid men faktum är att vi har ett lika viktigt och stort behov av FRIDTID, tid för stillhet, kon­templation och eftertanke. FRIDTID 365 tankar för sinnesro innehåller en tanke för varje dag under året. En text att reflektera över, inspireras av och samtala kring. Gärna tillsammans med någon. Börja eller avsluta dagen med en stunds FRIDTID och skapa dig en nödvändig andningspaus i den ­brusande tillvaron.

    Olle Carlsson är präst, Fotiní Carlsson journalist och tillsammans har paret skrivit flera uppskattade böcker såsom Just idag 365 tankar för sinnesro, Om tröst, hopp och livsmod samt Livsstegen 12 steg till inre hälsa och även utvecklat rikstäckande självhjälpsprogrammet Livsstegen.

    Tillsammans driver de existentiella mötesplatsen Kontempel där FRIDTID praktiseras regelbundet.

    Författarna samlar också ofta sin stora stjärnfamilj till en stunds FRIDTID. Det kan vara vid frukostbordet, tv-soffan, bilen eller på kvällen hemma vid middagsbordet: I vår tid med alla mobiler, datorer och spel då det alltid händer något och vi så ofta sitter framför våra olika skärmar är det alltför sällan som vi slår oss ner tillsammans för att berätta för varandra hur vi egentligen har det. Barn och vuxna på samma nivå. Det går nästan inte att beskriva hur meningsfullt det har känts för oss och vi hoppas att du också ska tycka om det.

    FRIDTID 365 tankar för sinnesro är en fördjupad och omarbetad nyutgåva av Stilla stund med barnen 365 tankar för stora och små. Boken vänder sig till såväl unga som äldre och är en unik gåva till oss själva och de vi bryr oss om. En klok bok som håller för hela livet och alltid påminner oss om att vi är älskade och välkomna precis som vi är.

    • Köp 3 för 274,50 kr/st
    • Köp 10 för 259,25 kr/st
  2. Galen tro : det är bara galet tills det händer
    Galen tro : det är bara galet tills det händer
    Beskrivning
    Vår måste-se-det-för-att-tro-det-generation har svårt för att utöva verklig tro – en tro som tar initiativ, kliver ut på vattnet och får se berg flytta på sig. Många av oss tar hellre det säkra före det osäkra och står kvar på åskådarplats, men det är den galna tron som gör att vi får se Gud verka och förverkliga sina löften.

    I den här boken visar pastor Michael Todd hur du går i tro och kastar dig ut i ett meningsfullt liv där du tror Gud om det omöjliga. Även om du måste börja med babytro eller kansketro, kan du få kraft att släppa taget om den lata tron, lita på Gud när tron känns suddig och otydlig, och utveckla en livsstil präglad av galen tro.

    Drömmen som Gud har gett dig kanske verkar galen just nu. Men det som framstår som galet i en tid, kommer att räknas som tro i en annan.

    Det är bara galet tills det händer.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  3. Går inte - det måste gå! : min pappa, äldstebrodern
    Går inte - det måste gå! : min pappa, äldstebrodern
    Beskrivning
    En lördagsmorgon körde pappa upp mig tidigt. Jag kom ut till veden trött och lite sur, och fräste till: Har du några handskar? Pappa svarade: Den som ber om ett par handskar det första han gör, en sån ska man inte anställa. Daniel Alms far Karl-Olov visade kärlek i handling snarare än i ord. Men både ord och handling kunde vara kärva. Samtidigt fick Daniel en förebild i sin fars uthållighet och trofasthet, såväl inom familjen som gentemot Filadelfia Björköby.

    I den här boken beskriver han sin syn på ledarskap utifrån sin pappas egenskaper och erfarenheter. Han delar med sig av personliga lärdomar som ledare i olika roller och delger också tankar om Bibelns och den kristna trons undervisning om ledarskap.

    Daniel Alm är föreståndare för Pingstförsamlingen i Västerås och sedan 2016 även för Pingst fria församlingar i samverkan. Han har tidigare skrivit fem böcker och varit redaktör för en antologi.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  4. Gemenskap med Gud: Hjärtat i det kristna livet
    Gemenskap med Gud: Hjärtat i det kristna livet
    Beskrivning
    Samtidigt var Jesus ett levande exempel för dem: hans förtroliga och naturliga gemenskap med Fadern tjänade som en inspiration för lärjungarna – och gör det för oss än i dag. Platsen i det fördolda är en underbar plats. Det är en plats för att växa och lära sig. Det är en plats av helighet, härlighet och förvandling. En plats av glädje i Gud, tillbedjan och bön, där du kommer att utveckla en relation till Gud som kommer att få dig att lita på honom på ett djupt och personligt plan. Många troende har en uppriktig längtan efter att komma närmare Gud. De älskar honom och förstår att tid med honom i ensamhet är avgörande för deras andliga tillväxt, men de undrar ofta var de ska börja. I den här boken vill Mats-Ola Ishoel visa dig hur Gud inte bara vill att du ska ha en längtan efter honom, utan även genom bibliska exempel, egna erfarenheter och konkreta tips på praktisk tillämpning ge vägledning i hur du ska handla utifrån denna längtan. Var och en av oss har en kamp mot tusentals saker som tävlar om vår uppmärksamhet. Världen vi lever i blir definitivt inte mindre stressig. Uppgifter och ansvar, tv och smarttelefoner har en fantastisk förmåga att hålla oss sysselsatta. Men inte desto mindre gäller Jesu inbjudan till platsen i det fördolda fortfarande. Han kallar dig som han har kallat varje generation av troende – till en närmare gemenskap med Gud.

    Mats-Ola Ishoel är huvudpastor i Livets Ord Moskva. Han är författare till Bygga team och Pastorns tjänst. Han är en eftertraktad konferenstalare både i och utanför Ryssland. Under hans ledning har församlingen sett en stadig tillväxt och man har nu gudstjänster på flera platser i Moskva med omnejd. Mats-Ola är gift med Randi och har fyra barn.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  5. Genom krig och fred
    Genom krig och fred
    Beskrivning
    En dag 1994 krossades Isabellas elvaåriga hjärta då hennes­ hjälte kastade in handduken. När pappa svek kom rebelliskheten och hatet in. Trasighet, vilsenhet och krimi­nalitet präglade tonåren. Det var knytnävslag och blodstänk på gatorna i city, jointar i förorten och hårt festande på Stureplan. Så hamnade hon i en ödesdiger relation med en manipule­rande man som var nära att tillintet­göra henne. Men en dag flydde hon – ur askan och in i elden.

    Isabella skildrar sedan mötet med den kriminelle gangsterrapparen Sebastian­, deras resa genom krig och fred och stegen­ rakt in i Guds öppna famn.

    Genom krig och fred är en stark och hoppfull livs­berättelse.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  6. Gliporna i minnets korridorer : en religionsprofessor ser tillbaka
    Gliporna i minnets korridorer : en religionsprofessor ser tillbaka
    Beskrivning
    Jag är pensionär sedan ett decennium. Livet är lugnare. Minnena håller på att försvinna. Tiden tickar obevekligt. Det kan slå åt två håll. Först känner jag djup tacksamhet eller kanske snarare ett slags eufori och lycka. Men därefter erfar jag en stillsam, knappt anad oro. Allt oftare blir jag påtagligt medveten om en svår tanke: snart är det hela över, om några år är det dags att ta farväl. Insikten om alltings provisorium blir påtaglig när jag går upp på vinden för att utan brådska ögna igenom gamla dagböcker, ser hur jag skissat på texter till essäer, lärobokskapitel eller recensioner

    (ur boken)

    I den här boken ser religionsprofessor Owe Wikström tillbaka på sitt liv och tar med läsaren på en biografisk resa från barndomens Luleå till läroverk, studentliv och år som föreläsande författare och forskande professor. De blixtrande och intensiva åren är förbi då han varit präst, S:t Lukas-terapeut, lärare på pastoralinstitutet, professor i religionspsykologi, författare till ett 20-tal böcker och uppmärksammad föreläsare.

    Sakta och eftertänksamt har han glidit mot åldrandets gränser. Barnbarnen ökar i antal, men själv sitter han gärna i lugn och ro och skriver om det han finner i minnets irrande korridorer. Hur blev allt så här och vad har jag gjort i mitt liv? En rad minnen träder som små ljusstråk ur de olika rummen som finns längs livskorridoren.

    Fokus i den här boken är att försöka förstå sin egen livsresa. Varför blev mitt liv så här? Och hur inser man att det börjar luta mot afton?

    Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret, Från ett cafébord i Paris och Den ofrånkomliga gåtan (tillsammans med Peter Strang). Owe Wikström var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.

    200,00 kr
  7. Goda nyheter för hela världen
    Goda nyheter för hela världen
    Beskrivning
    Lausannekongressen 1974 blev en vitamininjektion för hela det globala missionsarbetet. Dess anda av öppenhet, självrannsakan och vilja till samverkan banade väg för tusentals nya missionsinitiativ och strategiska samarbeten. Än i dag räknas den så kallade Lausannedeklarationen som ett av den moderna kyrkohistoriens viktigaste dokument.

    I den här antologin, som ges ut med anledning av rörelsens 50-årsjubileum, ges en historisk överblick av hur den vision som växte fram, inte minst i mötet mellan Billy Graham och John Stott, kom att sjösättas och vidareutvecklas. Även rörelsens svenska arbete skildras, konkret uttryckt i Svenska Lausannekommittén och i dess fortsättning genom Svenska Evangeliska Alliansen.

    Men primärt är inte detta tänkt som en historiebok, utan som ett uppmuntrande och uppfordrande tilltal in i vår tid. Här finns nutida tolkningar och utläggningar av Lausannedeklarationens femton punkter, liksom ett antal konkreta missionsutmaningar i Sverige och Europa. Allt författat av människor som är aktiva i arbetet för att Guds goda nyheter ska kunna nå över hela världen.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  8. Goda nyheter om en stor glädje : 25 andakter för advent
    Goda nyheter om en stor glädje : 25 andakter för advent
    Beskrivning
    ”Den som hört John Piper predika vet att för honom handlar allt om Jesus. Det genomsyrar även denna bok. Andakterna får dig att stanna till och tänka på vad som hände den där första julen. De leder dig till en glädjefylld tillbedjan av Kung Jesus, han som är orsaken till att vi firar advent och jul. Oavsett vilket samfund du tillhör så uppmuntrar jag dig att göra denna bok till din andaktsbok denna adventstid.” Timothy De Bernardi, präst i Buråskyrkan, Göteborg (Svenska kyrkan)
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  9. Gömstället
    Gömstället
    Beskrivning
    Hon gömde judar undan nazisterna och hamnade i koncentrationsläger. Klassikern Gömstället nu åter i tryck!

    Gömstället är en internationell bestseller som sålt i miljoner exemplar världen över. Den gavs ut första gången 1971.

    Corrie ten Boom levde ett ganska händelselöst liv sina första femtio år. Som en ogift urmakerska bodde hon tillsammans med sin syster och sin gamla pappa i det lilla huset ovanför deras klockbutik. Deras liv cirkulerade kring urmakeriet och mötena med grannarna i staden. Men när nazisterna ockuperade hennes land under andra världskriget tog hennes historia en helt annan vändning.

    Corrie ten Boom och hennes familj blev ledare i den nederländska motståndsrörelsen, och de använde sitt hem för att gömma judar undan nazisternas dödsläger.

    Dramatiken och djupet i ten Booms berättelse gör att du inte kommer att kunna lägga ifrån dig boken.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  10. Gör bibeltexten levande! : 40 dramer för gudstjänst och barnsamling utifrån kyrkoåret
    Gör bibeltexten levande! : 40 dramer för gudstjänst och barnsamling utifrån kyrkoåret
    Beskrivning
    Ett bra drama gör bibeltexten levande. Genom att lyfta in dramat i gudstjänsten får vi hjälp att uppleva de stora hög-tiderna, men vi utmanas också att reflektera kring de texter som kan upplevas som svåra. Gör bibeltexten levande! bygger på kyrkoårets texter och teman, och varje drama följs upp med en kort reflektion som kan ligga till grund för samtal.

    450,00 kr
  11. Gör mig till din : de första stegen med Frälsarkransen
    Gör mig till din : de första stegen med Frälsarkransen
    Beskrivning
    Ta de första stegen med Frälsarkransen med hjälp av Martin Lönnebos egen introduktion till kransen. I boken Gör mig till din – De första stegen med Frälsarkransen får du ta del av Martins tankar om hur kransen kom till och vad de olika pärlorna står för. Frälsarkransen är ett unikt stöd för att i vardagen vara nära det egna inre livet och samtalet. Den gör det också möjligt att närma sig och tala om kristen tro i vår kultur och samtid. Boken är rikt illustrerad med foton från bland annat Frälsarkransens Fairtrade-tillverkning i Indien. Passar bra som present till den som vill ta de allra första stegen med Frälsarkransen. Hårdband, grönt omslag med guldfoliering på framsida och rygg.
    • Köp 3 för 191,25 kr/st
  12. Gråstensteologi : en kultur med svedda vingar lär sig landa
    Gråstensteologi : en kultur med svedda vingar lär sig landa
    Beskrivning
    Vi flyger för högt, det går för fort, vi orkar inte med det vi egentligen tycker är viktigt, och vi bränner ut planeten i samma takt som vi bränner ut oss själva«, skriver Petra Carlsson Redell. I Gråstensteologi väver hon samman sina erfarenheter med reflektioner från tänkare från historia och nutid som sällan hörs i svensk teologisk debatt. Tillsammans visar de på ett förhållningssätt till tro och andlighet som tar sin utgångspunkt i marken snarare än i himlen. När vi ser att allt är sammanvävt ser vi att en omställning i ekologisk mening också kräver en social omställning till ett mer jämlikt samhälle. Vi behöver tänka och agera glokalt – det lokala livet har en koppling till den globala helheten.

    »Den här boken är skriven för oss som vill lära oss drömma nya drömmar«, säger Petra Carlsson Redell. »Den är skriven för oss som vill förvandla världen genom att lära oss landa, stanna och äga tyngd.«

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  13. Griftetal
    Griftetal
    Beskrivning
    I Svenska kyrkan hålls över 60 000 begravningsgudstjänster varje år. Det gör griftetalet till en av de vanligaste texterna att skriva för många präster. Så de flesta har skrivit åtskilliga – men kanske inte hört så många utöver sina egna.

    Griftetalsboken tar utgångspunkt i en längtan efter inspiration och stöd i griftetalsskrivandet. Här finns trettio griftetal att läsa och hitta idéer i. Griftetalen är skrivna utifrån fiktiva livsöden och spänner över väntade och plötsliga dödsfall, korta och långa livsberättelser, rasande sorg och stilla tacksamhet, stark tro och vacklande tvivel, stark gemenskap och tyst ensamhet. I ett avslutande kapitel har Cecilia Nyberg också sammanfattat tankar och erfarenheter från de medverkande prästerna. Det är konkreta tips inför att skriva griftetal men också reflektioner om att möta förväntningar från de anhöriga, förbereda sig inför en begravningsgudstjänst och hantera de egna reaktionerna.

    Boken kan läsas som inspiration och stöd i det egna griftetalsskrivandet, men också gärna användas för samtal och övning i utbildning och fortbildning.

    Medverkande: Ola Fornling, Anders Göranzon, Karin Härjegård, Göran Lundstedt, Anna Norrby, Cecilia Nyberg, Kim Rehnman, Lisa Axelsson Runeborg, Eskil Selander och Hanna Stark.

    350,00 kr
  14. Gubbdagis
    Gubbdagis
    Beskrivning
    På Asperö i Göteborgs södra skärgård finns ett Gubbdagis. Det är en grupp män mellan 65 och 79 som har det gemensamt att de tycker om att vara sys­selsatta. De gillar att ha en uppgift, och de gillar att träffas. Efter långa yrkesliv inom sjöfartsnäringen, Volvo, Götaverken, sjukvården och kriminalvården har de efter pension ett behov av att sätta annat i händerna. På Gubbdagis får de snickra, måla, slipa, lyfta, kånka, laga och fixa allt efter uppkomna behov i det lilla samhället. Det började med ett bänkprojekt. Men på Asperö sitter inte gubbarna still. De vill göra nytta och lära sig nya saker. Fylla sina måndagar med mening vid sidan om barnbarn och familj, eller fylla sina måndagar med mening i brist på barnbarn och familj. Det mår de bra av, det är faktiskt ren vetenskap.

    Fotografen Lisa Thanner och författaren Malin Clausson har följt gubbarna på Gubbdagis under ett läsår. Hösttermin som vårtermin.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  15. Gud är ändå vid min sida : tröst, perspektiv och hopp när livet stormar
    Gud är ändå vid min sida : tröst, perspektiv och hopp när livet stormar
    Beskrivning
    ”Men jag är ju här.” Gud var verkligen här, mitt i livets svåra, och jag visste det inte. Han satt där på sängkanten bredvid mig, en tung vardagsmorgon mitt i min uppgivenhet.

    Var befinner du dig nu? I början av en resa, i en familjetragedi, i en grådaskig vardag, i väntan, i glädjerus eller något av alla de andra tusentals rum som livet tar oss igenom? Oavsett var så kan du bergsäkert veta en sak: Han är med dig.

    Det här är en gripande och hoppfull berättelse om författarens kamp med psykisk ohälsa och hans upptäcktsfärd in i svaret på frågan: Vad är egentligen Guds välsignelse? Bokens texter, som är uppmuntrande och själavårdande likt t ex Tomas Sjödins eller Max Lucados, är sådana han själv önskat att han fått del av – innan hans egen kris briserade. Trots kaoset runt omkring och inuti, kan livets stormar avslöja något oerhört: Gud är ändå vid din sida.

    Samuel Teglund är gift, har två barn och är journalist på Världen idag.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  16. Gud är kärlek : fader, son och Aade
    Gud är kärlek : fader, son och Aade
    Beskrivning
    I denna samlingsvolym skriver en pingstvän och en katolik på ett enkelt och okomplicerat sätt att de tillsammans bekänner tron på en treenig Gud.

    Som kristna tror de på en Gud som inte bara är kärleksfull utan som är kärlek i sig själv. Gud är en kärlekens gemenskap mellan Fadern och Sonen i den helige Andes gemenskap. Gud är en till sin natur och sitt väsen, men tre till personerna.

    Denna samlingsvolym om den treenige Guden kommer ut i samband med en pandemi. Just under en sådan tid när många är modlösa och ensamma är det glada budskapet livsnödvändigt. Vi tror på en kärleksfull och barmhärtig Fader, som sänt sin Son för att frälsa vår värld och förvandla den genom Andens ständiga verksamhet. Gud är och förblir närvarande i sin skapelse och vill möta oss just där vi lever och i den situation som är vår.

    Tidigare har Arborelius och Hedin utkommit med Jesusmanifestet och Anden Gud här och nu.

    Anders Arborelius är kardinal och biskop för Sveriges katoliker, karmelitmunk och författare. På Libris har utkommit Trons ABC samt Trosmeditation. Sten-Gunnar Hedin är pastor inom Pingströrelsen och har varit föreståndare för Pingst fria församlingar i samverkan.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  17. Gud gömmer sig bakom en björk
    Gud gömmer sig bakom en björk
    Beskrivning
    "I tystnaden, bönen, sorgen och glädjen. Där någonstans väntar vi på varandra, Gud och jag. Bland björkarna. "

    "Det jag behöver kommer ofta snett från vänster. Hittills har det inte slagit fel. Det viktiga kommer från ett oväntat håll. Plötsligt går det att känna igen. Som en vittring från en hund som anar att en ny doft drar in. Den lystrar. Total koncentration. Jag överraskas, blir uppmärksam och skärper mina sinnen. Det jag behöver kommer från ett håll jag inte räknat med och ger livet nya dimensioner".

    Det här är en bok om skörheten vi alla har inom oss, om hoppet som ändå kan hitta sin ibland lite överraskande väg och generositeten som ofta är närmare än vi tror. Britta Hermansson skriver om hur enkla vardagshandlingar kan hjälpa oss att lita på detta. Hur man lär sig att ana vittringen i det som kan se ut som små saker först. Hur skönhet mitt i vardagen kan ge den tillit och generositet som behövs när det är skarpt läge.

    Det kan vara en vänlig gest, ett leende, några ord på vägen, en uppgraderad hyrbil för resan. Eller en läkare som tar sig tid att lyssna lite mellan raderna för att upptäcka min oro efter en undersökning. Tacksamhet över att bli tagen på allvar, sedd och mött är kännetecknen.

    Slå följe med Britta Hermansson på en vandring med öppna händer från trygghet till en djupare tillit. En svag doft av kärlek är värd att registrera när den drar in lite snett från vänster.

    Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan. Hon är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. Hon är även krönikör i Göteborgsposten. Britta har på Libris skrivit böckerna Yttre tryck och inre vila, Möten som berör, Mogna vackert och senast boken De vi ville bli.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  18. Gud kommer underifrån : ett möte mellan de tolv stegen och Bibeln
    Gud kommer underifrån : ett möte mellan de tolv stegen och Bibeln
    Beskrivning
    Boken berättar att något händer med en människa som väljer att möta både det ljusa och mörka i sitt liv. När vi säger »ja« till en inre resa och släpper taget om egot. Att läsa om vissheten att när vi accepterar förändring, maktlöshet och sårbarhet får vi nya verktyg som ger det möjligt att skapa mening och liv.« Steve Sjöquist, sjukhusdiakon och författare »Prästen Mary Philipson har skrivit en tankeväckande bok som med klokskap och värme vägleder oss genom de 12 stegen, tolkade ur kristet perspektiv.

    Mötet mellan Mary Philipsons kristna tro och hennes djupa kännedom om de 12 stegens visdom skapar en kreativ dialog som ger en fördjupad förståelse för oss människor i vår strävan att finna kärlek och mening i våra liv.« Camilla Silverskiöld, psykiater och psykoanalytiker

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  19. Gud och det onda
    Gud och det onda
    Beskrivning
    Ämnet Gud och det onda har sedan antikens dagar, i synnerhet bland kristna tänkare, röjt stor uppmärksamhet. Men det har i ännu högre grad aktualiserats sedan 1950-talet, efter att några anglo-amerikanska filosofer hävdade att Guds existens var logiskt oförenlig med det ondas förekomst i världen.

    270,00 kr
  20. Gud och det utvalda folket : inledning till Gamla testamentet
    Gud och det utvalda folket : inledning till Gamla testamentet
    Beskrivning
    Gud och det utvalda folket är en introduktionsbok med fokus på historiska, litterära och teologiska frågeställningar i relation till Gamla testamentets enskilda böcker och deras tillkomst. Boken ger en bakgrund till Israels historia, geografi och samhälle och de enskilda bibelböckerna presenteras var för sig. Läsaren får en religionshistorisk bakgrund och en genomgång av de olika metoder som används inom den bibelvetenskapliga forskningen. Avslutningsvis följer en presentation av hur Gamla testamentets texter tolkas i vår samtid. Boken vänder sig främst till teologistuderande, präster och pastorer. Detta är en reviderad upplaga där uppgifter har uppdaterats och aktualiserats utifrån dagens forskningsläge.
    • Köp 3 för 463,25 kr/st
  21. Gud såg att det var gott : att vara människa och kyrka i klimatnödens tid
    Gud såg att det var gott : att vara människa och kyrka i klimatnödens tid
    Beskrivning
    Jorden lider av allt högre feber. Klimatnöden utmanar i grunden människans sätt att leva. Det ljuvliga blågröna jordklotet dignar under trycket av människan.

    Vad gör jag, vad gör du, vad gör vi? Vad kallar Gud människan till - som enskilda, som kyrka, som mänsklighet?

    Bokens författare Andreas Holmberg, biskop i Stockholms stift, ställer utmanande frågor och söker efter svar. Livfullt beskriver han sju nyckar som kan hjälpa oss att hitta nya förhållningssätt för att leva mer hållbart. De sju avsnitten är:

    • Ta skuld, sorg och vrede på allvar • Väck förundran och fascination • Odla tacksamhet och förnöjsamhet • Återupptäck och återerövra "vi" • Bli älskad och älska • Måla nya bilder av det goda livet • Vila

    Det är sju nyckar för människans skull, för medvarelsers skull, ja för hela skapelsens skull. Boken är född ur hopp och trotsig glädje och kommer ur övertygelsen att förändring är möjlig.

    Boken Gud såg att det var gott - Att vara människa och kyrka i klimatnödens tid är skriven till alla med engagemang för vår planet. Den passar bra både för enskild läsning men också för samtal i grupp, t ex ett arbetslag.

    Illustratören Lena Sjöberg har gjort bilderna i boken.

    • Köp 3 för 187,01 kr/st
  22. Guds änglar vill hjälpa dig
    Guds änglar vill hjälpa dig
    Beskrivning
    Berättelserna i boken kommer från vanliga svenskar som upplevt oförklarliga änglabesök och mäktiga gudsingripanden. De över 75 skildringarna ger uppmuntran, hopp och glädje samt inspirerar till en tro som bär.

    Inger Waern har skrivit uppmärksammade böcker om människors upplevelser av änglabesök och gudomlig närvaro. Inger Waern är en anlitad föredragshållare runt om i landet och hon har medverkat i ett stort antal intervjuer och tv- och radioprogram om sina uppskattade böcker som sålts i över 25 000 exemplar

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  23. Guds barns trygghet Vol II : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Guds barns trygghet Vol II : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Beskrivning
    Detta är andra delen i den unika serien med hittills opublicerade handskrivna predikoutkast av Rosenius. I denna del tolkade av bland andra Stefan Swärd, Carl-Erik Sahlberg, Berth Löndahl och Hans Weichbrodt.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  24. Guds barns trygghet Vol III : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans
    Guds barns trygghet Vol III : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans
    Beskrivning
    I varje tid under kyrkans historia har god men också mindre god förkunnelse producerats. Detsamma gäller sångtexter och musik. Det som inte håller hög kvalitet faller med all rätt i glömska. Men det som har glöd och lödighet förtjänar att överleva och föras vidare, särskilt som kvaliteten ofta går hand i hand med tidlöshet. C O Rosenius betydelse för svensk kristenhet kan knappast överskattas. Hans samtid förmådde uppskatta honom, vilket visade sig i de skaror som samlades för att lyssna till honom och i den spridning hans skrifter fick. Och hans minne har hållits levande, inte minst genom hans psalmer som tillhör de mest älskade i vår psalmskatt. Hade Rosenius varit verksam på 2020-talet hade hans predikningar funnits på Youtube och Facebook och genererat klick, tummar upp och kommentarer. Det fascinerande med projektet “Guds barns trygghet” är att vi nu – 150 år efter hans död – får chans att fördjupa oss i hans muntliga förkunnelse, även om det sker i form av predikoutkast. Rosenius omvittnade förmåga att väcka och beröra dog inte med honom, utan lever kvar. Moderna predikningar, färdigställda av en rad välkända kristna förkunnare från olika sammanhang, visar att hans grundton av förtröstan på Gud och hans övertygelse om att nåden alltid räcker går att transponera till vår tids språk och tankevärld. Tillsammans utgör predikoutkasten och de nyskrivna texterna en källa till inspiration, för den enskilda läsaren men också för Rosenius sentida arvtagare i predikstolar och ambor. Elisabeth Sandlund, ledarskribent på tidningen Dagen, författare, engagerad i S:ta Clara kyrka i Stockholm.
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  25. Guds barns trygghet Vol IV : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Guds barns trygghet Vol IV : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Beskrivning
    I varje tid under kyrkans historia har god men också mindre god förkunnelse producerats. Detsamma gäller sångtexter och musik. Det som inte håller hög kvalitet faller med all rätt i glömska. Men det som har glöd och lödighet förtjänar att överleva och föras vidare, särskilt som kvaliteten ofta går hand i hand med tidlöshet. C O Rosenius betydelse för svensk kristenhet kan knappast överskattas. Hans samtid förmådde uppskatta honom, vilket visade sig i de skaror som samlades för att lyssna till honom och i den spridning hans skrifter fick. Och hans minne har hållits levande, inte minst genom hans psalmer som tillhör de mest älskade i vår psalmskatt. Hade Rosenius varit verksam på 2020-talet hade hans predikningar funnits på Youtube och Facebook och genererat klick, tummar upp och kommentarer. Det fascinerande med projektet “Guds barns trygghet” är att vi nu – 150 år efter hans död – får chans att fördjupa oss i hans muntliga förkunnelse, även om det sker i form av predikoutkast. Rosenius omvittnade förmåga att väcka och beröra dog inte med honom, utan lever kvar. Moderna predikningar, färdigställda av en rad välkända kristna förkunnare från olika sammanhang, visar att hans grundton av förtröstan på Gud och hans övertygelse om att nåden alltid räcker går att transponera till vår tids språk och tankevärld. Tillsammans utgör predikoutkasten och de nyskrivna texterna en källa till inspiration, för den enskilda läsaren men också för Rosenius sentida arvtagare i predikstolar och ambor. Elisabeth Sandlund, ledarskribent på tidningen Dagen, författare, engagerad i S:ta Clara kyrka i Stockholm.
    285,00 kr
  26. Guds Israel?
    Guds Israel?
    Beskrivning
    Temat i Peter Halldorfs nya bok är hur det bibliska Israel, den moderna staten Israel och vad Nya testamentet kallar Guds Israel förhåller sig till varandra. Den har formen av en resedagbok, skriven under några vistelser i Israel och Palestina i samband med att författaren studerar den bibliska profetlitteraturen.

    Läsningen av de hebreiska profeterna blir i denna bok resonansbotten i ett försök att förstå den alltmer eskalerande konflikten mellan israeler och palestinier. Det sätt på vilket många i kristenheten kategoriskt tagit ställning för det ena eller andra folket, har skapat så starka låsningar att det blivit svårt att föra öppna och respektfulla samtal. Vilka vägar och förhållningssätt kan i dag bidra till förståelse och försoning? Den frågan utgör bokens ledmotiv.

    Peter Halldorf är författare och sedan 1976 redaktör för tidskriften Pilgrim som han var med och grundade 1994.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  27. Guds ord består
    Guds ord består
    Beskrivning
    ”Guds ord består” – detta har varit teol dr Seth Erlandssons fasta tro under hela hans gärning som bibelforskare, bibelöversättare och bibellärare. I samband med hans 80-årsdag ger Stiftelsen Biblicum ut denna festskrift med bidrag av olika författare från många länder. Alla har det gemensamt med jubilaren att de delar hans tro på Guds levande ord som består till tidens slut. Boken innehåller artiklar...

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  28. Guds skattkammare - Hebreiska ord som fördjupar tron
    Guds skattkammare - Hebreiska ord som fördjupar tron
    Beskrivning
    Guds skattkammare är en bok som tar sina läsare under ytan på Guds ord. Med hjälp av det hebreiska språket förklaras begrepp och betydelser som hjälper oss att utforska Guds karaktär och tankar.

    Boken är upplagd så att du kan läsa en text om dagen - på egen hand eller i grupp - under närmare tre månader. Till varje dag hör nyckelord, bibeltext, förklaring, tillämpning och bön.

    Om författaren Nils-Olov Nilsson har tidigare i sitt författarskap beskrivit judarnas inflytande på den apostoliska församlingen, Israels profetiska roll i tiden och dess enorma framgång på vetenskapens område.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  29. Gudslängtan
    Gudslängtan
    Beskrivning
    Tozers mest kända bok Guds­längtan har blivit en andlig klassiker. Om jag fick bestämma så skulle den vara obliga­­torisk läsning för varje kristen och definitivt för varje lovsångs­ledare! Lars Petersson, David Media Det finns ingen bok som jag kan ge varmare rekommendationer än denna. Den har märkt mig för livet – och påverkat min livsinriktning mer än någon annan bok. Sam Wohlin, Pastor i Pingst Karlstad Gudslängtan är en av de självklara kristna klassikerna, skriven­ av den kände pastorn och teologen A.W. Tozer. I över 70 år har hans ord ekat över jorden och talat­ med kraft in i hjärtat på alla som längtar efter en djupare upp­levelse av Gud. Tozer var trött på massfabricerad plastkristendom och i denna bok målar han upp bilden av en både kraftfull och praktisk tro. Detta hängivna mästerverk är inte bara tankeväckande och upp­livande för din inre människa, utan är även en inbjudan att tänka djupare om din tro när Guds närvaro omger, upprätthåller och – ja – förföljer dig. ”Den här boken är ett blygsamt försök att hjälpa Guds barn att hitta honom”, skrev Tozer. Och om du är hungrig efter­ Gud är Guds­längtan boken som kan leda dig till den enda som kan mätta din själ på djupet.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  30. Guide till den perfekta familjen - finns den? : en handbok om föräldraskap, ärlighet och tro
    Guide till den perfekta familjen - finns den? : en handbok om föräldraskap, ärlighet och tro
    Beskrivning
    Ännu en bok om föräldraskap. Behövs det verkligen?

    När man blivit förälder så kryllar det av goda råd från alla håll och kanter, vare sig man ber om det eller inte. Men var finns kyrkan och råden därifrån till föräldrar? Som kristen förälder är det många som vill ge det viktigaste man har, tron på Jesus och livet med honom, vidare till sina barn. Många ställer sig därför frågan hur man kan göra för att dela tron som familj, i vardagen där livet pågår och händer.

    I den här boken lyfter journalisten Jeanette Ingemarson och teologen och pastorn Maria Furusand fram utmaningar och tankegångar de själva haft och stött på i samtal med andra föräldrar genom åren: Hur mycket får man påverka sitt barn? Vad gör man om ens barn lämnar kyrkan och även tron? Och hur kan man etablera goda vanor i familjen, som hjälper både barn och föräldrar att leva det kristna livet?

    Författarduon lyfter även fram forskning, pratar med experter och undersöker vad Bibeln har att säga om föräldraskap och det levda livet i tron. Dessutom möter de flera föräldrar och familjer som ärligt delar med sig av sin resa, sina utmaningar och tillvägagångssätt. I slutet av varje kapitel ger de tips på hur man kan leva det kristna livet mitt i vardagen vilket de kallar för köksbordsteologi.

    Denna bok vänder sig till dig som är förälder, far- och morförälder eller har barn och unga omkring dig både för dig som tänker att det är för sent att börja något nytt och för dig som precis börjat livet som förälder.

    Det är aldrig för sent och det är aldrig för tidigt!

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  31. Guide till det strategiska konfirmandarbetet
    Guide till det strategiska konfirmandarbetet
    Beskrivning
    Att arbeta strategiskt med konfirmandarbetet är lite som att lägga ett tvåtusenbitarspussel – det kan vara spännande och samtidigt oerhört utmanande. Men enligt Riktlinjerna för Svenska kyrkans konfirmandarbete är det nödvändigt att ha en strategisk flerårsplan. Så hur gör man?

    Utifrån flera års arbete med konfirmander och konfirmandledare i Lunds stift, ger Fredrik Beverhjelm praktisk vägledning. Det gäller att inte för tidigt gå in i framtidsfrågorna utan först: * Reflektera utifrån de stora frågorna, som gudsbild, kunskaps- och bibelsyn. * Jobba med omvärldsspaning– i vilken värld lever konfirmanderna idag? * Medvetet ta konkreta beslut om allt ifrån musik, och gruppstorlek till hur rummen bör möbleras.

    Först när detta är gjort går det att se den stora bilden, skriva planen och sätta mål. Boken Guide till det strategiska konfirmandarbetet ger både inspiration och konkreta förslag på hur en strategisk plan kan utformas.

    Fredrik Beverhjelm är en flitigt anlitad föredragshållare inom konfirmand- och ungdomsarbete. 2011 utsågs han tillsammans med Richard Bonnevier till Årets förnyare i Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 255,00 kr/st
  32. Hållfast hopp
    Hållfast hopp
    Beskrivning
    Vill du leva målmedvetet för Gud och bygga andlig uthållighet för att fortsätta din vandring i tro? Även när bergen känns oöverstigliga? Och världen omkring dig är oförutsägbar och i ständig förändring? Du behöver både något eget och något evigt för att ta steget in i den framtid som Gud har för dig – en särskild sorts uthållighet.

    I Hållfast hopp delar Christine Caine med sig av sina lärdomar från vandringar i de kaliforniska bergen och inspirerar oss att upptäcka ett liv fyllt av hållfast hopp, och att bygga styrka genom att bestiga ett berg i taget.

    Varje andakt innehåller en bibeltext, Christines egna reflektioner och berättelser, och en avslutande bön. Den här boken kommer att göra dig tryggare än någonsin i Guds plan för ditt liv, och hjälpa dig att hålla blicken stadigt fäst på målet – även när du drabbas av bakslag och besvikelser.

    Christine Caine är född i Australien, har grekiskt påbrå och älskar Jesus. Hon är aktivist, författare och en internationellt ansedd talare. Tillsammans med sin man, Nick, har hon grundat A21, en antitrafficking-organisation. De har också grundat Propel Women, en organisation bildad för att uppmuntra varje kvinnas passion, syfte och potential. Christine och Nick bor i södra Kalifornien med sina döttrar Catherine och Sophia.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  33. Har vedermödan börjat? : en israel utforskar guds profetiska agenda
    Har vedermödan börjat? : en israel utforskar guds profetiska agenda
    Beskrivning
    Intresset för Bibelns budskap om framtiden växer för varje dag i takt med att nyhetsrapporteringen kring världsutvecklingen blir alltmer skrämmande. Oron i samhället saknar motstycke och många kristna ställer därför frågan om den vedermöda som Uppenbarelseboken beskriver redan har inletts.

    Bästsäljande författaren och israelen Amir Tsarfati utforskar vad som kommer att hända under vedermödan och förklarar hur den passar in i Guds plan för jorden. Med sin djupa bibelkunskap och unika perspektiv på plats i Israel delar han med sig av värdefulla insikter om hur:

    Bibelns tidstecken tydligt stämmer in på vår tid Vi kan undvika spekulationer genom att enbart hålla oss till Ordet Fokus på evigheten ger hopp och möjlighet att uthärda i dagens värld Bibelns undervisning om ändens tid är mer relevant än någonsin Vi måste påminna oss om att leva ut vårt gudagivna uppdrag mer medvetet

    När man funderar över frågan om hur nära slutet av den sista tiden vi egentligen lever i måste man gå till Guds ord för att få svar och råd. Amir Tsarfati är känd för att kunna förklara Bibelns sanningar på ett lättillgängligt sätt.

    Amir Tsarfati är efterfrågad som bibellärare och bästsäljande författare, med flera böcker utgivna även på svenska. Han är grundare av Behold Israel – en organisation som förmedlar nyheter och information om Israel från en biblisk utgångspunkt och i ett profetiskt perspektiv. Amir är gift och har fyra barn. Han bor i norra Israel.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  34. HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    Beskrivning
    Frågan om samkönade äktenskap i frikyrkan en av de hetaste och riskerar att splittra frikyrkliga samfund i Sverige. En framgångsrik lobby driver HBTQ-frågorna och fastän frågan berör ytterst få församlingar drivs ändå frågan med stor energi av samfundsledningar.

    Hur blev det så här? Den här boken visar på sambandet mellan en allt liberalare bibelsyn och en liberal syn på äktenskap och HBTQ. Boken klargör vad Bibeln säger om äktenskapet och samkönade relationer.

    Boken innehåller bland annat: Frågor och svar HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn Äktenskapet – Guds välsignade plan Sambo i Bibeln? Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln? Kan bibeltro och HBTQ förenas? Tio punkter om samkönade relationer

    Anders Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Uppsala.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  35. HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    Beskrivning
    Frågan om samkönade äktenskap i frikyrkan en av de hetaste och riskerar att splittra frikyrkliga samfund i Sverige. En framgångsrik lobby driver HBTQ-frågorna och fastän frågan berör ytterst få församlingar drivs ändå frågan med stor energi av samfundsledningar.

    Hur blev det så här? Den här boken visar på sambandet mellan en allt liberalare bibelsyn och en liberal syn på äktenskap och HBTQ. Boken klargör vad Bibeln säger om äktenskapet och samkönade relationer.

    Boken innehåller bland annat: HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn Äktenskapet – Guds välsignade plan Sambo i Bibeln? Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln? Kan bibeltro och HBTQ förenas? Tio punkter om samkönade relationer

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  36. Hela mitt hjärta : eftertanke för årets alla dagar
    Hela mitt hjärta : eftertanke för årets alla dagar
    Beskrivning
    Hela mitt hjärta är en andaktsbok för årets alla dagar. De tjugofyra författarna, som kommer från olika delar av den svenska kyrkofamiljen, utgår i varje andakt från ett bibelord. Varje månad har ett tema som följer rytmen både från kyrkoåret och från vardagen. Dessutom finns det extra andakter för påskdagarna.

    Hela mitt hjärta är en bok för dig som längtar efter eftertanke, vardaglig kontakt med Gud och att leva mer helhjärtat. Boken är en uppföljare till Från hjärta till hjärta.

    Medverkande författare: Albin Tanke, Alva Dahl, André Jakobsson, Britta Hermansson, Camilla Lif, Carin Dernulf, Caroline Krook, Charlotte Frycklund, Göran Larsson, Ivani Ahlberg, Joakim Hagerius, Joel Halldorf, John Sjögren, Josefin de Gregorio, Leslie Ron, Lina Mattebo, Ludvig Lindelöf, Maria Gustin Bergström, Martin Lönnebo, Patricia Tudor-Sandahl, Robert Eriksson, Stefan Beimark, Susanne Dahl och Åsa Molin.

    • Köp 3 för 337,50 kr/st
    • Köp 10 för 318,75 kr/st
    • Köp 25 för 300,00 kr/st
  37. Helig Gud : hur Guds helighet hjälper oss att lita på honom
    Helig Gud : hur Guds helighet hjälper oss att lita på honom
    Beskrivning
    I sin efterlängtade uppföljare till självbiografin Gay tjej, god Gud, hjälper oss Jackie Hill Perry att komma underfund med skälet till att vi inte litar på Gud: vi missförstår hans helighet. I Helig Gud tar Jackie med oss på en vandring genom Skriften, skakar dammet av ordet ”helig” som vi har lärt känna det, och visar vad det verkligen innebär: goda nyheter.

    I den här boken ser vi att Gud inte är som vi. Han är annorlunda. Han är helig. Och det är just det som gör honom värd att lita på. Att Gud är helig visar sig faktiskt vara världens bästa nyhet, och nyckeln till att vi kan förtrösta på honom.

    Jackie Hill Perry är författare, poet, bibellärare och artist. Efter att hon blev kristen har hon velat använda sina gåvor att tala och undervisa för att dela med sig av ljuset från Guds evangelium på ett så trovärdigt och äkta sätt som möjligt. Hon är gift med Preston och mamma till Eden, Autumn och Sage.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  38. Helkyrklighet - om kyrkans fullhet
    Helkyrklighet - om kyrkans fullhet
    Beskrivning
    I Magnus Perssons första bok i serien RE:formera tog han sig an specifika kännetecknen för Kristi kyrka. I den här boken bygger han vidare på den grunden och belyser den mångfald av spiritualiteter, fromhetsriktningar och traditioner där dessa kännetecken kommer till uttryck på konkreta sätt. Förhoppningen är att boken inte ska uppfattas, eller avfärdas, som bara en naiv dröm utan ses som en teologisk och ecklesiologisk bearbetning av Kristi kyrkas kännetecken, mångfald och enhet. Magnus Persson vill med denna bok ta med dig som läsare på en upptäcktsfärd in under katedralens rymliga valv och där upptäcka mer av kyrkans rikedomar, inte minst de som finns inom dess kapell och kloster. Persson vill visa att väckelserörelserna alltid har funnits, både inom och ibland i utkanterna av den historiska kyrkan. Han vill tänka högt kring hur vi kan både förvalta och förnya, fördjupa och förena hela kyrkans rika arv, hela vägen från förbundsfolket till fornkyrkan, via medeltiden och reformationen fram till folkkyrkan och frikyrkan i vår tid. Det budskap Magnus Persson önskar förmedla är att förnyelsen behöver traditionen för att bestå, men traditionen behöver förnyelsen för att leva. Därför är det en tragik varje gång en förnyelserörelse leder till uppbrott ifrån istället för upprättelse av kyrkan. Guds syfte med förnyelse är inte att fördöma och förkasta det som finns utan att återställa det. Magnus Perssons övertygelse är att de historiska kyrkornas rymliga valv och stabila grund är den bästa platsen för att förvalta denna mångfald och förnyelse. Därför är Perssons förhoppning att kunna förmedla en förnimmelse av denna förunderliga helkyrklighet, vilket han menar är att föredra framför att uppförstora och renodla bara vissa isolerade beståndsdelar var för sig.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  39. Hemlängtan : att gå den inre vägen
    Hemlängtan : att gå den inre vägen
    Beskrivning
    Jag har läst att det på 1800-talet förekom ett tillstånd hos långresande sjömän som beskrevs på ett sätt som känns igen hos många idag: extrem utmattning, uppgivenhet, nedstämdhet och handlingsförlamning. Vid närmare granskning visade det sig att det som upplevdes som livsleda bottnade i att de helt enkelt längtade hem. Kan det vara så att det är en form av hemlängtan som många lider av också idag? Längtan att komma hem till oss själva, till det sannaste hos oss? - Ur boken

    I sin bok Hemlängtan skriver Patricia Tudor-Sandahl om möjligheterna att finna en skyddad plats bortom vardagens vimmel, i det inre rum som finns hos var och en av oss. En plats dit vi kan gå för att återfinna lugn och komma i kontakt med sådant som verkligen har betydelse och samla kraft och mod för att motverka den passivitet och likgiltighet som lurar i livsledans skugga.

    Tillsammans med egna erfarenheter, texter från retreater hon hållit genom åren finns här också konkreta förslag på hur man till exempel kan utforma en vandring i tacksamhetens tecken eller hålla en tredagars mini-retreat på egen hand.

    Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut och författare. Många har också mött henne genom Sveriges Radio som värd för Sommar och Vinter i P1 och som återkommande medarbetare i Tankar för dagen. På Libris har Patricia gett ut flera böcker, senast Mer levande med åren.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  40. Hemliga kristna
    Hemliga kristna
    Beskrivning
    En ung muslimsk man plågas av mardrömmar tills han får möta Isa (Jesus). En förre detta ledare för en fundamentalistisk islamistisk rörelse som förföljer kristna. En privilegierad ung muslimsk kvinna som hålls fången av sin familj efter att de hittar en bibel i hennes rum.

    I sin häpnadsväckande och hittills starkaste bok, inbjuder broder Andrew och Al Janssen dig att möta dessa modiga kvinnor och män. Detta är en fängslande, sann berättelse om kyrkan i den muslimska världen, som kämpar för att kunna handskas med fientliga regeringar, terror och skaror av muslimer som kommer till tro på Kristus. Namnen och platserna är ändrade för att skydda de verkliga personerna, men berättelserna är sanna.

    Hemligt kristna ger dig inte bara en glimt av dessa modiga kristnas liv, utan den ger även fyra utmaningar till oss kristna i väst att hjälpa dessa förföljda bröder och systrar. De kallar oss att ansluta till ett annat jihad, det goda jihad, och lämna hämnd bakom oss till förmån för förlåtelse, radikal kärlek och uthållig bön.

    Tidigare utgiven under namnet Hemlig frihet

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  41. Hemma i Värmland : konst, musik, minnen
    Hemma i Värmland : konst, musik, minnen
    Beskrivning
    Han är representerad på bland annat Nationalmuseum, Värmlands Museum, Rackstadmuseet och Göteborgskonstmuseum. Han kan titulera sig målare, tecknare, grafiker och spelman. OlleZetterquist har hunnit med en hel del sedan debuten på Värmlands museum 1948.

    • Köp 3 för 301,50 kr/st
    • Köp 10 för 284,75 kr/st
  42. Herrens bön : i Martin Luthers utläggning 1519
    Herrens bön : i Martin Luthers utläggning 1519
    Beskrivning
    Martin Luther undervisade om vikten av att be och om hur man ber. Han koncentrerade undervisningen till Herrens bön. Det är en erfaren bedjare som inskärper att bönens värde inte ligger i de många orden, utan snarare i bedjarens eftertanke och uppriktighet. Lutherforskaren Carl Axel Aurelius svarar för denna första svenska översättning av boken om Herrens bön. Som munk levde Luther i tidebönernas särskilda rytm med bön var tredje timme under dagen. Som präst undervisade han lekfolket om vikten av att be och om hur man ber. Han koncenterade undervisnignen till Herrens bön och vände sig särskilt till församlingens olärda, inte minst barn och gamla. Luther insåg tidigt att bönens värde inte låg i de många orden, uan snarare i bedjarens eftertanke och uppriktighet, att bönens var sprungen ur hjärtat. Det är en erfaren bedjare som här talar till gemene man. En av Luthers vänner Johann Schneider (Agricola), förde anteckningar och gav ut undervisningen i tryck. Luther bearbetade den ytterligare och det är denna version av hans utläggning av Fader vår för gemene man 1519 som här föreligger i översättning till svenska av Carl Axel Aurelius.
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  43. Himlanära
    Himlanära
    Beskrivning
    140 andakter med inspiration från naturen!

    Naturens olika miljöer har varit en naturlig plats för Guds tilltal till Reine. I detta naturrum förnims Guds väsen så påtagligt. Guds skönhet - finns här för att beröra och väcka oss för Guds kärlek och nåd.

    Den här boken är den sjunde i ordningen som Reine givit ut och är en hyllning och kärleksförklaring till Herren och hans skapelseverk i det lilla, liksom i det stora.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  44. Himlens hjälpare : upplev hur den helige ande ger ny styrka och inspiration
    Himlens hjälpare : upplev hur den helige ande ger ny styrka och inspiration
    Beskrivning
    När du känner dig maktlös inför livets kaos, och inte kan finna friden, kom ihåg att Himlens hjälpare är här. Tänk om det finns hjälp att få? Någon som vandrar med dig, som leder dig och som kan lätta bördan? Tänk om den här hjälpen är sänd från ovan? Alltså inte någon som lätt blir utarbetad, som vi kan bli. Nej, en himmelsk hjälpare som alltid är stark och mäktig. Som aldrig tröttnar och som alltid är nära och helt obehindrad av de hinder vi möter. Låter det intressant? Då har jag goda nyheter: Du behöver inte längre vandra ensam, eller bära de bördor det inte var tänkt att du skulle bära. Max Lucado kommer att visa hur du: • Upplever glädje och blir utrustad när du drar dig närmare Gud • Lär känna vem Anden är och hur Han kan hjälpa dig • Finner verklig vila och frid när du låter Anden bära dina bördor • Upptäcker dina unika gåvor och din uppgift i Guds rike Max Lucado är pastorn som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker. Trots det har hans böcker sålts i över 145 miljoner exemplar och blivit utgivna på över 50 språk. Hans inspirerande sätt att skriva på gör att hans böcker ligger på topplistorna. En av världens mest lästa kristna författare.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  45. Hitta hem : Gudslängtan och ditt sanna jag
    Hitta hem : Gudslängtan och ditt sanna jag
    Beskrivning
    Så många av oss längtar … till något annat, till något bättre, till något mer. Men kanske handlar den största längtan för många mest om att upptäcka vem man innerst inne är. Att hitta hem till sig själv.

    Med utgångspunkt i trappistmunken Thomas Mertons tankar om ett sant jag, visar författaren hur vi kan hitta hem till oss själva – och till Gud.

    Men falska föreställningar om livet och tron kan ställa sig i vägen. Först när de är borta kan vi röra oss i riktning mot vår innersta längtan.

    Robert Eriksson tar hjälp av både popmusik och kyrkofäder för att få oss att upptäcka det stora: Allt som vi behöver finns redan inom oss, som en gåva från Gud.

    Varje kapitel avslutas med reflektionsfrågor. Boken Hitta hem - Gudslängtan och ditt sanna jag passar att läsas både enskilt och i grupper.

    ”Robert Eriksson skriver som han sjunger. Både hans röst och passion ljuder genom den här boken. Att han skriver ur sin egen längtan gör honom lätt att slå följe med. Det glöder om boksidorna.” - Tomas Sjödin

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  46. Hopp och tröst : tankar och böner
    Hopp och tröst : tankar och böner
    Beskrivning
    Boken vill ge oss hopp och tro¨st, inspirera till bo¨n och fo¨rbo¨n och hja¨lpa oss att hitta riktningen frama°t ocksa° under konstiga, sva°ra och fo¨rvirrande omsta¨ndigheter. Fo¨rfattaren skriver i bokens inledning: »Vi beho¨ver hja¨lpas a°t att hitta stigarna genom o¨demarken, att so¨ka tro¨st i tro¨stlo¨sheten och hopp i hopplo¨sheten. Bera¨ttelserna och bo¨nerna i denna lilla bok kommer ur mina egna erfarenheter av Gudsstigar som o¨ppnat sig i tillvaron. La¨s ga¨rna en bera¨ttelse i taget, la¨gg sedan ifra°n dig boken och so¨k i ditt liv och ditt inre efter dina egna erfarenheter av tro¨st och hopp. Dela ga¨rna dina bera¨ttelser vidare till na°gon annan, liksom jag nu go¨r till dig.» Bokens finsta¨mda illustrationer har utfo¨rts av Catharina Hansson, omslagsfotot av Michael Mueller. Anna Alebo a¨r stiftsadjunkt fo¨r andlig va¨gledning och kaplan pa° Killans bo¨nega°rd pa° O¨sterlen. Som fo¨rfattare a¨r hon ka¨nd fo¨r ett varmt och personligt tilltal, ett vardagsna¨ra bildspra°k och en djup och rik fo¨rankring i kristen va¨gledningstradition. Ka¨nda titlar a¨r »Vandra med Fra¨lsarkransen» (Verbum) och A¨rkebiskopens fastebok »En Gud pa° kna¨» (Verbum).
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  47. Humorterapi - det är inte förbjudet att le
    Humorterapi - det är inte förbjudet att le
    Beskrivning
    Paulus uppmanar oss att glädja oss i Herren. Böckernas bok säger att ett glatt hjärta ger god läkedom!

    Författarna är pastorer till yrket och har ofta valt att ta med sig en rolig historia upp i talarstolen. Humorterapi bjuder på många härliga skratt från många olika håll: kyrka och församlingsliv, barnamun, arbets­livet – och självfallet också från broderfolket i väst, så kallade ”norgehistorier”.

    Den här boken innehåller inga klassiska predikningar, men för­fattarna­ är övertygade om att vår Herre uppskattar ett riktigt bra skämt, särskilt om det kan frambringa ett gott skratt.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  48. Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen
    Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen
    Beskrivning
    Hur kan kristna människor rösta fram och fortsätta stödja personer som Donald Trump, trots främlingsfientlighet, klimatskepticism och bisarra konspirationsteorier? Hur kan man förstå att människor som säger sig följa Jesus blundar för sexskandaler och oräkneliga presidentlögner, och väljer att driva frågor om egen makt och välstånd på bekostnad av de Jesus kallade ”mina minsta”? Pekka Mellergård vänder på historiska och teologiska stenar på ett sätt som gör detta mer begripligt. Samtidigt ges exempel på kristen tro som fått helt andra konsekvenser och inspirerat till kamp för rättvisa och omsorg om hela skapelsen.

    Pekka Mellergård är överläkare och docent i neurokirurgi. Han har varit rektor för Örebro teologiska högskola (ÖTH) och Enskilda Högskolan Stockholm (EHS), satt i Alliansregeringens Framtidskommission, och är medgrundare till tidskriften NOD och kulturcentret TCG Nordica.

    285,00 kr
  49. Hur man prövar profetia
    Hur man prövar profetia
    Beskrivning
    Gud talar än idag. Där profetians gåva är verksam i våra församlingar, får vi vägledning och tröst genom budskap från Gud. Men Bibeln uppmanar oss att pröva de profetiska budskap som bärs fram. Hur gör man det? Och varför ska man pröva, är inte allt som profeteras från Gud? I den här boken får du tydliga riktlinjer för hur du kan tänka, med nio olika prov som vi kan använda. Boken ger dig en bra grund att stå på när du ska göra en bedömning och väga in olika faktorer. Guds Ord uppmanar oss att inte förakta profetiska budskap, men att pröva allt och behålla det goda.

    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
  50. Hur ska jag orka ? : en bok om att vårda en anhörig
    Hur ska jag orka ? : en bok om att vårda en anhörig
    Beskrivning
    Vi möttes i mitt samtalsrum. Hon beskrev hur hon tog hand om sin demenssjuke man dag efter dag. Hur hon hjälpte honom att klä på sig på morgonen, hjälpte honom att klara dagens alla bekymmer och hjälpte honom i säng på kvällen. Sedan suckade hon och sa med eftertryck:

    - Jag orkar inte en dag till! Hur ska det gå med allt? Hur ska det gå?

    Jag svarade inte, och hon fortsatte:

    - Men jag måste, jag bara måste klara det, det finns ju ingen annan som kan göra det.

    Lars Björklund mötte i sitt arbete som sjukhuspräst inte bara sjuka människor -- alla de som finns runt den som är sjuk, eller bara gammal, är också i en utsatt situation. Under de senaste åren har han träffat ännu fler av dem vid föreläsningsdagar för anhörigvårdare.

    Hur ska jag orka? är en bok skriven för alla anhörigvårdare men också för dem som möter familjer och ensamma människor i vård och omsorg. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda?

    Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra, och vi behöver hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som blivit vårt ansvar. Men vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  51. I Gösta Berlings fotspår
    I Gösta Berlings fotspår
    Beskrivning
    Gösta Berlings saga var Selma Lagerlöfs debutroman. Hon hade tidigt vetat att hon ville bli författare, men hade svårt att hitta form och ämne. När hon fick idén att skriva om Värmlandskavaljererna lossnade det. Hon var uppvuxen med en mängd berättelser och skrönor som utspelade sig i hemtrakterna runt Östra Ämtervik och i Värmland i stort. Dessa använde hon sig av och knöt ihop det till en roman.

    Många av personerna, händelserna och miljöerna i Gösta Berlings saga har förebilder i verkliga livet. Boken I Gösta Berlings fotspår presenterar de förmodade förebilderna till Gösta Berling själv, majorskan och kavaljererna med flera. Händelser som den stora översvämningen i Östmark och prästen i Södra Råda som bad om regn vid den förödande torkan, har också hamnat i Gösta Berlings saga i sammanhang som Selma själv skapade.

    Vem som var vem och vad som var vad i Gösta Berlings saga, ja, det kan du få ledtrådar till i den här boken!

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  52. I Guds tystnad får jag vara : att starta och leda en meditationsgrupp
    I Guds tystnad får jag vara : att starta och leda en meditationsgrupp
    Beskrivning
    »Vi mediterar inte för att bli bättre människor eller bättre kristna, eller nå en högre nivå i våra andliga liv. Vi infinner oss. Vår närvaro är ett svar på Guds inbjudan«, skriver Peter Andreasson i bokens inledning.
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  53. I hans fotspår
    I hans fotspår
    Beskrivning
    En klassiker i nyutgåva! 50 miljoner exemplar sålda och en av världens mest lästa böcker

    Berättelsen börjar i en kyrka i USA. Prästen inbjöd sina församlingsmedlemmar att stanna kvar efter gudstjänsten och svara på frågan: Vad skulle Jesus göra i din situation? Ett hundratal affärsmän, företagare, politiker, unga män och kvinnor stannade, och lovade att inrätta sina liv efter denna fråga. Berättelsen handlar om vilka kolossala konsekvenser detta beslut fick för dessa människor. Och ingen läsare kan undgå att gripas av vad som händer människorna i denna berättelse.

    Boken, som först gavs ut 1896, gjorde att Vad skulle Jesus göra? (What Would Jesus Do?) blev ett talesätt i början av 1900-talet, och som fick en renässans för ett antal år sedan. Budskapet i denna roman fortsätter att inspirera läsare världen över än i dag att följa i Jesus fotspår.

    S A G T O M B O K E N ”Vilken väckarklocka! Var är vi i vårt förhållande till Kristus? Skulle vi verkligen göra som han skulle? Är vi tillräckligt djärva eller är vi för bekväma och fokuserade på vår egna liv?” – En läsare

    ”Den här boken kommer att förändra ditt dagliga beslutsfattande till det bättre! Var beredd på förändring.” – En läsare

    ’’Den som är rädd om sig själv, rädd om sin religiösa idyll, rädd för en djärv satsning på Jesus som Herre varnas för att läsa den... ’’ – Berthil Paulson, (1911–2008), pastorevangelist, författare

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  54. I natt, i morgon och sedan
    I natt, i morgon och sedan
    Beskrivning
    I natt, i morgon och sedan är en diktsamling där läsaren får följa med författaren under livets olika skiften. Tonen är nära, uppfordrande, bedjande, förtrolig och kärleksfull och på sina ställen nästan humoristisk. Det är tydligt för läsaren att även i det smärtsamma och hopplösa finns ett ankare av hopp förtöjt mellan jorden och himlen. Det här är en diktsamling där Guds närvaro lyser igenom. Ulrika Vinge är regelbundet publicerad betraktelseskribent. Hon är prästvigd för Svenska kyrkan och utbildad barnspecialistsjuksköterska.
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  55. I tider av sorg
    I tider av sorg
    Beskrivning
    Hur är det när döden inte är chockartad och den man sörjer kanske långsamt började försvinna för flera år sedan? Hur bearbetar man det? Vid långvarig dödlig sjukdom eller demenssjukdom är sorgen som en ständigt närvarande följeslagare genom livet fram till den stund döden kommer till mötes.

    I bild och text möter vi författarens egen sorg efter en mamma som tynade bort i blanddemens. Detta är en bok om hopp, frid, glädje, minnen, smärta, sorg, tårarnas plötslighet mitt i vardagen, samt om ljus och en framtid utan sorg. Bilderna är alla tagna i Trädgårdsföreningen och Botaniska trädgården i Göteborg, som en bakgrund av skönhet och återhämtning.

    En bok att vila i när sorgeprocessen är långsam och börjar långt tidigare än det sista andetaget.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  56. I varje steg är du
    I varje steg är du
    Beskrivning
    Jag ser inga märkliga fenomen på himlen, inga änglar som ger sig tillkänna med omvälvande budskap, ingen brinnande buske som den Gud uppenbarade sig i för Moses i öknen. Allt är egentligen precis som vanligt, i alla fall till det yttre. Ovanligt vackert, men vanligt. (...) Det är det som är det fina med din och min relation, Gud. I varje steg är du. Genom årstiderna, i Lund, bland minnen och vänner, på Österlen, i kyrkohistorien och genom kyrkoåret vandrar Anna Alebo i sina tidningskrönikor. Här är ett urval av dem samlade till en bok som kan bli en reflektionsbok eller en andaktsbok för dig som gärna läser ensam eller tillsammans med andra. Många av texterna är skrivna inför en särskild söndag eller helgdag, och så kan de användas, men lika gärna kan de fungera för eftertänksam läsning när som helst.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  57. Ikoniska kartor : att göra teologi i kyrkans vardag
    Ikoniska kartor : att göra teologi i kyrkans vardag
    Beskrivning
    Hur kan vi undvika att teologi blir något abstrakt? Något som bedrivs i ett isolerat rum utan förankring i den lokala församlingens liv och verksamhet?

    Jonas Ideström utforskar i den här boken en förståelse av vad teologi kan vara: nämligen något som skapas och uppstår i församlingens vardag, i församlingens konkreta erfarenheter.

    Boken är dels grundad i Ideströms egen forskning - med berättelser och exempel från församlingar i olika delar av Sverige - dels hos andra forskare, däribland den franske antropologen och sociologen Bruno Latour.

    Med inspiration från Latour och andra tänkare prövar Jonas Ideström i den här boken om vi kan förstå och använda bibliska berättelser som en sorts "ikoniska kartor" som kan hjälpa oss "urskilja Guds försonande närvaro i vardagliga situationer och skeenden".

    Med andra ord: en bok om att ”göra teologi” – mitt i församlingen!

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 331,50 kr/st
  58. Innan juldagsmorgon glimmar
    Innan juldagsmorgon glimmar
    Beskrivning
    Första delen i nya romanserien I alla sina dagar. En serie om kärleken, tron och livet – inspirerad av klassiska berättelser! Ella är van att hantera saker och ting på egen hand. Hon studerar på distans och vårdar sin pappa, som har Alzheimers, i deras lägenhet i det norrländska samhället Vinterdal. Men bara ett par veckor innan jul rubbas plötsligt vardagen när Ellas pappa tar bilnycklarna och ger sig av i årets värsta snöoväder.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  59. Inte längre försvunnen
    Inte längre försvunnen
    Beskrivning
    Sjuksköterskan Kate Callison är trött på att fly från sitt förflutna. Hon tänker flytta till Texas och ta på sig ansvaret som chef för akuten på Austin Grace Hospital – trots slitningarna i personalgruppen. När en fruktansvärd tragedi inträffar sveps hela akuten in av polisavspärrningarnas plastband som får media att flockas och en angelägen man från sök- och räddningsteamet att lägga sig i hennes liv.

    För Wes Tanner finns inget viktigare än att söka efter och hitta en saknad person. När han anmäler sig som frivillig är det för att ge en livlina av hopp till andra. Nu är han redo för allt – utom den irriterande och arroganta chefen för akuten.

    Kates bär på någonting i sitt förflutna som hon inte kan förlåta sig själv för. Wes drivs av att hitta saknade personer, men kämpar samtidigt mot sina egna förödande känslor av övergivenhet. Två människors förflutna är ingen lätt match att försona

    Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och tro är den bästa medicinen. Inte längre försvunnen är hennes fjärde roman på svenska. Sedan tidigare finns bästsäljande Akuten, Katastrofläge och Akuta planer.

    235,00 kr
  60. Israel och Guds församling : en israel utforskar guds historiska och framtida planer för sina båda u
    Israel och Guds församling : en israel utforskar guds historiska och framtida planer för sina båda u
    Beskrivning
    Mycket läsvärd bok av läsarfavoriten Amir Tsarfati! En israel utforskar Guds historiska och framtida planer för sina båda utvalda folk. Lättförståeligt och enkelt förklarat i ett högaktuellt ämne.

    För att på djupet förstå Bibelns profetiska innehåll måste man först förstå hur Guds löften till Israel kompletterar Guds tanke med församlingen, Hans kyrka.

    I boken klargör israelen och bästsäljande författaren Amir Tsarfati vad Bibeln säger om Guds unika plan för Hans två utvalda grupper; Israel och församlingen. Amir går på djupet i frågor som:

    • Gäller de löften Gud gav till Israel i Gamla testamentet fortfarande det judiska folket idag? • Har Gud ersatt det upproriska Israel med församlingen? • Nu när församlingen finns, innehar Israel en särskild, utvald roll i vår tid? • Hur kan aktuella händelser i Israel påverka och vara viktiga för församlingen? Och hur ser framtiden ut? • Hur borde församlingens inställning gentemot Israel vara? Amir Tsarfati är efterfrågad som bibellärare och författare, med flera böcker utgivna på svenska. Hans träffsäkra sätt att skriva kan beskrivas som en blandning mellan Max Lucado och David Jeremiah. Amir Tsarfati är grundare av Behold Israel – en organisation som förmedlar nyheter och information om Israel från en biblisk utgångspunkt och i ett profetiskt perspektiv. Amir är gift och har fyra barn. Han bor i norra Israel.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  61. Israel och våra församlingars framtid
    Israel och våra församlingars framtid
    Beskrivning
    I ”Israel och hela världens framtid” bjuds läsaren på många aha-upplevelser. Det här är en bok som alla kristna bör läsa!

    Journalisten och författaren Tomas Dixon har skrivit en angelägen bok om ett högaktuellt och kontroversiellt ämne. ”Israel och hela världens framtid” duckar inte för de tunga och snåriga frågorna, som till exempel:

    * Har judarna laglig rätt till landet Israel? * Var sexdagarskriget ett brott mot folkrätten? * Bär Israel ansvar för flyktingkatastrofen?

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  62. Jag fattar ändå ingenting : möjliga svar på ännu fler omöjliga bibelställen
    Jag fattar ändå ingenting : möjliga svar på ännu fler omöjliga bibelställen
    Beskrivning
    Bibeln både fascinerar och väcker förfäran. Kanske är det därför den är världens mest spridda och lästa bok. Vissa berättelser är lättsmälta medan andra framstår som obegripliga. Frågorna hopar sig. Stödjer Gud slaveri och förtryck? Hur kunde Gud befalla att Abraham skulle offra sitt barn? Vilken slags relation hade egentligen David och Jonatan? Och var Paulus en kvinnoförtryckare?

    Detta är Leif Carlssons tredje bok om problematiska bibeltexter. De två övriga "Jag fattar ingenting" och "Jag fattar fortfarande ingenting" har lästs och uppskattats av många. Med stor kunnighet och skärpa tar han sig nu återigen an en rad svårtolkade texter. Han visar på tänkbara svar, men även på kvardröjande frågor. I bokens avslutande del finns studiefrågor för gruppsamtal och egen reflektion.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  63. Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land : dag för dag med The Message
    Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land : dag för dag med The Message
    Beskrivning
    Trots att jag har läst Bibeln hela mitt liv så blev mötet med The Message på samma gång både drabbande och uppiggande. Ljuset faller från ett nytt håll. Det kanske låter ytligt, men det blev roligt att läsa Bibeln igen. The Message bjuder på allt annat än förenklingar det är rejält motstånd ibland och samtidigt väcker den hopp och tro. Jag tror att det är en kombination av språket, bilderna och det porlande berättandet som gör det. Man ser det man inte sett förut och man ser det man har sett förut så ofta att man inte lägger märke till det längre. Utifrån 365 citat och verser har jag låtit tanken flöda fritt i en kort reflexion för varje dag. Hopp, eftertanke och vägledning har varit mina ledord. Lite som att dra upp dragkedjan och titta ut genom öppningen till ett tält man slog upp i mörker.

    Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger. Han har skrivit ett tiotal böcker.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  64. Jag kom inte ut - jag blev mig själv
    Jag kom inte ut - jag blev mig själv
    Beskrivning
    "Jag vill skriva en sammanhållen berättelse som inte bara handlar om ´vad sa dina barn?´ eller hur det gick att berätta på jobbet. Det blir förstås en självbiografi, men jag vill lyfta in andra perspektiv och vidga innehållet. Hur är det möjligt att efter ett liv som man i över 50 år börja leva som kvinna utan att bli ifrågasatt eller rentav utskrattad? Vad detta sedan innebar i en prästerlig, kyrklig kontext där sådana personer inte ens fanns med i föreställningsvärlden har också sin plats i berättelsen."

    Ann-Christine Ruuth föddes på 1950-talet, fick namnet Åke och växte upp i en kyrklig småländsk familj. Tidigt kände Åke sig annorlunda, avvikande, men det fanns ingenting i hans värld, vare sig inom honom själv eller i omgivningen, där det kunde speglas eller ta plats. Han fick bära på en längtan som trängde sig på för att hitta vägar ut.

    Vem var han, kyrkoherden och trebarnspappan, och vad behövde han för att bli hel? Länge hade han inte ens ord för det.

    Till slut fick det bära eller brista. 2010 blev hon sig själv, 58 år gammal. Sedan dess har hennes liv varit stoff för bästsäljaren Min pappa Ann-Christine av dottern Ester Roxberg och filmen Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen. Själv har hon i många år föreläst landet runt om transperspektiv och könsidentitet. Först nu berättar hon sin egen historia.

    • Köp 3 för 270,00 kr/st
    • Köp 10 för 255,00 kr/st
  65. Jesus : den Gud som känner dig vid namn
    Jesus : den Gud som känner dig vid namn
    Beskrivning
    I över trettio år har Max Lucado försökt visa oss vem Jesus är. I hans kanske bästa bok hittills tar han oss vidare på resan mot att lära känna Frälsaren – och hur han är.

    Under trettiotre år gick Jesus igenom allt det som du och jag någon gång har upplevt. Hans fötter blev trötta och huvudet värkte. Han blev frestad och hans krafter sattes på prov. Men vet du vad? Genom att bli människa gjorde Jesus det möjligt för oss att se Gud. Hans tårar är Guds tårar. Hans röst är Guds röst.

    Jesus förstår det du går igenom och han känner till dina dagliga utmaningar och din kamp. Den störste hjälten genom tiderna talar till dig personligen, och i honom kommer du att finna svaret på din djupaste längtan. Boken är indelad i sex avdelningar (Immanuel, vän, lärare, mirakelgörare, Guds lamm, Kungen som kommer tillbaka) och beskriver såväl den person Jesus var när han gick på jorden som hur man lever i en personlig relation till honom. Genom att se närmare på Jesu liv, död och uppståndelse – och hans vardag tillsammans med vänner och fiender, hur han ibland drog sig undan och hur han betedde sig på en fest – blir man bekant med Frälsaren som är i centrum för världens mest fantastiska berättelse.

    Man kan mer än bara känna till om Jesus. Man kan uppleva hans kärlek, hans glädje, hans smärta och förstå varför han offrade så mycket för att frälsa oss. Det gör att man tydligare kan se den person man är skapad till att vara.

    Max Lucado är pastorn och författaren som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker. Trots det har hans böcker sålts i över 140 miljoner och blivit utgivna på över 50 språk. Hans fängslande och inspirerande berättelser – och härliga träffsäkra humor – gör att hans böcker ligger på topplistorna och ständigt får nya läsare. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  66. Josia-manifestet
    Josia-manifestet
    Beskrivning
    Är det verkligen möjligt att det finns ett svar, en nyckel som öppnar upp det vi behöver veta och förstå för att kunna möta det som ligger framför? Kan det ha uppenbarats för oss genom att ett tecken från ett forntida mysterium nu visat sig, mitt framför ögonen på oss?

    Följ med på en profetisk resa från en karibisk ö till Washington D.C., till det urtida Hinnomdalen och USA:s högsta domstol. Resan går vidare till ett berg i öknen, ett tempel i Mellanöstern och till Amerikas portar. Raden av närmast osannolika samband och händelser bildar till slut ett häpnadsväckande pussel av rafflande mysterier, som inte tidigare varit kända, men som ligger bakom dramatiska, avgörande skeenden och förändringar i våra dagar.

    Innehåller dessa mysterier tillsammans en nyckel, en agenda och ett svar som avslöjar det vi behöver veta i vår tid?

    Boken är lika fängslande och häpnadsväckande som Jonathan Cahns tidigare bästsäljande böcker. Men den innehåller även något annat – en manual och vägledning för den sista tiden.

    Josia-manifestet är en måste-läsning för alla som vill förstå den tid vi lever i!

    Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han, tillsammans med bl a Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren. Detta är hans åttonde bok. Hans tidigare böcker har blivit mycket uppmärksammade och sålts i rekordstora upplagor.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  67. Judarna : hjältar i evighet
    Judarna : hjältar i evighet
    Beskrivning
    Varför är judarna judar? Varför kan de inte bara ge upp den judiska identiteten och bli som alla andra? Så mycket lidande, förföljelse och död hade de då inte sluppit. I boken får du de spännande, tragiska men också hoppfulla svaren.

    Boken ger en förståelse för varför judarna, landet Israel och staden Jerusalem är så omstridda, liksom insikt i judarnas kallelse och uppgift. Den förklarar Guds profetiska handlande med det judiska folket och berättar dess historia. Den ger också en djupdykning i den antisemitism som delvis har sina rötter i kyrkan och som kulminerade under andra världskriget, men som nu återigen växer sig allt starkare i världen.

    Tre gånger har judarna utsatts för att utrotas. Dessvärre pekar profetiorna på ett fjärde försök, en händelse som hela världen kommer att kunna följa via media och som föregår världshistoriens nästa stora händelse, Jesu tillkommelse.

    Tommy Lilja har skrivit ett 20-tal böcker som översatts till flera språk. Boken om judarna är en nyutgivning med nytt material. Tommy har besökt Israel flera gånger årligen sedan 1996 och har hjälpt mer än 25 000 judar i antisemitiska områden till ett bättre liv.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  68. Julen är här
    Julen är här
    Beskrivning
    Julkänsla i pappersformat! Julen är här innehåller noveller, dikter, betraktelser och reportage som ger olika perspektiv på vår mest älskade högtid.  

    Annette Haaland, författare till böckerna om pastor Viveka, bjuder på en nyskriven novell om ett julbord i kyrkan där allt blev fel men ändå rätt. Den amerikanske sångaren Andrew Peterson berättar om vad som fick honom att beskriva en allt annat än stilla natt i den moderna julsångsklassikern Labor of Love. Charlotte Frycklund, nätpräst och författare, fantiserar om vad hustrun till en av stjärntydarna kan ha funderat över under resan mot Betlehem. Diakonen Ebba Äverbrandt skriver om omsorg som motstånd. Och föddes Jesus verkligen i ett stall undrar Linda Alexandersson, teolog och författare.  

    Men boken lyfter inte bara fram det vackra och mysiga med julen. Maria Lundberg, diakon och barnmorska, berättar om utsatta kvinnor som föder barn i fattiga samhällen, för inte alla födslar slutar lyckligt. Och fader Issa, grekisk-ortodox präst i Betlehem, berättar om hur det är att vara präst i staden där Jesus föddes och om utmaningarna dagens kristna palestinier möter.  

    Dessutom finns även texter och dikter av bland andra Martin Modéus, Wilfrid Stinissen, Maria Küchen, Göran Sahlberg, Selma Lagerlöf, Hjalmar Gullberg, Vladimir Solovjov, Elizabeth Jennings och Atle Burman.  

    Tillsammans med dikter och julbetraktelser bildar texterna en mosaik som lyfter fram julens budskap: att mitt i vårt nattsvarta mörker kommer bud om en stor glädje. För oss är en frälsare född.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  69. Julens små mirakler
    Julens små mirakler
    Beskrivning
    En finstämd berättelse i juletid om ensamhet, men även om osannolik vänskap som förändrar allt och om sanningen i orden ”den som söker ska finna”. br/> När väckarklockan ringer, och vargtimmen passerar, är det som vanligt dags för sopåkaren Ann-Charlotta att tömma andras sopor. Överöst i skulder, ensam och utan livsmening har hon dock svårt att finna frid i tillvaron. >br> Men när hon av en händelse hamnar på julfesten i kyrkan och oväntat möter den mystiska mannen i lila vänds livet uppochned... Är det kanske dags för Ann-Charlotta att få uppleva julens små mirakler, nu när året går mot sitt slut? >br> Anna-Karin Kjellsdotter Johanssons debutroman kom till efter en dust med Gud under en turbulent och jobbig tid i hennes liv. Men mitt i stormen bistod Han med kraft, ord och lust att skriva. Anna-Karin bor utanför Markaryd, är gift och har fyra barn och tre barnbarn.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  70. Julens stora äventyr : en resa genom advent för hela familjen
    Julens stora äventyr : en resa genom advent för hela familjen
    Beskrivning
    En resa genom advent för hela familjen

    En underbar bok som hjälper hela familjen att upptäcka julens glada budskap på nytt.

    Den första julen var ett äventyr likt inget annat. Änglarna sken klarare än alla juleljus. Marias förberedelser var mer kaotiska än alla familjefiranden du har upplevt. Josefs färd till Betlehem var jobbigare än alla resor till släkten tillsammans. Kung Herodes ilska var värre än alla familjebråk du har bevittnat. Herdarnas ankomst vid midnatt, när de störtade in mitt i tystnaden, var mer underhållande än alla filmkvällar med familjen. De vise männens gåvor var mer värdefulla än alla glittrigt inslagna julklappar under julgranen. Låt den första julens otroliga äventyr lysa upp din familjs adventstid.

    Den här boken består av 24 färdiga adventsandakter med frågor för varje åldersgrupp, från små barn till tonåringar och vuxna. Varje andakt tar mindre än 10 minuter. Missar ni en andakt så fortsätter ni bara där ni var nästa gång. Gör som det passar er familj, för alla familjer är olika!

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  71. Kallelsen
    Kallelsen
    Beskrivning
    Broder Andrews bok Guds smugglare blev en internationell bestseller som har sålts i över tolv miljoner exemplar. Denna actionfyllda uppföljare tar vid där Guds smugglare slutade och fortsätter att fängsla och inspirera läsaren.

    Broder Andrew (1928–2022) beskriver dramatiska möten med världsledare och hemliga möten med förföljda kristna i det kommunistiska Kina, det turbulenta Afrika och i repressiva muslimska nationer. I inledningen påminner broder Andrew läsarna om att det inflytande hans liv och arbete utgör inte beror på några speciella gåvor, utan på en enkel villighet att gå igenom de dörrar som Gud öppnar. Tillsammans med berättelserna i Kallelsen, presenterar broder Andrew sina livsprinciper i tio enkla men kraftfulla steg – steg som sporrar läsarna att uppmärksamma Guds röst, tjäna honom troget i varje situation och vara beredda att låta Gud använda dem på ovanliga sätt. Inte minst hjälper dessa praktiska och uppmuntrande steg läsarna att reflektera över hur de kan leva i Guds kallelse.

    SAGT OM BOKEN

    Berättelserna i Kallelsen betonar Herrens befallning att förmedla evangeliet ”till alla nationer.” Broder Andrews liv i lydnad är ett exempel för oss alla. Luis Palau (1934–2021), internationell evangelist

    Broder Andrew är en inspiration för mig att hålla min vision klar, mitt hjärta nära Gud och mitt liv fokuserat på det största uppdraget av alla: att förmedla Guds kärlek till en sårad värld. Sheila Walsh, författare, artist och talare

    Gud tog broder Andrew, en ung holländare från en liten by i Holland, och gjorde honom till en världförändrare. Broder Andrew vill att du ska veta att Gud också kan göra dig till en världförändrare. Loren Cunningham, grundare av Youth With A Mission International

    OM FÖRFATTARNA

    Broder Andrew reste till Polen 1955. Där upptäckte han att den kristna kyrkan var förtryckt, och biblar var mycket svåra att få tag på. Broder Andrew fyllde en resväska med kristen litteratur som han smugglade in bakom järnridån. Det blev starten på Open Doors arbete. I dag arbetar Open Doors i över 70 länder för att hjälpa kristna som förföljs, och har över 1 400 medarbetare världen över. Många av dessa arbetar, precis som broder Andrew, i hemlighet för att nå kristna som behöver hjälp. Broder Andrew levde mellan åren 1928 och 2022.

    Verne Becker har examina i journalistik och bibliska studier. Under många år jobbade han på tidningar som Christianity Today och Campus Life och har skrivit, eller varit medförfattare till ett stort antal böcker.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  72. Kan vetenskapen förklara allt?
    Kan vetenskapen förklara allt?
    Beskrivning
    Kan vetenskapen förklara allt? Vi tycks i dag inte längre ha något behov av tro och religion eftersom vetenskapen har visat hur världen fungerar. Vetenskap och religion går helt enkelt inte ihop.

    Men är det verkligen så? På sitt typiskt godmodiga sätt skingrar John Lennox den vanliga missuppfattningen att vetenskap och kristen tro är bittra fiender. Båda behövs för att förstå vad livet handlar om.

    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  73. Kännetecken : ett enkelt sätt att be i vardagen
    Kännetecken : ett enkelt sätt att be i vardagen
    Beskrivning
    Är det möjligt att behålla kontakten med Gud i ett splittrat vardagsliv? Hur ber man när själen känns som ett kaotiskt internetflimmer? Hamnar vi inte till slut i ett omöjligt val: att antingen vända den här världen ryggen för att söka Gud, eller att ohjälpligt sekulariseras av alla intryck som väller över oss?

    Men om Gud har gått rakt in i detta kaos för att rädda människan, då kan inte bönen handla om att vända ryggen åt världen. Då måste det finnas kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag, tecken vi kan hålla fast vid, som kan ansluta oss till livets källa.

    Den här boken handlar om att följa dessa tecken och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet mot en större värld.

    Kännetecken med det tillhörande bönebandet kan ses som steg 1, och Kännetecknens hemlighet kan ses som steg 2.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  74. Kännetecknens hemlighet : den dagliga bönens källor
    Kännetecknens hemlighet : den dagliga bönens källor
    Beskrivning
    Kännetecken introducerar sättet att be, genom bönebandet som medföljer och en kortfattad vägledning. Kännetecknens hemlighet är en teologisk fördjupning som hjälp till vidare reflektion. Är det möjligt att behålla kontakten med Gud i ett splittrat vardagsliv? Hur ber man när själen känns som ett kaotiskt internetflimmer? Hamnar vi inte till slut i ett omöjligt val: att antingen vända den här världen ryggen för att söka Gud, eller att ohjälpligt sekulariseras av alla intryck som väller över oss? Men om Gud har gått rakt in i detta kaos för att rädda människan, då kan inte bönen handla om att vända ryggen åt världen. Då måste det finnas kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag, tecken vi kan hålla fast vid, som kan ansluta oss till livets källa.

    Den här boken handlar om att följa dessa tecken och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet mot en större värld.

    Kännetecken gavs ut första gången 2013. Denna nyutgåva är lätt reviderad och innehållet uppdelat i två böcker – Kännetecken och Kännetecknens hemlighet.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  75. Kanske vi möts igen
    Kanske vi möts igen
    Beskrivning
    När Jonna släppte taget om frustrationen över att inte minnas infann sig ett lugn. Det var så lätt för henne att lasta sig själv för den situationen hon försatt sig i. Tyngden av självförakt gjorde det svårare att acceptera stressymptomen. Hon hade alltid haft lätt för att minnas. Tänk om hjärnan inte skulle läka. Tankarna gjorde henne rädd. Jonna hämtade kudde och täcke och lät solstolen stå där den stod, vänd mot skogen. Gång på gång påmindes hon om varför hon satt där. För att inte börja gråta blundade hon och lyssnade på fåglarna. Hon somnade och vaknade av att Sabina gick förbi hennes solstol för att ta ett äpple från fruktskålen på bordet. Hon kände sig hungrig och gjorde detsamma. Äpplet var grönt och syrligt. Påminde om smaken på de omogna äpplen som hon pallade som ung i en trädgård tillsammans med sina vänner. Det var innan allt förändrades.

    Kanske vi möts igen är unik i sitt slag och kliver in på ett hitintills ganska outforskat område, nämligen kristen feelgood. Genom sin lättillgänglighet och igenkänning kommer läsaren Jonna och de andra karaktärerna nära och får ta del av hur livet som troende är när äktenskap kraschar, stressen ökar och vardagens öken inträffar.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  76. Kärleken vi behöver
    Kärleken vi behöver
    Beskrivning
    Vår värld behöver kristna som inte stryker över utan stryker under sina ord genom kärleks­gärningar som målar bilden av den Mästare de följer. Här finns nyckeln till väckelse. Då vi glömmer oss själva, för att lyfta och bära dem som blivit slagna och sargade, trösta dem som gråter, får vi erfara Guds välbehag och välsignelse. Det kommer att kosta ett pris, men ger desto mera. Och det är nog på den vägen vi ska få se mer av Guds undergörande kraft. Precis som apostlarna Petrus och Johannes kan vi få bära ut Jesusnamnet på gator och torg – och se dess kärlek och kraft förvandla människor.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  77. Kärlekens fem språk
    Kärlekens fem språk
    Beskrivning
    Så får du kärleken att leva länge

    Att leva tillsammans handlar om kärlek, eller hur? Men verkar det som att du och din partner talar olika språk? Kärleken behöver inte försvinna i en relation, men för att hålla den vid liv måste de flesta lära sig sin partners kärleksspråk. Det håller inte att uttrycka den kärlek vi känner på vårt eget kärleksspråk om vår partner talar ett annat kärleksspråk.

    Äktenskapsrådgivaren och den bästsäljande författaren Gary Chapman menar att det finns fem kärleksspråk:

    • Bekräftande ord • Tid tillsammans • Gåvor • Tjänster • Fysisk beröring

    Kapitlen är indelade utifrån de fem kärleksspråken för att göra det enkelt för läsaren att hitta. Varje kapitel avslutas med konkreta råd för hur man uttrycker kärlek på sin partners kärleksspråk och leder sitt förhållande i en positiv riktning. Denna nya och reviderade upplaga av Kärlekens fem språk­ innehåller även ett nyfram­taget kärleksspråkstest som hjälper läsaren att upptäcka sitt kärleksspråk. Kärlekens fem språk har sålts i över tjugo miljoner exemplar, legat otaliga veckor på New York Times bestsellerlista och getts ut på ett fyrtiotal språk.

    Innehåller kärleksspråktestet för henne och honom

    Gary Chapman - författare , talare och terapeut - har en passion för människor och för att hjälpa dem att bygga hållbara relationer. Det var Chapman som introducerade konceptet med de fem kärleksspråken, som har hjälpt miljoner par världen över. På svenska har Kärlekens fem språk sålts i över 50.000 exemplar.

    Tidigare utgiven under titeln Upptäck kärlekens olika språk

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  78. Katolsk studiebibel : Bibel 2000 med katolska kommentarer
    Katolsk studiebibel : Bibel 2000 med katolska kommentarer
    Beskrivning
    Bibeln är alltid aktuell, och i här möter vi Skaparen, patriarkerna och profeterna samt de första vittnesbörden om kyrkans Herre. Texterna är tillkomna i en specifik, historisk kontext, och måste tolkas utifrån den – men inte tolkas i första hand av oss som enskilda individer utan i ljuset av kyrkans tradition och dem som gått före. »Katolsk studiebibel« är ett vittnesbörd om hur den katolska kyrkan...
    895,00 kr
  79. Kidnappad av Österns blixt
    Kidnappad av Österns blixt
    Beskrivning
    Pastor Shens historia liknar ingen annans. I den här boken förklarar han hur kristna i Kina fått lida på grund av den ondskefulla sekten Österns blixt. Det är en ära för mig att idag få rekommendera hans bok för läsare runt om i världen. När vi får veta mer om vad han gått igenom ger det en bättre bild av hur den kinesiska underjordiska kyrkan vittnar om sin tro. BRODER YUN - FÖRFATTARE TILL BOKEN "DEN HIMMELSKE MANNEN"

    ”Jag skulle inte uppmuntra någon att söka förföljelse men som kristna bör vi aldrig förneka oss själva privilegiet att resa på lidandets väg. Det är en svår väg – men en härlig.” – Pastor Shen Xiaoming

    Shen Xiaoming är pastor och leder en församlingsrörelse på flera miljoner. Han har grundat en av de största underjordiska kyrkorna i Kina och är därför väl förtrogen med förföljelse från Kinas historiskt fientliga regering. Gång på gång har pastor Shen upplevt svårigheter, sjukdomar och fängelse som svar på hur mäktigt evangeliet sprids på landsbygden i centrala Kina.

    Men den 16 april 2002 togs förföljelsen till en helt ny nivå. Pastor Shen kidnappades av den mordiska sekten Österns blixt efter att ha lockats till en påstådd bibelkonferens. Denna farliga sekt tror att Kristus återvände i form av en kvinnlig kinesisk ledare och använder sig inte allt för sällan av våld, tortyr och indoktrinering för att rekrytera sina medlemmar. Ännu en gång var pastor Shen tvungen att ta ställning mot ondskan.

    Det här är hans historia.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  80. Kina och den yttersta tiden
    Kina och den yttersta tiden
    Beskrivning
    I Kina reser sig en armé I åratal har Kinas befolkningsstorlek, ekonomiska tillväxt och törst efter militär makt stått i centrum för de som studerar bibliska profetior. Många auktoriteter på den yttersta tiden ser ”den röda draken” som en av Israels angripare. I Uppenbarelseboken 16 och 19 kan Johannes omnämnande av arméerna som var iblandade i den sista striden, och som markerar världens undergång, mycket väl vara dagens kinesiska armé. Men en annan sorts armé reser sig samtidigt i Kina och den närmar sig snabbt tvåhundra miljoner människor. Denna armé är för Kristus, inte emot honom. Det är en stor skara kristna från den kinesiska underjordiska huskyrkan som utkämpar en kamp mot härskare och makter och sprider evangeliet på ett aldrig tidigare skådat sätt under intensiv förföljelse. Kina och den yttersta tiden utforskar det överraskande sambandet mellan bibliska profetior och Kinas moderna missionsfenomen. Gud använder sig av den röda draken för att fullfölja sina syften. Det stora missionsuppdraget är oundvikligt och Kristi återkomst är ostoppbar. Den här boken kommer att ge dig en ny syn på det profetiska skeendet i den yttersta tiden.
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  81. Kokbok för diakoni : utveckla det diakonala förhållningssättet
    Kokbok för diakoni : utveckla det diakonala förhållningssättet
    Beskrivning
    Ett diakonalt förhållningssätt uppstår inte av sig självt. Det behövs reflektion och medvetenhet för att ett sådant förhållningssätt ska bli en del av församlingens liv och verksamheter. Men alla, oavsett uppdrag i församlingen, kan bidra till detta och med hjälp av recepten hitta konkreta arbetssätt för diakoni. Kokbok för diakoni vill vara ett redskap i det arbetet.

    I boken finns även reflektionsövningar för arbetslaget. Boken är framtagen i samarbete med Strängnäs stift.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  82. Kompass framtiden : frågor till kyrkan om omvärld, självbild, kommunikation, reformation
    Kompass framtiden : frågor till kyrkan om omvärld, självbild, kommunikation, reformation
    Beskrivning
    Kyrkans kompass är riktad mot framtiden och medmänniskan. I den här boken ställs en rad konkreta frågor till kyrkans förtroendevalda och medarbetare. Syftet är att tillsammans ta ut några av kyrkans koordinater vad gäller omvärld, självbild, kommunikation och reformation. Boken utgör ett underlag för de kontinuerliga samtal som behöver föras i varje församling, till exempel i arbetet med församlingsinstruktionen.

    I boken tar Jonas Eek ett helhetsgrepp om kyrkans utmaningar och för samman teologiska resonemang med samtidens kyrkodebatt.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  83. Konst i kyrkorummet : teologi och praktik
    Konst i kyrkorummet : teologi och praktik
    Beskrivning
    Det här är en handbok för den församling som vill vända sig tydligare mot sin samtid genom att visa konst i kyrkorummet.

    Boken fokuserar på tre områden:

    Varför visa konst i kyrkorummet – vad är den teologiska grunden? Hur kan hela församlingen bli bärare av visionen att använda konsten för att skapa kontaktytor mot lokalsamhället? Hur går man praktiskt till väga för att möjliggöra konstutställningar i kyrkorummet? Boken ger mängder av konkreta tips och grundläggande råd så att även den som inte har någon tidigare erfarenhet från konstvärlden kan våga ta steget att pröva. Här finns rikligt med exempel från författarens konstutställningar i olika kyrkorum, och berättelser från flera församlingar om hur de har arbetat med konst i sin kyrka.

    Genom att öppna kyrkorummet för konstutställningar får kyrkan nya vänner och kan arbeta med de angelägna samhällsfrågorna och de djupaste livsfrågorna på ett sätt som berör många. >p> Mats Hermansson är präst och konstnär med 30 års erfarenhet av att arbeta med konst i kyrkan. Han har bland annat ställt ut sina presenningsikoner i över 100 kyrkor. »Jag brinner för att kommunicera kyrka och tro i samtiden«, skriver han i boken. »Min plats i kyrkan, min väg genom livet kan skifta – men orubbad står min önskan till kommunikation, att bryta ny mark, att nå utanför murarna.«

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  84. Konstnärerna Saga Walli & Gunnel Kjellgren-Schultze i 1900-talets Göteborg
    Konstnärerna Saga Walli & Gunnel Kjellgren-Schultze i 1900-talets Göteborg
    Beskrivning
    Varför är Saga Walli och Gunnel Kjellgren-Schultze och deras konst intressant för oss på 2020-talet? Jo, för det första var de välkända och uppskattade med breda kontaktnät under sin aktiva tid på 1900-talet. För det andra är de nu under 2020-talet tyvärr alltför bortglömda och för det tredje är deras konst både vacker och intressant att betrakta.

    Både Saga Wallis och Gunnel Kjellgren-Schultzes konst nådde långt utanför hemorten i form av altartavlor i kyrkor, officiella porträtt av direktörer, präster, biskopar och rektorer, och som textil inredning i bostäder och offentlig miljö.

    Konstnärerna är en dubbel konstnärsbiografi över Sagas och Gunnels konstnärskap, deras liv och de utmaningar som mötte dem. Göteborgsmiljön med sina tongivande kvinnoföreningar spelade också en stor roll i konstnärsvännernas liv.

    Boken är illustrerad med drygt 80 fotografier, de flesta nytagna av Jon Erik Nordstrand.

    Charlotta Hanner Nordstrand är konstvetare och skrev år 2000 en avhandling om Göteborgs konstliv under 1800-talets mitt. Under arbetet letade hon upp flera kvinnliga konstnärer och frågan om varför de inte var mera kända väcktes. Charlotta har varit lektor vid Göteborgs universitet. Hon har också arbetat som intendent på Göteborgs konstmuseum och informatiker på Byggnadsvård Nääs

    205,00 kr
  85. Konvertiten : vem ska du tro på när du inte blir trodd?
    Konvertiten : vem ska du tro på när du inte blir trodd?
    Beskrivning
    Genom tre olika perspektiv flätar Micael Grenholm ihop en väv av spänning och dramatik. Vi får följa en resa från Afghanistan till Sverige och tillbaka igen, allt i en kamp på liv och död. Romanen är inspirerad av flera verkliga livsöden.

    Hossein

    Gravplatsen var det som tog allra mest plats i Qurchi. Den var tre gånger så stor som marknaden tio gånger så stor som moskén men innehöll nästan aldrig några människor. Förutom de döda förstås.

    De hade all tid i världen. De levande i Fayrab, i den mån de kan kallas levande, hade ingen tid för sorg. Bara arbete och skräck. Det var mörkt. Klockan var över sex och majestätiska regnmoln hade samlat sig över dalen utan att uppfylla sitt löfte om nederbörd. Hossein knäböjde vid en liten grav i skuggan av ett gammalt cederträd. En grav med fel namn.

    Boken gestaltar starkt den förfärliga verklighet människor flyr ifrån, och hur den krockar med svensk aningslöshet. Berättelsen är spännande och djupt engagerande. Det är en skildring av ung, romantisk kärlek och av svårt dysfunktionella familjeband, av omvändelse, av vänskap och sorg.

    Vibeke Olsson

    Författare och pastor

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  86. Korset : meningen med Jesu död
    Korset : meningen med Jesu död
    Beskrivning
    "Jag skulle själv aldrig kunna tro på Gud om det inte vore för korset ... Hur skulle man i en värld full av smärta kunna tillbe en Gud som var immun mot smärta?" Med ärlighet och övertygelse visar John Stott på korsets centrala betydelse för hur Gud räddar vår smärtfyllda värld.

    Den kristna trons främsta symbol är ett romerskt avrättningsredskap. Hur kan då korset symbolisera liv och hopp? Varför måste Guds Son dö för att världen ska få liv?

    På ett mästerligt sätt lotsar John Stott läsaren fram till svaren på dessa och många andra frågor som rör meningen med Jesu död. Samtidigt bemöter han de vanligaste invändningarna mot vad Bibeln lär om försoningen.

    Förmågan till klarhet var ett av John Stotts signum, och här kommer den till sin fulla rätt. Han leder läsaren in i en spännande dialog med Skriften, den kristna teologin och samtidens brännande frågor och visar vad korset betyder för oss i dag. En verklig klassiker!

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  87. Korsets teologi : fyra texter av Martin Luther
    Korsets teologi : fyra texter av Martin Luther
    Beskrivning
    I Luthers teologi, liksom i Bibeln, möter vi motsatser som liv och död, gott och ont, barmhärtighet och vrede, liksom det som är fördolt och uppenbart i beskrivningen av Guds frälsande handlande. Begreppet ”korsets teologi” fångar för Luther upp den bakomliggande enheten i Guds handlande. I fyra nyöversatta texter av helt olika karaktär får du möta Luther när han skriver om detta centrala tema. Korsets teologi är den första boken i en serie skrifter där Martin Luther själv får komma till tals. Luthers betydelse för kyrka och samhälle i framförallt norra Europa kan knappast överskattas. Genom denna bokserie vill vi göra fler skrifter av honom tillgängliga för nutida svenskspråkiga läsare. Främst handlar det om skrifter som inte finns på svenska sedan tidigare, vilket kan bidra till att bredda och nyansera bilden av Luther som teolog och reformator. Även en del luthertexter som redan finns på svenska kommer att ingå i moderniserad form.
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  88. Kraft till förändring
    Kraft till förändring
    Beskrivning
    Få saker i livet är lika frustrerande som att veta att man behöver förändras, att vilja förändras, att försöka förändras, men ändå inte förändras. Pastorn och författaren Craig Groeschel vet hur det är att sitta fast i den onda cirkeln. Det var hans egen historia – tills han upptäckte praktiska principer för att få se bestående förändring. Under de 25 år som gått sedan dess, har Craig hjälpt många människor till verklig förändring i relationer, vanor och tankemönster.

    I Kraft till förändring hjälper Craig dig att förstå:

    Hur Guds kraft – inte din viljestyrka – leder till verklig förändring. De verkliga skälen till att du gör det du gör. • Varför det inte är ett misslyckande att misslyckas. Kraften i att skapa små vanor som leder till stora förändringar. Hur du kan välja det du allra helst vill ha framför det du vill just nu. Kraft till förändring är en stark mix av biblisk vishet och fascinerande psykologi. Den innehåller praktiska övningar, historier ur verkliga livet och livsförvandlande, andliga insikter.

    Oavsett om du vill gå ner i vikt, få ny luft under äktenskapets vingar, läsa Bibeln mer, bli skuldfri eller fri från ett beroende, rustar de beprövade strategierna i den här boken dig att steg för steg åstadkomma förändringarna som du längtar efter.

    Upptäck varför du gör det du gör, så att du kan bli den du verkligen är – och leva livet som Gud skapat dig till.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  89. Krigaren
    Krigaren
    Beskrivning
    Bok 2 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    En brinnande man, vars ord berörde människors hjärtan. En handlingens man, vars mod räddade människors liv. En troende man, vars passion drev honom till Gud.

    Josua efterträdde Moses som nationens ledare. Men det var en annan mans iver som fick folket att omsätta sin tro i handling. Kalev. Bakom männen som formade historien finns hjältarna som för alltid förändrade den. I Krigaren belyser den älskade författarinnan Francine Rivers Kalevs liv, en man vars tro och iver för Gud hjälpte till att leda Guds folk in i det förlovade landet. Upptäck en man full av passion, ödmjukhet och tro; en man som uppmuntrade Josua och stod stark mot synden.

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  90. Krigaren som fann vägen
    Krigaren som fann vägen
    Beskrivning
    Ramiro Tarazona Bautista värvades tidigt in i kriminalitet och droger. Efter sin fars bortgång gick han vilse i livet och lämnade flickvän och småbarn för att ta värvning i den terroriststämplade paramilitära organisationen AUC. Efter demobiliseringen av Colombias paramilitära styrkor sattes han tillsammans med sina vapenbröder i fängelse där han blev kvar under knappt två år innan han släpptes fri.

    Det dröjde emellertid inte länge innan han var tillbaka på den kriminella banan och när han tillfångatogs för andra gången, dömdes han för en mängd olika brott till ett nytt fängelsestraff. Denna gång på 60 år.

    När det gick upp för honom att han skulle spendera resten av sitt liv i de miserabla förhållandena som råder i Colombias fängelser, såg han ingen annan utväg än att ta sitt liv. En natt i december gjorde Ramiro sig redo för att sätta planen i verket. Men det gick inte riktigt som han hade tänkt och plötsligt förändrades allt ...

    Dokumentärromanen baseras på evangelistpastor Ramiro Tarazona Bautistas brokiga livshistoria som innefattar både våld, droger och ett långt fängelsestraff. Ramiro kom i kontakt med svenska Ankarstiftelsen under en resa 2016 och delade då sitt otroliga vittnesbörd som sedan har legat till grund för boken.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  91. Kristen på goda grunder 2.0 : om sanning i en tid av tvivel
    Kristen på goda grunder 2.0 : om sanning i en tid av tvivel
    Beskrivning
    Gud är död. / Nietzsche

    Nietzsche är död. / Gud Dessa träffsäkra ord klottrade på en vägg i Berlin speglar utvecklingen i det tidigare kristna västerlandet. Varken Marx eller Nietzsche, varken postmodern relativism eller nyateistisk religionskritik, har släckt människans gudslängtan. Religiös öppenhet växer, men samtidigt har frågan: Vad är sant? ofta ersatts med: Känns det rätt? eller Vad ger det mig?

    Mot denna bakgrund är Kristen på goda grunder 2.0 en mycket angelägen bok. Stefan Gustavsson vänder sig till alla som brottas med livsfrågorna och söker en hållbar grund för sitt liv. Men han vänder sig också till den som är kristen och brottas med sin tro och vill pröva grunden för dess sanning. Inte för att förskansa sig bakom tvärsäkra argument, utan för att växa både i övertygelse och öppenhet för dialog med andra människor.

    Författaren belyser några av de viktigaste argumenten för kristen tro men också de klassiska invändningarna mot den: frågan om Gud och det onda, vetenskap och tro, Bibelns trovärdighet och huruvida Jesus är unik. Dessutom ges en biblisk grund för apologetik – den bortglömda konsten att försvara tron. Kristen på goda grunder 2.0 är en uppdaterad version av den första utgåvan som gavs ut 1997 och som såldes i mer än 20 000 exemplar.

    - - - Stefan Gustavsson är en välkänd teolog, författare och föreläsare. Han har lång erfarenhet, både i Sverige och internationellt, av samtal och debatt i livsåskådningsfrågor. Sedan 2016 leder han Apologia – Centrum för kristen apologetik.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  92. Kristus förkunnar vi : så motverkas kyrkans inre sekularisering
    Kristus förkunnar vi : så motverkas kyrkans inre sekularisering
    Beskrivning
    »Kristus förkunnar vi« är biskop Karin Johannessons valspråk, och är hämtat ur Kolosserbrevet. Här delar hon tankar och konstruktiva förslag om hur Kristus kan förkunnas i den tid och de sammanhang som är vår verklighet.

    I bokens första del står nåden i fokus. I en värld där intresset för andlighet är stort, men tilltron till andliga auktoriteter är låg, blir upplevelsen av den äkta, dyrbara nåden livsavgörande. Här lyfter Karin Johannesson fram Martin Luthers dubbla förståelse av nåden – vi blir både benådade och begåvade – som en nyckel för att motverka kyrkans inre sekularisering.

    Bokens andra del handlar om liv i Kristus. Det är vad kyrkan alltid har erbjudit människor. Men formerna behöver förnyas. I dag är vår utmaning att nå sökande människor som ser naturen snarare än kyrkan som den självklara platsen för andliga upplevelser. Att förkunna Kristus är ett uppdrag som förenar oss, även om vi inte alltid är överens om hur gudstjänsten ska firas eller vad mission egentligen innebär. Om detta behöver vi samtala, och i de samtalen vill denna bok vara ett stöd.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  93. Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi
    Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi
    Beskrivning
    2010-talet inleddes med populismens genombrott och slutade med en världsvid pandemi. Däremellan präglades detta dramatiska decennium av terrorism, streaming-tv, Greta Thunberg, flyktingkatastrofer, Facebook, Zlatan Ibrahimovic, religionens återkomst, Donald Trump, Metoo och Black Lives Matter-demonstrationer.

    Joel Halldorf har kommenterat allt detta genom en rad uppmärksammade krönikor, ledartexter och kulturartiklar. Genom sina texter i bland annat Expressen lyfter han teologins och religionens betydelse för att förstå vår samtid. Han skapar engagemang och debatt, såväl inom kyrkan som i samhället i stort.

    I boken Kvällstidningsteologi finns hans främsta och mest inflytelserika texter från detta omvälvande decennium. Här får vi en teologs blick på politik, kultur och dramatiska världshändelser men Halldorf ställer också frågan vad religion, kristen tro och kyrkan har för plats i allt detta.

    Boken är en högaktuell samtidshistoria som ger läsaren chansen att återuppleva och försöka förstå tiotalet. Med Halldorf som guide riktas uppmärksamheten inte bara mot de dramatiska händelserna, utan också mot de andliga och existentiella underströmmar som format vår tid.

    Joel Halldorf (f. 1980) är docent i kyrkohistoria och verksam vid Enskilda Högskolan Stockholm. Han medverkar regelbundet i tidningarna Expressen, Dagen, Axess och Fokus och har även medverkat i en rad tv- och radioprogram. Hans forskning handlar om religionen i det moderna samhället och han är författare till en rad böcker på detta tema senast Gud: Jakten och Gud: Återkomsten.

    Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter.

    Karin Olsson, kulturchef Expressen, om Gud: Återkomsten

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  94. Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje
    Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje
    Beskrivning
    Fredspristagaren Denis Mukwege föddes 1955 i dåvarande Belgiska Kongo. Under uppväxten upplevde han såväl den koloniala rasismen som det ekonomiska och moraliska sammanfallet under den framväxande diktaturen i Demokratiska republiken Kongo. Efter att ha utbildat sig till läkare och specialiserat sig på gynekologi har han med fara för sitt eget liv kommit att bedriva omfattande arbete för kvinnor som utsatts för sexuellt våld i hemlandets decennielånga konflikter. Han anses i dag vara världens ledande expert på behandling av våldtäktsrelaterade skador och hans holistiska arbetsmetoder har inspirerat flera andra initiativ världen över. Han har tilldelats EU-parlamentets Sacharovpris för mänskliga rättigheter och grundläggande friheter. Tillsammans med människorättsaktivisten och överlevaren av sexuellt våld Nadia Murad tilldelades han 2018 Nobels fredspris.

    Nu berättar han sin egen och Kongos alla utsatta kvinnors historia.

    Bokens förord är skrivet av krigskorrespondenten Magda Gad, vars möte med doktor Mukwege blev avgörande för hennes karriär.

    300,00 kr
  95. Kyrkan och krisstödet : handbok vid allvarlig händelse
    Kyrkan och krisstödet : handbok vid allvarlig händelse
    Beskrivning
    När en kris eller katastrof inträffar behövs kyrkan mer än någonsin, men hur gör vi för att bäst kunna hjälpa? Kyrkan och krisstödet - Handbok vid allvarlig händelse är en handbok för kyrkans krisstödjare och dess ledare.

    I bokens första del lyfter författaren Gudrun Rosén fram kyrkans särskilda bidrag och visar hur man kan förbereda sig, förstå krisreaktioner, ge god psykologisk första hjälp och samtidigt sätta rimliga gränser. Fokus är på det akuta skedet i en kris.

    Ytterligare vägledning ger Hanna Wejryd, präst och Ingemar Hällqvist, diakon hur man kan stödja barn i kris, Jemima Bentham Brodin, diakon, och Wilhelmina Hoffman, geriatriker om stöd till människor med demens samt Kristina Åkerman, präst om hur man stöttar personer med intellektuell eller neuropykiatrisk nedsättning.

    Bokens andra del innehåller bland annat en checklista för minnesgudstjänster, dikter och böner samt förslag på samlings- och sändningsord, bibeltexter och psalmer. Dikterna och bönerna är skrivna av Gudrun Rosén, Per Harling, Christina Lövestam, Mika Wallander, Roland Stahre, Sofia Oreland med flera.

    Gudrun Rosén har lång erfarenhet som präst, kyrkoherde och sjukhuspräst.

    435,00 kr
  96. Kyrkans återkomst : inte om, utan när
    Kyrkans återkomst : inte om, utan när
    Beskrivning
    Vi befinner oss mitt i den perfekta stormen, den största kombinationen av utmaningar som mänskligheten mött på mycket länge. Det handlar om stora politiska förändringar över hela världen, om etiska värderingar som förändras dramatiskt och om förföljelse av religiöst oliktänkande som ökar.

    Plötsligt har troende i västvärlden hamnat i ett dilemma – att tvingas välja mellan att följa Jesus på det sätt som kristna under alla tider gjort, eller att omdefiniera sina värderingar för att inte bli starkt marginaliserade eller ifrågasatta. Vad var det som hände? Begrepp som frihet, kärlek, respekt för andra och mångfald har framgångsrikt omdefinierats av nya aktörer på ett sätt som är en kopiering från de mest fruktade reaktionära regimerna i världen. Utvecklingen drivs på i en rasande fart av bl a media, samtidigt som politiker och en del kyrkliga ledare följer efter.

    Men det finns samtidigt en annan och mycket spännande verklighet; Gud leder sin församling med kraft och på ett helt nytt sätt som förvånar bekännande kristna, men som också oroar och skrämmer församlingens värsta fiender. Gud har alltid vänt motstånd och förföljelse till välsignelse för dem som följer Honom. Frågan är inte om Kyrkan kommer att överleva motståndet, utan hur.

    210,00 kr
  97. Kyrkbänksteologi : en studie av gudstjänstfirares liturgiska praktikers teologi
    Kyrkbänksteologi : en studie av gudstjänstfirares liturgiska praktikers teologi
    Beskrivning
    Vad händer egentligen, teologiskt, när en gudstjänstfirare slår sig ned i kyrkbänken på söndagsförmiddagen? Det finns knappt någon teologiskt forskning med fokus på dessa vanliga personers gudstjänstliv. Genom att se närmare på vad gudstjänstfirare faktiskt ägnar sig åt när de firar gudstjänst framträder i denna bok en gudstjänstteologi som är relationell, levande och i rörelse. Forskningsstudien bygger på ett rikt fältstudiematerial från två församlingars gudstjänstliv i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan. Detta material analyseras med praktikteorier samt teologiska teorier om kroppsligt kunnande, språklig artikulerande och visdom. Resultatet bidrar till en fördjupad kunskap om och ökat intresse för gudstjänstfirarnas liturgiska praktiker och deras teologi.

    Kyrkbänksteologi är en avhandlig i praktiskt teologi, framlagd vid Enskida Högskolan Stockholm.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  98. Kyrkmyller
    Kyrkmyller
    Beskrivning
    Det händer mycket i en kyrka, både på vardagar och på söndagar. En del är alldeles vanligt, annat är stämningsfullt och något kanske inte är helt planerat. Kyrkmyller vill visa att kyrkorna är fulla av liv, inte platser där barn bara ska sitta stilla i bänkarna.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  99. Kyrkoårets gudstjänster 2022/23
    Kyrkoårets gudstjänster 2022/23
    Beskrivning
    Betraktelserna är skrivna av Anna Ardin, Björn Gusmark, Britta Hermansson, Carl Magnus Adrian, Charlotte Frycklund, Ebba Älverbrandt, Emma Audas, Erik Keijser, Göran Eidevall, Hedvig Åström, Johan Tyrberg, Judith Fagrell, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Marie Tonkin, Martin Lind, Miriam Arrebäck, Patrik Hagman, Per Harling, Peter Halldorf, Samuel Rubenson, Susanne Dahl, Sven Hillert och Tobias Hadin.
    • Köp 10 för 195,00 kr/st
    • Köp 20 för 172,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 394

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå