View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 394

per sida
Fallande ordning
  1. Kyrkoårets gudstjänster 2023/24 : en inspirationsbok
    Kyrkoårets gudstjänster 2023/24 : en inspirationsbok
    Beskrivning
    Kyrkoårets gudstjänster 2023/2024 är en inspirationsbok för alla som arbetar med gudstjänster.

    Här finns varje söndag och helgdag presenterad på fyra sidor. Sidorna innehåller:

    betraktelser utifrån dagens tema introduktionstexter till dagens bibeltexter (som textläsaren kan presentera) liturgiska anvisningar förslag på psalmer bön (skriven av Martin Lind) dagens gammaltestamentliga text, episteltext och evangelietext finns utskrivna reflektionsfrågor utifrån texterna. Boken är också en fin gåva till den som av olika anledningar inte alltid kan medverka i gudstjänsten men ändå vill följa med i gudstjänstrytmen.

    Betraktelserna är skrivna av Anna Ardin, Annika Spalde, Charlotte Frycklund, Cristina Grenholm, Daniel Hafner, Emma Audas, Fanny Willman, Fredrik Ivarsson, Göran Lindström, Karin Ahlqvist, Karin Johannesson, Kent Wisti, Kim Rehnman, Kristoffer Lignell, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Martin Lind, Patrik Hagman, Peter Halldorf, Petra Carlsson Redell, Susanne Dahl, Sven Hillert, Tobias »Elof« Hadin, Tomas Åberg och Åke Bonnier.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
    • Köp 50 för 187,50 kr/st
  2. Kyrkoårets texter - Kärnbibeln
    Kyrkoårets texter - Kärnbibeln
    Beskrivning
    KYRKOÅRET – alla tre årgångar – med andakter för årets alla veckor Svenska Kärnbibeln I denna bok finns bibeltexterna för kyrkoårets alla 77 söndagar och högtider samlade.

    Varje kapitel inleds med en överskådlig presentation av temat och en betraktelse. Sedan följer bibeltexterna som är hämtade från Svenska Kärnbibelns expanderade översättning. Längst bak finns register för att lätt slå upp aktuella högtider för kommande år. Boken kan med fördel användas för den som följer kyrkoårets rytm, men fungerar även som en fristående andaktsbok för årets alla veckor. Eftersom varje söndag/högtid ofta innehåller tio olika stycken från Bibeln, så kan ett sätt vara att låta boken ligga på köksbordet och läsa en eller två bibelställen varje dag.

    Kyrkoåret Kyrkoåret är en bibelstudieplan i tre årgångar som går igenom de mest centrala delarna i den kristna tron. Kyrkoåret börjar Första Advent och slutar på Domsöndagen. Varje söndag inleds vid helgmålsbönen klockan 18:00 på lördagskvällen, sedan predikas texterna på söndagen och man dröjer sig kvar i temat under veckan fram till nästföljande lördag. På till exempel en onsdagssamling är det föregående söndags texter som läses och samtalas kring. Det finns dock lite olika traditioner, en del börjar introducera kommande söndag redan i mitten på veckan. En anledning kan vara att prästen eller pastorn redan lever i den kommande söndagens predikan. Det är totalt 77 olika söndagar/högtider i kyrkoåret. I kyrkoårets alla årgångar ingår 1 874 unika verser från GT och 3 152 verser från NT. Detta innebär att om man följer kyrkoåret läser man under tre års tid 8% av GT och 40% av NT. Varje söndag och helgdag finns också ett stycke från Psaltaren. Kyrkoåret täcker in verser från 57 av Bibelns 150 psaltarpsalmer. Även om kyrkoåret berör många olika bibeltexter är det dock tio böcker som inte alls är med (Andra Krönikeboken, Esra, Obadja, Nahum, Habackuk, Haggai, Filemonbrevet, Andra Johannesbrevet, Tredje Johannesbrevet och Judas brev). Kärnbibeln har inte med de apokryfiska böckerna, så i stället för dessa texter från 2003 års evangeliebok presenteras GT-texten från den tidigare evangelieboken från 1983.

    • Köp 3 för 405,00 kr/st
    • Köp 10 för 382,50 kr/st
  3. Kyrkohandbok för Svenska kyrkan : antagen för Svenska kyrkan av 2021 års kyrkomöte. Del I i urval på
    Kyrkohandbok för Svenska kyrkan : antagen för Svenska kyrkan av 2021 års kyrkomöte. Del I i urval på
    Beskrivning
    Kyrkohandboken i urval på engelska, franska, spanska och tyska. Antagen för Svenska kyrkan av 2021 års kyrkomöte.

    Kyrkohandbok del I innehåller ordningen för gudstjänstfirande i Svenska kyrkan, ordningar för de kyrkliga handlingarna samt ordning för Julotta, Långfredagsgudstjänst, Påsknattsmässa och Sjukkommunion.

    Inbunden, rött klot, guldprägling, 1 märkband, format: 140 x 200 mm

    Namntryck kan ordnas och tar ca tre veckor.

    • Köp 3 för 420,75 kr/st
  4. Kyrkohandbok för Svenska kyrkan : antagen för Svenska kyrkan av 2023 års kyrkomöte. Del II
    Kyrkohandbok för Svenska kyrkan : antagen för Svenska kyrkan av 2023 års kyrkomöte. Del II
    Beskrivning
    Kyrkohandbok del II innehåller ordningar för vignings-, sändnings-, mottagnings- och invigningshandlingar.

    Enligt Kyrkomötets beslut tas Kyrkohandbok för Svenska kyrkan del II i bruk på pingstdagen 2024.

    Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband.

    Format: 140 x 200 mm.

    595,00 kr
  5. Kyrkohandbok för Svenska kyrkan på romska
    Kyrkohandbok för Svenska kyrkan på romska
    Beskrivning
    Kyrkohandbok för Svenska kyrkan på romska

    Del 1 i urval. Kyrkohandbok del 1 innehåller ordningen för gudstjänstfirande i Svenska kyrkan på romska samt ordningar för de kyrkliga handlingarna.

    Antagen för Svenska kyrkan av 2020 års kyrkomöte.

    Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm

    515,00 kr
  6. Kyrkoherdeuppdraget : Ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag?
    Kyrkoherdeuppdraget : Ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag?
    Beskrivning
    Är det ett omöjligt uppdrag att vara kyrkoherde i Svenska kyrkan?

    Kyrkoherden ska ansvara för den dagliga verksamheten och medarbetarna som driver den. Kyrkoherden är ledamot i kyrkorådet, som samtidigt är hens arbetsgivare. Kyrkoherden ska vara organisatorisk ledare för sin mångfacetterade personalgrupp och andlig herde för sin församling. Allt detta i en organisation som står inför stora utmaningar, i ett samhälle som alltmer sällan talar om tro.

    Rapporter om sjukskrivningar och konflikter dominerar ofta debatten. Och det finns lägen då man verkligen måste kliva av och värna om den egna hälsan. Men författarna till denna bok ville erbjuda ett annat narrativ: att det är möjligt och meningsfullt att vara kyrkoherde – på ett hållbart sätt.

    De bad tretton kyrkoherdar att skriva sina personliga berättelser. Varje kyrkoherde har formulerat tre nyckelfaktorer som varit avgörande för dem i sin roll. Biskop Åsa Nyström, med lång erfarenhet av att utbilda kyrkoherdar, reflekterar därefter kring de personliga berättelserna. Boken Kyrkoherdeuppdraget – ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag presenterar också några specialskrivna texter: bibelstudium kring herdeskapet, kyrkoherdeuppdraget i ett historiskt sammanhang, vikten att vårda sig själv och hitta andrum i en hektisk tillvaro. Boken erbjuder också reflektioner kring entreprenörskap och om relationen mellan kyrkoherde och kyrkoråd.

    Bokens redaktörer Peter Andreasson och Maria Åkerström är kyrkoherdar med lång erfarenhet av organisationsutveckling och ledarskap.

    • Köp 3 för 327,25 kr/st
  7. Kyrkokalendern 2023-2024. Bygg upp Kristi kropp
    Kyrkokalendern 2023-2024. Bygg upp Kristi kropp
    Beskrivning
    I Kyrkokalendern hittar du allt du behöver inför söndagens gudstjänst: introduktion till helgens tema och till bibeltexterna, gestaltning av kyrkorum, inspiration till förkunnelse och psalmval, fördjupande texter som följer kyrkoårets pedagogik. I Kyrkokalendern 2023-2024 är temat "Bygg upp Kristi kropp" (Efesierbrevet 4:12-13).

    För varje söndag och helgdag får du: • Introduktion till helgens tema • Introduktion till helgens bibeltexter • Förslag på kyrkorummets gestaltning • Förslag på aktiviteter till barnens gudstjänst • Psalmförslag och kör- och solosångsförslag • Reflekterande texter för predikoförberedelser och andakter • Fördjupande tematexter för studiecirklar och samtalsgrupper

    I Kyrkokalendern finns något för alla: • För vaktmästaren finns anvisningar för kyrkorummets gestaltning • För textläsaren finns introduktion till söndagens texter • För pedagogen finns tips på aktiviteter till barnens gudstjänst • För musikern finns psalmvalslistor och kör- och solosångsförslag • För prästen och diakonen finns inspiration till förkunnelse och fördjupande texter • För kyrk- och gudstjänstvärden finns introduktion till söndagen • För gudstjänstdeltagaren finns beskrivning av kyrkoårets högtider och kyrkoårets färger

    Förord skrivet av biskop Fredrik Modéus

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
    • Köp 25 för 152,00 kr/st
    • Köp 50 för 142,50 kr/st
  8. Kyrkoordning 2023 : med angränsande lagstiftning för Svenska kyrkan
    Kyrkoordning 2023 : med angränsande lagstiftning för Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Kyrkoordningen är ett arbetsredskap för förtroendevalda, anställda och andra som behöver känna till och kunna tillämpa de bestämmelser, lagar och förordningar som särskilt avser Svenska kyrkan.

    I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl.a. begravningslagen och delar av kulturmiljölagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten. Kyrkoordningen utkommer årligen.

    • Köp 3 för 405,00 kr/st
    • Köp 10 för 382,50 kr/st
  9. Landsförvisade
    Landsförvisade
    Beskrivning
    ”Döpardjävlar, kom ut!” ”Kom ut!” instämde en kör av röster därute på gatan. Vi tittade på varandra. Inte kunde vi gå ut. De skulle slita oss i stycken. Det hördes ytterligare skrik och vrål därutanför. Det lät som att det kom mer folk. ”Håll er borta från fönstren”, utropade Fredrik som varit med många gånger förr. ”Ducka!” ropade Christian. ”Skydda huvudena!” Med händerna över huvudet halvt kröp, halvt sprang Fredrik bort och petade till vindsluckan. Med ett gnisslande veks den ner. I samma ögonblick sprängdes köksfönstret av en sten. Alla ljus blåstes ut av vinddraget och skriken från folkmassan hördes ännu tydligare. I nästa sekund hördes en krasch från kammaren, när en sten for in genom fönstret där.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  10. Längtans landskap
    Längtans landskap
    Beskrivning
    För den som vill låta sig hänföras av vår svenska natur, är Längtans landskap en upplevelsebok att förtrollas av. Det är en bok om vad som väntar den som ger sig ut i naturen, låter sig förföras av landskapets storhet och smittas av naturglädjen i djurens och växternas värld.

    Längtans landskap inspirerar till naturupplevelser i vårt avlånga land. Med natur- och landskapsfotograf Torbjörn Skogedals ledning tas läsaren med i text och bild på utflykter från Torne träsk i norr till Falsterbo i söder, till både små och stora paradis.

    Det krävs inga flerdagarsexpeditioner i stiglöst land för att uppleva det som boken förmedlar. Oftast räcker det med korta promenader. Det enda som är lite obekvämt är att man, för att få ut det bästa, ibland måste vara på plats tidigt. I en del fall redan före soluppgången. Det är ju en aning besvärande. Förhoppningsvis kan en stund i läsfåtöljen, med denna bok som sällskap, också ge en resa i längtans landskap. Välkommen in! ur bokens förord

    Torbjörn Skogedal är utbildad vid Göteborgs universitet i bland annat biologi, kemi, naturgeografi och kulturgeografi och är professionell fotograf på heltid sedan många år. Hans bilder finns spridda över hela världen, främst i Sverige, Europa, Nordamerika och Asien. På Votum Förlag har Torbjörn tidigare utkommit med Hornborgasjön - Lockelsens landskap (2018) och Vid rinnande vatten (2020).

    • Köp 3 för 301,50 kr/st
    • Köp 10 för 284,75 kr/st
  11. Lär oss att lyssna : en enkel guide för vanliga människor att höra Guds röst
    Lär oss att lyssna : en enkel guide för vanliga människor att höra Guds röst
    Beskrivning
    Med uppfriskande ärlighet och humor utforskar Pete Greig historien om Jesu lekfulla, gripande samtal på vägen till Emmaus. Han väcker liv i vitt skilda ämnen, från biblisk meditation och profetiskt tal till uttydning av drömmar och den urgamla metoden lectio divina.

    I den här boken blandas historisk visdom från många olika traditioner med insikter som författaren samlat på sig under tjugo års vandring med Gud i bön, vilket gör den till en oumbärlig resurs – den hjälper nya troende, mogna lärjungar och hela församlingar att urskilja Guds ord och hans viskning i vår tids galna och stormiga värld.

    Pete Greig är grundare av den globala bönerörelsen 24–7 Prayer, som är en ekumenisk rörelse med värdeorden bön, mission och rättvisa. Han är även huvudpastor i Emmaus Rd i Guildford, England. Pete är med och skriver andakter för Lectio 365 och är även författare till flera bästsäljande böcker, bland annat Gud i tyst läge och Lär oss att be: En enkel guide för vanliga människor, vilken är föregångaren till den här boken

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  12. Låt ditt ansikte lysa över mig
    Låt ditt ansikte lysa över mig
    Beskrivning
    En enkel bönbok som också går på djupet!

    Låt ditt ansikte lysa över mig hjälper dig att be i 30 dagar med utgångspunkt i Psaltaren. Har du bara 1 minut? Be dagens psaltarvers flera gånger – boken ger tips på olika sätt att göra detta. Har du 5 minuter? Be psaltarversen och sedan med egna ord. Boken ger förslag på frågor att utgå från i bönen. Har du 15 minuter? Då kan du be psaltarversen, be med egna ord, lyssna på den föreslagna lovsången och avsluta med att läsa en reflektionstext.

    Invävt i boken finns också tio praktiska tips för att fördjupa sitt böneliv. Här får du till exempel veta hur en italiensk munk jämförde bön med vedträn, hur korstecknet kan bli en hel bön och vad bönetratten är för något.

    Låt ditt ansikte lysa över mig är skriven med unga vuxna i åtanke, och kan vara en fin present från församlingen. Men den passar även bra för vuxna, som vill ha en praktisk hjälp att fördjupa sitt böneliv.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  13. Låt er fyllas av Anden : livet i den helige ande och nådegåvorna
    Låt er fyllas av Anden : livet i den helige ande och nådegåvorna
    Beskrivning
    Upptäck den helige Ande som vår personlige hjälpare och de övernaturliga nådegåvorna som våra gudomliga verktyg.

    Vilken roll hade den helige Ande i Jesu liv och tjänst, vad innebar andeuppfyllelsen i Apostlagärningarna och hur tillåter man Anden att verka i sitt liv?

    Den helige Ande var verksam i den urkristna församlingen. Hur är den helige Ande närvarande idag? Och hur undviker man att missbruka Andens gåvor? Bibelns undervisning om Andens frukt och nådegåvor visar hur den troende kan få såväl en starkare, växande tro som att uppleva Andens kraft och övernaturliga närvaro.

    ”Perfekt guide för dig som vill lära dig mer om Anden och som vill vägledas in i Andens liv. Binder ihop teori och praktik på bästa sätt.” Henrik Åström, Pastor och föreståndare, Pingstkyrkan Lund

    Roine Swensson har lång erfarenhet som församlingspastor, bibellärare, resande förkunnare och församlingscoach, främst inom Pingst. Han har framför allt blivit känd för sin inspirerande och trosstärkande bibelförkunnelse, med aktuella anknytningar till människors livssituation idag. Det här är Roines sjunde bok.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  14. Led som om det spelar roll : 7 ledarskapsprinciper för en kyrka som står i alla tider
    Led som om det spelar roll : 7 ledarskapsprinciper för en kyrka som står i alla tider
    Beskrivning
    Den här boken ger liv, förvandlar själen och inspirerar människor.

    Oavsett om du leder en organisation, ett företag eller en kyrka, har du en vision för vilken slags utveckling du vill skapa. Ibland förverkligas inte den visionen. Andra gånger blir framgången större än du någonsin kunde ha föreställt dig. Hur kommer det sig? Varför blomstrar vissa organisationer och andra inte?

    För nästan femton år sedan skrev Craig Groeschel en bok om hemligheten med en gudagiven, livsförvandlande kraft som han kallade ”det”. Nu kommer han med en helt reviderad och uppdaterad beskrivning av de ledarskapsprinciper som är orsaken till att vissa församlingar har det, andra inte.

    I Led som om det spelar roll förmedlar Groeschel sin förståelse av hur man effektivt bygger en blomstrande, bestående kyrka eller organisation. Med hjälp av sina egna erfarenheter som framgångsrik ledare, och en kombination av frispråkighet, torr humor, bibliska sanningar och principer för ledarskap, ger han dig verktygen för att kunna:

    • Känna igen när din organisation eller kyrka har det där odefinierbara men påtagliga det som leder till framgång.

    • Identifiera och tillämpa sju ledarskapsprinciper för att få en kyrka som står i alla tider.

    • Tända Guds eld i ditt team så att ni lämnar ”det vi alltid har gjort” och kliver ut i det meningsfulla arbete som du vet är möjligt för er.

    • Upptäcka de tre områden som varje ledare måste behärska för att lyckas.

    Led som om det spelar roll avslöjar hemligheten för att bygga momentum, och visar dig hur du behåller det. Med ny och vital information om hur man utvecklar en livskraftig kyrka i en värld full av oväsen, är Led som om det spelar roll en bok om församlingsledarskap för en ny generation.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  15. Ledare i Guds rike : bibliska principer för den kristna tjänsten
    Ledare i Guds rike : bibliska principer för den kristna tjänsten
    Beskrivning
    Vad är det unika med ett kristet ledarskap, jämfört med ledarskap i största allmänhet? Hur kan vi som ledare bli kanaler för Guds kraft, snarare än vår egen? Vilka principer för dne kristna tjänsten träder fram i Guds ord - och hur kan vi tillämpa dessa principer idag? Boken tar även upp ledarskapets utmaningar: kampen mot, ett överdrivet bekräftelsebehov, ansvaret för att inte manipulera och närkontakten med de anliga makterna. På så sätt handlar Ledare i Guds rike om ett ledarskap som rör sig naturligt både i den synliga och osynliga världen.

    Olof Edsinger är teolog och författare till ett tjugotal böcker om Bibeln och det kristna livet. Till vardags arbetar han som generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  16. Ledarskap sitter i blicken : att vara närvarande och äkta
    Ledarskap sitter i blicken : att vara närvarande och äkta
    Beskrivning
    Alla människor utövar någon form av ledarskap. Som föräldrar, lärare, chefer, medarbetare eller politiker. Men, tänk om ledarskapets viktigaste fråga inte är Vad skall vi göra? utan Vilka skall vi vara? Då blir kanske en av de största utmaningarna för ledarskapet närvaro; att stå stilla i en värld som snurrar allt fortare. Att ha mod att vara autentisk och äkta, rakt igenom visa sårbarhet och skörhet både i sitt eget och andras liv.

    För att vara en sann ledare behöver man först och främst vara en sann människa. När vi på våra arbetsplatser, och i andra sammanhang, belönar effektivitet på bekostnad av det sant mänskliga, så leder det till att det är prestationerna som räknas, snarare än människorna. Men ett ledarskap värt namnet, innebä ratt man både vågar mötet med sin egen och andras inre värld. För detta krävs det närvaro, mod, och framför allt, medvetenhet.

    Tommy Hellsten har årtionden av erfarenhet av företagsledning och att utveckla olika företag och organisationer. Och ännu längre erfarenhet av att arbeta som terapeut. Från de utsiktsplatserna föddes denna bok.

    TOMMY HELLSTEN är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats, Jag är inte längre rädd och Flodhästen i sovrummet.

    275,00 kr
  17. Ledd för att leda : Timotheosbreven och Titusbrevet
    Ledd för att leda : Timotheosbreven och Titusbrevet
    Beskrivning
    Första och Andra Timotheosbrevet och Titusbrevet brukar gemensamt kallas för Pastoralbreven eller herdabreven . De är skrivna till två av Paulus yngre medarbetare, Timotheos och Titus, som har skickats till Efesos respektive Kreta för att skapa ordning i den ledarkris som uppstått i de lokala husförsamlingarna.

    Titeln Ledd för att leda knyter an till Paulus roll som andlig mentor och hur han vill hjälpa sina medarbetare att leda rätt, klokt och uthålligt. Frågor om ledarskap var lika aktuella då som de är i dag: Vad innebär det att leda? Vem är värd förtroende? Och hur bör en församling egentligen ledas?

    Mikael Tellbe är docent i Nya testamentet och lektor vid Örebro Teologiska Högskola/Akademi för ledarskap och teologi (ALT). Han är huvudredaktör för kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB) och har tidigare skrivit en kommentar i serien. På Libris har han även utkommit med bland annat Lammet och odjuret: en guide till Uppenbarelseboken, Med framtiden i ryggen: en guide till Paulus brev och budskap och senast Paulus mot väggen.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  18. Lev inga lögner
    Lev inga lögner
    Beskrivning
    ”Lev inga lögner är briljant, djup, biblisk, och kommer att utrusta dig för att möta fienden och strida.” — Jennie Allen, författaren till New York Times bestsellern Vinn över dina tankar

    ”Detta är boken jag har väntat på och en av de viktigaste böckerna en Jesus efterföljare någonsin kommer att läsa. Den kommer att bli en klassiker.” — Christine Caine, grundare till A21 och Propel Women

    ”I en tid som är full av motsägelser och förvirring gör John Mark ett mästerligt jobb med att lägga fram det som är sant, vad sant innebär och varför det är så fundamentalt att vi känner sanningen. Det här är boken för vår tid.” — Annie F. Downs, New York Times bästsäljande författare till That Sounds Fun

    ”Varje dag möter vi frestelser i en mängd olika former som drar oss iväg från troheten till Jesus väg. I detta övertygande verk målar John Mark Comer upp en bild av skönheten i Jesus i en kultur av lögner.” — Jon Tyson, pastor i Church of the City New York och författaren till The Intentional Father

    ”Denna bok är Gudasänd. Den avslöjar vår andliga fiende lögnen – en motståndare som påverkar vårt samhälle på en global nivå.” — Albert Tate, lead pastor of Fellowship Church

    ”Comer har personligen hjälpt mig i min trosvandring och jag ser honom som en av de största lärarna i vår tid.” — Rich Wilkerson Jr, pastor i VOUS Church

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  19. Lev livet du längtar efter
    Lev livet du längtar efter
    Beskrivning

    Vi är ofta så upptagna av att klättra upp för stegen som vi tror leder till lycka och framgång, att vi först när det är för sent, upptäcker att vi lutat stegen mot fel vägg. En framgångsrik karriär, pengar, prylar, skönhet och hälsa betyder inte så mycket som vi tror. Ska vi få ett rikt och meningsfullt liv ska vi vårda våra relationer, hitta en livsuppgift och bry oss om andra. Men också vara tacksamma, förlåta andra och oss själva och utveckla vår existentiella hälsa. I den här boken får du många praktiska råd som gör att du redan nu kan börja leva livet du innerst inne längtar efter.

    Alf B Svensson är en uppskattad psykolog, författare, föreläsare och krönikör som hjälpt många föräldrar och par med problem i familjen. Hans böcker har sålts i mer än 100 000 och lika många har lyssnat till honom. I den här boken finns hans mest lästa och delade krönikor och debattartiklar. Ett par är bland de mest delade någonsin på Facebook i Sverige.

    • Köp 3 för 229,50 kr/st
    • Köp 10 för 216,75 kr/st
  20. Lev livet större än en selfie
    Lev livet större än en selfie
    Beskrivning
    Vi lever i en självcentrerad kultur där vi jagar lycka genom likes och bekräftelse. I den här boken utmanar Albin Karlsson sina läsare att lyfta blicken och leva för ett högre syfte och leva för Gud och för sina medmänniskor.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  21. Leva mission tillsammans
    Leva mission tillsammans
    Beskrivning
    Som kyrka har vi såväl en kallelse som en längtan efter att ny nya människor med evangeliet. Vi vet ju att en relation med Jesus är vad varje människa mest av allt behöver. Många av oss upplever dock att det här är svårt. Det tycks som att våra sätt att arbeta inte bär samma frukt som de en gång gjorde. Den här boken vill hjälpa din kristna gemenskap till att analysera och utvärdera det ni gör idag, samt ge verktyg för att se hur ni kan dela Jesus med människor i er omgivning.
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
  22. Lilla fredsboken : om att vara följare till Jesus på fredens väg
    Lilla fredsboken : om att vara följare till Jesus på fredens väg
    Beskrivning
    Det finns en stig i Bibeln som blivit allt viktigare för KG Hammar. Tolv scener ur historien visar var den går. Den handlar om efterföljelse. För vad betyder det egentligen idag att vara Jesu efterföljare, att slå följe med honom på fredens väg? Det handlar inte om att förlyfta sig, framhåller han. Det handlar om de små stegen – steg i surdegens och senapskornets anda. De som låter oss få och vara en del av hoppet om att en annan värld är möjlig. I Lilla fredsboken visar han tillsammans med Lotta Fång, Fredrika Gårdfeldt och Benjamin Ulbricht på olika möjligheter till freds- och fridsarbete som finns för vår tid – och våra liv. Här finns också en rad konkreta tips på hur församlingar och andra kristna grupper kan lyfta frågan om fred.
    • Köp 3 för 212,50 kr/st
  23. Lilla livsguiden : låt resan tillsammans med Gud börja
    Lilla livsguiden : låt resan tillsammans med Gud börja
    Beskrivning
    Favoritförfattaren Max Lucado ger inspiration, uppmuntran och vägledning för Livets resa.

    Livsförvandlande, träffsäkra budskap, citat och bibelord för den som står inför livets alla viktiga vägval.

    Boken passar utmärkt till varje sängbord, som en klockren gåva eller varför inte i en ryggsäck. Är du studenten som är på väg in i vuxenvärlden, en nykristen som tar de första stegen på trons väg eller den som bara behöver lite extra inspiration för att orka fortsätta framåt på Livets väg?

    Inspirerande texter i fem avdelningar för livets berg- och dalbana: Guds plan för vår livsresa; En karta till framgång Stanna upp, se och lyssna; Goda vanor för en god resa Ett vägskäl; Att välja åt vilket håll du ska gå Faror och omvägar; Sakta ner, undvik katastrof Det är gott att vara två; En vän på resan

    Max Lucado är pastorn och författaren som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker. Trots det har hans böcker sålts i över 140 miljoner och blivit utgivna på över 50 språk. Hans fängslande och inspirerande berättelser – och härliga träffsäkra humor – gör att hans böcker ligger på topplistorna och ständigt får nya läsare. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

    210,00 kr
  24. Lita på mig
    Lita på mig
    Beskrivning
    Ett fartfyllt äventyr fullt med lössnö, sylvassa klippor, lavinfara och ett annalkande snöoväder, men också en berättelse om förlåtelse, försoning och tillit och om hur Gud kan leda mitt i stormen.

    Gage Watson försöker lappa ihop sitt liv igen. Den ödesdigra kraschen i backen kostade honom inte bara karriären som professionell snowboardåkare, utan orsakade även en av sina fans död. Dessutom fick han hjärtat krossat av tjejen han tänkte tillbringa framtiden tillsammans med.

    Som en del av PEAK Räddningsteam i Glacier National Park i Montana befinner sig Gage snart i sin värsta mardröm när han återigen måste göra ett av sina riskfyllda åk nerför berget för att rädda några unga grabbar som rapporterats saknade.

    Ella har åkt till Montana för att stoppa sin vårdslösa bror från att göra ett episkt snowboardåk som han tror ska göra honom berömd. Trots att Ella vet att hon krossat Gages hjärta måste hon be honom om hjälp och innan hon vet ordet av står de tillsammans på toppen av berget utan annat val än att försöka lita på varandra för att ta sig helskinnade ner.

    På PEAK:s huvudkontor hittar Ellas vän, skribenten Brette, gott om material för att skriva riktiga hjältehistorier. Men samtidigt som medarbetarna med spänning följer Ella och Gages livsfarliga framfart nerför berget riskerar plötsligt flera av dem att få sina personliga hemligheter avslöjade av den grävande journalisten ...

    Susan May Warren har skrivit fler än femtio böcker, som sålts i över en miljon exemplar. Hon har fått flera prestigefulla författarutmärkelser. Detta är hennes tredje roman på svenska som handlar om våghalsiga äventyr, gudstro och en kärlek som varar.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  25. Liten klosterregel för pilgrimer
    Liten klosterregel för pilgrimer
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  26. Livet inifrån
    Livet inifrån
    Beskrivning
    Livet inifrån är en bok som blivit till medan livet levts. Tankar som väckts i duschen på badhuset och tankar om skönheten i det trasiga. Ska vi förresten leva varje dag som om den vore den sista?

    Sara Ankarberg delar med sig av en samling korta och lite längre texter präglade av det kristna hoppet. En bok att återkomma till och umgås med, snarare än en bok att läsa ut.

    Ibland kan det kännas som att själen inte hänger med. Som att den släpar i ett rep flera meter bakom. Vänd dig då om och se var du var när du tappade den! Dra i repet och hiva in den! Vänta till själen kommit ikapp och be om ursäkt för att du sprang så fort!

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  27. Livets farkost SOS : ögon som kan se Guds härlighet
    Livets farkost SOS : ögon som kan se Guds härlighet
    Beskrivning
    Livets farkost – SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en bok att inspireras av. Den skapar upptäckarlust att söka sig bakåt i sin livshistoria, för att förstå gjorda vägval, och att söka den bästa vägen framåt för jorden, själen och kärleken. Till hjälp berättar Martin Lönnebo om egna vägval och om tre viktiga områden som har stort inflytande över hans liv nämligen vetande, tro och kärlek.

    Vetandet, tron och kärleken gestaltas genom tre pyramider, Hoppets pyramider och det viktiga samspelet dem emellan.

    Livets farkost –SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en fristående fortsättning på Pärlälven och Drömmen om innersta sjön.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  28. Livets knapp - mot nya mål
    Livets knapp - mot nya mål
    Beskrivning
    Livets knapp innehåller tänkvärda texter om smått och stort, livets yta och djup - humor och allvar i en salig blandning. Texterna handlar om oss människor, om små och stora upplevelser och om några av de stora livsfrågorna.

    Ibland lyser trafikljuset rött och det blir tvärstopp i livet. Ibland lyser det gult och vi får lov att vänta. Det gröna ljuset signalerar att det är dags att köra. Livet pågår just nu i direktsändning, så tryck på livets knapp och ge dig av mot nya mål!

    Livets knapp är med sina vardagsnära och personliga texter och fantastiskt charmiga och träffsäkra illustrationer tänkt att vara till glädje och inspiration för den stressade nutidsmänniskan. Ewa Rosendahl delar frikostigt och med glimten i ögat med sig av sina livserfarenheter för att hjälpa just dig att växa som människa!

    Ewa Rosendahl är inspiratör, kreatör och folkbildare. Ewa har tidigare gett ut böckerna Den smala vägen (2014), Behöver du en pausknapp? (2017) och En gul knapp (2019).

    Tina Järdhult är en väletablerad illustratör vars populära akvarellmotiv pryder kalendrar, kort, presentartiklar och böcker.

    200,00 kr
  29. Livets vatten
    Livets vatten
    Beskrivning
    Temat i 2024 års fastebok är Livets vatten. Författaren Maria Küchen tar oss med på en oväntad pilgrimsresa till Yttre Hebriderna, en ögrupp utanför Skottlands västkust.

    I 40 korta dagbokstexter, från askonsdagen till annandag påsk, får vi följa hennes tid på ögruppen och uppleva ett fascinerande men kargt landskap – präglat av tiotusentals sjöar, vyer över oändliga hav och spår som historiens heliga lämnat efter sig.

    Vid källor och katedraler, och med regnet och vinden som sällskap, reflekterar hon kring det yttre och inre och kring historien och nuet. Hur hittar vi människor det vatten som ger liv? Vart går vi i tider av torka och brist? Och hur kan vi leva så att det levande vatten vi fått, även släcker andras törst?

    "Utanför Skottlands västkust ligger Yttre Hebriderna – öar långt ute i havet, piskade av ständiga regn, genombrutna av tiotusentals sjöar. Dit for jag i fastan för att skriva. Du som följer med på min färd i den här boken, gör mig också sällskap från askonsdagen till uppståndelsen. Texterna är korta, en för varje dag i fastan. De skildrar mänskligt liv på en utsatt plats, där källornas och havets vatten sedan årtusenden speglar det heliga."

    Livets vatten – en dagbok från de yttersta öarna är den tolfte boken i serien Ärkebiskopens fastebok som har etablerat sig som en uppskattad tradition. Ärkebiskopen väljer varje år ut författare och skriver bokens förord.

    Allt fler har som vana att läsa något fördjupande under fastan och i många församlingar i Svenska kyrkan finns samtalsgrupper som läser boken tillsammans. I boken finns reflektionsfrågor för att underlätta gemensam läsning. Texterna kan läsas enskilt eller i grupp, under fastetiden eller andra delar av året.

    För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  30. Livsfrågor
    Livsfrågor
    Beskrivning
    Funderar du över livets många frågor? I mitt arbete som samtalsterapeut har jag mött flera olika frågeställningar och problem som människor kämpar med och ställts inför, inte minst i deras relationer.

    Frågorna i boken kommer från människor jag mött och samtalat med. Jag hoppas att svaren jag gett utifrån min erfarenhet också ska kunna hjälpa såväl dig som dina nära och kära.

    Boken kan få bli som ett samtal oss emellan, där jag kan få vara en mentor och en vän på din väg genom livet. Det går att komma tillrätta med det som tynger och gnager – och det finns mycket hopp om läkning!

    Kram, Karin!

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  31. Magic Vegan - Julbord
    Magic Vegan - Julbord
    Beskrivning
    Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept. Magic Vegan JULBORD innehåller tydliga och enkla recept för hemmakocken. Den klassiska julmaten har omvandlats till moderna växtbaserade recept som du med stolthet kan bjuda både inbitna vegetarianer och veganer på, men också dem som i vanliga fall äter kött. Här får du lära dig att göra skärgårdsaubergine, rulla juliga vegobollar, slå ihop en hemlagad rödbetssallad med äpple, griljera senapsinbakad kålrot, laga krämig Magic Jansson, göra kryddiga ostar som går att hyvla, baka saffranskaka som passar dessertbordet och mycket mycket mer. Maträtterna är testade och godkända av både barn, ungdomar och vuxna som antingen är veganer, vegetarianer, flexitarianer eller köttätare. Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten.
    • Köp 3 för 283,50 kr/st
    • Köp 10 för 267,75 kr/st
  32. Målet i sikte
    Målet i sikte
    Beskrivning
    Vad har du för mål i livet? Resa jorden runt, vara lycklig eller kanske att sluta skjuta upp saker och ting?

    I bibeln liknar Paulus livet vid en tävling där vi alla behöver ha siktet inställt på det viktigaste målet: evigheten med Jesus.Ett mål och ett segerpris som är så mycket större och mäktigare än vi kan föreställa oss.

    Denna bok innehåller 70 olika andakter som lyfter fram Bibelns budskap på ett enkelt och tillgänglilgt sätt.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  33. Människa och kristen idag : skapelseteologiska perspektiv på samtiden
    Människa och kristen idag : skapelseteologiska perspektiv på samtiden
    Beskrivning
    Människa och kristen idag – skapelseteologiska perspektiv på samtiden är en ansats till att ta vidare ett lutherskt teologiskt arv som präglat den nordiska kyrkliga och samhälleliga kontexten under 1900-talet och in på 2000-talet. Syftet med boken är inte att återupprepa teologiska tankesystem från en gången tid. Istället sätts arvet från teologer som Wingren, Aulén, Grundtvig och Lögstrup i dialog med samtidens brännande frågor.

    De medverkande författarna bidrar med konstruktiv teologisk reflektion kring frågeställningar såsom klimat, eskatologi, kyrkosyn, antropologi, digitalisering, kristen växt, tro och politik, profetisk predikan för att nämna några exempel. Gemensamt för samtliga bidrag är att de utgår från ett skapelseorienterat synsätt på teologin med ett universellt perspektiv på människan som fokuserar på det som är gemensamt för alla människor och livet i skapelsen.

    Boken är en del av serien Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 310,25 kr/st
  34. Människan i centrum : nio röster om humaniora
    Människan i centrum : nio röster om humaniora
    Beskrivning
    Denna antologi är en samling essäer om nio humanistiska discipliner. De är författade av ledamöter i Kungliga Vetenskapsakademiens tionde klass. Bidragen grundar sig på en serie föredrag där företrädarna ombetts att svara på vissa grundläggande frågor om verksamhet, metoder och resultat inom respektive disciplin. Författarna har också ombetts beskriva hur de ser på den egna disciplinens relation till humanvetenskapen som helhet.

    Är det adekvat att betrakta sitt ämne som just humanistiskt och vad menar man i så fall med humaniora eller humanvetenskap?

    Som all annan vetenskaplig forskning innefattar humanvetenskapen ett vitt spektrum av kunskapsområden, som ibland visar mycket liten släktskap med varandra. Till exempel är avståndet stort mellan lingvistens analyser av textsamlingar och arkeologens kemiska analyser av materiella lämningar från det längesedan förflutna. Avståndet till trots har de humanistiska disciplinerna något särpräglat gemensamt. De har alla med mänsklig verksamhet och mänskligt tänkande att göra.

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  35. Maranata! : väckelse och samhällsförändring 1960-tal till 1990-tal
    Maranata! : väckelse och samhällsförändring 1960-tal till 1990-tal
    Beskrivning
    Maranata uppstod som en kristen väckelserörelse i Mellansverige under 1960-talet med ursprung i Pingströrelsen. De tre ledargestalterna, Donald Bergagård, Erik Gunnar Eriksson och Arne Imsen, fick stort medieutrymme och använde sig av nya populärkulturella uttrycksformer för att sprida väckelsen: tidsenlig musik med elförstärkta instrument, profana möteslokaler och en stark närvaro i media. Uttryck som vanligtvis associerades med nöjesindustrin och underhållningskulturen.

    Maranata fick ett insteg bland minoritetsgrupperna i det svenska samhället: resandefolket, finlandssvenskarna, sverigefinnarna och samerna. Från samtliga dessa kom predikanter och församlingsmedlemmar. Men Maranata blev inget samfund. Rörelsen började som ett löst nätverk kring fristående församlingar, predikanter, konferenser och missionsorganisationer och finns under andra namn kvar än idag.

    Den gren av Maranata som leddes av Arne Imsen organiserade under 1970-talet en kommunitetsrörelse och genomförde massmedialt uppmärksammade aktioner för att väcka opinion i aktuella och kontroversiella frågor. Opinionsbildningen föregick och speglade pågående samhällsförändringar, bland annat ifråga om porr, vapenvägran, Sveriges Radios monopolställning, drogliberalismen, barnaga, hemundervisning men även sexualetiska ställningstagande. Rörelsen tog även ställning i uppmärksammade vårdnadstvister och gömde personer som var eftersökta av rättsväsendet – samtidigt som man genererade ett stort medialt genomslag.

    Den här boken berättar den spännande historien om en kontroversiell kristen rörelse under 1960- och 1970-talen.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  36. Mariablomster i våra hjärtan, trådbunden.
    Mariablomster i våra hjärtan, trådbunden.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  37. Marias många systrar
    Marias många systrar
    Beskrivning
    Marias många systrar kan läsas som en andaktsbok, ett kapitel i taget. Den passar också bra att läsa från första december till tredjedag jul. Sedan år 2016 är Charlotte Frycklund anställd som nätpräst i Svenska kyrkan, vilket innebär att hennes »församling« och kontaktytor finns på nätet. Här delar hon uppmuntrande ord, tar del av människors böneämnen och möter frågor om liv och död, tro och tvivel. Som nätpräst rör sig Charlotte vant i olika forum på nätet och hon ser stora möjligheter när det gäller att nå människor som vanligtvis inte går till kyrkan. Inför fastan våren 2019 bestämde hon sig för att varje dag publicera ett inlägg på Facebook om en kvinna i Bibeln. Idén föddes i samband med Metoo-rörelsen under hösten 2017. Charlotte Frycklund var en av de kvinnor som skrev under uppropet #vardeljus, som var Svenska kyrkans reaktion på Metoo. Allt som kom fram i ljuset berörde henne starkt och hon kände ett behov av att lyfta kvinnors identitet och berättelser.
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  38. Markens alla träd klappar händer : verktyg för en grönare predikstol
    Markens alla träd klappar händer : verktyg för en grönare predikstol
    Beskrivning
    Hur går det att predika hoppfullt mitt i en pågående klimatkris? Hur kan evangelium predikas utan att blunda för utmaningarna det innebär att leva mer hållbart? Med dessa frågor tog sig Magdalena Sjöholm an sin avhandling i predikan vid Lutheran School of Theology at Chicago. I denna bok delar hon med sig av de metoder hon hittat. Magdalena undersöker hur man kan predika utifrån och om klimatkrisen och redogör för teorier från tre teologer och en klimatpsykolog.

    I boken finns också ett antal predikningar från olika tider på kyrkoåret, som visar på hur en predikan kan se ut när man använder dessa modeller och strategier.

    Boken är tänkt som en slags verktygslåda och en inspiration. Det är en konkret och handfast hjälp till att tänka och tala exegetiskt, teologiskt och retoriskt om klimatkrisen, framför allt i predikningar och andakter.

    • Köp 3 för 267,75 kr/st
  39. Matrikel för Svenska kyrkan 2023
    Matrikel för Svenska kyrkan 2023
    Beskrivning
    I Matrikel för Svenska kyrkan finns Svenska kyrkans organisation med dess stift och församlingar samt en kort historik över alla stift och dess biskopar. Matrikeln är uppslagsboken för dig som vill veta var präster och diakoner tjänstgör. Här finns bland annat ledamöter i domkapitel, stiftsstyrelser, biskopsmötet och kyrkomötet.

    I Matrikel för Svenska kyrkan finns också en överblick över de viktigaste kyrkomötesbesluten under året.

    Här presenteras även diakoni- och utbildningsinstitutioner, förbund, förvaltningar samt andra kyrkliga organisationer och sammanslutningar. Även utlandskyrkan finns presenterad och i viss mån Kyrkokansliet. Matrikeln innehåller även kyrkostatistik samt en förteckning över årets indelningsändringar och upphörda församlingar och andra namnändringar

    925,00 kr
  40. Med alla levande varelser : hopp och motstånd i klimatkrisens skugga
    Med alla levande varelser : hopp och motstånd i klimatkrisens skugga
    Beskrivning
    Detta är en bok för dig som vill leva med hopp i klimatkrisens tid. Hoppet säger inte att allt ordnar sig, men att det finns ljus någonstans och att vi får gå åt det hållet.

    Genom historien har den kristna tron uppmuntrat människor att se Guds närvaro i naturen och att förhålla sig till jorden på ett respektfullt sätt. Bibeln rymmer en vision om allt levandes helighet och hela skapelsens frälsning. Den visionen behöver vi återupptäcka. Tillsammans med alla levande varelser får vi vara del av den stora motståndsrörelsen mot förödelsen.

    Med alla levande varelser inleds med en ekologisk läsning av Bibeln med fokus på människans relation till naturen och Guds skapelse. Sedan följer förslag på praktiker som öppnar upp våra hjärtan för en livets och livsglädjens andlighet. Den avslutande delen är en bönbok för daglig bön i gemenskap med hela skapelsen. Bönen ger oss uthållighet att leva i hopp och motstånd i klimatkrisens skugga.

    Fredrik Ivarsson är exeget och kyrkoherde i Varberg. Annika Spalde är diakon och pilgrimsvandrare till klimatmötet i Glasgow.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  41. Med bävan och förundran : angelägna texter från mitt liv
    Med bävan och förundran : angelägna texter från mitt liv
    Beskrivning
    Varför ställa samman texter och tal från ett liv som snart är över? Kanske för att få en överblick som annars inte vore möjlig. Den kan ha sitt värde för de närmaste. Så tänkte morfar eller farfar. För Sigfrid Deminger har arbetet med denna bok också gett en möjlighet till förnyad prövning av det som varit. Att bättre förstå vad som hände och bli bättre rustad för det som kommer. Och att våga ställa frågan om mina ja och mina nej står sig. Varje tema i boken anknyter till ett av de uppdrag som författaren haft som rektor, pastor, politiker och rådgivare i biståndsarbete.

    Därför handlar boken om teologisk utbildning, frikyrklighetens utmaningar, tro på politiken och ansvaret vi har för varandra. I slutet av varje tema finns läsarinlägg från personer som nu är verksamma inom i kyrka och samhälle. Här finns inlägg av Joel Halldorf, Sara Lindblom, Roland Spjuth, Lennart Bondesson och Åsa Molin.

    Att ställa sig inför tanken att livet har en mening, stämmer Deminger till både förundran och bävan. Det förunderliga kan vara att ana samband utöver vad som går att överblicka. Att känna igen mönster. Bävan känner han inför att inte komma undan en inre röst och att rent av bli ett redskap. Till det äventyren inbjuder boken läsaren.

    Sigfrid Deminger (f. 1938) tidigare rektor för Örebro Teologiska Högskola, pastor i Betlehemskyrkan i Göteborg och senior adviser på biståndsmyndigheten Sida. Han blev teol. doktor 1985 på en avhandling om Stanley Jones. År 2012 blev han mycket uppmärksammad för en debattartikel i Dagen där han menade att frikyrkorna som kraft har upphört.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  42. Med Gud i verkligheten - bortom klyschor och fromma fasader
    Med Gud i verkligheten - bortom klyschor och fromma fasader
    Beskrivning
    Många kyrkor är bra på att nå ungdomar. Få kyrkor är bra på att vägleda ungdomar till en vuxen gudsrelation. Det händer något i glappet mellan ung och vuxen, där många vänder Gud ryggen – för de har aldrig fått hjälp att relatera Gud till sina egna liv. Christoffers bok går rakt in i det glappet. Hans vägledning bottnar i en egen erfarenhet av att ha låtit det gudomliga och det mänskliga mötas och samtala. Därför är han en trovärdig samtalspartner i en fas i livet där alltför många lämnas ensamma. Författaren Magnus Malm skriver följande om boken:
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  43. Med Gud och hans vänskap : på spaning efter kyrkan i praktiken, historien och framtiden
    Med Gud och hans vänskap : på spaning efter kyrkan i praktiken, historien och framtiden
    Beskrivning
    Vad är det att vara kyrka i ett epokskifte? De senaste åren har klimatförändringar, digitalisering, växande ekonomiska klyftor och hyperindividualism skapat ett landskap som kyrkorna behöver orientera sig i. Vad innebär detta för predikan, diakoni, kyrkligt förnyelsearbete och bibelläsning? Det är frågor som berörs i den här boken, där svenska teologer från olika traditioner och generationer spanar efter kyrkan i praktiken, historien och framtiden.

    Reflektionen sker i dialog med Sune Fahlgren - lärare, författare, mångårig redaktör på Libris och en av de främsta frikyrkliga teologerna i vår tid.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  44. Med kamera om halsen : Sven Gillsäter, naturfotograf och världsresenär på 1900-talet
    Med kamera om halsen : Sven Gillsäter, naturfotograf och världsresenär på 1900-talet
    Beskrivning
    I år skulle Sven Gillsäter ha fyllt 100 år. Med kamera runt halsen är en fascine­rande fotobok som bygger på Svens dagböcker, reseskildringar, fotoböcker och reportage. Tonen är lättsam, eftertänksam, stundtals humoristisk - ungefär så som Sven själv var - och innehåller en stor mängd av Sven Gillsäters fantastiska fotografier.

    Sven Gillsäter var en av Sveriges mest folkkära djur- och naturskildrare un­der mitten av 1900-talet. Med kamera om halsen och dagboken i fickan gjorde han expeditioner till resmål som få i Sverige ens kände till. Han fotograferade komodovaraner i Indonesien, isbjörnar på Svalbard, elefantsköldpaddor på Galápagosöarna och pingviner på Falklandsöarna, och berättade vad han sett genom filmer, TV-program, föreläsningsturnéer, böcker och reportage. Hans filmer sågs av miljoner och böckerna låg på bestsellerlistor. En dåtidens David Attenborough, helt enkelt.

    Sven Gillsäter är också en del av den svenska fotohistorien som en av de tio som bildade gruppen TIO fotografer. Han var en inflytelserik folkbildare ; 1971 var han med och bildade Världsnaturfonden i Sverige och kom att bli en av WWF:s mest framträdande goodwill-ambassadörer.

    • Köp 3 för 319,51 kr/st
    • Köp 10 för 301,75 kr/st
  45. Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
    Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
    Beskrivning
    Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt

    Kan man möta Jesus på en Finlandsfärja? Predikar lingon? Vad har en ko att lära oss om Gud? Detta och mycket mer får du läsa om i den här andaktsboken med femtio vardagsnära betraktelser, som passar lika bra för konfirmanderna som på äldreboendet, och det egna nattduksbordet.

    En bok med doft av mylla, där reflektioner kring livet och tron får växa. En bok för vanliga människor, sådana som Jesus mötte när han trampade grusvägarna fram, och sådana som du och jag.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  46. Medan vi ännu kan tala
    Medan vi ännu kan tala
    Beskrivning
    I den här boken har Vibeke Olsson samlat krönikor från tio års tid (2011-2021), från olika tidningar och från P1. Somligt är skrivet utifrån något som då var dagsaktuellt, annat är frågor som hon levt med i decennier. Varför blev det inte mer av våra drömmar om rättvisa och rättfärdighet? Vad är det som sker egentligen i det som synes ske?

    "Texterna har tillkommit ömsom i vrede, ömsom i hopp. Hur ska vi återta visionen av ett gott samhälle, bort från den råa individualismen och konsumismen? Vi som växte upp under rekordåren fostrades av föräldrar som bar en tyst kunskap om trettio- och fyrtiotalens katastrofer. Djupt i minnet finns deras insikter som kan leda oss mot en mer hållbar framtid." Vibeke Olsson i förordet

    Vibeke Olsson är författare till en rad uppmärksammade böcker och senast har hon just avslutat sin historiska boksvit om sågverksarbetaren Bricken.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  47. Medarbetare : En historia om organisation och lekfolksuppdrag i Svenska kyrkan.
    Medarbetare : En historia om organisation och lekfolksuppdrag i Svenska kyrkan.
    Beskrivning
    Inom Svenska kyrkan talas idag ofta om vikten av att rekrytera ideella medarbetare. I en tid då de ekonomiska resurserna minskar blir det viktigt att på nytt arbeta med människors engagemang. Vi har vant oss vid att de anställda medarbetarna är många, men hur och varför växte de stora arbetslagen fram?

    Detta är en bok om hur lekmannamedarbetare kom att bli en naturlig del av den församlingsverksamhet som utvecklades under 1900-talet inom Svenska kyrkan. Vilka var det som trädde in som aktiva medarbetare vid sidan av prästerskapet i kyrkoförsamlingarna? Hur förändrades gruppens sammansättning under ett sekel då både kyrka och samhälle omvandlades i grunden?

    I boken Medarbetare får vi följa hur ett aktivt lekfolk alltmer kom att bli bärare av en kyrklig söndagsskola och vardagsverksamhet för barn, ungdomsverksamhet och en församlingsbaserad diakoni. Till en början skedde dessa insatser på ideell basis. Med tiden kom de anställda medarbetarna att bli allt fler. I denna bok beskrivs och analyseras detta förändringsförlopp. Bokens författare argumenterar för att detta förlopp i grunden förändrade Svenska kyrkan som organisation. Svenska kyrkan blev en hybridorganisation där den offentliga sektorns särdrag kom att leva sida vid sida med ”tredje sektorns” kännetecken.

    Boken vänder sig till anställda och förtroendevalda inom Svenska kyrkan som vill reflektera över kyrkans rekrytering av ideella medarbetare utifrån ett historiskt perspektiv.

    Erik Sidenvall är stiftslektor i Växjö stift och adjungerad professor i kyrkohistoria vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 323,00 kr/st
  48. Mellan skymning och mörker : åtta betraktelser om trons utblottelse
    Mellan skymning och mörker : åtta betraktelser om trons utblottelse
    Beskrivning
    Varför hade ingen sagt att man måste förlora den gamla friden för att vinna en ny och verkligare frid? När döden sväljer Jesus förlorar lärjungarna sin tro. Påskaftonen, dagen mellan korset och uppståndelsen, svarar mot en realism som ingen troende undkommer. De dagar när ateismen öppnar sig som en avgrund i den egna själen. Är Gud död? Finns han inte längre? Har jag levt på en illusion?

    Med utgångspunkt i den viljornas kamp som Jesus utkämpar på Olivberget, och som blir inledningen till påskdramat, vill denna bok visa hur tron varken är en idé eller ens enbart en förtröstan. Tron är en hållning som vi låter prägla våra liv. Den hållning av överlåtelse som var hemligheten till Jesu tro. Men på samma gång som människans ja till Gud måste vara hennes eget, kan hon bara ge sitt ja om hon får det som gåva.

    De åtta betraktelserna i Mellan skymning och mörker är fristående och kan med fördel läsas under fastetiden inför påsk. I dem alla rör sig en och samma fråga: Hur får vi vår kärlek att växa? Sagt om boken: "Vad ska vi ta oss till när håller på att förlora hoppet i livet, förlora tron? Peter Halldorf leder oss varsamt in i mörkret, mellan långfredag och påskdag och visar oss att tvivlet kan vara början till en djupare tro. Boken tar oss med på en fascinerande resa där vi följer Jesus väg till korset tillsammans med pålitliga andliga vägledare från den stora kristna traditionen. En bok som kan hjälpa oss att låta tron på Jesus Kristus gå från tanken till hjärtat." Robert Eriksson, Pastor & föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  49. Mellan vinge och kropp : en undersökning av fem bibliska berättelser
    Mellan vinge och kropp : en undersökning av fem bibliska berättelser
    Beskrivning
    Det finns kvinnor i Bibeln som inte talar. Det finns kvinnor i Bibeln som talar med Gud men vars erfarenheter sällan har lyfts fram som betydelsebärande. Det finns kvinnor som utsätts för ett ohyggligt våld, och kvinnor som smyg­er sig in makt­havarens sängkammare och hugger huvudet av honom för att sedan stoppa det i sin matsäckspåse. Mellan vinge och kropp är en undersökning av fem egenartade bibliska berättelser där det förekommer en kvinna som bjuder motstånd. Vad skulle dessa kvinnogestalter kunna bidra med in i vår egen tid? Med närläsning som huvudsaklig metod, och med etiska, feministiska och religionsfilosofiska perspektiv tecknar Anne Sörman porträtten av den bibliska Hagar, av den namnlösa kvinnan från Betlehem, Siseras mor, Rispa och ­Judit. Tillsammans skapar de en ny berättelse där undanskymda texter och scener träder fram som unika vittnesmål.
    300,00 kr
  50. Mer än en läkare
    Mer än en läkare
    Beskrivning
    Våra hjärtan, våra kroppar och vår värld är i desperat av helande. Oavsett om vi upplever fysisk, känslomässig eller ekonomisk trasighet, vänder vi oss med rätta till Jesus i hopp om att han ska svara på våra böner. Men hur passar helande in i Guds vilja, speciellt om bönesvaret uteblir? Och hur gör vi för att inte falla i fällan att söka Gud för vad han kan göra för oss, och inte för den han verkligen är?

    I denna bok ger författaren och pastorn Costi Hinn klarhet om Jesus och hans helandetjänst genom genomtänkta svar och bibliska sanningar. När Costi växte upp, i en av världens ledande troshelande-dynastier, bevittnade han sorgligt nog att människor sökte mer efter helande än efter Läkaren. Med fängslande berättelser – som börjar med det livliga minnet från natten då han upptäckte sin sons cancerdiagnos – packar Costi empatiskt upp de skiktande känslor och frågor vi har om Gud och hans helandekraft. Dessutom ger han praktiska råd som hjälper oss att lära känna Jesus på ett djupare plan. Med en mild klarhet och biblisk visdom förklarar Costi hur man ber om helande samtidigt som man underordnar sig Guds suveränitet, navigerar i tuffa samtal om ämnet och håller fast vid tron även i de mest smärtsamma prövningar. I stället för att vi ska jaga den Jesus vi vill ha, kommer denna hoppfulla och uppmuntrande bok att vägleda oss till att upptäcka den Jesus vi verkligen behöver.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  51. Min fars väg
    Min fars väg
    Beskrivning
    LÄRDOMAR FRÅN MIN FAR, SANNINGAR OM GUD.

    EN PERSONLIG INBLICK I DET INFLYTANDE EN PAPPA HAR ÖVER SINA BARN.

    I Min fars väg reflekterar Grammypristagaren Michael W. Smith över sin far Paul Smiths liv och arv. Hans pappa påverkade honom på alla områden i hans liv. Genom sin jordiske pappas liv och lins ger den multi-platinasäljande kristna artisten glimtar av en Fader i himlen som alla kan närma sig och uppleva. Michael berättar hur hans pappa inspirerade och uppmuntrade honom med hjälp av bibliska principer och dygder. Nu förmedlar Michael samma sanningar genom berättelser, vittnesbörd, bakgrundshistorier till sånger han skrivit, personliga insikter från sitt familjeliv och ett trettiofem år långt turnéliv som kristen artist. Genom att dela med sig av sin fars arv hoppas han att läsarna kommer att upptäcka att oavsett vilka våra jordiska föräldrar har varit i våra liv, kommer vår Abba Fader aldrig svika oss. Min fars väg kommer utmana läsarna i deras vandring i tron så att de en dag får höra: ”Bra gjort, gode och trogna tjänare. Du har kämpat den goda kampen, fullbordat loppet och har bevarat tron”, precis som Paul Smith hörde den dagen han kallades hem för att vara hos sin far.

    OM FÖRFATTAREN Michael W. Smith har som artist fått flera platinaskivor, vunnit tre Grammypriser, fyrtiofem Dove Awards och en American Music Award. Sammanlagt har han sålt mer än femton miljoner plattor. Han har också gett något tillbaka till världen genom att samla in pengar för att bekämpa aids i Afrika tillsammans med Bono från U2. Han har startat Rocketown, en fristad för ungdomar i Tenneessee där de kan finna hopp. Han har också bidragit till att förbättra mer än 83 000 barns liv via Compassion International. Med en karriär som spänner över mer än fyrtio år har Smith spelat i och komponerat musiken till många filmer. Han har skrivit fjorton böcker, bland annat en serie barnböcker. Han bor med sin fru Debbie i Franklin, Tennessee. De har fem vuxna barn och sexton barnbarn.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  52. Min tid är nu : svek, missbruk och himmelska höjder
    Min tid är nu : svek, missbruk och himmelska höjder
    Beskrivning
    Rasmus Troedsson, folkkär skådespelare som fick sitt stora genombrott efter han fyllt femtio! De allra flesta av oss vet vem hovmästare Bellan Roos i SVTs episka serie Vår tid är nu är.

    Rasmus livsresa är en bokstavlig askungesaga från barnhem till stora gods. Ett liv kantat av tragedier och djupaste smärta en resa från mörker till ljus. Rasmus delar generöst med sig av sina många liv, allt från svek och missbruk till himmelska höjder. Framför allt är det en berättelse om livsmod och hopp, som tar vid där hans uppskattade Sommarprat i P1 häromåret slutade.

    Rasmus Troedsson, uppskattad journalist och föreläsare presenterar sin självbiografi, skriven tillsammans med journalisten Elin Liljero Eriksson.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  53. Mina bibliska storasystrar : glimtar från Nya testamentet
    Mina bibliska storasystrar : glimtar från Nya testamentet
    Beskrivning
    Mina bibliska storasystrar glimtar från Nya testamentet är Anna Sophia Bondes fortsatta vandring med Bibelns kvinnor. Här möter hon Jesu mor Maria, den tålmodiga profeten Hanna, systrarna Marta och Maria som var nära vänner till Jesus, affärskvinnan Lydia och pedagogen Prisca samt flera andra kvinnor vilkas namn är bortglömda av alla utom Gud.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  54. Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Beskrivning
    Du har omkring 988 veckor från det att ditt barn föds till dess att han eller hon tar studenten.

    Det går snabbt.

    Ansvaret för att forma ditt barns tro och karaktär kan kännas överväldigande.

    Som förälder har du nog vid det här laget insett att du inte kan . . . få en tvååring att dela med sig, tvinga ett barn att tro, tvinga en tonåring att fatta kloka beslut.

    Men det finns något du kan göra.

    Du kan få den här veckan att räknas.

    Och sedan gör du samma sak igen, och igen. De insikter du får om dina barn nu har potential att påverka deras framtid.

    Så missa det inte.

    Om du inte missar det som händer i denna period i deras liv, kanske de inte kommer missa en del viktiga saker som de behöver lära sig om livet.

    Det är därför som det du gör denna vecka är betydelsefullt.

    Tiden är begränsad, så missa den inte.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  55. Mod att leda
    Mod att leda
    Beskrivning
    I en rad bästsäljande böcker har Brené Brown lärt oss vad det innebär att vara sårbar och operfekt, att resa sig stark och och att trotsa livets vildmark. I Mod att leda ger oss Brené Brown handlingskraftiga strategier och verktyg och visar oss hur vi kan omvandla dessa idéer i praktiken.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  56. Mod att resa sig : en berättelse om utsatthet, kamp och styrka
    Mod att resa sig : en berättelse om utsatthet, kamp och styrka
    Beskrivning
    Elise Lindqvist kallas Ängeln på Malmskillnadsgatan och har av påven Franciskus omnämnts som Sveriges Moder Teresa, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan.

    Elise utsattes för övergrepp som barn och såldes till prostitution som tonåring. Efter en stor och livsförvandlande vändning, där hon fann hon en tro och styrkan att resa sig, har hon arbetat i över 25 år med praktiska hjälpinsatser till utsatta kvinnor.

    Ruth Nordström är grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna, en advokatbyrå som riktat in sig på mänskliga rättigheter, och hon företräder socialt marginaliserade människor som fallit mellan stolarna i det sociala välfärdssystemet.

    Elise och Ruth har haft ett nära samarbete under många år för att stoppa kommersiell sexuell exploatering av kvinnor samt för att ge hopp till utsatta människor. Vi får följa med bakom kulisserna i arbetet och får möta flera av de utsatta människor som fått hjälp och mod att resa sig ur livets svåraste situationer. Hur gör man för att orka resa sig igen när livet är mörkt och tungt? Finns det nycklar till inre styrka och mod?

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  57. Modiga-vandra med kvinnorna som följde Jesus
    Modiga-vandra med kvinnorna som följde Jesus
    Beskrivning
    Modiga fokuserar på kvinnorna som följde Jesus. Den kristna kyrkan har ibland haft en problematisk relation till kvinnor. Inte minst därför är det viktigt att se på hur Jesus bemötte, lyfte fram och gav kvinnor plats i sin tjänst. Dessa kvinnor var människor som du och jag och deras överlåtelse, tro och mod gör dem till föredömen för alla som vill följa Jesus.

    Detta är en fristående uppföljare till Vandra med de tolv som handlar om Jesus manliga lärjungar.

    Henrik Steen har än en gång skrivit en fantastisk bok om människorna omkring Jesus. MARITHA VILHELMSSON, PASTOR NEW LIFE, GÖTEBORG

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  58. Mörkrets makter uppenbaras
    Mörkrets makter uppenbaras
    Beskrivning
    I likhet med Jonathan Cahns tidigare böcker avslöjas de mest häpnadsväckande hemligheter, samband och sanningar bakom dagens världsomfattande händelser som tidigare inte varit kända. Följ med på en otroligt fascinerande och oförglömlig resa som inte kommer att lämna någon oberörd… Du kommer att kunna se på världen med helt nya ögon!

    Är det möjligt att det bakom de stora, genomgripande förändringar som vi ser i vår tid, ligger ett bibliskt mysterium som handlar om forntidens avgudar, andemakter… och att dessa nu har återvänt?

    Jonathan Cahn tar dig med på en omtumlande resa för att hitta pusselbitarna till de världshändelser du idag med egna ögon ser framför dig. Vilka är dessa avgudar? Vad gör de? Och är det möjligt att dessa ”makter” från biblisk tid är dolda katalysatorer till utvecklingen i vår värld?

    Kan dessa väsen ligga bakom de mest avgörande händelser, krafter och rörelser som går igenom världen just nu? Arbetar de för att förändra och omdefiniera samhället, våra barn och våra liv? Verkar de just nu – i våra städer och byar? Kan det vara ”gudarna” som står bakom såväl mycket av det som fyller skärmar och media, tv och filmer, som det som våra barn får lära sig i skolan, och de krafter som bryter ner traditionella normer för familj och äktenskap?

    Kan det vara så att bakom det vi tidigare har betraktat som vidskepelse och myter faktiskt ligger en andlig verklighet? Är det möjligt att dessa väsen och makter till och med påverkar våra liv utan att vi inser det? Hur kan man i så fall känna igen tecknen på det? Vad leder det till, och vad kan man göra åt det?

    Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han, tillsammans med bl a Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren. Detta är hans sjunde bok. Hans tidigare böcker har sålts i stora upplagor, även i Sverige.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  59. Mot okänt mål . En roman om Abraham
    Mot okänt mål . En roman om Abraham
    Beskrivning
    Av alla jordens miljarder människor har ingen människa betytt mer för mänskligheten än Abraham, med undantag för Jesus Kristus.

    Det intressanta med Bibelns beskrivning av Abraham, är att Bibeln inte framställer honom som någon andlig atlet eller fullkomlig människa. Hans tro var inte av stor personlig övertygelse, utan liknade många gånger det senapskorn som Jesus vittnar om när han talar om tro.

    I den här boken tar KG Larsson med dig flera tusen år tillbaka i tiden till trons fader. Välkommen att följa med på Abrahams livsresa!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  60. Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar
    Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar
    Beskrivning
    I mötet med psykisk ohälsa, räcker det inte med ”tunna” diagnoser och förklaringar som riskerar att stigmatisera och ge människor en stämplad identitet. För en djupare förståelse behövs ”tjocka” beskrivningar. Sådana kan endast växa fram i en öppen dialogprocess där människors unika berättelser blir lyssnade på med respekt.

    Utifrån kvalitativa forskningsintervjuer med personer som vill ”leva med Jesus” och som samtidigt lever under någon av diagnoserna depression, schizofreni och bipolär sjukdom, strävar John Swinton i boken Möta Jesus i stormen efter just en sådan djupare förståelse. Han reflekterar teologiskt – i dialog med medicinska, psykologiska och filosofiska perspektiv – över såväl samhällets som psykiatrins och kyrkans bemötanden, och hur ett helande bortom botandet kan se ut.

    Resultatet är en enastående och prisbelönad bok som handlar om personer i stället för symtom, beskrivningar i stället för diagnoser och om ett livgivande hopp för de som lever mitt i stormen. Boken vänder sig till alla som på något sätt berörs av psykiska hälsoutmaningar, oavsett om man arbetar inom kyrkan eller vården, vill vara en god medvandrare eller själv lever med en sådan utmaning.

    John Swinton är professor i praktisk teologi vid Aberdeens universitet i Skottland, med särskild inriktning mot området teologi och funktionsvariation. Swinton har en mångårig bakgrund som sjuksköterska inom bland annat psykiatrin, har grundat Aberdeens Centre for Spirituality, Health, and Disability och är en flitigt anlitad föreläsare världen över.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  61. Möten och mångfald : om religiös identitet och öppenhet för varandra
    Möten och mångfald : om religiös identitet och öppenhet för varandra
    Beskrivning
    I dagens mångkulturella och mångreligiösa Sverige, finns det ett behov av att prata med och lyssna till varandra för att förstå. Genom att skapa samhörighet över gränserna och nå bortom diskussioner om vem som har rätt och fel kan ett gott samhälle för alla uppstå. Den här boken riktar sig till dig som har denna önskan, oavsett vilken tro eller livssyn du har. I boken möter du tretton personer – kristna, muslimer och judar – som berättar om sin egen tro, om vilken betydelse religionen kan ha i vardagen, om hur de ser på varandras traditioner och hur man med nyfikenhet och respekt kan närma sig varandra.

    Dessutom medverkar imam Salahuddin Barakat, rabbi Ute Steyer och biskop Åke Bonnier med varsin text om mötet med den andre.

    Med hjälp av samtalsfrågor bjuds du som läsare in att fundera och samtala med andra om möten och mångfald utifrån era egna liv. På så sätt kan nya berättelser skapas.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  62. Möts aldrig halvvägs : förhandla som om det gällde livet
    Möts aldrig halvvägs : förhandla som om det gällde livet
    Beskrivning
    Möts aldrig halvvägs är en fängslande, oumbärlig handbok, fylld av förhandlingsprinciper tagna och slipade från Chris Voss häpnadsväckande karriär som gisslanförhandlare och senare som prisbelönt lärare på världens mest prestigefyllda handelshögskolor. Från sina dagar som polis på Kansas tuffaste gator och sin roll som FBI:s ledande förhandlare vid internationella kidnappningssituationer, till att han började lära ut förhandling på framstående universitet, har Voss testat sina tekniker och bevisat att strategierna är effektiva. Många har dragit nytta av teknikerna bland annat klienter inom affärslivet som har fått miljoner i ökade vinster, MBA-studenter som har fått bättre jobb och föräldrar som har fått hjälp att hantera konflikter med sina barn.

    Möts aldrig halvvägs tar med läsaren bakom kulisserna i dramatiska scener, från Haitis gängmiljöer till ett bankrån i Brooklyn som helt spårar ur. Boken avslöjar de förhandlingsstrategier som hjälpte Voss och hans kollegor att lyckas när det verkligen krävdes: när liv stod på spel. Voss, en förhandlare i världsklass, visar hur du kan använda färdigheterna han avslöjar på arbetsplatsen och i andra delar av ditt liv.

    295,00 kr
  63. Nådens språk : att finna den gränslösa kärlekens verklighet
    Nådens språk : att finna den gränslösa kärlekens verklighet
    Beskrivning
    Christopher Jamison blev bekant för många genom BBCs tv-program Klostret och Tystnaden. Genom sina uppskattade böcker Rummet inom dig och Lyckan kommer har han också visat sin förmåga att förmedla klostervisdom för vardagslivet och att kommunicera andliga insikter på ett tillgängligt sätt.

    Nådens språk fokuserar på hur vi människor kan erfara och förmedla kärlek, barmhärtighet och nåd i vår väldigt stressade och även ofta förvirrade kultur. Jamison visar på att det sätt vi lyssnar, talar, läser och skriver kan vara kanaler för nåd och kärlek. Han illustrerar det genom litteratur och böcker så mångskiftande som den medeltida legenden om den heliga Gral, Tystnaden av den japanske författaren Shusaku Endo, texter av de spanska mystikerna Johannes av Korset och Teresa av Avila och romanerna av Pulitzerpris-vinnaren Marilynne Robinson.

    Den här boken visar på nya perspektiv hur vi människor kan bli helade från den ensamhet och misströstansom många upplever idag, inte minst i den kulturella turbulens och politiska extremism som präglar vårsamtid. Jamison vill visa på hur vi återuppbygger denmisstro till varandra som vi ofta ser i samhället och hurvi kan vitalisera den kärleksfulla nådens språk och blibättre på att förmedla den till varandra.

    Christopher Jamison O.S.B. är benediktinermunk och före detta abbot av Worth Abbey i West Sussex, England. Han fungerar för närvarande som preses för benediktinkongregationen. Hans böcker Rummet inom dig och Lyckan kommer utgivna på Libris har blivit mycket uppskattade.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  64. När allting blir annorlunda
    När allting blir annorlunda
    Beskrivning
    Hennes insikter i aktuella frågor berör oss alla och med sin profetiska gåva förankrar hon händelser i det andliga skeendet.

    Eleonora Lahti driver sedan hösten 2013 den populära bloggen In my living room. Inläggen, som har blivit till hundratals texter, färgas av en innerlig längtan efter att Guds ord alltid ska få vara i centrum.

    Det går inte undgå att ryckas med och låta sig beröras av hennes färgstarka skildringar av livet, och på samma sätt som årstiderna växlar innehåller hennes andra bok – med fler än 60 utvalda bloggtexter – också en härlig blandning av både glädje och sorg, livslust och allvar.

    NÅGRA BLOGGRUBRIKER: Oboy, här var det ord och inga visor! Underhållningskolhydrater Vanliga viktiga dagar Hur är det med våra kyrkotraditioner – egentligen? När kristen tro curlas bort Andliga väderkartor Världen håller andan

    Under 1980-talet blev Eleonora Lahti känd för hela svenska folket genom TV programmen Hela Kyrkan Sjunger. Hon har varit aktiv inom olika kyrkors musikliv och spelat in flera egna musikproduktioner. Eleonora arbetar parallellt med musiken och skrivandet även som högstadielärare. Tillsammans med sin make Curt har hon fyra vuxna barn och sex barnbarn.

    275,00 kr
  65. När en kompis mår dåligt
    När en kompis mår dåligt
    Beskrivning
    Psykisk ohälsa blir allt vanligare bland ungdomar, och här har kyrkan en viktig roll att fylla.

    Runt den som mår dåligt finns kompisar som vill stötta, men kanske inte alltid vet hur. Då kan detta häfte vara till hjälp. Johanna Olander, leg. psykoterapeut och teol. kand., förklarar på ett enkelt sätt vad som kan orsaka psykisk ohälsa, hur man som kompis kan vara till hjälp, vad man inte ska göra och hur Gud och församlingen kan vara ett stöd i det svåra.

    Häftet är lättläst och ger en mängd praktiska tips. Här finns också hänvisningar till webbsidor och telefonjourer dit man kan vända sig för att få mer hjälp.

    75,00 kr
  66. När Gud grep in
    När Gud grep in
    Beskrivning
    Trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors möten med Gud. /

    Journalisten Börje Norlén har intervjuat människor som gjort mirakulösa upplevelser efter ett gudsingripande. Varje trosstärkande vittnesbörd om förvandlade liv är uppmuntrande och ger en nära inblick i hur Gud personligen bryr sig om och griper in i människors liv – mitt i vardagen. /

    Oavsett om man kallar sig själv en troende eller inte, visar de här berättelserna på att Gud är väldigt aktiv i vår värld. Bli inspirerad av över tjugo sanna berättelser om helanden, livsförvandling och otroliga händelser som bara kan förklaras som ett under från Gud. /

    Börje Norlén är frilansjournalist, specialiserad på människors fascinerande livsberättelser. Börje är bosatt i Akalla utanför Stockholm, har tre gifta barn och sju barnbarn.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  67. När krisen kommer : att hantera det oväntade
    När krisen kommer : att hantera det oväntade
    Beskrivning
    Ett dödsfall i familjen, bland vänner eller på arbetsplatsen, en svår sjukdom som slår till, en olycka eller andra traumatiska händelser är exempel på kriser som drabbas oss alla i något skede av livet. Men hur beredda är vi när kriserna kommer? Och kan och orkar vi tala om det svåra?

    Vår ovana vid att tänka om och att tala om det som är svårt gör att vi kan stå handfallna när en svår situation verkligen uppstår. Om vi på arbetsplatsen saknar beredskap och övning i att möta kriser blir situationen ännu svårare.

    Den här boken vill vara ett stöd för dig att hantera en personlig kris, men den vill också hjälpa dig att kunna vara ett stöd för en medmänniska som drabbats av något svårt.

    Boken tar upp konkreta frågor, exempelvis vad som händer vid ett dödsfall eller en svår olycka, både privat och på arbetsplatsen och hur man kan förbereda sig på det allra svåraste och trots allt gå vidare i livet.

    Här finns också övningar i krishantering och checklistor för hur man kan agera. Det här är en bok för alla: både för dig som människa, arbetskamrat eller medmänniska, men också för dig som är chef eller personalansvarig på en arbetsplats.

    Cecilia Wikström, har tjänstgjort som präst bland annat i Uppsala Domkyrka och varit riksdagsledamot och Europaparlamentariker. I dag är hon vd för Beijerstiftelsen och Anders Walls stiftelse samt är styrelseledamot i företag och organisationer.

    • Köp 3 för 279,00 kr/st
    • Köp 10 för 263,49 kr/st
  68. När kroppen gråter : om kroppens och själens smärta och läkning
    När kroppen gråter : om kroppens och själens smärta och läkning
    Beskrivning
    Ont i kroppen? Ont i själen? Sedan länge? Smärtläkaren Rolf Nordemar och arbetsterapeuten Kristina Nordemar har mött smärtpatienter i över 40 år. Många av dem har haft ont i flera år utan att det har gått att hitta några tydliga kroppsliga orsaker.

    "Det finns många böcker om smärtans biomedicinska natur, om den psykologiska dimensionen och om sociala aspekter", säger Rolf och Kristina Nordemar, "men få eller inga böcker som handlar om helheten och om mötet mellan läkare och patient eller mellan terapeut och patient. Vi vill göra ett försök att berätta om det fascinerande mötet mellan läkare eller terapeut och patient och om vad som kan ske under en process där smärtan tvingas på reträtt, inte besegras fullständigt men i många fall så mycket att livet blir värt att leva och ibland till och med mer värt än tidigare."

    En bok för alla som möter långvarig smärta hos medmänniskor eller patienter.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  69. Nära dig Jul, 10-pack
    Nära dig Jul, 10-pack
    Beskrivning
    Vad var det som hände den allra första julen? Vad är det som gör att vi fortfarande firar jul? Följ med Maria och Josef när Jesus föds i Betlehem. Nära dig Jul ger en möjlighet för barn att bekanta sig med julens händelser och genom dem utforska livets frågor och känslor. Berättelsen varvas med frågor så att barnet tillsammans med en vuxen kan fundera över livet.

    Nära dig Jul är ett utdrag ur boken Nära dig, Bibelberättelser om livets frågor och känslor av Niclas Blåder, präst och Anna Blåder, illustratör. Nära dig jul innehåller ett nyskrivet uppslag, en illustration att färglägga och psalm 114 Stilla natt.

    • Köp 3 för 301,75 kr/st
  70. Nära dig Påsk, 10-pack
    Nära dig Påsk, 10-pack
    Beskrivning
    Nära dig Påsk är ett utdrag ur boken Nära dig med ett nyskrivet uppslag om den sista måltiden.

    Vad var det som hände under påsken egentligen? Vänskap, rädsla, förvåning och glädje. Jesus och hans vänner fick uppleva mycket under dagarna i Jerusalem då Jesus dog och blev levande igen. Den här foldern ger en möjlighet för barn att bekanta sig med påskens händelser och genom dem utforska livets frågor och känslor. Berättelsen varvas med frågor så att barnet tillsammans med en vuxen kan fundera över livet. För barn mellan 6-9 år, men passar också fint att läsa för yngre barn.

    • Köp 3 för 289,00 kr/st
  71. Natten ska vika
    Natten ska vika
    Beskrivning
    När det mörknar förlorar den bedjande människan Gud ur sikte och tappar tilltron både till sin egen förmåga och till Guds vilja att vara nära. Moderna terapeuter kan benämna detta som en existentiell kris. Johannes av Korset kallar det ”Natten”. Och där, just i det mörkret, kan det ske att vi plötsligt anar Guds närvaro.” I ”Natten ska vika” behandlar Johan Tyrberg frågan om vad det innebär att leva...

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  72. Nerver av stål
    Nerver av stål
    Beskrivning
    Den fängslande berättelsen om en osannolik mirakellandning.

    Tammie Joe Shults hade under hela sitt liv fascinerats av himlens öppna skyar, och trots att hon hade alla odds emot sig blev hon en av få kvinnliga stridspiloter inom den amerikanska flottan.

    Efter åtta år i US Navy skolade hon om sig till civilpilot och den 17 april 2018, tjugo minuter från start, under en rutinmässig inrikesflygning ställdes flygkapten Shults inför det otänkbara. Ett förödande motorhaveri på en fullsatt Boeing 737 orsakade en explosion som punkterade hydrauliken och skadade flera bränsleslangar.

    Kapten Shults och hennes medpilot kämpade för att få kontroll på flygplanet. Hur skulle Tammie Jo, trots sina tuffa erfarenheter som stridspilot, kunna klara det omöjliga; att få ner det allvarligt skadade planet med 148 skräckslagna passagerare säkert på marken igen?

    Tammie Jo Shults tjänstgjorde först inom den amerikanska flottan, som en av de första kvinnliga stridspiloterna, men jobbar numera på Southwest Airlines. Hennes ovanliga erfarenheter och anmärkningsvärda berättelse har inspirerat många. Tammie Jo och hennes man Dean bor utanför San Antonio, Texas.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  73. Ni är mina vänner
    Ni är mina vänner
    Beskrivning
    En andaktsbok.

    Som kan läsas i olika samlingar. Eller vid sängkanten. Som kan kluras och funderas på. Eller bara läsas rakt upp och ner. En andaktsbok för barn helt enkelt.

    Jesus sa: Ni är mina vänner , och ni ska älska varandra . Den här andaktsboken handlar om vänner hur vi ska vara bra vänner till varandra, och hur vi som är Jesu vänner kan älska varandra. Vi får följa olika barn och olika dilemman som de ställs inför. Varje andakt är fristående och utgår ifrån ett bibelord. Ni är mina vänner innehåller 20 andakter med tillhörande böner och frågor. Boken är en hjälp för alla som håller i andakter för barn.

    Sofia Häggmyr har efter sin socionomexamen arbetat som barn- och ungdomsledare i Löddebygdens församling. Hon bor tillsammans med sin man i Lund och är blivande diakon i Lunds stift. Att skriva har alltid varit ett av hennes stora intressen, och detta är hennes första bok.

    185,00 kr
  74. Nolbyn : värmländskt hantverk - miniatyrer och tittskåp
    Nolbyn : värmländskt hantverk - miniatyrer och tittskåp
    Beskrivning
    Berith Bergström (1896-1979) är en av vårt lands mest ansedda miniatyrkonstnärer såväl inom Sverige som utomlands och känd för sin hantverksskicklighet, precision och autenticitet.

    Miniatyrproduktionen kom till genom leken med brorsbarnen då de tillsammans skapade miniatyrbyn Nolbyn, med inspiration från barndomshemmet Bosjö Bruk, norr om Filipstad.

    Barnens intresse och aktivitet var utgångspunkten för den skapande leken, en pedagogik som Berith Bergström tog intryck av vid möten i sin ungdom med reformpedagoger som Anna Withlock och Ellen Key.

    I många avseenden levde Berith Bergström i det förgångna, men paradoxalt nog var hon en modern konstnär som kämpade för en ensamstående kvinnas rätt att få ett konstnärligt erkännande. Berith Bergströms miniatyrproduktion finns idag representerad i samlingar på Nordiska Museet, Värmlands Museum men även i samlingar som tillhör Stockholms universitet, Försäkringsbolaget Skandia samt Rockefeller Foundation, New York.

    I boken berättas om Berith Bergströms konstnärskap, bildning, samlariver samt intresse för släkt och Värmlandsbygd. Det är en spännande och intressant levnadsberättelse som kompletteras med en mängd foton framtagna av bland annat Värmlands Museum. Berith Bergström var starkt engagerad i bevarande av kulturhistoriska miljöer och medverkade med inredningar i bl.a. Skogaholms herrgård på Skansen och i Drottningholms Slottsteater.

    300,00 kr
  75. Nya vägar för världens skull : förändringsarbete i frikyrkliga församlingar
    Nya vägar för världens skull : förändringsarbete i frikyrkliga församlingar
    Beskrivning
    Allting som lever måste förändras för att i längden överleva och växa till. Det gäller även församlingen. Men hur går det till i praktiken så att det blir konstruktivt, sunt och skapar förutsättningar för en god expansion?

    I Nya vägar för världens skull ges möjlighet att gå i närkamp med en rad frågor utifrån olika perspektiv. Vilken iver är god att ha som drivkraft och vilken riskerar leda fel? Går det att bygga tillsammans över generationsgränserna? Vad är viktigt att tänka på när det gäller sången och musiken i ett förändringsarbete? Hur är man ledare som vågar ta ut riktning i skapandet av en god kultur? Detta och mycket mer tänkvärt möter du i denna bok.

    Boken rör i synnerhet förändringsarbete inom frikyrkosamfunden, men här finns mycket som lär vara av intresse även i allmänhet varhelst församlingsliv finns och önskar utvecklas och fördjupas.

    Låt oss nyfiket titta upp för att fånga in den värld som är vår idag, och utgå från de förhållanden som nu är när vi funderar över församlingens kallelse och uppdrag. Karin Wiborn i bokens epilog

    Medverkande: Josefine Arenius, Björn Asserhed, Emma Boije, Ida-Maria Brengesjö, Klas Eriksson, Björn Gusmark, Carin Hemmati, Carl-Henric Jaktlund, Ulrik Josefsson, Åsa Kristensson, Mattias Martinson, Emil Mattsson, Jonas Melin, Åsa Molin, Mattias Neve, Marie-Louise Nilsson, Emma Rudäng, Karin Wiborn.

    TRO & LIV SKRIFTSERIE är en bokserie på Enskilda Högskolan Stockholm med inriktning mot teologiska samtidsstudier.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  76. Och plötsligt ska vi minnas
    Och plötsligt ska vi minnas
    Beskrivning
    Hud mot bark, fingrar som flätar rottrådar. Ansiktet vänt mot jorden. En vädjan om att få komma tillbaka.

    Det här är en bok för oss med hemlängtan. Som försöker leva med ett språk utan ord.

    Marken i oss viskar att helighet aldrig kan vara att avskilja. Vi vill så gärna att klockorna ska ringa. Vill ha ord och ordningar för det som bara är ett träd. Vi vill ha över och under och vi låtsas att det känns som hemma, men vi är framlekta av någon ur marken och leken är vårt hemspråk.

    Kent Wisti har skrivit bokens inledande del och målat bilderna. Han är präst, bildkonstnär och författare. Susanne Dahl har skrivit dikterna. Hon är studentpräst och skribent.

    Och plötsligt ska vi minnas är en fristående del i en svit där även Vem såg mig då ingår.

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  77. Om jag skulle predika idag
    Om jag skulle predika idag
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  78. Om tröst : hopp och livsmod
    Om tröst : hopp och livsmod
    Beskrivning
    Kan man trösta sig själv? Hur gör man för att trösta andra? Var finner man hopp och livsmod när livet inte blir som man tänkt sig? I sin nya inspirationsbok för hopp och livsmod skriver Olle Carlsson om första hjälpen till tröst för dig själv och andra.

    Man behöver inte vara en profet för att se och förstå att vi alla står inför stora prövningar meningslöshet, fler pandemier, misslyckanden i relationer och på jobbet, en skenande klimatkris, hopplöshet, krig, fattigdom, att förlora nära och kära, flykt och ond bråd död. Kanske är tiden inne för dig och mig att ställa om. I slutändan handlar det inte om någon enskild kärleksrelation, att vinna, samla ägodelar eller toppa karriären. Utan om hur mycket vi har vågat älska trots att vi en dag ska förlora allt det, om att finna tröst och dela den med varandra.

    Hur kan du och jag finna tröst, hopp och livsmod idag? Denna bok ger tankar om tröst till alla oss som brottas med känslor av sorg, oro, tvivel. Det kan handla om allt från förlust av en relation, om identitet, oro för sin egen eller andras hälsa, att mista en närstående eller sitt jobb, och om livets allra största frågor. För dagens sociala kontrakt är svårt att bryta det är svårt att visa sig svag och skör. Och det är svårt att hantera andras smärta. Men med Olles praktiska teologi, baserad på värme, gemenskap, medkänsla och tröst blir det så mycket lättare att vara medmänniska och att både våga trösta och be om tröst.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  79. Omsluten
    Omsluten
    Beskrivning
    Ett av de sista kapitlen i den bok du just nu håller i din hand har som överskrift Min bästa tid är nu. Förra hösten fick jag diagnosen ALS, så kanske det borde stått Min sista tid är nu? Men det gör det inte.

    I boken berättar jag om ett underbart, ibland förskräckligt och helt galet liv. Men jag ångrar ingenting. Efter en traumatisk familjetragedi på 80-talet med kriminella inslag, mötte jag Honom som lärde mig att vägen till inre frid sker genom förlåtelse. Jag tog honom på orden och blev helad inombords.

    Nu går solen snart ner för sista gången. Men jag äger ett hopp om en framtid som är både ljusare och bättre än den här. Jag vilar i min Herres barmhärtiga händer, omsluten av hans stora nåd.

    OM FÖRFATTAREN Annika Karlsson född 1951 är uppvuxen i Sollentuna utanför Stockholm. Hon är utbildad frisör och pastor. Annika har varit gift två gånger, har två barn och tre barnbarn. Omsluten – min väg till tro, är hennes debutbok.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  80. Öppet sinne : kraften i att veta vad du inte vet
    Öppet sinne : kraften i att veta vad du inte vet
    Beskrivning
    Intelligens ses ofta som förmågan att tänka och lära sig, men i en värld som snabbt förändras finns det en annan uppsättning kognitiva färdigheter som kan vara ännu viktigare: förmågan att tänka och lära om. Alltför många av oss föredrar övertygelsens bekvämlighet framför tvivlets obehag. Vi lyssnar på åsikter som får oss att må bra i stället för på idéer som får oss att tänka efter. Vi beter oss som åklagare som försöker bevisa att motståndarsidan har fel i stället för som forskare på jakt efter sanningen.

    Organisationspsykologen Adam Grant är expert på att öppna andras sinnen och på att få oss att öppna våra egna sinnen. Baserat på vetenskaplig evidens formulerar han nyskapande idéer kring hur vi kan välkomna glädjen över att ha fel, hur man kan nyansera laddade samtal och skapa skolor, arbetsplatser och gemenskaper där man lär livet ut. Öppet sinne visar att vi inte behöver tro på allt vi tänker eller internalisera allt vi känner. Det är en inbjudan till att släppa taget om åsikter som inte längre gagnar oss och värdera mental flexibilitet, ödmjukhet och nyfikenhet högre än korkad tvärsäkerhet.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  81. Öppna Bibeln : upptäck ditt liv i den stora berättelsen
    Öppna Bibeln : upptäck ditt liv i den stora berättelsen
    Beskrivning
    Bibeln innehåller många berättelser, men bakom dem anar vi den Stora berättelsen. Den om hur människan mognar och utvecklas, lär sig att tänka själv och agera moraliskt. Den om hur Gud förändras i relationen med människan. Den Stora berättelsen handlar om människor som är ömsom heliga och ömsom hopplösa men som oavsett söker och finner Gud. Öppna Bibeln vill hjälpa dig att se de gamla bibeltexterna inte i första hand som historiska dokument utan som berättelser som också handlar om ditt liv idag. Kanske misslyckas du som David och Petrus? Finner du en inre styrka som Rut och Maria Magdalena? I de frågor som avslutar varje avsnitt inbjuds du att upptäcka ditt liv i texternas berättelser. Då blir texterna relevanta.

    Boken introducerar det judiska tänkandet för en kristen läsare. Rabbinerna har genom seklerna betonat att Gud vill att människa ska tänka själv och våga ifrågasätta allt, även Gud. I ljuset av det judiska tänkandet får också Jesus sätt att agera och tala ny innebörd.

    Öppna Bibeln riktar sig till den som läst Bibeln mycket eller lite. Boken avslutas med handledningsfrågor så att den också kan användas i studiecirklar.

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  82. Orkidéer på Gotland
    Orkidéer på Gotland
    Beskrivning
    Gotland är Sveriges främsta orkidélandskap. Av Sveriges cirka 55 arter och underarter av orkidéer kan man hitta hela 40 arter och underarter på Gotland i så vitt skilda miljöer som alvarmark, strandängar, ädellövskog och i många olika typer av kärr.

    Boken passar såväl den intresserade turisten i allmänhet som den Gotlandsbosatta botanikern.

    275,00 kr
  83. Övervinnare när allt känns övermäktigt : 5 steg för att överleva livets kaos
    Övervinnare när allt känns övermäktigt : 5 steg för att överleva livets kaos
    Beskrivning
    Beskrivning Det är dags att ta itu med det som försöker köra över dig

    Har du kört fast – känns livet svårt och krångligt? Undrar du hur du hamnade här, och försöker få rätsida på alltihop? Ge inte upp!

    I Övervinnare när allt känns övermäkigt ger pastor Jentezen Franklin fem steg som hjälper dig att: • resa dig och komma ut i frihet • kliva in i planerna som Gud har förberett för dig.

    Jentezen avslöjar fiendens strategier för att stoppa din andliga tillväxt, distrahera dig och hindra dig från att nå din fulla potential i denna avgörande, profetiska tid.

    Om du upplever att varje strid du utkämpar har blivit tuffare – om du känner dig förlamad och inte vet var vägen går – kom då ihåg att Gud inte bara kallar dig för en överlevare. Han kallar dig för en övervinnare.

    Om författaren: Jentezen Franklin är huvudpastor i Free Chapel, en församling i USA med flera campus. Varje vecka sänds hans tv-program, Kingdom Connection, på stora tv-kanaler över hela världen. Jentezen finns på New York Times bästsäljarlista och har skrivit tio böcker, bland annat Dolda diamanter, Älska som om du aldrig blivit sårad och den banbrytande Hemligheten med fasta och bön. Jentezen och hans fru Cherise har varit gifta i mer än 30 år, de har fem barn och fyra barnbarn, och bor i Gainesville, Georgia Mer information hittar du på jentezenfranklin.org

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  84. Oviss vår
    Oviss vår
    Beskrivning
    På en pir i New York står Germund, som tidigare emigrerat till Amerika från Sverige. Nu är han på väg tillbaka. Kommer fartyget att klara färden över den stormiga Atlanten och nå Göteborgs hamn? Och vad väntar honom när han kommer fram? Finns det någon förlåtelse för det svåra han gjort? Även i Lillängsbyn väntar en oviss vår. Varför blir Örjan så arg när barnen hittar en liten täljd trähäst på vinden? Vad är det för brev som Linda hastigt gömmer undan för barnen och som får hennes ögon att tåras i förtvivlan? Frågorna hopar sig i Lillängsbyn bland både barnen och de vuxna.

    De fristående böckerna i serien om barnen i Lillängsbyn, från sekelskfitets Sverige, är fyllda av vardagsnära och spännande berättelser om kärlek, vänskap och tro.

    Böckrna väjer inte för livets stora och små frågor och gör budskapet aktuellt, oavsett ålder eller bakgrund. 1920-talet ger den historiska inramningen, men frågorna som människorna i böckerna ställs inför är desamma nu som då. Är vi beredda att ge någon en ny chans trots allt som tidigare har hänt? Är vi villiga att ompröva vår uppfattning om en annan människa eller är vi fastlåsta i vårt eget tankemönster? Väljer vi att ta emot en uträckt hand eller låter vi bli? Boken kan vara en dörröppnare för samtal kring livets viktiga frågor som rör både vuxna och barn. Oviss vår är den tredje delen i bokserien om barnen i Lillängsbyn. Varje bok är fristående och kan läsas i den ordning man vill, men flätas ändå samman. Del 1 är Den annorlunda sommaren och del 2 Julen vi aldrig glömde. Del 2 ges ut i en ny reviderad upplaga, med nytt omslag, hösten 2021.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  85. På en avlägsen strand
    På en avlägsen strand
    Beskrivning
    Ibland kan mirakler ske på en avlägsen strand, inte bara en utan två gånger … Hon var en liten flicka som blev fångad av en undervattensström i det karibiska havet. Han var en tonåring från USA:s östkust på semester med sin familj. Han kastade sig i havet för att rädda henne, och under ett fruktansvärt ögonblick förändrades livet för dem båda för alltid. Tio år senare är Jack Ryder en orädd hemlig agent inom FBI och Eliza Lawrence bor kvar på paradisön. Hon är en orörd prinsessa i ett kungarike byggt på mörker och ondska, på väg att tvingas in i ett äktenskap med en farlig och fruktad knarkkung, ett äktenskap som hennes far har arrangerat. Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hon och hennes man, Donald, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  86. På långt håll har jag sett ditt ljus : livet i kommuniteten Taizé
    På långt håll har jag sett ditt ljus : livet i kommuniteten Taizé
    Beskrivning
    Texter om och av broder Roger, broder Alois och broder Johan.

    Varje år besöker tusentals svenska ungdomar kommuniteten i den lilla franska byn Taizé för att be och sjunga tillsammans med besökare från hela Europa. Taizé har blivit en plats för reflektion, eftertanke och gemensamma andliga möten där de tre dagliga bönerna står i fokus. En plats präglad av den speciella upplevelse som uppstår när flera tusen människor sitter tysta tillsammans i gudsförväntan.

    År 1966, 22 år gammal, avlade Johan från Sverige sitt löfte om att viga resten av sitt liv åt Gud och kommuniteten. Det var ett intensivt sökande som hade lett honom hela vägen från Skara till Taizé. Sedan dess har många av de svenska besökarna hört honom berätta om sitt liv under någon av samlingarna han hållit. I På långt håll har jag sett ditt ljus delar han med sig av sina reflektioner ur den andliga dagbok han började skriva på 1970-talet, där sökandet efter Gud löper som en röd tråd tillsammans med tacksamhet över att få vara en del av kommuniteten och att få tillhöra Gud. Men här finns också texter som visar att livet som broder inte alltid varit lätt.

    Boken innehåller även en längre intervju med broder Johan samt ett reportage från Taizé där flera unga samt den nya svenskkontakten, broder Matthew, berättar om vad som gör platsen så speciell. Här finns också tidigare outgivna texter av broder Roger, Taizés grundare, samt broder Alois, som är kommunitetens nuvarande prior.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  87. På spaning efter Eriks anda
    På spaning efter Eriks anda
    Beskrivning
    Kan man leda och verka i en rörelse utifrån en grun-dares anda? Det är vad man strävar efter på barnrätts-organisationen Erikshjälpen. Erik Nilssons liv och gärning är så exceptionellt och inspirerande att medarbetare, partners och gåvogivare än idag hämtar energi och motivation från hans exempel. Den fattige, svårt sjukdomsdrabbade och totalt uträknade ynglingen gav aldrig upp, trots motgångar och olycks-korpar. Och när 1900-talets store medieprofil Sven Jerring uppmärksammade honom i en radiointervju blev Farbror Erik rikskänd. I denna bok ger sig journalisten och generalsekreteraren Daniel Grahn ut på spaning efter den anda som bar Erik och som än idag präglar den växande rörelsen. Samma egenskaper är värda att förvalta och utveckla utifrån den stora visionen om en förändrad värld där barns drömmar får liv. En värld av hopp och hållbarhet. Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med en ideell second hand-verksamhet. Målet är att bekämpa fattigdom och utsatthet genom att förverkliga barns rättigheter, med fokus på utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd.
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  88. På väg till Emmaus, 5-pack : Om vandring och pilgrimsskap
    På väg till Emmaus, 5-pack : Om vandring och pilgrimsskap
    Beskrivning
    Vi får slå följe med Emmausvandrarna under deras omvälvande resa längs vägen från Jerusalem. De är trötta, förtvivlade och förvirrade av de senaste dagarnas erfarenheter: Jesus är korsfäst och död, men finns inte längre kvar i graven – och vissa säger sig till och med ha mött honom livs levande igen. När en okänd slår följe längs vägen ställs allt på sin spets. Deras liv ska komma att förändras för alltid.

    På väg till Emmaus inbjuder oss läsare – enskilt eller i grupp - att tillsammans med de två lärjungarna följa med på resan via stationerna: uppbrott, vandring, möte, rastplats, bön, måltid och mål.

    Hans-Erik Lindström är präst och författare och har tidigare gett ut ett 30-tal böcker. Åren 1997–2009 var han med om att bygga upp Nordens första pilgrimscentrum i Vadstena, han har också myntat pilgrimens sju nyckelord: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande samt lett flera hundra pilgrimsvandringar.

    • Köp 3 för 199,75 kr/st
  89. Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor
    Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor
    Beskrivning
    ´Papua´presenterar bilder med sådan känsla och kvalitet att naturfotografi upphöjs till konst. Bokens unika kombination av naturskildringar både från land och hav gör detta till sällsynt rik läsning. Men boken berättar också om människorna i Papua, hur de lyckats bevara sin fantastiska biologiska mångfald. Här ser vi hur medvetet naturskydd kan öka naturens värde. Det gör Årets Pandabok 2022 till ett viktigt vittnesmål om en hållbar väg framåt. Papua är därmed en bok som inte bara hänför den inspirerar och väcker hopp, helt i WWF:s anda.

    Följ med på en expedition till Papua och naturens osannolika mångfald på och runt denna världens näst största ö. Du möter paradisfåglar, trädkänguruer och strutsstora kasuarer i ångande, uråldriga regnskogar. Du dyker ned under ytan bland gigantiska djävulsrockor och valhajar, som vakar över världens kanske mest unika korallträdgårdar, där djur som clownfiskar, wobbegonger och pygmésjöhästar lever sina liv." ur Pandabok-juryns motivering

    Papua är en storslagen fotoreportagebok om några av jordens allra mest artrika och säregna vildmarker - regnskogarna och korallreven i Nya Guineas övärld. Vi tas med till fantastiska platser, som för de flesta av oss tidigare kanske varit okända. Vi kommer nära inpå fiskare och skogsbor, som också hjälper fotograferna fram till både fotomotiv och olika frågeställningar. Hur ska det papuanska naturarvet fortsatt skyddas och överleva? Är ekoturism kanske redan en del av lösningen? Vad kan papuanerna lära oss om naturskydd?

    • Köp 3 för 319,51 kr/st
    • Köp 10 för 301,75 kr/st
  90. Pärlälven
    Pärlälven
    Beskrivning
    Martin Lönnebo tar med oss på en lekfull fjällvandring längs en stor brusande älv, Pärlälven i Lappland. Det är både en yttre resa, längs älven, och en inre resa eftersom Frälsarkransen utgör ramen för vandringen. Pärlorna är fyllda av texter och personer som har betytt mycket för Martin Lönnebo genom livet. Det är hans andliga testamente till var och en som vill läsa. Martin Lönnebo utmanar oss att ta livet och döden på allvar i en helig lek – genom vandringen längs Pärlälven. Boken kan läsas under fastan, under Stilla veckan och under hela året.

    "Detta är ett försök att skriva en bok som passar det underbara och allvarsamma livet. Boken får gärna vara allvarlig på riktigt, det tycker jag om, men jag hoppas innerligt att den inte är tråkig." Martin Lönnebo

    Pärlälven är första delen i en trilogi. De två andra är Drömmen om innersta sjön och Livets farkost – SOS. Varje del är självständig. Den här utgåvan är i hårdband och matchar de andra två böckerna i trilogin.

    Pärlälven var den sjunde boken i serien Ärkebiskopens fastebok och utkom 2019.

    295,00 kr
  91. Påskens stora under
    Påskens stora under
    Beskrivning
    Ett påskäventyr för hela familjen

    Ett enastående och lättanvänt material som gör det enkelt för familjen att upptäcka påskens stora under.

    Följ med på ett äventyr och fira påskens gränslösa under med dessa flexibla och lättanvända familjeandakter. Vandra tillsammans genom Lukas evangelium och upptäck varför skildringen av Jesu död och uppståndelse är världshistoriens mest fantastiska berättelse.

    Den här boken består av 34 färdiga familjeandakter med frågor för varje åldersgrupp, från små barn till tonåringar och vuxna. Varje andakt tar mindre än 10 minuter. Missar ni en andakt så fortsätter ni bara där ni var nästa gång. Gör som det passar er familj, för alla familjer är olika.

    Gud välsigne er familj medan ni upplever Påskens stora under tillsammans!

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  92. Påtår med Britta : Depåstopp på livsresan
    Påtår med Britta : Depåstopp på livsresan
    Beskrivning
    Hej!

    Jag vill ge dig ett knippe tankar för de dagar som är livet. De sköna dagarna och de spretiga. För de där stunderna när vi undrar om något någonsin ska falla på rätt plats. Och om det spelar någon roll att vi finns.

    Ibland behöver vi pausa, fast vi inte har tid. Mitt i kaos och skav får vi pusta ut och andas in ändå. Kanske unna oss den där påtåren som vi tror att vi varken har tid eller plats för.

    Tack för att jag får pausa med dig.

    / Din vän Britta Britta Bolmenäs är teolog, pastor och ofta anlitad talare. Påtår med Britta är hennes andra bok.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  93. Perelandra
    Perelandra
    Beskrivning
    Två människor störtar ner genom det molnskikt som omger planeten Venus. En av dem representerar en ogripbar, ofattbar ondska den andre är utsänd på ett förfärande uppdrag. På den sällsamma planeten Venus yta möts de i en kamp som kommer att avgöra en ung och oskuldsfull världs öde. Perelandra behandlar det urgamla temat om kampen mellan det goda och det onda, men den gör det med en intensitet och en klarsyn som gör den unik. I denna fristående fortsättning av Utflykt från tyst planet för C. S. Lewis debatten om människans natur vidare i en form som inte bara är effektiv och tänkvärd, utan också formas till en sällsynt läsvärd roman.

    C. S. Lewis (1898 1963) var en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  94. Petter Winge och hans värld : en boktryckare, bokhandlare och utgivare i 1700-talets Nyköping
    Petter Winge och hans värld : en boktryckare, bokhandlare och utgivare i 1700-talets Nyköping
    Beskrivning
    Boktryckaren Petter Winge var en lokal medieprofil med egen boklåda där han sålde böcker och tidningar, oftast tryckta på eget tryckeri. När Nyköpings societet ville ha de nyaste sällskapsvisorna tryckte Petter Winge visorna i skillingtryck, gärna dryckesvisor och ibland först av alla.

    Skillingtryck är namnet på enkla vistryck som producerats i Sverige under mer än 300 år. Visorna i trycken är av alla möjliga slag: psalmer, lyriska visor och skämtvisor liksom visor om nyheter, olyckor och brott. Den stora mängden är anonyma, ibland muntligt traderade texter, men det hände lika gärna att dikter av kända författare återgavs. På så sätt spreds kvalificerad svensk dikt till en bred publik. Petter Winge var förstås inte den ende som tryckte visor åren omkring 1800, men frågan är varför hans skillingtryck innehöll så ovanligt många dryckesvisor och varifrån han fick texterna? Christina Mattsson, tidigare styresman för Nordiska museet, känd folklorist och mångårig medarbetare i radio och TV, bland annat som rikskanalchef för P2. I sin egenskap av visforskare har hon skrivit artiklar, uppsatser och flera böcker, både om fula visor och snapsvisor, men också om andra folkloristiska ämnen.

    På Votum förlag har hon tidigare svarat för utgivningen av Juvelarian. Historien om Christina Nilssons smaragder (2017 tillsammans med Elsebeth Welander-Berggren), Jobs keramik och textil. Lisbet Jobs och Gocken Jobs. Två systrar - två konstnärskap (2018 tillsammans med Hedvig Hedqvist) och Blomsterbrodösen Elisabet Jobs (2021).

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  95. Pilgrimens karta : att tänka kristet i ett sekulärt samhälle
    Pilgrimens karta : att tänka kristet i ett sekulärt samhälle
    Beskrivning
    Är Gud ett tillägg ovanpå ett sekulärt liv, eller utgångspunkten för ett annat sätt att leva?

    Är kyrkan en andlig legitimering av denna världens makter, eller ett tecken på ett annat rike?

    Om Gud har skapat himmel och jord, hur kan då vår gudsrelation vara en privatsak?

    Kan etiketten »kristen« klistras på vilka värderingar och politiska rörelser som helst?

    För många i Västerlandet är kristendom något mycket privat, som tar sig uttryck i känslolivet och kyrkliga aktiviteter. Vi är inte vana vid att tänka kristet, att se världen med trons ögon där allt får sin mening utifrån Guds existens. Därför har vi också svårt att urskilja vad som inte stämmer med Jesu efterföljelse. Det kan få oanade personliga och politiska konsekvenser.

    Pilgrimens karta ger öppningar till en större katedral än »min egen sanning«.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  96. Pilgrimsbön
    Pilgrimsbön
    Beskrivning
    Pilgrimsbön innehåller mer än 100 böner om livet och framtiden för oss människor och vår värld. De utgår från pilgrimens sju nyckelord. Här finns böner om att vara fri att följa sitt hjärta, att vara tyst eller inte, att leva enkelt i samklang med naturen, att vara sunt bekymmerslös, att leva långsamt och långsiktigt, att vara andlig och att dela liv och längtan. Med boken följer rätten för församlingar att publicera bönerna på sina sociala medier, i församlingstidningen, på sin webbsida och så vidare.
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  97. Pilgrimsfärd för rättvis värld : möten med kyrkorna i Israel och Palestina
    Pilgrimsfärd för rättvis värld : möten med kyrkorna i Israel och Palestina
    Beskrivning
    Pilgrimsfärd för rättvis värld är oumbärlig för resan till det heliga landet. Boken har kartor, bilder, historia, beskrivningar och fakta för möten med de kristna – oavsett om du reser ensam eller i grupp.

    Med bokens hjälp kan man besöka kyrkorna i Jerusalem, lära känna deras historia och ta del i deras gudstjänstliv. Genom reportage ges inblickar i unga palestinska kristnas vardag, präglad av ockupation, våld och hopplöshet. De delar också sina tankar om vägar till rättvisans fred.

    Flera författare lyfter i boken fram ”folkrätten” som basen för fred och rättvisa. Ett annat återkommande tema är ”skapelsevänlighet” med vägledning för ett resande som är mer hållbart för allt levande.

    Först som sist resonerar författarna om vad det konkret innebär att vara pilgrim i dag. Här finns också böner och meditationer att använda under en pilgrimsfärd. Och två svenska institutioner i Jerusalem som arbetar med studier, resande och pilgrimsfrågor – Svenska teologiska institutet (STI) och Swedish Christian Study Center (SCSC) – delar med sig av sina erfarenheter och kompetens.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  98. Pilgrimsliv : handbok för vandrare
    Pilgrimsliv : handbok för vandrare
    Beskrivning
    Pilgrimsliv vänder sig till den som är intresserad av pilgrimsvandringen som idé. I boken finns bakgrund, tankar och fakta om pilgrimsvandringen. Boken kan också fungera som en handledning för att leda en grupp på vandring. Boken innehåller tre delar: pilgrimens historia och omvärld, en tolkning av pilgrimens själ och teologi och avslutas med det praktiska kring pilgrimsvandringen.

    Handboken vänder sig till den enskilde och grupper som vill ha stöd för att börja eller fortsätta med pilgrimsvandring. I anslutning till de olika kapitlen finns frågeställningar till texten och i slutet av boken ett kapitel som riktar sig till den som vill använda boken i kurssammanhang.

    • Köp 3 för 318,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 394

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå