View as Tabell Lista

Artiklar 301-339 av 339

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Svensk mission och kyrkorna som växt fram
  Svensk mission och kyrkorna som växt fram
  Beskrivning
  Mission har varit en stark folkrörelse i Sverige. Hundratusentals människor över vårt land gjorde insamlingar, bad och läste med stor iver om missionens arbete i andra länder. Över tolv tusen svenska missionärer har sänts ut till över hundra länder. För många blev missionen ett livskall.

  300,00 kr
 2. Syftet och välsignelsen med ditt arbete
  Syftet och välsignelsen med ditt arbete
  Beskrivning
  Är arbete en välsignelse eller förbannelse? Är det bara något nödvändigt för att överleva - eller är det mer ån så? Hur kan du få en vinnarattityd och lyckas i ditt yrke?

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 3. Syrien - att se sitt land med nya ögon
  Syrien - att se sitt land med nya ögon
  Beskrivning
  Plötsligt hördes ett fruktansvärt oljud. Ahmad gjorde som han blivit tillsagd - sprang nära intill en husfasad, slöt ögonen och höll sina händer för ansiktet. Hans övertygelse var att om han inte kunde se någon, så var det heller ingen som kunde se honom. Först när oljudet avtog öppnade han försiktigt det högra ögonlocket, samtidigt som han fortsatte att hålla båda händerna för ansiktet. Det han såg genom sina fingrar, skulle för all framtid förändra honom.

  Följ Ahmads livsresa från Syrien på en flykt, tills han kommer som ensamkommande flykting till Sverige, och vad som väntade honom i Sverige. Namnen på personerna och orterna är fingerade, ett önskemål från de medverkande. Boken är en verklighetsbaserad ögonvittnesskildring från några av de som flytt från området och kommit till Sverige, nedskriven av KG Larsson som gjort över 140 resor i Mellanöstern.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 4. The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
  The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
  Beskrivning
  I snart 25 år har The Tivoli i Helsingborg varit ett nöjescenter för konserter och stand-up och en samlingsplats för en yngre publik. Verksamheten har varit utsatt för MC-krig, hotats av nedläggning, varit med om en flytt och en konkurs, men ändå rest sig igen. En av förklaringarna är passion. En hängivenhet för verksamheten och en villkorslös, närmast besatt kärlek till musiken och de sammanhang och möten som den skapar.

  25-årsjubileet firas med en omfångsrik, snygg och inspirerande bok om ett rockhak som varit mer än en plats för konserter, bland annat plantskola för artister. Boken innehåller unika fotografier och intervjuer av och med artister som The Sounds, Bryan Adams, Smith&Tell, Bob Hund, Staffan Hellstrand, Jill Johnson och Tomas Andersson Wij, och ståuppare som Henrik Schyffert, Thomas Pettersson och Carl Stanley. Boken rymmer affischerna och tidningsurklippen, de dimmiga och stimmiga minnen och givetvis foton av Sofieros internationella stjärnor som Leonard Cohen, Bob Dylan och Tom Jones.

  Boken ger historien om The Tivoli, berättad framförallt av Hasse Hans Gösta Jönsson och är en angelägenhet inte bara för musikälskaren utan för alla som har ett intresse av populärkulturens roll i ett vidare samhällsbygge.

  Åke Högman, skribent som skrivit för tidningar som Café, MJ, Intrig, Sydsvenskan, Journalisten, Gourmet och Magasinet Skåne, har tidigare gett ut fyra romaner och är även musiker.

  • Köp 3 för 355,50 kr/st
  • Köp 10 för 335,76 kr/st
 5. Tidegärden i kyrkotraditionerna
  Tidegärden i kyrkotraditionerna
  Beskrivning
  Tidegärden är vid sidan av mässan kyrkans huvudsakliga gudstjänst- och böneform. Alltsedan äldsta kristen tid har sjungandet eller läsandet av Psaltaren varit en del av fromhetslivet. Från senantik och tidig medeltid har veckans och kyrkoårets tidegärd utgjort ryggraden i både klostrens, kyrkornas, den privata fromhetens och den kristne individens gudstjänstliv.

  I väst har benediktinregeln från 500-talet, i vilken en sådan ordning för tiderna stadfästs, därför i modern retrospektion ibland kallats västerlandets viktigaste dokument även i bredare kulturhistorisk mening. Trots sin avgörande betydelse i människors liv genom seklerna har tidegärden haft en långt krokigare väg inom svenskt kyrko- och samhällsliv än mässan. Denna volym behandlar i ett antal vetenskapliga bidrag tidegärden ur olika aspekter.

  Här finns perspektiv från 1500-talets första tideböcker på svenska språket, via den skepsis med vilken gudstjänstformen senare under sekler kom att betraktas och dess därpå följande återupplivande under 1900-talet. Vidare belyses dagens läge med ett oväntat uppsving av digital, interaktiv tidegärd med tekniska hjälpmedel och oväntade ekumeniska strömningar mellan gamla och nya kyrkotraditioner. Sist i årsboken följer ett femtontal recensioner av nyutkommen litteratur inom liturgik, homiletik, kyrkokonst och kyrkomusik.

  235,00 kr
 6. Tidens tecken
  Tidens tecken
  Beskrivning
  Den fascinerande boken ger Bibelns tydliga svar på frågor som: • Varför är de bibliska profetiorna viktiga att känna till idag? • Vilka tecken och händelser kommer att föregå slutet på denna värld? • Vilka av dessa tecken har redan inträffat och vilka lever vi i nu? Vad säger Bibeln om Israel, Europa, Ryssland och Babylon i vår tid? • Vilka profetiska tecken ser vi just nu när det gäller omoral, islam, förföljelse och kyrkans apati? • Hur nära ligger uppryckandet, vedermödan och Antikrists framträdande i Guds tidstabell, och hur kan vi veta att vilddjurets märke kan uppenbaras redan inom bara några få år? • När inträffar Harmagedon, vad innebär Jesu återkomst, Tusenårsriket och hur ser de nya himlarna och en ny jord ut?

  David Jeremiah, en av världens mest respekterade bibellärare, förklarar på ett enkelt och lättförståeligt sätt Bibelns budskap om tidens tecken och ändens tid. Han visar inte bara att Guds ord innehåller specifika förutsägelser om framtiden, utan även hur Bibeln uppmuntrar och ger hopp mitt i vår tids osäkerhet och kaos.

  David Jeremiah är bästsäljande författare till över 50 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem. Detta är hans femte bok på svenska.

  • Köp 3 för 315,00 kr/st
  • Köp 10 för 297,50 kr/st
 7. Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
  Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
  Beskrivning
  Advokaten Ruth Nordström blev känd för en bred allmänhet när hon försvarade den kristna barnmorskan Ellinor Grimmarks rätt att följa sitt samvete och inte medverka vid aborter. Samvetsfrihet är en mänsklig rättighet i över 40 europeiska länder men inte i Sverige. Det mediedrev som drabbade Ruth och hennes klient blev hänsynslöst. Ändå vågade de stå emot den svenska åsiktskorridoren.

  Här berättar Ruth själv för första gången om det uppmärksammade barnmorskemålet, men också om kampen för kvinnors rättigheter, om vänskapen med Sveriges Moder Teresa, Elise Lindqvist, och om tron som bär genom allt. Vi får följa med bakom kulisserna i Ruth Nordströmsarbete för hemlösa, papperslösa och för kvinnor och barn som blivit offer för trafficking.

  Det kräver mod att bekämpa orättvisor, att våga möta mörkret och tända ljus.Men vi kan vi alla tända ljus omkring oss. Genom att ge små glimtar av kärlek och se varje människa som vår medmänniska, kan vi möta dem med värdighet och respekt och tända en gnista av hopp , skriver hon om sina innersta drivkrafter som advokat där hon arbetar för att ge utsatta människor en röst och få sin sak rättvist prövad.

  I framtiden, närhistorien om den här eländiga eran skrivs,kommer Ruth Nordström bli ihågkommen som en av Europas lysande förkämpar för samvetet.

  Sohrab Ahmari,opinionsredaktör,New York Post

  Ett ytsnitt ur svensk samtid som visar att vårt offentliga samtal är starkt reglerat och försett med straff skalor och hårda påföljder för den som tycker fel. Att Ruth Nordström tagit sig igenom detta är en bedrift av såväl intellektuell som själslig kvalitet. Det arbete som juristjouren gör i S:ta Clara kyrka är ovärderligt. Skickliga jurister i kombination med genuin medmänsklighet sånt gör skillnad.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 8. Till dig
  Till dig
  Beskrivning
  157 sånger med stor variation för de flestatillfällen. Här blandas välkända sånger med helt nyskrivna. TILL DIGpassar bra som församlingssångbok, som körsångbok, då många av sångerna har körarr, och som en välfylld samling sånger för solisten ellergruppen.

  316 sidor, spiral De flesta sångerna går att beställa separat.

  • Köp 3 för 315,00 kr/st
  • Köp 10 för 297,50 kr/st
 9. Till vår och sommar
  Till vår och sommar
  Beskrivning
  till vår och sommar
  Innehåller noter till 24 sånger till kör/solist, t.ex. "Den blomstertid nu kommer"
  Sommarns dörr
  Vårpsalm
  Födas på nytt
  I denna ljuva sommartid
  med flera.
  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
  • Köp 25 för 212,00 kr/st
 10. Tills vinden vänder
  Tills vinden vänder
  Beskrivning
  Hösten 1917 börjar Agnes sin tjänst på herrgården utanför Lund. Att undervisa Beata och ha att göra med sin nya arbetsgivare blir en större utmaning än hon trott. Hennes uthållighet sätts på prov även på andra sätt. Kommer Agnes finna modet och tilliten när tillvaron skakas? Första världskriget fortsätter rasa och Nathanael har tagit värvning. Han och Agnes möts på nytt när han får permission och reser till sommarhuset i Borgholm. Är de redo att ge varandra en ny chans och våga satsa på kärleken oavsett vad framtiden kan bära med sig?

  Elise kämpar för att få tillvaron att gå ihop. Saknaden efter Alessandro som försvann spårlöst för ett par år sedan får Elise att tänka tillbaka på hur de möttes i Paris 1912. De tillbringade några veckor i Bretagne med sina konstnärsvänner och upptäckte att de trots alla olikheter var kära. 1914 skilde kriget dem åt och Elise försöker acceptera att mannen hon älskar antagligen aldrig kommer tillbaka. Det förflutna gör sig också påmint när en person som Elise hoppats att aldrig mer behöva träffa återvänder till bygden. Det tvingar henne att ta itu med skammen och smärtan hon försökt glömma. Kan hon förlåta och dessutom offra allt för att få behålla Lexie och föräldrahemmet?

  Tills vinden vänder är sista delen i Borgholmtrilogin där Agnes och Elises nutid och dåtid flätas samman. Livets alla svårigheter ställs mot hoppet och tron på en ljus framtid. Sårbarhet och helande skildras medryckande i berättelsen om vännernas längtan efter gemenskap och förståelse. Det är en kärlekshistoria om att försonas och släppa kontrollen genom att vila i tilliten

  Angelica Victorin är frilansjournalist och skriver livsberättelser i tidningen Junia. I hennes historiska debutroman står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 11. Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
  Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
  Beskrivning
  ATT VÄXA UPP i dagens komplicerade värld är inte lätt. Som ung kristen ställs man inför svåra frågor som kan göra det jobbigt att följa Jesus. Varför kan vi inte bara enas om att all kärlek är bra kärlek? Vem bryr sig om du är kille eller tjej? Hur kan man tro att Bibeln är sann?

  Författaren vill hjälpa unga kristna och andra sökare att förstå dagens värld och inse vilken skatt vi har i Jesus Kristus. En underbart intressant, spännande och lättläst bok!

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 12. Tjolöholms slott : en sagolik historia
  Tjolöholms slott : en sagolik historia
  Beskrivning
  En bok om Tjolöholm är en bok om arkitektur och inredningskonst. Men det är också en bok av berättelser. Få platser i Sverige kan bjuda på så många fascinerande och fängslande berättelser som Tjolöholm. De löper genom tid och rum - från 1800-talets mitt till 1960-tal. Från Skottland till Fjärås och Ceylon. De återger tidsanda och idévärld i ett Sverige som utvecklas från bondesamhälle till industrisamhälle med obändig framtidstro. De handlar om byggnadskonst och hantverk på högsta nivå i en magnifik anläggning som är en fulländad blandning av svensk nationalromantik och den brittiska arts & crafts-stil som i dag åter kommit i ropet.
  • Köp 3 för 306,00 kr/st
  • Köp 10 för 289,00 kr/st
 13. Tre kungar
  Tre kungar
  Beskrivning
  Till skillnad från alla andra i spjutkastandets historia visste David inte vad han skulle göra när ett spjut kastades mot honom. Han kastade inte tillbaka Sauls. Inte heller skaffade han sig egna spjut som han kastade. Det var något annorlunda med David. Allt han gjorde var att ducka. David blev aldrig träffad, men han lärde sig en väl dold hemlighet. Tre saker som skyddade honom från att bli träffad. Ett: han lärde sig aldrig något om den ädla konsten att kasta spjut. Två: han höll sig undan för alla spjutkastare. Tre: han lärde sig att tiga. På så sätt kom spjuten aldrig att träffa honom, inte ens om de skulle ha genomborrat hans hjärta.
  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 14. Tro ditt hjärta om gott : om gudsbild och människosyn
  Tro ditt hjärta om gott : om gudsbild och människosyn
  Beskrivning
  Livets stora gåva till en människa är att vara någon och att successivt bli till som den person hon är. Ändå lever många med en känsla av att vara ingen, präglade av en envis lögn: Du ska inte tro att du är någon. Du ska veta att du är någon! I Guds ögon har var och en sitt värde, sin skönhet. Innanför trasighet och fruktan finns en helighet, en ton av den kärlek som frambringat världen. Att se med Guds ögon är att se förbi ytan in till en kärna av gudomlighet.

  Tro ditt hjärta om gott är en varm röst mitt i vår tids krav på effektivitet och likformighet, en moteld mot föraktet för svaghet och avvikelser. I Margareta Melins texter glöder en tro på kärleken som människans djupaste identitet.

  Boken är en av Margareta Melins mycket uppskattade böcker och nu kommer den i en nyutgåva med nytt omslag. Bland hennes övriga böcker kan nämnas Vara i bön utan att be om något och Förlåta och bevara sitt hjärta.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 15. Tro, hopp och kärlek : 10 körsånger för åldrarna 7-12 år
  Tro, hopp och kärlek : 10 körsånger för åldrarna 7-12 år
  Beskrivning
  Tio sånger med modernt pop- och vispopstuk för åldrarna 7-12 år. Tre sånger utgår från tro: att tro på sig själv, att tro på Gud och att tro på sina drömmar. Tre sånger utgår från hopp: att hoppas på himlen, att hoppas på fred och att ha framtidshopp. Tre sånger utgår från kärlek: att alla behöver kärlek, att vi får se varandra som syskon och att Gud älskar oss.

  Häftet innehåller noter, kompfigurer, rörelseförslag, samtalsunderlag med frågor och ett manus för musik- eller familjeguds-tjänst. Hela materialet är ett kopierings- underlag.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 16. Tröstemässa - körledarhäfte
  Tröstemässa - körledarhäfte
  Beskrivning
  Pernilla Emme Alexandersson har varsamt klätt Atle Burmans älskade dikter i en nordisk, folklig dräkt med inslag av visa och pop. I Tröstemässa varvas sång och diktläsning.

  Originaluppsättningen är tänkt för bas, trummor, gitarr, piano, fiol och dragspel, men mässan går utmärkt att framföra endast med piano och gitarr.

  I körledarhäftet finns körsats för SATB, ett pianoarrangemang (nivå enkel till medel) samt instrumentalstämma (förslagsvis för fiol eller tvärflöjt). Pianoarrangemanget är kompletterat med ackordsbeteckningar för den som vill engagera en större kompgrupp.

  I körhäftet finns körsats för SATB, kompletterad med ackord­beteckningar.

  295,00 kr
 17. Trots paragraf 6
  Trots paragraf 6
  Beskrivning
  ”’...på grund av synd...’ skiljdes två medlemmar från församlingen.” Betelförsamlingens protokoll från församlingsmötet den 8 augusti 1937, paragraf 6.

  De två som skildes från församlingen var mina blivande föräldrar. Efter att jag blev född i november, var mina föräldrar välkomna att åter bli medlemmar. En sådan hantering skulle idag aldrig förekomma. Men kanske kan även den yngre generationen dra nytta av att veta hur det kunde gå till förr?

  Många har säkert funderingar kring sin släkts historia: Hade de inte varit med i Filadelfia? Vad hände? Framför allt vill jag visa på att ett dåligt fattat beslut för länge sedan inte behöver få en dålig fortsättning.

  Efter att ha varit missionär i Etiopien, samt pastor i Värnamo och Umeå, blev Roland Nelsson välkänd som direktor för Erikshjälpen. Han har skrivit flera böcker.

  ”Många har farit illa och lämnat frikyrkan för att de inte accepterat eller levt upp till den stränga sexualmoral man haft. Roland som fick höra att han var en oäkting berättar här om det rika liv han trots det haft.” Alf B Svensson, legitimerad psykolog och författare

  ”Roland bevisar ännu en gång sin stilistiska skicklighet.” Johan T Lindwall, Chefredaktör, Svensk Damtidning

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 18. Två veckor
  Två veckor
  Beskrivning
  En kärleksfull och dramatisk berättelse om Guds ledning och omsorg när livet inte blir som man först tänkt sig.

  Elise Walker drömmer om att bli konstnär. Efter high school längtar hon efter att få börja studera konst på New York University. En dröm som hennes mamma inte alls står bakom. Besvikelsen över situationen leder till val som gör att Elise hamnar i dåligt sällskap. Till sist tvingas hon byta både stad och skola för att komma vidare. Men hennes dåliga val verkar förfölja henne och det visar sig dessutom påverka hennes framtidsdrömmar mer än hon någonsin anar.

  Cole Baxter Blake (Ashley Baxters son) ska snart börja läsa till läkare på universitetet och därefter arbeta på sjukhuset i Bloomington, precis som hans morfar John Baxter. Men sista terminen på high school blir inte alls som han tänkt sig när han träffar en nyinflyttad tjej och blir kär vid första ögonkastet. Helt plötsligt ser framtiden inte längre lika självklar ut och Cole ställs inför utmaningar han inte är beredd på. Finns det kanske ändå en väg framåt?

  Lucy och Aaron Williams är nyinflyttade i Bloomington. Äntligen ska de få en efterlängtad nystart, där ingen känner till deras kamp för att få barn. Aaron har trots allt de gått igenom inte gett upp hoppet, utan ber varje dag att de ska bli föräldrar. Lucy däremot lider fortfarande svårt av alla förluster och har allt svårare att tro på en framtid som mamma. Men är det så att bönesvaret denna gång inte är så långt borta? Det kanske bara måste gå två veckor först…

  Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hon och hennes man, Don, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 19. Tygkasse senapfärgad bomul: Älskad värdefull...
  Tygkasse senapfärgad bomul: Älskad värdefull...
  Beskrivning
  TYGKASSE I SENAPSFÄRGAD BOMULL: ÄLSKAD, VÄRDEFULL, DYRBAR. OCH ALLMÄNT BRA.

  Rymlig tygkasse med vitt tryck mitt fram, två långa handtag och gott om plats. Bredd 36 cm Höjd 42 cm.

  135,00 kr
 20. Under och drömmar
  Under och drömmar
  Beskrivning
  BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 21. Upptäck alla dina gåvor
  Upptäck alla dina gåvor
  Beskrivning
  I kyrkan hör vi ofta att Gud har en plan för vårt liv. Men vi får sällan veta hur vi upptäcker våra gåvor, så att vi kan förverkliga den planen. Det finns många böcker som handlar om de så kallade andliga nådegåvorna. Men de tar inte upp alla våra naturliga gåvor som vi också fått av Gud och som också är lika viktiga.

  Utifrån sin erfarenhet som psykolog och föreläsare skriver Alf B Svensson om både våra naturliga och våra andliga gåvor på ett helt nytt och annorlunda sätt. Vill du upptäcka och utveckla alla dina gåvor och talanger? Då är den här boken till dig – särskilt om du är ung. Men också till dig som är förälder, mor- och farförälder, ungdomsledare eller pastor.

  Alf B Svensson är legitimerad psykolog och har under många år varit en av vårt lands mest efterfrågade föreläsare om barn, familj och äktenskap. Han har också skrivit tio böcker som sålts i mer än 100 000 exemplar.

  Denna bok skulle jag vilja ge till alla. Det finns alldeles för många nedgrävda talanger i oss som denna värld innerligt väl behöver få del av. Britta Bolmenäs, pastor Värnamo missionskyrka

  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 22. Ur blod och aska
  Ur blod och aska
  Beskrivning
  Jungfrun

  Poppy har varit utvald redan från födseln för att inleda en ny era och hennes liv har aldrig varit hennes eget. Livet som jungfru är ensamt. Att aldrig få bli berörd, sedd eller tilltalad. Att aldrig få njuta. Att bara vänta på sin upphöjelse. Poppy föredrar vakternas sällskap och att lära sig bekämpa det onda som tog hennes familj framför att förbereda sig för att bli ansedd värdig av gudarna. Men valet har aldrig varit hennes.

  Plikten

  Kungadömets framtid vilar på Poppys axlar, en roll hon inte ens är helt säker på att hon vill ha. För även en jungfru har ett hjärta, en själ och en längtan. När så Hawke, en livvakt med gyllene ögon, anlitas för att skydda henne tills det är dags för hennes upphöjelse, blandas pliktkänslan och hennes utstakade öde med nyväckta lustar och önskningar. Han väcker hennes ilska, får henne att ifrågasätta allt hon tror på och frestar henne med det förbjudna.

  Kungadömet

  Ett fallet kungadöme, övergivet av gudarna och fruktat av de dödliga, reser sig för att genom våld och hämnd återta allt det har förlorat. Samtidigt som skuggan av de förbannade drar sig allt närmare suddas gränsen ut mellan det som är förbjudet och det som är rätt. Poppy är inte bara på väg att förlora sitt hjärta och av gudarna anses vara ovärdig, hon riskerar också sitt liv när varenda bloddränkt tråd som håller samman hennes värld börjar nystas upp.

  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
 23. Utan Rädsla
  Utan Rädsla
  Beskrivning
  Möt Maria, en av de mest hedrade kvinnorna i historien, men ändå var hon en vanlig kvinna som strävade efter att behaga Gud på samma sätt som kvinnor fortfarande gör idag. När Gud talade svarade hon i enkel lydnad. Därför valde Gud henne att föda den efterlängtade Messias.

  Aldrig kunde hon väl ana att uppdraget att uppfostra den fullkomlige sonen skulle krossa hennes hjärta och förändra världen för alltid?

  Läsarna kommer med all säkerhet att få en ny uppskattning av den välbekanta historien genom Francine Rivers signaturstil.

  En studie om den bibliska texten ingår för personliga eller gruppstudier.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 24. UTBULT, ROLAND - LÄNGS VÄGEN (CD + NOTHÄFTE)
  UTBULT, ROLAND - LÄNGS VÄGEN (CD + NOTHÄFTE)
  Beskrivning
  1 Jag räcker inte till 2 Barn av saligheten 3 Längs vägen 4 Jag såg ljuset bryta fram 5 Brevet 6 Tro lite mer 7 I Jesu armar 8 Jag önskar att du vore här (En sång om längtan) 9 Att säga farväl (Tacksamhet för livet) 10 Jag fann Jesus
  165,00 kr
 25. Väckelsen i Bhojpuri
  Väckelsen i Bhojpuri
  Beskrivning
  Evangeliet sprids, människor blir frälsta, sjuka blir helade, och till och med döda uppstår. I ”missionens gravfält” – där både hinduismen och buddhismen föddes – pågår en av de mäktigaste väckelserörelserna i världen.

  Det började med några evangelister som hade en brinnande längtan efter att få se Gud verka. De bad som aldrig förr, övergav mänskliga metoder och traditioner och återgick till mönstren i Nya testamentet. Nyfrälsta blev lärjungar som startade församlingar och ledde andra till tro. I dag omfattar rörelsen miljontals människor.

  Victor John (och medförfattaren Dave Coles) utgår från mängder av personliga berättelser om hur människor förvandlats. Vi får ta del av insikter och lärdomar som vunnits längs vägen. Nya församlingar grundas ständigt och i dag utvidgas arbetet bland bhojpurierna till angränsande folkgrupper och marginaliserade samhällssektorer. Det överbryggar samhällsklyftor som språkskillnader, etnicitet, religionstillhörighet och kastväsende.

  Väckelsen i Bhojpuri är inte bara spännande missionshistoria – det är Apostlagärningarna i modern tid.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 26. Vad jag önskar att jag vetat innan vi blev föräldrar
  Vad jag önskar att jag vetat innan vi blev föräldrar
  Beskrivning
  Gary Chapman har hjälpt miljoner människor att förbereda sig för livet i ett äktenskap. Nu hjälper han dig att förbereda dig för att bli förälder.

  Den här boken, Vad jag önskar jag vetat innan vi blev föräldrar, har ett mål: att förbereda dig för att uppfostra småbarn.

  Tillsammans med dr Shannon Warden skriver Gary Chapman – relationsexpert och New York Times bästsäljande författare till Kärlekens fem språk – den bok de önskat att de fått tillgång till innan de blev föräldrar.

  Med värme och humor ger de konkreta tips på allt ifrån potträning till att be sitt barn om förlåtelse och samtidigt hålla liv i och bevara relationen till sin partner stark. Och hela tiden lyfter de den stora glädjen som barn tillför till varje förälders liv.

  Gary Chapman är författaren till den bästsäljande bokserien Kärlekens fem språk och chef för Marriage and Family Life Consultants, Inc. Gary Chapman håller seminarier världen över.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 27. Vägar vidare - CD
  Vägar vidare - CD
  Beskrivning
  Få svenska lovsångsskivor har haft ett sådant genomslag de senaste åren i kyrkan i Sverige som de som släppts av Pingst. Nu kommer den tredje skivan ”Vägar vidare”.

  Sånger att lovsjunga med och som siktar mot framtiden. I processen har flera hundra låtar gåtts igenom och otaliga låtskrivare har skrivit sånger som sedan arbetats vidare med i projektet.

  - Vi tror på riktigt att Guds folk kan sjunga sig samman. De här sångerna formar teologi, kultur och är ett redskap i kyrkans hand. säger Samuel Hector som är exekutiv producent för skivan och jobbar med Pingst Musik.

  Ett starkt uppbåd av låtskrivare, musiker och sångare från hela landet medverkar på skivan. Du får lyssna till sånger som framförs och är skrivna av bla Josefina Gniste, Alfred Nygren, Miranda Prim, Eric Liljero, Frida Guldstrand, Oliva Gunnargård, Hedvig Ingemarson, Erik Valier, Lovisa Tholerud, Ida Möller, Levi Stark, Ellen Vingren, David André Østby, Sarah Lundbäck Bell och många fler.

  Till skivan har Pingst engagerat fler låtskrivare, teologer, pastorer och musiker än någonsin och även involverat internationell hjälp genom att använda producenter kopplade till Worship Central i England.

  1. Vägar vidare
  2. Du är så god
  3. Det är hans namn
  4. Våra ögon har sett Herren
  5. Ett har jag begärt
  6. Treenig Gud
  7. Upphöj Jesus
  8. All ära
  9. Vi vänder om
  10. Mer lik Dig (Lär mig)
  11. Du är den samme

  195,00 kr
 28. Vägen är allt : en introduktion till religionspedagogik för den kristna församlingen
  Vägen är allt : en introduktion till religionspedagogik för den kristna församlingen
  Beskrivning
  Vägen är allt ger ett underlag som kan inspirera till en religionspedagogiskt medveten reflektion i en kristen kontext utifrån de didaktiska frågorna: Varför, Vem, Vilka, Vad och Hur?

  Caroline Klintborg har under flera år i sin roll som universitetslärare och som forskare i kontakten med medarbetare i församlingar mött en önskan att inom ramen för ämnet religionspedagogik få svar på frågan: Hur ska vi göra för att nå fram till människor? Denna pedagogikens hur-fråga är kanske den av de didaktiska frågorna som är enklast att ge ett konkret svar. Vi kan finna en metod om än inte den bästa och aldrig den enda – men en metod kan formuleras. Boken utgår från Klintborgs övertygelse att frågan Hur inte går att besvara utan ett reflekterat förhållande till de andra didaktiska frågorna: Vem är jag? Vilka är det jag möter? Vad vill jag förmedla? Varför? Först när dessa frågor besvarats kan vi göra en välgrundad reflektion över frågan Hur.

  Samtliga didaktiska frågor måste besvaras för att det pedagogiska arbetet ska bli helt, långsiktigt, reflekterat, trovärdigt och integrerat i oss själva. Boken riktar sig till alla som önskar utveckla och fördjupa sin religionspedagogiska kompetens.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 29. Väggalmanacka- Barnkalender 2022
  Väggalmanacka- Barnkalender 2022
  Beskrivning
  Denna kalender för 2022 innehåller många inspirerande bibelverser som kan användas i ett barns vardagliga liv.

  Verserna illustreras med roliga och färgglada bilder.

  Kalendariet innehåller namnsdagar och helgdagar, och det finns också utrymme för anteckningar.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 30. Vara skillnad : om tröst och mod att finnas
  Vara skillnad : om tröst och mod att finnas
  Beskrivning
  Kanske är det bristen på tröst som gör att vårt existentiella skav blir så svårt att hantera? Vi vet att tröst är något viktigt, ändå har vi så lätt att avfärda behovet av att bli tröstade. Vi kanske ser det som något främst för sörjande eller för små barn som ramlat och slagit sig. Eller som ett slags självömkan, ett sätt att inte ta tag i sina problem. Men tröst är en central del av själavårdsmötet.

  • Köp 3 för 184,50 kr/st
  • Köp 10 för 174,25 kr/st
 31. Varje ny dag - 365 andakter för årets alla dagar
  Varje ny dag - 365 andakter för årets alla dagar
  Beskrivning
  Från författaren till den bästsäljande boken Gömstället.

  Varje ny dag är en samling korta, men djupa andakter för varje dag på året, skrivna från hjärtat av Corrie ten Boom. Denna anmärkningsvärda kvinna, med stor tro, kunde lita på och tjäna Gud under de mest horribla omständigheterna som ett nazistiskt koncentrationsläger erbjuder och sedan fortsätta att tjäna och älska honom varje dag därefter. I denna bok guidar hon läsarna till att också finna hopp, seger och visdom. Baserat på incidenter från Corries fascinerande liv, illustrerar Varje ny dag bibelns principer och vittnar om Guds trofasthet. Resultatet är en ett år lång påminnelse om den kristna segern över synden, Satan och döden, men också av Guds löften och omsorg för oss. Men Varje ny dag är framför allt en påminnelse om att varje dag ger oss en ny chans att tjäna och älska honom mer.

  • Köp 3 för 247,50 kr/st
  • Köp 10 för 233,75 kr/st
 32. Värmland : Kronan bland Svea rikes länder
  Värmland : Kronan bland Svea rikes länder
  Beskrivning
  Ack Värmeland du sköna, du härliga land, Du krona bland Svea rikes länder

  Citatet från Värmlandsvisan sammanfattar på ett utmärkt sätt kulturlandskapet Värmland. Här finns storslagen natur samtidigt som det är hemvist för några av Sveriges mest framstående tekniska genier, författare och konstnärer.

  Här finns en djupt rotad musikkultur med rötterna i den gamla bruksmiljön. Här bröts järnmalm under 400 år vilket bidrog till landets välstånd under stormaktstiden. Men här finns också en livskraftig idrottstradition och stolligheter som Båstnässkroten. Och det värmländska skrädmjölet kan skryta med att vara kvalitetsstämplat av EU.

  Boken Värmland - Kronan bland Svea rikes länder, med både svensk och engelsk text, beskriver vad som gjort Värmland till just Värmland. Kortfattade texter pekar på både dåtid och nutid - så passa på att lära dig lite mer om Värmland samtidigt som du kan njuta av de vackra bilderna i denna storslagna fotobok.

  Per Berggrén Efter 30 år som yrkesofficer på Värmlands regemente gick Per i pension 1994. Hans sista befattning på I 2 var informationschef för regementets flytt från Karlstad till Kristinehamn. Genom sitt yrke var han tvungen att känna Värmland, och han lärde sig uppskatta den kulturella mångfald som finns i landskapet.

  340,00 kr
 33. Vem är det du följer? : följ Jesus i en värld som är helt uppslukad av sociala medier
  Vem är det du följer? : följ Jesus i en värld som är helt uppslukad av sociala medier
  Beskrivning
  Bästsäljande författaren Sadie Robertson Huff närmar sig eftertänksamt det som är bra och det som är dåligt när det gäller sociala medier.

  I ”Vem följer du?” berättar Sadie om hur hon fann sin identitet i att inte bara vara gillad, utan älskad och hon visar oss hur vi kan välja vem vi följer i våra liv. Var beredd på att utforska hur du kan:

  • vara mer avsiktlig med vem du följer

  • bli känd av Gud istället för att bara bli sedd

  • vända dig bort från jämförelser och känslor av otillräcklighet

  • släppa människors uppfattning om dig och istället vila i Guds kärlek • använda dina sociala medier till att vara världens ljus.

  Hur följer man Jesus framför alla andra? Det börjar med att du tar av ditt filter och upptäcker verklig glädje. Det betyder att uppleva honom på ett äkta sätt i ditt privatliv och låta det svämma över till ditt offentliga liv. Och det resulterar i att byta ut att vara gillad för den du verkar vara mot att vara älskad för den du är.

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 34. Vi öppnar våra hjärtan : liturgisk musik i folkton - körhäfte
  Vi öppnar våra hjärtan : liturgisk musik i folkton - körhäfte
  Beskrivning
  Pernilla Emme Alexandersson har varsamt klätt Atle Burmans älskade dikter i en nordisk, folklig dräkt med inslag av visa och pop. I Tröstemässa varvas sång och diktläsning.

  Originaluppsättningen är tänkt för bas, trummor, gitarr, piano, fiol och dragspel, men mässan går utmärkt att framföra endast med piano och gitarr.

  I körledarhäftet finns körsats för SATB, ett pianoarrangemang (nivå enkel till medel) samt instrumentalstämma (förslagsvis för fiol eller tvärflöjt). Pianoarrangemanget är kompletterat med ackordsbeteckningar för den som vill engagera en större kompgrupp.

  I körhäftet finns körsats för SATB, kompletterad med ackord­beteckningar.

  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
 35. Vigselbevis, Kalligrafi 25-pack
  Vigselbevis, Kalligrafi 25-pack
  Beskrivning
  Ett fint bibelord pryder omslaget på denna kalligrafiserie gjord av Charlotta Folkelind. Text av Jonas Eek samt ”På bröllopsdagen ber vi” (mel. Den blomstertid) av Christina Lövestam. Matt papper.

  Bär mig som ett sigill vid ditt hjärta som ett sigill vid din arm

  935,00 kr
 36. Vispop Guld
  Vispop Guld
  Beskrivning
  I Vispop Guld finns nya populära låtar och några av de bästa låtarna ur den omtyckta Vispopserien! Här finns en härlig blandning av pop, rock, schlager och visa. Boken innehåller drygt hundra låtar, presenterade med melodi, text och ackord. Låtarna förgylls av Ida Hane Sahlins fina illustrationer.

  • Köp 3 för 247,50 kr/st
  • Köp 10 för 233,75 kr/st
 37. YOUCAT Bibeln
  YOUCAT Bibeln
  Beskrivning
  YOUCAT Bibeln är en introduktionsbibel för ungdomar, unga vuxna och andra ovana Bibel-läsare. En utmärkt lågtröskel-Bibel för den som vill hitta en ingång till boken varigenom Gud talar. Boken består av utdrag ur Bibelns alla böcker med kommentarer som binder ihop och ger sammanhang. De typiska YOUCAT-marginalerna är fyllda av citat, faktarutor, ordförklaringar och roliga illustrationer som underlättar läsningen.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
  • Köp 25 för 200,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 301-339 av 339

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  STÄNGT

Fredag den 27/5 Har vi butiken STÄNGD


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå