Sann mot sig själv-öppen mot andra

Sann mot dig själv – öppen mot andra är Svenska kyrkans skrift om hur vi kan förhålla oss till människor av annan tro. Boken är tänkt som underlag för samtal i församlingarna, i arbetslag och med församlingsmedlemmar.

Bokens titel anger att det inte finns någon motsättning mellan att hålla fast vid det man tror på samtidigt som man är nyfiken på och öppen för andras tro. Den har tagits fram av Teologiska kommittén på uppdrag av kyrkomötet, och innehåller fyra delar.

Islam och kristen tro
Första delen, Att tänka om tro – vår egen och andras är skriven av Kajsa Ahlstrand, professor i missionsvetenskap vid Uppsala universitet. Det är en övergripande framställning av hur kristna kan förhålla sig till människor av annan tro, det som brukar kallas religionsteologi. Relationen mellan islam och kristen tro behandlar Jan Henningsson, tidigare medarbetare i Svenska kyrkans mission, nu ämnesråd på UD för kontakter med den muslimska världen. Carl-Reinhold Bråkenhielm, professor i Tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet, har bidragit med texten Religionerna, de mänskliga rättigheterna och trons djupaste hemligheter.

Studiehandledning
Slutligen innehåller boken en studiehandledning av Marika Palmdahl, stiftsadjunkt för religionsdialog i Göteborg. Den är upplagd för sex träffar, men frågorna och övningarna kan även användas för en enstaka samling eller en kortare eller längre serie träffar

I lager
Mer information
Förlag Svenks kyrkans info.service
Utg.datum 2000
PLU 9789186781118
ISBN SK10286
Vikt (g) 365.0000
75,00 kr

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå