Skrädmjöl : Det värmländska mjölet

Bli inspirerad att göra som Selma Lagerlöf gjorde - börja varje ny dag med en skål nyttig skrädmjölsvälling! Att skräda betyder skala, men det är rostningen av havren som ger den typiska smaken och den nötaktiga doften.

Du får i denna bok veta allt som är värt att veta om skrädmjöl ­- hur det går till när man rostar och mal det, näringsvärde och historia. Möt mjölnare från förr och nu, havreodlare och nävgrötskokerskor, som alla brinner för att bevara det kulturarv som skrädmjölet bär.

Till sist får du naturligtvis del av både gamla och nydanande recept med detta mycket användbara och nyttiga mjöl, då havret och mjölet är naturligt fritt från gluten.

I lager
Mer information
Författare Edsgård, Margareta
Förlag Votum
Bredd 206
Höjd 248
Rygg 17
Omfång (sidor) 176
Mediatyp Bok
Bandtyp Inbunden
Utg.datum 2021-06-08
PLU 9789189021372
ISBN 189021372
Vikt (g) 736.0000
285,00 kr
  • Köp 3 för 256,50 kr st och spara 11%
  • Köp 10 för 242,25 kr st och spara 15%

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå