View as Tabell Lista

Artiklar 13-24 av 42

per sida
Fallande ordning
 1. Från Väst i Backan till Öst i Afrika - en livsresa
  Från Väst i Backan till Öst i Afrika - en livsresa
  Beskrivning
  Anders Andersson, f d rektor på Hållands Folkhögskola i Jämtland berättar fängslande om sin uppväxt i norra Jämtland, om "sin" folkhögskola och om sina år som missionär i Etiopien.
  100,00 kr
 2. Ge oss nationerna
  Ge oss nationerna
  Beskrivning
  Praktisk undervisning med många spännande berättelser från erfarna missionärer. Gud har ett uppdrag och du är delaktig i det!

  Den här boken inbjuder dig att bli medryckt i Guds uppdrag i världen. Den visar också vad det innebär att vara en kristen med ett hjärta för mission och med en villighet att bege sig.

  Det finns ett stort behov av missionärer i världen och vi är alla kallade till att leva våra liv för mission – oavsett vem vi är, oavsett vad vi gör och varhelst vi beger oss. Om du längtar efter mission och undrar hur du kan ta nästa steg, då uppmuntrar denna bok dig och visar hur du kan göra det.

  Om författarna: Carl-Gustaf Severin har tillsammans med sin fru Monika varit en del av församlingen Livets Ord i Uppsala sedan 1989. Carl-Gustaf brinner för mission och har under 30 års tid rest i över 60 olika länder, predikat evangeliet och undervisat på bibelskolor, framför allt i forna Sovjetunionen. Carl-Gustaf är känd för sina uppmuntrande budskap, för att vara en härlig inspiratör och duktig på att mobilisera människor till mission. Han har tidigare skrivit böckerna Ryssland stal våra hjärtan och Det är aldrig fel att vara helnykter.

  Ville Männistö har varit aktiv inom mission sedan 2005. Med sin fru Johanna har de bott utomlands under flera års tid i Asien. Ville undervisar regelbundet i bibelskolor på våra missionsfält och han brinner för att se nästa generations missionärer utrustade. Han arbetar som missionskoordinator i församlingen Livets Ord i Uppsala och han är också ansvarig för Livets Ords internationella förlagsverksamhet

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 3. Gud är inte död Inte ens i Nordkorea
  Gud är inte död Inte ens i Nordkorea
  Beskrivning
  På 1930-talet kallades Nordkoreas huvudstad Pyongyang för "Österns Jerusalem". Var femte korean i staden beräknas ha varit kristen. I dag är landet det som hårdast förföljer de kristna, men trots det harkristen tro inte kunnat utrotas. I boken får man läsa både om väckelsen ibörjan av 1900-talet och den väckelse som spirar i dag trots stenhårdförföljelse.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 4. Här är jag, sänd mig
  Här är jag, sänd mig
  Beskrivning
  Micael Lundin fick sitt liv förvandlat på en missionsresa till Sovjet i början av 1980-talet. Han hörde ropet från sina kristna syskon bakom järnridån. Troende människor som längtade efter biblar, böcker och undervisning. Lundin gjorde sig tillgänglig. Han sa till Gud: ”Om ingen annan vill åka, så gör jag det!” Det blev starten på ett livslångt missionsäventyr. Lundin har smugglat biblar i Östeuropa, planterat församlingar och varit pastor i Tjeckoslovakien, arbetat med fadderverksamhet i Uganda och varit missionär i Indien. Följ med på hans äventyrliga livsresa och upplev dramatiken på KGB-förhör och hemliga gudstjänster. Förundras över Guds övernaturliga handlande när Albanien öppnade upp sig för evangeliet eller när en gammal indisk kvinna blev mirakulöst helad från cancer, blindhet och förlamning. I Här är jag, sänd mig delar Lundin med sig av lärdomar och erfarenheter, vunna under 40 års tid på missionsfältet. Som läsare rycks du med i passionen för de onådda, fylls av tacksamhet över alla mirakler och får se hur Gud kan göra stora saker genom vanliga människor.
  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 5. Herdepojken och bönhusflickan
  Herdepojken och bönhusflickan
  Beskrivning
  Mot stugväggen framträder den vita abessinska doftliljan. Livsberättelser viras om varandra: herdepojken på etiopiska landsbygden och bönhusflickan från norra Västerbotten.Herdepojken Taye läser så småningom till präst och bönhusflickan Ella blir folkskollärare, men hon lämnar snart det trygga livet för en missionärstjänst i Etiopien.
  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
  • Köp 25 för 212,00 kr/st
 6. Jag vaknade upp i Afghanistan
  Jag vaknade upp i Afghanistan
  Beskrivning
  ”Här var jag och ledde lovsång på ett språk jag inte kunde tala. Tre spetälska kvinnor assisterade mig med sin sång och skakade skallror med händer utan fingrar. Vi satt på golvet i ett lerhus som hade blivit förstört av talibanerna och det var ett pågående krig i landet. Men vi var där tillsammans som bröder och systrar i Herren – och jag bara älskade det.

  Om Gud skulle kalla dig att flytta långt bort som missionär, vad skulle hindra dig från att svara ja på hans kallelse?
  Alla har vi rädslor, frågor och oro när det gäller mission, och denna bok kommer att beröra dessa saker, både från ett bibliskt och från ett praktiskt perspektiv.
  Boken låter oss följa med och ger oss en inblick i utmaningarna, svårigheterna och segrarna som Ville och Johanna Männistö upplevde under sin tid i Afghanistan.

  Det finns också några frågor och svar formulerade åt dig i slutet av varje kapitel. Tillsammans kan vi ta reda på vad Gud vill med ditt liv gällande mission!

  Om författaren:
  Ville Männistö har varit aktivt involverad i mission sedan år 2005. Tillsammans med sin fru Johanna har han bott i andra kulturer i många år, i Afghanistan och i Asien. Ville undervisar regelbundet i bibelskolor på vårt missionsfält och är passionerad över att se nästa generation missionärer sändas ut. Han jobbar som missionskoordinator på Livets Ord i Uppsala, Sverige och är även ansvarig för Livets Ords internationella förlagsverksamhet.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 7. Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
  Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
  Beskrivning
  Jesus väcker nyfikenhet också i vår tid. Här delar tre andliga ledare från Asien, Afrika och Latinamerika sina tankar om vem Jesus är och vad han åstadkommer. Deras reflektioner för samman Jesustron och kyrkans mission på ett spännande sätt.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 8. Jules Monchanin, Henri Le Saux, François Mahieu, Bede Griffiths
  Jules Monchanin, Henri Le Saux, François Mahieu, Bede Griffiths
  Beskrivning
  Den kristna missionens möte med Indien har alltid varit en utmaning. I Banbrytare III får vi följa en engelsk och tre franska katolska missionärer vid mitten av 1900-talet och deras försök att bygga upp ett kristet klosterväsende, grundat på indisk tradition. Mötet tvingade dem att pröva sin egen tro för att finna fäste i det som ligger bortom språkets och kulturens uttrycksform
  165,00 kr
 9. Kallad
  Kallad
  Beskrivning
  Berättelsen om Curt Johansson och Trosgnistans mission Det höll på att sluta riktigt illa då Curt Johansson som 15-åring rymde hemifrån och gav sig ut på sin första långresa med destination Främlingslegionen. Han ville lyfta, ville iväg. Med tiden skulle hans målsättning bli en annan och livet utveckla sig till en enda lång resa – utomlands och inombords. En resa ut på äventyr han aldrig kunnat drömma om. I ett ljussken framträdde Afrikas karta, han såg sig själv stå inför ett hav av svarta människor och predika. Den eld Gud tände i hans hjärta blev drivkraften mot visionens förverkligande. Visionen om Trosgnistans Mission. Vägen mot de fantastiska framgångarna har varit kantad av utmaningar, strapatser och svårigheter. Men har man väl börjat sin färd finns ingen återvändo. Inte för den som är kallad.
  100,00 kr
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 10. Kallad och avsatt
  Kallad och avsatt
  Beskrivning
  Omvärdering av Lars Johan Österblom och missionen på estländska Ormsö (1873–1887)

  Den 11 mars 1887 beslutade de ryska myndigheterna i Reval (nuvarande Tallinn) att utvisa Lars Johan Österblom för all framtid.

  Österblom hade då bott och verkat på lilla Ormsö i drygt 13 år, utsänd av Evangeliska Fosterlandsstiftelsen i Stockholm för att undervisa och missionera i de svenska områdena i Estland. Lars Johan Österblom är ett tydligt exempel på hur svenska missionärer i utlandet kunde komma i kläm mellan de världsliga myndigheterna och kyrkan de arbetade för. Väl hemma i Sverige blev Österblom också avskedad från Evangeliska Fosterlandsstiftelsen för felaktig lära.

  Leif Carlsson skildrar, utifrån ett unikt brevmaterial, den färgstarke Lars Johan Österbloms tid i Estland. Han har beskrivits som en egoistisk kulturförstörare, men Carlsson visar helt andra sidor av hans verksamhet och tecknar ett rikt porträtt av livet i de svenskestniska byarna under 1800-talets andra hälft

  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 11. Kallelsen till Nordkorea
  Kallelsen till Nordkorea
  Beskrivning
  Hallå?? svarade Esther i telefonen en aning osäkert. Trots att hon kände igen numret kunde hon inte vara säker på vem som var i andra änden. Om polisen hade anhållit telefonens ägare kanske de hade börjat gå igenom kontakterna i telefonlistan. Att slumpvis ringa upp kontakter från mobiltelefoner, som konfiskerats från nordkoreanska flyktingar, är ett vanligt sätt för kinesisk polis att få fast dem som hjälper flyktingarna. ?Esther?, sa en desperat röst i andra änden av linjen. ?Du måste hjälpa mig, jag har blivit skjuten?. Sedan dog linjen. Hon visste att det var Peter som ringde, en nordkorean som hon undervisat i över två år. Hon hade gett honom en mobiltelefon för att han skulle kunna ta kontakt när han kom tillbaka in i Kina.
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 12. Kärlek i våldets huvudstad
  Kärlek i våldets huvudstad
  Beskrivning
  I Honduras sker flest mord i världen, och huvudstaden Tegucigalpa är våldets centrum. Precis här har svenskan Miriam Mondragon beslutat sig för att leva sitt liv och göra skillnad.

  Hon har grundat en avdelning inom människorättsorganisationen ASJ som inriktar sig på att tillsammans med polisen utreda och gripa personer som förgriper sig på barn. Arbetet har varit otroligt framgångsrikt, men det är en farlig miljö att arbeta i och flera av Miriams medarbetare har kidnappats och mördats.

  Trots farorna har Miriam beslutat sig för att stanna. Hon lever med sin man Alexis, som själv är uppvuxen runt en av huvudstadens soptippar. Och han för sin egen kamp för att rädda de av sina syskon som fortfarande går att rädda. Miriam och Alexis har två söner.

  Författaren Berthil Åkerlund har skrivit ett tiotal böcker, bland annat Vattenkriget som handlar om brunnsborraren Leif Zetterlund som anklagas för mordförsök på en minister i Sudan.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 13-24 av 42

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå