View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 121

Page
per sida
Fallande ordning
 1. 100 fantastiska berättelser för modiga barn
  100 fantastiska berättelser för modiga barn
  Beskrivning
  Berättelser om kvinnor som genom sin tro förändrade världen!

  Flickor och kvinnor skapar historia ... och den här spännande boken bevisar det! Denna samling av 100 fantastiska berättelser - från Bibeln, historien och idag - kommer att hjälpa dig förstå hur flickor och kvinnor har påverkat vår värld och hur mycket fattigare vår tro (och Bibelns historia) skulle vara utan dem. Efter varje berättelse finns ett passande bibelord. Läs de sanna berättelserna om:

  - Lydia - Noomi - Jane Austen - Corrie ten Boom - Florence Nightingale - Joni Eareckson Tada - Rosa Parks - Moder Teresa ... och många fler!

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 2. 100 fantastiska berättelser för modiga barn
  100 fantastiska berättelser för modiga barn
  Beskrivning
  Berättelser om män som genom sin tro förändrade världen!

  Pojkar och män skapar historia ... och den här spännande boken bevisar det! Denna samling av 100 fantastiska berättelser - från Bibeln, historien och idag - kommer att hjälpa dig förstå hur pojkar och män har påverkat vår värld och hur mycket fattigare vår tro (och Bibelns historia) skulle vara utan dem. Efter varje berättelse finns ett passande bibelord.

  Läs de sanna berättelserna om:

  - Daniel - Paulus - Johannes döparen - Billy Graham - Martin Luther - C. S. Lewis - David - Eric Liddel ... och många fler!

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 3. 100 kreativa tips : att ge vidare sin tro till barnen
  100 kreativa tips : att ge vidare sin tro till barnen
  Beskrivning
  Här är en bok sprängfylld med 100 enkla, kreativa och pedagogiska tips!

  Tillsammans med 25 andra ledare och föräldrar i Sverige har Alexandra Hyllerud tagit fram den här boken med 100 kreativa, inspirerande och pedagogiska tips och idéer om hur man ger sin tro vidare till det allra viktigaste vi har; barnen. Deras önskan är att den här boken ska få vara med att välsigna och inspirera, för att du på ett enkelt sett ska kunna dela med dig av Jesus till barnen i din närhet.

  Hur kan man lära sig att hitta i bibeln på ett kreativt sätt? Hur kan jag göra en bibelberättelse extra spännande? Hur lär man ut bibelord med olika pedagogiskt knep?

  Låt den här boken få inspirera dig, utmana dig och ge dig en ännu större längtan att få lära barn runtom dig om Jesus. Helt enkelt, en riktigt bra handledarbok till alla som har barn i sin närhet! >p> Boken är indelad i sex olika kapitel:

  Bibelord Lekar & Utmaningar Undervisning 13 snabba Familjegudstjänst Uppmuntran & Inspiration Boken är inte indelad efter olika åldrar eftersom de flesta tipsen går ändå att använda för alla. Man behöver bara göra dem lite klurigare för de äldre och lite lättare för de yngre. Vissa tips kanske inte passar dig utan du vill fixa till det lite på ditt sätt. Gör det! Se boken lite som en receptbok! Vissa följer receptet från punkt till pricka, medan andra använder receptet som grund och freestylar hej vilt. Gör det som passar dig bäst!

  Boken är en uppföljare till ”100 kreativa böner för församling och familj” som har sålts i flera upplagor.

  195,00 kr
 4. Ada löser ett brott
  Ada löser ett brott
  Beskrivning
  Ada är tillbaka med sin största utmaning hittills

  Den här höstterminen inträffar två brott. Ett benbrott. Och så ett RIKTIGT brott.

  Det sitter en man och tigger utanför affären där Ada bor. Han heter Florian och Ada brukar säga hej till honom. Ibland ger mamma och pappa honom pengar. Florian har fyra barn i Rumänien och Ada har sett dem på ett fotografi och lärt sig namnen. Hon vill gärna ge dem julklappar och startar en insamling i klassen. Det blir många julklappar men innan Ada hinner ge dem till Florian, så försvinner de på ett mystiskt sätt. Ada blir förtvivlad. Och väldigt arg. Det är ju ett BROTT! Ada bestämmer sig för att hitta tjuven. Och det visar sig vara en person som hon tycker mycket om

  140,00 kr
 5. Adventskalender - Stilla Natt
  Adventskalender - Stilla Natt
  Beskrivning
  Adventskalender Motiv: Julkrubban Text: Stilla natt heliga natt.

  På baksidan finns julevangeliet från Barnens bibel, men med några saknade ord. Fyll i de 24 orden från luckorna, på rätt plats, så julevangeliet går att läsa. 24 luckor att öppna.

  Storlek: 30 x 21 cm (A4)

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 6. Adventskalender – Himlens stora gåva
  Adventskalender – Himlens stora gåva
  Beskrivning
  Adventskalender Motiv: Julkrubban Text: Himlens stora gåva, en Kung för dig och mig.

  Måla din egen jultavla på baksidan av kalendern. Öppna dagens lucka och se vad du ska måla idag. 24 luckor att öppna.

  Illustratör: Åsa-Pia Andersson Storlek: 30 x 21 cm (A4)

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 7. Andakter från Bibelns land
  Andakter från Bibelns land
  Beskrivning
  Vi är fyra förkunnare och reseledare som tillsammans skrivit en veckoandaktsbok som knyter an till de platser vi besöker under en Israelresa. Det är vår önskan att du ska uppleva något av det vi känner då vi är där på plats där allting en gång hände.

  Nu vet vi att Jesus inte är bunden bara till vissa platser, Han är allestädes närvarande. Därför är det vår bön, att Bibeln ska bli mer levande för dig och att du ska få uppleva Hans vidrörande i ditt liv när du läser den här boken.

  Göran Duveskog, Carl-Erik Sahlberg, Birger Skoglund och Daniel Viklund

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 8. Andens värk : på spaning efter sann andlighet
  Andens värk : på spaning efter sann andlighet
  Beskrivning
  Vad är Andens verk? Vad vill Anden göra med våra liv? I församlingen i Korinth längtade de troende efter djupare andligt liv. De hade kommit till tro och gjort andliga erfarenheter, men deras längtan efter mer hade också skapat en del problem.

  Med utgångspunkt från Paulus vägledning i Första Korinthierbrevet ger sig Mikael Tellbe ut på spaning efter vad som är en sann och sund andlighet. Andens främsta verk är att upphöja den korsfäste Kristus. Anden gör också de troende delaktiga i hans kropp, en gemenskap som tillsammans är kallad att gestalta Kristus i världen i Andens kraft och närvaro. Men Andens verk sker inte utan viss växtvärk. Det är därför vi kan tala om Andens värk.

  MIKAEL TELLBE är docent i Nya testamentets exegetik, lektor vid Akademi för ledarskap och teologi (ALT), huvudredaktör för kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB) och författare till ett flertal böcker på Libris förlag, bland annat Ledd för att leda: Timotheosbreven och Titusbrevet, Paulus mot väggen: arton raka frågor och lika många försök till svar, Lammet och odjuret: en guide till Uppenbarelseboken och Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 9. Är Gud anti-gay? : och andra frågor om Jesus, Bibeln och samkönad sexualitet
  Är Gud anti-gay? : och andra frågor om Jesus, Bibeln och samkönad sexualitet
  Beskrivning
  Är det okej att vara gay och kristen? Säger Bibeln verkligen att homosexualitet är fel? Är sexuell läggning grundläggande för vår identitet? Författaren och förkunnaren Sam Allberry tar sin utgångspunkt framför allt i de enastående anspråk och löften som Jesus ger, för att sedan visa på hans undervisning om sexualitet och både de kostnader och belöningar som gäller alla dem som följer honom. Som en troende som upplever samkönad attraktion har Sam länge skrivit med värme i detta ämne. Han utmanar samhällets syn på frågan och visar hur evangeliet är goda nyheter för alla, oavsett sexuell läggning. In bokens inledning säger han, ”Guds ord till mig na¨r det ga¨ller de ha¨r fra°gorna ka¨nns ibland fo¨rvirrande och sva°ra. A¨nda° a¨r de goda pa° ett verkligt och djupga°ende sa¨tt. Evangeliet om Jesus a¨r underbara nyheter fo¨r na°gon som upplever samko¨nad sexuell attraktion.”

  Boken är skriven för att vara till hjälp för både kristna och icke-kristna när de försöker förstå Bibelns undervisning på detta område, vare sig de upplever samkönad attraktion eller inte.

  100,00 kr
 10. Barnens bästa bibel : dopet
  Barnens bästa bibel : dopet
  Beskrivning
  Vad är egentligen dopet? Det här häftet beskriver varför många väljer att döpa sina barn, eller sig själva, i kyrkan idag. Den kristna kyrkans dopritual började när Jesus lät döpa sig i floden Jordan. Den berättelsen, och de klassiska berättelserna om Jesus och barnen och Det förlorade fåret, får du också läsa i den här boken.

  Texterna är hämtade ur Barnens bästa bibel, av Sören Dalevi och Marcus Gunnar-Pettersson.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 11. Barnens berättarbibel
  Barnens berättarbibel
  Beskrivning
  En helt ny bibel för barn mellan 6-9 år lanseras nu av Hylleruds förlag!

  I den här barnbibeln hittar du 57 spännande bibelberättelser som är skrivna på ett enkelt och lättförståeligt sätt.

  Innan varje textuppslag kommer ett bilduppslag för att läsaren med hjälp av flera sinnen ska kunna göra berättelserna levande. Bilduppslagen är detaljrika och fängslande och illustrationerna gör det lätt för läsaren, ung som gammal, att förstå bibelberättelserna och Bibelns värld.

  Barnens Berättarbibel kommer att vara en familjefavorit i många år framöver.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 12. Barnens lättlästa bibel
  Barnens lättlästa bibel
  Beskrivning
  Träna på att läsa och lär känna Bibeln!

  Barnens lättlästa Bibel använder enkla ord för att berätta Bibelns tidlösa berättelser. På det viset kan barnen träna på att läsa och samtidigt lära känna Bibeln. Texterna finns i tre olika textlängder så att alla kan hitta berättelser som passar sin nivå av läskunskap.

  Berättelserna är nedkortade för att bli lättare att läsa, men ger ändå en utmärkt överblick av Bibelns budskap.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 13. Bävern Ottar och hans vänner - sommar
  Bävern Ottar och hans vänner - sommar
  Beskrivning
  Mitt i den norrländska skogen nära ån, bor bävern Ottar. Där trivs han med sina vänner älgen Egon och fjällämmeln Lennart. En dag när Ottar nästan har byggt färdigt sin damm av pinnar, grenar och stockar, händer det som inte får hända. I ån kommer det en stor stock flytande rakt mot Ottars damm. Vännerna blir förskräckta! Kommer dammen att gå sönder? Är det någon som vill förstöra dammen och i så fall varför?

  I den här boken får vi följa Bävern Ottar och hans vänner när de får lära sig om avundsjuka, förlåtelse och äkta vänskap. Men det blir också en hel del äventyr, uppdrag och mycket spänning förstås.

  Under hela sitt liv har Monica arbetat med utbildning, film och media. Det var när hon jobbade på SVT, Umeå som visionen om bävern Ottar föddes. Monica vill med boken spegla den fantastiska naturen och fjällvärlden i Norrlands inland där hon själv har bott i större delen av sitt liv. Bävern Ottar är uppkallad efter Monicas farfar som lärde henne mycket om naturen och djurlivet.

  Bland vackra illustrationer, lärorika texter och underbar natur tar Monica med oss på en fantastisk resa. Boken är en del i en serie.

  Passar åldrarna 3-8 år | 76 sidor / hardcover

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 14. Bertils kvällsbön
  Bertils kvällsbön
  Beskrivning
  Hela livet i en aftonbön! Klockan är mycket, nu är det dags för pyjamas, så stå still, säger pappa, men Bertil känner att det är ju så mycket annat som han vill. Han vill leka inte-nudda-golv, brottas med Mose och måla med tusch. Men när han börjar äta på nåt han hittar på golvet, ropar mamma nämen usch! Häng med Bertil under en svindlande kväll bland pyjamasviljor, legobråk, alvedonglass och samtal med Gud om både hundbajs och miljonärer. Det är stor igenkänning för hela familjen när Bertil och hans lillasyster ska i säng. Och hela livet, stort som smått, kokas ner i Bertils kvällsbön. Var med och trösta alla som inte är så poppis. Och alla fula saker som aldrig blir köpta av nån på loppis. - Jag vill ha en brandbil, mumlar Bertil och sover sen så stilla. Mamma pussar hans bakhuvud och viskar: Tack Gud för Bertil lilla.
  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 15. Bönbok för barn
  Bönbok för barn
  Beskrivning
  I Bönbok för barn finns ord för bön och reflektion, skrivna av några av våra mest kända författare och poeter. Boken innehåller klassiska och nyskrivna texter, illustrerade med varma akvareller av kalligraf Charlotta Folkelind.

  En vacker bok för barn och föräldrar, med ord att bära med sig och bli buren av – i skymningen, under natten, när morgonen gryr, in i en dag och vidare genom livet.

  Medverkande författare i urval: Astrid Lindgren Margareta Melin Lars H Gustafsson Britt G Hallqvist Ylva Eggehorn Erik Tilling Lina Sandell

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 16. Bönekub
  Bönekub
  Beskrivning
  Gedigen träkub, 6×6 cm, med en bön på varje sida. Den pryder sin plats i bokhyllan i barnrummet, och blir en rolig utgångspunkt för kvällsbönen. De charmiga bilderna hjälper till att göra bönekuben intressant för barnet. En fin dopgåva!
  185,00 kr
 17. Böner om välsignelse : för ett nytt litet barn
  Böner om välsignelse : för ett nytt litet barn
  Beskrivning
  Böner om välsignelser som du vill ska följa det lilla barnet hela livet. Med utrymme för att uttrycka vad du själv önskar be för.

  Detta är fin liten presentbok, vackert illustrerad och med tänkvärda böner och bibelord. Detta är en fin liten doppresentbok, vackert illustrerad och med tänkvärda böner och bibelord som lämpar sig att ge som en livslång gåva vid dop och barnvälsignelse.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
  • Köp 25 för 152,00 kr/st
 18. Dags att resa
  Dags att resa
  Beskrivning
  BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 19. Daniel
  Daniel
  Beskrivning
  Den här boken handlar om Daniel och vill du veta mer kan du läsa i Bibeln där Daniel har en egen bok.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 20. Där pendeln har sitt fäste : om det eviga i människan
  Där pendeln har sitt fäste : om det eviga i människan
  Beskrivning
  Där pendeln har sitt fäste är en uppföljning av Mikael Kurkialas förra bok – När själen går i exil. Texten tar vid där den förra slutade och pekar mot en plats, eller ett tillstånd, dit själen kan återvända. ”Jag tänker mig att vår egen individuella förankring i denna punkt, skapelsens källa och mål, är det som kan omtalas som vår själ, genom vilken vi länkas till helheten och blir en del av den.”

  I boken undersöker Mikael Kurkiala godhetens, ansvarets och hoppets källsprång och förutsättningar i en tid präglad av kortsiktighet och individualism. Han tecknar en bild av den tid som är vår och följer sedan tankebanor mot de aspekter som han ur ett existentiellt perspektiv finner särskilt angelägna.

  Utgångspunkten är att vårt ansvar som människor är att finna oss till rätta i omständigheter vi inte själva har valt och att bidra till att omdana dem. För detta behöver vi en vision, en föreställning om vad vi och världen kan bli.

  Ansvar förutsätter den handlingskraft som växer fram ur upplevelsen av att jag angår världen och att den tar just mig i anspråk. Det unika är en aspekt av det heliga. Därför är helighet sammanlänkat med ansvar och moral. Varje människas uppgift är att svara på det anrop som är riktat till just henne. Handlingskraft, självinsikt och ansvar lägger tillsammans grunden för den form av livsorientering och handlande som kan kallas hopp. Hoppet är vår plikt och vårt uppdrag är att formulera en bärande berättelse kring det.

  • Köp 3 för 250,75 kr/st
 21. De tre spanarna : ett mystiskt försvinnande
  De tre spanarna : ett mystiskt försvinnande
  Beskrivning
  Instängda i en mörk jordkällare. En orubblig dörr. Långt hemifrån.

  Alma vaknade denna första skoldag utan att ana vad som skulle hända. Hon visste ännu inget om det spännande mysterium som hon tillsammans med Maria och August skulle försöka lösa. Och det var nog tur. Om de hade vetat att de skulle bli hotade, inlåsta och tvingas åla i en lång, otäck tunnel så skulle de kanske ha stannat hemma denna dag. Men det krävs inte bara skarpa hjärnor för att lösa ett mysterium, utan också mod.

  En varm vänskap växer fram mellan De tre spanarna som gör det lättare att prata om svåra saker som kärlek, svek, misslyckanden, tro, miljö och mycket annat.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 22. Den modiga drottningen
  Den modiga drottningen
  Beskrivning
  Äntligen hade sommarlovet börjat! Spända av förväntan gick kompisarna Lilly, Jack och Majken hem från skolavslutningen. Framför dem låg en hel sommar med bad, lek, glass, och inte en enda läxa. Men vad är det för mystiska föremål de hittar i skogen? Och hur har de hamnat där?

  Plötsligt kastas barnen in i ett spännande äventyr som för dem till en annan tid och ett land långt borta. Där får de möta en modig drottning och en elak man med en listig plan. Snart inser de att ett helt folks framtid står på spel om de inte lyckas stoppa planen. Men kommer de att ha modet som krävs?

  Ester och Niklas Bjernhagen är dotter och pappa, och tillsammans har de skrivit en äventyrsberättelse som tar dig med till Bibelns tid och berättelsen om drottning Ester. Härligt illustrerad av Anna Lahti.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 23. Den som måste livet leva
  Den som måste livet leva
  Beskrivning
  Det finns så mycket jag skulle vilja berätta. Hur mycket jag tycker om My och hur viktig hon är för mig. Att ingen någonsin kommer kunna ta hennes plats. Hur säger man till någon som snart ska dö att de inte får dö, att de inte kan dö, för då kommer jag också att göra det. Jag kommer inte klara mig utan My. Det går bara inte.

  Mamma och pappa fattar ingenting. De bara pratar om att jag måste vara med andra kompisar också. Jag vet inte hur många gånger de har sagt det. Och att allt kommer att bli bra. Ingenting kommer bli bra, det kommer bara att bli hemskt.

  När Moas bästa kompis får cancer och dör, är det som om Moa också gör det. Hur ska hon kunna leva vidare när My är borta? Det gör så ont att Moa inte orkar känna någonting längre. Och hon orkar absolut inte höra alla fråga henne hur hon mår och om de kan göra något. Till slut är det de hon varit mest arg på, som får henne att bestämma sig. Hon måste livet leva.

  När man måste livet leva är en bok om att leva. Om cancer, död och sorg men också om vänskap, kärlek och glädje. Läs också När man måste döden dö, boken om Moas bästa vän My.

  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 24. Det krävs en kyrka för att fostra en förälder : om föräldraskap som formar tro
  Det krävs en kyrka för att fostra en förälder : om föräldraskap som formar tro
  Beskrivning
  En förälder umgås med sitt barn i 2000-3000 timmar per år. En kyrka i högst 100. Rachel Turner vill få föräldrar att upptäcka sin stora möjlighet att dela tron med barnen i vardagen. Församlingens och kyrkans uppgift, menar hon, är att inspirera, utrusta och uppmuntra föräldrarna. Vara en stödjande gemenskap.

  Boken ger många exempel på hur en kyrka kan hjälpa föräldrar över de hinder som står i vägen för att klokt och frimodigt kunna forma och inspirera tron hos sina barn. Den visar på praktiska redskap och förutsättningar som behövs för att skapa en församlingskultur där ett föräldraskap som formar tro kan frodas.

  "Unga människors tro formas i samspel med andra och församlingens liv spelar en viktig roll. I mitten av detta står föräldrarna som nyckelpersonerna för formandet av de ungas tro. I Rachels Turners bok får vi handfasta råd för ett kristet föräldraskap och hon visar hur församlingen kan vara ett stöd för att forma och fördjupa, inte bara barnens utan hela församlingens tro." Ulrik Josefsson, rektor på Akademi för Ledarskap och Teologi

  Rachel Turner är grundare av organisationen Parenting for Faith and har under 15 år varit verksam som familje-, barn- och ungdomspastor. Hon arbetar nu som konsult, konferenstalare och håller inspirationsdagar för församlingsledare, föräldrar och familjer i flera länder. Hon är författare till en rad böcker. Det krävs en kyrka för att fostra en förälder är hennes första bok på svenska.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 25. Det sista äventyret
  Det sista äventyret
  Beskrivning
  En spännande äventyrsserie som hjälper barn att upptäcka Bibeln!

  Följ med syskonen Peter och Mary och deras hund Hank när de med hjälp av några urgamla skriftrullar färdas tillbaka i tiden och landar mitt i Bibelns mest spännande äventyr.

  I Det sista äventyret färdas Peter, Mary och Hank tillbaka till Jerusalem, och där rider Jesus in i staden till folkmassans jubel och fariséernas ilska. Samtidigt som Fienden arbetar på sin plan för att döda Jesus får våra vänner vara med vid den sista måltiden och bli chockade över att Jesus blir förråd. Allt verkar gå fel - ska de ändå lyckas lösa skriftrullens hemlighet?

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 26. Det stora bibeläventyret
  Det stora bibeläventyret
  Beskrivning
  Lär dig om Jesus och låt er relation växa med hjälp av femtiotvå underhållande bibelberättelser - som du kan läsa på bara fem minuter. Utforska bibeln från Första Moseboken till Uppenbarelseboken och inspireras till samtal som får tron att växa och upptäck samtidigt sambanden mellan dina favoritberättelser från bibeln och Guds goda nyheter!

  Phil Vischer är författare, talare, filmskapare och röstskådespelare, och han är mest känd för Veggietales. Phil arbetar hela tiden med att komma på nya sätt att integrera tro och historieberättande genom underhållande och praktiskt material för familjer.

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 27. Din lilla fristad
  Din lilla fristad
  Beskrivning
  En kreativ bok för att hjälpa unga med psykisk ohälsa

  Din Lilla Fristad är en bok som genom musik, målarbilder, uppmuntrande ord och bibelord vill hjälpa dig att bearbeta eller förebygga psykisk ohälsa. Oavsett var i livet du är, eller hur du mår kan det vara väldigt bra att få lätta på trycket, och det hjälper den här boken dig med! Du ska leva hela ditt liv tillsammans med dig själv, så det är viktigt att du tar hand om dig på bästa sätt, och förhoppningsvis är den här boken en bra start på det. Lär dig att inse att du är underbart skapad och full av potential!

  Ur innehållet: • Spotifylistor med peppande låtar • Milstenen • Brev från Kungen • Uppmuntransburken • Tacksamhetslistan • Färglägg bilden • Zooma ut

  Om författarna: Nellie Vänseth och Mathilda Ahxner är två 18-åriga tjejer som brinner för att hjälpa andra. De gör den här boken som ett UF-företag under sista året på gymnasiet. Mathilda och Nellie kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt – Mathilda kan måla betydelsefulla bilder och Nellie kan sätta sig in i vilka uppgifter som kan hjälpa andra människor. De har sett att det finns brist på hjälp för personer som kämpar med psykisk ohälsa, och där väcktes tanken att de ville använda det de är bra på för att göra skillnad.

  • Köp 3 för 94,50 kr/st
  • Köp 10 för 89,25 kr/st
 28. En liten bit av himlen
  En liten bit av himlen
  Beskrivning
  En liten bit av himlen är en exklusiv receptbok fylld av fantastiskt goda recept och charmerande bilder på sötsaker som bullar, pajer, tårtor, kakor, glass och godis. Den här receptboken får smaklökarna att göra sig redo att slå dubbelvolter. Här ryms det mesta du behöver för att förbereda fikastunder som sätter guldkant på vardagen eller skapar minnesvärda högtider. När du slår upp denna bok möts du även av många bra tips som hjälper dig att lyckas i köket såväl som stora portioner av inspiration i de återkommande tänkvärda texterna.

  * * * "Vi hoppas att denna bok kommer bidra till många fikastunder med goda samtal och varm gemenskap i ditt liv. För det är det vi tror på. Liv tillsammans, liv i gemenskap. Fika i all ära, men vänner, familj, kollegor och grannar att dela livet med går omöjligt att konkurrera bort. Var rädda om er och ta hand om varandra. Och glöm inte bort elvakaffet."

  Frid och glädje, Elin och Sandra

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 29. Ett annat evangelium?
  Ett annat evangelium?
  Beskrivning
  SAGT OM BOKEN

  ”Detta kan vara den mest betydelsefulla bok du kommer att läsa i år.” – Lee Strobel, bästsäljande författare till Fallet Jesus och Fallet mirakler

  Berättelser om hur människor tappar tron är det nya normala. Vi känner alla människor som en gång verkade vara solida kristna men som har lämnat tron. Alisas berättelse om sin egen återuppbyggda tro är en frisk fläkt. Hon delar med sig av sina tvivel och strider och den resa som Gud ledde henne på för att återupptäcka den fasta klippa som hon står på. Denna utmärkta bok är full av hopp och sunda skäl till att tro på Jesus och Guds ord. Randy Alcorn, författare till Heaven, If God is Good och Giving Is the Good Life

  Ett annat evangelium? är en aktuell bok som måste läsas. Genom sin personliga resa jämför och kontrasterar Alisa Childers det historiska kristna evangeliet med det progressiva ”evangeliet”. Ingenting är viktigare än att korrekt förstå de goda nyheterna om Kristus och svara på utmaningar mot det, vilket är anledningen till att jag är tacksam för hennes mod och tydlighet. Sean McDowell, PhD, biträdande professor vid Biola University och författare eller medförfattare till över 18 böcker

  Ett annat evangelium? är en av de viktigaste böckerna i vår tid. Den visar hur progressiv kristendom omdefinierar Guds natur, Jesu uppdrag och evangeliets budskap – samtidigt som den undergräver Skriftens auktoritet. På dessa sidor avslöjar Alisa Childers denna farliga rörelse och leder oss tillbaka till en biblisk tro. Mark Mittelberg, bästsäljande författare

  Jag älskar den här boken! Alisa Childers tar dig med på en fängslande resa från hennes oreflekterade konservativa kristna tro till ett annat evangelium och sedan tillbaka hem till den sanna Jesus. Längs vägen dekonstruerar hon progressiv kristendom med humor, insikt och bevis som är lätta att komma ihåg. Ett annat evangelium? kommer att vaccinera dig mot frestelsen som är långt mer förförisk än ateism. Och det är en trevlig läsning också! Frank Turek, grundare och ordförande för CrossExamined.org och medförfattare till I Don’t Have Enough Faith to Be an Atheist

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 30. Färglägg Jesus liv
  Färglägg Jesus liv
  Beskrivning
  40 färgläggningsbilder som berättar om Jesus liv. Här finns bilder som visar den första julen, hur Jesus döptes och samlade lärjungarna, hans undervisning och underverk, människor han mötte samt påsken och himmelsfärden. Detta kopierings­underlag är ett utmärkt hjälp­medel i barnverksamheten. Fri kopiering för eget bruk
  310,00 kr
 31. Färglägg Påsken
  Färglägg Påsken
  Beskrivning
  Enkelt häfte i A5-format med åtta färgläggningsbilder (ej kopieringsunderlag). Bilderna berättar påskens händelser från palmsöndag till påskdagen.

  Häftet kan delas ut som sysselsättning under gudstjänsten, eller som present i samband med familjegudstjänst, sommaravslutning, tävlingsvinst eller liknande.

  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
 32. Färglägg vår vän Jesus
  Färglägg vår vän Jesus
  Beskrivning
  Enkelt häfte i A5-format med åtta färgläggningsbilder (ej kopieringsunderlag). Bilderna berättar påskens händelser från palmsöndag till påskdagen.

  Häftet kan delas ut som sysselsättning under gudstjänsten, eller som present i samband med familjegudstjänst, sommaravslutning, tävlingsvinst eller liknande.

  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
 33. Förskräckliga Förskolan
  Förskräckliga Förskolan
  Beskrivning
  Jag måste ha kommit fel?

  Första dagen på ett nytt ställe är alltid pirrigt. Men Märtas nya förskola visar sig vara riktigt förskräcklig. Pappa har råkat lämna henne på en förskola för monster!

  Hur ska det gå att ha en häxa till fröken och äta padda med mos till lunch? Och kommer verkligen monsterbarnen vara snälla mot henne? >p> Förskräckliga förskolan är den första delen i en serie om Märtas rysliga liv. Och precis som vanligt är det hög igenkänning och twistad humor från bilderboksduon Ola och Evalotta Belin.

  Evalotta och Ola Belin jobbar båda med barnkultur och design på heltid. Tillsammans har de skapat Förskräckliga förskolan, som är deras femte barnbok. Tidigare har de gett ut populära, Rut flyttar ut, Tända lampan, Vilse och Det finns inga monster.

  • Köp 3 för 130,50 kr/st
  • Köp 10 för 123,25 kr/st
 34. Godly play - Heliga berättelser i GT
  Godly play - Heliga berättelser i GT
  Beskrivning
  Godly play – heliga berättelser i GT är den första boken om Jerome W. Berrymans bibelberättarmetodik på svenska. Denna version är reviderad med en ny berättelse om Bibeln.

  Att ge barn ett språk för att tänka på, tala om och uttrycka kristen tro – det är syftet med Godly play, ett förhållningssätt och en metod för att förmedla Bibelns berättelser. En Godly play-samling är en helhet: ledaren bjuder in barnen till att lyssna till en berättelse som följs av gemensamma ”undringar”, lek med berättelsematerialet, en enkel fest och bön. Godly play passar grupper med barn mellan två och tio år, och berättartekniken kan användas för alla åldrar.

  Godly play – heliga berättelser i GT innehåller berättelser från Gamla testamentet, men också om Bibeln, kyrkan och tron.

  Godly play har sin grund i Montessoripedagogiken och författaren Jerome W. Berryman kallar Godly play för sin tolkning av andligt lärande inom Montessoripedagogiken. Det är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn, ett sätt som stöder, utmanar, ger näring till och leder deras andliga sökande. Boken innehåller också information om och kontaktuppgifter till nätverk med andra användare av metoden här i Sverige.

  475,00 kr
 35. Godnattsagor på 5 minuter - Med böner och bibelord
  Godnattsagor på 5 minuter - Med böner och bibelord
  Beskrivning
  När man precis ska somna passar det särskilt bra att kura ihop sig och få höra söta små djurberättelser om vänskap, förlåtelse, mod och mycket annat. Här får vi träffa t.ex. Lilla Lejonet när han tampas med sin rädsla, Lilla Lammet som ger bort en alldeles särskild present, och Lilla Valpen som får lära sig att tala sanning.

  Efter en lång dag kan de minsta få krypa till sängs, lyssna på berättelsen och sedan vara med och be en bön och det tar inte mer än fem minuter!

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 36. Granen som längtade
  Granen som längtade
  Beskrivning
  En saga om att längta bort och att hitta hem Vart ska du vind? frågade granen. Jag ska ut i världen och virvla runt, svarade vinden. Ta mig med, sa granen. Fäll mig och låt mig följa dig! Vill du verkligen det? frågade vinden. Ja, jag vill se världen, sa granen. Och vinden tog i. Men granen stod där den stod, fast rotad i marken.

  Granen som längtade handlar om en småvuxen skogsgran som vill se sig om i världen, men som står stadigt där den står. Inträngd som den är mellan höga tallar och yviga äldre granar, ser den inget annat än andra träd och den längtar bort. Och en dag kommer två män med en motorsåg

  Granen som längtade är en vacker bilderbokssaga om livet. Om drömmar, förväntningar och överraskningar. Men framförallt om att hitta sin plats i livet.

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 37. Helt overkligt
  Helt overkligt
  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 38. Hur allting började
  Hur allting började
  Beskrivning
  BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 39. Hur allting började : 1 Moseboken, Matteusevangeliet och Apostlagärningarna
  Hur allting började : 1 Moseboken, Matteusevangeliet och Apostlagärningarna
  Beskrivning
  ”Utforska Bibeln är ett pedagogiskt material som gör en glad att läsa. Grundläggande sanningar förmedlas på ett lättillgängligt sätt, samtidigt som de skapar nyfikenhet på Bibeln som helhet. Jag tror och hoppas att många barn och familjer kan få en första smak av Bibelns skatter genom denna serie!” Olof Edsinger, Generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen ”Utforska Bibeln är ett interaktivt material som på ett engagerande sätt hjälper barn att börja läsa Bibeln på egen hand. Det har ett tydligt fokus på att fördjupa sig i Bibeln och på att förmedla evangeliet om Jesus som Herre och Frälsare. Jag rekommenderar varmt materialet!” Sofia Ödman, Barnpedagog inom ELM ”Jag är förundrad över hur UB på ett så kortfattat, bibelnära och kreativt sätt med frågor, pyssel, förklaringar och bilder låser upp Guds bok så den blir intressant och relevant dag för dag. Kunskapen kommer på köpet. Tänk om jag skulle läst denna som barn…” Carl-Henrik Karlsson, Ordförande i Riksförbundet Kristen Fostran ”Utforska Bibeln hjälper barn att läsa och upptäcka Bibelns sanningar på egen hand. Det sker på ett interaktivt och roligt sätt som fångar barnens uppmärksamhet och motiverar dem att fortsätta.” Judith Reumann, CEF Sverige – Barn och Tro ”Utforska Bibeln är ett interaktivt och pedagogiskt material som på ett fängslande och roligt sätt uppmuntrar barnen att upptäcka Bibeln och den kristna trons grunder. Formatet och upplägget gör att det är lätt att ha det nära till hands och använda i familjens andakter.” Inese P Johansson, Redaktör för Droppen
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 40. Idealitet i förändring : medarbetarskap i kyrkan
  Idealitet i förändring : medarbetarskap i kyrkan
  Beskrivning
  Ett blomstrande ideellt engagemang berikar kyrkans verksamhet och ger livet mening. På så sätt har idealiteten en djupt teologisk grund från kyrkans begynnelse. Men med sjunkande medlemstal och krympande ekonomi har idealitet också kommit att bli en av kyrkans viktigaste framtidsfrågor

  Att släppa in fler människor i verksamheten kan kännas som att tappa kontrollen. Men kyrkan ska inte vara perfekt, den ska spegla vad det är att vara människa. Framtidens kyrka måste grundas på tillit i stället för kontroll. En breddad idealitet bygger nya relationer som i förlängningen kan motivera fler att stanna kvar eller gå med i kyrkan.

  Boken Idealitet i förändring berättar på ett lättläst, tillgängligt sätt om idealitetens roll och möjligheter inom Svenska kyrkan. Den beskriver det omställningsarbete som krävs av församlingen och innehåller handfasta tips och mallar, samtalsfrågor och utmaningar. Måste vi fortsätta med samma verksamhet? Om ja, kan verksamheten genomföras på nya sätt? Hur byggs en bra organisation för idealitet? Hur tillvaratas individuella kompetenser och nya idéer från nya ideella? Finns det utrymme för olika former av ideellt engagemang?

  Henrik Roos är kyrkoherde. Denna bok bygger på hans masteruppsats Idealitet och gudstjänstgemenskap i Svenska kyrkan och Boo församlings arbete kring ideellt engagemang och medarbetarskap.

  • Köp 3 för 250,75 kr/st
 41. Jag älskar dig Farfar!
  Jag älskar dig Farfar!
  Beskrivning
  En dag när Farfar Björn och Lilla Björn är ute och går tillsammans märker Lilla Björn att farfar inte längre kan göra allt han brukade göra när han var yngre. Men Lilla Björn förstår snart att det här inte är något problem för farfar för han råkar ha en smart lösning på nästan allt! Vilken superfarfar!
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 42. Jag älskar dig Farmor!
  Jag älskar dig Farmor!
  Beskrivning
  Lilla Björn har fortfarande en del att lära sig om världen. Som väl är så finns hans rara Farmor Björn där för att hjälpa honom! Farmor kan en hel massa saker och visar Lilla Björn att det alltid finns sätt att finna svar på alla sorters frågor och ett bra sätt att lösa alla problem. Vilken superfarmor!
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 43. Jag älskar dig Morfar!
  Jag älskar dig Morfar!
  Beskrivning
  En dag när Morfar Björn och Lilla Björn är ute och går tillsammans märker Lilla Björn att morfar inte längre kan göra allt han brukade göra när han var yngre. Men Lilla Björn förstår snart att det här inte är något problem för morfar för han råkar ha en smart lösning på nästan allt! Vilken supermorfar!
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 44. Jag älskar dig Mormor!
  Jag älskar dig Mormor!
  Beskrivning
  Lilla Björn har fortfarande en del att lära sig om världen. Som väl är så finns hans rara Mormor Björn där för att hjälpa honom! Mormor kan en hel massa saker och visar Lilla Björn att det alltid finns sätt att finna svar på alla sorters frågor och ett bra sätt att lösa alla problem. Vilken supermormor!
  150,00 kr
 45. Jag gör som jag vill!
  Jag gör som jag vill!
  Beskrivning
  Det här är Beppe. Hon heter egentligen Elisabeth, men det är det ingen som säger. Förutom mamma, som ofta brukar sucka och säga:

  - Ja du Elisabeth, du gör som du vill, det har du alltid gjort!

  Ja, Beppe brukar få som hon vill, men i skolan är det inte lika lätt alla gånger. För det här var ganska länge sen, då flickorna hade syslöjd och pojkarna hade träslöjd och ingen tänkte på att det kunde vara annorlunda. Inte spelade flickorna ishockey heller! Men det tänker Beppe ändra på

  Jag gör som jag vill! bygger på författarens egen uppväxt i 50-talets Sverige. Då vuxna hade bestämda åsikter om hur flickor och pojkar skulle vara. Men Beppe, hon tänker inte göra som alla andra.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 46. Jag pratar med Gud
  Jag pratar med Gud
  Beskrivning
  Bibelord, betraktelser och funderingar med texter och böner, med ord som hörs eller bara tankar. En kristen barnbok – på ett nytt sätt!

  I Bibeln finns berättelser om människor som har pratat med Gud om allt möjligt. Bibeln kan vara svår att förstå. Men den är också full av sådant som livet handlar om, trots att den är så gammal. De som levde för länge sen var kanske ungefär som vi?

  Därför är Bibeln bra för den som vill prata med Gud. Vi får göra som de i Bibeln. Berätta för Gud hur vi känner. Eller fråga Gud om det vi undrar över. För Gud vill gärna prata med oss och vill att vi berättar vad vi tänker på. Det går att prata med Gud om vad som helst.

  I den här boken finns bibelord och dikter eller böner som funderar kring dem. Texterna passar att läsa själv eller tillsammans med någon.

  Carolina Klintefelt är författare och redaktör. Hon har skrivit sju böcker tidigare. Färgrikt formgiven av grafikern Daniel Jernberg.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 47. Jag ska klara det!
  Jag ska klara det!
  Beskrivning
  Det händer mycket den här våren när skolmästerskapet i friidrott närmar sig. Beppe har legat i hårdträning och hoppar högre än någonsin tack vare att hon lärt sig dykstil i höjdhoppet. Men så kommer läraren med den där dumma regeln. Flickor får inte hoppa dykstil. De måste saxa över höjdhoppet. Och det är en regel som måste följas.

  Beppe blir arg som ett bi. Hur ska hon nu lyckas ta medalj på Skolmästerskapet? Som tur är så är Beppe envis. Hon ska minsann klara det!

  Serien om Beppe bygger på författarens egen uppväxt i 50-talets Sverige. Då vuxna hade bestämda åsikter om hur flickor och pojkar skulle vara. Tillsammans med Kajsa Hallströms retro-illustrationer är böckerna om Beppe ljuvliga bokpärlor att högläsa tillsammans.

  Lisbeth Pahnke-Airosto har skrivit ett stort antal barn- och ungdomsböcker genom åren. Bland annat den populära serien om Britta och Silver. Nu skriver hon för första gången om sin egen uppväxt.

  Kajsa Hallström bestämde sig 2019 att lämna ingenjörsjobbet och satsa på sin dröm: att illustrera barnböcker på heltid! Hon har bl a gett ut serien om lodjuret Lo och böckerna om Lugn & Fin.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 48. Jesus, Kungen av under - Klara, färdiga, hitta!
  Jesus, Kungen av under - Klara, färdiga, hitta!
  Beskrivning
  Cecilie Fodor

  Gör dig beredd att följa med Jesus och se när han gör fantastiska under! Hur snabbt kan du hitta de små sakerna som finns längs vägen? Är du redo? I så fall: Klara, färdiga, hitta!

  När barnen slår upp boken kommer de direkt att börja leta efter alla de gömda sakerna som finns på varje uppslag. De underbara illustrationerna uppmuntrar barnen att titta, peka och lära sig nya ord. Flikarna på varje kartongblad hjälper små fingrar att vända blad medan de lyssnar till den lättlästa bibelberättelsen.

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 49. Jesusrevolutionen
  Jesusrevolutionen
  Beskrivning
  Jesusrörelsen förändrade kyrkan – och den kan förändra dig

  Gud har alltid varit passionerad när det kommer till att förvandla osannolika människor till sina mest hängivna anhängare. Prostituerade och hedningar, skatteindrivare och bedragare, de pompösa och de pampiga – ju mer osannolika, desto mer tycktes det behaga Gud att visa sin makt, styrka och barmhärtighet genom dem. Under 1960- och 1970-talen var USA fullt av många sådana karaktärer – unga män och kvinnor som hade förkastat den konventionella religionen i sina föräldrars generation, som inte följde konventionella regler och som inte passade in. Deras längtan efter något mer blev startskottet för 1900-talets största andliga uppvaknande. Upptäck den anmärkningsvärda sanna historien om Jesusrörelsen, en exceptionell tid av folkväckelse, förnyelse och försoning. Greg Laurie och Ellen Vaughn skildrar spännande personliga berättelser under en av de mest omvälvande tiderna i modern historia och drar viktiga paralleller till vår egen tid som präglas av andlig apati och öppen fientlighet mot kristen tro. Författarna ger hopp om en ny folkväckelse för nästa generation osannolika troende. För Gud kan alltid skapa en ny Jesusrevolution.

  SAGT OM BOKEN

  “På 1960-talet, när jag först mötte Jesus, var det något som pågick för fullt i Kalifornien. Gud var åfärde, och även jag skulle svepas med av den mäktiga Andeutgjutelse som svämmade över i hjärtat på miljontals unga runt om i landet. Jag hörde berättelser om hur Gud räddade vilsekomna tonåringar genom Jesusfolket och utlöste en väckelse, som skakade om både USA och andra länder. Det är därför som Gregs och Ellens nya bok, Jesusrevolutionen, är så viktig och så nödvändig – den berättar om de personer och händelser som gjorde epoken så unik. Jag är säker på att även du kommer att inspireras och uppmuntras av denna rapport om en av den kristna historiens märkligaste väckelser.” Joni Eareckson Tada Joni and Friends, International Disability Center

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 50. Jona
  Jona
  Beskrivning
  Den här boken handlar om Jona och vill du veta mer kan du läsa i Bibeln där Jona har en egen bok.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 51. Josef
  Josef
  Beskrivning
  Denna bok handlar om Josef och vill du veta mer kan du läsa i Bibeln i Första Mosebok kap 37-50.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 52. Josef, Prinsen av Egypten - Klara, färdiga, hitta!
  Josef, Prinsen av Egypten - Klara, färdiga, hitta!
  Beskrivning
  Cecilie Fodor

  Gör dig beredd att följa med Josef på hans otroliga resa från familjen till fängelset, och till sist till kungens palats. Hjälp honom att hitta några saker medan han gör sitt bästa för att följa Guds plan. Är du redo? I så fall: Klara, färdiga, hitta!

  När barnen slår upp boken kommer de direkt att börja leta efter alla de gömda sakerna som finns på varje uppslag. De underbara illustrationerna uppmuntrar barnen att titta, peka och lära sig nya ord. Flikarna på varje kartongblad hjälper små fingrar att vända blad medan de lyssnar till den lättlästa bibelberättelsen.

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 53. Judits djurvecka
  Judits djurvecka
  Beskrivning
  När Judit vaknar på måndag morgon har hon förvandlats till ett djur. En markatta! Pappa vet inte vad han ska tro. Plötsligt måste han handla bananer och se till så att inte Judit svingar sig för häftigt i gardinerna. När måndagen är över är pappa helt slut. Men än är det inte slut på äventyret. För varje morgon, hela veckan, förvandlas Judit till ett nytt djur. Och på tisdag vaknar Judit som en ... Ja vad då? Häng med Judit i hennes djurvecka!

  Judits djurvecka är en härlig bilderbok där barnets fantasi för löpa helt fritt. Pappa är med på noterna och Judits fantasivärld vet inga gränser. Välkommen in i Judits fantasivärld!

  • Köp 3 för 130,50 kr/st
  • Köp 10 för 123,25 kr/st
 54. Kan du hitta mig i Bibeln?
  Kan du hitta mig i Bibeln?
  Beskrivning
  Den här roliga sök och hitta - boken har 12 scener ur Bibeln, från både Nya och Gamla Testamentet, där barn får möta några av de mest välkända berättelserna och personerna i Bibeln.

  En rolig twist är att du inte bara letar efter viktiga saker i bilderna, utan också efter felplacerade personer! I varje berättelse är den som berättar en känd person från Bibeln som på något sätt hamnat i helt fel bibelscen.

  Den här bytet av bibliska personer gör det lite extra kul när de försöker komma på var de befinner sig. När de ser sig omkring jämför de scenen de är i nu med sin egen berättelse.

  Kan de ta reda på vad det är som händer?

  Kan du?

  Kan du hitta varje felplacerad berättare?

  Och när du ändå håller på kan du väl hjälpa dem att ta reda på var de är, genom att hitta de andra sakerna i varje bibelscen!

  Hitta personen som INTE hör hemma i berättelsen.

  Kan du hitta mig i Bibeln? har ett nytt roligt koncept där barnen både får söka och hitta i de underhållande, färgglada bibelscenerna, men också interagera själva genom att hjälpa den felplacerade berättaren till sin egen bibelberättelse.

  En bok att verkligen läsa många, många gånger tillsammans med sitt barn!

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 55. Ko letar sko
  Ko letar sko
  Beskrivning
  Jabadaba doo! skriker Ko till Lo.

  "NU har jag hittat din sko.

  Ooo no , suckar Lo till Ko.

  Joho! säger Ko, det är visst en sko.

  Lo har tappat sin sko och Ko lovar att hitta den. Men det går inte så bra. Ko vet nämligen inte vad en sko är för något

  Kanske hittar läsaren Los sko före Ko? Härlig ordlek för de minsta barnen och en bok som kommer att läsas igen och igen.

  Jessica Lindholm (1969) illustratör och författare från Hova. Jessica har sedan -02 illustrerat närmare 100 barnböcker. Nu senast de egna böckerna om Nisse & Newton och den kritikerrosade Jag kommer hitta dig där .

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 56. Kreativ kalender med bibelord - En bit himmel
  Kreativ kalender med bibelord - En bit himmel
  Beskrivning
  En bok för planering och egna tankar

  Designa din vardag på ett kreativt sätt. Använd t.ex. washitejp, färgpennor och klistermärken och sätt din personliga prägel på denna kalender/bullet journal. Bara fantasin sätter gränser! Varje vecka består av två uppslag som ger dig plats för planering men även för bön och reflektion. Du får en god överblick av din tid och kan på ett tydligt sätt följa förändring och utveckling. I slutet av boken hittar du ett antal sidor med stödprickar där du kan skapa fritt utan gränser. Sätt din personliga prägel utifrån hur ditt liv ser ut! Den kreativa kalendern är årsneutral och går att börja med när du vill.

  Text framsida: Försök att alltid bevara en bit himmel över ditt liv Storlek: A5 (148 x 210 mm) Antal sidor: 232 sidor

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 57. Kreativt med kids : pyssel med lekfulla och lärorika aktiviteter
  Kreativt med kids : pyssel med lekfulla och lärorika aktiviteter
  Beskrivning
  Här kommer uppföljaren till Kreativt med kids - Pyssel för alla årstider. Författarens tidigare bok sålde slut den första upplagan på bara några veckor och blev till en stor succé.Den här boken, Kreativt med kids - Pyssel med lekfulla och lärorika aktiviteter, är fylld med pedagogiska, enkla och lekfulla pyssel som passar perfekt för både familjer och barngrupper!Längst bak i boken finns det även en QR-kod där man kan skriva ut flera olika mallar och pyssel. Kapitel i boken:Odla & växa, Djur & natur, Färg & form och Sinneslek. ”Min förhoppning är att denna bok ska bli till glädje och skapa tillfällen för många mysiga och kreativa stunder, både inomhus och ute i naturen. Vi använder oss av material man har hemma eller kan hitta i naturen. Det blir pyssel och aktiviteter som både är lekfulla och lärorika!”Författare, Michaela Lidbrandt
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 58. KYRKOÅRET 2024 
svart Fickkalender med bibelord
  KYRKOÅRET 2024 svart Fickkalender med bibelord
  Beskrivning
  Fickkalender, med mjuk plastpärm. Kalendern innehåller ett bibelord för varje dag samt ämnen och texter för hela kyrkoårets sön- och helgdagar. Söndagarna har dubbla utrymmet för anteckningar.

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
  • Köp 25 för 88,00 kr/st
  • Köp 50 för 82,50 kr/st
 59. Kyrkoåret med barnen
  Kyrkoåret med barnen
  Beskrivning
  Mängder med inspiration för dig som arbetar med barn! Här finns tre idéer till varje dag i kyrkoåret. Det kan vara en aktivitet, ett pyssel, ett drama, ett sätt att illustrera dagens tema eller ett underlag för samtal. Du får dessutom en färgläggningsbild till varje dag som anknyter till dagens tema. (Dessa laddas ner i en pdf-fil, och fungerar därefter som kopieringsunderlag.)

  Som hjälp till pysselförslagen får du också ett stort antal kopieringsunderlag (laddas ned som pdf-fil) med mallar och liknande.

  Tipsen är framtagna av Emma Boije, Martina Hansson, Kristina Reftel, Helena Ånestrand, Elin Öholm och Camilla Önnestam. Merparten av tipsen har publicerats i äldre utgåvor av Kyrkoårets gudstjänster, men många av kopieringsunderlagen och samtliga färgläggningsbilder är nya.

  265,00 kr
 60. Ladda kanonerna : Sveriges farligaste pirater
  Ladda kanonerna : Sveriges farligaste pirater
  Beskrivning
  Kanske tror du att sjörövare bara funnits i andra länder, långt borta på andra sidan haven?

  Sanningen är att det har kryllat av pirater i Sverige. Det här är historien om stulna skatter, blodiga strider och dånande kanoner. Och det läskigaste är att det har hänt på riktigt

  Ladda kanonerna är en faktabok om några av Sveriges vildaste och listigaste sjörövare. Bland andra:

  Piratprinsessan Alfhild, Pirathövdingen Störtebeker, Cecilia Vasa, Sjörövarkaptenerna Ingela och Lasse i gatan

  Gustav Boman bor i Stockholm med familjen. Skriver och producerar för TV och är författare till böckerna om Bödelhögens Grundskola.

  Simon Jannerland bor i Alingsås med familjen. Animatör inom spelbranschen och illustratör till ett antal bilderböcker. Simon är också författare till böckerna om Arga tanten.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 61. Lär dig räkna enkla tal
  Lär dig räkna enkla tal
  Beskrivning
  Skriv och sudda ut - Lär dig räkna enkla tal.

  Penna ingår

  150,00 kr
 62. Lär dig teckna julkrubban
  Lär dig teckna julkrubban
  Beskrivning
  Lär dig teckna berättelsen om Jesu födelse.

  Teckna julkrubban, Jesus, Maria och Josef, herdarna, de vise männen och alla djuren som tittar på.

  Roliga illustrationer och tydliga instruktioner.

  Illustratören Steve Smallmans charmiga och skojiga illustrationsstil gör teckningarna roliga och enkla för barnen att återskapa.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 63. Lär dig teckna Noas ark
  Lär dig teckna Noas ark
  Beskrivning
  Lär dig teckna berättelsen om Noas ark!

  Hjälp Noa fylla arken med hans familj och alla de underbara djuren ombord.

  Roliga illustrationer och tydliga instruktioner.

  Illustratören Steve Smallmans charmiga och skojiga illustrationsstil gör teckningarna roliga och enkla för barnen att återskapa.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 64. Lilla ätbara floran
  Lilla ätbara floran
  Beskrivning
  Vår natur är full av ätbara skatter!

  En helt vanlig promenad kan bli ett otroligt spännande smakäventyr.

  Med hjälp av den här boken kan du gå på upptäcktsfärd och smaka dig fram i vår natur. Du kommer upptäcka att smakerna varierar med väder och årstid till och med på samma växt.

  Lilla Ätbara Floran är en ätbar guide till vår natur. Emma V Larsson och Maria Trolle guidar dig till de godaste ätbara växterna och bjuder på sina bästa recept. Följ med in i skogssnår, ner i diken, ut på ängen och till med ner under havsytan. Varsågod och ät!

  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 65. Måne och sol
  Måne och sol
  Beskrivning
  Illustrerad av Ane Gustavsson Text: Britt G. Hallqvist

  Läs eller sjung med i barnens favoritpsalm! Måne och sol kombinerar underbara illustrationer med texten till den älskade sången. Den här sjunga-med-boken kommer vara till stor glädje för både dig och de barn som du sjunger tillsammans med!

  Sångens tillkomst

  Den norske kompositören Egil Hovland var sorgsen eftersom en god vän till honom hade dött. En dag kom ett brev från den svenska författarinnan Britt G Hallqvist med texten till Måne och sol. Hovland stod i sitt arbetsrum och läste texten samtidigt som han tänkte på sin vän som hade dött. På väggen hängde bilder på hans barnkörer från kyrkan i Fredrikstad. Plötsligt var det som om barnen från bilderna fick vingar och svävade ut i rummet som små änglar. Han berättar själv: Jag stod med ett notblad i handen och blev mest förvånad över synen. Så småningom landade de små änglarna på bladet och blev till noter. Refrängen till psalmen fick sin melodi på 20 sekunder och hela psalmen var klar på 3 minuter.

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 66. Massor av roliga labyrinter
  Massor av roliga labyrinter
  Beskrivning
  Pysselbok Massor av roliga labyrinter

  Aktiviteterna utvecklar ett barns visuella färdigheter och öga- hand- koordinationen. På varje sida finns det också en fråga som gör lärandet ännu roligare.

  65,00 kr
 67. Meja och Barca-bollen
  Meja och Barca-bollen
  Beskrivning
  Meja älskar fotboll och har turen att ha världens bästa tränare. Bruno, grannkillen, har nämligen lovat att vara hennes PT.

  En dag visar Bruno stolt upp sin nya fotboll. Han har fått den av sin pappa som aldrig annars ger Bruno presenter. Och nu är det en likadan boll som spelarna i Barcelona har! Men när Meja får testa Brunos nya boll, händer det som inte får hända. Brunos Barca-boll går sönder. Bruno försvinner utan ett ord från fotbollsplanen. Meja vill bara dö. Och dagen som redan är den värsta dagen i Mejas liv, kommer snart att bli värre. Mycket värre.

  Böckerna om Meja och Bruno handlar om så mycket mer än fotboll. Om krångliga familjer, pengar som inte räcker till, och stora känslor. Meja och Barca-bollen tar upp ämnen som utanförskap, skuldkänslor, mod och riktig vänskap.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 68. Men jag ville ju inte flytta
  Men jag ville ju inte flytta
  Beskrivning
  Allt känns helt fel. Bara för att pappa fick ett nytt jobb blev hela familjen tvungen att flytta från Stockholm till Småland. Ella vill helst bara ligga under en filt och strunta i allt.

  Men så ringer det på dörren. Där utanför står Ellas nya klasskompis Maryam. Hon har också flyttat hit långt bortifrån.

  Den nya vänskapen hjälper Ella att långsamt vänja sig vid livet i Björkhult. Men så kommer ett omskakande besked Maryams familj får inte stanna.

  Men jag ville ju inte flytta är en bok om när saker förändras och om vänskap som hjälper när livet är svårt. Berättelsen lyfter alla barns lika värde och rätt till en trygg vardag oavsett varifrån de kommer. Boken passar för både enskild läsning och högläsning och har ett appendix om FN:s barnkonvention. På Libris förlags hemsida finns möjlighet att ladda ner en lärarhandledning som kan användas exempelvis för lektioner om demokrati och barns rättigheter. Detta är en bok för 9-12 årsåldern.

  Carolina Klintefelt är journalist och redaktör. Men jag ville ju inte flytta! är hennes femte barnbok.

  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 69. Mickis, Nanna & Tova : bytt är bytt
  Mickis, Nanna & Tova : bytt är bytt
  Beskrivning
  Äntligen julafton hemma hos Mickis, Nanna och Tova. Mickis har haft full koll på allas julklappar – ända sedan november. Hur tunga de var, i vilken ordning de låg i säcken, hur många var och en skulle få och vilket julpapper som fanns kring vilket paket.

  Men tänk om Nannas julklapp är finare, och innehåller precis det där som Mickis väntat på i över ett år? Kan man verkligen byta julklapp med sin lillasyster, bara så där, och på självaste julafton dessutom?

  I söndagsskolan hade man pratat om att Jesus är världens bästa julklapp. Hade julklapparna som Jesus fick den första julen också glittriga band och vackra papper? En dag, tänkte Mickis, kanske hon skulle förstå hur man skulle kunna slå in Jesus i något fint julpapper och ge honom som gåva.

  Lilian Ruotsala är utbildad magister i skådespelarkonst vid Teaterhögskolan i Helsingfors. Hon arbetar som regissör, skådespelare och dramatiker. Detta är hennes debutbok. Lina Forsblom är utbildad inom småbarnpedagogik vid Åbo Akademi och jobbar som tv-producent, bl.a. med barnprogram. Hon har illustrerat magasin och böcker sedan 2018.

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 70. Min första löftesbibel
  Min första löftesbibel
  Beskrivning
  En helt ny bibel för de yngre barnen lanseras nu av Hylleruds förlag!

  Med pastelliga färger och vackra illustrationer målas ”Min lilla löftesbibel” upp.

  De 32 berättelserna är hämtade från både nya och gamla testamentet och de fångar och belyser barnet om Guds löften och dess tillhörande böner. För det är nämligen det speciella med den här bibeln; att barnen får lära sig om Guds löften och upptäcka den allra största gåvan!

  Guds löften är viktiga för våra barn och hjälper dem att växa in i en livslång relation med honom. Min Första Löftesbibel betonar framför allt fem av Guds viktigaste löften. Vart och ett av dem är fint illustrerade som olika gåvor vilket gör det lättare att förstå för den som är liten. Barnen kan genom de här löftena upptäcka den underbara gåvan av att lära känna och förstå Guds kärlek.

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 71. Min Gud älskar mig-Bibeln
  Min Gud älskar mig-Bibeln
  Beskrivning
  Att få läsa den här boken för sina barn eller barnbarn och låta de små liven få känna Guds kärlek i tidig ålder, är något av det bästa man kan göra.

  En fantastisk bok med mjukt omslag och ett litet handtag, så att barnen lätt kan bära den med sig överallt. En bok där bibelberättelserna är skrivna på ett berörande och lättförståeligt sätt. I boken får barnen möta olika personer i bibeln som alla har fått uppleva Guds kärlek. Boken innehåller 18 bibelberättelser som tar den lilla läsaren genom hela bibeln, från Skapelsen till Kristi Himmelsfärd. Berättelserna är noga utvalda liksom bibelverserna som hör till. Och tillsammans med de varma och kärleksfulla illustrationerna, gör författaren det tydligt att varje barn ska få känna hur värdefulla och älskade de är i Guds ögon. Att Gud alltid är nära och att Han kan göra det som är trasigt helt.

  Passar åldrarna 1-5 år | 39 sidor / board

  Svensk text: Alexandra Hyllerud

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 72. Min kreativa BIBEL-dagbok
  Min kreativa BIBEL-dagbok
  Beskrivning
  Här presenteras en bok som är helt ny för den kristna, svenska marknaden! ”Min kreativa BIBEL-dagbok” innehåller 40 olika andakter och åtta olika kapitel med fem andakter i varje. Här finns ämnen som ”Väx i Guds kärlek”, ”Väx i självförtroende”, eller ”väx och bli mer lik Jesus” Allt för att barnet ska kunna växa i sin tro på Gud, men också förstå hur fantastiskt skapade de är och att Gud har en plan för varje människas liv. Det är färgglatt, det är kreativt, det är pyssligt. Men framförallt så lyser Guds ord genom på ett mäktigt sätt i den här boken. Att redan som liten få lära sig om sitt och andras värde, är guld värt! Varje andakt består av en bibelvers, en kort reflekterande text och en sammanfattande pysselaktivitet. Läs, tänk, rita och pyssla för att förstå bibeln bättre. Den här boken passar lika bra i hemmet som i en barngrupp i kyrkan!

  Passar åldrarna 9-13 år | 96 sidor / softcover

  Svensk text: Alexandra Hyllerud

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 73. Mina 40 bibelutmaningar
  Mina 40 bibelutmaningar
  Beskrivning
  Här presenteras en bok som är helt ny för den kristna, svenska marknaden! ”Mina 40 bibelutmaningar” innehåller 40 olika andakter och åtta olika kapitel med fem andakter i varje. I den här andaktsboken kommer du att lära dig saker som får dig att växa på livets viktiga områden och börja se dig själv som Gud ser dig-fantastisk! Läs, tänk, rita och utmanas för att förstå bibeln bättre. Den här boken passar lika bra i hemmet som i en barngrupp i kyrkan!

  Mina 40 bibel-utmaningar innehåller samma bibelord och andakter som i boken ”Min kreativa bibeldagbok.” Det som skiljer sig är att istället för pyssel är det utmaningar.

  Ålder: 9-12 a°r Format: 96 sidor / softcover Svensk text: Alexandra Hyllerud

  165,00 kr
 74. Mina bästa bordsböner
  Mina bästa bordsböner
  Beskrivning
  Läs eller sjung med i barnens bästa bordsböner! Att be för maten är en tradition och en viktig del av den dagliga rutinen för många människor: Vi kan be Gud välsigna måltiden, tacka Gud för maten eller be för någon som behöver det. Ane Gustavssons underbara illustrationer levandegör texten och ökar förståelsen för bönen. Varsågoda!
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 75. Mirakel vid sjön
  Mirakel vid sjön
  Beskrivning
  En spännande äventyrsserie som hjälper barn att upptäcka Bibeln!

  Följ med syskonen Peter och Mary och deras hund Hank när de med hjälp av några urgamla skriftrullar färdas tillbaka i tiden och landar mitt i Bibelns mest spännande äventyr.

  I Mirakel vid sjön reser Peter, Mary och Hank tillbaka i tiden till Galileiska sjön där en lärare som heter Jesus predikar idéer som gör de religiösa ledarna arga. Häng med när syskonen får träffa Jesu lärjungar, se otroliga mirakel och fly från tempelvakterna som leds av en hotfull farisé. Klarar de att lösa skriftrullens hemlighet innan vakterna får tag på dem?

  OM BOKSERIEN:

  Följ med syskonen Peter och Mary och deras hund Hank när de med hjälp av några urgamla skriftrullar färdas tillbaka i tiden och landar mitt i Bibelns mest spännande äventyr. De upptäcker en värld fylld av under, äventyr och faror. De måste söka efter ledtrådar för att lösa skriftrullarnas hemligheter annars kommer de att fastna i det förflutna för alltid!

  Bokserien innehåller en rik uppsättning karaktärer, såsom gammelmorbror Solomon, den excentriske arkeologen som upptäckte skriftrullarna, och ängeln Mikael som leder barnen på deras äventyr.

  Perfekt för unga läsare 6-12 år och alla som älskar äventyr. Mysteriet med de gömda skriftrullarna gör att de älskade bibelberättelserna får nytt, äventyrligt liv.

  Om författaren:

  Mike Thomas växte upp i Florida. Han har en kandidatexamen i Bibelvetenskap från Liberty University. När Mikes son var nio år letade Mike efter böcker som kunde lära ut bibelberättelserna på ett roligt och fantasifullt sätt. När han inte hittade några bestämde han sig för att skriva en egen bokserie. I Mysteriet med de gömda skriftrullarna kombinerar Mike biblisk noggrannhet med äventyr och fantasi. Mike bor i Tennessee med sin fru, två söner och familjens hund Hank.

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 76. Mitt år med Jesus
  Mitt år med Jesus
  Beskrivning
  En andaktsbok för äldre barn

  Vi har börjat skolan efter ett långt jullov. Vår lärare föreslår att alla byter plats i klassrummet. Jag hamnar längst fram vid fönstret. Nu kommer alla att titta på min korta, tunna hästsvans. Bakom mig sitter Samuel, han som är elak och snygg på samma gång. Helt klart den snyggaste killen i klassen.

  Lärarna brukar påminna oss om att alltid vara snälla mot varandra. Samuel är bara snäll och duktig när lärarna ser honom. När de inte ser bråkar han ofta med mig. Om jag struntar i honom brukar han sluta. Emilia och jag brukar kalla honom för sura-snobbiga-snygga-skit-Samuel, och förkortar det med s-s-s-s-Samuel.

  Jag berättar för farmor om Samuel. Då tittar hon på mig med sina genomträngande, varma ögon och säger: Du kan be att Samuel och du ska bli kompisar. Be att Gud ska hjälpa dig. Jag nickar eftertänksamt mot farmor men suckar inombords. Jag vill inte bli kompis med någon som ger mig fula blickar och tycker att jag är en tönt. Jag tänker inte be att vi ska bli kompisar. Aldrig i livet! Jag ska be att Gud skickar honom till en annan skola.

  Följ med i Karins liv under ett helt år. Ta del av hennes tankar och funderingar kring att vara ett Guds barn. Varje dag får du en fråga eller reflektion som du själv kan fundera kring. Läs boken varje dag som en andaktsbok eller som en roman i sin helhet!

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 77. Mitt bästa sommarlov!
  Mitt bästa sommarlov!
  Beskrivning
  Sommarlovet har precis börjat och Beppe njuter av varje sekund i sommarstugan. Den här sommaren ska hon och pappa bygga en båt och så ska familjen åka på långresa till släkten i Lappland.

  Men hon är inte beredd på den historia som gammelfaster berättar för henne. För hon inser plötsligt att det är med nöd och näppe som hennes släkt, och hon själv, lever. Det blir en sommar hon aldrig ska glömma.

  Mitt bästa sommarlov! är den tredje och fristående delen i serien om Beppe, som bygger på författarens egen uppväxt i 50-talets Sverige. Då vuxna hade bestämda åsikter om hur flickor och pojkar skulle vara. Tillsammans med Kajsa Hallströms retro-illustrationer är böckerna om Beppe ljuvliga bokpärlor att högläsa tillsammans.

  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 78. Mobilgåtan och de stulna biskvierna
  Mobilgåtan och de stulna biskvierna
  Beskrivning
  Mobilgåtan och de stulna biskvierna - Berättelser om Sara & Arvid

  Henny Johansson

  I den här boken får du lära känna syskonen Sara och Arvid. Du möter dem i deras vardag, i skolan och i kyrkan, i glädje och bekymmer. Tillsammans med sina föräldrar funderar de ofta på hur det är att vara kristen och hur allt hänger ihop. Varje kapitel är fristående och boken passar både till enskild läsning och högläsning hemma eller i kyrkan.

  Arvid! Vi har ett mysterium att lösa, väser Sara halvhögt.

  Arvid tittar nyfiket upp på Sara.

  Vad har hänt? viskar han.

  Tuvas nya iPhone blev stulen.

  Sch! Du skriker. Vi får prata sedan, viskar Arvid och suckar.

  Typiskt Sara. Hon kan aldrig vara tyst, tänker han. Samtidigt känner han pirret i magen. Stöld är ju på riktigt!

  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 79. Morgonrodnad
  Morgonrodnad
  Beskrivning
  Morgonrodnad - Del 2 om Moa och Caspian. Uppföljaren till Efter regn.

  I slutet av hösten, när allt fortfarande kändes så tungt och jobbigt, kände Moa hur Gud gav henne ett löfte. Ett löfte om att vintern är över, regntiden slut och förbi. Att blommorna nu visar sig på marken och att sångens tid har kommit.

  Moa ler när hon tänker på hur Gud höll löftet han gav henne. För på samma sätt som snön smälte i hagar och trädgårdar, visade sig också blommorna i hennes liv, när sådant hon bett för och önskat så länge äntligen blir verklighet.

  Trots dessa glädjeämnen blir livet inte en dans på rosor. För när sommaren går mot sitt slut flyttar hennes älskade Caspian plötsligt tusen kilometer norrut, till Kiruna, för att börja på rymdgymnasiet, Minna sviker än en gång och till råga på allt hotar pappa att lämna familjen. Ensamheten är tung att bära.

  Men Moa har bestämt sig för att följa Gud, oavsett omständigheter. Hennes ridlärare Fredrika är mer än villig att undervisa och förmana om Guds vägar, men beslutet har ett så högt pris är frågan hur mycket Moa är beredd att betala för sin tro?

  Morgonrodnad är en uppföljare till Efter regn. Vi får fortsätta följa den nu fjortonåriga Moa och hennes liv med skola, familj, hästar, kärlek och tro. Boken är också en utmaning till varje person som kallar sig Jesu efterföljare. Låter du det beslutet påverka sättet du lever ditt liv? Och hur mycket är du villig att ge upp för att hålla fast vid din tro?

  • Köp 3 för 184,50 kr/st
  • Köp 10 för 174,25 kr/st
 80. När allt gick fel
  När allt gick fel
  Beskrivning
  Åke Samuelsson har gjort det igen; skrivit sin nionde bok med Munken och Kulan! I varje bok ryms det fyra olika berättelser, så även i den här. Som vanligt så blandas både skratt, lärdomar och allvar i böckerna om Munken och Kulan. Viktiga saker tas också upp i boken såsom alkohol i hemmet, en förälder som sitter i fängelse och om ensamhet. Men boken hinner också med en tur till Israel där man får följa med Munken och Kulan till olika platser.

  Varje kapitel bygger på en bibelberättelse eller en bibelperson. Den här gången får vi följa med Munken och Kulan på deras resa till Israel. De besöker kända platser som Nasaret, Golgata och Jerusalem. På resan händer många spännande saker; Munken och Kulan blir tagna av israelisk polis och de får testa på att krypa i Hiskias tunnel. Men att gå på vatten vill de verkligen inte göra för de vill bada och svalka sig.

  Ett av kapitlen handlar om hur alkoholen kan komma in i hemmet och vad det kan föra med sig. Munken och Kulan försöker också att praktisera den Gyllene Regeln, men det blir bara fel.

  Du som vuxen rekommenderas att läsa den här boken tillsammans med barnen. Här finns många viktiga saker att prata om men även tillfälle att få skratta ihop.

  Passar åldrarna 7-12 år | 112 sidor / hardcover

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 81. Nattjakten : Glösa
  Nattjakten : Glösa
  Beskrivning
  Det är sommarlov och Saga och Emil har följ med mamma till Glösa, byn mellan Östersund och Åre, där många hällristningar från stenåldern finns.

  - Äntligen ett ställe ni är imponerade av redan från början, skrattar mamma när de kliver in i hyddan.

  Men den roliga utflykten förvandlas snart till en otäck mardröm. Plötsligt har Saga och Emil förflyttats genom tiden och upptäcker att ett barn försvunnit. Barnet har krupit iväg från hyddan, rakt mot de stora fångstgroparna, som älgarna snart ska jagas ner i. I fjärran hör de hur jägarna förbereder jakten. Kommer Saga och Emil att hinna rädda barnet innan det är för sent?

  Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Nattjakten besöks Glösa. Äventyret utspelar sig för 5000 år sedan, på stenåldern, då många människor var jägare. I Glösa finns både fångstgropar och hällristningar bevarade från den här tiden.

  • Köp 3 för 130,50 kr/st
  • Köp 10 för 123,25 kr/st
 82. Noa
  Noa
  Beskrivning
  Den här boken handlar om Noa som byggde en stor båt där han tog med sig sin familj och många djur. Du kan också läsa om detta i Bibeln i Första Mosebok 6:5 till 9:17.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 83. Noël
  Noël
  Beskrivning
  Det finns inget i hela världen som Noël önskar sig mer än en syster. Men när man inte riktigt passar in i det fina folkets Paris i slutet av 1800-talet, och när hon till allas fasa dessutom drar med sig löss till flickskolan så är det svårt att ens hitta en vän.

  Just när allt känns som mest hopplöst får hon en ny lärarinna, samtidigt som hon träffar någon som vänder upp och ner på allt. Den tolvåriga, hårda och tuffa Retti med hål i skorna och smutsiga kläder spelar fiol lika bra som Noël gör det dåligt. Kan de verkligen bli vänner? Och vem är egentligen den andra flickan?

  När så julen och Noëls födelsedag närmar sig drar en snöstorm in över Paris och tillvaron för både Retti och Noël ställs på ända igen ... Noel är en lekfull, rolig och underhållande kapitelbok med känslan av en klassiker, en berättelse om den välbärgade flickan som längtar efter en syster och träffar flickan från gatan som spelar så vackert på sin fiol. Kan de bli vänner? Vad är viktigt i livet? Är det viktigare att passa in än att göra det rätta?

  Noël vill ge läsaren en förståelse för att alla människor är olika och att det är bra! En förståelse för att alla människor har sina egna unika erfarenheter i rycksäcken som formar dem. Budskapet är framför allt att den som läser är högt älskad av himmelens Gud. Här möter vi den enkla, vardagliga tron på Gud: att pappa Gud är med i allt, att han tar hand om mig och att han gör mirakler. Människor är inte perfekta, människar kan göra fel, men Gud är den som ställer saker till rätta igen.

  Elisabeth MARIE Andersson är postulant på Alsike kloster. Där bor hon tillsammans med två systrar, tio flyktingvänner, en volontär, en god vän, tre katter, en kungs-pudelvalp, två åsnor och tre får. "Naturen här är underbar och atmosfären likaså. I kapellet ber vi tidebön varje dag och vi får allt som oftast träffa många olika människor från alla möjliga håll och kanter och sammanhang."

  200,00 kr
 84. Nöjesfält : skräck, sockervadd och svindlande snurrar
  Nöjesfält : skräck, sockervadd och svindlande snurrar
  Beskrivning
  Vilken är världens längsta berg-och dalbana? Varför ramlar inte vagnarna ur loopen? Och när uppfanns egentligen sockervadden? Häng med till en plats för drömmare, sagovärldar fyllda av spänning och dramatik men där ingenting är farligt på riktigt. Eller?

  Det här är boken för dig som älskar nöjesfält. Här kan du läsa om historierna bakom några av landets mest hisnande berg- och dalbanor, hur det går till när ett nöjesfält bygger ett riktigt läskigt skräckhus och hur många kilo nappar som faktiskt lämnas till Lisebergskaninerna varje vecka.

  Nöjesfält skräck, sockervadd och svindlande snurrar är en faktabok för dig som längtar efter pirr i magen. Här samsas historia, intervjuer, roliga fakta, fysik på nöjesfält och jakten på nya rekord. I boken försöker vi förklara allt det som får nöjesfältet att snurra.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 85. Operation framtiden
  Operation framtiden
  Beskrivning
  Del 5 i barnboksserien om Funkisfamiljen

  Järnspikar! Mios rullstol har fått punka igen!"

  Funkisfamiljen ska åka på semester men det är inte säkert att de kommer iväg. Mamma och pappa är så trötta och hängiga. Det känns som Vides mage är full av myror. Vem ska ta hand om Mio när mamma och pappa blir gamla? Vide vill hitta en lösning. Men är det verkligen Vides ansvar? Dags för Operaton framtiden!

  Böckerna om Funkisfamiljen handlar om Vide samt syskonen Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos, kan inte kan gå eller prata. Operation vän i nöd handlar om barns tankar om utsatthet. För vad händer när ett barn som inte kan prata behöver hjälp? Tillsammans med Mios lärare startar Vide Operation vän i nöd. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga.

  Seriens första bok, Operation slutstirrat, tar upp frågor om bemötande och kom ut hösten 2018. Seriens andra bok, Operation rädda sommarlovet, tar upp frågor om ovisshet och kom ut våren 2019. Seriens tredje bok, Operation dödsviktigt, handlar om döden och kom ut våren 2020. Seriens fjärde bok, Operation vän i nöd, handlar om utsatthet och kom ut hösten 2020. Spelet om Funkisfamiljen kom ut 2021.

  Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.

  Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk, Lilla hemlis-boken samt på Libris Lilla nej-boken, Lilla nätet-boken, Operation slutstirrat, Operation rädda sommarlovet, Operation dödsviktigt och Operation vän i nöd.

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 86. Operation Joktan
  Operation Joktan
  Beskrivning
  USA Today och Publishers Weekly bästsäljare

  ”Det var en helt perfekt dag – ända tills skottlossningen startade.”

  Nir Tavor är anställd av den israeliska försvarsmakten, men blir snabbt rekryterad som hemlig agent av säkerhetstjänsten Mossad.

  Nicole le Roux är en framgångsrik modell med en oväntad, dold talang.

  En terroristattack för dem samman, men arbetet tvingar dem från varandra – tills de plötsligt dyker upp i varandras väg igen. Men det är inte upplagt för någon romantik. Medan våldsamma, radikala krafter hotar att skapa kaos och ödeläggelse i Mellanöstern, måste de samarbeta för att stoppa extremisterna. Nicole tvingas bidra med sina värdefulla kunskaper och Nir genomför uppdrag ute i fält på sitt eget högst kontroversiella sätt. Varje nytt och nervpirrande steg under operationen för dem närmare sanningen – och närmare faran. Spänningsromanen är nästan omöjlig att lägga ifrån sig och bygger på såväl verkliga händelser som erfarenheter från Amir Tsarfatis tid inom det israeliska försvaret. På ett otroligt fängslande och mästerligt sätt belyser författarna hur avgörande världshändelser ofta utspelar sig i det fördolda, helt utanför massmedias insyn. Amr Tsarfati är född i Israel och har tidigare varit major inom det israeliska försvaret (IDF). Steve Yohn är en välkänd författare och redaktör.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 87. Ovanliga sporter
  Ovanliga sporter
  Beskrivning
  Vad drömmer du om att göra? Tycker du att de vanliga sporterna är ja, alldeles för vanliga? Då är det här boken för dig! Ovanliga sporter handlar om personer som vågar sticka ut.

  I nio kapitel träffar vi en person som håller på med en ovanlig sport. Det som gör sporterna ovanliga varierar. De kan vara farliga, konstiga, svåra eller helt enkelt okända.

  Kan man verkligen tävla i korvätning? Vad är Timbersport? Och hur går egentligen schack-boxning till?

  Genren kallar vi för fantasifull fakta. Just på grund av att böckerna har två syften. Lust och lärande i ett. Vi vill väcka tankar och ge inspiration till nya drömmar, samtidigt som läsaren får lära sig nyttiga (och ibland helt onyttiga) saker i mötet med texternas färgstarka karaktärer. Joel & Marie

  Joel Berglund är författare och bor i Värnamo med sin familj. Kommer ursprungligen från Stockholm. Joel har skrivit böcker i många olika genrer. Allt från deckare och läromedel till poesi och barnböcker. Ovanliga Sporter är den tredje fristående delen i serien Ovanliga Böcker.

  Marie Herzog frilansande illustratör, uppväxt i Arild (Kullaberg) som numera bor i Malmö. Marie har en MFA i design från HDK-Valand och har även undervisat i bildberättande. Främst illustrerar hon böcker; ett tiotal böcker riktade till vuxna som går Sfi, en sorg- och minnesbok för barn och unga, samt flera bilderböcker för barn.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 88. På väg
  På väg
  Beskrivning
  Det kristna livet är en vandring där vi varje dag får ta steg framåt tillsammans med Jesus. Vandringen är inte alltid enkel. Vi möter prövningar, uppförsbackar och ibland ställs vi inför svåra vägval. När Jesus kallade oss med orden följ mig var det till ett liv i lärjungaskap. På väg med frälsningen som mål kommer ge dig vad du behöver för att få den bästa möjliga start på din resa. Utöver det kommer du både rustas, uppmuntras och utmanas att fortsätta din vandring tillsammans med Jesus.

  Frågan om hur vi ska få fler människor att komma till tro på Jesus är oerhört viktig. Men frågan om hur vi ska kunna få människor att också förbli i tron är nog ännu viktigare. Denna bok kan hjälpa oss att komma närmare svaret på den frågan! Hans Jansson, förkunnare, författare och mentor

  • Köp 3 för 184,50 kr/st
  • Köp 10 för 174,25 kr/st
 89. Påskberättelsen för barn
  Påskberättelsen för barn
  Beskrivning
  Vad handlar påsken om, egentligen?

  Påsken är en högtid som har firats i flera tusen år. Den firas för att man vill minnas vad som hände i staden Jerusalem i Mellanöstern omkring år 33.

  Följ med nästan 2000 år tillbaka i historien och läs om vad påsken verkligen handlar om.

  Passar åldrarna 4-7 år.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 90. Påsken
  Påsken
  Beskrivning
  Den här boken handlar om varför vi firar påsk. Vill du veta mer kan du läsa om det i Bibeln på många ställen. Matteus kap 27 och 28, Markus kap 15 och 16, Lukas kap 23 och 24 och Johannes kap 19 och 20.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 91. Pastor : en livsberättelse av författaren till The Message
  Pastor : en livsberättelse av författaren till The Message
  Beskrivning
  I den här boken ger Eugene Peterson, författaren till den miljonsäljande bibelöversättningen The Message, sin livsberättelse som ett svar på frågan: Vad innebär det att vara pastor? När Peterson fick förfrågan från sitt samfund om att grunda en ny församling i Bel Air i Maryland tackade han till sin egen förvåning ja. På det sättet föddes Christ Our King Presbyterian Church. Men snart insåg Peterson att han inte riktigt visste vad en pastor förväntas göra. Han hade mött många pastorer i sitt liv och bara kommit att uppskatta ett fåtal av dem. Han visste att arbetets utmaningar skulle bli övermäktiga om han inte listade ut vad innebörden i hans jobb egentligen var. Därmed började en trettioårig resa in i själva hjärtat av detta ovanliga yrke pastor. Petersons självbiografi är en både vacker och mustig återgivning av ett liv och en tro som är starkt knutna till det jordnära landet, luften och människorna, något som format både Petersons kallelse och hans tro. Han avhandlar kyrkans kluvna relation till att behöva marknadsföra sig, problemet med megapastorer och den västerländska kyrkans överdrivna förtjusning i glitter och konsumism och berättar om sin egen motvision av vad det innebär att vara pastor i dag. Till slut upptäcker han att pastorskallelsen helt kan sammanfattas som att uppfatta och rikta uppmärksamheten mot det som sker just nu, människor emellan och i förhållandet till Gud .

  Eugene Peterson (1932 2018) var pastor, författare och professor emeritus vid Regent College i Vancouver. Han undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i flera år innan han blev församlingspastor. I sitt församlingsarbete i Bel Air i Maryland började han arbeta med den moderna bibelöversättningen The Message. Efter 30 år blev översättningen klar och har sedan dess spridits över hela den engelskspråkiga världen.

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 92. Pekbibeln
  Pekbibeln
  Beskrivning
  Hittar du ankorna? Och kan du hitta och räkna de tio äpplena? Vill du också räkna med Bibeln?

  Pekbibeln är en pek- och räknebok för de allra yngsta med sju olika ögonblick från Bibeln fulla av detaljer. Varje uppslag har en kort introducerande text att läsa för barnet och till höger finns en ruta med föremål för barnet att leta efter och räkna.

  Pekbibeln är tänkt som den första vägen in till Bibelns berättelser för barn i pekboksåldern och för vuxna och storasyskon som vill upptäcka Bibeln tillsammans med dem. Förutom att titta på alla detaljer får barnet även möjlighet att hitta och räkna de olika föremålen.

  De berättelser som finns med i Pekbibeln är: Skapelsen Noas ark Vandringen genom Sävhavet Ängeln som kommer till Maria

  Jesus födelse Det förlorade fåret Jesus som berättar om kärlek

  Boken riktar sig främst till barn i åldrarna 0-3 år. Illustratör: Moa Fagerlund Boken är i kartonnage med vadderad fram- och baksida

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 93. Planethjältarna
  Planethjältarna
  Beskrivning
  Planethjältarna

  Paul Kerensa & Ruth Valerio

  52 sätt att ta hand om Guds värld

  Hej! Har du märkt vilken härlig planet vi bor på? Fast den är inte riktigt sig lik. Det är mycket som har gått på tok, och djuren, växterna och människorna som lever här behöver verkligen hjälp. Vill du vara med oss och förbättra vårt stora, vackra, runda hem?

  Vi har en hel mängd fina förslag (52, för att vara exakt) på hur du kan vara med och rädda och skydda jorden som Gud gett oss. Du kan jobba med förslagen på egen hand, i skolan, med din familj och i kyrkan.

  Du kan bli en PLANETHJÄLTE! Och det finns många saker du kan göra för att bli en sådan hjälte allt från att cykla mer och välja fairtrade till att duscha kortare tid och återvinna saker.

  Du hittar en ny utmaning för varje vecka, inspiration och tips från verklighetens Planethjältar (ALLA är barn!), intressanta fakta, kloka bibelord och du får veta mer om varför det är så viktigt att bry sig om miljön och Guds skapelse. Du får klart för dig att ALLTING GÖR SKILLNAD! Var med oss och RÄDDA VÄRLDEN! (Känn ingen press!)

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 94. Pojken med brödet och fiskarna
  Pojken med brödet och fiskarna
  Beskrivning
  Den här boken handlar om en pojke som gav bort sin matsäck till Jesus som gjorde ett mirakel med den. Du kan läsa också om detta i Bibeln i Joh 4: 1-15.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 95. Prick till Prick
  Prick till Prick
  Beskrivning
  Massor av roliga prickar

  Gör klart bilderna i boken genom att binda samman prickarna. Vad kommer det att bli? Häng med på många roliga timmar av prick till prick aktiviteter och se hur bilderna växer fram.

  Från 3 år

  65,00 kr
 96. Räkna med Gud : han räknar med dig
  Räkna med Gud : han räknar med dig
  Beskrivning
  En vacker bok om livet, kärleken, problem och pengar.

  På ett avskalat och öppenhjärtigt sätt berättar Tommy och Karin från sina egna liv om hur de möttes, om utmaningen i att leva 150 mil från varandra, men också om profetiska tilltal och hur de gjorde när de bad fram en båt.

  Boken är fylld av såväl varma berättelser direkt från livet som dråpliga exempel, som varför Tommy fått bygga ut Karins del av garderoben.

  Men det handlar också om ekonomi, bön och tro och hur man kan få de här områdena i livet att fungera. I botten finns ett allvar och en undervisning om balans och att söka Guds rike först, som en livets kompass.

  Den här boken är skriven för dig som bättre vill förstå sambandet mellan att Gud vill ge dig allt du behöver utifrån sitt överflöd och hur viktigt det är att leva för Jesus för att inte tappa fotfästet.

  Tommy Lilja leder idag ett omfattande internationellt arbete över hela världen. Han har skrivit närmare 20 böcker som getts ut på flera språk. Karin Lilja är samtalsterapeut, chef, föreläsare och författare. Hon debuterade 2017 med boken När själen inte mår bra, som direkt blev en storsäljare. Räkna med Gud är den första bok de skrivit tillsammans.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 97. Rebusar för barn 7-9 år
  Rebusar för barn 7-9 år
  Beskrivning
  Gillar du att leka med ord? Utmana dig själv med rebusarna i den här boken. Rebusar är en rolig aktivitet och ett bra sätt att träna stavning, lära sig bilda ord och förstå deras sammansättning.

  Rebusar för barn 7-9 år är en aktivitetsbok som innehåller enkla rebusar för nybörjaren. De färgglada rebusarna är pedagogiskt konstruerade med tydliga bilder och ordval som är anpassade för barn i lågstadieåldern. Här finns en mängd olika sorters rebusar, ordpyssel och korsord i stegrande svårighetsgrad. Att lösa rebusar är ett underhållande tidsfördriv som dessutom utvecklar tankeförmågan - lycka till!

  STEN JOHNSON är en erfaren korsordskonstruktör med en bakgrund som speciallärare. Han har skapat ett stort antal pedagogiska aktivitetsböcker och korsordsböcker för barn och ungdomar.

  65,00 kr
 98. Resan går vidare
  Resan går vidare
  Beskrivning
  BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 99. Resan till Pannkakslandet
  Resan till Pannkakslandet
  Beskrivning
  Resan till Pannkakslandet är en fantasifull berättelse om en kaninfamilj som får vara med om ett spännande äventyr. En morgon när kaninfamiljen vaknar och är sugna på pannkaksfrukost så föreslår Pappa Kanin att de ska resa till Pannkakslandet. Hur kommer man dit kan man undra? Jo, har man en magisk säng som kan flyga överallt i hela vida världen så är det lätt som en plätt. De stöter dock på ett litet problem när flygknappen säger att de måste rimma för att sängen ska starta. Pappa Kanin kan inte rimma, kan Hoppis det? Kommer de i väg? Följ med på deras resa som är full av roliga upptåg .

  Resan till Pannkakslandet vill locka de små läsarna att leka med ord och rim.

  Jag har nu läst boken Resan till Pannkakslandet och är väldigt imponerad. Bokens uppbyggnad leder på ett enkelt och smart sätt in till samtal om både rim och pannkakor. Att på ett lekfullt sätt väva in ett pannkakrecept gav genast barnen jag läste den för en iver att själva göra pannkakor. Sagan är väldigt trevlig med fantastiska illustrationer som verkligen lyfter och förstärker själva berättelsen. Min personliga favoritdel i boken är i slutet där karaktärerna vill leka det äventyr de varit med om. Att skriva in det i en saga leder barnen in i en fantastisk lek. Det var just det barnen gjorde på min förskola när jag läste för dem. Toppenbra bok.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 100. Resan till Pannkakslandet. Lärarhandledning
  Resan till Pannkakslandet. Lärarhandledning
  Beskrivning
  Boken kan delas in i fem avsnitt som man kan arbeta med på olika sätt. Tanken med boken är att väcka språklust och på det sättet förstärka och utveckla den språkliga medvetenheten hos barnen. Språklig medvetenhet är när barnet självständigt tänker på språket, de börjar lägga märke till språkets form och kan skilja språket från dess betydelse. Det är en av grundstenarna inför läs- och skrivinlärningen. De olika språkmomenten återkommer genom hela boken, men de olika avsnitten har lite olika fokus.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 121

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå