Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Författaren tar med läsaren till historiska stationer där han finner etiska vägmärken för vår tid. Han fångar upp viktiga lärdomarna från besöken i benediktiniska kloster i Rom, i Luthers prästhem i Wittenberg, hos evangeliska smågrupper i Bedford och hos moderna och postmoderna sökare i vår tid då gamla moraliska vägmärken ifrågasätts.
Historien visar att det som lockar inte är rigida regler eller smarta kalkyler om vilka handlingar som ger mest nytta. Moralens livsnerv finns i att söka det goda som kan göra livet helare. Det var denna skönhet som lockade människor till radikala uppbrott så att de kunde koncentrera sitt liv på det allra viktigaste.
"Här finns historiska vägmärken för moralisk daning och etisk reflektion i vår tid. Denna bok fyller verkligen ett behov." Hans-Erik Nordin, etiker och biskop i Strängnäs "Äntligen en moralhistoria på svenska som visar moralens djupare sammanhang i människors längtan, tro och kamp för en godare värld." Arne Rasmusson, docent vid Umeås Universitet Det är också en bok för dem som, även om de inte delar kyrkans traditioner, vill lära sig hur visionen om det goda livet formas av de konkreta, praktiska sammanhang där vi lever våra vardagliga liv. ... Få saker är mer provocerande än en etik som får praktiska konsekvenser. Ur Ola Sigurdsons förord.
"När jag lyfte upp ultraljudskannern hade jag ingen aning om att de närmaste tio minuterna skulle få min värdegrund att vackla och få mig att slå in på en helt ny livsväg." Abby Johnson sade upp sig på sitt jobb i oktober 2009 – en vardaglig händelse som blev en toppnyhet över hela USA. Abby var nämligen chef för en abortklinik i Texas, och när hon slutade var det för att ansluta sig till abortmotståndarna i ja till livet-rörelsen. Den omedelbara anledningen var att hon för första gången hade hjälpt till under en abort och sett – på ultraljudmonitorn – vad som faktiskt hände… Djupt personligt och utlämnande – och med stor respekt för sina före detta kollegor och vänner på abortkliniken – berättar Abby om sin dramatiska livsresa – om tjejen ur den trygga kristna familjen som gjorde två aborter själv, brann för kvinnor i nöd och deras "rätt till självbestämmande", befordrades till chef för en abortklinik och utsågs till Årets medarbetare, uteslöts ur sin kristna församling, drabbades av verkligheten och bytte sida, drogs inför rätta, tvingades lämna sin nya kyrka… Drabbad av verkligheten lämnar ingen oberörd! Det unika med boken är att bilden som tecknas är brutalt ärlig, känslomässigt engagerande och ändå allt annat än svart-vit.
Boken består av två delar. Den första delen tar upp generella riktlinjer för det diakonala arbetet. Den andra delen innehåller fallbeskrivningar och ett konkret reflektionsverktyg. Här finns också underlag för samtalsträffar i arbetslaget.
Boken vill hjälpa kristna föräldrar att förbereda sina barn inför de tuffa utmaningar som kommer förr eller senare. Här får du 40 frågor med kortfattade,lättbegripliga svar att samtala om. Samtalen rör viktiga ämnesområden som Gud, sanning och livsåskådningar, Jesus, Bibeln och vetenskap. En ovärderlig resurs för dig som månar om dina barn.
”Jag önskar nästan att barnen hade varit små igen, så att jag kunde använda Natasha Crains bok ihop med dem.” – Nancy Pearcey, amerikansk författare Natasha Crain är en amerikansk författare och bloggare som driver hemsidan christianmomthoughts.com till stöd för kristna föräldrar. Hon har en akademisk examen i marknadsföring och statistik från UCLA och en examen i apologetik från Biola University. Hon är gift och har tre barn. Rusta dina barn är hennes första bok på svenska.
Har evangelium något att bidra med till etikens innehåll? Kan kristen tro tillföra något särskilt till en politisk etik? I luthersk tradition görs ofta en skarp skillnad mellan lag och evangelium. Detta bidrar till en uddlös politisk etik som saknar resurser för samhällskritik.
I Tro, moral och uddlös politik undersöker Carl-Henric Grenholm hur etiken utformas hos Martin Luther och tre nutida lutherska teologer: Helmut Thielicke, Gustaf Wingren och Gilbert Meilaender. I sin kritik av dessa menar författaren att etiken bör förankras inte bara i skapelsetanken utan också i kristologin och eskatologin. Den självutgivande kärlek som uppenbaras i Kristus har betydelse också för den politiska etiken