View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 163

Page
per sida
Fallande ordning
 1. ... och så vidare : 40 dramer med anknytning till kyrkoåret
  ... och så vidare : 40 dramer med anknytning till kyrkoåret
  Beskrivning
  Hur kan vi på bästa sätt ge liv och innehåll till berättelserna från Bibeln och erfarenheterna av vår kristna tro? Ett sätt är att använda drama. … och så vidare bjuder på 40 dramer utifrån kyrkoårets teman och texter. Många av dramerna går utmärkt att använda även vid flera olika tillfällen under kyrkoåret.

  448,99 kr
 2. 100 kreativa böner
  100 kreativa böner
  Beskrivning
  I den här boken får du konkreta, kreativa tips på hur man lär barn att be. I bibeln står det; "Av barns och spädbarns mun har du berett en makt" (Ps. 8:3). Det betyder att det händer något när barn ber högt! Så hur lär man dagens barn att be? Måste man säga till dem att sitta still, knäppa händerna och blunda för att möta Jesus eller kan man göra på något annat sätt? Jesus hör alla våra böner vare sig vi sitter still eller springer runt.

  Vad sägs om att bygga ett högt duplotorn där varje duplobit är en bön till Gud eller att alla får skriva/rita sin bön till Gud på en lapp som man lägger i en burk och sen får ta upp och be som middagsbön? Kategorier som exempelvis:
  - Bön för andra och varandra
  - Böner kopplat till undervisning
  - Förlåt-Böner m.m fyller boken på ett mycket inspirerande sätt.

  Alexandra Hyllerud och Birgitta Örjestad har många års erfarenhet av att jobba med barn och bön runt om i Sverige. De har stött på många frågor om hur man gör för att lära sin barn att be och har nu därför samlat 100 kreativa böner för både församling och familj i en och samma bok. Syftet är att barnen ska tycka det är roligt att be till Jesus och även lära sig hur man kan be och tacka Jesus tillsammans i sin familj eller barngrupp! En pocketbok som är lätt att ha med sig i väskan till samlingen, ha i kyrkan eller lättillgänglig hemma.

  Med kreativa bilder illustrerade av Eduardo S. Souza

  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 3. 500 tipsfrågor
  500 tipsfrågor
  Beskrivning
  Räddaren i nöden när det är bråttom...
  Du får en bok med 500 frågor, perfekt att plocka fram för en improviserad frågesport eller gissningstävling vid lägerelden. Dessutom medföljer en CD-skiva med frågrna, färdiga att skriva ut direkt på din skrivare. Naturligtvis kan du också skriva ut färdiga tipsfrågelappar där barnen fyller i sina svar.
  250 frågor är fördelade på 25 temafrågesporter, som till exempel Jul, Jeopardy, Berömda p-personer, Godis och Vilda Västern. Övriga 250 frågor kan du sätta samman som du själv önskar.Frågorna är lämpliga för barn i åldrarna 7-12 år.
  250,00 kr
 4. 502 tipsfrågor
  502 tipsfrågor
  Beskrivning
  Denna uppföljare till 500 tipsfrågor innehåller 502 helt nya frågor. Frågorna finns samlade i 50 olika tipsrundor. Varje tipsrunda innehåller 10 frågor, utom "Året runt" som förstås innehåller 12 frågor. På den medföljande cd-skivan finns pdf-filer, färdiga att skriva ut. Samtliga tipsrundor finns sparade på två olika sätt: • Som traditionella tipsrundelappar, en fråga per A4-blad. • Samtliga frågor på ett A4 – bra att ha om det regnar ute och ni istället vill sitta runt matbordet och svara på frågorna. 15 teman finns i två varianter: en lite enklare för barn och en lite svårare för vuxna. Perfekt att använda på sommaravslutningen eller julfesten! Cd-skivan innehåller också 10 svarslappar, färdiga att skriva ut. Barnfrågorna är lämpliga för åldrarna 7–12 år.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 5. Action
  Action
  Beskrivning
  Jesus vision sträcker sig längre än rättvisemärkt kaffe och ekologiska kläder. Han utmanar hela vårt sätt att tänka och vänder alla perspektiv upp och ner. En människa som förändrar världen låter sig därför förvandlas inifrån av den Gud som skapat allt. I Action finns vägledning och inspiration för att tillsammans med Jesus göra skillnad. Genom sju samlingar får gruppen i bön, ord och gärningar slå följe och låta visionen bli verklighet. Vi inbjuds, personligt och gemensamt, att leva evangeliet och med Jesus ta nästa steg.

  Action – tillsammans förändrar vi världen är ett inspirerande material för högstadie- och gymnasieungdomar som sammanför ungt engagemang med längtan att få göra skillnad. Till deltagarboken hör ledarhandledning med pedagogik, ledarskapssyn, inspiration och utförliga förslag till samlingsupplägg

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 6. Änglar och clowner
  Änglar och clowner
  Beskrivning
  Änglar & clowner är ett bildmaterial som är tänkt att användas med främst tonåringar för att prata om hur man ser på sig själv, manligt och kvinnligt eller relationer. Materialet består av 40 färgbilder med porträtt på 20 män och 20 kvinnor. En del av bilderna anspelar på de stereotyper som finns när det gäller manligt och kvinnligt, andra bryter mot fördomarna. Handledningen innehåller 11 olika övningar som kan ge inspiration till olika sätt att jobba med korten. Man kan till exempel •Välja en bild som representerar en egenskap man skulle vilja ha mer av. •Välja en karaktär och diskutera styrkor och svagheter. När behöver man plocka fram »krigaren« inom sig, och när blir den rollen ett hinder? •Välja en bild som representerar en karaktär som man skulle vilja byta liv med för en dag. •Välja tre bilder som tillsammans representerar egenskaper hos drömpartnern. 40 bilder i fyrfärg. Handledning med 111 övningar ingår
  395,00 kr
 7. Att arbeta med Empatidockor
  Att arbeta med Empatidockor
  Beskrivning
  Att arbeta med empatidockor är en handledning i hur man kan arbeta med empatidockor i barngruppen. Boken är rikt illustrerad och tänkt att ge både inspiration och konkreta tips. Hur börjar man? Vad ska man tänka på? Vilka misstag ska man försöka undvika? Handledningen tar också upp frågor som: - Empatidockan i gruppen. Hur förhindrar vi att empatidockan blir en .vanlig. leksak? - Dockan som samtalspartner. Vad krävs för att ett förtroende mellan docka och barn ska upprättas? - Dockor och pojkar. Hur får vi pojkarna . de som främst behöver träna på att sätta ord på sina känslor . att våga använda empatidockorna? I boken medverkar Jørn Martin Steenhold, som författat ett flertal böcker om barns utveckling, lärande och lek. Han beskriver bland annat vilka olika .klokskaper. (intelligenser) barn besitter, och hur empatidockan kan användas i relation till dessa. Medverkar gör också Judy Dawes, författare till boken Using empathy dolls with young children, som berättar om erfarenheter från empatidockornas användning i England.
  375,00 kr
 8. Att prata med barn om sexuella övergrepp
  Att prata med barn om sexuella övergrepp
  Beskrivning
  Konkret och lättläst om ett svårt men viktigt ämne. Hur samtalar man om sexuella övergrepp med barn? Vad gör man om man misstänker att ett barn har blivit utsatt . och vad gör man när det hänt? Allt det här tar handledningen Att prata med barn om sexuella övergrepp upp. Häftet kan användas separat, men kommer bäst till sin rätt när det används tillsammans med boken Peter-Alexander den store. Handledningen innehåller dessutom förslag på diskussionsämnen utifrån Peter-Alexander den store, samt en utförlig lista på vart man kan vända sig om man har fler frågor.
  150,00 kr
 9. Att räkna med barn : i specifika matematiksvårigheter
  Att räkna med barn : i specifika matematiksvårigheter
  Beskrivning
  Barn i specifika matematiksvårigheter, dyskalkyli, finns runt omkring oss i våra barngrupper och utslagningen bland dem är tyvärr mycket stor. Det finns sannolikt lika många barn med dyskalkyli som det finns barn med dyslexi. Hur kan vi som pedagoger träna oss att i framtiden identifiera dessa barn? Barn med dyskalkyli har ofta svårt att planera sin tid och att arbeta efter arbetsschema. De klarar inte enkel problemlösning vilket, förutom svårigheter i matematikundervisningen, ofta ger dem problem i många vanliga vardagssituationer. I boken ges exempel på: - Hur vi pedagoger kan träna oss i att skilja på allmänna matematik- svårigheter och specifika matematiksvårigheter. - Hur vi identifierar barn med dyskalkyli. - Olika typer av svårigheter som dessa elever har i matematik och även i andra ämnen. - Att arbeta didaktiskt och praktiskt i undervisningen med barn med dyskalkyli. - Hur kan vi stärka självkänslan hos dessa barn och hitta bra arbetsmodeller som de kan använda. - Här ges exempel hur man tränar deras matematiska medvetenhet och hjälper dem att övervinna sina svårigheter med den grundläggande matematiken. - Hur kan vi förmå dessa barn att avancera till en betydligt högre matematisk nivå. - Hur arbetet bland berörd skolpersonal kan samordnas så att goda resultat uppnås. - Hur man organiserar arbetet så att undervisningen får en bra struktur och att barnen tränas i att tillämpa ett processorienterat arbetssätt. - Hur man undviker låsningssituationer där barnen inte förmår behålla en färdighet eller kunskap från den ena stunden till den andra.
  285,00 kr
 10. Ballong Alltid älskad 10-pack
  Ballong Alltid älskad 10-pack
  Beskrivning
  Hjärtformad ballonger med ”Alltid älskad” tryckt på ena sidan. Ballongerna säljs i förpackningar med 10 ballonger i varje. Du kan välja att köpa med eller utan pinne. 30 cm ballong
  • Köp 3 för 63,00 kr/st
  • Köp 10 för 59,50 kr/st
  • Köp 25 för 56,00 kr/st
 11. Barn berättar bibeln
  Barn berättar bibeln
  Beskrivning
  Boken är avsedd för de som berättar bibeln för barn. Kan användas i skolan, kyrkan eller hemma
  150,00 kr
 12. Barnen i Svenska kyrkan : teologiska reflektioner om en kyrklig praktik
  Barnen i Svenska kyrkan : teologiska reflektioner om en kyrklig praktik
  Beskrivning

  Barnen ska ha en särställning i Svenska kyrkan, står det i kyrkoordningen. Men vad betyder det i praktiken? Vilka möjligheter ligger i mötet med de tusentals barn mellan 0 och 13 år som sker varje år?

  Genom intervjuer med tre olika målgrupper i två svenskkyrkliga församlingar: anställda, förtroendevalda samt föräldrar belyser och diskuterar Niclas Blåder olika aspekter av Svenska kyrkans verksamhet för barn. Hur ser verksamheten ut i dag? Vilken teologisk grund har man för arbetet med barn, och hur utvärderas det? Resultaten av intervjuerna är viktig kunskap för alla i Svenska kyrkans församlingar.

  Barnen i Svenska kyrkan - teologiska reflektioner om en kyrklig praktik vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med eller för barn i församlingen. Niclas Blåder är präst och forskare vid kyrkokansliet i Uppsala.

  125,00 kr
  • Köp 3 för 174,25 kr/st
 13. Barnens kyrkoår
  Barnens kyrkoår
  Beskrivning
  Barnens kyrkoår är en bok som lyfter fram 12 av årets helger med texter och aktiviteter inom sina speciella teman. Tanken är att Föräldrar eller Lärare ska samtala om temat med hjälp av sagor och Bibeltexter, sjunga, leka, spela, rimma och tillverka-pyssla.
  Ej årsbunden. Kan användas år efter år.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 14. Barnens Kyrkoår - idéer för lek och samtal kring kyrkoårets helger
  Barnens Kyrkoår - idéer för lek och samtal kring kyrkoårets helger
  Beskrivning
  Månadsbok och Ledar-handledning.

  För att också församlingen ska kunna vara aktiv med kyrkoårets helger, i förväg eller efteråt, finns Månads-boken med 30 sidor med 12 olika helger, inledning, tips och idéer. Ledarhandled-ning ingår. I upphängt läge 31 x 60 cm.

  130,00 kr
 15. Barnens kyrkoår Ledarhandledning
  Barnens kyrkoår Ledarhandledning
  Beskrivning
  Ledarhandledningen innehåller tankarna kring användning av Barnens kyrkoår i terminsar-betet.

  Där finns ockå sidor som behövs för kopiering för övningar, pyssel och aktiviteter.
  Handledningen kan användas för både boken 3-6 år och 1-2 år.

  50,00 kr
 16. Berätta med en tumstock
  Berätta med en tumstock
  Beskrivning
  Tumstocken är ett enkelt hjälpmedel – men den kan användas för att fånga åhörarnas uppmärksamhet på ett alldeles speciellt sätt. Göran Nordfeldt presenterar i Berätta med en tumstock enkla tips och förslag till hur du kan presentera Bibelns berättelser och illustrera dem med bilder du skapar genom att vrida tumstocken på olika sätt. Att se bilden växa fram, vridning för vridning, och samtidigt kunna vara med och gissa vad det ska bli skapar ett spänningsmoment som håller kvar publikens uppmärksamhet. Tumstocken är enkel att använda, men ger mångfalt tillbaka! Göran Nordfelt, också känd som Mr Goran, har under många år arbetat som kristen illusionist, vilket har gett honom stor erfarenhet av att med enkla men överraskande hjälpmedel trollbinda en pu
  • Köp 3 för 184,50 kr/st
  • Köp 10 för 174,25 kr/st
 17. Berätta med papper : vik och experimentera för att berätta om Gud
  Berätta med papper : vik och experimentera för att berätta om Gud
  Beskrivning
  Att göra något med ett konkret material medan man berättar, skapar en förväntan hos dem som lyssnar – ”vad ska det bli?”. Dessutom kan det färdiga resultatet ofta innebära en överrasknings­effekt – ”tänk att de där pappersbitarna plötsligt blev en stege!” Berätta med papper ger tips om hur du kan vika och experimentera med papper för att nå just detta resultat. Du fångar åhörarnas uppmärksamhet och förstärker samtidigt ditt budskap. Till varje tips finns ett eller flera förslag på hur du kan anknyta till en biblisk poäng eller berätta något om Gud. LäsarrösterJättebra ide` och bok. Arbetar inom dövkyrkan. Letar just efter sådana böcker som denna. Gun-Marie Heldestad
  • Köp 3 för 184,50 kr/st
  • Köp 10 för 174,25 kr/st
 18. Bilder och idéer
  Bilder och idéer
  Beskrivning
  Arbetsmaterial för presentation av bibeln och den kristna tron.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 19. Bokbrev Bildserie
  Bokbrev Bildserie
  Beskrivning
  14 bilder till samlingarna kring kyrkorummet och gudstjänsten. Bilderna kan användas på olika sätt och kan delas ut vid sammankomsterna. Kan också användas som t.ex. inbjudningskort. Ett förslag på hur bilderna kan användas följer med i förpackningen.
  Bilderna är illustrerade av Dick Stenberg
  170x150 mm
  50,00 kr
 20. Bön med alla sinnen : bönestationer för alla åldrar
  Bön med alla sinnen : bönestationer för alla åldrar
  Beskrivning
  Bön med alla sinnen är en praktisk hjälp för den som vill skapa en bönevandring, ordna bönestationer i gudstjänsten eller en böneaktivitet i smågruppen. Här finns idéer för både barn, tonåringar och vuxna. Totalt innehåller materialet 50 olika stationer, många med förslag på hur man kan variera upplägget. En regnbåge, ett par hörlurar, ett stort fruktfat, ett fingeravtryck, krossade lerskärvor, post it-lappar … Allt kan bli redskap för att inspirera till olika sätt att uttrycka tacksamhet till Gud, be Gud om hjälp eller lyfta fram någon annan i förbön
  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
 21. Bygga trygghet - Pedagoghäfte
  Bygga trygghet - Pedagoghäfte
  Beskrivning
  Övningar och diskussionsunderlag för personalen.
  100,00 kr
 22. CD Kyrkoåret i foton 2012/13
  CD Kyrkoåret i foton 2012/13
  Beskrivning
  Samtliga foton ur Kyrkoårets gudstjänster 2012/2013 på cd, att fritt använda i församlingens verksamhet Illustratör: Martin Reftel & Jessica Reftel Evans 65 bilder
  75,00 kr
 23. Den röda tråden genom GT + plansch
  Den röda tråden genom GT + plansch
  Beskrivning
  Bibeln är grunden för vår tro. Trots det ser vi att bibelkunskapen blir sämre och sämre i vårt land, även bland aktivt kristna. Detta material vill verka för att öka bibelkunskapen och intresset för Bibeln. Den röda tråden genom GT är en handledning med 16 inspirerande bibelsamlingar för 9-12 åringar som hjälper dig som barnledare att på ett pedagogiskt och kreativt sätt presentera Bibeln för barnen i din barngrupp. En stor plansch med en översikt över Gamla testamentet medföljer.
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 24. Det stora scoopet
  Det stora scoopet
  Beskrivning
  Ett kopieringsunderlag med tre dramer som passar bra att använda tillsammans med konfirmander, exempelvis inför familj och släkt. Det stora scoopet utspelar sig i himlen, dit tre journalister blivit inbjudna för att göra interv˜juer. De får prata med Paulus, Lukas, Johannes Döparen – men också med Judas! Vad gör den störste av alla förrädare i himlen? Jesus och den stora uppståndelsen handlar om Jesu liv och uppdrag. Dramat är delvis skrivet på vers. Kärlekens väg handlar om hur Gud skapar världen, men får se sin skapelse brytas ner av våld och ondska. Jesus blir vägen – kärlekens väg – till en upprättad värld
  125,00 kr
 25. Din tro, Din väg, Ditt liv - Tonårsask
  Din tro, Din väg, Ditt liv - Tonårsask
  Beskrivning
  60 kort med andakter för tonåringar och unga vuxna.

  Varje kort består av en lättillgänglig text, ett bibelord och en fråga att reflektera över. Du har bara ett liv: Hur väljer DU att leva det?

  • Köp 3 för 94,50 kr/st
  • Köp 10 för 89,25 kr/st
 26. Drama för familjegudstjänsten
  Drama för familjegudstjänsten
  Beskrivning
  20 dramer, knutna till kyrkoårets teman, som passar för alla åldrar.

  Dramerna kräver inte så mycket förberedelser och är enkla att öva in. De är tänkta att spelas av vuxna, men i några dramer finns även barnroller.

  Dramat kan följas av en kort kommentar, en predikan eller ett samtal med barnen. Eller så kan dramerna tala för sig själva och vara predikan i familjegudstjänsten

  325,00 kr
 27. Dramagestaltning för konfirmander
  Dramagestaltning för konfirmander
  Beskrivning
  Isabella Amirell är dramapedagog, och i detta material presenterar hon 12 gestaltningar utifrån Bibelns berättelser. Övningarna är lekfulla och kräver ingen repetition i förväg – det är skapandet i nuet som är det viktiga. Konfirmanderna får använda alla sina sinnen när de arbetar med bibeltexten, och som en bonus har man dessutom roligt tillsammans under tiden! Här finns också tips på lekar och uppvärmnings­övningar.
  • Köp 3 för 243,01 kr/st
  • Köp 10 för 229,50 kr/st
 28. Dramagestaltning i gudstjänsten
  Dramagestaltning i gudstjänsten
  Beskrivning
  Dramagestaltning i gudstjänsten är ett inspirationsmaterial för den som vill utveckla dramaarbetet i gudstjänstsammanhang. För här handlar det inte om teater i kyrkorummet som spelas upp inför en gudstjänstpublik – utan ett drama där alla inbjuds att delta. Skillnaden mellan drama och teater är att i teaterformen finns en scen, skådespelare och publik. I dramaformen är alla delaktiga, var de än befinner sig i rummet. Just detta är tanken med gestaltningarna i denna bok – att engagera gudstjänstdeltagarna. När vi blir involverade i dramat och fantasin och känslorna sätts i rörelse, då blir textens innehåll levande för oss. Dramagestaltning i gudstjänsten innehåller 15 olika gestaltningar från Gamla och Nya testamentet. Gestaltningarna använder olika dramatekniker som du kan variera på många olika sätt. Du får konkreta tips på hur du startar dramaaktiviteter i en grupp, hur du kan värma upp inför repetitioner och hur du själv kan utvecklas som ledare.
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 29. Dramaövningar för alla
  Dramaövningar för alla
  Beskrivning
  Dramaövningar handlar inte bara om teater – de handlar om hela livet. Genom lekfulla övningar kan vi skapa trygghet och tillit i en grupp och låta deltagarna öva koncentrationsförmåga, samarbete och förmågan att bekräfta varandra. Olika improvisationsövningar låter oss utmana oss själva, vår fantasi och vår förmåga att interagera med andra.

  En gemensam nämnare i många övningar är också känslouttrycken. Hur visar jag glädje, sorg, frustration, misstänksamhet, lycka, blyghet, avundsjuka …? Sådana övningar hjälper oss att komma närmare våra egna känslor, vilket i sin tur ökar vår empatiska förmåga.

  Författarna David Oest (dramaledare och skådespelare) och Jonna Ekdahl (dramapedagog och skådespelare) delar med sig av sin långa erfarenhet av arbete med dramaövningar i grupper.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 30. Fånga orden
  Fånga orden
  Beskrivning
  Handledning till Livslust och växtvärk.

  Ideér för hur man kan arbeta med dikter och poetiska texter.

  85,00 kr
 31. Fest
  Fest
  Beskrivning
  Det oumbärliga häftet för dig som vill ha ett kul inslag på samlingen, en rolig programpunkt på julfesten eller en trivsam lägerkväll. Fest! innehåller tre avdelningar: - Klurigheter: 10 kluriga papper som du fritt får kopiera. Hitta verktygen som finns gömda i meningarna, lista ut vilka ord som är synonymer, hitta de dubbeltydiga orden, klurig frågesport... Klurigheterna passar lika bra till festen som till en stunds avkoppling runt fikabordet. - Vad hade hänt-gåtor: Du berättar slutet på en historia, och så får dina åhörare leka detektiver för en stund. Varför slog taxichauffören ner sin passagerare? Hur hade den döde mannen hamnat mitt på fältet? Vem är främlingen i bilen? En riktig utmaning för .de små grå.! - Lekar: Här finns underhållningslekarna som är lika roliga att delta i som att titta på. Snick-snack-luffarschack och Populära procent kommer garanterat att engagera publiken och locka till många skratt! Fest! är i första hand tänkt för ungdomar och vuxna, men i blandade lag kan barnen mycket väl delta och ha roligt tillsammans med de vuxna.
  150,00 kr
 32. Följ med genom Apostlagärningarna
  Följ med genom Apostlagärningarna
  Beskrivning
  Att läsa Apostlagärningarna är som att läsa en äventyrsbok. Vi möter mustiga berättelser, magiker, upprorsmakare och änglar. Vi läser om mord och andar. Vi möter de första kristna, Gud och – inte minst – oss själva. Följ med genom Apostlagärningarna är ett bibelstudiematerial för unga ledare och andra 18–19-åringar. Med utgångspunkt i Apostlagärningarna knyts bibeltexten samman med unga människors liv idag. En perfekt bok att sätta i händerna på alla unga konfirmandledare och andra ungdomar i församlingen, som vill fördjupa sin tro och bibelläsning! Om författarna: Beatrice Lönnqvist är stiftsadjunkt för konfirmand och ungdom i Stockholms stift och Jonas Persson är t f kyrkoherde i Högalids församling.
  100,00 kr
  • Köp 3 för 127,50 kr/st
 33. Följ med genom Lukasevangeliet
  Följ med genom Lukasevangeliet
  Beskrivning
  Att läsa Lukasevangeliet är som resa att genom den miljö som Jesus levde i. Vi möter Jesus liknelser och berättelsen om Maria som fick besök av en ängel. Vi läser om prövningar och sorg men också om nattvard, bön och vänskap. Följ med genom Lukasevangeliet är ett bibelstudiematerial för unga ledare och andra 16–17-åringar. Med utgångspunkt i Lukasevangeliet knyts bibeltexten samman med unga människors liv idag. En perfekt bok att sätta i händerna på alla unga konfirmandledare och andra ungdomar i församlingen, som vill fördjupa sin tro och bibelläsning! Om författarna: Kristin Elf är kyrkoherde i Tolfta församling och Pia Toftenius är församlingspedagog i Visby domkyrkoförsamling
  • Köp 3 för 127,50 kr/st
 34. Galleriet barnverksamhet CD
  Galleriet barnverksamhet CD
  Beskrivning
  100 bilder varav 15 i färg. CD skivan fungerar på PC och Mac.

  125,00 kr
 35. Galleriet kyrkoåret
  Galleriet kyrkoåret
  Beskrivning
  Galleriet: Kyrkoåret är en cd-skiva med bilder som du fritt får använda i din verksamhet. Här finns en bild för varje sön- och helgdag under hela kyrkoåret. Till stora högtider som jul och påsk finns flera olika motiv att välja mellan. Susanne Perssons uttrycksfulla bilder gör att din agenda kan få det där ”lilla extra”. Skivan innehåller 85 olika lineartbilder (svart-vitt). 15 av dessa finns dessutom i färg. Totalt alltså 100 bilder. Färgbilderna finns dessutom sparade i extra stort format, så att du kan använda dem till omslag, affischer och liknande.

  150,00 kr
 36. Galleriet Kyrksymboler
  Galleriet Kyrksymboler
  Beskrivning
  Galleriet: Kyrksymboler är en cd-skiva med bilder som du fritt får använda i din verksamhet. Här finns ljus, kors, duvor, kristussymboler, treenighetssymboler, änglar, händer och mycket, mycket annat. Anders Lagerdahls vackra, stämningsfyllda och effektfulla bilder gör att din trycksak, ditt brev eller din agenda kan få ”det där lilla extra”. Skivan innehåller 85 olika lineartbilder (svart-vitt). 15 av dessa finns dessutom i färg. Totalt alltså 100 bilder. Färgbilderna finns dessutom sparade i extra stort format, så att du kan använda dem till omslag, affischer och liknande.

  225,00 kr
 37. Glänta på dörren till Bibelns värld
  Glänta på dörren till Bibelns värld
  Beskrivning
  Änglar, skapelsen och 19 andra teman Ett enkelt ord kan väcka stora tankar. Vänner, Jesus, familj, skapelsen, ljus - mycket ryms i dessa ord.
  I den här boken sätts orden i en kristen kontext, och i varje tema blandas barnens perspektiv med Bibelns texter för att väcka tankar och funderingar att prata vidare om.
  Glänta på dörren till Bibelns värld är ett inspirerande arbetsmaterial för dig som är pedagog, musiker eller ledare i kyrkans barnverksamhet. Boken innehåller över 30 nyskrivna sånger, och både noter och CD med samtliga låtar medföljer. Boken och sångerna är skrivna av Andreas Kvist, församlingspedagog, och Mimmi Kvist, informatör, båda verksamma inom Svenska kyrkan
  • Köp 3 för 328,50 kr/st
  • Köp 10 för 310,25 kr/st
 38. Goda grupper : med pedagogisk dramalek
  Goda grupper : med pedagogisk dramalek
  Beskrivning
  Goda grupper ger konkreta tips på hur du kan använda dramalek som metod för att skapa en trygg och harmonisk grupp. I Goda grupper får du som ledare konkreta verktyg för att kunna - kartlägga en grupps hierarkier - upptäcka de informella ledarna i en grupp - uppmuntra nya kontakter och kompisrelationer - få med de passiva och återhållsamma barnen - skapa vi-känsla och sammanhållning - långsiktigt skapa trygghet och tolerans - ha roligt och skratta tillsammans! Materialet fungerar som stöd för dig som redan arbetar med dramalek, eller som handledning för dig som vill sätta igång. Boken innehåller ca 90 övningar, många med förslag på varianter. Boken är indelad i sex huvudkapitel, med rubriker som .Lär känna din grupp., .Stärka självkänslan. och .Motverka och förebygga mobbning.. I varje kapitel får du förslag på en mängd olika övningar som kan användas för att fokusera på just detta ämne. Här får du också tips på hur du som ledare kan agera i olika situationer . lika väl som exempel på fällor och vanliga misstag som är bra att undvika! Goda grupper kan användas som material i ett eget, fristående projekt, men fungerar lika bra som en del i ett mer heltäckande ämne som till exempel livskunskap. Författaren Camilla Strömberg är utbildad drama¬pedagog och har stor erfarenhet av att arbeta med grupper. Hennes övningar och arbetssätt går att använda i alla åldrar, från förskola till och med gymnasium.
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 39. Godly play - Heliga berättelser i GT
  Godly play - Heliga berättelser i GT
  Beskrivning
  Godly play – heliga berättelser i GT är den första boken om Jerome W. Berrymans bibelberättarmetodik på svenska. Denna version är reviderad med en ny berättelse om Bibeln.

  Att ge barn ett språk för att tänka på, tala om och uttrycka kristen tro – det är syftet med Godly play, ett förhållningssätt och en metod för att förmedla Bibelns berättelser. En Godly play-samling är en helhet: ledaren bjuder in barnen till att lyssna till en berättelse som följs av gemensamma ”undringar”, lek med berättelsematerialet, en enkel fest och bön. Godly play passar grupper med barn mellan två och tio år, och berättartekniken kan användas för alla åldrar.

  Godly play – heliga berättelser i GT innehåller berättelser från Gamla testamentet, men också om Bibeln, kyrkan och tron.

  Godly play har sin grund i Montessoripedagogiken och författaren Jerome W. Berryman kallar Godly play för sin tolkning av andligt lärande inom Montessoripedagogiken. Det är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn, ett sätt som stöder, utmanar, ger näring till och leder deras andliga sökande. Boken innehåller också information om och kontaktuppgifter till nätverk med andra användare av metoden här i Sverige.

  475,00 kr
 40. Godly play - Liknelser och julens liturgiska berättelser
  Godly play - Liknelser och julens liturgiska berättelser
  Beskrivning
  Boken Godly play – Liknelser och julens liturgiska berättelser innehåller berättelser om advent och jul och liknelser ur Nya testamentet. Tillsammans med övriga titlar i serien Godly play innehåller den material- och planeringsförslag för hela kyrkoåret. Godly play – Liknelser och julens liturgiska berättelser innehåller en reviderad inledning samt reviderade kapitelrubriker enligt den senaste engelska utgåvan.

  I Godly play vill man ge ett språk för att tänka, tala om och uttrycka kristen tro. Barnen bjuds in att delta i berättelserna och att undra tillsammans. I leken – ett naturligt och tryggt uttryckssätt för barn, kan de på egen hand arbeta vidare med sina funderingar. Godly play har sin grund i Montessoripedagogiken och författaren Jerome W. Berryman kallar Godly play för sin tolkning av andligt lärande inom Montessoripedagogiken. Det är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn, ett sätt som stöder, utmanar, ger näring till och leder deras andliga sökande. Boken innehåller också information om och kontaktuppgifter till nätverk med andra användare av metoden här i Sverige.

  Godly play är för dig som arbetar med barn i åldrarna 2-10 år men även för konfirmandgrupper och vuxengrupper.

  • Köp 3 för 369,75 kr/st
 41. Godly play - Påskens och pingstens berättelser
  Godly play - Påskens och pingstens berättelser
  Beskrivning
  Godly play har sin grund i Montessoripedagogiken och är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn där de genom lek får ett språk för att tänka och tala om kristen tro och andligt sökande.

  Godly play - påskens och pingstens berättelser innehåller berättelser för fastan, påsk och pingst. Här hittar du också berättelser om de som följde Jesus, nattvarden, aposteln Paulus, mässan och om treenigheten. De flesta berättelserna är liturgiska, men det finns även en del heliga berättelser från Nya Testamentet.

  Godly play skapar möjlighet för barn att uppleva Bibelns spännande berättelser baserade på montessoripedagogiken. I Godly play delges barnen berättelserna, spännande figurer och en stor variation av aktiviteter som uppmuntrar dem att söka och finna sina egna svar på trons frågor.

  Bokens tematik bjuder in barnen att fundera över sig själva, Gud och världen på ett sätt som är lekfullt och meningsfullt. Godly play uppmuntrar barnen att använda sin nyfikenhet och fantasi att uppleva mysteriet och glädjen med Gud.

  Godly play passar i första hand dig som arbetar med barn, men metoden kan även användas exempelvis i konfirmand- och bibelstudiegrupper.

  • Köp 3 för 395,25 kr/st
 42. Gör bibeltexten levande! : 40 dramer för gudstjänst och barnsamling utifrån kyrkoåret
  Gör bibeltexten levande! : 40 dramer för gudstjänst och barnsamling utifrån kyrkoåret
  Beskrivning
  Ett bra drama gör bibeltexten levande. Genom att lyfta in dramat i gudstjänsten får vi hjälp att uppleva de stora hög-tiderna, men vi utmanas också att reflektera kring de texter som kan upplevas som svåra. Gör bibeltexten levande! bygger på kyrkoårets texter och teman, och varje drama följs upp med en kort reflektion som kan ligga till grund för samtal.

  450,00 kr
 43. Gud är död
  Gud är död
  Beskrivning
  Påskdrama
  35,00 kr
 44. Gud och jag och alla bubblande känslor! : 12 samlingar för öppna förskolan
  Gud och jag och alla bubblande känslor! : 12 samlingar för öppna förskolan
  Beskrivning
  Gud och jag . och alla bubblande känslor är en handledning uppbyggd på samma sätt som Gud och jag . och allt vi kan! Samlingarna har fokus på våra känslor. Gud har skapat oss med känslor, och därför får vi känna oss glada, ledsna, arga, rädda, spralliga . alla känslor är tillåtna! Till handledningen finns också ge bort-häftet Älskade barn 2.
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 45. Gud och jag och allt vi kan! : 11 samlingar för öppna förskolan
  Gud och jag och allt vi kan! : 11 samlingar för öppna förskolan
  Beskrivning
  Gud och jag . och allt vi kan är en handledning med enkla samlingar för barn och föräldrar som kommer till öppna förskolan. Samlingarna har fokus på Gud som en god skapare, som tycker om och är rädd om allt skapat! Barnen får visa allt de kan göra med sina händer, fötter, ögon, öron . De kan ju nästan allt! Dessutom finns tips om hur man kan knyta samlingens tema till någon form av aktivitet, så som pyssel, lek, sång eller gudstjänst. Till handledningen finns också .ge bort.-häftet Älskade barn.
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 46. Gud och jag och sprakande färger : 12 samlingar för öppna förskolan
  Gud och jag och sprakande färger : 12 samlingar för öppna förskolan
  Beskrivning
  12 samlingar som utgår från olika färger och påminner om Guds skaparglädje och vilken rikedom det är att vi är olika. Några samlingar utgår från påsk, Kristi Himmelsfärdsdag och pingst.Till handledningen finns även ge bort-häftet Älskade barn 4 av Linda Alexandersson.
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 47. Gud och jag och vimsiga spindlar : 11 samlingar för öppna förskolan
  Gud och jag och vimsiga spindlar : 11 samlingar för öppna förskolan
  Beskrivning
  En handledning med enkla samlingar för barn och föräldrar som kommer till öppna förskolan. Samlingarna kopplar samman kända barnsånger och ramsor med bibelberättelser och hjälper oss på så sätt att lära oss mer om Gud och oss själva. Dessutom finns tips på hur man kan knyta samlingens tema till någon form av aktivitet, som att pyssla, leka eller upptäcka gudstjänstrummet. Bland tipsen finns också förslag till adventssamling och julfest.
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 48. Gudstjänst med barn
  Gudstjänst med barn
  Beskrivning
  Tips och ideér för gudsjänster där barn deltar.
  50,00 kr
 49. Handbok i Bibliodrama : när ord möter liv
  Handbok i Bibliodrama : när ord möter liv
  Beskrivning
  I ett bibliodrama samlas ett antal deltagare kring en bibeltext. Tillsammans får de utforska texten och undersöka vad den kan betyda här och nu. Var och en får möjlighet att känna igen sig själv i de människor, miljöer och händelser som Bibeln berättar om. Bibliodrama innebär att läsa Bibeln med både kropp och själ, med både känslor och intellekt. Genom uppvärmning, textläsning, mångsidigt kreativt arbete, delande och reflektioner får deltagarna förkroppsliga texten. I bokens första del presenteras de »byggstenar « som tillsammans skapar ett bibliodrama. I den andra delen bidrar bibliodramaledare med exempel och erfarenheter från genomförda bibliodraman. Handbok i bibliodrama är en praktisk vägledning för den som är nyfiken på arbetssättet, lika väl som inspiration till den erfarne bibliodramaledaren.
  • Köp 3 för 342,00 kr/st
  • Köp 10 för 323,00 kr/st
 50. Hat hat hat - vad gör man?
  Hat hat hat - vad gör man?
  Beskrivning
  Ett mysteriespel om hat - vad gör man? Skrivet för konfirmander man kan användas i andra sammanhang.
  50,00 kr
 51. HELA familjen!
  HELA familjen!
  Beskrivning
  Boken försöker ge ord åt några tankar kring familjens situation idag. Vi får dela några människors erfarenhet av livet och kärleken. Boken vill hylla kärleken.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
 52. Hemmakyrka
  Hemmakyrka
  Beskrivning
  Dela tro och Bibel med varandra oavsett ålder! Hemmakyrka är hjälpen för grupper med blandade åldrar, exempelvis hemgruppen eller familjen, som längtar efter att läsa Bibeln tillsammans. Genom sin kreativa utformning erbjuds ett stort utbud av perspektiv och uttryck, vilket gör att alla har något att bidra med i mötet med bibeltexten.
  Hemmakyrka består av sju samlingar med frågor och illustrationer framtagna för att passa olika åldrar och erfarenhetsnivåer.
  Boken bygger på nyfikna frågor, öppna samtal och kreativt utforskande!
  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 53. Himmelrik : hösttermin
  Himmelrik : hösttermin
  Beskrivning
  Himmelrik är ett söndagsskolmaterial som följer kyrkoårets rytm. Bibelberättelserna är oftast hämtade ur någon av de bibeltexter som hör till söndagens tema. I denna del finns material för hela höstterminen. Vissa söndagar finns i två versioner, vilket gör att innehållet totalt omfattar material till 29 träffar. Till varje söndag finns: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln eller Bibeln för små och stora. •Samtalsfrågor •Introduktion och återknytning i gudstjänsten •Minnesvers •Bön •Förslag på två lekar •Förslag på två pyssel •Målarbild •Pysselblad Materialet är tänkt för barn i åldersgruppen 4–8 år. Hela materialet är utformat som en rik idébank som du kan ösa ur under flera terminer och anpassa söndagskolträffen till just din grupp. Det gör materialet lättanvänt för både den erfarne och den nyblivne ledaren. En viktig utgångspunkt har varit att materialet ska vara enkelt att använda, för så väl anställda som frivilligledare. Varje träff ger gott om inspiraion, utan att kräva så mycket förberedelsetid.
  • Köp 3 för 637,51 kr/st
 54. Himmelrik : vårtermin
  Himmelrik : vårtermin
  Beskrivning
  Himmelrik, vårterminen Söndagsskolmaterial för åldrarna 4–8 år Martina Hansson, Karin Lindell, Ingela Olander och Helena Ånestrand Himmelrik är ett söndagsskolmaterial som följer kyrkoårets rytm. Bibelberättelserna är oftast hämtade ur någon av de bibeltexter som hör till söndagens tema. I denna del finns material för hela vårterminen. Vissa söndagar finns i två versioner, vilket gör att innehållet totalt omfattar material till 34 träffar. Till varje söndag finns: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln eller Bibeln för små och stora. •Samtalsfrågor •Introduktion och återknytning i gudstjänsten •Minnesvers •Bön •Förslag på två lekar •Förslag på två pyssel •Målarbild •Pysselblad Materialet är tänkt för barn i åldersgruppen 4–8 år. Hela materialet är utformat som en rik idébank som du kan ösa ur under flera terminer och anpassa söndagskolträffen till just din grupp. Det gör materialet lättanvänt för både den erfarne och den nyblivne ledaren. En viktig utgångspunkt har varit att materialet ska vara enkelt att använda, för så väl anställda som frivilligledare. Varje träff ger gott om inspiraion, utan att kräva så mycket förberedelsetid.
  • Köp 3 för 637,51 kr/st
 55. Hundringen
  Hundringen
  Beskrivning
  100 tips till ledaren – måltidssånger, andaktstips, dramaidéer, lägerbus och mycket mer! Hundringen hjälper dig när du snabbt behöver ett uppslag till kvällsandakten, när det är dags för spexkväll, när du vill sätta ihop ett bra drama, när du vill skriva något vackert i någons Bibel eller när du behöver en kul bibelövning.
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 56. Inför publik
  Inför publik
  Beskrivning
  Henri Kokko, skådespelare och föreläsare, ger dig mängder av konkreta tips och råd på hur du förbereder dig, vad du ska tänka på när du framför en presentation och hur du kan utvecklas som presentatör.De flesta av oss blir nervösa vid tanken på att tala inför pubilk. Du är inte ensam om att känna oro. Alla gör det, mer eller mindre.Istället för att gömma undan nervositeten lär du dig i Inför publik att bejaka, ja till och med använda rädslan.Boken kan också vara en god hjälp för lärare som vill hjälpa elever att komma över rädslan att tala inför andra.
  100,00 kr
 57. Ingångar - Kortask
  Ingångar - Kortask
  Beskrivning
  Ask med 108 fråge- och utmaningskort

  Hitta nya infallsvinklar på bibeltexten

  Ingångar är ett frågespel som utmanar en grupp att under lekfulla former utforska en bibeltext. Vad betyder texten, vilka konsekvenser skulle den få i vardagen och vem skulle behöva få höra den? Deltagarna kan till exempel få svara på frågor som »Hur skulle du sammanfatta den här texten på Twitter?«, »Finns det något som stör dig i bibeltexten?« eller »Vilken mening från bibeltexten skulle du vilja spreja som graffiti på en husvägg?«.
  Spelet passar bra för tonåringar och vuxna och kan spelas med valfritt antal deltagare

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 58. INRI
  INRI
  Beskrivning
  INRI är ett drama som handlar om påskhögtiden. Kopieringsunderlag.
  100,00 kr
 59. Inspirationsask
  Inspirationsask
  Beskrivning
  50 bilder som föder tankar och inspirerar till samtal.

  Att titta på en bild är spännande. Om 100 personer tittar på samma bild skulle vi säkert få nästan 100 olika tankar kring den. Så mångfasetterad är en bild. Bilder talar till oss och öppnar upp känslor och tankar inom oss som inget annat.

  Inspirationsasken innehåller 50 bilder som är ett bra hjälpmedel i arbetet med konfirmander, ungdomar, barngrupper, sorgegrupper, i bibelstudium och i skolan. Endast din egen fantasi begränsar användningsområdena.

  Format: 18x13 cm
  Både ask och kort är tillverkade i kraftig kartong/papper för att tåla att användas om och om igen.

  Se på bilderna och låt fantasin flöda! Introduktionshäfte med förslag på användningsområden medföljer.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 60. Inte för ung
  Inte för ung
  Beskrivning
  Ett drama i sex akter om en modern Johannesgestalt. Tiderna är mörka. Landet ligger i hopplöshetens skugga. De fattiga har varken pengar eller mening och de rika försöker förgäves trösta sig med sitt överflöd. Men när mörkret är som mörkast och skuggorna djupast, tänder Någon ett ljus, ett hopp. Det är Johanna som får Guds uppdrag att gå ut och berätta att Han som vill bära våra bördor är på väg. Hon tvekar, osäker på om hon är redo för en så stor utmaning. Men den viskande Kristusrösten i natten försäkrar henne: ”Du är inte för ung”. Dramat är skrivet för 10 roller, men kan lätt förändras för fler eller färre rollinnehavare
  100,00 kr
 61. Jordglob Uppblåsbar 40cm
  Jordglob Uppblåsbar 40cm
  Beskrivning
  Uppblåsbar jordglob med politisk kartbild som visar länder i tydliga färger. 40cm i diameter, svensk text.
  165,00 kr
 62. Jul- & påskvandringar
  Jul- & påskvandringar
  Beskrivning
  Tre jul- och tre påskvandringar för skolår 1–3. Jul- och påskvandringar innehåller sammanlagt sex vandringar, som gärna kan användas i kyrkans samarbete med skolan. Varje vandring sker längs ett antal stationer, där ett litet drama spelas upp och låter gruppen uppleva någon av Bibelns berättelser. Vandringarna är främst tänkta för lågstadieelever, och räcker alltså för att erbjuda en ny vandring för varje år under hela lågstadiet. Vandringarna kräver ingen komplicerad rekvisita – det är elevernas fantasi som är det främsta redskapet! Och visst ger det en extra dimension till berättelserna när eleverna får skattskriva sig tillsammans med Josef och Maria och i tur och ordning uppge namn och veckopeng. Tillsammans med de vise männen får de fly undan Herodes från hans palats, för att sedan överlämna också sina gåvor till Jesusbarnet. Under påskvandringen får de sedan gömma sig undan soldaterna tillsammans med lärjungarna och besöka Jesu grav tillsammans med Josef från Arimatia.
  • Köp 3 för 391,50 kr/st
  • Köp 10 för 369,75 kr/st
 63. Källan
  Källan
  Beskrivning
  Boken handlar om möjligheten att göra andakterna till källor där både barn och vuxna kan få kraft att leva.
  129,00 kr
 64. Karibo. Del 2
  Karibo. Del 2
  Beskrivning
  Karibo är ett material för barnverksamheten, exempelvis kyrkans miniorträffar. Materialet ger förslag till 20 träffar. Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor till berättelsen •Praktiskt pyssel att göra •Pysselblad (kopieringsunderlag) •Två lektips •Värderingsövning utifrån temat i berättelsen •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen Karibo, del 2, innehåller 20 träffar för vårterminen. Träffar med påsktema är inkluderade.
  • Köp 3 för 382,50 kr/st
  • Köp 10 för 361,25 kr/st
 65. Karibo. Del 3
  Karibo. Del 3
  Beskrivning

  Ett material för barn 7–9 år Karibo är ett material för kyrkans barnverksamhet, exempelvis miniorträffarna. Materialet ger förslag till 20 träffar, lämpliga för höstterminen. (De avslutande träffarna har jultema.) Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor •Värderingsövning utifrån temat i berättelsen •Två förslag på praktiska pyssel att göra •Pysselblad som kopieringsunderlag •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen

  425,00 kr
 66. Karibo. Del 4
  Karibo. Del 4
  Beskrivning

  Karibo är ett material för kyrkans barnverksamhet, exempelvis miniorträffarna. Materialet ger förslag till 20 träffar, lämpliga för vårterminen. (Träffar med påsktema är inkluderade.) Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor •Poängjakt som sträcker sig över hela terminen •Två förslag på praktiska pyssel att göra •Pysselblad som kopieringsunderlag •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen

  425,00 kr
 67. Karibo. Del 5
  Karibo. Del 5
  Beskrivning
  Ett material för barn 7–9 år Karibo är ett praktiskt och inspirerande material för kyrkans barnverksamhet, exempelvis miniorgruppen. Karibo del 5 ger förslag till 20 träffar, lämpliga för höstterminen. Några av träffarna har jultema. Varje träff innehåller: •Förslag på bibelberättelse eller en nyskriven berättelse •Samtalsfrågor •Veckans gåta •Två förslag till praktiskt pyssel att göra •Pysselblad som kopieringsunderlag •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen Merparten av träffarna utgår från berättelser i Stora Berättarbibeln av Bob Hartman.
  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 68. Karibo. Del 6
  Karibo. Del 6
  Beskrivning
  Karibo är ett material för barnverksamheten, exempelvis kyrkans miniorträffar. Detta är sjätte och sista delen, med 20 träffar för en ny vårtermin. Träffar med påsktema är inkluderade. Materialet ger förslag till 20 träffar. Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor till berättelsen •Praktiskt pyssel att göra •Pysselblad (kopieringsunderlag) •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen
  425,00 kr
 69. Klassbok
  Klassbok
  Beskrivning
  Litet häfte där man skriver in barnens namn och hur många gånger de deltagit.
  35,00 kr
 70. Kluringar
  Kluringar
  Beskrivning
  25 Pysselblad för åldrarna 7-10 år
  150,00 kr
 71. Knäck koden
  Knäck koden
  Beskrivning
  Utan att ens tänka på det avkodar vi hela tiden livet. Vi läser av, tolkar och skapar mening, oavsett om det gäller våra relationer, Bibeln, konsten eller vårt arbete. Att förstå kodsystemen är att hitta nyckeln till livet.

  En del kodsystem är synliga och enkla att lära sig, medan andra kan ta ett helt liv att förstå: Hur ska jag hantera ett svek? Vad förväntas av mig som vän? Vad är det att ta ansvar? Hur kan jag klara av motgångar?

  Knäck koden vill vara en hjälp att tyda de osynliga koderna för äldre ungdomar och unga vuxna. Den utgör en handledning för samtalshandledaren och innehåller 20 olika teman att samtala kring. De teman som tas upp är svek, arbete, vänskap, kärlek, längtan, sorg, godhet, förlåtelse, respekt, identitet, ilska, tro, äkthet, framtid, mod, ensamhet, familj, ansvar, motgångar och engagemang.

  Till varje tema finns ett antal olika kodnycklar, som ger ingångar till ämnet:

  •Historia – en tillbakablick på en person eller händelse
  •Socialt – hur gör vi i relationerna till varandra?
  •Forskning – till vissa teman finns koppling till studier och undersökningar
  •Luther – till vissa teman finns ett citat av Luther att resonera kring
  •Bibeln – bibeltexter att utgå från
  •Höra och göra – praktiska metodförslag
  •Fundera – samtalsfrågor
  •Utmaning – fundering att ta med sig hem

  • Köp 3 för 243,01 kr/st
  • Köp 10 för 229,50 kr/st
 72. Konfirmandknåpor
  Konfirmandknåpor
  Beskrivning
  Mängder av roliga klurigheter att avrunda konfirmandlektionen med. Vilket trafikmärke hör ihop med vilket bibelord? Kan du hitta namnet som döljer sig i avsändarens brev? Hur löser man ett Bibel-sudoku? Och var bor profeterna? Detta är några av uppgifterna i Konfirmandknåpor. Vissa av övningarna passar bra att använda för att träna på att hitta i Bibeln. Andra är lämpliga att fundera över i par. Samtliga är kluriga! Konfirmandknåpor är ett kopieringsunderlag
  • Köp 3 för 195,50 kr/st
 73. Konstruktiva samtal i svåra möten : - mellan förskolan och hemmet
  Konstruktiva samtal i svåra möten : - mellan förskolan och hemmet
  Beskrivning
  Pedagoger och skolledare ställs inte sällan inför utmaningen att skapa ett konstruktivt samtal med hemmet, även när förutsättningarna inte är de bästa. Det kan handla om att man från förskolans sida måste ta upp svårigheter barnet befinner sig i, där man kan misstänka att föräldrarna kommer att reagera med förtvivlan, likgiltighet eller till och med aggressivitet. I sådana möten vill detta häfte vara till hjälp. Vad ska man som samtalsledare tänka på när man förbereder sig inför ett sådant möte? Hur kan man bygga broar och tillsammans hitta en lösning? Och på vilket sätt kan Lucky Luke vara ett föredöme för samtalsledaren?
  190,01 kr
 74. Kort & gott
  Kort & gott
  Beskrivning
  Räddningen för den som vill dramatisera, men inte har obegränsat med tid till att leta manus och öva repliker. Boken innehåller 34 korta dramer, som går att öva in på ca en timme. varför inte träffs en timme före gudstjänst och öva in ett drama som passar söndagens predikan?
  498,00 kr
 75. Kortlek - Berätta om dig själv
  Kortlek - Berätta om dig själv
  Beskrivning
  Kortleken innehåller 55 frågor som kan användas till en presentationsövning. Den kan introduceras på första lektionen och sedan användas som återkommande inslag. Frågorna är tvådelade och inte alltför öppna. Tanken är att de inte ska kännas alltför .skrämmande. att besvara även inför en helt ny grupp. Istället blir de en hjälp på traven att berätta lite grann om sig själv. Kortleken består av ett antal lättsamma frågeställningar. Tanken är att den ska kunna användas regelbundet som lektionsstart eller liknande. När den blir ett återkommande moment, blir det lättare och lättare att dela med sig lite om sig själv. Dessutom blir det något att se fram emot inför varje tillfälle! Vad ska de andra berätta om den här gången? - Om jag vann en miljon kronor skulle jag . därför att . Den första jag skulle berätta om vinsten för är . - Mitt favoritplagg är . därför att . Det passar väldigt bra när . - Om jag hade en superkraft skulle jag helst vilja kunna . därför att . Mitt superhjältenamn skulle vara .
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 76. Kortlek - Kärlek och relationer
  Kortlek - Kärlek och relationer
  Beskrivning
  Kortleken innehåller 55 diskussionsfrågor om att vara kär, bli ihop, göra slut och så vidare. Frågorna kan användas som diskussionsunderlag både i smågrupper och i helklass. Det kan också vara spännande att dela in klassen i en tjejgrupp och en killgrupp och se om det är någon skillnad i hur killar och tjejer tänker kring frågorna. Eller varför inte ta upp några av frågorna på ett föräldramöte? Hur hade föräldrarna svarat när de var unga? Hur svarar de idag? Vad tror de att deras barn svarar? Kortleken innehåller frågor om kärlek och relationer, men inte om sex. Detta för att ge möjlighet till samtal om allt det spännande som händer innan. Tanken är att ge möjlighet att diskutera kring kärlek och relationer utan att frågeställningarna blir för avancerade. Kortleken tar upp frågor som: - Hur vet man att man är kär? - Får man bli ihop med bästa kompisens span? - Hur gör man när man blir ihop? - Kan man hålla handen även om man har handsvett?
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 77. Kortlek - sociala medier
  Kortlek - sociala medier
  Beskrivning
  55 frågor som tar upp olika perspektiv på sociala medier och internetanvändning. Hur kommunicerar vi på internet? Vilka är fördelarna med sociala medier och vad bör man tänka på?

  Kortleken är tänkt för tonåringar. Handledning medföljer med tips om olika sätt att använda kortleken i grupp.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 78. Kortlek - Suntprat
  Kortlek - Suntprat
  Beskrivning
  Vad gör en präst på dagarna? Vad skulle du vilja ge i julklapp till Jesus? Varför tror du att Gud skapade människorna? Får man be om vad som helst? Det är några exempel på frågeställningarna i kortleken Prata om tro. Kortleken används med fördel vid en samling med barngruppen, i första hand tänkt för åldrarna 7–12 år. Frågestunden kan gärna bli ett stående inslag vid samlingarna
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 79. Kortlek - Tillägg Suntprat tro
  Kortlek - Tillägg Suntprat tro
  Beskrivning
  Dessa frågekort är ett komplement till kortleken Suntprat och tänkta att användas tillsammans med den. Frågorna lyfter in tron och Bibeln i samtalen om alkohol, droger, gaming, sociala medier och pornografi.

  Målsättningen med kortleken är att ge möjlighet till samtal som hjälper unga att reflektera, för att de på så sätt ska kunna hitta ett sunt och hållbart förhållningssätt.

  Kortleken innehåller 18 frågekort och levereras utan ask, men korten ryms i asken för kortleken Suntprat.

  Kortlekar är ett roligt sätt att inspirera till samtal!

  85,00 kr
 80. Kortlek - Våga prata
  Kortlek - Våga prata
  Beskrivning
  Våga prata innehåller 55 kort med som på ett enkelt och prestigelöst sätt hjälper barn att öva sig på att prata högt inför andra. Hierarkin i ett klassrum kan vara stark och många elever kan uppleva det som plågsamt att behöva prata om vad de själva anser om saker och ting. Risken för att tycka .fel. är för stor. Därför är grunden i Våga prata att lära sig att hitta för- och motargument till påståenden som ligger långt från det personliga tyckandet: från att förklara varför det är bra att ha dörrar till varför julafton är årets värsta dag! Övningarna går från att formulera en enkel mening till att utveckla ett längre resonemang. Eleverna behöver inte stå upp framför klassen och .redovisa., utan kan lika gärna sitta på sina platser. De kan arbeta enskilt eller i grupp . allt för att avdramatisera övningen och minska prestationskraven. Korten är indelade i fyra svårighetsgrader, sammanlagt 140 olika diskussionsämnen. Den sista nivån innehåller ett antal frågeställningar som kan utvecklas till samtal om till exempel demokrati, rättvisa och liv och död. Materialet kan användas en kort stund som ett avbrott under en lektion eller en hel timme. I asken finns även en kort handledning som ger tips och råd till pedagogen.
  420,00 kr
 81. Kortlek - Vänskap
  Kortlek - Vänskap
  Beskrivning
  55 frågor om vänskap, tänkta som diskussionsunderlag för tonåringar. Hur skaffar man nya vänner? Kan man göra slut med en vän? Kan man vara vän med någon som är mycket äldre? Med ett husdjur? Med kortleken följer en handledning som innehåller praktiska förslag till olika sätt att använda kortleken i grupp
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 82. Kortlek - Vem? Jag!
  Kortlek - Vem? Jag!
  Beskrivning
  Kortleken består av 55 frågeställningar som är tänkta att låta deltagarna reflektera lite kring sig själva, sina tankar, känslor och åsikter. En del kräver lite eftertanke och fundering, andra är enklare. Frågorna är inte tänkta att användas som presentationsövning i en grupp som inte känner varandra . till det är de i många fall för personliga. Istället passar de bra som ett .steg 2.-material för en grupp som vill lära känna varandra bättre. Frågorna kan användas som ett återkommande inslag, så att en elev drar ett kort och besvarar frågan vid inledningen av varje lektionspass. Eller så kan eleverna få sitta i smågrupper och besvara frågor som de drar i tur och ordning. Korten kan också användas som underlag för intervjuer i par. Exempel på frågeställningar är: - Vad skulle du vilja klä ut dig till om du skulle gå på maskerad ikväll? - Om du hade en affär, vad skulle du sälja i den då? - Skulle du kunna tänka dig att ha ett jobb som du inte trivdes med om du fick 50 000 kronor i månadslön? - Vad skulle vara ett riktigt äventyr för dig?
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 83. Kraftkällor och viloplatser
  Kraftkällor och viloplatser
  Beskrivning
  Tio andakter, tänkta för samlingar med tonårsföräldrar. Andakterna förutsätter inte att den som lyssnar är troende, men delar funderingar kring utmaningar och ljuspunkter i livet som tonårsförälder och hur Gud är med oss i allt detta.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 84. Kullagret
  Kullagret
  Beskrivning
  Denna reviderade utgåva av Kullagret innehåller 180 lekar för alla åldrar och för alla tillfällen, bland annat med ett helt nytt kapitel för samarbetslekar.Här finns lekar för den nya gruppen som inte känner varandra så bra, lekar att leka på liten yta, utelekar, underhållningslekar samt många nya, roliga stafettvarianter. Varje lek har en enkel och klar instruktion, som också innehåller eventuellt materielbehov och ungefärlig tidsåtgång. I slutet av boken finns också ett register, där du snabbt hittar räddaren i nöden-lekar som inte kräver något materiel, lekar som går att leka när man ändå sitter i en ring, lämpliga lekar när det bara är tio minuter kvar och så vidare.För dig som arbetar med barn och ungdomar kommer Kullagret att bli en trogen följeslagare på läger och utflykter!
  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 85. Kulsprutan : 180 lekar för alla åldrar
  Kulsprutan : 180 lekar för alla åldrar
  Beskrivning
  Det regnar ute och alla barnen har myror i kroppen. Ingen fara – i kapitlet "Om benen är fulla med spring" hittar du lekar som Hajattack, Molekyler och Polis och tjuv på Disneyland.

  Står fjorton hungriga, otåliga barn och väntar på att lunchen ska bli färdig? Kapitlet "Medan spagettin kokar" tipsar om snabba lekar som gör väntetiden roligare.

  I kapitlet "Hurra, vi har gympasalen!" finns bland annat Gladiatorerna, Live dataspel och Kinesiska muren – lekar som gör att fler än elitidrotts-Sven har kul i gympasalen.

  "Lekar du redan kunde" ger tips på kul sätt att variera de där klassiska lekarna som du kanske börjat tröttna på.

  "Lekar som tar lååång tid", "Trevlighetslekar", "Stafetter där ingen har en sked i munnen", "Dramalekar" och "Ut och njut" är andra kapitel som garanterar att du aldrig mer kommer att sakna roliga lekar!
  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 86. Kyrie och Gloria : att levandegöra gudstjänsten för ungdomar
  Kyrie och Gloria : att levandegöra gudstjänsten för ungdomar
  Beskrivning
  Kyrie och Gloria är ett praktiskt metod­material för att levandegöra gudstjänsten för ungdomar. Grunden är Oxie församlings konfirmand- och ungdomsarbete. Utgångspunkten är de sex latinska ord som utgör gudstjänstens grund: Kyrie, Gloria, Sanctus, Credo, Pax och Agnus Dei. Utifrån en mängd infallsvinklar (praktiska övningar, samtal, musik, symboler med mera) fylls desa ord med liv och innehåll på ett sätt som blir begripligt och engagerande för ungdomar idag. Som en röd tråd genom arbetet går led­­orden "livet in i mässan och mässan ut i livet". Ungdomarna ska känna sig del­aktiga i gudstjänsten, känna att deras liv och deras vardag får plats i kyrkorummet. Samtidigt ska gudstjänsten erbjuda verktyg för att möta vardagslivet.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 87. Kyrkoårets symboler CD
  Kyrkoårets symboler CD
  Beskrivning
  En symbol, målad i akvarell, till vare söndag och helgdag i kyrkoåret. Samtliga symboler från Kyrkoårets gudstjänster 2011/2012 ingår, kompletterade med symboler till de söndagar som inte infaller detta kyrkoår. Symbolerna kommer på en cd-skiva som fritt får användas i församlingens verksamhet.

  • Köp 3 för 247,50 kr/st
  • Köp 10 för 233,75 kr/st
 88. Labyrinter : 10 vandringar om kristen tro
  Labyrinter : 10 vandringar om kristen tro
  Beskrivning

  Labyrinter är ett metodmaterial som vill inspirera till att använda labyrinten för upplevelser och undervisning. (Materialet fungerar dock också som underlag för vanliga trosvandringar.) Labyrinten, med en enda möjlig väg från ingång till utgång, ger ytterligare en dimension och ett lugn till vandringen. Vandraren får gå från station till station i labyrinten, läsa om det aktuella temat, fundera på livet och också uppleva det med alla sina sinnen genom olika symbolhandlingar. I materialet finns exempel på labyrintmönster som kan användas för att skapa en utomhuslabyrint med hjälp av stenar eller en inomhuslabyrint med hjälp av tejp. Vandringarna riktar sig främst till tonåringar, men flera av dem kan med fördel användas även med äldre. Kopieringsunderlag

  215,00 kr
 89. Lämnar dig aldrig
  Lämnar dig aldrig
  Beskrivning
  Drama med utgångspunkt i berättelsen om Jakob och Esau. Skrivet för 10 roller men kan anpassas för upp till 20 personer
  100,00 kr
 90. Ledarens agenda
  Ledarens agenda
  Beskrivning

  Nu kommer ledarhandledningen till Barnens agenda, det perfekta pedagogiska verktyget för dig som arbetar med barn i kyrkan! Ledarens agenda hjälper ledaren att berätta om söndagens bibeltext, ger förslag på upplägg och aktiviteter, men diskuterar också förhållningssätt och ledarens roll i barngruppen. Varje kapitel bygger på söndagens/helgdagens tema och innehåller fakta, samtalsfrågor, paralleller mellan vår värld och bibelns värld, bibeltextens innebörd och en rad förslag på pyssel, lekar, drama och övningar. Både Barnens agenda och Ledarens agenda följer kyrkoåret men kan även användas under veckans övriga dagar. Använd böckerna i gudstjänsten, söndagsskolan och övrig verksamhet för barn och familj!

   

  Författarna har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn i Svenska kyrkan.

  515,00 kr
 91. Ledarguiden 1
  Ledarguiden 1
  Beskrivning
  Ledarguiden – del 1 är tänkt för nyblivna unga ledare. Här betonas hur värdefulla de är och hur mycket de kan påverka konfirmandernas upplevelse. Bland annat tas de etiska riktlinjerna upp, liksom värdet i att peppa varandra i ledargänget. Dessutom 8 praktiska tips för en ledare att tänka på
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 92. Ledarguiden 2
  Ledarguiden 2
  Beskrivning
  Ledarguiden – del 2 är riktad till dem som hunnit få viss erfarenhet som unga ledare. Här lyfts fram att de är föredömen i gruppen och att vad de säger och gör spelar roll. Gruppens utveckling beskrivs bland annat, samt olika ledarstilar. Boken bidrar också med praktiska tips inför lägret
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 93. Ledarguiden 3
  Ledarguiden 3
  Beskrivning
  Ledarguiden – del 3 är till för de mest rutinerade av de unga ledarna. Här poängteras vilken trygghet de kan bidra med i gruppen. Häftet tar bland annat upp det förtroliga samtalet, församlingsgemenskap och ”bibel know-how”. Här finns dessutom praktiska tips inför ledning av gruppsamtal
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 94. Ledarguiden : handledning
  Ledarguiden : handledning
  Beskrivning
  Handledning till samtliga fyra ledarguiden-häften. Ledarguiderna kan användas helt fristående och delas ut till de unga ledarna som hjälp i deras arbete. Men häftena kan också användas som utgångspunkt på ledarutbildningsdagar. I det arbetet är handledningen en konkret hjälp. Här får du tips på övningar, samtalsfrågor och flertalet kopieringsunderlag. Henrik Brosché och Johan Reftel berättar också hur de lägger upp arbetet med unga ledare i sina respektive församlingar och delar med sig av sina nycklar till att skapa ett växande konfirmandarbete med inspirerade unga ledare.
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 95. Ledarguiden : lek och andakt
  Ledarguiden : lek och andakt
  Beskrivning
  Ledarguiden – lek och andakt innehåller två delar. Den första delen ger praktiska tips inför lekpasset. Vilka lekar passar när, hur gör man en bra spexkväll och vad ska man tänka på under lekpasset? Häftets andra del ger konkreta tips på hur man kan sätta ihop en andakt
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 96. Ledarhandledning till Stress-smart
  Ledarhandledning till Stress-smart
  Beskrivning
  Stress är en del av livet, och många gånger kan stress hjälpa oss med det extra energipåslag vi behöver för att klara av en svår situatiuon. Men långvarig stress utan återhämtning är skadlig för kroppen. Därför är det viktigt att lära sig stresshantering – ju tidigare i livet, desto bättre.

  Stress-smart är en kurs i stresshantering för tonåringar och unga vuxna, uppdelad på sex träffar. Den här boken innehåller övningar, samtalsfrågor och faktaunderlag för ledaren.

  Kursen har ett hälsofrämjande perspektiv med fokus på vilka friskfaktorer deltagarna har själva och i sin omgivning.

  Som komplement till handledningen finns deltagarhäftet Bli stress-smart, som fungerar som en sammanfattning av kursen.

  270,00 kr
 97. Ledarskap med Jesus som förebild - deltagarhäfte
  Ledarskap med Jesus som förebild - deltagarhäfte
  Beskrivning
  I Ledarskap med Jesus som förebild tar Sussie Kårlin med de unga ledarna till tio bibelhändelser där Jesu sätt att agera kan vara till inspiration för oss som ledare. Hur kan vi likt Jesus se Sackaiosmänniskorna som inte vågar bli sedda? Hur kan vi möta Jairospersonerna, som på ytan verkar ha allt? När behöver vi göra som Jesus och strunta i andras förväntningar på oss?

  Genom att varva bibelberättelser med vardagliga dilemman uppmuntrar materialet ledarna att våga testa nya uppgifter och växa i tron. Utanförskap, gåvoupptäckande, sociala koder, bön och vikten av att kunna delegera är exempel på ämnen som tas upp.

  Till detta deltagarhäftet finns en kortare handledning till den vuxna ledaren.

  Sussie Kårlin är kyrkoherde i Ryssby Åby pastorat och har arbetat med konfirmander och unga ledare sedan 1994

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 98. Ledarskap med Jesus som förebild – handledning
  Ledarskap med Jesus som förebild – handledning
  Beskrivning
  I Ledarskap med Jesus som förebild tar Sussie Kårlin med de unga ledarna till tio bibelhändelser där Jesu sätt att agera kan vara till inspiration för oss som ledare. Hur kan vi likt Jesus se Sackaiosmänniskorna som inte vågar bli sedda? Hur kan vi möta Jairospersonerna, som på ytan verkar ha allt? När behöver vi göra som Jesus och strunta i andras förväntningar på oss?

  Genom att varva bibelberättelser med vardagliga dilemman uppmuntrar materialet ledarna att våga testa nya uppgifter och växa i tron. Utanförskap, gåvoupptäckande, sociala koder, bön och vikten av att kunna delegera är exempel på ämnen som tas upp.

  Detta är kortare ledarhandledning till deltagarhäftet. Den riktar sig till vuxna ledare som leder samlingar med unga ledare. I häftet finns begrepp och texter från Bibeln att fördjupa sig i, samtalsfrågor, tips på egen reflektion och praktiska förslag till samlingarna.

  Sussie Kårlin är kyrkoherde i Ryssby Åby pastorat och har arbetat med konfirmander och unga ledare sedan 1994

  180,00 kr
 99. Leva tillsammans - med barn i åldern 3-7 år
  Leva tillsammans - med barn i åldern 3-7 år
  Beskrivning

  Omsorg om barnen gör att de växer …

  "Leva tillsammans – med barn i åldern 3-7 år" vänder sig till föräldrar med förskolebarn och till människor som genom sitt yrke eller som ledare möter förskolebarn och deras föräldrar.

  Boken är fylld av lättläst komprimerad kunskap om åldrarna 3-7 år och om hur det är att leva med dessa barn. Den inbjuder till samtal mellan män och kvinnor, föräldrar och barnomsorgspersonal.

  Marie Eenfeldt har långvarig erfarenhet av barn- och familjefrågor genom sitt arbete som barnpsykiatrisk kurator, familjerådgivare och föreläsare. Hon har tidigare givit ut "Barn och föräldrar i samspel Utvecklingspsykologi 0-20 år" (Liber 1989) och "Leva tillsammans – med barn i åldern 0-3 år" (Verbum 1992).

  75,00 kr
 100. Leva tillsammans - med barn i åldern 7-12 år
  Leva tillsammans - med barn i åldern 7-12 år
  Beskrivning

  En tid då barnen samlar kunskaper för vuxenlivet … Viktiga "glömda" år.

  "Leva tillsammans – med barn i åldern 7-12 år" vänder sig till föräldrar med skolbarn och till människor som genom sitt yrke eller som ledare möter skolbarn och deras föräldrar.

  Boken är fylld av lättläst kunskap om åldrarna 7-12 år och om hur det är att leva tillsammans med dem. Den inbjuder till samtal och reflexion.

  Marie Eenfeldt har långvarig erfarenhet av barn- och familjefrågor genom sitt arbete som barnpsykiatrisk kurator, familjerådgivare och föreläsare. Hon har tidigare givit ut flera böcker bl.a. Leva ihop (Förlagshuset Gothia/Folkhälsoinstitutet 1998).

  75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 163

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå