Måndag till Fredag 10.00 - 17.00
Lördag och söndag stängt
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Egentligen räcker inga ord till. Inte riktigt. Men här har vi samlat 130 dikter och andra texter i en bok för dig som letar efter de allra vackraste orden. Här hittar du citat av Astrid Lindgren, Cornelius Vreeswijk, Margareta Melin, Beppe Wolgers, Björn Afzelius, Barbro Lindgren, Karin Boye, Selma Lagerlöf och många fler.
Allra käraste barn är en rik källa att ösa ur för alla som vill låta sig förundras över livet och alla små nya människor som kommer till oss som en gåva
Många av oss är fostrade till osynlighet. Många av oss fick redan i barndomen lära sig att vi var halva människor. Här i ett främmande land har vårt värde ytterligare devalverats och vi har blivit det tredje könet: invandrarkvinnor. I vårt hemland var vi omgivna av grannar som log mot oss, som kände oss och som talade vårt språk. I vårt hemland var vi bara kvinnor men vi var också systrar, döttrar, släktingar. Vi var människor med namn, historia och familjeband."
Ur boken
En röst för de människor som ingen kan höra
Hon var en gång själv förtryckt, misshandlad och förminskad som människa - idag är Soheila Fors en stark röst för alla människor som kommer till Sverige för att få frihet, men som istället finner en starkare hederskultur med ensamhet, utsatthet och språklöshet som sällskap.
I sin första bok Kärleken blev mitt vapen skriver Soheila Fors om sin resa från uppväxten som kurdisk adelsflicka i ett priviligierat hem i Iran, till misshandlad småbarnsmamma i Sverige och hur hon slutligen reste sig ur förtrycket och bestämde sig för att hjälpa andra i samma situation.
Till hösten kommer boken Bakom varje fönster bor ett hjärta som handlar om kvinnorna och barnen som flyr till Sverige men som inte får samma demokratiska och mänskliga rättigheter som oss andra.
Soheila Fors ger sin röst åt tio olika röster, människor som hon har kommit i kontakt med genom sitt skyddade boende. Människor som inte får någon annan hjälp i vårt samhälle.
Maskrosbarn är ensamma och modiga barn och de växer upp till modiga vuxna. De är kreativa och de förmår att till sist skapa sig ett värdigt liv. Men överlevnaden har ett pris. Ett maskrosbarn måste ofta använda "proteser" som kan kompensera skador från uppväxtåren. Att dansa med träben är att riskera att snubbla och att falla hårt.
Boken granskar de fördomar som finns kring maskrosbarnen och den hjälper oss att förstå vad som är verklighet och vad som blivit till myt i brist på kunskap. Ingående intervjuer och tester med en rad vuxna låter oss titta i facit och se hur deras "maskroskapacitet" hjälpte dem under uppväxtåren. Dikter, dagboksanteckningar, brev, drömmar - och mardrömmar - beskriver barnets förmåga till bearbetning med hjälp av fantasi, inre bilder, musik och ord, och den vuxna människans möjlighet att skapa sig en meningsfull tillvaro trots alla plågsamma minnen.
Kunskap om vad som hjälper barn att utvecklas till levnadskraftiga och kompetenta vuxna kan användas i förebyggande verksamhet likaväl som vid behandling och pedagogiska insatser. Så utgår t ex Socialstyrelsen i ett pågående projekt från de erfarenheter som samlats in under arbetet med denna bok.
Diskussionen om olydnaden som en nödvändighet för att påverka såväl samhället som vår personliga situation har inte på länge varit lika aktuell som nu. De senaste åren har vi sett både kravaller och fredliga demonstrationer, människor som gömt flyktingar eller på andra sätt brutit mot lagen för att förändra eller stoppa något som de ansett orättvist.
Olydnad har en både etisk och kreativ funktion i en fungerande demokrati. För att samhället ska utvecklas krävs det att människor prövar och överstiger gränserna för det tillåtna. Alla de stora uppfinnarna, tänkarna och konstnärerna har varit olydiga och vågat bryta mot traditionerna. Men att visa civilkurage och sätta sig upp mot auktoriteterna handlar om mycket mer än att engagera sig i de stora frågorna, det handlar också om att ta ansvar i det dagliga livet och att våga säga ifrån och ställa krav på sin omgivning.
Den nödvändiga olydnaden är en inspirationskälla och ett stöd för alla som vill påverka och förändra sitt eget liv, sin arbetsplats, sitt samhälle. Maria Modig visar hur vi i vardagen kan bryta invanda mönster av maktlöshet och ersätta dem med personligt ansvar och kraft att förändra.
Maria Modig, född 1945, är författare och journalist med beteendevetenskaplig, filosofisk och gestaltterapeutisk utbildning. Under många år har hon varit verksam som föreläsare och konsult i förändringsarbete, självkänsla och etiska frågor på såväl företag som universitet och i föreningar. Sedan 2002 är hon ordförande i Svenska PEN:s Writer’s in Prison Committee och arbetar för detfria litterära ordet.
Malina Stahres känslosamt klarsynta bok förtjänar djup respekt, Östen Rosvall, Sydsvenskan "Jag åkte till henne med nykokt lax idag, men hon tyckte att den 'stank'. Jag hade gjort en kaka, men den var för söt. Jag hade köpt en schal, men den var ful. Jag ville hålla henne i handen, men antagligen var det inte min hand hon väntade på. Jag bytte vatten till hennes rosor, men jag snittade dem inte som man ska. Idag irriterade jag henne. Men hon sa ju vad hon tänkte. Skulle hon inte göra det?" Ett återseende. Första gången var de elever på en internatskola i ett kloster i det kommunistiska Polen. Andra gången var de unga kvinnor som båda hade hamnat i Sverige. Nu har de hittat varandra igen - väninnor, men i en ny situation. Den ena är "patienten", döende i cancer, den andra tillhör "omgivningen" och försöker göra allt rätt men lyckas bara ibland. Malina Stahre berättar om sin väninnas sista år, om sin egen kamp för att förstå och acceptera, om missförstånd och samtal med munkar och telefonjourer och om tillit i cancerns skugga. Det är som det är är hennes första bok på svenska. "Ett centralt tema i boken är hur man beter sig när någon man håller av drabbas av svår sjukdom. Vad kan man säga, hur skall man vara för att inte såra, hur mycket skall man själv stillatigande tåla av den sjukas lynnesskiftningar och ibland orättvisa anklagelser? ... Men framför allt är det en bok om tillit, en tillit som räddar mitt i alla fysiska plågor." Tisdkriften Signum
Uppsala, tidigt 90-tal. 16-årige Jonatan står på tröskeln till vuxenvärlden. Livets Ord dominerar hans värld, i tanken och i vardagen. Han är starkt troende, mönsterelev, duktig i fotboll. Livet borde vara enkelt. Men han plågas av skamkänslor kring sin sexualitet och får epileptiska anfall. Läkarna hittar ingen medicinsk förklaring och skickar honom till en psykolog som börjar ifrågasätta hans...
Nästan alla företag och organisationer är väl medvetna om att trivsel på arbetsplatsen och en god psykosocial arbetsmiljö är mycket viktiga faktorer för att verksamheten ska fungera bra. Det finns ett stort utbud av olika sorters trivselundersökningar och kartläggningar av arbetsmiljön. Enligt författarna till Dubbelstjärnan är dessa undersökningar många gånger tveeggade i bästa fall visar de...
Vad är vänskap egentligen, och hur förhåller den sig till förälskelse, arbetsrelationer och den stora kärleken?
Hur hanterar vi de drag av meningslöshet och tristess som tycks inbyggda i livet? Vilka problem uppstår när vi så ofta tar till konsumtion som en flykt mot vår tomhet och leda?
Och varför fyller samtalet och det poänglösa småpratet ett så avgörande behov i mänskligt samspel?
Från ett cafébord i Paris är en bok som vill bli till verklig livshjälp för dem som funderar över livets och vardagens mest angelägna frågor. På sitt djupt kloka och samtidigt humoristiskt inspirerande sätt tar Owe Wikström oss med bortom de parisiska hustaken till de allmänmänskliga ämnen som ofta väcks kring ett cafébord. Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret. Dessutom är Owe Wikström en ofta anlitad föreläsare, regelbunden krönikör i dags- och veckopress samt var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.
Turen har nu kommit till psykoanalysens grundare Sigmund Freud (1856-1939). Syftet med just den här boken är att på ett behagligt sätt ge den oinvigde en bild av människan och vetenskapsmannen från Österrike.
Översättning Margareta Wentz Edgardh
Bokens treveckorsprogram följer dig från morgon till kväll med tips om kost, sömn, motion och recept med mycket örter och andra nyttigheter som håller hormonerna i jämvikt hela dagen.
I den omtalade boken Drunkna inte i dina känslor skrev Maggan Hägglund och Doris Dahlin om högkänslighet. Boken har varit en ögonöppnare för många människor som känner igen sig i den personlighetstypen.
I sin nya bok Hitta din känslostyrka skriver de om det viktiga och svåra med att vara högkänslig, starkskör eller sensitivt begåvad, och att sätta gränser. Det är en bok om att lära sig att säga nej på ett bra sätt och att hitta balansen mellan att freda sitt eget område och dela livet tillsammans med andra.
Maggan Hägglund och Doris Dahlin vill genom sin bok förmedla kunskap om gränssättning så att du som högkänslig ... ska kunna skydda ditt eget inre och inte låta andra klampa in och trampa på din själ. ... inte ständigt ska bli förvirrad av intryck från andra utan kunna höra din egen röst, veta vad du vill och vad du själv tycker. ... ska kunna skydda dig mot andra som vill utnyttja din förmåga till empati och medkänsla.
Du behöver gränser för att kunna leva det liv du vill, utnyttja din begåvning, kunna blomstra och leva ditt bästa liv. Gränser är att välja. Välja vem och vad du släpper in i ditt liv. Vad du väljer att ägna din tid och din energi åt. (...) Valet står inte mellan att stänga ute alla andra och sitta ensam och huka bakom betongmurar eller att tvärtom släppa in alla andra hela tiden och känna sig nertrampad och överkörd och förvirrad.
Ur boken
Doris Dahlin är företagskonsult och författare. Hennes senaste roman Himlen bar inga moln gavs ut 2015. Maggan Hägglund är frilansjournalist och författare. På Libris har hon tidigare bland annat gett ut böckerna Njutningsparadoxen och Det kommer att gå över. Tillsammans skrev de 2012 boken Drunkna inte i dina känslor som har sålts i 90 000 exemplar.
Översättning Assar Asker
Charlotte förälskade sig ständigt i män hon upplevde att hon skulle kunna hjälpa. Men ju mer hon ville ge, desto mer drog de sig undan, för att slutligen avsluta relationen. Hon såg inte att ensamheten hon upplevde egentligen var hennes egen.
Inger och Charlotte är exempel på hur gamla försvarsstrategier kan stå i vår väg. Det är handlingsmönster vi utvecklat för att undvika sorger och annat obehag. De hade ofta sin uppgift att fylla när de en gång etablerades, men i vuxen ålder kan de istället skymma sikten och hindra oss i våra relationer.
Psykoterapeut Ilse Sand visar hur man kan bli mer medveten om sina egna strategier – och hur man kan bli fri från dem. ILSE SAND är psykoterapeut, teologie kandidat och en efterfrågad föreläsare i sitt hemland Danmark. Hon har tidigare gett ut Älska dig själv, en bok om sensitiv begåvning samt Hitta nya vägar i känslornas labyrint. »Jag hoppas att den här boken ska göra att du som läsare får lust att kika på dina egna försvarsstrategier och fundera på om ditt liv kan bli rikare om du väljer att avveckla en eller flera av dem, så att du kommer närmare dig själv, livet och andra människor – och i högre grad kan få uppleva och njuta av tillvaron.« – ur boken
Harvardpsykologen och TED-stjärnan Amy Cuddy avslöjar hur man tar fram sitt modigaste jag för att öka sitt självförtroende, inspirera andra och prestera på topp.
Känner du igen känslan av att lämna en tuff utmaning och direkt önskat att du kunde få göra om den? Kanske efter en jobbintervju, en presentation eller en utmanande diskussion? Precis när man som bäst behöver vara genuin och självsäker känner man sig falsk och osäker.
Allt för ofta närmar vi oss våra livs största utmaningar med rädsla, utför dem med oro och lämnar dem med ånger. Men genom att ta fram vår egen inre styrka kan vi istället skapa närvaro, så att vi slutar att oroa oss över vilket intryck vi gör på andra och istället fokuserar på vilket intryck vi gör på oss själva.
Amy Cuddys revolutionerande bok avslöjar hur du med enkla knep kan möta dagen lite mer självsäker än tidigare. Hon presenterar fascinerande forskning bakom kroppsspråkets påverkan på människor. Något så enkelt som att ställa oss i en självsäker pose - trots att självsäkra är det sista vi känner oss - kan förändra både vår uppfattning om oss själva och vilket intryck vi gör på andra.
Varje läsare kommer att lära sig hur man tar sig an sina största utmaningar med självförtroende istället för skräck, och lämna med tillfredsställelse istället för ånger.
"Amy Cuddy gör världen till en modigare plats. Genom att väva samman vetenskap, praktiska exempel och livsberättelser, visar Cuddy hur man genom att ta sitt modigaste och mest autentiska jag in i utmanande situationer inspirerar andra att göra detsamma. Den här boken är banbrytande!" Brené Brown, författare till Resa sig stark
Amy Cuddy är känd runt världen för sitt 2012 TED Talk om kroppsspråk, som är det näst mest sedda i TEDs historia. Hon är professor vid Harvard Business School och psykolog. Cuddy har bland annat fokuserat på hur icke-verbala beteenden och oöverlagda omdömen påverkar människor. Hennes forskning har uppmärksammats i flera framstående tidningar som New York Times, Wall Stret Journal, The Economist med flera.
Ett stort glas vin till den fina köttbiten, också mitt i vardagen, är en uppskattad guldkant i livet för många av oss.
Maggan Hägglund ville också njuta, ville unna sig, få fler guldkanter på tillvaron. Hon tillhörde Den Nya Vin-generationen.
Men sakta gled hon över från att vara en njutningsdrickare till att få problem. Tills den morgon hon nådde vägs ände. Nu fick det vara nog. Till sin förvåning upptäckte hon att det inte alls var svårt att sluta .
Maggan Hägglund har skrivit en praktisk, positiv och insiktsfull bok, både för den som har problem med sitt drickande och för den som fortfarande njuter, men skulle vilja öka sin livskvalitet och sitt välmående. För ett av de effektivaste sätten att må så bra man kan är just att hålla alkoholkonsumtionen på en lagom nivå - och som hon skriver, på köpet få mer energi, bättre hy, kanske bli av med både sömnproblem och depression och minska risken för cancer, benskörhet och annat elände.
Och, visar Maggan, det finns många andra sätt att njuta än genom ett stort glas rödvin.
Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara där hon fortfarande skriver krönikor. Libris har tidigare gett ut hennes bok Maggans lilla starksköra och Drunkna inte i dina känslor, som hon skrivit tillsammans med Doris Dalin.
»Här får du en helt unik manual från en som tappat fotfästet, tittat för djupt i glaset men som rest sig långt innan knockout . Denna bok rekommenderar jag alla, särskilt kvinnor 50+. Det är en hoppfull bok.«
ur förord av Amelia Adamo
Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut och författare. Många har mött henne genom Sveriges Radio som värd för Sommar och Vinter i P1 och som återkommande medarbetare i Tankar för dagen.
Om livet före döden är en tankebok som diskuterar vad som faktiskt är viktigt i livet. Utifrån sina erfarenheter som terapeut, möten med många människor på olika nivåer inom arbetslivet och inte minst mycket personliga erfarenheter, diskuterar författaren hur vi hanterar våra liv. Hon menar att vi kanske måste börja tänka om, lära oss ta ansvar för våra liv, skaffa oss nya värderingar innan det är för sent - innan döden hinner ifatt oss.
Grundläggande är vikten av att vi lär oss ta ansvar för vad vi säger, vad vi gör och hur vi lever våra liv. Att försöka skärskåda sin egen värderingsbakgrund och få upp ögonen för vilka förklaringsmodeller vi många gånger gömmer oss bakom är en aspekt av denna process. En annan sida av arbetet är att ärligt analysera sina målsättningar, sina valmöjligheter och de alternativa lösningar vi ställs inför. Åter en annan aspekt är att ta ansvar för sin kropp och sin hälsa, att lära sig lyssna på vad kroppen faktiskt säger oss innan det är för sent.
När vi tar både livet och oss själva på allvar i denna ständigt pågående process kan vi nå fram till insikt och mogenhet - vi kan bli regissör för vårt eget liv.
Om livet före döden vill få oss att öppna ögonen för vårt eget ansvar för vad som är viktigt. Boken kan ses som ett underlag för en ständigt pågående diskussion. Som i sina tidigare böcker vinnlägger sig författaren om ett direkt och omedelbart tilltal. Tonen är mycket personlig och många gånger en aning polemisk.
Därför utmanar den här boken oss att inte bara vara mindre stressade då och då, utan att våga gå vidare och skapa ett mer närvarande liv. Draper utmanar läsaren att fortsätta vägen som leder till mindfulness för att längre fram nå soulfulness. Boken pekar på att livet inte handlar om att lära sig några enkla tekniker eller att tillfälligt koppla bort sig från den verkliga världen. Vi kan få leva med "soulfulness" och inte bara "mindfulness"!
Lamott menar att det enda vi kan göra då är att börja samla ihop de trasiga bitarna av det känslomässiga och andliga material som våra liv består av, och sedan sy ihop dem igen till en helhet stygn för stygn. Det är i dessa stygn som livets väv börjar och inbäddade i dem ligger styrka, värme, humor och mänsklighet.
Anne Lamott har gjort sig känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt att skriva om sitt eget liv och sin tro under svåra dagar. Detta är hennes andra bok på svenska, uppföljaren till Hjälp, Tack, Wow.
Lamott s most insightful book yet, Stitches offers plenty of her characteristic witty wisdom this slim, readable volume [is] a lens on life, widening and narrowing, encouraging each reader to reflect on what it is, after all, that really matters.
- People
Anne Lamott är amerikansk författare och en mycket uppskattad talare. Hennes första bok på svenska Hjälp, Tack, Wow har just utkommit på Libris. Både den och Stygn har legat som bästsäljare på New York Times boklista. Lamott är också författare till flera romaner, som Imperfect Birds och Rosie.
Cajsa Tengblad har skrivit den bok hon själv saknat, en bok som inte handlar så mycket om hur vi ska bemöta våra barn, utan mer om hur vi som förälder, oavsett livssituation, ska ta vårt liv på allvar, leva för att må bra och få ett gott liv och på så sätt vara positiva förebilder för våra barn.
- Jag skriver om det jag själv behöver läsa. Inte för att jag är färdig eller perfekt, utan för att jag vill dela med mig av mina erfarenheter och mina livsstrategier och för att jag tror att vi tillsammans kan underlätta livet för varandra som föräldrar.
Tillsammans hjälper vi varandra att få syn på oss själva. - Min önskan är att du som läser denna bok ska få känna att du är viktig och att du har något att komma med. Jag vill att du ska förstå att du är en av de viktigaste personerna i världen för ditt barn och att du kan ge dem något som ingen annan kan ge dem.
Som vänner väljer vi varandra inte för att vi har lovat det eller för att vi har fötts in i det utan för att vi vill. Ändå hamnar vänskapen ofta i skymundan av romantiska relationer, karriärer och egentid. Men nu är det dags att lyfta upp hur livsviktig den underbara och ibland krångliga vänskapen är!
Underbara krångliga vänskap är den första handboken på svenska om vänskap. Journalisten Elin Liljero Eriksson tar oss med genom en mängd olika ämnen kopplade till vänskap: Vad är rimligt att ha för förväntningar på en vän? Hur hanterar man vänner som sviker? Och hur hittar man nya vänner om man känner sig ensam?
Hon pratar även med olika forskare, psykologer och terapeuter om vikten av vänskap, hur man hanterar konflikter och kriser, och om anknytningsmönster kopplade till vänskap. Dessutom finns i boken handfasta tips och övningar kring hur man exempelvis fördjupar sina vänskapsrelationer, hanterar besvikelser och definierar sin vänskap.
Flera kända personer delar också med sig av sina vänskapsberättelser: Lisa Ekdahl, sångerska och låtskrivare, Maxida Märak, hiphopartist, jojkare och skådespelare, Bianca Kronlöf, skådespelare och komiker, Flora Wiström, influencer, bloggare och författare, Elaine Eksvärd, retoriker, föreläsare och författare, Karin Adelsköld, komiker, programledare och författare, Emely Crona Stenberg och Carro Levy, driver nätverket Heja livet, Aysha Jones, entreprenör, makeup-artist och influencer samt Johanna Toftby, influencer, författare och frisör.
Elin Liljero Eriksson är frilansjournalist och skriver regelbundet för livsstilsmagasin som Damernas Värld, Femina, Mama och Family Living, är chefredaktör för diverse uppdragsmagasin och föreläsare inom journalistik. Hon har tidigare varit redaktionschef för bland annat Plaza Kvinna och svenska Cosmopolitan. Elin har också varit musikrecensent och en del av svenska Grammisjuryn.
Rickard L. Eriksson som har tagit bilderna i boken är stillbilds- och filmfotograf sedan 20 år tillbaka med en mängd uppdragsgivare, såsom svenska kungahuset, reklambyråer, svenska och internationella livsstilsmagasin samt bokförlag och skivbolag. 2014 blev han utsedd till Årets porträttfotograf i prestigefyllda Årets bild
Inom dagens psykiatriska vård har ofta varje patient både i sluten och i öppen vård en särskild kontaktman. Kontaktmannen är den som tillbringar mest tid med patienten, vilket gör en nära relation möjlig. Boken tecknar bakgrund och förändring från den gamla skötarrollen, beskriver psykologiska sammanhang och visar på kontaktmannaskapets många möjligheter till en utvecklande förtrolighet.
Vi blir aldrig fullkomliga. Men vi behöver inte heller förminska oss, nöja oss med vingklippta liv och att leva långt under vår förmåga. Det menar psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl som i Vägar till levande liv påminner oss om att allas vårt uppdrag är att bli den människa vi är ämnade att vara. Ingenting mindre. Ingenting större.
Det går att bryta mönster. Det ligger i vår makt att välja hur vi vill försöka leva. Den insikten kan vara livsförändrande. Verklig frihet är något som man kämpar för. Den är inte ett utanpåverk utan djupt förankrad i oss, en hållning som det kan ta tid att utveckla, men som sedan kan bära genom livets berg och dalar.
Ur boken
Patricia Tudor-Sandahl uppmuntrar i Vägar till levande liv läsaren att ställa frågorna: Vad får mig att växa som människa och vad får mig att krympa? Hur ser mitt liv och mina relationer ut i dag och är det så som jag vill ha det? Vart är jag på väg och är det verkligen dit jag vill gå? Det är både ett ansvar och en möjlighet att bestämma sig för att göra något gott av allt det vi är och gör.
Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut och författare. Hon har tidigare gett ut 18 böcker, bland annat Den tredje åldern, Din egen väg och Längtan visar vägen. Många har också mött henne genom Sveriges Radio som värd för Sommar och Vinter i P1 och som återkommande medarbetare i Tankar för dagen.
Hur är det att vara anhörig till en psykiskt sjuk människa? Var finner jag hjälp och stöd?
Det finns oändliga mängder kunskap, också hos behandlare och ansvariga myndigheter, om hur viktigt det är att lyssna till de anhöriga. Gång på gång betonas vikten av ett gott samarbete mellan psykiatrin och de sjukas sociala nätverk. Ändå fungerar detta samarbete sällan bra i praktiken.
I Vara anhörig beskriver Åsa Moberg, författare till den mycket uppmärksammade Adams bok, med utgångspunkt i enskilda fallbeskrivningar och lokala vårdformer, olika förhållningssätt för patienter, anhöriga och närstående. Här finns också berättelser om nytänkande och fungerande vårdformer.
Depression är den vanligaste psykiska sjukdomen i Sverige.Det är en sjukdom som i hög grad påverkar alla närstående. Förändringar i vården är nödvändiga och för det behövs gemensamma mål. Ändå glöms de anhöriga ofta bort.
Idag tycks de psykiatriska diagnosernas antal tillväxa i ungefär samma takt som mängden människor med psykiska lidanden. Sker allt detta diagnosticerande på bekostnad av det stöd, som behövs för att människor med psykiska funktionshinder och deras anhöriga ska klara vardagen? Det tror Åsa Moberg.
1900-talet var det århundrade när de sjukas, "brukarnas", röster började höras. 2000-talet måste bli den tid när de anhöriga äntligen tas på allvar, skriver Åsa Moberg i Vara anhörig.
Den här boken kan bli till hjälp när man försöker förstå sina känslor. Bibliskt förankrad undervisning ger nycklar till hur man kan skilja mellan rättfärdig och orättfärdig vrede, identifiera grundorsakerna till den vrede man känner, hur man kan hantera uppdämd vrede från tidigare händelser i livet och hur man kan bemöta den i framtiden. Boken ger också en mängd kunskap till dem inom själavården som försöker hjälpa människor med problem som har med vrede att göra