View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 107

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Allt är en början : instagramdikter
  Allt är en början : instagramdikter
  Beskrivning
  Den här diktsamlingen har blivit till under de senaste tre åren. År som präglats av uppbrott och pandemi. Den är ett urval av dikter som Lars publicerat på sitt Instagram-konto. Så mycket blev annorlunda. Det vanliga uteblev och det oväntade tog över.

  När vi är med om någonting oväntat och svårt kan det vara tungt att bära det alldeles själv. Tankarna går runt, runt och vi kommer ingenstans. Är det riktigt svårt kan det bli som ett pågående nu som gör ont. När vi berättar för någon, eller när vi lyckas skapa något, kan det som är inom oss hamna utanför oss och vi kan skilja ut oss själva från det som händer i våra liv. I mina dikter är det så för mig. Jag kan se det jag är med om lite från sidan och får ett nytt fotfäste. En insikt som envist berättar för mig Allt är en början.

  Lars Björklund är präst och författare. Han har arbetat som sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset i Uppsala och kaplan på Sigtunastiftelsen. Han har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker, bland annat Modet att ingenting göra, Vägar i sorgen samt Hur ska jag orka?

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 2. Änglar änglar änglar
  Änglar änglar änglar
  Beskrivning
  En änglalik presentbok att ge bort både i glädje och sorg, till en vän eller dig själv! Lär dig att se skillnad på en seraf och en kerub och få tips om hur man kan skapa en riktig änglakväll med mat, musik och film. Läs bevingade citat och dikter, och njut av de vackra bokmärkesänglarna som illustrerar alla uppslag. Begränsat antal
  85,00 kr
 3. Även i svarta bergsskrevor växer blågula violer
  Även i svarta bergsskrevor växer blågula violer
  Beskrivning
  "Vår tid uppfattas som allt pratigare. Orden känns slitna. Jag märker det även i kyrkan. Orden skramlar. En del människor pratar bara för att de fruktar stillheten. Vi använder allt färre ord men brukar dem allt oftare.

  Där människor är trygga med varandra tiger de om det oväsentliga och samtalar om det som betyder något. Då människor är otrygga med varandra är det säkrast att tiga om det väsentliga och prata om något löst och oviktigt.

  Att skriva med en poetisk språkdräkt är att förvalta den kristna traditionen. Vi glömmer lätt att stora delar av Bibeln tillhör just poesins värld: Jobs bok, Höga Visan, Predikaren, Ordspråksboken, Klagovisorna och Psaltaren. Sammantaget handlar det om inte mindre än 248 kapitel."
  Tommy Dahlman

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 4. Avskedsord
  Avskedsord
  Beskrivning
  I Avskedsord har Atle Burman samlat några av de mest älskade stroferna och dikterna ur sina tidigare diktsamlingar.
  Här finns ord för dödsannonsen och begravnings­gudstjänsten . ord som andas evighetshopp och förtröstan på en kärleksfull Gud.
  Med boken följer också rätten att helt eller delvis citera texterna i sammanhang runt begravning (annons, agenda eller gudstjänst). Du kommen är av ljus en gång till ljuset går du åter, du går till Den som livet är och evigt dej i kärlek bär och evigt leva låter.
  • Köp 3 för 94,50 kr/st
  • Köp 10 för 89,25 kr/st
 5. Befrielsen
  Befrielsen
  Beskrivning
  Min bok är en samling av beskrivande texter. Varje text handlar om mig själv i en situation, en händelse som jag har gått igenom, eller om en person i min omgivning. Det är mycket känslor som finns bakom varje text där du som läsare kan märka av den röda tråden. Det är som en känslosam resa där man upplever händelseförloppet. Texterna eller dikterna bär på ett syfte, en mening eller ett mål och framförallt en känsla. Allt för att individen skall förstå sig själv bättre genom exempelvis att bearbeta något eller återgå till någon i ens liv och därav utvecklas och gå vidare till nästa steg i livet.
  150,00 kr
 6. Blickar
  Blickar
  Beskrivning
  Blickar handlar om många olika mänskliga möten under lång tid. Den tar upp tankar om vår existens och om det som kanske skönjes bortom blickar. Området emellan. «Att blicka ut över livet, att blicka in i det och att låta de olika blickarna mötas till ett möjligt samtal - om det handlar den här boken. Den tar in de stora övergripande livsfrågorna och låter dem ingå i en fortsatt dialog, där också de vanliga händelserna i vardagen observeras och «lappar, förköpshäften, almanackan, tandborsten, tågbiljetter, busskorten, brev, kort jag aldrig skickat» ges sin självklara dignitet. Genom ett språk där det poetiska och sakliga vävs in i varann fortsätter samtalet och vecklar ut sig mot ständigt nya möjligheter.» Lennart SjögrenLillemor Högerås f.1963. Leg. Psykoterapeut och bofast på Norra Öland. Verksam inom S:t Lukas i Kalmar Län.
  100,00 kr
 7. Brinnande pilar
  Brinnande pilar
  Beskrivning
  I en tid då lyckohysteri och sanningsfobi har upphöjts till gud, avfyrar Andréas Andersson­ en kaskad av brinnande pilar. En samling kärnfulla och lättillgängliga texter, som med skärpa och precision blottar tidsandans självbedrägeri – och lyser upp vägen till sann och bestående frihet. Brinnande pilar lämnar ingen oberörd. De fantasieggande illustrationerna gör läsningen till en upplevelse på flera plan, och boken till en presentbok utöver det vanliga
  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
  • Köp 25 för 108,00 kr/st
 8. Buren av ljus
  Buren av ljus
  Beskrivning
  Visst måste det finnas något större? Atle Burman har blivit uppskattad för sin personliga stil och sitt öppna och ärliga förjhållningssätt. Han vågar fundera öppet kring livets mysterier och det som väntar efter det jordiska.

  I sin femte bok tar han med läsaren på en resa i stjärnornas ljus, på väg mot ett bortanförland. Det är en förhoppningsfull livsvandring där alla är välkomna att vandra bredvid en liten bit. Inte alltid lätivandrat, men det hjälper att vara buren av ljus.
  150,00 kr
 9. Dan Andersson Dikter och Tonsättningar
  Dan Andersson Dikter och Tonsättningar
  Beskrivning
  Det finns en mängd tonsättningar av Dan Anderssons dikter. I denna bok har vi samlat drygt 100 av dem, såväl äldre och mer välkända som nyare. Varje dikt inleds med en presentation. Till samtliga tonsättningar finns ackordanalyser för gitarr angivna. Dessutom ingår en biografi över Dan Andersson och presentationer av samtliga tonsättare. En guldgruva för dig som älskar visor och Dan Anderssons underbara dikter.

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 10. Den himmelska harmonin
  Den himmelska harmonin
  Beskrivning
  Det vimlar av mäkliga kvinnor från medeltiden. De ropar inte med klagan ut sitt förtryck utan de talar på vers eller prosa, i dikt eller drama, i uppenbarelser eller brev, om sin kärlek till Gud och till medmänniskorna ( som de ofta tuktar just därför att de älskar dem). Till dessa märkliga medeltidskvinnor hör under 1100-talet Hildegard, abedissan över klostret vid Bingen i Rhenlandet.
  75,00 kr
 11. Den röda rosen
  Den röda rosen
  Beskrivning
  Dikter och visor publicerade i ny tid. 1917-1918
  75,00 kr
 12. Det är aldrig efteråt
  Det är aldrig efteråt
  Beskrivning
  Dikt och bild möter varandra i författaren Lars Björklunds och fotografen Hans Hartmans nya bok Det är aldrig efteråt.

  I poetiska associationer samtalar dikten och bilden tillsammans om livet: om att se tillbaka och om vägen framåt, om mellanrummen, om de stora och små ögonblicken. Och om att söka sin egen plats på jorden.

  man säger att nuet är flyktigt när det är tiden som flyr nuet är alltid här

  Lars Björklund är föreläsare och kaplan på Sigtunastiftelsen. Han har tidigare arbetat som sjukhuspräst, har lång erfarenhet som själavårdare och har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker och diktsamlingar, bland annat Modet att ingenting göra, Det som ger hoppet liv och Ett skimrande trots.

  Hans Hartman är pensionerad präst och fotograf. Han har bland annat givit ut fotoböckerna Väggarna talar - Albertus Pictors kyrkor och Jungfru Maria och Mariakyrkan i Sigtuna.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 13. Det är dig jag har gett mitt hjärta : om kärleken, den som finns överallt
  Det är dig jag har gett mitt hjärta : om kärleken, den som finns överallt
  Beskrivning
  Nyutgåva av kärleksdikterna ur Ord som lyser. Här finns älskade texter av Nils Ferlin, Shakespeare, Karin Boye, Kenneth Gärdestad, Barbara Voors, Tomas Tranströmer, Elsie Johansson, Dan Andersson, prins Daniel och många fler. Här finns även kända texter ur Gilbrans Profeten och Bibeln.

  En bok att ge som gåva till de nyförlovade, nygifta – eller nykära. Eller till dem som vill fira olika årsdagar. Eller till sig själv för att låta sig påminnas om kärlekens förunderliga väsen.

  75,00 kr
 14. Det ljusnar vid horisonten
  Det ljusnar vid horisonten
  Beskrivning
  Dikter av Margareta Björhag. Hennes tre tidigare diktsamlingar har tryckts i upplagor som överstiger 65 000 exemplar och varit uppskattade av läsare runt om i landet. Margareta tecknar ofta skärningspunkten mellan himmel och hav, en rymd av kärlek och ett djup av barmhärtighet. En utmärkt bok för att utveckla stillheten och eftertanken i en jäktad och fartblind tid. Från hjärta till hjärta delar Margareta gudsupplevelser i diktform
  100,00 kr
 15. Dikter
  Dikter
  Beskrivning
  Boris Pasternak (1890-1960; nobelpriset 1958) är en av 1900-talets stora ryska poeter. Utanför Ryssland är han mest känd för romanen "Doktor Zjivago". I sitt hemland är han inte mindre känd och älskad för sin lyrik.

  Boris Pasternak debuterade 1913. Redan på 1920-talet kom hans mest berömdadiktsamlingar: "Livet, min syster" och "Tema och variationer" där Pasternak framträdde som färdig diktare med ett starkt personligt, bildmättat poetiskt språk och en nästan kosmisk livskänsla. Livet, min syster - "en bok om ögonblickets poesi"- är en av den ryska modernismens stora diktsamlingar.

  I detta urval presenteras och tolkas dikter ur Livet, min syster; Tema och variationer och andra dikter av Boris Pasternak.
  50,00 kr
 16. Dikter 1929-1945
  Dikter 1929-1945
  Beskrivning
  Få svenska diktare har slagit igenom så med en gång som Harry Martinson redan i debutboken Spökskepp hade han funnit ett språk som med sin strama saklighet och sina överraskande bildkombinationer gjorde det möjligt för honom att uttrycka sitt unika erfarenhetsstoff. Samtidigt befann han sig redan under 30-talet i stark utveckling: bort från samtidens framtidstro mot en visdomsdikt som hämtar sin inspiration utanför den västerländska kulturtraditionen, tydligast och vackrast i Li Kan talar under trädet i Passad. Dikter 1929 1945 rymmer förutom Spökskepp och Passad samlingen Natur, de båda utgåvorna av Nomad och dessutom Martinsons bidrag till de betydelsefulla antologierna 5 unga och Modern lyrik. I ett efterord följer Johan Lundberg ingående utvecklingen i Martinsons lyrik under dessa år. Dikter 1929 1945 är den andra volymen i den nyutgivning av Martinsons verk som nyligen påbörjades med Aniara. Våren 1998 utkommer Vägen till Klockrike.
  225,00 kr
 17. Dikter 1965-1968
  Dikter 1965-1968
  Beskrivning
  Dikter av Ekelöf 1965 -1968
  75,00 kr
 18. Dikter och prosa 1954-2004
  Dikter och prosa 1954-2004
  Beskrivning

  "För att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga."

  Så lyder Svenska Akademiens motivering då Tomas Tranströmer 2011 tilldelas Nobelpriset i Litteratur.

  Med sitt särpräglade metaforrika språk har Tomas Tranströmer sedan debuten 1954 med 17 dikter befäst sin plats som en av Sveriges största poeter. I

  en vackert formgiven volym ger vi ut Tomas Tranströmers samlade dikter från 17 dikter till Den stora gåtan liksom den självbiografiska prosaboken Minnena ser mig.

  300,00 kr
 19. Drömmens skepp
  Drömmens skepp
  Beskrivning
  Drömmens skepp och andra ballader med musik av Percy och bilder av Fritz Sjöström
  100,00 kr
 20. DU KUNDE FÖTTS PÅ HISINGEN (BO FUREHILL, MALENA /HOLM, ULRIKA
  DU KUNDE FÖTTS PÅ HISINGEN (BO FUREHILL, MALENA /HOLM, ULRIKA
  Beskrivning
  DU KUNDE FÖTTS PÅ HISINGEN - Juldikter i fröjd och förundran En bok av Malena Furehill & Ulrika Holm
  50,00 kr
 21. Dynamisk symfoni
  Dynamisk symfoni
  Beskrivning
  Prosalyrik i urval och med efterskrift av Jan Arnald
  75,00 kr
 22. En aning av evighet : ord för toner och tystnad
  En aning av evighet : ord för toner och tystnad
  Beskrivning
  Texterna i En aning av evighet går på ett förunderligt sätt direkt in i lösarens hjärta. Utan språkliga konstigheter bär ordern fram ett innerlihgt budskap om Guds gränslösa kärlek och det eviga livet.

  varsågod – här är texter om tro, hopp och kärlek. Här är ord för toner och tystnad...
  125,00 kr
 23. En blödande ros : dikter i urval
  En blödande ros : dikter i urval
  Beskrivning
  Dikter i urval.
  50,00 kr
 24. En källa av ljus : ord för ljus och mörker
  En källa av ljus : ord för ljus och mörker
  Beskrivning
  Med enkelhet och känsla bjuder Atle Burman in läsaren till ett möte med livets skönhet och skörhet, med det som ligger bortom, det som vi längtar efter och hoppas på.

  Detta är en bok för alla oss som känt av en bortanförlängtan. Atle Burman kan med enkla ord beskriva vår djupa längtan och denna bok är verkligen en källa av ljus.
  150,00 kr
 25. Fåglar i svensk poesi
  Fåglar i svensk poesi
  Beskrivning
  Visste ni att den vanliga kråkan är den fågel som oftast förekommer i svensk poesi? Och att Erik Axel Karlfeldt är den förste svenske diktare som har med ett stort antal fågelarter, av vilka kornknarren är en favorit? Och att många dikter handlar om döda fåglar? Om detta och mycket annat kan man läsa i denna bok.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 26. Finns det möjligen nån mer.....
  Finns det möjligen nån mer.....
  Beskrivning
  Böner, dikter och meditationer som har sitt ursprung i universitetets värld.
  30,00 kr
 27. För närvarande
  För närvarande
  Beskrivning
  Unga dikter och tankar
  30,00 kr
 28. Förändring
  Förändring
  Beskrivning
  Förändring är inte lätt ? men ofta nödvändigt. I meditativa texter och bilder visar Tommy Hellsten på den inre dialog som kan leda en människa till insikt om att något måste förändras, och till en ny början.
  125,00 kr
 29. Från änglavärlden
  Från änglavärlden
  Beskrivning
  Dikter omkring ett barn med handikapp
  50,00 kr
 30. Gå därför ut
  Gå därför ut
  Beskrivning
  Dikter som utstrålar realism och radikalitet
  30,00 kr
 31. Gör mig till din : de första stegen med Frälsarkransen
  Gör mig till din : de första stegen med Frälsarkransen
  Beskrivning
  Ta de första stegen med Frälsarkransen med hjälp av Martin Lönnebos egen introduktion till kransen. I boken Gör mig till din – De första stegen med Frälsarkransen får du ta del av Martins tankar om hur kransen kom till och vad de olika pärlorna står för. Frälsarkransen är ett unikt stöd för att i vardagen vara nära det egna inre livet och samtalet. Den gör det också möjligt att närma sig och tala om kristen tro i vår kultur och samtid. Boken är rikt illustrerad med foton från bland annat Frälsarkransens Fairtrade-tillverkning i Indien. Passar bra som present till den som vill ta de allra första stegen med Frälsarkransen. Hårdband, grönt omslag med guldfoliering på framsida och rygg.
  • Köp 3 för 191,25 kr/st
 32. Gränstrakter
  Gränstrakter
  Beskrivning
  Det vackra på jorden är förgängligt. Men det vackra säger oss något mer. Det måste finnas en skönhet som består. Lillemor Högerås tolkar dessa erfarenheter i sin diktsamling Gränstrakter. Dikterna är ett radband av små aforismer, skenbart snabbt nedkastade noteringar i en dagbok. Hon låter sig överraskas av det mättade ögonblicket. I ett svindlande här och nu anar hon en evig hantverkare , som bygger något beständigare än bara den skimrande stenmuren. Tillsammans ger dessa dikter bilden av en människa som tror på en mening med livet och på en fortsättning. Vi träder ur men vi träder också in. Lillemor Högerås har en stark egen tro. Det räcker till förtröstan åt andra och tröst när vi tvivlar som mest. I en tid trendig av mindfullness och slagord om carpe diem vågar Lillemor Högerås ta det allvarliga på allvar. Hon formulerar detta vackert och djupt tänkvärt.

  Ulf Wickbom, kulturjournalist

  Lillemor Högerås har tidigare gett ur Identiteten och evigheten och Det tar ett liv på Solvändan Förlag.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 33. Helighet
  Helighet
  50,00 kr
 34. Hemlängtan
  Hemlängtan
  Beskrivning
  Så skjuter framtiden skottgenom nya ordmed hopp om livet
  100,00 kr
 35. Himmelens geometri
  Himmelens geometri
  Beskrivning
  Regina Derieva är kristen och en stor del av hennes dikter har en kristen tematik. Men inte ens den mest glödande tro är en garanti för litterär kvalitet. I sina bästa dikter lyckas hon dock uppnå den metafysiska känsla som enligt T.S. Eliot är resultatet av »en legering av tanke och poesi vid mycket hög temperatur«. Hennes diktning hämtar sin näring ur en svartsyn så bottenlös att endast den strängaste tro kan besegra tvivlet. Regina Derievas värld, skriver den litauiske poeten Tomas Venclova, är vår värld »som hamnat i en återvändsgränd, som kommit på så stort avstånd från Gud att kanske till och med Han har svårt att över-brygga det«. Regina Derievas dikter har en semantisk och formell täthet som för tankarna till Iosif Brodskij och Marina Tsvetajeva. Hon gör bruk av hela den ryska poesins rika arsenal av uttrycksmedel. Och allt hon gör genomsyras av övertygelsen - den mycket ryska övertygelsen - att i begynnelsen var Ordet, ingenting annat.
  115,00 kr
 36. Högt ovan himmelens stjärnor
  Högt ovan himmelens stjärnor
  Beskrivning
  Visst har de flesta av oss sett upp mot stjärnhimmeln och förundrats. Förundrats över det ofattbara, det oerhörda och gåtfulla som en stjärnhimmel bjuder. En himmel högt ovan både fult och vackert, ja som går högt ovan stjärnorna vi ser och beundrar på kvällarna.

  Våra tankar svindlar och våra hjärtan känner den märkliga hungern – och längtan – efter något bortom. Denna upplevelse är svår att sätta ett namn på. Atle Burman kallar den bortanförlängtan.

  Tron på det som finns bortom ger oss lust att älska och se allt vackert. Just därför att det finns något bortom. Just för att det finns Någon bortom allt, både längst in i oss själva – och högt ovan himmelens stjärnor.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 37. I går i dag i morgon
  I går i dag i morgon
  Beskrivning
  Nils Bolander (1902--1959) predikant och diktare. En av Sveriges mest lästa kristna poeter. Här möter du hans dikter, honom själv och det liv han levde och satte ord på -- sitt liv och ditt liv -- ett liv tillsammans med varandra och vår Herre. Hans ord och texter har den där naturliga pondusen och självklarheten som hos en medvandrare som levt med samma oro, sorg och glädjeämnen som de flesta av oss... Kanske är det därför hans ord träffar rakt in i våra liv -- både igår, idag och imorgon. Ord så självklara, så enkla, självupplevda och mänskliga att det känns som om han vet precis hur du känner. I urval av Erik Westling (f. 1929) har läst Bolander "så länge han kan minnas" och upphör aldrig att förvånas över hur dagsaktuella hans texter känns. Elin Alm (f. 1983) upptäckte Bolanders dikter när hon hittade flera av hans böcker i sin farmors bokhylla -- sönderbläddrade, vikta hörn och bokmärken vid "särskilt bra dikter". Nu sprider hon favoriterna bland sina vänner. Syskonen Bolander, som delar med sig av sin fars dikter som varit speciellt betydelsefulla för dem. Dessutom har de letat reda på några ej tidigare utgivna alster.
  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
 38. I lianer : dikter
  I lianer : dikter
  Beskrivning
  Kerro Holmberg debuterade 2002 med den i pressen rosade diktsamlingen Där jag är där du är. Detta är hennes andra bok.
  50,00 kr
 39. I natt, i morgon och sedan
  I natt, i morgon och sedan
  Beskrivning
  I natt, i morgon och sedan är en diktsamling där läsaren får följa med författaren under livets olika skiften. Tonen är nära, uppfordrande, bedjande, förtrolig och kärleksfull och på sina ställen nästan humoristisk. Det är tydligt för läsaren att även i det smärtsamma och hopplösa finns ett ankare av hopp förtöjt mellan jorden och himlen. Det här är en diktsamling där Guds närvaro lyser igenom. Ulrika Vinge är regelbundet publicerad betraktelseskribent. Hon är prästvigd för Svenska kyrkan och utbildad barnspecialistsjuksköterska.
  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 40. I vinden
  I vinden
  Beskrivning
  Dikter som präglas av förundran inför naturen
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
  • Köp 50 för 30,00 kr/st
  • Köp 100 för 28,01 kr/st
 41. Kort dags färd
  Kort dags färd
  Beskrivning
  Dikter kring vandraren och målet
  30,00 kr
 42. Kwinnotankar i öst och väst
  Kwinnotankar i öst och väst
  Beskrivning
  Nitton kvinnor i Österbotten och Västerbotten har skrivit boken. Analyser och vardagsfunderingar
  50,00 kr
 43. Lägesrapport
  Lägesrapport
  Beskrivning
  Dikter från maktens korridorer
  50,00 kr
 44. Livets ande, le mot mig
  Livets ande, le mot mig
  Beskrivning
  Böner och dikter som är kyrkoårsknutna.
  30,00 kr
 45. Livnära tankar från boden
  Livnära tankar från boden
  Beskrivning
  LIVNÄRA tankar från boden är författarens egna bilder och tankar kring temat utmattningssyndrom, utifrån hennes egna upplevelser och erfarenhet. Det här är en bok att beröras av, en bok som väcker liv, som väcker tankar och som ger tro och uppmuntran. Med andra ord en livnärande bok ...
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 46. Livslust och växtvärk
  Livslust och växtvärk
  Beskrivning
  Livslust och växtvärk är guldkornen från ett svårt och fantastiskt roligt vaskande ur den guldgruva som Sveriges alla byrålådor utgör.
  Här finns dikter om djupaste förtvivlan och berusande glädje, om himlastormande kärlek – både lycklig och olycklig, om tro och tvivel, om hoppfulla dagar och ångestfyllda nätter, om slutgiltig död och evigt liv... I boken ryms dikter av både kvinnor och män, äldre och yngre, proffs och amatörer.
  Tanken med boken är att läsaren ska kunna känna igen sig i både sorg och glädje, men också att den ska ge lust att börja eller fortsätta skriva själv.
  75,00 kr
 47. Livsvinkel
  Livsvinkel
  Beskrivning
  Dikter
  50,00 kr
 48. Mörkret har brustit
  Mörkret har brustit
  Beskrivning
  Margareta Björhag kommer nu med sin andra efterlängtade diktsamling. CD-skiva med boken inläst av författaren själv medföljer utan extra kostnad! ”I diktsamlingen Mörkret har brustit följer jag Margareta Björhag på resa genom ett koncentrat av livserfarenheter. Ljus och mörker växlar som årets skiftningar. Men i slutet av diktsamlingen drabbas läsaren av ett kraftigt Halleluja! Det är ett hjärtats fröjdeord som sjunger ut sin tacksägelse! Mörkret har brustit!” (Ur Roland Nelssons, f d direktor Erikshjälpen, förord)
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 49. Mörkrets vackra sång
  Mörkrets vackra sång
  Beskrivning
  Lillemor Högerås, pastor och psykoterapeut, har skrivit flera lyrikböcker: Tornseglarlek, Gränstrakter och Vankelmod är tre av dem. Hon har också medverkat i novellsamlingarna Novelletter till jul och Novelletter till vänskapen.

  I den nya lyrikboken Mörkrets vackra sång, visar hon på den djupsinnighet i tankar som präglar alla hennes böcker.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 50. Mostrarna och andra dikter
  Mostrarna och andra dikter
  Beskrivning
  Mostrarna och andra dikter Agneta PleijelAgneta Pleijel är en av Sveriges mest framstående prosaister och dramatiker. Men hon är också en driven centrallyriker med en stark produktion bakom sig. Hennes andra diktsamling Ögon ur en dröm, som kom 1984, blev en liten succé. Nu återkommer hon med lyrik som hämtar stoff ur det egna familjealbumet. Agneta Pleijel, f 1940, är vid sidan av sitt mångsidiga författarskap också verksam som kritiker. Hon har mottagit flera stora litterära utmärkelser, senast Gustaf Frödings stipendium. 2001 utkom hennes roman Lord Nevermore.Lyrik Omslag Elsa Wohlfahrt Larsson Utk aug Ca 70 s 91-1-301353-X
  75,00 kr
 51. Och plötsligt ska vi minnas
  Och plötsligt ska vi minnas
  Beskrivning
  Hud mot bark, fingrar som flätar rottrådar. Ansiktet vänt mot jorden. En vädjan om att få komma tillbaka.

  Det här är en bok för oss med hemlängtan. Som försöker leva med ett språk utan ord.

  Marken i oss viskar att helighet aldrig kan vara att avskilja. Vi vill så gärna att klockorna ska ringa. Vill ha ord och ordningar för det som bara är ett träd. Vi vill ha över och under och vi låtsas att det känns som hemma, men vi är framlekta av någon ur marken och leken är vårt hemspråk.

  Kent Wisti har skrivit bokens inledande del och målat bilderna. Han är präst, bildkonstnär och författare. Susanne Dahl har skrivit dikterna. Hon är studentpräst och skribent.

  Och plötsligt ska vi minnas är en fristående del i en svit där även Vem såg mig då ingår.

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
  • Köp 25 för 104,00 kr/st
 52. Och runtomkring mig är allting så vackert blått
  Och runtomkring mig är allting så vackert blått
  Beskrivning
  "Jag lever ett fågellivflyger än hit, än ditfångar min föda i flyktenoch runtomkring migär allting så vackert blått"
  75,00 kr
 53. Ord som lyser : från diktens, talens, sångernas och litteraturens värld
  Ord som lyser : från diktens, talens, sångernas och litteraturens värld
  Beskrivning
  Guldgruvan för dig som ska hålla tal!

  Det finns ord som lyser -- genom att säga precis som det är, genom att vända på perspektiven lite grann, genom att påminna oss om vad som egentligen är viktigt, genom att fylla oss med tillit, genom att stå kvar när allt annat ser ut att rasa, genom att viska att livet är en gåva. Här är en bok fylld av dem: lyrik, tal, bibelverser, berättelser, psalmer och legender om livet, döden, kärleken och annat som vi inte kan sluta tänka på. Läs dem -- det är en bra början. Och sätt dem i arbete. Låt dem lysa! Ovanför skrivbordet, i ett tal till jubilaren, på ett kort till en gammal eller alldeles ny vän, i ett gammaldags broderi till väggen ovanför kökssoffan, i hyllningen till brudparet, på anslagstavlan vid kopiatorn, vid minnesstunden för någon som saknas, i hälsningen till familjen som just har blivit större, under en magnet på kylskåpet så att det inte går att ta ut smöret utan att få ljus i ögonen ...

  Med texter av C S Lewis ? Ylva Eggehorn ? Johan Henric Kellgren ? Helga Henschen ? Bob Hansson ? Sophia Elisabet Brenner ? prins Daniel ? Bodil Malmsten ? Johan Ludvig Runeberg ? Clara "Underbara Clara" Lidström ? Stefan Einhorn ? Edith Södergran ? Barack Obama och många, många fler

  135,00 kr
 54. Överlevande och andra dikter
  Överlevande och andra dikter
  Beskrivning
  Dikter för alla som vill fortsätta älska livet utan att blunda för det som dödar vår livsglädje
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 55. Pastorn min far
  Pastorn min far
  Beskrivning
  Med Pastorn min far går Jesper Svenbro utanför den egentliga ramen till den självbiografi han inledde med Samisk Apollon och andra dikter 1993 och fortsatte med Blått (1994), Vid budet att Santo Bambino di Aracoeli slutligen stulits av maffian (1996) och Installation med miniatyrflagga (1999). I centrum för den nya samlingen står faderns maskinskrivna Apokalyps-kommentar, tillkommen mellan 1939 och 1945, som sonen ett drygt halvsekel senare hittar och börjar läsa. Boken är lokaliserad till andra världskrigets Landskrona.
  75,00 kr
 56. Portalen till hoppets mysterium
  Portalen till hoppets mysterium
  Beskrivning
  In The Portal of the Mystery of Hope Peguy offers a poem with a profound, moving and comprehensive theology, as incarnated in his celebrated image of the 'little girl Hope.' This volume also contains a biographical chronology, a bibliography, and a host of notes that situate the poem in the context of Peguy's life.
  • Köp 3 för 130,50 kr/st
  • Köp 10 för 123,25 kr/st
  • Köp 25 för 116,00 kr/st
 57. Requiem över rädslan
  Requiem över rädslan
  Beskrivning
  Requiem över rädslan handlar om rädslor under ett långt liv; om att bli sjuk i cancer och genomgå operationer, strålning och cellgiftsbehandlingar, samt om mötet med livet efter ... Livet blir aldrig mer som det varit, men det liv som finns just nu framstår i sin ytterst tillfälliga skepnad som mer rikt och meningsfullt än någonsin. Avsikten med detta requiem var att begrava Rädslan för evigt, men arbetet ledde fram till insikten att rädsla och mod, mörker och ljus, död och liv har sina platser i våra ständigt föränderliga mänskliga rum.
  125,00 kr
 58. Resfeber
  Resfeber
  Beskrivning
  Välkända bildkonstnären och poeten Kid Kumlins nya diktsamling, rikt illusterad med foton och bilder från hennes ateljé i fyrfärg och med berättelser från hennes liv. "En höstkväll gjorde himmelens Gud besök på Kumlingården… någonting nytt hade kommit och nu är tiden inne att berätta om mitt liv."
  75,00 kr
 59. Rött vill till rött
  Rött vill till rött
  Beskrivning

  Eva Ströms nya diktsamling skildrar en mors död. Men det är inte döden som regerar i dikterna. Ur moderns gestalt strömmar värme, ljus, och kärlek, här finns en grund för den mänskliga existensen – liv vill liv.
  För sin diktsamling Revbensstäderna belönades Eva Ström förra året med Nordiska rådets litteraturpris.


  Hör. Här talar någon, gå in, gå in där
  Gå in där bakom stängslet
  Gå in i den inre allén
  Man sjunger på mångahanda språk  "Eva Ströms poesi är kompakt, bultande, skimrande i alla färger från 'sälgrått' till blodrött. Ord som egentligen vill skingras för alla kosmiska vindar hålls samman av urstarka krafter till hårt sammantvinnade dikter."


  Aftonbladet  75,00 kr
 60. Själarnas spa
  Själarnas spa
  Beskrivning
  Min första dikt är den enda som jag har tjänat pengar på. Jag fick 25 kronor av Östersundsposten, det var mycket pengar 1950. Det var lite plåster på såren för den mobbning jag fick utstå sedan jag läste dikten på roliga timmen. Dikten hette Livet.Ensam och värnlös i livet man kastas.Sliten och trött mot döden det hastas.Livet, vad är det? Ett spån i strömmensom hastigt förintas likt bilden i drömmen.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 61. Själaspis
  Själaspis
  Beskrivning
  Holger Nilsson, förkunnare, redaktör och författare har skrivit ett 15-tal böcker inom olika ämnesområden. Detta är hans andra diktsamling.
  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 62. Skrifter del 3 - Dikter 1965-1968
  Skrifter del 3 - Dikter 1965-1968
  Beskrivning
  Diwan över Fursten av Emgión, Sagan om Fatumeh och Vägvisare till underjorden kompletterade med den postuma Partitur (1969) och två nya diwansamlingar som kunnat lyftas fram ur den litterära kvarlåtenskapen. Redaktör för ''Skrifter'' är Reidar Ekner. Utgåvan är textkritisk och varje del är försedd med inldening och kommentar
  • Köp 3 för 247,50 kr/st
  • Köp 10 för 233,75 kr/st
 63. Skymningsland
  Skymningsland
  Beskrivning
  Dikter
  75,00 kr
 64. Soldjupen
  Soldjupen
  Beskrivning
  Med ett högtidligt men ändå anspråkslöst och känsligt språk för Lillemor Högerås oss in på vandringen mot livets mening i diktform.

  Teoretisk bildning, om det så är kunskap om språk, litteratur, konst eller naturvetenskap saknar avgörande betydelse. Inom oss själva fi nns en grund och en sanning som vi kan återfinna genom att lyssna varsamt under tystnad.

  Ensamhet och längtan kan då hos oss motverka vår oroliga inre splittring som förstummar själens ton om livets meningsfullhet. Ann-Charlotte Kinn Professor och Läkare.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 65. Söndagssluttning
  Söndagssluttning
  Beskrivning
  Dikter
  50,00 kr
 66. Spår av dig
  Spår av dig
  Beskrivning
  Sexton vardagsdikter som visar på en förtröstan och varm glädje inför livet.Bilder ger budskapet ytterligare en dimension. Dikterna illustrerade av sonen Per
  125,00 kr
 67. Steg på vägen
  Steg på vägen
  Beskrivning
  Dikter av G. Vallquist
  75,00 kr
 68. Stjärnor och svarta hål
  Stjärnor och svarta hål
  Beskrivning
  »Inget liv är bara ljust, men inget liv är heller enbart svart. Livet blandar vita, svarta och gråa perioder. Den här boken handlar om den växlingen och om att ta vara på stjärnorna som lyser mitt i mörkret.«

  Stjärnor och svarta hål är liksom Eva Hylanders första bok Svag men ändå stark en dikt- och bildsamling där hon delar glimtar ur sin vardag präglad av ständig smärta.

  I Stjärnor och svarta hål vill Eva Hylander rikta blicken mot det som trots allt ger glädje och mening i tillvaron. När hon använder »härlighetsblicken« i stället för »stackars mig-blicken« hittar hon ljuspunkterna i mörkret och kan glädjas över en nyutslagen blomma i trädgården, en kopp gott kaffe eller en vän som hör av sig.

  Som en röd tråd finns tron på Gud som bär genom allt.

  »Ju mörkare det är, desto fler ser jag glimma. Min rymd kan verka tom, men den är full av stjärnor.«

  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 69. Stränder in mot ljuset
  Stränder in mot ljuset
  Beskrivning
  Ylva Eggehorn är en av vår tids mest kända och omtyckta poeter. I Stränder in mot ljuset samlas ett stort urval av hennes andliga lyrik - dikter om att ta livet och sin längtan på allvar. Hon debuterade som trettonåring med Havsbarn, men fick sitt stora genombrott 1970 med Ska vi dela. Åren som gått har gjort henne till en av samtidens mest lästa andliga poeter kanske allra mest känd för psalmerna Var inte rädd, det finns ett hemligt tecken, Kärlekens tid och millenniepsalmen Innan gryningen, tonsatt av Benny Andersson.

  Här har dikter från femtio års tid har lagts tillsammans i ett icke-kronologiskt samtal om livets stora frågor: om tro, kärlek, upprättelse, befrielse, mognad, dolda källor och en ny jord. Titeln är hämtad ur psalmen Var inte rädd den psalm som kanske mer än andra kommit att användas när sorg drabbar. I samband med tsunamikatastrofen sjöngs den på Phukets flygplats som avskedspsalm varje gång ett plan med svenska kistor lämnade och finns idag på en minnessten på platsen. Omslaget är formgivet av Lotta Kühlhorn. >p Ylva Eggehorn föddes 1950 i Stockholm. Hon är författare och poet och har skrivit många psalmer som finns i den svenska psalmboken, bland annat Var inte rädd, Innan gryningen och Kärlekens tid. På Libris har Ylva bland annat utkommit med böckerna Mannen som aldrig byggde en veranda, En helt annan sång, Kryddad olja och En vän från himlen, en återberättelse av Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn.

  • Köp 3 för 252,00 kr/st
  • Köp 10 för 238,00 kr/st
 70. Till en ny jord
  Till en ny jord
  Beskrivning
  Bonniers (Svalans lyrikklubb), 1977. 75 s. Förlagets dekorerade pappband.
  50,00 kr
 71. Till själens andetag
  Till själens andetag
  Beskrivning
  Även själen behöver andas. Men vad är då själens syre?

  Atle Burman beskriver i denna sin fjärde bok själens längtan, en längtan efter det som ligger bortom – bortom både tid och ting, men som vi kan ana redan här och nu. En längtan efter den sanna kärleken. Den kärlek som vi en gång kom ifrån och som vi en gång skall bli ett med igen. Den kärlek vi kallar Gud.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 72. Tillrop
  Tillrop
  Beskrivning
  111 sonetter av Alf Henriksson med illustrationer av Björn Berg
  100,00 kr
 73. Tillsammans
  Tillsammans
  200,00 kr
 74. Tyda speglarnas bild
  Tyda speglarnas bild
  Beskrivning
  Diktbok
  75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 107

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

              OBS! OBS!

 

8-31/7 Har vi sommartider i butiken:  Måndag-Fredag 12-17

Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå