View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 434

Page
per sida
Fallande ordning
 1. 10 minuters paus
  10 minuters paus
  Beskrivning
  "10 minuters paus" vill hjälpa oss att stanna till inför det som är viktigt. Det är en reflektionsbok för årets alla dagar för den som söker meningsfullhet i en myllrande vardag bland skärmar och flöden. I korta, fördjupande texter, ?anpassade efter årets skiftningar och med utgångspunkt ?ur Bibeln, får läsaren hjälp att finna stillhet, närvaro i nuet och kraft inför det som ligger framför.
  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 2. 101 Bibelhacks
  101 Bibelhacks
  Beskrivning
  101 BIBLEHACKS är tänkt som tips till den vanliga bibelläsaren. Boken ger praktiska råd som kan hjälpa dig att bli en bättre bibelläsare. Den ger också kunskap som skapar fascination för Bibeln och inspiration att studera den. Hacks är ett engelskt uttryck som betyder ”knep” eller ”smart lösning”. Här finns konkreta förslag på hur du gör för att förstå Bibeln så att den talar till dig. Och hjälp att läsa Bibeln mer medvetet och ansvarsfullt. Ett hack i taget.

  OM FÖRFATTAREN: Jonas Dagson är mångårig journalist med en teologisk utbildning från Dallas Theological Seminary. Många känner igen hans bibelgrafik från kristna tidningar och därefter hans egen bokserie Steg för steg, som nyligen har mynnat ut i den populära Steg för steg Studiebibel.

  ”101 Bibelhacks är en värdefull resurs, oavsett om du är ny eller gammal i tron. I denna bok finner du mängder av hjälpsamma och koncisa tips, men också redskap som hjälper dig att se skatterna i Guds ord. Boken är inte bara en hjälp i att förstå Bibeln väl, men bjuder även in till att växa i sitt lärjungaskap till Jesus Kristus. Jag rekommenderar boken varmt!” JOEL MACINNES, LÄRARE I NYA TESTAMENTET PÅ ALT

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 3. 15 oväntade bibeltexter : metodbok för konfirmand- och ungdomsarbetet
  15 oväntade bibeltexter : metodbok för konfirmand- och ungdomsarbetet
  Beskrivning
  Varje bibeltext är kopplad till ett tema, till exempel relationer, bön, könsroller och makt, ljus och mörker, musikens kraft eller hopp. Till varje tema finns bland annat: en reflektion, som kan fungera som inledning eller avslutande andakt en kort bakgrund till bibel­texten en symbol som stöd för minnet samtalsfrågor att resonera kring övningar som ger olika ingångar till temat medskick, för att låta tankarna fortsätta efter passet.
  • Köp 3 för 261,00 kr/st
  • Köp 10 för 246,50 kr/st
 4. 52 visdomsord för att må bra i själen
  52 visdomsord för att må bra i själen
  Beskrivning
  Hur gör man för att må bra, och vad innebär det egentligen att bli hel i själen? Kan man få kontroll över oro, ångest, skuld, skam och rädslor? Hur navigerar man genom svåra känslor och erfarenheter?

  Vet du om att det finns en bra beskrivning – en karta – över vägen till inre helande?

  Genom lättförklarliga vardagsverktyg kan du få växa och inspireras av dem som gått före och funnit en väg till själslig hälsa. Längtar du efter ett liv av inre frihet? Guds närvaro finns överallt och hans hjälpande hand är precis intill dig, varje steg på vägen.

  De 52 visdomsorden vilar på beprövade psykoterapeutiska metoder, i förening med den kristna förståelsen av varje människas behov av sunda relationer till sig själv, andra och Gud.

  Pernilla Eklund är författare till flera böcker och webbkurser som förenar kristen tro och psykoterapeutiska metoder. Hon har också byggt upp det digitala själavårdscentret Soul Tools. Pernilla har arbetat med själavård och andlig vägledning sedan 2008. Hon har en masterexamen i psykoterapi på kristen grund, samt en bakgrund som lärare i naturvetenskapliga ämnen.

  "Den här boken är rena friskvårdsapoteket." Torbjörn Freij, Sverigeledare Celebrate Recovery

  "Andas hopp, ger mod och verktyg till att bli alltmer hel som människa." Linda Andersson, själavårdare och ledare i New Wine Sverige

  245,00 kr
 5. Akuta planer
  Akuta planer
  Beskrivning
  Snabb puls, gudstro och spänning bland starka karaktärer och varma relationer i dramatisk sjukhusmiljö ...

  Sjukhuspastorn Riley Hale är fast besluten att kunna återvända till jobbet som akutsjuksköterska – trots de skador hon fått efter det där hemska överfallet för ett år sedan. Men när inte sjukhuset låter henne försöka med ens de enklaste uppgifter, hur ska hon då kunna visa sin duglighet? Riley tar saken i egna händer och går in och jobbar frivilligt på en kontroversiell gratisklinik för tilltufsade – mitt i ett av stans finaste områden – trots hennes växande oro över den ansvarige läkaren.

  Doktor Jack Travis driver gratiskliniken likt en stridande general. Han gör allt för att hindra grannarnas ihärdiga försök att få kliniken jämnad med marken, även när det innebär att han i hemlighet måste utnyttja Riley Hale’s inflytelserika, kända familjenamn i ett sista försök att rädda kliniken.

  Samtidigt som Riley kämpar för att återfå sina förlorade förmågor, upptäcker Jack att hon faktiskt delar hans passion – och det rör vid hans brustna hjärta. Riley börjar ana att det under Jacks tuffa fasad finns en man hon kan vara trygg tillsammans med. Men när protesterna mot kliniken ökar och frågorna kring hans smutsiga förflutna hopar sig, går Jack in i försvarsställning och Riley börjar undra om det verkligen är så klokt – kanske rent av förenat med livsfara – att lita på honom med hela sitt hjärta.

  Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och gudstro är den bästa medicinen. Akuta planer är hennes tredje roman på svenska. Sedan tidigare finns bästsäljande Akuten och Katastrofläge.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 6. All-in - Fredrik Nygård, Nordens värsta gambler och bedragare
  All-in - Fredrik Nygård, Nordens värsta gambler och bedragare
  Beskrivning
  All-in - Fredrik Nygård, Nordens värsta gambler och bedragare

  Ett klirrande mynt i en spelautomat på en bensinstation i barndomen blev starten. Det dröjde inte länge förrän lånen och lögnerna följde. Och ångesten. Med åren skruvades allt upp till en öronbedövande volym. Insatserna blev större. Lögnerna alltmer raffinerade. Ångesten djupare. Fredrik blåste allt och alla. För han levde själv i en lögn. En lögn om att han skulle fixa allt – skulderna, relationerna, framtidsutsikterna – genom nästa resa till Las Vegas eller nästa bedrägeri.

  All-in tar läsaren med på en resa in i en spelmissbrukares och bedragares sjuka värld. Där det finns feta sedelbuntar, limousine och champagne ena dagen och ångest och hemlöshet nästa. Där spelmissbrukaren förlorar kontakten med sina vänner en efter en. Där till och med de allra närmaste ger upp hoppet om honom.

  Aftonbladet beskrev honom som ”pokersveriges mest hatade man” och satte rubriken ”I huvudet på en bedragare”. Finns det hopp om en framtid när skulderna är höga som skyskrapor och nästan alla har vänt en ryggen? När det enda ljus man ser kommer från ett tåg man hoppas ska göra slut på lidandet? Fredriks historia är inte bara en bladvändare. Den visar att ingen – verk­ligen ingen – är bortom räddning.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 7. Allt har sin tid : folkkyrka under omvandling
  Allt har sin tid : folkkyrka under omvandling
  Beskrivning
  Vad händer med ett samhälle när den kyrka, som varit folkomfattande, istället hamnar i minoritet? Genom historien finns religion och andlighet med som en grundton i samhällsbygget. Men den grundtonen kan stämmas i olika tonarter, vilket påverkar den samlade klangbilden. Vilka blir följderna av att en tusenårig kristen samhällsreligion tonas ut? Hur blir den nya klangbilden, i samhället och i kyrkan? Bidragen i denna rapport reflekterar över vad det innebär att folkkyrkans tid som majoritetskyrka är över. Och hur den omvandlingen kan hanteras, för att i tillit kunna lämna det som haft sin tid.

  Allt har sin tid. Folkkyrka under omvandling ingår i Stiftelsen Sverige och kristen tro; skriftserien 31

  • Köp 3 för 292,50 kr/st
  • Köp 10 för 276,25 kr/st
 8. Allt kan hända! Allt kan vända! : se mina ärr
  Allt kan hända! Allt kan vända! : se mina ärr
  Beskrivning
  I boken Allt kan hända! Allt kan vända! - se mina ärr bjuder Frida Nyberg in läsaren till hennes inre vrå. I hennes gripande livsberättelse får vi följa med i händelser som skapat sår och smärta. I spänningen det innebär att leva med en tro på en god Gud mitt i kamp om liv och död. Att inte ha kontroll men ändå försöka finna tillit.
  • Köp 3 för 247,50 kr/st
  • Köp 10 för 233,75 kr/st
 9. Amazing Grace
  Amazing Grace
  Beskrivning
  Amazing Grace är den djupgående sanna historien om John Newton, upphovsmannen till den sång som har berört miljontals människor över hela världen. I denna biografi i romanform, framträder Newtons dramatiska historia om hur han som slavhandlare upplever synd och frälsning innan han slutligen förvandlas till att stå upp emot det fruktansvärda slaveriet. Hans berättelse talar till det trasiga inom oss alla och vårt behov av Guds förunderliga nåd – och visar verkligheten bakom hans sång.

  Amazing Grace är baserad på flera års forskning om John Newtons liv och skrifter. Den berättar om en förlorad son som återvänder hem, om en ung kärlek som trotsar oddsen, om en ung man vars liv slits sönder av sorg och skadas av andras grymhet, och om hans väg in i ett djupare lidande och slutligen in i slavhandelns brutala värld. Newton avvisar Gud upprepade gånger men räddas av en gudomlig barmhärtighet som når djupare än han någonsin kunnat föreställa sig när han till slut möter sitt förflutna och ångrar sig. Newtons historia är chockerande, och Amazing Grace försöker inte försköna eller ursäkta hans fel. Det finns uppenbara motsägelser i denna fartygskapten som drar sig tillbaka till sin hytt för att studera Bibeln och skriva ömma kärleksbrev till sin fru medan hundratals slavar ligger i kedjor i lastrummet nedanför. Sedan Amazing Grace för första gången sjöngs offentligt för nästan 250 år sedan har varje generation blivit djupt berörd av sången, och nu kan läsarna knyta an till John Newtons berättelse som aldrig förr. I dessa dagar av extrem polarisering behöver vi nåd mer än någonsin. Vi behöver berättelser som denna, som ärligt talar om människans villkor, men ännu mer om Guds obevekliga kärlek och att han förlåter synd.

  Kaptenen stannade och såg John i ögonen. ”Du ensam är orsaken till denna prövning. Bara du. Du är den Jona som har dragit denna olycka över oss.” Fyra dagar efter stormen var förhållandena på Greyhound fortfarande outhärdliga. De hade visserligen några tunnor dricksvatten i skansen, ytterligare några på däck samt lite konjak, men det fanns ingen mat förutom lite bröd, den saltade torsken de hade fångat utanför Newfoundlandbankarna samt en liten mängd grismat. Det som var kvar av seglen var så trasigt och sönderrivet att canvasremsorna nu passade bäst till att täta hålen i skrovet, som ständigt läckte in vatten. Detta gjorde att skeppet blev livlöst, utan något sätt att ta sig fram. Allt de kunde göra var att hoppas att den milda västanvinden som de nu hade i ryggen skulle fortsätta, samtidigt som den inte ökade till något farligare. Besättningsmännen var i stort sett tysta där de gick omkring och öste, pumpade och pluggade igen hål som hela tiden gick upp likt varande sår. Kapten Gother fällde en och annan kommentar till besättningen om att John var som Jona, men för det mesta var han tyst och allvarlig. Precis som kaptenen var hela skeppet dämpat och kuvat. Besättningen liknade en dömd man som väntade på att skickas till galgen. John var lika tyst som resten av dem, men i sitt sinne uppehöll han sig inte vid den förtvivlan och död som väntade. Dysterheten han tidigare känt hade lyft. I stället tänkte han på livets förunderliga gåva. – Ur inledningen

  OM FÖRFATTARNA

  Bruce Hindmarsh, fil.dr (Oxford), är professor i Spiritual Theology samt i History of Christianity vid Regent College i Vancouver, Kanada. Han skrev sin avhandling om John Newton vid Oxford University. Bruce talar och skriver regelbundet för en akademisk och allmän publik världen över. Han berör ämnen som historia, teologi och det andliga livet. En del av hans arbeten samt övriga böcker finns tillgängliga på www.brucehindmarsh.com.

  Craig Borlase är en New York Times bästsäljande författare som specialiserat sig på att skriva dramatiska och engagerande biografier. På svenska har Flykten till livet och Hon trotsade jihad utkommit.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 10. Andlig bålstyrka : om att utöva tro
  Andlig bålstyrka : om att utöva tro
  Beskrivning
  2023 års fastebok handlar om att utöva tro i vardagen. Prästen Marit Norén hjälper oss att genom praktiska övningar träna på att släppa taget om både inre och yttre bråte för att kunna släppa in Gud och bidra till en mer rättvis och fredlig värld.

  Livet och tron är ingen quick fix. Men det finns sätt, både urgamla kristna praktiker och nyare lärdomar, som kan hjälpa oss att i en pressande och orolig tillvaro hitta en inre stadga – en andlig bålstyrka – som gör att vi mår bättre och kan klara livets påfrestningar. Inte bara för vår egen skull, utan också för att stärka vår relation till andra och vår relation till Gud.

  Andlig bålstyrka: om att utöva tro är den elfte boken i serien Ärkebiskopens fastebok som har etablerat sig som en uppskattad tradition. Ärkebiskopen väljer varje år ut författare och skriver bokens förord. Allt fler har som vana att läsa något fördjupande under fastan och i många församlingar i Svenska kyrkan finns samtalsgrupper som läser boken tillsammans. I boken finns reflektionsfrågor och samtalsupplägg för att underlätta gemensam läsning.

  För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
  • Köp 25 för 200,00 kr/st
 11. Ännu bättre : hoppet om himlen med nya ögon Nyutgåva
  Ännu bättre : hoppet om himlen med nya ögon Nyutgåva
  Beskrivning
  Många talar om "det kristna hoppet", men vad står det egentligen för? Att lämna denna eländiga jord för att komma till himlen? Eller att se Guds rike växa till i vår egen värld? Och vad menas i så fall med med uttryck som "en ny himmel och en ny jord" och "kroppens uppståndelse"?

  Tom Wright, en av vår tids mest framstående och profilerade bibelteologer, tar upp alla dessa frågor i en bok som både är banbrytande, provocerande och djupt hoppfull. Han visar övertygande att Bibelns budskap om Jesus kroppsliga uppståndelse får långt mer vidsträckta konsekvenser än de flesta av oss har anat.

  Wright argumenterar hur tron på livet efter detta direkt påverkar vad vi tror om livet före döden. För om Gud ämnar förnya hela skapelsen och om detta redan har påbörjats genom Jesu uppståndelse då kan inte kyrkan nöja sig med att "rädda själar" utan måste förekomma denna förnyelse genom att utbreda Guds rike i dess allra vidaste betydelse. Det finns helande och hopp också i detta livet.

  Den här boken kommer att både överraska och inspirera alla som är intresserade av meningen med livet inte bara vad som händer efter döden utan också före.

  "Den här boken är ett mästerstycke av NT Wright. Han monterar fullständigt ner den trötta gamla teologiska eskapismen och evakueringstänkandet, och hjälper en hel generation att förstå vad Jesusrevolutionen innebär här, nu, i dag." Rob Bell, författare till Kärleken vinner

  Tom Wright (N T Wright) är biskop emeritus i Anglikanska kyrkan, professor i Nya testamentet och har tjänstgjort som professor vid University of St Andrews i Skottland. Idag är han Senior Research Fellow vid Wycliffe Hall i Oxford.

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 12. Är ateismen död?
  Är ateismen död?
  Beskrivning
  Är ateismen död? är ett mycket underhållande, imponerande brett och klart provocerande svar på det berömda TIME-omslaget från 1966, som ställde den provocerande frågan ”Är Gud död?”

  ”Med stor retorisk skicklighet och oemotståndlig humor fängslar Metaxas lekmannaläsaren med berättelsen om hur olika upptäckter på senare tid har gjort ateismen vetenskapligt, historiskt och filosofiskt ohållbar.”

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 13. Är vi inte framme snart? : väntan, längtan och tålamod
  Är vi inte framme snart? : väntan, längtan och tålamod
  Beskrivning
  Är vi inte framme snart.

  Repliken har hörts från barn i alla tider som ställt den otåliga frågan. Men nu har det blivit en livshållning i folksjälen.

  Se hela nya säsongen av din favoritserie i ett svep.

  Köp nu, betala till hösten.

  Vi lever i en kultur där det mesta går allt fortare. Medielandskapet, underhållningskulturen och våra köpvanor signalerar gemensamt att allt ökar i intensitet och att inget behöver dröja. Vår samtid hjälper oss inte direkt att öva oss i tålamod. Handen på hjärtat; vi avskyr att vänta, även om det bara handlar om den lite längre kassakön i mataffären.

  Samtidigt är tålamod, uthållighet och väntan avgörande för den som vill bekämpa flyktigheten och odla sina rötter. Enligt Nya testamentet är väntan och längtan inpräglad i hela skapelsen. Allt väntar på sin kommande befrielse. Också våra liv inramas av väntan: Någon gick i väntans tider innan vi föddes, och så småningom ska någon annan sannolikt vaka vid vår dödsbädd.

  I boken Är vi inte framme snart? bjuder Fredrik Lignell in oss att upptäcka vad otåligheten gör med våra relationer, hur man lyssnar till sin längtan och hur väntan på Gud kan se ut i en kultur som vår. Fredrik Lignell är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han arbetar med föreläsningar och andlig vägledning samt är författare till boken Bottenkänning. Tillsammans med Helen Västberg har han även skrivit boken Fräls oss från ondo om makt och maktmissbruk.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 14. Arbetsgivare åt sin egen Herde : styrelsens förebyggande arbetsmiljöarbete i församlingen
  Arbetsgivare åt sin egen Herde : styrelsens förebyggande arbetsmiljöarbete i församlingen
  Beskrivning
  Angelägen bok om hur församlingars styrelse kan arbeta förebyggande med pastorers/församlingsanställdas hälsa.

  Elisabeth Sellerfors har i sitt arbete som psykolog mött ett stort antal församlingsanställda med stor trötthet, sjukskrivningar och i vissa fall även byte av arbete. I de flesta av fallen har arbetssituationen funnits med som den viktigaste faktorn, naturligtvis i kombination med individens möjlighet att hantera den uppkomna situationen tillsammans med livet i övrigt. Denna förekommande ohälsa hos pastorer/anställda är anledningen till att hon i boken vänder sig till styrelser i församlingar eftersom de har ansvaret för att arbeta förebyggande med de anställdas arbetsmiljö.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 15. Avgudar : om tomheten i framgång, lycka och det perfekta livet
  Avgudar : om tomheten i framgång, lycka och det perfekta livet
  Beskrivning
  Människans hjärta tar goda saker en framgångsrik karriär, kärlek, ägodelar, till och med familj och förvandlar dem till det enda som är viktigt.

  Har du några avgudar i ditt liv?

  Om du tänker på statyer från Gamla testamentets tid eller på de tempel som Paulus såg på sina resor svarar du antagligen nej. Men i den här boken visar Timothy Keller att om den stora kärleken, den ekonomiska tryggheten, den perfekta familjen, den fysiska styrkan, andras uppskattning eller yrkesframgångarna blir det vi väntar oss allt gott av då har vi skapat oss en avgud.

  Hela vår samtid säljer in budskapet att den ultimata lyckan finns inom räckhåll, bara vi anstränger oss lite till. Timothy Keller tar hjälp av bland andra Jona, Naaman, Jakob, Abraham, Petrus och Jesus själv för att hjälpa oss att hitta den sanna bekräftelsen, den sanna förlåtelsen och den sanna kärleken som gör att allt annat återtar sina rätta proportioner.

  Timothy Keller är en internationellt storsäljande författare och var under många år pastor i Redeemer Presbyterian Church i New York. Av tidskriften Newsweek har han kallats en C S Lewis för 2000-talet

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 16. Avkragad
  Avkragad
  Beskrivning
  Hur går man vidare när man nått botten? Hur hittar man kraft att fortsätta leva när man svikit, inte bara dem man älskar, utan också sig själv?

  Som präst och biskop har Thomas Petersson ställts inför förtvivlade människors problem och lidanden hundra­tals gånger. Då har han alltid kunnat finna tröst och förlåt­else i Guds ord, i Bibeln. Men nu gällde det honom själv. Och då vände den kyrka han vigt sitt liv åt honom ryggen.

  Thomas Petersson (f. 1968) var biskop för Visby stift från 2018 till 2022.

  Claes de Faire (f. 1978), ­författare och journalist. Han har senast givit ut ­"Roman 4" (2023).

  325,00 kr
 17. Avsluta dagen rätt
  Avsluta dagen rätt
  Beskrivning
  Uppskatta Guds gåva varje dag! Guds önskan är att du ska ha Honom tydligt i sikte, genom hela dagen, tills dess slut.

  Denna 365-dagars andaktsbok i smidigt pocketformat är utformad för att stärka din relation med Gud och leda dig till ett dagligt möte med Honom så att du kan njuta av varje dag i ditt liv. Även om du inte är en kvällsmänniska, kan dessa aftontexter hjälpa dig att avsluta dagen rätt. När du väl har fått smak på att avsluta dagen med Gud kommer du aldrig att vilja avsluta dagen på annat sätt!

  Om författaren: Joyce Meyer är en av vår tids ledande bibellärare och författare och har hjälpt miljontals människor att finna hopp och upprättelse. Hon undervisar i en mängd ämnen men med ett särskilt fokus på sinnets inställning, munnens bekännelse och personliga attityder. Hon är författare till nära hundra titlar som sålts i över 30 miljoner exemplar och finns översatta till drygt hundra språk. Hon framträder dagligen i både amerikansk och internationell tv och radio och medverkar årligen på en mängd konferenser.

  265,00 kr
 18. Be först : ett liv byggt på bön gör all skillnad i världen
  Be först : ett liv byggt på bön gör all skillnad i världen
  Beskrivning
  Be först är skriven i den personliga, lättillgängliga och alltid bibliskt grundade stil som har blivit Hodges signum. Här får du:

  redskap för att hämta tillbaka glädjen i ditt böneliv. göra en resa genom bönerna i Bibeln, för att se hur bönen kan bli mer personlig och full av kraft. lära dig mer om fastan, en ofta förbisedd men kraftfull disciplin som är en vital följeslagare till bönen. följa beprövade, bibliskt grundade metoder för att göra bönen till en prioritet, ilnte en eftertanke.

  Chris Hodges är grundare av och huvudpastor i Church of the Highlands. Under hans ledning har församligen startat campus över hela delstaten Alabama, och vuxit till mer än 60 000 besökare varje vecka. Han är även en av grundarna av Association of Related Chruches, har startat ett coachingnätverk som heter GROW, och tjänar även som kansler vid Highlands College, en tvåårig utbildning i församlingsarbete. Chris och hans fru Tammy har fem barn och åtta barnbarn och bor i Birmingham, Alabama.

  245,00 kr
 19. Be genom Bibeln på ett år : andaktsböner och bibelläsningsplan
  Be genom Bibeln på ett år : andaktsböner och bibelläsningsplan
  Beskrivning
  Ett nytt sätt att läsa hela Bibeln under ett år!

  Be genom Bibeln på ett år är en bibelläsningsplan med dagliga texter från Gamla testamentet, Nya testamentet och Psaltaren eller Ordspråksboken. Med en andaktsbön utifrån dagens texter får läsaren såväl inspiration och uppmuntran mitt i vardagen som ett enkelt och smidigt sätt att läsa hela Bibeln under ett år.

  Vacker design, helt i fyrfärg, behändigt format med hårda pärmar och läsband.

  Svensk bearbetning av Rut Baronowsky.

  295,00 kr
 20. Bibelns förlorare : 44 berättelser om hopp och hopplöshet
  Bibelns förlorare : 44 berättelser om hopp och hopplöshet
  Beskrivning
  Vi är vana vid att höra berättelserna om Bibelns hjältar och föredömen. Men hur är det med alla de som misslyckas, de som inte får något lyckligt slut, de som gått till historien som monster och skurkar? Kan vi lära oss något av dem? Kan vi till och med känna igen oss i deras berättelser?

  Charlotte Frycklund drabbades av en längtan att lära känna alla dem i Bibeln som lever trasiga, trassliga liv. Därför skriver hon brev till dem, i ett försök att komma dem närmare in på livet. »Det är inte alltid jag kan förstå deras val eller motiv, men något i deras berättelse slår alltid an en sträng i mig«, skriver hon. »De liknar mig, de utmanar mig, de skrämmer mig och de lär mig saker om mig själv.«

  Med fantasins och empatins hjälp låter Charlotte Frycklund bibelläsningen bli tredimensionell – den får djup, bredd och höjd.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 21. Bland demoner och kriminella
  Bland demoner och kriminella
  Beskrivning
  Ingen av KG Larssons tidigare böcker har fått sådant genomslag som de om den kriminella världen. Författarens minst sagt utmanande resa började bland de grovt kriminella i en av våra förorter.

  När KG en dag får ett oväntat telefonsamtal återvänder han på nytt till förorten. Han möter unga med erfarenheter av den demoniska kraften och vad den tvingat dem att göra. De vill veta mer om kraften som är betydligt starkare och vad den förmår att göra. KG går med på att hålla bibelstudier på kvartersgården utifrån bibelordet ”Talet om korset … är en Guds kraft”.

  Men kommer Andens kraft verkligen att manifesteras, som en bekräftelse på bibelordet? Det häpnadsväckande som nu sker visar sig få konsekvenser långt utöver förortens kriminella miljöer.

  I boken följer vi även med KG bakom stängda fängelseportar och får möta några som suttit inlåsta i årtionden. ”Det var inte jag som sköt. Jag bara gjorde det som rösten inom mig tvingade mig att göra.” Argumentet har vi hört flera gånger när de som anklagas för fruktansvärda brott ställs till svars i domstolarna. Är det bara hjärnspöken, eller är det kanske något helt annat?

  KG Larsson har varit präst och församlingsföreståndare i över femtio år. Han är en av Sveriges mest välkända och uppskattade förkunnare och har skrivit fler än tio bästsäljande böcker.

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 22. Bland rebeller och islamister
  Bland rebeller och islamister
  Beskrivning
  KG Larsson söker svaren i Somalia på vad som händer i Sverige nu. En närmast osannolik, dagsaktuell verklighet öppnas upp där islamister, klanrebeller och moderna sjörövare hänsynslöst utnyttjar västvärlden. Nu vänder KG blickarna mot ett av Sveriges största mottagarland för flyktingar, Somalia. Hans sökande efter kriminella kopplingar leder honom till Afrikas horn, Adenviken och tillbaka till Sverige. Hans beskrivningar och upptäckter efter sitt besök i Somalia är häpnadsväckande. Genom boken följer vi även den unga flickan Aishas spännande livsresa. Är det verkligen möjligt att den klankultur som fullständigt präglar Somalia kan ge oss en tydligare bild och förståelse för hur Sverige på kort tid kunde gå från ett tryggt land till ett av västvärldens mest kriminellt belastade? Under ett vänskapligt möte med imamen i den stora moskén ställer KG de viktiga frågorna. Men imamens svar förbryllar och oroar, samtidigt som de också bekräftar flera av KG:s farhågor. KG Larsson har varit präst och församlingsföreståndare i över femtio år. Han är en av Sveriges mest välkända och uppskattade förkunnare och har skrivit fler än tio bästsäljande böcker.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 23. Bokens folk : en civilisationshistoria från papyrus till pixlar
  Bokens folk : en civilisationshistoria från papyrus till pixlar
  Beskrivning
  Att läsa, snabbt och långsamt, har varit vägen till kultur och bildning i Europa. Men det har aldrig bara handlat om vad som stått i böckerna, utan också om hur vi har läst dem.

  Djupläsning och skumläsning har lagt grund för en hel civilisation: ett rikt inre liv, offentlighetens stora samtal och vetenskapliga framsteg. Men tryckkonsten har också skuggsidor: förtryck, folkmord och fake news. I den här boken möter vi nunnor och nazister, revolutionärer och recensenter, poeter och predikanter, arbetare och algoritmer, bibelläsare och byråkrater, tech-entusiaster och tidningsredaktörer. Alla med sina böcker och sina alldeles särskilda sätt att läsa.

  Bokens folk är en kulturhistorisk exposé om läsandets, skrivandets och böckernas betydelse. Den hjälper oss att förstå vilka vi är, och vad den digitala revolution som vi just nu genomlever egentligen betyder.

  Sagt om boken:

  ”Infallsrik, påläst och välskriven.”– Maria Schottenius, Dagens Nyheter

  ”Halldorf håller internationell klass.”– Gabriella Håkansson, Sydsvenskan

  ”Bokens folk väcker många känslor i mig – läsglädje, tacksamhet, nyfikenhet, frustration – men aldrig någonsin leda.”– Åsa Linderborg, Expressen

  ”En högst personlig och lärd framställning, som mynnar ut i en stimulerande och provocerande civilisationskritik.” – Björn Linnell, Svenska Dagbladet

  • Köp 3 för 270,00 kr/st
  • Köp 10 för 255,00 kr/st
 24. Bönbok
  Bönbok
  Beskrivning
  Bönen till Gud är hjärtat och mittpunkten för kristna men öppen också för sökare den är tillgänglig för alla. Så välkomnar också den här boken var och en som vill be. I Psaltaren, Bibelns bönbok, står det: De som känner dig Herre, litar på dig. Här använder vi ord från böner formulerade av kvinnor och män i den kristna kyrkan som har erfarenhet av gemenskap med Gud. Bönerna är placerade på ena sidan av ett uppslag där det på andra sidan finns några rader ur Psaltaren eller andra bibelord, som ibland kan ses som Guds lyssnande eller tilltal. Innehållsförteckningen ger en vägledning om ämnet i de olika bönerna. Längst bak i boken finns en text om Bönen och den här bönboken.
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 25. Bönboken : tradition och liv
  Bönboken : tradition och liv
  Beskrivning
  Bönboken Tradition och liv har texter för årets och livets växlingar som alla innehåller en reflekterande text, böner, välsignelser samt förslag på bibelord och psalmer. Först Vårt gemensamma år med kyrkoårets helger i fokus – nu kompletterade med Bönsöndagen och Världsmiljödagen. Sedan följer Livets höjdpunkter och svåra stunder samt Att bygga sin dag och vecka. Bönboken avslutas med nio veckor Vardagsböner från trettondedagstid till juletid med morgonbön samt bön för dag eller kväll.

  2024 års utgåva innehåller fyrahundra nya böner, har en bearbetad form, nya illustrationer i färg och nio veckor med vardagsböner inspirerade av tidegärden. För den som ska hålla andakt, leda gudstjänst, gratulera den som fyller år, konfirmeras eller går i pension, vill börja eller sluta dagen i bön, ge stöd när livet drabbar är Bönboken – tradition och liv en praktisk resurs för både församling, arbetslag, ideella, anställda och olika privatpersoner – en skattkammare med hela 1800 böner för de flesta av tillvarons olika erfarenheter.

  Stommen är densamma som tidigare. Texter för årets och livets växlingar som alla innehåller en reflekterande text, böner, välsignelser samt förslag på bibelord och psalmer. Först Vårt gemensamma år med kyrkoårets helger i fokus – nu kompletterade med Bönsöndagen och Världsmiljödagen. Sedan följer Livets höjdpunkter och svåra stunder samt Att bygga sin dag och vecka. Bönboken avslutas med nio veckor Vardagsböner från trettondedagstid till juletid med morgonbön samt bön för dag eller kväll.

  • Köp 3 för 369,75 kr/st
 26. Böneskola
  Böneskola
  Beskrivning
  Vad andningen är för livet, det är bönen för det andliga livet. Först i samtalet med Gud blir människan det hon är ämnad till. Först inför Guds ansikte får människan sitt riktiga ansikte. Först i relationen till Guds Du blir människan sitt sanna Jag. I bönen formas, utvecklas och bekräftas hennes sanna identitet. Bönen är en gåva och ett privilegium, men också en uppgift. Den kan inte bara bero på... Omslagsbild
  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 27. Börja dagen rätt
  Börja dagen rätt
  Beskrivning
  Uppskatta Guds gåva i varje ny dag – varje dag! Guds önskan är att du ska ha Honom tydligt i sikte, redan från dagens början, för att kunna följa honom.

  Denna 365-dagars andaktsbok i smidigt pocketformat är utformad för att stärka din relation med Gud och leda dig till ett dagligt möte med Honom så att du kan njuta av varje dag i ditt liv. Även om du inte är en morgonmänniska, kan dessa dagliga texter hjälpa dig att börja dagen rätt och göra dig uppmärksam på Hans ledning. När du väl har fått smak på att börja dagen med Gud kommer du aldrig att vilja börja dagen på annat sätt!

  Joyce Meyer är en av vår tids ledande bibellärare och författare och har hjälpt miljontals människor att finna hopp och upprättelse. Hon undervisar i en mängd ämnen men med ett särskilt fokus på sinnets inställning, munnens bekännelse och personliga attityder. Hon är författare till nära hundra titlar som sålts i över 30 miljoner exemplar och finns översatta till drygt hundra språk. Hon framträder dagligen i både amerikansk och internationell tv och radio och medverkar årligen på en mängd konferenser.

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 28. Bortom tjuvarnas marknad
  Bortom tjuvarnas marknad
  Beskrivning
  Tre beväpnade män förändrade allt. Mika var blott ett år gammal när hennes biologiska mamma den hon kommer att kalla sin landsmoder försvann framför hennes ögon på en stimmig gränd i Mumbai, vid den plats som heter tjuvarnas marknad. Under första delen av sitt liv drömde Mika Wallander mardrömmar om den våldsamma separationen. Vad var det egentligen som hände? Vilka spår och sår skapades? Och hur hanterar man smärtan över frågor som kanske aldrig kommer att kunna få några konkreta svar?

  Vägen från tjuvarnas marknad i Indien till Roslagen är kort. Den börjar och slutar i Mikas hjärta. I debutboken Bortom tjuvarnas marknad ger hon sig ut på en omvälvande resa och söker svar på främmande mark.

  Mika Wallander är en av Sveriges utlandsadopterade. Hon kom till Sverige från Indien vid drygt två års ålder och växte upp i bland annat Roslagen. Där verkar hon också idag som präst och kyrkoherde. Hon har varit medförfattare i ett antal böcker på Verbum förlag och är verksam som krönikör.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 29. Bortom tvivlet : att våga ifrågasätta sin tro utan att den går förlorad
  Bortom tvivlet : att våga ifrågasätta sin tro utan att den går förlorad
  Beskrivning
  Finns det en framkomlig väg genom tvivel och kan man komma ut helskinnad på andra sidan utan att förlora sin tro på Gud, kyrkan och det den står för? Går det att ifrågasätta sin tro utan att förlora den? En av kyrkans stora utmaningar har varit att hjälpa människor genom tvivel och den brottningskamp och ifrågasättande av tron som många går igenom. Istället för att gå tillsammans med tvivlande människor har man lämnat dem åt sitt öde. Alltför ofta har det som börjat med kritiska frågor slutat med ett avståndstagande och att man övergett tron helt och hållet.

  I Bortom tvivlet erbjuder A J Swoboda verktyg för att våga göra en ärlig reflektion över vad man egentligen tror på och inte tror på.

  Tvivel är en naturlig del av vår andliga vandring , säger Swoboda och att dekonstruera sin tro ger ett utrymme för Gud att verkligen möta oss.

  175,00 kr
 30. Caféet där himlen landade
  Caféet där himlen landade
  Beskrivning
  Efter en offentlig skilsmässa bestämmer sig Chelsea Chambers för att ta det djärva steget ut ur rampljuset och in bakom disken på The Higher Ground-caféet, ett gammaldags café i stort behov av renovering och innovation. Men när hennes mod, expertplanering och de bästa muffinsen som bakats på 100 mils avstånd inte är tillräckligt för att kunna betala räkningarna, blir den nyligen ensamstående mamman desperat efter hjälp. Eller snarare, ett mirakel.

  När en nyfiken främling landar på Chelseas tröskel följer en rad märkliga händelser och snart strömmar kunderna till caféet. Men det är inte de enastående muffinsen och cappuccinon som lockar mest, utan chansen att få koppla upp sig på det gudomliga nätverket. Caféet blir snart det bästa stället för människor som letar efter svaret på livets största frågor. Och efter en chockerande upptäckt finner Chelsea modet att ställa en egen fråga till Gud – och himlen svarar på ett högst oväntat sätt.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 31. Charis - ett år av nåd -
  Charis - ett år av nåd -
  Beskrivning
  Charis, ett år av nåd. I boken får vi vara med om en vandring genom kyrkoåret tillsammans med Evangelieboken utifrån första årgångens texter. Charis betyder nåd och är Nya testamentets viktigaste ord, näst Gudomen. Viktigast för att det berättar om den verklighet människan står inför. Gud vill till varje pris ha gemenskap med människan, hans avbild. För att kunna genomföra detta på ett rättfärdigt sätt kan inte Gud hämta hjälp utifrån, han måste vända sig till sin ende Son. Vi var nämligen före världens skapelse "utvalda i honom, till att stå heliga och fläckfria inför sig i kärlek." Ef. 5:27. Därför fick den ende Sonen ge sitt liv. Därför kan Gud handla med oss i nåd. Så fyll min kruka med nåd ända till brädden!
  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 32. Dagboken med kyrkoalmanacka 2023/2024
  Dagboken med kyrkoalmanacka 2023/2024
  Beskrivning
  Dagboken 2023/2024 med kyrkoalmanacka är en fullmatad hjälpreda med läsvärda texter för hela året!

  Årets tema: På väg – Inre och yttre resor

  Biskop Karin Johannesson beskriver Vasaloppsåkning som en parallell till livet. Flygplatsprästen Ingrid Edgardh delar med sig av sina erfarenheter av att möta människor som är på väg. Johanna Olander, psykoterapeut, lär oss mer om hur vi kan hantera vägval. Erling Rimehaug, författare, berättar om när den inre vägen ledde rakt in i mörkret. Anna Alebo, präst, tar oss med på pilgrimsvandring i Lund. … och många fler artiklar och reportage!

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
  • Köp 25 för 152,00 kr/st
  • Köp 50 för 142,50 kr/st
 33. Dagbokskalender med bibelord - Gröna blad
  Dagbokskalender med bibelord - Gröna blad
  Beskrivning
  En bok för planering och egna tankar

  Denna dagbokskalender kan du använda precis som du vill. Kanske blir den din personliga träningsbok, må bra-bok eller andaktsbok. Du kan använda den för minnen, böner eller för planering av din trädgård. Dagbokskalendern sträcker sig över ett år. Den är årsneutral och går att börja med när du vill. Varje datum fyller en hel sida och därför har du mycket utrymme för anteckningar och funderingar. Varje dag får du också med dig ett bibelord att reflektera över.

  Storlek: A5 (148 x 210 mm) Antal sidor: 384 sidor

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 34. Dagens Lösen 2024
  Dagens Lösen 2024
  Beskrivning
  Dagens Lösen är världens mest spridda andaktsbok den ges ut i 1, 5 miljoner exemplar på 51 språk. I Sverige har dagens lösen getts ut sedan 1880. Den innehåller två bibelord för varje dag som följs av en dikt, en tanke eller en psalmvers och är gjord i ett smidigt fickformat.
  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
  • Köp 25 för 104,00 kr/st
 35. Där ditt hjärta är
  Där ditt hjärta är
  Beskrivning
  Där ditt hjärta är - Dagliga andakter >p>>p> 365 andakter som ger inspiration i vardagen! Denna vackra andaktsbok vill tala till ditt hjärta med omsorgsfullt utvalda bibelord. Genom de 365 dagliga andakterna får du uppmuntran av Guds Ord under ett helt år.

  Varje dag finns det ett bibelord, en inspirerande text och en bön. Ta en stilla stund med den som älskar dig mest din himmelske Fader. En underbar andaktsbok som blir till glädje och inspiration i många år framöver. Använd den själv eller ge bort den som en uppskattad gåva till någon du tycker om.

  Samla er skatter i himlen För där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara. Matteus 6:20 21

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 36. De omärkta gravarna
  De omärkta gravarna
  Beskrivning
  Sommaren 2010. En äldre man hittas brutalt mördad i naturområdet Skrylle utanför Dalby. Lundapolisen blir ansvariga för mordutredningen och den 44-årige småbarnspappan Jörgen Kvist får ett invecklat fall på sitt bord, samtidigt som han måste handskas med sin svågers spelmissbruk. Tids nog visar det sig att mordet har kopplingar bakåt i tiden. När ännu ett otäckt mord sker, också det på en äldre man, står det klart att mördaren vill säga något och att han inte skyr några medel för att nå ut med sitt budskap.

  Parallellt får Lundapolisen oväntat en ny anställd, Emil, som har en cp-skada. Man får också följa den före detta sjukskrivna polisen Anna som brottas med sorg efter sin mans tragiska död.

  Med De omärkta gravarna debuterar Jonas Helgesson som romanförfattare. Det är en drabbande och stundtals mörk historia om Sverige som Jonas målar upp. Romanen lyfter ämnen som svek, fördomar och hur det är att leva sitt liv i samhällets utkanter. Med sin karriäristiska berättarkonst porträtterar Jonas olika människors livsöden, deras problem och tillkortakommande men också deras glädje och lycka.

  Jonas Helgesson har tidigare gett ut ett antal biografiska böcker, som Grabben i kuvösen bredvid och Det är i alla fall tur att vi inte är döda, där han tar upp hur det är att leva med en CP-skada.

  • Köp 3 för 252,00 kr/st
  • Köp 10 för 238,00 kr/st
 37. Den smala vägen
  Den smala vägen
  Beskrivning
  Den smala vägen är en stark uppföljare till "Inte som du tror" och "Rummet innanför" som skildrar Bellas, Mirandas och Eriks steg in i vuxenlivet.

  Skolan är slut och studenterna sjunger i kör om den ljusnande framtiden som är deras. Insikten sjunker sakta in hos Miranda, Erik och Bella att nästa del av livet ligger där och väntar som ett öppet hav. Ett hav av möjligheter, eller ett hav att fara vilse på? Men allt är inte nytt och föränderligt. Vänskapen de byggt upp, de tajta banden de har till varandra – visst kommer den bestå för evigt? Vad kan vara bättre än att fira vänskap och frihet genom ett äventyr med tåg i Europa? Inspirerade av mormor Ediths historier från 70-talet ger sig vännerna i väg på en tågluff i Ediths fotspår, men i ett betydligt modernare Europa. Men de hinner inte komma långt innan något mycket värdefullt går förlorat på vägen. Något som visar sig blir mycket svårt att återfå och reparera. När de tre vännerna ska stega ut i vuxenlivet visar det sig finnas många vägar att gå på. Den ena rösten ropar högre än den andra: ”gå här” välj mig”. Men det finns en väg som skiljer ut sig från de andra, den är smal och tidvis mycket trång. Men tänk om det är som de säger, att just den vägen leder till liv?

  Om författaren Anna Karlsson är frilansjournalist och författare. Hon bor i Örebro tillsammans med sin make Jonathan och deras tre barn Wilmer, Levi, Alicia. Hon har tidigare skrivit böckerna ”Inte som du tror” och ”Rummet innanför” i samma serie.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 38. Den verklige Jesus
  Den verklige Jesus
  Beskrivning
  Vilken Jesus följer du? Vad tror han på? Eller något som kanske är minst lika viktigt: Vad tror du om honom? Om du skulle sammanfatta hans budskap och tjänst – hur skulle du göra det?

  Din relation med Jesus är djupare. Den verklige Jesus handlar om att se Jesus som den han verkligen är, att möta honom personligen och sätta honom i centrum av allt du gör. Upptäck en Jesus som du kanske aldrig riktigt har känt – även om du har följt honom i åratal eller årtionden.

  Det är stor skillnad på vårt omvärlds felaktiga, felplacerade och feltolkade Jesus och Bibelns Jesus av kött och blod. Den verklige Jesus inbjuder till en mer vital, viktig och verklig relation med honom som älskar dig och kallar dig vid namn. Se Jesus som han verkligen är och förstå vad det innebär att verkligen vara hans lärjunge.

  Jonathan Stockstill är huvudpastor i Bethany Church i Baton Rouge, Louisiana. Sedan 2011 har han öppnat fem nya campus över hela Louisiana, startat upp Bethany College och hela församlingen bubblar av missionsiver, varje år skickar man ut hundratals korttidsmissionärer. Jonathan började sin tjänst i musikens värld där han skrev över hundra utgivna sånger, spelade in elva album och reste runt om i världen och ledde församlingar och konferenser i lovsång. Han är gift med Angie Stockstill och de har fyra barn tillsammans. På fritiden älskar han att segla, fiska och resa till nya platser med sin familj.

  200,00 kr
 39. Det förtigna budskapet : hur frikyrkan i Sverige tystade ner förkunnelsen om Jesu återkomst
  Det förtigna budskapet : hur frikyrkan i Sverige tystade ner förkunnelsen om Jesu återkomst
  Beskrivning
  Det bibliska budskapet om att Jesus ska komma åter har radikalt förändrats i svenska frikyrkor. Vid pastorsutbildningar lär man sig att denna teologi inte längre gäller, och man har till stora delar lämnat det som tidigare var den självklara övertygelsen. Hur kunde det bli så här?

  Den större kristenheten i övriga världen har däremot inte följt med i de mer liberalteologiska symboltolkningarna av tidens slut, utan står förankrade i den klassiska tolkning som tidigare var självskriven även inom svensk frikyrklighet.

  Vi behöver ta tillbaka ett bibliskt perspektiv på den yttersta tiden och inte förledas att tro att det radikalt förändrade synsätt, som tyvärr blivit dominerande i Sverige, är den rätta vägen. Det handlar om förnyad profetisk vaksamhet inför de stora och avgörande händelserna som kommer att inträffa.

  Holger Nilsson har under flera årtionden varit verksam som förkunnare och har varit redaktör för Flammor – profetisk tidskrift sedan 1983. Detta är hans nittonde bok.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 40. Det vi inte ser : om att bli & förbli en kristen
  Det vi inte ser : om att bli & förbli en kristen
  Beskrivning
  Det är inte självklart för någon att förbli i den kristna tron. Jag vill dela med mig av några viktiga insikter, uppenbarelser, bönesvar och förklaringar till hur jag kunnat hålla mig bevarad och vid liv som kristen – under ett helt liv – och som jag önskade att jag fått med mig mycket tidigare.

  Jag hade till exempel inte betraktat mitt dop som en historisk förening med Jesus Kristus, kunde inte se på mig själv som en genomäkta kristen och förstod inte att det kristna livet bara kan levas med hjälp av den helige Ande.

  Boken inspirerar dig som tycker att relationen till Herren Jesus är för svag. Du kanske inte ens längre vågar kalla dig kristen? All din frimodighet är som bortblåst. Är du ny i tron på Kristus eller undrar hur du ska kunna förbli i tron under tider som ligger framöver? Det kan mycket väl vara så att du som redan är någorlunda trygg i relationen till Gud kan ha allra störst glädje av boken.

  Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och tillsammans har de tre vuxna barn och åtta barnbarn. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bland annat Så länge dagen varar och Roten som bär dig.

  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 41. Diakoni : reflektion och praktik
  Diakoni : reflektion och praktik
  Beskrivning
  Diakoni – reflektion och praktik är en grundbok som vänder sig till studenter på högskolor och kyrkliga utbildningsinstitut, och till det diakonala arbetets utövare. Denna reviderade utgåva innehåller ny forskning och erfarenheter från det diakonala arbetsfältet. Bokens författare är forskare och/eller yrkesmässigt verksamma inom området diako> I antologin ges en bred bakgrund till den diakoni och det diakonat vi ser i dag i Svenska kyrkan. Diakoni-instutionernas påbörjade verksamhet under 1800-talet, välfärdssamhällets framväxt och den internationella ekumeniken under andra delen av 1900-talet har varit betydelsefulla drivkrafter i en utveckling som inneburit stora förändringar vad gäller motiv, organisering och verksamhetsfält.

  Flera kapitel speglar det diakonala arbete som bedrivs i dag i Svenska kyrkans församlingar.

  Begreppet diakoni har uttolkats på många sätt, både i akademisk forskning och i en mångfald av praktiker. Mats J. Hansson lyfter fram olika sätt att förstå diakoni utifrån en historisk bakgrund och nutida diakoniteologi, men också hur diakoni relaterar till samhällets institutioner, människor av god vilja, och det sekulära språket.

  Vilka texter i Bibeln talar om diakoni? Göran Agrell presenterar profeternas budskap ur Gamla testamentet om befrielsens Gud liksom Nya testamentets tjänarideal.

  Diakonens roll och framväxten av diakonatet i Svenska kyrkan beskrivs av Elisabeth Christiansson, ett historiskt och teologiskt skeende som präglas av ekumeniska influenser gällande det som kallas det treledade ämbetet, men också behöver beaktas utifrån ett genusperspektiv.

  När Svenska kyrkan, den gamla lutherska statliga institutionen för tro och tillhörighet ges en ny inramning i ett välfärdssamhälle som förändras – förändras då också bilden av kyrkans sociala ansvarstagande? Den frågan bearbetar Stig Linde.

  • Köp 3 för 437,75 kr/st
 42. Dig vill jag älska : om modet och gåvan att leva i nära relationer
  Dig vill jag älska : om modet och gåvan att leva i nära relationer
  Beskrivning
  Att älska någon är att vara en trygg hamn som den andra kan segla in i, och att se på den andra med glada ögon.

  Men att vara närvarande och trygg och se på varandra med glada ögon är inte alltid så enkelt. En av anledningarna är de djupt mänskliga skyddsbeteenden som instinktivt aktiveras när vi känner oss rädda, förvirrade och osäkra. Eftersom nära relationer är livsviktiga för oss aktiveras våra skyddsbeteenden lätt, och får oss att gömma oss för varandra eller gå till attack. Våra rädslor och vår skam drar oss bort från varandra. När vi blir medvetna om detta kan vi börja se hur vi var och en aktivt kan föra in trygghet och glädje, som i stället för oss närmare varandra.

  Den här boken kan läsas av dig som vill fördjupa relationen till din partner, men också av dig som vill utvecklas som förälder, som vill försonas med dina föräldrar, eller som vill få en starkare relation till dina syskon.

  Boken kan också bidra med tankar kring hur du som ledare eller chef kan förstärka relationerna i ett företag, en verksamhet eller i en organisation, och hur du som kollega eller medlem kan bidra till mer glädje och trygghet på din arbetsplats, i en förening eller församling, eller i ett annat sammanhang.

  Ulrika Ernvik är auktoriserad socionom och legitimerad psykoterapeut med familjeterapiinriktning. Hon beskriver på ett enkelt sätt de processer som sker inom och mellan människor och ger tydliga idéer och redskap för att skapa trygghet och glädje i relationer.

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 43. Din är dagen & Din är Natten - Psaltaren i ord och bild
  Din är dagen & Din är Natten - Psaltaren i ord och bild
  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
 44. Din tro, din väg, ditt liv
  Din tro, din väg, ditt liv
  Beskrivning
  Din tro, din väg, ditt liv

  Anna Borneling

  Din tro, din väg, ditt liv, är en andaktsbok med 65 korta andakter som främst riktar sig till tonåringar och unga vuxna. Varje andakt består av en lättillgänglig text, ett bibelord, en fråga samt gott om utrymme för egna reflektioner.

  Livet kan vara som en slingrig stig genom höga berg och djupa dalar. Ibland är stegen lätta och ibland är backen så brant att det känns som att du inte orkar ta ett endaste steg till. Men vet du vad? Du klarar det! För du går aldrig någonsin ensam. Gud är med dig i ALLT du gör och han har en plan för ditt liv (även när det känns som att du har gått vilse).

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 45. Dina vida vingar
  Dina vida vingar
  Beskrivning
  Dina vida vingar är fjärde och sista delen i fristående romanserien I alla sina dagar. En serie om kärleken, tron och livet – inspirerad av klassiska berättelser!

  Efter mammans död kämpar Sara för att axla hennes roll som den som höll ihop familjen och levde för att hjälpa andra. Men uppgiften känns snart övermäktig och vid tjugofem års ålder befinner sig Sara i en situation där hon betalar hyran för sin pappa och yngre systers lägenhet medan hon själv bor hos sin äldre syster och hennes man och två barn. En familj där skärmtid och likgiltighet tyckts ha strandsatt all form av gemenskap.

  För att betala av sina skulder måste Saras pappa hyra ut det gamla huset familjen köpte när mamman fortfarande levde, men när Sara åker dit för att välkomna den nya hyresgästen får hon en chock. Mannen som möter henne på uppfarten är killen hon gjorde slut med sju år tidigare, efter avslöjandet av en hemlighet. Den enda kille hon någonsin älskat

  Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon arbetar som översättare och författare. Hannas tjugo utgivna böcker är uppskattade och omtyckta av människor i alla åldrar.

  195,00 kr
 46. Dit tidvattnet för oss
  Dit tidvattnet för oss
  Beskrivning
  En berättelse från vackra Prince Edward Island om familjeband, tro, förlåtelse och om den slags kärlek som kan hela alla sår.

  Meg Whitaker känner det som om hon driver runt på ett stormigt hav. Ända sedan hennes mamma drabbades av en mystisk sjukdom, som gör att hon inte längre kan klara sig själv, har Meg försökt att vara en stadig klippa för föräldrarna mitt i oron. Men när hennes pappa en dag berättar att han tänker sälja familjens hummerfiskeföretag – hennes arv – till Megs ärkerival från high school blir det bara för mycket. Även om hon aldrig haft något intresse för firman, eller att ens kliva på en båt på grund av hennes envisa sjösjuka, så bestämmer hon sig nu för att bevisa för sin pappa att det är hon som borde ta över familjeföretaget. Det får kosta vad det kosta vill.

  Oliver Ross är inte stolt över det han gjorde mot sin klasskamrat för tio år sedan, men han har sedan dess jobbat hårt för att hans mamma och bror ska få tak över huvudet och mat på bordet. När hans chef Walt Whitaker erbjuder honom att köpa familjeföretaget ser han en möjlighet att trygga familjens framtid, och med hårt arbete ska avbetalningen kunna vara i hamn inom några år. Men det var innan Meg beslutade sig för att ge sig in i leken. Nu måste de tillsammans driva företaget under höstens fiskesäsong innan Megs pappa beslutar sig för vem av dem som ska få ta över.

  När någon försöker sabotera deras fiskesäsong måste de hitta ett sätt att samarbeta, trots allt som hänt, och göra vad de kan för att skydda företaget. Under resans gång lär de känna både sig själva och varandra och upptäcker att deras drömmar inte alls är vad de förväntade sig …

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 47. Ditt ord ger liv
  Ditt ord ger liv
  Beskrivning
  Maria Ahlriksson

  Jag längtar få finna mig funnen i Gud bejaka mitt värde och finna frid under min hud

  Det går bra de dagar jag är taggad på livet. Orden kom varken forcerat eller eftertänksamt, och de var ärliga. Vårt samtal kom att handla om livet. Om längtan och oron bortom orden. Om att det finns dagar som inte är så enkla att leva.

  Människor i alla åldrar tycks må allt sämre av att leva sina liv. Många upplever en känsla av glapp och hålrum inom sig. En oförenlig verklighetsuppfattning mellan krav och resurser, mellan ideal och verklighet. Livet trotsar oss och vi behöver lära oss att se vad som försvagar och tar glädjen och livsmodet ifrån oss.

  Ditt ord ger liv handlar om att leva och att finnas till. Maria Ahlriksson vill med livsorden i den här boken bidra till reflektion och att öka livsförståelsen och livsglädjen i en tid av stora utmaningar. Till boken finns samtalskort med fördjupande frågeställningar framtaget. Materialet kallas Läkeblad och frågorna passar både för egen och gemensam reflektion.

  Vad hjälper det en människa att vinna hela världen om hon får betala med sitt liv? Mark 8:36

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 48. Ditt ord lyser väg
  Ditt ord lyser väg
  Beskrivning
  I ditt ljus ser vi ljus. Vi är kallade att ta emot och ge vidare.

  Gud söker vår uppmärksamhet genom att väcka vårt längtansfrö till liv. Vad känner du glädje i? Vad gör ditt hjärta passionerat? Varje kallelse är unik och kan aldrig börja någon annanstans än just där vi är, med det vi har. Vi är alla skapade att gå, göra fotspår och sätta avtryck. Vi är formade till att vara mer än ett skonummer.

  Att få tag i sin kallelse är att bli medveten om vem Gud är, och vem jag får vara tillsammans med honom. Är det en sann eller skev gudsbild som formar mig? Är det en trygg självbild som hjälper mig att göra livsval?

  Maria Ahlriksson vill med sina betraktelser uppmuntra dig att fundera kring identitet och kallelsemedvetenhet. Texterna vill hjälpa dig att bevara ditt hjärtas riktning gudsnära och livsnära. Ditt ord lyser väg kan användas som den enskildes andaktsbok, men också i grupp som ett gemensamt samtalsunderlag.

  Inte ska väl jag Tänk att det kanske är precis så det ska gå till. Att just du ska Inte för att synas eller bli märkvärdig, men för att du fått något som kan hjälpa och vägleda andra.

  Maria Ahlriksson är pastor och samtalsterapeut. Hon arbetar också som lärare i diakoni och själavård på Liljeholmens folkhögskola. Tidigare har hon skrivit boken Ditt ord i mitt hjärta.

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 49. Dödligt dubbelspel
  Dödligt dubbelspel
  Beskrivning
  Fristående uppföljaren till Operation Joktan är fylld av spänning, livsfarliga situationer, romantik och internationella intriger – och ger dig samtidigt en inblick i en Mossad-agents liv och uppdrag.

  Ett kärnvapenhot. Mossad-agenter har avslöjat Irans planer att smuggla ospårbara massförstörelsevapen in i Israel. Klockan tickar och de båda agenterna Nir Tavor och Nicole le Roux kan inte agera snabbt nog.

  Nir och Nicole blir snart fångade i en stormvind av lönnmord, spionage och dolda spaningsuppdrag och kämpar mot klockan för att stoppa hotet mot hela Mellanöstern. De dras ständigt mot nya faror – och till varandra – men fångas i ett nät av dödliga hemligheter. Kan de verkligen offra sina egna liv för att rädda miljontals andra?

  Den spänningsromanen är nästan omöjlig att lägga ifrån sig och bygger på såväl dagsaktuella, verkliga händelser som erfarenheter från Amir Tsarfatis tid inom det israeliska försvaret. En läsupplevelse som håller dig fängslad från första sidan.

  Amr Tsarfati är född i Israel och har tidigare varit major inom det israeliska försvaret (IDF). Han har skrivit flera bästsäljande böcker, varav flera finns utgivna på svenska. Amir bor med sin fru och fyra barn i norra Israel.

  Steve Yohn är en välkänd författare och redaktör. Han har varit medförfattare till fem spänningsromaner och har spökskrivit sex andra. Steve bor utanför Denver tillsammans med sin fru och deras dotter.

  250,00 kr
 50. Dokumenterade språkmirakler
  Dokumenterade språkmirakler
  Beskrivning
  ”Jag rekommenderar denna bok till alla som vill låta sig själva utmanas av Guds rikes verklighet i den här världen!” Olof Edsinger, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen

  I Apostlagärningarnas andra kapitel står det att den första generationen kristna kunde tala nya språk, såsom arabiska och latin, när de blev uppfyllda med den helige Anden. Sker sådana språkmirakler även idag?

  Micael Grenholm presenterar i denna bok över 80 fall när människor menar sig ha talat eller förstått språk de aldrig har lärt sig. Läs bland annat om tonåringen Aimee som omedvetet höll en predikan på teckenspråk så att en döv man tog emot Jesus, om fabriksarbetaren Åke som inte ens kunde engelska men som plötsligt förkunnade om Guds storhet på latin när han talade i tungor, och om missionären Rickard som aldrig har studerat albanska men ändå har kunnat tala det flytande i över 30 år.

  Om författaren Micael Grenholm är en teolog, författare och föreläsare som bor i en kristen kommunitet i Falköping med sin fru Sarah. Han är doktorand i kyrko- och missionsstudier vid Lunds universitet och undervisar i kyrkohistoria på ALT. Han driver bloggen Hela Pingsten och podcasten Jesusfolket och brinner för ämnen som karismatik, apologetik, fred, rättvisa och evangelisation. Han har tidigare gett ut två böcker på Sjöbergs förlag, Dokumenterade mirakler om läkarverifierade helanden, och romanen Konvertiten som handlar om Sveriges utvisningar av kristna till Afghanistan.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 51. Dömd till döden
  Dömd till döden
  Beskrivning
  ”Jag ska bara ställa frågan ännu en gång. Är ni muslim eller är ni kristen?” Min kropp var med ens på helspänn. Med högburet huvud förkunnade jag stolt: ”Jag heter Mariam. Jag är kristen och har varit kristen i hela mitt liv.” Orden kom tydligt och frimodigt för alla som ville lyssna. Domaren föll bakåt i stolen som hade han fått ett knytnävsslag i bröstet. Han återvann balansen, samlade sig och uttalade framåtböjd orden: ”Då så.” Domaren hade fått mitt svar. Åter hördes ropet: ”Allahu akbar!” och domaren påbjöd ännu en gång tystnad. När ropen tystnat följdes de av en isande tystnad. Jag tittade inte på någon och antog att ingen tittade på mig. Ingen rörde så mycket som ett finger i väntan på domslutet. Oavsett vad domaren sa därnäst skulle det troligen avgöra mitt öde. ”Jag dömer er till hundra piskrapp och avrättning genom hängning”, förkunnade han. Så var det med det. Mitt öde var beseglat med datum och orsak. – Ur inledningen

  Mariam Ibraheem föddes i ett flyktingläger i Sudan. Hennes muslimske far dog när hon var sex år gammal och hon uppfostrades av sin mamma som var kristen. Efter en traumatisk barndom blev Mariamen framgångsrik affärskvinna, gifte sig med mannen hon älskade och fick en pojke. En dag 2012 rämnade hela hennes värld när de sudanesiska myndigheterna insisterade på att hon var muslim med tanke på hennes pappas bakgrund. Hon hade begått ett brott när hon gifte sig med en kristen man, och nu måste hon överge både sitt äktenskap och sin son för att bli muslim. Under intensivt tryck vägrade Mariam, gång på gång. Till sist dömde en sharia-domstol henne till 100 piskrapp – och till döden genom hängning. Denna bok är den starka sanna berättelsen om en modig ung mamma som var villig att ställas inför döden hellre än att avsäga sig sin tro på Jesus. Mariam Ibraheem stod upp för alla kvinnor som förtrycks för att de är kvinnor och för alla som utstår religiös förföljelse. Dömd till döden tar läsaren med på Mariams gripande resa från ett liv under islamisk lag, genom fångenskap och barnafödande i bojor till den uppseendeväckande befrielsen från dödsstraffet efter ett internationellt upprop från alltifrån diplomater, journalister, aktivister och till och med påven Franciskus.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 52. Dröm till destination
  Dröm till destination
  Beskrivning
  Med Bibelns berättelse om Josef som grund visar pastorn och författaren Robert Morris hur du ska navigera på resan från en dröm till Guds planer med ditt liv. Josef fick en dröm från Gud, men nådde inte målet över en natt.

  Under en period av tretton år ledde Gud Josef igenom tio karaktärsprov, som förberedde honom för hans mycket speciella framtid – prov som du också behöver klara för att nå fram till Guds syfte med ditt liv.

  Dröm till destination är full av bibliska sanningar, personliga berättelser och praktiska tillämpningar, med målet att du ska kunna: Orientera dig igenom tio karaktärsprov. Härda ut under perioder av väntan och osäkerhet. Identifiera dina gåvor och talanger. Upptäcka syftet bortom dina drömmar. Förverkliga Guds planer för ditt liv. Denna bok är full av djupa insikter och framtidshopp. Var du än befinner dig i livet, väntar en meningsfull och ljus framtid på dig – bortom allt du någonsin kan föreställa dig!

  Varför nöja dig med en dröm, när Gud har ännu större planer för dig?

  Robert Morris är huvudpastor i Gateway Church, en kyrka med flera campus baserad i Dallas–Fort Worth i Texas. Han har skrivit flera bästsäljande böcker, varav Det välsignade livet, Ta en dag ledigt och Verkligen fri som tidigare finns utgivna på svenska.

  • Köp 3 för 234,00 kr/st
  • Köp 10 för 221,00 kr/st
 53. Du är ett mästerverk
  Du är ett mästerverk
  Beskrivning
  Det här är en bok till den som blivit döpt och till personerna i dopbarnets närhet, som föräldrar, faddrar, far- och morföräldrar och syskon. Boken innehåller korta texter om dopet, vatten och Guds kärlek med förslag till rörelser att rita på barnets rygg med lugna rörelser. Det blir en stund av gemenskap och närhet som skapar trygghet.
  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
  • Köp 25 för 104,00 kr/st
  • Köp 50 för 97,50 kr/st
 54. Du är utvald : 6 viktiga nycklar för att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende
  Du är utvald : 6 viktiga nycklar för att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende
  Beskrivning
  Längtar du efter något mer? Känner du att du är skapad för ett syfte men inte vet vad eller på vilket sätt du ska hitta och förverkliga det? Vill du kroka arm med din Skapare för att följa ditt kall i din vardag, ditt liv eller ditt arbete? Behöver du inspiration, riktning och ett tydligt ramverk som ger verkligt resultat?

  Gör dig redo att aktivera dina gåvor med utvald-metodens 6 nycklar: handfasta verktyg du kan arbeta med steg för steg för att både utmana och inspirera dig att nå ditt syfte och din potential! Se saker i nytt ljus genom bokens över 100 verktyg och tips:

  Bli trygg och säker i din identitet Upptäck de människor du ska omge dig med Aktivera dina gåvor och det du har till förfogande Utforska din vision, våga tänk och dröm storslaget Eliminera rädslor och bryt motståndet Låt dig förvandlas och se saker i ett nytt ljus Inta din plats och ta steg mot din framtid Var den du är, kliv ut i ditt kall och följ drömmen i ditt hjärta.

  Coachen, utbildaren och författaren Emmeli Ahlander utrustar och utbildar grupper och individer till ett andligt självförtroende och ett starkt inre ledarskap. Hon är grundare av Sveriges största digitala plattform för personer som vill växa och utvecklas i sina liv och kallelseuppdrag med hjälp av bibliska principer, struktur och coachning. Hon är också grundare till Utvald-metoden, som hon utbildar i genom sin podd, verktyg och program.

  "Den här boken handlar om att Gud vill och kan använda oss. Att vi har ansvar att låta det vi gör dofta av Guds rike, även 'världsliga saker' som till exempel vår vardag och arbetsliv. Äkta guld helt enkelt." Britta Bolmenäs, pastor och författare

  "Jättestor hjälp för dig som vill hitta din plats i livet eller växa och mogna som människa. Den här boken passar alla, män och kvinnor i alla åldrar. Läs, njut och upptäck dina gudagivna gåvor." Christer Karlsson, pastor och missionär

  "Du får följa med på en personlig resa om sårbarhet och förvandling! Boken gynnar både dem som är nya i tron och utmanar oss som gått med Jesus hela livet!" Johanna Ivarsson, socialpedagog

  365,00 kr
 55. Du är vald!
  Du är vald!
  Beskrivning
  Du är vald! är en handbok för dig som är förtroendevald i Svenska kyrkan. Boken innehåller mycket matnyttigt för dig som är nyvald men även för dig som varit med under flera mandatperioder.

  Boken tar ett samlat grepp kring det mesta av det som du behöver ha kännedom om som förtroendevald i Svenska kyrkan och hjälper dig att förstå kyrkans organisation och hur kyrkan styrs. Författare: Ing-Marie Rundwall Lars Björksell Erik Sjöberg-Sund

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
  • Köp 25 för 180,00 kr/st
 56. Du duger : stärk ditt självförtroende som förälder
  Du duger : stärk ditt självförtroende som förälder
  Beskrivning
  Vi har aldrig haft så mycket kunskap om barns behov och rättigheter som vi har idag. Vi har inte heller haft så många osäkra föräldrar, som tror att de inte duger och litar mer på olika experter.

  Det här är en inspirerande och lättläst bok, som stärker ditt självförtroende som förälder. Du får också praktiska och konkreta råd som gör att du kan utvecklas och bli den mamma och pappa du önskar att du var.

  * Så ger du dina barn en bra självkänsla. * Barnen och skärmen – vad gör jag? * Konsten att bli arg på rätt sätt. * Sätta gränser – men vilka och hur? * Så hjälper du dina barn att lyckas i skolan.

  Alf B Svensson är en uppskattad psykolog, föreläsare och författare som hjälpt och uppmuntrat många barn och föräldrar. Hans böcker har sålts i mer än 100 000 ex. Lika många har också lyssnat till hans föreläsningar.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 57. Du förde mig ut i frihet
  Du förde mig ut i frihet
  Beskrivning
  Boken vill lyfta fram ökenfädernas erfarenheter och tänkespråk till vägledning för kristna idag. Trots skillnader i tid, kultur, miljö och teologi, kan deras liv och lärdomar ge värdefull vägledning i sökandet efter en fördjupad relation med Gud, i längtan efter ett liv i sann frihet och i en förnyad förståelse av Guds nåd, närvaro och godhet. Ökenfädernas storhetstid var på 300-400-talet men deras liv och undervisning har påverkat kyrkans liv under lång tid och varit avgörande för många i sin vandring med Herren.

  Du förde mig ut i frihet, som är tänkt att läsas dagligen under fastan, kan vara ett redskap till att fler upptäcker de skatter som kyrkans tradition har att ge oss. Varje kapitel inleds med ett tänkespråk, följt av en utläggning, för att sedan avslutas med en bön.

  Peter Halldorf skriver i sitt förord till boken: Konkretionen i den andliga vägledning vi här får del av hjälper oss att få syn på oss själva. Vi får oumbärliga redskap för att röra oss från ett liv präglat av rivalitet till ett liv öppet av medkänsla för allt levande. Genom många års läsning och meditation över tänkespråken från öknen sätter Magnus Tunehag klokt och klarsynt ord på hur den kristna andligheten mer än något annat är än medkänslans spiritualitet. Med denna bok som daglig följeslagare under fastan bjuds vi in i en erfarenhet av hur den kristna vandringen restaurerar det mänskliga i människan. Den som fått mod att ge efter för Guds kärlek, kan inte undgå att spegla denna kärlek genom sitt sätt att vara människa.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 58. Du och din Bibel
  Du och din Bibel
  Beskrivning
  Jag tackar Gud idag för att jag, snabbt efter det att jag själv mött Jesus, fick lära mig hur viktig Bibeln är!

  Att jag fick höra att man inte kan bygga ett kristet liv på upplevelser, utan bara i längden på den fasta klippan som är Guds ord. Jag tackar Gud för dem som peppade mig att börja läsa och att fortsätta läsa, för dem som svarade på frågor, förklarade och undervisade.

  Tack vare Guds ord – inte stämningar, konserter och känslostormar – har elden bestått och vuxit till, år efter år.

  Och tack vare Guds ord vet jag, över tjugo år senare, att jag bara skrapat på ytan av vem Gud är, och att det ännu finns så otroligt mycket mer av honom att lära känna!

  Jag hoppas och ber att den här boken praktiskt kan hjälpa dig som är ung att komma närmare din bibel och förstå hur viktig den är, att den verkligen går att lita på och att den kan lägga en grund som inget annat för ditt liv tillsammans med Jesus.

  Joakim Lundqvist har närmare trettio års erfarenhet av ungdomsarbete, och är en flitigt anlitad talare och skribent. Du och din bibel är skriven för att ge ungdomar relevanta svar på frågor som ”Varför läsa Bibeln?”, ”Hur kan jag veta att Bibeln är sann?”, ”Hur kom Bibeln till?”, och dessutom ge massor av inspiration och konkret hjälp för att börja – eller fortsätta – bygga en egen, levande och fungerande relation till Bibeln.

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 59. Du skapades just för detta ögonblick
  Du skapades just för detta ögonblick
  Beskrivning
  Känner du dig trött? Sliten av räkningar som läggs på hög, krig som rasar, eller ett hjärta som gör ont? Om det är så kommer Esters bok med välkomna nyheter: lättnad kommer!

  För att vara tydlig; du bad inte om den här kampen. Du vill ta dig igenom den. Du vet inte hur länge till du orkar hålla ut. Men tänk om Gud är med dig i denna svåra säsong? När livet tycks ha spårat ur, kom ihåg denna sanning: den sekund du böjer ditt huvud för att be är det ögonblick som Gud lyfter sin hand för att hjälpa.

  Drottning Ester lärde sig denna sanning genom det hon var med om. När hon konfronterades med ett kungligt dekret som skulle förinta hennes folk ställdes hon inför tuffa beslut. Skulle hon förbli tyst inför denna ut­maning eller skulle hon säga ifrån? Skulle hon smälta in eller skulle hon sticka ut? Efter att Ester tillbringat tre dagar i bön och fasta gav Gud henne modet att säga ifrån. Gud använde henne för att rädda nationen. Och Gud kan göra detsamma med dig. I Du skapades just för detta ögonblick hjälper pastorn och den bäst­säljande författaren Max Lucado dig att:

  • sätta ditt hopp till de storslagna vändningarnas Gud, och lita på att Gud kommer att rätta till alla fel. • odla mod för dina utmanande tider genom att du lutar dig mot Gud som förlöser och återställer. • upptäcka din roll i Guds berättelse genom att utforska hur Gud kan använda dina erfarenheter och omständigheter för att du ska verka tillsammans med honom i hans heliga verk.

  Gud har aldrig lovat oss ett liv utan prövningar, men han lovar att vara med oss när vi går igenom dem. Lita på att han kan lösa dina kamper för ett mäktigt syfte. Du skapades just för detta ögonblick.

  235,00 kr
 60. Du vänder ditt ansikte mot jorden
  Du vänder ditt ansikte mot jorden
  Beskrivning
  Efter de två uppskattade andaktsböckerna med tema sommar och vinter kommer nu en ny andaktsbok från nätverket Nelly. Denna bok har våren som övergripande tema, med rubriker som: återälskade kaffefat, en hand i mörkret, Gud klär av sig, plantera i blindo och påskskrattet. Den här boken innehåller fyrtio vårandakter och är ett resultat av långvarig vänskap mellan elva teologer som här bjuder in oss som läsare att slå följe med dem. Det är en bok att börja eller avsluta dagen med, att läsa högt på en samling, en bok att ge vidare. Till varje text finns en bön.

  Författare: Anna-Carin Abrahamsson, butikschef Ge för livet Anna-Lena Thoursie, ledarutvecklare och lärare Carin Dernulf, pastor Equmeniakyrkan Charlotte Höglund, pastor Equmeniakyrkan Eleonore Gustafsson, pastor Hanna Wärlegård, lärare ALT Jenny Petersson, bibellärare Götabro Linnea Åberg, regionledare Lisa Fredlund, ledarutvecklare och förkunnare Maria Ledstam, lärare ALT Åsa Molin, lärare ALT

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 61. Du visar mig vägen till liv
  Du visar mig vägen till liv
  Beskrivning
  Hur orkar människor ta sig igenom svår sjukdom? Hur hittar man kraft att stå bredvid när den man älskar blir svårt sjuk? Livet fortsätter att rulla på med jobb, barn som fyller år och behöver göra läxorna och däck som ska bytas på bilar. Och mitt i allt ska man agera sjukvårdare och handskas med dödsångest, skam och sorg över det som förlorats på vägen.

  Malin Näslund tar i Du visar mig vägen till liv avstamp i berättelsen om när maken Pär blev sjuk i cancer, för att dela med sig av sina insikter om Guds närvaro mitt i det svåra. Under hans sjukdomstid fördjupades tron på Gud ännu mer och de båda fick nya insikter om Guds närvaro, hans kärlek och trofasthet genom allt. Hon berättar ärligt och insiktsfullt om hur de hittade vägen framåt genom att lita på att Gud är med. Oavsett hur utgången skulle bli visade Gud vägen till liv.

  Gud har varit med förut och han kommer att vara med igen. Och det fina är att Gud har varit med även i ditt liv. Alltid. När du vetat om det och tydligt upplevt något eller Någon utanför dig själv som burit dig igenom det svåra, då är det Guds armar som burit dig. Och när du kunnat förnimma en närvaro du inte kunnat namnge mitt i sorgen, besvikelsen, ensamheten eller ångesten, då är det Gud som varit där och gråtit och sörjt med dig. Och de tillfällen då allt bara varit nattsvart och du känt dig som den ensammaste av varelser på jorden, då har Gud också varit där. Den Gud som inte väjer för det svåra. Den Gud som blev människa och som själv känt den smärta vi känner. Den Gud som inte bullrigt klampar in i våra liv utan ödmjukt står vid vårt hjärtas dörr och väntar tills vi öppnar och släpper in honom. Men närvarande har han hela tiden varit. Så nära att han till och med hör när vi ljudlöst viskar vårt ”Hjälp!” till honom. Mer behöver vi inte säga. Han är redan där. Han som är ljus i mörkret, han var där mitt i min dödsskuggas dal. Och när jag kunde förmå mig att lyfta blicken från mörkret, från dödsångesten och problemen, kunde jag se att han var där. – Utdrag ur boken

  Om författaren Malin Näslund bor utanför Örebro med sin man och två döttrar. Till vardags arbetar hon som lärare på högstadiet. Hon har tidigare arbetat med lärjungaträning, mentorskap för unga vuxna och med socialt arbete bland människor i missbruk och hemlöshet. Malin gillar vinterbad och mörk choklad. Du visar mig vägen till liv är hennes första bok.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 62. Emmausvägen : tio steg för församlingsveniater
  Emmausvägen : tio steg för församlingsveniater
  Beskrivning
  »Brann inte våra hjärtan?« frågar sig lärjungarna när de inser att det är Jesus de mött under sin vandring till Emmaus. Samma fråga får församlingsveniaten ta avstamp i – vad brinner jag för att säga i min predikan? Sedan följer ytterligare nio steg, som hjälper veniaten att utveckla sitt predikohantverk. Hur strukturerar jag min predikan? Hur formulerar jag mig på ett tydligt och intressant sätt?...

  • Köp 3 för 198,00 kr/st
  • Köp 10 för 187,01 kr/st
 63. En enda kropp : vägar till en HBTQ-inkluderande församling
  En enda kropp : vägar till en HBTQ-inkluderande församling
  Beskrivning
  En enda kropp innehåller sjutton texter av skribenter från Svenska kyrkan, Equmenia­kyrkan, EFK, Pingst och EFS. Utifrån Jesu liv och undervisning, Bibeln och den kristna traditionen visar de på vikten av att hbtq-personer får vara en självklar del av en lokal församlingsgemenskap och att en inkluderande församling är berikande för alla. Boken innehåller teologisk fördjupning om församling, äktenskap och bibeltolkning, personliga berättelser om att vara trans, komma ut i församlingsmiljö och vara en regnbågsfamilj i kyrkan samt praktiska råd om att tycka olika i församlingen, börja samtala om hbtq och bli en församling som är trygg och välkomnande för fler. Och mycket mer! En enda kropp fungerar både för personlig läsning och som samtalsunderlag eller fördjupningsmaterial för församlingar, ledare och smågrupper. Till boken finns samtalsfrågor framtagna av Sensus. Medverkande skribenter: Andre´ Jakobsson (pastor och musiker. Han arbetar som regional kyrko­ledare i Equmeniakyrkan region nord) Anna Ha°kansdotter (bor i Göteborg tillsammans med fru och barn, är engagerad i EKHO Göteborg och medlem i Betlehemskyrkan) Anna-Karin Caspersson (socialpedagog och verksamhetsutvecklare på EKHO Göteborg) Anton Lundholm (teologie kandidat i bibelvetenskap, föreläsare och författare till boken Välkommen in i min garderob ) Bjo¨rn Cedersjo¨ (etiker som varit lärare och skolledare på Örebro teologiska högskola och arbetat på Sveriges kristna råd) Christian Eidevald (docent vid Stockholms och Göteborgs universitet och forskningsansvarig vid Göteborgs stads förskoleförvaltning) Emanuel Johansson (teologistudent, engagerad i EKHO och skriver och talar på temat trans och kristen) Emma Audas (pilgrimspräst i Vadstena, har skrivit avhandling om äktenskapsteologi) Emma Jesperson (präst i Svenska kyrkan i Malmö och uppvuxen i en EFS-församling) Jenny Dobers (pastor och regional kyrkoledare i Equmeniakyrkan region Stockholm) Joel Halldorf (professor i kyrkohistoria vid Enskilda Högskolan Stockholm, författare och skribent) Robert Eriksson (församlingsföreståndare i Betlehemskyrkan Göteborg, författare och musiker) Roland Stahre (pingstpastor och låtskrivare, arbetar nu som sjukhuspastor) Sara Wrige (präst i Svenska kyrkan och teknologie doktor i fysik) Sofia Devall (församlingsmusiker i Lessebo församling i Växjö stift) Sofia Ekelund Fogelstro¨m (präst i Nybro pastorat) Tobias Elof Hadin (präst och speldesigner och bor i Hammar­kullen, Göteborg)
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 64. En fast punkt i livet
  En fast punkt i livet
  Beskrivning
  Har kristendom något att tillföra en modern människa? Dess historia är 2000 år gammal och Bibeln den bygger på är ännu äldre. Vilken roll kan den rimligen ha för oss idag?

  I sin bok presenterar prästen och författaren Niclas Blåder kort och översiktligt grunderna i kristen tro: människan som religiös varelse, Bibeln, kristendomens historia och centrala kristna begrepp. Varje kapitel mynnar sedan ut i ett inbjudande samtal om just möjlig relevans för oss idag, tillsammans med frågor för egen reflektion eller samtal i grupp.

  Det här är en bok för alla som är nyfikna på att få veta mer om kristen tro, kanske sjunger i kyrkans kör, har barn som är med i någon verksamhet, fått förtroendeuppdrag i församlingen, börjat jobba i kyrkan eller börjat delta i gudstjänsten och vill lära känna sitt nya sammanhang bättre. Eller som författaren själv skriver i sin bok: ”... ge en förståelse för att kristen tro kan vara en fast punkt i livet, där mycket annat kan kännas osäkert.”

  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
 65. En framtid och ett hopp
  En framtid och ett hopp
  Beskrivning
  När Almidas bror dör flyttar hon ut till Västerö för att gå igenom hans saker. Efter att ha råkat meja ner grannens brevlåda, inser hon att det nog kanske är bäst att låta bilen stå. När hon dessutom blir insnöad, stukar foten, får slut på all mat i skafferiet och till råga på allt saknar telefon, så börjar hon allvarligt ifrågasätta sitt beslut.

  Situationen ter sig övermäktig och den gamla damen har aldrig känt sig mer ensam, och inte blir det bättre av att hon har sällskap av möss under diskbänken. Det enda som finns kvar för Almida att göra är att be en stilla bön och hoppas på hjälp. Snart börjar saker hända och det blir en adventstid hon aldrig vågat hoppas på. Medan snöflingorna faller över Västerö inser Almida att det kanske inte bara är för hennes skull som Gud verkar sända människor i hennes väg.

  En härlig berättelse om hopp och nytt livsmod tillsammans med nya vänner över en kopp varm choklad på Västerö.

  Stina Jonsson är en etablerad författare som har gett ut ett tjugotal böcker för både barn och vuxna.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 66. En grönare kyrka : teologi i ett nödläge
  En grönare kyrka : teologi i ett nödläge
  Beskrivning
  Världen över växer engagemanget för klimatet och miljön. Även i Sverige tar allt fler hotet mot vår överlevnad på allvar. Equmeniakyrkan har utlyst klimatnödläge, och Sveriges kristna råd uppmanar församlingar att gå samman i nätverk för att ta konkreta steg mot en hållbar värld och bli en grönare kyrka.

  För detta viktiga engagemang behövs teologi. För klimatkrisen handlar inte bara om politik eller teknik, utan det är en andlig kris och rör samhällets grundläggande inriktning. Författarna i denna antologi öser ur kyrkornas teologiska källor och erfarenheter, och ger nya perspektiv på vad skapelsevänlighet innebär. På så sätt blir klimatkrisens existentiella, teologiska och kulturella dimensioner tydliga.

  Att utlysa klimatnödläge är inte så svårt. Men ord behöver följas av handling, nya arbetssätt, resurser och en tid av omställning. Det är en omistlig del av evangeliets efterföljelse idag. Karin Wiborn i förordet

  Medverkande: Thomas Arentzen, Lena Bergström, Petra Carlsson, Rune W Dahlén, Jenny Dobers, Leander Franke, Simone Kotva, Jonas Lundström, Harry Månsus, Andreas Nordlander, Lisa Strand och Marie Tonkin.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 67. En guide till Första & Andra Thessalonikerbrevet
  En guide till Första & Andra Thessalonikerbrevet
  Beskrivning
  "Hanna Simonsson guide till Thessalonikerbreven är både uppmuntrande och uppbygglig läsning. Författaren blandar humor, roliga händelser och personliga anekdoter med analyser av grundtexten och djupare reflektioner. Hannas guide kommer bli till glädje och inspiration inte bara för ungdomar utan för alla som vill fördjupa sig i Bibeln." Mattias Nordström, präst i S:ta Clara kyrka Ruth Nordström, chefsjurist och entreprenör
  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 68. En guide till Markusevangeliet
  En guide till Markusevangeliet
  Beskrivning
  Bibelguiden ger vägledning in i Nya testamentets böcker. Serien är en hjälp för den som vill utveckla sin relation till Bibeln . till djupare förståelse för vad texten betydde för de ursprungliga mottagarna och djupare efterföljelse i det egna livet. Utformningen med korta kärnfulla kapitel och ett omfångsrikt frågematerial gör att den lämpar sig väl både för bibelstudiegrupper och enskild bibelläsning. Författarskaran utgörs av unga ledare inom den svenska kristenheten.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 69. En kort introduktion till ekumenik
  En kort introduktion till ekumenik
  Beskrivning
  Ekumenik är de kristnas arbete för att nå den enhet Jesus själv bett om »för att världen ska tro«. Den handlar om formella samtal, men framför allt om bön och omvändelse. Med den helige Johannes Paulus II:s ord är ekumenik »ett utbyte av gåvor«, men också gemensam strävan efter att allt bättre förstå den sanning vi fått i uppenbarelsen. Det handlar alltså inte enbart om att vittna om den egna tron...
  165,00 kr
 70. En kort introduktion till evangelierna
  En kort introduktion till evangelierna
  Beskrivning
  DE FYRA EVANGELIERNA utgör en självklar kärna i Nya testamentet. Deras berättelser om Jesu liv, död och uppståndelse ligger till grund för all kristen tro och teologi. I den katolska kyrkan läser man ur dem vid varje mässa, men evangelierna har också en viktig plats i människors fromhetsliv och lärofrågor, ekumenik och religionsdialog. Ibland glömmer man bort att de ursprungligen skrevs som biografier...
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 71. En kort introduktion till frälsning
  En kort introduktion till frälsning
  Beskrivning
  FRÄLSNING – detta begrepp sammanfattar den kanske mest centrala tanken i den kristna tron: Jesus Kristus har genom sitt liv, sin död och sin uppståndelse frälst människan. »Frälsning« är en synonym till »befrielse«. Men vad är det människan måste befrias från och till? Hur sker frälsningen genom Kristus? Vilken roll i sammanhanget spelar hans liv, vilken roll spelar korset, kristendomens främsta tecken?...
  165,00 kr
 72. En kort introduktion till Timmarnas liturgi
  En kort introduktion till Timmarnas liturgi
  Beskrivning
  Vid sidan av firandet av den heliga mässan är tidebönen, »Timmarnas liturgi«, katolska kyrkans officiella gudstjänst: dygnets timmar, veckorna och åren är inneslutna i denna ständigt pågående bön. Kyrkans vigda tjänare och ordensfolket har tidebönen som en huvuduppgift. Alla döpta är inbjudna att delta i den. Vi har nu en svensk version av tidebönen, på latin »Liturgia horarum«, i fyra band. Alla som...
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 73. En lärjunges vandring
  En lärjunges vandring
  Beskrivning
  Har du undrat över vad det kristna livet går ut på? Vad är meningen med alla aktiviteter i de olika kristna verksamheterna? Och varför skiljer de sig ibland så mycket från det som Jesus gjorde? Känner du att du saknar den större bilden och kopplingen mellan Bibelns budskap och ditt liv? I denna bok inbjuds du att göra en resa i Jesu fotspår. Du får se hur en kartbild över Guds frälsningsplan ritas upp. Boken är lätt att hitta i och är uppbyggd som en kartbok där de olika kartdelarna fogas in i den större bilden. Det märks att boken är skriven av en ingenjör, då den är att likna vid en manual riktad till både lärjungar till Jesus och personer som önskar bli bättre på att träna lärjungar. Samtidigt kan nyfikna sökare tillägna sig delar av boken och få en bild av syftet och målet med det kristna livet. Boken innehåller dyrköpta erfarenheter från många års lärjungatränande och har många bibelreferenser för den som vill fördjupa sig ytterligare. I slutet av varje del finns utmanande frågor som kan användas både enskilt, i grupp och i handledning.

  Sagt om boken Boken är inspirerande och lättillgänglig, samtidigt som den har ett djup. Den utmanar och lockar till att följa Jesus. Tommy Wallin, församlingsföreståndare och pastor i Pingstkyrkan i Mullsjö

  Vill varmt rekommendera både läsning och studie av denna ”kartbok” som ger ett klart helhetsgrepp och milstolpar för Guds eviga plan och syfte. Jan Gottfridsson, pastor i Porto Alegre, fungerande i apostolisk tjänst i Brasilien och Chile

  En lärjunges vandring är en både djup och lättillgänglig bok. Den visade mig mer av dynamiken i livet med Jesus. Lova Viklund, 17 år.

  Äntligen en bok som lyfter fram lärjungaskapets kärna på ett konkret och praktiskt sätt där Henrik Nilsson på ett fantastiskt sätt hjälper oss att navigera på vår vandring som lärjungar. Leif Alvgard, företagare/VD

  Om författaren Henrik Nilsson är civilingenjör och arbetar som innovationsledare. Han och hans fru är ledare i ett husförsamlingsnätverk och har under många år varit mentorer och lärjungatränare för ett flertal personer. Henrik är fyrbarnsfar och kom till tro under sin studietid på Chalmers, och detta förändrade hans liv radikalt.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 74. En levande församling
  En levande församling
  Beskrivning
  Det finns två nyckelord för tjänst i Guds rike: kallad och utrustad. Båda lika viktiga. Om vi slarvar med dessa begrepp blir det ingen verklig funktion. Visserligen kanske vi kan uppehålla en tjänst hjälpligt, men den verkliga drivkraften saknas, och resultaten uteblir. Ska vi få vara med om en nystart i svensk kristenhet, och en verklig Jesusväckelse som berör landet, behöver vi kallelsemedvetna och andligt utrustade män och kvinnor som är beredda att prisge sina liv! Jag tänker på vad Charles Finney skriver i en av sina böcker: "Det är alltid möjligt att uppleva andlig väckelse om det finns människor som är beredda att betala priset."

  Ingemar Helmner, pastor, evangelist och författare

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 75. En liten bok om förbön
  En liten bok om förbön
  Beskrivning
  »Att be för andra är ingen prestation. Därför behöver du inte vara rädd för att misslyckas. Din identitet ligger inte i att du är en god förebedjare, utan i att du är döpt och är ett Guds barn.» – ur kapitlet »Grunderna för förbön» Boken försöker besvara ett antal grundläggande frågor om personlig förbön, som t.ex.: – Vem kan vara förebedjare? – Hur gör vi det enkelt för människor att be om förbön när de behöver den? – Hur kan enskild förbön vara en del av församlingens gudstjänstliv? Staffan Stadell, präst i Sollentuna, och Leif Nordenstorm, direktor för Fjellstedtska, berättar om hur de första kristnas sätt att ta sig an sorg, rädsla och oro (och dela glädje!) kan inspirera oss idag. Utgiven i serien »Skrifter utgivna av Stiftelsen Fjellstedtska skolan»
  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 76. En lykta för min fot
  En lykta för min fot
  Beskrivning
  I det här häftet har 25 bibeltexter fått en härlig grafisk form som gör dem roliga att färglägga! Här finns både detaljrika och enkla bilder, för att passa olika tidsramar och olika smaker.

  Bilderna kan exempelvis användas tillsammans med konfirmander och ungdomar. Låt dem färglägga ett av bibelorden under andakten eller medan ni lyssnar på lovsång. Eller låt färgläggningen vara en station på konfirmanddagen.

  Bilderna kan förstås även användas av vuxna, som ett hjälpmedel för en stund av bön och stillhet inför Gud.

  Hela materialet är kopieringsunderlag.

  215,00 kr
 77. En ny slags ledare
  En ny slags ledare
  Beskrivning
  Du har antagligen en kort lista på personer som har påverkat dig under dina år som barn och tonåring. När dessa individer korsade din livsbana blev de en ny slags ledare för dig.

  De var inte nya på det sättet att . . . de aldrig hade lett något tidigare eller att de var radikalt annorlunda än andra ledare.

  Men de var nya för att . . . deras påverkan gav dig en ny inriktning, deras tro på dig gav dig en ny känsla av värde, de dök upp i en ny fas i ditt liv, och deras tro hjälpte dig att fördjupa din tro på ett nytt och autentiskt sätt. Om någon fanns där för dig, då är frågan, ”Hur kommer du att finnas där för någon annan?

  En ny slags ledare utforskar sju påståenden med praktisk tillämpning som kommer få dig att på nytt se framför dig hur du kan påverka nästa generation. För att när du håller upp dörren för ett barn, håller du upp dörren till framtiden.

  Överallt finns det barn som behöver en ny slags ledare.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 78. En robust tro
  En robust tro
  Beskrivning
  Kjell Axel Johanson skriver med profetisk skärpa i en tid då kristna värderingar ofta marginaliseras, och där människor oroas av växande klimathot, ökade krigsrisker och ekonomisk osäkerhet. Författaren tar oss igenom Andra Petrusbrevet och visar att det kan läsas som ett andligt testamente, där aposteln uppmanar till att våga leva ett liv i radikal efterföljelse till Jesus, samtidigt som man lever i förväntan på Hans återkomst. I en tid när bibliska sanningar ofta förträngs så påminns vi om att inte välja den skenbart enklaste vägen och anpassa Bibeln oföränderliga budskap till tidsandan, utan att i stället vara vaksamma, inte minst gentemot villoläror från kyrkan själv. Kjell Axel Johanson är välkänd som pastor och har bland annat varit Sverigeansvarig för Örebromissionen (numera EFK) och nationell ledare för New Wine. För närvarande arbetar han i Woodlands Church, Texas. Han och hans fru Vivi-Ann bor utanför Örebro.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 79. En sann entreprenör under den Högstes beskydd
  En sann entreprenör under den Högstes beskydd
  Beskrivning
  Matts mål … Ingenting är omöjligt förrän motsatsen är bevisad!

  Matts kunde inte tänka sig det liv som hans föräldrar levt. Under hela sitt liv, som säljare och entreprenör, har målet varit att förbättra, lämna det förra och bygga nytt och bygga vidare.

  Du bjuds på en högst ovanlig levnadshistoria, nedskriven och rikligt illustrerad, i en påkostad bok som beskriver Matts föräldrars fattiga liv, men rik på kärlek till varandra och en stark gudstro, i ett litet torp i Smålandsskogarna i slutet av 1930-talet.

  Matts växer upp i ett utfattigt bondeliv på 1950-60 talet. Trots snälla föräldrar, gällde valet mellan arbete eller stryk redan som 6-åring. Matts börjar göra affärer vid samma tid och sälja skrot, fortsatte sedan med plantskola, tidningsförsäljning, uppfödning av ungdjur före 12 års ålder. Efter detta följde skogsavverkning under 9 år, där livet kunde varit slut en sekund senare. Bakom ratten i en långtradare i 3 år med resor i hela Norden och lagerarbete i 2 år. Säljare och entreprenör i 44 år, resor med husvagn och husbil under 47 år i hela Europa, ett ständigt byggande och utveckling av familjeföretaget Torebrings och familjens bostad.

  325,00 kr
 80. En värdig död : katolska perspektiv
  En värdig död : katolska perspektiv
  Beskrivning
  LIVETS SLUT – vare sig det gäller mig själv eller någon närstående – är något som vi alla ställs inför, förr eller senare. Kanske känns tanken på att det jordiska livet en gång ska ta slut fjärran eller ofattbar. Bokens syfte är att öka kunskapen om frågor kring livets slut, som här belyses ur ett katolskt perspektiv, i en svensk kontext. Författarna i denna antologi har utifrån sin respektive yrkesexpertis...
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 81. Ensamma herrars café
  Ensamma herrars café
  Beskrivning
  När förskollärare Gertrud Dahlberg blir änka vid 55 års ålder bestämmer hon sig för att göra verklighet av en gammal idé att öppna kafé för de ensamma män hon länge ömmat för.

  Till Ensamma herrars café hittar män från olika samhällsklasser och bakgrunder. Även en hel del kvinnor tittar in. De flesta kommer för de goda bakverkens skull men några för att spana in männen.

  Alla männen är mer eller mindre förtjusta i den lilla vänliga bagerskan som omges av en doft av vanilj och kanel. Två av dem, rörmokaren Svege Jonsson och musikläraren Lasse Lindencrona fångar även Gertruds intresse. Men vem av dem ska hon välja? Hösten går och små och stora kärleksdraman utspelar sig bland toscatårtor och brysselkex. Kafégästerna väntar med spänning på Gertruds val som måste ske före jul.

  Ensamma herrars café är en feel good-roman som lämnar läsaren varm om hjärtat.

  Ingalill Bergensten har arbetat som journalist samt som översättare och redaktör för böcker om livsfrågor åt Libris bokförlag.

  Stigbjörn Bergensten har varit journalist, redaktionschef och chefredaktör på Nerikes Allehanda där han också var en uppskattad kåsör i över 40 år.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 82. Ensamstående med man
  Ensamstående med man
  Beskrivning
  Varken Jöran eller jag har någonsin valt den lättaste vägen. Jöran var dubbelt så gammal som jag och hade svår cancer redan när vi träffades, dessutom var timingen i livet helt fel för oss båda. Han skrattade och sa att jag borde springa lång väg. Jag hade aldrig träffat någon som kändes så levande som han. Jag visste att jag skulle ångra mig resten av livet om jag inte tog chansen.

  Det började som en blogg. Sedan kunde jag bara inte sluta skriva. Berättelsen ville bli berättad. Inte bara för min skull, utan lika mycket för alla som gett livskvalitet eller kanske livsuppehållande vård åt en anhörig. Alla de tysta. Jag ville ge en röst till dem som jag i mitt arbete som diakon brukade kalla hjältar och hjältinnor. Nu hade jag blivit en av dem.

  Detta är min berättelse om hopp och förtvivlan, om svårigheter och glädjeämnen, om slit och lycka. Om att våga och orka gå mot strömmen. Om sorgens olika ansikten. Men allra mest är det en berättelse om kärlek, när livet ställts på sin spets.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 83. Etik i diakonin
  Etik i diakonin
  Beskrivning
  Diakonen har riktlinjer att förhålla sig till, bland annat kyrkoordningen och vigningslöftena. Men de ger inga enkla svar på alla de etiskt komplexa frågor diakonen möter i sin vardag. Etik i diakonin vill vara en hjälp i att analysera och reflektera kring olika etiska utmaningar. Vad är det som står på spel? Vilka handlingsalternativ är möjliga och goda?

  Boken består av två delar. Den första delen tar upp generella riktlinjer för det diakonala arbetet. Den andra delen innehåller fallbeskrivningar och ett konkret reflektionsverktyg. Här finns också underlag för samtalsträffar i arbetslaget.

  • Köp 3 för 198,00 kr/st
  • Köp 10 för 187,01 kr/st
 84. Ett brinnande folk
  Ett brinnande folk
  Beskrivning
  Vi lever i den absolut sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Vi ser alla tidstecken och vi står nu i den största väckelsen världen någonsin har sett. Samtidigt ser vi ett avfall, som Bibeln också talar om. Många somnar in och elden slocknar. Ivern avtar bland många troende och en falsk och mänsklig ekumenik sprids som en orkanvind genom kristenheten.

  Men Gud har tänt en eld. Vill du vara med i värmen, vill du vara med i elden? Vill du tillhöra det brinnande folket?

  ”Jag skriver om den helige Ande, och om mina erfarenheter av ett liv tillsammans med Gud. Jag har skrivit boken på flyg, i bilar på missionsfälten, ensam i de norrländska lappmarkerna och hemma i min soffa. Jag hoppas och tror att boken ska dra dig närmare Jesus och ge dig en förnyad förståelse för hur den helige Ande verkar.”

  Micael Lahtinen är en förkunnare och missionär som predikat evangeliet under mer än två decennier. Hans hjärta brinner för de onådda folken, där han verkat i helandekampanjer och Jesusfestivaler i alla världsdelar och fått se tusentals människor få sina liv förvandlade. Han har även varit en pionjär inom kristen tv i Sverige och Norge, men även i USA. Micael undervisar ofta på bibelskolor, ledarseminarier och konferenser i olika sammanhang och önskar att få se ett folk som flödar i Andens nådegåvor.

  "En sådan klar och tydlig undervisning om Andens gåvor har jag sällan, om ens aldrig, läst!” Simon Ådahl, artist och evangelist

  ”Vad kan väl vara viktigare i dessa dagar än att vi fördjupar vår relation med den helige Ande? Läs och förbered dig på att bli en brinnande lärjunge till Jesus.” Lennart och Carolina Torebring, WAO Church Stockholm

  ”Den unikt personliga skrivformen ger upplevelsen av att sitta i en soffa och resonera med Micael. Man fastnar i texten och vill höra fler spännande förklaringar omkring det andliga, från en man som upplevt förvandlingen. Helt underbar läsning!" Rickard Lundgren, inspiratör, missionär och församlingsplanterare för Gå ut mission och Equmeniakyrkan

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 85. Ett glödande arv : väckelserörelse, omvändelse och demokrati
  Ett glödande arv : väckelserörelse, omvändelse och demokrati
  Beskrivning
  Demokrati och samhällsengagemang är ingen självklarhet. För den som känner oro och vill ha ett gott samhälle finns mycket att lära av de frikyrkliga väckelserna, som bidrog till demokratins framväxt i många delar av världen. För att utforska det arvet möttes historiker, samhällsvetare, teologer och andra till en konferens på Campus Örebro hösten 2020, i samverkan med Frikyrkliga forskningsrådet. Föredragen är samlade här som glödande kol.

  "Ett är säkert, frikyrkornas demokratiska traditioner är inte något som enbart hör det förflutna till. För även om det kan förefalla som om arvet ligger glödande, kan det lätt föras till nytt syre så att det för energi och börjar brinna på nytt." Elisabeth Sandlund i förordet

  MEDVERKANDE: Ingunn Folkestad Brestein, Magnus Hagevi, Joel Halldorf, Mats Larsson, Arne Rasmusson, Selina Stone, Fredrik Wenell, Robert Woodberry.

  Tro & Liv skriftserie är en bokserie pa Enskilda Högskolan Stockholm med inriktning mot teologiska samtidsstudier.

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 86. Ett steg närmare Rom
  Ett steg närmare Rom
  Beskrivning
  Boken ”Ett steg närmare Rom” som du nu håller i din hand är en fristående fortsättning av boken ”Ett steg närmare himlen”. I denna bok kommer du att få möta två män som drivits av önskan att reformera kyrkan. Båda har med sina liv velat visa på hur de ville förändra världen. De har velat följa i Jesu fotspår genom att förkunna Guds rike och möta människors längtan eft er ett bättre liv. Båda bär namnet Franciskus. Andan förenar dem. Men 800 år skiljer dem åt. Vår berättelse börjar i den lilla bergsstaden Assisi där den helgonförklarade tiggarmunken Franciskus föddes i slutet av 1100-talet. Vi får följa hans väg till omvändelse och höra om början av den nu världsvida franciskanska rörelsens framväxt. Berättelsen startar på 1200-talet. Den fortsätter på vägar, förbi platser, som haft betydelse för Franciskus längs hans väg till Rom. Berättelsen slutar i nutid år 2018 i Rom med en mässa på Petersplatsen. Där samlade påve Franciskus flera tusen gudstjänstbesökare. Påve Franciskus har redan med sina ord och handlingar berört och fått människor att lyssna. Åren får visa den betydelse det kommer att få för den framtida kyrkan. Makarna Ralph och Carina Liljegren har pilgrimsvandrat i Spanien, Italien och hemma i Sverige. De är präst och diakon och arbetar inom Svenska kyrkan. Med den här boken avslutar de en 57 mil lång pilgrims-vandring i Franciskus fotspår genom Italiens vackra bergsbygder.
  285,00 kr
 87. Evigt liv : en vägledning i kyrkans bekännelse
  Evigt liv : en vägledning i kyrkans bekännelse
  Beskrivning
  Evigt liv En vägledning i kyrkans bekännelse

  Denna bok är en vägledning i den apostoliska trosbekännelsen som är en sammanfattning av den världsvida kyrkans gemensamma tro. Boken berör alla delar i bekännelsen utifrån en frälsningshistorisk tolkning av Bibeln. Guds frälsningshistoria går som en röd tråd genom hela Bibeln och är enkel att följa. Denna lättlästa och informativa bok är perfekt för alla som vill lära sig mer om kristen tro. Boken är också ett utmärkt stöd för pedagoger som jobbar med fördjupande undervisning.

  Till varje kapitel finns samtalsfrågor. Boken kan användas för självstudier eller som ett studiematerial i en cellgrupp

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 88. Fadern själv älskar er
  Fadern själv älskar er
  Beskrivning
  Karmelitbroder Wilfrid Stinissen (19272013) är en av de senaste decenniernas mest lästa andliga vägledare i vårt land och alltmer också utomlands. Den här boken skrevs i början av millenniet och ges nu ut postumt. Titeln kommer från Jesu avskedstal där han säger: Fadern själv älskar er eftersom ni har älskat mig och trott att jag kommer från Gud (Joh 16:27). Broder Wilfrid reflekterar här kring trons centrum: Fadern och vår gemenskap med honom genom Jesus.

  Tränger vi djupt in i Jesu väsen möter vi Fadern, det är i Jesus vi ser honom. Professor Gösta Hallonsten skriver i efterordet: »Denna djupt bibelförankrade, korta men synpunktsrika text, är något av det bästa som skrivits på svenska om Treenigheten.« Boken innehåller också ett förord av kardinal Anders Arborelius.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 89. Farliga åsikter : att leva för Jesus i en fientlig värld
  Farliga åsikter : att leva för Jesus i en fientlig värld
  Beskrivning
  Vad gör vi när kulturens värderingar krockar med evangeliet?

  Den kristna kyrkan uppfattades tidigare som en god samhällskraft, men det håller snabbt på att förändras. Kristna har förlorat både respekt och inflytande och betraktas numera ofta som bovarna i dramat. Går det i en postkristen kultur, som inte bara ser kristen tro som falsk utan rent av som farlig, att förmedla de goda nyheterna om Jesus? Går det trots den sekulära livsåskådningens dominans att följa Jesus som hans lärjunge? Stephen McAlpine beskriver hur och varför vår kultur har blivit vad den är i dag och förklarar vilka de avgörande spänningspunkterna är mellan biblisk kristendom och den sekulära kulturen. Han visar varför kristna inte behöver skämmas för evangeliet, eftersom det är mer befriande, tillfredsställande och glädjefyllt än något som världen har att erbjuda. Han tipsar också om strategier för hur man på ett klokt sätt kan nå fram till människor som har andra värderingar och perspektiv. - - - Stephen McAlpine är pastor, bloggare och före detta journalist som bor i Perth, Australien.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 90. Fasaden och insidan
  Fasaden och insidan
  Beskrivning
  Byggnader har en fasad och en insida, det har även människor och politiska partier

  Efter 37 år i journalistiken tar Lars Adaktusson i februari 2013 steget över till andra sidan och blir medlem i Kristdemokraterna. Han vill engagera sig politiskt och arbeta för de grundläggande värderingar som han länge burit med sig om personlig frihet, socialt ansvarstagande och familjens betydelse. Samtidigt växer övertygelsen om att kristdemokratins människosyn och historiska idéarv är ovärderliga tillgångar i varje gott samhälle. Värderingarna tillsammans med en nyfikenhet på hur det ser ut bakom politikens fasader, hur de interna processerna fungerar och beslutsfattandet går till blir drivkrafter för spårbytet.

  På detta följer en resa in i den politiska maktens centrum och en reell möjlighet att omsätta ideologisk övertygelse i praktisk politik. Först som Europaparlamentariker, sedan som riksdagsledamot och medlem av Kristdemokraternas partiledning. Men berättelsen rymmer mer här finns ett journalistiskt sanningssökande och en öppenhjärtig reflektion kring framgång, egna misstag och ett parti som brottas med sin identitet. Som kompromissar med klassisk kristdemokrati, tar tydliga steg till höger och retoriskt blir en tuffare variant av Moderaterna.

  Lars Adaktusson skildrar kristdemokratins utveckling under tio spännande år och gläntar på dörren till en partikultur och ett ledarskap som reser frågetecken. Samtidigt ger han en inblick i vad som sker under ett uppmärksammat mediedrev och beskriver faran med att förtroendevalda och kolleger väljer tystnad framför civilkurage: Att konsekvent stå upp för bärande principer om fri debatt och öppet utbyte av åsikter är i grunden en fråga om demokratins tillämpning. Politiska företrädare som passivt ser på medan åsiktsmässig likriktning breder ut sig är i det perspektivet inte någon avgränsad eller partiintern angelägenhet.

  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
 91. Fästpunkten : om liv till Guds ära i en kyrka på väg
  Fästpunkten : om liv till Guds ära i en kyrka på väg
  Beskrivning
  Vad innebär det när vi i ljuset av kyrkans tro, bekännelse och lära förenas i ett ljudligt Gloria?

  Jan Eckerdal reflekterar i Fästpunkten över Guds ära och härlighet som bärande motiv i en kristen kyrka.

  Boken är skriven utifrån en tanke om att Guds ära och härlighet under några decennier varit undertematiserade i Svenska kyrkan, men att det i vår tid skulle vara bra att rekapitulera och vitalisera just dessa motiv ur den kristna traditionen. Det handlar bland annat om att uppmärksamma en sida av det kristna gudsbegreppet som i förstone kan upplevas som svårt, uppfordrande och kärvt, men som just därför kan vara väsentligt att ha tillgång till i ett mänskligt liv som från tid till tid kan beskrivas med just de orden. Att kyrkan har tillgång till sådana teologiska motiv är väsentligt för att den kristna tron ska kunna erbjuda en trovärdig tydning av livets alla skeden.

  Jan Eckerdal skriver utifrån utgångspunkten att "liv till Guds ära" utgör den yttersta bestämningen för såväl människan, kyrkan, som hela skapelsen. Denna riktningsgivare ger en del förnyade perspektiv till en samtidsteologi som emellanåt tenderar bli ensidigt människocentrerad. Att re-centrera diskussionen runt tanken om liv till Guds ära ger konsekvenser för ett antal av kyrkans stora frågor: vad kristet liv syftar till och vad mänsklig blomstring består av, vad kyrkan finns till för, och vad som kan känneteckna ett kristet skapelseengagemang i klimatkrisens tid.

  Boken består av en introduktion till Guds ära som teologiskt motiv och diskussioner kring motivets existentiella konsekvenser för kristet liv. Mer specifikt berörs också vilken kyrkoteologisk betydelse motivet kan få om det levandegörs i Svenska kyrkan i vår tid.

  • Köp 3 för 301,75 kr/st
 92. Finns det en himmel?
  Finns det en himmel?
  Beskrivning
  I Finns det en himmel? använder den utredande författaren Lee Strobel sin analytiska förmåga och research för att visa oss definitiva bevis för himlens existens.

  Genom fascinerande samtal med respekterade experter inklusive en hjärnforskare, en forskare som analyserat ett tusen beskrivningar av nära-döden-upplevelser, samt en före detta ateist och nu kristen filosof ger Strobel oss övertygande svar på frågor som:

  Hur kan vi veta att det finns liv efter döden?

  Blir det tråkigt i himlen?

  Skickar Gud verkligen människor till helvetet?

  Kommer vi att ha samma kroppar och personlighet efter döden?

  Vad innebär det att se Gud ansikte mot ansikte?

  Med ett balanserat och rationellt tillvägagångssätt utforskar Strobel reinkarnation, universalism, samt Jesus anspråk på exklusivitet. Strobel delar även sin egen erfarenhet av att nästan dö och om hur närheten till döden kan forma livet.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 93. Finns Gud? : om livets absurditet utan Gud
  Finns Gud? : om livets absurditet utan Gud
  Beskrivning
  Finns Gud? Om livets absurditet utan Gud ingår i Apologias serie om gudsargument. Människan är en meningssökande, frihetsälskande, moraliskt medveten och rationell varelse. Men passar människan in i en naturalistiskt beskriven värld där allt till sist är fysik? Eller är det bara en religiös eller teistisk världsbild som kan göra rättvisa åt det typiskt mänskliga hos människan?

  Denna bok argumenterar för att en teistisk (gudstroende) livsåskådning har något som en naturalistisk livsåskådning saknar, nämligen just de resurser som behövs för att bejaka det som gör människan unik. Bokens tes är att gudstro rimmar med djupt liggande drag hos människan själv och därför bör betraktas som en övertygelse av samma slag som vår tro på mening, frihet, moral och rationalitet. Att tro på Gud hör ihop med att tro på sådant som vi måste tro på för att bevara vår mänsklighet.

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 94. Finns Gud? : om medvetandet som argument för Guds existens
  Finns Gud? : om medvetandet som argument för Guds existens
  Beskrivning
  Finns Gud? Om medvetandet som argument för Guds existens är den fjärde delen i Apologias serie om gudsargument. Det har visat sig mycket svårt att förklara medvetandet utifrån naturalistiska (ateistiska) utgångspunkter. Denna bok prövar flera olika förklaringsmodeller och landar i att medvetandets existens och märkliga egenskaper pekar i riktning mot Gud.
  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 95. Fjällrand : de krokiga tallarnas land
  Fjällrand : de krokiga tallarnas land
  Beskrivning
  Fjällrand - de krokiga tallarnas land är en vacker fotobok med innehållsrika och kärleksfulla texter om urskogen och dess liv. Om människorna som lever och levt där, om djur och växter, men också om det som hotar Sveriges sista urskogar.

  Här möter vi fjällrandens människor som levt med renarna, sjöns fiskar och markens grödor. Vi möter den smygjagande lon och järven, ständigt på väg, ständigt på jakt. Vi möter allt ifrån renar, tjädrar och havsörnar till linnéor, riskor och humlor i vackra bilder och berättelser. Vi får vandra in i ett sagolandskap av månghundraåriga tallar på en berggrund som skapats under årmiljoner. Men vi får också berättelsen om hur markerna både slitits sönder av vattenkraftsutbyggnad och skyddats för eftervärlden som nationalparker och världsarv.

  Boken är i sanning en kärleksförklaring till taigan, de nordliga urskogarna med Laponias fjällrand som utgångspunkt. En bok att läsa och njuta av. En bok som kanske till och med kan inspirera till att bli urskogens ambassadör när många av gammelskogarna hotas av att utplånas som urskogar. Läs den! Förundras och gläds!

  Via QR-koder kan vi också lyssna på flera ljud från skogen - berättelser, jojk, blåhakar, tjäderspel och andra skogens röster.

  Förordet är skrivet av Mikael Niemi.

  305,00 kr
 96. Flavia - i skuggan av kartellen
  Flavia - i skuggan av kartellen
  Beskrivning
  Flavia Perez berättelse tar sin början i miljonprogrammet Jordbro. Kartellen var ett begrepp inom familjen långt innan hennes bror var med och startade musikgruppen med samma namn.

  När Flavias pappa dömdes till ett långt fängelsestraff och livstids utvisning från Sverige ville hennes mamma inte längre leva. Flavia kastades motvilligt in i ett hjärtskärande drama och som tonåring tvingades hon fly till Uruguay.

  Männen runtomkring henne skapade löpsedlar med sin kriminalitet. Flavia led i tysthet, fick ta emot dödshot och hamnade i famnen på en yrkesmördare. Men hennes överlevnadsinstinkt var stark.

  Flavias livsresa är fylld av dramatiska vändningar. Från Jordbro till Montevideo och vidare till Barcelona och Punta del Este pågick en jakt efter kärlek och bekräftelse. Samtidigt var det en flykt undan kaos. Med en okuvlig styrka återuppbyggde Flavia sitt liv från skärvor och ruiner – gång på gång.

  Flavia - i skuggan av kartellen är en personlig berättelse som skildrar hur en kvinna drabbas av de grovt kriminella männen i hennes närhet. Men det är också en berättelse om att uppleva och dela med sig av en kärlek och frihet som är starkare än hat och tjocka fängelsemurar.

  ”Har du ett tufft liv? Läs den här boken. Kämpar du? Läs den här boken. Tror du att det inte finns något ljus i slutet­ av tunneln du befinner dig i? Läs den här boken.” Sebastian och Isabella Stakset, Heart of Evangelism

  ”Flavias berättelse ger en genuin bild av hur en liten flicka kan påverkas av det hon inte är skyldig till.” Janne Raninen, författare till ”De kallar mig Solvallamördaren”

  ”... en stark, personlig och spännande berättelse om hur total brustenhet kan vändas till ljus och hopp.” Andreas och Lina Nielsen, Lead Pastors Hillsong Church Sweden

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 97. Flodhästen i sovrummet : varför kan man bara älska i frihet?
  Flodhästen i sovrummet : varför kan man bara älska i frihet?
  Beskrivning
  Tommy Hellsten är en finlandssvensk terapeut, teolog, uppskattad föreläsare och författare. Hans första bok Flodhästen i vardagsrummet om medberoende och mötet med barnet inom oss har blivit något av en modern klassiker. Boken Flodhästen på arbetplatsen visar i sin tur på hur överlevnadsstrategier och beteendemönster som vi tillägnat oss i barndomen följer med in i vuxenlivet.

  I sin nya bok skriver Tommy Hellsten om kärleken. Kärlekens sanna växtunderlag kan enbart vara friheten och oberoendet. Trots detta tar vi ofta med oss såren från vårt förflutna in i relationen, vi kräver saker av varandra och klänger oss fast vid varandra. Då tyngs kärleken ner av omedvetenhetens flodhäst. Det hindrar ett sant möte, en verklig närhet och får oss att förvänta oss att den andre ska vara perfekt. Sann kärlek kräver inte den ger. Först när jag möter mina egna sår kan jag låta min partner vara fri. Först då kan hon eller han komma till mig.

  Vårt liv levs ju inte bara fysiskt och psykologiskt utan också andligt. Om vi inte är bekanta med dessa tre nivåer inom oss själva kan vi inte förstå vare sig livet eller oss själva och vår människosyn blir allt för ytlig. Jag skulle vilja visa på en väg som går djupare och leder till aha-upplevelser som förändrar livet. Istället för att ha goda intentioner strävar jag alltså efter att få till stånd en genomgripande förändring som är varaktig och som inte bygger på våra egna ansträngningar. Fyra årtionden som terapeut har lärt mig att ingen kan förändra en annan människa. Förändringen äger alltid rum inifrån oss själva. (ur boken)

  Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats och Jag är inte längre rädd.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 98. Flykten till verkligheten
  Flykten till verkligheten
  Beskrivning
  Varför ska egot få stå i vägen för den eviga kärleken? Jag är en gammal själ i en ung manskropp och det jag längtar efter, och som jag vill ge till min tvillingsjäl, är sann villkorslös kärlek. Kvinnor idag uppskattas inte och får inte den kärlek som de förtjänar. Inte i hemmet, på arbetet eller i sängen för den delen heller. Säg mig när du som kvinna fick känna att din partner gav dig full uppmärksamhet? Jag hör redan svaret. Efter att ha träffat hundratals – om inte tusentals – kvinnor berättar de alla samma sak om sina partner. ”Han ser mig inte”, ”Han tycker inte att jag är viktig”, ”Jag känner mig inte uppskattad.” Ja, listan kan göras lång och pågå i evighet. Håller du med? Så, varför är det då så att när en kvinna hittar en sällsynt man, som mig, som vill finnas där och ge kvinnan allt jag är, så låter hon sitt ego stå i vägen? Det här får mig att undra om det ens finns någon tvillingsjäl för mig. Någon som jag kan skapa en familj med och få en massa härliga barn som kommer göra den här världen till en bättre plats. Barn som kommer rädda världen från all dårskap. ”Jag har inget ego”, kanske du tänker, men tro mig, det har du! De flesta människor lever i den fjärde dimensionen och det gör att de inte kan öppna upp för den högre, femte, dimensionen och medvetandet. För att kunna leva i den femte dimensionen, som jag och ett fåtal andra upplysta själar gör, kräver det att vi dör bort ifrån vårt ego. Det är inte en lätt resa och jag har fått offra mig mycket för att andra människor ska få stiga upp i den femte dimensionen.

  Efter att ha utstått en av de värsta nyårshelgerna i sitt liv trillar Anneli över ett inlägg som skrivits av någon som kallar sig Drake, the Enlightened One. Det var som om han talade rakt till henne. Talade hennes språk. Som medium var det inte så ofta som man hittade personer som verkligen förstod sig på en, men här tycktes det finnas en man som var lika, om inte mer, upplyst än henne själv. Hon drogs som en nattfjäril mot ljuset och hade ingen aning om vilken fälla hon nu försatte sig i.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 434

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå