Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Innehåller bl.a.:
Allt till Jesus
Bara i dig (Only in you)
Den bästa resan (The best of journeys)
Det finns djup i Herrens godhet
Dra mig nära
Därför vi prisar
En ton från himmelen
Genom vargarnas land
Gud söker kontakt
Helig mark
Hosianna (Jesus dog och livet vann)
I din öppna famn (En enkel kärlekssång)
Immanuel
Kom var mitt centrum
Lova Herren min själ
Lovsångsblues
Platsen för mig
Ropa till Gud
Se Guds Lamm (ny sång, inte inspelad, bonusnot)
Smaka och se
Vi vill säga tack
Vilken vän jag fann
Vilken vän vi har i Jesus
Boken är en fin gåva till konfirmanden, en gåva som kan vara en hjälp resten av livet.
Längst bak finns bland annat ämnesregister och ordförklaringar
Anteckningsboken är ett matchande komplement till Verbums konfirmandbiblar i tre färger, men passar för studiegrupper i alla åldrar. Den vänder sig särskilt till grupper som arbetar med Frälsarkransen
Lev i 10-pack
En bibel att använda under konfirmandåret - och att ta med ut i livet!
Anna Braw är redaktör på Libris och har tidigare arbetat med bland annat Ung psalm, Hallelujah Moments och kyrkogångsboken Kom och gå.
Mattias Käll är illustratör och AD och sitter i styrelsen för Illustratörscentrum. Han har fått flera utmärkelser för sitt arbete, bland annat 2011 års Bokkonst-pris och en plats bland världens 200 bästa illustratörer på Lürzer?s Archive-listan.
Judit Viktorsson studerar på Södra Vätterbygdens folkhögskola och har under sin praktik hos Mattias Käll varit med i arbetet med den nya bibelutgåvan.
"Har nu kollat in er konfabibel och den ÄGER! Den var verkligen helrätt. Beställde den direkt! Den ska upplevas live!"
- Jakob Olofsgård, pastor i Immanuelskyrkan Jönköping
På 48 sidor, rikt illustrerade, presenteras här Bibelns stora berättelse som visar på Guds frälsningsplan som den röda tråden i Bibeln.
Häftet passar både ungdomar och vuxna, och kan exempelvis användas som komplement i konfirmationsundervisningen eller delas ut till unga ledare, Alphagruppsdeltagare och andra som vill lära sig mer om Bibeln
Genom 14 "experiment" får läsaren utforska olika sätt att be på, exempelvis genom att skapa en tacksamhetsburk, bygga en bönekoja, meditera över Fader vår och gå en bönevandring. Varje experiment består av tre delar:
- Kort introduktion som förklarar varför och hur bönemetoden har använts i den kristna andliga traditionen.
- Beskrivning av själva experimentet.
- Utrymme för egna anteckningar om hur det var att utföra böneexperimentet.
Böneexperimentet är både praktisk och lekfull, och uppmuntrar läsaren att prova på bön. Den kan användas på egen hand i vardagen, men också på retreater eller i en grupp tillsammans med andra - exempelvis i konfirmandgrupper, bönegrupper eller på Alpha-dagar om bön.
Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington. Hon har studerat historia på Cambridge, teologi i Durham och har doktorerat i medeltida kloster-historia. Sagt om boken "Kommer bli en värdefull bok för många ... Jag förutspår slitna omslag och många hundöron." Kate Bottley, präst och kyrkoherde
För namntryck: Lägg till artikel 854 Namntryck i varukorgen samt skriv önskad text i kommentarsfältet vid beställning.
Reviderat utdrag ur kyrkohandboken, efter kyrkomötesbeslut 2017.
Martin Luthers lilla katekes i ny översättning av Carl Axel Aurelius och Margareta Brandby-Cöster.
Böner och trosbekännelser längst bak på de styvare bladen.
Hårdband, rött klotband, två märkband, guldprägling på framsida och rygg.
Format: 125x165 mm
Reviderat utdrag ur kyrkohandboken, efter kyrkomötesbeslut 2017.
Martin Luthers lilla katekes i ny översättning av Carl Axel Aurelius och Margareta Brandby-Cöster.
Böner och trosbekännelser längst bak på de styvare bladen.
Rött band i konstskinn, guldsnitt, två märkband, förvaringskassett,
Mindre format 92x125 mm.
Den svenska psalmboken med tillägg silver innehåller: melodipsalmbok med psalmerna 1-700 och psalmerna 701-800 i tillägget och ackordanalys för piano och gitarr. Register samlade längst bak i boken, med psalmversregistret allra sist. Evangeliebok och kyrkohandboksutdrag är tydligt markerade i kanten.
Martin Luthers Lilla katekes i ny översättning av Carl Axel Aurelius och Margareta Brandby-Cöster.
Omslaget är gjort i ett tåligt silverfärgat material med lite struktur i ytan. Passar fint med Bibel svart, lila och silver.
Mindre format 92x125 mm.
En melodipsalmbok med psalmerna 1-700 och psalmerna 701-800 i tillägget och
ackordanalys för piano och gitarr.
Register samlade längst bak i boken, med psalmversregistret allra sist.
Evangeliebok och kyrkohandboksutdrag är tydligt markerade i kanten.
Reviderat utdrag ur kyrkohandboken, efter kyrkomötesbeslut 2017.
Martin Luthers Lilla katekes i ny översättning av Carl Axel Aurelius och Margareta Brandby-Cöster.
Omslaget är gjort i ett tåligt svart gummiliknande material.
Mindre format 92x125 mm
Nytryck kommer i april 2018
Martin Luthers Lilla katekes i översättning av Carl Axel Aurelius och Margareta Brandby-Cöster. Omslaget är gjort i ett tåligt ljusgrönt gummiliknande material. Passar fint med Konfirmandbibeln 3.0. Omslaget formgivet av Mrs M. Mindre format 92x125 mm.
* Ny layout, större stil i psalmdelen, upprepad melodislinga vid bladvändning. Psalmer i 90-talet, Hela världen sjunger, Taizé och Iona.
* Ny ackordanalys för piano och gitarr.
* Tydliga innehållsförteckningar.
* Genomgående sidnumrering.
* Två märkband.
* Guldsnitt.
* Röd förvaringskassett.
* Vacker dedikationssida.
* Illustrationer av Kristina Anshelm.
* Alla register samlade längst bak i boken med psalmversregistret allra sist.
* Evangeliebok och Kyrkohandboksutdrag är tydligt markerade i kanten.
* Ny Evangeliebok antagen av Kyrkomötet 2002.
* Komplett och utförligt utdrag ur Kyrkohandboken.
* Böner och trosbekännelser längst bak på de styvare bladen.
Format: 92 x 126 mm
Namntryck kan ordnas och tar ca tre veckor.
Den röda tråden genom berättelserna är hoppet som aldrig dör, en envis övertygelse att vi tillsammans kan förändra världen och en tro att även när det ser som mörkast ut är det aldrig kört.
Många använder Det är aldrig kört!-berättelserna i på storsamlingen eller i andakten, och boken passar också utmärkt att ge bort som present.
Se dina misslyckanden som lärare,
inte som begravningsentreprenörer.
Misslyckanden är försening,
inte nederlag
ett tillfälligt bakslag,
inte en återvändsgränd.
Misslyckanden är något vi kan undvika
endast genom att inte säga något,
inte göra något
och inte vara något.
Varje kort består av en lättillgänglig text, ett bibelord och en fråga att reflektera över. Du har bara ett liv: Hur väljer DU att leva det?
Djupare under ytan innehåller femtiotvå berättelser, frågor att fundera vidare utifrån, ett bibelord för varje dag under veckan samt en bön. Berättelserna i boken handlar ofta om vardagsnära frågor som knyts samman med de stora frågorna om livet.
Djupare under ytan kan användas som en personlig andaktsbok men passar också utmärkt att använda vid andakter, i undervisningen i församlingen eller som gåva till de unga ledarna.
En gemensam nämnare i många övningar är också känslouttrycken. Hur visar jag glädje, sorg, frustration, misstänksamhet, lycka, blyghet, avundsjuka …? Sådana övningar hjälper oss att komma närmare våra egna känslor, vilket i sin tur ökar vår empatiska förmåga.
Författarna David Oest (dramaledare och skådespelare) och Jonna Ekdahl (dramapedagog och skådespelare) delar med sig av sin långa erfarenhet av arbete med dramaövningar i grupper.
Gud har själv sagt; Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig. Hebr 13:5 FB
Livet kan vara klurigt att komma underfund med, särskilt med alla de förändringar som sker i tonåren. I en värld full av krav behöver du dagligen bli påmind om att Gud finns med dig, vad som än händer. De här 365 andakterna för tonåringar erbjuder dig meningsfulla sätt att möta Gud och de är en hjälp för dig att leva det liv som han har planerat för dig.
En Gud, En Plan, Ett Liv tar upp viktiga ämnen som tro, lydnad och självbehärskning, men också de där ämnena som kan vara svåra att prata med föräldrar om, som mobbning, alkohol, sex och droger. För varje dag finns det en kort andakt, ett bibelord samt en tanke som vill tala rakt till ditt hjärta och inspirera dig att lita på den ende Gud som kommer att älska dig genom allt och trots allt.
Du har bara ett liv. Och det finns bara en Gud som kan förvandla det livet till något fantastiskt.
I det här konfirmationsmaterialet får du bearbeta dessa frågor och många fler. Här presenteras grunderna i den kristna tron. Häftet är upplagt som en interaktiv kurs och är uppdelad i ämnen, som är tänkta att avhandlas i grupp vecka efter vecka.
Här finns input hur du som ledare kan arbeta med »loggboken«, de 48 första sidorna i Konfirmandbibeln, försättsbladen till varje bibelbok samt med bibels berättelser och budskap.
Konfirmandbibeln 3.0 är en mötesplats mellan den stora och lilla berättelsen - konfirmanderna får utrymme att göra Bibeln till sin egen och får vägar in i bibelberättelserna.
Guide till konfirmandbibeln 3.0 har ett tematiskt upplägg vilket gör boken användarvänlig och lätt att hitta i. Det är lätt att planera en träff med konfirmanderna utifrån ett tema i guiden och tillhörande bibeltexter.
Konfirmandbibeln 3.0 är framtagen för att kommunicera med unga människor som inte är välbekanta med bibelns texter. Alla små frågor, understrykningar i Konfirmandbibelns marginal har setts över och även låtlista och filmtips har uppdaterats.
I Guide till konfirmandbibeln 3.0 får du redskap för att enkelt kunna sätta igång med ett inbjudande, pedagogiskt och inspirerande konfirmandarbete utifrån Konfirmandbibeln 3.0.
Handbok för unga konfirmandledare är ett ovärderligt redskap för den ständigt växande skaran unga ledare i Svenska kyrkan. Genom enkla och kortfattade kapitel får den unga konfirmandledaren redskap att hantera frågor kring ledarskap och lärande, tro och tvivel, lekar och samtal. Boken innehåller 20 nyskrivna andakter som den unga ledaren kan hålla på egen hand.
Ur innehållet:
Om att vara ledare
Ledarskap
Duger jag?
Vad behöver jag kunna för att vara ledare?
Etiska riktlinjer
Sekretess och tystnadsplikt
Om att tro och tvivla
Min tro
Kyrkans tro
Att tro tillsammans
Om att vara konfirmand
Hur är en konfirmand?
Riktlinjer för konfirmandarbete
Om konfirmandgruppen
Om grupper och gruppers utveckling
Jobba med den grupp du har, inte den grupp du skulle vilja ha!
Konfirmander med särskilda behov
Svåra saker som kan hända i konfirmandgruppen
Om kriser och katastrofer
Om planering och samarbete
Två nyckelord: tid och kommunikation
Varför samarbete?
Vad händer när det inte funkar i ledargruppen?
Om lärande, kunskap och upplevelser
Vad är lärande och kunskap?
Vad ska man lära sig i konfirmandarbetet?
Olika sätt att lära sig
Upplevelsebaserat lärande
Om olika metoder i konfirmandarbetet
Musik
Rörelse
Samtal
Värderingsövningar
Drama
Bild
Ord
Film
Upplevelser
Om lekar
Varför ska man leka i konfirmandgruppen?
Vad ska man tänka på när man förbereder ett lekpass eller leder en lek?
Lekar och övningar som kan passa i början av konfirmandtiden
Lekar som kan passa när konfirmanderna har lärt känna varandra lite mer
Lekar som kan passa när konfirmanderna behöver utmanas till samarbete
Lekar som kan passa i en grupp som fungerar väl och där deltagarna känner sig trygga med varandra
Om andakter
Ledarens ABC till kristendom och kyrka
Bibeln
Bön
De tio budorden
Dopet
Dubbla kärleksbudet
Förlåtelse
GUD
Gudstjänst
Gyllene regeln
Kyrkan
Kyrkoåret
Nattvarden
Psalmboken
Sakrament
Symboler
Söndag
Trosbekännelsen
Vapenhus
Välsignelsen
Om författarna:
Gunilla Lindén är präst med lång erfarenhet av arbete med konfirmander och unga konfirmandledare. Hon har dessutom gedigen erfarenhet av arbete med konfirmander med särskilda behov.
Rikard Olofsson är präst med EFS-bakgrund och stiftsadjunkt med särskilt ansvar för idealitet och ledarskap. Han har tidigare undervisat vid Sigtuna folkhögskola.
Handledning till Konfirmandboken är skriven för ledarna i konfirmandarbetslaget. Den utgår helt från Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete och är en perfekt inspirationskälla att plocka ur . vare sig du använder Konfirmandboken eller inte. Ledarboken innehåller två delar:
Del 1. Förslag på hur olika konfirmandpass kan byggas upp. Boken är en riktig plocklåda för dig som gärna vill sätta ihop dina pass själv. Varje uppslag har ett eller flera teman som stämmer överens med temana i Konfirmandboken. På så sätt får du som konfirmandledare hjälp att sätta ihop passa som stämmer överens med innehållet i konfirmandens egen bok. Under varje rubrik finns förslag på metoder och övningar, musik och film, bibeltexter och psalmer, gudstjänstanknytning och upplevelser.
Del 2. Texter som berör teologiska, metodiska och pedagogiska utgångspunkter och överväganden i konfirmandarbetet:
· Kyrkans uppdrag att döpa och lära
· Mötet med konfirmanden
· Om att ta sin utgångspunkt i konfirmandens frågor
· Lärande, undervisning och värderingar
· Gruppens utveckling och ledarens roll
· Mötet med de unga konfirmandledarna
· Mötet med konfirmandarbetslaget
· Att fira gudstjänst med konfirmander
· Samlingar under terminerna, läger eller.?
Om författaren:
Gunilla Lindén är präst med lång erfarenhet av arbete med konfirmander och pedagogik. Hon har dessutom gedigen erfarenhet av konfirmander med särskilda behov.
Konfabibeln är framtagen speciellt med tanke på konfirmander och unga ledare. Den är rikt illustrerad med bilder, som bland annat lyfter fram centrala bibelverser och avsnitt. Dessutom presenteras 40 bibelpersoner med var sin sida.
Längst bak i Konfabibeln finns en “mini-konfirmandbok” på 96 sidor, skriven av Kristina Reftel. Här finns texter om bön, Bibeln, Gud, relationer, sorg, nattvard, dop, förlåtelse och mycket mer. Texterna kan användas som utgångspunkt för undervisning och samtal.
De unga ledarna kan ha god nytta av temasidorna med bibelord, samt de översiktliga andaktstipsen i slutet av mini-konfirmandboken.
Konfabibeln innehåller Bibel 2000 med apokryferna, men utan fotnötter, parallellhänvisningar eller uppslagsdel. (För den som önskar en komplett Bibel 2000 hänvisar vi till Bibeln.) Omslaget är greppvänligt och finns i fyra olika färger.
Konfabibeln är framtagen speciellt med tanke på konfirmander och unga ledare. Den är rikt illustrerad med bilder, som bland annat lyfter fram centrala bibelverser och avsnitt. Dessutom presenteras 40 bibelpersoner med var sin sida.
Längst bak i Konfabibeln finns en "mini-konfirmandbok" på 96 sidor. Här finns texter om bön, Bibeln, Gud, relationer, sorg, nattvard, dop, förlåtelse och mycket mer. Texterna kan användas som utgångspunkt för undervisning och samtal.
De unga ledarna kan ha god nytta av temasidorna med bibelord, samt de översiktliga andaktstipsen i slutet av mini-konfirmandboken.
Konfabibeln innehåller Bibel 2000, men utan fotnötter, parallellhänvisningar eller uppslagsdel. Omslaget är greppvänligt och finns i fyra olika färger.
Provläs Konfabibeln: Klicka här!
Till Konfabibeln finns även en handledning. Mer information om den kommer i höst.
Konfabibeln är framtagen speciellt med tanke på konfirmander och unga ledare. Den är rikt illustrerad med bilder, som bland annat lyfter fram centrala bibelverser och avsnitt. Dessutom presenteras 40 bibelpersoner med var sin sida.
Längst bak i Konfabibeln finns en "mini-konfirmandbok" på 96 sidor. Här finns texter om bön, Bibeln, Gud, relationer, sorg, nattvard, dop, förlåtelse och mycket mer. Texterna kan användas som utgångspunkt för undervisning och samtal.
De unga ledarna kan ha god nytta av temasidorna med bibelord, samt de översiktliga andaktstipsen i slutet av mini-konfirmandboken.
Konfabibeln innehåller Bibel 2000, men utan fotnötter, parallellhänvisningar eller uppslagsdel. Omslaget är greppvänligt och finns i fyra olika färger.
Provläs Konfabibeln: Klicka här!
Till Konfabibeln finns även en handledning. Mer information om den kommer i höst.
Konfabibeln är framtagen speciellt med tanke på konfirmander och unga ledare. Den är rikt illustrerad med bilder, som bland annat lyfter fram centrala bibelverser och avsnitt. Dessutom presenteras 40 bibelpersoner med var sin sida.
Längst bak i Konfabibeln finns en "mini-konfirmandbok" på 96 sidor. Här finns texter om bön, Bibeln, Gud, relationer, sorg, nattvard, dop, förlåtelse och mycket mer. Texterna kan användas som utgångspunkt för undervisning och samtal.
De unga ledarna kan ha god nytta av temasidorna med bibelord, samt de översiktliga andaktstipsen i slutet av mini-konfirmandboken.
Konfabibeln innehåller Bibel 2000, men utan fotnötter, parallellhänvisningar eller uppslagsdel. Omslaget är greppvänligt och finns i fyra olika färger.
Provläs Konfabibeln: Klicka här!
Till Konfabibeln finns även en handledning. Mer information om den kommer i höst.
Konfabibeln är framtagen speciellt med tanke på konfirmander och unga ledare. Den är rikt illustrerad med bilder, som bland annat lyfter fram centrala bibelverser och avsnitt. Dessutom presenteras 40 bibelpersoner med var sin sida.
Längst bak i Konfabibeln finns en "mini-konfirmandbok" på 96 sidor. Här finns texter om bön, Bibeln, Gud, relationer, sorg, nattvard, dop, förlåtelse och mycket mer. Texterna kan användas som utgångspunkt för undervisning och samtal.
De unga ledarna kan ha god nytta av temasidorna med bibelord, samt de översiktliga andaktstipsen i slutet av mini-konfirmandboken.
Konfabibeln innehåller Bibel 2000, men utan fotnötter, parallellhänvisningar eller uppslagsdel. Omslaget är greppvänligt och finns i fyra olika färger.
Provläs Konfabibeln: Klicka här!
Till Konfabibeln finns även en handledning. Mer information om den kommer i höst.
Konfirmandbibeln 2.0 skapar bättre förutsättningar för dialog tack vare en bearbetad loggbok, 100 nya musik- och filmreferenser, bearbetade krokar och nya planscher som inleder alla bibelböcker. Bibelöversättningen är från Bibel 2000.
Som konfirmandledare komplettera gärna Konfirmandbibeln 2.0 med Guide till Konfirmandbibeln 2.0 som är en guide in i arbetet med Konfirmandbibeln.
Fredrik Beverhjelm är präst och Rickard Bonnevier församlingsstrateg i Lunds domkyrkoförsamling. För sitt framgångsrika konfirmandarbete utsågs de till Årets förnyare i Svenska kyrkan 2011.
Vi får en del frågor om det fina och speciella omslaget på Konfirmandbibeln. Överdraget är ett till 100 % Pukoagulat på en viskosbärare. Materialet är enl normen EN 71 vilket är säkerhetskrav för barnleksaker. Det är även REACH klassificerat vilket innebär att alla kemikalier som ingår är testade i avseende på miljö och hälsoaspekter
Konfirmandboken är en bok att uppleva. Boken är uppbyggd kring 20 olika teman som tar sin utgångspunkt i konfirmandernas livsfrågor. Vem är jag? Vem är Gud? Vad har Gud med mitt liv att göra? Varje tema rymmer både en text med personligt tilltal och en bibelberättelse. De bibliska berättelserna är återberättade ur olika perspektiv, för att ge nya ingångar och stimulera till samtal och reflektion. I boken finns också faktasidor om kristen tro, kyrkan, Jesus och Bibeln. Innehållet i de mer faktabetonade avsnitten vill bjuda in till fortsatta samtal om dop och tro, nattvard och gemenskap, livet, döden och hoppet.
Konfirmandboken är formgiven av Lilian Bäckman som 2009 vann Augustpriset för ungdomsboken Skriv om och om igen.
Ur innehållet:
Kan man tro? På vadå?
Att känna sig älskad är att tro. Att bli sedd är att tro. Att få höra till är att tro. Att älska är att tro. Att se andra är att tro. Att låta andra höra till är att tro. Att tro är att våga hoppas. Att tro är att känna, uppleva och vara nyfiken.
Kan man tro? Ja, varför inte?
Vissa får en uppenbarelse och börjar tro. Vissa bara tror, från första början. Andra behöver veta mer för att tro. Hur är det för dig?
Tro på vadå? En kraft, Gud, kärleken eller dig själv? Behöver det ena utesluta det andra?
Att utforska kristen tro är att som att ge sig ut på äventyr utan att veta var eller hur det slutar. Förhoppningsvis innebär äventyret att du upptäcker nya sidor hos dig själv, hos Gud och hos andra. När kvinnan vid Sykars brunn mötte Jesus kände hon att hon stod i centrum för hans tankar. Det är en bild av att tro. Har du upplevt det, kan tiden som konfirmand fördjupa den upplevelsen. Har du ännu inte känt den känslan kanske den här tiden kan få dig att älska, hoppas och tro.
Om författarna:
Beatrice Lönnqvist är präst och har lång erfarenhet av konfirmandarbete, både i församling och som stiftsadjunkt, samt vid kyrkokansliet. Hon arbetar just nu med konfirmander och andra ungdomar i Botkyrka församling utanför Stockholm.
Anders Hedman är präst och har arbetat med konfirmander i församling och som präst på Fryshuset i Stockholm. Han är numera lärare vid Svenska kyrkans pastoralinstitut i Uppsala.
Kristin Windolf Granberg är präst i Svenska kyrkan och arbetar med gudstjänstutveckling i Uppsala stift.
Sören Dalevi är präst och forskare vid Karlstad universitet.