View as Tabell Lista

Artiklar 101-155 av 155

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Kortlek - Berätta om dig själv
    Kortlek - Berätta om dig själv
    Beskrivning
    Kortleken innehåller 55 frågor som kan användas till en presentationsövning. Den kan introduceras på första lektionen och sedan användas som återkommande inslag. Frågorna är tvådelade och inte alltför öppna. Tanken är att de inte ska kännas alltför .skrämmande. att besvara även inför en helt ny grupp. Istället blir de en hjälp på traven att berätta lite grann om sig själv. Kortleken består av ett antal lättsamma frågeställningar. Tanken är att den ska kunna användas regelbundet som lektionsstart eller liknande. När den blir ett återkommande moment, blir det lättare och lättare att dela med sig lite om sig själv. Dessutom blir det något att se fram emot inför varje tillfälle! Vad ska de andra berätta om den här gången? - Om jag vann en miljon kronor skulle jag . därför att . Den första jag skulle berätta om vinsten för är . - Mitt favoritplagg är . därför att . Det passar väldigt bra när . - Om jag hade en superkraft skulle jag helst vilja kunna . därför att . Mitt superhjältenamn skulle vara .
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  2. Kristen!, CD-Rom
    Kristen!, CD-Rom
    Beskrivning
    CD rom till konfirmandmaterialet "Kristen"
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  3. Kristen!, huvudbok
    Kristen!, huvudbok
    Beskrivning
    Konfirmandbok som har två delar: De stora frågorna och Kristet liv. Boken ställer raka frågor om kristen tro och ger raka svar.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  4. Kristen, handledning
    Kristen, handledning
    Beskrivning
    Handledning till konfirmandboken "Kristen"
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  5. Kusiner Musikal - Not
    Kusiner Musikal - Not
    Beskrivning
    Hur var Jesus och Johannes som barn? I den frågan tar den här musikalen sitt avstamp. Träffades de? Förmodligen, eftersom de var släkt. Två barn, vars föräldrar har fått ana deras betydelse långt innan de föds. Men hur mycket förstod Jesus och Johannes själva? Hade de fått höra allt av sina föräldrar? Pratade de med varandra om sin framtid när de lekte tillsammans? Det berättar Bibeln ingenting om– men i musikalen Kusiner fantiserar vi om hur det kan ha varit. 1 15 sånger växer berättelsen fram. Melodierna är medryckande och lätta att ta till sig, språket är naturligt och flyter lätt. Musikalen har flera alternativa framförandemöjligheter. Den kan framföras av en vuxenkör och en barnkör tillsammans, av en vuxenkör med barnsolister eller förstås av en ren vuxen- eller barnkör. Musikalen som helhet tar ca en timme att framföra, men man kan också välja ut några av sångerna som framförs i en temagudstjänst eller i en familjegudstjänst. Musikalen passar också bra för konfirmander. I häftet ingår manus med scenförslag och idéer till rekvisita. Samtliga sånger finns både med enbart sångtext samt med melodi och ackord­analys. Hela häftet, inklusive noter, är kopieringsunderlag.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  6. Kyrie och Gloria : att levandegöra gudstjänsten för ungdomar
    Kyrie och Gloria : att levandegöra gudstjänsten för ungdomar
    Beskrivning
    Kyrie och Gloria är ett praktiskt metod­material för att levandegöra gudstjänsten för ungdomar. Grunden är Oxie församlings konfirmand- och ungdomsarbete. Utgångspunkten är de sex latinska ord som utgör gudstjänstens grund: Kyrie, Gloria, Sanctus, Credo, Pax och Agnus Dei. Utifrån en mängd infallsvinklar (praktiska övningar, samtal, musik, symboler med mera) fylls desa ord med liv och innehåll på ett sätt som blir begripligt och engagerande för ungdomar idag. Som en röd tråd genom arbetet går led­­orden "livet in i mässan och mässan ut i livet". Ungdomarna ska känna sig del­aktiga i gudstjänsten, känna att deras liv och deras vardag får plats i kyrkorummet. Samtidigt ska gudstjänsten erbjuda verktyg för att möta vardagslivet.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  7. Kyrkogångsbok
    Kyrkogångsbok
    Beskrivning
    Kyrkogångsboken erbjuder en lista över de gudstjänster konfirmanden deltar i. Här får även konfirmanden en introduktion till gudstjänsten, bönen, nattvarden, trosbekännelsen, dopet, bibeln, psalmboken, kyrkoåret, kristna symboler, med mera. Boken beskriver också gudstjänstens olika delar. Varför gör man egentligen som man gör i kyrkan?

    Med hjälp av öppna frågor och plats för egna anteckningar och bilder, kan Kyrkogångsboken fungera som en liten loggbok över konfirmandens egna reflektioner och tankar under konfirmationstiden eller konfalägret

    • Köp 3 för 56,70 kr/st
    • Köp 10 för 53,55 kr/st
  8. Livet är inte spikrakt
    Livet är inte spikrakt
    Beskrivning
    Livet är inte spikrakt innehåller 25 berättelser, som visar att livet inte alltid är så utstakat som vi ibland kan tro och att oavsett vad som händer så finns det en som älskar oss mer än vi anar. Till varje berättelse finns också ett bibelord och en bön.

    Boken fungerar som en andaktsbok för ungdomar (varför inte ge bort den som konfirmationspresent?), likaväl som en inspirationsbok för ledaren.
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  9. Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
    Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
    Beskrivning
    Livet är inte svartvitt är den fristående uppföljaren till Livet är inte spikrakt. Precis som i föregångaren handlar det om 25 vardagsnära berättelser om tro, tvivel och allt det andra som människan brottas med. Här finns bland annat funderingar om vad som är det viktigaste i livet, om att våga vara sig själv, om att bli den man är, om bön och självmordstankar.

    Markus Leandersson, präst i Falkenberg, skriver på ett lättillgängligt sätt som passar såväl unga som äldre.

    Livet är inte svartvitt är en bok där gränsen mellan vad som är kristen tro och vad som är vanliga mänskliga funderingar inte är knivskarp. De två världarna vävs samman och gör att budskapet känns aktuellt och relevant.

    Boken fungerar lika bra att användas i den personliga andaktsläsningen som i grupper i kyrkan.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  10. Livet och Frälsarkransen
    Livet och Frälsarkransen
    Beskrivning
    Livet och Frälsarkransen är en konfirmandbok där tonåringen får möta den kristna tron med hjälp av Frälsarkransen. Med ett rättframt, lättläst tilltal och stort utrymme för egna funderingar lotsas konfirmanden genom Frälsarkransens pärlor, där alla pärlorna har ett eget avsnitt. I Livet & Frälsarkransen varvas texter om kristendom och tro med faktarutor, plats för egna tankar och tips på psalmer och bibelord. 2015 uppdateras boken med att en av Hemlighetspärlorna antagit en grön nyans, en nyans som lyfter upp diakonin, medmänskligheten och naturen. Författaren Emma Tribell har själv jobbat med konfirmander och använt just Frälsarkransen som ett redskap till att lära känna den kristna tron och sig själv som människa.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  11. Livets källa, elevbok
    Livets källa, elevbok
    Beskrivning
    Konfirmandbok som i nio kapitel presenterar kristen tro och hur bibeln, bönen, gudstjänsten och vardagen kan användas om redskap för att lära känna Jesus
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  12. Livets källa, lärarhandl.
    Livets källa, lärarhandl.
    Beskrivning
    Lärarhandledning till konfirmandmaterialet Livets källa.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  13. Livets källa, stpl.
    Livets källa, stpl.
    Beskrivning
    Studieplan till Livets källa. Bibelkunskap - Etik - Troslära
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  14. Livsfrågan och Evangeliet : Bibeln i kyrkans undervisning
    Livsfrågan och Evangeliet : Bibeln i kyrkans undervisning
    Beskrivning
    För dig som arbetar med lärande och undervisning i kyrkan!

    Livsfrågan och evangeliet erbjuder inspiration och redskap för kyrkans undervisning och en praktisk handledning till Bibeln, konfirmand.

    Det kan vara svårt att länka människors liv och frågor till bibelns värld, texter och bilder. Ändå är det just det som är uppdraget för kyrkans undervisning. I Livsfrågan och Evangeliet formuleras en teologisk-pedagogisk utgångspunkt för kyrkans undervisning som mynnar ut i praktiska tips och idéer på hur man kan arbeta så att livsfrågan möts av evangeliet.

    Livsfrågan och evangeliet är:
    • En bok som knyter Bibeln närmare kyrkans undervisning
    • En teologisk-pedagogisk bok som förenar teori och praktik
    • En introduktion till kyrkans undervisning, ett inlägg i debatten och praktiska bibelövningar
    • Praktisk handledning till Bibeln, konfirmand med specifika bibelövningar

    Hjälp fler konfirmander att förstå vad de läser i Bibeln och att känna att Bibelns berättelser och den kristna tron handlar om dem själva! Ur Jonas Eeks förord till Livsfrågan och evangeliet: ”Förstår du vad du läser?” är en självklar fråga i kyrkans undervisning. Men den förutsätter att man arbetar med bibeltexterna. Häri ligger inte bara ett stort ansvar utan även en ordentlig utmaning… Många pedagoger och präster vittnar om hur svårt det kan vara att länka Bibelns berättelser till kyrkans undervisning och flera konfirmander berättar att Bibeln aldrig använts i konfirmandundervisningen, trots att varje konfirmand fått en egen bibel. I linje med detta är det bara lite drygt var tionde konfirmand som, efter sin konfirmandtid, instämmer helt eller delvis i påståendet att Bibeln är aktuell i dag.

    För att möta glömskan och hindra språkförlusten är det tid att tänka kreativt för hur kyrkan kan bli bättre på att i sin undervisning levandegöra Bibelns berättelser och koppla dem till människors liv. Syftet med den här boken är att vara ett redskap i det arbetet. Så att fler kan erfara hur livsfrågorna möts av evangeliet. Så att fler kan svara ”ja!” på den grundläggande frågan: ”Förstår du vad du läser?”.

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  15. Lovsjung Tillsammans
    Lovsjung Tillsammans
    Beskrivning
    Bibeln berättas om när Jesus rider in i Jerusalem och barnen ropar Hosianna! Där finns också Jesus ord om hur han ser på barnens lovsång då han citerar Psalm 8:3 . ,Till och med de små barnen sjunger lovsång till dig av hela sitt hjärta, och deras föredöme tystar fiender!,

    Om vi lyssnar till Jesus ska vi alltså bejaka barnens lovsång till Gud.

    Lovsjung Tillsammans är framtagen för att hjälpa dig som leder lovsång att inkludera barnen med utgångspunkt från:
    Enkla sånger
    Texten viktig
    Medley
    Tabernakelbönen Ä en struktur lämplig att användas med just barn.
    Att våga vara kreativ och uttrycksfull
    Lovsjung Tillsammans innehåller 150 sånger - både nya och klassiska sånger. Här hittar du enkla bönesånger, sånger om Guds omsorg och Guds kärlek - men framförallt lovsånger till Gud. Sångboken innehåller ett stort och användbart material för lovsång i församlingar, på konferenser och i barnverksamhet. Ett inspirerande material att plocka från när alla generationer lovsjunger tillsammans

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  16. Med evig kärlek 1
    Med evig kärlek 1
    Beskrivning
    Ett andaktshäfte i Alltid älskad- och Det är aldrig kört-stil. Häftet inne­håller tio korta andakter utifrån tio olika bibelord, samt förslag till ämnen att ta med i sin bön. Med evig kärlek är tänkt för den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker (eller som kanske inte ens läser så många böcker överhuvudtaget). Därför är de skrivna på ett lättillgängligt sätt, utan att för den skull banalisera innehållet. En utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare, frivillig­ledare och den som på ett enkelt sätt vill prova på att skapa egna andaktsstunder.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  17. Med evig kärlek 2
    Med evig kärlek 2
    Beskrivning
    En fortsättning på den nystartade Med evig kärlek-serien. Med evig kärlek 2 innehåller också korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den "nykristne" eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivillig-ledare.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  18. Med evig kärlek 3
    Med evig kärlek 3
    Beskrivning
    Med evig kärlek 3 innehåller korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den "nykristne" eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivilligledare.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  19. Med evig kärlek 4
    Med evig kärlek 4
    Beskrivning
    Med evig kärlek 4 innehåller korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den .nykristne. eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivilligledare.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  20. Minutbibeln
    Minutbibeln
    Beskrivning
    På ett sätt är Bibeln en helt överkomlig bok. Huvudpoängen i Bibeln är så lättfattlig att vem som helst kan få tag i den. Den handlar om Jesus. Den handlar om dig. Den handlar om möjligheten att komma ut ur detta livet levande. På ett annat sätt är Bibeln en ganska oöverkomlig bok. Den pratar om stora och komplicerade saker, och den säger det med ord som i bästa fall var vanliga för flera tusen år sedan, i kulturer mycket olika vår egen. Minutbibeln är skriven för att det ska bli enklare att få till bibelläsningen." Knut Tveitereids sätt att lägga upp en bibelläsningsplan -- med en text som tar ungefär en minut att läsa varje dag, en reflektion, faktaruta eller fråga till och tips om mer läsning -- har hjälpt många, många konfirmander, studenter och vuxna igång. Bara i Sverige har Minutbibeln tryckts tio gånger. Nu har den fått ett nytt utseende. Innehållet är precis detsamma! Bibeltexterna är hämtade ur Bibel 2000. Sagt om Minutbibeln: Minutbibeln känns lättillgänglig och inbjuder till att fördjupa sig i Guds ord och i sin egen personliga relation till Gud. Den erbjuder ett roligt, nytt och enkelt sätt att närma sig världens viktigaste bok oavsett om det är för första eller hundrade gången. -- Josefine Arenius Minutbibeln är ett enkelt sätt att börja läsa Bibeln. (...) Jag kan rekommendera den varmt till ungdomar som börjat tro och vill gå vidare. -- Mikael Hansson, Korsväg [Bibelavsnitten] grep snabbt tag i mitt sinne. De var väl valda och i tiden. Tillämpningarna och frågorna kändes äkta och klev rakt in i min värld. -- Roger Arnfjell, Junia
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  21. Mitt i allt Elev
    Mitt i allt Elev
    Beskrivning
    Elevbok till konfimandmaterialet "Mitt i allt". Din konfirmandtid kan vara en resa full av utmaningar. Välkommen på upptäcksfärd.
    100,00 kr
  22. Mitt i allt handledning
    Mitt i allt handledning
    Beskrivning
    Handledningtill konfirmandboken "Mitt i allt". Boken är en inspirationskälla för dig som arbetar med konfirmander.Utgiven i Finland.
    150,00 kr
  23. Motljus : en konfirmandbok
    Motljus : en konfirmandbok
    Beskrivning
    Konfirmanderna får hjälp att lära känna grunderna i kristen tro och hitta egna svar och ingångar i livsfrågorna. Här finns frågor för egen eftertanke och gruppuppgifter att lösa som hjälper konfirmanderna att förstå både hur de själva och hur kamraterna tänker kring livsfrågorna. Motljus har många ingångar och kan anpassas efter gruppens intresse. Konfirmandens eget värde betonas, liksom alla människors lika värde. -Innehåller 30 avsnitt och 5 teman -Indelad efter trosbekännelsens artiklar -Många berättelser och citat som ger uppslag till samtal och egna tankar
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  24. På helig mark
    På helig mark
    Beskrivning
    En kyrkogångsbok i CON DIOS-stil. För många konfirmander är det första gudstjänstbesöket som att stiga in i en främmande värld. Gudstjänsten kan verka oförståelig, konstig och många gånger även otillgänglig. På helig mark är en introduktion till gudstjänsten, som hjälper till att förklara kyrkans värld. Här finns bland annat svar på de vanligaste frågorna som konfirmanderna ställer, tips på hur man "slipper pinsamheterna" och test för att ta reda på vilken gudstjänsttyp man är. Boken öppnar dörren in till Guds hus, presenterar kyrkans uppochnervända värld och välkomnar konfirmanderna att ta steget in på helig mark. Längst bak finns signatursidor för den som önskar använda boken som kyrkogångsbok.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
    • Köp 100 för 35,00 kr/st
  25. Psalmboken
    Psalmboken
    Beskrivning
    Den svenska psalmboken med tillägg i en utgåva som passar bra tillsammans med den färgstarka Bibeln, konfirmand. Två märkband i orange och svart.
    Format: 92 x 125 mm.
    • Köp 3 för 283,50 kr/st
    • Köp 10 för 267,75 kr/st
    • Köp 25 för 252,00 kr/st
    • Köp 50 för 236,25 kr/st
    • Köp 100 för 220,50 kr/st
  26. Riktlinjer för Svenska kyrkans konf
    Riktlinjer för Svenska kyrkans konf
    Beskrivning
    Varje år väljer många ungdomar i kon?rmandåldern att delta i Svenska kyrkans kon?rmandarbete. Mötet med ungdomar är en av de viktigaste och mest angelägna uppgifter som kyrkan har. Dessa nya Riktlinjer för Svenska kyrkans kon?rmandarbete vill vara ett stöd till alla som har någon form av ansvar i kon?rmandarbetet. Riktlinjerna lyfter fram vad som behövs för ett kon?rmandarbete av god kvalitet och tydliggör församlingens hela undervisningsansvar bland barn och unga
    75,00 kr
  27. Samlade sketcher
    Samlade sketcher
    Beskrivning
    Sketcher som kan användas i konfirmandarbetet.
    250,00 kr
  28. Slimline Bibeln röd konstskinn utan apokryferna
    Slimline Bibeln röd konstskinn utan apokryferna
    Beskrivning
    Slimlinebibeln innehåller Gamla och Nya testamentet i Svenska Bibelkommissionens översättning med parallellhänvisningar och är otroliga 20 mm tunn. Bibeln har hårda pärmar och en 32-sidig bilaga i färg om Bibeln och dess böcker, historiska fakta och översiktskartor.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  29. Slimline Bibeln svart konstskinn utan apokryferna
    Slimline Bibeln svart konstskinn utan apokryferna
    Beskrivning
    Slimlinebibeln innehåller Gamla och Nya testamentet i Svenska Bibelkommissionens översättning med parallellhänvisningar och är otroliga 20 mm tunn. Bibeln har hårda pärmar och en 32-sidig bilaga i färg om Bibeln och dess böcker, historiska fakta och översiktskartor.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  30. Stillhet och förtröstan/bilder
    Stillhet och förtröstan/bilder
    Beskrivning
    Stillhet och förtröstan Bilder för bön och reflektion Denna samling med svartvita bilder är inte främst tänkt att användas som utgångspunkt för diskussion. Här är bilderna istället tänkta att vara inspiration till reflektion och stillsam meditation vid exempelvis en bönevandring. 40 svartvita bilder
    395,00 kr
  31. Svenska Folkbibeln 2015, slimline, grön skinnimitation
    Svenska Folkbibeln 2015, slimline, grön skinnimitation
    Beskrivning
    Konfirmationsbibeln innehåller Sveriges nyaste översättning av Gamla och Nya Testamentets texter med förklarande fotnoter samt en inledning till varje bibelbok. Det omfattande appendixet omfattar bland annat: - Bibelns mest kända texter -
    Ämnesindex som visar var man hittar texter på mer än 150 olika teman.
    - Kyrkoårets texter år 1-3 -
    Den apostoliska trosbekännelsen
    - Jesus i Gamla Testamentet
    - Förteckning över kända bibeltexter
    - Hur Fadern, Sonen och Anden beskrivs i Bibeln
    - Kartor, persongalleri och ämnesindex
    - Bibelläsningsplan

    Med stor respekt för Bibeln som en helig skrift har översättarna gjort sitt yttersta för att komma så nära grundtextens betydelse som möjligt samtidigt som man har ett modernt, vackert språk med ett flyt som gör texten tillgänglig även för ovana läsare. Även om utgåvan främst är tänkt för ungdomar gör språket, formgivningen och uppslagsdelen att den med fördel kan användas av läsare i alla åldrar

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
    • Köp 25 för 236,00 kr/st
  32. Tankebok
    Tankebok
    Beskrivning
    För dig som funderar på livet och gudstjänsten
    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
  33. The Message på svenska : Nya Testamentet
    The Message på svenska : Nya Testamentet
    Beskrivning
    The Message är en av världens mest omtalade bibelöversättningar. Den tar sitt avstamp i Nya testamentets grekiska och landar rakt i vår tid. Språket är mycket mer vardagligt och temperamentsfullt än vad vi vant oss vid i svenska översättningar. Gör dig beredd på en ny upplevelse av Bibelns texter! Kärleken ger aldrig upp. Kärleken bryr sig mer om andra än om sig själv. Kärleken vill inte åt det den inte har. Kärleken spänner sig inte. Den gör sig inte märkvärdig. Den tränger sig inte på. Den tränger sig inte före. Den håller inte på att gå upp i limningen. Den håller inte räkning på andras fel. Den har inget till övers för orättvisan, men den firar när sanningen segrar, står upp i alla väder, litar på Gud i alla lägen, ser det ljusa i alla situationer, ger sig aldrig någonsin utan kämpar in i det sista. -- ur Paulus första brev till korinthierna Eugene Peterson undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i många år innan han blev församlingspastor. The Message började växa fram i församlingsarbetet, och efter 30 år tog den form som en ny bibelöversättning. Den har spridits över hela den engelskspråkiga världen. Sagt om The Message "Eugene Petersons The Message är grundat i 40 år av pastoralt arbete. Hans syfte var inte en översättning som håller sig så nära grekiskan och hebreiskan som möjligt, utan hans längtan var att de som hade gett upp bibelläsningen skulle återupptäcka den. Och att de som var så vana vid orden att de slank förbi utan tuggmotstånd skulle upptäcka Ordets matighet. Peterson är både exeget och poet, trogen och nydanande. Med The Message har Peterson skapat en landningsbana för Bibelns budskap in i vår vardag, jag hoppas att många får en förnyad nyfikenhet och längtan att läsa Guds ord genom den." ÅSA MOLIN, bibellärare och teolog
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  34. Tro hopp kärlek : anteckningsbok med liten katekes, 10-pack
    Tro hopp kärlek : anteckningsbok med liten katekes, 10-pack
    Beskrivning
    Anteckningsbok som också innehåller en liten katekes med texter om tro, bön, dop, nattvard och budord. Här finns förslag på uppgifter som konfirmanderna kan göra tillsammans under ett konfirmandpass eller hemma.

    Passar till Biblarna svart, lila och silver.

    Säljs i 10-pack

    270,00 kr
  35. Tryggare rum :  verktyg för inkludering i konfirmandverksamheten
    Tryggare rum : verktyg för inkludering i konfirmandverksamheten
    Beskrivning
    Tryggare rum - Verktyg för inkludering i konfirmandverksamheten

    Hur kan jag som ledare skapa en konfirmandverksamhet som är öppen och inkluderande? Hur kan jag göra det möjligt för alla i gruppen att vara sig själva, oavsett vem en är?

    Den här boken vill ge verktyg för dig som är ledare att skapa en konfirmandverksamhet som är ett tryggare rum. Ett tryggare rum är ett rum där du har rätt att, oavsett vem du är, var du kommer ifrån, hur din kropp fungerar eller hur den ser ut, oavsett vem du blir kär i, eller hur du definierar dig själv bli bemött med respekt och ges möjlighet att delta och vara med i gemenskapen, på lika villkor. Verktygen i boken bygger på ett normkritiskt förhållningssätt där du som ledare får hjälp att få syn på normer som begränsar och stänger ute. Berättelser från verkligheten analyseras och du får konkreta metoder för att skapa en tryggare och mer inkluderande konfirmandverksamhet.

    Boken kan med fördel användas och processas tillsammans med hela konfirmandarbetslaget eftersom det här är frågor som behöver förankras hos alla som leder en grupp. För att konfirmandverksamheten ska bli ett tryggare rum behöver vi göra det tillsammans, för och med varandra.

    Annika Heikkinen är verksamhetsutvecklare på Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr. Sara Björk är präst i Svenska kyrkan och verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund. De har stor vana att föreläsa och hålla i processer i rättighetsbaserat arbete både i Svenska kyrkan och i andra sammanhang. Sensus studieförbund och Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr är organisationer som regelbundet håller i utbildningar och processer som syftar till att stärka människors lika i värde och rättigheter.

    • Köp 3 för 191,25 kr/st
  36. Under ytan : en andaktsbok för ungdomar och andra vuxna
    Under ytan : en andaktsbok för ungdomar och andra vuxna
    Beskrivning
    Under ytan är en andaktsbok som bygger på berättelser, en för varje vecka under året, och är främst tänkt för ungdomar. För varje dag finns en kort bibeltext som knyter an till berättelsens tema. I boken finns också tolv pauser för stillhet och eftertanke - en meditativ bild och en slitstark bön. På ett lättillgängligt sätt aktualiseras frågor om tro och kärlek, tvivel och lidande. Den tar också upp förlåtelse, trygghet och framtidstro.
    150,00 kr
  37. Ung Psalm spiralbunden
    Ung Psalm spiralbunden
    Beskrivning
    Ung Psalm är 310 sånger att sjunga till gitarr eller piano eller utan. Ung Psalm är tack-böner, böner om hjälp, förböner, personliga berättelser, frågor, trosbekännelser, välsignelser och kärleksbrev, alla med melodier som får texterna att fastna. Spiralbunden
    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  38. Ung psalm [Musiktryck]
    Ung psalm [Musiktryck]
    Beskrivning
    Ung Psalm är 310 sånger att sjunga till gitarr eller piano eller utan. Ung Psalm är tack-böner, böner om hjälp, förböner, personliga berättelser, frågor, trosbekännelser, välsignelser och kärleksbrev, alla med melodier som får texterna att fastna.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  39. Uttryck 2
    Uttryck 2
    Beskrivning
    Uttryck 2 innehåller bilder att använda som inspirationskälla till skrivande och igångsättare till samtal. Här finns både dramatiska och lugna bilder, välbekanta miljöer och bilder från andra kulturer och länder. Korten kan användas till mängder av olika övningar: •Låt barnen välja en valfri bild att fantisera ihop en berättelse kring •Samtala kring de olika känslor som bilderna framkallar och vilka känslor personerna på bilden kan tänkas ha, för att på så sätt stärka barnens empatiska förmåga •Låt barnen välja ut en valfri bild för att sedan låta den ingå i en serie, där de själva ritar före- och efterbilder. •Använd bilderna för att öva barnens förmåga att lyssna till varandra, att formulera sina egna tankar och att våga uttrycka sig inför andra. Frågeställningar som ”Vilken är din favoritbild?”, ”I vilken bild skulle du vilja vara med om du fick välja?”, ”Om du fick ändra en sak i en av bilderna, vad skulle du ändra då?” kan vara till hjälp i detta. Motiven är barnvänliga, men inte barnsliga. De kan därför användas både i barngrupp och i vuxengrupp. I vuxengrupper kan de då användas för att öppna upp samtal kring stora samtalsämnen.
    395,00 kr
  40. Uttryck 3
    Uttryck 3
    Beskrivning
    Uttryck 3 innehåller färgstarka, konstnärliga, dystra, tänkvärda och glada bilder – kort sagt, bilder som på många olika sätt inspirerar till reflektion och samtal. Motiven är valda med tanke på ungdomar. Bilderna är tänkta att kunna användas som utgångspunkt för samtal om döden, livet, framtiden, drömmar, rädslor, självbild, mediesamhället och liknande.
    395,00 kr
  41. Uttryck 4
    Uttryck 4
    Beskrivning
    Uttryck 4 Relationer, meningen med livet, döden, fördomar, världen vi lever i … Det finns många stora frågor som kan vara intressanta att diskutera med tonåringar. Men att formulera sina tankar kan vara svårt. Då kan det underlätta att ha bilder att utgå från. Dessa svartvita bilder är öppna, tankeväckande och hjälper samtalsdeltagarna att börja associera 40 svartvita bilder. Handledning av Maria Ottensten ingår.
    395,00 kr
  42. Vägens folk : en resa genom kristen tro
    Vägens folk : en resa genom kristen tro
    Beskrivning
    Vägens Folk är ett helt nytt lärjunga- och konfirmationsmaterial med utgångspunkt i Bibeln och en ung människas liv och frågeställningar. Genom 28 temakapitel med genomtänkt upplägg och struktur går resan mot Guds rike. Längs vägen diskuteras bland annat ämnen som självbild, familj, vänner, identitet, Gud, Jesus, Anden, befrielse, dop, nattvard, ansvar, skapelse, kyrkan, delaktighet och gemenskap.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
    • Köp 50 för 150,00 kr/st
    • Köp 100 för 140,00 kr/st
  43. Vägens folk : ledarhandledning
    Vägens folk : ledarhandledning
    Beskrivning
    Denna ledarhandledning syftar till att hjälpa dig som ska arbeta med Vägens folk – en resa genom kristen tro. Ledarhandledningen behandlar teologi, bakomliggande värderingar, pedagogik, ledarskap, undervisningsupplägg, terminsplanering och utvärdering. Målet är att ge ledaren bästa möjliga förutsättningar inför mötet med gruppen.
    100,00 kr
  44. Var är Jesus? : Ungas röster om konfirmandundervisning
    Var är Jesus? : Ungas röster om konfirmandundervisning
    Beskrivning
    Sverige är ett idag mångkulturellt och flerreligiöst samhälle där unga människor växer upp med tillgång till ett stort antal möjliga tolkningsramar som på olika sätt påverkar deras tro, hur de lever och hur de skapar mening.

    I Sverige utgör Svenska kyrkan fortsatt en majoritetskyrka men den positionen är idag inget man kan ta för given. Konfirmandtiden har i sammanhanget beskrivits vara av avgörande betydelse för unga människors fortsatta relation till kyrkan genom hela livet. Men hur mycket vet vi om hur konfirmerade ungdomar själva beskriver konfirmandtidens innehåll och mål och hur de själva beskriver en tänkt relation till Svenska kyrkan i framtiden?

    I den här boken ges ungas röster om konfirmandundervisning ett särskilt utrymme. Studien bygger på ett intervjumaterial där sammanlagt 28 ungdomar delar sina erfarenheter. De berättar vad de minns från sin tid som konfirmander, vad de uppfattar att de lärt sig och hur de själva relaterar till gudstjänst och till tro. Frågan ”Var är Jesus?” ställs av en av de intervjuade och sammanfattar en del av resultatet. Intervjuerna med ungdomarna har genomförts inom ramen för ett forskningsprojekt som finansierats av Härnösands och Lunds stift och haft sitt säte vid Svenska kyrkans enhet för forskning och analys.

    Var är Jesus? riktar sig till dig som är under utbildning för kyrklig tjänst, till dig som är kyrkligt anställd men också till dig som intresserar dig för religionens förändrade roll i vår samtid och i unga människors liv.

    Forskaren och författaren till boken heter Caroline Klintborg, docent i religionspedagogik och lektor vid Stockholms universitet.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 327,25 kr/st
  45. Via Mystica : konfirmandens bok
    Via Mystica : konfirmandens bok
    Beskrivning
    I Via Mystica - Kon?rmandens bok speglas livsfrågorna och den kristna tron i antologitexter, bibeltexter, författartexter och bilder – genom en mångfald av röster från olika platser, tider och kategorier av människor. Bilderna i Via Mystica - Kon?rmandens bok illustrerar inte enbart texterna utan fungerar även som tankeväckare för samtal. Boken innehåller också många frågor, övningar och faktarutor, samt uppgifter i anslutning till Bibeln och Psalmboken. Innehållet i boken vill bekräfta tonåringars erfarenheter av smärta och ilska, men också lust och glädje över att leva. Användaren kan själv komplettera boken med egna anteckningar och funderingar.
    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
  46. WWJD? med Jesus på läger
    WWJD? med Jesus på läger
    Beskrivning
    What Would Jesus Do? Den välkända frågan är inte så lätt att besvara om man inte kan så mycket om vem Jesus var och vad han gjorde. I detta material presenteras ett upplägg för ett konfirmandläger, som gärna (men inte nödvändigtvis) kan vara förlagt till påsken. Konfirmanderna får hitta fram till svaret genom att först få besvara andra frågor: Var levde Jesus? Vad sa Jesus? Vad gjorde Jesus?

    En av höjdpunkterna är det gemensamma dramat, där konfirmanderna delas in i olika grupper: esséer, fariséer, herodianer, seloter och romerska soldater. Genom dramat får konfirmanderna uppleva de många grupperingar som fanns på Jesu tid och hur Jesus förhöll sig till gruppernas olika styrkor och svagheter. Vad kan vi lära oss av dem? Och hur hjälper de oss att komma närmare svaret på frågan What Would Jesus Do?

    Innehåller kopieringsunderlag

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  47. Youcat : konfirmationsbok
    Youcat : konfirmationsbok
    Beskrivning
    YOUCAT - Konfirmationsbok är skriven för högstadieungdomar och erbjuder en konfirmationsförberedelse som går på djupet. YOUCAT - Konfirmationsbok är formgiven på samma sätt som bestsellern YOUCAT och har ett lättillgängligt språk. Den spänner över trons mest centrala teman och hjälper konfirmanden att förbereda sig att ta emot konfirmationens sakrament på bästa sätt. Genom hela boken ställs en lång rad frågor som ungdomar kan ha om tron, Gud, Jesus, Kyrkan etc.

    I svaren hänvisas till Bibeln och YOUCAT. Några av de ämnen som tas upp i boken: Varför finns det så mycket ondska i världen, Jesus - mer än bara en människa, på jakt efter den helige Ande, att be är att hålla kontakt med Gud, Kyrkan, Eukaristin, Bikten, Konfirmationens sakrament. På samma sätt som YOUCAT så är YOUCAT - Konfirmationsbok full av Andreas Lengerkes humoristiska illustrationer, färgbilder, citat från helgon, påvar och Bibeln.

    YOUCAT - Konfirmationsbok används tillsammans med YOUCAT och Bibeln.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-155 av 155

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå