View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 139

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Allt jag inte vill tiga om : en berättelse om sorg, övergrepp och tro mitt i livet
  Allt jag inte vill tiga om : en berättelse om sorg, övergrepp och tro mitt i livet
  Beskrivning
  Charlotte Rørth blev uppmärksammad med sin bok Jag mötte Jesus bekännelser av en motvilligt troende. I den boken skildrar författaren hur Guds son, utan att hon själv är religiös och andlig sökare, bokstavligen visade sig för henne och talade till henne i en landsortskyrka i Úbeda i Spanien. Erfarenheten kom som en mental och fysisk blixt och tvingade henne att ta sitt moderna rationella liv i beaktande.

  Hennes nya bok, Allt jag inte vill tiga om, är en stark och tankeväckande bok om att vara kvinna och troende i dag. Ärligt och uppriktigt berättar Charlotte Rørth om sitt liv: om övergrepp, om att föda barn, vara mor, mista sin son och om att våga läsa Bibeln med egna ögon. Där upptäcker hon helt oväntat att själva kärnan i kristendomen ger henne ny styrka. Styrka till att leva ett liv med en rakare och starkare rygg.

  Boken personliga berättelse tar upp de aktuella debatterna om kön och likavärde och vill väcka igenkänning och eftertanke hos läsarna oavsett kön.

  Charlotte Rørth är journalist, föredragshållare, retreatledare samt författare till flera böcker. På svenska finns sedan tidigare Jag mötte Jesus bekännelser av en motvilligt troende (Polaris).

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 2. Allt vackert byggs långsamt
  Allt vackert byggs långsamt
  Beskrivning
  Det här är min ärliga livsberättelse av hopp och förtvivlan, mörker och ljus, men också om Guds trofasthet då livet känns som mörkast.

  Jag skriver till dig som tror att livet är över på grund av fysisk eller psykisk smärta, men också för dig som är anhörig eller bara nyfiken på en själavårdares liv och vardag samt på mina tankar om själavård.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 3. Anteckningar under dagar av sorg
  Anteckningar under dagar av sorg
  Beskrivning
  Först gavs C S Lewis sorgebok ut under pseudonym. Sedan blev den ändå en av hans mest lästa för kanske är Anteckningar under dagar av sorg en av de ärligaste sorgeböcker som har skrivits. Joy Davidmans son Douglas Gresham har skrivit förordet till denna nyutgåva.
  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
  • Köp 25 för 112,00 kr/st
 4. Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi
  Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi
  Beskrivning
  Att öppna ett slutet rum är en bok om själavård och kyrkan. En bok där författarna vill se det enskilda själavårdssamtalet i ett större sammanhang och ge nycklar till församlingen som själavårdande miljö.

  I boken blandas erfarenheter från glesbygder och biktrum, observationer från gudstjänster och församlingsliv, historiska och internationella utblickar, altarbord och själavårdsbord. Med hjälp av ecklesiologin som raster närmar sig författarna själavården som ett centrum i kyrkans liv. Det gör det möjligt att urskilja väsentliga aspekter av kyrkans identitet, likaväl som det vidgar och fördjupar förståelsen av själavård.

  Boken kan tillföra kreativa perspektiv till den som studerar, praktiserar och reflekterar kring själavård, samtidigt som den också fungerar som en god introduktion till forskningsfältet själavård och ecklesiologi.

  Jonas Ideström och Gunilla Löf-Edberg (red.). Övriga författare är: Sven-Erik Brodd, Sara Jacobsson Grip, Leif Nordenstorm, Mikael Lundmark, Cecilia Wadstein.

  • Köp 3 för 284,75 kr/st
 5. Att sörja en son
  Att sörja en son
  Beskrivning
  I korta texter berättar författaren om förlusten av sin son som omkom i en klättringsolycka.Boken är en gåva till den som sörjer och till den som försöker trösta.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 6. Att urskilja Guds vilja : en ignatisk vägledning till att fatta beslut
  Att urskilja Guds vilja : en ignatisk vägledning till att fatta beslut
  Beskrivning
  Alla som vill leva för och med Gud, ställs oundvikligen inför en stor mängd val där vi brottas med vad som är Guds vilja. Vill Gud att jag ska göra det ena eller det andra, välja det ena eller det andra, gå åt ett håll eller ett annat i livet. Om den ena vägen är destruktiv eller på annat sätt ond är valet kanske inte så svårt, men hur väljer man mellan två goda alternativ? Om jag inte hör Guds röst tydligt, hur ska jag då kunna veta vad Han vill, vad som är bäst för mig och för Hans rike? Detta är en återkommande fråga också inom själavården. Inom den katolska traditionen finns Ignatius av Loyola, som levde på 1500-talet. Han är en mästare i själavårdens pedagogik, men är inte alltid lätt att förstå vid första anblicken. I den här boken har ordensprästen och retreatledaren Timothy Gallagher OMD förklarat de regler som Ignatius gett oss, så att vi kan tillämpa dem i vårt vardagsliv. Han gör det med både värme och enkelhet, illustrerat med glimtar ur livsberättelser, både ur litteraturen och från hans egna möten inom själavården. Boken är en sann läsupplevelse, där de många människornas berättelser som finns återgivna blir ett oförglömligt minne. Gallaghers och Ignatius undervisning är en god reskamrat genom livet, en gåva till alla oss som vill leva i enlighet med Guds vilja. En grundbok i efterföljelse och själavård.
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 7. Avskedsord
  Avskedsord
  Beskrivning
  I Avskedsord har Atle Burman samlat några av de mest älskade stroferna och dikterna ur sina tidigare diktsamlingar.
  Här finns ord för dödsannonsen och begravnings­gudstjänsten . ord som andas evighetshopp och förtröstan på en kärleksfull Gud.
  Med boken följer också rätten att helt eller delvis citera texterna i sammanhang runt begravning (annons, agenda eller gudstjänst). Du kommen är av ljus en gång till ljuset går du åter, du går till Den som livet är och evigt dej i kärlek bär och evigt leva låter.
  • Köp 3 för 94,50 kr/st
  • Köp 10 för 89,25 kr/st
 8. Boken för dig som en dag ska dö
  Boken för dig som en dag ska dö
  Beskrivning
  Mitt i chocken, mitt i sorgen – vad händer och vad måste du göra? Philip de Croys bok är en hjälp i såväl tankar som samtal om döden och begravningen. Boken är till för dig som drabbats av sorg och ska begrava en anhörig eller för dig som vill fundera över din egen begravning. Den ger handfasta råd kring det praktiska som ska ordnas i samband med ett dödsfall.

  Hur ser dödens juridik ut: om dödsbo, bouppteckning och arvskifte. Vem måste informeras? Vad händer med kroppen? Vem tar hand om den och vad kan man lägga med i kistan? Vad ska du tänka på inför en begravning och hur ser traditionerna i våra vanligaste samfund ut?

  I första hand beskrivs Svenska kyrkans och Equmeniakyrkans begravningsgudstjänster, men även andra kristna samfund tas upp. Tack vare att också andra religioner och traditioner benämns är boken aktuell oavsett vilken religion man tillhör eller oavsett om man är troende eller inte.

  I Sverige har döden professionaliserats, många har aldrig sett någon avliden och när vi ställs inför döden lämnas vi ofta ensamma. Men även om vi lever på en plats långt från krig och hungerkatastrofer finns döden här och den kommer med många frågor. När begravningen över blir det ofta oändligt tyst. Vardagen är inte längre densamma.

  Boken avslutas med tankar och känslor som följer med döden, samtidigt som livet går vidare.

  • Köp 3 för 272,00 kr/st
 9. Böner när livet utmanar
  Böner när livet utmanar
  Beskrivning
  Böner när livet utmanar är en bönbok i Psaltarens anda. Den tar fasta på människans rätt att vända sig till Gud med allt vad livet rymmer. Livet kan drabba hårt ibland och förluster är något vi alla får uppleva.
  Dessa böner ger ord till människor i olika livssitutioner — ord av förtröstan lika väl som rop på hjälp. Men som en röd tråd genom boken finns tillit till att Gud är med längs vägen – och trots allt är den djupa grund­tonen från början till slut.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 10. Bryt dödstystnaden
  Bryt dödstystnaden
  Beskrivning
  Boken behandlar ett för många känsligt ämne. Något vi aldrig kommer undan: Döden och sorgen.
  75,00 kr
 11. Då hon dog
  Då hon dog
  Beskrivning
  Författaren skildrar den tid i hans liv då han förlorade sin livskamrat.
  50,00 kr
 12. De vi ville bli
  De vi ville bli
  Beskrivning
  Den tysta sorgen är en rygg. Diskbänk och bortvändhet. Det är svårt att ställa frågor till en böjd rygg, spända uppskjutna axlar och ett frenetiskt spolande och svabbande med diskborste och porslin.
  Ur boken

  Britta Hermansson finns till för att hennes storebror Sven är död. Han drunknade i ett dike en vårdag mindre än ett år innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om där hemma. Fast sorgen finns där ändå, blir hennes första språk.

  Sorgen över att leva istället för någon annan höll på suga ut all glädje ur Britta Hermanssons liv under många år. Men nu har hon bestämt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glädjen och lusten att finnas. Kunna sätta ord på tystnaden och sorgen.

  Parallellt med Brittas berättelse finns en annan, om de 37 personer som 1896 utvandrade från Brittas hemby Nås till Jerusalem för att möta Jesus Kristus på Oljeberget. De reste i riktning mot hoppet, men fick leva med sorgen över att lämna allt - en sorg som de inte heller pratade om.

  De vi ville bli är en gripande berättelse om modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir. Sorgen är Britta Hermanssons första språk, men behöver inte bli det sista.

  Britta Hermansson är pastor inom Equmeniakyrkan. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. På Libris har hon tidigare gett ut Yttre tryck och inre vila, Möten som berör samt Mogna vackert.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 13. Den finaste skatten
  Den finaste skatten
  Beskrivning
  Marta minns hur hon förra sommaren lekte skattjakt med farfar. Men farfar finns inte mer. Ändå träffar Marta honom när hon går ut för att leka. Farfar visar henne bäcken där de brukade göra barkbåtar och han leder henne till en fantastisk skatt.Den finaste skatten är en vacker, stämningsfull och suggestiv berättelse om att sörja någon man älskar och om att mötas igen i drömmen och fantasin. Erika Hedman lyckas med konststycket att skildra en flickas sorg och längtan efter sin bortgångne farfar på ett sätt som både lockar till leenden och inger hopp om framtiden. För Marta kan ju fortfarande leka med sin farfar när hon träffar honom i drömmen.Det här är ingen vanlig sommar. Men den kommer nog bli ganska bra ändå. Det känner Marta i magen.Erika Hedman är fotograf och författare. Den finaste skatten, som är en fotografisk bilderbok för barn, är hennes debutbok.Pressröster om Den finaste skatten:"Den här debuten är en pärla till bok som hittat både tonen och nyckeln." Bohusläningen"Med vanliga fotografier berättar hon [Erika Hedman] om ett barns sorg. Fotografiska bilder brukar sällan användas i skönlitterära berättelser, men här berättar de fantasifullt och ömsint om Martas ovanliga sommar i farmor och farfars hus, där farfar inte längre finns kvar mer än i hennes fantasi. Erika Hedman visar att det går att använda fotografier till annat än faktaböcker för barn. Det skulle vara spännande om fler förlag och fotografer skulle våga sig på det." Modern Barndom"Den finaste skatten är en bok att bli berörd av en bok som handlar om sorg och kärlek." BTJ"Det känns nästan högtidligt att få läsa en så fin fotobok skriven om och för barn. Och som har så mycket att ge också en läsare som är i Martas farfars ålder." Lars H Gustafsson, medlem av Alma-juryn 2012."Den förtröstansfulla texten med Erika Hedmans livsbejakande och känsliga foton känns som bomull för själen. Man behöver inte glömma den som dör, han eller hon kan leva i minnet." Göteborgs Fria Tidning"Texten är varm och hoppfull, och fotona visar hur vackert livet kan vara." Sesam
  85,00 kr
 14. Den onödigaste döden : och konsten att älska
  Den onödigaste döden : och konsten att älska
  Beskrivning
  Pappa, kan inte du och jag skriva en bok tillsammans? sa Amanda vid tre olika tillfällen den sista veckan innan hon dog.
  De första texterna som så småningom skulle komma att ingå i den här boken skrev Stefan L Holm vårvintern 2003. Efter den katastrof som boken kretsar omkring ? dotterns självmord i juni samma år ? fortsatte skrivandet, men nu med större intensitet och med drivkrafter ?från ursinnes tider?. Den onödigaste döden handlar om en ung människas självmord, om en pappas kärlek till sin dotter, om krisen i den svenska psykvården, om Amandas oändliga förmåga till empati, om skuld och skam, om Gud och om livet för en som blev kvar. Bilden skapas genom en mosaik av prosa, dikter, facktexter och några av Amandas egna texter.
  100,00 kr
 15. Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
  Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
  Beskrivning
  Den tid vi fick är en personlig berättelse och reflektion kring vad som händer när man förlorar en förälder en erfarenhet de flesta av oss haft, eller någon gång kommer att ställas inför.

  Runar Eldebo skriver om faderskap och meningen med livet, att hedra och kanske älska sin pappa, att förlora sin pappa, Gud som de faderlösas far och vad det innebär att själv vara pappa och bära faderskapet vidare.

  Runar Eldebo är pastor, föreläsare och författare till flera böcker, bland annat Kristen i landet lagom, Tillbaka till Jesus och Den stora skillnad

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 16. Deras änglar : en berättelse om människor och änglar i livet, döden och evigheten
  Deras änglar : en berättelse om människor och änglar i livet, döden och evigheten
  Beskrivning
  Sorgen kan ha flera ansikten. I denna bok får vi följa en familj som förlorar sin lille son i en bilolycka. Sorgen är tung men många stöttar och hjälper familjen. Änglarna, Guds sändebud, finns där i bakgrunden för att förklara och uppmuntra.
  Samtidigt som vi följer Patrik följer vi också änglarna, hur de tänker och resonerar inför människornas kamp i det svåra. Deras Änglar blir på så sätt lika mycket en berättelse om änglar som om människor. Döden finns ju som en vardaglig realitet för oss alla, ibland också den onda och bråda.
  Men det som lyfter denna berättelse över vardagen, över döden, är änglarna. Deras tid är en annan, deras perspektiv Guds egen. Detta gör boken läsvärd av alla, också av dem som ännu inte funderat på eller upplevt de svåra frågorna.
  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
  • Köp 25 för 180,00 kr/st
 17. Det blå arkivet : liten bok om liv och död
  Det blå arkivet : liten bok om liv och död
  Beskrivning
  Hur vill jag ha det när jag själv dör? Hur mycket ska jag bestämma och vad kan jag lämna till mina anhöriga? Och vad tror jag på? Finns det någon fortsättning på det här livet? Hur ser den ut i så fall?

  Lars H Gustafsson bjuder in sina läsare att formulera frågorna om livets slut och om möjligt söka en del svar. Och han funderar på om och hur livet fortsätter är döden slutet eller en

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 18. Det sitter en elefant på min rygg - en liten bok om sorg
  Det sitter en elefant på min rygg - en liten bok om sorg
  Beskrivning
  ”Vill du vara snäll och kliva av?”, kvider jag. ”Det kan jag inte”, säger elefanten bestämt. ”Jag kommer sitta här ett tag, så du kan lika bra vänja dig.” Mina ögon fylls utav tårar och medan tårarna rullar nedför mina kinder säger jag: ”Men det var inte dig jag bad om”. ”Nej”, säger elefanten, ”Jag vet vad du bad om. Du bad om ett andrum åt din pappa. Du bad om att han skulle bli fri från all sjukdom och smärta, och det är han nu. Han har fått sitt andrum. Han har det bra där han är”. Elefanten sveper med sin snabel över min kind och torkar bort mina tårar. ”Men jag då?”, krystar jag fram. ”När kommer mitt andrum?” Elefanten tittar på mig med sina gamla, visa ögon och säger: ”Ditt andrum, min vän, kommer att dröja. Du behöver ta dig igenom något först, och detta något heter sorg. I sorgen vilar det många känslor, såsom saknad, ensamhet och ilska, men även tacksamhet, kärlek och acceptans. Och på sorgens väg har du precis börjat vandra. Så jag tänker sitta här på din rygg. Jag tänker se till att du inte springer iväg. Jag tänker se till att du tar dig igenom. Du kan inte fly.”

  Om författaren: Jag skulle varit född 1974 och hetat Johan. Men jag föddes 1975 och fick heta Ulrika, vilket kan betyda vargarnas härskarinna – kanske är det därför jag fascineras så av vargar? Och kor. Jag har alltid bott i Svedala, det är där jag bor och trivs, och bor nu i ett hus med make, två söner och en katt. Det lilla i livet fascinerar mig: koltrastens skymningssång, nyckelpigans sommarflykt, att se solstrålarna lysa genom trädets gröna lövverk. Jag har stor respekt för ordet, både det talade och det skrivna, och finner stort intresse i hur vi uttrycker oss både med röst och kropp. Jag är yogalärare och som yogalärare är jag väldigt omtyckt just för min röst; den grundar, tryggar och vaggar eleverna till ro. Boken "Det sitter en elefant på min rygg - en liten bok om sorg" skrev jag när sorgen efter pappa var som störst. Min vän Petra Vensryd har gjort illustrationerna och tillsammans vill vi försöka förklara den svåra och obegripliga döden på ett ljust och vackert sätt. Jag är också författare till boken "Lilla Yogaboken Jag är Jag är".

  180,00 kr
 19. Det var en plågsam stund, en stund af indre smärta : en psykobiografi över Lina Sandells sorgeberabe
  Det var en plågsam stund, en stund af indre smärta : en psykobiografi över Lina Sandells sorgeberabe
  Beskrivning
  Lina Sandell (1832–1903) var under 1800-talet en av Sveriges mest produktiva och välkända psalmförfattare. Psalmer som Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och En liten stund med Jesus tillhör hennes mest kända, även utanför Skandinavien.
  Under en båtfärd sommaren 1858 faller Lina Sandells far Jonas Sandell baklänges över relingen och drunknar. På däck står Lina Sandell och bevittnar den tragiska olyckan.

  Avhandlingens huvudsyfte är att, genom analys av personliga dokument som dikter, brev och dagboksanteckningar, förstå Lina Sandells sorgebearbetning under de kommande åren. Antagandet för studien är att religiösa föreställningar och den nyevangeliska kulturen påverkar hennes bearbetning. Fokus ligger på att förstå Lina Sandells meningsgivande trosföreställningar och hur de eventuellt förändras, analysera hennes copingstrategier och dess konsekvenser för hennes upplevelse av kontroll, meningsskapande och självkänsla.
  Även Lina Sandells religiösa anknytningsbeteenden, tankar och emotioner analyseras utifrån hur de påverkar sorgebearbetningen. Analysen visar bland annat att den nyevangeliska dogmatiken innehåller många anknytningstriggers för Lina Sandell och att hon endast tillfälligt kan erhålla emotionell reglering och uppleva trygghet under bearbetningen. Vidare visar analysen att hennes ouppfyllda förväntningar på glädje och tacksamhet direkt efter förlusterna av nära anhöriga leder till känslor av skam och misslyckande.

  Sofie Walter är verksam som lärare vid institutionen för psykologi vid Linnéuniversitetet i Kalmar. Hon har under flera år undervisat i psykologi och sexologi. Hennes huvudsakliga forskningsintresse är religiös sorgebearbetning och religiös anknytning

  • Köp 3 för 288,00 kr/st
  • Köp 10 för 272,00 kr/st
 20. Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning
  Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning
  Beskrivning
  Det här är en bok om allt det svårdefinierade som kan sammanfattas i ordet diakoni och den plats det har - och borde ha - i den kristna kyrkan. Diakonins kyrka samlar hundratusentals arbetstimmar i tjänst för andra. Den stickar och syr, serverar soppa och höjer sin röst mot orättvisor. Det är en kyrka präglad av omsorg, en tjänande kyrka, som rör sig i marginaler som få väljer frivilligt. Därtill bärs den upp i huvudsak av kvinnor.

  Författaren skriver tillgängligt om kön och teologi och om den kristna kyrkans ärende i vår tid. Bokens grundläggande budskap är att den kristna kyrkan har stora resurser i mötet med det som i boken kallas för omsorgens utmattning. Det handlar om en kris som hotar det som är basen i mänskligt liv, nämligen hur vi tar hand om varandra och den jord vi bebor. Men liksom omsorgen i samhället i stort underordnas i förhållande till sådant som betraktas som viktigare, mer statusfyllt och lönsamt, riskerar diakonin att marginaliseras inom kyrkan skriver Ninna Edgardh. Kristendomens glada budskap, evangeliet, omfattar hela människan och hela skapelsen. För att stå upp för det budskapet behöver kyrkan själv se och bejaka den skatt som diakonins kyrka utgör.

  • Köp 3 för 331,50 kr/st
 21. Diakonins sju bord
  Diakonins sju bord
  Beskrivning
  Diakonins sju bord är en grundbok för alla som vill fördjupa sitt engagemang för medmänniskan och sin tro.

  Köksbordet, parkbänken, altaret, runda bordet, soffbordet, skrivbordet och talarstolen - den kristna kyrkans tjänst för medmänniskan, diakonin, kan gestaltas i sju bord.

  När det är som bäst slår sig människor med mycket olika bakgrunder ner vid dem och rör sig mellan dem.

  På alla de sju borden ligger uppgiften att stödja, vägleda, inkludera och utmana.

  Det gläder mig att det är så många olika gäster som kommit. De berättar både om nöden och om hjälpen. Jag gläder mig åt skaparkraften och livsmodet. Men det som gläder mig mest är att jag ser så många präglade av Jesu sårade hjärta. De har låtit nutidens nöd röra vid dem, kyrkans isolering, trons kris, livets kris, vår lilla makt i den stora nöden.
  - ur Martin Lönnebos förord.

  • Köp 3 för 318,75 kr/st
 22. Ditt liv är värt att leva
  Ditt liv är värt att leva
  Beskrivning
  När vi bara var 16 år gamla, miste vi utan minsta förvarning en av våra närmaste vänner, Samuel. Han valde själv att avsluta sitt liv och lämnade oss andra i fullständigt kaos. Tillsammans hade vi många planer för framtiden, men det blev inte som vi hade tänkt. Det här är vårt sätt att visa att varje liv är värt att leva. Vi vill också bryta tystnaden kring ämnet självmord och på så sätt motverka...
  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 23. Döden är ingenting alls
  Döden är ingenting alls
  Beskrivning
  Den här lilla vackra boken förmedlar hopp till den som förlorat en älskad vän genom döden.Texten betraktas av många som ett av de mest besjälade budskap om förtröstan och tillit som någonsin skrivits.
  Författaren har genom åren skänkt miljoner sörjande frid och försoning genom dessa rader. Orden har hjälp människor att acceptera döden och styrkt dem i förmågan att trots allt orka möta livet när någon älskad och nära dött.Boken kan, som en gåva till den drabbade, vara till hjälp för den som vill uttrycka sin medkänsla, men som själv har svårt att finna de rätta orden.

  Kort om bokens författare:Henry Scott Hollan, 1847-1918. Präst i S:t Pauls Cathedral i mer än 25 år. Han var också en flitig författare, bland annat till många böcker om tro och tillit.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
  • Köp 50 för 48,75 kr/st
  • Köp 100 för 45,50 kr/st
 24. Döden på arbetsplatsen : en handbok för chefer och arbetsledare
  Döden på arbetsplatsen : en handbok för chefer och arbetsledare
  Beskrivning
  Döden på arbetsplatsen är en konkret handbok om hur en arbetsplats kan hantera en medarbetares bortgång eller en medarbetares sorg efter en nära anhörigs död. Här finns tydlig vägledning genom olika situationer som kan uppstå i samband med dödsfall knutna till arbetsplatsen. Bokens tydliga struktur gör den användarvänlig i krissituationer och är ovärderlig för varje arbetsplats som vill ha konkreta handlingsplaner att följa vid dödsfall. Den skapar förståelse för helheten samtidigt som den visar på vikten av att göra rätt saker vid rätt tidpunkt. Om författaren: Katarina Tingström är legitimerad psykoterapeut, präst i Svenska Kyrkan och handledare. Hon har stor erfarenhet av att stödja människor och arbetsplatser som drabbats av sorg eller chock vid kriser och dödsfall, bland annat genom åtta år som Försvarsmaktspräst och fjorton år som polispräst vid Polismyndigheten Region Stockholm. I Döden på arbetsplatsen delar hon med sig av sina kunskaper på ett sakligt och lättillgängligt sätt. Citat: ”Jag vill bara förmedla ett stort tack till dig och din bok: Under 2 hektiska dygn så arbetade jag helt efter din bok och det var helt ovärderliga råd/tips/förslag som vi kunde använda omedelbart och som gav enormt positivt resultat i en svår situation.” Anställd, Partille Kommun.
  • Köp 3 för 292,50 kr/st
  • Köp 10 för 276,25 kr/st
 25. Döden, sorgen, Hoppet
  Döden, sorgen, Hoppet
  Beskrivning
  Tragedier drabbar oss obarmhärtigt och kvar står anhöriga med förvirring, sorg och obesvarade frågor. Hur går man vidare utan att fastna i bitterhet och självömkan? Julen 2019 är det femton år sedan tsunamikatastrofen drabbade Thailand! Flemming Kofod-Svendsen förlorade en son med fru och två barn. I Döden, sorgen, hoppet förklarar han hur tron på Jesus Kristus har hjälpt honom bearbeta förlusten.
  Vi kan knappast komma närmare någon förklaring på det ondas problem än genom att säga: Det onda kommer aldrig från Guds hand – men när det drabbar mig får jag vara i Guds hand, också då.

  Flemming Kofod-Svendsen är präst i den danska kyrkan. Boken har sålt i tiotusentals exemplar på danska och presenteras här för första gången i svensk översättning.

  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 26. Du fattas mig
  Du fattas mig
  Beskrivning
  Du fattas mig är en bok om att vara i sorg. Ärligt och vardagsnära berättar Mette Marklund om saknaden, ensamheten, ilskan över att livet går vidare för andra, skuldkänslorna och tomheten. Om att förhålla sig till omgivningens förväntningar på hur sorgearbetet ska se ut, om känslan i att inte längre vara någons barn och insikten att det välbekanta telefonnumret inte längre leder någonstans.

  Bokens varma ton gör den till en själavårdsbok för sörjande, och Mette Marklund berättar bland annat hur hon själv blev hjälpt av att i sorgearbetet efter sin mamma inreda ett sorgens tankehus. Ett inre rum där sorgen får plats, utan att breda ut sig över hela livsutrymmet. För när sorgen är övermäktig måste vi också finna andrum någonstans.Du fattas mig är en fin present till den sörjande och också till dem som finns runtom.

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 27. Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Beskrivning
  Hopp och tröst när livet händer

  Ibland kan livets utmaningar bara bli för mycket. Hur ska man kunna orka fortsätta när botten är nådd och kraften tagit slut?
  För dig kan det vara ekonomiska svårigheter, ett dåligt besked från läkaren, en olycka, eller att du fått skilsmässopappren serverade framför dig av din äkta hälft. Vad det än är, så förstår du att livet kommer att förändras dramatiskt. Och det ser inte ut att kunna bli till det bättre.

  I boken Du kommer ta dig igenom guidar Max Lucado läsaren genom bibelns berättelse om Josef. Berövad sin identitet, kastad i en brunn och såld som slav; Josefs liv bestod av nederlag och utmaningar. Samtidigt som tiden gick verkade Gud genom hans omständigheter för att de så småningom skulle leda till både upprättelse och försoning. Så, även om du har svårt att se det nu, kommer du också att ta dig igenom.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 28. En bok om sorg och begravning
  En bok om sorg och begravning
  Beskrivning
  Denna bok är perfekt att dela ut vid sorgesamtal eller till den som har frågor om begravning. Varje människas erfarenhet av sorg och död är unik. Trots det finns mycket som är gemensamt i sorgen. En bok om sorg och begravning handlar om sorgen och om livet som trots allt fortsätter. Här finns också information om begravningsgudstjänsten och begravningslagen. Caroline Krook bidrar med bibelmeditationer kring sorgens olika ansikten.
  55,00 kr
 29. En bro över mörka vatten
  En bro över mörka vatten
  Beskrivning
  En bro över mörka vatten - nu i pocketformat Telefonen ringer mitt i natten hemma hos prästen Stig Jonsson. En reporter från Expressen börjar ställa frågor om någon olycka som hänt. Så småningom klarnar bilden: En buss med svenska skolbarn från Kista har några timmar tidigare kört in i en bergvägg i Norge och Stig Jonsson ställs inför sitt livs svåraste uppdrag, att som kyrkoherde hjälpa och trösta ett helt samhälle i sorg.När boken utkom 1990 var den en frukt av många års möten med människor i kris. I det ena fallet som själasörjare och präst och i det andra fallet som journalist. Boken, liksom TV-programmet 'Sorgen och glädjen i Kista', där vi samarbetade för första gången, nådde många människor och gav upphov till många diskussioner. Föga anade vi att boken skulle leva sitt eget liv genom åren och komma att läsas inte bara av enskilda människor utan även användas i studiecirklar och utbildning av räddningspersonal, poliser, sjukvårdare m.fl.När olyckan i Norge inträffade fanns det inte många krisgrupper i vårt land. Många stod lamslagna inför de svåra uppgifter som väntade. Andra växte med uppgiften. Idag ser beredskapen annorlunda ut, krisgrupper har växt upp över hela landet. Erfarenheterna från Kista, Estonia och diskotekbranden i Göteborg har givit djupa kunskaper för framtiden.Kan man rusta sig för att klara av en katastrof? Troligtvis inte, men kunskapen om andra människors reaktioner i liknande situationer kanske kan hjälpa oss på vägen. Om sådana situationer i våra egna liv berättar vi i slutet av boken.Fem upplagor har tryckts. När nu 'En bro över mörka vatten' ges ut i pocket är det vår förhoppning att den når ut i än vidare kretsar – och förhoppningsvis får bli till hjälp och stöd när det behövs.Februari 2005Annika Hagström och Stig Jonsson
  100,00 kr
 30. En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
  En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
  Beskrivning
  En bro till framtiden är en liten handbok för alla oss som sörjer på ett eller annat sätt. Någon har förlorat en närstående, en annan sitt arbete eller har tvingats acceptera den sjukdom som förändrar livet på ett sätt som gör att drömmar faller.

  Författaren Göran Gyllenswärd har mött sörjande i hela sitt yrkesverksamma liv och vet hur sorgens olika uttryck kan se ut. Det finns också många lite tyngre böcker om detta. Men här har han skrivit en lättillgänglig, informativ och uppmuntrande bok som kan sättas i händerna på både människor som drabbats av förlust men även på dem som vill veta mer omförlust och bearbetning. I boken finns också en rad citat och andra korta texter eller dikter om sorg.

  Ur innehållet:
  Olika sorts förluster
  Sorgens olika ansikten
  Olika sätt att hantera känslor Sorgen som kärlekens baksida
  Kroppsliga reaktioner
  Vänner och stöd
  En beskrivning av sorgens förlopp
  Sorg i återvändsgränd
  Det viktiga sorgearbetet
  Sorgens två universum: förr och nu
  Livet på andra sidan bron.

  Göran Gyllenswärd är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han driver idag egen verksamhet men har tidigare arbetat många år på Rädda Barnens Centrum för barn och ungdomar i kris, och startade där projektet Barn i sorg. Han har också varit verksamhetschef på Mottagningen för sörjande i Stockholm och har skrivit ett flertal böcker om sorg och sorgbearbetning.

  125,00 kr
 31. En del av livet : berättelser om förlust av närstående
  En del av livet : berättelser om förlust av närstående
  Beskrivning
  Sandra Signarsdotter har skrivit en stark och samtidigt skör bok om förlust av en nära relation; om sorg och om livet som trots allt går vidare.

  Boken förmedlar en hjälp vid sorg och tillsammans med författaren möter vi som läsare nära anhörigas egna tankar. Vad gjorde de för att hantera sin sorg och orka gå vidare?

  Sandra Signarsdotter är präst och möter många människor i sorg. Inte minst i den sörjande människans situation har Sandra upplevt hur viktig och betydelsefull riten är, både begravningsriten men även andra riter som t ex ljuständning.

  I allt mörker går livet vidare men många behöver hjälp för att hitta tillbaka till det, för att se hoppet igen. Genom de erfarenheter som delas i boken får läsaren en hjälp att bearbeta sin egen situation och ett stöd i sorgeprocessen. Känslan av att inte vara ensam och att det går att gå vidare.

  Boken andas, trots allt, hopp från första sidan till sista sidan och är ett möte med den kristna tron.

  Boken En del av livet passar att använda i sorgegrupper likväl som för enskild läsning. Den är även skriven för dig som är lite rädd för döden men gärna vill våga närma dig ämnet. Boken är ett bra redskap för dig som vill få med dig kunskap om hur du bemöter människor som förlorat en anhörig.

  • Köp 3 för 182,75 kr/st
 32. En skugga av kärlek : tankar i sorgen
  En skugga av kärlek : tankar i sorgen
  Beskrivning
  Lars Björklund är sjukhuspräst, poet och författare samt uppskattad föreläsare. Han närmar sig i den här boken sorgens brända mark med stor varsamhet.

  Boken är indelad i fem kapitel, bl a smärta, saknad, tomhet och återseende. Texten är fri från klyschor och enkla svar. Iställer delar författaren tankar av inkännande och närvaro

  100,00 kr
 33. En värdig död : katolska perspektiv
  En värdig död : katolska perspektiv
  Beskrivning
  LIVETS SLUT – vare sig det gäller mig själv eller någon närstående – är något som vi alla ställs inför, förr eller senare. Kanske känns tanken på att det jordiska livet en gång ska ta slut fjärran eller ofattbar. Bokens syfte är att öka kunskapen om frågor kring livets slut, som här belyses ur ett katolskt perspektiv, i en svensk kontext. Författarna i denna antologi har utifrån sin respektive yrkesexpertis...
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 34. Ett ögonblick i sänder : tankar om sorg
  Ett ögonblick i sänder : tankar om sorg
  Beskrivning
  Att mista någon man tycker om gör ont. Smärtan känns i varje del av kroppen. Förlamar, tröttar och skapar kanske en ilska över den förlust som drabbat . väntat eller oväntat.
  Ett ögonblick i sänder kan vara en hjälp att med ord lånade av andra som också haft sorg få sätta ord på sin egen.Boken innehåller texter, bibelord och dikter som lyfter fram olika aspekter av sorgen.
  Tillsammans vill de ge den sörjande verktyg och stöd för att bearbeta sorgen.

  Texterna i boken är skrivna av Gösta Karf (privatterapeut), Liselotte Johansson Andersson (pastor, författare och själavårdare), Gillis Edman (begravningsentreprenör), Inger Bengtsson (diakon), KG Hammar (ärkebiskop emeritus), Roger Samuelsson (sjukhuspastor) samt Kerstin Hesslefors Persson (präst, poet och författare).
  Längst bak finns sidor där den sörjande kan skriva ner sin egen berättelse om den sorg som drabbat.Boken kan också vara ett underlag för den som leder Leva vidare-grupper.

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 35. Ett sorgkantat mirakel : om att leva vidare när livet inte blev som det var tänkt
  Ett sorgkantat mirakel : om att leva vidare när livet inte blev som det var tänkt
  Beskrivning
  När 15-årige Leo råkar ut för en fruktansvärd olycka förlorar Linn den son hon hittills haft och familjens tillvaro förändras dramatiskt. Ingenting blir som det var tänkt. I livet som blev samsas tårar, ilska och besvikelse med lycka, tacksamhet och kärlek.

  Ett sorgkantat mirakel är en utsträckt hand till dig som drömde om Italien men hamnade i Holland. Berättelsen vill förmedla att vi visst kan vara glada och tacksamma samtidigt som vi sörjer och är besvikna. För sorg är inget vi går vidare ifrån. Sorg går vi vidare med.

  Ett sorgkantat mirakel är en fristående uppföljare på Linn Maria Wågbergs debut Himlen måste sakna en ängel som har sålts i cirka 10 000 exemplar(Norstedts).

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 36. Evangelium för troll : hopp och ansvar i flyktingkrisens tid
  Evangelium för troll : hopp och ansvar i flyktingkrisens tid
  Beskrivning
  Evangelium för troll - Hopp och ansvar i flyktingkrisens tid är en personligt hållen essä om nyttan med medmänsklighet ur ett kristet humanistiskt perspektiv. I skuggan av flyktingkrisen hamnar människovärdet under press. Precis som bergatrollet vaktar sin skatt bakom tjocka bergväggar reser vi murar för att skydda vårt välstånd.

  Röster om Evangelium för troll:

  "Denna gång har han på ett genialiskt sätt låtit ett inre troll möta en inre idealist i en dialog om den verklighet som råder efter flyktinghösten 2015. Det är så skickligt gjort att texten måste avnjutas i korta stycken då den också kräver att läsaren tänker efter: Var står jag?" Ulf B Andersson, Amnesty Press 4/2016

  "en själavårdsbok för idealister", Lisbeth Carlsson

  175,00 kr
  • Köp 3 för 242,25 kr/st
 37. Förlåt det som inte går att glömma : upptäck hur du kan bearbeta smärtsamma minnen, komma vidare och
  Förlåt det som inte går att glömma : upptäck hur du kan bearbeta smärtsamma minnen, komma vidare och
  Beskrivning
  Upptäck hur du kan bearbeta smärtsamma minnen, komma vidare och se det vackra i livet igen. Har du någonsin känt att du fastnat och inte kommer ur smärtan, utan spelar upp oförrätter i tankarna gång på gång? Du vet att du inte kan fortsätta så här, men vet inte vad du ska göra. Lysa TerKeurst har kämpat sig igenom den resan. Men hon har upptäckt hur hon på överraskande sätt kan släppa taget...

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 38. Förluster : om sorg och livsomställning
  Förluster : om sorg och livsomställning
  Beskrivning

  I Förluster: om sorg och livsomställning ger psykologen Barbro Lennéer Axelson kunskap om hur man kan hjälpa vid den typ av förluster som ingår i de flesta människors liv skilsmässor, dödsfall och förlust av hälsa och livskvalitet vid olika typer av sjukdomar.

  I boken står individers och familjers vardagskatastrofer i centrum. Författaren beskriver detaljerat de olika känslor som kan uppstå i...

  485,00 kr
 39. Gå vi till paradis med sång
  Gå vi till paradis med sång
  Beskrivning
  När en människa möter döden i sin närhet gör sig grundläggande frågor kring livet och döden ofta påminda. I sådana situationer söker många människor sig till kyrkan för att ta avsked av sina anhöriga. Begravningsgudstjänsten är ett av de starkaste banden mellan svenska folket och Svenska kyrkan.

  Ger då begravningsgudstjänsten förutsättningar för ett konstruktivt möte mellan människors behov i sorgesituationen och kyrkans budskap om död och uppståndelse?

  I »Gå vi till paradis med sång» undersöks möjligheterna för människor att genom begravningsgudstjänsten få hjälp med att i sorgen vända sig från tankar på död till tankar på liv och hopp. Avhandlingen bygger på ett material från drygt 2200 begravningsgudstjänster i Svenska kyrkan. I studien fokuseras särskilt på psalmernas funktion: blir psalm, sång och annan musik en integrerad del av gudstjänsten eller något vid sidan av? I vad mån kan olika delar i begravningsgudstjänsten stå i konflikt respektive samspela med varandra?

  125,00 kr
 40. Gud såg att det var gott : att vara människa och kyrka i klimatnödens tid
  Gud såg att det var gott : att vara människa och kyrka i klimatnödens tid
  Beskrivning
  Jorden lider av allt högre feber. Klimatnöden utmanar i grunden människans sätt att leva. Det ljuvliga blågröna jordklotet dignar under trycket av människan.

  Vad gör jag, vad gör du, vad gör vi? Vad kallar Gud människan till - som enskilda, som kyrka, som mänsklighet?

  Bokens författare Andreas Holmberg, biskop i Stockholms stift, ställer utmanande frågor och söker efter svar. Livfullt beskriver han sju nyckar som kan hjälpa oss att hitta nya förhållningssätt för att leva mer hållbart. De sju avsnitten är:

  • Ta skuld, sorg och vrede på allvar • Väck förundran och fascination • Odla tacksamhet och förnöjsamhet • Återupptäck och återerövra "vi" • Bli älskad och älska • Måla nya bilder av det goda livet • Vila

  Det är sju nyckar för människans skull, för medvarelsers skull, ja för hela skapelsens skull. Boken är född ur hopp och trotsig glädje och kommer ur övertygelsen att förändring är möjlig.

  Boken Gud såg att det var gott - Att vara människa och kyrka i klimatnödens tid är skriven till alla med engagemang för vår planet. Den passar bra både för enskild läsning men också för samtal i grupp, t ex ett arbetslag.

  Illustratören Lena Sjöberg har gjort bilderna i boken.

  • Köp 3 för 187,01 kr/st
 41. Guds hjärtslag - en bok om diakoni
  Guds hjärtslag - en bok om diakoni
  Beskrivning
  Genom hela kyrkans historia har diakoni varit själva hjärtslaget i församlingen.
  Varje gång Gud har rört vid människor, har det lett till att den diakonala kärleken har väckts till liv.

  I den här boken tar författaren, Patrik Skogsberg, upp vad Bibeln säger om diakoni och visar också på de diakonala utmaningar vi har i vårt samhälle.
  Författaren vill även ge praktiska råd vad kyrkan kan göra för att möta de sociala utmaningar som finns idag.

  Boken är en sammanställning av de häften som Hela Människan i Småland har gett ut under de senaste åren.

  50,00 kr
 42. Hjälp : när livets stora frågor kommer ikapp
  Hjälp : när livets stora frågor kommer ikapp
  Beskrivning
  De stora livsfrågorna har inga enkla svar. Det vet både sjukhusprästen Preben Kok, som arbetar med dödssjuka människor, och fängelseprästen Bjarne Lenau Henriksen, som tidigare arbetat på Kirkens Korshaer (motsvarande Stadsmissionen).
  Men i samtal med journalisten Eva Jørgensen delar de med sig av sina erfarenheter och tankar, och hjälper till att kasta ljus över frågor som är svåra att brottas med på egen hand.

  Bokens tio kapitel tar upp tio olika frågeställningar, som exempelvis
  •Varför händer detta mig?
  •Vad gör jag med min sorg?
  •Finns det hopp för mig?
  •Vad gör jag med min känsla av tomhet?
  •Var finner hjälparna hjälp?
  Även om Preben Kok och Bjarne Lenau Henriksen har en gemensam utgångspunkt har de ofta helt olika infallsvinklar och arbetssätt.
  I sina samtal har de granskat sina egna bakgrunder och bevekelsegrunder. Gång på gång balanserar de längst ute på kanten, dit vi andra knappt törs gå.

  Både den som behöver hjälp och den som har till uppgift att hjälpa kan få nya perspektiv på svåra frågor

  .

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 43. Hopp
  Hopp
  Beskrivning
  Hoppet bär oss, leder oss och ger oss ny kraft även de mörkaste dagarna. Hoppet ger oss liv när allt känns övermäktigt.
  Max Lucados texter har genom åren genomsyrats av hopp och i denna inspirerande bok finns ett urval av dessa texter samlade och presenterade tillsammans med vackert komponerade naturbilder. Låt den här boken fungera som en påminnelse om att leva ett liv präglat av hopp. Låt texterna skänka frid, uppmuntran och tacksamhet åt både bra och dåliga dagar. Ha dessa ord nära till hands och återvänd till dem för att hämta inspiration och glädje i vardagens med- och motgångar.

  Om författaren
  Max Lucado har i över trettio år inspirerat och uppmuntrat mer än 125 miljoner läsare runt om i världen. Han är pastor i Oak Hills Church i San Antonio, Texas.

  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 44. Hopp och tröst : tankar och böner
  Hopp och tröst : tankar och böner
  Beskrivning
  Boken vill ge oss hopp och tro¨st, inspirera till bo¨n och fo¨rbo¨n och hja¨lpa oss att hitta riktningen frama°t ocksa° under konstiga, sva°ra och fo¨rvirrande omsta¨ndigheter. Fo¨rfattaren skriver i bokens inledning: »Vi beho¨ver hja¨lpas a°t att hitta stigarna genom o¨demarken, att so¨ka tro¨st i tro¨stlo¨sheten och hopp i hopplo¨sheten. Bera¨ttelserna och bo¨nerna i denna lilla bok kommer ur mina egna erfarenheter av Gudsstigar som o¨ppnat sig i tillvaron. La¨s ga¨rna en bera¨ttelse i taget, la¨gg sedan ifra°n dig boken och so¨k i ditt liv och ditt inre efter dina egna erfarenheter av tro¨st och hopp. Dela ga¨rna dina bera¨ttelser vidare till na°gon annan, liksom jag nu go¨r till dig.» Bokens finsta¨mda illustrationer har utfo¨rts av Catharina Hansson, omslagsfotot av Michael Mueller. Anna Alebo a¨r stiftsadjunkt fo¨r andlig va¨gledning och kaplan pa° Killans bo¨nega°rd pa° O¨sterlen. Som fo¨rfattare a¨r hon ka¨nd fo¨r ett varmt och personligt tilltal, ett vardagsna¨ra bildspra°k och en djup och rik fo¨rankring i kristen va¨gledningstradition. Ka¨nda titlar a¨r »Vandra med Fra¨lsarkransen» (Verbum) och A¨rkebiskopens fastebok »En Gud pa° kna¨» (Verbum).
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 45. Hur ska jag orka ? : en bok om att vårda en anhörig
  Hur ska jag orka ? : en bok om att vårda en anhörig
  Beskrivning
  Vi möttes i mitt samtalsrum. Hon beskrev hur hon tog hand om sin demenssjuke man dag efter dag. Hur hon hjälpte honom att klä på sig på morgonen, hjälpte honom att klara dagens alla bekymmer och hjälpte honom i säng på kvällen. Sedan suckade hon och sa med eftertryck:

  - Jag orkar inte en dag till! Hur ska det gå med allt? Hur ska det gå?

  Jag svarade inte, och hon fortsatte:

  - Men jag måste, jag bara måste klara det, det finns ju ingen annan som kan göra det.

  Lars Björklund mötte i sitt arbete som sjukhuspräst inte bara sjuka människor -- alla de som finns runt den som är sjuk, eller bara gammal, är också i en utsatt situation. Under de senaste åren har han träffat ännu fler av dem vid föreläsningsdagar för anhörigvårdare.

  Hur ska jag orka? är en bok skriven för alla anhörigvårdare men också för dem som möter familjer och ensamma människor i vård och omsorg. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda?

  Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra, och vi behöver hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som blivit vårt ansvar. Men vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 46. Hur ska jag orka? : en bok om att vårda anhörig
  Hur ska jag orka? : en bok om att vårda anhörig
  Beskrivning
  Vi möttes i mitt samtalsrum. Hon beskrev hur hon tog hand om sin demenssjuke man dag efter dag. Hur hon hjälpte honom att klä på sig på morgonen, hjälpte honom att klara dagens alla bekymmer och hjälpte honom i säng på kvällen. Sedan suckade hon och sa med eftertryck: -- Jag orkar inte en dag till! Hur ska det gå med allt? Hur ska det gå? Jag svarade inte, och hon fortsatte: -- Men jag måste, jag bara måste klara det, det finns ju ingen annan som kan göra det.

  Lars Björklund mötte i sitt arbete som sjukhuspräst inte bara sjuka människor -- alla de som finns runt den som är sjuk, eller bara gammal, är också i en utsatt situation.
  Under de senaste åren har han träffat ännu fler av dem vid föreläsningsdagar för anhörigvårdare. Hur ska jag orka? är en bok skriven för alla anhörigvårdare men också för dem som möter familjer och ensamma människor i vård och omsorg. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda?
  "Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra, och vi behöver hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som blivit vårt ansvar. Men vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra." - ur bokens förord Ung, frisk och lycklig - då är det ingen match att lova att älska varandra i nöd och lust. Men hur orkar man den dag den andre är sjuk och hjälplös, behöver passning dygnet runt och ens egen frihet obefintlig?

  Lars Bjöklund intervjuas i Svenska DagbladetLars Björklund har skrivit en varm och inkännande bok om vad det är att vara anhörig och var gränserna till det möjliga går. CorrenEtt stort antal konkreta exempel och en välskriven text förmedlar en stark närvaro från författarens sida som gör att boken berör läsaren på ett bra och närgående sätt. Björn Nilsson Bibliotekstjänst

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 47. I den mörkaste dal : ord av tröst
  I den mörkaste dal : ord av tröst
  Beskrivning
  Häftet innehåller dikter, tänkvärda ord och berättelser som på olika sätt belyser sorgen, saknaden och smärtan efter någon som gått bort.
  Boken vill påminna om att du inte är ensam i din sorg. När du går genom den mörkaste dal, går du inte ensam. Andra har gått före dig. Andra kommer efter dig. Och Någon går vid din sida

  Lätt reviderad nyutgåva av vår uppskattade antologi I den mörkaste dal. Nu klammerhäftad och med ett mycket lågt pris för den som vill köpa in och ge bort till sörjande.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
 48. I glädje och sorg
  I glädje och sorg
  Beskrivning
  Att predika vid vigsel och begravning är något annat än att predika vid söndagens gudstjänst. En vigsel eller en begravning berör på ett direkt sätt det egna livet, både för de närmast berörda och för släkt och vänner som sluter upp kring dem.

  I glädje och sorg är en bok för präster och pastorer som vill fördjupa sin reflektion över vad det innebär att predika vid vigslar och begravningar. Vad är i dessa sammanhang »det goda talet», och hur kan det utformas?
  För sina slutsatser bygger författaren på egen och andras forskning och på sin egen erfarenhet som präst i Svenska kyrkan.Genomgående pekar boken på prästens uppgift att i den givna situationen formulera tolkningar av kristen tro som innebär ett erbjudande till åhörarna om en möjlig livstydning.
  På denna möjlighet kan åhörarna i sin tur, om de finner den trovärdig, bygga vidare med egna livstydningar. Det är först när tydningen tas emot och integreras i den lyssnandes liv som den får en konkret funktion.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
  • Köp 25 för 168,00 kr/st
 49. I min pappas himmel
  I min pappas himmel
  Beskrivning
  Det här är berättelsen om pappa Olles sista år. Han fick beskedet om cancer på förmiddagen en oktoberdag. Drygt ett år senare hade han, som han sa i drömmen till sin dotter Anna, "flyttat hem". Olle Jonsson dog i samma hus som han föddes. Han blev 69 år. De flesta av de åren arbetade han med sitt älskade jordbruk.

  Att leva nära döden kan föra människor närmare varandra, när man låter tårarna och de viktiga samtalen vara med. I min pappas himmel kan ge tröst när livet är svårt.

  Anna Wilén och Olga Magnusson låter texter och bilder vävas in i varandra till en helhet där det ena förstärker det andra.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 50. I tider av sorg
  I tider av sorg
  Beskrivning
  Hur är det när döden inte är chockartad och den man sörjer kanske långsamt började försvinna för flera år sedan? Hur bearbetar man det? Vid långvarig dödlig sjukdom eller demenssjukdom är sorgen som en ständigt närvarande följeslagare genom livet fram till den stund döden kommer till mötes.

  I bild och text möter vi författarens egen sorg efter en mamma som tynade bort i blanddemens. Detta är en bok om hopp, frid, glädje, minnen, smärta, sorg, tårarnas plötslighet mitt i vardagen, samt om ljus och en framtid utan sorg. Bilderna är alla tagna i Trädgårdsföreningen och Botaniska trädgården i Göteborg, som en bakgrund av skönhet och återhämtning.

  En bok att vila i när sorgeprocessen är långsam och börjar långt tidigare än det sista andetaget.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 51. Identitet och uppdrag : själavård när livet går sönder
  Identitet och uppdrag : själavård när livet går sönder
  Beskrivning
  Hon är arton år och svårt sjuk. Peruken ligger som ett trassligt garnnystan på sängbordet. Hon säger till sjukhusprästen:

  – Jag behöver någon som kan höra det här utan att börja gråta. Någon som kan gå vidare härifrån sedan, utan att jag ska behöva känna att jag förstört hans dag med det jag säger. Klarar du det?

  Som själavårdare i sjukhuskyrkan möter man det allra svåraste. Vem är jag i det mötet och vad händer med mig? Vad är mitt uppdrag? Vad är inte mitt uppdrag? Vem är jag när inget längre finns att göra? Frågorna är många, och det är inte lätt att hitta utrymme för reflektion och samtal i det vardagsarbete som hela tiden pågår.

  Kerstin Dillmar och Lars Björklund samlade en ekumenisk grupp av medarbetare från sjukhuskyrkan för att fördjupa och under några dagar utvidga tankegångar om själavård, samtal och möten med människor i sorg och kris. Med början i det samtalet skrevs den här boken. Identitet och uppdrag vänder sig till dem som arbetar med själavård inom institutioner och församlingar men har också mycket att tillföra dem som har ett intresse av människor. Kerstin Dillmar är sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Lars Björklund är kaplan på Sigtunastiftelsen

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 52. Inbjudan till Minnesgudstjänst : Fåglar 10/fp
  Inbjudan till Minnesgudstjänst : Fåglar 10/fp
  Beskrivning
  Detta kort innehåller också några personliga ord till den som förlorat en kär anförvant. Vers: Lär mig, du fågel, med din flykt, psalm 304:2.

  Tillhörande kuvert, art.nr. 54184

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 53. Inbjudan till Minnesgudstjänst Fåglar, 1st
  Inbjudan till Minnesgudstjänst Fåglar, 1st
  Beskrivning
  Detta kort innehåller också några personliga ord till den som förlorat en kär anförvant. Vers: Lär mig, du fågel, med din flykt, psalm 304:2.

  Tillhörande kuvert, art.nr. 54184

  24,99 kr
 54. Inbjudan till tacksägelse : Iris 10/fp
  Inbjudan till tacksägelse : Iris 10/fp
  Beskrivning
  Text av Anders Frostenson, Sv psalm 311, vers 2, samt rader för inbjudan.

  Tillhörande kuvert, art.nr. 54196

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 55. Inför döden
  Inför döden
  Beskrivning
  Inför Döden ger en bred och annorlunda bild av döendet och döden. Författarna är samtliga experter inom var sina ämnesområden och tillsammans ger de ur olika perspektiv en faktarik och odramatisk bild av livets sista stora händelse och högtid.
  Förhoppningsvis ska boken ge kunskap, tillförsikt och även inspiration inför det ofrånkomliga.
  225,00 kr
 56. Inga fler dagar inom parentes : om livet, döden och sorgen
  Inga fler dagar inom parentes : om livet, döden och sorgen
  Beskrivning
  Annika Borg är präst i Svenska kyrkan och doktor i teologi. I sitt yrke är hon van vid att reflektera över de existentiella frågorna och att arbeta med sorg och död, att lyssna och ge tröst. Men när hennes pappa blev sjuk i cancer och sedan dog så stod hon inte, som man skulle kunna tro, rustad och mogen. Förutom den förlamande sorgen växte ett trots fram mot tanken på döden som en naturlig del av livet; en icke-försoning som gav henne styrka och mod att leva vidare. I sin bok funderar Annika Borg över vad som händer, hur vi reagerar och tänker kring det som är svårast i livet; när någon dör eller när vi av andra skäl förlorar något vi hoppas på eller någon vi älskar. Mycket av det vi bygger våra liv och vår självbild kring – att vara duktiga, att klara av, att ha kontroll – får vi släppa i sorgen. Det är ångestskapande att duktigheten inte är till någon hjälp, men det är också befriande. Sorg är ett sökande efter nyanser, efter en balans. En bok som ger djupa tankar men också medmänsklig, handfast hjälp.

  Annika Borg är känd från radions "Tankar för dagen" och "Veckans coach" och har en egen frågespalt i tidningen amelia. Hennes förra bok Det är ingen fara, du är människa fann en stor publik.

  125,00 kr
 57. Inspirerande samtal - att växa i dialog
  Inspirerande samtal - att växa i dialog
  Beskrivning
  Inspirerande samtal - att växa i dialog tar upp viktiga förutsättningar för att verkliga möten ska uppstå.


  Författaren berättar – mycket lättillgängligt – hur vi kan förbereda oss inför samtal. Han beskriver ett förhållningssätt som är användbart i livets alla samtal – de professionella såväl som de viktiga samtalen i vår vardag – allt med betoning på det goda samtalet.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 58. Jag minns dig : en bok till dig som förlorat en viktig person
  Jag minns dig : en bok till dig som förlorat en viktig person
  Beskrivning
  Det här är en bok till dig som har förlorat en betydelsefull person. Om det svåraste som kunde hända faktiskt har hänt och ditt liv har förändrats. Det är en minnesbok där du kan samla minnen och svara på frågor om din saknade person. Här får du också lära dig mer om sorg och hur livet kan kännas och bli efter att en person har dött.

  Boken är skriven av en psykolog och en kurator och är gjord för att passa barn och unga i olika åldrar. Du kan läsa och skriva i den ensam eller tillsammans med någon du tycker om. Boken är gjord för att göra det lite lättare att prata om de svåra och viktiga ämnena.

  • Köp 3 för 247,50 kr/st
  • Köp 10 för 233,75 kr/st
 59. Jag oxå! Dödsviktigt
  Jag oxå! Dödsviktigt
  Beskrivning
  En mamma eller pappa dör och halva världen försvinner. Trots det går det att växa upp och fortsätta leva ett helt liv. Här möter du människor du känner igen som klarat det och hittat glädjen och uppfyllt drömmar.
  Mediamannen Peter Settman, coachen och författaren Elizabeth Gummesson, sångaren Patrik Isaksson och musikern Marina Schiptjenko. Alla förlorade de en förälder som barn och här berättar de sina historier.
  Det är rakt på sak om dödsbesked, förtvivlan och saknad. Men också fullt med hopp, livsglädje och bilder av den där särskilda sortens styrka och beslutsamhet. Den som kommer sen, när man inser att man klarar av även det som är riktigt svårt. Dödsviktigt är till dig som förlorat din mamma eller pappa. Du ska veta att det finns fler som tänker och känner som du.

  Dödsviktigt är till dig som står bredvid och inte vet vad du ska göra. Du får tips om vad du kan säga och hjälp att förstå vad döden gör med dem som blir kvar.

  Dödsviktigt är också till alla er andra som någon gång sagt orden "om jag dör". Varje år förlorar över 3000 barn i Sverige en förälder och de lär sig tidigt att vi inte lever för alltid. Döden är en del av livet, allas liv. Och den blir lättare att leva med om vi gör det tillsammans. Därför är det dödsviktigt att prata om döden.

  "Det är en mycket, mycket bra bok. Jag känner igen precis allt."
  Göran Gyllenswärd, leg psykolog och leg psykoterapeut med 20 års erfarenhet av barn och sorg.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
  • Köp 25 för 180,00 kr/st
 60. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
  Beskrivning
  Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt.

  Ann Heberlein, teologie doktor i etik, fick med sin förra bok Det var inte mitt fel om konsten att ta ansvar en stor publik. Hon har undervisat vid universitet, är en ofta engagerad föreläsare i etiska frågor och är också mycket verksam som debattör och skribent, bland annat i Sydsvenskan och Expressen.
  Ann Heberlein lider sen tjugoårsåldern av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2 som tidigare kallades manodepressivitet.

  125,00 kr
 61. Jesse : funnen i himlen
  Jesse : funnen i himlen
  Beskrivning
  "Tack för att du öppnade dörren till ett rum som varit stängt i många år...
  ...ingen talar om de små själar som förlorats, alltför små att krama och alltför små att säga farväl till.
  De är bara en stilla viskning inom oss."
  75,00 kr
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
  • Köp 25 för 128,00 kr/st
 62. Kan du förstå mig? : om livet, frågorna och sorgen
  Kan du förstå mig? : om livet, frågorna och sorgen
  Beskrivning
  I själavårdande samtal ställs ibland frågan: Kan du förstå mig? Den kan handla om en specifik händelse, men också om en hel livsberättelse: Går det att bekräfta mig i att det blev som det blev, att jag gjorde som jag gjorde?

  Som själavårdare kan vi bära samma frågor inom oss. Det finns tillfällen när vi känner oss tillfreds i mötet med konfidenten och nöjda med hur samtalet blev, medan vi andra gånger kan känna oss besvikna, trötta och frustrerade.

  Kerstin Dillmar och Lars Björklund skriver om empatins utmaningar och gränser, om möten med sorg och frågor utan svar, om lyssnande och minne och om tro i en sekulariserad tid.

  Kan du förstå mig? vänder sig till själavårdare och andra som i sitt uppdrag möter människor i svåra livssituationer, men den kan också läsas av alla som är intresserade av möten och samtal när livet krånglar eller gör ont.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 63. Konsten att rädda liv : - om att förebygga självmord
  Konsten att rädda liv : - om att förebygga självmord
  Beskrivning

  Det är två sorger i en. Ingen talar om min son, ingen nämner hans namn, det är som att han aldrig har funnits. Så säger en mamma vars son tog sitt liv. Suicid som dödsorsak och trauma är inte jämförbart med andra dödsfall. En skillnad är att det ofta blir väldigt tyst runt människor som har mist en närstående i suicid eller själva försökt ta sitt liv. Tystnaden har flera orsaker. Rädsla är en...

  375,00 kr
 64. Konsten att ta hand om ett dödsbo : spara, sälja, slänga, gråta
  Konsten att ta hand om ett dödsbo : spara, sälja, slänga, gråta
  Beskrivning
  Att ta hand om ett dödsbo handlar så mycket om livet. Hemmet som nu har blivit ett dödsbo, rymmer minnen efter en människas hela liv. Många saker du kommer att plocka med tillhör också delar av ditt liv, minnen som rör upp tankar och känslor du kanske glömt. Att ta hand om ett dödsbo kan ibland kännas som en resa, ofta med helt oväntade hållplatser men också med ett slutmål som faktiskt kan vara början på något nytt.
  Ur boken

  Arvsskifte - orka fast man sörjer - auktionsfirmor - flyttstädning - komma ihåg att avsluta sociala medier - värdering av hemmets olika föremål - deklaration - komma överens om man är fler arvingar - hemligheter? - vad gör vi av farfars gamla vapen?

  Att ta hand om ett dödsbo innebär en rad praktiska göromål. Susanne Lj Westergren har samlat det mesta man kan behöva fundera kring i den här boken. Tillsammans med en rad experter ger hon här råd och tips om vad man kan behöva tänka på.

  Susanne Lj Westergren är frilansande medicinjournalist och webbredaktör på Göteborgs universitet. Hon har också själv avyttrat två större dödsbon.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 65. Korset
  Korset
  Beskrivning
  Korset. Det står i centrum för den kristna tron och är ett tecken på Guds kärlek och omsorg. En symbol för både död och evigt liv.
  Max Lucado har ofta återkommit till korsets betydelse i sina texter och i den här boken finns ett urval av dessa texter samlade och presenterade tillsammans med enastående vackra fotografier. Låt den här boken fungera som en påminnelse om korsets betydelse för dig. Låt texterna skänka frid, uppmuntran och tacksamhet åt både bra och dåliga dagar. Ha dessa ord nära till hands och återvänd till dem för att hämta inspiration och glädje i vardagens med- och motgångar.
  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 66. Larver och trollsländor : att förklara döden för barn
  Larver och trollsländor : att förklara döden för barn
  Beskrivning
  En liten enkel bok för barn om döden.
  Larverna bor i vattnet. Där har de det bra. Men ibland händer det att någon av dem kryper upp mot ytan och försvinner. Varför kommer de inte tillbaka? Ingen av larverna vet att man inte kan komma tillbaka när man väl blivit en trollslända.
  Boken vill på ett enkelt sätt hjälpa till i samtalet om vad döden är och varför den vi tycker så mycket om inte kan komma tillbaka.
  • Köp 3 för 40,50 kr/st
  • Köp 10 för 38,24 kr/st
  • Köp 25 för 36,00 kr/st
 67. Leva eller överleva : om konsten att släppa taget
  Leva eller överleva : om konsten att släppa taget
  Beskrivning
  Tänk om det är så att vi har blivit lurade av ett samhälle och kanske även föräldrar som på allvar menar att vi är det vi gör?

  Tänk om det är så att vi inte har fått uppleva villkorslös kärlek? I så fall är det tid att sörja. Vi vill helst inte inse att hela livet handlar om olika förluster och om smärta. Vi lever i en tid där mycket kretsar kring att leva i en illusion om odödlighet.

  Ändå är denna boks envisa ärende att den djupa glädjen i livet kommer när vi vågar släppa taget om det som vi ändå inte kan kontrollera och överlämnar livet till Gud. Det behöver vi inte vänta med. Det kan vi göra redan nu. Vi behöver varken fly från det förflutna eller leva i rädsla för framtiden. Fastan och påskens berättelser om att gå från död till liv kan hjälpa oss.

  Med en rad fascinerande berättelser om de sörjande kvinnorna som finns runt Jesus, visar Robert Eriksson hur vi kan våga gå framåt i livet. Om vi lär oss konsten att släppa taget kan vi finna vägen till att leva och inte bara överleva.

  Robert Eriksson (född 1978) är författare, musiker och föreståndare i Betlehemskyrkan i Göteborg. Han har tidigare skrivit böckerna: I stället för balans sök Gud, Samma gamla nya jag, Nu är allt vi har, Hungrigt hjärta samt ett antal antologier.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 68. Leva med ovisshet : samtal om existentiell hälsa
  Leva med ovisshet : samtal om existentiell hälsa
  Beskrivning
  - Måste livet ha en mening? Om någon hade ställt den frågan till mig när jag var 16 år så hade jag ropat ja! Inte för att jag visste om det fanns en mening utan för att jag så intensivt behövde meningen, säger en av deltagarna i bokens samtal om existentiell hälsa.

  Hur mår du och hur känns det att leva? Vad hoppas du på? Har livet en mening? Kan du värdesätta dig själv och känna inre frid? Existentiell hälsa handlar om vår motståndskraft i livets prövningar och svårigheter. Vi behöver nycklar till livskunskap och vishet för att bära lidande och se nya möjligheter. Idag vet vi att vårt sätt att tänka om livet påverkar den fysiska och psykiska hälsan. Vi kan vara sjuka men ändå må ganska bra. Vi kan vara friska men ändå må dåligt.

  Boken är en inbjudan till personliga samtal om existentiell hälsas viktigaste byggstenar: Inre frid och harmoni, hopp, andlig styrka, helhet, tillit, förundran, mening med livet och personlig tro.

  Här möter vi Ardalan Shekarabis livsberättelse om vägen från gömd flykting till statsråd i det nya landet. Agneta Lagercrantz skriver om vägen från förgörande självkritik till självmedkänsla. Läkaren Peter Strang delar tankar om trons betydelse för patienter i dödens närhet. Övriga skribenter är Charlotta Grunewald, Sofia Camnerin, Bo Forsberg, Katarina Mårtenson Blom och Fredrik Lignell.

  Som en tråd i boken löper ett förtroligt samtal om tillit, sårbarhet och andlig styrka mellan författarna Lisbeth Gustafsson och Kerstin Enlund. Låt dig inspireras, utmanas och utrustas för att själv föra samtalet vidare!

  Lisbeth Gustafsson är journalist, författare och hedersdoktor i teologi vid Uppsala universitet.

  Kerstin Enlund är tidigare förbundsrektor i Studieförbundet Bilda, diakon, beteendevetare och terapeut.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 69. Lilla sorgeboken : Om att förlora och börja om på nytt
  Lilla sorgeboken : Om att förlora och börja om på nytt
  Beskrivning
  Lilla sorgeboken är en samtalsbok för sorgegruppen, en bok för dig som drabbats av sorg.

  ”Den här boken är en resa genom sorgens landskap, så som jag mött det i mitt eget liv och andras. Den ger inga enkla tips om hur man kan klara svåra upplevelser. Men den har ett budskap: Att vägen ut är vägen igenom. Och att den vägen finns. Att man blir människa igen, även om det inte alls känns så och även om man inte ser hur det ens skulle vara möjligt.

  Sorg går över. Den gör faktiskt det. Men det kommer inte av sig självt och inte bara för att tiden går. Den nya framtiden ligger gömd i det vi kallar sorgearbetet. Lilla sorgeboken vill vara en hjälp i att göra det arbetet möjligt.

  Lilla sorgebokens ärende är att läka – att läka för att kunna lämna. Sorg går över men inte bara för att tiden går. Den nya framtiden ligger gömd i sorgearbetet. Lilla sorgeboken vill vara en hjälp i att göra det arbetet möjligt.

  • Köp 3 för 212,50 kr/st
 70. Livet dess början och slut
  Livet dess början och slut
  Beskrivning
  Allt levande har en början och ett slut. Och en tid där emellan.Detta gäller människor, växter och djur.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
  • Köp 50 för 30,00 kr/st
  • Köp 100 för 28,01 kr/st
 71. Livet går vidare
  Livet går vidare
  Beskrivning
  Författaren förmedlar tankar om hur man bör bemöta människor som mist en anhörig. Boken kan också vara en tröst för den som sörjer.
  125,00 kr
 72. Livsåskådning i kris
  Livsåskådning i kris
  Beskrivning
  En integrerad livsåskådning (religiös eller icke-religiös) visar sig ha stor betydelse för människor som sörjer en nära anhörig.
  175,00 kr
 73. Livshjälp i en orolig tid : själavård i forskning och beprövad erfarenhet
  Livshjälp i en orolig tid : själavård i forskning och beprövad erfarenhet
  Beskrivning
  Vi lever i en tid som präglas av oreda, turbulens och oro. I en sådan tid hör själavård och andlig vägledning till kyrkans viktigaste praktiker. Boken Livshjälp i en orolig tid är skriven i skuggan av covid-19 pandemin och bottnar i såväl forskning som beprövad erfarenhet. Här medverkar ett antal av Sveriges mest erfarna själavårdare tillsammans med forskare som studerat själavård och andlig vägledning vetenskapligt.

  I boken analyseras de kulturella förutsättningarna för själavård genom kapitel om stress, sekularisering och digitalisering. Samtidigt undersöker författarna vad olika själavårdstraditioner kan bidra med i mötet med dessa nutida utmaningar.

  Genom sin unika kombination av vetenskaplig forskning och kyrklig erfarenhet bidrar boken till insikter som värnar det väsentliga i livet, och på så sätt bidrar till livshjälp. Det är en bok som inte bara är läsvärd för präster, pastorer, diakoner och själavårdare, utan för alla som är intresserade av det goda, vägledande samtalet.

  Boken är den elfte volymen i Tro & Liv Skriftserie, som ges ut i samarbete mellan Enskilda Högskolan Stockholm, Equmeniakyrkan och dess medarbetare och Libris bokförlag.

  Författare: Liselotte J Andersson, pastor och författare. Daniel Brattgård, sjukhuspräst och sakkunnig, statens medicinsk-etiska råd (1994 2012). MarieAnne Ekedahl, docent i religionspsykologi och pastor i Equmeniakyrkan. Maria Fässberg Norrhall, Pastor i Equmeniakyrkan och legitimerad läkare. Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap. Cecilia Melder, teol.dr i religionspsykologi och präst i Svenska kyrkan. Hans Nilsson, leg. psykoterapeut och pastor i Equmeniakyrkan. Larsåke W Persson, pastor i Equmeniakyrkan och diplomutbildad vid S:t Lukasstiftelsen. Anders Svensson, pastor i Equmeniakyrkan, har arbetat som sjukhuspastor samt själavårdare inom krimnalvården inom kriminalvården. Anneli Winell, teol.dr i religionssociologi och lektor vid Enskilda Högskolan Stockholm.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 74. Man blir människa igen : om att gå sönder och sörja sig hel
  Man blir människa igen : om att gå sönder och sörja sig hel
  Beskrivning
  Jag har nyss tagit min döde son i famnen och försiktigt lagt ner honom på garagegolvet. Jag får svårt att andas och det krampar i hjärtat. Jag… bara står där … Sekundvis anar jag vidden av det som hänt

  Göran Larssons son Isak väljer att avsluta sitt liv en aprildag 2004 strax innan han ska fylla 18 år. Katastrofen drabbar Göran och hans familj från ingenstans. Vad hjälper det att han är präst och psykoterapeut och har stått vid otaliga sjuksängar, dödsbäddar och olycksplatser? Nu tappar han fotfästet i tillvaron. ”Man blir människa igen”, säger en vän efter en tid. Men kan man egentligen bli människa igen när det ofattbara har hänt?

  I bokens första del får vi följa Göran och hans fru Solveig den första tiden efter Isaks död och genom de skakiga sorgeår då de försöker komma tillbaka till livet.

  Bokens avslutande delar har ett mer psykologiskt och själavårdande perspektiv, utifrån författarens egna och yrkesmässiga erfarenheter. Liten kris- och sorgeskola ger hjälp att orientera sig efter stora kriser: Läkevägar visar vad som kan lindra och läka i sorgearbetet så att man kan bli människa igen.

  • Köp 3 för 276,25 kr/st
 75. Människan är en berättelse : tankar om samtalskonst
  Människan är en berättelse : tankar om samtalskonst
  Beskrivning
  Att samtala är att se och lyssna med alla sinnen och att vara medveten om att man även som lyssnare är en berättare. Crafoord menar att samtalet är det viktigaste och nödvändigaste medlet i all professionell påverkan människor emellan, vare sig det gäller brottsutredningar eller behandling vid samlevnadskriser eller liknande. En bok för alla som använder samtalet som huvudinstrument i sin dagliga gärning t ex poliser, präster, advokater, socialarbetare och psykoterapeuter.
  125,00 kr
 76. Med tårar i våra ögon
  Med tårar i våra ögon
  Beskrivning
  Med tårar i våra ögon är en bok med 25 andakter skrivna särskilt för den som sörjer en älskads död. Varje andakt innehåller ett tröstande ord från Skriften, ett lättläst budskap och en stödjande bön. Med en finstämd känslighet för alla känslor som väller över oss när vi sörjer visar boken hur Guds kärlek innesluter oss, också när vi lämnar kyrkogården med tårar i våra ögon.
  80,00 kr
 77. Medan sorgen läker : hur du kan förstå och hjälpa din vän som sörjer
  Medan sorgen läker : hur du kan förstå och hjälpa din vän som sörjer
  Beskrivning
  Konkret omtanke underlättar den läkning som är sorgens mål. När enmänniska dör väcks medkänslan med de efterlevande. I många små berättelserskildras deras olika känslor och svårigheter.
  Vad ska man tänka på om manvill visa sin omtanke på ett mer påtagligt sätt? Hur kan man lindra så attsorgen inte gör så ont? Har den sörjande några specifika behov som går atttillgodose?

  Denna lilla tröstebok ger svar på många frågor om hur du skakunna bli den sanna vän du så gärna önskar vara.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
  • Köp 25 för 156,00 kr/st
 78. Mörkret och gryningen
  Mörkret och gryningen
  Beskrivning
  Berättelsen om tre syskon som mister sina föräldrar i en olycka.
  75,00 kr
 79. När en förälder plötsligt dör : att hjälpa barn genom trauma och sorg
  När en förälder plötsligt dör : att hjälpa barn genom trauma och sorg
  Beskrivning
  Psykolog och psykoterapeut Ken Chesterson i Barntraumateamet i Norrköping berättar i denna gripande och viktiga bok för föräldrar och andra anhöriga om nödvändigheten av att berätta för barn och ungdomar när en förälder dör. Detta oberoende av om det handlar om sjukdom, olyckor, självmord eller mord.
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 80. När en kompis mår dåligt
  När en kompis mår dåligt
  Beskrivning
  Psykisk ohälsa blir allt vanligare bland ungdomar, och här har kyrkan en viktig roll att fylla.

  Runt den som mår dåligt finns kompisar som vill stötta, men kanske inte alltid vet hur. Då kan detta häfte vara till hjälp. Johanna Olander, leg. psykoterapeut och teol. kand., förklarar på ett enkelt sätt vad som kan orsaka psykisk ohälsa, hur man som kompis kan vara till hjälp, vad man inte ska göra och hur Gud och församlingen kan vara ett stöd i det svåra.

  Häftet är lättläst och ger en mängd praktiska tips. Här finns också hänvisningar till webbsidor och telefonjourer dit man kan vända sig för att få mer hjälp.

  75,00 kr
 81. När krisen kommer : att hantera det oväntade
  När krisen kommer : att hantera det oväntade
  Beskrivning
  Ett dödsfall i familjen, bland vänner eller på arbetsplatsen, en svår sjukdom som slår till, en olycka eller andra traumatiska händelser är exempel på kriser som drabbas oss alla i något skede av livet. Men hur beredda är vi när kriserna kommer? Och kan och orkar vi tala om det svåra?

  Vår ovana vid att tänka om och att tala om det som är svårt gör att vi kan stå handfallna när en svår situation verkligen uppstår. Om vi på arbetsplatsen saknar beredskap och övning i att möta kriser blir situationen ännu svårare.

  Den här boken vill vara ett stöd för dig att hantera en personlig kris, men den vill också hjälpa dig att kunna vara ett stöd för en medmänniska som drabbats av något svårt.

  Boken tar upp konkreta frågor, exempelvis vad som händer vid ett dödsfall eller en svår olycka, både privat och på arbetsplatsen och hur man kan förbereda sig på det allra svåraste och trots allt gå vidare i livet.

  Här finns också övningar i krishantering och checklistor för hur man kan agera. Det här är en bok för alla: både för dig som människa, arbetskamrat eller medmänniska, men också för dig som är chef eller personalansvarig på en arbetsplats.

  Cecilia Wikström, har tjänstgjort som präst bland annat i Uppsala Domkyrka och varit riksdagsledamot och Europaparlamentariker. I dag är hon vd för Beijerstiftelsen och Anders Walls stiftelse samt är styrelseledamot i företag och organisationer.

  • Köp 3 för 279,00 kr/st
  • Köp 10 för 263,49 kr/st
 82. När kroppen gråter : om kroppens och själens smärta och läkning
  När kroppen gråter : om kroppens och själens smärta och läkning
  Beskrivning
  Ont i kroppen? Ont i själen? Sedan länge? Smärtläkaren Rolf Nordemar och arbetsterapeuten Kristina Nordemar har mött smärtpatienter i över 40 år. Många av dem har haft ont i flera år utan att det har gått att hitta några tydliga kroppsliga orsaker.

  "Det finns många böcker om smärtans biomedicinska natur, om den psykologiska dimensionen och om sociala aspekter", säger Rolf och Kristina Nordemar, "men få eller inga böcker som handlar om helheten och om mötet mellan läkare och patient eller mellan terapeut och patient. Vi vill göra ett försök att berätta om det fascinerande mötet mellan läkare eller terapeut och patient och om vad som kan ske under en process där smärtan tvingas på reträtt, inte besegras fullständigt men i många fall så mycket att livet blir värt att leva och ibland till och med mer värt än tidigare."

  En bok för alla som möter långvarig smärta hos medmänniskor eller patienter.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 83. När livet bryts
  När livet bryts
  Beskrivning
  Berättelser och reflektioner från möten i cancersjukvården.
  100,00 kr
 84. När samtalen upphör : en bok om demens
  När samtalen upphör : en bok om demens
  Beskrivning
  "En välskriven, unik bok där anhöriga fritt ger sin bild av sitt och sin närståendes liv och vardag" - Margareta Fridstjerna, BTJ-häftet nr 24, 2022. Betyg 4.

  De flesta som bara hört talas om demens har ingen aning om hur det verkligen blir när sjukdomen kommer. Att demens kan slå sönder en hel familj - men även förena de anhöriga i kampen för ett värdigt liv.

  Den här boken är unik, så vitt känt finns ingen annan publikation där så många anhöriga kommer till tals och fritt berättar om sina och sin närståendes liv och vardag.

  När demenssjukdomen slår sönder en hel familj

  Ett långsamt farväl

  När Alzheimer skapar kaos i en tonårings liv

  Syskonens kamp för sin demenssjuka mamma

  Det gäller att ta vara på den tid vi har kvar

  Det här är några av rubrikerna i boken, där anhöriga berättar om hur de själva och deras demenssjuka partners liv gestaltat sig efter demensdiagnosen. Det är tunga berättelser om sorg och hårt slit för att klara vardagen.

  Här medverkar även läkare och forskare inom demensområdet, liksom drottning Silvia, som berättar om hur hennes mors sjukdom gav upphov till att drottningen lade grunden för helt nya utbildningar inom demensområdet.

  Anders Post har givit ut ett tiotal böcker - allt ifrån fakta till romaner och humorböcker hos förlagen Wahlström & Widstrand och Galago. Som frilansskribent har Anders Post, förutom medverkan i många dagstidningar, även skrivit humorprogram för tv/radio och varit krönikör i Svenska Dagbladet. Dessutom mångårig medarbetare i Demensförbundets tidning Demensforum.

  265,00 kr
 85. När sorgen värker
  När sorgen värker
  Beskrivning
  Att sörja är att älska utan att hitta hem. Sorgen är inget tillstånd, snarare en fysisk åkomma. Livet kastas omkull, är inte som vanligt. I sorgen brottas vi med saknaden. Vi hade inte saknat om vi inte hade älskat. Sakna och älska hör tätt ihop. Vi får tillåta oss att sakna och fortsätta att älska i våra hjärtan. När sorgen värker är böner för dagar och nätter fyllda av sorg och saknad. Böner att vila i och hämta kraft ifrån på vägen vidare.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
 86. Natalis morfar
  Natalis morfar
  Beskrivning
  Berättelsen handlar om Natali och morfar. Om hur det är att förlora någon man älskar. Riktar sig till barn i låg-och mellanstadieåldern. Den är ett redskap när vuxna möter barn där döden blivit aktuell.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 87. Om bland tusen stjärnor : en tankebok om döden
  Om bland tusen stjärnor : en tankebok om döden
  Beskrivning
  De flesta blundar för den. Per Ragnar har levt i dödens närvaro sedan pojkåren i Lund då hans mamma blev allvarligt sjuk. Sextio år senare har åtskilliga nära och kära kommit och gått ur hans liv.
  Tillsammans med vännen Lasse bestämmer han sig för att ta reda på allt som finns att veta om döden. Lasse hade fått ett cancerbesked och vet inte hur lång tid han har kvar att leva. Att samla information gör väntetiden uthärdlig, till och med meningsfull.Erfarenheterna griper tag i oss när han berättar sina mest personliga upplevelser och för ett mänskligt och sunt resonemang kring frågor som: Vad säger världsreligionerna? Hur ser vetenskapen på döden? Hur sörjer man och lever vidare på samma gång?
  150,00 kr
 88. Om du ännu fanns
  Om du ännu fanns
  Beskrivning
  Trots den där känslan av stor saknad försöker de vara starka och modiga - ungdomarna som kommer till tals i den här boken.

  De berättar om sina tankar och känslor efter en förälders död, om förtvivlan och hopp.

  175,00 kr
 89. Om jag glömmer dina händer
  Om jag glömmer dina händer
  Beskrivning
  19 sånger om sorg för barn och unga

  Har du också saknat sånger om sorg, för barn och unga? Sånger lämpade för begravning där man vill inkludera barn. Sånger för barnkören i allhelgonatid eller samlingar med skolan. Sånger som tillåter känslor av sorg, ilska och saknad eller sånger för sorgegrupp med barn och unga.

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 90. Om tröst : hopp och livsmod
  Om tröst : hopp och livsmod
  Beskrivning
  Kan man trösta sig själv? Hur gör man för att trösta andra? Var finner man hopp och livsmod när livet inte blir som man tänkt sig? I sin nya inspirationsbok för hopp och livsmod skriver Olle Carlsson om första hjälpen till tröst för dig själv och andra.

  Man behöver inte vara en profet för att se och förstå att vi alla står inför stora prövningar meningslöshet, fler pandemier, misslyckanden i relationer och på jobbet, en skenande klimatkris, hopplöshet, krig, fattigdom, att förlora nära och kära, flykt och ond bråd död. Kanske är tiden inne för dig och mig att ställa om. I slutändan handlar det inte om någon enskild kärleksrelation, att vinna, samla ägodelar eller toppa karriären. Utan om hur mycket vi har vågat älska trots att vi en dag ska förlora allt det, om att finna tröst och dela den med varandra.

  Hur kan du och jag finna tröst, hopp och livsmod idag? Denna bok ger tankar om tröst till alla oss som brottas med känslor av sorg, oro, tvivel. Det kan handla om allt från förlust av en relation, om identitet, oro för sin egen eller andras hälsa, att mista en närstående eller sitt jobb, och om livets allra största frågor. För dagens sociala kontrakt är svårt att bryta det är svårt att visa sig svag och skör. Och det är svårt att hantera andras smärta. Men med Olles praktiska teologi, baserad på värme, gemenskap, medkänsla och tröst blir det så mycket lättare att vara medmänniska och att både våga trösta och be om tröst.

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 91. Rädsla på olika sätt
  Rädsla på olika sätt
  Beskrivning
  Berätta för mig hur du känner, jag har tid och vill lyssna på dig. Min känsla och din känsla. Vi känner tillsammans! Rädsla på olika sätt.

  Rädsla är en naturlig reaktion. Det är en viktig känsla som skärper vaksamheten i farliga lägen, men den kan också bli ett problem som hindrar oss i vardagen. Då är det viktigt att bemöta rädslan för att inte förstärka den ytterligare.

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 92. Ro utan åror : En bok om livet och döden
  Ro utan åror : En bok om livet och döden
  Beskrivning
  Ro utan åror. En bok om livet och dödenUlla-Carin LindquistUlla-Carin Lindquist fick sin diagnos på sin femtioårsdag: ALS, den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Ro utan åror är skriven under den korta sjukdomstiden från beskedet och fram till den dagen då hon inte längre kan röra ett finger. Här berättar Ulla-Carin Lindquist om sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.Ulla-Carin Lindquist, f 1953, kom till Rapport 1988 och var studioreporter i Sveriges största nyhetsprogram under 90-talet. Sakprosa Omslag Elsa Wohlfahrt Larsson Utkommen 233 s 91-1-301332-7
  125,00 kr
 93. Rum för livet
  Rum för livet
  Beskrivning
  Om vi går för länge i skor som inte passar får vi skoskav. På samma sätt, menar Kerstin Dillmar och Lars Björklund, kan vi drabbas av existentiellt skav när något i livet inte är som det ska. Då kan vi behöva hjälp att bearbeta, klä i ord och låta det som skaver ta gestalt. Själavårdarens uppdrag blir att hjälpa till att skapa ett rum där detta får uttryckas och där ett handlingsutrymme kan upptäckas. Ett rum för livet.

  I boken reflekterar författarna över själavårdarens verktyg i detta rumsbyggande. Vad kan kubismen som konstform säga oss om vårt sätt att beskriva verkligheten? Hur påverkas vi när vi steg för steg erövrar ett språk för det som skett? Hur kan barn och vuxna gestalta det som det inte finns ord för?

  När vi skapar rum för livet ser vi det existentiella skavet för vad det är – en frisk och adekvat reaktion på att något i livet behöver hanteras. Så får vi utrymme att läka sår och växa vidare som människor.

  • Köp 3 för 198,00 kr/st
  • Köp 10 för 187,01 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 139

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå