Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Berättelsen är alltså helt fiktiv men har en historisk ram. De historiska uppgifterna finns nämnda i slutet av boken. Några händelser från min egen tid i församlingen är också inbakade i berättelsen.
Jag ser boken som en andlig vägledning, en själavårdsbok som, trots att den handlar om en bestämd kyrkobyggnad, riktar sig till alla, oberoende av var man har sin kyrkbänk eller om man är helt utan
I den här boken tar författaren, Patrik Skogsberg, upp vad Bibeln säger om diakoni och visar också på de diakonala utmaningar vi har i vårt samhälle.
Författaren vill även ge praktiska råd vad kyrkan kan göra för att möta de sociala utmaningar som finns idag.
Boken är en sammanställning av de häften som Hela Människan i Småland har gett ut under de senaste åren.
Lars Björklund mötte i sitt arbete som sjukhuspräst inte bara sjuka människor -- alla de som finns runt den som är sjuk, eller bara gammal, är också i en utsatt situation.
Under de senaste åren har han träffat ännu fler av dem vid föreläsningsdagar för anhörigvårdare. Hur ska jag orka? är en bok skriven för alla anhörigvårdare men också för dem som möter familjer och ensamma människor i vård och omsorg. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda?
"Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra, och vi behöver hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som blivit vårt ansvar. Men vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra." - ur bokens förord Ung, frisk och lycklig - då är det ingen match att lova att älska varandra i nöd och lust. Men hur orkar man den dag den andre är sjuk och hjälplös, behöver passning dygnet runt och ens egen frihet obefintlig?
Lars Bjöklund intervjuas i Svenska DagbladetLars Björklund har skrivit en varm och inkännande bok om vad det är att vara anhörig och var gränserna till det möjliga går. CorrenEtt stort antal konkreta exempel och en välskriven text förmedlar en stark närvaro från författarens sida som gör att boken berör läsaren på ett bra och närgående sätt. Björn Nilsson Bibliotekstjänst
Birgitta Sjöström Aasa har stor erfarenhet av själavård och att hjälpa människor på vägen till frihet, upprättelse och helande. I denna kärnfulla bok delar hon på ett begripligt sätt med sig av sina erfarenheter och sin kunskap i ämnet. Kapitlen har följande rubriker:
• Vår bild av Gud
• Vår bild av oss själva
• Våra sår behöver Guds läkedom
• Våra synder behöver Guds förlåtelse
• Vår bundenhet behöver Guds frihet
• Vårt andliga betryck behöver Guds befrielse
• För den här världens skull
Denna bok är skriven för alla dem som är i behov av helande och upprättelse – oavsett var man befinner sig i processen – men också för dem som känner en kallelse att hjälpa andra.
Boken passar för enkild läsning men är också utmärkt att läsas i grupp. I slutet av varje kapitel finns frågor för eftertanke och en bön.
”Man blir glad, upplyft och stärkt i tron när man läser Birgitta Sjöström Aasas bok Upprättelse och helande. Hennes mångåriga erfarenhet av själavård och församlingsledarskap lyser igenom och präglar tankar och ordval. Boken präglas av en härlig och befriande balans mellan äkthet och erfarenheter, och samtidigt en så djup förankring i bibeltro och kristna trons grundläggande sanningar.” Stefan Swärd, församlingsplanterare i Stockholm, konsult inom näringslivet och fil dr i statskunskap