Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
OBS! OBS!
8-31/7 Har vi sommartider i butiken: Måndag-Fredag 12-17
Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Är det möjligt att vara aktiv på sociala medier och samtidigt ha blicken riktad åt rätt håll?
I den oerhört aktuella och användbara boken #utmaningar guidar den bästsäljande författaren Craig Groeschel sina läsare till ett liv där Gud och sociala medier samverkar på ett sätt du aldrig trodde var möjligt.
Detta är en roman, men den kan lika gärna användas som en tankebok att prata kring. Eller som en bok att ha på nattduksbordet. Slå upp en sida, läs och fundera. Har du själv en tro eller tankar om livet? Detta är Manne Erikssons tredje roman. En fristående uppföljare till Spritkungen och Mamma, Pappa, Barn
Varför går man till kyrkan, egentligen? Den frågan fick Jacob Langvik på releasekvällen av sin förra bok, »96 lampor, som handlar om dem som lämnat kyrkan. Där och då bestämde han sig för att skriva en ny bok och försöka beskriva vad som får honom att fortsätta gå till kyrkan – trots att han ibland skulle vilja ta sovmorgon i stället. Boken handlar om det som är svårt att hitta någon annanstans i samhället: kors av aska i pannan, rum fulla av kärlek, vibrerande kyrkbänkar och en speciell gemenskap.
Jacob Langvik var ungdomspastorn som lämnade kyrkan när han gick igenom en livskris. Så småningom insåg han att han inte var ensam – många av kompisarna han delat kyrkbänk med hade gjort samma resa. Han bestämde sig för att försöka ta reda på vad som hade hänt. Den här boken handlar om dem. De som brann, men som till sist försvann. Som hade ett stort församlingsengagemang under ungdomsåren, men som kom att lämna av olika orsaker. Sex personer delar med sig av sina livsberättelser. Det är bitvis en sorglig läsning, där de intervjuade berättar att de inte känner att de ck plats med sina funderingar, frågor och tvivel i församlingen. Där trycket från omgivningen på hur man förväntades tro och uppträda till slut blev så stort att man lämnade kyrkan bakom sig. Men det är samtidigt också en hoppfull läsning, där det står klart att tron på Gud ofta överlever även de svåraste motgångar.
96 lampor kan ses som ett brev till kyrkan. En lägesrapport som manar till reflektion över hur församlingen kan bli mer öppen och välkomnande.
• hur man kastar även sina livslånga bekymmer på Herren
• hur man lever aktivt, omfamnar och njuter av resan
• hur man omfamnar Guds nåd för denna säsong
• hur man lever rikligt när kropp och själ förändras
Ett klirrande mynt i en spelautomat på en bensinstation i barndomen blev starten. Det dröjde inte länge förrän lånen och lögnerna följde. Och ångesten. Med åren skruvades allt upp till en öronbedövande volym. Insatserna blev större. Lögnerna alltmer raffinerade. Ångesten djupare. Fredrik blåste allt och alla. För han levde själv i en lögn. En lögn om att han skulle fixa allt – skulderna, relationerna, framtidsutsikterna – genom nästa resa till Las Vegas eller nästa bedrägeri.
All-in tar läsaren med på en resa in i en spelmissbrukares och bedragares sjuka värld. Där det finns feta sedelbuntar, limousine och champagne ena dagen och ångest och hemlöshet nästa. Där spelmissbrukaren förlorar kontakten med sina vänner en efter en. Där till och med de allra närmaste ger upp hoppet om honom.
Aftonbladet beskrev honom som ”pokersveriges mest hatade man” och satte rubriken ”I huvudet på en bedragare”. Finns det hopp om en framtid när skulderna är höga som skyskrapor och nästan alla har vänt en ryggen? När det enda ljus man ser kommer från ett tåg man hoppas ska göra slut på lidandet? Fredriks historia är inte bara en bladvändare. Den visar att ingen – verkligen ingen – är bortom räddning.
Om du letar efter större mening i din kristna vandring, så finns det en djupare uppenbarelse tillgänglig i kraften i det nya förbundet. I den här boken kommer vi att se hur en enda historia går igenom hela Bibeln. Det vävs en vacker frälsningsklädnad från Gamla Testamentet till det Nya, som fullbordas i det fantastiska verk som Jesus gjorde på korset.
Att förstå förbundstanken i Bibeln är grundläggande för vår identitet och för vår personliga relation med Gud. Gud älskar oss precis som vi är, men hans plan är inte att vi ska förbli som vi är. Jesus vill ta våra trasiga liv, andas in sitt liv i dem och visa oss genom sitt förbund hur allt som tillhör honom också tillhör oss!
Ville Männistö är pastor och missionskoordinator på Livets Ord i Uppsala i Sverige. Han har varit aktivt involverad i missionsarbete och har bott utomlands under många år. Han undervisar regelbundet på bibelskolor över hela världen och är känd för sina uppmuntrande budskap om tro och hopp.
Ville bor i Uppsala tillsammans med sin fru och deras son. Andra böcker som han har skrivit är Ge oss nationerna (medförfattare), Jag vaknade upp i Afghanistan, Jag såg vägen till Iraq och Uppliva hoppet.
Det hoppfulla är att om sanningen får landa i ditt inre, har den kraft att förändra din berättelse, även om de yttre förutsättningarna från början inte fanns där.
Älska barmhärtigt är en tankeväckande och realistisk skildring av vad fred i en djup mening handlar om. Utan förenklingar och med stor realism målar författaren en bild av en resa mot fred som rymmer flera steg – ett slags »tolvstegsprogram«: beslutsamhet, vapenvila, sanning, ursäkt, gottgörelse, överenskommelse, omvändelse, barmhärtighet, förlåtelse, försoning, helande och uppståndelse. Det är en lång och många gånger ytterst svår resa, som inte får skyndas på eller forceras fram. Men det är trots allt en resa som är värd allt, ja, som är meningen med allt.
Med stor visdom och insikt reflekterar Wells över frågor och utmaningar som berör oss alla och inbjuder oss till ett sätt att leva som öppnar upp för försoning med oss själva, med andra, med skapelsen och med Gud.
Här finns övningar där hela kroppen får vara med, som att pilgrimsvandra och att dansa sin bön. En del övningar levandegör bibelordet, och andra övningar hjälper oss att se Gud i olika skeden och händelser i livet. Även vardagliga sysslor – att bjuda hem, att samtala, att dammsuga och att vänta – kan bli andliga övningar när vi stannar upp och ser Gud i det som är och händer.
De andliga övningarna är en inbjudan till barn, tonåringar och vuxna – i enskildhet, i familjen, i grupper och i gudstjänster – att andas med Gud.
Ulrika Ernvik är socionom och legitimerad psykoterapeut som arbetar med familjer. Hon har även arbetat som pastor och missionär. I sitt arbete vägleder hon människor att bli uppmärksamma på Guds närvaro, genom frågorna: »Vad gör Gud just nu? Vad vill Gud visa och säga? Vad vill Gud ge?«.
Med utgångspunkt från Paulus vägledning i Första Korinthierbrevet ger sig Mikael Tellbe ut på spaning efter vad som är en sann och sund andlighet. Andens främsta verk är att upphöja den korsfäste Kristus. Anden gör också de troende delaktiga i hans kropp, en gemenskap som tillsammans är kallad att gestalta Kristus i världen i Andens kraft och närvaro. Men Andens verk sker inte utan viss växtvärk. Det är därför vi kan tala om Andens värk.
MIKAEL TELLBE är docent i Nya testamentets exegetik, lektor vid Akademi för ledarskap och teologi (ALT), huvudredaktör för kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB) och författare till ett flertal böcker på Libris förlag, bland annat Ledd för att leda: Timotheosbreven och Titusbrevet, Paulus mot väggen: arton raka frågor och lika många försök till svar, Lammet och odjuret: en guide till Uppenbarelseboken och Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
Boken innehåller bibeltexter, böner, reflektioner och frågor för begrundan. Materialet är tänkt att användas under åtta stilla dagar. Fyra av dagarna är uppbyggda kring betraktelser och fyra av dagarna är uppbyggda kring dialog mellan biskop Anders och biskop Karin.
Boken kan användas för andlig fördjupning i grupp eller på egen hand. Den kan användas när som helst under året, men med Anden som brännpunkt känns den särskilt aktuell i pingsttid.
Det finns idag en stor längtan efter att få lära sig mer om den osynliga och andliga världen. Änglarna kan beskydda oss, hjälpa oss, ge oss tröst när vi behöver det och till och med beskydda kyrkobyggnader och andra materiella ting.
Varje författare i Nya testamentet bekräftar änglarnas existens. Ordet ängel eller änglar finns fler än 260 gånger i Bibeln. Det är tydligen inte ett litet, obetydligt ämne. Det kanske viktigaste faktumet är att Jesus själv talade om änglar som en verklighet. Han sa till och med att han kunde ha kallat på tusentals av dem att komma till hans räddning.
Läs och bli påmind om att det är vanliga människor, precis som du och jag, som fått privilegiet att möta en ängel.
Robert Strand skriver inspirerande om människors upplevelser och om egna praktiska insikter som han hämtat från sina många år som pastor. Han är författare till över 60 böcker, som sålt i över 5 miljoner exemplar.
Tom Wright, en av vår tids mest framstående och profilerade bibelteologer, tar upp alla dessa frågor i en bok som både är banbrytande, provocerande och djupt hoppfull. Han visar övertygande att Bibelns budskap om Jesus kroppsliga uppståndelse får långt mer vidsträckta konsekvenser än de flesta av oss har anat.
Wright argumenterar hur tron på livet efter detta direkt påverkar vad vi tror om livet före döden. För om Gud ämnar förnya hela skapelsen och om detta redan har påbörjats genom Jesu uppståndelse då kan inte kyrkan nöja sig med att "rädda själar" utan måste förekomma denna förnyelse genom att utbreda Guds rike i dess allra vidaste betydelse. Det finns helande och hopp också i detta livet.
Den här boken kommer att både överraska och inspirera alla som är intresserade av meningen med livet inte bara vad som händer efter döden utan också före.
"Den här boken är ett mästerstycke av NT Wright. Han monterar fullständigt ner den trötta gamla teologiska eskapismen och evakueringstänkandet, och hjälper en hel generation att förstå vad Jesusrevolutionen innebär här, nu, i dag." Rob Bell, författare till Kärleken vinner
Tom Wright (N T Wright) är biskop emeritus i Anglikanska kyrkan, professor i Nya testamentet och har tjänstgjort som professor vid University of St Andrews i Skottland. Idag är han Senior Research Fellow vid Wycliffe Hall i Oxford.
”Med stor retorisk skicklighet och oemotståndlig humor fängslar Metaxas lekmannaläsaren med berättelsen om hur olika upptäckter på senare tid har gjort ateismen vetenskapligt, historiskt och filosofiskt ohållbar.”
Josh McDowell och hans son Sean granskar i denna bok indicier, kontrollerar vittnesuppgifter och undersöker alternativa förklaringar. Det är en vetenskapligt noga och lättförståelig bok, som dokumenterar den historiska tillförlitligheten om uppståndelsen.
Den är mycket bra för skeptiker, tvivlare och för dem som vill granska. Men den ger också den troende fast mark under fötterna!
Boken hör hemma på varje bokbord!
Repliken har hörts från barn i alla tider som ställt den otåliga frågan. Men nu har det blivit en livshållning i folksjälen.
Se hela nya säsongen av din favoritserie i ett svep.
Köp nu, betala till hösten.
Vi lever i en kultur där det mesta går allt fortare. Medielandskapet, underhållningskulturen och våra köpvanor signalerar gemensamt att allt ökar i intensitet och att inget behöver dröja. Vår samtid hjälper oss inte direkt att öva oss i tålamod. Handen på hjärtat; vi avskyr att vänta, även om det bara handlar om den lite längre kassakön i mataffären.
Samtidigt är tålamod, uthållighet och väntan avgörande för den som vill bekämpa flyktigheten och odla sina rötter. Enligt Nya testamentet är väntan och längtan inpräglad i hela skapelsen. Allt väntar på sin kommande befrielse. Också våra liv inramas av väntan: Någon gick i väntans tider innan vi föddes, och så småningom ska någon annan sannolikt vaka vid vår dödsbädd.
I boken Är vi inte framme snart? bjuder Fredrik Lignell in oss att upptäcka vad otåligheten gör med våra relationer, hur man lyssnar till sin längtan och hur väntan på Gud kan se ut i en kultur som vår. Fredrik Lignell är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han arbetar med föreläsningar och andlig vägledning samt är författare till boken Bottenkänning. Tillsammans med Helen Västberg har han även skrivit boken Fräls oss från ondo om makt och maktmissbruk.
Att bli till är en bok som på ett ärligt sätt söker efter människans innersta längtan, vem hon än är och var hon än befinner sig. Peter Svärdsmyr utgår ifrån hur det lilla barnets behov av bekräftelse och kärlek följer människan genom hela livet. Genom exempel ur Bibeln argumenterar han för att själva kärnan i kyrkans verksamhet framför allt bör handla om att bejaka just denna längtan.
Peter söker hellre efter att formulera relevanta frågor än tillhandahålla slutgiltiga svar. Allt för att läsaren ska få en möjlighet att se kyrkans yttersta uppdrag genom människans innersta längtan.
"Peter Svärdsmyr skriver lättillgängligt om svåra frågor och lyckas i en kortfattad bok att skapa tankar som stannar i längden. Han rycker och drar i min längtan och skapar ny tro på att en kyrka i kärlekens tecken går en ljusnande framtid till mötes."
Carl-Henric Jaktlund, journalist och författare
Peter är utbildad församlingspedagog och musikkommunikatör. Han är en ihärdig skribent på bloggar och nättidningar men är också aktiv som musiker och låtskrivare. Peter arbetar i Svenska kyrkan och är även aktiv inom Svenska Alliansmissionen
Uppgiften nu som då är i stället att troget bygga inifrån
Varje text utgår från ett av de tolv stegen, översatt till ett område i livet som vi alla kan ha nytta av att skärskåda.
Tolvstegsprogrammet bygger på att erkänna sin sårbarhet, sin svaghet. »Det är denna tanke jag finner vara en bärande pelare i Anonyma Alkoholisters tolv steg: att Gud gör sitt inträde just genom våra sår. God enters at the wound. Vi faller och blicken vänds mot Gud.«
Vi faller uppåt
Nya sätt att vara kyrka är en del av en rörelse som just nu sprids framför allt i västvärlden. Den arbetar för att komplettera kyrkans traditionella verksamheter med nya gemenskaper på andra sätt, tider och platser. Det handlar om att följa Jesus där livet händer.
Den här boken är en praktisk tillämpning av boken Nya sätt att vara kyrka och visar hur vi på många olika sätt i vardagen kan bygga broar till människor i vår närhet.
I den här guiden får du praktiska och handfasta råd, grundade på Bibelns undervisning och författarens egna erfarenheter. Guiden bygger på en artikelserie i tolv delar som har publicerats i tidningen Världen idag. Till varje kapitel hör ett antal frågor för reflektion och samtal, vilket gör guiden till ett utmärkt verktyg såväl för egen fördjupning som för gruppsamtal.
Har du en idé men inte vet hur du skall komma igång eller kört fast? Då är den här boken perfekt för dig. Andréas lyfter fram flera ofta bortglömda men ovärderliga Gudsrikesprinciper för alla som bär på en vision.
Olle Göransson, grundare och VD, Studsexperten och Avero AB
Boken ”Att förverkliga en vision från Gud” är en inspirerande och uppfordrande handledning om hur en vision upplevs och prövas, och hur den kan förverkligas. Ämnet är angeläget och jag är övertygad att många kommer få uppmuntran och vägledning genom undervisningen. Det stora med boken och Andréas Anderssons största tillgång är, att han har upplevt det han undervisar. Fotspåren från hans liv och hans tjänst talar för sig själva.
J. Gunnar Olson, grundare av ICCC – International Christian Chamber of Commerce
Andréas Andersson har skrivit en kort och inspirerande handbok, med många praktiska råd och biblisk visdom som hjälper läsaren att navigera på vägen mot visioners uppfyllelser.
Joel Sjöberg, grundare och VD, Sjöbergs Förlag AB Format: Mjukband, 59 sidor
Utgiven: 2016
Utgiven av: Sjöbergs Förlag
ISBN: 978-91-88247-15-5
Göran Larsson är präst och psykoterapeut. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnen som berör mänsklig växt och mognad, och författare till böckerna Skamfilad samt Rötter och Vingar.
Det kristna livet stannar inte vid ett kristet kulturbygge eller ett kyrkligt etablissemang. Vandringen med Jesus handlar om kristen tro på det personliga planet. Relationen till honom stannar inte i kyrkliga och teologiska rum eftersom det kristna livet gestaltas i vardagen. Vandringen med Jesus blir då till en livets utveckling i ett lärjungaskap som tar ett steg i taget, mitt i en tid som denna.
Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst där han undervisat och predikat i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär har även skrivit flera uppmärksammade och efterfrågade böcker.
Hur man än betraktar den som en litterärt och kulturhistoriskt innehållsrik självbiografi eller som en ovanlig omvändelsehistoria med stor psykologisk skärpa är Av glädje överfallen (Surprised by Joy) en utomordentligt fängslande bok skriven med all den humor och briljans som är utmärkande för Lewis.
Med Libris bokförlags återlansering av Lewis i en ny enhetlig serie ges möjlighet för en ny generation att ta del av hans unika böcker.
C. S. Lewis (18981963) var en av Englands mest kända kultur- personligheter och en av de stora författarna under 1900-talet. Han var lärare i engelsk litteratur vid Oxfords universitet fram till 1954, då han utnämndes till professor i medeltidens och renässansens litteratur vid Cambridge universitet. Lewis skrev mer än trettio böcker. Mest känd är han för Narnia-serien som har sålts i mer än 100 miljoner exemplar. Hans mångsidiga författarskap rymmer också Från helvetets brevskola, Kan man vara kristen?, Mirakler, Lidandets problem samt rymdtrilogin.
Har du några avgudar i ditt liv?
Om du tänker på statyer från Gamla testamentets tid eller på de tempel som Paulus såg på sina resor svarar du antagligen nej. Men i den här boken visar Timothy Keller att om den stora kärleken, den ekonomiska tryggheten, den perfekta familjen, den fysiska styrkan, andras uppskattning eller yrkesframgångarna blir det vi väntar oss allt gott av då har vi skapat oss en avgud.
Hela vår samtid säljer in budskapet att den ultimata lyckan finns inom räckhåll, bara vi anstränger oss lite till. Timothy Keller tar hjälp av bland andra Jona, Naaman, Jakob, Abraham, Petrus och Jesus själv för att hjälpa oss att hitta den sanna bekräftelsen, den sanna förlåtelsen och den sanna kärleken som gör att allt annat återtar sina rätta proportioner.
Timothy Keller är en internationellt storsäljande författare och var under många år pastor i Redeemer Presbyterian Church i New York. Av tidskriften Newsweek har han kallats en C S Lewis för 2000-talet
I Bättre än vi trodde skriver Gita Andersson både om sin egen livsresa som andlig sökare inom New Age-rörelsen och de gudsmöten som ledde till att hon så småningom blev präst. Och om Kummelby kyrkas resa som bland annat innebar att man ökade antalet frivilliga församlingsarbetare på tio år, från trettio till etthundratrettio och fick dubblera söndagsgudstjänsterna. En unik församlingstillväxt i Svenska kyrkan i vår tid.
Sollentuna församling, där Kummelby kyrka är ett distrikt, var en av de första kyrkorna i Sverige som testade Alpha-konceptet, som bygger på mat, föredrag och samtal. De som bjöds in fick kunskap om trons kärna, om Jesus och den helige Ande. Och många Alpha-deltagare blev kvar i församlingsgemenskapen efter kursen och en hel del blev själva Alpha-ledare. Så småningom fick Kummelby kyrka ansvar för att sprida Alpha vidare i hela Sverige.
I dag är Gita Andersson pensionär och kan summera den fantastiska resa som de gjort tillsammans i Kummelby kyrka. Jag hoppas att många ska inspireras av hur vi arbetade , skriver författaren.
redskap för att hämta tillbaka glädjen i ditt böneliv. göra en resa genom bönerna i Bibeln, för att se hur bönen kan bli mer personlig och full av kraft. lära dig mer om fastan, en ofta förbisedd men kraftfull disciplin som är en vital följeslagare till bönen. följa beprövade, bibliskt grundade metoder för att göra bönen till en prioritet, ilnte en eftertanke.
Chris Hodges är grundare av och huvudpastor i Church of the Highlands. Under hans ledning har församligen startat campus över hela delstaten Alabama, och vuxit till mer än 60 000 besökare varje vecka. Han är även en av grundarna av Association of Related Chruches, har startat ett coachingnätverk som heter GROW, och tjänar även som kansler vid Highlands College, en tvåårig utbildning i församlingsarbete. Chris och hans fru Tammy har fem barn och åtta barnbarn och bor i Birmingham, Alabama.
När KG en dag får ett oväntat telefonsamtal återvänder han på nytt till förorten. Han möter unga med erfarenheter av den demoniska kraften och vad den tvingat dem att göra. De vill veta mer om kraften som är betydligt starkare och vad den förmår att göra. KG går med på att hålla bibelstudier på kvartersgården utifrån bibelordet ”Talet om korset … är en Guds kraft”.
Men kommer Andens kraft verkligen att manifesteras, som en bekräftelse på bibelordet? Det häpnadsväckande som nu sker visar sig få konsekvenser långt utöver förortens kriminella miljöer.
I boken följer vi även med KG bakom stängda fängelseportar och får möta några som suttit inlåsta i årtionden. ”Det var inte jag som sköt. Jag bara gjorde det som rösten inom mig tvingade mig att göra.” Argumentet har vi hört flera gånger när de som anklagas för fruktansvärda brott ställs till svars i domstolarna. Är det bara hjärnspöken, eller är det kanske något helt annat?
KG Larsson har varit präst och församlingsföreståndare i över femtio år. Han är en av Sveriges mest välkända och uppskattade förkunnare och har skrivit fler än tio bästsäljande böcker.
Mina gode vän, Per-Eive Berndtsson, står för en hållning som skulle kunna beskrivas som Övernaturligt naturlig eller Naturligt övernaturlig. Det temat finns också i hans tidigare böcker, inte minst i Vindarna från väster lärdomar från den keltiska kyrkan. Den keltiska andligheten höll samman vardagslivet, mötet med naturen, mötet med Gud och den helige Andes mäktiga verk. Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande. Egentligen finns det redan alldeles för många sådana självhjälpsböcker, men det speciella med Bli en vanlig, ovanlig människa är att den är förankrad i evighetsvärlden och i Bibelns kärleksfulla instruktioner för ett gott mänskligt liv. Det märks också att Per-Eive skriver mot klangbotten av livets skörhet både så som han har upplevt det själv, men framförallt som han har upplevt det i sina pastorala möten med människor. Därför är den här boken ”användarvänlig” i ordets bästa bemärkelse!
Torbjörn Freij, pastor och författare
Format: Mjukband, 167 sidor
Utgiven: 2016
Utgiven av: Logos Media/Sjöbergs Förlag
ISBN: 978-91-978776-3-3
Djupläsning och skumläsning har lagt grund för en hel civilisation: ett rikt inre liv, offentlighetens stora samtal och vetenskapliga framsteg. Men tryckkonsten har också skuggsidor: förtryck, folkmord och fake news. I den här boken möter vi nunnor och nazister, revolutionärer och recensenter, poeter och predikanter, arbetare och algoritmer, bibelläsare och byråkrater, tech-entusiaster och tidningsredaktörer. Alla med sina böcker och sina alldeles särskilda sätt att läsa.
Bokens folk är en kulturhistorisk exposé om läsandets, skrivandets och böckernas betydelse. Den hjälper oss att förstå vilka vi är, och vad den digitala revolution som vi just nu genomlever egentligen betyder.
Sagt om boken:
”Infallsrik, påläst och välskriven.”– Maria Schottenius, Dagens Nyheter
”Halldorf håller internationell klass.”– Gabriella Håkansson, Sydsvenskan
”Bokens folk väcker många känslor i mig – läsglädje, tacksamhet, nyfikenhet, frustration – men aldrig någonsin leda.”– Åsa Linderborg, Expressen
”En högst personlig och lärd framställning, som mynnar ut i en stimulerande och provocerande civilisationskritik.” – Björn Linnell, Svenska Dagbladet
I den här inbjudande och tillgängliga boken visar Martin på vad som händer när vi ber och framför allt att bön är tillgängligt för vem som helst från den tvivlande sökaren till den hängivet troende. Det enda som behövs är villighet att öppna upp sitt hjärta.
James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör för magasinet America och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediakommentatör och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal. På svenska har tidigare utkommit Söka och finna Gud i allt, Klostret och Jesus en resa genom hans liv.
Upplev det heliga äventyret i att gestalta ett bönens liv som når till Guds hjärta. Där bönen inte blir prestationssökande eller fylld av krav blir den istället själens andedräkt och den inre människans andliga hjärtslag, varje dag.
Nu är tiden inne för en bönens gåva, som inte bara mobiliserar redan trofasta och uthålliga bedjare, utan som samlar stora delar av kyrkans medlemmar.
Några kapitelrubriker: Bönens energi finns i namnet Jesus, Lovsång som når Faderns hjärta, Bön och fasta, Är templet ett bönehus eller ett rövarnäste?, Bön i den helige Andes kraft, Jesu böneliv, Bön i det fördolda, Bön när livet gör ont, När bönen hindras att nå Faderns hjärta, Bön i rätt tid, Bön i diakonins tjänst, Bibelns sista bön Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst både i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär tillhör några av de mest lästa kristna författarna i Sverige. Hans uppmärksammade och efterfrågade böcker har gått ut i stora upplagor. Detta är hans åttonde bok.
Biskop emeritus Martin Lönnebo använder trädgården som bild och vägleder till bönens och tröstens livgivande gläntor.
I bokens första del, Bönens trädgård, guidar Martin Lönnebo båda vana och ovana bedjare in i själens gröna bönerum och hjälper sin läsare att upptäcka Guds närvaro, ömhet och allmaktshand i böner som Vår Fader och Jesusbönen.
I den andra delen, Tröstens trädgård, visar Lönnebo den tröst, medkänsla och vägledning som finns för den som bär på besvikelse och sorg av något slag, kanske efter förlust av en kär människa, eller efter att ha mist vänner, hälsa, ungdom, frid eller arbete.
Lönnebo är biskop emeritus i Linköpings stift och författare. Han är också skaparen av den så kallade Frälsarkransen.
"Martin Lönnebo har en sällsam förmåga att med enkla ord beskriva det inre livet." Håkan Stenow, Bibliotekstjänst
"... en guide till ett liv där bönen får genomsyra livet ... mycket genomtänkt pedagogik och livshållning ... Boken är mycket vacker med fotografier och akvareller ... Uppsala Nya Tidning
I Martin Lönnebos författarskap är det gudomliga aldrig långt borta. Paradiset ligger nära varje människas hjärta. En varm bok att leva med ett stycke i taget. Jakob Carlander, Corren
Fader vår är ett öppet fönster in i bönens värld och in i vårt eget liv. Vi ser Gud, oss själva, livet och världen.
"Det är den bästa utläggning av Fader vår jag någonsin läst och vill därför varmt rekommendera denna bok." Agne Nordlander (teol.dr.)
"Boris Salo är med sin bok med om att inspirera till kontinuerlig och målmedveten bön." Carl-Erik Sahlberg ( teol.dr.)
"Boken är en guldgruva. Den ska närmast betraktas som en lärobok fylld med kunskaper och insikter. Den gör mig inte missmodig, snarare frimodig. Jag önskar jag hade haft tillgång till den tidigare" Håkan Sunnliden (bibellärare)
Vägen från tjuvarnas marknad i Indien till Roslagen är kort. Den börjar och slutar i Mikas hjärta. I debutboken Bortom tjuvarnas marknad ger hon sig ut på en omvälvande resa och söker svar på främmande mark.
Mika Wallander är en av Sveriges utlandsadopterade. Hon kom till Sverige från Indien vid drygt två års ålder och växte upp i bland annat Roslagen. Där verkar hon också idag som präst och kyrkoherde. Hon har varit medförfattare i ett antal böcker på Verbum förlag och är verksam som krönikör.