Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
På väg hem från en konferens totalförstördes Don Pipers bil av en långtradare som kommit över på fel körfält. Ambulanspersonalen som kom till olycksplatsen konstaterade att han omkommit omedelbart efter kollisionen.
Medan hans kropp låg livlös i den kraschade bilen upplevde Piper himlens härlighet och förundrades av dess skönhet och musik.
Nittio minuter efter olyckan, då en pastor bad för Piper, återvände han till livet på jorden.
Han hade upplevt himlen, men kom tillbaka till en sönderslagen kropp och en lång och smärtsam rehabilitering.
90 minuter i himlen ger en inblick i himlens verklighet. Boken uppmuntrar den som går igenom smärta och kamp eller som har mist någon nära anhörig.
Don Pipers upplevelse förändrade hans liv fullständigt och att läsa om den kommer att förändra även ditt liv!
Många av oss är fostrade till osynlighet. Många av oss fick redan i barndomen lära sig att vi var halva människor. Här i ett främmande land har vårt värde ytterligare devalverats och vi har blivit det tredje könet: invandrarkvinnor. I vårt hemland var vi omgivna av grannar som log mot oss, som kände oss och som talade vårt språk. I vårt hemland var vi bara kvinnor men vi var också systrar, döttrar, släktingar. Vi var människor med namn, historia och familjeband.
Ur boken
En röst för de människor som ingen kan höra Hon var en gång själv förtryckt, misshandlad och förminskad som människa - idag är Soheila Fors en stark röst för alla människor som kommer till Sverige för att få frihet, men som istället finner en starkare hederskultur med ensamhet, utsatthet och språklöshet som sällskap.
I sin första bok Kärleken blev mitt vapen skriver Soheila Fors om sin resa från uppväxten som kurdisk adelsflicka i ett priviligierat hem i Iran, till misshandlad småbarnsmamma i Sverige och hur hon slutligen reste sig ur förtrycket och bestämde sig för att hjälpa andra i samma situation.
I boken Bakom varje fönster bor ett hjärta som handlar om kvinnorna och barnen som flyr till Sverige men som inte får samma demokratiska och mänskliga rättigheter som oss andra.
Soheila Fors ger sin röst åt tio olika röster, människor som hon har kommit i kontakt med genom sitt skyddade boende. Människor som inte får någon annan hjälp i vårt samhälle.
Mörkret hade makten. Hat, självförakt, tomma vodkaflaskor, vapen, fängelsestraff, självmordsförsök, kokainpåsar och ett inre fyllt av ångest utgjorde några av bevisen.
Det otippade hände och Sebastian Stakset – gangsterrapparen som frontat en destruktiv och kriminell livsstil och varit en ikon för skaror av unga människor över hela landet – blev frälst. Men demonerna som styrt honom under många mörka år ville inte släppa herraväldet. Helvetet bröt loss.
Den här boken skildrar den intensiva kamp som rasade under flera år. Det var en våldsam sammandrabbning mellan liv och död, mörker och ljus som var nära att sluta i självmord, en överdos eller i en demolerad bil på E4:an. Dagen då alla band klipptes till mörkret i det gamla livet klev Sebastian Stakset in i ljuset – som en fri man.
Stakset skildrar sitt liv – från barndomen till idag – med vidöppna ögon och en skoningslös ärlighet. Han som tidigare var en våldsman, fylld av hat, talar idag om förlåtelse och får se skaror av människor förvandlas av Guds kärlek och ljus. Förutom ”vanligt folk” är det alltifrån knarkhandlare, narkotikamissbrukare till tonåringar på institutioner och interner på fängelser som tar emot ljuset och kärleken som finns hos Jesus. Flera av dessa delar med sig av sina dramatiska vittnesmål i denna bok.
Bara ljuset kan besegra mörkret. Det är Sebastian Staksets omvälvande resa ett otvivelaktigt bevis på.
En riktig bladvändare.
- LitteraturMagazinet
Det här är ett briljant berättat och briljant skrivet människoöde.
- Tidningen Kulturen
Han föddes i Finland och kom tillsammans med sina föräldrar och fem syskon som invandrare till Sverige under rekordåren i början av 1960-talet. Redan som barn mötte han musiken som sedan skulle komma att bli en central del i hans liv. Drömmen för den unge Simon Ådahl var att kunna skriva popmusik med kristna texter, vilket var totalt otänkbart i dåtidens Kyrksverige. Tillsammans med sina bröder Dan och Frank utgjorde han istället den unga trion Dan, Frank & Simon som under flera år gjorde succé med sina välkammade och stillsamma sånger i de svenska och finska frikyrkorna.
Simons dröm om att få spela kristen pop och rockmusik skulle dock komma att bli sann några år senare. Under femton intensiva och stundtals turbulenta år utgjorde Simon och hans yngre bror Frank, tillsammans med brödraparet Lasse och Bertil Edin, Sveriges genom tiderna mest framgångsrika rockband med kristna förtecken, Edin-Ådahl. Kvartetten skrev historia 1990 när man som första och hittills enda kristna rockband vann Melodifestivalen med låten Som en vind och fick representera Sverige i den stora finalen av Eurovision Song Contest i Zagreb i dåvarande Jugoslavien.
Men berättelsen om Simon Ådahls liv innehåller inte enbart glädje och ofattbar framgång, utan även en lång och mörk period som präglades av djup bitterhet när han vände sin barndoms Gud ryggen och svor på att aldrig någonsin sätta sin fot i en kyrka igen. Hans livsresa tog trots detta en helt oväntad och dramatisk vändning en natt på ett hotellrum på Teneriffa.
Idag är Simon Sveriges mest anlitade reseevangelist. Han besöker kyrkor och församlingar i alla samfund och hans möten präglas av gudomliga mirakler där människor blir frälsta, helade, befriade och upprättade. Simon bär ett viktigt budskap på sitt hjärta, att alla troende har fått precis allt som Bibeln berättar om. Det finns inga andliga superstjärnor.
Berättelsen om Simon Ådahls liv är en berättelse om förlåtelsens kraft och vägen ut ur bitterhet och hat. Den innehåller många komiska, dråpliga, galna och dramatiska samt inte minst övernaturliga händelser. Den oväntade resan är en bok som inte kommer att lämna någon som läser den oberörd.
Simon Ådahl har skrivit sin självbiografi tillsammans med frilansjournalisten Göran Jacobson
Fruktan fanns inte i Tony Anthonys värld. Som trefaldig världsmästare inom Kung Fu var han självsäker, mäktig och fruktad. En lovande karriär inom säkerhetsbranschen hade precis påbörjats och han reste världen runt för att beskydda några av världens rikaste och mäktigaste människor.
Den här tempofyllda och mycket fängslande boken är berättelsen om Tonys sanna och oerhört gripande livshistoria om hur en ”upplyst lärling” förvandlades till en blodtörstig och våldsam man. I det mest kompakta mörker i Nicosias centralfängelse kunde allt ha varit förlorat, om det inte varit för besöket av en främling...
I en tid när det närmaste man kan komma en dödssynd verkar vara att inte ha full koll eller att inte lyckas med sina högt ställda ambitioner, kommer Annika Borg med välgörande ord: Det är OK att släppa taget en smula, du behöver inte tindra mot världen varje dag, du är bara människa. Korta texter och funderingar som vi alla känner igen oss i, oavsett var i livet vi befinner oss. Annika Borg är präst och ständig medarbetare i Amelia och i P1:s Tankar för dagen..
Det är den 5 augusti 2010 och de 33 chilenska gruvarbetarna vet inte om världen utanför tror att de fortfarande lever eller om de är döda.
Vad händer i en människa när svälten hotar att äta upp dig, när mörkret närmast är totalt och ingen räddning finns att se? Redan nere i gruvan bestämmer sig männen för att dela sin historia om de någonsin kommer levande därifrån. Journalisten och pulitzerprisvinnaren Héctor Tobar beskriver hur männen förändras, vänskapen fördjupas och hur gruvan, som är deras kista, till slut blir deras kyrka där de finner tröst.
Ett gastkramande verklighetsdrama.
Bibliotekstjänst
Lika bra som den bästa spänningslitteratur.
The Los Angeles Times
Ett mästerverk i medkänsla.
Ann Patchett, författare
Det finns en historia som väntat på att få berättas. En historia om skuld - och försoning. I centrum står ett möte i ett anonymt tjänsterum. Under 200 dagar låter författaren Kristian Lundberg berättelsens delar fogas samman, text efter text, fragment efter fragment. Han skriver om bön som motståndshandling, om det grundläggande radikala i att erkänna en annan världs möjlighet och om en tro som inte har lov att vända bort sitt ansikte från det lidande som pågår runt omkring oss. Och om den explosiva kraften i att istället hålla fast vid det bräckligaste av det bräckliga; trons mysterium.
Kristian Lundberg är författare och litteraturkritiker. Han har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker. Som poet och prosaist har han, framförallt under 2000-talet, utvecklat en tydlig kristen tematik som också kommit till uttryck i det offentliga samtalet, inte minst gällande en solidarisk människosyn.
Under mer än 40 år har Broder Andrews livsberättelse inspirerat miljontals människor att ta steget ut på sitt eget trosäventyr. Hans nästintill otroliga äventyr vittnar om Guds ledning och försörjning in i minsta detalj – som alla som gensvarar på Guds kallelse kan få uppleva. Broder Andrews resa är ännu inte slut.
I ett nyskrivet förord och efterord kan du läsa om hans nya utmaningar och äventyr.
I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, "I kroppen min". Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok.
"Berätta om riskerna, så jag vet om jag ska fixa med flyttstädning eller inte", sade jag en stund in på vårt möte. Kirurgen stirrade på mig. Verkade nervös. Verkade inte tycka att det jag just sagt var särskilt kul. Sedan började hon prata. Om statistik, stora blodkärl, infektioner och blodförgiftning. Om att de inte kan lova mig att jag kommer att överleva det här. Det var det enda säkra jag bar med mig från mötet. Det enda säkra jag levt med sedan dess.
Ur boken I kroppen min
Hennes liv i Sverige började dåligt, men en ovanlig dröm förändrade hela hennes sätt att tänka och leva. I dag hjälper Soheila andra kvinnor som drabbats av heders-våld. Hon har startat det skyddade boendet Saras hus och de unika tehusen för kvinnor i Karlskoga och Karlstad och snart på flera andra platser i Sverige.
Soheila Fors arbetar som verksamhetsledare för Tehuset i Karlskoga, samt som föreläsare och inspiratör. Hennes specialområden är hedersvåld och gruppkultur. År 2012 blev hon framröstad som Årets bry-sig-om-are i Karlstad stift. Samma år valdes hon till Årets förebild av dagstidningen Dagen. 2013 blev hon en av flera som uppmärksammades av kungahuset för "betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt".
Jag tror inte på Gud. Men jag tror på något.
Finns Gud? Vem är Gud? Prästen Olle Carlsson, initiativtagare till Allhelgonamässan, tar upp de riktigt stora frågorna, men på ett sätt som gör att alla känner sig accepterade. Hur kan man t.ex. vara kristen och homosexuell, feminist, tro på Big Bang? Hangör upp med fördomar om vad en kristen tro måste vara och beskriver hur man kan vara en modern människa och ändå tro på Gud.
Det här är ex-muslimska kvinnor som nu följer Jesus och som trots enorma risker för sig själva och sina familjer vittnar för sina män och sina barn och leder andra till att tro på Kristus som Guds son. Du kommer att uppleva hur du blir stärkt i din tro och utmanad av dessa modiga, djärva hjältinnor som smugglar biblar i burkor och för in budskapet om Jesus i terrordominerade områden.
Berättelserna i boken är både andlöst spännande och hjärtslitande. Kvinnorna lever på själva frontlinjen och sprider evangelium utan fruktan, och det är uppmuntrande att läsa om hur evangeliet segrar.
Sagt om boken
Berättelserna i den här boken har gjort mig förkrossad, fått mig att gråta och att be på mina bara knän för dessa kvinnor som vågat allt för att följa Jesus.
Anne Graham Lotz, författare
Du kommer att bli fångad och trollbunden av dessa häpnadsväckande historier.
Lee och Leslie Strobel, författare
Om författarna
Tom Doyle är ledare för Unchartered Ministries, framgångsrik författare, populär talare runt om i världen, pastor, missionär till de onådda och en erfaren reseledare i Israel och Mellanöstern. Han är författare till Syner och drömmar, Är du kristen ska du dö! och I eldens lågor.
JoAnn Doyle är medgrundare till Not Forgotten, Uncharted Ministries arbete bland kvinnor, och populär talare runt om i världen, språkrör för kvinnor i Mellanöstern och missionär. Hon leder kvinnoteam som besöker både Israel och muslimvärlden.
När du ler stannar tiden är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes som nu fyllt 13 år. Det är en berättelse om en vardag full av praktiska uppgifter för att göra Agnes liv så gott som möjligt. Dagar fyllda med matning, mediciner, sjukgymnastövningar, remisser, assistentanställningar, kontakt med myndigheter, sjukhusbesök. Dagar av oro och stor trötthet, men också av stor kärlek, samhörighet och glädje.
Dagboken till Agnes är en berättelse om omkullkastade drömmar, om att omvärdera vad som är viktigt och om att hitta sig själv igen. En hoppfull berättelse som påminner om vad som gör en människa till det hon är. Vad som är viktigt. Egentligen.
Anna Pella arbetar som journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. Anna reser till vardags runt i landet och gör reportage om livet för barn, unga och vuxna med olika diagnoser och deras anhöriga. I sitt arbete träffar hon även forskare och professionella inom vård, omsorg och skola
Året är 1998, Eunsun är elva år, det är svält i Nordkorea, och hon vill inte dö utan att lämna något efter sig. Hon skriver ett testamente.
Nio år senare når hon och hennes mamma och syster friheten i Sydkorea. Då har de blivit tagna i Kina och blivit tillbakaskickade till Nordkorea, suttit i fångläger, flytt till Kina igen, levt som illegala invandrare under slaveriliknande förhållanden och till slut bestämt sig för att försöka korsa den mongoliska öknen.
Jag vill berätta om det jag har varit med om för att ge röst åt de miljoner människor som dör i tystnad i Nordkorea, säger Eunsun Kim. Mitt folk lever helt isolerat i en stängd värld. Till och med efter att jag kom till Sydkorea behövde jag tid för att förstå sanningen jag kunde inte tro att Kim Jong-il var en cynisk diktator. Vi får inte bli upprörda över att människorna i Nordkorea inte protesterar. De vet inte hur illa de har det.
Eunsun Kim bor och studerar i Seoul i Sydkorea. Hon har skrivit sin bok, Nordkorea nio år på flykt från helvetet, tillsammans med journalisten Sébastien Faletti, och den gavs först ut i Frankrike med titeln Corée du Nord. I slutet av 2013 var hon gäst hos Fredrik Skavlan i hans intervjuprogram.