Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
OBS! OBS!
8-31/7 Har vi sommartider i butiken: Måndag-Fredag 12-17
Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Boken kan användas enskilt, men också i grupp.
Boken är en händelse i sitt slag. I vårt hem har den varit i dagligt bruk sen första advent och ren hunnit ge oss mycket. För oss har den faktiskt blivit bara bättre och bättre hittills. ..Tankarna som framförs är oerhört varierande och rika på uppslag för begrundan... Genomgående undviker författaren slentrianmässiga utryck. Han kommer med otroligt många nya vändningar och små ordlekar som ofta får en att stanna upp. - Ja, så är det ju - Att jag inte kommit att tänka på det förut. Andaktsbok till formen är synnerligen modern, men samtidigt anknyter den till den gamla kristna traditionen. .. Mycket av Kristi kyrka och församling finns samlat i Boris Salos Andaktsbok.” Teol doktorerna Allan och Ruth Franzen
Bo Wetteus i Hemmets Vän: "Här det det kort och kärnfullt och djupt bibelförankrat. Bra."
Anteckningsboken är ett matchande komplement till Verbums konfirmandbiblar i tre färger, men passar för studiegrupper i alla åldrar. Den vänder sig särskilt till grupper som arbetar med Frälsarkransen
Lev i 10-pack
I Att slå följe för fred skriver åtta framträdande teologer personligt och initierat om hur fredskallelsen format dem och deras kyrkas teologi, praktik och självförståelse. Essäerna väcker brännande aktuella frågeställningar om hur den rättvisa freden blir konkret synlig och hur Guds rike på jorden gestaltas.
Medverkande skribenter är Björn Cedersjö (red), Andreas W Andersson, Sofia Camnerin, Madeleine Fredell, KG Hammar, Julia Ryberg, Nils-Eije Stävare och Daniel Öhrvall.
I bokens avslutande del finns frågor för samtal och egen reflektion.
Grundligt och med goda argument leder Peter Olsen oss in i Bibelns syn på sig själv. Bibelns inspiration hör oupplösligt samman med Bibelns trovärdighet. Boken förtjänar att läsas av många, så att vi kan återfå bibelglädjen." Per Munch, församlingspräst, Bornholm
Från Bibelns första blad till dess sista talar den levande Guden. För den som vill lära känna Jesus Kristus genom Bibelns ord är det viktigt att också växa i tilltro till Bibeln. Peter Olsen skriver: Som vi förhåller oss till Guds ord, så förhåller vi oss till Gud själv. Bibelns syn på sig själv är en viktig bok.” Erik J Andersson, missionsledare, Örkelljunga
FÖRFATTARE: Peter Olsen (f. 1963) är extern lektor i systematisk teologi vid Dansk Bibel-Institut, förste amanuens vid Fjellhaug International University och bibellärare inom Luthersk Mission i Danmark.
DANSK BIBEL-INSTITUT Dansk Bibel-Institut (DBI) arbetar med bibelforskning och teologisk undervisning med målet att främja bibeltrogne förkunnelse, undervisning och mission. Vid DBI erbjuds en bachelorutbildning i teologi och mission genom den danska avdelningen av Fjellhaug Internasjonale Høgskole.
Fader vår är ett öppet fönster in i bönens värld och in i vårt eget liv. Vi ser Gud, oss själva, livet och världen.
"Det är den bästa utläggning av Fader vår jag någonsin läst och vill därför varmt rekommendera denna bok." Agne Nordlander (teol.dr.)
"Boris Salo är med sin bok med om att inspirera till kontinuerlig och målmedveten bön." Carl-Erik Sahlberg ( teol.dr.)
"Boken är en guldgruva. Den ska närmast betraktas som en lärobok fylld med kunskaper och insikter. Den gör mig inte missmodig, snarare frimodig. Jag önskar jag hade haft tillgång till den tidigare" Håkan Sunnliden (bibellärare)
Boken vill ge ett annorlunda sätt att närma sig tanken på förändring och gör detta genom ett stort antal praktiska övningar på olika nivåer. Samtidigt knyter boken an till de traditionella församlingsutvecklingsmodellerna såsom styrkefokuserad undersökning och naturlig församlingsutveckling.
Den Gudomliga Restaurangen är en bok fylld av möjligheter och kan användas på många olika sätt, i sin helhet eller valda delar.
Den gudomliga restaurangen är en praktisk bok om församlingsutveckling, särskilt riktad till pastorer eller andra församlingsledare, för alla som vill se sin församling växa och utvecklas. Det är också en bok som fungerar väl på bibelskolor och på ledarkurser, samt i församlingens ledarutveckling. I denna bok finns mycket matnyttigt i form av praktiska tips, diskussionsfrågor och många olika praktiska övningar för olika sammanhang. Det här är en intressant, relevant och viktig bok för Sveriges församlingar, oavsett samfundstillhörighet.
Lennart Okkonen Johansson har en kandidatexamen i historisk teologi och en masterexamen i systematisk teologi. Han arbetar som pastor i församling, som föreläsare och som författare. De ämnen han brinner för är församlingsutveckling och lärjungaskap med Jesus i centrum
Med samtalsfrågor.
Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade
Med samtalsfrågor.
Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka, med ett omfattande uppsökande socialt arbete i Stockholms city. Numera är han bosatt i Tanzania där han tillsammans med sin hustru Overa leder ett arbete bland utsatta barn.
Går ditt andliga liv på slentrian? Fortsätt framåt, fortsätt att tro. Det finns goda nyheter. Du finns till för något mer och det här kan vara dina bästa dagar!
Alla möter vi dem. Motstånden som hindrar vår väg till glädje. Svårigheterna som begränsar våra äktenskap. Fruktans murar som stoppar vår frid. Fästena som hindrar vår andliga utveckling. Hur kan vi riva ner dessa murar av hinder som håller oss borta från den framtid som Gud lovar oss?
Minns du berättelsen om när Josua intog Jeriko? Fienderna var väldiga och hindren stora. Max Lucado menar att Josua bok i Bibeln finns där för att påminna oss om en sak: Gud strider för oss! Vi kan övervinna, eftersom Han redan har segrat.
Vi kanske faller, men vi ger inte upp. Vi kanske får kämpa, men vi kan övervinna modlösheten. Vi kan uppleva ett liv fyllt av andens frukt och tron kan växa. Med Guds hjälp kan vi stänga gapet mellan den person vi är och den person vi önskar att vi var.
Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.
Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.
Ett förvandlat liv, en ny gemenskap och en längtan efter Kristus – det är vad Kolosserbrevet och Filemonbrevet vill utmana oss till.
/ Johannes Imberg
Bibelguiden ger vägledning in i nya testamentets böcker. Serien är en hjälp för den som vill utveckla sin relation till Bibeln – till djupare förståelse för vad texten betydde för de ursprungliga mottagarna och djupare efterföljelse i det egna livet. Utformningen med korta kärnfulla kapitel och ett omfångsrikt frågematerial gör att den lämpar sig väl både för bibelstudiegrupper och enskild bibelläsning. Seriens författarskara utgörs av unga ledare inom svenska kristenheten.
Bibelguiden ger vägledning in i Nya testamentets böcker. Serien är en hjälp för den som vill utveckla sin relation till Bibeln – till djupare förståelse för vad texten betydde för de ursprungliga mottagarna och djupare efterföljelse i det egna livet. Utformningen med korta kärnfulla kapitel och ett omfångsrikt frågematerial gör att den lämpar sig väl både för bibelstudiegrupper och enskild bibelläsning....
FÖR VEM?
Målgruppen är ungdomar i gymnasieåldern.
FORMEN
Den bästa miljön för att genomföra kursen är den lilla gruppen. Att samla en cellgrupp" med 7-10 deltagare och 1-2 ledare som bestämmer sig för att mötas under 12-15 veckor.Materialet är upplagt så att det ges utrymme för gemensam bearbetning, och vissa uppgifter och utmaningar finns också att ta itu med mellan samlingarna.
LEDARKONTAKTEN
Relationen mellan deltagaren och ledaren är mycket viktig och grundläggande. I kursen är personliga samtal, s k "walk & talk" inplanerade.
GUDSMÖTEN
I en lärjungaskapsprocess är det viktigt att på sitt eget unika sätt få ett personligt förhållande till Jesus Kristus. "följ mig.nu" vill skapa en miljö där förutsättningarna för detta är goda
Som förtroendevald kan frågorna vara många. Vilket ansvar har en kyrkorådsledamot? Hur leder man ett sammanträde? Varför firar vi pingst?
Kan religioner vara en självklar och positiv kraft i det offentliga rummet? Idag märks en tilltagande religionskritik utifrån samhällets ökande sekularisering och internationella konflikter.
Livsåskådning uppfattas höra till det privata och religion ses som grogrund för konflikt. Men tvärtemot gängse generaliseringar kring våld, konflikt och religion ser många religiösa själva på varandras olikheter med respekt – strävan efter rättvis fred är gemensam. I boken finns sju personliga skildringar om fredens grund och ursprung inom olika religioner. De visar sig gömma rika resurser för arbetet mot en fredligare värld. Fred i religionens namn! är en unik samling texter som visar på skillnader och likheter i religionernas uttryckssätt, traditioner och fredssträvanden. I en avslutande del finns studieplan och frågor för samtal och fördjupning.
Med denna bok vill Joel Jarbo bjuda in dig att börja lyssna efter Guds röst. Bokens syfte är att ge dig vägledning och undervisning i lyssnandets konst. Boken är inte en heltäckande beskrivning av den profetiska Anden utan en introduktion i den profetiska gåvan. På ett enkelt och läsbart sätt försöker han bemöta det stora behov som finns idag kring detta viktiga ämne.
Som präst möter han ofta på okunskap kring den profetiska gåvan och ibland också rädsla. Joels bön är att allt fler kristna ska få upptäcka hur lätt det är att höra Guds röst och vilken kraft och välsignelse det är att få samspela med den helige Anden.
I boken delar Joel Jarbo med sig av personliga erfarenheter, andliga insikter och lärdomar han fått i mötet med Herren under bön och förbön.
Till varje kapitel finns det samtalsfrågor. Boken kan användas för självstudier eller som ett studiematerial i en cellgrupp/bönegrupp.
Kanske hörde du Gud tala, men nu tycks han ha tystnat. Kanske tog du steg i tro, men nu är hans närvaro som bortblåst. Välkommen till öknen – platsen mellan att ta emot ett löfte från Gud och att se det gå i fullbordan.
Men här kommer en god nyhet: Öknen är inte en meningslös ödemark. Gud använder den för att förbereda och utrusta dig för syftet som ligger framför – om du navigerar rätt igenom den. Tvärtom mot vad många tror, handlar den här perioden inte bara om att vänta på Gud.
Du har en roll att spela på vägen igenom. En stor roll. Och om du inte vill slösa bort tiden på att vandra runt i cirklar, behöver du lära dig vad den rollen innebär.
I sin ögonöppnande bok delar John Bevere med sig av viktiga, bibliska sanningar och djupa erfarenheter som hjälper dig att navigera genom torra eller svåra tider, för att komma in i allt som Gud har för dig.
Innehåller samtalsfrågor för gruppstudier.
John Bevere är en internationellt känd talare och författare, känd för sin frimodiga och kompromisslösa inställning till Guds ord. John och hans hustru, Lisa, har grundat Messenger International – en organisation med syftet att resa upp kompromisslösa Kristi efterföljare som förvandlar världen. När han är hemma i Colorado, USA, tillbringar han gärna tid med sina fyra söner, eller försöker övertala Lisa att börja spela golf.
Efter år av utbildning, intensivt familjeliv och krävande arbete går de flesta in i en fas av reflektion och personlig utvärdering. Det är inte ovanligt att upptäcka att det vi värdesatte, prioriterade och gav en stor del av vår kraft, inte längre ger samma känsla av livsmening. Bob Buford kallar denna period för halvtid. Det är nu vi har möjlighet att återupptäcka livets verkliga värden: Vad ligger närmast mitt hjärta? Finns det något jag skulle fortsätta göra även om jag inte fick betalt? Och vad är min djupaste längtan?
Halvtid är inspirerande och utmanande läsning. Här finns råd, vägledning och erfarenheter för alla som vill fortsätta utvecklas och som vill att livets andra halva ska bli ännu bättre än den första. Bob Buford visar hur det är möjligt och förklarar varför spelreglerna nu är helt annorlunda.
Nytryck av Halvtid som utkom på Marcus förlag 2010
När vi nu ges en omfattande kommentar till Herrens bön, är det just detta som författaren, Nicholas Ayo, vill hjälpa oss till: att låta bönen bli något vi är och inte bara något vi gör. Därför öser han ur den erfarenhet av Herrens bön som kristna delat med sig av under kyrkans historia, i synnerhet fäderna från de första århundradena.
Detta gör denna bok till en andlig skattkammare, en bok att läsas långsamt och med eftertanke, så att orden väcker längtan efter ett rikare liv i bön och ger vägledning på vår vandring i bönens land.
Peter Halldorf, pastor
I bästa mening skriver författaren som vetenskapsman och praktiserande kristen. Därtill redovisar översättaren i ett avslutande avsnitt ett antal översättningar av denna bön som ytterligare stimulans för den enskilda bibelläsaren och för studiegruppernas gemensamma samtal.
+Gunnar Weman, ärkebiskop em
Det här häftet är en kompletterande studieguide till huvudboken och innehåller instuderingsfrågor kopplade till bokens 15 kapitel.
Svara på frågorna på egen hand eller i grupp. Häftet passar såväl för studenter (högstadiet och uppåt) som för vanliga läsare.
Frågorna väcker intressanta tankegångar och öppnar upp för diskussioner
Daniel Ringdahl är gymnasielärare och pastor i Roseniuskyrkan
Tidigare på BV Förlag: Inte så bara - om reforrmationen
Daniel har varit redaktör för Accent - en kristen andaktsbok för unga
En del kodsystem är synliga och enkla att lära sig, medan andra kan ta ett helt liv att förstå: Hur ska jag hantera ett svek? Vad förväntas av mig som vän? Vad är det att ta ansvar? Hur kan jag klara av motgångar?
Knäck koden vill vara en hjälp att tyda de osynliga koderna för äldre ungdomar och unga vuxna. Den utgör en handledning för samtalshandledaren och innehåller 20 olika teman att samtala kring. De teman som tas upp är svek, arbete, vänskap, kärlek, längtan, sorg, godhet, förlåtelse, respekt, identitet, ilska, tro, äkthet, framtid, mod, ensamhet, familj, ansvar, motgångar och engagemang.
Till varje tema finns ett antal olika kodnycklar, som ger ingångar till ämnet:
•Historia – en tillbakablick på en person eller händelse
•Socialt – hur gör vi i relationerna till varandra?
•Forskning – till vissa teman finns koppling till studier och undersökningar
•Luther – till vissa teman finns ett citat av Luther att resonera kring
•Bibeln – bibeltexter att utgå från
•Höra och göra – praktiska metodförslag
•Fundera – samtalsfrågor
•Utmaning – fundering att ta med sig hem
Frågorna är formulerade för att kunna användas både i grupper där deltagarna har samma tro och kultur, och i grupper där det är blandat
55 frågor
Tyvärr blir Anden ofta missförstådd och många kristna har ingen aning om vem han är och hur han kommer till uttryck i våra liv.
Den helige Ande beskrivs ofta som något ”konstigt.” Men Bibeln gör klart att Anden inte är något, han är Någon – en person som har lovat att aldrig vika från din sida.
I den här boken bjuder John Bevere in dig att själv upptäcka den mest ignorerade och missförstådda personen i kyrkan: den helige Ande.
Boken – som är en utmärkt introduktion till att lära känna den helige Ande – innehåller:
• Dagliga andakter
• Frågor för gruppdiskussion
• Ett bonuskapitel med svar på några av de allra svåraste frågorna om den helige Ande
Om författaren:
John Bevere har skrivit flera böcker som är översatta till mer än sextio språk.
På svenska finns titlar som Över förväntan, Avslöja fiendens fälla, Gudsfruktan, Under Guds beskydd, Evigheten.nu och Obeveklig tro.
John är en populär talare på konferenser och i församlingar och hans TV-program The Messenger sänds varje vecka över hela världen.
Johns hustru Lisa är också en uppskattad talare och har skrivit flera böcker. De bor med sin familj i Colorado, USA
Den här boken ska inte bara läsas. I slutet av varje kapitel finns både övningar och ett samtalsmaterial.
Upptäck ett nytt sätt att leva livet
Alla dessa och många fler visar också att tron inte är en privatsak. Att ta emot Jesus är att bli en del av den kristna gemenskapen och att dela kallelsen att sprida evangeliet.
Till varje avsnitt finns reflektionsfrågor och fördjupningstexter. Boken fungerar både för enskild läsning och i grupp.
På ett lättillgängligt sätt presenteras vad en mångfald av teologer och bibelforskare säger om Matteusevangaliet, och författaren knyter ihop detta med egna reflektioner om vad texten kan betyda för oss i dag.
Till varje avnsitt finns reflektionsfrågor och fördjupningstexter. Boken fungerar både för enskild läsning och i grupp, och är ett bra underlag för bibelstudium och predikan.
Materialet består av tolv tårtbitar med en rund pusselbit i mitten. Varje tårtbit har ett verb som säger något om kristen tro och mänskligt liv. På varje tårtbit finns också en bild, en kyrkoårstid, en bibeltext samt frågor som hjälper till att sätta igång samtalet.
Nådens år är tänkt för såväl kortare som längre samtal. Målet är att små stunder ska kunna rymma stora samtal. Samtalet sker bäst i små grupper om tre eller fyra.
Målet är också att bejaka den mångfald som finns i kyrkan och samhället, med förhoppningen att var och en ska få plats att uttrycka sin tro och växa tillsammans med andra. Det enskilda hör ihop med det gemensamma.
I 2020 års fastebok tar poeten och författaren Ylva Eggehorn oss med på en fastevandring under träden – både träd som hon mött i verkliga livet och träd som hon har läst om.
I Bibeln är träden den genomgående djupa andrastämman som låter oss förstå att människan inte är ensam i Guds skapelse. Genom poesi och prosa förmedlar Ylva Eggehorn trädens hoppfulla budskap: sörj ordentligt så att det blir plats för något nytt, spara på krafterna så att du kan rusta dig och ladda om, sluta jaga näring där den inte finns, gå på djupet så att du kan växa. Du kan återfå dina rötter, din krona.
I slutet av boken finns Sensus samtalsguide Samtal fortsätter – nycklar till goda samtal.
Ärkebiskop Antje Jackelén har skrivit bokens förord och tecknaren Anna Blåder har gjort bokens illustrationer. För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.
Bokens titel anger att det inte finns någon motsättning mellan att hålla fast vid det man tror på samtidigt som man är nyfiken på och öppen för andras tro. Den har tagits fram av Teologiska kommittén på uppdrag av kyrkomötet, och innehåller fyra delar.
Islam och kristen tro
Första delen, Att tänka om tro – vår egen och andras är skriven av Kajsa Ahlstrand, professor i missionsvetenskap vid Uppsala universitet. Det är en övergripande framställning av hur kristna kan förhålla sig till människor av annan tro, det som brukar kallas religionsteologi.
Relationen mellan islam och kristen tro behandlar Jan Henningsson, tidigare medarbetare i Svenska kyrkans mission, nu ämnesråd på UD för kontakter med den muslimska världen.
Carl-Reinhold Bråkenhielm, professor i Tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet, har bidragit med texten Religionerna, de mänskliga rättigheterna och trons djupaste hemligheter.
Studiehandledning
Slutligen innehåller boken en studiehandledning av Marika Palmdahl, stiftsadjunkt för religionsdialog i Göteborg. Den är upplagd för sex träffar, men frågorna och övningarna kan även användas för en enstaka samling eller en kortare eller längre serie träffar
Författare: Erik J Andersson (f. 1974) är teolog och läkare. Han har arbetat som missionär i Peru och som missionsledare i Evangelisk Luthersk Mission. Han har tidigare skrivit Tron sprider sig – bibelstudier över Apostlagärningarna (2014) och Tron på borta plan – bibelstudier över Daniels bok (2016)
Tvivla, hoppas och tro tillsammans med dessa kvinnor, och kanske tillsammans med andra. Till varje kapitel hör några frågor att samtala kring, gärna i studiecirkelform, för att på så vis dela erfarenheter.
KARIN SJÖQVIST WERNBERG är bosatt i Uppsala och verksam som präst i Svenska kyrkan sedan många år. Hon leder retreater och samtalsgrupper och har bl a varit sjukhus- och arbetslivspräst. Texterna bygger på möten med människor i tjänst och vardagsliv.
Materialet är översatt från finska och används inom Kansan Raamattuseuras äktenskapsarbete
Till varje kapitel i Tro och liv finns här samtalsfrågor, praktiska övningar, fördjupningstexter, andaktsförslag och psalmtips.
Den ljusnande framtiden byttes till en tillvaro i en främmande kultur, i ett fiendeland. Hur skulle Daniel reagera? Vad hände med Daniel? Och vilken var Herrens plan för Daniel? Läsningen av Daniels bok visar att Herren har samtid och framtid i sin hand. Tron på bortaplan är en bok för läsning enskilt eller i bibelstudiegruppen. Samtalsfrågor efter varje avsnitt hjälper till att lyfta in texterna i vår egen vardag och att beröra våra egna liv
Målet är hela tiden att nå nya människor på fler platser med sanningen om Jesus Kristus. En inspirerande missionsbok!
Samtalsfrågor efter varje avsnitt hjälper till att lyfta in texterna i vår egen vardag och beröra våra egna liv. Boken är därför speciellt lämpad för bibelstudiegrupper och hemgrupper.
ERIK J. ANDERSSON är teolog och har arbetat som missionär i Chiclayo i Peru och är nu missionsledare för ELM (Evangelisk-Luthersk Mission
Birgitta Sjöström Aasa har stor erfarenhet av själavård och att hjälpa människor på vägen till frihet, upprättelse och helande. I denna kärnfulla bok delar hon på ett begripligt sätt med sig av sina erfarenheter och sin kunskap i ämnet. Kapitlen har följande rubriker:
• Vår bild av Gud
• Vår bild av oss själva
• Våra sår behöver Guds läkedom
• Våra synder behöver Guds förlåtelse
• Vår bundenhet behöver Guds frihet
• Vårt andliga betryck behöver Guds befrielse
• För den här världens skull
Denna bok är skriven för alla dem som är i behov av helande och upprättelse – oavsett var man befinner sig i processen – men också för dem som känner en kallelse att hjälpa andra.
Boken passar för enkild läsning men är också utmärkt att läsas i grupp. I slutet av varje kapitel finns frågor för eftertanke och en bön.
”Man blir glad, upplyft och stärkt i tron när man läser Birgitta Sjöström Aasas bok Upprättelse och helande. Hennes mångåriga erfarenhet av själavård och församlingsledarskap lyser igenom och präglar tankar och ordval. Boken präglas av en härlig och befriande balans mellan äkthet och erfarenheter, och samtidigt en så djup förankring i bibeltro och kristna trons grundläggande sanningar.” Stefan Swärd, församlingsplanterare i Stockholm, konsult inom näringslivet och fil dr i statskunskap
Job har förlorat allt och är drabbad in på huden. Envist driver han frågan Varför? Vännerna tror sig veta: Gud är rättvis, Jobs lidande måste bero på att han syndat. Men Job behöver inga teologiska system. Han hävdar sin oskuld och kräver att Gud träder fram och svarar honom. Så blir Jobs bok världslitteraturens största uppgörelse med det oförskyllda lidandet, och med den Gud som outhärdligt länge tiger.
Klagovisorna har andra förutsättningar. I en nationell katastrof utan like har Guds stad Jerusalem jämnats med marken. Profeten ser varför: Folket har vänt sig bort från Gud och inte lyssnat till hans varningar. Men Gud är inte långt borta, han är mycket nära – som en förtärande eld. Kan det finnas en nåd bortom vreden, en mening trots allt? I så fall måste det ha med mannen på korset att göra.
Utifrån Bibeln får vi
• En poesibok med språklig kraft i nobelprisklass.
• En teologisk bok som lär oss att bättre känna Gud, Anklagaren och oss själva.
• En själavårdsbok till hjälp för alla som brottas med lidandets problem – och med Gud
. Staffan Ljungman är teol lic och bor som pensionär i Osby efter att i många år varit församlingspräst där och i Hästveda. Han har tidigare bl a gett ut Motgångens mening (EFS-förlaget 1989) och Döden – en del av livet (Cordia 2001).
Vänskap, böcker och mat har alla tips du behöver för att starta en egen bokklubb och inspiration för den du kanske redan har. Förutom reportage och glimtar från bokklubbar runtom i Sverige delar bokklubbarna med sig av sina bästa recept på enkla men läckra mat- och efterrätter, mjuka kakor, tårtor och andra goda tillbehör. Många av rätterna går att förbereda dagen innan.
Vad sägs till exempel om att få receptet på Agatha Christies tekakor, Mr Darcys kyss, nobelmousse eller somrig äppelkaka med en touch av Sartre?
Björn Gusmark visar på bakgrunden till församlingen i Nya testamentet och skissar församlingens framväxt i Sverige. Han presenterar några olika modeller för församlingsutveckling och gemensamma nämnare hos sammanhang som attraherar människor. Bokens senare del innehåller en handfast vägledning för att arbeta kreativt, processinriktat och långsiktigt med församlingsutveckling. Författaren har hämtat inspiration och tankar från Tyskland, England, Norge och Sverige, men framför allt från egna erfarenheter i Romelanda pastorat, där han är kyrkoherde.
Boken är skriven utifrån Svenska kyrkans perspektiv, men den som hör hemma i ett annat sammanhang kan känna igen sig i mycket. Förutom att ge inspiration och vara ett samtalsunderlag för en församling som vill arbeta med församlingsutveckling är boken intressant även för den som funderar över kyrkans uppdrag och framtid.
En gratis samtalshandledning finns framtagen av Sensus.