View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 154

Page
per sida
Fallande ordning
 1. 100 fuchsior och hur du sköter dem
  100 fuchsior och hur du sköter dem
  Beskrivning

  Fuchsian är både lättodlad och lätt att förälska sig i. Den droppformade blomman är helt oemotståndligt välformad och finns i många variationer, från den enklaste smäckra blomma till svulstiga puddingar på gränsen till det vulgära. Ofta förförs man först av de storblommiga sorterna med flera lager av kjolar under fodret. Så småningom blir man förälskad i det enkla, ursprungliga.  Denna bok tar upp drygt hundra olika sorter och här finns allt man behöver veta för att få vackert prunkande fuchsior. Man får bland mycket annat lära sig hur man gör med sticklingar, vilka ljusförhållanden blomman behöver, allt om den viktiga beskärningen steg för steg och inte minst hur man bäst övervintrar sina fuchsior.  Boken innehåller mängder av vackra färgfoton.

  100,00 kr
 2. 100 orkidéer : och hur du sköter dem
  100 orkidéer : och hur du sköter dem
  Beskrivning

  Trots sitt spröda och till synes bräckliga väsen har orkidéerna lyckats sprida sig till jordens alla hörn. Här kommer en introduktion till orkidéernas värld, lika spännande vare sig man är en hängiven orkidéodlare eller nöjer sig med vita brudorkidéer för att förgylla vardagen. Känslan när en orkidé svarar på omvårdnaden med att blomma om med nya stänglar är densamma oavsett vilka orkidéer man har.


  För att bättre förstå hur man ska sköta sina orkidéer, bör man ta reda på hur de växer i naturen. Susanna Rosén berättar i text och vackra bilder allt man behöver veta om orkidéer och deras ursprung. Här finns skötselråd och svar på nybörjarens vanligaste frågor. Allt för att vi ska få njuta av en riktig blomsterprakt!

  100,00 kr
 3. 100 växter till din köksträdgård . planera, odla och skörda
  100 växter till din köksträdgård . planera, odla och skörda
  Beskrivning
  Denna praktiska handledning vänder sig både till nybörjare och alla som vill hitta ny inspiration till att odla. Här finns information om hur man startar – från en tom jordyta eller en plats för en odlingslåda, till hur det första året med en köksträdgård kan se ut. Bokens andra del är en guide till en mängd olika grönsaker, kryddväxter, bär och ätliga blommor.

  125,00 kr
 4. Allt börjar med ett frö ... hur mat växer
  Allt börjar med ett frö ... hur mat växer
  Beskrivning
  I den här underbart illustrerade boken kan du läsa om hur nästan allt vi äter växer fram ur frön så som mjöl, ris, morötter, till och med choklad!

  Vackra bilder visar rotfrukter i jorden, växter med knapriga blad och massor av olika sorters frukt. Du får också lära dig om hur ett frö gror, hur bin hjälper växter och hur plantor växer.

  100,00 kr
 5. Allt du behöver veta om trädgårdsodling : men inte törs fråga om
  Allt du behöver veta om trädgårdsodling : men inte törs fråga om
  Beskrivning
  Ingenting är för enkelt för att få vara med och ingenting är för svårt för att få en ordentlig förklaring. Till och med det fruktade ämnet beskärning avmystifieras. Trädgårdsodling handlar om att ta itu med saker och ting och att ta vara på de olika möjligheter som ges: första steget för en blivande odlare är att ta mod till sig och köpa någon vacker växt, gräva ett hål och plantera den. Här jämförs annars dubbelgrävning med överjordiskt sex och här uppmanas läsarna och behandla surjordsälskande växter som kräsna middagsgäster. En bok fylld med kärnfull information, goda råd och smittande inspiration.
  100,00 kr
 6. Allt om trädgård : planering, växter, skötsel
  Allt om trädgård : planering, växter, skötsel
  Beskrivning
  En ny komplett handbok om trädgårdens planering, växter och skötsel.

  I Allt om trädgård kombineras formgivning, växter, planteringsförslag, odling och skötsel i ett överdådigt illustrerat verk. Sveriges främsta skribenter, fotografer och experter inom trädgård delar med sig av sina kunskaper på ett inspirerande och konkret sätt. Rikligt med foton från olika trädgårdar samt detaljerade perspektivritningar ger kreativa idéer och uppslag om hur man formger sin egen trädgård. De 1800 växtbeskrivningarna är vackert illustrerade med färgfoton.

  Allt om trädgård är ett standardverk med idéer och förslag för alla områden i trädgården.

  Boken består av fyra delar:

  Planering
  Innehåller avsnitten Verklighet och Drömmar, Drömträdgården, Nio inspirerande trädgårdar, En trädgård tar form, Planera och rita din trädgård, Trädgårdens beståndsdelar.

  Nio stycken inspirerande trädgårdar med perspektivritningar, översiktsritningar, foton och växtlistor. I avsnitten En trädgård tar form och Trädgårdens beståndsdelar finns 100 sidor inspiration med allt från rabattförslag, spaljéer, markbeläggningar och uteplatser till krukor, lusthus och trädgårdstomtar. I avsnittet Rita din trädgård får du hjälp att planera och rita din egen trädgård.

  Växterna
  Innehåller avsnitten Perenner, Lökar och knölar, Sommarblommor, Ettåriga gräs, Terrassväxter, Christas pelargoner, Övervintring, Vatten- och sumpväxter, Perenna gräs, Bambu, Bambuns många möjligheter, Rosor, Buskar och träd.

  Nyheter och odlingsvärda favoriter. Till alla perenner och lökväxter finns också förslag till användning och goda grannar i rabatten. Totalt beskrivs ca 1800 växter varav 1000 perenner, 200 lökar och knölar samt fler än 100 rosor.

  Köksträdgården
  Innehåller avsnitten Den vackra köksträdgården, Kryddor, Grönsaker, frukt och bär.

  Köksväxter, planteringsförslag och odlingsråd. Kryddorna har ett eget avsnitt och beskrivs utförligt med tips om hur de används.

  Trädgårdspraktika
  Innehåller avsnitten Växthuset, Frösådd och sticklingar, Trädgårdens skötsel, Gräsmattan – anläggning och skötsel, Rosskötsel, Ogräs, Sjukdomar och skadedjur, Utrustning, Småoch stora projekt för trädgården, Skapa med vatten i trädgården.

  Här ges praktiska råd om växthuset, förökning, beskärning, odling och plantering, hur man handskas med ohyra och ogräs, men också hur man anlägger en damm eller bygger spaljéer och plank.

  Totalt innehåller Allt om trädgård 1450 färgfoton, ca 150 färgillustrationer och 1800 växtbeskrivningar.


  Marie Hansson och Björn Hansson är bokens huvudredaktörer. Marie är även huvudförfattare och skriver om trädgårdens form och beståndsdelar, om perenner, lökväxter och perenna gräs, om den dekorativa köksträdgården samt om kryddor och gräsmatta. Marie är välkänd trädgårdsskribent och trädgårdshistoriker. Björn tillhör landets främsta trädgårdsfotografer och svarar för merparten av bilderna i boken. Båda medverkar i tidningen Allt om Trädgård, och har gett ut flera kritikerrosade böcker.

  Dessutom medverkar flera av landets främ

  175,00 kr
 7. Älskade krukväxter : sorter, skötsel, arrangemang, växtskydd och hur man inreder med växter
  Älskade krukväxter : sorter, skötsel, arrangemang, växtskydd och hur man inreder med växter
  Beskrivning
  Allt blir bättre med lite grönt inomhus! Här finns allt du behöver veta om krukväx­ter och hur du kan göra ditt hem grönare. I "Älskade krukväxter" ger Linda Schilén oss ovär­derlig fakta om krukväxter och hur vi tar hand om dem. Dessutom får vi mängder av tips och inspiration om hur vi kan inreda ett hem med härliga växter.

  125,00 kr
 8. Amaryllis : älskad vinterblomma!
  Amaryllis : älskad vinterblomma!
  Beskrivning
  Amaryllis är en förförande blomma som ger ljus och liv i hemmet under den mörka årstiden. Den bjuder på stor variation och färgprakt, från de arter som växer vilda i Sydamerika till alla sorter som odlare har förädlat fram. Den romantiska rosa och vita 'Apple Blossom', den strama sammetsröda 'Benfica' och den gräddvita 'Alfresco' med sina dubbla lager av vackra kalkblad

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 9. Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
  Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
  Beskrivning

  En klassiker till lågpris!


  Anna Bergenström tröttnar aldrig på att odla kryddväxter och att använda dem i matlagningen. I Annas örtagård hyllar hon de kryddörter som följt henne genom åren och berättar på sitt personliga och sakkunniga sätt om hur man planterar, sköter om, förökar, skördar, torkar och tar tillvara dem.


  "Doftminnen, barndomsbilder, förnimmelser av platser, måltider och människor man mött – allt detta och oändligt mycket mer ryms i en örtagård."

  115,00 kr
 10. Beskära träd och buskar
  Beskära träd och buskar
  Beskrivning
  I Beskära träd och buskar berättar Eva Robild pedagogiskt och tydligt precis hur du ska gå tillväga för att med lyckat resultat beskära allt från fruktträd och bärbuskar till häckar och rosor. Här får du inte bara svar på frågorna när och hur du ska beskära utan också varför. När du väl har lärt dig grunderna känns det enbart spännande och roligt att försöka själv. Och när du får kläm på beskärning upptäcker du också vilken bra väg denna kunskap är till förståelse för hur växterna i din trädgård fungerar. Så greppa såg och sekatör och ta kontroll över träd och buskar och över utvecklingen av din trädgård!Den nya bokserien Gröna Fingrar visar att vem som helst med enkla medel kan skapa en lustfylld trädgård. Varje bok behandlar ett begränsat ämne. De två första böckerna, Beskära träd och buskar samt Växthus och uterum, följs våren 2014 av Odla i pallkrage samt Perenner. Gemensamt för alla titlarna är att basfakta kombineras med idérikedom och vackra bilder som förstärker känslan av att alla som vill kan få gröna fingrar och förverkliga sina trädgårdsdrömmar.
  135,00 kr
 11. Bind en krans
  Bind en krans
  Beskrivning
  I den här boken finns projekt och idéer för hela året: för särskilda ögonblick som bröllop, roliga påskkalas, ljuvliga sommarkalas, vilda och glada barnkalas Kort och gott: hela kittet med allt från inbjudningskort till dekorationer och gottpåsar.Vill man inte köra hela festen utan nöjer sig med att skicka en personlig hälsning ger den här boken en mängd uppslag.

  125,00 kr
 12. Blomboken
  Blomboken
  85,00 kr
 13. Blommor året om
  Blommor året om
  Beskrivning
  Att få pyssla med blommor och njuta av färger och dofter är en lisa för själen. Skaparglädjen och lusten väcks så snart du påbörjar ett nytt blomsterprojekt. Året om bjuder trädgården, skogen och dikesrenen på inspirerande material som kan resultera i de vackraste buketter och kransar.

  Blommor i kombination med loppisfynd och detaljer från hobbybutiken blir till vackra blickfång till bordet och fönstret. Porslinsskåpet är också en skattkista här gömmer sig många fina saker som bara står och samlar damm.

  Fyll alla udda koppar och skålar med blomsterglädje, välj blommor efter tillgång och favoriter. Blommor året om ger dig idéerna och inspirationen att fylla ditt hem med vackra blomsterarrangemang. Allt är möjligt med lite fantasi!

  100,00 kr
 14. Blommor besvarad kärlek
  Blommor besvarad kärlek
  Beskrivning
  Nina och Tord Hubert är välkända skribenter och fotografer, både i svenska tidningar och utländska tidskrifter i Europa och USA. Författarna har inte bara skrivit om krukväxterna, de har också levt och umgåtts med dem i över tjugo år i sitt hem.

  125,00 kr
 15. Blomrabatten i trädgården
  Blomrabatten i trädgården
  Beskrivning
  Skapa din egen blomstrande trädgård med hjälp av denna inspirerande bok, som riktar sig till alla som vill njuta av prunkande blomrabatter.
  Här ges förslag på sommarblommor och perenner, marktäckare och stenpartiväxter, här får du veta vilka växter som vill ha sol och vilka som trivs i skuggan. Läs även om lökar och knölväxter, underhåll av rabatterna och tips om objudna gäster. Också sommarstugeägaren får tips om växter till olika slags tomter.
  De instruktiva teckningarna och de vackra fotografierna väcker alla blomsterälskares fantasi och inspirerar till annorlunda blomrabatter.
  100,00 kr
 16. Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt
  Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt
  Beskrivning
  Vem blir inte glad av blommor? Sätt färg på vardagen med blommor och grönt – året om!

  Delad glädje är dubbel glädje och Minna Mercke Schmidt delar gärna med sig av glädjen i att hitta härligt material från naturen och trädgården, glädjen att skapa, göra något med egna händer och inte minst stoltheten att kunna. Steg för steg lär vi oss binda söta buketter av vårens första späda blommor eller göra unika kransar och arrangemang. Här finns massor av inspirerande idéer och man kan använda allt från mossa till fallfrukt och verkligen ta vara på det vackraste i varje årstid!

  100,00 kr
 17. Botanica Rosor : encyklopedi över trädgårds- och vildrosor
  Botanica Rosor : encyklopedi över trädgårds- och vildrosor
  Beskrivning
  Ett uppslagsverk där över 4000 kultiverade rosor, och de viktigaste vilda rosorna, presenteras i ord och bild.
  175,00 kr
 18. Claras trädgård : en hängiven nybörjares succéer och misslyckanden
  Claras trädgård : en hängiven nybörjares succéer och misslyckanden
  Beskrivning
  En hängiven nybörjares succéer och misslyckanden

  Claras trädgård är en bok om trädgårdshängivenhet på liv och död, skriven av en nybörjare för nybörjare men härlig läsning även för erfarna trädgårdsodlare.
  Det är en personlig berättelse om hur Clara och hennes man tog över en trädgård som under decennier av vanskötsel förvandlats till en djungel. Månad för månad under två år beskrivs livet i och arbetet med trädgården -- om hur idéerna om den fulländade trädgården växer fram och hur de försöker förverkliga dem. I varje kapitel finns dessutom många konkreta råd om allt från bevattning till hur man anlägger rabatter. Boken är även en betraktelse över trädgårdskonsten som en spegel av samhället och kulturen.
  Claras trädgård är rikt illustrerad med fotografier av modefotografen Bersa och Maria Lindroos humoristiska bilder.

  Clara Block Hane är född 1966. Hon är kulturjournalist med ett förflutet på bl a Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och ELLE à la carte. 1996 gav hon ut novellsamlingen Ingen är som Epa.
  100,00 kr
 19. De fantastiska växternas bok
  De fantastiska växternas bok
  Beskrivning
  Den schweiziska illustratören Adrienne Barman har slagit igenom stort med sina fantasieggande »alfabetsböcker« om naturen och - framför allt - dess osannolika invånare!

  I De fantastiska växternas bok samsas hundratals frukter, blommor och växter - alla utvalda på grund av sina unika egenskaper och fantasifulla utseenden. En hänförande fortsättning på De fantastiska djurens bok som både släcker kunskapstörst och färglägger sinnena.

  125,00 kr
 20. Dekorera kreativt & personligt : kransar, buketter, vackra dukningar
  Dekorera kreativt & personligt : kransar, buketter, vackra dukningar
  Beskrivning
  Välkomna gästerna med en hyacintkrans på dörren, ge bort en väldoftande påskgrupp eller skapa en mysig höstdukning. Här får du massor av praktiska tips, råd och steg för steg-beskrivningar på hur du förgyller ditt hem med det naturen har att erbjuda. Blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt visar hur hon binder kransar, buketter och de fantastiska trädgårdsmiljöerna gör att man riktigt sugs in i hennes vackra bilder. 0
  125,00 kr
 21. Den giftfria trädgården
  Den giftfria trädgården
  Beskrivning
  Aldrig har trädgårdsintresset varit större än nuGenom att odla själv får du inte bara motion och en vacker trädgård att vistas i. Grönsakerna är dessutom definitivt giftfria och frukten plockad direkt från träden.Även om man väljer att inte använda bekämpningsmedel och undviker konstgödsel, finns det enormt med riskmoment i en modern trädgård som hotar den biologiska mångfalden och den ekologiska odlingen. Det låter ju inte alls trevligt och självklart vill man göra det som är bra och rätt, men hur göra man? Den här boken ger svaren på frågorna. Mestadels är det tillbehör av tryckimpregnerat trä och dålig jord som påverkar förutsättningarna att odla ekologiskt, men också plantans kvalitet och mängden djur i trädgården. Med bra jord, tåliga växter, mekanisk bearbetning och gott om djur i trädgården är förutsättningarna stora för att du kommer att lyckas med din ekologiska odling.

  Genom att planera trädgården efter markens och lägets förutsättningar får du en grönska där växterna frodas, och dessutom tåliga arter som växer sig starka med en minskad risk för att drabbas av skadedjur och sjukdomar. Med motståndskraftiga växter får du en hög tillväxtpotential och en bra skörd.Lycka till i trädgården!

  150,00 kr
 22. Den gröna hemkunskapen : grundkokbok med över 350 vegetariska recept
  Den gröna hemkunskapen : grundkokbok med över 350 vegetariska recept
  Beskrivning
  Den vegetariska livsstilen är här för att stanna. Många går över till en eller flera gröna dagar i veckan. Samtidigt vill allt fler lära sig om näringen bakom måltiderna och hur man lagar vegetarisk mat som är både smakrik, mättande och näringsriktig. Föregångaren till denna bok, Vegetariska kokboken, har blivit en klassiker och sålt i mer än 250 000 exemplar.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 23. Den lättskötta köksträdgården
  Den lättskötta köksträdgården
  Beskrivning
  Det är en glädje att se sina egna morötter och rädisor spira i rabatten och det blir allt viktigare för oss att slippa alla bekämpningsmedel och miljögifter. Vi vill ha ekologiskt och närodlat helt enkelt. Men hur gör man om man vill börja odla själv? Det här är en bok som med hjälp av enkla och praktiska instruktioner visar dig hur man får en lättskött köksträdgård utan alltför mycket ansträngning.
  125,00 kr
 24. Det goda gröna : mat från min trädgård
  Det goda gröna : mat från min trädgård
  Beskrivning
  Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

  I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

  Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

  175,00 kr
 25. Det grönskande växthuset : från krokus till tomat
  Det grönskande växthuset : från krokus till tomat
  Beskrivning
  Det grönskande växthuset hjälper till att göra den egna växthusodlingen till ett rent nöje. Lättillgängliga råd med många vackra bilder och praktiska bildserier. "Som vanligt blir det jättebra; kunnigt, tillgängligt och användbart."Elle Interiör
  125,00 kr
 26. Din guide i plantskolan
  Din guide i plantskolan
  Beskrivning
  Det är först när du står där i växtbutiken som du märker att det finns hur många olika växter som helst att välja bland. Det kvittar kanske vad man väljer, alla är kanske lika bra, eller lika dåliga? Men så är det verkligen inte - tvärtom. Hur ska då vi vanliga människor klara av att välja? Det är då du ska ta fram Din guide i plantskolan. Här berättar vi vilka växter som är de snyggaste, mest lättodlade och som fungerar bäst för olika tillfällen. Det är ingen komplett växtbok - tvärtom, sådana finns det mängder av - utan istället har vi valt ut ett begränsat antal växter, hundrafemtio stycken, som vi vet klarar sig bra och håller sig vackra. Många är ganska vanliga och lätta att få tag i, medan några är mer exklusiva och kanske bara finns på några få ställen. Så, gör livet lätt på rätt sätt, hitta de bästa och ofta mest lättodlade växterna snabbt och enkelt med den här boken.

  150,00 kr
 27. Din trädgård
  Din trädgård
  Beskrivning
  Din trädgård är önskeboken för alla trädgårdsälskare. Karin Berglund, uppskattad för sina kunniga, lustfyllda reportage om allt som rör odling och trädgård, är huvudredaktör och huvudförfattare och har också tagit en stor del av alla de vackra bilderna i boken. Här finns allt man behöver veta för att lyckas med blommorna, grönsakerna, frukten och kryddörterna. Man kan läsa om beskärning, ympning, hur man lockar igelkottar till sin trädgård, vad man gör med ogräset och bladlössen och hur man får julrosen att slå ut i januari. Med inriktningen på ekologisk odling går boken också i bräschen för ett "naturligt" förhållningssätt till odlande.
  150,00 kr
 28. Din trädgård
  Din trädgård
  Beskrivning
  Din trädgård är önskeboken för alla trädgårdsälskare. Karin Berglund, uppskattad för sina kunniga, lustfyllda reportage om allt som rör odling och trädgård, är huvudredaktör och huvudförfattare och har också tagit en stor del av alla de vackra bilderna i boken. Här finns allt man behöver veta för att lyckas med blommorna, grönsakerna, frukten och kryddörterna. Man kan läsa om beskärning, ympning, hur man lockar igelkottar till sin trädgård, vad man gör med ogräset och bladlössen och hur man får julrosen att slå ut i januari. Med inriktningen på ekologisk odling går boken också i bräschen för ett "naturligt" förhållningssätt till odlande.
  195,00 kr
 29. Doftande växter : till nytta och nöje
  Doftande växter : till nytta och nöje
  Beskrivning
  Visst är det underbart med en vacker trädgård, men vad vore den utan dofter... Många doftande örter har flera användningsområden: som dekoration på maträtter, som krydda, i huskurer, de kan torkas till eterneller eller annat. Dessutom har många växter en intressant kulturhistoria. Här berättar Lisbeth Almark, som driver örtagården Mon i Västergötland, om 70 olika släkten - att odla, plocka, använda eller bara njuta av!
  125,00 kr
 30. Drömmen om en vit trädgård : inspiration, ideér, tips & råd
  Drömmen om en vit trädgård : inspiration, ideér, tips & råd
  Beskrivning

  Här är boken för den som vill bli inspirerad och som vill få handfasta tips och råd om hur man skapar en vacker vit trädgård! Det är också en bok som väcker lust. Lust att ha en trädgård, lust att köra fingrarna i jorden.

  Följ med på en vandring i några av Sveriges, Danmarks och Englands vackraste vita trädgårdar och stifta bekantskap med en rad trädgårdspersonligheter. Låt dig inspireras av praktfullt blåregn, romantiska rosor och mjuka lammöron. Och ta del av en mängd lärdomar, praktiska tips och goda råd.

  Vi möter bland andra Penny Snell, ordförande för National Gardens Scheme, som varje år ger ut The Yellow Book, vi får titta in i danske Claus Dalbys prunkande vårträdgård, njuta av Ingela Brolings vita drömbalkong i Kristinehamn och Marita Telldéns saltstänkta trädgård på västkusten. Vi får även följa med till platsen där den vita trädgårdstrenden en gång började - Sissinghurst i England. Dessutom bjuds vi på handfasta skötsel- och odlingsråd, växthustips, krukpraktika och mängder av fantastiska foton.

  100,00 kr
 31. Du är värdefull (presentbok)
  Du är värdefull (presentbok)
  Beskrivning
  Om du någon gång har undrat vad andra tycker om dig, om du någon gång har känt dig lite orättvist bedömd, om du någon gång velat ändra på dig själv bara för att göra någon annan till viljes, då kanske du behöver bli påmind av Parvello och Eli i den här berättelsen: Du är värdefull precis som du är! Det händer då och då att man hör eller läser en berättelse och tänker: Ja, precis så är det ju! Det här är en av de berättelserna. Den handlar om Parvello eller om var och en av oss, när vi kämpar för att få vara oss själva i en värld där andras betyg och omdömen verkar vara det viktigaste av allt. Det finns en som inte dömer dig efter hur du ser ut, vad du klarar av, vad du har eller vad du gör. Det finns en som säger att du är värdefull och menar det. Det är något som vi alla behöver höra och berätta vidare. Ingen är som du, och du är värdefull, oavsett allt.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 32. Ekologisk trädgårdsglädje
  Ekologisk trädgårdsglädje
  Beskrivning
  Boken Ekologisk trädgårdsglädje ger inspiration, kunskap och idéer till ekologisk odling. Den ger tips om sådant som är meningsfullt, vackert och lustfyllt att odla och inte minst hur man förbereder trädgården för ett rikt och spännande djurliv. Tanken är att trädgården blir vackrare om du inte arbetar för mycket med den. Det innebär dessutom att trädgårdsmiljön blir mer ekologiskt balanserad och därmed miljövänligare för att inte tala om hur mycket tid man kan ägna åt att bara vara.

  Syftet är att stimulera läsarna till att anlägga och vårda sina trädgårdar långsiktigt, men också att få dem att förstå vilken resurs för välmående trädgården är. Budskapet förstärks av de fantastiska bilderna som är tagna av Håkan Aspnäs.

  95,00 kr
 33. En handfull örter
  En handfull örter
  Beskrivning
  Basilika, timjan, rosmarin, lavendel, salvia – själva namnen förmedlar härlig doft och underbar smak.
  En handfull örter är en lovsång i fantastiska bilder och stimulerande text till de 20 mest omtyckta örterna, men också mer ovanliga kryddväxter som trädgårdssyra, koriander och citrongräs tas upp.
  Här kryllar av kreativa idéer om hur örterna kan användas i matlagningen och som dekoration på ett middagsbord, till ett välkomnande potpurri i en hall och en praktfull julkrans, som rogivande eller stimulerande i sovrum och arbetsrum, till väldoftande bad och ansiktsvatten …
  Boken beskriver också hur örterna bäst kommer till sin rätt i trädgården – i rabatter eller krukor, som blickfång, som kantväxter eller marktäckare. Dessutom finns förstås goda råd om odling både utomhus och inomhus. 35 läckra recept på allt från örtsmör och dragonvinäger till chilibiff och iste med citronverbena ingår.

  125,00 kr
 34. En lisa för själen : trädgård som terapi och friskvård
  En lisa för själen : trädgård som terapi och friskvård
  Beskrivning
  Trädgårdens läkande kraftTrädgårdsarbete har på senare år fått erkännande som en av de bästa metoderna mot depression och utmattning. Hemma i vår egen trädgård kan vi använda oss av denna kunskap för att bli gladare, friskare, mer harmoniska och kreativa. En liten radhusträdgård räcker. Det handlar om att njuta av det lilla. Att ta av sig skorna och känna gräset under fötterna, knipsa av några vissna blommor eller leta mogna smultron. Att tillbringa en kvart om dagen i trädgården, varje dag året om, ger oss ny kraft i vardagen.I trädgården finner vi mycket av det som ger tillvaron mening: att vara behövd, ha något att se fram emot, känna sig som en del av det naturliga kretsloppet och att få uttrycka sig kreativt. Här vilar den som behöver hämta kraft efter en stressig dag, men vila kan för den ena vara att gräva och för den andra att ligga en stund i hängmattan. I En lisa för själen lär vi oss att se på vår trädgård med nya ögon och hur vi bäst stressar ner och njuter av livet på de kvadratmeter av planeten som är våra. Vi får möta flera med erfarenhet av rekreation och återhämtning i trädgården, både professionellt och privat. Vi får också tips på hur vi kan njuta av trädgårdens skafferi och hur man kan ha roligt i trädgården. Eva Robild är känd som trädgårdsskribent, men skriver också om stresshantering. I sin trädgård får hon odlingserfarenheter, men ännu viktigare är den som en plats för vila och återhämtning. Detta är hennes åttonde bok. Annika Christensen sadlade om till fotograf när en sjukdom gjorde det omöjligt att fortsätta det gamla arbetet. Trädgården var avgörande för att hon skulle återfå hälsan, och är fortfarande den plats där hon bäst varvar ner och hämtar kraft mellan fotouppdragen för tidningar. En lisa för själen är hennes andra bok.
  125,00 kr
 35. Enneagrammet : 9 förhållningssätt till livet
  Enneagrammet : 9 förhållningssätt till livet
  Beskrivning
  Vem är jag? Varför beter jag mig som jag gör? Hur kommer det sig att jag hamnar i samma återvändsgränder igen och igen och vad kan jag göra åt det? Och hur kan jag förstå mig på dem som inte är som jag?!

  Enneagrammet är din personliga kompass till en mer harmonisk, trygg, modig, kraftfull, fri version av dig. Modellen bygger på nio olika grundstrategier, var och en med sina egna rädslor och drivkrafter. Teorin med i grunden antika rötter och har genom de senaste decennierna och i allt större delar av världen kommit att bli en av de mest populära modellerna för personlig utveckling.

  Med Enneagrammet 9 förhållningssätt till livet tar par-och relationsterapeuten Laila Dahl dig med på en upptäcksresa genom de olika enneagramstrategierna. Laila går bredvid dig hela vägen och tipsar utifrån sin yrkeserfarenhet om olika verktyg som kan gynna just din personliga utveckling längs din unika väg. Fullspäckad med spännande, meningsfull (bitvis komisk) information samt fotograf Per Dahls (författarens bror) vackra bilder, blir denna insiktsfulla pärla lätt den booktable-bok du och dina vänner inte vill vara utan.

  Laila Dahl är par-och relationsterapeut, författare, föreläsare och enneagramcoach, och driver Terapistudion i Huddinge sedan 2004. Hon har tidigare gett ut 3 böcker, Vad heter din längtan (Cordia 2005), Att gå sönder och bli hel igen finns det läkning efter otrohet? (Libris 2015) och Dina känslor är inte i vägen (Libris, 2020).

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 36. Everyday Flowers : blomsterprakt av köpt och plockat
  Everyday Flowers : blomsterprakt av köpt och plockat
  Beskrivning
  I Everyday Flowers får du blomsterkreatör Jenny Strandhs bästa tips på hur du gör såväl imponerande buketter som enkla dekorationer med lätta knep och små medel. Genom att välja prisvärda säsongsblommor från butik och blanda dem med blommor och grönt från trädgården, får du ett fantastiskt material att skapa med. Sedan är det bara att välja och vraka bland bokens alla inspirerande projekt.

  100,00 kr
 37. Fixa fint för trädgården
  Fixa fint för trädgården
  Beskrivning
  Med denna idébok för trädgården kan du förvandla populära material eller sådant du har liggande hemma till en mängd användbara projekt. Bygg insektshotell, snickra bord och bänkar, gjut fågelbad, hitta inspiration till hur du dekorerar såväl en asiatisk, modern trädgård som en charmig, gammaldags täppa – den här boken är fylld av påhittiga tips för större och mindre uterum.

  Både novisen och den mer erfarna trädgårdsfixaren kan skapa sin drömträdgård med enkla medel. Vill du göra en stor förändring eller bara fixa lite extra fint i ett bortglömt hörn? Här finns något för alla! Snickra eller påta en stund i lugn och ro och passa sedan på att njuta av din personligt inredda trädgård.

  Anna Örnberg har tidigare skrivit en mängd omtyckta inrednings- och hobbyböcker, varav flera med trädgård som tema. De inspirerande bilderna är tagna av Tommy Durath och de lite större projekten har steg-för-steg-beskrivningar och instruktiva illustrationer.

  125,00 kr
 38. Fixa för trädgårn
  Fixa för trädgårn
  Beskrivning
  Anna Örnberg delar med sig av sina idéer för den som vill göra sin redan blommande trädgård ännu trevligare. Här finns tips och inspiration till snabba, enkla förbättringar. Men också mer ingående beskrivningar till den som vill ta sig an lite mer rejäla projekt - bygga, måla, fixa och göra om för att på så sätt inreda sitt gröna rum.
  85,00 kr
 39. Förälderns guide till Gud : kristen tro bland blöjbyten och tvätthögar
  Förälderns guide till Gud : kristen tro bland blöjbyten och tvätthögar
  Beskrivning
  Ljuset är dämpat. Jag ligger på en brits och min man sitter bredvid. I den klibbiga gelén drar sköterskan ultraljudsattrappen fram och tillbaka över magen. Så stannar hon till med handen och trycker lite extra. Hon skruvar upp ljudet så att vi skall få höra tiden stannar. Ett stilla dunkande ljud söker sig ut i rummet. Om inte väggarna hade stoppat det är jag säker på att det hade sökt sig ut i himlarymderna för att stilla viska till skaparen själv: Jag lever .

  Barn förändrar livet. Det kan vara både spännande och skrämmande. Men det kan också vara början på en ny syn på livets mening och en fördjupad andlighet.

  Med berättelser ur vardagslivet undersöker författaren hur man som småbarnsförälder kan förstå kristen tro. Vad är egentligen bordsbön, helig Ande, nåd, nattvard, förlåtelse, tvivel, uppståndelse, helighet, döden, domen och frälsningen? Hur kan man förstå andra trosinriktningar? Och kan man verkligen gå på vatten?

  Kapitlen är korta och lämpar sig väl för läsning bland blöjbyten och tvätthögar.

  Anna Runesson är förälder till tre barn tillsammans med Anders. Hon är prästvigd för Svenska kyrkan och arbetar som direktor vid Pilgrimscentrum i Oslo.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 40. Gabriellas trädgård : stora möjligheter med små medel
  Gabriellas trädgård : stora möjligheter med små medel
  Beskrivning

  Om en liten trädgård på Österlen som med enkla medel förvandlades från vindpinad åker till prunkande paradis. Med fantasi, uppfinningsrikedom och en stor dos flower-power växte trädgården fram. Utan att det kostade en förmögenhet.

  När Gabriella och hennes familj letade hus med trädgård på Österlen valde de till slut ett litet hus med lite åkermark runt om ute på den blåsiga slätten. Inte ett drömläge precis. Men trädgårdsdrömmar är starka saker!

  Här varvas matnyttig information om hur man letar reda på billigt byggmaterial och växter med stor överlevnadsförmåga, hur man kan skapa vindskydd med hjälp av listiga lösningar med buskar och ordnar dofthörnor med rosor och jasmin. Växthuset var hett eftertraktat och byggdes till slut av gamla fönster. Nya experiment skapade nya idéer och trädgården blev full av roliga och praktiska lösningar - som till exempel ett badkar nedgrävt i bersån i lagom vild blandning.

  135,00 kr
 41. Glädjehuset : Odling och fest i växthuset
  Glädjehuset : Odling och fest i växthuset
  Beskrivning

  Om att skaffa växthus och hur man ordnar bästa miljön för frösådder och sticklingar. Växthuset ger också ett bra övervintringsklimat för ömtåliga och exotiska växter.

  Men växthuset kan och bör också användas som läshörna och till kalas, en mycket viktig sida av livet med växthus menar författaren.

  I kallväxthuset finns god miljö för frösådder, sticklingar och annat ömtåligt på vårvintern. Redan i februari börjar lökarna blomma därinne och där trivs också medelhavsväxterna och andra som inte överlever vår svenska vinter utomhus. Kamelian är t ex riktigt lättodlad i ett växthus som kan värmas så att temperaturen aldrig sjunker under 5 plusgrader.

  Även människan mår gott i växthuset, inte bara när man pysslar om sina växter. Under sommaren - när allt utom tomater och chili placerats ut i trädgården är det t ex härligt att sitta där i en skön stol och läsa med någon doftande planta i närheten. Men i januari börjar frösådden, och då blir det trångt!

  Författaren varvar personliga odlingserfarenheter med tips om hur man utnyttjar sitt växthus på bästa sätt och hur man löser problem som kan dyka upp. Växthuset visar sig vara en mycket trevlig festlokal också. Den första kräftskivan i växthuset blir absolut inte den sista!

  Boken är lika intressant för alla som planerar att skaffa nytt växthus som för dem som redan har ett.

  100,00 kr
 42. Gröna balkonger
  Gröna balkonger
  Beskrivning

  Ge din balkong och dig själv ett nytt, grönt liv! Man behöver absolut inte begränsa sig till en balkonglåda, även om utrymmet är litet. Klängväxter gör underverk t ex. Här finns växtförslag både för den heta balkongen i söderläge och för den skuggiga där man ska odla växter som inte vill ha sol hela dagen. Med planering och omtanke får man ett mycket användbart rum.

  Balkongen är ett lagom stort utrymme för odlingsäventyr. Välj växterna efter antalet soltimmar på balkongen och utnyttja utrymmet. Även den minsta lilla balkong blir trivsam och vacker med klätterväxter och en väl utnyttjad balkonglåda.

  Här finns också tips om hur man planerar balkongen med lådor och krukor om de får plats, och utnyttjar väggar och räcken genom att klä in dem i klängväxter. Eller också bestämmer man sig för att skaffa ett dvärgträd som blommar på våren och sedan blir klätterställning för en slingerväxt under sommaren och hösten. Det finns många möjligheter.

  Boken ingår i Gröna serien.


  Kaijsa Eiworth är trädgårdsjournalist och har ägnat extra stort intresse åt balkongodling och är en nu ordförande i den balkongförening hon startade för några år sedan.
  100,00 kr
 43. Gröna rum
  Gröna rum
  Beskrivning
  .Om någon hade sagt till mig för 20 år sedan att jag skulle bli trädgårdsjournalist hade jag fnyst. Ljudligt. Trädgård var någonting att ägna sig åt efter pensionen. Sedan dess har jag blivit äldre och klokare. Dock ännu inte pensionär. Idag går trädgårdsintresset över alla generationer. Till redaktionen för Gröna Rum hör alla åldrar av sig. Tolvåringarna vill veta allt om hur man odlar kaktusar och köttätare, 25-åringarna vill få tips om vilka asiatiska grönsaker som är lättast att odla. 40-åringarna behöver tips om hur det lilla trädgårdsrummet ska planeras, och de över 60 är intresserade av allt!. Boken Gröna Rum är uppdelad efter årets månader, delvis med tips om det trädgårdsarbete som hör säsongen till. Gunnel Carlson skriver själv om sin egen trädgård och andras, om trädgårdsmästarnas kunskap, om trädgårdsturism och om växtjägare; äventyrare som i Linnés fotspår under stora strapatser gör insamlingsresor i avlägsna och otillgängliga trakter av vår jord. Här skriver också några av de trädgårdskunniga som brukar medverka i Gröna Rum: Åke Truedsson skriver om konsten att lyckas med sin odling, Marie Hansson berättar den svenska trädgårdens historia, Ulrika Wiss skriver om hur det är att odla i norr, Ole Andersson skriver om träd och parker och om vårt behov av dem, Jan Danielson skriver om hur trädgården blir en plats att vara i och njuta av, inte bara för oss människor och Camilla Anderson skriver om den lilla radhusträdgården. Allt inspirerande rikt illustrerat i färg!
  150,00 kr
 44. Grönsaksodling : för nybörjare
  Grönsaksodling : för nybörjare
  Beskrivning
  Grönsaksodling för nybörjare är Lena Israelssons älskade klassiker Grönsaksodling som fått nytt utseende och ny titel. Det handlar om att odla grönsaker: enkelt, ekologiskt och i liten skala. I behändiga pallkragar, högproduktiva odlingsbäddar och odlingsland eller i balja på balkongen.

  Fler och fler drömmer om att skörda frodiga sallatsblad och mjälla morötter i egen täppa. Här i Grönsaksodling för nybörjare får du hjälp och inspiration metodiskt och lustfyllt, från första spadtaget till skörden av läckra grönsaker av en av Sveriges mest uppskattade trädgårdsprofiler, författare till bland annat standardverket Handbok för köksträdgården och Gourmetträdgården. Vi är med andra ord i gott sällskap.

  Boken är lika enkel som odlingsmetoderna. Även om du aldrig hållit i en spade eller sått ett frö kommer du att vilja sätt i gång att odla

  125,00 kr
 45. Gunnels 100 gröna pärlor i trädgårdseuropa
  Gunnels 100 gröna pärlor i trädgårdseuropa
  Beskrivning
  Om det är någon som känner till Europas finaste och mest besöksvärda trädgårdar så är det Gunnel Carlson. Som mångårig programledare för Gröna Rum och populär ciceron på trädgårdsresor har hon förstås besökt dem alla! I Gunnels 100 gröna pärlor i Trädgårdseuropa har hon valt ut sina absoluta favoriter. Det är allt ifrån små personliga och anspråkslösa trädgårdsoaser, till storslagna anläggningar som tar andan ur sina besökare. Hon berättar om dem på sitt vanliga lediga sätt precis så som vi är vana att höra henne.

  Varje presentation avslutas med ett tips, till exempel hur man anlägger en egen timjangång eller insiderinformation om när och hur man bäst besöker en viss trädgård

  175,00 kr
 46. Hasses trädgård : det växer så det knakar
  Hasses trädgård : det växer så det knakar
  Beskrivning
  Äntligen är den här, odlingsboken baserad på SVT:s populära tv-serie med Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

  Boken är den ultimata odlingsboken och varje kapitel innehåller råd och förberedelser för den vuxne, och sagor, lekar, rebusar och annat skoj för barnen: allt med odlingsinriktning förstås. Boken är upplagd och skriven på ett sätt som skapar nyfikenhet och som vill inspirera till gemensam odlarglädje, och den passar såväl föräldrar, mor- och farföräldrar - eller varför inte dig som arbetar med barn.

  Det odlas gurkor i jutesäckar, ärtor i tofflor och torkas fröer med hårtork. Tipsen är anpassade för såväl trädgårdstäppan som balkongodling.

  20 olika grönsaker presenteras som till exempel rabarber, pumpa, physalis, polkabeta, squash och jordgubbar. Här lär man sig fröså, driva uppsticklingar, planering och plantering. Efter det återstår tålamod, vatten, solsken och kärlek sedan blir det skördefest!

  125,00 kr
 47. Herr Peters blomster
  Herr Peters blomster
  Beskrivning
  Konstfull lek med blommor till fest och vardag året runt.

  125,00 kr
 48. Hilding Fagerberg : förkunnare, äventyrare, humorist
  Hilding Fagerberg : förkunnare, äventyrare, humorist
  Beskrivning
  Hilding Fagerberg har ibland kallats "Sveriges roligaste predikant".Sina predikningar kryddade Hilding med rejäla doser humor, och även om en och annan kanske tyckte att den frispråkige predikanten "spelade över" lite ibland, så upplevde de flesta att det var en riktig fest att få vara med på Hildings möten.
  75,00 kr
 49. Historier om blommor : Myter, litteratur, trädgårdshistoria och odling
  Historier om blommor : Myter, litteratur, trädgårdshistoria och odling
  Beskrivning
  "Jag vill gå djupare in i min trädgård. Försvinna bland pärlhyacinterna i renässansens hemliga trädgårdar och förlora mig i sagor om osmanska rikets paradis, där narcisser och tulpaner blommar..." ... Så börjar Sannas blomsterbok, där hon berättar om blommornas fängslande kulturhistoria, om olika trädgårdsskribenters, vetenskapskvinnors och författares förhållande till blommorna, om skönlitterära och mytologiska figurer men också om sin egen trädgård. Vi får också handfasta odlingsråd om våra mest älskade trädgårdsblommor! Rikt illustrerad med bl a ett femtiotal vidunderligt vackra blomporträtt av Dick Clevestam.
  125,00 kr
 50. Idébok för din trädgård : portaler, murar, stenar och plattor, spaljéer, prydnader, växter mm
  Idébok för din trädgård : portaler, murar, stenar och plattor, spaljéer, prydnader, växter mm
  Beskrivning
  Tänk att kunna använda sin trädgård maximalt och inreda den som en del av hemmet! IDÉBOK FÖR DIN TRÄDGÅRD ger dig råd och tips på markbeläggningar, hur du bygger murar, grindar, staket och spaljéer, skapar sittplatser som ger skydd mot insyn och kalla vindar, bygger vattenarrangemang m.m.

  Trädgårdens entré: att göra den så inbjudande och mysig som möjlig
  Trädgårdens golv: gräsmattor, någon form av stenplattor, singelgrus, trallar.
  Trädgårdens "väggar": murar, staket, plank, häckar och spaljéer. Många gånger får man då fram växterna på ett annat sätt.
  Trädgårdens sittplatser: erbjuda sol och skugga, trivsamma blomster- och buskarrangemang, bänkar av trä eller sten.
  Trädgårdens vatten: vattenarrangemang i form av en liten skål eller en stor damm. Fontäner, arrangemang med japansk prägel.
  Trädgårdens färger och former: rabatter i många spännande färger och former, som öar, blommor i krukor som bildar rabatter.
  Trädgården skafferi: råd om odling av grönsaker, kryddor, bär och frukt,
  Trädgårdens prydnader: det är de små, små detaljerna som gör det - om hur du inreder med gamla eller nya prydnadssaker, statyer, piedestaler, djurfigurer.
  Trädgårdens tavlor: arrangera blommor i stenpartier.
  Till samtliga kapitel ges förslag om lämpliga växter och tips och annat man bör tänka på.

  Trädgårdsexperterna Britt-Louise och Göran Malm har gjort denna vackra inspirationsbok som hjälper dig att göra just din trädgår
  85,00 kr
 51. Idéer för en trivsam trädgård
  Idéer för en trivsam trädgård
  Beskrivning

  En ny härlig trädgårdsbok med fräscha idéer som ger inspiration till att förändra din trädgård!


  Bygg en damm, ordna med punktbelysningar, skapa mysiga sittplatser bland doftande blommor och gärna lite porlande vatten intill. Lägg vackra stenar och plattor på uteplatser och gångar. Ta tillvara naturstenar som ev redan finns i din trädgård och gör ett enkelt stenparti. Plantera blommor och växter som lockar till sig fåglar, humlor och bin. Låt dig inspireras av Japan eller Medelhavet och förnya med växter som passar de miljöerna. Massor av växtförslag och ca 150 inspirerande färgbilder.

  100,00 kr
 52. Inred din trädgård
  Inred din trädgård
  Beskrivning
  INRED DIN TRÄDGÅRD visar hur du gör dina gröna rum vackrare och intressantare genom att tillämpa grundläggande heminredningsprinciper på din utomhusmiljö.
  125,00 kr
 53. Inred med blommor
  Inred med blommor
  Beskrivning

  »...förmedlar en självsäker, bohemisk blomsterglädje som prunkar och doftar långt utanför pärmarna.«
  Petter Eklund, Residence  I sin nya bok berättar Tricia Guild om ett av de allra viktigaste elementen i inredning - blommor. Dessa levande inslag i hemmet har ett alldeles eget språk och egna karaktäristiska uttryck. I tio kapitel visar hon hur blommor kan förändra stämningen i ett rum, hur de kan komplettera möbler och tapeter och hur de kan skapa fokus och centrum i hemmet.


  Tricia Guild är världens kanske mest inflytelserika inredningsdesigner, och få har som hon påverkat västvärldens sätt att inreda. I sin tur har inget påverkat henne mer än naturen och då i synnerhet blommor. De har alltid varit en viktig del i hennes skapandeprocess och i den här boken har hon försökt fånga blommornas innersta väsen.


  Hela boken är en inspirerande hyllning till den kraft och skönhet som ryms i en blomma. Boken är mycket generöst illustrerad, med över 500 fotografier.  »Boken är en sann fröjd att bläddra i för den som älskar färg - och för den som älskar blommor.«
  Monica Leckne, Östgöta Correspondenten


  »Man känner sig nästan andäktig inför skönheten hos de rosor, pioner, kamelior som pryder sidorna.«
  Ingalill Mosander, Aftonbladet

  »...vackert, inspirerande och lärorikt...«
  Ingrid Norrman, Expressen

  »Strunta i traditionerna och släpp lös kreativiteten, uppmanar Guild i sin sanslöst vackra och inspirerande bok.«
  M Magasin

  »Bilderna är drömskt vackra och arrangemangen båda enkla och överdådiga...«
  Maria Arnedotter, Metro Living

  »Färgerna, formerna, smaken, ja, allt är tilltalande.«
  Eva Dahl, Karlstads-Tidningen

  »...förmedlar en självsäker, bohemisk blomsterglädje som prunkar och doftar långt utanför pärmarna.«
  Petter Eklund, Residence

  »...fylld av vackra ochinspirerande bilder.«
  Damernas Värld

  »...en bok att njuta av och hämta inspiration ur...«
  Marie Heidenfors, Hem Ljuva Hem


  150,00 kr
 54. Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag
  Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag
  Beskrivning
  Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag tar sig an en av livets viktigaste frågor: hur kan man egentligen komma nära, riktigt nära, både Gud och andra människor – och ändå vara sig själv?
  Vi skapades för nära relationer – inom familjen, men också bland våra vänner, på jobbet, i församlingen.

  John Ortbergs budskap är att vi har allt att vinna på att våga närhet. Och mycket att förlora på att leva distanserat. Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag visar hur vi kan ta oss över det kanske största hindret för närhet: att vi är så olika. Du är inte som Gud. Och inte som någon annan människa heller. Inte ens som din partner eller bästis.

  Men – förklarar John Ortberg, som växte upp i en svensk-amerikansk kultur där det var normalt att vara reserverad och förhålla sig avvaktande – nära relationer bygger inte på likhet. Nära relationer bygger på delade erfarenheter. Närhet uppstår när man bjuder in någon – eller blir inbjuden av någon – att dela en erfarenhet. Det kan vara en vacker solnedgång eller en måltid, ett givande samtal över en kopp kaffe, en promenad eller varför inte att skoja lite med varann! Det är samma sak med vår Gudsrelation. Ju mer vi delar livet med honom, desto intimare blir den. Gud är så angelägen att komma oss in på livet att han sände sin son till jorden – som människa. Guds son blev människa för att kunna dela dina och mina mänskliga erfarenheter!

  Tack vare Jesus vet vi hur en nära relation med Gud ser ut. Närhet – ja, John Ortberg vågar tala om intimitet – är inte en floskel eller from önskan. Vi kan leva nära både Gud och människor. Till vardags.

  150,00 kr
 55. Klätterväxter : Trädgård med färg
  Klätterväxter : Trädgård med färg
  Beskrivning
  Liva upp trädgårdens grönska med färggranna rosor, klätterväxter och perenner!
  Serien Trädgård med färg är en lättillgänglig guide med inspirerande bilder för dig som vill göra trädgården mer varierad och spännande. Här finns allt du behöver veta för att lyckas: utförliga artbeskrivningar, tips om fantasifulla växtarrangemang och handfasta odlings- och skötselråd.

  Böckerna är skrivna av den prisbelönte trädgårdsskribenten Richard Ross och landskapsarkitekten Timothy Leese. För fotot svarar de framstående trädgårdsfotograferna Jerry och Marcus Harpur.

  100,00 kr
 56. Klematis : över 100 utvalda sorter
  Klematis : över 100 utvalda sorter
  Beskrivning
  Det är lätt att förföras av klematis vackra, ofta exotiska blomsterprakt. Variationsrikedomen har väckt ett stort intresse bland trädgårdsodlarna de senaste decennierna. Dessutom är klematis för det mesta tacksamma att odla.Frilansjournalisten Andromeda Matz och Krister Cedergren, en av landets mest kunniga på området, presenterar över ett hundra sorter av klematis för svenskt klimat i text och bild. I boken finns både spännande klematishistorik och goda råd gällande såväl plantering och skötsel som vanliga sjukdomar.
  125,00 kr
 57. Koloniträdgården : odlarglädje, stugliv och praktiska tips
  Koloniträdgården : odlarglädje, stugliv och praktiska tips
  Beskrivning
  Sveriges koloniträdgårdar är ett levande kulturarv, till glädje inte bara för odlingsglada kolonister utan också för flanerande besökare som kan njuta av prakten och idogheten i städernas koloniområden. Här frodas allt från gammaldags torpväxter till helt nya sorters grönsaker från andra kulturer, och stugorna kan vara arkitektritade nyskapelser eller se ut precis som i början av 1900-talet.
  Kenneth Nilsson och Ingrid Nordwall berättar om kolonister i hela landet, från Piteå till Malmö. De ger också en inblick i koloniträdgårdsrörelsens historia och i livet som kolonist med allt vad det innebär av gemenskap och ansvar. Och de förmedlar mängder av praktiska odlingstips.
  Rikt illustrerad med fotografier, de flesta tagna av författarna själva.
  125,00 kr
 58. Kransar året runt
  Kransar året runt
  Beskrivning
  I denna bok finns kransar för alla tillfällen och ändamål. En välkomnande krans med rosor, frukter och nypon på dörren, en krans med vitlökar på bordet eller kanske en krans med prästkragar och blåklint att ha på huvudet. Skira kransar med bara några strån och robusta kransar med ett myller av dekoration. Författaren Catharina Lindeberg-Bernhardsson ger i boken förslag på 35 kransar. Till och med talgbollar och bondbönder blir till mästerverk i dessa kransar. I boekn finns tydliga beskrivningar av varje moment när man binder en krans liksom andra råd för ett strålande resultat.

  100,00 kr
 59. Kristna källsprång
  Kristna källsprång
  Beskrivning
  52 betraktelser
  75,00 kr
 60. Krukboken
  Krukboken
  Beskrivning
  "Krukan är fullständigt flexibel. Vi kan ta den i famnen och gå. Vi kan ge bortden, vi kan ta med den i flytten, vi kan ställa fram den i solen, vi kan ta in dennär det är risk för frost."Så säger Christel Kvant, älskad trädgårdsförfattare och journalist, som i sin nya bok delar med sig av sin kunskap och entusiasm för krukan i alla former.Krukboken förmedlar ett nytt sätt att se på krukodling, idag och långt tillbakai tiden, hemma utanför vårt eget hus och i fjärran länder. Författaren lär ocksåut konsten att skapa smakfulla arrangemang med blommor och vackra bladsamt hur krukodlingarna ska skötas. Hon ger förslag på vackra planteringarfrån vår till vinter och visar hur man kan plantera i annat än lera - korgar, burkar, rostfria ämbar etc.
  125,00 kr
 61. Krukor i trädgården
  Krukor i trädgården
  Beskrivning
  En krukträdgård kan se ut på en mängd olika sätt – vara enkel och gammaldags, fantasifull och överraskande, elegant och raffinerad.
  Här finns en mängd kreativa idéer om hur man skapar en vacker och lustfylld krukträdgård efter sin egen smak. Och krukor behöver inte alltid vara krukor det kan vara kärl i alla former, färger och storlekar, alltifrån klassiska urnor till zinkbaljor, trätunnor och en gammal känga. Med deras hjälp kan man åstadkomma iögonenfallande blickfång, blomstrande uteplatser och terrasser fyllda med färgglada amplar. Exempel på bra växter för krukor finns förstås också, liksom råd om hur man ska få krukodlade växter att trivas.
  De inspirerande fotografierna visar olika typer av design med form, färg och placering.
  100,00 kr
 62. Krukträdgården
  Krukträdgården
  Beskrivning
  Boken som lär dig skapa en unik trädgård med krukor och kärl.

  75,00 kr
 63. Krukväxter
  Krukväxter
  Beskrivning
  Krukväxter är våra vanligaste och kanske mest älskade heminredningsdetaljer. Inte att undra på: De både livar upp och skapar harmoni i de flesta innemiljöer.

  I krukväxter visar Malin Hidesäter och Anna Skoog att det är både enkelt och effektfullt att upphöja våra inneväxter till blickfång. Och det behövs inga spektakulära eller ovanliga prydnadsväxter. Nej, när bladverk och bloms- terprakt exponeras på nya, oväntade sätt ser vi plötsligt gamla trotjänare med helt nya ögon. Här presenteras våra vanligaste krukväxter primula, pelargon, begonia, saintpaulia och cyklamen och många, många fler från sin allra bästa sida.

  Botanisera bland bokens alla kreativa tips om hur du kan göra ditt hem lite mer personligt och annorlunda med hjälp av blommor. Blomhelgen framför andra, julen, med doftan- de hyacinter och ståtliga amaryllis får ett helt eget kapitel fyllt av förslag på både klassiska och nydanande blomster- dekorationer och -uppsättningar. Naturligtvis rymmer boken även mängder av goda råd om skötsel, vattning och placering.

  125,00 kr
 64. Krukväxter : ursprung, skötsel & förökning
  Krukväxter : ursprung, skötsel & förökning
  Beskrivning
  Vad vore hemmet utan krukväxter? De gör inte bara miljön vackrare skönheten bidrar också till vårt välbefinnande.

  Den här boken inleds med ett avsnitt med inredningsinspiration, jord, inomhusklimat med mera. Därefter presenteras omkring 200 arter med bild. För varje växt finns uppgifter om svenskt namn, vetenskapligt namn, ursprung, odling, vattning, vanliga problem med ohyra och eventuell giftighet. Tips om förökning finns också med.

  Katarina Stenman och Anders Wennström är biologer med sammanlagt över 40 års erfarenhet av botanik. Lucia Röed har arbetat som fotograf i över 15 år. Efter att ha verkat inom reklam, mode, tidningar och film har hon specialiserat sig på blommor.
  135,00 kr
 65. Kryddor och kryddväxter från hela världen
  Kryddor och kryddväxter från hela världen
  Beskrivning
  Det finns en enastående mångfald av kryddväxter Med större kunskap kan matlagningen och odlingen bli ännu mer spännande. Kryddor och kryddväxter från hela världen presenterar fler än 200 kryddor och kryddväxter: deras ursprung, historiska sammanhang, utseende, smak, doft, innehåll och användning. En lärorik resa i färg och smak!

  275,00 kr
 66. Längtans blommor : om gammaldags trädgårdsväxter
  Längtans blommor : om gammaldags trädgårdsväxter
  Beskrivning
  Stockros, akleja, jungfruros, luktviol, bondpion, poetnarciss... längtans blommor, fulla av doft, skönhet och poesi. Många av de gammaldags trädgårdsblommorna har odlats sedan urminnes tider och är omgärdade av myter och historier. Ingen kan som Karin Berglund beskriva en blomma, eller kanske en hel äng av blommor, så att man förnimmer färger och dofter. Hon delar inspirerande med sig av sina kunskaper om växterna och deras kulturhistoria.Längtans blommor har sedan den första utgivningen 1987 blivit en modern klassiker inom trädgårdslitteraturen. Så här skrev några recensenter:"En underbar, härligt positiv bok. Fylld av dofter och kunskap. Den tar tid att läsa. Inte för att den är svår eller tung men för att den är så bemängd med idéer att man genast rusar ut för att pröva dem."Tony Lewenhaupt, Sydsvenska Dagbladet"Som underrubriken 'gammaldags' antyder, ägnas en hel del utrymme åt blommornas kulturhistoria. Den meddelas inte bara pliktskyldigt, utan med förståelse för att kulturhistoria är en västentlig del av den estetiska upplevelsen." Alvar Ellegård, Veckans AffärerDenna, den fjärde upplagan av boken, nu i Prismas "färgpocket"-serie, är sånär som på format och band identisk med den nya, omarbetade upplaga med nya färgbilder och teckningar, som utkom 1996.
  75,00 kr
 67. Lilla trädgården
  Lilla trädgården
  Beskrivning
  En inspirerande trädgårdsbok för den som tycker om att odla i det lilla formatet!
  Den här boken passar alla som har ett litet utrymme att odla på, med tyngd på kolonilotter. I korta reportage ger odlare sina bästa tips på olika växter, fruktträd på små ytor (typ spaljéträd), grönsaker mm. Här går nytänkande och tradition hand i hand. Efter många trevliga promenader med kamera och block delar här journalisten Eva Braun och fotografen Michael Förster med sig av en mängd idéer från generösa kolonister. Uppslag som man även kan ta till sig om man har balkong eller radhus-, villa- eller sommarstugetomt.

  95,00 kr
 68. Livets små omvägar : 50 råd från en som har tagit dem
  Livets små omvägar : 50 råd från en som har tagit dem
  Beskrivning
  Livet tar sina små omvägar ibland -- men det behöver inte innebära att allt är kört. Regina Brett har varit nervös flicka som alltid började gråta i fel ögonblick, blyg tonåring som inte vågade flytta hemifrån, ensamstående mamma, kontorsbiträde, lite för rädd, lite för pank, mållös, assistent till en begravningsentreprenör, evig deltidsstudent, cancerpatient ... och de kringelikrokarna och några till gav henne inspirationen till en krönika som både redaktören och chefredaktören refuserade. För första gången i livet stod hon på sig. Hennes 50 inkännande, handfasta och humoristiska råd publicerades. Vid det här laget har de åkt flera varv runt jorden som e-postfenomen. I Livets små omvägar delar hon med sig av dem och berättar samtidigt om en massa vänner som inte gett upp och om sina steg fram till idag. I Pulitzerpriskategorin kolumnister 2009 var Regina Brett en av tre finalister. Hon nominerades för sina kolumner i The Plain Dealer i Cleveland, "fängslande kolumner som rör vid hjärtat, utmanar auktoriteter och ofta får saker att hända samtidigt som de ger läsarna fördjupad insikt i livets utmaningar".
  85,00 kr
 69. Lökar & knölar
  Lökar & knölar
  Beskrivning
  Vilket litet underverk den är, löken och knölen! Ur en liten, brun, torr och fnasig tingest kan de mest utsökta skapelser till blommor skjuta upp! Dessutom är knölar och lökar mycket lättodlade. De sätter färg på trädgården innan annat hunnit bli mycket mer än grönt. Lök- och knölväxterna pryder också trädgården under lång tid, från vårvinter till sen höst. 296 färgfoton, drygt 700 arter och sorter.
  135,00 kr
 70. Lyckas med din örtagård
  Lyckas med din örtagård
  Beskrivning

  Drömmer du också om att odla örter? Jörgen Schwartzkopf, fotograf och skribent med trädgård som specialitet och passion för örter berättar här det mesta du behöver veta för att skapa din egen örtagård, i stor eller liten skala. Kryddväxternas ursprunglighet och starka överlevnadspotential fascinerar Jörgen speciellt, men - "trots den praktiska nyttan med ett kryddland är det ändå den magiska känslan i de tidiga sommarmornarna som slår det mesta! När livsandarna väcks av att man på daggvåta fötter får strosa omkring i kryddgården och njuta av intensiva dofter, färger och smaker! Sådana gyllene stunder gör att man blir övertygad om att naturen ligger förankrad i våra nedärvda minnen och att vårt förhållande till växter säkert finns djupt rotade i våra gener."


  Ur innehållet: Fjärilsträdgården, Favoriter i örtagården, Recept.

  85,00 kr
 71. Lyckas med din sommarträdgård
  Lyckas med din sommarträdgård
  Beskrivning
  En idébok för varje trädgård! Få dina sommarblommor att prunka. Plantera i spannar, baljor, korgar och rabatter - sommarblommor kan odlas i nästan vad som helst. Odla grönsaker och kryddor. Våga variera! Prova nya växtsorter och kombinationer. Trädgårdsexperterna Britt-Louise och Göran Malm har här gjort en härlig idébok för alla trädgårdsälskare - fylld med goda råd, tips och fantastiska inspirerande färgbilder!
  95,00 kr
 72. Lyckas med dina krukväxter
  Lyckas med dina krukväxter
  Beskrivning
  I ''Lyckas med dina krukväxter'' ger Marguerite Walfridson sina bästa råd och tips så att våra krukväxter trivs. Konstnären, journalisten och författaren med växter som främsta motiv berättar här i text, bilder och teckningar om sin krukväxtkärlek. Om gamla trotjänare och korttidsglädje. Om de gröna växter som hon har ett speciellt gott öga till och den nya julblomman som kan glädja oss vintern igenom. Om trevliga doftande växter för fönsterbrädan och örter man kan försöka sig på i en välbelyst köksodling. Rakt igenom förmedlar boken den vardagslycka som Marguerite känner när hon på morgnarna tittar till sina krukväxter, pysslar om och tar del av deras hemliga liv. Krukväxterna är ju ''våra fångar'' - familjemedlemmar som kräver uppmärksamhet, behöver hjälp och stöd. Naturligtvis får vi också kloka råd om krukväxternas skötsel - viktigast av allt är att vattna när det behövs.
  75,00 kr
 73. Moderna buskrosor
  Moderna buskrosor
  Beskrivning
  Buskrosorna är trädgårdens stöttepelare med en enorm blomprakt och blomningstid ända in på sensommaren när de flesta andra rosor slutat blomma för säsongen. De är så praktfulla att man förlåter dem att doften ofta är ganska svag. Förutom de moderna buskrosorna presenteras här myskrosor, engelska rosor och vresrosor.

  De moderna buskrosorna odlades fram under 1920-talet därför att man ville ha rosor som blommade länge. Detta lyckades så bra att de blommar hela sommaren och långt in på hösten i alla möjliga färger. Någon intressant historisk bakgrund kan de inte ståta med och "renrasiga" är de absolut inte. Men de är mycket vackra och tacksamma att odla.

  Myskrosorna har gamla anor och finns dokumenterade redan på 1500-talet. De har under 1900-talet förädlats till modernare sorter med den gamla rosens växtsätt och charm.

  De s k engelska rosorna har tagits fram av Davis Austin i England, och kallas även Austinrosor. Under de senaste åren har många nya sorter tillkommit och en del av de äldre har försvunnit ur sortimentet. Dessa rosor har både den gammaldags rosens charm och doft och den moderna rosens stora blommor och blomvillighet. De flesta av dem är mycket vackra och de har blivit mycket populära.

  Vresrosorna kommer från Kina, där de odlades redan på 900-talet. Denna rosgrupp är mycket lättodlad och tålig. Därför är den också en av favoriterna i arbetet med att få fram nya rossorter. Härdig, blomvillig och frisk. En klar favorit för trädgården.

  Särskilt intressant för trädgårdsodlare och dem som planerar olika typer av planteringar.

  Boken ingår i Gröna serien.


  Lars-Åke Gustavsson är systematisk botanist och en av Nordens främsta rosexperter. Han är chef för den botaniska trädgården vid Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg och har bl a givit ut såväl tvåbandsverket Rosor för nordiska trädgårdar som Gröna serien-böckerna Gammaldags buskrosor, Klätterrosor och Vildrosor.
  100,00 kr
 74. Mycket mer än trädgård : inred och dekorera ditt gröna rum
  Mycket mer än trädgård : inred och dekorera ditt gröna rum
  Beskrivning

  Inred och dekorera ditt gröna rum!


  Här får du tips och inspiration på hur du kan göra din trädgård ännu trivsammare och till glädje året om!


  Bygg stora planteringslådor som insynsskydd eller rumsavdelare, lek med taggtråd- en riktig tuffing i kontrast till den skira grönskan. Gör vackra blomsterkäppar av blank aluminium och rostigt järn. Dekorera med glittrande små lampor bland höstens flammande färger. Bygg en stor bänk kring ett träd som står ute permanent- tänk så mysigt att duka upp fikakorgen där när vårens första solstrålar värmer och utemöbeln ännu inte är utplockad ...


  Anna Örnberg är textil formgivare och glaskonstnär. Hon arbetar som frilansande formgivare och skribent, och har genom åren skrivit en mängd böcker om heminredning, trädgård och hantverk.

  100,00 kr
 75. Naturligt vackert : kransar, pynt & dekorationer
  Naturligt vackert : kransar, pynt & dekorationer
  Beskrivning
  Varför lägga dyra pengar på köpt material när naturens egen skattkista rymmer allt du behöver? Ta med dig en korg på skogs- eller strandpromenaden och du kommer förutom härliga naturupplevelser även att få en mängd användbara fynd med dig hem.Varje årstid har sina egna prydnader, från vinterns minimalistiskt kala grenar och spännande frökapslar till sommarens frodiga och färgsprakande ängsblommor. I Naturligt vackert får du femtiotalet idéer till kransar, pynt och blomsterarrangemang, samlade under respektive årstid. Låt dig inspireras av mossa och bär, snäckor och kvistar, och skapa egna personliga dekorationer till hemmet.Författaren Kari Renberg blandar vardagliga material med mer otraditionella, och får oss att se på vår omgivning med nya ögon. Resultatet blir naturligt vackert!
  100,00 kr
 76. Odla din egen miniatyrträdgård : terrarier och andra små trädgårdar att lyckas med inomhus och utomh
  Odla din egen miniatyrträdgård : terrarier och andra små trädgårdar att lyckas med inomhus och utomh
  Beskrivning
  För en miniatyrträdgård är brist på utrymme inget problem vem behöver en stor trädgård när man kan skapa ett helt landskap i en enda kruka, eller ett ekosystem i ett glasterrarium? Faktum är att du inte behöver någon typ av utomhusmiljö alls!

  Odla din egen miniatyrträdgård visar hur du kan skapa pyttesmå trädgårdar med stor effekt.

  Bokens projekt är indelade i fem stilar. De grundläggande principerna förklaras, och praktiska råd och tips backas upp av enkel plantvetenskap. Du behöver inte mycket utrymme för att skapa underbara gröna odlingar.

  Dessa pyttesmå trädgårdar går fort att plantera och är en perfekt aktivitet för regniga dagar. Många har också fördelen att vara färdigvuxna meddetsamma, vilket gör dem till perfekta gåvor som inspirerar trädgårdsmästare i alla åldrar!

  125,00 kr
 77. Odla i krukor
  Odla i krukor
  Beskrivning

  Inspiration och handfast vägledning

  Att odla växter
  i kruka har de senaste åren blivit något av en trend. Det är förstås idealiskt i stadsmiljö, särskilt på balkonger, men det har blivit allt populärare även i vanliga trädgårdar. Krukodlade växter tillför något extra i form av utsökta blickfång och de kan lätt flyttas undan när skönheten falnar eller det är dags för vinterförvaring.

  I krukor kan allt från exotiska citrusträd och fikonbuskar till vanligare sommarväxter som fuchsior och praktsalvia odlas, icke att förglömma läckerheter som sparris och kronärtskocka. Själva krukorna kan också utnyttjas som ett vackert utropstecken i rabatten.

  Odla i krukor innehåller läckra designidéer, tips om val av växter och krukor och förstås många goda råd om det jordnära arbetet, eftersom krukodling kräver extra uppmärksamhet när det gäller vatten och näring. Boken är rikt illustrerad med fotografier.

  125,00 kr
 78. Om grönska : gröna växter för en vackrare trädgård
  Om grönska : gröna växter för en vackrare trädgård
  Beskrivning
  Grönt är skönt! Den gröna färgen har en välgörande och lugnande inverkan på oss människor. Genom att använda det gröna som stomme och sammanhållande länk i trädgården får man en rofylld grund. Visst är det lätt att förälska sig i vackra blommor när man väljer växter till trädgården, men blomningen är ofta försvinnande kort. Det gröna däremot, blad och stjälkar, finns kvar hela säsongen ja hela året om man planterar vintergrönt. Om grönska ger inspiration till att lyfta fram de gröna växterna i trädgården. Blad i spännande former och strukturer taggiga, släta, håriga eller skönt vågiga finns i hundratals gröna nyanser. Att kombinera olika växter som varierar i toner och strukturer är också ett enkelt sätt att uppnå en raffinerad effekt: En blågrön funkia med matta blad intill en purpurfärgad alunrot och som pricken över i en slingrande limegrön guldhumle. Författaren Gabriella Dahlman presenterar sina gröna älsklingsväxter. Läs om gräs, rasslande bambu och växter som trivs bäst i skuggan, om buxbom och andra formbara växter. Den som söker gröna växter till trädgårdens golv och tak får också tips och idéer, liksom den som vill odla grönsaker och kryddor som är både nyttiga och vackra. Att skapa en trädgård är som att skulptera, och varje växt är viktig i den stora helheten. Det påminner om att lägga ett levande pussel där grönskan utgör kantbitarna som samlar ihop och lugnar ner.

  125,00 kr
 79. Orkidé : Drömmen om evig skönhet
  Orkidé : Drömmen om evig skönhet
  Beskrivning
  Orkidéer finns i såväl öknen som regnskogen och de har i alla tider fascinerat människan. I denna enastående vackra och personliga guide, illustrerad med över 300 foton, berättar författarna orkidéernas historia från den första upptäckten till dagens massproduktion. Att lyckas med sina orkidéer handlar om att ge växten så likartade växtförhållanden som de ursprungligen har haft. Wilma och Brian Rittershausen berättar om hur man går till väga. 180 orkidéer beskrivs detaljerat i ord och bild och i ett separat kapitel ger de också råd om och vägledning till hur man själv kan odla orkidéer.

  Wilma och Brian Rittershausen är orkidéodlare i andra generationen i Devon, England och har skrivit flera böcker.

  150,00 kr
 80. Orkidé. Drömmen om evig skönhet
  Orkidé. Drömmen om evig skönhet
  Beskrivning
  Att lyckas med sina orkidéer handlar om att ge växten så likartade växtförhållanden som den urprungligen haft. Här berättas om hur man går till väga. 180 orkidéer beskrivs detaljerat i ord och bild, och ett kapitel ger också råd och vägledning till hur man själv kan odla. Nu i lågprisutgåva!

  150,00 kr
 81. Paradis
  Paradis
  Beskrivning
  Inspiration i text och bild från en trädgård till en annan.

  Trädgården är en underbar tummelplats för olika uttryck av kreativt skapande. Att blanda blommorna vackert och personligt i en rabatt, att plantera träd och buskar så att det gröna rummet verkligen blir ett rum, att forma vårens efterlängtade blomning redan om hösten det är vad Ulla Hasselmarks bok handlar om. Hon tar oss med på en resa genom årstidernas skiftningar, låter oss se hur idéerna förverkligas och ta del av det praktiska arbetet i trädgården, då hon också ger många goda odlarråd.
  Paradis är skriven utifrån Ulla Hasselmarks egna erfarenheter och viker stundtals av från den konventionella vägen. Men just lusten att pröva på något nytt gör trädgårdslivet rikare, och leklynne och grundkunskap passar bra ihop på vägen mot drömträdgården en trädgård som blir ett läkande rum för jäktade själar.
  Rikt illustrerad i färg med Ulla Hasselmarks egna fotografier.

  Efter många år i tidningsvärlden, bl a som chefredaktör för Allt om Trädgård, skriver och fotograferar Ulla Hasselmark nu i egen regi. Hennes bok Passion (1999) betraktas som en av de alla vackraste böckerna om odling i krukor.
  125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 154

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

              OBS! OBS!

 

8-31/7 Har vi sommartider i butiken:  Måndag-Fredag 12-17

Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå