View as Tabell Lista

17 artiklar

per sida
Fallande ordning
 1. Alla hjältar blir förlåtna
  Alla hjältar blir förlåtna
  Beskrivning
  "Kriget deklarerades kl 11.15 och vid lunchtid hade Mary North anmält sig som frivillig." Mary drömmer om att bli agent, men till sin stora besvikelse får hon istället i uppgift att undervisa barn som ingen vill ha. En av dessa är den mörkhyad pojken Zachary som evakuerades till landsbygden precis som alla andra skolbarn i London, men som skickats tillbaka eftersom ingen familj vill ta hand om honom. Zachary blir snabbt Marys favoritelev. Mary inleder en passionerad kärleksrelation med skolinspektören Tom. Hans bästa vän Alistair har tagit värvning och befinner sig mitt i krigets epicentrum. När Alistair kommer tillbaka och möter Mary dras de tre in i ett tragiskt kärleksdrama som, allt medan kriget eskalerar och bomberna faller över London, utmanar allt de har tagit för givet.

  Alla hjältar är förlåtna är ett starkt krigsdrama från Blitzens London om kärlek, förlust och stort mod. Det är en djupt mänsklig och gripande berättelse om hur kriget påverkar relationer, utmanar sociala normer och förändrar människor på djupet.

  Chris Cleave(1973) är bosatt i London. Han slog igenom internationellt med sin andra roman Little Bee (2012) om en nigeriansk flyktingflicka i Storbritannien. Boken blev en stor succé i Sverige och har sålt i över 85 000 exemplar. 2013 utkom Guld.

  75,00 kr
 2. Angelika
  Angelika
  Beskrivning
  Angelika är försvunnen. När systern Mikaela åker till England där Angelika bor har de sedan länge en komplicerad relation. Mikaela håller på att gå under av krav från föräldrar, familj och jobb. Rebellen Angelika däremot gifte sig till allas förvåning med den adlige Thomas. Angelika är en bok om systerskap, om att besluta vem man vill vara och att behöva ta konsekvenserna av det.
  75,00 kr
 3. Änglarnas svar
  Änglarnas svar
  Beskrivning

  Med sina kloka och insiktsfulla böcker, däribland Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen, har Stefan Einhorn vunnit en stor och hängiven läsekrets. Nu kommer han med en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan andra världskrigets Polen, Israel och Sverige.

  I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. Änglarnas svar är en stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.

  125,00 kr
 4. Central Park
  Central Park
  Beskrivning
  En tidig morgon i Central Park vaknar Alice och Gabriel på en bänk, fastlåsta i varandra med handbojor.

  De kan inte minnas att de någonsin har träffats. Och kvällen innan var Alice hemma i Paris med sina väninnor och Gabriel spelade piano på en jazzbar i Dublin.

  Hur hamnade de i den här situationen? Vems är blodet på Alices blus? Varför saknas det en patron i hennes tjänstevapen? Alice och Gabriel har inget annat val än att söka efter svaren tillsammans så att de kan återvända till sin vardag, men de är inte beredda på att sanningen kommer att vända upp och ner på deras liv.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 5. Elizabeth är försvunnen
  Elizabeth är försvunnen
  Beskrivning
  ”Elizabeth är försvunnen” står det på lappen skriven med 80-åriga Mauds egen handstil. Men hon kan för allt i världen inte komma ihåg vad hennes anteckning betyder. För på senare tid har Maud blivit glömsk. Hon köper burk efter burk med konserverade persikor fastän hon redan har köksskåpet fullt av dem, hon glömmer att dricka teet hon har kokat, och hon fyller sitt hus och sina fickor med komihåglappar. Ibland känner hon inte ens igen sin dotter Helen.

  Men trots sin förvirring är Maud helt säker på att någonting har hänt med väninnan, och hon är fast besluten att ta reda på vad. Kan jakten på Elizabeth hjälpa henne att finna sanningen bakom det mysterium som förföljt henne i hela livet: försvinnandet av Mauds storasyster, Sukey, strax efter andra världskrigets slut? Elizabeth är försvunnen är en underhållande och spännande debut om ett dubbelt mysterium och en hjärtskärande skildring av åldrande och minnets labyrintiska nedgång.

  "Omskakande, rörande och oerhört minnesvärd. Inte en konventionell deckare, utan en förtrollande bok som överskrider litterära genrer ... Ett litterärt mysterium som också är ett gripande porträtt av demens." - Sunday Times

  75,00 kr
 6. En av de tolv
  En av de tolv
  Beskrivning
  Agneta Sjödin är tillbaka med en ny roman. Denna gång om aposteln Jakob. Jakob är fiskare när han möter Jesus. Han och hans bror Johannes dras till den karismatiske mästaren och lämnar sina vanliga liv för att bli Jesu lärjungar. Den impulsive Johannes tvekar inte ens, men Jakob bär på en sorg och är till en början tveksam. Han har mist kvinnan han älskade och förlorat sin tro.
  125,00 kr
 7. En levande klanglåda
  En levande klanglåda
  Beskrivning
  I En levande klanglåda studerar Peter Hultsberg svensk skönlitteratur mot en fond av olika bibelreferenser. Författarens uppfattning säger att Bibelns personer och människor som lever idag har åtskilligt gemensamt. Bibelns berättelser och den litteratur som färgas av historierna i Bibelns böcker berör många. Bibeln har inspirerat människor att tjäna godheten, även om merparten av bibelberättelserna skildrar något annat. Guds väsen har ett oändligt antal sidor. Men detsamma gäller för människor, läser vi i kapitlet i vilket Torgny Lindgrens roman Bat Seba analyseras.Andra författare och deras litteratur som analyseras är P C Jersild, Sara Lidman, Torgny Lindgren, Sven Delblanc, Jonas Gardell, Astrid Lindgren m.fl.Peter Hultsberg har författat flera böcker i vitt skilda ämnen. År 2011 mottog han Wallquistpriset av Smålands Akademi för sin avhandling om den öländske poeten Lennart Sjögren.
  250,00 kr
 8. Katalysatorn
  Katalysatorn
  Beskrivning
  År 2044 när informationsteknologin och världens befolkningstillväxt håller på att skena utanför människans kontroll, råkar Liam Ågren ut för en fruktansvärd olycka i Alaska.
  Upphittandet av Liam leder fram till att denne sitter på en hel del information som kan ha långt mer förödande konsekvenser än vad någon kunnat tro var möjligt.
  Dessa spår härleder en undersökning som kommer att intressera CIA.
  100,00 kr
 9. Lewis resa : Roman
  Lewis resa : Roman
  Beskrivning
  Lewis resa är en roman om en svensk imperiebyggare och hans livsverk. Två stora folkrörelser präglade det svenska 1900-talet, arbetarrörelsen och den kristna väckelsen. Per Olov Enquist har skrivit om arbetarrörelsen i Musikanternas uttåg (1978); I Lewis resa är det väckelserörelsen som står i centrum, och särskilt dess ledare Lewi Pethrus, skaparen av den svenska pingströrelsen. P O Enquist- själv ett Guds barnbarn från Västerbotten ? skildrar Lewis väg från arbetarpojke med drömmar om att bli proletärförfattare, till maktmedveten andlig ledare. Romanens dramatiska kulmen är Lewis förhållande till skalden och förkunnaren Sven Lidman, länge hans främste bundsförvant, senare hans bittraste fiende.Bara två år efter sin stora succé med Livläkarens besök, som belönades med Augustpriset, återkommer nu Per Olov Enquist med en roman där han åter sätter ljuset på några av de största gestalterna i svensk historia.
  125,00 kr
 10. Noveller för Världens Barn 2009
  Noveller för Världens Barn 2009
  Beskrivning
  Noveller för Världens Barn 2009 är den sjätte i ordningen. Boken innehåller både svenska och internationella berättelser - från fem kontinenter!
  75,00 kr
 11. Om skönhet
  Om skönhet
  Beskrivning
  Vad är skönhet? Vad är konst? Vad är smak och mode?
  Följ med på en inspirerande och lärorik resa genom skönhetens historia! Umberto Eco guidar oss genom århundradena, från klassisk tid fram till våra dagar. Han visar genom många spännande exempel hur idealen för det vackra och det sköna har växlat genom tiderna. Han fördjupar sig i olika föreställningar om kärlek, om den oåtkomliga kvinnan och om fulheten och grymheten som alltid funnits i både konsten och litteraturen.

  Om skönhet är en bok som kan förändra vårt sätt att betrakta ett konstverk. Det är också en bok att njuta av för de många vackra bildernas skull.
  135,00 kr
 12. Resan som fortsatte
  Resan som fortsatte
  Beskrivning
  Är du trött på ett religiöst och innehållsfattigt liv? Längtar du efter att bli ledd av den Helige Ande i vardagen? Behöver din tro uppmuntras av vad Jesus gör i Sverige idag?

  Författaren, artisten och evangelisten Simon Ådahl är tillbaka med en tredje bok. I Resan som fortsatte vittnar han om hur han bröt med religion och valde en livs levande relation med den Helige Ande.

  Förutom stark undervisning i hur du kan bli ledd av Anden, innehåller Resan som fortsatte en stor mängd vittnesbörd om hur Anden verkar i vårt avlånga land. Boken är ett nytt dokument över Guds godhet, Jesus upprättande kraft och den Helige Andes profetiska vägledning.

  Boken kan ses som en fristående fortsättning på Simon Ådahls två tidigare böcker, Den oväntade resan och 2 grannar berättar.

  ”Många skulle nog kunna beteckna detta alster som en bok om det övernaturliga”, säger Simon om boken. ”Men jag själv kallar detta för det naturliga, eftersom kristen tro ska kännetecknas av en relation, i vandringen med en Gud som inte är begränsad till någonting.”

  Vi tror att du som läser denna bok kommer att bli både utmanad, uppmuntrad och uppbyggd.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 13. Skulden
  Skulden
  Beskrivning
  En man i toppen av näringslivet säger plötsligt upp sig. Ett tyskt gift par hittas mördat i vattnen kring den lilla norska byn Innvaer. Samma by som fem unga män blev avrättade i under Andra världskriget.
  Skulden är en roman som handlar om att göra upp med sitt liv och med sitt - och även andras - förflutna. Den handlar om att välja vad som är viktigt i livet och sedan leva efter det. Den handlar om att se bakom det onda som människan gör sig skyldig till. Men mest av allt handlar boken om att våga ta i sin skuld och sedan förlåta. Både sig själv och andra.
  Skulden är en viktig bok. Den visar på människans goda och onda sida. Och om man vågar se dessa så leder det alltid till befrielse. Även för de värsta tänkbara brott. Skulden är också ett viktigt inlägg idag när nynazistiska grupper återuppstår. En viktig fråga är om vi verkligen lär av historien. Svenskarnas historia. Kanske har vi också en skuld från Andra världskriget?
  125,00 kr
 14. Små solfåglar långt borta
  Små solfåglar långt borta
  Beskrivning
  När hela livet ändras..-Jag skummade igenom bokstäverna snabbt, tills de blev till fåglar på en himmelssida. Små solfåglar långt borta.Blessing och hennes storebror Ezekiel avgudar sin högröstade pappa, sin glamorösa mamma och njuter av ett bekvämt liv i Lagos. Men allt ändras när deras pappa lämnar dem för en annan kvinna. Blessings mamma blir av med jobbet och de måste flytta ifrån den luftkonditionerade lägenheten.De flyttar långt ut på landet till en liten by i Nigerdeltat, där Blessings mormor och morfar bor. Här är allt annorlunda, Ezekiel kan knappast äta någon mat eftersom han är allergisk, toalett och kylskåp finns inte alls, skolan blir ingen självklarhet och de byter religion. Från att ha varit kristna blir de nu muslimer.Blessing drömmer om att få lära upp sig till barnmorska medan Ezekiels dröm om att bli läkare blir allt svagare under inflytandet från traktens pojkmilis. Små solfåglar långt borta är en fantastisk, rolig, vacker och sorglig historia om en familj som trots uppbrott och förändringar får lära sig att älska varandra och hålla ihop.
  75,00 kr
 15. Till glädjen : från glädjerus till skadeglädje
  Till glädjen : från glädjerus till skadeglädje
  Beskrivning
  Olav Wiström skriver här om glädjens alla aspekter, den inre såväl som den yttre. Om den stilla glädjen som man kanske behåller för sig själv och om den utåtagerande glädjen på fotbollsmatchen. Om de slentrianmässiga uttrycken Det gläder mig att, Jag är så glad att se dig som kanske är sanna, kanske inte. Han skriver om glädjen i flow och den glädje som kan infinna sig oförhappandes, som vid åsynen av något vackert. Han gör också en djupdykning i klassiska författare och filosofers tolkning av glädjen. Vi möter de romerska författarna Plautus och Terentius, vi möter Pantalone, commedia dell'artes förste gubbe, den grälsjuke, girige och samtidigt slösaktige venetianske köpmannen. Vi möter Rabelais och Seneca, Spinoza och Henrik Ibsen. Det är alltså ett brett tidsspann som Wiström har tagit sig an. Till och med Nietzsche hör hemma här. Boken avslutas med konstaterandet att glädjen aldrig är beständig och inte heller bör vara det, och med en dikt av den färöiske poeten Christian Matras: Bistra öar I dag är de bistra Färöarna Men de väcker en ton i mig lågt vibrerande dold under åren och full av dunkel glädje och författarens slutord: "Gränserna är utplånade. Glädjen i att vara ett med naturen är som att få kontakt med sina drömmar och på ett förtröstansfullt sätt möta den okände som ingen annan är än man själv. Olav Wiström är kritiker och litteraturvetare, bosatt i Stockholm. Sedan många år är han frilansskribent i en rad tidningar, tidskrifter och radio, bl.a. i Axess, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Borås Tidning och Nya Wermlandstidningen.
  150,00 kr
 16. Var snäll mot djuren
  Var snäll mot djuren
  Beskrivning
  En naken, poetisk och mörk roman om moderskap och skilsmässa. Författaren belönades med Bragepriset (Norges motsvarighet till Augustpriset) 2016. De är en liten familj på tre, men mamma och pappa klarar det inte längre och de måste dela den treåriga dottern mellan sig. Omgivningen, allt från väninnor till familjeterapeuter, kommer med hjälpande ord: bodelning, medling, anknytning, transitfas. Barn är starka, de klarar förändring. Karen lyssnar till de goda råden som den moderna kvinna hon är, samtidigt som hela hennes inre gör uppror. Nej, barnet är mitt. Det är jag som barnets mor och en mor ska vara med sitt barn. En rå och upprivande roman om att befinna sig i ruinerna av ett äktenskap och som ställer frågan om rollen som mamma är knuten till att leva i en kärnfamilj. Vem är Karen de veckor dottern är hos sin pappa?
  75,00 kr
View as Tabell Lista

17 artiklar

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

              OBS! OBS!

 

8-31/7 Har vi sommartider i butiken:  Måndag-Fredag 12-17

Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå