View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 275

Page
per sida
Fallande ordning
  1. 100 % choklad
    100 % choklad
    Beskrivning

    Oemotståndliga recept för alla chokladälskare!


    Bjud på en lyxig chokladpannacotta med hallongrädde eller vit chokladmousse med limemarinerad mango till dessert, gör konfekt och chokladgodis, perfekt till jul förstås och när man vill ha något litet och läckert till kaffet! Kulor med nougatfyllning, knäckiga plattor, praliner med fyllning av mandelmassa och fikon, irish coffe-tryffel och chokladkola ...


    Givetvis finns här både mjuka kakor och småkakor, makalösa tårtor och de läckraste bakelser, drycker, chokladsåser och marmelad samt några spännande och annorlunda maträtter med choklad, som chilipanerad kycklingfilé.

    85,00 kr
  2. 1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
    1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
    Beskrivning
    Vem kan motstå en bricka fylld av vackert glaserade cupcakes eller nybakta, varma brownies? Vare sig du har tänkt baka något lite extra till barnkalaset eller sno ihop enkelt fikabröd till kaffet, så kommer du att hitta det perfekta receptet i den här kompletta receptsamlingen.

    Varje kapitel innehåller både gamla favoriter och mer nyskapande recept med förslag på hur du kan variera bakverk och ge dem en extra knorr. Med 1001 recept att välja mellan har du oändliga valmöjligheter.

    Bland recepten finns:
    Cupcakes och bullar
    Kex och kakor
    Brownies, blondies och bitar
    Muffins
    Bakverk, tarteletter och andra frestelser

    Allt från syltmunkar och chocolate chip cookies till chorizomuffins och cupcakes med choklad och zucchini - 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser har alla recept du kan tänkas behöva.

    135,00 kr
  3. 101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    Beskrivning
    101 smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliq´s favoriter, gröna smoothies, är nytt i denna uppdaterade utgåvan. Här lär du dig att enkelt göra supergoda smoothies och att det finns mycket att vinna på att tillaga allt från grunden i stället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett ekologiskt miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat.

    För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i fyra kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om gröna smoothies och smoothie bowls. Boken innehåller också en presentation av varje frukt och grönsak när på året de är som bäst, var i världen de odlas, när de skördas samt hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Dessutom finns kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att ha till hands samt tips om servering och garnering.

    150,00 kr
  4. 500 chokladfrestelser : den enda bok med chokladfrestelser du behöver
    500 chokladfrestelser : den enda bok med chokladfrestelser du behöver
    Beskrivning
    500 chokladfrestelser - den enda bok med choklad du behöver

    Den här boken är fullproppad med chokladfrestelser för alla tillfällen kakor till både vardag och fest, formkakor till eftermiddagskaffet samt imponerande bakverk och sofistikerade desserter.

    Inledningen lär ut grunderna i chokladhantering, den utrustning som behövs, olika ingredienser och fantastiska chokladdekorationer att pryda de färdiga läckerheterna med. Boken ger dig även ett avsnitt om chokladens spännande historia, hur man tillverkar choklad och olika chokladsorter.

    Receptsamlingen är en skatt för alla chokladälskare som vill kunna servera allt från frestande bakverk, småkakor och muffins till varma puddingar, krämiga glasser och luftiga mousser alla med choklad.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16 x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 juicer & smoothies
    500 smårätter
    500 muffins
    500 soppor
    500 pizzor & tunnbröd
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor och gratänger
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  5. 500 grytor & gratänger : den enda bok med grytor & gratänger du behöver
    500 grytor & gratänger : den enda bok med grytor & gratänger du behöver
    Beskrivning
    500 grytor och gratänger - Den enda bok med grytor och gratänger du behöver

    I den här receptsamlingen hittar du goda, nyttiga rättersom inte tar hela dagen att laga och du slipper dessutomdiska en massa kastruller. Grytor och gratänger ärkompletta måltider som är enkla att laga och lätt kanvarieras, frysas in och värmas upp igen.

    Den här boken tar hänsyn till nya miljö- ochhälsoaspekter och rätterna är både fräscha ochvälsmakande.

    Bland de 500 recepten hittar du alla dina favoriträtterhär finns allt från klassiker som potatisgratängoch gulasch till eleganta rätter som coq au vin ochbouillabaisse.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 juicer & smoothies
    500 smårätter
    500 muffins
    500 soppor
    500 pizzor & tunnbröd
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 chokladfrestelser
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  6. 500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    Beskrivning
    500 juicer & smoothies - den enda bok med juicer & smoothies du behöver

    Denna receptsamling är fullmatad med 500 underbart goda juicer och smoothies. Recepten består av både beprövade klassiker och nya varianter med kombinationer av både frukter och kryddor.

    Boken lär dig även allt du behöver veta om utrustning, tekniker och råvaror, samt ger dig tips på hur du bäst ska gå tillväga.

    Här hittar du allt, från härliga frukostsmoothies och energigivande juicer till hälsosamma detoxer, fettsnåla drycker, milkshakes och barnens favoriter. För festligare tillfällen finns även några "spritiga" blandningar.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 muffins
    500 smårätter
    500 pizzor & bröd
    500 soppor
    500 chokladfrestelser
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  7. 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    Beskrivning
    5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
    Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.

    Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500
    100,00 kr
  8. Afternoon tea
    Afternoon tea
    Beskrivning
    Följ med på en resa till Jane Austen-land och inspireras av det genuint engelska: Afternoon Tea med läckra snittar, kakor och bröd. Att unna sig Afternoon Tea är att ta en paus från hela den stressade samtiden. Varsågod och njut!
    Du får följa med musikjournalisten Jan Gradvall som berättar om hur sedvänjan med Afternoon Tea uppstod, om de perfekta kombinationerna te och böcker och hur te och engelsk popmusik hänger ihop. Här får du också lära dig hur du brygger ett gott te enligt konstens alla regler.Inget Afternoon Tea utan läckra tillbehör.

    Kokboksförfattaren Liselotte Forslin bjuder på sina bästa recept från Englandsbesöket, alltifrån de klassiska gurksnittarna och scones med clotted cream och marmelad till fruktkaka med Guinness och plommonpaj.

    260,00 kr
  9. Åkerbär
    Åkerbär
    220,00 kr
  10. Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Beskrivning
    Vad är det egentligen vi stoppar i oss?Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
    135,00 kr
  11. Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv
    Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv
    Beskrivning
    Halvfasta två dagar och ät som vanligt resten av veckan! Det låter nästan för bra för att vara sant men med den nya 5:2-metoden går du inte bara ner i vikt, du mår också bättre på såväl kort som lång sikt.I den här boken hittar du allt du behöver veta om 5:2-dieten: bakgrunden bakom metoden och dess positiva hälsoeffekter, 140 kaloriberäknade recept, veckoplaner, träning och svaren på de vanligaste frågorna om metoden.Med 5:2-dieten kan du äntligen kombinera en aktiv och social livsstil med en effektiv viktminskning.
    125,00 kr
  12. Annas kakbok
    Annas kakbok
    Beskrivning

    Tyckte ni om Annas Pajer och Annas Medelhavsmat kommer ni att älska Anna Bergenströms nya bok - ANNAS KAKBOK - en given succé! Här ger Anna Bergenström sina bästa recept på allt man kan önska sig:


    * ovanliga mjuka kakor som Limetårta och Robertos kaka, men också klassiker som Gammaldags sandkaka, få kakor är lika goda!
    * småkakor som Kattungor och Kanelhjärtan, Majorer och Chokladkolasnittar
    * bullar och skorpor av flera slag
    * julbak med pepparkakor, saftiga lussekatter och små saffransskorpor
    * 3 olika sorters småkakor av 1 deg


    De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  13. Annas pajer
    Annas pajer
    Beskrivning

    Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.


    Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  14. Annas svenska kök
    Annas svenska kök
    Beskrivning

    Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok.
    I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande – husmanskost i nya kläder – Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.
    Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.


    ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra – EN GIVEN SUCCÉ!

    75,00 kr
  15. Ännu mera vego
    Ännu mera vego
    Beskrivning
    Uppföljaren till 2014 års kokbokssuccé Mera vego är här! I Ännu mera vego finns över 70 familjeanpassade recept indelade i kapitel efter hur lång tid matlagningen får ta. Här finns allt från rätter som tar tjugo minuter att laga till helgmiddagar som kräver lite mer tid. Dessutom finns det recept för ett vegetariskt julbord, en bra vegobrunch, grillning och picknick

    175,00 kr
  16. Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Beskrivning
    I "Äntligen helg" radar Tom Sjöstedt upp femton fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Han är mästerkocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju hittar vi alltså en grym pizza, och som nummer femton lanserar han fredagschili till folket i stället för hors d'oeuvres. Tom är generös med tips och genvägar, och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och när han talar om mat, talar han direkt från hjärtat.Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept, varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning. Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: Strunta i disken och somna lycklig!
    125,00 kr
  17. Baka med årstiderna : klimatsmart och till många
    Baka med årstiderna : klimatsmart och till många
    Beskrivning
    Baka med årstiderna – klimatsmart och till många är en receptbok, full av klimatsmart inspiration från kök runtom i Sverige. Matproffs och hemmabakare bjuder på recept, idéer, variationer och tankehjälp, och floristen Thomas Malm visar årstidsdukningar. Har det blivit dags att låta kakor, bullar, pajer, tårtor, bröd och bordsutsmyckningar få en självklar plats i vårt miljöansvar? Välja det som växer i närheten och just nu? Prova att använda ingredienser på nya sätt, ta vara på mer, byta gamla och nya favoritrecept med varandra?

    Bland recepten: Öländsk kladdkaka * Filmjölkslimpor med morot * Dädesjö marknads förstaprispaj * Vinterkakan * Grönprickiga kex * Inga-Majs pumpakaka

    Baka med årstiderna – klimatsmart och till många ges ut i samarbete mellan Verbum AB och Svenska kyrkan i Västerås stift.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
    • Köp 50 för 71,25 kr/st
    • Köp 100 för 66,50 kr/st
  18. Balkan: mat, människor och minnen
    Balkan: mat, människor och minnen
    Beskrivning
    "Jag brukar säga att alla känner en jugge, och det stämmer verkligen. " När Jovan Radomir nu gör ett nytt besök i sitt älskade Balkan är det i form av Balkan - mat, människor och minnen, en hyllning till maten, kulturen, drycken och landskapet. Här bjuder Jovan på personliga betraktelser, av allt som gör regionen unik. Historier, besök och minnen blandas, allt med en klart lysande kärlek till en region som många har missat, eller bara missförstått. Här finns många recept på klassiska Jugoslaviska rätter, som ackompanjeras av lika många anekdoter som vacker fotografi. Att Balkanborna har ett speciellt förhållande till sitt kaffe, eller det något starkare rakia, får vi veta allt om. Liksom vad som kännetecknar en god rostiljada eller hur man använder kvitten på bästa sätt. Med Mitt Balkan tog TV-profilen Jovan Radomir ett kliv in i böckernas värld. Den vackra, passionerade beskrivningen av Balkan regionen där Jovan har sina rötter slog an en ton hos tusentals svenskar, många med bakgrund i forna Jugoslavien. Balkan - mat, människor och minnen är den perfekta presenten för den matintresserade, den Balkanintresserade eller den levnadsglada.
    275,00 kr
  19. Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Beskrivning
    Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med. Författaren Christian Havenith delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter om bl.a odling, plockning, tillredning och konservering av bär. Dessutom får vi veta en hel del om bärens historia och deras positiva hälsoeffekter.

    Boken beskriver i detalj över 30 olika välsmakande bär och bärliknande frukter och innehåller många odlingstips, till exempel om hur man skyddar bär mot fåglar och hur man vet när det är dags att skörda.

    Över 70 vackert illustrerade steg-för-steg-recept där bär spelar huvudrollen-allt från recept på hemgjord sylt och saft till kalkonrulader med vinbär, mojito med hallon och mynta eller fläderbärskaka - för att nämna några.

    195,00 kr
  20. Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Beskrivning
    Åh, det doftar nybakat!" Inget går upp mot en äkta svensk bulle -- och här finns de allihop: med kanel och med kardemumma, med äppelmos och med mandelmassa, arbetskrävande och snabba, gammaldags och glutenfria ... Bullbakare från hela Sverige skickade in sina favoritrecept till Kyrkkaffe -- bullar, böner och berättelser, och här finns de samlade tillsammans med några nya. Rita bakar vetebrödsrutor i långpanna, moster Mia fick sina syskonbarn att tjata tills pappa satte igång med att baka sockerbullar själv, Ulla bakar på känn i församlingshemsköket varje vecka och bagar-Bertil gläder utlandssvenskar med doft och värme. Inspiration för både vana och ovana bullälskare! I samma serie: Långpannans lov, Blixtkakor, Mat i långpanna Sagt om boken: "En ljuvlig liten bok för alla bullälskare. Anna Braw skriver trevligt, recepten är inspirerande och hela boken (...) doftar nybakat." Leva & bo, Expressen/Kvällsposten/GT "Doften är himmelsk och smaken gudomlig. Inte undra på när recepten kommer direkt från kyrkornas kaffebord." Aftonbladet Mat & Vin "Den som läser [Bästa bullarna] och inte blir sugen på bullar är inte född." Rolf Johnsson, Läns-Posten ... personliga kommentarer finns till alla recept, och det gör boken till något mer än enbart en receptsamling. Agnetha Brolin, Västmanlands Nyheter I den här lilla receptboken var det faktiskt en hel del recept som jag aldrig ens hört talas om. Trots min "kyrkkaffevana". Roger Arnfjell, Junia
    50,00 kr
  21. Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Beskrivning
    Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter. Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.

    175,00 kr
  22. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    150,00 kr
  23. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder. Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker. Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer. Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.

    De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:

    Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson

    225,00 kr
  24. Bonniers vegetariska kokbok
    Bonniers vegetariska kokbok
    Beskrivning
    Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

    Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept.

    225,00 kr
  25. Bröd : från bagels till tunnbröd
    Bröd : från bagels till tunnbröd
    Beskrivning
    Njut av eget nybakat bröd!Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare. Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
    100,00 kr
  26. Bröd med smak
    Bröd med smak
    Beskrivning
    Wokat, Plockmat, Nyttiga drinkar och Bröd ny serie!
    Det här är en ny serie små, moderna böcker med lockande formgivning och nya vackra bilder. Recepten är vara tidsenliga, enkla, med goda kryddor och inslag av spännande utländska kök. Samtliga recept kreerade och testade av ICA Provkök. Böckerna har runt 30 färgfoton och innehåller ca 35 recept.

    Bröd med smak bakas med örtkryddor, heta kryddor, vitlök, oliver, torkade tomater, kryddor, örter eller nötter. Här finns bland mycket annat ciabatta fylld med mozzarellaspett, baguette med tomatmousse, bagel med god röra, focaccia och läckra salamisnurror.
    75,00 kr
  27. Brownies
    Brownies
    Beskrivning
    Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och.

    Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.

    85,00 kr
  28. Bullfest
    Bullfest
    Beskrivning
    Finns det något härligare än att stiga in på ett bageri och känna doften av kanel och kardemumma?
    I Bullfest finner du roliga och lättsamma recept. Här ryms både traditionella bullar såsom kanelbullar, gosenbullar och wienerbröd och mer nyskapade varianter. Vad sägs till exempel om bullar med hallonbåtar, rödbönspasta eller lakrits? Här får du lära dig allt du behöver för att skapa de där magi
    210,00 kr
  29. Choklad
    Choklad
    Beskrivning
    Mjukt och krämigt eller mustigt och mörkt? Prisbelönta dessert- och konfektkonstnären Marie Skogström vet hur man trollar fram maximala smakupplevelser ur den mångsidiga kakaobönan! Här hittar du de bästa recepten på klassiska chokladnjutningar plus en hel del nytt.
    65,00 kr
  30. Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Beskrivning
    Att man blir glad och lycklig av choklad vet väl alla. Numera är det ju till och med bevisat. Forskarna har funnit att samma ämne (fenyletylamin) som utsöndras i vår hjärna när vi blir förälskade, också finns i choklad. Är det då så konstigt att vi hänger oss åt frosseri? Tänk att själv kunna tillverka denna njutning när lusten faller på! Doppade praliner gör du snabbt och enkelt, fyllda praliner är lite pyssligare men väl värda bestyren. En dessert eller drink med choklad är den perfekta avrundningen.

    Göran Söderin är konditor, chokladspecialist och tidigare ledare för det svenska konditorlandslaget, bronsmedaljör i mat-OS.
    85,00 kr
  31. Choklad : mer av det goda
    Choklad : mer av det goda
    Beskrivning
    Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad! presenterar han en mängd läckra recept på cho-kladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, komplettadesserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat. Boken är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
    125,00 kr
  32. Choklad för själen
    Choklad för själen
    Beskrivning
    Choklad för själen är en bok fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. De 45 recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket. ”Jag hoppas att du kommer att älska dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar lika mycket som jag gör”, skriver författaren Ulrica Grahl i sin välkomsttext.

    Ulrica Grahl har bakat i stort sett hela livet. ”Den stora passion som jag har för choklad, livet och att umgås med familj och vänner, är nästan obeskrivlig”, skriver hon. ”Att tillverka en underbart god tryffel eller en dessert medan man dansar runt i köket, ger mig livsenergi och inspiration.

    Många kan berätta att de njuter av choklad med alla sina sinnen. Känslan av förnöjsamhet över att ha tillverkat godsaken själv gör att den smakar extra gott. Den ser inte bara fin ut, den där lilla chokladskapelsen, utan den skapar faktiskt också lycka, i själens djup.

    Choklad för själen är en härlig bok med fantastiska bilder och inspirerande recept.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  33. Chokladbollar : nyttigt & gott
    Chokladbollar : nyttigt & gott
    Beskrivning
    Sugen på nåt gott? Nu på en gång? Då har du hittat rätt – här finns allt du behöver.

    I den här boken hittar du de mest fantastiska chokladbollarna, i massor av olika varianter. Det bästa är att de är både nyttiga och goda samtidigt. De är bakade helt utan gluten, helt utan mjölk och helt utan vitt socker. En del är jättelätta att baka och en del mer avancerade.

    Det finns bollar för bästa mellanmålet och bollar för den fina bjudningen.
    Ja, faktiskt också recept till en chokladbollslunch!

    230,00 kr
  34. Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Beskrivning

    Choklad är en oslagbar smaksättare och en njutning för alla som gillar sötsaker. För den passionerade chokladälskaren presenteras här 30 frestande recept på godis, kakor, muffins, tårtor, efterrätter och glass - varm choklad för kalla nätter och kylda chokladdrinkar för heta sommardagar.

    Linda Collister är en passionerad chokladälskare. Hon har skrivit ett antal kokböcker bland annat ytterligare en om choklad som heter Chocolate Baking och två kokböcker om bakning The Baking Book och The Bread Book - och alla tre blev internationella bestsellers .



    85,00 kr
  35. Chokladpassion
    Chokladpassion
    Beskrivning
    Nu i kartonnage!I Chokladpassion delar konditormästare Jan Hedh frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda. Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar.
    125,00 kr
  36. Citron
    Citron
    Beskrivning
    Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.

    I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.

    Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ

    165,00 kr
  37. Cookies for Rookies
    Cookies for Rookies
    Beskrivning
    Säg bara "jag har bakat till er idag", och jag kan lova att du får hurra-rop och stora leenden tillbaka. Det är något hemtrevligt och mysigt med hembakta kakor antingen du ger dem till någon annan, eller bakar dem till dig själv. Med den här boken som hjälp är det lätt att börja och du går från att vara en rookie till mästare på nolltid. Bakning ska vara lätt och roligt, och så klart ska man inte glömma en viktig sak – resultatet ska helst vara ätbart! Förhoppningsvis så gott att du får lust att baka om och om igen …
    75,00 kr
  38. Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Beskrivning
    Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
    150,00 kr
  39. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
    100,00 kr
  40. Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Beskrivning
    Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att göra avkall på verklig matglädje. Här finns ett stort utbud av läckra GI-recept - såväl klassiska favoriter som nya läckra smakkombinationer och recept med inspiration från världens alla hörn. Dessutom får du praktiska uppslag med GI-alternativ till bland annat socker, vetemjöl, godis, bröd, pasta, drycker och mellanmål.

    Den Nya GI-metoden är en komplett guide för dig som vill äta nyttigt, maximera din energi och gå ner i vikt. Boken sammanfattar det senaste kring forskningen och gör det ännu enklare för dig att lyckas, samtidigt som du njuter av mängder av fräscha recept och inspirerande matbilder.
    Ola Lauritzson utkom med sin första GI-bok redan 2004 och fick tidigt epitetet Sveriges GI-guru. Han har sedan dess arbetat med hälsofrågor, grundat GI Viktkoll och GI-boxen samt skrivit ett antal böcker om GI-metoden.

    Ulrika Davidsson är kostrådgivare och välkänd genom sina många tidigare böcker om hälsosam mat. Hon har lång erfarenhet av att föreläsa och inspirera människor att gå ner i vikt med hjälp av hennes kostplaner.
    289,99 kr
  41. Det goda gröna : mat från min trädgård
    Det goda gröna : mat från min trädgård
    Beskrivning
    Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

    I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

    Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

    175,00 kr
  42. Diabetes : du kan själv påverka
    Diabetes : du kan själv påverka
    Beskrivning
    Diabetes är en av vår tids stora folksjukdomar. Fler än 300 000 svenskar har fått diagnosen och man misstänker att minst lika många lever med sjukdomen utan att vet om det. Vem är det som drabbas, vem ligger i riskzonen och inte minst - vad kan man göra för att förebygga sjukdomen? Det finns flera typer av diabetes med mer eller mindre kända undergrupper. Typ 2-diabetes, s k åldersdiabetes, är en välfärdssjukdom som till stora delar går att påverka med en hälsosam livsstil där kosten har en central roll. Kostråden till diabetiker är idag starkt ifrågasatta och i takt med detta dyker nya dieter som GI, LCHF, medelhavskost och isodieten upp. Förvirringen är stor. I denna bok reds begreppen och kopplingen mellan kost och diabetes ut. Vilka är fördelarna - och nackdelarna med de olika dieterna? Här finns också förslag på kostprogram med frukost, lunch, middag och mellanmål för 2 veckor plus massor av praktiska tips i vardagen. Du får stöd och uppmuntran att hantera hinder, snedsteg och frestelser - allt för att du ska lyckas att ändra dina vanor och kunna bibehålla dem livet ut.Kristina Andersson är näringsfysiolog, diabetesföreläsare och författare.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  43. Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
    Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
    Beskrivning
    Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.Hur har det blivit så?Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
    250,00 kr
  44. Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
    Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
    Beskrivning
    Den prisbelönte konditorn Göran Söderin bjuder på praktfulla efterrätter som gör finalen till måltidens höjdpunkt.Här serveras såväl nyskapande moderniteter som uppdaterade versioner av gamla älskade klassiker. Vi kalasar på kallt, varmt, choklad, frukt, bär och karamell. Och vi gör det med elegans och stiliga presentationer.

    Göran Söderin är expert på vackra uppläggningar och delar med sig av sina bästa tips på hur du också kan göra succé hemma vid middagsbordet. Ta del av konditorns skickliga hantverk och lär dig skapa eleganta desserter laddade med finess och underbara smaker. Allt färgsatt av otroligt vackra bilder av den kända matfotografen Helén Pe.Nu kan du bli din egen konditor och stilla sötsuget som ett proffs.

    260,00 kr
  45. En godare jul med Carola : från advent till nyår
    En godare jul med Carola : från advent till nyår
    Beskrivning
    Carola ger oss i den här boken en godare jul, inte bara smakmässigt, utan även genom sina erfarenheter och inspirerande tankar om medmänsklighet och medkänsla. Hon vill uppmuntra oss att göra gott, inte bara under juletid, och hon lär oss konsten att finna harmoni och frid i en stressad tid. Tillsammans med matkreatören Malin Landqvist har hon skapat en bok med ett 60-tal recept som alla har koppling till hennes eget liv: rätter som Carolas matintresserade mamma lagade på jularna under hennes uppväxt, mat från de många fjälläventyren och släktingarna i Norrland, och en massa julgott som hon gjort tillsammans med grannarna i Stockholm. Här finns all den klassiska julmaten från Norden, men även mat från andra delar av världen, inspirerad av de flyktingar hon öppnat upp sitt hem för samt från dottern Zoes födelseland Sydafrika. Här finns också recept på adventstapas, pysselmat, julfrukost och en lyxig nyårsmeny. Vi får även följa med hem till Carola och ta del av hennes julförberedelser, och hennes värmande tankar om julen. Resultatet är en heltäckande, unik och alldeles ljuvlig julkokbok.
    300,00 kr
  46. En Salig blandning mat i alla former
    En Salig blandning mat i alla former
    Beskrivning
    Till förmån för bröd till bröder.

    100 recept och några personliga berättelser om minnen kring mat och matlagning.
    Form Mattias Liljedahl

    100,00 kr
  47. Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Beskrivning
    Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.

    I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln

    150,00 kr
  48. Ett gott liv : smart och enkel mat för seniorer
    Ett gott liv : smart och enkel mat för seniorer
    Beskrivning
    Lockas av de härliga matbilderna och av hur lätt det är att laga mat som är god och vacker, men som också ger kraft och energi att leva livet. Kokboken passar både nybörjare och lite mer vana matlagare och är en inspirationskälla framför allt för seniorer men även för anhöriga, volontärer och hemtjänstper­sonal. Recepten är anpassade för två portioner och lagas i stor utsträckning från grunden. Boken bjuder också på tips om vad man kan laga av det som blir över och förslag på alternativa tillbehör.

    När man blir äldre förändras både kropp och aptit. Många kan behöva äta fler mindre och energi- och proteinrika måltider. Recepten i boken är hälsosam­ma och anpassade för personer över 65 år - och är alla testade av en bred grupp.

    Recepten har skapats av Eleonor Schütt, Cecilia Sassa Corin och Margareta Frost-Johansson, matkonsulter på Hushållningssällskapet Västra, som tillsammans med matstylist Christina Asplund och fotograf Thomas Carlén tillagat och fotograferat alla maträtter.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  49. Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Beskrivning
    Min favoritkokbok just nu är Fester med rester. En strålande bok om hur man gör gott av gamla matrester.<(i> underbaraclaras.com "Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar?" Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare. Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sina bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande eller småskrynkliga eller lite torra råvaror som nya. Europa och resten av världen hjälper oss att ta vara på ännu mer och göra nya pyttipannor med exotiska namn, brödpuddingar som har gjort kungligheter lyckliga och en och annan Shepherd's pie (genombrittisk) och Sloppy Joe (superamerikansk). Resurskocken som har utplånat matsvinnet i en ICA-butik i Lund får besök. Hushållskonsulenten Stina Algotson slår ett slag för paté och minns de djupfrysta äggen på rulle. Ny Gemenskap i Stockholm tömmer ett kylskåp varje morgon. Och den fattige riddaren gör en världturné. Begreppet frysfest etableras. Allt i alfabetisk ordning! "I encyklopedisk ordning får man till exempel reda på vilka oanade möjligheter som finns i överbliven gröt, skrynkliga morötter och leopardfläckiga bananer... Mellan varven återfinns schyssta reportage."EcoNews
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  50. Fika i lä
    Fika i lä
    Beskrivning
    Fika är fantastiskt och något vi knappt kan leva utan!
    I boken Fika i lä får vi följa med ut i Göteborgs vackra skärgård. En hänförande vacker idyll med glittrande hav, blankslipade klipphällar och måsarnas skri. Vi åker ut till holmar och skär, sitter i trädgårdsbersån eller slår oss ner i gröngräset.

    Fika i lä bjuder på fika för alla sorters tillfällen och smaklökar! Här finns allt från festligt fika med lyxiga och vackra tårtor, till förmiddagsfika med härlig müsli, knaprigt knäckebröd, färskost och marmelad - allt hemlagat förstås. Du hittar också t ex bryggfika bestående av läckra mördegskakor med maräng och seglarbullar med hemgjord björnbärsdricka till.
    I boken mixas underbara och lättillgängliga recept med förstummande vackra bilder tagna i fantastisk skärgårdsmiljö. Givetvis med skärgårdsbor och den svalkande havsbrisen runtomkring. Fika i lä är helt enkelt perfekt för dig som inte kan leva utan fika. Och gärna sitter i lä en vacker sommardag

    150,00 kr
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  51. Fira med Maria Montazami
    Fira med Maria Montazami
    Beskrivning
    Vi firar allt som går att fira! Maria Montazami är proffs på att sätta guldkant på tillvaron! Att alltid hitta något värt att fira har blivit hennes livsfilosofi. Hemma hos familjen Montazami firas stort som smått, och i hennes nya bok öppnar hon på nytt generöst upp sitt vackra hem i soliga Kalifornien. Här dukas det upp till fest vid årets alla högtider, svenska såväl som amerikanska,
    250,00 kr
  52. Fiskkokboken
    Fiskkokboken
    Beskrivning
    Att fisk är både nyttigt och gott vet du säkert redan den innehåller nyttiga fetter, bland annat omega 3, och dessutom viktiga vitaminer och mineraler. Men visste du att fisk är så enkelt att laga och variera?

    Fiskkokboken är en riktigt rejäl grundkokbok. Den berättar om olika fiskar och skaldjur, hur de ser ut, när de är bäst att äta, hur de rensas, fileas och tillagas för bästa resultat. Många steg-för-steg-bilder visar metoderna och många fiskar visas i bild.

    Bokens recept är indelade efter fisktyper: laxfiskar, torskfiskar, plattfiskar, sillfiskar, sötvattensfiskar, exotiska fiskar och skaldjur. Här finns wokat, stekt, kokt, grillat och friterat. Fisk blir gott med örter, exotiska kryddor, spännande såser och salsor, i grytor i sällskap med grönsaker eller rotfrukter, eller flera tillsammans och med skaldjur. Kryddning och tillagning gör rätterna festliga eller snabblagade, nyskapande eller mer traditionella. Allt finns i denna bok.
    185,00 kr
  53. Fiskkokboken
    Fiskkokboken
    Beskrivning
    Ny reviderad klassiker! I Fiskkokboken finns både klassiker och nya spännande recept med alla tänkbara fisksorter och skaldjur. Tydliga bilder visar steg för steg de olika arbetsmomenten vid beredning och tillagning. För att bli en smakrik och spännande måltid avslutas varje recept med serveringsförslag, och det gäller såväl den snabba lunchen som den stora festen. Dessutom ett avsnitt om såser och röror som passar till! Ca 170 färgfoton, drygt 280 recept.
    125,00 kr
  54. Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Beskrivning
    I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset. En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
    150,00 kr
  55. Från Fjällröding till Åkerbär
    Från Fjällröding till Åkerbär
    Beskrivning
    Mat på resan i Norrbotten. Tips på matställen
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  56. Frukost : morgon, middag, kväll
    Frukost : morgon, middag, kväll
    Beskrivning
    "En kokbok för alla frukost- och brunchentusiaster som verkligen inspirerar... Helt enkelt en mångsidig bok där man kan plocka och sätta ihop en egen favoritmeny till morgon, middag eller kväll." Bibliotekstjänst, Moa Långbergs

    Frukost hela dagen!

    Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livs­njutare. Här hittar du aptitretande rätter som fun­gerar när som helst på dygnet!

    Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pann­kakor, toast - ofta med en inspirerande twist. Men här finns så mycket mer! Spännande och smakrika recept från olika delar av världen som ger dig nya möjligheter att starta dagen på.

    Prova Hembakta muffins med ägg Benedict eller Pumpabröd med pekannötter och chokladkross. Här finns rejäla engelska frukostar och mer exotiska, som Vietnamesisk frukostomelett på baguette, Marockanska ägg och Indiska glutenfria crêpes.

    125,00 kr
  57. Gå ner i vikt med LCHF
    Gå ner i vikt med LCHF
    Beskrivning
    Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.Under en tvåveckors rivstart maximeras din förbränning och du rasar snabbt i vikt - upp emot 4-5 kilo är inte ovanligt. Därefter följer du en fyraveckors menyplan med frukost, lunch och middag och får tips på hur du ska motionera, tänka och motivera dig själv. Prova också Ulrikas supernyttiga gröna drinkar som ger dig massor av vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter! Gröna bladgrönsaker är det nyttigaste som finns och innehåller fler näringsämnen än något annat livsmedel. Du får också veta mer om de nya rön som visar vilken mat som är hälsosammast för just din blodgrupp.
    225,00 kr
  58. GI gourmet : viktminskning för dig som älskar god mat
    GI gourmet : viktminskning för dig som älskar god mat
    Beskrivning
    Bli en GI-gourmet du också!Duka upp till fredagsmys, bjud kärestan på intim supé, festa loss med kompisarna, lyxa till det med långfrukost, ordna familjeträff med lunchpicnic, samla släkten till sommarbuffé det finns många tillfällen att njuta av festlig och GI-rätt mat!Med GI-metoden behöver du varken hoppa över måltider eller leva spartanskt för att gå ner i vikt. Vem har sagt att du måste äta pulver för att lyckas? Nej, tänk och gör tvärtom i stället. Om du nu har bestämt dig för att leva nyttigt och bli av med de där irriterande extrakilona så kan du lika gärna passa på att njuta under tiden. I GI Gourmet hjälper vi dig att tillaga goda, lyxiga och nyttiga middagar som passar i alla sammanhang. GI Gourmet betyder äkta matglädje för dig som vill äta hälsosamt och gå ner i vikt, men utan att göra avkall på livsnjutningen. I boken får du inspiration för alla möjliga festliga tillfällen, från den romantiska parmiddagen till den större middagsbjudningen, tjejkvällen eller studentskivan. Och all mat följer GI-metodens principer om att maximera fettförbränningen och hålla blodsockerkurvor och insulinproduktion i schack. Det är gott, njutbart och helt GI-rätt alltså. Aldrig har det varit roligare att följa GI-metoden.
    100,00 kr
  59. Go Golfilicious : om mat, mulligans och att inte vara riktigt klok
    Go Golfilicious : om mat, mulligans och att inte vara riktigt klok
    Beskrivning
    Allt hänger ihop: spelet, mötena och maten, samtalen, skratten och gråten. Go Golfilicious är en bok som i text och bild låter dig kliva in i golfens värld på bästa tänkbara sätt.

    Passionen till golfen är paketerad med lika delar fantastiska bilder och presentationer om 15 av Sveriges finaste golfanläggningar, samt härliga anekdoter från svenska golfproffs och andra golfälskande profiler som Annika Sörenstam, Robert Karlsson, Anna Nordqvist, Lasse Holm och Janne Schaffer.
    Därtill kan du med recept från några av Sveriges främsta golfkrögare provsmaka och upptäcka en del av de upplevelser som väntar på dessa golfanläggningar. Är du inte redan golfare så kommer du garanterat att vilja bli det.

    250,00 kr
  60. Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens värld
    Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens värld
    Beskrivning
    Boken för dig som älskar golf, god mat och livet!Vad är det med golf som väcker så mycket känslor, som gör det så fascinerande att timme efter timme gå och slå på en liten, vit boll? Som får vuxna män och kvinnor att gråta av förtvivlan och frusta av glädje, hormonstinna juniorer att drapera klubban runt ett träd för att i nästa stund slänga sig ner på marken och kyssa gräset, och som ger knattar det bredaste av leenden när de leker med puttern på green. Fråga vilken golfare som helst i världen och du får i stort sett samma svar: utmaningen.Golfilicious fångar allt det som gör vår passion till golfen så stor. Ta del av härliga minnen från några av Sveriges främsta golfproffs och läs anekdoter som andra kända profiler delat med sig av. Laga maträtterna som vårt lands allra duktigaste golfkrögare och kockar bjuder sina recept på och låt ögonen vila på fotografierna från ett urval av alla fantastiska svenska golfbanor.Några av Sveriges duktiga golfproffs som delat med sig av sköna golfminnen i boken: Fredrik Jacobson, Helen Alfredsson, Johan Edfors, Anders Forsbrand, Carin Koch, Robert Karlsson, Mats Lanner, PeterHedblom, Pelle Edberg, Richard S. Johnson, Daniel Chopra och Sophie Gustafson.Några av bokens gästskribenter som gett boken allt och lite till: Erik Hamrén, Olle Sarri, Patrik Isaksson, Steffo Törnquist, Hasse Brontén, Peder Lamm, Göran Zachrisson, Fanny Sunesson, Stefano Catenacci, Barbro Lill-Babs Svensson, Joe Labero, Niklas Strömstedt och Peppe Eng
    250,00 kr
    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
    • Köp 25 för 280,00 kr/st
  61. Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om Mat
    Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om Mat
    Beskrivning
    Maten man aldrig tröttnar på. Välkända matredaktören på Allt om Mat, Astrid Abrahamsson, har här samlat över 100 enkla recept på grön mat. Härlig mat till vardag och fest. Boken vänder sig till alla som vill laga och äta godare, nyttigare och grönare och inte minst till dem som redan valt en grön linje och längtar efter omväxling. En kokbok full av matglädje som visar på de oändliga möjligheterna att variera det gröna.
    100,00 kr
  62. Grilla med Salming
    Grilla med Salming
    Beskrivning
    Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffsBörje Salming är känd för att vara en riktig hårding. I själva verket är han en äkta mjukis. Han trivs som bäst när han får gå hemma i Vaxholm och skrota, vattna blommorna, skjutsa ungar och passa barnbarn. Och han är kung vid grillen.Vi får följa The King när han tacklar biffar, fixar firrar och grejar grönsaker. Han bjuder inte bara på sina favoritrecept och bästa grilltips utan berättar även om mat och minnen från tiden i Kiruna, på Kalfjället och i Kanada.Börje Salming är nämligen lika stolt över sitt samiska arv som sin status som hockeylegend. Här blandar han lika delar Norrland och Nordamerika och kryddar med en rejäl dos av sin oöverträffade fighting spirit.-En sak har jag lärt mig på rinken. Man måste våga för att vinna. Samma sak gäller vid grillen. Man måste våga. Ju mer man grillar desto mer vågar man.Resultatet blir hett som en perfekt glödbädd. "Grilla med Salming" sitter som ett slagskott i krysset. Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffs.
    215,00 kr
  63. Grillat : gott både ute och inne
    Grillat : gott både ute och inne
    Beskrivning
    En ny enkel och modern grillbok att använda när våren kommer. Trevliga recept, bland annat flera olika spännande spett, grillat kött eller fisk med goda såser, grillade grönsaker och grillade efterrätter, bland annat med frukt och getost. Nyttig tabell med grilltider för kött, fisk och grönt. 35 recept, 30 färgfoton. Utk. april.
    85,00 kr
  64. Grillsommar
    Grillsommar
    100,00 kr
  65. Höstmat
    Höstmat
    85,00 kr
  66. I det enkla bor det goda
    I det enkla bor det goda
    Beskrivning
    Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.

    I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.

    »De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.
    Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«

    175,00 kr
  67. Italienska för nybörjare
    Italienska för nybörjare
    Beskrivning
    I Italienska för nybörjare presenterar Marco Manieri de grundtekniker som gjort att det italienska köket älskas världen över. När du väl har lärt dig ett fåtal metoder och grundkoncept kan du enkelt laga klassiska rätter och komponera dina egna med genuint italienska smaker. Marco själv började entusiastiskt sin bana som passionerad matlagare med övertygelsen att ju fler kryddor desto godare mat
    225,00 kr
  68. Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Beskrivning
    Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.

    Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie.

    195,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 275

Page
per sida
Fallande ordning

Juli, Öppet Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå