View as Tabell Lista

55 artiklar

per sida
Fallande ordning
 1. 30 dagar med husförsamlingsrörelsen
  30 dagar med husförsamlingsrörelsen
  Beskrivning
  30 dagar är en andaktsbok utifrån några viktiga personer inom den kinesiska husförsamlingsrörelsen. Under 30 dagar får man följa händelser ur deras liv i korta berättelser som berör, ställer frågor och utmanar.

  Husförsamlingsrörelsen har blivit en missionsrörelse som sänt missionärer till mer än 20 länder i området mellan Kina och Jerusalem.

  30 dagar är en andaktsbok där kristna kineser delar med sig av sina erfarenheter. Författaren Eugene Bach gör en reflektion över varje berättelse och lägger till ett stycke ur Bibeln.

  Broder Yun, pastor Zhang Rongliang och ett 20-tal andra delar med sina av sina liv. Eugene Bach har tidigare skrivit böckerna Det blodröda korset, Gud är inte död - inte ens i Nordkorea och Kallelsen till Nordkorea

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 2. Agora . för ett folk på väg
  Agora . för ett folk på väg
  Beskrivning
  Agora – för ett folk på väg är ett nytt studiematerial om mission. En rikt illustrerad, inspirerande och djuplodande bok att läsa tillsammans i församlingen. I Agora ges möjlighet att fördjupa samtalet och engagemanget för mission. Hur ska kristen mission se ut i framtiden? Vad är en missionell gemenskap? Vilka är kyrkans utmaningar i en tid med stora folkomflyttningar, ökad urbanisering och mångkulturella städer – i Sverige såväl som i utlandet?
  Materialet visar på kreativa missionsstrategier och guidar genom samtidens många utmaningar. Vilken är den lokala församlingens roll i den
  235,00 kr
 3. Andra chansen
  Andra chansen
  Beskrivning
  En ung man vaknar ur medvetslöshet på ett sjukhus i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Han vet inte vem han är och inte vad som hänt honom. Han får veta att han varit med om en svår bilolycka och räddats till livet med minsta möjliga marginal.Men något undanhålls honom och när den hemska sanningen uppdagas inser han att det blir mycket svårt att komma tillbaka. Det är som om mörkret slukar honom igen. Andra chansen är en verklighetsbaserad berättelse om liv och död, hopp och förtvivlan och om att göra det som egentligen är omöjligt. Bokens huvudperson trotsar döden flera gånger och tycker sig ha fått en andra chans, som blir en andra chans för andra.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 4. Återblickar : trösta, lindra, bota : i missionens och missionssjukvårdens tjänst
  Återblickar : trösta, lindra, bota : i missionens och missionssjukvårdens tjänst
  Beskrivning
  I boken Återblickar av professor Lennart Karlsson får du veta mer om liv, kultur, språk och religion i Sydafrika.
  - Hur växte de olika folkslagen i Sydafrika fram?
  - Vilka olika kyrkor finns det och var kommer de ifrån?
  - Hur växte apartheid fram och hur motiverade makthavarna det systemet?
  - Vilket inflytande har det kristna missionsarbetet haft?
  - Hur har kampen mot hiv/aids gått?
  Lennarts hustru Linnéa berättar sedan om sitt liv som missionärsbarn, läkarfru och mamma.
  205,00 kr
 5. Berättelsen om en inte alltför självupptagen kyrka
  Berättelsen om en inte alltför självupptagen kyrka
  Beskrivning
  Mission är en del av kyrkans grundläggande uppdrag. Men hur kan mission tolkas i 2000-talets svenska sammanhang? Uppdrag: mission håller samman två synsätt. Som människor är vi sända till varandra, för att vara varandra till hjälp och stöd. Som kristna är vi också sända att berätta. Ord och handling hör ihop. Det konkreta fyller orden med mening, och orden hjälper oss att tolka det vi ser. Uppdrag: mission vill stimulera till reflektion och aktion. Mission är inget kvarglömt ord från förr. Uppdraget står kvar. Kanske är det idag vid matbordet som vår trovärdighet prövas? »Om inte vi berättar om tron – vem skall då göra det? Vi vill väl inte att det som gett våra liv sammanhang och innehåll skall förloras? Livet blir liv, när vi ser, hör och berättar.» Ur Anders Wejryds förord.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 6. Boken om Maj
  Boken om Maj
  Beskrivning

  En bok om Maj Nilsson, Indienmissionär och maka till pastor Sten Nilsson. Maj är en sann människovän och ingen kan undgå att märka hennes genuina intresse för de människor hon möter. Följ Maj genom barndomen i Vänersborg, bröllopet i Finland och de spännande åren i Indien.

  En familjebok, rikt illustrerad av Anders Palmgren

  50,00 kr
 7. Bortom bergen : med glädjebud till Oromofolket i Etiopien
  Bortom bergen : med glädjebud till Oromofolket i Etiopien
  Beskrivning
  Bortom bergen handlar om hur evangeliet nådde Bodji I provinsen Wollega I västra Etiopien. Gamachu Danu berättar om de fem expeditioner till Oromo, som med början 1877 sändes från Röda havets kust och Asmara under en tjugoårsperiod. Genombrottet kom när den femte expeditionen nådde Bodji 1898.

  Författaren låter oss följa det evangeliska arbete som då började, genom pionjärerna och deras efterföljare, vilket ledde till synod- och kyrkobildning. Gamachu Danu är präst i Mekane Yesu-kyrkan. Han fick sin utbildning i Wollega 1955–58 och har lång erfarenhet som präst och lärare i Västra Synoden. Eskil Forslund, tidigare missionär i Etiopien, har översatt, fördjupat och kompletterat boken.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 8. Den himmelske Mannen - Bielns mirakler i vår tid
  Den himmelske Mannen - Bielns mirakler i vår tid
  Beskrivning
  Berättelsen om Broder Yuns liv är som en fortsättning på Apostlagärningarna. Det är en dramatisk berättelse om hur Gud tog en ung, svältande, kinesisk pojke från en fattig by i Henan och använde honom för att predika evangeliet om Jesus Kristus. Han blev en av ledarna i den snabbt växande husförsamlingsrörelsen. Han fängslades och torterades för sin tros skull, men Gud befriade honom från fängelset på ett övernaturligt sätt. Till sist blev det för svårt för honom att stanna kvar i Kina, så i dag lever han i exil i Europa. Han har i stället fått välsigna kristenheten i väst och är en talesman för den kinesiska ?Tillbaka till Jerusalem?-rörelsen.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 9. Det är spännande att vara kristen
  Det är spännande att vara kristen
  Beskrivning
  Elsie Lundeborg från Västerbotten tar oss med på en livsresa inom mission och utvecklingsarbete till Etiopien, Tanzania, Sudan, Indien och Somalia. Genomgående i berättelsen är intressanta kulturmöten och en ärlig dialog med Gud.

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 10. Det blodröda Korset
  Det blodröda Korset
  Beskrivning
  I boken får vi följa framväxten av den underjordiska husförsamlingsrörelsen i Kina från det att Mao och kommunistpartiet tog makten fram till dagens gränsöverskridande rörelse som ivrigt missionerar i Asien och Mellanöstern. Information om de kristnas nätverk vävs samman med mycket spännande, personliga berättelser från ledare, som trots motstånd och förföljelse, får se växande grupper av hängivna lärjungar erövra världen för Jesus Kristus.
  150,00 kr
 11. En framtid och ett hopp : 50 år med PMU
  En framtid och ett hopp : 50 år med PMU
  Beskrivning
  PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete har varit delaktigt i utvecklingsprojekt världen över under 50 år, projekt som har påverkat livet för hundratusentals människor. Med över hundra foton från olika projekt världen över, samt intervjuer, notiser och artiklar, berättar denna jubileumsbok om PMU:s arbete och om de människor som ger och får en framtid och ett hopp.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
  • Köp 25 för 180,00 kr/st
 12. En Underbar utsikt
  En Underbar utsikt
  Beskrivning
  Ingenting i världen hade kunnat hålla mig kvar på bänken. Det var som om en osynlig kraft hade rest mig upp där jag satt, och jag räckte upp min hand! Orden fångar ögonblicket då BIRGIT HJORT upplevde att Gud kallade henne till missionär. Hon utbildade sig till sjuksköterska och 1946 reste hon till Etiopien tillsammans med sin nyblivne make Martin. Båda var unga, oerfarna och saknade formell missionärs -utbildning. Det blev två decennier av intensivt missionsarbete kantat med mycket glädje men också en del smärtsamma upplevelser. Birgit skriver livfullt och medryckande och har en god iakttagelse- och berättarförmåga.

  Perioden 1945–75 var en av de mest dynamiska rörande svenska insatser i Etiopien och detta gäller även Evangelisk Luthersk Mission som då hette Missionssällskapet Bibeltrogna Vänner. Ett 60-tal missionärer sändes ut under dessa år till Etiopien/Eritrea. De gjorde betydande insatser framför allt inom undervisning och hälsovård.

  Red. PER-MARTIN HJORT, en av Birgits söner, har haft tillgång till en omfattande brevsamling och många autentiska fotografier. Han har redigerat och fotosatt Birgits memoarer. Resultatet är ett stycke missionshistoria men i första hand en missionärs unika historia präglad av brokiga händelser och med en livsavgörande målsättning: att göra Jesus känd i världen.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 13. Från Väst i Backan till Öst i Afrika - en livsresa
  Från Väst i Backan till Öst i Afrika - en livsresa
  Beskrivning
  Anders Andersson, f d rektor på Hållands Folkhögskola i Jämtland berättar fängslande om sin uppväxt i norra Jämtland, om "sin" folkhögskola och om sina år som missionär i Etiopien.
  100,00 kr
 14. Gatuliv
  Gatuliv
  75,00 kr
 15. Ge oss nationerna
  Ge oss nationerna
  Beskrivning
  Praktisk undervisning med många spännande berättelser från erfarna missionärer. Gud har ett uppdrag och du är delaktig i det!

  Den här boken inbjuder dig att bli medryckt i Guds uppdrag i världen. Den visar också vad det innebär att vara en kristen med ett hjärta för mission och med en villighet att bege sig.

  Det finns ett stort behov av missionärer i världen och vi är alla kallade till att leva våra liv för mission – oavsett vem vi är, oavsett vad vi gör och varhelst vi beger oss. Om du längtar efter mission och undrar hur du kan ta nästa steg, då uppmuntrar denna bok dig och visar hur du kan göra det.

  Om författarna: Carl-Gustaf Severin har tillsammans med sin fru Monika varit en del av församlingen Livets Ord i Uppsala sedan 1989. Carl-Gustaf brinner för mission och har under 30 års tid rest i över 60 olika länder, predikat evangeliet och undervisat på bibelskolor, framför allt i forna Sovjetunionen. Carl-Gustaf är känd för sina uppmuntrande budskap, för att vara en härlig inspiratör och duktig på att mobilisera människor till mission. Han har tidigare skrivit böckerna Ryssland stal våra hjärtan och Det är aldrig fel att vara helnykter.

  Ville Männistö har varit aktiv inom mission sedan 2005. Med sin fru Johanna har de bott utomlands under flera års tid i Asien. Ville undervisar regelbundet i bibelskolor på våra missionsfält och han brinner för att se nästa generations missionärer utrustade. Han arbetar som missionskoordinator i församlingen Livets Ord i Uppsala och han är också ansvarig för Livets Ords internationella förlagsverksamhet

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 16. Här är jag, sänd mig
  Här är jag, sänd mig
  Beskrivning
  Micael Lundin fick sitt liv förvandlat på en missionsresa till Sovjet i början av 1980-talet. Han hörde ropet från sina kristna syskon bakom järnridån. Troende människor som längtade efter biblar, böcker och undervisning. Lundin gjorde sig tillgänglig. Han sa till Gud: ”Om ingen annan vill åka, så gör jag det!” Det blev starten på ett livslångt missionsäventyr. Lundin har smugglat biblar i Östeuropa, planterat församlingar och varit pastor i Tjeckoslovakien, arbetat med fadderverksamhet i Uganda och varit missionär i Indien. Följ med på hans äventyrliga livsresa och upplev dramatiken på KGB-förhör och hemliga gudstjänster. Förundras över Guds övernaturliga handlande när Albanien öppnade upp sig för evangeliet eller när en gammal indisk kvinna blev mirakulöst helad från cancer, blindhet och förlamning. I Här är jag, sänd mig delar Lundin med sig av lärdomar och erfarenheter, vunna under 40 års tid på missionsfältet. Som läsare rycks du med i passionen för de onådda, fylls av tacksamhet över alla mirakler och får se hur Gud kan göra stora saker genom vanliga människor.
  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 17. Herdepojken och bönhusflickan
  Herdepojken och bönhusflickan
  Beskrivning
  Mot stugväggen framträder den vita abessinska doftliljan. Livsberättelser viras om varandra: herdepojken på etiopiska landsbygden och bönhusflickan från norra Västerbotten.Herdepojken Taye läser så småningom till präst och bönhusflickan Ella blir folkskollärare, men hon lämnar snart det trygga livet för en missionärstjänst i Etiopien.
  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
  • Köp 25 för 212,00 kr/st
 18. I livets tjänst : om Diakonia 40 år
  I livets tjänst : om Diakonia 40 år
  Beskrivning
  Den ekumeniska biståndsorganisationen <i>Diakonia</i> firar 40 årsjubileum 2006. I denna bok skildrar redaktör Rachel Norborg-Jerkeby hur <i>Frikyrkan Hjälper</i> så småningom bytte namn till Diakonia och dess historia under fyra årtionden.
  125,00 kr
 19. Jag hamnade i Nordkorea
  Jag hamnade i Nordkorea
  Beskrivning
  Den här boken ser på Nordkorea på ett sätt som få böcker gör – genom trons ögon. Ville Männistö tar oss med på en resa, från hans böner för Nordkorea som tonåring till fullbordandet av drömmen.

  Inblicken i de situationer Ville möter är upplivande och ögonöppnande. Denna bok berättar om vanliga nordkoreaners vardagsliv, kamper och drömmar, och om den svenska Uppsalaförsamlingen Livets Ords projekt och engagemang i Nordkorea.

  Det här är en bok som kommer att uppmuntra dig när du får upp ögonen för vad Gud kan göra – till och med i ett stängt land. Låt oss bära med oss det i våra dagliga liv: att Gud kan öppna dörrar, också till hjärtan hos de människor som finns omkring oss.

  Ville Männistö är en av pastorerna och missionskoordinatorn på Livets Ord i Uppsala, Sverige. Han har varit aktivt engagerad i mission och bott utomlands i många år. Han undervisar regelbundet i bibelskolor över hela världen och är känd för sina upplyftande budskap fyllda med tro och hopp. Ville bor utanför Uppsala tillsammans med sin fru och deras barn. Han har skrivit ett flertal böcker som har översatts till tio olika språk, däribland missionsböckerna Jag vaknade upp i Afghanistan och Jag såg vägen till Irak.

  200,00 kr
 20. Jag vaknade upp i Afghanistan
  Jag vaknade upp i Afghanistan
  Beskrivning
  ”Här var jag och ledde lovsång på ett språk jag inte kunde tala. Tre spetälska kvinnor assisterade mig med sin sång och skakade skallror med händer utan fingrar. Vi satt på golvet i ett lerhus som hade blivit förstört av talibanerna och det var ett pågående krig i landet. Men vi var där tillsammans som bröder och systrar i Herren – och jag bara älskade det.

  Om Gud skulle kalla dig att flytta långt bort som missionär, vad skulle hindra dig från att svara ja på hans kallelse?
  Alla har vi rädslor, frågor och oro när det gäller mission, och denna bok kommer att beröra dessa saker, både från ett bibliskt och från ett praktiskt perspektiv.
  Boken låter oss följa med och ger oss en inblick i utmaningarna, svårigheterna och segrarna som Ville och Johanna Männistö upplevde under sin tid i Afghanistan.

  Det finns också några frågor och svar formulerade åt dig i slutet av varje kapitel. Tillsammans kan vi ta reda på vad Gud vill med ditt liv gällande mission!

  Om författaren:
  Ville Männistö har varit aktivt involverad i mission sedan år 2005. Tillsammans med sin fru Johanna har han bott i andra kulturer i många år, i Afghanistan och i Asien. Ville undervisar regelbundet i bibelskolor på vårt missionsfält och är passionerad över att se nästa generation missionärer sändas ut. Han jobbar som missionskoordinator på Livets Ord i Uppsala, Sverige och är även ansvarig för Livets Ords internationella förlagsverksamhet.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 21. Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
  Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
  Beskrivning
  Jesus väcker nyfikenhet också i vår tid. Här delar tre andliga ledare från Asien, Afrika och Latinamerika sina tankar om vem Jesus är och vad han åstadkommer. Deras reflektioner för samman Jesustron och kyrkans mission på ett spännande sätt.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 22. Jules Monchanin, Henri Le Saux, François Mahieu, Bede Griffiths
  Jules Monchanin, Henri Le Saux, François Mahieu, Bede Griffiths
  Beskrivning
  Den kristna missionens möte med Indien har alltid varit en utmaning. I Banbrytare III får vi följa en engelsk och tre franska katolska missionärer vid mitten av 1900-talet och deras försök att bygga upp ett kristet klosterväsende, grundat på indisk tradition. Mötet tvingade dem att pröva sin egen tro för att finna fäste i det som ligger bortom språkets och kulturens uttrycksform
  • Köp 3 för 198,00 kr/st
  • Köp 10 för 187,01 kr/st
 23. Kallad
  Kallad
  Beskrivning
  Berättelsen om Curt Johansson och Trosgnistans mission Det höll på att sluta riktigt illa då Curt Johansson som 15-åring rymde hemifrån och gav sig ut på sin första långresa med destination Främlingslegionen. Han ville lyfta, ville iväg. Med tiden skulle hans målsättning bli en annan och livet utveckla sig till en enda lång resa – utomlands och inombords. En resa ut på äventyr han aldrig kunnat drömma om. I ett ljussken framträdde Afrikas karta, han såg sig själv stå inför ett hav av svarta människor och predika. Den eld Gud tände i hans hjärta blev drivkraften mot visionens förverkligande. Visionen om Trosgnistans Mission. Vägen mot de fantastiska framgångarna har varit kantad av utmaningar, strapatser och svårigheter. Men har man väl börjat sin färd finns ingen återvändo. Inte för den som är kallad.
  100,00 kr
 24. Kallad och avsatt
  Kallad och avsatt
  Beskrivning
  Omvärdering av Lars Johan Österblom och missionen på estländska Ormsö (1873–1887)

  Den 11 mars 1887 beslutade de ryska myndigheterna i Reval (nuvarande Tallinn) att utvisa Lars Johan Österblom för all framtid.

  Österblom hade då bott och verkat på lilla Ormsö i drygt 13 år, utsänd av Evangeliska Fosterlandsstiftelsen i Stockholm för att undervisa och missionera i de svenska områdena i Estland. Lars Johan Österblom är ett tydligt exempel på hur svenska missionärer i utlandet kunde komma i kläm mellan de världsliga myndigheterna och kyrkan de arbetade för. Väl hemma i Sverige blev Österblom också avskedad från Evangeliska Fosterlandsstiftelsen för felaktig lära.

  Leif Carlsson skildrar, utifrån ett unikt brevmaterial, den färgstarke Lars Johan Österbloms tid i Estland. Han har beskrivits som en egoistisk kulturförstörare, men Carlsson visar helt andra sidor av hans verksamhet och tecknar ett rikt porträtt av livet i de svenskestniska byarna under 1800-talets andra hälft

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 25. Kallade till nationerna : svensk pingstmission
  Kallade till nationerna : svensk pingstmission
  Beskrivning
  Vilka var drivkrafterna till ett sa stort missionsengagemang i en tid av begra nsade resurser? A r det samma drivkrafter och fo rsta else som motiverar missionsuppdraget idag?

  I Kallade till nationerna tecknar olika skribenter en bild av hur svensk pingstmission va xt fram. Det a r en bera ttelse om ba de enskilda individers o verla telse och fo rsamlingarnas ha ngivenhet.

  Hur ser mission ut idag? Vilka val beho ver go ras? Vilka erfarenheter tar vi med oss fo r framtidens mission?

  Fo r a n a r missionsuppdraget inte slutfo rt. Idag mo ts vi av kallelsen att bli en del i det Gud go r i va rlden. Tillsammans med systerkyrkor vill vi mo tas i va rt ge- mensamma uppdrag att fo rkunna evangelium, bygga det goda samha llet och bidra till Gudsrikets utbredning.

  Vi är kallade till nationerna.

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 26. Kallelsen till Nordkorea
  Kallelsen till Nordkorea
  Beskrivning
  Hallå?? svarade Esther i telefonen en aning osäkert. Trots att hon kände igen numret kunde hon inte vara säker på vem som var i andra änden. Om polisen hade anhållit telefonens ägare kanske de hade börjat gå igenom kontakterna i telefonlistan. Att slumpvis ringa upp kontakter från mobiltelefoner, som konfiskerats från nordkoreanska flyktingar, är ett vanligt sätt för kinesisk polis att få fast dem som hjälper flyktingarna. ?Esther?, sa en desperat röst i andra änden av linjen. ?Du måste hjälpa mig, jag har blivit skjuten?. Sedan dog linjen. Hon visste att det var Peter som ringde, en nordkorean som hon undervisat i över två år. Hon hade gett honom en mobiltelefon för att han skulle kunna ta kontakt när han kom tillbaka in i Kina.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 27. Kärlek i våldets huvudstad
  Kärlek i våldets huvudstad
  Beskrivning
  I Honduras sker flest mord i världen, och huvudstaden Tegucigalpa är våldets centrum. Precis här har svenskan Miriam Mondragon beslutat sig för att leva sitt liv och göra skillnad.

  Hon har grundat en avdelning inom människorättsorganisationen ASJ som inriktar sig på att tillsammans med polisen utreda och gripa personer som förgriper sig på barn. Arbetet har varit otroligt framgångsrikt, men det är en farlig miljö att arbeta i och flera av Miriams medarbetare har kidnappats och mördats.

  Trots farorna har Miriam beslutat sig för att stanna. Hon lever med sin man Alexis, som själv är uppvuxen runt en av huvudstadens soptippar. Och han för sin egen kamp för att rädda de av sina syskon som fortfarande går att rädda. Miriam och Alexis har två söner.

  Författaren Berthil Åkerlund har skrivit ett tiotal böcker, bland annat Vattenkriget som handlar om brunnsborraren Leif Zetterlund som anklagas för mordförsök på en minister i Sudan.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 28. Lev livet större än en selfie
  Lev livet större än en selfie
  Beskrivning
  Vi lever i en självcentrerad kultur där vi jagar lycka genom likes och bekräftelse. I den här boken utmanar Albin Karlsson sina läsare att lyfta blicken och leva för ett högre syfte och leva för Gud och för sina medmänniskor.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 29. Må detta nå Monsieur Stjärne : krigstidskorrespondens mellan etiopiens kejsare Haile Sellassie I och
  Må detta nå Monsieur Stjärne : krigstidskorrespondens mellan etiopiens kejsare Haile Sellassie I och
  Beskrivning
  "Lejonet av Juda stam har segrat Kejsare Haile Sellassie I Av Gud utvald, konungarnas konung av Etiopien Må detta nå Monsieur Stjärne!" - Utdrag ur brev från kejsare Haile Sellassie till Per Stjärne Efter andra världskriget kon relationen mellan kejsare Haile Sellassie (1892-1975) och den svenske missionären Per Stjärne (1895-1984) att spela en central roll i utvecklingen av ett nära samarbete mellan Etiopien och Sverige. Detta är en skildring av den förtroendefulla vänskapen mellan kejsaren och den svenske missionären. Boken är ett värdefullt bidrag till vår kunskap om hur viktiga historiska skeenden bygger på ömsesidigt förtroende mellan nyckelpersoner. I brevväxlingen mellan kejsaren och Stjärne kastas nytt ljus över situationen för etiopiska flyktingar som befann sig bland annat i Jerusalem och Kenya under krigsåren. Kejsare Haile Sellassie var angelägen om att samarbeta med Sverige - ett litet, neutralt land utan kolonier. Hans erfarenheter av den svenska missionens insatser inom skolväsendet och sjukvården var positiva. När kejsaren, med brittisk hjälp, kunde återvända till Etiopien 1941 fick Per Stjärne en nyckelroll som kejsarens speciella sändebud.

  Boken bygger delvis på tidigare okända brev. - Viveca Halldin Norberg, fil. dr. Brevväxlingen mellan kejsaren och Stjärne har ställts till författarens förfogande av sönerna Torsten och Lennart Stjärne. Därtill kommer en inte tidigare uppmärksammad korrespondens mellan kejsarens sändebud Abbebe Retta och Nils Dahlberg, dåvarande missionsföreståndare inom EFS.

  265,00 kr
 30. Min mor var missionär
  Min mor var missionär
  Beskrivning
  Min mor var missionär - Elva missionärsbarn berättar om sin mor: Elsa Bengtsson / Ida Berglund / Elisabeth Bernander / Jenny Haglund / May Hannevik / Adina Nelson / Ingeborg Nordfeldt / Anna Ruthquist / Elsa Skallsjö och Ester Wikström

  Hofgren, Allan (Redigerad av)

  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
 31. Mission i omvandling : EFS arbete i Tanzania 1938-2015
  Mission i omvandling : EFS arbete i Tanzania 1938-2015
  Beskrivning
  EFS arbete i Tanzania har en dramatisk bakgrund. Vintern 1935–1936 utvisades alla EFS missionärer från Eritrea, Etiopien och Somalia i samband med den italienska erövringen av Etiopien. Därför sändes 1937 de erfarna missionärerna Martin Nordfeldt och Herbert Uhlin på en lång undersökningsresa för att söka ett nytt fält i Östra Afrika. I Tanganyika kunde ett arbete startas på två platser 1938, men redan tre år senare måste paret Nordfeldt överta ansvaret för Berlinmissionens stora arbete i söder.

  Efterkrigstiden innebar en omställning med fokus på ledarträning och en snabb utbyggnad av skolor och sjukvård. Från mitten av 1950-talet inleddes processen mor en självständig kyrka, vilket också blev en verklighet 1959. Missionärerna lämnade över alla ledarpositioner till inhemsk personal under 1960-talet och övergick till stödjande funktioner inom ekonomi, byggnationer, sjukvård och utbildning. Varje period har inneburit nya frågor och utmaningar för den lutherska kyrkan och stödjande missioner. Trots detta har kyrkan växt kraftigt under hela perioden och är idag (2017) med sina 6,5 miljoner medlemmar en av de största lutherska kyrkorna i världen. EFS missionärer kom till Tanzania vid ett avgörande skede och har fortsatt haft ett engagemang för den lutherska kyrkan under nästan 80 år. Denna studie har fokus på hur arbetet förändrats över tid och vad dessa förändringar inneburit för EFS mission och den inhemska lutherska kyrkan i södra Tanzania.

  Klas Lundström är lektor vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. Han arbetade under åren 1982–1993 inom det södra stiftet i Tanzanias lutherska kyrka (ELCT).

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 32. Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
  Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
  Beskrivning
  Mission i vår tid handlar om Svenska kyrkans identitet och självbild som ständigt utmanas av förändringar i omvärlden. Kyrkan måste våga släppa taget och ersätta kontroll med tillit. I boken ger Ann Aldén en bakgrund till begreppet mission och tankar om vad mission kan vara i dag
  175,00 kr
  • Köp 3 för 263,49 kr/st
 33. Mission som förvandlar världen : berättelsen om liv och tro
  Mission som förvandlar världen : berättelsen om liv och tro
  Beskrivning
  Equmeniakyrkans vision är att vara en kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. I boken möter vi och utmanas av unga och äldre, kvinnor och män, pastorer och lekmän, kyrkoledare och medlemmar i Equmeniakyrkans omfattande nätverk av kyrkor i hela världen. I boken hittar du många exempel på hur människor har tänt ett ljus i mörkret. Tänk på Equmeniakyrkans insamlingskampanj för internationellt arbete: TÄND ETT LJUS. Boken är subventionerad av Votum Förlag och Equmeniakyrkan för att sprida information om Equmeniakyrkans internationella arbete. Köp gärna ett flertal böcker och/eller stöd insamlingskampanjen för Equmeniakyrkans internationella arbete TÄND ETT LJUS. Pg 90-0328-6
  100,00 kr
 34. Missionärerna : en biografisk berättelse om Svenska Kyrkans Mission 1874.1974
  Missionärerna : en biografisk berättelse om Svenska Kyrkans Mission 1874.1974
  Beskrivning
  Svenska kyrkan sände under åren 1874–1974 sammanlagt 814 missionärer till Afrika och Asien. Missionärerna var präster och läkare, diakoner och sjuksköterskor, lärare och ekonomer, ingenjörer och kommunikatörer. Många blev kvar hela livet. De kom ur alla samhällsklasser och var för sin tid ofta välutbildade. Två av tre var kvinnor. Långt innan det fanns tjänster för kvinnor i Svenska kyrkan gjorde de betydande insatser i Sydafrika och Indien, i Zimbabwe, Kina och Tanzania.

  Missionärerna var en del av den globala missionsrörelse som följde i väckelserörelsernas spår och kulminerade runt första världskriget.

  Vad fick människor att ägna sitt liv åt kristen mission? Hur påverkades Svenska kyrkans självbild och teologi av missionen? Vad betydde den för statlig biståndspolitik? Hur förhöll sig missionärerna till kolonialism, rasism och kastsystem?

  Det är frågor som Jonas Jonson initierat behandlar när han sätter in Svenska kyrkans mission i dess historiska och teologiska sammanhang.

  • Köp 3 för 395,25 kr/st
 35. Missionsskolan Lidingö
  Missionsskolan Lidingö
  Beskrivning
  I boken om Missionsskolan på Lidingö berättas historien om skolan från byggåret 1908 till sista psalmen sjöngs sommaren 2014 och flyttlasset gick till Bromma. Utvecklingen från missionsskola till teologisk högskola speglas, liksom framväxten av en folkhögskola med utbildning av fritidsledare och diakoner. Här fanns kunskapstörst högt över vad man kunde förvänta sig under tidigt 1900-tal.
  285,00 kr
 36. Några till evangelister : om lidelse och längtan
  Några till evangelister : om lidelse och längtan
  Beskrivning
  Några till evangelister. Är inte alla kristnas uppdrag att berätta om tron? Jo, men evangelisterna är nog de som är särskilt kallade att aldrig ge sig själva eller någon annan ro, oavsett om vi tycker oss leva i väckelsetider eller inte. Det finns alltid en till som behöver höra att det inte är kört för den här gamla världen eller för en enda liten människa. I boken som Equmeniakyrkans evangelister och andra med insikt i evangelistarbetet skrivit riktas blicken både bakåt och framåt. I år är det 100 år sedan den förste evangelisten anställdes i Svenska Missionsförbundet. Det är svårt att inte beröras av lidelsen när man läser om dem som banade väg i början av förra seklet. Man kan känna stolthet över att det är fråga om ett så helt evangelium, där också sociala insatser är mycket väsentliga. Det handlar om upprättelse för hela människan, då som nu. Vi möter i boken krogevangelister, gatuevangelister och evangelister som arbetar i församlingar, i företagsvärlden och i den kriminella världen. Vår bön är att det vi tänkt, bett och skrivit i vår bok skall vara en tändande gnista. Uttrycket Några till evangelister betyder inte att kvoten är fylld. Långt där ifrån! Redaktionsgrupp: Liselotte J Andersson, Britta Hermansson, Carl-Olov Hultby och Torsten Åhman. Förutom redaktionsgruppen är boken skriven av bl a: Rune W Dahlén, Niclas Piensoho, Marcus Olson och Runar Eldebo.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 37. När Sovjets murar plötsligt föll : personliga berättelser från Livets Ords missionärer
  När Sovjets murar plötsligt föll : personliga berättelser från Livets Ords missionärer
  Beskrivning
  När Sovjets murar plötsligt föll öppnades en historisk väg för evangeliet!

  Sovjetunionens öppnande på slutet på 1980-talet och dess upplösning 1991 var en av den moderna historiens verkligt stora händelser. Också i missionshistoriskt hänseende var detta något oerhört betydelsefullt.

  När Sovjets murar plötligt föll låter oss färdas tillbaka till det tidiga nittiotalet och slå följe med några av de skandinaviska män och kvinnor som var villiga att gå in i den unika dörr som öppnades. Deras beslut kom att definiera dem som människor och fick betyda oerhört mycket för de människor de nådde med evangelium.
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 38. Nära himlen i det gröna helvetet
  Nära himlen i det gröna helvetet
  Beskrivning
  Ingegerd Rooth är läkare och medicine doktor. Nära himlen i det gröna helvetet är hennes starka, känslomässigt laddade berättelse om den okuvliga kärleken till medmänniskan och ett liv i tjänst för Gud. I Rufijiflodens delta i sydöstra Tanzania bedriver hon uppmärksammad malariaforskning och kämpar för utstötta och sjuka. Kulturen är starkt präglad av hedniska riter och kvinnoförtryck, men Ingegerds kärlek till ensamma mammor och övergivna barn flödar över. Nära himlen i det gröna helvetet är en kärleksförklaring till livet.
  100,00 kr
 39. Också mitt Afrika
  Också mitt Afrika
  Beskrivning
  Följ med på resan och upplev hur det kunde vara att vara en missionärsfamilj i Afrika på 1940-60 talet eller lär känna Mendi och hur ett missionsarbete börjar där.Lär känna etiopier som kommit att betyda mycket för sitt land och för oss.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 40. Pionjärmission : en bok om mission på Afrikas horn
  Pionjärmission : en bok om mission på Afrikas horn
  Beskrivning
  Den kände näringslivsprofilen, Per-Olof Eurell, har under flera år varit engagerad i ett evangelisations- och församlingsplanteringsprojekt på en av världens mörkaste platser. Med gripande människoöden och intressant forskning utmanar han nu Sveriges kristna att ta missionsbefallningen på allvar.
  65,00 kr
 41. Rebellkirurgen
  Rebellkirurgen
  Beskrivning
  När Rebellkirurgen visades på SVT juni 2017 skedde det som överläkarkollektivet försökt förhindra under fyra decennier. Nageln i ögat, den uppkäftige invandraren som vägrade rätta sig i ledet framställdes som det alla visste att han egentligen var: en virtuos med skalpellen som vände på himmel och jord för sina patienter. Låt den oavkortade historien ta dig från Palmetidens Sverige till Etiopiens landsbygd.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 42. Till alla folk : introduktion till mission
  Till alla folk : introduktion till mission
  Beskrivning
  Vad är mission och vad har det med mig att göra? Vad är mitt ansvar gentemot dem som aldrig fått höra om Jesus?Till alla folk - Introduktion till mission ger en grundläggande och utmanande undervisning kring missionsbefallningen, och om hur vi som församlingar och individer kan vara med och dela evangeliet med dem som aldrig hört. Råd och tips inför missionsresor blandas med skildringar av onådda folkgrupper, hur man kan vara med och be för dem, samt hur man kan dela evangeliet på internet och sociala medier.

  Dessutom ges tips på missionsorganisationer, utbildningar, böcker och hemsidor för ett liv i mission.
  Jonny Martinsson är grundare och ledare för missionsorganisationen All Nations. Han har tidigare arbetat som pastor med inriktning på unga och har en kandidatexamen i religionsvetenskap samt har studerat kulturantropologi.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 43. Tre vägar
  Tre vägar
  125,00 kr
 44. Vad är mission?
  Vad är mission?
  Beskrivning
  Hur ska kyrkan i dag förverkliga sitt uppdrag att räcka evangeliet till vår tids människor? Varför svalnar missionsintresset på många håll? Hur ser ett djupt möte mellan evangeliet och vår kultur ut? Det är frågor som missionsteologen Andrew Kirk ger sig i kast med i den här boken. Djärvt. Ärligt. Förankrad i Bibeln. Kirk befriar "mission" från kolonialisationsfärger, från kampanjflaggor, från korstågsmanér och envägskommunikation. Utgångspunkten är Guds mission, inte ett mänskligt företag.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 45. Vingar som bär
  Vingar som bär
  Beskrivning
  Lars-Erik Wallhagen har under sitt liv som missionär och pilot fått vara med och göra skillnad i flera länder i Asien och Mellanöstern. I boken Vingar som bär får vi bland annat läsa om insatser vid den stora naturkatastrofen som drabbade Östpakistan i november 1970, befrielsekriget som ledde till födelsen av Bangladesh 1971 liksom uppdrag i Afghanistan och Iran.

  Boken skildrar även dramatiska inslag, som när Wall­hagen kryper runt kommandobryggan på ett fartyg för att undgå att träffas när skottlossning bryter ut. Eller när motorn på Cessnan stannar över Medelhavet och enda alternativet är att nödlanda på vattnet.

  250,00 kr
 46. Vision om mission
  Vision om mission
  Beskrivning
  Handlar om Sjöbergs arbete i Pakistan. Inspiration till ökat missionsengagemang
  50,00 kr
 47. Visionen har landat! : Caminul Felix : Rumäniens barn får nytt hopp!
  Visionen har landat! : Caminul Felix : Rumäniens barn får nytt hopp!
  Beskrivning
  Vid kommunismens sammanbrott i Rumänien 1989 blev det uppenbart för hela världen i vilken oerhörd misär 10 000-tals barn i Rumänien levde.Lars och Linda Hörnberg öppnade sina hjärtan och sitt hem för några av dessa barn. Det som började i det lilla har nu växt ut till något som imponerar på alla som besöker Caminul Felix barnbyar i staden Oradea i västa Rumänien.
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
  • Köp 25 för 88,00 kr/st
 48. Vittnet som vägrade tiga
  Vittnet som vägrade tiga
  Beskrivning
  Berättelsen om den svenske baptistmissionären E.V. Sjöblom och hans djärva kamp för att stoppa kung Leopold II:s människoslakt i Kongo.

  ”Under många år var det endast en Kongomissionär, en enda, som vågade med sin själ i brand av passionerad vrede över de fruktansvärda ting, som hans egna ögon skådat, att ställa till ansvar kung Leopolds agenter i Afrika och kung Leopold själv i Europa. Han var svensk. Hans namn var Sjöblom.

  ” I dag skapar girighetens krafter kaos i östra Kongo-Kinshasa. I kampen om landets naturrikedomar, främst coltan och andra värdefulla mineraler, har våldtäkter blivit ett vapen som krossar familjer och lokalsamhällen och därmed gör kontroll över fyndrika landområden möjlig. För över hundra år sedan gällde kampen i dåvarande Kongostaten framför allt gummi. Det ut vanns med hjälp av tvångsarbete, tortyr och hot om dödsstraff för den som inte levererade begärd kvot. Invånarna flydde, hyddorna brändes ner. Under sina resor i det inre av Kongo fick E.V. Sjöblom (1862–1903) makabra” kvitton” på människoslakten: stympade och sargade kroppar i floderna, nedbrända byar, fasansfulla övergrepp. Med risk för eget liv berättade missionären om vad han såg. Han gjorde det i privata brev till USA, England och Sverige, och även i artiklar i Wecko-Posten som kom att citeras i svensk och internationell press. Han var en av dem som öppnade omvärldens ögon, så att man kunde genomskåda Leopold II:s bluff. Vad den belgiske kungen ”sålt in” som ett kristet, humanistiskt civilisationsprojekt var i själva verket ett av den mänskliga historiens värsta rövartåg.
  Vittnet som vägrade tiga är ett läsvärt och viktigt dokument om en missionsbragd.

  175,00 kr
View as Tabell Lista

55 artiklar

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå