Måndag - fredag 10 - 17
Lördagar 10-14
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Den här boken tar upp 101 frågor din katt gärna skulle vilja ställa till dig om ni bara kunde tala samma språk. Du får veta vad som oroar din katt och hur du kan lösa problemen. Här finns all den professionella hjälp du behöver för att ditt djur ska må bra till både kropp och själ.
Här några av de frågor som boken ställer och ger svar på:
Varför lyfter du upp oss kattungar i nackskinnet? Är det rätt eller fel?
Varför protesterar du när jag hoppar upp på bord och köksbänkar? Hur ska du kunna övertyga mig om att sluta?
Vilka delar av gården och trädgården får vi katter använda som kattoa och hur kan du få oss att förstå vart vi ska gå?
Jag förstår inte varför det är fel att tigga vid matbordet och speciellt inte när du har middagsgäster. Vad tänker du gör åt det?
Många av oss katter gillar att klösa på trämöbler. Hur kan du övertala oss att sluta?
101 kattfrågor ger expertråd om uppfostran, skötsel, mat, hälsovård och kattens beteende. Ja, allt som påverkar en katts välbefinnande.
Bertil Pettersson har fotograferat älgjakt varje år sedan 1965 och har arbetat heltid som fotograf och författare sedan 1972. I Älskade älgmarker för gammal och ung tas läsaren med på några av dessa jakter och får möta både äldre och yngre jägare under förberedelser och jakt i de svenska älgmarkerna.Några av Bertils senaste böcker är Jakt och vilt från kust till fjällskog (1993), Berättelser från svenska björnskogar (1996), Djuren kring mitt björngömsle (1998), Bland älgar och älgjägare (2000) och Sällsamma ögonblick i svensk natur (2005). Han skriver dessutom fortlöpande artiklar för natur- och jakttidningar.Boken har hårda pärmar och ordentlig trådbindning, en fröjd att läsa och att ha i bokhyllan!Ur innehållet:* Smygjakt och lock på älg i fjällnära skog.* Kunglig älgjakt på Halle- och Hunneberg.* Ett liv med hundar och jakt.* Älgjakt i storoxeland.* Kaffekokning med förhinder.* Älgjakt med gammal och ung.* Älgar i björnland.* Älgdramatik.
Det är nästan som ett trolleri. Här har man kämpat i flera år, och så fixar Barbro det på bara några minuter!, utbrast spontant en hundägare som såg Barbro i tv i Go´kväll-redaktionens programpunkt Hundskolan ett populärt program sedan många år.
Barbro Börjesson kan förändra en hunds beteende på bara några timmar, det har hon visat i tv-programmet Go´kväll. Barbro beskriver hur känslor och beteenden samverkar och hur man gör för att få hunden att ändra en störande, felaktig vana till att göra som ägaren vill. Det går nästan alltid att få en hund att lära om, bara man utgår från hundens förutsättningar. Det är inte besvärligare för hunden att göra rätt, bara den vet hur den ska göra.
Här finns råd som gäller valpstadiet, tonårsperioden och den vuxna hunden. Barbro ger förslag till lösningar, precis så som vi är vana att se henne i den populära programpunkten Hundskolan i SVT.
Boken är en samlingsvolym där Valpskolan körkort för hundägare, Valpen blir tonåring och Hundskolan ingår. Boken har på läsarnas begäran uppdaterats och kompletterats med ett avsnitt om barn och hund och ett avsnitt om att lämna hunden ensam. Barbro Börjesson tilldelades 2006 Djurskyddsföreningens journalistpris för intressanta och lärorika tv-program och för att bredda förståelsen i samspelet mellan hundägare och hund.
Cesar Millan har gjort succé i svensk tv, i programmet Mannen som talar med hundar.
I boken berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar och om sin syn på hur man bäst kommunicerar med hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor.
Cesar säger att man ska se världen...
Att kommunicera med sin valp på rätt sätt är avgörande för livet tillsammans. Olika hundraser har olika egenskaper med sig i bagaget när de föds. De har också som individer olika mycket energi. Det här pratar Cesar mycket om, och coachar dig som köper valp. Det gäller att börja kommunicera med valpen i tid. Följ Cesar och några utvalda valpar. Cesar visar vad varje utvecklingsstadium innebär och...
Helt plötsligt är katten inte rumsren längre eller blir aggressiv mot människor, börjar slåss med grannens katt eller blir onaturligt ängslig och börjar göra sig själv illa. Hur vet man vad som är fel och vad gör man åt problemet?
Hur mycket vet du om din katt? Förstår du vad katten vill ha och behöver? Kanske säger din katt en sak och du hör något annat.
Boken tar upp samspelet mellan katten och ägaren, kattens psyke och behov, olika beteendeproblem och hur man kan hantera dem. Författaren beskriver också kattens utveckling från kattunge till vuxen katt och olika sjukdomar som kan drabba katten. Hon ger praktiska råd och tips för livet tillsammans med en katt och läsaren får också ta del av många intressanta fall som hon har mött i sitt yrke som kattpsykolog.
Med färska, positiva exempel från ett antal platser i Europa och i Sverige, tar författarna oss med till naturens mångfald på en rad spännande platser, alltifrån havens djup, ända upp i våra höga berg. Rewilding-området Lappland är ett av exemplen. I texterna blandas "på-platsen-känsla" med många nya och underhållande fakta som hittills varit mer okända. I en lättläst och ledig samtalston förs nya resonemang kring naturen, relevanta frågor ställs och läsaren uppmanas att tänka efter själv.
Vildare liv är en inspirerande bok av fotograferna och författarna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand. Med hjälp av ett mycket starkt bildmaterial, huvudsakligen från författarna själva, kompletterat med ett eliturval från Wild Wonders of Europes omfattande bildarkiv, utvecklar författarna sina tankar under temat "rewilding" - om hur ett Vildare Liv är och kan bli möjligt
. 900 arter presenteras i överskådlig systematisk ordning, varav 800 utförligt.
. Grundligt genomarbetade texter beskriver varje arts storlek, biotopval, kännetecken, variation och läte.
. 4 000 vackra illustrationerna fördelade på över 200 pedagogiska bildsidor visar hur olika arters utseende kan variera på grund av kön, ålder, årstid och utbredning. Utöver artbilderna finns illustrationer som visar fåglarna i deras typiska miljö.
. Överskådliga kartor redogör för arternas aktuella utbredning.
. Pilar och bildtexter pekar ut viktiga särdrag hos fågeln, vilket underlättar för läsaren att orientera sig på bildsidan.
Fågelguiden är för den fågelintresserade en lika oundgänglig följeslagare som kikaren.
Många drömmer om att skaffa sig får som kan hålla landskapet öppet och ge råvaror till både mat och kläder. Och visst är det roligt att se lammen leka i hagen, men nogsamt akta sig för att komma alltför långt från tackan! Men de är inte fullt så lättskötta som man hoppas och det gäller därför att lära sig en hel del först.
Denna fårägarbibel har i 40 år varit den självklara...
Färgfotoguiden över alla Europas fåglar är en praktisk handbok för alla fågelintresserade. De 570 arterna som behandlas utgör både de regelbundna häckfåglarna i Europa och nästa samtliga genomsträckare och sällsynta irrgäster. De beskrivs i färgfotografier samt kompletterande teckningar. Texten har skrivits av två erfarna svenska fågelkännare som under lång tid ägnat sig åt att utpröva pålitliga bestämningsmetoder när det gäller snarlika arter. Fåglarnas utbredning visas med små men precisa kartor i färg.
- Över 1 300 färgfotografier
- Detaljerade artbeskrivningar av 570 fågelarter
- Drygt 200 svartvita teckningar
Med över 300 fotografier och illustrationer kommer den här boken hjälpa dig att lära känna dessa utsökta varelser bättre från svenska arter till exotiska fjärilar i tropikerna.
Läs om fjärilarnas evolution och indelning, deras utveckling och migrationsmönster. Boken innehåller också en ordlista och mängder av användbar information för den som vill lära sig mer om fjärilar.
Dessutom får du expertråd och tips på vad du ska hålla utkik efter, och när och var det är störst chans att se olika fjärilar.
En familj som skaffar hund ställs inför många frågor, vilken ras passar oss och vårt liv? Vad har valpen för behov första tiden och närmast därefter? Social träning, umgängesregler och lydnadsträning gås igenom. Unghunden och den vuxna hunden har ibland beteendeproblem som behöver tas om hand. Här ges handfasta råd om vad man ska tänka på vid aggressivt beteende, om hunden skäller mycket, om den jagar, har fobier eller är nervös.
Separationsproblem, sexuella problem, hundar som stjäl mat och annat, som inte lyder eller har andra problem – här behandlas allt. Hundens hälsa och behov av veterinärbesök tas också upp. Sjukdomar, olyckshändelser, parasiter och åldrandeproblem behandlas.
Sakregistret med mer än 700 sökord gör boken till ett verkligt referensverk.
Översättning Alf Agdler
Ungefär hälften av materialet handlar om vanliga sjukdomar och krämpor. Den andra hälften behandlar olika aspekter på den friska hunden. För att känna igen det onormala måste man vara väl bekant med det normala, och en observant hundägare är hundens bästa vän och kan vara en viktig medhjälpare åt veterinären.Hör du till dem som drömmer om att ta en kull valpar efter din tik? Det finns många regler att ta hänsyn till innan man parar den, och det är mycket som kan gå på tok. Här får du hjälp och råd om parning, förlossning och mycket mer.
Precis som det behövs en hel by för att fostra ett barn, så behövs det en hel familj som samverkar för att skapa en välfungerande flock, säger Cesar.
I sin tredje bok ger Cesar råd om hur man ska integrera en hund i sitt vardagsliv och i familjen. Du får veta vad som krävs för att bli en bra hundägare. Han svarar på frågorna: Vilken ras passar bäst i vår familj? Hur håller man fast vid reglerna i...
"En svindlande läsupplevelse."
Göran Greider, Aftonbladet
Det är svårt att tänka sig ett mänskligt liv utan hundar! Sedan vi levde som jägare och samlare har hunden följt oss människor. Per Jensen, professor i etologi, har skrivit en bok om hundens beteende, språk och tankeförmåga och beskriver pedagogiskt hur kunskapsläget är idag. Ny fakta blir här tillgänglig för en intresserad allmänhet.
Boken...
(Tidningen Brukshunden nr 4/2017)
"...jag kan inte annat än hoppas att var och en av dessa hundar har en ägare som läser Söderströms bok. Det positiva intrycket förhöjs av härliga foton av hundar i aktion och riktigt fina teckningar." (Katrine Hamori, BTJ nr 15, 2017) Blir hundar mer negativa mot människor som inte beter sig schyst mot matte eller husse? Hur mycket av vargens och hundens beteenden är medfödda och hur mycket är ett resultat av uppväxtmiljön? Finns det hundar som är högertassade eller vänstertassade? Hur gör jag för att ensamträna min hund? Och stämmer det verkligen att en mops har sämre luktsinne än en schäfer?
I Hur tänker din hund får du svar på dessa frågor och många därtill. Forskningen om hundens beteende har formligen exploderat under 2000-talet, och ny kunskap tillkommer varje dag.
Forskaren, biologen och författaren Bo Söderström har järnkoll på forskningsläget, och här presenterar han de mest intressanta forskningsresultaten på ett lättbegripligt sätt. Läs om samspelet mellan människa och hund, lär dig att förstå hundens signaler, fördjupa dig i den viktiga första valptiden och ta del av fascinerande fakta om människans bästa vän.
Mannen som talar med hundar är tillbaka med uppföljaren till succén Cesar och hans hundar, som sålts i nära 50 000 exemplar bara i Sverige.
I Ledarskap med Cesar sätter Cesar Millan fokus på hundägaren och berättar hur man gör för att bli den flockledare som hunden behöver för att få ett balanserat liv. Cesar hjälper dig att förstå och bedöma både din egen och hundens energi så att du kan få en...
Leva med hund är en bok som behandlar allt man behöver veta om hundägandet, från utfodring, daglig skötsel, friskvård och sjukdomar till vad det innebär att föda upp en kull valpar. Hundsporten ges ett eget avsnitt, ett annat kapitel tar upp vad man gör med hunden på semestern.
Boken som är rikt färgillustrerad avslutas med en genomgång av de lagar och bestämmelser som gäller för hundägare i Sverige.
Luleälven hämtar sitt vatten från Sarek och Muddus men även från Norges högfjäll och glaciärer. Via odlingslandskapet närmar sig sedan älven havet, och på denna färd passeras militärstaden Boden och residensstaden Luleå, med universitet och energikrävande industrier. Till slut rinner älven ut i ett unikt skärgårdslandskap, som präglats av älvens tillskott av sandmaterial och en landhöjning som pågått ända sedan den senaste istiden.
När Luleälven, via odlingslandskapet, närmar sig havet passeras militärstaden Boden och residensstaden Luleå, med universitet och energikrävande industrier. Industrialiseringen av älven började med timmerflottningen, gruvnäringen, järnvägen och stålindustrin. Idag är Facebook en stor användare av Luleälvens förnybara energi. Denna utveckling har skett mitt i världsarvsområdet Laponia, som innehåller några av våra mest spektakulära nationalparker. Området är också samernas och rennäringens rike.
I Luleälven möten i norr vill författarna och fotograf ge sin bild av Luleälven och dess avrinningsområde. Utgångspunkten är personliga intryck från möten med människor, kultur och natur under resor och vandringar i området, men de har också med sig erfarenheter från sina yrkesliv
Hur gör man för att behålla barnets naturliga lust att lära? Två erfarna pedagoger berättar här om tankarna bakom montessoripedagogiken och hur den fungerar i praktiken, med tydliga beskrivningar av arbetssätt i förskolan och skolan.
Barnet är alltid i centrum i montessoripedagogiken. I en noggrant förberedd miljö formar läraren sitt arbete efter barnens individuella förutsättningar. Till grund för pedagogiken ligger en mycket positiv syn på barns förmåga att utvecklas på sin nivå efter egen förmåga.
Möjligheten att starta föräldrakooperativ och friskolor har lett till att montessoripedagogiken har fått ett uppsving i Sverige och allt fler skolor startas i dag. I den nya utgåvan har texten genomgående reviderats. Bland annat har ett kapitel om montessoriförskola för de yngsta (1 3 år) tillkommit liksom utökad text om tonåringen, datoranvändning i skolan och miljöfrågor.
I den nya utgåvan har också tillfogats en studieplan som har tagits fram i samarbete med Svenska Montessoriförbundet och Studieförbundet Vuxenskolan. Studieplanen vänder sig främst till föräldrar.