View as Tabell Lista

Artiklar 201-216 av 216

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Undulater : hur du förstår och tar hand om ditt husdjur
    Undulater : hur du förstår och tar hand om ditt husdjur
    Beskrivning
    UndulaterDen här guiden hjälper dig att bättre förstå dig på dina keldjur.Riktig vård och skötsel medför bättre hälsa och ett lyckligare liv.Boken innehåller expertråd hur du skall sköta om ditt keldjur.Du får mångsidig information om bland annat hur undulaten:-finner sig till rätta i hemmet och bygger bo.-skall matas och vilka näringsämnen den behöver.-håller sig frisk.-uppför sig.-blev ett keldjur; dess ursprung och förhistoria.
    85,00 kr
  2. Undulater : lyckliga och friska
    Undulater : lyckliga och friska
    Beskrivning
    Undulater är intelligenta, nyfikna och sällskapliga. I den här boken får du lära dig vad dessa lekfulla akrobater behöver för att må bra från rätt utrustning, vård och nyttig kost till sysselsättning och lekar.
    65,00 kr
  3. Unghunden
    Unghunden
    Beskrivning

    Unghundstiden är den viktigaste perioden i hundens liv. Då formas personligheten och då fostras hunden för livet. Vi människor påverkar hunden genom vårt beteende, och här delar författaren med sig av sin långa erfarenhet som hundkonsult och humanpsykolog. Här ger hon också förslag till vardagsträning. Även problembeteenden, stress m m behandlas.

    Under unghundsstadiet blir alla skavanker i hundinnehavet synliga. Nu, om inte förr, ställs de flesta inför utmaningen att lära sig hantera sin hund på ett bra sätt. Vissa hundar behöver mötas med mera pondus och självsäkerhet och är kanske mindre lämpliga som förstahund. Men långtifrån alltid är det genom dominans eller hårda tag sådana hundar blir välfungerande. Många tuffa hundar kan visa sig vara de allra känsligaste. Det som då behövs är att ge dem tid att återupprätta eller bygga upp ett förtroende som brustit eller aldrig ens hunnit etableras.

    Författaren berättar här om hur hunden lär sig, hur den kommunicerar med omvärlden, hur man undviker stressbeteende och hur man får ett fint förhållande till sin hund. Det är viktigt att visa vem som är ledaren och det är viktigt att samverka, att sätta gränser och att lyssna på hunden. Hon går också igenom hur man kan söka felen, hur man kan hitta orsakerna till problembeteenden. Hon ger också en metod för hur man själv kan kolla upp att träningen verkligen har effekt på ett varaktigt sätt.

    Det här är andra boken i serien Hela hundlivet. Den första är Valpen om kärleksfull valpuppfostran. Inplanerat är också böcker om den vuxna hunden.

    Boken riktar sig till alla hundägare vars hundar passerat valpstadiet.

    115,00 kr
  4. Upplev Sveriges natur : en guide till naturupplevelser i hela landet
    Upplev Sveriges natur : en guide till naturupplevelser i hela landet
    Beskrivning
    Programledaren i SVT, Martin Emtenäs och naturfotografen Mikael Gustafsson och bestämde sig för att åka från norr till söder i Sverige för att besöka våra allra mest undersköna naturområden. Och med förenade krafter har de skapat en personlig och faktarik skildring av nästan hundra av våra vackraste naturupplevelser. I den här boken får man ta del av allt Sverige har att erbjuda från de allra mest storslagna landskapsvyerna till naturens särpräglade detaljer. Upplev Sveriges natur som kommit till i ett samarbete med Naturskyddsföreningen det är en suverän naturguide – lika njutbar hemma som användbar på resan.

    Här kan man läsa om och se gråsälarna på Gotska Sandön, följa med in i Trollegaters grottor utanför Rimforsa, ta del av de rödlistade läderbaggarna som bara kan överleva i riktigt gamla ekar – sådana som man kan finna på Hallands väderö eller beskåda de ofantliga fågelsträcken på Falsterbonäset eller de nyfödda fjällrävsungarna på Stekenjokks fjällplatå. Till varje ort finns en faktaruta med uppgifter på hur man tar sig dit, särskilda arter eller djur man ska hålla ögonen på.

    175,00 kr
  5. Vad säger hunden : guide till hundens beteende
    Vad säger hunden : guide till hundens beteende
    Beskrivning
    Hundars känslor tycks likna människors och de reagerar ofta på samma sätt som vi. Här ges en detaljerad bild av hundens kroppsspråk, uttryck och handlingar. Boken är fylld av instruktiva bilder på hundar i olika situationer och av intressant och lättillgänglig information om deras beteende. Under rubriken Visste du finns kompletterande fakta. Författaren beskriver hundens kroppsspråk, uttryck och handlingar i olika situationer och förklarar varför de beter sig som de gör. Hon ger också tips och råd om hur man behandlar dem på rätt sätt och presenterar många värdefulla fakta på ett lättillgängligt vis. Boken tar bland annat upp hundars beteende tillsammans med andra hundar och den viktiga relationen mellan människa och hund. Utförligt beskrivs hundens beteende vad gäller föda, jakt och fortplantning. Särskilt intressant för alla som har hund, alla som är intresserade av hundar eller ofta kommer i kontakt med hundar och vill lära sig mer om dem. Översättning Alf Agdler och Bodil von Eichwald
    95,00 kr
  6. Vad säger katten : guide till kattens beteende
    Vad säger katten : guide till kattens beteende
    Beskrivning

    Här får man hjälp att tyda sin katts uppträdande och åtbörder. Olika beteenden illustreras i text och bild, alltifrån att katten spinner till att den slåss på lek och revirmarkerar. Boken ger svar på en mängd frågor som Varför gnider katten ansiktet mot sina vänner? Varför blir de sittande i träd och måste hjälpas ner? Varför sätter de sig hos människor som inte tycker om dem?

    Katten spinner och fräser, slåss på låtsas och sprejar urin. Varför? Det får man veta här. Författaren hjälper en att tyda sin katts uppträdande och åtbörder så att man kan tolka vad den vill och ger goda råd och tips om hur man behandlar den på bästa sätt och löser problem som kan dyka upp.

    Tunga fakta presenteras på ett lätt sätt. Genom att studera en katts kroppsspråk och handlingar kan man lära sig förstå hur den mår. Då får man också ett bättre liv tillsammans.

    Särskilt intressant för alla som har katt eller är förtjust i katter och vill veta mer om deras beteende.

    Översättning Olle Backman

    85,00 kr
  7. Välj rätt hund : en bok om det personliga hundvalet
    Välj rätt hund : en bok om det personliga hundvalet
    Beskrivning
    En praktisk bok för dig som skaffar hund. Ett uppslagsverk över de vanligaste hundraserna. Cirka 190 raser presenteras i text och bild. Schema som gör det enkelt för dig att hitta just din hund. Dessutom avsnitt om hundens utveckling från valp till vuxen, inlärning, miljö- och lydnadsträning, utfodring och skötsel. 192 färgfoton.
    125,00 kr
  8. Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund
    Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund
    Beskrivning
    2004 blev 56 000 svenskar med hund, och trenden håller i sig. Det är lätt att förstå hur förälskad man kan bli i en valp, men för att få en fin och fungerande samvaro med hunden krävs stor kunskap. Git Jering, som har mångårig erfarenhet som instruktör och ett stort antal tävlingsmeriter, ger i Valpboken hjälp och råd inför såväl valpköpet som i vardagslivet med hund
    115,00 kr
  9. Våra fåglar
    Våra fåglar
    Beskrivning
    Våra fåglar är en praktisk fälthandbok för alla som intresserar sig för fågelliv, vare sig du ser på fåglar i trädgården, på söndagsutflykten eller på resor runt i landet.Boken fungerar både som fågelguide så att du kan artbestämma den fågel som du har framför dig, och redogör dessutom för fågelns förekomst, levnadssätt samt flyttning och övervintring. 267 arter beskrivs med vackra bilder och innehållsrika texter i en tydlig och lättöverskådlig form.Tommy Dybbro är biolog, känd för sin mångåriga verksamhet i dansk Ornitologisk Förening och WWF.Fåglarna är målade av Carl Christian Tofte.
    125,00 kr
  10. Våra fåglar & deras läten
    Våra fåglar & deras läten
    Beskrivning
    Med den här boken och medföljande CD-skiva kan du lära dig att känna igen våra vanligaste fåglar och deras läten. I boken presenteras cirka 100 arter med fotografi och beskrivande text. Vi får reda på var i Sverige arten finns, om den förekommer året runt eller bara gästar oss en del av året. Vi får också information om vad respektive art äter och hur den bygger sina bon. På CD-skivan, vars spår motsvarar fåglarnas numrering i boken, hörs varje arts läte. Lätet kommenteras också i boken, vilket kan bli ett bra stöd för minnet när man väl är ute och hör en fågel som man vill identifiera.
    100,00 kr
  11. Våra vanliga svampar
    Våra vanliga svampar
    Beskrivning
    Kantarell, karljohan, blodriska, fingersvamp och ängschampinjon. Hur många sorter återfinns i din korg efter rundan i skogen? Med hjälp av Våra vanliga svampar kan du våga dig på att plocka fler sorter. Bokens enkla bestämningssystem gör det lättare att säkert identifiera ca 50 vanliga matsvampar och några farliga giftsvampar. Varje art presenteras grundligt med flera instruktiva färgfotografier, växtplats och eventuella förväxlingsmöjligheter. Faktarutor med information om matsvampstraditioner, recept och råd om olika sorters konservering bidrar till att göra boken oumbärlig för alla svampplockare.
    Svampexperten Robert Daun vid Göteborgs universitet har översatt och anpassat boken till svenska förhållanden.

    150,00 kr
  12. Våra vanligaste fåglar
    Våra vanligaste fåglar
    Beskrivning
    Begagnad i bra skick
    125,00 kr
  13. Varför gör katten så
    Varför gör katten så
    Beskrivning
    Vår tamkatt härstammar från den afrikanska vildkatten. Det är därför den lilla kattungen så beredvilligt kliver i kattlådans sand när den ska göra sina behov, sanden är en öken i miniatyr. Och våra katters ursprung är också förklaringen till varför de gärna ligger pressade mot stekheta element; det påminner dem om Afrikas sol. I Varför gör katten så lär du dig förstå din katts alla lustiga och ibland obegripliga beteenden.

    Susanna Rosén är biolog och har under större delen av sitt liv levt med katter. Med sin erfarenhet och yrkeskunskap lär hon oss förstå varför katten gör som den gör och ger insiktsfulla råd om hur relationen mellan människa och katt bäst kan utvecklas. Fotograf Eivor Rasehorn visar med sina unika bilder katten utifrån dess eget perspektiv. De är inte bara gulliga husdjur utan också biologiska varelser som har valt att leva i nära samröre med människan.

    100,00 kr
  14. Växtförökning : lökar, frö och sticklingar
    Växtförökning : lökar, frö och sticklingar
    Beskrivning

    Ett av odlandets stora glädjeämnen är att själv föröka sina växter. Den här handboken, som är fylld av kloka råd om alltifrån frösådd till ympning, gör dig till expert på att få många plantor av en. De flesta arterna i våra svenska trädgårdar finns med, samt tips om metoder och tidpunkter för bästa odlingsresultat.


    Bli din egen expert på att få många plantor av en


    En enkel översikt visar vilken växt som förökas på bästa sätt


    85,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-216 av 216

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå