Måndag till Fredag 10.00 - 17.00
Lördag och söndag stängt
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm
Antagen för Svenska kyrkan av 2017 års kyrkomöte
Antagen för Svenska kyrkan av 2017 års kyrkomöte.
Antagen för Svenska kyrkan av 2017 års kyrkomöte
Till övning och förberedelse - och som inspiration till variation finns denna serie om tre böcker. Böckerna följer evangeliebokens årgångar och är en ovärdelig verktygslåda för såväl den erfarna textläsaren som vill förnya och kanske förbättra sig, som för nybörjaren. Här finns alla evangeliebokens texter, läsanvisningar, indikationer om tonläge och ordval, kortfattade kommentarer till bibeltexterna och annat matnyttigt.
I denna årgång ingår också Passionsgudstjänsterna.
Teman som lyfts fram:
- Bönen i gudstjänsten
- Att kunna introducera en text på ett bra och intressant sätt
Här finns alla evangeliebokens texter, läsanvisningar, indikationer om tonläge och ordval, kortfattade kommentarer till bibeltexterna och annat matnyttigt.
I glädje och sorg är en bok för präster och pastorer som vill fördjupa sin reflektion över vad det innebär att predika vid vigslar och begravningar. Vad är i dessa sammanhang »det goda talet», och hur kan det utformas?
För sina slutsatser bygger författaren på egen och andras forskning och på sin egen erfarenhet som präst i Svenska kyrkan.Genomgående pekar boken på prästens uppgift att i den givna situationen formulera tolkningar av kristen tro som innebär ett erbjudande till åhörarna om en möjlig livstydning.
På denna möjlighet kan åhörarna i sin tur, om de finner den trovärdig, bygga vidare med egna livstydningar. Det är först när tydningen tas emot och integreras i den lyssnandes liv som den får en konkret funktion.
Matrikeln för Svenska kyrkan är uppslagsboken för dig som jobbar i eller med kyrkan. Förutom fullständiga kontaktuppgifter till vigda personer inom kyrkan såsom präster och diakoner finns uppgifter till bland annat förtroendevalda, kyrkomötesledamöter, pastorsexpeditioner, stiftskanslier, Kyrkokansliet, Svenska kyrkan i utlandet och närliggande kyrkliga organisationer.
I matrikeln för Svenska kyrkan hittar du även en mängd intressant kyrkohistorik såsom:
• Antalet gudstjänstbesök
• Medlemsantal per församling i förhållande till folkmängd
• Antalet döpta, konfirmerade och vigda
• Pastorat fördelade efter folkmängd
• Antalet präster och diakoner per stift
• Ändrade församlingsnamn och kyrkor
Bönerna som följer kyrkoåret finns också publicerade i Dagboken med kyrkoalmanacka.
Bokens författare är aktiva i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan: Jan-Olof Aggedal, Anna Berndes, Eva Cronsioe, Jenny Dobers, Sune Fahlgren, Peter Halldorf, Christina Molin, Larsåke W Persson, Samuel Rubenson, Hanne Stichel, Per Westblom, Susanne Wigorts Yngvesson.
I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl.a. begravningslagen och delar av kulturmiljölagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten.
Matrikeln är uppslagsboken för dig som jobbar i eller med kyrkan. Förutom fullständiga kontaktuppgifter till vigda personer inom kyrkan såsom präster och diakoner finns uppgifter till bland annat förtroendevalda, kyrkomötesledamöter, pastorsexpeditioner, stiftskanslier, Kyrkokansliet, Svenska kyrkan i utlandet och närliggande kyrkliga organisationer.
Här hittar du även en mängd kyrkohistorik såsom: • Antalet gudstjänstbesök • Medlemsantal per församling i förhållande till folkmängd • Antalet döpta, konfirmerade och vigda • Pastorat fördelade efter folkmängd • Antalet präster och diakoner per stift • Ändrade församlingsnamn och kyrko
I Kyrkokalendern 2020-2021 går diakoni som en röd tråd genom hela kyrkoåret. På temat Diakoni - en enda kropp påminns vi om att vi under nattvarden får ta emot vin och oblat och sändas ut från kyrkan till vårt gemensamma uppdrag; en enda kropp, en enda mänsklighet.
Nytt för i år är att avsnittet Vi firar gudstjänst med barnen nu finns för varje söndag och att bibelintroduktionerna är kortade för att kunna läsas upp i gudstjänsten och sätta texten i sitt sammanhang.
I de fördjupande tematexterna reflekterar nedan skribenter över olika aspekter av diakoni, samhällsansvar och måltid.
Niklas Ekdahl
Magnus Falkehed
Maria Küchen
Jonas Jonson
Ulf Lindgren
Lotta Lundgren
Alexandra Pascalidou
Jesper Svartvik
Anna Takanen
Tematexterna utgör grunden för ett studiematerial framtaget i samarbete med Sensus - och de är anpassade för både för enskild och gemensam reflektion.
De kortare Reflex-texterna ger reflektioner utifrån dagarnas tema och är skrivna av:
Daniel Brattgård
Pontus Bäckström
Sam Douhan
Arne Fritzson
Cecilia Holmberg
Pernilla Landin
Maria Lundberg
Marit Norén
Sr Therése Olsson
Thomas Peterson
Malin Strindberg
ANVÄNDNING:
I Kyrkokalendern hittar du allt du behöver inför söndagens gudstjänst: introduktion till helgens tema och till bibeltexterna, gestaltning av kyrkorum, inspiration till förkunnelse och psalmval, fördjupande texter som följer kyrkoårets pedagogik.
För varje söndag och helgdag får du:
• Introduktion till helgens tema
• Introduktion till helgens bibeltexter
Förslag på kyrkorummets gestaltning
• Förslag på aktiviteter till barnens gudstjänst
• Psalmförslag
• Reflekterande texter för predikoförberedelser och andakter
• Fördjupande tematexter för studiecirklar och samtalsgrupper
I Kyrkokalendern finns något för alla:
• För vaktmästaren finns anvisningar för kyrkorummets gestaltning
• För textläsaren finns introduktion till söndagens texter
• För pedagogen finns tips på aktiviteter till barnens gudstjänst
• För musikern finns psalmvalslistor
• För prästen och diakonen finns inspiration till förkunnelse och fördjupande texter
• För kyrk- och gudstjänstvärden finns introduktion till söndagen
• För gudstjänstdeltagaren finns beskrivning av kyrkoårets högtider och kyrkoårets färger
Gör Kyrkokalendern till din egen gudstjänstbok, dagbok och följeslagare under kyrkoåret. Ladda ned den digitalt så har du tillgång till den var du än befinner dig.
Boken innehåller bland annat:
Temaartiklar med bland annat Peter Halldorf, Andreas Nordlander, Maria Küchen, Mikael Tellbe, Bodil Jönsson och Mia Börjesson Personliga reflektioner av bland annat Kent Wisti, Magnus Falkehed, Matilda Nyman, Magnus Sundell och Josefine Arenius Livsgnistor till varje söndag av Martin Lind, Charlotte Frycklund, Kerstin Hesslefors Persson, Gunnar Ledwon och Patric Forsling »Ekoblomster« – förslag på ekologiskt och solidariskt blomval Kyrkliga symboler och liturgiska rekommendationer för kyrkorummet Kyrkvärdens välkomstbön Psalmförslag för varje kyrkdag »Klimat och miljö« – Dagbokens klimatserie Studiecirkelförslag från Sensus »Musik för själen« – Lyssningsförslag på barockmusik för varje kyrkhelg Tips på att arbeta med barnen och kyrkoåret Dagboken är en riktig trotjänare i församlingslivet och med sina 47 år på nacken har den blivit en självklar följeslagare under kyrkoåret och i gudstjänstfirandet. Det är en bok för gudstjänst och andakt — en följeslagare för hela kyrkoåret.
Dagboken trycks med svanenmärkning.
Boken är också en fin gåva till den som av olika anledningar inte alltid kan medverka i gudstjänsten men ändå vill följa med i gudstjänstrytmen.
Betraktelserna är skrivna av Anders Göranzon, Anna Ardin, Annika Spalde, Britta Hermansson, Christian Braw, Cristina Grenholm, Dag Tuvelius, Erik Tilling, Hedvig Åström, Jonas Eveborn, Kristina Nielsen-Jerneck, Kristoffer Lignell, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Ludvig Lindelöf, Magnus Malmgren, Magnus Sundell, Maria Küchen, Marie-Louise Nilsson, Martin Modéus, Patrik Hagman, Per Harling, Per Rönnegård, Peter Halldorf, Samuel Rubenson, Susanne Dahl, Susanne Rappman, Sven Hillert, Sören Dalevi, Tin Mörk och Åsa Nyström.
Boken är också en fin gåva till den som av olika anledningar inte alltid kan medverka i gudstjänsten men ändå vill följa med i gudstjänstrytmen.
I denna utgåva av Dagboken ingår bland annat:
•Temaartiklar av Lotta Säfström (Stadsmissionen), Erik Lysén (ACT Svenska kyrkan), Elin Rydström (ekobonde) och Anders Wejryd (ärkebiskop emeritus) m fl.
•Personliga reflektioner av Marika Markowits (Stadsmissionen), Eva Nordenstam (Läkarmissionen), Maciej Zaremba (DN:s kulturredaktion), Mark Levengood (författare) m fl.
•Livsgnistor att läsa till varje söndag av Åke Bonnier (biskop i Skara stift), Johan Dalman (biskop i Strängnäs stift) och Sofia Camnerin (kyrkoledare i Equmeniakyrkan) m fl.
•Tips på »Musik för själen« av Vassilis Bolonassos
•Studiecirkelförslag från Sensus
•Kyrkliga symboler och liturgiska reflektioner
Dagboken är en riktig trotjänare i församlingslivet och med sina 46 år på nacken har den blivit en självklar följeslagare under kyrkoåret och i gudstjänstfirandet. Det är en bok för gudstjänst och andakt — en följeslagare för hela kyrkoåret.
I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl.a. begravningslagen och delar av kulturminneslagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten
Boken är ett viktigt och angeläget arbetsredskap för kyrkoherdar, kanslichefer, kamrerer, ledamöter i kyrkoråd och församlingsråd och andra som behöver tolka och tillämpa kyrkoordningen i sitt arbete eller i sitt uppdrag som förtroendevalda.
* Kyrkoårets alla kollektböner, böner efter kommunionen för samtliga sön- och helgdagar
* Fullständig mässordning
* Material för kyrkoårets speciella högtider och de större helgondagarna
* Instruktioner och anvisningar hur mässan gestaltas i anslutning till gällande handbok
* Med mera material för att fördjupa firandet av eukaristins mysterium
8 märkband, konstskinn med guldsnitt, 556 sidor
Evangelieboken innehåller:
Kyrkoårets sön- och helgdagar samt övriga helgdagar, tre årgångar
Dagens bön och psaltapsalm
Passionsgudstjänster
Evangeleibokens texter ordnande efter Bibelns böcker
Utdrag ur kyrkoordningen
Format: 200 x 260 mm,hårdband, rött klot, två märkband, 811 sidor.
I Kyrkokalendern hittar du allt du behöver inför söndagens gudstjänst: introduktion till helgen och bibeltexterna, gestaltning av kyrkorum, inspiration till förkunnelse och psalmval, fördjupande texter som följer kyrkoårets pedagogik och beskrivning av kyrkoårets färger och faser.
I Kyrkokalendern finns något för alla:
• För vaktmästaren finns anvisningar för kyrkorummets gestaltning; val av blommor, altarljus
• För textläsaren finns kort introduktion till söndagens texter.
• För pedagogen finns kopieringsunderlag för barnens gudstjänst.
• För musikerna finns psalmvalslistor.
• För prästen och diakonen finns inspiration till förkunnelse och fördjupande texter.
• För kyrk- och gudstjänstvärden finns det introduktion till söndagen
Ett studiematerial framtaget av Sensus finns i slutet av boken.
Kyrkokalendern har en tydlig layout som gör innehållet överskådligt med gott om plats för egna anteckningar. Gör kalendern till din egen gudstjänstbok och pedagogiska följeslagare under hela kyrkoåret.
Urval av medverkande skribenter i Kyrkokalendern 2019-2020:
• Bo Brander • Sofia Camnerin • Amanda Carlshamre • Gillis Edman • Jonas Eek • Johan Engvall • Sofia Lilly Jönsson • Maria Küchen • Thorbjörn Larsson • Martin Modéus • Jonas Persson • Lotta Schelin • Lena Sjöstrand • Jennie Wall • Björn Wiman
Vem är Sakkunnig i kyrkobokföringsfrågor i Skara stift? Vilka har återinträtt i vigningstjänst? Vilka har avgått? Hur många var kyrkotillhöriga i Linköpings stift vid årsskiftet? Vem är häktespräst i Östersund? Vem jobbar i din gamla församling? Var finns dina gamla kollegor? - Det hittar du i Matrikeln!