Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm
Antagen för Svenska kyrkan av 2017 års kyrkomöte
Antagen för Svenska kyrkan av 2017 års kyrkomöte.
Antagen för Svenska kyrkan av 2017 års kyrkomöte
Till övning och förberedelse - och som inspiration till variation finns denna serie om tre böcker. Böckerna följer evangeliebokens årgångar och är en ovärdelig verktygslåda för såväl den erfarna textläsaren som vill förnya och kanske förbättra sig, som för nybörjaren. Här finns alla evangeliebokens texter, läsanvisningar, indikationer om tonläge och ordval, kortfattade kommentarer till bibeltexterna och annat matnyttigt.
I denna årgång ingår också Passionsgudstjänsterna.
Teman som lyfts fram:
- Bönen i gudstjänsten
- Att kunna introducera en text på ett bra och intressant sätt
Här finns alla evangeliebokens texter, läsanvisningar, indikationer om tonläge och ordval, kortfattade kommentarer till bibeltexterna och annat matnyttigt.
I glädje och sorg är en bok för präster och pastorer som vill fördjupa sin reflektion över vad det innebär att predika vid vigslar och begravningar. Vad är i dessa sammanhang »det goda talet», och hur kan det utformas?
För sina slutsatser bygger författaren på egen och andras forskning och på sin egen erfarenhet som präst i Svenska kyrkan.Genomgående pekar boken på prästens uppgift att i den givna situationen formulera tolkningar av kristen tro som innebär ett erbjudande till åhörarna om en möjlig livstydning.
På denna möjlighet kan åhörarna i sin tur, om de finner den trovärdig, bygga vidare med egna livstydningar. Det är först när tydningen tas emot och integreras i den lyssnandes liv som den får en konkret funktion.
Detta är en bok om gudstjänsten som reflekterar över historien för att bättre kunna orientera sig mot framtiden. Varifrån kommer vi – och vart är vi på väg?
Frikyrkligheten är en tradition i förändring. Mycket av sådant som var givet för några decennier sedan har försvunnit i dag: syndakatalog, församlingstukt, strängmusik, bibelstudier, tungotal. Annat ökar eller har tillkommit: lovsångsteam, ett mer regelbundet nattvardsfirande, ljusbärare och på vissa håll ikoner. Frågorna är många: Vad är tillbedjan? Hur skapar man en gudstjänst som tål att upprepas och som lär oss att leva som kristna? Hur skapar man delaktighet i en gudstjänst på riktigt? Och kan man tänka att församlingsarbetarens uppgift är att vara med och forma en gudstjänst som man faktiskt själv vill vara en del av?
I den här boken vänder och vrider vi på frågorna kring en gudstjänst som både är trogen vårt rika arv och samtidigt vänd mot Guds framtid.
Här skriver elva svenska pastorer, förkunnare och församlingsföreståndare om gudstjänsten utifrån olika moment och aspekter: ordningen, nattvarden, predikan, musiken, eftermötet, delaktighet och så vidare.
Författare: Joel Halldorf, Maria Ledstam, Joakim Hagerius, Michael Johnson, Andreaz Hedén, Åsa Molin, Marcus Sönnerbrandt, Eleonore Gustafsson, Jonas Eveborn, Robert Eriksson,
Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm
Kyrkohandbok del I innehåller ordningen för gudstjänstfirande i Svenska kyrkan, ordningar för de kyrkliga handlingarna samt ordning för Julotta, Långfredagsgudstjänst, Påsknattsmässa och Sjukkommunion.
Inbunden, rött klot, guldprägling, 1 märkband, format: 140 x 200 mm
Namntryck kan ordnas och tar ca tre veckor.
Boken är också en fin gåva till den som av olika anledningar inte alltid kan medverka i gudstjänsten men ändå vill följa med i gudstjänstrytmen.
Betraktelserna är skrivna av Anders Göranzon, Anna Ardin, Annika Spalde, Britta Hermansson, Christian Braw, Cristina Grenholm, Dag Tuvelius, Erik Tilling, Hedvig Åström, Jonas Eveborn, Kristina Nielsen-Jerneck, Kristoffer Lignell, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Ludvig Lindelöf, Magnus Malmgren, Magnus Sundell, Maria Küchen, Marie-Louise Nilsson, Martin Modéus, Patrik Hagman, Per Harling, Per Rönnegård, Peter Halldorf, Samuel Rubenson, Susanne Dahl, Susanne Rappman, Sven Hillert, Sören Dalevi, Tin Mörk och Åsa Nyström.
Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm
I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl.a. begravningslagen och delar av kulturmiljölagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten. Kyrkoordningen utkommer årligen.
Matrikeln för Svenska kyrkan är uppslagsboken för dig som jobbar i eller med kyrkan. Förutom fullständiga kontaktuppgifter till vigda personer inom kyrkan såsom präster och diakoner finns uppgifter till bland annat förtroendevalda, kyrkomötesledamöter, pastorsexpeditioner, stiftskanslier, Kyrkokansliet, Svenska kyrkan i utlandet och närliggande kyrkliga organisationer.
I matrikeln för Svenska kyrkan hittar du även en mängd intressant kyrkohistorik såsom:
• Antalet gudstjänstbesök
• Medlemsantal per församling i förhållande till folkmängd
• Antalet döpta, konfirmerade och vigda
• Pastorat fördelade efter folkmängd
• Antalet präster och diakoner per stift
• Ändrade församlingsnamn och kyrkor
Vem är Sakkunnig i kyrkobokföringsfrågor i Skara stift? Vilka har återinträtt i vigningstjänst? Vilka har avgått? Hur många var kyrkotillhöriga i Linköpings stift vid årsskiftet? Vem är häktespräst i Östersund? Vem jobbar i din gamla församling? Var finns dina gamla kollegor? - Det hittar du i Matrikeln!
Bönerna som följer kyrkoåret finns också publicerade i Dagboken med kyrkoalmanacka.
Texturvalet följer Svenska kyrkans evangeliebok 1983 (EB83) med en ordning för textläsningar som har använts alltsedan Sveriges kristnande. <
Utgåvan innehåller dessutom Dagens bön, evangelie- och högtidsböner, evangelieharmoni, Lilla Katekesen och ett flertal register av olika slag, samt en omvandlingsnyckel för texturvalet i Svenska kyrkans evangeliebok 2003.
Del 1 i urval. Kyrkohandbok del 1 innehåller ordningen för gudstjänstfirande i Svenska kyrkan på romska samt ordningar för de kyrkliga handlingarna.
Antagen för Svenska kyrkan av 2020 års kyrkomöte.
Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm
I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl.a. begravningslagen och delar av kulturminneslagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten
Bokens författare är aktiva i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan: Jan-Olof Aggedal, Anna Berndes, Eva Cronsioe, Jenny Dobers, Sune Fahlgren, Peter Halldorf, Christina Molin, Larsåke W Persson, Samuel Rubenson, Hanne Stichel, Per Westblom, Susanne Wigorts Yngvesson.
Evangelieboken innehåller:
Kyrkoårets sön- och helgdagar samt övriga helgdagar, tre årgångar
Dagens bön och psaltapsalm
Passionsgudstjänster
Evangeleibokens texter ordnande efter Bibelns böcker
Utdrag ur kyrkoordningen
Format: 200 x 260 mm,hårdband, rött klot, två märkband, 811 sidor.
Allt prästen behöver för att leda mässans firande samlat i en bok:
* Kyrkoårets alla kollektböner, böner efter kommunionen för samtliga sön- och helgdagar
* Fullständig mässordning
* Instruktioner och anvisningar hur mässan gestaltas i anslutning till gällande handbok
* Med mera material för att fördjupa firandet av eukaristins mysterium
8 märkband, konstskinn med guldsnitt
Vilka är nyvalda i stiftsfullmäktige och Kyrkomötet? Hur många var kyrkotillhöriga i stiftet vid årsskiftet? Var finns dina gamla kollegor? Vem jobbar i din gamla församling? Vem är sakkunnig i kyrkobokföringsfrågor i ditt stift? Vem är häktespräst? Vilka har återinträtt i vigningstjänst? Vilka har avgått?
Boken innehåller bland annat:
Temaartiklar med bland annat Peter Halldorf, Andreas Nordlander, Maria Küchen, Mikael Tellbe, Bodil Jönsson och Mia Börjesson Personliga reflektioner av bland annat Kent Wisti, Magnus Falkehed, Matilda Nyman, Magnus Sundell och Josefine Arenius Livsgnistor till varje söndag av Martin Lind, Charlotte Frycklund, Kerstin Hesslefors Persson, Gunnar Ledwon och Patric Forsling »Ekoblomster« – förslag på ekologiskt och solidariskt blomval Kyrkliga symboler och liturgiska rekommendationer för kyrkorummet Kyrkvärdens välkomstbön Psalmförslag för varje kyrkdag »Klimat och miljö« – Dagbokens klimatserie Studiecirkelförslag från Sensus »Musik för själen« – Lyssningsförslag på barockmusik för varje kyrkhelg Tips på att arbeta med barnen och kyrkoåret Dagboken är en riktig trotjänare i församlingslivet och med sina 47 år på nacken har den blivit en självklar följeslagare under kyrkoåret och i gudstjänstfirandet. Det är en bok för gudstjänst och andakt — en följeslagare för hela kyrkoåret.
Dagboken trycks med svanenmärkning.
Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm
Boken innehåller bland annat:
Temaartiklar med bland annat författaren Thomas Ardenfors som berättar om att vara familjehem och musikproducenten Andreas Runeson som berättar om en speciell hemlandssång. Intervjuer med bland annat Syster Sofie om att hitta hem i klostret, Clara Lindström (Underbara Clara) om hur vi skapar våra hem och Maria Thunberg om hur det känns att förlora sitt hem. Personliga reflektioner av bland annat Lotta Härdelin (fotograf på DN), Kristina Holmqvist (diakon) och Emma Svensson (äventyrare). Livsgnistor till varje söndag av Eva Kolterjahn, Daniel Hafner, Marit Norén, Carolina Klintefelt och Sven Hillert. »Ekoblomster« – förslag på ekologiskt och solidariskt blomval Kyrkliga symboler och liturgiska rekommendationer för kyrkorummet Kyrkvärdens välkomstbön Psalmförslag för varje kyrkdag »Klimat och miljö« – Dagbokens klimatserie Studiecirkelförslag från Sensus »Musik för själen« – Lyssningsförslag på barockmusik för varje kyrkhelg Tips på att arbeta med barnen och kyrkoåret Dagboken är en riktig trotjänare i församlingslivet och har blivit en självklar följeslagare under kyrkoåret och i gudstjänstfirandet. Det är en bok för gudstjänst och andakt — en följeslagare för hela kyrkoåret.
Dagboken trycks med svanenmärknin