View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 451

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Bibelhandboken
  Bibelhandboken
  Beskrivning
  Denna bibelhandbok har ett enda syfte: att hjälpa dig förstå Bibeln bättre. Tänk dig att du sitter i ett flygplan högt över marken. När du blickar ut genom fönstret ser du hela landet. Du sitter högt ovanför alla detaljer och kan se helheten – allt på samma gång. Det är vad den här boken gör för dig. Den berättar på ett lättbegripligt språk om Bibelns stora tankar och dess huvudpersoner.
  Den förklarar huvudtankarna i varje bibelbok och hjälper dig att se hur allt hänger ihop. En ovärderlig handbok i skolan, kyrkan, konfirmandgruppen och i hemmet. - Det perfekta hjälpmedlet för att upptäcka och utforska Bibelns alla böcker - Fullspäckad med fakta om alla böcker i Bibeln - Frågor och svar som förklarar många av Bibelns mysterier - Få reda på vilka som skrev Bibeln och varför - Rikt illustrerad med kartor, tidslinjer, fotografier och helsidesillustrationer - Omfattande bakgrundsinformation om personer och platser på Bibelns tid - Frågor för självstudier Om författaren: Dr Tim Dowley har en kandidatexamen i historia och en doktorsexamen i kyrkohistoria. Han har undervisat i religionskunskap och skrivit och redigerat flertalet bibliska referensböcker för både barn och vuxna. Han har även skrivit flera populära biografier och barnböcker.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 2. Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
  Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
  Beskrivning
  Hur är det egentligen att växa upp i en kristen familj och att vara en del av en frikyrka? Journalisten Malin Aronsson ger i sin debutbok Kristungen en unik inblick i svensk frikyrklig kultur och skriver varmt och humoristiskt om sin egen uppväxt. Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och annars kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 3. En levande relation : bibeltankar om bön
  En levande relation : bibeltankar om bön
  Beskrivning
  Bönen – ett av de mest centrala temana i den kristna tron, ett av fundamenten för kyrkans och den egna trons överlevnad, är Johan Tyrbergs tema för denna bok: ”Jag vill reflektera över vad det kan innebära att tänka på bön som kommunikation. I det sammanhanget vill jag fundera över böner som beskrivs i Bibeln, över olika bönetraditioner i vår kyrka, och även dela lite av min egen erfarenhet av bön. Jag hoppas att du vill följa med på upptäcktsfärd i bönens universum, med Bibelns händelser, en resa i tid och rum.” Johan Tyrberg är sedan hösten 2014 biskop i Lunds stift. Detta är hans andra bok på ARCUS förlag. Den första, ”Kallad till kärlek” som var hans herdabrev, kom hösten 2015.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 4. Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
  Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
  Beskrivning
  Hjälp, Tack, Wow är den uppmärksammade och uppskattade författaren Anne Lamotts första bok på svenska. Den har legat som bästsäljare på New York Times boklista, precis som flera av hennes andra böcker.

  I den här boken sammanfattar Lamott allting som hon har lärt sig om bön till de tre mest nödvändiga bönerna: Hjälp, Tack och Wow. Dessa böner - att be om hjälp från en högre makt, att uppskatta det goda som vi har fått och att känna förundran över världen runt omkring - kan hjälpa oss genom vardagen och visa en väg fram genom livet. Speciellt under tuffa tider.

  Anne Lamott har gjort sig känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt att skriva om sitt eget liv och sin tro under svåra dagar. Hjälp, Tack, Wow är en andlig vardagsbok som förhoppningsvis många nya läsare kommer att uppskatta.

  Anne Lamott är amerikansk författare med flera New York Times-bästsäljare. Hjälp, Tack, Wow är hennes första bok på svenska, men Libris planerar även att ge ut Stitches och Hallelujah Anyway de kommande åren. Lamott är också författare till flera romaner som Imperfect Birds och Rosie.

  Sagt om boken: Ett uppfriskande enkelt grepp på den andliga praktiken bön i ett mycket greppbart format. Lamott lyckas skickligt framföra idén att när vi försöker kontrollera våra omständigheter så har vi förlorat förmågan att se det goda och mirakulösa i vår vardag det finns mer att upptäcka här än man först kan ana. Kirkus Reviews

  Charmerande vanvördigt. MORE Magazine

  Fylld av Lamotts unika typ av humor, klokhet och grundläggande andliga insikt Hon har en förmåga att sätta ord på vad det innebär att acceptera och omfatta den skönhet, mysterium och smärta som livet rymmer. San Antonio Express-News

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 5. Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
  Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
  Beskrivning
  Vissa dagar är jag inte säker på om min tro är perforerad av tvivel eller om mitt tvivel (barmhärtigt nog) är perforerat av tro. Och ändå fortsätter jag att leva i världen på det sätt som en religiös person lever i världen; jag fortsätter leva i en värld som jag vet är hänförande, och som inte är lämnad åt sig själv. Jag tvivlar, jag är osäker, jag är rastlös, benägen till att irra. Och likafullt finns där ett heligt sken som avbryter mitt stirrande.
  Ur boken

  I den här boken beskriver Lauren F Winner hur hennes erfarenheter av sin mammas död och sin egen skilsmässa oväntat kastar henne rakt in i en livskris av tvivel och andlig förtvivlan.

  Träffsäkert, relaterbart och intensivt ärligt beskriver Winner sin (eller om) Gud finns någonstans.

  Det här är en stark och brutalt ärlig berättelse om när Gud och tro upplevs frånvarande mitt i livet

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 6. Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
  Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
  Beskrivning
  Alla ber vi. Ibland. Speciellt när livets olika omständigheter knackar på dörren. Men i själva verket vet vi att som kristna bör vi be annorlunda. Mer ofta. Bättre. Med mer eld, tro och innerlighet.

  Den goda nyheten är att vi inte är de första som längtar efter att få uppleva en förändring. Även Jesu lärjungar behövde vägledning på bönens område.

  Max Lucado tar med läsaren på en resa i bönens värld. Genom att komprimera Jesu undervisning om bön till en enda enkel, kort och revolutionerande bön att minnas inspirerar Max Lucado till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be?

  Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

  Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 7. Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Beskrivning
  Hopp och tröst när livet händer

  Ibland kan livets utmaningar bara bli för mycket. Hur ska man kunna orka fortsätta när botten är nådd och kraften tagit slut?
  För dig kan det vara ekonomiska svårigheter, ett dåligt besked från läkaren, en olycka, eller att du fått skilsmässopappren serverade framför dig av din äkta hälft. Vad det än är, så förstår du att livet kommer att förändras dramatiskt. Och det ser inte ut att kunna bli till det bättre.

  I boken Du kommer ta dig igenom guidar Max Lucado läsaren genom bibelns berättelse om Josef. Berövad sin identitet, kastad i en brunn och såld som slav; Josefs liv bestod av nederlag och utmaningar. Samtidigt som tiden gick verkade Gud genom hans omständigheter för att de så småningom skulle leda till både upprättelse och försoning. Så, även om du har svårt att se det nu, kommer du också att ta dig igenom.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 8. Israel, nationerna och Domens dal
  Israel, nationerna och Domens dal
  Beskrivning
  Den här boken handlar om bön, Israel, Förintelsen och antisemitism både förr och nu. Den handlar också om vad som händer nationer på domens dag. Den går igenom bibeln och visar på vårt ansvar att behandla judarna på ett rättfärdigt sätt utifrån att de är Guds eget folk men också till att stödja dem när de är i en utsatt situation.
  Boken är avsedd för bedjande kristna, och för dem som älskar Israel. Under våren 2015, 70 år efter Förintelsen och andra världskrigets slut i Europa, kommer Förintelsen att bli ihågkommen i många länder. Nazitysklands och dess allierades försök att förinta judarna i Europa kommer att aktualiseras i det allmänna medvetandet på nytt.
  För oss som kristna i Europa är detta ett plågsamt minne. Var befann sig den kristna kyrkan i Europa på den tiden? Det är med djup sorg vi måste erkänna att vi för det mesta var likgiltiga för det judiska folkets öde. Mot denna historiska bakgrund är vår fråga idag: var befinner sig kyrkan nu?

  Idag, 70 år senare, hotas det judiska folket runt om i världen och staten Israel i synnerhet än en gång av förintelse. Judarna blir demoniserade, terroriserade, isolerade och orättvist behandlade, främst av islamska nationer, nätverk och rörelser, men även i varierande grad av många andra. Och hur är det med oss som kyrka idag – är vi återigen likgiltiga eller har vi lärt oss av historien? Boken är också kopplat till ett Globalt böneupprop som pågår från slutet av januari 2015, 70 år efter Förintelsens slut, fram till början av maj, 70 år efter andra världskriget slut.
  Harald Eckert, bibellärare, andlig pionjär, författare och nätverksbyggare arbetar för European Coalition for Israel.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 9. När korset blev ett svärd
  När korset blev ett svärd
  Beskrivning
  I dina händer håller du chockerande information som har blivit utelämnad från de flesta kristna historieböcker. Den här volymen undersöker den sorgliga roll som kristna har spelat i förföljelsen av judar under århundradena. De flesta kristna är omedvetna om dessa blodfläckar i kyrkans historia.
  Hur och varför kom det sig att kyrkan förföljde det judiska folket med ett demoniskt hat i Kristi namn? Merrill Bolenders viktiga arbete besvarar den frågan genom att dokumentera en historia som läsare knappast kommer att höra från en vanlig predikstol eller i en vanlig bibelskola. Bolender identifierar ersättningsteologins teologiska felaktigheter och visar hur denna obibliska lära spelade en nyckelroll när ett oräkneligt antal judar slaktades under korstågen, inkvisitionerna, pogromerna och till och med under Förintelsen. Korset – en symbol för Guds kärlek – blev bokstavligen ett svärd. Kyrkan måste förstå det judiska folkets profetiska roll när Guds försoningsavsikter för dessa sista dagar uppenbaras. Kristi kropp måste lära sig förstå och rätt tillämpa de bibelord som rör Guds förbundsplaner för Israel som land och hans utvalda folk. Sedan 2004 arbetar Merrill Bolender för Ebenezer Operation Exodus

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 10. Hur du maximerar ditt liv
  Hur du maximerar ditt liv
  Beskrivning
  Maximera ditt liv är en samling reviderade upplagor av de fem böckerna i The Maximized Life-serien, skriven av Brian Houston.Den publicerades först som de fem fristående böckerna Hur man lever ett välsignat liv, Hur man bygger bra relationer, Hur man blomstrar i livet, Hur man gör visa val och Hur man lever i hälsa och helhet och har nu sammansatts i en bok.

  Den samlar en rad bibliska sanningar som hjällper dig att leva med ett syfte, att bygga starka meningsfulla relationer, och att hitta balans för att leva ett liv i hälsa och helhet.Du föddes inte bara med ett gudomligt syfte och mening, du har också kallats till att leva ut detta i överflöd.

  Den här boken handlar om hur du kan maiximera ditt liv idag.Om författarenBrian Houston är Senior Pastor i Hillsong Church, Australien. Brians ledarskap, hans inflytande och tro på nästa generation återspeglar klart hans önskan att få se Guds syften gå i fullbordan och att se människor blomstra i livets alla faser

  85,00 kr
 11. Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
  Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
  Beskrivning
  Alltid aktuella. Alltid utmanande. Andens frukter kallas de i Bibeln - de stora och svindlande orden som sanning, kärlek, glädje, vänlighet och frid. De är fasta, de är mogna, de doftar liv och smakar himmel.

  Vad döljer sig under skalet? Femton skribenter botaniserar bland Andens frukter.

  Stefan Forsén, Pia Kummel-Myrskog, Robert Lemberg, Anders Lindström, Svante Lundgren, Stefan Myrskog, Hilkka Olkinuora, Håkan Sandvik, Lars-Johan Sandvik, Maria Sten, Ann-Sofi Storbacka, Yvonne Terlinden, Sofia Torvalds, May Wikström, Bo-Göran Åstrand

  65,00 kr
 12. Det gäller ditt liv
  Det gäller ditt liv
  Beskrivning
  Den här boken är tänkt tilldig som är en ärlig sökare.
  35,00 kr
 13. På väg
  På väg
  Beskrivning
  I en tid som präglas av nyandligt sökande vill Sven Reichmann lyfta fram den kristna tron som ett trovärdigt alternativ. Boken består av korta, fristående artiklar som presenterar olika sidor av kristen tro, bl a: Vem är Gud?, Jesus och hans verk, Bibelns trovärdighet. Här finns också artiklar som behandlar tro, frihet, ondska och identifikation.
  • Köp 3 för 54,00 kr/st
  • Köp 10 för 51,00 kr/st
 14. Judarna. Det nya förbundets ..
  Judarna. Det nya förbundets ..
  Beskrivning
  Israels folk är det utvalda folket. Kyrkan har hävdat att Israel miste sin utkorelse i och med att man inte hyllade Jesus som Messias. Detta är emellertid inte sant. Det skulle förutsätta att Gud, som ingått ett evigt förbund med folket, skulle bryta förbundet bara för att folket inte förstod. När Gud slutit ett evigt förbund, så är det evigt från hans sida sett.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 15. Ha det så bra
  Ha det så bra
  Beskrivning
  Ångest är en signal som betyder att man är i fara. Ändå är det vanligt att man kan känna ångest fast man lever ett till synes tryggt och intressant liv. Boken tar därför upp vilken sorts fara som ångesten signalerar. Vidare tar författaren upp frågan om hur trygghet uppstår.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 16. Den välkända hemligheten
  Den välkända hemligheten
  Beskrivning
  En handbok i bönens grunder
  50,00 kr
 17. I de levandes land
  I de levandes land
  Beskrivning
  Små stycken om "I de levandes land" som ger glädje och trygghet
  50,00 kr
 18. Sann mot sig själv-öppen mot andra
  Sann mot sig själv-öppen mot andra
  Beskrivning
  Sann mot dig själv – öppen mot andra är Svenska kyrkans skrift om hur vi kan förhålla oss till människor av annan tro. Boken är tänkt som underlag för samtal i församlingarna, i arbetslag och med församlingsmedlemmar.

  Bokens titel anger att det inte finns någon motsättning mellan att hålla fast vid det man tror på samtidigt som man är nyfiken på och öppen för andras tro. Den har tagits fram av Teologiska kommittén på uppdrag av kyrkomötet, och innehåller fyra delar.

  Islam och kristen tro
  Första delen, Att tänka om tro – vår egen och andras är skriven av Kajsa Ahlstrand, professor i missionsvetenskap vid Uppsala universitet. Det är en övergripande framställning av hur kristna kan förhålla sig till människor av annan tro, det som brukar kallas religionsteologi. Relationen mellan islam och kristen tro behandlar Jan Henningsson, tidigare medarbetare i Svenska kyrkans mission, nu ämnesråd på UD för kontakter med den muslimska världen. Carl-Reinhold Bråkenhielm, professor i Tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet, har bidragit med texten Religionerna, de mänskliga rättigheterna och trons djupaste hemligheter.

  Studiehandledning
  Slutligen innehåller boken en studiehandledning av Marika Palmdahl, stiftsadjunkt för religionsdialog i Göteborg. Den är upplagd för sex träffar, men frågorna och övningarna kan även användas för en enstaka samling eller en kortare eller längre serie träffar

  75,00 kr
 19. Hemvägen : en slags andlig loggbok
  Hemvägen : en slags andlig loggbok
  Beskrivning
  Åsa Molin är tillbaka med en bok om spiritualitet i vardagen. Det är en praktisk och jordnära bok om relationen med Gud mitt i livet. Utifrån Bibeln och författarens egna erfarenheter ger boken vägledning i en fragmentiserad och förvirrad tid.

  I denna sin tredje bok utforskar Åsa den inre och yttre resa som pekar fram emot enkelhet och det omistliga i livet tillsammans med Gud. Hon skriver om andliga vanor, om kärlekens blick, om döden, om hemkomst och om Guds tårar och vrede. Boken tar upp rannsakan, självkännedom, hjärtats skatter och hur man kan öva sig i att känna igen Gud även på de mest oväntade ställen.

  Detta är en bok som rör sig mellan det enkla och det outsägliga. En befriande läsning som vill väcka hopp och längtan efter en allt mer fördjupad och nära relation med Jesus. En bok att ha sällskap av på hemvägen.

  Åsa Molin är lärare på Örebro Missionsskola och Akademi för Ledarskap och Teologi. Hon är författare till böckerna Och hjärtat vänder sig om och Himlen omfamnar jorden. Hon är även en av redaktörerna för boken Söndag gudstjänst i en ny tid.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
  • Köp 25 för 76,00 kr/st
 20. Stormvarning - Billy Graham
  Stormvarning - Billy Graham
  Beskrivning
  Media flödar dagligen över av alarmerande rubriker om konflikter i Mellanöstern, ekonomiska kriser och terroristhot i olika delar av världen.

  I Stormvarning utforskar Billy Graham de största utmaningarna vi står inför idag och ger sin röst och sitt perspektiv till vad Bibeln säger om våra nuvarande stormar ... och de stormar vi ännu inte sett.
  Sedan boken kom ut för första gången har Graham fått ytterligare ungefär två decennier i tjänst och fått se flera nya stormar. Denna helt reviderade och uppdaterade bok belyser Grahams senaste upplevelser, insikter och förnyade känsla av allvar när han utforskar Uppenbarelseboken i ljuset av dagens världshändelser – och ser profetiska händelser utspela sig."När vi nu går in i ett nytt decennium i det tjugoförsta århundradet, kan man läsa rapporter om allt värre otyglad girighet och korruption på Wall Street, misshushållning av finanser på regeringsnivå, och bedrägeri och perversion på hög nivå inom både kyrka och stat.
  Samtidigt som många håller ett öga på urladdningen, som de känner måste komma mellan de finansiella stormakterna i Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika, känner de att förutsättningarna för en ännu värre kollaps i världen är större än någonsin ... Finns det något vi kan hoppas på i den situation vi befinner oss i? Kommer det någonsin att bli fred? Hur ska vi leva våra liv med tanke på de utmaningar vårt land ställts inför och med tanke på den svåra situationen i världen?

  Detta är viktiga – till och med livsviktiga – frågor, och jag vill inbjuda dig att komma med mig medan vi upptäcker de svar som Gud har gett oss i sitt Ord, Bibeln." – Billy Graham

  100,00 kr
 21. Steg på vägen
  Steg på vägen
  Beskrivning
  "Vi lever i ett spänningsfält: å ena sidan det rationella, bevisbara, förnuftiga, å andra sidan det irrationella, obevisbara, intuitiva. Spänningsfältet är verkligheten ingendera av polerna kan upphävas, bortresoneras eller förnekas. Ur boken

  Så inleder Gunnel Vallquist sin tanke och reflektions bok Steg på vägen. Det är en bok som kännetecknas av den andliga iakttagelseförmåga och det speciella seende med vilket Gunnel Vallquist betraktade tron och livet. Hunger och törst efter Gud var den enda religion jag kände säger hon i ett sammanhang.

  Gunnel Vallquist som var katolik sedan unga år gick bort i januari 2016 och det är därför av flera skäl naturligt att denna bok kommer i en nyutgåva och är del i den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

  Gunnel Vallquist (19 juni 191811 januari 2016) var en svensk författare, översättare och kritiker. Hon var ledamot av Svenska Akademien sedan 1982 på stol 13. Hon gjorde också en heroisk insats genom sin översättning av Marcel Prousts På spaningen efter den tid som flytt för vilken hon 1981 tilldelades professors grad

  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 22. Genomsyra
  Genomsyra
  Beskrivning
  Många kristna har omedvetet omfamnat tanken att ”kyrka” handlar om ett möte i veckan snarare än en gemenskap av människor fyllda av Ande och kraft; att andlig tjänst är vad pastorerna gör på söndagarna snarare än den alla-dagar-i-veckan-kallelse som gäller alla troende; och att ”lärjungaskap” är ett program eller en kurs snarare än varje troende Jesusefterföljares normaltillstånd.

  Jeff Vanderstelt skriver ur sitt perspektiv och sin erfarenhet som pastor och församlingsplanterare och vill få oss att inse att livet som kristen handlar om mer – så mycket mer – än att sitta i kyrkbänken en gång i veckan.

  Gud har kallat sitt folk till något större: en syn på det kristna livet som innefattar det ordinära, det extraordinära och allt däremellan.

  Fullpackad med biblisk undervisning, starka berättelser och jordnära råd och tips kommer den här boken påminna dig om att Jesus fyller världen med sin närvaro genom helt vanliga människors vardagsliv. Människor som du. Sagt om boken:

  ”Jag har alltid varit tacksam för Jeff Vanderstelts hjärta för lärjunga­skap. Istället för att dra människor till sig själv arbetar han för att hjälpa andra att förstå den kraft de har genom Anden. Han gör vad alla goda ledare borde göra: tillbringar dagarna med att utrusta andra så att de kommer i tjänst.”
  – Francis Chan, författare till New York Times bestsellerna Crazy Love och Forgotten God

  150,00 kr
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 23. Stora väckelser
  Stora väckelser
  Beskrivning
  Stora väckelser är ett stycke värde­full väckelsehistoria som beskriver flera av de största väckelserna och väckelsepion­järerna­ från 1700-talet och framåt:

  • Den metodistiska väckelsen
  • Den stora väckelsen år 1734
  • Väckelsen år 1800
  • Böneväckelsen 1857-58
  • Finney och Moody
  • Väckelsen i Wales
  • Pingstväckelsen
  Vad har föregått väckelserna? Hur har tillståndet sett ut inom kristenheten och i samhället innan väckelserna? Vilken roll har enskilda individer och ledare haft? Hur betydelsefull har bönen varit? Vilken roll har Guds ord haft i väckelserna? Förutom svar på dessa frågor beskrivs resultaten av väckelserna: förvandlade människor, familjer och länder!

  Boken blir en inspirerande läsning och tänder en längtan efter väckelse i våra liv, församlingar och städer.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 24. Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
  Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
  Beskrivning
  Hur kan vi veta att det Jesus Kristus sa och gjorde verkligen stämmer överens med historiska fakta? Kan man verkligen ta Bibelns berättelse om Jesus på allvar? Eller bygger allting på några olärda och desperata anhängares dåliga minne? Kanske finns hans kvarlevor fortfarande i en grav någonstans i Jerusalem?

  Kristen tro grundar sig inte på filosofiska idéer, utan på trovärdiga och goda argument. Vi behöver inte, och ska inte, koppla bort förnuftet för att kunna tro på det centrala i kristen tro. Vi uppmanas att älska Gud över allt, också med vårt förstånd. Det kristna budskapet är inte enbart historia eller enbart andlighet, utan en kombination av båda.

  Att ta del av berättelsen om Jesus Kristus innebär att dras från otro till tro in i ett sammanhang där hans Ande skriver sin historia i vår egen livsberättelse. Den kristna tron är en huvudsak, men i huvudsak en hjärtesak.

  ”En av de bästa apologetiska böcker jag läst när man för dagens människor ska försöka förklara om Jesus verkligen har hänt och vad det i så fall betyder för den enskilda människan idag." Carl-Erik Sahlberg, Teol dr och författare

  ”Idag ifrågasätts ofta evangeliernas historiska trovärdighet av kritiska forskare och författare. Därför behövs litteratur med väl underbyggd argumentation som ger sakskäl för att läsa evangelierna både som berättelse och historia.” Anders Sjöberg, bibellärare och författare

  ”Såväl nybörjaren som den vane bibelläsaren kan ta till sig boken i hängmattan. Den handlar också om Nya testamentets trovärdighet, ner till minsta kommatecken ibland. Ändå är den bitvis spännande som en deckare.” Håkan Arenius, tidningen Dagen

  Boris Salo är präst i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare och engagerad i äktenskapsarbete. Hans litterära produktion behandlar bibelteologi, relationer och spiritualitet. Hans memorering av Markusevangeliet har lett föreställningen Den stora berättelsen där han återger Markusevangeliet utantill

  150,00 kr
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
  • Köp 25 för 172,00 kr/st
 25. Vägen till kontemplation
  Vägen till kontemplation
  Beskrivning
  Varje ögonblick och varje händelse i varje människa liv på jorden sår någonting i hennes själ. För alldeles som vinden bär med sig tusenden av osynliga och synliga bevingade frön, så för tiden ström med sig frön till andligt liv som oförmärkt kommer till vila i människors sinnen och viljor.
  Ur boken

  Vägen till kontemplation är en andlig klassiker. Det är en vägledning i bön där Merton på ett lättfattligt och samtidigt fördjupande sätt ger oss ett koncentrat av mystikernas erfarenhet och tradition. Han tar oss med i den kontemplativa bönen olika skikt och ger vägledning. Den är även en livgivare för den som längtar efter andligt liv och en erfarenhet av den verklighet som går utöver den krassa och materialistiska värld vi lever i. Den här boken tar oss med till de djupa källor som är omistliga för att leva ett sant mänskligt liv.

  Boken har varit utgiven tidigare men har nu utökats och nyöversatts utifrån Mertons bok New Seeds of contemplation. Vägen till kontemplation är en naturlig start på den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

  Thomas Merton, var trappistmunk och räknas till en av vår tids ledande teologer. Han dog tragiskt 1968. Han har publicerat ett 50-tal böcker i olika ämnen och finns översatt till många språk. På Libris har tidigare utkommit Resa i den inre verkligheten och Liv och helighet

  150,00 kr
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 26. Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
  Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
  Beskrivning
  För mänsklighetens och den fria världens skull är stunden nu inne för människor från alla religioner att stå tillsammans och deklarera: Inte i Guds namn

  Trots signaler om en fortsatt sekularisering så har 2000-talet i stället bevittnat en svallvåg av religiös extremism och våldshandlingar som skett i Guds namn.

  I sin bok Inte i Guds namn undersöker Jonathan Sacks våldets rötter och dess relation till religionen. Han fokuserar på den historiska spänningen mellan de tre abrahamitiska trosriktningarna judendom, kristendom och islam.

  Sacks hämtar sin argumentation från ett brett fält: evolutionspsykologi, spelteori, historia, filosofi, etik och teologi. Han visar hur våldstendenser kan förvandla den mest barmhärtiga av religioner. Genom en nära läsning av bibliska nyckeltexter som ligger till grund för de abrahamitiska trosåskådningarna utmanar han dem som hävdar att religionen är roten till våldet och menar att teologin måste bli en del av lösningen om den inte ska förbli kvar vid problemets kärna.

  Boken är en skarp tillrättavisning till alla som dödar i den Guds namn som är ursprung till livet, som drar ut i krig i den Guds namn som är fredens Gud och hatar i den Guds namn som är kärlekens Gud och praktiserar grymheter i den Guds namn som är barmhärtighet.

  Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en röst för moral i vår tid. Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio. Från 1991 till 2013 var han överrabbin för The United Hebrew Congregation i det brittiska samväldet

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 27. Räddad vägen till frälsning
  Räddad vägen till frälsning
  Beskrivning
  Du kanske inte är kristen men vill veta mer, eller så kanske du precis blivit kristen och ska nu ta dina första stapplande steg i ett nytt liv. Då är den här boken perfekt för dig. Thomas Jonsson målar på ett personligt, enkelt och tillgängligt sätt upp vägen till frälsning. Hur blir man frälst, vad händer när man blivit frälst och vad ska man göra när man blivit frälst? Livet som kristen är en fantastiskt spännande resa.

  Den här boken är som en kartbok för att på bästa sätt ta sig fram i början på den resan!

  Thomas Jonsson är pastor och predikant med hela världen som sitt arbets fält och har många års erfarenhet som missionär i Afrika. Thomas är pastor i församlingen Kristet Center Väst, en stadigt växande pingst församling i Stenung sund, och brinner för att nya församlingar skall få växa fram i Sverige, försam lingar som når ut och presenterar Jesus för människor

  65,00 kr
 28. Resan - Billy Graham
  Resan - Billy Graham
  Beskrivning
  Resan - Billy Graham I den här boken öser vår tids mest berömde evangelist, Billy Graham, ur sin ojämförliga livserfarenhet för att hjälpa oss att finna Guds plan för vår resa genom livet. I vilken fas vi än befinner oss ­ i början, mitten eller närmare slutat på vår livsresa ­ så vet vi alla att det finns många olika vägar, och att varenda korsning, som vi hamnar i, ställer oss inför ett val. Ibland spelar det ingen större roll vilken väg vi tar, men ibland kan det förändra hela vårt liv.

  Hur väljer man rätt väg, och hur klarar man sig förbi alla farthinder och gropar, som alla vägar bjuder på? Den goda nyheten är att vi inte måste resa ensamma, säger Graham. Inte nog med att Gud har snitslat en väg åt oss, han vill dessutom följa med oss på vår resa ­ för att hjälpa oss när det blir tufft, och se till att vi hittar hem till slut. Med den tydlighet och det engagemang som har kännetecknat allt han gjort för oss Billy Graham framåt steg för steg, och delar med sig av tankar och insikter som han vunnit under ett långt liv i gemenskap med Gud.

  Vi får höra om Guds syfte med våra liv, och om Jesus¹ betydelse för oss. Vi får lära oss att handskas med frestelser, nedbrytande vanor och djupa besvikelser. Och vi får praktiska råd om hur man ber, tar reda på Guds vilja och fattar rätt beslut, lever i harmoniska äktenskap, uthärdar smärta och lidande och kommer över sorg.
  Detta magnum opus är kryddat med otaliga personliga berättelser ur Billy Grahams eget liv, och erbjuder vishet, uppmuntran, hopp och inspiration åt alla som vill få ut så mycket som möjligt av Resan.

  75,00 kr
 29. Bli en vanlig, ovanlig människa
  Bli en vanlig, ovanlig människa
  Beskrivning
  Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande.
  En del betonar den andliga sidan i det kristna livet så att de lämnar jorden i förtid. Andra är så angelägna att betona det mänskliga i att Jesus kom till jorden att de missar den övernaturliga verkligheten.

  Mina gode vän, Per-Eive Berndtsson, står för en hållning som skulle kunna beskrivas som Övernaturligt naturlig eller Naturligt övernaturlig. Det temat finns också i hans tidigare böcker, inte minst i Vindarna från väster lärdomar från den keltiska kyrkan. Den keltiska andligheten höll samman vardagslivet, mötet med naturen, mötet med Gud och den helige Andes mäktiga verk. Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande. Egentligen finns det redan alldeles för många sådana självhjälpsböcker, men det speciella med Bli en vanlig, ovanlig människa är att den är förankrad i evighetsvärlden och i Bibelns kärleksfulla instruktioner för ett gott mänskligt liv. Det märks också att Per-Eive skriver mot klangbotten av livets skörhet både så som han har upplevt det själv, men framförallt som han har upplevt det i sina pastorala möten med människor. Därför är den här boken ”användar­vänlig” i ordets bästa bemärkelse!

  Torbjörn Freij, pastor och författare
  Format: Mjukband, 167 sidor

  Utgiven: 2016

  Utgiven av: Logos Media/Sjöbergs Förlag

  ISBN: 978-91-978776-3-3

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 30. Till uppbyggelse
  Till uppbyggelse
  Beskrivning
  Det här är en bok för dig som vill ha näring till din tro och samtidigt få hjälp att reflektera över och att praktisera tron. Det finns många ifrågasättande och nedbrytande krafter i tiden som leder till försvagad tro och ett mindre hängivet församlingsengagemang. Det behövs alternativ­ som ger inspiration att kunna leva ett helhjärtat liv i tron på Jesus.

  Boken är skriven till andlig uppbyggelse utan att texterna viker undan för utmaningar inom områden som karismatik, ledarskap och ekonomi.
  Daniel Alm är föreståndare för Pingst FFS och pastor i Pingstförsamlingen Västerås. Till uppbyggelse är Daniels fjärde bok. Tidigare har han skrivit Privat kyrka – orka bry sig om gemen­skap? Praktisk kristendom – visdom från Jakobs brev och varit medförfattare till Andens frukter och gåvor.
  Format: Inbunden, 160 sidor

  Utgiven: 2016

  Utgiven av: Sjöbergs Förlag

  ISBN: 978-91-88247-14-8

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 31. Farhågor och förhoppningar
  Farhågor och förhoppningar
  Beskrivning
  Jag vill med denna skrift ge min analys av de farhågor, men också av de möjligheter, som står oss till buds inför ett nytt årtusende. Vi måste upptäcka var Guds livgivande vatten är i rörelse i vår tid. Tyvärr är det alltför många som sitter kvar vid den uttorkade flodbädden och hoppas att vattnet ska börja rinna där, som det gjorde förr
  15,00 kr
 32. I regnbågens tecken
  I regnbågens tecken
  Beskrivning
  I regnbågens tecken (Verbum, 1989), av Håkan Eilert, präst och teol.dr., är en engagerad plädering för religionsdialogens centrala betydelse. Bakgrunden är många års vistelse i Japan med nära kontakt med shintoism och zenbuddhism, först som sjömanspräst och sedan på ett ekumeniskt centrum för religionsdialog. I en essä lyfter han speciellt fram Wilfred Cantwell Smith (f.1916) som en viktig teolog när det gäller att synliggöra och plädera för religionsdialogens betydelse.
  75,00 kr
 33. Frälsningen
  Frälsningen
  Beskrivning
  I Sverige handlar predikan i våra kyrkor allt mindre om syndernas förlåtelse eller om vårt behov av frälsning. Filosofer har nämligen länge hävdat att skuld inte skulle finnas utan bara skuldkänslor. Och om skuld är en känsla och inget mer, så menar man också att den främst måste vara en följd av uppfostran. I enlighet med detta synsätt försökte man avskaffa all auktoritet – inte minst Bibelns. Alla förväntades bli lyckligare, men om något inträffade blev det snarast motsatsen.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 34. Sårad av Guds folk, helad av Guds kärlek
  Sårad av Guds folk, helad av Guds kärlek
  Beskrivning
  Alla har vi blivit sårade … avvisade … förbisedda … av andra. Men den tragiska sanningen är att när Anne Graham Lotz ser tillbaka på sitt liv, är de mest smärtsamma såren orsakade av religiösa människor – Guds folk, människor som hon fått lära sig att älska och att lita på. Men deras ord och handlingar, beteenden och attityder, stämde inte överens med vad de sa sig stå för.
  Det råder inga tvivel om att de känslomässiga och andliga sår som hon fått i livet, av de som sade sig följa den ende sanne Guden, skapade djupa ärr. Anne kan därför inte bara förstå den som är sårad, utan hon förstår också hur lätt det är för den sårade att själva såra andra. I boken bryter Anne tystnaden hos de sårade, och de som sårar, för att kunna bryta den onda cirkeln av sår och smärta. Hon tar oss till Bibelns berättelse om Abraham, Hagar och Ismael, för att leda den som blivit sårad av Guds folk på stigen till Guds försonande kärlek.
  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 35. Några till evangelister : om lidelse och längtan
  Några till evangelister : om lidelse och längtan
  Beskrivning
  Några till evangelister. Är inte alla kristnas uppdrag att berätta om tron? Jo, men evangelisterna är nog de som är särskilt kallade att aldrig ge sig själva eller någon annan ro, oavsett om vi tycker oss leva i väckelsetider eller inte. Det finns alltid en till som behöver höra att det inte är kört för den här gamla världen eller för en enda liten människa. I boken som Equmeniakyrkans evangelister och andra med insikt i evangelistarbetet skrivit riktas blicken både bakåt och framåt. I år är det 100 år sedan den förste evangelisten anställdes i Svenska Missionsförbundet. Det är svårt att inte beröras av lidelsen när man läser om dem som banade väg i början av förra seklet. Man kan känna stolthet över att det är fråga om ett så helt evangelium, där också sociala insatser är mycket väsentliga. Det handlar om upprättelse för hela människan, då som nu. Vi möter i boken krogevangelister, gatuevangelister och evangelister som arbetar i församlingar, i företagsvärlden och i den kriminella världen. Vår bön är att det vi tänkt, bett och skrivit i vår bok skall vara en tändande gnista. Uttrycket Några till evangelister betyder inte att kvoten är fylld. Långt där ifrån! Redaktionsgrupp: Liselotte J Andersson, Britta Hermansson, Carl-Olov Hultby och Torsten Åhman. Förutom redaktionsgruppen är boken skriven av bl a: Rune W Dahlén, Niclas Piensoho, Marcus Olson och Runar Eldebo.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 36. Höga Visan - Sångernas Sång
  Höga Visan - Sångernas Sång
  Beskrivning
  Stanley Sjöberg menar att Höga Visan är något mer än en kärlekshistoria. Budskapet kan jämföras med hur Jesus använde liknelser.Höga Visan ger en profetisk vision om Israel ända in i vår tid och visar på relationen mellan Kristus och församlingen. Bakom varje enskilt ordval i Höga Visan visar sig andliga verkligheter.
  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
 37. Förebilden
  Förebilden
  Beskrivning
  Den här miniboken har skrivits på ett sådant sätt att tvivlare, sekulariserade svenskar och andligt sökande medmänniskor ska kunna förstå vem Jesus är.
  Fokus ligger på att visa vem Jesus är och vad tron på honom innebär
  • Köp 3 för 13,50 kr/st
  • Köp 10 för 12,75 kr/st
  • Köp 25 för 12,00 kr/st
 38. Ingen som Gud
  Ingen som Gud
  Beskrivning
  Gud den högste. Herren. Jag Är. YHWH. Jesu Kristi Fader. Skaparen av himmel och jord. Härskarornas Gud. Guds namn och egenskaper är många och i denna bok utforskar Andrew Wilson 60 namn på och beskrivningar av Gud som kommer att inspirera och berika läsaren.
  Det finns ingen större inspiration, inget högre syfte att tillbe och ingen starkare drivkraft att leva rätt än vem Gud verkligen är. Andrew Wilson förmedlar insikter från Guds ord och visar på det största ämne våra sinnen och hjärtan någonsin kan begrunda.
  Syftet med boken är inte att bara ge kunskap, utan att visa på Guds fantastiska egenskaper så att det leder till lovsång och tillbedjan.

  Andrew Wilson har en teologisk examen från Cambridge University och London School of Theology. Han brinner för att kommunicera sanningen om Gud.

  65,00 kr
 39. Efter detta : om Guds kärlek och rättvisa, himmel och helvete
  Efter detta : om Guds kärlek och rättvisa, himmel och helvete
  Beskrivning
  Den kristna kyrkan i Sverige har under ett antal hundra år predikat och trott på himmel och helvete och att det faktiskt finns en risk att gå evigt förlorad och hamna i helvetet. Jesus talade, kanske mer än någon annan, om detta. Ändå är det väldigt tyst kring dessa frågor i svensk kristenhet.
  125,00 kr
 40. Psalm 91
  Psalm 91
  Beskrivning
  En plats av fullständigt beskydd under livets stormar

  Vet du om att det finns en tillflykt i Gud – en hemlig plats av fysisk trygghet och säkerhet som Gud visar och uppenbarar i Psalm 91 – den plats i Bibeln där Guds löften om beskydd är sammanfattad.

  Bibelläraren Peggy Joyce Ruth går igenom psalmen vers för vers och förklarar på ett inspirerande och fascinerande sätt Guds löften om trygghet för den som sätter sin tillit till Gud. Dessutom innehåller boken flera uppmuntrande och hoppfyllda sanna berättelser från människor som alla har funnit och upplevt övernaturlig hjälp utifrån löftena i Psalm 91.

  Peggy Joyce Ruth och hennes man Jack bor i Texas, USA. Under de senaste 30 åren har hon varje vecka undervisat ur Bibeln i deras hemförsamling samt medverkat i radioprogram. Peggy Joyce Ruth har också skrivit elva böcker, varav Psalm 91 är den första på svenska. Hennes längtan är att människor ska upptäcka och komma in i en djupare förståelse av Guds ord

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 41. Budbäraren
  Budbäraren
  Beskrivning
  Det uråldriga mysteriet som bär på hemligheten till världens framtid Är det möjligt. Att det finns ett uråldrigt mysterium som bär på hemligheten till världens framtid? Att detta mysterium ligger bakom allting från 11 september-händelserna till världsekonomins kollaps? Att Gud sänder världen ett profetiskt budskap om vad som ska komma?

  Innan det tidiga Israel upphörde som nation, fick man en rad specifika tecken och varningar om den kommande nationella förstörelsen. Samma nio profetiska förebud har manifesterats i USA med djupgående konsekvenser för framtiden, för hela världen och inte minst för den globala ekonomin. Dolda i en biblisk profetia från Jesaja, är mysterierna som avslöjas i Budbäraren så precisa att de förutsäger den senaste tidens världshändelser i detalj till de exakta dagarna.
  Bland annat datumet för aktiemarknadens kollaps 2008. Avslöjandena och sambanden är så tydliga att det kan låta som handlingen i en Hollywoodfilm, men det är verkligt och på riktigt! Boken är skriven som en fängslande berättelse, omöjlig att lägga ifrån sig, men de profetiska förutsägelserna är specifika och belagda.
  Budbäraren inleds med att en man får ett meddelande från en gåtfull person som han kallar Profeten. Profeten ger honom nio sigill, vart och ett avslöjar de ett profetiskt budskap om framtiden som kommer att ta dig med på en resa som för alltid kommer att förändra ditt sätt att se på världen.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 42. Tro - som metod : en handbok i hur du gör när du tror
  Tro - som metod : en handbok i hur du gör när du tror
  Beskrivning
  En handbok i hur du gör när du tror Alla troende har fått ett mått av tro, men hur gör man när man tror?
  Med självupplevda exempel, banala liknelser och med en lärares pedagogik tar pastor Tommy Lilja med dig på en resa där han steg för steg hjälper dig att bli den du är . en troende. .Tro., slår Tommy fast, .är något du har, att tro . är något du gör..
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 43. Andens enhet eller ekumenik?
  Andens enhet eller ekumenik?
  Beskrivning
  I bibelstudieform delar här pastor Henry Holmberg med sig av sina tankar omkring Andens enhet – som den framställs i Bibeln – och de starka ekumeniska strävandena i vår tid. Budskapet är synnerligen högaktuellt.
  65,00 kr
 44. Mysteriet med Herrens Shemitah
  Mysteriet med Herrens Shemitah
  Beskrivning
  Jonathan Cahn förklarar den profetiska betydelsen av Shemitah – ett cykliskt sabbatsår som är beskrivet i Moseböckerna. Läs om hur det uråldriga gudomliga sjuårsmönstret hänger samman med världshistoriens mest betydelsefulla händelser.

  Är det möjligt att det finns ett tre tusen år gammalt mysterium som… •Har påverkat ditt liv utan att du vetat om det och förutsagt aktuella händelser innan de inträffat? •Uppenbarade datum och tidpunkt för de största börskrascherna i Wall Streets historia innan de inträffade och som förutsagt upp- och nedgångar på världens aktiemarknader? •Ligger bakom världskrig och nationers, rikens och världsmakters sönderfall? •Har nycklarna till vad som väntar världen? •Och mycket mer…

  ”Mysteriet med Herrens Shemitah är nog den mest häpnadsväckande och intressanta bok jag någonsin läst.”

  ”En stor hjälp i att enkelt förstå hur världshändelserna i vår tid är kopplade till det bibliska sjuårsmönstret. En helt otrolig läsning där alla uppgifter är historiskt belagda och bekräftade!

  ” ”Författaren har lagt ner ett gediget arbete och boken, som jag sträckläste, var helt fascinerande!”

  Jonathan Cahn är ledare för Hope of The World ministries och Jerusalem Center/Beth Israel i Wayne, New Jersey. Hans TV- och radioprogram om undervisning från Bibeln kan ses över hela USA

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 45. God jord : för andlig mognad och tillväxt
  God jord : för andlig mognad och tillväxt
  Beskrivning
  Produktbeskrivning:

  I Jesu liknelse om såningsmannen och jordmånen förklaras lagen om andlig tillväxt och mognad. God jord är en förutsättning för goda skördar och för att den enskilda människan och församlingen ska kunna växa.

  När enskilda kristna växer och mognar i tron med Kristus som förebild utvecklas både en djärvhet och en ödmjukhet som är nödvändig för att förstå och förverkliga Guds vilja. Owe Lindeskär vill utmana läsaren att förstå den andliga mognadens betydelse för att kunna utveckla kallelsen, nådegåvorna, tjänsten och relationerna. Men är en sådan utveckling möjlig i vår tid? Idag är det inte självklart att kyrkan har en god jordmån för andlig mognad och tillväxt bara för att man hängt ett kors över altaret. Med profetisk skärpa skriver Owe Lindeskär om en kyrka och rörelse som är så upptagen med sin verksamhet och organisation att den enskilda människans andliga utveckling inte vårdas av ledarskapet, och där bönemöten, bibelstudier och väckelsemöten inte prioriteras.
  En stor andel av församlingarnas medlemmar har gett upp och deltar inte längre. Hur kunde det bli så, trots en imponerande verksamhet under många år? Detta ger anledning till reflektion och relevant bearbetning av problemet.

  Guds plan för varje människa måste upptäckas och förverkligas i andligt levande och dynamiska miljöer där människan framför verksamheten blir sedd, hörd och bejakad.

  Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst där han undervisat och predikat i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär har skrivit flera uppmärksammade och efterfrågade böcker. Detta är hans femte bok och är resultatet av att under nästan femton år ha brottats med frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 46. Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
  Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
  Beskrivning
  Författaren visar i denna bok vilken roll gudstron spelat hos några av vår världs mest betydande vetenskapsmän, och hur tro och rationellt tänkande samverkar till omväldande vetenskapliga bedrifter. Han visar att de personer som gjort banbrytande framsteg genom vetenskapshistorien utgörs av djupt gudstroende människor vars till synes irrationella beteenden inom forskingen motiverats av de skäl de hämtat direkt från sin personliga tro på Gud.
  Han belyser även de problem den moderna vetenskapen brottas med och ger svar på tal då det gäller farhågor om att kristen tro skulle hämma vetenskaplig utveckling.Vetenskapen blev under upplysningstiden det mänskliga förnuftets verksamhet som manifesterade den rena objektiva kunskapen till skillnad från den kunskap som man ansåg ha förgiftats av religion eller allmän vidskepelse.Idag har emellertid vetenskapsfilosoferna sedan lång tid tillbaka underkänt vetenskapens anspråk på att vara en metod som med säkerhet leder till sann kunskap om tillvaron. De har till och med visat att det inte ens går att visa att de olika förslagen på vetenskapliga metoder är överlägsna någon annan metod när det gäller att finna sann kunskap om tillvaron. Vetenskapsfilosofen Paul Feyerabend tog steget fullt ut när han visade att vetenskap inte kan bevisas leda till "sannare" kunskap om tillvaron än andra kunskapsformer. Vetenskap blir i detta perspektiv en verksamhet som går ut på att hitta svar på frågot på ett inom vetenskapen accepterat synsätt. En mycket obekväm insikt för dem som fortfarande vill försvara upplysningstidens vetenskapsideal.

  Professor Peter Stenumgaard är grundutbildad civilingenjör inom Teknisk Fysik och Elektroteknik samt teknoligie doktor. Han arbetade flera år i det svenska JAS-projektet och arbetar idag med forskning på heltid.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 47. Vem är han? : den verklige Jesus från Nasaret
  Vem är han? : den verklige Jesus från Nasaret
  Beskrivning
  Har någon träffat honom och berättat om honom? Tydligen, eftersom så många indelar tiden före och efter honom, före Kristus och efter Kristus. När, var och hur levde han? Kan vi placera in hans liv och hans gärningar i Israels och Palestinas historia? Finns det några vittnen till vad han sagt och gjort? Vad berättar de i så fall och är deras vittnesmål trovärdiga? Varför får han både hängivna anhängare och bittra motståndare, och varför väcker han så starka känslor än idag, både kärlek och hat? Dessa frågor vill denna bok ge svar på.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 48. Evolutionslåset
  Evolutionslåset
  Beskrivning
  Det finns ett klart samband mellan evolutionsteorins frammarsch och sekulariseringen i västvärlden, menar Mats Molén. I denna bok granskar han vilken effekt evolutionsläran fått på människors gudstro. Och han ger många exempel, både från Sverige och övriga världen, på vad som händer när man på ett trovärdigt sätt ifrågasätter denna teori. Många människor som tidigare inte kunnat tro på Gud blir öppna för evangelium och börjar tro.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 49. När människan blev ett djur
  När människan blev ett djur
  Beskrivning
  Om evolutionsteorins konsekvenser för individ och samhälle.I denna bok visar Mats Molén hur den i vår tid så allmänt accepterade evolutionsteorin inte är något som endast har med skapelse och biologisk utveckling att göra. Den påverkar också våra attityder och etiska värderingar, något som vi vanligtvis inte inser eller vill inse. Dess inflytande har haft och har alltjämt återverkningar på praktiskt taget alla områden av samhällslivet, alltifrån politiska system som nazism och kommunism till våra dagars jämställdhetsdebatt och matvanor.

  Detta allomfattande och okritiska accepterande av evolutionstänkandet försätter den enskilda människan ständigt i etiska och moraliska konflikter.

  I denna bok ingår också en studieplan, samt även studieplaner till författarens två tidigare böcker "Livets uppkomst" och "Evolutionslåset", som båda behandlar samma ämnesområde. Dessa studieplaner syftar till att fördjupa debatten kring det evolutionistiska tänkandet och dess konsekvenser i vår tid och är väl lämpade att användas både i skola och kristet församlingsarbete.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
 50. För att ingen ska gå förlorad
  För att ingen ska gå förlorad
  Beskrivning
  Är det möjligt att nå en hel stad för Kristus? Ed Silvosos svar är ett obetingat ja! Det kan ske när församlingen ikläder sig sin gudomliga auktoritet och börjar förstå vilken roll den spelar i den kamp som rasar i andevärlden.
  Med ett flertal exempel från sitt hemland Argentina visar han just detta. Nyckeln är böneevangelisation. När de kristna på en plats kommer samman i bön öppnas de förlorades ögon så att de ser ljuset från evangeliet.
  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 51. Trots allt
  Trots allt
  Beskrivning
  Det är ett (Guds) under att Kristi kyrka tagit sig igenom alla utmaningar hon stått inför de senaste 2000 åren. I ”Trots allt” tecknar George Verwer bilden av hur Gud i sin nåd använder olika människor, organisationer och arbeten för att bygga och stärka sin kyrka – mitt i oredan! Verwer räds inte att säga att Gud alltid använt både stökiga och virriga situationer för att uppfylla sin plan. Budskapet är mäktigt och kommer direkt från hjärtat. Det uppmuntrar läsaren att omfamna mångfalden och utmanar henne att resa sig ur, och lära sig av, det stökiga och virriga – för att se hur Gud verkar mitt i villervallan.

  ”George Verwer är en färgsprakande personlighet och en sann pionjär i Guds rike. Det jag uppskattar mycket hos George är hans osminkade ärlighet. Han väjer inte för att sätta ord på de svåra frågorna för att hjälpa någon till en större Kristuslikhet. Med kraftfulla utmaningar men samtidigt glimten i ögat röjer han bort alla hinder så att fler ska dela äventyret att breda ut Guds rike över hela världen.” – Marcus Ardenfors, pastor och föreståndare Pingst, Jönköping

  ”George Verwer skriver fritt ur hjärtat om sådant som han själv har kämpat med och som inneburit brottning och besvikelser för honom. Han skriver med en önskan om att det ska bli till hjälp för andra i deras vandring i Jesu efterföljd. Personligt, utmanande och med missionsuppdraget i centrum – som alltid med George Verwer!”
  – Josefin Fållsten, ledare för EFK:s Internationella Program

  65,00 kr
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 52. Det Heliga Landet : en pilgrimsbok
  Det Heliga Landet : en pilgrimsbok
  Beskrivning
  Detta märkliga land har sedan de första kristnas tid varit resmål för miljontals av Jesu lärjungar.
  I alla tider har man velat komma nära och möta de platser där frälsningshistoriens händelser utspelat sig. Den som går i Kristi fotspår på de platser där han gått, erfar djupare dimensioner av hans närvaro och gudomliga beröring.
  Det heliga landet blir en konkret förkunnelse i tid och rum där historia, geografi och arkitektur smälter samman till en påminnelse om storheten i Guds godhet och hans nådefulla handlande gentemot människan i alla tider.
  225,00 kr
 53. Mellan fyra ögon : i förtroende
  Mellan fyra ögon : i förtroende
  Beskrivning
  Produktbeskrivning:

  Att skriva en bok är alltid ett äventyr. Min vardag har egentligen under många år varit under mottot: ”Inte en dag utan en rad”.

  Detta är min femtonde bok och är en samling av krönikor och ledare som har sin utgångspunkt i min roll som chefredaktör på nyhetstidningen Inblick. Boken speglar våra livskriser, vår tro och vårt ambivalenta förhållande till trenderna i samhället.

  Tommy Dahlman är flitigt anlitad som talare och inspiratör i kyrkor. Hans böcker har gått ut i över 100 000 exemplar. Tommy Dahlman är även chefredaktör på nyhetstidningen Inblick samt TV-personlighet på Kanal 10. Han bor i Trollhättan och är gift med Kattis, de har två barn – Ida och Wilma

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
 54. Fyra årstider med Birro
  Fyra årstider med Birro
  Beskrivning
  Det har varit ett minst sagt stormigt år för författaren Marcus Birro. Det har varit uppmärksammade luncher, uppsägningar, hatkampanjer, smutskastning, skilsmässa, förälskelser och uppbrott. Både privat och yrkesmässigt har det stormat som aldrig förr. Men mitt i den stormen har det också funnits en helig plats, nämligen skrivandet.

  "Går man under kan man ju alltid skriva om det. Grejen är ju att alla människors liv stormar under ett år. Jag har försökt formulera mig runt mitt liv och mitt år på ett sätt som gör att folk kan hämta tröst och styrka in i sina egna liv."

  Boken vill vara en guide året om. Korta texter om tro, livet, kärleken, barnen, äktenskapet, försoningen, förlåtelsen och om Gud inte minst. Skrivandet och läsandet är nycklar när livet kärvar och förklaringar när livet känns lätt.

  Vissa texter har tidigare varit publicerade i tidningen Världen idag

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
 55. Kyrkans första tid : kommentarer till Matteusevangeliet, Apostlagärningarna och Johanneslitteraturen
  Kyrkans första tid : kommentarer till Matteusevangeliet, Apostlagärningarna och Johanneslitteraturen
  Beskrivning
  Nyutgåva

  Välkommen att med mig hälsa på i kyrkans första århundrade,

  Nästan ingen predikan har fötts utan att jag först konsulterat den grekiska grundtexten. Grekiskan har en del nyanser som inte alltid kommer fram i översättningarna och jag har alltid funnit dessa nyanser klargörande och fördjupande.

  Den här kommentarsamlingen vill därför ge vanliga bibelläsare, men även förkunnare, verktyg för att se nya dimensioner i den nytestamentliga texten utifrån den grekiska grundtexten.

  Boken ger även läsaren ett brett och ögonöppnande kyrkohistoriskt perspektiv på kyrkans första århundrade, där inte minst den karismatiska dimensionen ges tydlig plats.

  Carl-Erik Sahlberg

  125,00 kr
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
  • Köp 25 för 156,00 kr/st
 56. Guds rike, lärjungar och enkla församlingar
  Guds rike, lärjungar och enkla församlingar
  Beskrivning
  Är det möjligt att få uppleva Apostlagärningarna på nytt i vår tids Europa? Hur skulle församling och ledarskap utvecklas om vi bara höll oss till Bibeln? Känner du till att det redan existerar en lärjungaskapsrörelse runt om i Europa, inklusive Sverige?
  Denna rörelse växer med 22 procent varje år(statistik från 2010), och 23 procent av dem som ansluter sig är nya troende. Vanliga kristna upptäcker vad det innebär att vara en lärjunge till Jesus, att förkunna evangeliet, hela de sjuka, döpa nyomvända och starta enkla församlingar i hemmen, på kaféer, skolor, bibliotek, kontor och träningslokaler – ja, var än folk håller hus.

  På ett enkelt, lättfattligt, bibelförankrat, praktiskt och djupt berörande sätt beskriver Charles Kridiotis hur Guds rike och evangeliet om Jesus får tag i människors liv och ger upphov till att rörelser av enkla, vardagsnära och Kristuscentrerade församlingar växer fram i vår tid. Det är en undervisning vi väntat på och längtat efter att få del av på svenska. Den är ett måste för varje Jesusefterföljare som vill se Guds rike bli synligt i vårt land.
  Peter Svanberg, samordnare för församlingsgrundande i Equmeniakyrkan

  Utan att ta hänsyn till nutida kyrkliga traditioner skriver Charles på ett mycket befriande sätt om ett liv i efterföljelsen av Jesus. Det finns en enkelhet i det livet och samtidigt är det oerhört utmanande. Charles tar i sin bok utgångspunkt i Jesus själv och hans rike men skriver också oerhört praktiskt och konkret vad det innebär för den som vill följa den väg som Nya Testamentet beskriver. Rickard Cruz, församlingsgrundare och författare till boken Middag med Jesus

  Charles Kridiotis är bosatt i Stockholm, gift med Carolyn och de har fyra vuxna barn. Charles, före detta arkitet med en magisterexamen från Fuller Theological Seminary, är församlingsplanterare, tränare, författare och förkunnare. Han är teamledare för Maskrosnätverket och medgrundare av simplechurch.se , en grupp vänner som samarbetar för en gräsrotsrörelse av lärjungar och enkla församlingar i Sverige. Han är med i Simple Church Europe team

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
  • Köp 25 för 120,00 kr/st
 57. Bibelkoden
  Bibelkoden
  125,00 kr
 58. Ordet är dig nära : om andlig bibelläsning
  Ordet är dig nära : om andlig bibelläsning
  Beskrivning
  Bibeln är först och främst boken om livet med Gud i glädje, lek och lust. Det menar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen. Ordet är dig nära är en bok för alla som vill få en levande Bibel och den är närmast ett måste för den som ska läsa teologi och riskerar att möta Bibeln bara som lärobok. "Att umgås med Bibeln är glädje, spänning, lekfullhet.

  Jag får som ett fritt Guds barn leka i Bibelns paradis. Jag får göra den gamla texten till en ny sång som svarar mot min personliga erfarenhet, mitt aktuella behov. Jag kan vara säker på att Gud gillar detta sätt att leka med texten." Ur boken Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

  Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 59. Hör du vinden blåsa? : en bok om den helige Ande
  Hör du vinden blåsa? : en bok om den helige Ande
  Beskrivning
  Hör du vinden blåsa? hjälper läsaren att möta, förstå och ta del av Guds eget väsen det som ger liv och anda i allt. Den handlar om den "väg som är överlägsen alla andra", om kärleken. Anden är Guds egen kärlek, och vill bli din kärlek. När du låter Anden leva i dig, älskar du Gud och människor med hans kärlek. Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

  Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 60. Det andra diket
  Det andra diket
  Beskrivning
  Människan är av naturen lagisk. Hon vill gärna förtjäna Guds nåd och tror det är nödvändigt att lägga stränga krav på sig själva

  I kristen förkunnelse har talats mycket om syndens dike medan det andra, lagiskhetens, inte fått samma uppmärksamhet. Denna bok vill söka göra detta dike tydligare och hjälpa oss att vara observanta. Vilken församling eller trosinriktning vi än tillhör äger den, med stor sannolikhet, olika inslag av lagiskhet. Boken vill här få oss att ställa frågan: "Var står jag?" Författaren, Anders Lindström, har tidigare varit präst i Svenska kyrkan. I vad han skriver speglar han ämnet delvis ur egna erfarenheter.

  100,00 kr
 61. Broder Roger i Taizé
  Broder Roger i Taizé
  Beskrivning
  Berättelsen om broder Roger liv men också berättelsen om Taizé.
  85,00 kr
 62. En tro som söker det äkta
  En tro som söker det äkta
  Beskrivning
  Det har funnits stunder då man har känt att om det inte finns en Gud så borde det finnas en. Föreställ dig hur det skulle vara – att faktiskt känna Gud på ett sätt som fyller ditt hjärta och viskande ger ett fantastiskt värde och syfte till något djupt inom dig. En tro som söker det äkta hjälper dig att gå igenom frågorna, invändningarna och de bekymmer som uppstår när man inte tänker på Gud som en teologisk abstraktion, utan som någon som man faktiskt kan få en relation med... och vilja få en relation med, kanske mer än du anar.
  75,00 kr
 63. Hungrig i själen
  Hungrig i själen
  Beskrivning
  "Min själ begär, men jag vet inte vad.
  Det verkar som om min själ alltid kräver och begär mer, och hur mycket jag än försöker tillfredsställa den, så kräver den alltid mer. Nej, förresten. Inte mer. Snarare något jag inte riktigt förstår vad det är."

  Kanske visar vår förmåga att göra andliga upplevelser att vi behöver någonting som är större än oss själva. Kanske är känslan av omättlighet i vårt inre ett tecken på att vi försöker fylla det med någonting annat än det den var tänkt för.

  Hungrig i själen är en kraftfull, jordnära bok som tolkar vårt behov av närhet, mening och riktning som enkla och vardagliga tecken på Guds existens och vårt behov av honom. Den uppmanar oss att ta själens hunger på allvar och att börja söka efter det som mättar de djupaste behoven. Och det sökandet kan leda till en del överraskande upptäckter.
  50,00 kr
 64. Nådig Fru Kristinas andaktsbok
  Nådig Fru Kristinas andaktsbok
  Beskrivning
  Nådig Fru Kristina försvarar Stockholm i fyra månader. I september år1520 ger hon slutligen upp. Efter löfte om amnesti kapitulerar hon, änkan efter Sten Sture d y, för kung Christian II. Några dagar senare bryter Stockholms blodbad ut och Kristina fänglas... Fru Kristina Nilsdotter-Gyllenstierna lever under en omvälvande tid i svensk historia. Av en slump hittades nyligen hennes andaktsbok i Kungliga bibliotekets arkiv, en särpräglad handskrift som legat glömd i över hundra år. Den är ett unikt tidsdokument och flertalet av dess texter är tidigare okända, åtminstone på svenskt språk. De delar som är kända sedan tidigare verkar här vara personligt redigerade direkt för henne. Hon lever i en brytningstid på många sätt: föds som katolik, men dör som protestant -- åtminstone till det yttre. Det är i alla fall vad hennes andaktsbok ger uttryck för. Mellan raderna går att läsa hur hon lämnar sin gamla tro -- säkert inte utan vånda. Denna bok är den första populära utgåvan någonsin av en hel svenskspråkig handskrift, och den ger god inblick i medeltida fromhet, så som en enskild kvinnlig lekman en gång fick möta den. Boken inleds med en rad kommenterande kapitel till hjälp för en modern läsare.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 65. Andliga gåvor
  Andliga gåvor
  Beskrivning
  Väckelser uppkommer ofta genom att några kristna börjar utöva en karakteristisk nådegåva. Detta brukar leda till att de får adepter och det är säkert Guds mening. Det går dock sällan att följa Jesu mönster så att man satsar på djupet med en liten grupp. Jumbojetarna översvämmar platsen när ryktet har fått vingar. Turbulensen kan medföra att gränsen blir oskarp mellan karismatik och show-business. Denna gräns är farlig att överskrida för Gud står då inte längre i centrum. Nådegåvorna hör hemma i det enkla församlingslivet där vi utan publicitet ger nåden vi fått vidare till varandra.

  I boken läggs en grund av frälsningsvisshet och andebedömning innan själva gåvorna och uppgifterna diskuteras. Om man är osäker på sin frälsning kan man frestas att gå en genväg för att nå den vissheten genom att börja utöva en nådegåva. Då söker man gåvan för sin egen skull och det brukar leda till mycket trassel. Hoppa inte över de första kapitlen utan läs dem med eftertanke. Frälsningen tillhör dig redan om du tackat ja.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 66. Människan Trons hemlighet
  Människan Trons hemlighet
  Beskrivning
  Frågan om människans ursprung och mål engagerar. Är hon en slumpmässig produkt eller ett led i en cykel av existenser?
  40,00 kr
 67. Immanuel -Gud med oss
  Immanuel -Gud med oss
  Beskrivning
  Boken handlar om hur enskilda människor förlorat kontakten med Gud. Texterna väcker till liv och visar på Gud och hans allmakt.
  50,00 kr
 68. Religionslexikonet
  Religionslexikonet
  Beskrivning

  Religionslexikonet ger god överblick över de stora världsreligionerna och andra viktiga trosriktningar. Här behandlas religionen i olika kulturer från förhistorisk tid fram till idag, såväl i Sverige, Europa och Mellanöstern som i andra delar av världen.
  Religionslexikonet tar upp gudar och religionsstiftare, profeter och helgon, kyrkor och religiösa samfund, kult och liturgi, heliga skrifter och religiösa traditioner, termer och nyckelbegrepp liksom viktiga religionshistoriska händelser, personer och platser.
  Religionslexikonet innehåller både längre artiklar och kortare uppslagsord, och med hjälp av rikhaltiga hänvisningar är det lätt att få en samlad bild av det ämne man är intresserad av.


  2600 uppslagsord varav ett hundratal nyskrivna och tillagda artiklar.


  600 bilder i färg.


  Ny aktualiserad upplaga, bearbetad av docent Per Beskow ochteol dr Jonas Svensson .


  Per Beskow är religions- och kyrkohistoriker, docent vid Lunds universitet 1974, högskolelektor 1985–92. Han har bidragit till att ge patristiken ställning som universitetsämne i Sverige och befordrat översättningar av den tidigkristna litteraturen. Hans omfattande författarskap omfattar också andra områden, särskilt folklig religiositet. Jonas Svensson (f. 1969) är teologie doktor i religionshistoria med islamologisk inriktning. Tidigare har Jonas Svensson skrivit boken Muslimsk feminism (1996). Han har forskat i muslimska perspektiv på genteknik och om islamisk utbildning och social utveckling i Kisumu, Kenya. Han har undervisat inom islamologi, mellanösternkunskap och religionsvetenskap på teologiska institutionen i Lund. Han föreläser ofta för myndigheter och organisationer i ämnen som könsroller och islam, islamisk rätt, muslimer i Sverige, samt muslimer i vården.

  225,00 kr
 69. Varför? : att förtrösta på Gud när du inte förstår
  Varför? : att förtrösta på Gud när du inte förstår
  Beskrivning
  Att förtrösta på Gud när du inte förstår.Kan man lita på Gud mitt i svåra tider? Vad gör man när smärtan och tvivlet är så djupt att det är omöjligt att hitta meningen med det som sker?
  Anne Graham Lotz vet vad det innebär att brottas med frågorna kring livets smärtsamma upplevelser. Under loppet av några månader förstörde en orkan hennes hus, en brand slukade hennes mans tandläkarmottagning, hennes föräldrar åkte in och ut på sjukhus och hennes son drabbades av cancer.

  I hennes senaste bok på svenska delar Anne Graham Lotz med sig av sina egna erfarenheter och de fascinerande svar som Gud visat och uppenbarat för henne i det stora ämnet om lidandets problem. Hon kan därför, med Jesu egna ord, ge svar på frågor och funderingar som vi desperat söker svaren på. Varför låter Gud detta hända?Varför grep inte Gud in?Varför svarar inte Gud på mina böner?Varför är Gud tyst?Varför beskyddade inte Gud mig?Varför gör inte Gud ett under?Varför just jag?

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 70. Min mor var missionär
  Min mor var missionär
  Beskrivning
  Min mor var missionär - Elva missionärsbarn berättar om sin mor: Elsa Bengtsson / Ida Berglund / Elisabeth Bernander / Jenny Haglund / May Hannevik / Adina Nelson / Ingeborg Nordfeldt / Anna Ruthquist / Elsa Skallsjö och Ester Wikström

  Hofgren, Allan (Redigerad av)

  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
 71. Det underbara huset
  Det underbara huset
  Beskrivning
  Meningen med denna bok är att vara en hjälp för alla som vill upptäcka mer om livet i den kristna församlingen. Det är ingen regelbok: Går så eller så här! Snarare är den likt en kompass som visar huvudinriktningen, medan vägvalet står öppet för varje vandrare.
  Läsaren inbjuds att förstå församlingens liv och uppdrag utifrån ett speciellt perspektiv en förvaltares. Det är ovanligt men visar sig vara mycket fruktbart och nyskapande. Allt blir en gåva, något vi har till låns.
  Bokens olika avsnitt kan läsas fristående. här finns undervisning om allt från skrattet och kroppen till dopet och kollekten.
  50,00 kr
 72. I början skapade Gud Studieguide
  I början skapade Gud Studieguide
  Beskrivning
  Antologin I början skapade Gud tar upp frågor som: Hur blev allting till? Universum, jorden, livet, djuren, växtriket, människan?

  Det här häftet är en kompletterande studieguide till huvudboken och innehåller instuderingsfrågor kopplade till bokens 15 kapitel.
  Svara på frågorna på egen hand eller i grupp. Häftet passar såväl för studenter (högstadiet och uppåt) som för vanliga läsare.
  Frågorna väcker intressanta tankegångar och öppnar upp för diskussioner

  50,00 kr
 73. Om djur kunde tala...
  Om djur kunde tala...
  Beskrivning
  Bl.a. blåval, näbbdjur och en sibirisk tundrapipare ”berättar” om hur underbart Gud har skapat dem och med vilka häpnadsväckande förmågor deras skapare har utrustat dem. Med mycket humor och lite ironi kommer författarna här och där in på evolutionistiska teorier men koncentrerar sig annars på att tydliggöra Guds vishet och storhet som skapare och återlösare.

  De båda författarna har i denna bok lyckats utmärkt med att på ett ytterst intressant och underhållande sätt förmedla en mängd vetenskaplig information kring temat skapelse/evolution.

  En bok som gammal och ung, kristen som ickekristen, fackfolk och lekmän kommer att ha både glädje och nytta av.

  65,00 kr
 74. Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
  Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
  Beskrivning
  Genom stormen är en stark påminnelse till oss om Guds trofasthet och närvaro i livets mörkaste, svåraste och mest utmanande situationer.
  Boken tar sin utgångspunkt i den dramatiska båtresa som för den fängslade aposteln Paulus och hans vänner till Rom. Det var en resa där allt tycktes förlorat i förvivlans natt, men där ett änglabesök från himlen fick tända nytt hopp.

  Prästen och bibelläraren Hans Weichbrodt levandegör resan på ett medryckande sätt och delar öppenhjärtigt med sig av erfarenheter från sin egen livsresa. På så sätt hjälper han läsaren att identifiera sig med Paulus i medgång och motgång, och visar hur resan kan vara en spegel av vår och Kristi Kyrkas resa över tidens hav på väg mot evigheten.

  • Köp 3 för 140,25 kr/st
 75. Är påven svaret?
  Är påven svaret?
  Beskrivning

  I den här boken tar författaren upp 33 frågor och svar om katolska kyrkan, och jämför med vad som står i Bibeln.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
  • Köp 25 för 76,00 kr/st
 76. Sökte sanning fann tvivel
  Sökte sanning fann tvivel
  Beskrivning
  Berättelsen om en internationell mormonledares omskakande sökande efter sanningen. Sökte sanning fann tvivel är boken om Hans Mattsson, en betrodd ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mormonkyrkan, som var förvissad om att tillhöra den enda sanna kyrkan.

  Som ledare för Mormonkyrkan i Europa i början av 2000-talet möttes han av utmanande frågor. Han var övertygad om att kyrkan hade alla svar. När svaren uteblev började han själv att på allvar undersöka fakta. Livet skulle aldrig bli detsamma igen.

  Boken följer Hans från barndomen i 1950-talets Göteborg, via tiden som mormonmissionär i England under 1970-talet, genom åren med en växande mormonfamilj och fram till en ledande internationell position i kyrkan när det nya seklet började. Men när frågorna, de uteblivna svaren och tvivlen hopade sig var det inte bara världsbilden som gungade. Hans tvingades ifrågasätta hela sin identitet, sitt äktenskap och sina relationer, sin Gud, sin självbild och hela sin existens.

  “Sökte sanning – fann tvivel” ger läsaren inblick i Mormonkyrkans lära och livsstil. Mormonkyrkan utger sig för att vara den enda sanna kyrkan på jorden, den enda organisation som har auktoritet att tala för Gud. Den grundades 1830 av Joseph Smith, då verksam i nordöstra USA. Inom kyrkan tror man på Bibeln men också på andra heliga skrifter. Man tror att frälsning är ett resultat såväl av egna prestationer och lydnad som genom Jesus. Joseph Smith lärde att meningen med livet är en evig utveckling till fullkomlighet. Men läsaren får också inblick i den utmaning Mormonkyrkan nu står inför. Besvärande frågor om den tillrättalagda historieskrivningen har blivit allt mer offentliga tack vare nätets okontrollerbara informationsflöden. Genom Hans ögon möter läsaren den stora konflikt ny information innebär för en människa vars hela liv har byggt på en enda sanning – som inte får ifrågasättas. Boken är skriven av Hans Mattsson och Christina Hanke, båda födda 1950. De känner varandra sedan ungdomstiden i Göteborg. Christina blev medlem i Mormonkyrkan som tonåring och lämnade organisationen några år före Hans. Ramen för berättelsen är Hans livsresa, men Christina delar många av de erfarenheter, den kamp och sorg det inneburit att bryta sig loss från en styrd, reglerad livsstil med givna svar till ett nytt autentiskt liv.

  När boken nu publiceras hoppas författarna att erfarenheterna ska vara av värde för dem som studerar religionspsykologi och religionssociologi och för andra intresserade. Förhoppningen är att människor som gör liknande resor ska finna inspiration och igenkännande. Boken kan då vara ett redskap att nå djupare förståelse för denna typ av livskris, vare sig man kommer från Mormonkyrkan och andra liknande organisationer eller om man möter människor i motsvarande situation.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 77. Predikningar till ett kyrkoår
  Predikningar till ett kyrkoår
  Beskrivning
  Ett kyrkoår, från det att Jesus rider in i Jerusalem under ropet: .Välsignad är han som kommer., till dess att han kommer åter på himmelens skyar, går fort. Ändå ryms det i den räcka texter för alla sön- och helgdagar som finns i vår evangeliebok ett innehåll som är tänkt att räcka för evigheten.
  125,00 kr
 78. Den korsmärkta församlingen
  Den korsmärkta församlingen
  Beskrivning
  Revolutionerande upptäckter efter Owe Lindeskärs personliga brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

  Jag skriver om dop, nattvard, kyrkans upprättelse och församlingens relation till Kristus utifrån mina många år som pastor och förkunnare. Den spänning som finns mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag. Hur kan det komma sig att kristna samfund, vilka föddes som väckelserörelser, utvecklades till kyrkliga etablissemang?

  Jag hoppas att min bok skall ge vägledning, kunskap och inspiration att inte bara tillhöra Guds kyrka utan att även finna sin plats och sin kallelse i den levande Gudens församling.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 79. Martin Luthers befriande upptäckt
  Martin Luthers befriande upptäckt
  Beskrivning
  Varför firar vi reformationens 500-årsjubileum under 2017? Vad var det nya som började med hammarslagen i Wittenberg den 31 oktober 1517? Martin Luther hade kämpat länge för att få frid i sitt samvete. Han gjorde allt som klostret föreskrev för honom som munk, men han fann ingen frid. Först efter flera års kamp, något år efter teserna mot avlaten, fann han nyckeln.
  Den fann han i evangeliet som försäkrar syndaren att Gud ger sin rättfärdighet för Kristi skull av nåd genom tron. Denna nåd får inte bindas upp av villkor, som den romersk-katolska kyrkan hade gjort, utan den räcks åt oss helt utan villkor.

  • Köp 3 för 22,50 kr/st
  • Köp 10 för 21,25 kr/st
 80. Slåss
  Slåss
  Beskrivning
  Hur du vinner fighterna som betyder mest

  Författaren och pastorn Craig Groeschel hjälper dig att förstå vem du verkligen är – en man som är skapad till Guds avbild med en krigares hjärta – och hur du kämpar den goda kampen för vad som är rätt.

  Du kommer att finna styrkan­ till att ta dig an de strider som du vet att du måste utkämpa – de strider­ som avgör tillståndet i ditt hjärta, i ditt äktenskap och den andliga hälsan i din familj.

  Craig visar på exempel från Bibeln, däribland från Simsons liv – vår polare Simson. Ja, killen med svällande muskler, hår som en hippie och en förtjusning i Delila. Du kanske blir förvånad över hur mycket vi har gemensamt med denna kille. Genom att se på hans liv kommer du att lära dig hur du kan besegra makterna som gör starka män svaga. Du kommer att bli den man som Gud har skapat dig till att vara: En man som vet hur man kämpar för det som är rätt.

  Och du skulle bara våga ge dig in i denna strid obeväpnad. Lär dig att strida med tro, med bön och med Guds ord.

  Det är dags att kriga som en man. För Guds skull, SLÅSS!

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 81. När fasaden rämnar : om livets paradoxer
  När fasaden rämnar : om livets paradoxer
  Beskrivning
  Har du någon gång börjat praktisera råd och principer för ett effektivt böneliv bar för att finna att Gud tycks ha rest till Bermuda på semester?

  Kanske du gjorde anspråk på Guds löften om helande men fann att du fortfarande var sjuk? Har du stått inför en anhörigs död utan att kunna se någon mening i det som skett?

  "Den här boken är skriven till alla som försökt allting utan att se någon förbättring, Jag tycker att jag funnit en del svar . inte enkla men som räcker tills vi kommer till himlen."

  Tommy Dahlman är en av Sveriges mest välkända predikanter. Detta är hans sextonde bok.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 82. Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
  Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
  Beskrivning
  Varför är Martin Luther viktig i dag? Det har gått 500 år sedan reformationen. Men Luther är fortfarande orsak till debatt. Några hyllar honom som en folkets förkämpe mot kyrkligt förtryck. Andra anklagar honom för att ha splittrat kristenheten och gett makthavarna kontroll över kyrkan. När Joel Halldorf och Patrik Hagman läser Luther ser de en teolog att brottas med. De går till djupet av Luthers lära genom att kritiskt analysera hans slagord om nåden, Bibeln och tron allena. Tänk om detta "allena" är en knut som behöver lösas upp för att finna ett sätt att uppskatta Luther? Tänk om han kommer mest till sin rätt när han får en plats i den kristna traditionen i stället för som en röst i opposition till den. Är det så att nyckelordet för att läsa Luther inte är allena, utan tillsammans? Ur boken Inte allena är en diskuterande introduktion till Luther, där Luthers tankar och de konsekvenser de haft, sätts i relation till vår tids frågor och utmaningar. En bok för alla som är intresserade av kyrkans roll i ett pluralistiskt, postsekulärt samhälle.

  Joel Halldorf är docent i kyrkohistoria och lektor vid Teologiska högskolan Stockholm. Han har skrivit en rad böcker, är medarbetare på Expressen Kultur och ledarskribent på tidningen Dagen.

  Patrik Hagman är docent i politisk teologi vid Åbo Akademi, Finland, och författare. Han har bland annat skrivit böckerna Efter folkkyrkan, Om kristet motstånd och Söndagsskola för vuxna.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 83. Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
  Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
  Beskrivning
  Shane Claiborne beskriver i sin bok Den oemotståndliga revolutionen en autentisk kristendom som är rotad i tro, handling och kärlek. En rörelse som börjar i hjärtat och via händerna sträcker sig ut till en sårad värld.

  Shanes egen andliga resa har lett honom att arbeta tillsammans med Moder Teresa i Calcutta, att besöka familjer i Irak mitt under USA:s bombningar och att organisera och delta i en mängd aktioner för att visa på de fattiga och hemlösas situation i USA. I den här boken ställer han viktiga frågor kring kyrkan och samhället och utmanar läsarna att lämna en likgiltig "lagomkristendom" och leva ut en tro som kan förändra världen.

  Boken har länge varit efterfrågad och utkommer nu i en nyutgåva.

  Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelhia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut Guds rike i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism. Pa svenska har han även tillsamman med Jonathan Wilson-Hartgrove utgett Bli det du ber (Libris 2010)

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 84. Vara lärjunge : det kristna livets grunder
  Vara lärjunge : det kristna livets grunder
  Beskrivning
  I den här lilla boken vill Rowan Williams visa oss kärnan i vad det innebär att leva som kristen. Den inkluderar det mest väsentliga i kristen tro: tro, hopp och kärlek, förlåtelse, sociala handlingar, ett liv i Anden.

  Vara lärjunge kan hjälpa oss att lära känna Jesus Kristus bättre och på ett trovärdigt sätt vara och leva som hans lärjungar i vår tid.

  "Det är den vackraste text om lärjungaskap som jag stött på. Jag är djupt tacksam för den inspiration och glädje jag finner på bokens sidor. Jag rekommenderar den varmt till dem som länge varit på resa med Jesus, men lika mycket som till dem som undrar vad i hela världen att följa honom innebär."
  Justin Welby, ärkebiskop i Anglikanska kyrkan

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 85. Skaparens hemlighet
  Skaparens hemlighet
  Beskrivning
  I Skaparens hemlighet, (The Mind of the Maker) ger oss den slagfärdiga och humoristiska deckarförfattarinnan och kulturkritikern Dorothy Sayers en ny inblick i skapande.

  Sayers menar att det finns tydliga paralleller mellan Guds skapande och den kreativa processen hos människan. Som Guds avbilder och kreativa varelser är människan därmed lika Gud och något av hans hemlighet kan bli uppenbart i vårt eget skapande. Hon utforskar här Gud, treenigheten och den fria viljan på ett nytt sätt.

  Dorothy Sayers var nära vän med C S Lewis och J R R Tolkien, och det känner man när man läser denna klassiska bok.

  "Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner."

  Aina Gustafsson, Ersboda bibliotek Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog

  150,00 kr
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 86. Var inte rädd Allting är i Jesu händer
  Var inte rädd Allting är i Jesu händer
  Beskrivning
  Var inte rädd för framtiden!

  Det är inte meningen att den som är frälst ska känna rädsla inför framtiden. Allting är i Jesu händer, och han känner de sina och vill rädda oss som tror på honom ur en värld som går förlorad.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 87. Jesus : historiens huvudperson
  Jesus : historiens huvudperson
  Beskrivning
  Bra bok för den som vill veta mer om kristen tro

  Ingen annan person har haft ett större inflytande på mänskligheten än Jesus.

  Men vem var han egentligen? Vad var hans budskap? Och finns det några goda skäl till att tro på honom idag?

  Marcus Ringbäck är utbildad gymnasielärare i samhällskunskap och religion. Han bor med sin fru Cathrine i Huskvarna och tillsammans leder de den ideella missionsföreningen Life Mission

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 88. I eldens lågor
  I eldens lågor
  Beskrivning
  INTE ENS IS KAN SKRÄMMA MELLANÖSTERNS MODIGA KRISTNA

  Ny fascinerande bok av Tom Doyle! Den här boken vill du inte missa!

  Det finns ingen tvekan om det: vi lever i en farlig värld. Men istället för att motivera kristna i väst att agera verkar dagens rubriker paralysera oss. Vi har aldrig kallats till att leva i fruktan. Även om tiden vi lever i är skrämmande, är vi på rätt kurs utifrån just den plan Gud har för den här världen.

  Världen håller inte på att falla samman . . . allt faller på plats.

  Kanske är det på tiden att vi lär oss från en ny generation av troende i Mellanöstern som är bergfasta i sin tro på Kristus. De är orubbliga och vägrar att fyllas av fruktan och ta till flykten oavsett hur upphettad ugnen blir. Och den blir varmare. Alla berättelser i boken “I eldens lågor” är sanna, och de flesta av dessa hjältar i tron är före detta muslimer som nu älskar Jesus helhjärtat.

  Du kommer att möta en före detta IS-terrorist, en kvinna gift med en muslimsk imam, en före detta polisofficer inom den syriska hemliga polisen och andra nya troende som frimodigt lever ut sin tro i världens absolut farligaste region.

  Deras berättelser kommer att återställa din tillit till Gud och ta din tro till en ny nivå. Så oavsett vad du möter, fatta mod, var orädd, stå fast och fly inte. När allt kommer omkring så står Jesus alldeles bredvid dig – i eldens lågor.

  OM FÖRFATTAREN:
  Tom Doyle är verksam i Mellanöstern och har tidigare kommit ut med ”Är du kristen ska du dö!” och Syner och drömmar på svenska. Tom och hans fru JoAnn besökte Sverige hösten 2016 och delade med sig av sina erfarenheter och upplevelser från Mellanöstern.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 89. Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
  Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
  Beskrivning
  Vill du börja be men vet inte hur du ska göra? Eller har du fastnat i gamla hjulspår och behöver ny inspiration i ditt böneliv? Då är Böneexperimentet en bok för dig!

  Genom 14 "experiment" får läsaren utforska olika sätt att be på, exempelvis genom att skapa en tacksamhetsburk, bygga en bönekoja, meditera över Fader vår och gå en bönevandring. Varje experiment består av tre delar:
  - Kort introduktion som förklarar varför och hur bönemetoden har använts i den kristna andliga traditionen.
  - Beskrivning av själva experimentet.
  - Utrymme för egna anteckningar om hur det var att utföra böneexperimentet.
  Böneexperimentet är både praktisk och lekfull, och uppmuntrar läsaren att prova på bön. Den kan användas på egen hand i vardagen, men också på retreater eller i en grupp tillsammans med andra - exempelvis i konfirmandgrupper, bönegrupper eller på Alpha-dagar om bön.

  Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington. Hon har studerat historia på Cambridge, teologi i Durham och har doktorerat i medeltida kloster-historia. Sagt om boken "Kommer bli en värdefull bok för många ... Jag förutspår slitna omslag och många hundöron." Kate Bottley, präst och kyrkoherde

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 90. Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
  Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
  Beskrivning
  Lever vi i den sista tiden? Tänk om de spelare som skildras i Uppenbarelseboken var aktiva idag? Och om de vore det; skulle du kunna känna igen dem?

  I Apokalypsens agenter gör den välkände och respekterade pastorn dr David Jeremiah vad ingen bibellärare tidigare har gjort. Han utforskar Uppenbarelseboken genom linsen av dess viktiga spelare: exilen, martyrerna, de 144 000, de två vittnena, draken, vilddjuret från jorden, vilddjuret från havet, Segraren, Kungen och Domaren.

  Boken är skriven för att engagera både hjärtat och tanken. Varje kapitel inleds med en fängslande, bibliskt baserad dramatisering som låter profetiorna få liv som aldrig förr. Författaren presenterar dess aktörer mitt i deras unika tid och plats i ändens tid och ger en utförlig beskrivning av de motiv och händelser som kommer att inleda jordens sista dagar.

  David Jeremiah ger sedan i varje kapitel en detaljerad studie kallad ”Skriften bakom berättelsen”. Han utforskar Uppenbarelsebokens mest svårtolkade sammanhang, förklarar dem och – viktigast av allt – visar med exakthet hur de passar in på de ondskefulla krafter som är i rörelse i världen idag.

  Scenen är klar, och ridån är på väg att gå upp för jordens sista akt. Kommer du att vara redo?

  David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning

  135,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 91. Dagen då revolutionen började : Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin förstått
  Dagen då revolutionen började : Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin förstått
  Beskrivning
  I sin nya bok Dagen då revolutionen började utmanar bibelforskaren Tom Wright återigen invanda kristna trosuppfattningar. Han hävdar att Jesus död på korset inte bara handlar om att frikänna oss från våra synder, utan att den faktiskt var starten på en revolution där Gud sjösätter det oerhörda projektet att upprätta och förnya hela sin skapelse.

  Dagen då revolutionen började ger en storslagen bild av Jesus offer och dess fulla betydelse för den kristna tron. Med hjälp av sitt starka intellekt och sin stora kunskap slår Tom Wright på ett övertygande sätt fast detta: Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin har förstått.

  "Jag uppskattade verkligen läsningen! Boken rekommenderas varmt. När den kanske viktigaste evangelikala bibelforskaren äntligen skriver sitt första systematiska studium av korset, då borde det leda till ett förnyat samtal om vad Nya testamentet faktiskt säger om korset. Inte minst bör vi ta Wrights kritik av det han kallar "den hedniska tanken" att en vred Gud måste straffa ett oskyldigt offer för att kunna förlåta, på allvar." Roland Spjuth, lärare på Örebro teologiska Högskola

  Tom Wright räknas som en av Storbritanniens viktigaste kristna förkunnare och har skrivit en rad böcker - på svenska finns bland annat Ännu bättre och Helt enkelt kristen. Han är biskop emeritus i Anglikanska kyrkan, en av Storbritanniens ledande forskare på Nya testamentet och tjänstgör nu som professor vid University of St Andrews i Skottland

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 92. Kristen djupmeditation
  Kristen djupmeditation
  Beskrivning
  Många människor i vår tid längtar efter fördjupning, stillhet och frid, man söker efter kontakt med det gudomliga - ja, en erfarenhet av Gud. En del vänder sig då till österländska tekniker som yoga och zen. Författaren och karmelitmunken Wilfrid Stinissen menar att österlandet kan erbjuda människor i väst vissa hjälpmedel bort från själens splittring - men att det främsta av dessa hjälpmedel går under namnet djupmeditation.

  För många är det kanske okänt att djupmeditationen har funnits inom kristendomen ända från dess allra första tid. Kristen djupmeditation beskriver en ny form av kristen djupmeditation som tar särskild hänsyn till de svårigheter som nutidsmänniskan har så snart hon försöker börja koncentrera sig.

  Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

  Wilfrid Stinissen (1927-2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 93. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
  Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
  Beskrivning
  Emilia Fogelklou var en ivrig sökare och genom en omfattande brevväxling med många olika människor var hon djupt förtrogen med enskilda människors situation. Texterna i Den allra vanligaste människan kännetecknas av hennes dragning och reflektion kring just "den allra vanligaste människan". Emilia Fogelklou var övertygad om att den heliga Anden verkar i allt och alla.

  Gud får inte längre hållas fången i himlen som i en vacker blå sten att dikta legender om. Den levande vill ut ur detta fängelse, vars murar människor kanske behövt för sin myckna skräcks skull. Från himlen vill den ned som kvalitet i jordens liv.

  Ur boken

  Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

  Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor. Fogelklou var kväkare och tog initiativ till att bilda den svenska avdelningen av Vännernas samfund

  135,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 94. Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
  Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
  Beskrivning
  När Henri Nouwen första gången ser Rembrandts målning "Den förlorade sonens återkomst" uppstår ett möte som för alltid kommer att förändra hans liv. Genom konstverket får han hjälp att göra det uppbrott som för honom till det inre hem han längtar efter. Han lämnar sin lyckade akademiska karriär och byter det mot ett kommunitetsliv bland personer med psykisk funktionsnedsättning. Eller med andra ord: Henri Nouwen hittar hem.

  Att komma hem handlar om vårt behov av hemkänsla och rör varsamt vid vår vilsenhet, vårt sökande och vår längtan efter att hitta hem i tillvaron och i våra egna liv. Nouwens texter andas stor värme och ömhet. Fram växer bilden av det hem där det lyser i fönstren, där dörren är öppen och någon väntar med öppen famn.

  Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

  Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 95. Evigheten mitt i tiden
  Evigheten mitt i tiden
  Beskrivning
  I dag har frågan om tid blivit en av de allra mest påträngande. Vi tycker oss leva med ständig tidsbrist, att vi inte hinner med våra liv. Och när många av oss upplever stress och utbrändhet förstår vi att detta sätt att leva inte håller.

  Kan tiden bli vår vän? Och hur kan vi utnyttja de oerhörda möjligheter som tiden erbjuder oss?

  Stinissens klassiska bok Evigheten mitt i tiden hjälper oss att våga se tiden med nya ögon och fundera kring vad tiden är och betyder. Insikten att evigheten är nerlagd i våra hjärtan kan hjälpa oss att leva i tiden på ett sätt som leder oss djupare in i Guds glädje.

  Libris förlag satsar nu med start hösten 2017 på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av karmelitbrodern Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

  Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han genom åren gett ut ett tjugotal böcker. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 451

Page
per sida
Fallande ordning

Juli, Öppet Måndag till Fredag 12.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå