View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 512

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Bibelhandboken
  Bibelhandboken
  Beskrivning
  Denna bibelhandbok har ett enda syfte: att hjälpa dig förstå Bibeln bättre. Tänk dig att du sitter i ett flygplan högt över marken. När du blickar ut genom fönstret ser du hela landet. Du sitter högt ovanför alla detaljer och kan se helheten – allt på samma gång. Det är vad den här boken gör för dig. Den berättar på ett lättbegripligt språk om Bibelns stora tankar och dess huvudpersoner.
  Den förklarar huvudtankarna i varje bibelbok och hjälper dig att se hur allt hänger ihop. En ovärderlig handbok i skolan, kyrkan, konfirmandgruppen och i hemmet. - Det perfekta hjälpmedlet för att upptäcka och utforska Bibelns alla böcker - Fullspäckad med fakta om alla böcker i Bibeln - Frågor och svar som förklarar många av Bibelns mysterier - Få reda på vilka som skrev Bibeln och varför - Rikt illustrerad med kartor, tidslinjer, fotografier och helsidesillustrationer - Omfattande bakgrundsinformation om personer och platser på Bibelns tid - Frågor för självstudier Om författaren: Dr Tim Dowley har en kandidatexamen i historia och en doktorsexamen i kyrkohistoria. Han har undervisat i religionskunskap och skrivit och redigerat flertalet bibliska referensböcker för både barn och vuxna. Han har även skrivit flera populära biografier och barnböcker.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 2. Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
  Kristungen : konsten att göra en tro till sin egen
  Beskrivning
  Hur är det egentligen att växa upp i en kristen familj och att vara en del av en frikyrka? Journalisten Malin Aronsson ger i sin debutbok Kristungen en unik inblick i svensk frikyrklig kultur och skriver varmt och humoristiskt om sin egen uppväxt. Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och annars kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 3. En levande relation : bibeltankar om bön
  En levande relation : bibeltankar om bön
  Beskrivning
  Bönen – ett av de mest centrala temana i den kristna tron, ett av fundamenten för kyrkans och den egna trons överlevnad, är Johan Tyrbergs tema för denna bok: ”Jag vill reflektera över vad det kan innebära att tänka på bön som kommunikation. I det sammanhanget vill jag fundera över böner som beskrivs i Bibeln, över olika bönetraditioner i vår kyrka, och även dela lite av min egen erfarenhet av bön. Jag hoppas att du vill följa med på upptäcktsfärd i bönens universum, med Bibelns händelser, en resa i tid och rum.” Johan Tyrberg är sedan hösten 2014 biskop i Lunds stift. Detta är hans andra bok på ARCUS förlag. Den första, ”Kallad till kärlek” som var hans herdabrev, kom hösten 2015.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 4. Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
  Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
  Beskrivning
  Hjälp, Tack, Wow är den uppmärksammade och uppskattade författaren Anne Lamotts första bok på svenska. Den har legat som bästsäljare på New York Times boklista, precis som flera av hennes andra böcker.

  I den här boken sammanfattar Lamott allting som hon har lärt sig om bön till de tre mest nödvändiga bönerna: Hjälp, Tack och Wow. Dessa böner - att be om hjälp från en högre makt, att uppskatta det goda som vi har fått och att känna förundran över världen runt omkring - kan hjälpa oss genom vardagen och visa en väg fram genom livet. Speciellt under tuffa tider.

  Anne Lamott har gjort sig känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt att skriva om sitt eget liv och sin tro under svåra dagar. Hjälp, Tack, Wow är en andlig vardagsbok som förhoppningsvis många nya läsare kommer att uppskatta.

  Anne Lamott är amerikansk författare med flera New York Times-bästsäljare. Hjälp, Tack, Wow är hennes första bok på svenska, men Libris planerar även att ge ut Stitches och Hallelujah Anyway de kommande åren. Lamott är också författare till flera romaner som Imperfect Birds och Rosie.

  Sagt om boken: Ett uppfriskande enkelt grepp på den andliga praktiken bön i ett mycket greppbart format. Lamott lyckas skickligt framföra idén att när vi försöker kontrollera våra omständigheter så har vi förlorat förmågan att se det goda och mirakulösa i vår vardag det finns mer att upptäcka här än man först kan ana. Kirkus Reviews

  Charmerande vanvördigt. MORE Magazine

  Fylld av Lamotts unika typ av humor, klokhet och grundläggande andliga insikt Hon har en förmåga att sätta ord på vad det innebär att acceptera och omfatta den skönhet, mysterium och smärta som livet rymmer. San Antonio Express-News

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 5. Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
  Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
  Beskrivning
  Vissa dagar är jag inte säker på om min tro är perforerad av tvivel eller om mitt tvivel (barmhärtigt nog) är perforerat av tro. Och ändå fortsätter jag att leva i världen på det sätt som en religiös person lever i världen; jag fortsätter leva i en värld som jag vet är hänförande, och som inte är lämnad åt sig själv. Jag tvivlar, jag är osäker, jag är rastlös, benägen till att irra. Och likafullt finns där ett heligt sken som avbryter mitt stirrande.
  Ur boken

  I den här boken beskriver Lauren F Winner hur hennes erfarenheter av sin mammas död och sin egen skilsmässa oväntat kastar henne rakt in i en livskris av tvivel och andlig förtvivlan.

  Träffsäkert, relaterbart och intensivt ärligt beskriver Winner sin (eller om) Gud finns någonstans.

  Det här är en stark och brutalt ärlig berättelse om när Gud och tro upplevs frånvarande mitt i livet

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 6. Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
  Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
  Beskrivning
  Alla ber vi. Ibland. Speciellt när livets olika omständigheter knackar på dörren. Men i själva verket vet vi att som kristna bör vi be annorlunda. Mer ofta. Bättre. Med mer eld, tro och innerlighet.

  Den goda nyheten är att vi inte är de första som längtar efter att få uppleva en förändring. Även Jesu lärjungar behövde vägledning på bönens område.

  Max Lucado tar med läsaren på en resa i bönens värld. Genom att komprimera Jesu undervisning om bön till en enda enkel, kort och revolutionerande bön att minnas inspirerar Max Lucado till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be?

  Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

  Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 7. Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Du kommer ta dig igenom : hopp och tröst när livet händer
  Beskrivning
  Hopp och tröst när livet händer

  Ibland kan livets utmaningar bara bli för mycket. Hur ska man kunna orka fortsätta när botten är nådd och kraften tagit slut?
  För dig kan det vara ekonomiska svårigheter, ett dåligt besked från läkaren, en olycka, eller att du fått skilsmässopappren serverade framför dig av din äkta hälft. Vad det än är, så förstår du att livet kommer att förändras dramatiskt. Och det ser inte ut att kunna bli till det bättre.

  I boken Du kommer ta dig igenom guidar Max Lucado läsaren genom bibelns berättelse om Josef. Berövad sin identitet, kastad i en brunn och såld som slav; Josefs liv bestod av nederlag och utmaningar. Samtidigt som tiden gick verkade Gud genom hans omständigheter för att de så småningom skulle leda till både upprättelse och försoning. Så, även om du har svårt att se det nu, kommer du också att ta dig igenom.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 8. Den korsmärkta församlingen
  Den korsmärkta församlingen
  Beskrivning
  Revolutionerande upptäckter efter Owe Lindeskärs personliga brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

  Jag skriver om dop, nattvard, kyrkans upprättelse och församlingens relation till Kristus utifrån mina många år som pastor och förkunnare. Den spänning som finns mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag. Hur kan det komma sig att kristna samfund, vilka föddes som väckelserörelser, utvecklades till kyrkliga etablissemang?

  Jag hoppas att min bok skall ge vägledning, kunskap och inspiration att inte bara tillhöra Guds kyrka utan att även finna sin plats och sin kallelse i den levande Gudens församling.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 9. I eldens lågor
  I eldens lågor
  Beskrivning
  INTE ENS IS KAN SKRÄMMA MELLANÖSTERNS MODIGA KRISTNA

  Ny fascinerande bok av Tom Doyle! Den här boken vill du inte missa!

  Det finns ingen tvekan om det: vi lever i en farlig värld. Men istället för att motivera kristna i väst att agera verkar dagens rubriker paralysera oss. Vi har aldrig kallats till att leva i fruktan. Även om tiden vi lever i är skrämmande, är vi på rätt kurs utifrån just den plan Gud har för den här världen.

  Världen håller inte på att falla samman . . . allt faller på plats.

  Kanske är det på tiden att vi lär oss från en ny generation av troende i Mellanöstern som är bergfasta i sin tro på Kristus. De är orubbliga och vägrar att fyllas av fruktan och ta till flykten oavsett hur upphettad ugnen blir. Och den blir varmare. Alla berättelser i boken “I eldens lågor” är sanna, och de flesta av dessa hjältar i tron är före detta muslimer som nu älskar Jesus helhjärtat.

  Du kommer att möta en före detta IS-terrorist, en kvinna gift med en muslimsk imam, en före detta polisofficer inom den syriska hemliga polisen och andra nya troende som frimodigt lever ut sin tro i världens absolut farligaste region.

  Deras berättelser kommer att återställa din tillit till Gud och ta din tro till en ny nivå. Så oavsett vad du möter, fatta mod, var orädd, stå fast och fly inte. När allt kommer omkring så står Jesus alldeles bredvid dig – i eldens lågor.

  OM FÖRFATTAREN:
  Tom Doyle är verksam i Mellanöstern och har tidigare kommit ut med ”Är du kristen ska du dö!” och Syner och drömmar på svenska. Tom och hans fru JoAnn besökte Sverige hösten 2016 och delade med sig av sina erfarenheter och upplevelser från Mellanöstern.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 10. Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
  Böneexperimentet: Upptäck, utforska och upplev bönen
  Beskrivning
  Vill du börja be men vet inte hur du ska göra? Eller har du fastnat i gamla hjulspår och behöver ny inspiration i ditt böneliv? Då är Böneexperimentet en bok för dig!

  Genom 14 "experiment" får läsaren utforska olika sätt att be på, exempelvis genom att skapa en tacksamhetsburk, bygga en bönekoja, meditera över Fader vår och gå en bönevandring. Varje experiment består av tre delar:
  - Kort introduktion som förklarar varför och hur bönemetoden har använts i den kristna andliga traditionen.
  - Beskrivning av själva experimentet.
  - Utrymme för egna anteckningar om hur det var att utföra böneexperimentet.
  Böneexperimentet är både praktisk och lekfull, och uppmuntrar läsaren att prova på bön. Den kan användas på egen hand i vardagen, men också på retreater eller i en grupp tillsammans med andra - exempelvis i konfirmandgrupper, bönegrupper eller på Alpha-dagar om bön.

  Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington. Hon har studerat historia på Cambridge, teologi i Durham och har doktorerat i medeltida kloster-historia. Sagt om boken "Kommer bli en värdefull bok för många ... Jag förutspår slitna omslag och många hundöron." Kate Bottley, präst och kyrkoherde

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 11. Växa i cirklar
  Växa i cirklar
  Beskrivning
  Lära sig lärjungaskapets rytm

  Jesus lovade att vi skulle växa till fullheten i livet i Hans Ande. Som många andra saker i livet är inte den tillväxten linjär, utan sker i säsonger och cykler. Det finns inte heller några enkla steg att följa som garanterar mognad – det skulle vara för opersonligt för en Gud som älskar relationer. Istället kommer andlig till-växt genom att man förstår vissa grundläggande andliga sanningar djupare och djupare. Vi kommer tillbaka till samma platser igen och igen, och varje gång upplever vi dem djupare. Detta enkla men ändå djupa synsätt att växa i Gud kommer att förnya din tro och ge svar på många frågor om hur man utvecklar ett dynamiskt andligt liv.

  Från det intima mötet med Guds kärlek till att vi bekräftas av Gud.
  Från vetskapen om att Gud bekräftar oss till att vi förstår vår sanna identitet som Guds söner och döttrar.
  Från insikten om vår sanna identitet till att vi får auktoritet i vår tjänst för Gud.
  Från förståelsen av vår andliga auktoritet till att vi växer in i vår livskallelse, vår bestämmelse.
  Från den intuitiva förståelsen av livskallelsen till ett liv i lydnad och målmedvetenhet, som tillfredsställer oss på djupet.
  Från ett liv i lydnad till en ännu djupare medvetenhet om Guds personliga, intima kärlek.
  Från denna djupare intimitet till en förnyad insikt om att Gud verkligen bekräftar oss. Och så vidare...

  OM FÖRFATTAREN:
  Paul Harcourt leder All Saints’ Woodford Wells i nordöstra London, med sin fru Becky. De har tjänat i församlingen i 21 år. Paul är regional ledare för New Wine i London och östra England. Han undervisar i ledarskap i förnyelseförsamlingar och talar regelbundet på konferenser i Storbritannien och Europa.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 12. En kristen läser koranen
  En kristen läser koranen
  Beskrivning
  Kontakt med muslimer? Ja då är detta boken för dig. Det finns ett ökat intresse att sätta sig in i Koranens läror, men en ovan läsare kan uppleva den som ostrukturerad och svårtillgänglig. Den här boken kan hjälpa dig att bekanta dig med en del av koranens personer, händelser och läror ur ett kristet perspektiv. För den som har kontakt med muslimer är denna bok ett bra hjälpmedel för att fördjupa den egna kunskapen. Boken kan med fördel både läsas som bok och användas som referensmaterial.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 13. Möte med Apostlagärningarna
  Möte med Apostlagärningarna
  Beskrivning
  I Apostlagärningarna möter vi mängder av förebilder. Petrus visar hur rädsla kan bytas mot mod och frimodighet. Filippos vågar följa Andens ledning och Tabita tar hand om de utsatta. Maria och Lydia är förebilder i generositet och gästfrihet. Paulus är den outtröttlige evangelisten, hans kompanjon Barnabas är medlaren och tröstaren. Och alla får de hjälp av Anden.

  Alla dessa och många fler visar också att tron inte är en privatsak. Att ta emot Jesus är att bli en del av den kristna gemenskapen och att dela kallelsen att sprida evangeliet.

  Till varje avsnitt finns reflektionsfrågor och fördjupningstexter. Boken fungerar både för enskild läsning och i grupp.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 14. Martin Luthers befriande upptäckt
  Martin Luthers befriande upptäckt
  Beskrivning
  Varför firar vi reformationens 500-årsjubileum under 2017? Vad var det nya som började med hammarslagen i Wittenberg den 31 oktober 1517? Martin Luther hade kämpat länge för att få frid i sitt samvete. Han gjorde allt som klostret föreskrev för honom som munk, men han fann ingen frid. Först efter flera års kamp, något år efter teserna mot avlaten, fann han nyckeln.
  Den fann han i evangeliet som försäkrar syndaren att Gud ger sin rättfärdighet för Kristi skull av nåd genom tron. Denna nåd får inte bindas upp av villkor, som den romersk-katolska kyrkan hade gjort, utan den räcks åt oss helt utan villkor.

  • Köp 3 för 22,50 kr/st
  • Köp 10 för 21,25 kr/st
 15. Slåss
  Slåss
  Beskrivning
  Hur du vinner fighterna som betyder mest

  Författaren och pastorn Craig Groeschel hjälper dig att förstå vem du verkligen är – en man som är skapad till Guds avbild med en krigares hjärta – och hur du kämpar den goda kampen för vad som är rätt.

  Du kommer att finna styrkan­ till att ta dig an de strider som du vet att du måste utkämpa – de strider­ som avgör tillståndet i ditt hjärta, i ditt äktenskap och den andliga hälsan i din familj.

  Craig visar på exempel från Bibeln, däribland från Simsons liv – vår polare Simson. Ja, killen med svällande muskler, hår som en hippie och en förtjusning i Delila. Du kanske blir förvånad över hur mycket vi har gemensamt med denna kille. Genom att se på hans liv kommer du att lära dig hur du kan besegra makterna som gör starka män svaga. Du kommer att bli den man som Gud har skapat dig till att vara: En man som vet hur man kämpar för det som är rätt.

  Och du skulle bara våga ge dig in i denna strid obeväpnad. Lär dig att strida med tro, med bön och med Guds ord.

  Det är dags att kriga som en man. För Guds skull, SLÅSS!

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 16. När fasaden rämnar : om livets paradoxer
  När fasaden rämnar : om livets paradoxer
  Beskrivning
  Har du någon gång börjat praktisera råd och principer för ett effektivt böneliv bar för att finna att Gud tycks ha rest till Bermuda på semester?

  Kanske du gjorde anspråk på Guds löften om helande men fann att du fortfarande var sjuk? Har du stått inför en anhörigs död utan att kunna se någon mening i det som skett?

  "Den här boken är skriven till alla som försökt allting utan att se någon förbättring, Jag tycker att jag funnit en del svar . inte enkla men som räcker tills vi kommer till himlen."

  Tommy Dahlman är en av Sveriges mest välkända predikanter. Detta är hans sextonde bok.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 17. Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
  Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
  Beskrivning
  Varför är Martin Luther viktig i dag? Det har gått 500 år sedan reformationen. Men Luther är fortfarande orsak till debatt. Några hyllar honom som en folkets förkämpe mot kyrkligt förtryck. Andra anklagar honom för att ha splittrat kristenheten och gett makthavarna kontroll över kyrkan. När Joel Halldorf och Patrik Hagman läser Luther ser de en teolog att brottas med. De går till djupet av Luthers lära genom att kritiskt analysera hans slagord om nåden, Bibeln och tron allena. Tänk om detta "allena" är en knut som behöver lösas upp för att finna ett sätt att uppskatta Luther? Tänk om han kommer mest till sin rätt när han får en plats i den kristna traditionen i stället för som en röst i opposition till den. Är det så att nyckelordet för att läsa Luther inte är allena, utan tillsammans? Ur boken Inte allena är en diskuterande introduktion till Luther, där Luthers tankar och de konsekvenser de haft, sätts i relation till vår tids frågor och utmaningar. En bok för alla som är intresserade av kyrkans roll i ett pluralistiskt, postsekulärt samhälle.

  Joel Halldorf är docent i kyrkohistoria och lektor vid Teologiska högskolan Stockholm. Han har skrivit en rad böcker, är medarbetare på Expressen Kultur och ledarskribent på tidningen Dagen.

  Patrik Hagman är docent i politisk teologi vid Åbo Akademi, Finland, och författare. Han har bland annat skrivit böckerna Efter folkkyrkan, Om kristet motstånd och Söndagsskola för vuxna.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 18. Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
  Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
  Beskrivning
  Shane Claiborne beskriver i sin bok Den oemotståndliga revolutionen en autentisk kristendom som är rotad i tro, handling och kärlek. En rörelse som börjar i hjärtat och via händerna sträcker sig ut till en sårad värld.

  Shanes egen andliga resa har lett honom att arbeta tillsammans med Moder Teresa i Calcutta, att besöka familjer i Irak mitt under USA:s bombningar och att organisera och delta i en mängd aktioner för att visa på de fattiga och hemlösas situation i USA. I den här boken ställer han viktiga frågor kring kyrkan och samhället och utmanar läsarna att lämna en likgiltig "lagomkristendom" och leva ut en tro som kan förändra världen.

  Boken har länge varit efterfrågad och utkommer nu i en nyutgåva.

  Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelhia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut Guds rike i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism. Pa svenska har han även tillsamman med Jonathan Wilson-Hartgrove utgett Bli det du ber (Libris 2010)

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 19. Vara lärjunge : det kristna livets grunder
  Vara lärjunge : det kristna livets grunder
  Beskrivning
  I den här lilla boken vill Rowan Williams visa oss kärnan i vad det innebär att leva som kristen. Den inkluderar det mest väsentliga i kristen tro: tro, hopp och kärlek, förlåtelse, sociala handlingar, ett liv i Anden.

  Vara lärjunge kan hjälpa oss att lära känna Jesus Kristus bättre och på ett trovärdigt sätt vara och leva som hans lärjungar i vår tid.

  "Det är den vackraste text om lärjungaskap som jag stött på. Jag är djupt tacksam för den inspiration och glädje jag finner på bokens sidor. Jag rekommenderar den varmt till dem som länge varit på resa med Jesus, men lika mycket som till dem som undrar vad i hela världen att följa honom innebär."
  Justin Welby, ärkebiskop i Anglikanska kyrkan

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 20. Skaparens hemlighet
  Skaparens hemlighet
  Beskrivning
  I Skaparens hemlighet, (The Mind of the Maker) ger oss den slagfärdiga och humoristiska deckarförfattarinnan och kulturkritikern Dorothy Sayers en ny inblick i skapande.

  Sayers menar att det finns tydliga paralleller mellan Guds skapande och den kreativa processen hos människan. Som Guds avbilder och kreativa varelser är människan därmed lika Gud och något av hans hemlighet kan bli uppenbart i vårt eget skapande. Hon utforskar här Gud, treenigheten och den fria viljan på ett nytt sätt.

  Dorothy Sayers var nära vän med C S Lewis och J R R Tolkien, och det känner man när man läser denna klassiska bok.

  "Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner."

  Aina Gustafsson, Ersboda bibliotek Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog

  150,00 kr
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 21. Var inte rädd Allting är i Jesu händer
  Var inte rädd Allting är i Jesu händer
  Beskrivning
  Var inte rädd för framtiden!

  Det är inte meningen att den som är frälst ska känna rädsla inför framtiden. Allting är i Jesu händer, och han känner de sina och vill rädda oss som tror på honom ur en värld som går förlorad.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 22. Jesus : historiens huvudperson
  Jesus : historiens huvudperson
  Beskrivning
  Bra bok för den som vill veta mer om kristen tro

  Ingen annan person har haft ett större inflytande på mänskligheten än Jesus.

  Men vem var han egentligen? Vad var hans budskap? Och finns det några goda skäl till att tro på honom idag?

  Marcus Ringbäck är utbildad gymnasielärare i samhällskunskap och religion. Han bor med sin fru Cathrine i Huskvarna och tillsammans leder de den ideella missionsföreningen Life Mission

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 23. Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan
  Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan
  Beskrivning
  Samkönade relationer är en av frikyrkans mest stigmatiserade frågeställningar. I dag tvingas frikyrkliga personer som vill uttrycka samkönad kärlek ofta till församlingsexil och ensamhet. Samtidigt är många frikyrkoförsamlingar splittrade i både synsätt och praktik.
  Vad säger egentligen Bibeln om samkönade relationer och hur ska vi göra för att på allvar kunna välkomna varandra till kristen gemenskap?

  Välkomna varandra! innehåller fjorton texter som presenterar öppenhet för samkönade relationer i frikyrkliga församlingar. I enlighet med frikyrklig tradition tar texterna Bibeln på stort allvar, och visar hur dess budskap och berättelser pekar på en väg bort från förakt, utanförskap och kristen hemlöshet - mot ett tydligt ja till samkönade relationer. Texterna är skrivna av pastorer, teologer och sakkunniga. Flera är också författade av personer med egen erfarenhet av att vara homosexuell i frikyrkan.

  Välkomna varandra! fungerar både för personlig teologisk fördjupning och som underlag för samtal i församlingar. Boken innehåller också samtalsfrågor och fördjupningstips.

  Medverkande:Lisa Arlbrandt, Emma Audas, Anna Berndes, Anders Camenius, Björn Cedersjö, Erik, Robert Eriksson, Thomas Erlandsen, Lena Frisell, Patrik Hagman, André Jakobsson, Esther Kazen, Mirjam Olsson, Johanna Wikberg och Niclas Öjebrandt.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 24. Sann människa : en bok om skapelse och helighet
  Sann människa : en bok om skapelse och helighet
  150,00 kr
  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 25. Hungrig i själen
  Hungrig i själen
  Beskrivning
  "Min själ begär, men jag vet inte vad.
  Det verkar som om min själ alltid kräver och begär mer, och hur mycket jag än försöker tillfredsställa den, så kräver den alltid mer. Nej, förresten. Inte mer. Snarare något jag inte riktigt förstår vad det är."

  Kanske visar vår förmåga att göra andliga upplevelser att vi behöver någonting som är större än oss själva. Kanske är känslan av omättlighet i vårt inre ett tecken på att vi försöker fylla det med någonting annat än det den var tänkt för.

  Hungrig i själen är en kraftfull, jordnära bok som tolkar vårt behov av närhet, mening och riktning som enkla och vardagliga tecken på Guds existens och vårt behov av honom. Den uppmanar oss att ta själens hunger på allvar och att börja söka efter det som mättar de djupaste behoven. Och det sökandet kan leda till en del överraskande upptäckter.
  50,00 kr
 26. Nådig Fru Kristinas andaktsbok
  Nådig Fru Kristinas andaktsbok
  Beskrivning
  Nådig Fru Kristina försvarar Stockholm i fyra månader. I september år1520 ger hon slutligen upp. Efter löfte om amnesti kapitulerar hon, änkan efter Sten Sture d y, för kung Christian II. Några dagar senare bryter Stockholms blodbad ut och Kristina fänglas... Fru Kristina Nilsdotter-Gyllenstierna lever under en omvälvande tid i svensk historia. Av en slump hittades nyligen hennes andaktsbok i Kungliga bibliotekets arkiv, en särpräglad handskrift som legat glömd i över hundra år. Den är ett unikt tidsdokument och flertalet av dess texter är tidigare okända, åtminstone på svenskt språk. De delar som är kända sedan tidigare verkar här vara personligt redigerade direkt för henne. Hon lever i en brytningstid på många sätt: föds som katolik, men dör som protestant -- åtminstone till det yttre. Det är i alla fall vad hennes andaktsbok ger uttryck för. Mellan raderna går att läsa hur hon lämnar sin gamla tro -- säkert inte utan vånda. Denna bok är den första populära utgåvan någonsin av en hel svenskspråkig handskrift, och den ger god inblick i medeltida fromhet, så som en enskild kvinnlig lekman en gång fick möta den. Boken inleds med en rad kommenterande kapitel till hjälp för en modern läsare.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 27. Andliga gåvor
  Andliga gåvor
  Beskrivning
  Väckelser uppkommer ofta genom att några kristna börjar utöva en karakteristisk nådegåva. Detta brukar leda till att de får adepter och det är säkert Guds mening. Det går dock sällan att följa Jesu mönster så att man satsar på djupet med en liten grupp. Jumbojetarna översvämmar platsen när ryktet har fått vingar. Turbulensen kan medföra att gränsen blir oskarp mellan karismatik och show-business. Denna gräns är farlig att överskrida för Gud står då inte längre i centrum. Nådegåvorna hör hemma i det enkla församlingslivet där vi utan publicitet ger nåden vi fått vidare till varandra.

  I boken läggs en grund av frälsningsvisshet och andebedömning innan själva gåvorna och uppgifterna diskuteras. Om man är osäker på sin frälsning kan man frestas att gå en genväg för att nå den vissheten genom att börja utöva en nådegåva. Då söker man gåvan för sin egen skull och det brukar leda till mycket trassel. Hoppa inte över de första kapitlen utan läs dem med eftertanke. Frälsningen tillhör dig redan om du tackat ja.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 28. Sökte sanning fann tvivel
  Sökte sanning fann tvivel
  Beskrivning
  Berättelsen om en internationell mormonledares omskakande sökande efter sanningen. Sökte sanning fann tvivel är boken om Hans Mattsson, en betrodd ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mormonkyrkan, som var förvissad om att tillhöra den enda sanna kyrkan.

  Som ledare för Mormonkyrkan i Europa i början av 2000-talet möttes han av utmanande frågor. Han var övertygad om att kyrkan hade alla svar. När svaren uteblev började han själv att på allvar undersöka fakta. Livet skulle aldrig bli detsamma igen.

  Boken följer Hans från barndomen i 1950-talets Göteborg, via tiden som mormonmissionär i England under 1970-talet, genom åren med en växande mormonfamilj och fram till en ledande internationell position i kyrkan när det nya seklet började. Men när frågorna, de uteblivna svaren och tvivlen hopade sig var det inte bara världsbilden som gungade. Hans tvingades ifrågasätta hela sin identitet, sitt äktenskap och sina relationer, sin Gud, sin självbild och hela sin existens.

  “Sökte sanning – fann tvivel” ger läsaren inblick i Mormonkyrkans lära och livsstil. Mormonkyrkan utger sig för att vara den enda sanna kyrkan på jorden, den enda organisation som har auktoritet att tala för Gud. Den grundades 1830 av Joseph Smith, då verksam i nordöstra USA. Inom kyrkan tror man på Bibeln men också på andra heliga skrifter. Man tror att frälsning är ett resultat såväl av egna prestationer och lydnad som genom Jesus. Joseph Smith lärde att meningen med livet är en evig utveckling till fullkomlighet. Men läsaren får också inblick i den utmaning Mormonkyrkan nu står inför. Besvärande frågor om den tillrättalagda historieskrivningen har blivit allt mer offentliga tack vare nätets okontrollerbara informationsflöden. Genom Hans ögon möter läsaren den stora konflikt ny information innebär för en människa vars hela liv har byggt på en enda sanning – som inte får ifrågasättas. Boken är skriven av Hans Mattsson och Christina Hanke, båda födda 1950. De känner varandra sedan ungdomstiden i Göteborg. Christina blev medlem i Mormonkyrkan som tonåring och lämnade organisationen några år före Hans. Ramen för berättelsen är Hans livsresa, men Christina delar många av de erfarenheter, den kamp och sorg det inneburit att bryta sig loss från en styrd, reglerad livsstil med givna svar till ett nytt autentiskt liv.

  När boken nu publiceras hoppas författarna att erfarenheterna ska vara av värde för dem som studerar religionspsykologi och religionssociologi och för andra intresserade. Förhoppningen är att människor som gör liknande resor ska finna inspiration och igenkännande. Boken kan då vara ett redskap att nå djupare förståelse för denna typ av livskris, vare sig man kommer från Mormonkyrkan och andra liknande organisationer eller om man möter människor i motsvarande situation.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 29. Mitt livs mirakler
  Mitt livs mirakler
  Beskrivning
  När Maria gick från gudstjänsten där hon fått förbön hörde hon gruset knastra under sina fötter. Det ljudet hade hon inte hört på flera år, och hon älskade det. Den natten hörde hon Peter snarka vid sin sida, och det var som himmelsk musik.

  Marias starkt nedsatta hörsel skulle snart landa i total dövhet, enligt läkarna. Men den 21 augusti 2016 gjorde Gud ett under. Hon fick hörseln tillbaka. Plötsligt, i ett svindlande underbart ögonblick. Det var en chock, för henne och för omgivningen. En glädjechock. Men det var inte första gången Maria var med om ett mirakel. Tidigare hade en krånglande rygg gjort henne till sjukpensionär. Efter sju år med svåra smärtor blev hon helad, till sin och Försäkringskassans stora glädje.

  Marias bok är en mycket personlig och öppenhjärtig berättelse om kampen med nästan outhärdlig smärta, om känslan av utanförskap när hörseln sviktar, om bävande tro, och om en gränslös glädje över Guds kärlek. Gud är med även när allt ser hopplöst ut. Hans barmhärtighet bär också när undret uteblir. Det är Marias erfarenhet. Liksom att mirakler sker också i vår tid, precis som när Jesus gick omkring här på jorden. Maria Johansson är gift med Peter och tillsammans har de sex barn. De är bosatta utanför Flen. Birge­r­ Thureson, som har skrivit ner Maria Johanssons berättelse, är författare och före­läsare

  125,00 kr
 30. Mellan himlen och livet här
  Mellan himlen och livet här
  Beskrivning
  Vi älskade Steven Curtis Chapmans djupt personliga bok. Varje berättelse och livserfarenhet han delar bär vittnesbörd om hur ’en underbar berättelse växer fram’, en berättelse som uppenbarar Guds plan för honom.

  - PASTOR RICK OCH KAY WARREN Under årtionden har Steven Curtis Chapmans musik och budskap förmedlat hopp och inspiration till miljontals människor. Här delar Steven, för första gången, de erfarenheter som format honom, hans tro, hans familj och hans musik under ett liv som rymt otroliga höjder och djupa dalar som skakat tron. Ända sedan barndomen har musiken varit både en tillflykt och en befrielse för Steven. Med humor och ödmjukhet låter han oss blicka in backstage på den första tidens turnéliv och den hisnande resan upp till hitlistornas topplaceringar.

  Upptäck berättelserna bakom några av hans mest älskade sånger. Vandra med honom och hans fru, Mary Beth, när de navigerar sig fram genom äktenskapets och familjelivets glädje och prövningar. Heja på honom när han återvänder till scenen efter att ha tvivlat på att han någonsin skulle kunna sjunga igen. Och SE Gud i efterdyningarna av den tragiska dödsolyckan då de förlorade sin femåriga dotter Maria. Med skärpa och hjärtskärande ärlighet, men alltid med ett hopp, presenterar Steven inga sockrade lösningar på livets svåraste frågor. Men i sin brustenhet fortsätter han förtrösta på att Gud en gång ska fixa det som är omöjligt att fixa i spannet mellan himlen och livet här.

  ”Min förlossare är trofast och sann”, sjunger Steven i en av hans mest älskade sånger. Det är också ett genomgående tema i hans liv. Efter att ha läst hans självbiografi kommer du att stämma in i sången och tacka Gud för hans trofasthet.

  125,00 kr
 31. Predikningar till ett kyrkoår
  Predikningar till ett kyrkoår
  Beskrivning
  Ett kyrkoår, från det att Jesus rider in i Jerusalem under ropet: .Välsignad är han som kommer., till dess att han kommer åter på himmelens skyar, går fort. Ändå ryms det i den räcka texter för alla sön- och helgdagar som finns i vår evangeliebok ett innehåll som är tänkt att räcka för evigheten.
  125,00 kr
 32. Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
  Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
  Beskrivning
  Lever vi i den sista tiden? Tänk om de spelare som skildras i Uppenbarelseboken var aktiva idag? Och om de vore det; skulle du kunna känna igen dem?

  I Apokalypsens agenter gör den välkände och respekterade pastorn dr David Jeremiah vad ingen bibellärare tidigare har gjort. Han utforskar Uppenbarelseboken genom linsen av dess viktiga spelare: exilen, martyrerna, de 144 000, de två vittnena, draken, vilddjuret från jorden, vilddjuret från havet, Segraren, Kungen och Domaren.

  Boken är skriven för att engagera både hjärtat och tanken. Varje kapitel inleds med en fängslande, bibliskt baserad dramatisering som låter profetiorna få liv som aldrig förr. Författaren presenterar dess aktörer mitt i deras unika tid och plats i ändens tid och ger en utförlig beskrivning av de motiv och händelser som kommer att inleda jordens sista dagar.

  David Jeremiah ger sedan i varje kapitel en detaljerad studie kallad ”Skriften bakom berättelsen”. Han utforskar Uppenbarelsebokens mest svårtolkade sammanhang, förklarar dem och – viktigast av allt – visar med exakthet hur de passar in på de ondskefulla krafter som är i rörelse i världen idag.

  Scenen är klar, och ridån är på väg att gå upp för jordens sista akt. Kommer du att vara redo?

  David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning

  135,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 33. Dagen då revolutionen började : Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin förstått
  Dagen då revolutionen började : Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin förstått
  Beskrivning
  I sin nya bok Dagen då revolutionen började utmanar bibelforskaren Tom Wright återigen invanda kristna trosuppfattningar. Han hävdar att Jesus död på korset inte bara handlar om att frikänna oss från våra synder, utan att den faktiskt var starten på en revolution där Gud sjösätter det oerhörda projektet att upprätta och förnya hela sin skapelse.

  Dagen då revolutionen började ger en storslagen bild av Jesus offer och dess fulla betydelse för den kristna tron. Med hjälp av sitt starka intellekt och sin stora kunskap slår Tom Wright på ett övertygande sätt fast detta: Jesus korsfästelse är mer omvälvande än vi någonsin har förstått.

  "Jag uppskattade verkligen läsningen! Boken rekommenderas varmt. När den kanske viktigaste evangelikala bibelforskaren äntligen skriver sitt första systematiska studium av korset, då borde det leda till ett förnyat samtal om vad Nya testamentet faktiskt säger om korset. Inte minst bör vi ta Wrights kritik av det han kallar "den hedniska tanken" att en vred Gud måste straffa ett oskyldigt offer för att kunna förlåta, på allvar." Roland Spjuth, lärare på Örebro teologiska Högskola

  Tom Wright räknas som en av Storbritanniens viktigaste kristna förkunnare och har skrivit en rad böcker - på svenska finns bland annat Ännu bättre och Helt enkelt kristen. Han är biskop emeritus i Anglikanska kyrkan, en av Storbritanniens ledande forskare på Nya testamentet och tjänstgör nu som professor vid University of St Andrews i Skottland

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 34. Kristen djupmeditation
  Kristen djupmeditation
  Beskrivning
  Många människor i vår tid längtar efter fördjupning, stillhet och frid, man söker efter kontakt med det gudomliga - ja, en erfarenhet av Gud. En del vänder sig då till österländska tekniker som yoga och zen. Författaren och karmelitmunken Wilfrid Stinissen menar att österlandet kan erbjuda människor i väst vissa hjälpmedel bort från själens splittring - men att det främsta av dessa hjälpmedel går under namnet djupmeditation.

  För många är det kanske okänt att djupmeditationen har funnits inom kristendomen ända från dess allra första tid. Kristen djupmeditation beskriver en ny form av kristen djupmeditation som tar särskild hänsyn till de svårigheter som nutidsmänniskan har så snart hon försöker börja koncentrera sig.

  Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

  Wilfrid Stinissen (1927-2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 35. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
  Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
  Beskrivning
  Emilia Fogelklou var en ivrig sökare och genom en omfattande brevväxling med många olika människor var hon djupt förtrogen med enskilda människors situation. Texterna i Den allra vanligaste människan kännetecknas av hennes dragning och reflektion kring just "den allra vanligaste människan". Emilia Fogelklou var övertygad om att den heliga Anden verkar i allt och alla.

  Gud får inte längre hållas fången i himlen som i en vacker blå sten att dikta legender om. Den levande vill ut ur detta fängelse, vars murar människor kanske behövt för sin myckna skräcks skull. Från himlen vill den ned som kvalitet i jordens liv.

  Ur boken

  Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

  Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor. Fogelklou var kväkare och tog initiativ till att bilda den svenska avdelningen av Vännernas samfund

  135,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 36. Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
  Att komma hem : den förlorade sonens återkomst
  Beskrivning
  När Henri Nouwen första gången ser Rembrandts målning "Den förlorade sonens återkomst" uppstår ett möte som för alltid kommer att förändra hans liv. Genom konstverket får han hjälp att göra det uppbrott som för honom till det inre hem han längtar efter. Han lämnar sin lyckade akademiska karriär och byter det mot ett kommunitetsliv bland personer med psykisk funktionsnedsättning. Eller med andra ord: Henri Nouwen hittar hem.

  Att komma hem handlar om vårt behov av hemkänsla och rör varsamt vid vår vilsenhet, vårt sökande och vår längtan efter att hitta hem i tillvaron och i våra egna liv. Nouwens texter andas stor värme och ömhet. Fram växer bilden av det hem där det lyser i fönstren, där dörren är öppen och någon väntar med öppen famn.

  Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

  Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 37. Mitt liv i dina händer : en bok om överlåtelse
  Mitt liv i dina händer : en bok om överlåtelse
  Beskrivning
  Vår tids psykologi har lärt oss att acceptera det ofrånkomliga. Men enbart accepterande kan många gånger snudda vid gränsen till resignation. Om det är ödet eller slumpen som styr våra liv, och om de inte har något mål eller mening, vad kan vi då göra annat än resignera? Den kristna trons svar på resignationen är överlåtelse. Den föds i tilliten: någon omsluter allt - också det till synes meningslösa - med sin kärleksfulla omsorg. Mitt liv i dina händer är en av Wilfrid Stinissens mest grundläggande och centrala böcker. Han visar på tillitens och överlåtelsens kraft och möjligheter och på hur människan i allt som sker både får och kan lita på den Gud som kan förvandla allt till något meningsfullt. Boken rör sig kring frågor som: - Vad innebär det att finna Guds vilja?
  - Hur kan man vara säker på att den är att lita på?
  - Hur blir man ett Guds redskap?

  Libris förlag satsar nu - med start hösten 2017 - på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av karmelitbrodern Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

  Wilfrid Stinissen (1927-2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 38. Evigheten mitt i tiden
  Evigheten mitt i tiden
  Beskrivning
  I dag har frågan om tid blivit en av de allra mest påträngande. Vi tycker oss leva med ständig tidsbrist, att vi inte hinner med våra liv. Och när många av oss upplever stress och utbrändhet förstår vi att detta sätt att leva inte håller.

  Kan tiden bli vår vän? Och hur kan vi utnyttja de oerhörda möjligheter som tiden erbjuder oss?

  Stinissens klassiska bok Evigheten mitt i tiden hjälper oss att våga se tiden med nya ögon och fundera kring vad tiden är och betyder. Insikten att evigheten är nerlagd i våra hjärtan kan hjälpa oss att leva i tiden på ett sätt som leder oss djupare in i Guds glädje.

  Libris förlag satsar nu med start hösten 2017 på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av karmelitbrodern Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

  Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han genom åren gett ut ett tjugotal böcker. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 39. Liv i gemenskap
  Liv i gemenskap
  Beskrivning
  Likaväl som ingen kan vara människa utan medmänniskor, kan ingen heller vara kristen utan andra kristna. Paulus säger att vi är gåvor till varandra vi är beroende av varandra. Därför är kristen gemenskap inte någon lyx eller något tillval. Det är i ett gemensamt liv som djupen och skönheten i Guds värld framträder.

  Den tyske motståndsmannen och teologen Dietrich Bonhoeffers bok Liv i gemenskap utkom 1939 och räknas numera till de kristna klassikerna. Här redogör Bonhoeffer för den fundamentala skillnaden mellan en radikal kristen gemenskap och en mänsklig, självisk gemenskap. Liv i gemenskap handlar om det dynamiska förhållandet mellan det gemensamma och det enskilda andaktslivet liksom om vikten av bikt och nattvard. Varje kristen är en unik avbild av Gud och våra olikheter är oumbärliga bidrag till gemenskapen.

  Det här en bok som har påverkat oerhört många läsare över hela världen till en ny förståelse av vad kristen gemenskap är. Nu utkommer den i en klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar utge hösten 2016.

  Dietrich Bonhoeffers Liv i gemenskap är än idag en vägröjare för frihet. Frihet från grumliga utopier, från maktmissbruk och missförstånd, från besvikelser, skuld och skam. Om Bonhoeffer har visat oss något, är det att också de bästa avsikter kan perverteras. Han befriar från idealism till verklighet, i kraft av tilliten till Kristus. Ylva Eggehorn i bokens förord

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 40. Steg på vägen
  Steg på vägen
  Beskrivning
  "Vi lever i ett spänningsfält: å ena sidan det rationella, bevisbara, förnuftiga, å andra sidan det irrationella, obevisbara, intuitiva. Spänningsfältet är verkligheten ingendera av polerna kan upphävas, bortresoneras eller förnekas. Ur boken

  Så inleder Gunnel Vallquist sin tanke och reflektions bok Steg på vägen. Det är en bok som kännetecknas av den andliga iakttagelseförmåga och det speciella seende med vilket Gunnel Vallquist betraktade tron och livet. Hunger och törst efter Gud var den enda religion jag kände säger hon i ett sammanhang.

  Gunnel Vallquist som var katolik sedan unga år gick bort i januari 2016 och det är därför av flera skäl naturligt att denna bok kommer i en nyutgåva och är del i den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

  Gunnel Vallquist (19 juni 191811 januari 2016) var en svensk författare, översättare och kritiker. Hon var ledamot av Svenska Akademien sedan 1982 på stol 13. Hon gjorde också en heroisk insats genom sin översättning av Marcel Prousts På spaningen efter den tid som flytt för vilken hon 1981 tilldelades professors grad

  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 41. Genomsyra
  Genomsyra
  Beskrivning
  Många kristna har omedvetet omfamnat tanken att ”kyrka” handlar om ett möte i veckan snarare än en gemenskap av människor fyllda av Ande och kraft; att andlig tjänst är vad pastorerna gör på söndagarna snarare än den alla-dagar-i-veckan-kallelse som gäller alla troende; och att ”lärjungaskap” är ett program eller en kurs snarare än varje troende Jesusefterföljares normaltillstånd.

  Jeff Vanderstelt skriver ur sitt perspektiv och sin erfarenhet som pastor och församlingsplanterare och vill få oss att inse att livet som kristen handlar om mer – så mycket mer – än att sitta i kyrkbänken en gång i veckan.

  Gud har kallat sitt folk till något större: en syn på det kristna livet som innefattar det ordinära, det extraordinära och allt däremellan.

  Fullpackad med biblisk undervisning, starka berättelser och jordnära råd och tips kommer den här boken påminna dig om att Jesus fyller världen med sin närvaro genom helt vanliga människors vardagsliv. Människor som du. Sagt om boken:

  ”Jag har alltid varit tacksam för Jeff Vanderstelts hjärta för lärjunga­skap. Istället för att dra människor till sig själv arbetar han för att hjälpa andra att förstå den kraft de har genom Anden. Han gör vad alla goda ledare borde göra: tillbringar dagarna med att utrusta andra så att de kommer i tjänst.”
  – Francis Chan, författare till New York Times bestsellerna Crazy Love och Forgotten God

  150,00 kr
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 42. Helig glöd
  Helig glöd
  Beskrivning
  Denna bok är en del av en serie som är särskilt avsedd för dem som tjänar i Kyrkan eller håller på att utbilda sig för den heliga tjänsten.

  Boken berättar om trons heliga glöd: hur den tänds i hjärtat, hur den söker sitt utlopp i den troendes liv och hur denne drivs framåt av kärlek och nöd för människors frälsning.

  Den tar också upp skillnaden mellan äkta andlig glöd och oandlig hårdhet, och beskriver den sanna glödens nödvändiga förutsättningar.

  Allt detta, tillsammans med många andra ämnen förknippade med livet i Guds tjänst, behandlas utifrån exempel ur Bibeln och ur helgonens liv.

  50,00 kr
 43. Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
  Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
  Beskrivning
  Denna klassiska bok beskriver vem den helige Ande är och hur vi kan lära känna honom personligen - lika verklig som Jesus Kristus - som en vän som alltid är med oss och en mäktig hjälpare. Torrey undervisar om den helige Andes verk i den troende och i världen och om Andens dop. Det är en inspirerande bok som ger en djupare förståelse av vem den helige Ande är och vilken välsignelse det är att få lära känna honom personligen.
  100,00 kr
 44. Ungt lärjungskap
  Ungt lärjungskap
  Beskrivning
  Den här boken vill ge inspiration och vägledning för ett liv med en växande tro.
  75,00 kr
 45. Hjärtats fröjd och glädje
  Hjärtats fröjd och glädje
  Beskrivning
  Hjärtats fröjd och glädje
  Tillit till Guds Ord kallas numera ofta
  och anses medföra trångsynthet och lagiskhet.
  Den här bokens genomgående tema är att trohet
  mot Guds Ord tvärtom ger människor hjälp att
  orientera sig i tillvaron och bidrar till ökad
  meningsfullhet och livsglädje. Boken innehåller ett
  urval föredrag, föreläsningar och bibelförklaringar
  över olika ämnen, tex bibelsyn, gudsuppfattning,
  människosyn, manligt och kvinnligt i hem och
  församling, kristen äktenskaps- och familjesyn.
  På mångas önskemål kommer dessa ut i bokform.
  Författarnas andliga hemvist i den laestadianska
  väckelserörelsen visar sig i att hänvisningar ofta
  görs till Lars Levi Laestadius och andra lärare i
  rörelsen
  75,00 kr
 46. Det gäller ditt liv
  Det gäller ditt liv
  Beskrivning
  Den här boken är tänkt tilldig som är en ärlig sökare.
  35,00 kr
 47. På väg
  På väg
  Beskrivning
  I en tid som präglas av nyandligt sökande vill Sven Reichmann lyfta fram den kristna tron som ett trovärdigt alternativ. Boken består av korta, fristående artiklar som presenterar olika sidor av kristen tro, bl a: Vem är Gud?, Jesus och hans verk, Bibelns trovärdighet. Här finns också artiklar som behandlar tro, frihet, ondska och identifikation.
  • Köp 3 för 54,00 kr/st
  • Köp 10 för 51,00 kr/st
 48. Judarna. Det nya förbundets ..
  Judarna. Det nya förbundets ..
  Beskrivning
  Israels folk är det utvalda folket. Kyrkan har hävdat att Israel miste sin utkorelse i och med att man inte hyllade Jesus som Messias. Detta är emellertid inte sant. Det skulle förutsätta att Gud, som ingått ett evigt förbund med folket, skulle bryta förbundet bara för att folket inte förstod. När Gud slutit ett evigt förbund, så är det evigt från hans sida sett.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 49. Ha det så bra
  Ha det så bra
  Beskrivning
  Ångest är en signal som betyder att man är i fara. Ändå är det vanligt att man kan känna ångest fast man lever ett till synes tryggt och intressant liv. Boken tar därför upp vilken sorts fara som ångesten signalerar. Vidare tar författaren upp frågan om hur trygghet uppstår.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 50. Fruktan och bävan
  Fruktan och bävan
  Beskrivning
  Bokens tema är den absurda tron och dess hjälte är Abraham i Gamla Testamentet.
  75,00 kr
 51. Den välkända hemligheten
  Den välkända hemligheten
  Beskrivning
  En handbok i bönens grunder
  50,00 kr
 52. I de levandes land
  I de levandes land
  Beskrivning
  Små stycken om "I de levandes land" som ger glädje och trygghet
  50,00 kr
 53. Farhågor och förhoppningar
  Farhågor och förhoppningar
  Beskrivning
  Jag vill med denna skrift ge min analys av de farhågor, men också av de möjligheter, som står oss till buds inför ett nytt årtusende. Vi måste upptäcka var Guds livgivande vatten är i rörelse i vår tid. Tyvärr är det alltför många som sitter kvar vid den uttorkade flodbädden och hoppas att vattnet ska börja rinna där, som det gjorde förr
  15,00 kr
 54. I regnbågens tecken
  I regnbågens tecken
  Beskrivning
  I regnbågens tecken (Verbum, 1989), av Håkan Eilert, präst och teol.dr., är en engagerad plädering för religionsdialogens centrala betydelse. Bakgrunden är många års vistelse i Japan med nära kontakt med shintoism och zenbuddhism, först som sjömanspräst och sedan på ett ekumeniskt centrum för religionsdialog. I en essä lyfter han speciellt fram Wilfred Cantwell Smith (f.1916) som en viktig teolog när det gäller att synliggöra och plädera för religionsdialogens betydelse.
  75,00 kr
 55. Frälsningen
  Frälsningen
  Beskrivning
  I Sverige handlar predikan i våra kyrkor allt mindre om syndernas förlåtelse eller om vårt behov av frälsning. Filosofer har nämligen länge hävdat att skuld inte skulle finnas utan bara skuldkänslor. Och om skuld är en känsla och inget mer, så menar man också att den främst måste vara en följd av uppfostran. I enlighet med detta synsätt försökte man avskaffa all auktoritet – inte minst Bibelns. Alla förväntades bli lyckligare, men om något inträffade blev det snarast motsatsen.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 56. Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
  Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
  Beskrivning
  Alltid aktuella. Alltid utmanande. Andens frukter kallas de i Bibeln - de stora och svindlande orden som sanning, kärlek, glädje, vänlighet och frid. De är fasta, de är mogna, de doftar liv och smakar himmel.

  Vad döljer sig under skalet? Femton skribenter botaniserar bland Andens frukter.

  Stefan Forsén, Pia Kummel-Myrskog, Robert Lemberg, Anders Lindström, Svante Lundgren, Stefan Myrskog, Hilkka Olkinuora, Håkan Sandvik, Lars-Johan Sandvik, Maria Sten, Ann-Sofi Storbacka, Yvonne Terlinden, Sofia Torvalds, May Wikström, Bo-Göran Åstrand

  65,00 kr
 57. Min bön
  Min bön
  Beskrivning
  Bönboken följer kalenderåret dag för dag. Januari har byggts upp som en kort böneskola, medan de föjande månadernas böner hämtar sin inspiration från Gamla och Nya testamentet. I texterna för oktober och november bygger föfattaren på sin populära men numera slutsålda katekesförklaring Innantill. Slutligen blickar bönerna för december fram mot advents- och jultidens tematik och den stora glädje som får prägla oss året om. Erik Vikström är biskop emeritius i Borgå stift och författare till ett flertal böcker, bland annat andaktsboken För Dig.
  125,00 kr
 58. Bön där striden utkämpas
  Bön där striden utkämpas
  Beskrivning
  Broder Andrew, som för många är mest känd som ”Guds smugglare” har skrivit en mycket inspirerande och användbar bok om bönens betydelse. Han varvar citat om bön från välkända Gudsmän med inspirerande berättelser från Guds ord och missionsfältet och undervisning från Guds ord. Praktiska frågor efter varje kapitel får läsaren att tänka till hur man kan tillägna sig undervisningen och praktisera den i sitt eget böneliv. Bön – där striden utkämpas är en riktig pärla. Boken må vara liten till formatet, men dess betydelse kan bli stor.
  40,00 kr
 59. Stora väckelser
  Stora väckelser
  Beskrivning
  Stora väckelser är ett stycke värde­full väckelsehistoria som beskriver flera av de största väckelserna och väckelsepion­järerna­ från 1700-talet och framåt:

  • Den metodistiska väckelsen
  • Den stora väckelsen år 1734
  • Väckelsen år 1800
  • Böneväckelsen 1857-58
  • Finney och Moody
  • Väckelsen i Wales
  • Pingstväckelsen
  Vad har föregått väckelserna? Hur har tillståndet sett ut inom kristenheten och i samhället innan väckelserna? Vilken roll har enskilda individer och ledare haft? Hur betydelsefull har bönen varit? Vilken roll har Guds ord haft i väckelserna? Förutom svar på dessa frågor beskrivs resultaten av väckelserna: förvandlade människor, familjer och länder!

  Boken blir en inspirerande läsning och tänder en längtan efter väckelse i våra liv, församlingar och städer.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 60. Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
  Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
  Beskrivning
  Hur kan vi veta att det Jesus Kristus sa och gjorde verkligen stämmer överens med historiska fakta? Kan man verkligen ta Bibelns berättelse om Jesus på allvar? Eller bygger allting på några olärda och desperata anhängares dåliga minne? Kanske finns hans kvarlevor fortfarande i en grav någonstans i Jerusalem?

  Kristen tro grundar sig inte på filosofiska idéer, utan på trovärdiga och goda argument. Vi behöver inte, och ska inte, koppla bort förnuftet för att kunna tro på det centrala i kristen tro. Vi uppmanas att älska Gud över allt, också med vårt förstånd. Det kristna budskapet är inte enbart historia eller enbart andlighet, utan en kombination av båda.

  Att ta del av berättelsen om Jesus Kristus innebär att dras från otro till tro in i ett sammanhang där hans Ande skriver sin historia i vår egen livsberättelse. Den kristna tron är en huvudsak, men i huvudsak en hjärtesak.

  ”En av de bästa apologetiska böcker jag läst när man för dagens människor ska försöka förklara om Jesus verkligen har hänt och vad det i så fall betyder för den enskilda människan idag." Carl-Erik Sahlberg, Teol dr och författare

  ”Idag ifrågasätts ofta evangeliernas historiska trovärdighet av kritiska forskare och författare. Därför behövs litteratur med väl underbyggd argumentation som ger sakskäl för att läsa evangelierna både som berättelse och historia.” Anders Sjöberg, bibellärare och författare

  ”Såväl nybörjaren som den vane bibelläsaren kan ta till sig boken i hängmattan. Den handlar också om Nya testamentets trovärdighet, ner till minsta kommatecken ibland. Ändå är den bitvis spännande som en deckare.” Håkan Arenius, tidningen Dagen

  Boris Salo är präst i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare och engagerad i äktenskapsarbete. Hans litterära produktion behandlar bibelteologi, relationer och spiritualitet. Hans memorering av Markusevangeliet har lett föreställningen Den stora berättelsen där han återger Markusevangeliet utantill

  150,00 kr
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
  • Köp 25 för 172,00 kr/st
 61. Vägen till kontemplation
  Vägen till kontemplation
  Beskrivning
  Varje ögonblick och varje händelse i varje människa liv på jorden sår någonting i hennes själ. För alldeles som vinden bär med sig tusenden av osynliga och synliga bevingade frön, så för tiden ström med sig frön till andligt liv som oförmärkt kommer till vila i människors sinnen och viljor.
  Ur boken

  Vägen till kontemplation är en andlig klassiker. Det är en vägledning i bön där Merton på ett lättfattligt och samtidigt fördjupande sätt ger oss ett koncentrat av mystikernas erfarenhet och tradition. Han tar oss med i den kontemplativa bönen olika skikt och ger vägledning. Den är även en livgivare för den som längtar efter andligt liv och en erfarenhet av den verklighet som går utöver den krassa och materialistiska värld vi lever i. Den här boken tar oss med till de djupa källor som är omistliga för att leva ett sant mänskligt liv.

  Boken har varit utgiven tidigare men har nu utökats och nyöversatts utifrån Mertons bok New Seeds of contemplation. Vägen till kontemplation är en naturlig start på den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

  Thomas Merton, var trappistmunk och räknas till en av vår tids ledande teologer. Han dog tragiskt 1968. Han har publicerat ett 50-tal böcker i olika ämnen och finns översatt till många språk. På Libris har tidigare utkommit Resa i den inre verkligheten och Liv och helighet

  150,00 kr
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 62. Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
  Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
  Beskrivning
  För mänsklighetens och den fria världens skull är stunden nu inne för människor från alla religioner att stå tillsammans och deklarera: Inte i Guds namn

  Trots signaler om en fortsatt sekularisering så har 2000-talet i stället bevittnat en svallvåg av religiös extremism och våldshandlingar som skett i Guds namn.

  I sin bok Inte i Guds namn undersöker Jonathan Sacks våldets rötter och dess relation till religionen. Han fokuserar på den historiska spänningen mellan de tre abrahamitiska trosriktningarna judendom, kristendom och islam.

  Sacks hämtar sin argumentation från ett brett fält: evolutionspsykologi, spelteori, historia, filosofi, etik och teologi. Han visar hur våldstendenser kan förvandla den mest barmhärtiga av religioner. Genom en nära läsning av bibliska nyckeltexter som ligger till grund för de abrahamitiska trosåskådningarna utmanar han dem som hävdar att religionen är roten till våldet och menar att teologin måste bli en del av lösningen om den inte ska förbli kvar vid problemets kärna.

  Boken är en skarp tillrättavisning till alla som dödar i den Guds namn som är ursprung till livet, som drar ut i krig i den Guds namn som är fredens Gud och hatar i den Guds namn som är kärlekens Gud och praktiserar grymheter i den Guds namn som är barmhärtighet.

  Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en röst för moral i vår tid. Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio. Från 1991 till 2013 var han överrabbin för The United Hebrew Congregation i det brittiska samväldet

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 63. Räddad vägen till frälsning
  Räddad vägen till frälsning
  Beskrivning
  Du kanske inte är kristen men vill veta mer, eller så kanske du precis blivit kristen och ska nu ta dina första stapplande steg i ett nytt liv. Då är den här boken perfekt för dig. Thomas Jonsson målar på ett personligt, enkelt och tillgängligt sätt upp vägen till frälsning. Hur blir man frälst, vad händer när man blivit frälst och vad ska man göra när man blivit frälst? Livet som kristen är en fantastiskt spännande resa.

  Den här boken är som en kartbok för att på bästa sätt ta sig fram i början på den resan!

  Thomas Jonsson är pastor och predikant med hela världen som sitt arbets fält och har många års erfarenhet som missionär i Afrika. Thomas är pastor i församlingen Kristet Center Väst, en stadigt växande pingst församling i Stenung sund, och brinner för att nya församlingar skall få växa fram i Sverige, försam lingar som når ut och presenterar Jesus för människor

  65,00 kr
 64. Resan - Billy Graham
  Resan - Billy Graham
  Beskrivning
  Resan - Billy Graham I den här boken öser vår tids mest berömde evangelist, Billy Graham, ur sin ojämförliga livserfarenhet för att hjälpa oss att finna Guds plan för vår resa genom livet. I vilken fas vi än befinner oss ­ i början, mitten eller närmare slutat på vår livsresa ­ så vet vi alla att det finns många olika vägar, och att varenda korsning, som vi hamnar i, ställer oss inför ett val. Ibland spelar det ingen större roll vilken väg vi tar, men ibland kan det förändra hela vårt liv.

  Hur väljer man rätt väg, och hur klarar man sig förbi alla farthinder och gropar, som alla vägar bjuder på? Den goda nyheten är att vi inte måste resa ensamma, säger Graham. Inte nog med att Gud har snitslat en väg åt oss, han vill dessutom följa med oss på vår resa ­ för att hjälpa oss när det blir tufft, och se till att vi hittar hem till slut. Med den tydlighet och det engagemang som har kännetecknat allt han gjort för oss Billy Graham framåt steg för steg, och delar med sig av tankar och insikter som han vunnit under ett långt liv i gemenskap med Gud.

  Vi får höra om Guds syfte med våra liv, och om Jesus¹ betydelse för oss. Vi får lära oss att handskas med frestelser, nedbrytande vanor och djupa besvikelser. Och vi får praktiska råd om hur man ber, tar reda på Guds vilja och fattar rätt beslut, lever i harmoniska äktenskap, uthärdar smärta och lidande och kommer över sorg.
  Detta magnum opus är kryddat med otaliga personliga berättelser ur Billy Grahams eget liv, och erbjuder vishet, uppmuntran, hopp och inspiration åt alla som vill få ut så mycket som möjligt av Resan.

  75,00 kr
 65. Bli en vanlig, ovanlig människa
  Bli en vanlig, ovanlig människa
  Beskrivning
  Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande.
  En del betonar den andliga sidan i det kristna livet så att de lämnar jorden i förtid. Andra är så angelägna att betona det mänskliga i att Jesus kom till jorden att de missar den övernaturliga verkligheten.

  Mina gode vän, Per-Eive Berndtsson, står för en hållning som skulle kunna beskrivas som Övernaturligt naturlig eller Naturligt övernaturlig. Det temat finns också i hans tidigare böcker, inte minst i Vindarna från väster lärdomar från den keltiska kyrkan. Den keltiska andligheten höll samman vardagslivet, mötet med naturen, mötet med Gud och den helige Andes mäktiga verk. Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande. Egentligen finns det redan alldeles för många sådana självhjälpsböcker, men det speciella med Bli en vanlig, ovanlig människa är att den är förankrad i evighetsvärlden och i Bibelns kärleksfulla instruktioner för ett gott mänskligt liv. Det märks också att Per-Eive skriver mot klangbotten av livets skörhet både så som han har upplevt det själv, men framförallt som han har upplevt det i sina pastorala möten med människor. Därför är den här boken ”användar­vänlig” i ordets bästa bemärkelse!

  Torbjörn Freij, pastor och författare
  Format: Mjukband, 167 sidor

  Utgiven: 2016

  Utgiven av: Logos Media/Sjöbergs Förlag

  ISBN: 978-91-978776-3-3

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 66. Till uppbyggelse
  Till uppbyggelse
  Beskrivning
  Det här är en bok för dig som vill ha näring till din tro och samtidigt få hjälp att reflektera över och att praktisera tron. Det finns många ifrågasättande och nedbrytande krafter i tiden som leder till försvagad tro och ett mindre hängivet församlingsengagemang. Det behövs alternativ­ som ger inspiration att kunna leva ett helhjärtat liv i tron på Jesus.

  Boken är skriven till andlig uppbyggelse utan att texterna viker undan för utmaningar inom områden som karismatik, ledarskap och ekonomi.
  Daniel Alm är föreståndare för Pingst FFS och pastor i Pingstförsamlingen Västerås. Till uppbyggelse är Daniels fjärde bok. Tidigare har han skrivit Privat kyrka – orka bry sig om gemen­skap? Praktisk kristendom – visdom från Jakobs brev och varit medförfattare till Andens frukter och gåvor.
  Format: Inbunden, 160 sidor

  Utgiven: 2016

  Utgiven av: Sjöbergs Förlag

  ISBN: 978-91-88247-14-8

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 67. Stormvarning - Billy Graham
  Stormvarning - Billy Graham
  Beskrivning
  Media flödar dagligen över av alarmerande rubriker om konflikter i Mellanöstern, ekonomiska kriser och terroristhot i olika delar av världen.

  I Stormvarning utforskar Billy Graham de största utmaningarna vi står inför idag och ger sin röst och sitt perspektiv till vad Bibeln säger om våra nuvarande stormar ... och de stormar vi ännu inte sett.
  Sedan boken kom ut för första gången har Graham fått ytterligare ungefär två decennier i tjänst och fått se flera nya stormar. Denna helt reviderade och uppdaterade bok belyser Grahams senaste upplevelser, insikter och förnyade känsla av allvar när han utforskar Uppenbarelseboken i ljuset av dagens världshändelser – och ser profetiska händelser utspela sig."När vi nu går in i ett nytt decennium i det tjugoförsta århundradet, kan man läsa rapporter om allt värre otyglad girighet och korruption på Wall Street, misshushållning av finanser på regeringsnivå, och bedrägeri och perversion på hög nivå inom både kyrka och stat.
  Samtidigt som många håller ett öga på urladdningen, som de känner måste komma mellan de finansiella stormakterna i Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika, känner de att förutsättningarna för en ännu värre kollaps i världen är större än någonsin ... Finns det något vi kan hoppas på i den situation vi befinner oss i? Kommer det någonsin att bli fred? Hur ska vi leva våra liv med tanke på de utmaningar vårt land ställts inför och med tanke på den svåra situationen i världen?

  Detta är viktiga – till och med livsviktiga – frågor, och jag vill inbjuda dig att komma med mig medan vi upptäcker de svar som Gud har gett oss i sitt Ord, Bibeln." – Billy Graham

  100,00 kr
 68. Hemvägen : en slags andlig loggbok
  Hemvägen : en slags andlig loggbok
  Beskrivning
  Åsa Molin är tillbaka med en bok om spiritualitet i vardagen. Det är en praktisk och jordnära bok om relationen med Gud mitt i livet. Utifrån Bibeln och författarens egna erfarenheter ger boken vägledning i en fragmentiserad och förvirrad tid.

  I denna sin tredje bok utforskar Åsa den inre och yttre resa som pekar fram emot enkelhet och det omistliga i livet tillsammans med Gud. Hon skriver om andliga vanor, om kärlekens blick, om döden, om hemkomst och om Guds tårar och vrede. Boken tar upp rannsakan, självkännedom, hjärtats skatter och hur man kan öva sig i att känna igen Gud även på de mest oväntade ställen.

  Detta är en bok som rör sig mellan det enkla och det outsägliga. En befriande läsning som vill väcka hopp och längtan efter en allt mer fördjupad och nära relation med Jesus. En bok att ha sällskap av på hemvägen.

  Åsa Molin är lärare på Örebro Missionsskola och Akademi för Ledarskap och Teologi. Hon är författare till böckerna Och hjärtat vänder sig om och Himlen omfamnar jorden. Hon är även en av redaktörerna för boken Söndag gudstjänst i en ny tid.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
  • Köp 25 för 76,00 kr/st
 69. Sann mot sig själv-öppen mot andra
  Sann mot sig själv-öppen mot andra
  Beskrivning
  Sann mot dig själv – öppen mot andra är Svenska kyrkans skrift om hur vi kan förhålla oss till människor av annan tro. Boken är tänkt som underlag för samtal i församlingarna, i arbetslag och med församlingsmedlemmar.

  Bokens titel anger att det inte finns någon motsättning mellan att hålla fast vid det man tror på samtidigt som man är nyfiken på och öppen för andras tro. Den har tagits fram av Teologiska kommittén på uppdrag av kyrkomötet, och innehåller fyra delar.

  Islam och kristen tro
  Första delen, Att tänka om tro – vår egen och andras är skriven av Kajsa Ahlstrand, professor i missionsvetenskap vid Uppsala universitet. Det är en övergripande framställning av hur kristna kan förhålla sig till människor av annan tro, det som brukar kallas religionsteologi. Relationen mellan islam och kristen tro behandlar Jan Henningsson, tidigare medarbetare i Svenska kyrkans mission, nu ämnesråd på UD för kontakter med den muslimska världen. Carl-Reinhold Bråkenhielm, professor i Tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet, har bidragit med texten Religionerna, de mänskliga rättigheterna och trons djupaste hemligheter.

  Studiehandledning
  Slutligen innehåller boken en studiehandledning av Marika Palmdahl, stiftsadjunkt för religionsdialog i Göteborg. Den är upplagd för sex träffar, men frågorna och övningarna kan även användas för en enstaka samling eller en kortare eller längre serie träffar

  75,00 kr
 70. Israel, nationerna och Domens dal
  Israel, nationerna och Domens dal
  Beskrivning
  Den här boken handlar om bön, Israel, Förintelsen och antisemitism både förr och nu. Den handlar också om vad som händer nationer på domens dag. Den går igenom bibeln och visar på vårt ansvar att behandla judarna på ett rättfärdigt sätt utifrån att de är Guds eget folk men också till att stödja dem när de är i en utsatt situation.
  Boken är avsedd för bedjande kristna, och för dem som älskar Israel. Under våren 2015, 70 år efter Förintelsen och andra världskrigets slut i Europa, kommer Förintelsen att bli ihågkommen i många länder. Nazitysklands och dess allierades försök att förinta judarna i Europa kommer att aktualiseras i det allmänna medvetandet på nytt.
  För oss som kristna i Europa är detta ett plågsamt minne. Var befann sig den kristna kyrkan i Europa på den tiden? Det är med djup sorg vi måste erkänna att vi för det mesta var likgiltiga för det judiska folkets öde. Mot denna historiska bakgrund är vår fråga idag: var befinner sig kyrkan nu?

  Idag, 70 år senare, hotas det judiska folket runt om i världen och staten Israel i synnerhet än en gång av förintelse. Judarna blir demoniserade, terroriserade, isolerade och orättvist behandlade, främst av islamska nationer, nätverk och rörelser, men även i varierande grad av många andra. Och hur är det med oss som kyrka idag – är vi återigen likgiltiga eller har vi lärt oss av historien? Boken är också kopplat till ett Globalt böneupprop som pågår från slutet av januari 2015, 70 år efter Förintelsens slut, fram till början av maj, 70 år efter andra världskriget slut.
  Harald Eckert, bibellärare, andlig pionjär, författare och nätverksbyggare arbetar för European Coalition for Israel.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 71. När korset blev ett svärd
  När korset blev ett svärd
  Beskrivning
  I dina händer håller du chockerande information som har blivit utelämnad från de flesta kristna historieböcker. Den här volymen undersöker den sorgliga roll som kristna har spelat i förföljelsen av judar under århundradena. De flesta kristna är omedvetna om dessa blodfläckar i kyrkans historia.
  Hur och varför kom det sig att kyrkan förföljde det judiska folket med ett demoniskt hat i Kristi namn? Merrill Bolenders viktiga arbete besvarar den frågan genom att dokumentera en historia som läsare knappast kommer att höra från en vanlig predikstol eller i en vanlig bibelskola. Bolender identifierar ersättningsteologins teologiska felaktigheter och visar hur denna obibliska lära spelade en nyckelroll när ett oräkneligt antal judar slaktades under korstågen, inkvisitionerna, pogromerna och till och med under Förintelsen. Korset – en symbol för Guds kärlek – blev bokstavligen ett svärd. Kyrkan måste förstå det judiska folkets profetiska roll när Guds försoningsavsikter för dessa sista dagar uppenbaras. Kristi kropp måste lära sig förstå och rätt tillämpa de bibelord som rör Guds förbundsplaner för Israel som land och hans utvalda folk. Sedan 2004 arbetar Merrill Bolender för Ebenezer Operation Exodus

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 72. Hur du maximerar ditt liv
  Hur du maximerar ditt liv
  Beskrivning
  Maximera ditt liv är en samling reviderade upplagor av de fem böckerna i The Maximized Life-serien, skriven av Brian Houston.Den publicerades först som de fem fristående böckerna Hur man lever ett välsignat liv, Hur man bygger bra relationer, Hur man blomstrar i livet, Hur man gör visa val och Hur man lever i hälsa och helhet och har nu sammansatts i en bok.

  Den samlar en rad bibliska sanningar som hjällper dig att leva med ett syfte, att bygga starka meningsfulla relationer, och att hitta balans för att leva ett liv i hälsa och helhet.Du föddes inte bara med ett gudomligt syfte och mening, du har också kallats till att leva ut detta i överflöd.

  Den här boken handlar om hur du kan maiximera ditt liv idag.Om författarenBrian Houston är Senior Pastor i Hillsong Church, Australien. Brians ledarskap, hans inflytande och tro på nästa generation återspeglar klart hans önskan att få se Guds syften gå i fullbordan och att se människor blomstra i livets alla faser

  85,00 kr
 73. Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
  Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
  Beskrivning
  Författaren visar i denna bok vilken roll gudstron spelat hos några av vår världs mest betydande vetenskapsmän, och hur tro och rationellt tänkande samverkar till omväldande vetenskapliga bedrifter. Han visar att de personer som gjort banbrytande framsteg genom vetenskapshistorien utgörs av djupt gudstroende människor vars till synes irrationella beteenden inom forskingen motiverats av de skäl de hämtat direkt från sin personliga tro på Gud.
  Han belyser även de problem den moderna vetenskapen brottas med och ger svar på tal då det gäller farhågor om att kristen tro skulle hämma vetenskaplig utveckling.Vetenskapen blev under upplysningstiden det mänskliga förnuftets verksamhet som manifesterade den rena objektiva kunskapen till skillnad från den kunskap som man ansåg ha förgiftats av religion eller allmän vidskepelse.Idag har emellertid vetenskapsfilosoferna sedan lång tid tillbaka underkänt vetenskapens anspråk på att vara en metod som med säkerhet leder till sann kunskap om tillvaron. De har till och med visat att det inte ens går att visa att de olika förslagen på vetenskapliga metoder är överlägsna någon annan metod när det gäller att finna sann kunskap om tillvaron. Vetenskapsfilosofen Paul Feyerabend tog steget fullt ut när han visade att vetenskap inte kan bevisas leda till "sannare" kunskap om tillvaron än andra kunskapsformer. Vetenskap blir i detta perspektiv en verksamhet som går ut på att hitta svar på frågot på ett inom vetenskapen accepterat synsätt. En mycket obekväm insikt för dem som fortfarande vill försvara upplysningstidens vetenskapsideal.

  Professor Peter Stenumgaard är grundutbildad civilingenjör inom Teknisk Fysik och Elektroteknik samt teknoligie doktor. Han arbetade flera år i det svenska JAS-projektet och arbetar idag med forskning på heltid.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 74. Den största nyheten
  Den största nyheten
  Beskrivning
  Jag har sökt efter Gud i hela mitt liv, säger Ingela Agardh. Som reporter och nyhetsankare på Aktuellt har hon varit van att leta efter de stora nyheterna, men att hon faktiskt skulle kunna hitta Gud och egen gudstro var mer än hon kunde föreställa sig.
  85,00 kr
 75. I väntan på Messias
  I väntan på Messias
  Beskrivning
  Syftet med den här boken är att ge en översikt över hela det frälsningshistoriska panoramat med läran om den yttersta domen som utgångspunkt. Bland annat finner vi att Guds förmåga att föra människor till frälsning alltid blivit grovt underskattad av kyrkan. Det blir inte tomt i himlen!

  135,00 kr
 76. Ett bättre sätt att be
  Ett bättre sätt att be
  Beskrivning
  Efter nästan fyra decennier i tjänst har Andrew Wommack upptäckt några viktiga sanningar om bön. Hans böneliv är helt annorlunda nu jämfört med hur det var för trettio år sedan och resultaten har förbättrats dramatiskt!

  Du kanske ställer dig samma frågor som Andrew en gång gjorde. Är bön min plikt som kristen? Handlar bön främst om att be Gud att möta mina och andras behov? Är Guds bönesvar beroende av graden av min ödmjukhet och uppriktighet? Är ett bönesvar ett allsmäktigt beslut av Gud eller har jag möjlighet att påverka honom?

  Tydliga och bibelbaserade svar på dessa frågor och fler skulle drastiskt kunna påverka det sätt du ber på. Dessa principer behöver kanske inte vara det enda sättet att be, men om du inte ser de resultat du önskar, borde du överväga att ändra riktning; kanske det finns ett bättre sätt att be.

  125,00 kr
 77. När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan
  När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan
  Beskrivning
  Kanske minns du den sköna känslan av att vinna i Monopol? Du har erövrat gator och hotell och blivit spelplanens härskare. Du dominerar hela spelet. Men vad händer sedan frågar sig John Ortberg i sin nya bok. Du vet själv svaret: Allt ska tillbaka i lådan. Pengar, spelpjäser, gator, hotell och alla andra tillgångar. När allt är slut så har spelets vinster inte gett dig någonting verkligt. John Ortberg använder sällskapsspel som metafor för att beskriva våra liv. I "När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan" försöker han sortera ut vad som är tillfälliga kortsiktiga värden och vad som är bestående. Att vara spelets härskare är inte poängen, det är att vara rik på annat. Att vinna i livets spel är en kort och tillfällig vinst, att älska Gud och andra människor är en vinst som består för evigt. Med sedvanlig humor, berättarglädje och fokus på att vinna "dom rätta trofeérna" visar John Ortberg på livets allra viktigaste prioriteringar.
  125,00 kr
 78. Att höra Gud
  Att höra Gud
  Beskrivning
  Gud talade till mig.” ”Anden talade till mitt hjärta.” ”Gud uppenbarade det för mig.” Att vara nära Gud innebär att man kommunicerar med honom – att man i bön berättar för honom vad man går och bär på i sitt hjärta och hör och förstår vad han säger. Det är den andra delen av vårt samtal med Gud som är så viktig men som också kan vara så svår. Hur kan vi höra hans röst? Hur kan vi vara säkra på att det vi tror oss höra inte är vårt eget undermedvetna? Vilken betydelse har Bibeln? Tänk om det Gud säger till oss inte är klart och tydligt? Nyckeln, säger den bästsäljande författaren Dallas Willard, är att inte fokusera så mycket på enskilda handlingar och beslut som att bygga en personlig relation med vår Skapare. I denna bok ger författaren oss en god andlig insikt i hur vi tydligt och klart kan höra Guds röst och utveckla ett nära samarbete med honom i vårt arbete för hans rike. Dallas Willard är född 1935 i Buffalo (Missouri), USA. Han är professor i filosofi vid University of Southern California i Los Angeles, där han har undervisat sedan 1965. Dr Willards verk inriktar sig på två olika områden: filosofi och kristendom. De filosofiska verken handlar huvudsakligen om epistemologi, logik, medvetandefilosofi och Edmund Husserls filosofi
  135,00 kr
 79. Vår tro, en bok om Svenska kyrkans tro
  Vår tro, en bok om Svenska kyrkans tro
  Beskrivning
  Äntligen en bok om kyrkans tro ur den vanlige gudstjänstdeltagarens perspektiv!
  85,00 kr
 80. Korsets väg och korsets kraft
  Korsets väg och korsets kraft
  Beskrivning
  Olof Edsinger ger en utmanande bild av hur livet som Jesu efterföljare kan se ut. Han skildrar vandringen genom livet som en erfarenhet både av lidande och uppståndelse. Å ena sidan ensamhet, förnedring och martyrium. Å andra sidan försoning, helande och befrielse.

  Olof Edsinger arbetar som generalsekreterare för Salt - barn och unga i EFS och är författare till flera uppskattade böcker om Bibeln och kristen tro. "...en fördjupning både i nya testamentets undervisning om tro och i kristet lärjungaskap som genom hela boken har Jesus i blickfånget..." Roger Bengtsson i IKON"En bra bok, strukturerad, genomtänkt, själavårdande och hoppfull. Läs den gärna!" Ulf Ekman

  125,00 kr
 81. För Guds skull : om religionens betydelse
  För Guds skull : om religionens betydelse
  Beskrivning
  Varför har Gud blivit så svår att tro på? Karen Armstrong tar historien till hjälp för att besvara frågorna vad detär som talar för Gud och vad religion egentligen handlar om. Hon menar att det har uppstått en klyfta mellan religion och vetenskap, orsakad av att vetenskapen har velat distansera sig från religionen och förändrat innebörden i begrepp som »tro» och »myt». För denförmoderna människan var inte Gud något som enkelt lät sig talas om och religion handlade om utövning, att nåutanför sig själv och att inte låta sig begränsasav förnuftet. Det är en gudssyn som Armstrong anser att dagens människa har mycket att lära av.


  Karen Armstrong är en brittisk religionshistoriker somskrivit en rad böcker om religion och tro, på svenska harbl a utkommit Historien om Gud. Hon är också flitigtanlitad som föreläsare. Under 1960-talet tillbringade honsju år i kloster som katolsk nunna, men bekänner signumera inte till en enskild tro.
  125,00 kr
 82. Din närmaste granne
  Din närmaste granne
  Beskrivning
  Jesus. Var han Gud eller människa? Eller rent av bägge delarna?

  Några menar att han var -- och är -- just både och. Hel Gud och hel människa. Och din närmaste granne. Galaxernas skapare känner till dina gråa dagar. Och universums härskare vet ditt namn. Dessutom har han gått på våra gator, varit hungrig och ledsen precis som vi och allt det där andra som människor vanligtvis blir ibland.

  Därför finns ingen människa som han inte förstår eller inte är beredd att röra vid och det finns inte eller heller någon plats eller omständighet dit han inte är beredd att gå. Behöver vi inte alla någon som förstår vår livssituation och som dessutom är kapabel att gripa in i dem? En Frälsare helt enkelt. Som dessutom är vår närmaste granne!
  125,00 kr
 83. Andligt ledarskap
  Andligt ledarskap
  Beskrivning
  Behovet av begåvade, kraftfulla ledare i församlingen idag kan inte nog betonas. Situationen i världen kräver att kyrkan häver upp sin röst, och den rösten kan bara komma från ledare som är ledda av Gud och överlåtna till Jesus Kristus. Principerna för ledarskap, både i den naturliga och andliga sfären, presenteras och illustreras både från Bibeln och biografier om framstående gudsmän – män som Mose, Nehemja, Paulus, David Livingstone och Charles Spurgeon. Detta är en bok som kommer att uppmuntra gudsmän och gudskvinnor att ställa alla sina talanger och resurser till Guds förfogande, så att han kan skapa ledare som kan användas till hans ära.
  100,00 kr
 84. Att gå till sig själv : tolv samtal om pilgrimsvandring
  Att gå till sig själv : tolv samtal om pilgrimsvandring
  Beskrivning
  När Bengt går den nordspanska pilgrimsleden en sen höst, är den vanligaste frågan: ?Varför går du?? När Marie-Louise går genom Norge till Trondheim, är frågan hon oftast får: ?Varför går du??

  Det är också det samtalet kretsar kring när Agneta Lagercrantz träffar vår tids pilgrimsvandrare, som brutit upp från bekväma liv för att en kort tid skala av sig roller och tidspress, men också för att anta en verklig utmaning: att möta sig själv.

  Före en sådan vandring ligger en levnadshistoria som av olika skäl lett fram till beslutet. Efteråt kommer nya insikter om livet, den egna personen och sammanhangen.

  Agneta Lagercrantz är journalist på Svenska Dagbladets Idagsida och har sedan början av 1990-talet skrivit om livsåskådning, psykologi och etik.
  150,00 kr
 85. Omvänd
  Omvänd
  Beskrivning
  Göran Skytte berättar rakt och öppenhjärtigt om sin andliga resa, bland annat om tv-samtalen med Lennart Koskinen, Ulf Ekman, Ma Oftedal och KG Hammar som påverkade honom mer än han först ville erkänna. Men också om avgörande möten med påven Johannes Paulus II, predikanten Stanley Sjöberg och prästerna Per Mases och Bo Brander.
  100,00 kr
 86. En ny kristendom för en ny värld : om den traditionella trons död och födelsen av en ny tro
  En ny kristendom för en ny värld : om den traditionella trons död och födelsen av en ny tro
  Beskrivning
  Är det möjligt för en människa på 2000-talet att kalla sig kristen och samtidigt avvisa stora delar av det som traditionellt ansetts avgörande för kristen tro? Finns det i den kristna gemenskapen rum för den som inte längre kan tro bokstavligt på jungfrufödseln, på Jesu underverk, hans kroppsliga uppståndelse och himmelsfärd, eller på en personlig Gud med mänskliga drag?
  Biskop Spong svarar eftertryckligt ja på dessa frågor och redovisar i den här boken sina skäl. Med stor lidelse erbjuder han läsaren en vision av en Gud bortom teismen, en Kristus förkunnad på den efterkristna världens språk och en kärleksfull, multireligiös och samhälleligt relevant trosgemenskap.

  John Shelby Spong är biskop emeritus i den Episkopala kyrkan i USA. Han har blivit en ledande talesman för miljontals troende och tvivlande människor som idag lever i religiös exil i det västerländska samhället.

  ?"Det är inifrån sin grundläggande Jesuslojalitet han vässar sin penna och ställer kritiska frågor till den traditionella kyrkans trostolkning. Inte för att riva ner utan för att bevara det innerst väsentliga och hållbara också för en ny tid. Man behöver inte ställa upp på allt som han säger. Ärligheten kräver ingen underkastelse inför nya auktoriteter ? inte ens inför den 'nya' insikt som måhända i morgon är gammal. Men det är föga klokt att gå förbi hans frågeställningar som om de inte fanns."
  - ur förordet av biskop Claes-Bertil Ytterberg
  95,00 kr
 87. Vägvisare
  Vägvisare
  100,00 kr
 88. Tre vägar
  Tre vägar
  125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 512

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag  10.00 - 14.00

Söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå