Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
»Johan Tell är en alldeles ljuvlig och underfundig skribent som denna gång kryddat sin bok med lika mycket bilder som text. Resultatet är oemotståndligt.«
Hanne Kjöller, Dagens Nyheter
Den här boken innehåller 100 konkreta tips på vad vi som individer kan göra för en mer hållbar framtid. Det är en bok utan pekpinnar och den visar mer på de möjligheter vi har än på problemen.
Författaren, journalisten Johan Tell, skriver lättillgängligt och inspirerande om svåra frågor och för ner komplicerade sammanhang till en vardagsnivå vi alla kan ta till oss och förstå. Ett redaktionsråd bestående av tre professorer inom miljöområdet borgar för tillförlitlighet.
Det här är Sveriges kanske mest sålda miljöbok. Den har också kommit ut i England, Norge, Finland, Danmark och USA.
Detta är en vacker och välgjord bok med klotband i äkta linne. Produktionen, med laminering, papper, bindning osv, har skett på ett ur miljösynpunkt väl genomtänkt sätt.
Boken ges även ut i en englesk utgåva, 100 ways to save the world.
»Johan Tell är en alldeles ljuvlig och underfundig skribent som denna gång kryddat sin bok med lika mycket bilder som text. Resultatet är oemotståndligt.«
Hanne Kjöller, Dagens Nyheter
»100 sätt att rädda världen är en lättillgänglig, informativ och inspirerande bok som utan pekpinnar ger mängder av exempel på saker som vi kan förändra i vardagen, till nytta för både klimatet och miljön i stort.«
Brita Svedlund, Dagens Nyheter
»Feel-good-bok med snygga bilder och praktiska tips för alla som vill leva lite miljövänligt.«
Expressen
»I den nya svenska boken "Hundra sätt att rädda världen" tar frilansjournalisten Johan Tell ett helt annat grepp. Bildmässigt är hans handbok snarast en "feel-good-bok" i första hand menad att ändra vårt vardagsliv lite lagom.«
Erika Josefsson, TT Spektra
»Johan Tell skriver lättillgängligt och inspirerande om svåra frågor. Ett redaktionsråd med tre professorer inom miljöområdet borgar för tillförlitlighet.«
Miljömagasinet
»En smart, snygg bok och en perfekt present att ge till andra, till dig själv och till jorden.«
My Ericsson, Kristianstadsbladet
»Johan Tell är inte bara klok utan han har också en utmärkt penna.«
M Magasin
»...mindre hurtig och mycket roligare än föregångarna i genren.«
Isabella Lövin, Femina
»Presentbok med budskap.«
Sveriges Natur
»...Fina bilder och framför allt praktiska förslag...«
Bygdegården
»Jag skulle önska att alla köpte den boken både till sig själv och att de bort i present.«
My Ericson, Kristianstadsbladet
»Jag slår ett slag för att den ska bli studielitteratur för högstadiet och översatt till alla språk.«
Francofon
»Etthundra konkreta tips på vad man kan göra för att hjälpa till att skapa en hållbar framtid samlat i en väldigt vacker bok.«
Anita Fors, SEKO-tidningen
»En utmärkt bok med 100 enkla vardagstips, utan pekpinnar...«
ICA Kuriren
»...en utmärkt handbok för alla som behöver tips på vad jag och du kan åstadkomma för en bättre miljö.«
Sundsvalls Tidning
Vad får man om man binder fast en massa hål i ett snöre?
Ett nät.
Varför lägger norrmännen ostbitar vid datorn?
De är till musen.
Fler och galnare gåtor! 1001 1.3 galna gåtor är alldeles proppfull med galna, roliga, kluriga och helt makalösa gåtor. Läs och skratta för dig själv eller testa dem hemma på familjen eller på klasskompisarna och lärarna i skolan! Värm upp skrattmusklerna och gör dig redo för garv!
Många roliga illustrationer!
I dikter, anekdoter och egna funderingar beskrivs livssituationer som vi alla kan känna igen oss i. Precis i rätt tid har dessa hjärtan dykt upp på de mest oförutsägbara ställen. Med den trygga förvissningen om att Gud ser till oss inbjuds läsaren att dela erfarenheten och kanske att bli berörd av den kärlek och omsorg som finns runt om oss utan att vi alltid märker av den.
Lös gåtorna på egen hand eller tillsammans med familjen och bästa vännerna. Klura, gissa och skratta i massor!
Som läsare behöver vi få flera individuella tolkningsverktyg för att lära känna och fortsätta att fascineras av de bibliska kvinnorna. Deras liv och historia förtjänar att berättas. ”Någon” måste föra dessa kvinnors talan.
Eva Söderström, konstnär, författare och teolog, gör det på ett utmärkt sätt, med ett levande och enkelt språk och färgstarka porträtt där vi som läsare kan möta oss själva och bli berörda av Gud
Vad får man, om man klonar Kapten Krok?
En piratkopia!
999 ½ kluriga gåtor är alldeles fullproppad med gåtor- ordgåtor, bildgåtor och massor av annat trixigt och lurigt. Lika kul att lösa tillsammans med kompisarna på födelsedagskalas, klassfester och lunchraster som på egen hand.
Varför tog Musse Pigg en tripp till yttre rymden?
Han letade efter Pluto.
Hur många ärtor går det på en enkilospåse?
Inga - ärtor kan ju inte gå.
Vad kan man behöva då man plockar lingon?
Bärhjälp.
När föder mammor babypojkar?
På sön-dagar.
Den är mer än bara ett mecka för alla bilintresserade. Den är ett stycke svensk historia från en inte alltför avlägsen tid.
Här står ett hundratal bilar, gamla och ännu äldre, parkerade rakt in i skogen.
Det är en motsägelsefull och mycket unik plats, bilarnas förfall står i skarp kontrast till naturens kraft som obönhörligt tar över.
Många tycker att det är det vackraste de sett. Andra tycker att det är vidrigt och en skam för kommunen.
Kyrkö mosse blev riksbekant under några år i slutet av 1990-talet. Skulle man sanera området, betrakta bilarna som värdelöst skrot eller var detta ett kulturminne som borde bevaras?
Efter många turer valde Tingsryds kommun att freda platsen till år 2050.
Beslutet hälsades med tillfredställelse av många och mossen är i dag kommunens mest besökta turistattraktion.
Kerstin Bengtsson har sedan 1980 mer eller mindre regelbundet återvänt för att med sin kamera skildra hur Åke på Myren, mossens ägare, levde och vad som hände med bilarna.
Den digra dokumentationen har nu resulterat i en reportagebok som skildrar bilarnas förfall på mossen, Åkes livsöde, samt hennes personliga minnen och upplevelser av platsen.
Kerstin Bengtsson (1951) är född och uppvuxen i Småland, närmare bestämt i det lilla samhället Ryd, som ligger på gränsen till Blekinge. Sin första kamera fick Kerstin som tioåring av sin pappa, en Konica med inbyggd blixt. Under en fotokurs 1980 upptäckte Kerstin ett säreget motiv utanför sin hemby Ryd, bilskroten på Kyrkö mosse. Hon fascinerades av den gåtfulla, ödsliga och nästan spöklika stämningen som fanns här. Kerstin återvände många gånger och blev så småningom god vän med ägaren Åke. 1996 hade Kerstin en utställning med de fotografier hon tagit på Åkes skrot. Utställningen väckte uppmärksamhet i lokalpressen och platsen blev allmänt känd.
Egentligen räcker inga ord till. Inte riktigt. Men här har vi samlat 130 dikter och andra texter i en bok för dig som letar efter de allra vackraste orden. Här hittar du citat av Astrid Lindgren, Cornelius Vreeswijk, Margareta Melin, Beppe Wolgers, Björn Afzelius, Barbro Lindgren, Karin Boye, Selma Lagerlöf och många fler.
Allra käraste barn är en rik källa att ösa ur för alla som vill låta sig förundras över livet och alla små nya människor som kommer till oss som en gåva
Ta del av tänkvärda texter och citat om dotter!
• Format A6 105x152mm
• 32 sidor
• Hårda omslag överdragna av guldfolie
• Innehåller vackra färgfoton med texter och citat om dotter
Ta del av tänkvärda texter och citat om farmor!
• Format A6 105x152mm
• 32 sidor
• Hårda omslag överdragna av guldfolie
• Innehåller vackra färgfoton med texter och citat om farmor
• Format 64 x 48 x 62 mm
• Texter av Pam Brown
• Forever Friends
• Fylld av roliga och sensibla texter till mamma
• 364 sidor
• Handgjord exklusiv presentförpackning
• Unika presentböcker med samlarvärde
Ta del av tänkvärda texter och citat om syster.
• Format A6 105x152mm
• 32 sidor
• Hårda omslag överdragna av guldfolie
• Innehåller vackra färgfoton med texter och citat om syster
Dikter, citat och kuriosa om änglar! Lär dig se skillnad på en seraf och en kerub och få tips på hur man kan skapa en riktig änglakväll med mat, musik och film. Eller läs alla de änglalika citaten och dikterna av författare och tänkare som C.S. Lewis och Tomas av Aquino.
En perfekt present att ge bort i både glädje och sorg till andra eller sig själv!
REA-titel 2006.
Lasse Anrell, född 1953 i Stockholm, men med rötter i Arvika, Väsa och Degerfors, är journalist och författare, framför allt som sportjournalist och sportkrönikör.
Anrell har arbetat på Aftonbladet som sport krönikör och kolumnist i 30 år.
Nu skriver han krönikor i Nya Wermlands Tidningen. Han har även varit verksam på TV4 och suttit i juryn till Sikta mot stjärnorna.
Han har gett ut ett stort antal barnböcker, har nyligen haft ett par fotoutställningar i Stockholm och gör nu debut som fotograf i bokform.
När tolv konsthantverkare verksamma i Arvikatrakten samlades en dag på vårvintern 1922, kunde de inte ana att den förening som de bildade denna dag skulle finnas kvar i 100 år. Inte heller visste de att deras butik skulle bli den självklara platsen där Arvikabor och människor från hela landet köper vackra föremål till sina hem och presenter till födelsedagar och jul, studentuppvaktningar och andra tillfällen som ska firas.
Arvika Konsthantverk - 100 år av lustfyllt skapande berättar historien om föreningen och affären, kunderna och de som mötte dem då och nu. Historien igenom gäller skönhet och kvalitet i färg och form för Arvika Konsthantverk.
Hans Bergström, f. 1951, är numera pensionerad journalist med starkt intresse för konst och konsthantverk. Han levde i mer än 40 år tillsammans med Ulla Nilsson, keramiker i femte generationen. Ulla var medlem i Arvika Konsthantverk och föreningens ordförande mellan 1981 och 1996. Hans har god insyn i, och känner Arvika Konsthantverk, konsthantverkets och konsthantverkarnas villkor. Han skrev också boken till Arvika Konsthantverks 75-årsjubileum år 1997.
Magnus Lersten, f. 1972, arbetar sedan år 2000 som grafisk och digital designer. Han har en förkärlek till porträtt- och resefotografi vilket han gärna inkluderar i böcker han formger. Han har drivit magasin med inriktning på konst, kultur och näringsliv. Intresset för konsthantverk har växt sig starkare de senaste åren sedan han flyttade till Arvikatrakten och började jobba på Klässbols Linneväveri.
Här bjuds på en bildspäckad kavalkad över bilens växlingsrika historia alltifrån pionjärtidens hantverksmässigt tillverkade automobiler och tillkomsten av det löpande bandet och massfabrikationen. Vi ser hur trettiotalets strömlinjeformade bilar följs av fyrtiotalets dollargrin och femtiotalets folkbilar, hur rekordåren på sextiotalet följs av sjuttiotalets oljekris och vår tids motsättning mellan miljömedvetenhet och stadsjeepslyx. Här presenteras alla de kända modellerna och bilmärkena som T-Ford och Volkswagen, men också exklusiva sportbilar och ovanliga modeller som Bugatti och Cord och klassiker som femtiotalets Cadillac eller Ford Fairlane Crown Victoria Skyliner.
Boken är illustrerad med hundratals gamla och nytagna foton, reklambilder och teckningar. Faktarutor med bilpriser och försäljningssiffror.
Per-Börje Elg samlade redan som barn bilbroschyrer och som tonåring drömde han om att få jobba med bilar och bilreklam. Efter att ha utbildat sig och arbetat som teckningslärare började han på Saabs reklamavdelning och var i många år bl.a. ansvarig för produktionen av Saabs försäljningsbroschyrer som gjordes på upp till 32 olika språk. Sedan 1975 är han redaktör för Motorhistoriskt Magasin som utges av Motorhistoriska Sällskapet, och är nu även redaktör för M.G. Bulletinen. Förutom att skriva bilhistoriska artiklar åt olika tidningar fotograferar han också bilar och svarar för layout.
Inga-Britt Liljeroth, gift med Anders Engman, bildredaktör och grafisk formgivare. Verksam som föreläsare och anordnat egenproducerade kurser i bildredaktionellt arbete och grafisk formgivning samt undervisat på Grafiska Institutet i formgivning. I boken står Inga-Britt Liljeroth som redaktör, för idéupplägg, bildurval och formgivning.
En fin minnesbok för de första åren i barnets liv. Skriv ner viktiga händelser i barnets utveckling och besvara enklare frågor om graviditet, födelse, familj, kompisar och favoritleksaker.
Boken har underbara illustrationer, vackra bibeltexter och plats för många foton! En uppskattad doppresent!
Du såg mig innan jag föddes,
i din bok var de redan skrivna,
de dagar som hade formats
innan någon av dem hade grytt.
Ps 139:16
Bakom boken står bröllopsfotografen Isabelle Hesselberg, stylisten och floristen Linnéa Bergqvist samt bröllopsexperten och journalisten Josefine Franking, som tillsammans driver bröllopsbloggen Those Lovely Days. På ett lättsamt och överskådligt sätt visar de att det inte finns några gränser för vad som kan skapas med lite kreativitet, oavsett budget.
Den 30 april 2016 fyller kung Carl XVI Gustaf 70 år. Nu kommer fotoboken som skildrar vår regents långa och händelserika liv. Vi får ta del av vackra och unika bilder, varav många aldrig förr har publicerats.
Fotografierna återger barndomens lekfulla vardag, tonårens vänskapsband och trontillträdet den 15 september 1973. Det var då valspråket För Sverige i tiden valdes, med den nye kungens uttryckliga önskan om att bli en modern regent.
Charmerande foton från romansen och bröllopet med Silvia Sommerlath, småbarnsåren och rollen som svärfar och morfar får också stort utrymme. Med sina noggrant utvalda bilder och förklarande bildtexter är Carl XVI Gustaf en vacker gåva till gammal som ung.
»Bedårande bilder av en monark ... Carl XVI Gustaf. 70 år i bilder påminner om hur skicklig kungen har varit på att få till en avvägning mellan vardag och monarkimaskerad en avvägning som är absurd, men som lyckats bevara monarkin i ett land med starka jämlikhetsideal.« Dagens Nyheter
Bilderna är från olika platser mellan Norrbotten och Skåne. De har ständigt påmint mig om Guds oerhörda mångfald och finurliga fantasi.
De tankar jag valt att skriva ner, ser jag en djupare mening bakom. De har ofta kommit till utifrån egna erfarenheter – bra likväl som dåliga. Jag hoppas att en och annan tanke kan bli till ett ”Aha!” för dig – eller att du ler och nickar samstämt när du känner igen dig själv. Med önskan om många goda tankar!
Kerstin Lindh Furås
I poetiska associationer samtalar dikten och bilden tillsammans om livet: om att se tillbaka och om vägen framåt, om mellanrummen, om de stora och små ögonblicken. Och om att söka sin egen plats på jorden.
man säger att nuet är flyktigt när det är tiden som flyr nuet är alltid här
Lars Björklund är föreläsare och kaplan på Sigtunastiftelsen. Han har tidigare arbetat som sjukhuspräst, har lång erfarenhet som själavårdare och har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker och diktsamlingar, bland annat Modet att ingenting göra, Det som ger hoppet liv och Ett skimrande trots.
Hans Hartman är pensionerad präst och fotograf. Han har bland annat givit ut fotoböckerna Väggarna talar - Albertus Pictors kyrkor och Jungfru Maria och Mariakyrkan i Sigtuna.
Den röda tråden genom berättelserna är hoppet som aldrig dör, en envis övertygelse att vi tillsammans kan förändra världen och en tro att även när det ser som mörkast ut är det aldrig kört.
Många använder Det är aldrig kört!-berättelserna i på storsamlingen eller i andakten, och boken passar också utmärkt att ge bort som present.
Se dina misslyckanden som lärare,
inte som begravningsentreprenörer.
Misslyckanden är försening,
inte nederlag
ett tillfälligt bakslag,
inte en återvändsgränd.
Misslyckanden är något vi kan undvika
endast genom att inte säga något,
inte göra något
och inte vara något.
En bok att ge som gåva till de nyförlovade, nygifta – eller nykära. Eller till dem som vill fira olika årsdagar. Eller till sig själv för att låta sig påminnas om kärlekens förunderliga väsen.
– Nej.
– Det är han som sitter på motorcykeln.
Det är aldrig fel med en rolig historia, särskilt inte om den handlar om våra grannar i väster. I denna samling med 666 vitsar hittar du såväl de bästa dråpligheterna om Runar och Vegard och deras landsmän som vår egen stolle Bellmans mest galna upptåg. Dessutom innehåller boken en rad andra roliga historier – om klantiga brandmän, vimsiga läkare, bångstyriga ungar och mycket annat. Illustrationer av humormästaren Henrik Lange.
Tankar och bilder : Kerstin Lindh Furås
Inbunden fyrfärg, 21 x 21 cm
Den här boken handlar mer om pratandet och lyssnandet, kanhända det allra viktigaste i våra relationer. För om kommunikationen oss emellan inte funkar, så har vi inte mycket att bygga på.
Våra tankar och våra ord kan påverka både oss själva och vår omgivning. Vi kan tänka och tala oss in i situationer som vi önskar att vi aldrig hamnat i – likväl som att vi kan tiga och sedan inse att vi borde ha sagt något.
Min önskan är att denna bok med sina tankar, kan bli en sorts kommunikation oss emellan. Att det finns något där som du kan känna igen dig i och förstå att det finns fler som tänker som du. Eller att det går att tänka på ett annat sätt!
De allra flesta bilderna är från vår vackra natur och på en del bilder finns en förklaring var de är tagna. Bilderna på exotiska blommor är från Botaniska trädgården i Uppsala.
När jag ser naturens mångfald så säger den något om Guds storhet och intelligens! Dessutom tror jag, att Han hade riktigt roligt när Han klurade ut alla små detaljer!
Jag önskar dig många goda tankar!
Kerstin Lindh Furås
Fylld av positiva citat och vackra foton.
• A6-format på 32 sidor
• Vadderad hårdinbunden pärm
• Lackad pärm med glitter
Fylld av positiva citat och vackra foton.
• A6-format på 32 sidor
• Vadderad hårdinbunden pärm
• Lackad pärm med glitter
Den 3 juni 2003 genomfördes det största enskilda fotografiska projektet genom tiderna i Sverige. Över 3000 fotografer dokumenterade under detta enda dygn allt mellan himmel och jord i Sverige. 24000 bilder skickades in till redaktionen där man efter ett omfattande juryarbete valde ut de allra bästa. Resultatet blev ett myller av fantastiska bilder av människor, händelser, vardagsliv, natur och mycket annat. Detta praktverk är ett unikt samtidsdokument och också en resa genom hela Sverige.
Bokenfinns även i enengelsk upplaga, A Day in the Life of Sweden.
»Den roligaste blädderbok man kan tänka sig.«
Elisabeth Fält, Karlskoga-Kuriren
»Den här boken är en stor glädjekälla som ger fantastisk inblick i livet vi lever i dag.«
Annika Johansson, Laholms Tidning
»En dag i Sverige fick mig att både skratta, känna sorg och medlidande. Jag rekommenderar den starkt.«
Malin Westerlund, Resumé
»Fotoboken En dag i Sverige är stor och fin och innehållet är så väldigt många förtjusande bilder, som man bara ramlar i stum beundran inför.«
Norrbottens-Kuriren
Att få släppa allt och bara vara är en skön känsla även som vuxen. Försök att ta alla chanser att lugna ner tempot och hitta frid och ro under livets alla små pauser. Att för en stund leva kravlöst kan upplevas som rena himlastunder. En gul knapp sa att du slapp!
En gul knapp sa att du slapp! är med sina tänkvärda och personliga texter och fantastiskt charmiga och träffsäkra illustrationer tänkt att vara till glädje och inspiration för den stressade nutidsmänniskan.
I den här presentboken samsas bilder på de charmiga pandorna i National Zoological Park i Washington DC med uppmuntrande ord om livets väsentligheter (”du kan inte kittla dig själv”), om vänskap (”klia inte för att bli kliad tillbaka”) om livsinriktning (”hitta din egen bambu”) och mycket mer. Alla behöver vi lite pandaperspektiv på tillvaron.
En kram förlänger livet är en fin present till alla som behöver lite extra uppmuntran eller ett tack.
Klia inte för att bli kliad tillbaka Resultatet kommer sällan på en gång, men det gör detta inte mindre sant: Att klia andra på ryggen ger ofta samma behandling tillbaka. Men att planera för tillbaka-kliandet är inte ett bra sätt att njuta av den rena lyckan som kommer av att hjälpa någon annan. Klia i ögonblicket och inte för en framtida belöning. För om och när du blir kliad tillbaka, kan du då njuta av det desto mer. Titta under pälsen Tänk om vi, precis som pandor, såg likadana ut. Kanske skulle det då kännas mindre lockande att lägga tid på att analysera andras utseende. Vi skulle bara kunna fokusera på de mer intressanta delarna ”under pälsen”, där alla intressanta saker gömmer sig. För, bakom till och med den tuffaste etiketten och under den mest opolerade pälsen, finns det väl lite magi i alla? En kram förlänger livet När du kramas, kramas med övertygelse. Kramas alltid på allvar. Annars kommer du att ångra dig när du tänker tillbaka på stunden. Och minnet är ofta den bästa delen av att kramas. Så dela drömmar. Berätta hemligheter. Eller var tyst. Men gör det med dina tassar om din vän – fullt närvarande i stunden.” ”Du kan inte kittla dig själv Det går inte att kittlas ensam. Då kliar man bara sig själv. För att kunna kittlas behöver du en annan person. Det är ett av livets små mysterier, eller kanske bara någons sätt att säga att vi behöver andra i våra liv för att det ska bli mer njutningsfullt.” Livet är inte svart och vitt Rätt/fel. God/ond. Ja/nej. Svart/vit. Men inte alltid. Livet är faktiskt, precis som en panda, lite luddigt i kanterna. Och det är bra, för ju oskarpare gränserna blir mellan två olika val eller synvinklar, desto tydligare kan vi se värdet av båda.”