Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Barnen ska ha en särställning i Svenska kyrkan, står det i kyrkoordningen. Men vad betyder det i praktiken? Vilka möjligheter ligger i mötet med de tusentals barn mellan 0 och 13 år som sker varje år?
Genom intervjuer med tre olika målgrupper i två svenskkyrkliga församlingar: anställda, förtroendevalda samt föräldrar belyser och diskuterar Niclas Blåder olika aspekter av Svenska kyrkans verksamhet för barn. Hur ser verksamheten ut i dag? Vilken teologisk grund har man för arbetet med barn, och hur utvärderas det? Resultaten av intervjuerna är viktig kunskap för alla i Svenska kyrkans församlingar.
Barnen i Svenska kyrkan - teologiska reflektioner om en kyrklig praktik vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med eller för barn i församlingen. Niclas Blåder är präst och forskare vid kyrkokansliet i Uppsala.
Det finns till slut bara två slags människor: de som till Gud säger 'Ske din vilja' och de till vilka Gud säger ' Ske din vilja '.
ur boken
En busslast resenärer är på resa från helvetet till himlen. Vem får följa med? Vem VILL följa med? Vad händer när de kommer fram? Med typisk djärvhet och konstnärlig skärpa tar Lewis i allegorins form upp frågan om livet efter detta.
... boken ger upphov till många frågor och funderingar kring det eviga livet. Språket är enkelt i en god översättning..."
Anna Ehde Malmberg, Bibliotekstjänst
Rune Larsson introducerar här den amerikanske religionspedagogen Thomas H. Groomes grundtankar om lärande och undervisning. Groome menar att dynamiken uppstår i mötet mellan den personliga livsberättelsen och den religiösa traditionens livstydning. Pedagogens uppgift är att inbjuda till mötet. Att sedan lära känna sig själv och sitt eget sätt att leva och de religiösa traditionernas livstydande berättelser är kunskapens början.
Thomas H. Groome är professor i teologi och religionspedagogik vid Boston College. Sedan början av 1980-talet intar han en respekterad plats bland nydanande religionspedagoger både i USA och i många andra delar av världen. Han har även föreläst och lett seminarier i Sverige.
Rune Larsson är universitetslektor emeritus vid Centrum för Teologi och Religionsvetenskap, Lunds universitet.
Han är direktor för RPI (Arbetsgemenskapen för Religionspedagogik).
Boken gavs ut 1951 och innehåller Bonhoeffers brev och dagboksnoteringar under fängelsetiden från 1943 till avrättningen.
ltolkning kan ge hopp i ett ockuperat land.
Mitri Raheb tillhör den krympande kristna kyrkan i Betlehem, på Västbanken, i Israel och Palestina – i hela Mellanöstern. Kanske hör han och vännerna i den församling där han är präst till de sista som läser om Jesu liv i ett ockuperat land och själva är där.
"Min generation kan vara den sista i Palestina som brottas med bibelordet och dess betydelse i den ursprungliga miljön." – Mitri Raheb.
”Detta är ett viktigt bidrag till förståelsen av palestinsk kultur och palestinskt liv i en svår tid. Mitri Raheb har alltid gett hopp till Palestinas folk genom praktiskt handlande.” – Jean Zaru, kyrkoledare i Vännernas samfund i Palestina
”Allvarligt och på ett genomtänkt sätt lotsar Mitri Raheb läsaren till utsiktspunkter där linjer som många förbisett blir synliga. Han är partisk – men det är också många av dem som säger att de är opartiska i dessa frågor. Det är en oroväckande bok, en bok som öppnar våra ögon.” – Anders Wejryd, Europapresident för Kyrkornas Världsråd, tidigare ärkebiskop i Svenska kyrkan
Tro under ockupation har en något längre leveranstid, då den trycks först när den beställs.