Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
I Heligt år ger Peter Halldorf bakgrunden till det kristna årets framväxt och vägledning till hur kyrkoåret kan fördjupa liv och gudstjänst. Vi tas med på en vandring genom det heliga årets olika tider. Fasta och fest, vardag och söndag, apostladagar och martyrdagar blir en väg som låter oss inträda i Guds rike. "När firandet av de händelser i evangelierna, som varje liturgisk fest representerar, förnyar vår kärlek till Kristus har kyrkoåret uppnått sitt syfte", skriver författaren.
I en tid när många församlingar söker vägar till en meningsfull gudstjänst kan återupptäckten av det heliga året motverka de trender som riskerar att göra gudstjänsten till en spegel av den omgivande populärkulturen. Peter Halldorf delar i denna bok också med sig av den vision av den kristna gudstjänsten som under senare år berikat hans eget liv och den gudstjänstfirande församlingen i Bjärka-Säby.
"Denna uppslagsbok ger kunskap. Halldorf skriver med tydlig personlig stil och med allmän kristen hållning om innebörden i de olika högtidsdagarna ... Språket lever starkt metaforiskt med djup förtrogenhet med olika kristna kyrkors skilda gestaltningar av kyrkoåret ... En omfattande, sakinriktad framställning av noter underlättar och fördjupar..." Björne Erixon, Bibliotekstjänst "Med sin nya bok har Peter Halldorf fört in en ny rikedom i väckelserörelserna och fördjupat de insikter, som finns i folkkyrkornas liv. Han talar inspirerande till båda. Han talar nämligen om trons fullhet." Christian Braw i Kyrkans tidning
I boken Gud: Återkomsten antyder Joel Halldorf en tredje politisk väg. Han tecknar en vision där politisk liberalism allierar sig med en mångfald av ideologiska, filosofiska och religiösa traditioner för att formulera en politik som strävar mot det gemensamma goda och uppmuntrar levande gemenskaper.
Det är här denna bok tar vid, som ett försök att besvara frågan: Hur kan en sådan politik formuleras? Hur ser en tredje politisk väg som förenar enhet och mångfald, och samtidigt gör något åt den utbredda ensamhet som kännetecknar vår tid egentligen ut? Bokens primära syfte är att komma med konkreta ekonomiskpolitiska och utbildningspolitiska förändringsförslag som skisserar en sådan väg framåt, en väg författaren valt att kalla relationell liberalism.
I boken drivs dessutom tesen att om en sådan väg ska vara möjlig så behöver den politiska liberalismen låta sig inspireras av den kristna traditionen. Vi är vana att höra att religion och politik måste skiljas åt, men författaren menar att politiken i denna mening i någon mån behöver kristnas. John Kvarnero är utbildad jurist. Han har arbetat på tingsrätt och advokatbyrå samt under ett tiotal år drivit ett familjeföretag tillsammans med sin far. De senaste åren har han framförallt ägnat sig åt att läsa teologi och andra humanistiska ämnen. Han har tidigare publicerats i Aftonbladet, tidningen Dagen och tidskriften NOD.
"Jag är övertygad om att alla, oavsett var man kommer ifrån, kommer lära sig något, få nya perspektiv på gamla frågor och helt enkelt bli inspirerade. För det här är en bok utanför boxen, och som sådan visar den på det politiska tänkandets möjligheter. Och om det är något som behövs i politiken i dag så är det detta." Joel Halldorf i bokens förord