View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 162

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Adrian Plass he(m)liga dagbok
  Adrian Plass he(m)liga dagbok
  Beskrivning
  Minns du "En nio halstabletter lång predikan" eller rockgruppen Hårda Bud för den Onde? Om inte har du ännu större anledning att läsa nyutgåvan av Adrian Plass sanslösa dagbok om hans strävanden att leva som kristen i en allt annat än perfekt värld. Vilken tur att allt är påhittat! Det är i alla fall vad vi tror ... "Det är svårt att inte älska Adrian Plass och människorna runt honom. Drömmaren Adrian som vill väl, men så ofta snubblar över sina egna intentioner, eller fastnar i en blandning av egoism och rädsla för vad folk ska säga. Hustrun Anne med båda fötterna på jorden men med en himmelsk blick för människors situation. Sonen Gerald -- tonåring! Vännen Leonard som kämpar mot alkoholen och bor hemma hos sin halvdöva mamma." Erik i bloggen Hylla C
  40,00 kr
 2. Ännu bättre (hoppet om himlen med nya ögon)
  Ännu bättre (hoppet om himlen med nya ögon)
  Beskrivning
  Om jag dör i natt, vart tar jag vägen då? Vad finns det att hoppas på?

  Lämnar vi denna värld och kommer till "himlen"? Och vad menas med "en ny himmel och en ny jord"?

  Vad menar den kristna tron med "kroppens uppståndelse" och hur hör det ihop med den populära bilden av att sitta på ett moln och spela harpa?

  Tom Wright, en av vår tids mest framstående och profilerade bibelteologer, tar upp alla dessa frågor i en bok som både är banbrytande, provocerande och djupt hoppfull. Han visar övertygande att Bibelns budskap om Jesu kroppsliga uppståndelse får långt mer vidsträckta konsekvenser för hur vi ska uppfatta det kristna hoppet än de flesta av oss har anat.

  Wright argumenterar hur tron på livet efter detta direkt påverkar vad vi tror om livet före döden. För om Gud ämnar förnya hela skapelsen - och om detta redan har påbörjats genom Jesu uppståndelse - då kan inte kyrkan nöja sig med att "rädda själar" utan måste förekomma denna förnyelse genom att utbreda Guds rike i dess allra vidaste betydelse. Det finns helande och hopp också i detta livet.

  Den här boken kommer att både överraska och inspirera alla som är intresserade av meningen med livet - inte bara vad som händer efter döden utan också före.

  40,00 kr
 3. Anorexi och bulimi
  Anorexi och bulimi
  Beskrivning
  Denna medicinska handbok är fylld med vetenskapliga termer, undersökningsresultat och statistik. Inledningsvis ges en historisk överblick och beskrivning av sjukdomarnas olika faser, sympton och förlopp. Förhållandet mellan de bägge ätstörningarna är omtvistat, men båda har fokus på vikt- och kroppsfixering. Betingelserna för anorexi och bulimi är komplexa, och Chabrol redogör för biologiska, sociala/kulturella och psykiska faktorer. En redogörelse för olika behandlingsformer avslutar denna uttömmande handbok som främst torde kunna nyttjas av alla som professionellt kommer i kontakt med sjukdomarna.
  50,00 kr
 4. Ansikte mot ansikte : samtal om kristen tro
  Ansikte mot ansikte : samtal om kristen tro
  Beskrivning
  Journalisten Göran Skytte möter karmelitbrodern, författaren och den andlige vägledaren Wilfrid Stinissen i ett samtal om kristen tro. Genom Ansikte mot ansikte för de ett levande samtal med varandra och belyser ämne efter ämne: "Gud den store förvandlaren", "Tvivel och vårt behov av tecken", "Någon vill hindra oss -- tror vi på djävulen?", "Ondskans problem", "Målet: sann människa och Kristuslik". Göran Skytte och Wilfrid Stinissen vänder sig både till den som är nyfiken på kristen tro och till den som söker fördjupning. De flesta som söker andlig fördjupning bör kunna hitta något i denna bok. Peter Streling, Bibliotekstjänst Den första starka känsla som fyller mig när jag börjar läsa är hur enkelt livet tillsammans med Gud tycks kunna vara. En känsla som föjer mig igenom hela boken. Christina Lenells, Pilgrim
  80,00 kr
 5. Att hålla kärleken levande /pk
  Att hålla kärleken levande /pk
  Beskrivning

  Detta är en lättläst bok om äktenskapets friskvård som väcker många igenkännande leenden. Författaren är leg. psykolog

  100,00 kr
 6. Blodsockerblues: en bok om glykemiskt index
  Blodsockerblues: en bok om glykemiskt index
  Beskrivning

  Blodsockerblues är en av Fredrik Paulún viktigaste böcker. Den handlar om hur blodsockret påverkar din hälsa, både idag och i framtiden. Högt blodsocker är en av bovarna bakom hälsoproblem som diabetes, övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Lär dig kontrollera ditt blodsocker så mår du inte bara bättre för stunden, du får även ett kraftfullt skydd mot dessa sjukdomar.


  Här får du inte bara lära dig hur du styr ditt blodsocker med hjälp av glykemiskt index, du får såväl GI-tabellerna som ett antal lättlagade recept för alla tillfällen. Ditt nya liv kan börja!


  Fredrik Paulún är en av Sveriges mest känna författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över en halv miljon exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik skriver regelbundet i Expressen och Allas och är även känd som näringsexperten i TV-programmet Toppform.

  55,00 kr
 7. Bönens hemlighet /pk
  Bönens hemlighet /pk
  Beskrivning

  I Bönens Hemlighet skriver Stanley Sjöberg på ett tydligt och övertygande sätt om bön. Författaren tar upp flera aspekter av bön och blandar sin undervisning om vad bön egentligen innebär med många konkreta exempel på bönens mäktiga kraft. Den här boken har mycket att ge – både för dig som redan har ett fungerande böneliv – men även för dig som ännu inte känner dig så hemma i bönens värld. Bönens Hemlighet kommer att inspirera dig till bön som för dig närmare Gud, och till bön som får Gud att förändra förhållanden i din vardag.

  50,00 kr
 8. Cape Town Commitment - Kapstadsöverenskommelsen
  Cape Town Commitment - Kapstadsöverenskommelsen
  Beskrivning

  Oktober 2010. Kristna ledare från hela världen möts i Kapstaden, Sydafrika,till den tredje Lausannekongressen om världens evangelisering. Mål: att geden världsvida kyrkan en ny utmaning att vittna om Jesus Kristus.

  Den första kongressen hölls 1974 i Lausanne och skrev snabbt in sig i1900-talets kyrkohistoria genom Lausannedeklarationen som fick ett enormtgenomslag. Den uppföljande kongressen i Manilla 1989 gav ossManillamanifestet.

  Nu är det ett nytt årtusende. Evangeliet är detsamma, liksom uppdraget, menvärlden är annorlunda. Kyrkan står inför nya utmaningar och möjligheter.

  Under mötet i Kapstaden presenterades Cape Town Commitment - en uppföljningför vår tid av Lausannedeklarationen och Manillamanifestet. Texten har redanrönt stor uppmärksamhet internationellt, och vi är mycket glada över att nufå presentera Kapstadsöverenskommelsen.

  Texten består av två delar. För den Herre vi älskar - en trosbekännelse ochFör den värld vi tjänar - ett handlingsprogram. Båda delarna präglas av entydlig bekännelse till Jesus Kristus, ett stort förtroende för Bibelnsundervisning, en konsekvent genomförd helhetssyn på skapelse och frälsningsamt konkreta utmaningar att engagera sig i världens nöd. Allt formuleratmed kärlekens språk.

  För första gången finns nu samtliga tre texter om evangelisk kristen tro -Lausanne, Manilla och Kapstaden - samlade i en bok.

  85,00 kr
 9. De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
  De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
  Beskrivning
  Tusentals kvinnor utsätts varje år för brutala och tortyrliknande våldtäkter som en del av kriget i Kongo-Kinshasa. För många av dem blir straffet dubbelt när de efter våldtäkten blir utfrysta av sin släkt och betraktade som förorenade av fienden. Här är berättelsen om hur läkaren Denis Mukwege, grundare och chef för Panzisjukhuset i Bukavu, har blivit de våldtagna kvinnornas röst i världen. Han har vigt sitt liv åt att upprätta dessa kvinnors värdighet, fysiskt och psykiskt. För detta han belönats med FN:s människorättspris och Olof Palmepriset
  40,00 kr
 10. De tre stridsfälten
  De tre stridsfälten
  Beskrivning
  Detta är berättelsen om den skeptiske journalisten John som får i uppdrag av sin redaktion att skriva om vad tungotal är. Men John dras snart in i en större uppgift. Efter gediget researcharbete och många möten med människor som vittnar om fantastiska gudsupplevelser står John inför ett av sitt livs svåraste beslut. Ska han våga lämna sin så omhuldade journalistiska objektivitet och söka upplevelsen i Andens dop? Kan han avstå? Denna klassiska bok om dopet i den helige Ande har inspirerat och berört miljontals människor över hela världen. Boken, som är djupt personlig, kommer visa dig hur du också kan uppleva Andens dop och leva i Andens kraft i din vardag
  140,00 kr
 11. De vi ville bli
  De vi ville bli
  Beskrivning
  "Den tysta sorgen är en rygg. Diskbänk och bortvändhet. Det är svårt att ställa frågor till en böjd rygg, spända uppskjutna axlar och ett frenetiskt spolande och svabbande med diskborste och porslin."

  Ur boken

  Britta Hermansson tror länge att hon finns till för att hennes storebror Sven är död. Han drunknade i ett dike en vårdag mindre än ett år innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om där hemma. Fast sorgen finns där ändå, blir hennes första språk.

  Sorgen över att leva istället för någon annan höll på suga ut all glädje ur Britta Hermanssons liv under många år. Men nu har hon bestämt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glädjen och lusten att finnas. Kunna sätta ord på tystnaden och sorgen.

  Parallellt med Brittas berättelse finns en annan, om de 37 personer som 1896 utvandrade från Brittas hemby Nås till Jerusalem för att möta Jesus Kristus på Oljeberget. De reste i riktning mot hoppet, men fick leva med sorgen över att lämna allt - en sorg som de inte heller pratade om.

  De vi ville bli är en gripande berättelse om modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir. Sorgen är Britta Hermanssons första språk, men behöver inte bli det sista.

  Britta Hermansson är pastor inom Equmeniakyrkan. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. På Libris har hon tidigare gett ut Yttre tryck och inre vila, Möten som berör samt Mogna vackert.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 12. Den grå
  Den grå
  Beskrivning
  Den utstuderade ondskan ruvade i skogens snart ogenomträngliga mörker medan den gamle mannen mödosamt genomförde sina kvällsritualer. Oförsonliga ögon följde honom där han tungt stödd mot den kläppförsedda käppen stapplade framåt

  Så inleder Björn Hellberg sin i sanning rysliga kriminalberättelse Den grå. Förr i världen var Den grå vad man kallade djävulen själv. Kriminalkommissarie Sten Wall är inte den som tror på vare sig djävulen eller gammalt skrock. Men den ondska som plötsligt hemsöker Staden och som han tvingas möta och försöka bekämpa tillsammans med sina kollegor, liknar ingenting annat han tidigare mött som polisman.

  Den grå är en kusligt förtätad thriller om ond bråd död och mörka krafter som tycks höra det ockulta till. För Sten Wall blir fallet med Den grå en svår prövning när han brutalt påminns om ondskans existens.

  BJÖRN HELLBERG är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit många böcker om tennis och varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret.

  Som alltid har Hellberg angripit sitt ämne med fantasi och uppslagsrikedom.
  Kerstin Larsson, Nerikes Allehanda

  Ryslig läsning i vardaglig miljö, god avkoppling i helgen.
  Marica Hemmel, Femina

  Liksom i tidigare böcker är språket av hög karat. Enkelheten och förnuftet i formuleringarna är tillgången, och nyskapande ord bryter fräscht och roande även berättelser om dolska krafter och fanatism.
  Rolf Svensson, Folket

  Stämningen är suggestiv och olycksbådande. En Björn Hellberg-deckare av bästa sort.
  Janne Adéen, Östra Småland
  40,00 kr
 13. Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
  Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
  Beskrivning
  Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
  80,00 kr
 14. Den jag vill vara
  Den jag vill vara
  Beskrivning
  "...i John Ortbergs resonemang är det inte försent, det finns alltid ett steg att ta och varje steg är en start mot förnyelse." Roger Bengtsson i tidningen IKON Det kan hända dig John Ortberg skriver om hur du hittar din allra bästa plats -- den som Gud har skapat åt dig När John Ortberg skriver om kallelse är det med glädje -- för vad kan vara bättre än att hitta det liv man är skapad för? Originalutgåvan av Den jag vill vara, The me I want to be, har fått fantastiska recensioner. En läsare kallar den "ett kärleksbrev från John Ortberg till oss kristna". Vi bjuder på ett smakprov från bokens inledning. "För inte så längesedan gick jag på en transferbuss på flygplatsen för att ta mig till biluthyrningen. Det brukar kunna vara ett otacksamt jobb att köra den sortens bussar (...). De som sitter på bussen är ofta griniga efter resan och har bråttom att få sin hyrbil. Ingen säger så mycket mer än vilken biluthyrningsfirma de ska till. Utom på den här bussen. Mannen som körde den var helt underbar. Han höll hela ti¬den ögonen på trottoaren för att se om det var någon som behövde skjuts. ?Jag håller alltid utkik?, berättade han, ?för ibland blir folk försenade. Det syns i ögonen på dem. Jag kollar alltid, för jag vill inte missa någon. Titta, där är en till!? Chauffören stannade för att plocka upp en eftersläntrare, och han blev så glad av det han gjorde att vi också blev glada. Vi började heja på honom när han plockade upp människor. Det var som att se Jesus köra transferbuss. Mannen tog tag i folks väskor innan de hann lyfta upp dem, och sedan hoppade han på bussen igen och sa: ?Då kör vi. Jag vet att ni vill komma fram så fort som möjligt, så jag ska göra mitt bästa.? Avtrubbade pendlare la ifrån sig sina tidningar. Chauffören skapade en sådan glädjegemenskap på bussen att vi ville åka ett varv till runt terminalen bara för att få vara med honom. ?Kolla in den där killen!? sa vi till dem som gick på efter oss. Han var inte bara vår chaufför utan vår ledare och vän. Och för en kort stund slog gemenskapen ut i full blom. På en buss på väg till biluthyr¬ningen. Och en människa kom närmare att bli sitt bästa jag. Det som hände med chauffören kan hända i dig också. Ibland gör det det. Då och då gör du något som du inte hade förväntat dig och får se en skymt av den människa du skapades till att vara. Du säger något på ett möte som inspirerar andra. Du hjälper en hemlös som ingen annan lägger märke till. Du har tålamod med en bång¬styrig treåring. Du försjunker i ett musikstycke. Du blir kär. Du vi¬sar medkänsla. Du går emot en mobbare. Du gör en uppoffring av fri vilja. Du lagar en motor. Du förlåter någon som har sårat dig för längesedan. Du säger något som du aldrig skulle säga i vanliga fall, eller låter bli att säga sådant som du brukar kunna häva ur dig. När du gör det ser du en skymt av anledningen till att Gud skapade dig. Det är bara Gud som vet vilken kapacitet du har, och han leder dig hela tiden till den bästa människa du kan bli. Han har många redskap och har aldrig bråttom. Det kan vara frustrerande för oss, men till och med när vi är frustrerade arbetar Gud med att skapa tålamod i oss. Han tappar aldrig modet för att det tar lång tid, och han gläder sig varje gång du mognar. Det är bara Gud som kan se ditt ?bästa jag?, och han är mer mån om att du ska uppnå din fulla kapacitet än du själv är. Vi är Guds verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de gär¬ningar som Gud från början har bestämt oss till. Du är inte ditt verk, och ditt liv är inte ditt projekt. Ditt liv är Guds projekt. Gud har tänkt ut dig, och han vet vem det var meningen att du skulle vara."
  80,00 kr
 15. Den onödige mannen
  Den onödige mannen
  Beskrivning
  När Peters dotter sextrakasseras på simhallen faller hans redan bräckliga medelklassliv samman. För första gången känner han sig maktlös, omgiven av våldsmän, oförmögen att försvara sig själv och sina älskade.

  Peter lever med sin hustru Ylva och deras 12-åriga dotter Sofi i en förort till Stockholm. På jobbet som journalist känner han sig som en föredetting, hans äktenskap haltar och hans dotter tycker att han är obeskrivligt pinsam. Tillsammans med sin bäste vän följer Peter ett av Stockholms fotbollslag. Men också på läktaren märker han hur våldet och hatet tar över.
  Peter strävar efter att göra det rätta, visa civilkurage och vara en god samhällsmedborgare som står upp för det han tror på. Men trots sin trygga medelklasstillvaro har han sakta men säkert börjat fyllas av ett farligt ursinne. En blandning av maktlöshet, självförakt och rädsla.

  I Den onödige mannen vill Erik Helmersson återupprätta den klass som annars präglas av dåligt samvete och ständigt ber om ursäkt för sin existens - ett medelklassens försvarstal.


  Sagt om boken:

  "En stark och utlämnande roman"
  Magnus Utvik; Gomorron Sverige

  "Erik Helmerson bygger scener med van hand, skildrar relationer med precision"
  Göteborgs-Posten

  "Helmerson prickar träffsäkert motsättningen som ligger mellan viljan att bevara det civiliserade genom att vara civiliserad och viljan att bevara det civiliserade genom att verkligen trotsa det som hotar oavsett om det är fotbollshuliganer eller mobbare."
  Svenska Dagbladet

  "Helmersons bok kan alltså läsas som ännu ett skri från en sårad och förvirrad manlighet, men det är inte helt rättvisande. Den onödige mannen är också en berättelse om civilkurage, om att göra motstånd mot dom andra och därigenom återvinna en förlorad självrespekt."
  Sydsvenskan

  "Helmerson har en skarp blick för allt som gör medelklasslivet motbjudande"
  Dagens Nyheter
  40,00 kr
 16. Den röda skorpionen pocket
  Den röda skorpionen pocket
  Beskrivning
  ”Jag ställde mig upp, tittade mig själv i spegeln och såg ett par vilda, otäcka ögon som stirrade tillbaka på mig ... Hur skulle jag någonsin bli av med detta vilddjur som bodde på insidan av mig? Ville jag ens bli av med det?”

  Rami Kivisalo var fjorton år när hans föräldrar ryckte upp familjens­ rötter i Finland och flyttade till missions­fältet i Tanzania. Här i denna kvalmiga och dammiga miljö fick Rami kontakt med Ray, en kung fu-mästare. Rami gav både hjärta och själ till en sällsynt och döds­bringande form av kung fu, tills han själv var en fruktad mästare­. Då hade han också börjat öppna sig för övernaturliga krafter och hade makten han alltid drömt om. Snart insåg Rami att hans liv och kropp tagits över av mörka krafter. Han hade inte längre själv kontrollen. Styrkt av demonen på insidan fick han en högre­ och högre position inom den internationella brottsligheten. Rami hade en eftertraktad plats i den ryska maffians innersta­ krets med ansvar för stora drog- och vapenaffärer. Men odjuret på insidan gav honom ingen ro. Det ville ha mer. Fullständig kontroll. Från Finlands vackra kust till den lyxiga men dödliga undre världen inom den ryska maffian och till djupet i människans själ rasade en fysisk och andlig kamp. Det var en kamp för hans liv. Det var en strid om hans själ. Och det är en skildring om hur en hopplöst förlorad son ändå är välkommen hem.

  Den röda skorpionen har tidigare getts ut med namnet En gangsters testamente och är ett starkt vittnesbörd – värt att läsas och sprida vidare.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 17. Den sjunde dagen
  Den sjunde dagen
  Beskrivning
  .En text för den vetgiriga, en tröst för den sorgsna, tankar för den vilsna..Gefle Dagblad"Det vi ska tala om har min farfar tidigare berättat om för min far, och min far har i sin tur fört det vidare till mig. Och denna tradition är mycket äldre än så." Med dessa ord inleds samtalen mellan far och son i Den sjunde dagen. Under pappans sista tid i livet berättar han om en kunskap som har förts från generation till generation, en kunskap om människans villkor och livets mening. Han talar om betydelsen av att ta ansvar, om visdom, ödmjukhet och kärlek och om etikens betydelse. Och han berättar om det hemliga namnet. Sonen är till en början skeptisk och undrande, eftersom deras relation inte alltid varit den bästa, men han blir efter hand alltmer fascinerad. Samtidigt inser han att först nu, när det nästan är för sent, får han verkligen lära känna sin far...en sympatisk tänkebok.Jag tror rentav att den här boken kan vara till hjälp för var och en som grubblar över existensen och religioners relevans..Svenska Dagbladet.Det gör mig däremot gott att läsa denna bok som till synes enkelt förmedlar det svåraste av allt: den visa kunskapen om hur det är möjligt att överleva och leva livet trots att djupaste tvivel och den kanske största av sorger drabbar en..Nerikes Allehanda". Stefan Einhorn är en suveränt duktig berättare som med pennans hjälp ritar stigen för en vandring i en värld som inte syns"Värnamo nyheter
  70,00 kr
 18. Den tredje åldern
  Den tredje åldern
  Beskrivning
  Att befinna sig i åldrarna 50-70 år är att befinna sig i ett gränsland - långt ifrån ung, men inte riktigt gammal. Idag är vi dessutom friskare och yrkesverksamma längre upp i åldrarna än tidigare. Patricia Tudor-Sandahl menar att de gängse mallarna för människor som åldras inte längre stämmer - de som tillhör den tredje åldern idag är pionjärer! Nyfiket, klokt och med avstamp i en personlig erfarenhet beskriver författaren, som är välkänd psykoterapeut, denna den tredje ålderns speciella erfarenheter.
  65,00 kr
 19. Den underbara vägen
  Den underbara vägen
  Beskrivning
  Detta är en bok som handlar om den underbara vägen, vägen som man vandrar med Gud. Den innehåller andliga råd och vittnesbörd av kvinnor och män från olika delar av den stora osynliga Kyrkan, med det gemensamma att de varit hängivna Gud och att de vet vad det vill säga att vandra den underbara vägen. Bo Setterlind skriver i förordet: Läkedom för själen behöver vi alla. Må därför denna samling texter, denna skatt av böner och andra det evighetslängtande hjärtats tankar, hämtade från det inre livets Mästare, bilda det andliga förråd varifrån vi vid varje tid på dygnet kan hämta vad vi behöver för att känna, att vi lever - inte för oss själva men för Honom, som ensam vet, vad det är att till fullo vara vi
  60,00 kr
 20. Den vita döden
  Den vita döden
  Beskrivning
  Sportjournalisten Kim Stockman anlitas av bokförläggaren Anselm Lorin för ett intressant uppdrag: att skriva en omfattande dokumentär bok om tennis. Hon kastar sig med stor entusiasm över projektet, men får snart annat att tänka på.
  Sommaren 1991 blev hon uttagen till Båstad för en sammandragning för lovande tennisspelare. Så småningom blir det uppenbart för henne att någon långt i efterhand önskar tillfoga gruppen största möjliga skada. Den vita sporten förvandlas till den vita döden för de forna lägerdeltagarna, och Kim befinner sig själv i den direkta riskzonen.

  IDen vita dödenförenar Björn Hellberg för första gången två sidor som gjort honom allmänt känd och uppskattad: förmågan att skriva spännande och trivsamma deckare, och en vid det här laget enorm kunskap om tennis. Resultatet har blivit en tät, initierad och rafflande skildring med många oväntade turer där handlingen utspelas i Stockholm, Göteborg, Wimbledon och Båstad.

  Björn Hellberg är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit många böcker om tennis och varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret.

  Pressröster om Den vita döden:

  "Sitter som en dödlig forehand. Gillar man Agatha Christie, älskar man Edbergs raka enhandsbackhand - Då läser man Den vita döden."
  Stefan Axell,Aftonbladet
  "Hellberg kan konsten att ha ihjäl folk så att läsaren säger att boken var trivsam!"
  Dag Sandahl, Östran

  "En riktig smash! Underhållande och lagom spännande. Game set och match till Hellberg."
  Monica Bengtsson, Smålänningen

  "Utan all tvekan är det här Hellbergs klart bästa deckare och därtill en av de bästa svenska kriminalromanerna i år!"
  Jean Bolinder, Skånska Dagbladet
  40,00 kr
 21. Det bästa ur Jesus på McDonalds och Gud hör bönder
  Det bästa ur Jesus på McDonalds och Gud hör bönder
  Beskrivning
  Vad gör Jesus på McDonald's? Hör Gud bönder? Är det någon likhet mellan Gud och en ostkaka? Magnus Sundell är en rolig typ. Och hans kåseriböcker "Jesus på McDonald's" och "Gud hör bön(d)er" har med sitt alldeles egna sätt att ta upp angelägna frågor roat och inspirerat många. Här har vi därför samlat det bästa ur "Jesus på McDonald's" och "Gud hör bön(d)er" tillsammans med ytterligare 15 nya texter. Håll till godo
  80,00 kr
 22. Det som ger hoppet liv
  Det som ger hoppet liv
  Beskrivning
  Det sägs att det sista som överger människan är hoppet. Jag skulle vilja vända på det och säga att människan behöver hoppas på något för att orka leva. Jag har sett människor förlora allt för att sedan resa sig och börja leva igen. Jag har också mött några som inte har orkat. Livet och krafterna tog slut. Det som slog sönder deras liv, slog för hårt. Jag har undrat vad som krävs för att livet ändå ska fortsätta. Vad som behövs för att hoppet ska få liv igen.

  Vilka är hoppets förutsättningar? Vilken jordmån behövs för att det ska kunna gro och växa? Med berättelser, egna dikter och exempel från sin långa erfarenhet som själavårdare visar författaren Lars Björklund vad som får oss att hoppas när livet är som svårast. Att känna andras omsorg är en av de viktiga förutsättningarna, men också att våga se verkligheten som den är.

  Det som ger hoppet liv kan ge livsmod och nya tankar till dig som går igenom en svår livspassage, men också till dig som i ditt arbete möter människor i sjukdom och svåra livssituationer.

  Lars Björklund arbetar som kaplan på Sigtunastiftelsen och som föreläsare. Han har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker, bland annat Modet att ingenting göra och Hur ska jag orka?

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 23. Dödahavsrullarnas hemlighet
  Dödahavsrullarnas hemlighet
  Beskrivning
  År 1947 hittades en samling handskrifter i en grotta öster om Jerusalem. Handskrifterna, som daterades till tiden runt Kristi födelse, fick namnet Dödahavsrullarna och kom att betecknas som århundradets arkeologiska fynd. Fyndet resulterade dock i vad många forskare i dag anser vara en av de största vetenskapliga skandalerna under 1900-talet. En liten grupp katolska teologer och forskare - knutna till Påvliga bibelkommissionen i Vatikanen - lade beslag på texterna och utomstående forskare förvägrades insyn i materialet. Vad innehöll Dödahavsrullarna för information som de katolska forskarna var så angelägna om att dölja för omvärlden?Michael Baigent och Richard Leigh berättar historien om hur och varför stora delar av de gamla hebreiska och armeniska manuskripten under lång tid hölls hemliga för omvärlden. Genom intervjuer, analyser och undersökningar växer det fram en thrillerartad berättelse om prestige och bitter kamp mellan lärda män - och en sanning som har fått forskarna att ompröva sin syn på kristendomens ursprung och förändrat västvärldens Jesusbild i grunden.
  70,00 kr
 24. Döden vid Vättern : en roman om brott
  Döden vid Vättern : en roman om brott
  Beskrivning
  En lördagsnatt i slutet av november får Rebecca Calderoni hjälpa Jönköpingspolisen att meddela ett dödsfall. Det som från början ser ut som en enskild, tragisk händelse blir för den unga prästen porten in i en värld av mörker och ondska. Medan tillvaron omkring henne rasar och människorna runt henne dör tvingas Rebecca Calderoni också ompröva sin syn på människan, sin världsbild och sin allra innersta tro.

  Författarna är två barndomskamrater som efter gymnasiet gick skilda vägar. Den ene blev polis och kriminalkommissarie i Göteborg, den andre skol- och ungdomspräst i Jönköping. Men de har hela tiden hållit kontakten. En sen kväll föddes idén att skriva något tillsammans. Det var i skärningspunkten mellan deras båda yrken som denna kriminalroman växte fram. Torbjörn Åhgren har fungerat som faktarådgivare åt flera etablerade deckarförfattare. Torgny Wirén har gett ut bästsäljarna Om änglar kunde tala, Alexandra, Under ytan I & II och nu senast Djupare under ytan.

  95,00 kr
 25. Drivved : en antologi plus 12 röster
  Drivved : en antologi plus 12 röster
  Beskrivning
  Charles Bukowski går inte att värja sig emot. Han är en författare som slår knockout med sina berättelser om alkohol, våld och sex. Händelser från Amerikas bakgårdar. Och han står på dessa människors sida. 1971 kom det stora genombrottet med romanen Postverket Nu finns denna kultförfattare översatt till tolv språk och han hann ge ut sex romaner, ett tiotal novellsamlingar och många många poesiböcker innan han dog 1994. I denna antologi finns utdrag ur närmare tjugo böcker. Plus tolv röster som läst hans till svenska utgivna böcker och reagerat. Alla fick de tidigt en relation till denna amerikanska författare, Charles Bukowski. En omskakande upplevelse skriver Peter Birro. En av de mest lästa poeterna i världen tror Göran Greider. Det stinker av ensamhet och utanförskap tycker Crister Enander. Ragnar Strömberg kallar honom desperationens diversearbetare och Stig Hansén en herrelös hund. Självbiografen som skriver som han typ talar säger Nina Lekander. Det han skriver känns direkt i magen, ballarna, och hjärtat tycker Marcus Birro. Och in i varje ord på svenska sätter översättaren Einar Heckscher spår.
  65,00 kr
 26. Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek
  Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek
  Beskrivning

  Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok!


  Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran.


  I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två...

  80,00 kr
 27. En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
  En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
  Beskrivning
  Familjen Ardenfors har varit familjehem, jourhem och kontaktfamilj för ett stort antal barn under mer än 20 års tid. I boken delar Thomas Ardenfors rakt och öppet med sig av sina erfarenheter av hur det är att vara familjehemspappa - vilka glädjeämnen och svårigheter som följer med ett barn som ofta haft en tuff förhistoria. Och hur man hanterar att barnet eventuellt flyttar.

  Viola, Johanna, Lovisa, Kajsa, Tor och Ismael. Några har varit spädbarn, andra tonåringar. Thomas Ardenfors har förväntansfull stått i sitt köksfönster och tittat när de kommit familjens nya medlemmar för all framtid eller för kort tid.

  Avsnittet Familjehemmets A till Ö handlar bland annat om gränssättning, sekretess, lagstiftning och relationerna med det biologiska nätverket. Ardenfors vill inspirera fler att öppna sina hem och sina hjärtan för ett utsatt barn. Författaren riktar sig till alla som vill veta mer om vad ett familjehem egentligen är. Boken kan också vara till nytta för den som arbetar inom socialtjänsten, skolan eller polisen

  "Boken är en varm och ärlig verklighetsberättelse om hur det är att leva som familjehem. Vi bjuds här in i författarens och hans familjs liv i både med och motgångar. Många målande beskrivningar gör att man lever sig in i boken och läser den från pärm till pärm."
  Malena Andersson, Ordförande i FaCO (Familjevårdens centralorganisation)Västmanland, ledamot i FaCO centralt.

  "Thomas Ardenfors och hans familj har på ett utmärkt sätt i sin bok visat hur enskilda familjer kan hjälpa utsatta barn och ungdomar. Det finns mycket lite av dessa berättelser och Thomas bok är en viktig berättelse som på ett varmt och gripande sätt beskrivet denna viktiga insats.

  Att dessutom Thomas är en utmärkt föreläsare som på ett kraftfullt sätt inte lämnar någon oberörd gör uppgiften än viktigare och kanske öppnar upp för nya familjer att tänka sig denna svåra men viktiga uppgift." Lennart Gabrielsson, tidigare kommunalråd och socialnämndsordförande

  85,00 kr
 28. En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret
  En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret
  Beskrivning

  "Allt det jag berättar är sant. Jag vet att det är sant eftersom det gör ont." Detta är en berättelse om klass, om hat och övergrepp. Om att åldras med en stad. Om Malmö, en hemstad befolkad av spöken och skuggor. En bok om utsattheten. Om hopp, förtröstan. En bok om klassresan som ett pågående nu, ett konstant helvete som det inte går att undfly - en berättelse om den som lät utnyttja just detta - att barn är byten, lamm som räven kunde rispa och bära hem. En bok om en fattigdom som känns avlägsen och som ändå finns bara runt knuten. Och om vad som händer när alla är borta och man plötsligt står ensam kvar, och stadens kollektiva minne förvandlas. Vem har då rätt att berätta?

  40,00 kr
 29. En ny tid - Anita Barker
  En ny tid - Anita Barker
  Beskrivning
  "Jag hade inget att förlora så jag gick ned på knä och bad en bön till Gud. Då var det som om en kärleksvåg gick genom hela min kropp. Plötsligt kände jag mig hel på insidan, älskad och värdefull och jag kände att Gud var på riktigt. Det fanns någon som älskade mig för den jag är och mer än jag någonsin kunde förstå," säger Erika övertygat.

  Förlåtelsen och tårarna förlöste Guds helande till både kropp och själ och befriade Muhammed från konsekvenserna av trauma och skräck.

  När Birgitta fick cancer för tredje gången, kände hon att Gud skulle gripa in och göra ett mirakel. Och miraklet kom - även om vägen dit kändes krokig.

  "Jag letade inte efter Gud, men han gav mig nåd, den där gåvan. Jag sökte inte efter honom, men han fann mig", konstaterar Christoffer.

  Vid mötet med Gud skedde ett mirakel i Tabbes liv som han inte upptäckte omedelbart. Jesus hade gjort honom fri från alkohol och tabletter. "Jag hade slutat tänka på alkohol, utan att jag märkt det! All abstinens och dragningskraft var borta! Vilken frihet!"

  *** I den här boken får du möta människor som fått uppleva hur tron på Gud gjort att livet fått en helt ny inriktning och nya förutsättningar. Dessa spännande och oförutsägbara berättelser vill du inte gå miste om.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 30. Enhet : att leva för en vision
  Enhet : att leva för en vision
  Beskrivning
  Vision - eller skandal?
  Ekumenik är mer än att bara träffas över en kopp kaffe. Visionen om kyrkans enhet är lika gammal som kristendomen. Den ligger väl grundad i Nya testamentet och hos Jesus själv. Men kyrkorna har sällan levat i enlighet med den visionen, eller tagit den på allvar.
  Bibliskt sett är splittringen inom kristendomen en skandal. Det vill författaren påtala, men framför allt vill han ge en visionen: att kunna lära känna varandra på djupet och kunna bekänna sin tro och leva ut den i världen tillsammans. Enheten finns där, mitt i mångfalden. Kallelsen är att hitta vägar att göra den synlig.

  Kjell-Ove Nilsson är docent i systematisk teologi vid Lunds universitet och har verkat bl a som domprost i Göteborg och direktor vid Sveriges kristna råd.
  65,00 kr
 31. Etik för ett nytt millenium
  Etik för ett nytt millenium
  Beskrivning
  Enligt Dalai Lama är och förblir vår överlevnad beroende av vår inneboende godhet. Dalai Lama lägger fram ett etiskt system som inte bara grundar sig på sunt förnuft och hänsyn, i kontrast till religiösa dogmer och straffande lagstiftning, utan även har som mål att varje människa ska kunna uppnå den yttersta lyckan
  65,00 kr
 32. Fallet Jesus : fakta och indicier en reporters personliga granskning :
  Fallet Jesus : fakta och indicier en reporters personliga granskning :
  Beskrivning
  Vad är egentligen sant om Jesus? Mannen från Nasarets märkliga liv, död och påstådda uppståndelse fortsätter att förbrylla och engagera människor världen över. I "Fallet Jesus" granskar Lee Strobel, flerfaldigt prisbelönad reporter från bland annat Chicago Tribune, berättelserna och vittnesmålen. Strobel ställer forskarna mot väggen och nagelfar alla fakta och indicier i en spännande och samtidigt mycket personlig bok. Kan vi lita på texterna om Jesus? Finns det trovärdiga bevis utanför evangelierna? Bekräftas eller motsägs texterna om Jesus av arkeologin?Var Jesu uppståndelse en bluff?
  90,00 kr
 33. För en ny generation
  För en ny generation
  Beskrivning
  "När vi startade Ny Generation Elev- och Studentorganisation i januari 2002 kunde vi aldrig ana att så mycket skulle hända så snabbt. Att tusentals kristna ungdomar skulle komma tillsammans över samfundsgränserna i bön för sina skolor. Att flera hundra grupper skulle ansluta sig eller gå igång på svenska högstadier, gymnasieskolor inom bara ett par år och att arbetet skulle gå från nation till nation på det sätt som nu sker", skriver Joakim Lundqivst i förordet till denna bok.
  Det är för dem och alla andra unga kristna som han skrivit denna inspirationsbok som samtidigt berättar om Ny generations tillkomst och uppdrag.
  För en ny generation uppmuntrar och utmanar unga kristna att våga stå för sin tro och göra Jesus känd på så många sätt som möjligt - just på den skola där de går
  80,00 kr
 34. Förklaringsboken : svåra ställen i bibeln
  Förklaringsboken : svåra ställen i bibeln
  Beskrivning
  Prisbelönte journalisten Göran Skytte har under åren antecknat ordet svårt på många olika ställen under sin läsning av Bibeln. Till sist blev det dags att söka svaren. Envist och med ett starkt grepp om läsaren tar han sig an den ena utmanande frågan efter den andra genom samtal med teologer, vetenskapsmän och kyrkoledare. Resultatet är tydligt, klargörande och väldigt spännande. Förklaringsboken är en ärlig och oförskräckt djupdykning i Nya testamentet, med ett ärligt uppsåt att förstå, förklara och vägra väja för det svåra.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 35. Församlingen /pk
  Församlingen /pk
  Beskrivning
  Församlingen är Guds stora hemlighet. Mänskliga projekt och ideologier reser sig och slocknar, men kyrkan står oövervinnerlig i världen. Hon vittnar om Guds eviga plan för världen: att skapa "en ny himmel och en ny jord". I denna skrift skildras visionen av den kristna församlingen. Uppfylld av Helig Ande blir församlingen, i all sin skörhet, en näringsrik mylla där människan kan mogna till att bli den hon är skapad att vara: en bild av Gud.
  40,00 kr
 36. Försvara äktenskapet : en intervjubok om familjens status, roll och framtid
  Försvara äktenskapet : en intervjubok om familjens status, roll och framtid
  Beskrivning
  Detta är en intervjubok om äktenskap och tvåsamhet. En opinions- och debattinlägg om den den traditionella familjens och det tvåkönade äktenskapets status. Olof Djurfeldt har bland annat intervjuat religions- och kulturhistorikern Per Beskow om att äktenskapet inte är ett kristet särintresse, kulturantroplog Jan-Åke Alvarsson om äktenskapets roll i andra kulturer, Sten-Gunnar Hedin om att inför barnen kan man inte vara neutral, Agne Nordlander om hur en lutheran brottas med bibletexterna, Stefan Gustavsson om att känslor inte kan ersätta argument och Marianne Andréas om att barnen är en Guds gåva
  100,00 kr
 37. Frälsaren
  Frälsaren
  Beskrivning
  Max Lucado leder dig genom dödens drama fram till Jesu uppståndelse.
  65,00 kr
 38. Fredsagent 1325 : kvinnor i fredens tjänst
  Fredsagent 1325 : kvinnor i fredens tjänst
  Beskrivning
  Nätverket Operation 1325 består av sex kvinnoorganisationer som samarbetar för att förverkliga FN:s resolution 1325, som handlar om vikten av att involvera kvinnor i fredsbyggandet. Boken kombinerar kvinnors metoder i informella fredsprocesser med handfast analys och transformering av konflikter och lyfter fram de många exempel på hur kvinnor lyckats skapa fredliga relationer över de etniska, religiösa och kulturella gränserna.
  75,00 kr
 39. Gamla Testamentet
  Gamla Testamentet
  Beskrivning
  Man kan läsa Bibeln på många sätt. Den långa tid det tagit boken att utformas, den mångfald av litterära genrer som finns företrädda i den och Israels brokiga hitoria gör att vi måste använda flera olika infallsvinklar.
  50,00 kr
 40. Gud och rättvisan
  Gud och rättvisan
  Beskrivning
  Läs och förstå Amos bok Här finns en enkel bruksanvisning till en av Bibelns böcker: Amos bok. Studiebok och bibeltext i ett Boken ingår i en serie bruksanvisningar till Bibeln. Serien vänder sig till såväl ovana som vana bibelläsare. Ett kännetecken på serien är att också den aktuella bibeltexten ingår i boken. Därmed kan boken enkelt tas med på resan, i läsfåtöljen eller till bibelgruppen. Amos har ett socialt och politiskt budskap också till vår tid Amos var en kontroversiell profet. I sin tid vågade han kritisera orättvisor i samhället och ytlighet i gudstjänsten. Här finns mycket som inspirerar till ansvar och handling också i vår tid
  50,00 kr
 41. Gud: Återkomsten
  Gud: Återkomsten
  Beskrivning
  Utan att vi märkt det har Sverige utvecklats till ett postsekulärt samhälle. Medierna slåss om att ge utrymme till debatter och analyser om allt från böneutrop till religiösa friskolor. TV-serier svämmar över av magi och gudaväsen medan författare, artister och politiker oblygt talar om sin tro. Men vad händer i ett land som trott sig vara världens mest sekulariserade när religion plötsligt genomsyrar allt? Håller religionerna på att rasera demokratin eller är de tvärtom nödvändiga för att den ska överleva?

  Joel Halldorf är flitig krönikör och debattör på Expressen Kultur, ledarskribent på Dagen samt docent vid Uppsala universitet med fokus på religion och modernitet. I sin nya bok Gud: återkomsten skriver han historien om religionens återkomst och vad det betyder för politiken, vårt samhälle och våra liv.

  Boken beskriver hur det religiösa postsekulära landskapet ser ut idag. Den blickar bakåt, på den historia som tog oss hit. Och slutligen spanar Halldorf framåt med förslag på hur några krockar i det mångreligiösa samhället kan förstås och hanteras. Ett spännande samhällsinlägg inför valets slutspurt.

  Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter. Karin Olsson, kulturchef Expressen

  Den här boken är oundgänglig läsning för den som vill förstå religionens ökade synlighet i samhällsdebatten. Ulf Bjereld, professor i Statsvetenskap

  85,00 kr
 42. Guds språk : när vetenskapen möter tron
  Guds språk : när vetenskapen möter tron
  Beskrivning
  Ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro

  Att tro både på Gud och på vetenskapen behöver inte vara någon motsättning. Francis S Collins kartläggning av människans gener styrker argumenten för en evolution och för Gud.

  Frances Collins var länge ateist. Det var nyfikenheten som drev honom till vetenskapen. Efter ett antal år tog han sig an frågan om Guds existens utifrån sitt vetenskapliga tankesätt. Och han upptäckte att tron på Gud är förenlig med vetenskapen. På 1990-talet blev han utsedd att leda den grupp forskare som skulle kartlägga det mänskliga genomet, alltså beskriva hela människans arvsmassa i detalj. Det var också Collins som några år senare presenterade resultatet för president Clinton.

  I Guds språk berättar han om sig själv, sin tro och sina erfarenheter, och om de slutsatser han drar av sin forskning. Han lyfter också fram andra synsätt på skapelsetro och vetenskap, alltifrån ateism till kreationism och intelligent design. För egen del förordar han tron på en aktiv Gud som skapade människan genom evolutionära processer.

  Guds språk är ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro.

  Collins bok är absolut något att bita i för en övertygad ateist eller för en sökande agnostiker. Man kan inte annat än varmt rekommendera boken.
  Pekka Mellergård, neurokirurg och överläkare vid Universitetssjukhuset i Örebro

  Guds språk är en stark dementi av flera av nyateismens raljanta påståenden, och samtidigt berättelsen om en modern människas väg till Gud. Den är ytterst läsvärd.
  Torsten Åhman, pastor och författare

  Francis S Collins ledde arbetet med att kartlägga människans genomet i det världsomspännande The Human Genome Project. Sedan några år är han direktör för The National Institutes of Health i Bethesda nära Washington, DC. Han har grundat BioLogos Foundation för att främja utbytet mellan troende och naturvetenskapliga forskare, och 2009 blev han invald i den påvliga vetenskapsakademin

  95,00 kr
 43. Gudszonen - En reseguide
  Gudszonen - En reseguide
  Beskrivning
  En annorlunda reseguide för liftare och resenärer på trons resa. Författaren beskriver med stor berättartalang och humor trons innehåll på ett nytt och fräscht sätt. En guide för den som vill uppleva det hederliga livet i ny dräkt.
  29,00 kr
 44. Hållplats livet : en liten bok om meningen i livet
  Hållplats livet : en liten bok om meningen i livet
  Beskrivning
  I Hållplats Livet ger 14 skribenter och 8 illustratörer sin syn på livets stora och små frågor. Det är en bok att känna igen sig i, inspireras av och häpnas över. Kort och gott en bok för alla som någon gång funderat över meningen i livet. Vårt samhälle snurrar allt snabbare. Vi har fler valmöjligheter än någonsin och vi kan köpa det mesta. Den lyxigaste märkesväskan och senaste mobiltelefonen är inte längre bara för de rikaste och floden av dokusåpor tycks aldrig sina. Samtidigt blir antalet hemlösa fler, segregeringen ökar, vår oro för kris och krig växer. Boklådorna svämmar över av populärpsykologiska handböcker som vill ge svar på hur vi ska komma tillrätta med oss själva, vår partner, karriären och livet. Så hur mår vi egentligen? Bokens teman: Vad är kärlek, valfrihet eller kvalfullhet?, Trygga liv, lyckliga Liv?, Vuxenroll och föräldraskap, Oro för morgondagen samt Livet tar tid. Medverkande: Lena Ackebo, Zanyar Adami, Mustafa Can, Inger Edelfeldt, Stefan Edman, Cissi Elwin, Dennis Eriksson, Ulf Frödin, Lars H Gustafsson, Nina Hemmingsson, Johan Hilton, Jenny Holmlund, Anneli Jordahl, Arja Kajermo, Anna Kåver, Ulf Lundqvist, Johan Nilsson, Merete Mazzarella, Karolina Ramqvist, Joanna Rubin Dranger, Jayne Svenungsson och Owe Wikström
  65,00 kr
 45. Har Israel rätt till landet?
  Har Israel rätt till landet?
  Beskrivning
  Högst aktuell bok om Israel-Palestina!

  Vad vi än tycker – vore det inte bra att utgå från fakta? Läs denna pocketbok och skaffa dig mer faktakunskap.

  Beställ till församlingen eller bönegruppen!

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 46. Helt enkelt kristen : förnuftiga skäl att tro
  Helt enkelt kristen : förnuftiga skäl att tro
  Beskrivning
  Inte sedan C S Lewis klassiska bok Kan man vara kristen? har en så klok och grundlig tänkare tagit sig tid att förklara vad kristen tro egentligen är. ”Helt enkelt kristen är en av de mest förnuftiga, relevanta och angelägna framställningar av kristen tro jag läst. Helt enkelt suveränt.” Mikael Tellbe, högskolelektor vid Örebro Teologiska Högskola ”Jag kan inte tänka på någon som har gjort mer för att förklara hur en genomtänkt historisk kristendom ser ut i dag än Tom Wright. Om du är intresserad av kristen tro är detta tillfället att möta honom.” John Ortberg, författare och pastor Tom Wright (N T Wright) är författare och en av de mer framstående teologerna kring frågorna om den historiske Jesus. På Libris har även utkommit: Den historiske Jesus, Ännu bättre och Jesus helt enkelt
  40,00 kr
 47. Historien om Jesus
  Historien om Jesus
  Beskrivning
  Jesus är utan tvekan en centralfigur i Västerlandets historia och Thomas Cahill skildrar här hans liv och verksamhet som en av historiens vändpunkter. Cahill sätter in Jesus och personerna kring honom i deras historiska sammanhang och gör deras handlingar och uttalanden förståeliga och aktuella för vår tid.
  Han ger oss en bild av Jesus som en verklig människa, samtidigt som han förklarar hans undervisning. Cahill visar också hur olika sidor av Jesus framställs i de fyra evangelierna och andra texter i Nya testamentet, vilket gör det lätt att förstå varför det utvecklats så många olika former av kristendom. Han skildrar dessutom hur Jesus, genom sina egna handlingar och sitt budskap om kärlek till nästan, medmänsklighet och ansvaret för fattiga och sjuka, utövat ett avgörande inflytande på vår västerländska kultur i humanistisk riktning, mot ökad insikt om alla människors lika värde.

  Thomas Cahill har studerat klassiska språk, filosofi, litteratur och teologi, och skrivit flera uppmärksammade böcker.

  "Cahills bok är lärorik på ett underhållande sätt och den skänker nya perspektiv åt kristendomens tillblivelse." New York Times

  75,00 kr
 48. Hobbiten eller Bort och hem igen
  Hobbiten eller Bort och hem igen
  Beskrivning
  Den lille hobbiten Bilbo Secker dras av trollkarlen Gandalf grå med på äventyr tillsammans med tretton dvärgar, ledda av den sturske Thorin Ekensköld. De ska röva bort en stor guldskatt som vaktas av den eldsprutande draken Smaug.På vägen stöter de på ruskiga troll och vättar, men också hjälpsamma varelser som alver, jätteörnar och den store Beorn. Bilbo träffar också den slemmige Gollum som håller till i en mörk grotta uppe i bergen. Gollum utmanar Bilbo på en tävling och blir där av med sin magiska osynlighetsring. En ring som kommer att spela en viktig roll i berättelsen.Hobbiten nyöversattes 2007 av Erik Andersson och John Swedjemark.
  85,00 kr
 49. Höj Jubel! : liten lovsångshandbok
  Höj Jubel! : liten lovsångshandbok
  Beskrivning
  Liten lovsångshandbok med förord av sångförfattare Jonnie Slottheden

  Gud är ständigt omgiven av lovsång. Om vi vill leva i hans närhet, måste vi lära oss en helt ny livsstil i lovprisning. Lovsång ackompanjerad av både trummor och andra instrument omtalas på många ställen i bibeln. Kung David anställde lovsångare som var i tjänst dygnet runt.

  Bokens sista del innehåller råd och anvisningar för lovsångsledare.
  • Köp 3 för 81,01 kr/st
  • Köp 10 för 76,50 kr/st
  • Köp 25 för 72,00 kr/st
 50. I Guds namn : de mystiska omständigheterna kring mordet på påven Johannes Paulus I
  I Guds namn : de mystiska omständigheterna kring mordet på påven Johannes Paulus I
  Beskrivning
  På morgonen den 29 september 1978 hittades Albino Luciani, påven Johannes Paulus I, död i sin säng efter att ha innehaft ämbetet i endast trettiotre dagar. Dödsorsaken angavs som okänd.Boken är en dokumentär thriller om Vatikanstatens svindlande affärer och om de samvetslösa män och organisationer som har stått och fortfarande står bakom dem. Den kommer att upplevas med styrkan av en kärnvapensprängning.
  65,00 kr
 51. Illa far landet
  Illa far landet
  Beskrivning
  I oktober 2009 höll Tony Judt ett föredrag­ om välfärdssamhällets och social­demo­kratins framtid som åhörarna aldrig kommer att glömma. Det som gjorde intryck var inte bara det ange­lägna ämnet och talarens glöd, utan också ­omständigheterna. Den tidigare så fysiskt vitale historikern­ satt nämligen i rullstol, förlamad från halsen och nedåt och med en stor andningsapparat för ansiktet.Gensvaret var enormt och efteråt uppmanades Tony Judt att utveckla det han sagt till en bok. Från sin sjukbädd dikterade han sedan boken Illa far landet, en passionerad uppgörelse med det som enligt honom är kännetecknande för vår tid: ­materialismen och egennyttan, den okritiska beundran av marknaden, dyrkan av den privata sektorn, föraktet för den offentliga sektorn, de växande klyftorna mellan rika och fattiga, de falska föreställningarna om en gränslös tillväxt.Men Illa far landet är också en nutidshistorisk lektion och ett konstruktivt förslag på vad som bör göras för att lösa de stora problem våra länder brottas med. Med sin skepsis mot identitetspolitik och enfrågerörelser,­ och med sin tro på ­kollektivt tänkande och en utvidgad roll för staten i ­samhällets organisering, utmanar Tony Judt ­före­ställningar till både vänster och höger.OM FÖRFATTARENTony Judt (1948-2010) föddes i London och utbildades vid King's College i Cambridge och École Normale Supérieure i Paris. Han undervisade vid Cambridge, Oxford, Berkeley och New York University, där han ledde Remarque Institute, ett centrum för Europa-studier som grundades av honom. Under sin levnad utgav Tony Judt tretton böcker, bland annat Postwar: A History of Europe Since 1945 som nominerades till Pulitzerpriset. Han medverkade regelbundet i New York Review of Books, London Review of Books och New York Times. År 2007 belönades han med Hannah Arendt Prize och år 2009 med Orwell Prize. 2011 utgav Karneval även Tony Judts memoarbok Minneshärbärget.FRÅN MOTTAGANDET I SVERIGE"En rasande uppgörelse med en ekonomistisk samtid, men också med en socialdemokrati som förlorat kraft, röst och självförtroende - Illa far landet­ är en sällsynt skarp beskrivning av vår samtid. Den gör också något så ovanligt och uppfordrande som att föreslå att samhället skulle kunna se annorlunda ut." Marika Lindgren Åsbrink i Tiden"Jag stryker under, viker hörn, sätter utropstecken och läser högt för omgivningen. Det var länge sen jag kände mig så upplyft av en så svidande samhällskritik som den som serveras av Tony Judt." Liv Beckström i ­Kommunalarbetaren"Boken är rena citatsamlingen. Men allra starkast är uppfordran att åter börja tala om andra värden än de ekonomiska, för att på så sätt påminna om vad Staten var bra för. Det är som om det förflutna talar genom Judt, för att för­bereda oss på att ta itu med fram­tiden igen." John Swedenmark i LO-Tidningen"Illa far landet blev genast omdiskuterad bland Europas vilsna socialdemokrater. Men bör läsas av alla. Hans civilisationskritik är härlig; skarpa formuleringar, historisk kunskap och ett eftertryckligt försvar för grå, kompromissökande social­demokrati; för Väst­europas lyckliga decennier, som råkar sammanfalla med hans eget liv och minnes­arbetet i nattmörkret, men nu på väg att förskingras och upp­lösas i 'individualitetens stoft och damm'. Illa far landet är en varning att inte glömma." Per Wirtén i Expressen"Judt lyckas göra socialdemokratins historia oväntat underhållande, delvis för att han är en fantastisk satiriker. Dagens allra mest hopplösa social­demokrater och nyliberaler har försett honom med först­klassigt stoff. De breda och djupa kunskaperna om efterkrigs­tidens historia imponerar." Ola Wihlke i Dalarnas Tidning"Styrkan ligger i det historiska siktdjupet. Man får syn på hur kollektivt handlande för det gemensamma bästa, inte hysteriska privatiseringar, vitaliserar och stabili­serar skakiga klassamhällen. Och hur snabbt framsteg kan raseras och tanken somna in. Jag hoppas att Illa far landet blir läst och diskuterad långt utanför den krympande social­demokratins krets. Gärna av tokliberaler, terrorister och bank­direktörer." Jan Eklund i DN"Judt har, tror jag, en poäng när han hävdar att vi nu måste börja intressera oss för staten igen. Vad ska den göra? Och vad ska den inte göra? Som liberal är jag rent principiellt mest intresserad av den senare frågan. Men jag kan inte släppa Judts frågor­ kring konsekvenserna av en alltför naken stat: Vad händer med ett samhälle där staten bara förknippas med över­vakning, repression och brandkårsutryckningar för att lösa ut ­banker som hamnat på gäld­stugan?" Per Svensson i Sydsvenskan"Socialdemokratin lyckades ska­pa­ ett anständigt samhälle, men i dag tycks inte ens social­demokraterna själva minnas vad de en gång tog sig för. Judt är historikern vars sista uppgift var att försöka få oss att minnas ett unikt samhällsbygge medan det vittrar sönder. Kanske kan Illa far landet bli den teoretiska grundtext som vänstersocial­demokraterna alltid tycks ha saknat?" Daniel Suhonen i Aftonbladet"Ett bra sätt att medvetandegöra sig om vad alliansregeringen håller på med är att läsa Tony Judts bok Illa far landet ... Sådana som Reagan och Thatcher (och Fredrik Reinfeldt) förväxlar frihet att tjäna pengar med frihet, vilket leder till ojämlikhet, fattigdom och cynism. Dessa politiker, skriver han, 'känner stolthet över att vara tillräckligt hårda för att tillfoga andra smärta'. En bra beskrivning av dagens allians-regering! Jag skäms för dem, men själva är de stolta över plågor de åsamkat de mest utsatta." Maria-Pia Boëthius i ETC
  70,00 kr
 52. Intro
  Intro
  Beskrivning
  Vad är meningen med allt? Vart är jag på väg? Vad ska jag göra med mitt liv? Hur mycket är klockan? Ofta stannar vi där. Det är enkelt, konkret och bekvämt. Men det här är ingen bok för bekväma. Det är en bok om längtan efter ett sant och meningsfullt liv. Boken ger sig ut för att testa om livet, kärleken och Gud håller. Ibland på egen hand, ibland tillsammans med människor i Bibeln eller genom historien som alla har vågat skrapa knäna för att lära sig cykla.
  En funderingsbok om Gud, tron och livet. Skriven för ungdomar och utgiven i samarbete med Svenska Kyrkans Unga
  75,00 kr
 53. iSteve : Steve Jobs med egna ord
  iSteve : Steve Jobs med egna ord
  Beskrivning
  Den 5 oktober 2011 dog Steve Jobs, bara 56 år gammal. Jobs var en av grundarna av Apple och när han lämnade sin roll i företaget i augusti 2011 var det slutet på en av historien mest inflytelserika karriärer. Steve Jobs har gjort stora avtryck inom en mängd industrier, och spelat en direkt avgörande roll i skapandet av andra. Han har hyllats som en av vår tids stora nytänkare och listan på produkter och tjänster han har varit med om att skapa kan göras lång. I iSteve samlas mer än 200 Steve Jobs­citat, hämtade från tre decennier och en mängd olika källor. Detta är den perfekta boken för alla som är nyfikna på och vill förstå Steve Jobs sätt att tänka, och för dem som vill förstå grunden till Apples enorma succéer. Det här är Steve Jobs egna ord och tankar.
  75,00 kr
 54. Jag är inte religiös..men..
  Jag är inte religiös..men..
  Beskrivning
  Målgruppen för boken är de människor som söker sig religiöst inom ramen av den kristna traditionen.
  40,00 kr
 55. Jag ligger i mörkret hos dig : dikter
  Jag ligger i mörkret hos dig : dikter
  Beskrivning
  Jag ligger i mörkret hos dig, där har jag ro. Ingen människa finns, som är så god. Jag är fäst vid mörkret. Jag är fäst vid dig. Vore jag skild från mörkret, vore jag skild från dig. Jag ligger i mörkret hos dig, som fågeln i sitt bo. Och vinden sjunger min visa.(Ur Flickan och hinden 1955) Bo Strömstedt har här gjort ett stort urval av Bo Setterlinds poesi; drygt 300 dikter hämtade ur ett fyrtiotal böcker, från kalendern Ny lyrik 1947 till sista diktsamlingen Den inre himlen 1993. Bo Setterlind (1923–1991) blev känd för sin romantiska och naiva diktning, nära till folkvisa och psalm. Delfinserien har i mer än trettio år stått för kvalitativ pocketutgivning. Idag består serien av moderna klassiker av internationellt snitt.
  75,00 kr
 56. Jämställd i Kristus : en gudstjänstteologi
  Jämställd i Kristus : en gudstjänstteologi
  Beskrivning

  En kristen gudstjänst bör präglas av att kvinnor och män har samma värde, rättigheter och ansvar som människor, skapade av Gud. Det kan tyckas självklart. Men både kyrka och samhälle har länge stått för en annan ordning, där män som grupp haft fördelar framför kvinnor. Därför behövs en feministisk gudstjänstteologi.
  Bokens titel, Jämställd i Kristus, är till hälften hämtad från vår svenska samtid, till hälften från aposteln Paulus. På så sätt illusterar den mötet mellan modern jämställdshetpolitik och kristet gudstjänstfirande. Bokens syfte är att formulera en teologi för kristet gudstjänstfirande som tar hänsyn till ojämlikheten mellan män och kvinnor i syfte att förändra den.

  Ninna Edgardh Beckman är doktor i kyrkovetenskap vid teologiska fakulteten, Uppsala universitet och föreståndare vid Diakonivetenskapliga institutet i Uppsala.

  120,00 kr
 57. Jesus : en resa genom hans liv
  Jesus : en resa genom hans liv
  Beskrivning
  Jag vill att du ska få möta den Jesus som du kanske redan känner, men på ett nytt sätt. Eller så kanske du inte vet så mycket om Jesus, och då vill jag presentera honom för dig. Framför allt vill jag presentera dig för den Jesus som jag känner och älskar, han som står i centrum för mitt liv. Att lära känna Jesus har varit en pilgrimsresa.

  Ur boken

  Jesu liv återberättas här så att alla kan ta det till sig, både den som är ny i tron eller inte har någon alls, och den som har en fördjupad tro och god kristuskännedom. James Martins förmåga att kommunicera, hela tiden med glimten i ögat, gör att vi bjuds med på en resa. Vi känner smakerna, förnimmer dofterna och hör ljuden. Vi gör Pilgrimsresan tillsammans.

  James Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han för oss in i Jesu liv och avslöjar hur denne man talar till oss också i dag. Martin öppnar upp för förnyad kunskap och möjlighet att se Nya testamentes händelser i ett nytt ljus.

  Behöver vi egentligen ännu en bok om Jesus? Om det är denna bok vi pratar om så är svaret ja. James Martins grepp är unikt och originellt och kommer fånga läsaren och ge en glimt av mannen från Nasaret som man inte får någon annanstans. Han kombinerar tre källor: de bibliska berättelserna, sitt eget ignatianskt tränade böneliv och ett iakttagande öga när han besöker de platser där Jesus levde, undervisade och dog."

  Harvey Cox, professor of Divinity vid Harvard Divinity School

  James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal. Libris har tidigare utgett Söka och finna Gud i allt samt romanen Klostret.

  • Köp 3 för 81,01 kr/st
  • Köp 10 för 76,50 kr/st
 58. Jesus : enkla betraktelser över frälsaren
  Jesus : enkla betraktelser över frälsaren
  Beskrivning
  Dessa enkla betraktelser skrevs för ca 40 år sedan av en ortodox munk som levde i Frankrike och England. Han var starkt engagerad i arbetet för att ena kyrkorna. Han skrev ett par små böcker under pseudonym »En munk från östkyrkan«. Jesus - enkla betraktelser över Frälsaren är spridd över hela den kristna världen och har blivit en mycket älskad bok. »En bok som förhåller sig till själen som en varm kniv i smör. Du behöver inte pressa eller anstränga dig: bara lägg den på ditt hjärta. Värmen och tyngden verkar av sig själv«. Ur Magnus Malms inledning
  65,00 kr
 59. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
  Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
  Beskrivning
  För alltför många blir tonårens starka tro diffus och svårhanterlig vid övergången in i vuxenlivet. Vad beror det på och hur kan trenden brytas så att fler växer upp och växer till i sin tro istället för bort?
  80,00 kr
 60. Jesus på McDonalds /pk
  Jesus på McDonalds /pk
  Beskrivning
  Korta texter, kåserier och novelliknande stycken. I en ofta humoristisk ton ger författaren nya infallsvinklar till såväl vardagliga som mer högtidliga frågor.
  80,00 kr
 61. Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets försvarare
  Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets försvarare
  Beskrivning
  "Med sin ytterst välskrivna bok lyfter Strindlund debatten om djurens väl och ve till en högre nivå - Jordens herrar är ett respektingivande verk. En användbar bok, inte minst för jägare, ­bönder och andra som vill ­gymnastisera sin självbild. Det kan göra ont, men det får man tåla, eller tänka om." Fredrik Sjöberg i Svenska Dagbladet
  80,00 kr
 62. Jordens sång
  Jordens sång
  Beskrivning
  Begagnad
  50,00 kr
 63. Kan man vara kristen?
  Kan man vara kristen?
  Beskrivning
  Kan man vara kristen? har blivit en av de mest lästa presentationerna av kristen tro. Trots att det gått över sjuttio år sedan den kom till, upptäcker människor över hela världen fortfarande att C S Lewis knivskarpa argumentation och kvicktänkta resonemang håller. Kristen tro är en ständig utmaning för både tanke och hjärta.

  Kan man vara kristen? har blivit en av C S Lewis mest lästa böcker. På svenska har den tryckts i många upplagor sedan den kom ut för första gången 1950. Nu finns den i pocket i den nya svenska översättningen av Felix Larsson.

  För jag skriver inte för att lägga fram vad jag skulle kunna kalla min tro utan för att redogöra för det rätt och slätt kristna, som är vad det är och var vad det var långt innan jag föddes. ur författarens förord.

  • Köp 3 för 81,01 kr/st
  • Köp 10 för 76,50 kr/st
 64. Kärleken jag längtar efter : om att vara älskad av Gud
  Kärleken jag längtar efter : om att vara älskad av Gud
  Beskrivning
  Lisa var bara en utsliten tygdocka -- ena armen saknades och stoppningen hade nästan ramlat ut. Men i en liten flickas ögon var hon ovärderlig. Det är kanske ingen fulländad bild, men den ger faktiskt en skymt av Guds kärlek. På motsvarande sätt är vi värdefulla i Guds ögon -- vi är inte älskade för att vi är duktiga eller perfekta utan därför att Gud ger oss värde och värdighet. En kärlek som förvandlar trasdockor till ovärderliga skatter. Samma anda som gjort Livet jag längtar efter så uppskattad bland svenska läsare finns också i den här boken. Ortberg ger oss enkla berättelser om den Stora Kärleken och hur den kan förvandla livet. Med vishet och en rejäl portion humor skriver han praktiskt om vikten av närhet och beröring, om omotiverad kärlek som ger en andra chans och om den Gud som själv delat vår trasighet
  80,00 kr
 65. Knop & stek
  Knop & stek
  Beskrivning
  Knopar, stek och halvslag är svåra att skilja åt och minnas då de behövs. Här presenteras ett system som gör det lättare att beskriva och komma ihåg knoparna. Boken innehåller också en lång rad nya knopar eller varianter av de gamla välkända. En alternativ knopbok som vänder sig både till dig som har svårt att skilja en kärringknop från en råbandsknop och till erfaret båtfolk, klättrare och andra friluftsmänniskor, som får en hel del nytt att tänka på. 75 knopar. Teckningar.
  65,00 kr
 66. Knutby
  Knutby
  Beskrivning
  Sommaren 1997 flyttar familjen Forsman till Knutby i Uppland, redo att påbörja sitt nya liv i Filadelfia-församlingen som leds av Eva Skoog. Under de knappt sju år som följer ska ett fåtal personer och familjer väva sig ett förödande nät av erotiska maktrelationer som ofrånkomligt utmynnar i ett tragi

  Jonas Bonnier har skrivit en verklighetsnära roman om händelserna i Knutby och om hur det är möjligt att skapa en parallell verklighet baserat på tro, hopp och kärlek, som till slut tjänar helt andra syften.

  95,00 kr
 67. Konungens återkomst : tredje delen av Ringarnas herre
  Konungens återkomst : tredje delen av Ringarnas herre
  Beskrivning
  Saruman har besegrats, men kampen är inte över. Mordors styrkor har nämligen siktats in sig på konungarnas gamla stad Minas Tirith i Gondor, och ett slag verkar oundvikligt på Pelennors fält.Samtidigt fortsätter Frodo, Sam och Gollum sin tröstlösa vandring i Mordor, över Gorgorothplattan för att förgöra ringen i Domberget. Hela tiden måste de undvika Saurons öga som vakar i Barad-dûr.Tolkientrilogin "Ringarnas herre" nyöversattes 2004-05 av Erik Andersson och Lotta Olsson.
  85,00 kr
 68. Kort & koncist : aforismer & noveller
  Kort & koncist : aforismer & noveller
  Beskrivning
  Aforismen är en svår konstform: att i några få ord sammanfatta en stor sak och runda av med en träffande och lurig knorr. Rolf Fridholm är en av dem som vet att välja orden, i 30 år har han slipat på formuleringarna. Fram till nedläggningen av Arbetet så publicerades de under rubriken "Veckans Fridholmare". Sedan 2001 publiceras han aforismer regelbundet under Världens gång i Göteborgs-Posten.På dessa boksidor samsas aforismer ur Göteborgs-Posten plus några noveller som inte förut varit publicerade.
  60,00 kr
 69. Kristungen
  Kristungen
  Beskrivning
  Hur är det egentligen att växa upp i en kristen familj och att vara en del av en frikyrka? Journalisten Malin Aronsson ger i sin debutbok Kristungen en unik inblick i svensk frikyrklig kultur och skriver varmt och humoristiskt om sin egen uppväxt. Om att vara stolt över sin tro och ha en Jesusknapp på skolväskan, men också skämmas lite över att den lånade semesterbåten från de nyfrälsta församlingsmedlemmarna har namnet "Halleluja" skrivet i stora blå bokstäver mitt på det vita skrovet.

  Kristungen är också en personlig berättelse om hur det är att tro på någonting utanför sig själv. Hur gör man för att gå från sina föräldrars tro till en barnatro och till sist göra tron till sin egen? Vad är tro och vad är kultur? Vad är ens eget och vad är andras? Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och har du inte det så kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen.

  Stämningen på mina barnkalas är alltid på topp. Men så kommer vi till födelsedagssången och där är det som om mamma glömmer att vara vanlig mamma. Och blir en kristen lite konstig mamma
  . - Vi gratulerar, vi gratulerar, sjunger min mamma och mina klasskompisar stämmer in. Sången låter precis likadan som när fröken leder den i skolan ända till den allra sista delen när mina klasskompisar tror att sången går: - Å vi gratulerar, vi gratulerar. Då sjunger min mamma glatt och utan att tänka: - Å Gud dig välsigne och Gud dig välsigne. För så har min mamma sjungit den där sången allt sedan hon var liten. Jag tror nästan att hon tror att sången går så. Men mina klasskompisar vet. Att så sjunger man bara hemma hos pingstvänner.
  - Ur boken

  Malin Aronsson är journalist, uppskattad krönikör och programledare för intervjupodcasten Dagens människa. Kristungen är hennes debutbok

  40,00 kr
 70. Kristuslegender
  Kristuslegender
  Beskrivning
  Kristuslegender är en älskad klassiker i Selma Lagerlöfs rika författarskatt. Trots att det har gått mer än 100 år sedan den skrevs trycks den ständigt om i nya upplagor på olika håll i världen.

  Med lätthet och värme överför hon den muntliga traditionen till den skrivna berättelsen. Och genom hennes lekfulla, skenbart enkla och ömsinta återberättelser påminns vi om vikten av medmänsklighet, ödmjukhet och kärlek i våra liv. En hoppfull samling noveller om vad det är att vara människa.

  Selma Lagerlöf (1858-1940) är en av Sveriges mest lästa och älskade författare. År 1909 fick hon som första kvinna Nobelpriset i litteratur och 1914 valdes hon in i Svenska Akademien.

  Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan, lätt språkligt bearbetade, och kompletteras med några ur boken Legender.

  80,00 kr
 71. Lämna alltid en lampa tänd : en hoppfull bok för alla som bryr sig om dem som lämnat tron - eller ka
  Lämna alltid en lampa tänd : en hoppfull bok för alla som bryr sig om dem som lämnat tron - eller ka
  Beskrivning
  Våra barn gör sällan samma val som vi. Många i kyrkan har barn eller vänner som har lämnat tron och den kristna gemenskap som de vuxit upp i. Kvar finns föräldrar och andra - ofta med skuldkänslor och sorg. Vad gjorde vi för fel? Med liknelsen om den förlorade sonen som utgångspunkt förmedlar Rob Parsons ett hoppfullt och utmanade budskap till alla som bryr sig dem som lämnat tron - eller kanske bara kyrkan. Det är dags att sluta döma och skuldbelägga, skriver Parsons. Vi behöver både tålamod att vänta och förmåga att acceptera, men framför allt behöver vi upptäcka kraften i den förlåtelse och kärlek som inte ställer några krav. Det finns inga garantier för att en förlorad son eller dotter ska komma hem igen. Men vi kan be, hoppas och förbereda allt där hemma inför den dag då dem vi saknar allra mest kanske kommer tillbaka - och alltid lämna en lampa tänd ... Översättning: Kerstin Gårsjö
  40,00 kr
 72. Leva med mål och mening : vad i hela världen gör jag här?
  Leva med mål och mening : vad i hela världen gör jag här?
  Beskrivning
  Meningsfull resa Rick Warrens vägvisare för kristenlivet på 2000-talet har hjälpt människor i stora delar av världen att hitta eller hitta tillbaka till ett meningsfullt liv med mål i sikte. Nu finns den i pocketutgåva! Leva med mål och mening visar på ett liv som grundar sig på Guds perspektiv, inte på tidstrender. Under 40 dagar gör du en personlig andlig resa -- på tu man hand med Gud eller tillsammans med fler som också läser.
  90,00 kr
 73. Liv i församlingen
  Liv i församlingen
  Beskrivning
  Vad är församlingen? •Att dela brödet •Att döpa i vatten •Att ta moraliskt ansvar •Att komma överens •Att ge rum för allas gåvor Allt detta var utmärkande för livet i den tidiga kyrkan. Församlingen blev ett socialt och politiskt vittnesbörd i dåtidens samhälle. Men hur är det i dag? Vad i vårt andliga arv har vi förlorat och hur kan vi upptäcka det igen? Den radikale teologen John H Yoder visar här den fulla innebörden i de gemensamma handlingar som Jesus kallat oss till. Varje kapitel utmanar synen på församlingens identitet och roll, inte minst därför att Yoder visar att församlingens liv inte tillhör en avskild religiös sfär. Det här är en viktig bok för det pågående samtalet om vilken gemenskap församlingen ska vara. Arvet från de första kristna och från den radikala reformationen glöder när Yoder skriver
  40,00 kr
 74. Livet har en framtid
  Livet har en framtid
  Beskrivning
  "Trots att livstempot stegras och pressen just nu hårdnar över våra liv bärs den här boken av en tro - att livet har en framtid. Jag vägrar acceptera att Livets avgörande utpost i tillvaron är så cynisk att människor fortsätter att födas till en värld där det inte längre är meningsfullt att bli förälskad, sätta barn till världen och kämpa för mänsklig värdighet." Harry Månsus i förordet I sin nya bok berättar Harry Månsus om hoppfulla trendbrott. I samtiden och historien finner han belysande exempel på rörelser och individer som brutit dödlägen och förändrat världen till det bättre. Månsus budskap andas något annat än flåshurtig optimism. Med bas i gudstro och andlighet visar han på ett trotsigt hopp som orkar omfamna människans brustenhet och svaghet. "Livet har en framtid" är lika allmänbildande som tänkvärd - men mer än något annat ger den läsaren en egen väg mot en helare framtid
  40,00 kr
 75. Livet jag längtar efter : heliga vanor för vanliga människor
  Livet jag längtar efter : heliga vanor för vanliga människor
  Beskrivning
  Visst önskar vi ibland att våra liv skulle se annorlunda ut. Att vi kunde ana åtminstone en liten förändring som gav oss mer ordning i vårt inre liv och större tillfredställelse med livet. Och de goda nyheter som kristen tro talar om handlar just om befrielsen av varje människas liv. Gud är inte speciellt intresserad av våra "andliga liv". Han är bara intresserad av våra liv. Det är det livet han vill förvandla. Goda vanor kan hjälpa oss på vägen. Den här boken är ett försök att göra de heliga vanor, som kristna i århundraden har brukat, tillgängliga för vanliga människor som mer lever sina liv bland karriärstegar och diskbänkar än i kloster och öknar. Här får vi hjälp att se hur vi kan använda varje ögonblick och varje syssla och aktivitet i livet som steg i riktning mot förvandlingen. Det liv som många av oss längtar efter är faktiskt inom räckhåll
  80,00 kr
 76. Med egna ögon
  Med egna ögon
  Beskrivning
  En levande beskrivning om händelserna omkring Jesus utifrån evangeliernas texter. Med sin stora sakkunskap ger författaren målande beskrivningar och bakgrunder till de kända berättelserna.
  75,00 kr
 77. Medan vi fortfarande älskar
  Medan vi fortfarande älskar
  Beskrivning
  Alla som gifter sig älskar varandra och vill hålla ihop. Ändå slutar nästan hälften av alla äktenskap i skilsmässa, i Sverige fler än 20 000 om året. Måste det vara så? Nej, säger psykologen och parterapeuten Mattias Stølen Due.

  Mattias Stølen Due vill inspirera till handlingar och hållningar, tankar och beteenden som lyfter kärleken och relationen - innan det är för sent. Att vi tar hand om vårt förhållande medan vi fortfarande älskar varandra. Precis som vi servar vår bil eller sköter våra tänder i förebyggande syfte. Och han vill ingjuta hopp.

  Det finns mycket att göra för att förbättra en relation. Beslutsamheten har stor betydelse, att man inte bara glider med in i negativa spiraler. Och att man orkar se och ta ansvar för sin del av problemen. Det är också viktigt att vårda vänskapen med sin partner och låta den bli förhållandets trygga grund. Att inte upphöra med att röra vid varandra.

  Medan vi fortfarande älskar är den perfekta bröllopsgåvan. Eller läsningen för ett par som levt i ett förhållande ett tag och börjat fundera över sin relation.

  80,00 kr
 78. Mer levande med åren
  Mer levande med åren
  Beskrivning
  Mitt anspråk på livet och på mig själv har sjunkit i takt med årens gång. Nu vet jag bortom allt tvivel att jag inte kommer att bli den visa, mogna personen som jag en gång trodde att jag skulle bli. Jag vet djupt inifrån mig själv att vi människor är spruckna kärl, kantstötta och otillräckliga. Men jag vet också att vi är oändligt mycket mer än så. Att vår kapacitet att växa som människor, att göra skillnad i vår lilla värld, är större än vi tror.

  I Mer levande med åren skriver Patricia Tudor-Sandahl om modet att åldras ur ett existentiellt perspektiv, om att inte nöja sig med att leva på ytan av sig själv och om att bli sams med det paradoxala och motsägelsefulla som ryms inom oss människor.

  Att den stora Kungsholmens kyrka i Stockholm, en höstregnig tisdagskväll, fylls till bristningsgränsen när Patricia talar om ämnet, visar att hon inte är ensam om att känna längtan efter fördjupning. Nu finns hennes kloka och insiktsfulla tankar samlade i en bok som ingjuter hopp och en känsla för livets meningsfullhet och möjligheter, oavsett ålder och livssituation.

  95,00 kr
 79. Mitt liv så här långt
  Mitt liv så här långt
  Beskrivning
  Som en av vår tids megakändisar lever bilden av Jane Fonda som en vacker, modig och frispråkig kvinna. Politisk aktivist under Vietnamkriget, firad skådespelerska med två Oscar och entusiastisk workout-pionjär i pastellfärgad trikå. Men bakom den lyckade och självsäkra fasaden präglades hennes liv ofta av osäkerhet och självförakt. Först när hon närmade sig de sextio och hade fått tillräcklig distans och självkännedom för att kunna se tillbaka på det som varit föddes tanken på att skriva en bok om sitt liv.

  Mitt liv så här långt är en öppen, ärlig och självutlämnande bok om ett liv i rampljuset, men också om ett liv i ensamhet och kärlekslöshet. Om en kvinna som till varje pris ville behaga männen, men som i stället bedrog sig själv.
  70,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 162

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

              OBS! OBS!

 

8-31/7 Har vi sommartider i butiken:  Måndag-Fredag 12-17

Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå