View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 660

Page
per sida
Fallande ordning
  1. 1 deg 100 kakor
    1 deg 100 kakor
    Beskrivning
    Kladdiga chokladkakor, knapriga nötbitar, syrliga fruktdrömmar, krämfyllda läckerheter - hundra olika varianter som du kan baka utifrån ett enda, mycket enkelt grundrecept. Här finns något smaskigt för alla tillfällen, såväl vardag som som fest. Massor av nya favoriter för hela familjen!

    Fler i serien:
    1 smet 100 muffins (9781407570228)
    1 grund 100 soppor (9781445401393)
    1 färs 100 rätter (9781445401492)
    95,00 kr
  2. 1 grund 100 soppor
    1 grund 100 soppor
    Beskrivning
    Ett grundrecept och hundra soppor - rustika soppor för plånboksksvänliga familjemåltider, läckra soppor som värmer en kylig vinterkväll, eleganta soppor att imponera på gästerna med, svalkande soppor för lata sommarluncher och klassiska soppor från jordens alla hörn. Här finns garanterat något för alla smaker!

    Fler i serien:
    1 deg 100 kakor (9781445401386)
    1 smet 100 muffins (9781407570228)
    1 färs 100 rätter(9781445401492)
    100,00 kr
  3. 100 bullar, kakor, tårtor ur Allt om Mat
    100 bullar, kakor, tårtor ur Allt om Mat
    Beskrivning
    ''100 bullar, kakor, tårtor'' utges i samarbete med tidningen Allt om Mat. I denna inspirerande bok har redaktörerna valt ut 100 läckra recept ur Allt om Mats rika ''bakskatt''. Bullar, småbröd, mjuka kakor, skorpor, tårtor och mycket mer. Lätt och festligt till eftermiddagskaffet eller saftkalaset, läckert som dessert och till kaffet efter maten. Eller närhelst man längtar efter något gott. Här finns att välja bland både klassiker och nybakat!
    75,00 kr
  4. 1001 Cocktails : 1001 recept på den fulländade drinken
    1001 Cocktails : 1001 recept på den fulländade drinken
    Beskrivning
    Det här är den fulländade cocktailboken. I boken bjuds inte bara på 1001 blandade drinkar för alla tänkbara tillfällen. Där finns också över 700 strålande färgbilder på färdiga drinkar den här boken är en lika stor njutning för ögat, som de cocktails du blandar kommer att bli för gommen. Recepten är indelade i fem avsnitt som täcker Bubbliga, Långa, Korta, Fruktiga och Udda cocktails. Vart och ett avsnitt omfattar både alkoholhaltiga drinkar och alkoholfria alternativ.

    Här hittar du recept vare sig du gillar att experimentera med smaker och garneringar, är tillräckligt stadig på handen för att bygga en pousse-café i flera olikfärgade lager eller bara vill veta hur man blandar en oantastlig dry martini. I 1001 cocktails hittar du allt du behöver veta om drinkblandningens konst, från information om nödvändiga tillbehör till ordlistor och alternativ.
    125,00 kr
  5. 1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
    1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
    Beskrivning
    Vem kan motstå en bricka fylld av vackert glaserade cupcakes eller nybakta, varma brownies? Vare sig du har tänkt baka något lite extra till barnkalaset eller sno ihop enkelt fikabröd till kaffet, så kommer du att hitta det perfekta receptet i den här kompletta receptsamlingen.

    Varje kapitel innehåller både gamla favoriter och mer nyskapande recept med förslag på hur du kan variera bakverk och ge dem en extra knorr. Med 1001 recept att välja mellan har du oändliga valmöjligheter.

    Bland recepten finns:
    Cupcakes och bullar
    Kex och kakor
    Brownies, blondies och bitar
    Muffins
    Bakverk, tarteletter och andra frestelser

    Allt från syltmunkar och chocolate chip cookies till chorizomuffins och cupcakes med choklad och zucchini - 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser har alla recept du kan tänkas behöva.

    135,00 kr
  6. 101 öl du måste dricka innan du dör 2011/2012
    101 öl du måste dricka innan du dör 2011/2012
    Beskrivning
    Älskar du öl? Nu kommer den andra utgåvan av förra årets storsäljare "101 öl du måste dricka innan du dör", ny, fräsch och uppdaterad med årets allra bästa nykomlingar i ölbacken. Föregångaren på whiskytema blev en omedelbar succé och säljer slut år efter år. Här kommer en fantastisk samling ölsorter som alla ölälskare nybörjaren såväl som den redan invigde kan avnjuta i sällskap med en av Sveriges mest sålda öl- och whiskyförfattare.I boken finns tips och betyg på 101 ölsorter som alla är tillgängliga via Systembolaget, för att hjälpa öldrickaren att vidga sina vyer. Liksom i föregångaren får läsaren omdömen och associationer med både relevans och underfundiga dråpligheter. Här finns öl av alla typer: alltifrån pilsner, ale och veteöl till whiskyfatlagrade specialiteter.Varje öl presenteras med tips om lämplig serveringstemperatur och de esta har också någon kommentar om tillverkning, ingredienser eller liknande. I boken finns även ett ABC med grundläggande ölkunskaper, och precis som i föregångaren får läsaren ett par raders utrymme per ölsort för egna reflektioner.OM FÖRFATTARENMed femtontalet böcker bakom sig har Örjan Westerlund etablerat sig som en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare, med öl och whisky som specialitet. Totalt har hans böcker sålt i över 100 000 exemplar. Hans tidigare Svensk spritbok och Svensk whiskybok utsågs av Måltidsakademien i Grythyttan till 2006-07 års bästa dryckesböcker. Vidare har 101 whisky du måste dricka innan du dör nominerats som ett av de svenska bidragen i Gourmand World Cookbook Awards. Örjan Westerlund har även medverkat i domarpanelen för Öl- och whiskymässan i Stockholm och varit sensorisk bedömare av kryddsprit, bittersprit och rom hos V&S Group.
    125,00 kr
  7. 101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    Beskrivning
    101 smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliq´s favoriter, gröna smoothies, är nytt i denna uppdaterade utgåvan. Här lär du dig att enkelt göra supergoda smoothies och att det finns mycket att vinna på att tillaga allt från grunden i stället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett ekologiskt miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat.

    För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i fyra kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om gröna smoothies och smoothie bowls. Boken innehåller också en presentation av varje frukt och grönsak när på året de är som bäst, var i världen de odlas, när de skördas samt hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Dessutom finns kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att ha till hands samt tips om servering och garnering.

    150,00 kr
  8. 200 enkla och goda supersallader
    200 enkla och goda supersallader
    Beskrivning

    Över 200 sallader för alla tänkbara tillfällen, som hälsosamma sommarsallader, exotiska fruktsallader och varma sallader för vinterdagarna. Inspirerande vardagsmatlagning för både nybörjaren och den mer vana.

    I den här boken presenteras över 200 inspirerande recept och fantastiska idéer för allt från huvudrätter och tillbehör, efterrätter och vegetariska förslag, allt i salladsform. Alla recepten är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp. Varje recept är praktiskt och enkelt presenterat över ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.

    95,00 kr
  9. 200 fräscha och kalorisnåla rätter
    200 fräscha och kalorisnåla rätter
    Beskrivning

    200 goda kalorisnåla recept för hälsosamma frukostar, lätta luncher, balanserade middagar och till och med smala efterrätter.
    Recepten ar enkla utan onodiga och tillkranglade fackbegrepp och praktiskt presenterade pa ett uppslag med ett inspirerande fargfoto till - perfekt för alla, nybörjaren och den mer vana kocken.

    95,00 kr
  10. 200 söta muffins & cupcakes
    200 söta muffins & cupcakes
    Beskrivning

    Oavsett om du vill bjuda på enkla muffins, överraska på barnkalaset med fantasifulla figurtoppings eller om du vill ha en sofistikerad och utsökt cupcake med en oemotståndlig smörkrämsfrosting på toppen - här finns bakverk för alla!
    Alla recept ar enkla utan onodiga och tillkranglade fackbegrepp. Varje recept ar praktiskt och enkelt presenterat over ett uppslag med ett inspirerande fargfoto till.

    95,00 kr
  11. 277 sorters kakor
    277 sorters kakor
    Beskrivning
    2009 gav vi ut "Vår kokbok". I år kommer allas vår kakbok! En receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka. Ur innehållet: mandelbakverk, smördegsbakverk, bakverk med nötter och kokos, hippenbakverk, maränger, petit-chouxbakverk, mjuka kakor, julkakor, småbröd, biskvier och makroner, flarn, petit-fours och tebröd.
    150,00 kr
  12. 500 chokladfrestelser : den enda bok med chokladfrestelser du behöver
    500 chokladfrestelser : den enda bok med chokladfrestelser du behöver
    Beskrivning
    500 chokladfrestelser - den enda bok med choklad du behöver

    Den här boken är fullproppad med chokladfrestelser för alla tillfällen kakor till både vardag och fest, formkakor till eftermiddagskaffet samt imponerande bakverk och sofistikerade desserter.

    Inledningen lär ut grunderna i chokladhantering, den utrustning som behövs, olika ingredienser och fantastiska chokladdekorationer att pryda de färdiga läckerheterna med. Boken ger dig även ett avsnitt om chokladens spännande historia, hur man tillverkar choklad och olika chokladsorter.

    Receptsamlingen är en skatt för alla chokladälskare som vill kunna servera allt från frestande bakverk, småkakor och muffins till varma puddingar, krämiga glasser och luftiga mousser alla med choklad.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16 x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 juicer & smoothies
    500 smårätter
    500 muffins
    500 soppor
    500 pizzor & tunnbröd
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor och gratänger
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  13. 500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    Beskrivning
    500 juicer & smoothies - den enda bok med juicer & smoothies du behöver

    Denna receptsamling är fullmatad med 500 underbart goda juicer och smoothies. Recepten består av både beprövade klassiker och nya varianter med kombinationer av både frukter och kryddor.

    Boken lär dig även allt du behöver veta om utrustning, tekniker och råvaror, samt ger dig tips på hur du bäst ska gå tillväga.

    Här hittar du allt, från härliga frukostsmoothies och energigivande juicer till hälsosamma detoxer, fettsnåla drycker, milkshakes och barnens favoriter. För festligare tillfällen finns även några "spritiga" blandningar.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 muffins
    500 smårätter
    500 pizzor & bröd
    500 soppor
    500 chokladfrestelser
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  14. 500 muffins : den enda bok med  muffins du behöver
    500 muffins : den enda bok med muffins du behöver
    Beskrivning
    500 muffins - den enda bok med muffins du behöver

    Denna receptsamling består av en härlig blandning av klassiska, förföriska, matiga, kryddiga och festliga muffins.

    I det inledande avsnittet får du lära dig grunderna i hur man bakar muffins, du får tips på utrustning, ingredienser, olika blandningar och baktekniker, samt handfasta råd.

    Muffinsrecepten går att variera i det oändliga, här finns 500 olika varianter alltifrån vanilj- och chokladmuffins till kryddiga chaimuffins eller förföriska små kolamuffins. För de lite festligare tillfällena finns recept på ett antal "spritiga" varianter.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 juicer & smoothies
    500 smårätter
    500 pizzor & bröd
    500 soppor
    500 chokladfrestelser
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor och gratänger
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  15. 5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
    5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
    Beskrivning
    I 5:2-dieten - kokboken bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag.
    5:2-dieten, eller halvfasta, är det hetaste inom hälsa. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre - och på köpet går du ner i vikt!
    135,00 kr
  16. 5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta
    5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta
    Beskrivning
    Uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld våren 2013.

    5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv - på köpet får man också en lägre vikt.

    Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom och ett friskare åldrande.

    Det här är visserligen en diet, men det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta vad man vill övriga dagar.


    Förord av Kerstin Brismar, professor och kostforskare vid Karolinska Institutet.
    135,00 kr
  17. 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    Beskrivning
    5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
    Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.

    Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500
    100,00 kr
  18. 5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
    5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
    Beskrivning
    Nu kommer succéboken 5:2-dieten - kokboken i mjukband. Här bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag.
    5:2-dieten, eller halvfasta, är det hetaste inom hälsa. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre - och på köpet går du ner i vikt!
    100,00 kr
  19. Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Beskrivning
    Vad är det egentligen vi stoppar i oss?Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
    135,00 kr
  20. All världens ostar
    All världens ostar
    Beskrivning
    En riktig bibel för alla ostälskare!

    Tar upp över 450 ostsorter från hela världen - inklusive Sverige, mer än 100 recept och vilka drycker drycker som passar till.

    Här hittar du också tips om förvaring, servering och förslag till ostprovningar.

    Författarinnan Patricia Michelson driver den prisbelönta gourmetbutiken La Fromagerie i London och har både Jamie Oliver, Gordon Ramsey och Nigella Lawson bland sina kunder.Förordet till boken är skrivet av Jamie Oliver.

    mått: 220x276 mm
    150,00 kr
  21. Alla dessa härliga grytor
    Alla dessa härliga grytor
    Beskrivning
    Inget kan väl vara enklare och godare att laga till än en gryta. Den går att ­variera i det oändliga. Du måste inte vara petnoga med måtten, och förberedelserna klarar du med några få redskap. Till skillnad från många andra maträtter behöver den heller ingen särskild uppmärksamhet när den kommit på spisen. Grytan puttrar snällt på och ger dig tid till annat.Låt de 100 recepten som samlats i denna bok, från när och fjärran, inspirera dig till många besök i grytans värld. Här finns grytor av alla de slag - med fisk och skaldjur, med fågel, med gris, nöt, lamm och med vilt. Många grytor har inspirerats av exotiska smaker och dofter från främmande kök. Du får också förslag och recept på många läckra tillbehör som passar bra att servera till grytor av olika slag. Har du smak för en särskild ingrediens, ta mer av den, och är det något du inte ­gillar, strunta i det. Saknar du en krydda, prova med en annan. Alla förslag i boken kan du lätt förvandla till din egen, högst personliga, gryta. Ett bra råd är att när du gör en gryta laga då gärna till så mycket att du kan spara i frysen till ett senare tillfälle. För grytor är ­suveräna att kunna ta fram och bjuda på igen. Som de är, eller med påfyllning av något mer. Nu behöver du bara fundera över vilken gryta du vill börja med.
    125,00 kr
  22. Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...
    Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...
    Beskrivning
    Recept som är enkla att laga - för vardag och fest. Här hamnar alla ingredienser i en kastrull, gryta, ugnsform eller wok och tillagas tillsammans. Gryta, soppa, bräserat, ugnsstekt eller grillat. Smaken maximeras - arbete och disk minimeras!"Det är inget nytt matlagningskoncept men det underlättar köksarbetet - tro mig!" säger Jonas, och det är just vad den här boken är - ett gott råd!
    100,00 kr
  23. Älskade whisky : historia, tillverkning, egenskaper & etiketter från hela världen
    Älskade whisky : historia, tillverkning, egenskaper & etiketter från hela världen
    Beskrivning
    Lär dig allt som finns att veta om whisky - dess spännande historia, hur den ädla drycken tillverkas och vilka egenskaper som är utmärkande för olika sorter. Vad är egentligen skillnaden mellan skotsk whisky, irländsk whiskey, bourbon och scotch - vi reder ut begreppen! Dessutom en genomgång av nästan 300 olika sorters whisky från världens alla hörn med beskrivningar, bilder och och tips för dig som vill anordna en provning.
    100,00 kr
  24. Annas kakbok
    Annas kakbok
    Beskrivning

    Tyckte ni om Annas Pajer och Annas Medelhavsmat kommer ni att älska Anna Bergenströms nya bok - ANNAS KAKBOK - en given succé! Här ger Anna Bergenström sina bästa recept på allt man kan önska sig:


    * ovanliga mjuka kakor som Limetårta och Robertos kaka, men också klassiker som Gammaldags sandkaka, få kakor är lika goda!
    * småkakor som Kattungor och Kanelhjärtan, Majorer och Chokladkolasnittar
    * bullar och skorpor av flera slag
    * julbak med pepparkakor, saftiga lussekatter och små saffransskorpor
    * 3 olika sorters småkakor av 1 deg


    De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  25. Annas medelhavsmat
    Annas medelhavsmat
    Beskrivning
    En vacker och härligt inspirerande bok med Anna Bergenströms bästa recept från spännande matkulturer runt Medelhavet – där man hittar den verkliget hälsosamma maten. Här finns recept till klassiska sallader, goda såser och annorlunda olivbröd från Provence, sagolik kikärtssoppa från Barcelona, pesto från Genua och bönsoppa från Toscana, lammgryta från Marocko, grekiska sallader och mycket mycket mer.

    Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till många uppskattade kokböcker. De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  26. Annas pajer
    Annas pajer
    Beskrivning

    Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.


    Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  27. Ännu mera vego
    Ännu mera vego
    Beskrivning
    Uppföljaren till 2014 års kokbokssuccé Mera vego är här! I Ännu mera vego finns över 70 familjeanpassade recept indelade i kapitel efter hur lång tid matlagningen får ta. Här finns allt från rätter som tar tjugo minuter att laga till helgmiddagar som kräver lite mer tid. Dessutom finns det recept för ett vegetariskt julbord, en bra vegobrunch, grillning och picknick

    175,00 kr
  28. Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Beskrivning
    I "Äntligen helg" radar Tom Sjöstedt upp femton fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Han är mästerkocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju hittar vi alltså en grym pizza, och som nummer femton lanserar han fredagschili till folket i stället för hors d'oeuvres. Tom är generös med tips och genvägar, och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och när han talar om mat, talar han direkt från hjärtat.Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept, varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning. Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: Strunta i disken och somna lycklig!
    150,00 kr
  29. Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
    Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
    Beskrivning
    Maffiga muffins, läckra bakelser, klassiska pajer, festliga tårtor Här finns något för alla smaker. Recepten är enkla och kräver ofta få ingredienser. Den viktigaste är äpplet, en fantastisk krydda och smakförhöjare i sig. Tillsammans med nyrivet citron- eller apelsinskal, kardemumma, ingefära, kanel eller äkta vanilj blir det extra gott. Hemligheten bakom en lyckad kaka eller efterrätt är bra och fräscha råvaror. Det gäller också de olika tillbehören som vaniljsås eller grädde smaksatt med likör, konjak eller citrus.

    Ann-Kristin Hallgren delar frikostigt med sig av sina absoluta favoriter bland äppelkakor och efterrätter och skriver på ett trevligt och personligt sätt. Varje recept illustreras med färgfoto taget av Hans Mårtensson.
    75,00 kr
  30. Är dig frisk - Förbättra din häls och förebygg sjukdomar med rätt mat
    Är dig frisk - Förbättra din häls och förebygg sjukdomar med rätt mat
    Beskrivning
    Ät dig frisk : förbättra din hälsa och föreby... av Relander, Ann-Christine - Söderlind, Anni Inbunden bok. Stockholm : Reader's Digest. 2008. >p> Mer om ISBN 9789170304088
    135,00 kr
  31. Asiatisk : curryrätter från hela asien
    Asiatisk : curryrätter från hela asien
    Beskrivning
    När vi tänker på asiatisk mat tänker vi först och främst på olikacurryrätter. Curryrätter kan varieras i det oändliga - milda ochkrämiga eller väldoftande och aromatiska, och med beskedligeller het kryddning. Många älskar rätter med curry men fåvågar laga dem hemma. Den här boken visar hur enkelt detär att tillaga olika frestande curryrätter från grunden genomatt kombinera nymalda kryddor och aromatiska örter. De nogautvalda recepten förenar det välbekanta och det mer exotiska,och rätterna kommer från hela Indien och Sydöstasien, däriblandThailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam och Bangladesh.

    Asiatiskt innehåller både praktiska råd och steg för stegreceptsom är enkla att följa. Alla recept illustreras med läckrafärgbilder av den färdiga rätten. Detta är den perfekta handbokenför alla som vill utöka sin kulinariska repertoar och ge sig in ikryddornas spännande och färgstarka värld.

    Fler titlar i serien:
    Fisk och skaldjur (ISBN 9781445448299)
    Stora vegetariska kokboken (ISBN 9781445446127)

    mått: 205x261 mm
    85,00 kr
  32. Ät dig slank utan att stressa i köket
    Ät dig slank utan att stressa i köket
    Beskrivning
    Vill du gärna vara smal men orkar varken räkna kalorier, kontrollera fettenergiprocenten eller stå vid spisen i timmar? Då är den här kokboken något för dig. Här presenteras 109 enkla recept på fettsnål mat som ger en viktminskning på 3-5 kilo på bara 8 veckor. Recepten är komponerade av I FORMs skickliga matskribent Helle Brönnum Carlsen. Hon sätter en ära i att aldrig kompromissa bort smakupplevelsen, näringsinnehållet och kvaliteten - inte ens om det handlar om mat som det ska gå snabbt att tillaga.Ät dig slank - utan att stressa i köket ger dig:* 56 recept på ny och spännande middagsmat* 8 lättlagade frukostar* 16 snabba luncher* 11 enkla mellanmål* 12 magra desserter* 6 bra bröd
    75,00 kr
  33. Atkins för livet : den kompletta kontrollerade kolhydratmetoden för bestående viktminskning och god
    Atkins för livet : den kompletta kontrollerade kolhydratmetoden för bestående viktminskning och god
    Beskrivning
    Ett längre, bättre och friskare liv Med Atkins för livet hittar du din idealvikt och behåller den Atkinsmetoden – för effektiv och bestående viktminskning Livslång hälsa och idealvikt Dr Robert Atkins har visat miljoner människor hur man går ner i vikt och håller överflödskilona borta, samtidigt som man kan äta det man tycker om och ändå vara mätt. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller man inte bara vikten utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Den här boken innehåller menyer för mer än 6 månader och 125 läckra och lättlagade recept på alltifrån bra frukostar och delikata middagar till goda efterrätter och festliga helgmåltider. Med. dr Robert C. Atkins är hjärtspecialist. Han har tidigare givit ut Ditt bästa försvar mot åldrande. Dr Atkinsmetoden (2001).
    135,00 kr
  34. Atkinsdieten : Kokboken
    Atkinsdieten : Kokboken
    Beskrivning

    Slut på kaloriräknandet och de ständiga hungerkänslorna!
    Den revolutionerande Atkinsmetoden hjälper dig att effektivt gå ner i vikt – och stanna där – samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller du inte bara vikten, utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden.
    Här presenteras mer än 200 läckra och näringsrika recept som får det att vattnas i munnen. Eller vad sägs om laxsufflé, lammstek med pepparrotsgrädde och romchokladpaj! Boken beskriver också hur Atkinsmetoden fungerar och ger menyförslag för dess fyra olika steg. Tillsammans med de aptitretande recepten och vackra fotografierna gör de denna kokbok till ett måste för alla som vill gå ner i vikt och samtidigt njuta och må bra!
    Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över.


    135,00 kr
  35. Baka glutenfritt : matbröd, kakor, tårtor och desserter
    Baka glutenfritt : matbröd, kakor, tårtor och desserter
    Beskrivning
    Saftiga surdegsbröd, frasiga baguetter, somrig jordgubbstårta, brownies to die for och en praktfull layercake … Alla ska kunna njuta av gott hembakt bröd! Det här är en bred bok som passar alla som vill baka glutenfritt oavsett skäl. De 60 recepten är alla naturligt glutenfria och bakas utan färdiga mjölmixer och vetestärkelse vilket gör bröden saftiga och smakrika – och lika goda eller ännu godare än de traditionella varianterna!

    Du får även lära dig mjölsorternas och ingrediensernas unika egenskaper och får kontroll över vad du stoppar i dig. Boken erbjuder hälsointresserade samt specialkostare som veganer och vegetarianer goda alternativ. Därför är merparten av recepten sötade utan vitt socker.

    Författarna Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson delar med sig av sina bästa knep för lyckad bakning. Till exempel hur du bäst förvarar bröden, pedagogiska steg-för-steg-beskrivningar, tips på utrustning och en omvandlingstabell för mått. Dessutom får du lära dig att blanda till din egen glutenfria mjölmix - perfekt att ha till hands när baklusten faller på!

    De fantastiska bilderna står fotograf Eva Hildén Smith för.

    125,00 kr
  36. Baka med choklad
    Baka med choklad
    Beskrivning
    Fredrik Nylén, bloggare på Fredriks fika och känd från Hela Sverige bakar, kommer ut med en ny bok om att baka med choklad! Här hittar du enkla och tydliga recept på allt från kladdkakor, tårtor och desserter till småkakor och mjuka kakor – samt recept du kan göra helt utan ugn. Detta är alltså en perfekt bok att ta med sig till stugan! I ”Baka med choklad” visar Fredrik även hur du kan återbruka överblivna bakverk så att inget går till spillo.
    100,00 kr
  37. Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
    Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
    Beskrivning
    Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och samtidigt nyttigare!

    Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj.

    De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm.

    200,00 kr
  38. Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Beskrivning
    Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med. Författaren Christian Havenith delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter om bl.a odling, plockning, tillredning och konservering av bär. Dessutom får vi veta en hel del om bärens historia och deras positiva hälsoeffekter.

    Boken beskriver i detalj över 30 olika välsmakande bär och bärliknande frukter och innehåller många odlingstips, till exempel om hur man skyddar bär mot fåglar och hur man vet när det är dags att skörda.

    Över 70 vackert illustrerade steg-för-steg-recept där bär spelar huvudrollen-allt från recept på hemgjord sylt och saft till kalkonrulader med vinbär, mojito med hallon och mynta eller fläderbärskaka - för att nämna några.

    195,00 kr
  39. Barnens egen matbok
    Barnens egen matbok
    Beskrivning
    Barnens egen matbok är en färgstark, bildrik och pedagogisk receptbok för barn och ungdomar från nioårsåldern och uppåt. Den vänder sig till ungar som är sugna på att kunna laga mat utan att ta hjälp av en vuxen, och innehåller ett tjugotal tips och recept på allt ifrån äggkokning, blåbärsplättar och köttbullar till grillspett.
    100,00 kr
  40. Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
    Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
    Beskrivning
    Barn och ungdomar blir allt tjockare, och experterna enas om att sockret är boven. Många äter söt yoghurt och sockrade flingor till frukost, och glass och läsk var och varannan dag! I Barnens GI-mat! finns recept på vanliga huvudrätter, efterrätter, och övrigt som: frukost, picknick, mellanmål, puréer till de minsta, dipp, matlåda till skola och dagis, barnkalasmeny samt mat till första partyt. Rätter serverade med stor kunskap.
    100,00 kr
  41. Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Beskrivning
    Åh, det doftar nybakat!" Inget går upp mot en äkta svensk bulle -- och här finns de allihop: med kanel och med kardemumma, med äppelmos och med mandelmassa, arbetskrävande och snabba, gammaldags och glutenfria ... Bullbakare från hela Sverige skickade in sina favoritrecept till Kyrkkaffe -- bullar, böner och berättelser, och här finns de samlade tillsammans med några nya. Rita bakar vetebrödsrutor i långpanna, moster Mia fick sina syskonbarn att tjata tills pappa satte igång med att baka sockerbullar själv, Ulla bakar på känn i församlingshemsköket varje vecka och bagar-Bertil gläder utlandssvenskar med doft och värme. Inspiration för både vana och ovana bullälskare! I samma serie: Långpannans lov, Blixtkakor, Mat i långpanna Sagt om boken: "En ljuvlig liten bok för alla bullälskare. Anna Braw skriver trevligt, recepten är inspirerande och hela boken (...) doftar nybakat." Leva & bo, Expressen/Kvällsposten/GT "Doften är himmelsk och smaken gudomlig. Inte undra på när recepten kommer direkt från kyrkornas kaffebord." Aftonbladet Mat & Vin "Den som läser [Bästa bullarna] och inte blir sugen på bullar är inte född." Rolf Johnsson, Läns-Posten ... personliga kommentarer finns till alla recept, och det gör boken till något mer än enbart en receptsamling. Agnetha Brolin, Västmanlands Nyheter I den här lilla receptboken var det faktiskt en hel del recept som jag aldrig ens hört talas om. Trots min "kyrkkaffevana". Roger Arnfjell, Junia
    50,00 kr
  42. Behåll vikten med GI
    Behåll vikten med GI
    Beskrivning

    Här presenterar kostexperten Susanne Dalsätt alla enkla och smarta tips du behöver för att lyckas behålla din nyvunna vikt. Utan pekpinnar och förbud ger hon dig ett nytt sätt att tänka och leva utan att komplicera tillvaron. Metoden hjälper dig att gå ner de där sista kilona och att sedan hålla vikten, men den ger även mer energi och bättre hälsa.

    Susanne Dalsätt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon är en inspirerande föreläsare och engagerad kostcoach och anlitas flitigt av såväl privatpersoner som företag. Susanne har även medverkat som kostexpert i tv-programmet Tjockholmen.

    125,00 kr
  43. Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Beskrivning
    Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter. Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.

    175,00 kr
  44. Blå fisk : hållbara recept för dig som älskar hav
    Blå fisk : hållbara recept för dig som älskar hav
    Beskrivning
    Ät blå fisk för en godare och grönare planet!Kokboken Blå Fisk riktar sig både till redan frälsta fiskälskare och till dig som vill testa att laga fisk och skaldjur för första gången. Här samsas fantastiska fiskrecept, framtagna av Svenska Juniorkocklandslaget. Allihop är baserade på fisk och skaldjur som är miljömärkta. Genom att välja MSC-märkta fiskar och skaldjur bidrar du till att hjälpa världens hav på traven så att även kommande generationer ska kunna njuta av vildfångad fisk. Det gör dina stordåd i köket lite godare, på flera sätt.
    125,00 kr
  45. Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Beskrivning
    Fort ska det gå, gott ska det bli -- Blixtkakor är en samling recept på kakor och fikabröd som går rekordsnabbt att få fram på bordet och som lätt försvinner lika snabbt ... De bästa recepten ur Kyrkkaffe och dessutom flera nya. I samma serie som Långpannans lov, Bästa bullarna och Mat i långpanna.
    65,00 kr
  46. Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)

    135,00 kr
  47. Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Beskrivning
    Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.

    Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.

    I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.

    Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!

    Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.


    Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.

    Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.

    Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.

    Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.

    125,00 kr
  48. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Bred, genomarbetad och inspirerande Bonniers Kokbok är oumbärlig för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1500 recept, alla lika lätta att lyckas med.

    Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor, vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.
    Bonniers Kokbok går från det grundläggande konsten att koka ägg via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Grönsaker, bakat av alla slag, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de används.
    Här finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.
    Den tidlösa utformningen tillsammans med de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.
    Bonniers Kokbok är lika oumbärlig i köket som stekpannan och kastrullen och ger matglädje i många år framöver.

    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    185,00 kr
  49. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    150,00 kr
  50. Bonniers vegetariska kokbok
    Bonniers vegetariska kokbok
    Beskrivning
    Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

    Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept.

    225,00 kr
  51. Bröd
    Bröd
    135,00 kr
  52. Bröd : från bagels till tunnbröd
    Bröd : från bagels till tunnbröd
    Beskrivning
    Njut av eget nybakat bröd!Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare. Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
    100,00 kr
  53. Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Beskrivning
    En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror... Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd. Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
    100,00 kr
  54. Bröd med smak
    Bröd med smak
    Beskrivning
    Wokat, Plockmat, Nyttiga drinkar och Bröd ny serie!
    Det här är en ny serie små, moderna böcker med lockande formgivning och nya vackra bilder. Recepten är vara tidsenliga, enkla, med goda kryddor och inslag av spännande utländska kök. Samtliga recept kreerade och testade av ICA Provkök. Böckerna har runt 30 färgfoton och innehåller ca 35 recept.

    Bröd med smak bakas med örtkryddor, heta kryddor, vitlök, oliver, torkade tomater, kryddor, örter eller nötter. Här finns bland mycket annat ciabatta fylld med mozzarellaspett, baguette med tomatmousse, bagel med god röra, focaccia och läckra salamisnurror.
    75,00 kr
  55. Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Beskrivning
    Att baka är både avkopplande och lustfyllt, ett oslagbart sätt att varva ner i en för övrigt hektisk tillvaro. Här möter du några av Sveriges riktiga eldsjälar inom området, människor som berättar hur de har gjort bakningen till en viktig del av livet. De delar också generöst med sig av sina personliga favoritrecept och inspirerar alla hemmabagare att sätta händerna i en deg. Baka nyttiga bröd med fullkorn, råg, dinkel och surdeg, eller varför inte prova på fruktbröd, skållade filbröd eller knapriga porterkex.

    Foto: Henrik Francke
    Formgivning: Linda Andersson

    "Det finns många böcker om brödbakning, ändå fattades den här" skriver Bibliotekstjänst.
    125,00 kr
  56. Brownies
    Brownies
    Beskrivning
    Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och.

    Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.

    85,00 kr
  57. Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölbryggare - tips, metoder och recept
    Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölbryggare - tips, metoder och recept
    Beskrivning
    Alla kan brygga fullt drickbart öl utan någon expertkunskap. Det menar hembryggarentusiasten och ölbloggaren Gustav Lindh. Men du har allt att vinna på att förstå vad som faktiskt händer i ditt bryggverk under bryggningens olika faser. Gustav Lindh tar dig här med rakt ner i ölkoket och förklarar kul, kunnigt och inspirerande all den kemi, biologi och magi som till slut resulterar i den ädla dryck vi kallar öl.

    Gustav Lindhs egen förtjusning och fascination för bryggningens alla betydelsefulla faktorer och små nyanser smittar verkligen av sig när du läser hans bok, som utmynnar i en lika enkel som sporrande uppmaning: våga experimentera och variera din bryggmetod för att hitta ditt alldeles eget mästaröl. När du väl behärskar grunderna är variationsmöjligheterna oändliga.

    Personligt och inte sällan med en portion humor kring sina egna misslyckade försök genom åren, leder Gustav Lindh dig steg-för-steg mot nya ölbryggningshöjder. Den som är bekant med bloggen Lindh Craft Beer vet också att han ständigt drabbas av uppfinnarlust och är framme och modifierar sin bryggutrustning. I boken bjuder han på många av sina bästa tips och knep för att utveckla och finslipa hemmabryggeriet oavsett vilken nivå du har på din utrustning.

    140,00 kr
  58. Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
    Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
    Beskrivning
    Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
    125,00 kr
  59. Cheesecakes
    Cheesecakes
    Beskrivning
    Recept som ingen kan motståCheesecake, eller ostkaka som det heter på svenska, har funnits sedan romartiden, men det var först på 1920-talet som den ost vi idag kallar cream cheese kom till. Den blev snabbt en populär ingrediens i en ny typ av ostkaka cheesecake. Nuförtiden förknippas cheesecake ofta med USA men nästan alla länder har någon form av ostkaketradition.

    Författaren Cheryl Lindblad är amerikanska och lärde sig som ung flicka att baka cheesecake tillsammans med sin mamma. Hon har i den här boken komponerat recept innehållande mycket choklad och frukt så som browniecheesecake, tropisk cheesecake och cheesecake med lingon. Hon inkluderar även recept på klassiska ostkakor gjorda på ricottaost samt ett recept på chokladmuffins med cheesecakefyllning.
    Bokens vackra bilder är tagna av fotografen Helén Pe och de inspirerar verkligen till att baka dessa underbara kakor.

    85,00 kr
  60. choklad
    choklad
    115,00 kr
  61. Choklad
    Choklad
    Beskrivning
    Mjukt och krämigt eller mustigt och mörkt? Prisbelönta dessert- och konfektkonstnären Marie Skogström vet hur man trollar fram maximala smakupplevelser ur den mångsidiga kakaobönan! Här hittar du de bästa recepten på klassiska chokladnjutningar plus en hel del nytt.
    65,00 kr
  62. Choklad : 70 recept att älska
    Choklad : 70 recept att älska
    Beskrivning

    Älskar du choklad? Då har du verkligen hittat rätt bok. Här finns mängder av recept på alltifrån sås, kaka och paj till dryck, drink och glass. Snabblagat lyxigt eller mer tidskrävande elegant? Vit, ljus eller mörk choklad? Här finner du svaren och smakkombinationerna som alla – både liten som stor – gillar.


    -70 varierade recept på ren chokladglädje.


    - Från varm chockladfudge fondue till svalkande glass.


    - Kaka till stort kalas eller enkel fika? Här finns inspirationen du behöver.

    75,00 kr
  63. Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Beskrivning
    Att man blir glad och lycklig av choklad vet väl alla. Numera är det ju till och med bevisat. Forskarna har funnit att samma ämne (fenyletylamin) som utsöndras i vår hjärna när vi blir förälskade, också finns i choklad. Är det då så konstigt att vi hänger oss åt frosseri? Tänk att själv kunna tillverka denna njutning när lusten faller på! Doppade praliner gör du snabbt och enkelt, fyllda praliner är lite pyssligare men väl värda bestyren. En dessert eller drink med choklad är den perfekta avrundningen.

    Göran Söderin är konditor, chokladspecialist och tidigare ledare för det svenska konditorlandslaget, bronsmedaljör i mat-OS.
    85,00 kr
  64. Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
    Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
    Beskrivning
    En oumbärlig bok för alla chokladfantaster och för alla som vill lyxa till vardag och fest!

    Det är varken krångligt eller svårt att laga läckra, ljuvliga chokladrätter som snabbt sätter färg på både vardag och fest. Det här är en komplett chokladbok med recept för livets alla stunder. Här finns chokladrecept som passar såväl utflykten i skogen och skidbacken som brunchen och finmiddagen. En mörk chokladsås, gjord på smält choklad, är utmärkt vardagslyx på en annars trist måndag. Och bjud helgens gäster på en marängsviss värdig en Nobelmiddag eller på varma chokladfondanter vars krämiga innehåll rinner ut på tallriken när man sätter gaffeln i dem.

    Den här chokladboken går rakt på sak utan att krångla till det. Här finns praktiska råd och tips på hur man kan förbereda olika rätter, vad man ska tänka på när man väljer choklad och vad man kan dricka till choklad. I kapitlet om tekniker får man också lära sig hur man kan imponera med egenhändigt tillverkade chokladdekorationer, hur man kan smaksätta choklad och hur man smälter choklad som ett proffs.

    Fler titlar i samma serie:
    Grilla
    Muffins
    110,00 kr
  65. Choklad : mer av det goda
    Choklad : mer av det goda
    Beskrivning
    Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad! presenterar han en mängd läckra recept på cho-kladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, komplettadesserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat. Boken är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
    125,00 kr
  66. Choklad för själen
    Choklad för själen
    Beskrivning
    Choklad för själen är en bok fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. De 45 recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket. ”Jag hoppas att du kommer att älska dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar lika mycket som jag gör”, skriver författaren Ulrica Grahl i sin välkomsttext.

    Ulrica Grahl har bakat i stort sett hela livet. ”Den stora passion som jag har för choklad, livet och att umgås med familj och vänner, är nästan obeskrivlig”, skriver hon. ”Att tillverka en underbart god tryffel eller en dessert medan man dansar runt i köket, ger mig livsenergi och inspiration.

    Många kan berätta att de njuter av choklad med alla sina sinnen. Känslan av förnöjsamhet över att ha tillverkat godsaken själv gör att den smakar extra gott. Den ser inte bara fin ut, den där lilla chokladskapelsen, utan den skapar faktiskt också lycka, i själens djup.

    Choklad för själen är en härlig bok med fantastiska bilder och inspirerande recept.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  67. Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Beskrivning

    Choklad är en oslagbar smaksättare och en njutning för alla som gillar sötsaker. För den passionerade chokladälskaren presenteras här 30 frestande recept på godis, kakor, muffins, tårtor, efterrätter och glass - varm choklad för kalla nätter och kylda chokladdrinkar för heta sommardagar.

    Linda Collister är en passionerad chokladälskare. Hon har skrivit ett antal kokböcker bland annat ytterligare en om choklad som heter Chocolate Baking och två kokböcker om bakning The Baking Book och The Bread Book - och alla tre blev internationella bestsellers .



    85,00 kr
  68. Chokladpassion
    Chokladpassion
    Beskrivning
    Nu i kartonnage!I Chokladpassion delar konditormästare Jan Hedh frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda. Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar.
    125,00 kr
  69. Citron
    Citron
    Beskrivning
    Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.

    I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.

    Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ

    165,00 kr
  70. Cocktails
    Cocktails
    115,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 660

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå