View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 230

Page
per sida
Fallande ordning
  1. 100 % choklad
    100 % choklad
    Beskrivning

    Oemotståndliga recept för alla chokladälskare!


    Bjud på en lyxig chokladpannacotta med hallongrädde eller vit chokladmousse med limemarinerad mango till dessert, gör konfekt och chokladgodis, perfekt till jul förstås och när man vill ha något litet och läckert till kaffet! Kulor med nougatfyllning, knäckiga plattor, praliner med fyllning av mandelmassa och fikon, irish coffe-tryffel och chokladkola ...


    Givetvis finns här både mjuka kakor och småkakor, makalösa tårtor och de läckraste bakelser, drycker, chokladsåser och marmelad samt några spännande och annorlunda maträtter med choklad, som chilipanerad kycklingfilé.

    85,00 kr
  2. 1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
    1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
    Beskrivning
    Vem kan motstå en bricka fylld av vackert glaserade cupcakes eller nybakta, varma brownies? Vare sig du har tänkt baka något lite extra till barnkalaset eller sno ihop enkelt fikabröd till kaffet, så kommer du att hitta det perfekta receptet i den här kompletta receptsamlingen.

    Varje kapitel innehåller både gamla favoriter och mer nyskapande recept med förslag på hur du kan variera bakverk och ge dem en extra knorr. Med 1001 recept att välja mellan har du oändliga valmöjligheter.

    Bland recepten finns:
    Cupcakes och bullar
    Kex och kakor
    Brownies, blondies och bitar
    Muffins
    Bakverk, tarteletter och andra frestelser

    Allt från syltmunkar och chocolate chip cookies till chorizomuffins och cupcakes med choklad och zucchini - 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser har alla recept du kan tänkas behöva.

    135,00 kr
  3. 101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    101 Smoothies : underbara fruktdrinkar att njuta av!
    Beskrivning
    101 smoothies är en av Sveriges mest sålda smoothiebok, och den absoluta guiden till smoothievärlden för dig som vill ha kul i köket och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar. Ett kapitel om Eliq´s favoriter, gröna smoothies, är nytt i denna uppdaterade utgåvan. Här lär du dig att enkelt göra supergoda smoothies och att det finns mycket att vinna på att tillaga allt från grunden i stället för att köpa hel- eller halvfabrikat. Naturligtvis bygger recepten på ett ekologiskt miljötänk och vikten av att köpa närodlat och säsongsanpassat.

    För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i fyra kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om gröna smoothies och smoothie bowls. Boken innehåller också en presentation av varje frukt och grönsak när på året de är som bäst, var i världen de odlas, när de skördas samt hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Dessutom finns kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att ha till hands samt tips om servering och garnering.

    150,00 kr
  4. 500 chokladfrestelser : den enda bok med chokladfrestelser du behöver
    500 chokladfrestelser : den enda bok med chokladfrestelser du behöver
    Beskrivning
    500 chokladfrestelser - den enda bok med choklad du behöver

    Den här boken är fullproppad med chokladfrestelser för alla tillfällen kakor till både vardag och fest, formkakor till eftermiddagskaffet samt imponerande bakverk och sofistikerade desserter.

    Inledningen lär ut grunderna i chokladhantering, den utrustning som behövs, olika ingredienser och fantastiska chokladdekorationer att pryda de färdiga läckerheterna med. Boken ger dig även ett avsnitt om chokladens spännande historia, hur man tillverkar choklad och olika chokladsorter.

    Receptsamlingen är en skatt för alla chokladälskare som vill kunna servera allt från frestande bakverk, småkakor och muffins till varma puddingar, krämiga glasser och luftiga mousser alla med choklad.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16 x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 juicer & smoothies
    500 smårätter
    500 muffins
    500 soppor
    500 pizzor & tunnbröd
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor och gratänger
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  5. 500 grytor & gratänger : den enda bok med grytor & gratänger du behöver
    500 grytor & gratänger : den enda bok med grytor & gratänger du behöver
    Beskrivning
    500 grytor och gratänger - Den enda bok med grytor och gratänger du behöver

    I den här receptsamlingen hittar du goda, nyttiga rättersom inte tar hela dagen att laga och du slipper dessutomdiska en massa kastruller. Grytor och gratänger ärkompletta måltider som är enkla att laga och lätt kanvarieras, frysas in och värmas upp igen.

    Den här boken tar hänsyn till nya miljö- ochhälsoaspekter och rätterna är både fräscha ochvälsmakande.

    Bland de 500 recepten hittar du alla dina favoriträtterhär finns allt från klassiker som potatisgratängoch gulasch till eleganta rätter som coq au vin ochbouillabaisse.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 juicer & smoothies
    500 smårätter
    500 muffins
    500 soppor
    500 pizzor & tunnbröd
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 chokladfrestelser
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  6. 500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    Beskrivning
    500 juicer & smoothies - den enda bok med juicer & smoothies du behöver

    Denna receptsamling är fullmatad med 500 underbart goda juicer och smoothies. Recepten består av både beprövade klassiker och nya varianter med kombinationer av både frukter och kryddor.

    Boken lär dig även allt du behöver veta om utrustning, tekniker och råvaror, samt ger dig tips på hur du bäst ska gå tillväga.

    Här hittar du allt, från härliga frukostsmoothies och energigivande juicer till hälsosamma detoxer, fettsnåla drycker, milkshakes och barnens favoriter. För festligare tillfällen finns även några "spritiga" blandningar.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 muffins
    500 smårätter
    500 pizzor & bröd
    500 soppor
    500 chokladfrestelser
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  7. 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    Beskrivning
    5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
    Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.

    Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500
    100,00 kr
  8. Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Beskrivning
    Vad är det egentligen vi stoppar i oss?Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
    135,00 kr
  9. Annas kakbok
    Annas kakbok
    Beskrivning

    Tyckte ni om Annas Pajer och Annas Medelhavsmat kommer ni att älska Anna Bergenströms nya bok - ANNAS KAKBOK - en given succé! Här ger Anna Bergenström sina bästa recept på allt man kan önska sig:


    * ovanliga mjuka kakor som Limetårta och Robertos kaka, men också klassiker som Gammaldags sandkaka, få kakor är lika goda!
    * småkakor som Kattungor och Kanelhjärtan, Majorer och Chokladkolasnittar
    * bullar och skorpor av flera slag
    * julbak med pepparkakor, saftiga lussekatter och små saffransskorpor
    * 3 olika sorters småkakor av 1 deg


    De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  10. Annas pajer
    Annas pajer
    Beskrivning

    Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.


    Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  11. Annas svenska kök
    Annas svenska kök
    Beskrivning

    Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok.
    I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande – husmanskost i nya kläder – Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.
    Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.


    ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra – EN GIVEN SUCCÉ!

    75,00 kr
  12. Ännu mera vego
    Ännu mera vego
    Beskrivning
    Uppföljaren till 2014 års kokbokssuccé Mera vego är här! I Ännu mera vego finns över 70 familjeanpassade recept indelade i kapitel efter hur lång tid matlagningen får ta. Här finns allt från rätter som tar tjugo minuter att laga till helgmiddagar som kräver lite mer tid. Dessutom finns det recept för ett vegetariskt julbord, en bra vegobrunch, grillning och picknick

    175,00 kr
  13. Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Beskrivning
    I "Äntligen helg" radar Tom Sjöstedt upp femton fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Han är mästerkocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju hittar vi alltså en grym pizza, och som nummer femton lanserar han fredagschili till folket i stället för hors d'oeuvres. Tom är generös med tips och genvägar, och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och när han talar om mat, talar han direkt från hjärtat.Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept, varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning. Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: Strunta i disken och somna lycklig!
    125,00 kr
  14. Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Beskrivning
    Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med. Författaren Christian Havenith delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter om bl.a odling, plockning, tillredning och konservering av bär. Dessutom får vi veta en hel del om bärens historia och deras positiva hälsoeffekter.

    Boken beskriver i detalj över 30 olika välsmakande bär och bärliknande frukter och innehåller många odlingstips, till exempel om hur man skyddar bär mot fåglar och hur man vet när det är dags att skörda.

    Över 70 vackert illustrerade steg-för-steg-recept där bär spelar huvudrollen-allt från recept på hemgjord sylt och saft till kalkonrulader med vinbär, mojito med hallon och mynta eller fläderbärskaka - för att nämna några.

    195,00 kr
  15. Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Bästa bullarna : de godaste degarna och fyllningarna ur kyrkkaffe - och några till
    Beskrivning
    Åh, det doftar nybakat!" Inget går upp mot en äkta svensk bulle -- och här finns de allihop: med kanel och med kardemumma, med äppelmos och med mandelmassa, arbetskrävande och snabba, gammaldags och glutenfria ... Bullbakare från hela Sverige skickade in sina favoritrecept till Kyrkkaffe -- bullar, böner och berättelser, och här finns de samlade tillsammans med några nya. Rita bakar vetebrödsrutor i långpanna, moster Mia fick sina syskonbarn att tjata tills pappa satte igång med att baka sockerbullar själv, Ulla bakar på känn i församlingshemsköket varje vecka och bagar-Bertil gläder utlandssvenskar med doft och värme. Inspiration för både vana och ovana bullälskare! I samma serie: Långpannans lov, Blixtkakor, Mat i långpanna Sagt om boken: "En ljuvlig liten bok för alla bullälskare. Anna Braw skriver trevligt, recepten är inspirerande och hela boken (...) doftar nybakat." Leva & bo, Expressen/Kvällsposten/GT "Doften är himmelsk och smaken gudomlig. Inte undra på när recepten kommer direkt från kyrkornas kaffebord." Aftonbladet Mat & Vin "Den som läser [Bästa bullarna] och inte blir sugen på bullar är inte född." Rolf Johnsson, Läns-Posten ... personliga kommentarer finns till alla recept, och det gör boken till något mer än enbart en receptsamling. Agnetha Brolin, Västmanlands Nyheter I den här lilla receptboken var det faktiskt en hel del recept som jag aldrig ens hört talas om. Trots min "kyrkkaffevana". Roger Arnfjell, Junia
    50,00 kr
  16. Behåll vikten med GI
    Behåll vikten med GI
    Beskrivning

    Här presenterar kostexperten Susanne Dalsätt alla enkla och smarta tips du behöver för att lyckas behålla din nyvunna vikt. Utan pekpinnar och förbud ger hon dig ett nytt sätt att tänka och leva utan att komplicera tillvaron. Metoden hjälper dig att gå ner de där sista kilona och att sedan hålla vikten, men den ger även mer energi och bättre hälsa.

    Susanne Dalsätt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon är en inspirerande föreläsare och engagerad kostcoach och anlitas flitigt av såväl privatpersoner som företag. Susanne har även medverkat som kostexpert i tv-programmet Tjockholmen.

    125,00 kr
  17. Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Beskrivning
    Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter. Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.

    175,00 kr
  18. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    150,00 kr
  19. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder. Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker. Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer. Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.

    De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:

    Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson

    225,00 kr
  20. Bonniers vegetariska kokbok
    Bonniers vegetariska kokbok
    Beskrivning
    Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

    Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept.

    225,00 kr
  21. Bröd : från bagels till tunnbröd
    Bröd : från bagels till tunnbröd
    Beskrivning
    Njut av eget nybakat bröd!Bakar du själv får du ett mycket nyttigare och godare och framför allt färskare bröd, jämfört med det du köper i affären. Bagaren och brödkreatören Göran Söderin delar med sig av sina proffsknep om skållning, bakning med fördeg och surdeg, ångbakning och mycket annat. Eller kortare uttryckt: Hur du får smakrika, saftiga och höga bröd med fin skorpa!Bröd från bagels till tunnbröd innehåller närmare 60 brödrecept, från ljusa bröd som bagels, croissanter och franskt lantbröd till mörka bröd som kavring och danskt rågbröd. Här hittar man också recept på surdegsbröd och matiga läckerheter som jalapeño- och cheddarbröd, focaccia, tomatbröd m.m., och sist men inte minst knäckebröd i olika varianter.I bokens faktakapitel beskrivs olika mjölsorter och deras speciella egenskaper, liksom olika typer av jäsning och hur man gör för att få höga, fina bröd. Ett bra tips är t ex att göra en fördeg som får jäsa över natten, så blir brödet både godare och luftigare. Recepten är utformade så att de passar både nybörjaren och den mer erfarne bagaren. Den som är ovan ska lätt förstå principerna för hur brödbakning går till, och för den som är mer erfaren är recepten tänkta som en inspiration till nya sätt att baka. När man väl har lärt sig grunderna kan man experimentera i all oändlighet!Boken innehåller ca 110 fantastiska foton av fotografen Helén Pe.
    100,00 kr
  22. Bröd med smak
    Bröd med smak
    Beskrivning
    Wokat, Plockmat, Nyttiga drinkar och Bröd ny serie!
    Det här är en ny serie små, moderna böcker med lockande formgivning och nya vackra bilder. Recepten är vara tidsenliga, enkla, med goda kryddor och inslag av spännande utländska kök. Samtliga recept kreerade och testade av ICA Provkök. Böckerna har runt 30 färgfoton och innehåller ca 35 recept.

    Bröd med smak bakas med örtkryddor, heta kryddor, vitlök, oliver, torkade tomater, kryddor, örter eller nötter. Här finns bland mycket annat ciabatta fylld med mozzarellaspett, baguette med tomatmousse, bagel med god röra, focaccia och läckra salamisnurror.
    75,00 kr
  23. Brownies
    Brownies
    Beskrivning
    Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och.

    Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.

    85,00 kr
  24. Choklad
    Choklad
    Beskrivning
    Mjukt och krämigt eller mustigt och mörkt? Prisbelönta dessert- och konfektkonstnären Marie Skogström vet hur man trollar fram maximala smakupplevelser ur den mångsidiga kakaobönan! Här hittar du de bästa recepten på klassiska chokladnjutningar plus en hel del nytt.
    65,00 kr
  25. Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Beskrivning
    Att man blir glad och lycklig av choklad vet väl alla. Numera är det ju till och med bevisat. Forskarna har funnit att samma ämne (fenyletylamin) som utsöndras i vår hjärna när vi blir förälskade, också finns i choklad. Är det då så konstigt att vi hänger oss åt frosseri? Tänk att själv kunna tillverka denna njutning när lusten faller på! Doppade praliner gör du snabbt och enkelt, fyllda praliner är lite pyssligare men väl värda bestyren. En dessert eller drink med choklad är den perfekta avrundningen.

    Göran Söderin är konditor, chokladspecialist och tidigare ledare för det svenska konditorlandslaget, bronsmedaljör i mat-OS.
    85,00 kr
  26. Choklad : mer av det goda
    Choklad : mer av det goda
    Beskrivning
    Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad! presenterar han en mängd läckra recept på cho-kladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, komplettadesserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat. Boken är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
    125,00 kr
  27. Choklad för själen
    Choklad för själen
    Beskrivning
    Choklad för själen är en bok fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. De 45 recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket. ”Jag hoppas att du kommer att älska dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar lika mycket som jag gör”, skriver författaren Ulrica Grahl i sin välkomsttext.

    Ulrica Grahl har bakat i stort sett hela livet. ”Den stora passion som jag har för choklad, livet och att umgås med familj och vänner, är nästan obeskrivlig”, skriver hon. ”Att tillverka en underbart god tryffel eller en dessert medan man dansar runt i köket, ger mig livsenergi och inspiration.

    Många kan berätta att de njuter av choklad med alla sina sinnen. Känslan av förnöjsamhet över att ha tillverkat godsaken själv gör att den smakar extra gott. Den ser inte bara fin ut, den där lilla chokladskapelsen, utan den skapar faktiskt också lycka, i själens djup.

    Choklad för själen är en härlig bok med fantastiska bilder och inspirerande recept.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  28. Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Beskrivning

    Choklad är en oslagbar smaksättare och en njutning för alla som gillar sötsaker. För den passionerade chokladälskaren presenteras här 30 frestande recept på godis, kakor, muffins, tårtor, efterrätter och glass - varm choklad för kalla nätter och kylda chokladdrinkar för heta sommardagar.

    Linda Collister är en passionerad chokladälskare. Hon har skrivit ett antal kokböcker bland annat ytterligare en om choklad som heter Chocolate Baking och två kokböcker om bakning The Baking Book och The Bread Book - och alla tre blev internationella bestsellers .



    85,00 kr
  29. Chokladpassion
    Chokladpassion
    Beskrivning
    Nu i kartonnage!I Chokladpassion delar konditormästare Jan Hedh frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda. Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar.
    125,00 kr
  30. Citron
    Citron
    Beskrivning
    Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.

    I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.

    Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ

    165,00 kr
  31. Cookies for Rookies
    Cookies for Rookies
    Beskrivning
    Säg bara "jag har bakat till er idag", och jag kan lova att du får hurra-rop och stora leenden tillbaka. Det är något hemtrevligt och mysigt med hembakta kakor antingen du ger dem till någon annan, eller bakar dem till dig själv. Med den här boken som hjälp är det lätt att börja och du går från att vara en rookie till mästare på nolltid. Bakning ska vara lätt och roligt, och så klart ska man inte glömma en viktig sak – resultatet ska helst vara ätbart! Förhoppningsvis så gott att du får lust att baka om och om igen …
    75,00 kr
  32. Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Beskrivning
    Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
    150,00 kr
  33. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
    100,00 kr
  34. Den perfekta smalmaten
    Den perfekta smalmaten
    Beskrivning
    Uppföljaren till succéböckerna Den perfekta maten och Den perfekta matlådan har, likt sina föregångare, recept med perfekt näringssammansättning och passar alla som vill förebygga hjärtsjukdom, cancer, åldersdiabetes eller bara äta sunt. Men denna gång är recepten också extra energisnåla och lämpar sig väl för alla som vill gå ner i vikt.
    125,00 kr
  35. Det goda gröna : mat från min trädgård
    Det goda gröna : mat från min trädgård
    Beskrivning
    Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

    I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

    Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

    175,00 kr
  36. Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Beskrivning
    Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.

    I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln

    150,00 kr
  37. Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Beskrivning
    Min favoritkokbok just nu är Fester med rester. En strålande bok om hur man gör gott av gamla matrester.<(i> underbaraclaras.com "Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar?" Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare. Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sina bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande eller småskrynkliga eller lite torra råvaror som nya. Europa och resten av världen hjälper oss att ta vara på ännu mer och göra nya pyttipannor med exotiska namn, brödpuddingar som har gjort kungligheter lyckliga och en och annan Shepherd's pie (genombrittisk) och Sloppy Joe (superamerikansk). Resurskocken som har utplånat matsvinnet i en ICA-butik i Lund får besök. Hushållskonsulenten Stina Algotson slår ett slag för paté och minns de djupfrysta äggen på rulle. Ny Gemenskap i Stockholm tömmer ett kylskåp varje morgon. Och den fattige riddaren gör en världturné. Begreppet frysfest etableras. Allt i alfabetisk ordning! "I encyklopedisk ordning får man till exempel reda på vilka oanade möjligheter som finns i överbliven gröt, skrynkliga morötter och leopardfläckiga bananer... Mellan varven återfinns schyssta reportage."EcoNews
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  38. Fiskkokboken
    Fiskkokboken
    Beskrivning
    Att fisk är både nyttigt och gott vet du säkert redan den innehåller nyttiga fetter, bland annat omega 3, och dessutom viktiga vitaminer och mineraler. Men visste du att fisk är så enkelt att laga och variera?

    Fiskkokboken är en riktigt rejäl grundkokbok. Den berättar om olika fiskar och skaldjur, hur de ser ut, när de är bäst att äta, hur de rensas, fileas och tillagas för bästa resultat. Många steg-för-steg-bilder visar metoderna och många fiskar visas i bild.

    Bokens recept är indelade efter fisktyper: laxfiskar, torskfiskar, plattfiskar, sillfiskar, sötvattensfiskar, exotiska fiskar och skaldjur. Här finns wokat, stekt, kokt, grillat och friterat. Fisk blir gott med örter, exotiska kryddor, spännande såser och salsor, i grytor i sällskap med grönsaker eller rotfrukter, eller flera tillsammans och med skaldjur. Kryddning och tillagning gör rätterna festliga eller snabblagade, nyskapande eller mer traditionella. Allt finns i denna bok.
    185,00 kr
  39. Fiskkokboken
    Fiskkokboken
    Beskrivning
    Ny reviderad klassiker! I Fiskkokboken finns både klassiker och nya spännande recept med alla tänkbara fisksorter och skaldjur. Tydliga bilder visar steg för steg de olika arbetsmomenten vid beredning och tillagning. För att bli en smakrik och spännande måltid avslutas varje recept med serveringsförslag, och det gäller såväl den snabba lunchen som den stora festen. Dessutom ett avsnitt om såser och röror som passar till! Ca 170 färgfoton, drygt 280 recept.
    125,00 kr
  40. Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Beskrivning
    I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset. En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
    150,00 kr
  41. Fixa festen själv!
    Fixa festen själv!
    Beskrivning
    Det här är ingen vanlig kokbok, det här är en bok om matpyssel!

    Matpysslandets drottning Anna Lycke visar dig hur du kan göra roliga fester året runt, alldeles själv! Här behövs inga vuxna!

    Bjud kompisarna på mello-fest, gör din egen halloween-fest eller bjud mormor på ett annorlunda kakkalas. Varje festtema innehåller recept och pyssel i olika svårighetsgrader. Välj det som passar dig bäst, det enklaste och snabbaste, eller det lite mer kluriga ...

    Recept och pyssel blandas med fakta om eko-ägg och fairtradechoklad, om olika allergier och hur du kan göra för att byta ut tex nötter och mjölk om någon på festen inte tål det. Dessutom får du experthjälp i filmklipp som är kopplade till boken och som du hittar med hjälp av QR-koder. I filmerna visar Anna steg för steg hur du gör för att få till dekorationer och mängder av roliga, onyttiga- och nyttiga godis!

    Allt för att du ska kunna Fixa festen själv!

    Anna Lycke är frilansande journalist, kock, matkreatör, matstylist och kokboksförfattare. Hon arbetar bl a med att leda kurser i matlagning och anlitas flitigt för olika event för att matpyssla med barn. Anna har tidigare gett ut boken Fixa maten själv.

    125,00 kr
  42. Från 5:2 till 6:1 : gå ner, må bra, ät gott!
    Från 5:2 till 6:1 : gå ner, må bra, ät gott!
    Beskrivning
    5:2-dieten har fått ett enormt genomslag, helt enkelt tack vare att den fungerar! Den är lätt att följa och ger snabbt resultat på vikt och hälsa. Två dagar i veckan äter man 500 kalorier, resten av veckan som vanligt. Behåll idealvikten och alla hälsofördelar med 6:1 - en fastedag i veckan.
    Här finns fakta, tips och smarta recept på 100, 200 eller 500 kalorier - kombinera dem som det passar dig!
    125,00 kr
  43. Frukost : morgon, middag, kväll
    Frukost : morgon, middag, kväll
    Beskrivning
    "En kokbok för alla frukost- och brunchentusiaster som verkligen inspirerar... Helt enkelt en mångsidig bok där man kan plocka och sätta ihop en egen favoritmeny till morgon, middag eller kväll." Bibliotekstjänst, Moa Långbergs

    Frukost hela dagen!

    Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livs­njutare. Här hittar du aptitretande rätter som fun­gerar när som helst på dygnet!

    Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pann­kakor, toast - ofta med en inspirerande twist. Men här finns så mycket mer! Spännande och smakrika recept från olika delar av världen som ger dig nya möjligheter att starta dagen på.

    Prova Hembakta muffins med ägg Benedict eller Pumpabröd med pekannötter och chokladkross. Här finns rejäla engelska frukostar och mer exotiska, som Vietnamesisk frukostomelett på baguette, Marockanska ägg och Indiska glutenfria crêpes.

    125,00 kr
  44. Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om Mat
    Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om Mat
    Beskrivning
    Maten man aldrig tröttnar på. Välkända matredaktören på Allt om Mat, Astrid Abrahamsson, har här samlat över 100 enkla recept på grön mat. Härlig mat till vardag och fest. Boken vänder sig till alla som vill laga och äta godare, nyttigare och grönare och inte minst till dem som redan valt en grön linje och längtar efter omväxling. En kokbok full av matglädje som visar på de oändliga möjligheterna att variera det gröna.
    100,00 kr
  45. Grillat : gott både ute och inne
    Grillat : gott både ute och inne
    Beskrivning
    En ny enkel och modern grillbok att använda när våren kommer. Trevliga recept, bland annat flera olika spännande spett, grillat kött eller fisk med goda såser, grillade grönsaker och grillade efterrätter, bland annat med frukt och getost. Nyttig tabell med grilltider för kött, fisk och grönt. 35 recept, 30 färgfoton. Utk. april.
    85,00 kr
  46. Grillsommar
    Grillsommar
    100,00 kr
  47. Höstmat
    Höstmat
    85,00 kr
  48. I det enkla bor det goda
    I det enkla bor det goda
    Beskrivning
    Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.

    I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.

    »De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.
    Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«

    175,00 kr
  49. Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Beskrivning
    Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.

    Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie.

    195,00 kr
  50. Jan Hedhs sommarfrestelser
    Jan Hedhs sommarfrestelser
    Beskrivning
    Tänk sköna, lediga sommar­dagar. Tänk ett himmelskt gott hembakat bröd till frukosten. Nybakade kanelbullar till lata dagar på stranden, sju sorters kakor och en smaskig tårta till fikat i trädgården. Eller kanske egengjord glass till barnkalaset i bersån - ingenting är godare! Och glöm inte ta hand om sommarens frukter och bär. Här hittar du urgoda sylter, marmelader och safter att göra själv. Jan Hedhs sommarfrestelser är oemotståndliga!
    100,00 kr
  51. Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
    Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
    Beskrivning
    Tina Nordströms mat blir lika god hemma hos dig som den ser ut att vara i tv-rutan. Hennes mat är jätterolig, både att laga och att äta.

    I denna nya Tina-bok finns en riklig portion recept från det senaste årets SVT-program. Här ett urval som visar vilken typ av recept den innehåller: Varm getost med färska fikon, foliebakad rödtungsfilé, saltimbocca på kyckling, kronärtskockor med rödbetssmör, lökpaj med oliver och potatis, kokt kalv i dillsås, blåmusselsoppa, panna cotta med limemarinerade bär.

    Nu bjuds vi också på en titt bakom studiokulisserna och får veta vad som hänt sedan förra året. Och hur det går till när Tina ordnar fest för sina vänner. Ett kalas som inspirerar. Dessutom berättar Tina om såväl kryddor som fiskar – och visar hur du känner igen en frisk fisk.

    Särskilt intressant för matintresserade i allmänhet och Tinas stora beundrarskara i synnerhet.


    Tina Nordström är kocken alla talar om.
    100,00 kr
  52. K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker
    K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker
    Beskrivning
    Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga rätter. Råvarorna är relativt billiga, tillagningssätten okomplicerade och smakerna trygga och välbekanta. Ändå hotas många rätter av marginalisering och glöms rentav bort. Detta vill Lilla Sällskapet nu råda bot på med sin genuina kokbok. Samtliga recept i boken gör anspråk på att vara standard för hur rätten ska tillagas, för den rätta - K-märkta - smaken.Vår matkultur förändras ständigt. Men förvandlingar och nyheter behöver inte medföra att vi glömmer det gamla. Det traditionella och det nyskapande kan mycket väl existera sida vid sida. I vår svenska husmanskost återfinner vi de smaker som i många generationer varit självklara matfavoriter. Lilla Sällskapet, som har funnits i olika skepnader sedan 1814, verkar för att vårda och främja den svenska matkulturen. Boken har tagits fram av Anna Bergenström, Monica Hörner, Jens Linder, Christina Möller och Birgitta Sidh, samtliga aktiva eller före detta ledamöter i Lilla Sällskapet.
    175,00 kr
  53. Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Beskrivning
    Barnkalas är kul! Men ibland är det svårt att komma på vad man ska göra. Vilka lekar ska vi ha? Vad ska vi bjuda på? Kalas har svaren!
    Här hittar du idéer för tio olika kalas, som Cirkuskalas, Grillpartaj i skogen och Discokalas. Du får förslag på lekar, mat, dryck och efterrätter, inbjudningskort och godispåsar, allt i fartfyllda teman som går som en röd tråd genom hela kalaset. Boken är sprängfylld av roliga och lättgenomförda idéer - testade och väl godkända av barn. Inget av kalasen i boken blir dyrt eller särskilt tidskrävande. Den som har trångt hemma behöver inte bege sig till hamburgerrestauranger eller lekland. Bjud i stället in till ett kalas i skogen, parken eller på stranden. Eller varför inte i skolans gympasal? Välkommen på kalas!
    150,00 kr
  54. Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Beskrivning
    Den här boken är till brädden fylld med underbara recept på godsaker. Alla är enkla, resultaten häpnadsväckande och supergoda. Man ska dessutom kunna fixa ihop allt på nolltid. Barnen kan vara med och baka, ett av kapitlen innehåller recept där man inte behöver värma något i ugnen eller på spisen. Alla ingredienser går att hitta i en större mataffär och på stormarknader.
    Författaren har inget emot att köpa färdiga ingredienser som tårtbottnar, marsipanlock och dekorationer, och gillar att blanda in godis och annat kul som kanske inte är så vanligt. Och hon fuskar gärna! Kan man göra något snabbare, enklare och med färre ingredienser, utan att det för den sakens skull blir mindre gott, så gör hon det!Följ recepten i boken till punkt och pricka, eller se det här som en inspirationsbok som kan ge nya uppslag och egna idéer till galna tårtor och bakverk. Hjärtlig bakning!
    125,00 kr
  55. Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
    Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
    Beskrivning
    Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta. I restaurangköket på Hotell Borgholm lever hon med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
    135,00 kr
  56. Killmaterskan : en kokbok för dig som har ett kök
    Killmaterskan : en kokbok för dig som har ett kök
    Beskrivning
    Linnea Wikblad är journalist och programledare i Sveriges Radio P3. Utöver det publicerar hon regelbundet bild och text om mer eller mindre lyckad matlagning på Instagramkontot Killmaterskan.

    Nu kommer boken som samlar många av recepten och även ger större utrymme för frågor som: Hur ser själen egentligen ut hos en vuxen människa som inte gillar lök?, Varför ska vi människor behöva utstå fenomenet hemmabrunch? och en genomgående guide till hur du effektivt minimerar disk genom att duka upp en golvpicknick på en utfälld ugnslucka där alla äter direkt ur formen med en halvmeter torky i knäet.

    Linnea Wikblad blandar humor med en mix av både lätta och avancerade recept där läsaren själv får utrymme att testa sig fram. Med få pekpinnar och en del ifrågasättande av gamla sanningar, som att gjutjärnspanna är det enda rätta eller att man bör använda samma vin I maten som man dricker TILL den. Hos Killmaterskan går det nämligen alldeles utmärkt med vilket billigt tetravin som helst i såsen. Även i glaset om det kniper ...

    135,00 kr
  57. Kladdkakor
    Kladdkakor
    Beskrivning
    Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelhet en genialisk kaka: den är underbart god, snabb och lätt att svänga ihop och görs på ingredienser man oftast har hemma.
      Alla har nog något recept på kladdkaka hemma, men det är inte alla som tänker på hur mycket kladdkakan kan varieras i form, smak och konsistens. I den här boken finns recept på allt möjligt som är kladdigt och gott, gärna med choklad i, men också kolakaka, vit chokladkaka, blåbärsbrownies m.m. Dessutom finns recept på fettsnål kladdkaka och mikrokladdkaka. Författaren Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm. 26 färgfoton, 32 recept.
    75,00 kr
  58. Klara lagar världens GI-mat
    Klara lagar världens GI-mat
    Beskrivning
    "Den latinamerikanska maten har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har alltid blivit lyrisk så fort smaken av lime och koriander når mig! Framför allt den peruanska maten är spännande och ofta fräsch och kryddig. Smaker som jag gärna vill att andra ska upptäcka!" Klara DesserKlara Desser är numera en välkänd GI-författare med flera framgångsrika böcker bakom sig. Hennes nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga recept från hela världen.Varje matregion inleds med en kort beskrivning av de olika ländernas specialiteter och en sammanfattning av vad man bör undvika för att få ett lägre GI. Dessutom härliga fotografier som illustrerar regionen.
    100,00 kr
  59. Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Beskrivning
    Alla talar om glykemiskt index! Klaras GI-mat innehåller spännande recept med lågt GI för den som vill gå ned i vikt och minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Väl genomtänkta och moderna recept, "crossover husman", för vardag och fest med vanliga råvaror. Kost med lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, handlar om att äta gott och medvetet för hälsa och välbefinnande!Boken utkom i original 2004.
    100,00 kr
  60. Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Beskrivning
    "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa." Resultatet blev Klaras GI-mat, som utkom i original 2004. Boken med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman". Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
    100,00 kr
  61. Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
    Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
    Beskrivning
    I Klaras goda GI-dagar presenteras nya, läckra och hälsosamma recept och färdiga menyer för alla som vill ha något strukturerat att följa när den egna fantasin tagit slut. Kött, fisk, fågel och massor av grönsaker tillagade med fantasi och glädje. Här finns recepten för frukost, lunch och middag ? i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana.Boken utkom första gången 2006.
    125,00 kr
  62. Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
    Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
    Beskrivning
    Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. I Klaras goda GI-dagar presenterar Klara Desser nya, läckra och hälsosamma recept och färdiga menyer för alla som vill ha något strukturerat att följa när den egna fantasin tagit slut. Kött, fisk, fågel och massor av grönsaker tillagade med fantasi och glädje. Här finns recepten för frukost, lunch och middag ? i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana
    100,00 kr
  63. Kokbok för enarmade föräldrar : riktig mat som kan lagas och ätas med en hand
    Kokbok för enarmade föräldrar : riktig mat som kan lagas och ätas med en hand
    Beskrivning
    En mätt förälder är en bättre förälder! Kokbok för enarmade föräldrar riktar sig till dig som har svårt att hinna med att äta i vardagen med småbarnen. Alla recept kan lagas och ätas med en hand!
    150,00 kr
  64. Kokbok för små och stora kockar
    Kokbok för små och stora kockar
    Beskrivning
    Det är sannerligen inte alltid lätt att både laga något som barnen tycker om, som man själv tycker om och som samtidigt är enkelt att laga, för att inte tala om att det dessutom ska vara nyttigt ? och gott! Om det förutom detta också är någorlunda billigt ? ja, då har man en jackpot!

    Här hittar du enkla recept på billiga bra recept, baserade på enkla, billiga och bra råvaror, sådana man köper hem när man lever i vardagen, mitt i veckan. Helt enkelt bra, billig mat som är lätt att göra och där allt finns i en affär att hitta och som barnen gärna kan vara med att laga och tycka om.

    Det här är boken för alla barnfamiljer! Kokbok för små och stora kockar är full av spännande, enkla, billiga och roliga recept för alla åldrar!I den här kokboken får föräldrar nya idéer och inspiration till bra mat som deras barn gillar. Helt enkelt en kokbok för både små och stora kockar! Urban Wickman har i många år arbetat som kock både på restaurang, men också på olika förskolor där han skaffat sig mycket erfarenhet om vad barn gillar eller inte, och HUR man kan få dem att gilla det. Han är också själv pappa till sju barn där alla barnen är delaktiga i matlagningen och som älskar att laga mat och äta mat. I den här boken får vi ta del av hans erfarenheter.

    Urban Wickman har jobbat som kock i snart 25 år och samlat många erfarenheter längs vägen. Han är även kostrådgivare i sin hemkommun och har arbetat mycket för att hitta nya vägar för barn att lära sig tycka om nya smaker och uppskatta mat. Han är gift och pappa till sju barn. Han tycker det är viktigt att barn får upp ögonen för mat redan som små och lär sig känna igen nya smaker

    100,00 kr
  65. Kokboken MatGlad
    Kokboken MatGlad
    Beskrivning
    MatGlad vill göra det roligt och enkelt för alla att laga mat! Det unika med MatGlad är att du guidas genom hela matlagningen, med allt vad det innebär. För varje måltid finns en lista på de redskap som behövs och alla ingredienser presenteras i kronologisk ordning. Målet är att alla, liten som stor, ska kunna följa ett recept på egen hand.

    Kokboken MatGlad utgår ifrån härliga aptitretande matbilder. Recepten är stegvisa och består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt.

    185,00 kr
  66. Komiform hälsokokboken
    Komiform hälsokokboken
    Beskrivning
    Lågprisutgåva av boken som blev en succe när den utkom 2002. Det här är boken för dig som tycker att maten är en viktig väg till hälsa och som vill veta hur motion och kost samverkar. Vad behöver kroppen för att må bra? Svaret på den och många andra frågor om hälsa finns i boken. Innehåller ett hundratal innehållsdeklarerade, läckra recept för vardag och fest.
    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 1-100 av 230

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag  10.00 - 14.00

Söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå