Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
För snabb och lätt överblick är de 101 recepten indelade i fyra kategorier: frukt- och bärsmoothies, frukost- och yoghurtsmoothies, nytt kapitel om gröna smoothies och smoothie bowls. Boken innehåller också en presentation av varje frukt och grönsak när på året de är som bäst, var i världen de odlas, när de skördas samt hur de bör förvaras för att få ut bästa möjliga smak. Dessutom finns kortfakta om hur de bäst fryses in, vilka verktyg som är bra att ha till hands samt tips om servering och garnering.
Över 200 sallader för alla tänkbara tillfällen, som hälsosamma sommarsallader, exotiska fruktsallader och varma sallader för vinterdagarna. Inspirerande vardagsmatlagning för både nybörjaren och den mer vana.
I den här boken presenteras över 200 inspirerande recept och fantastiska idéer för allt från huvudrätter och tillbehör, efterrätter och vegetariska förslag, allt i salladsform. Alla recepten är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp. Varje recept är praktiskt och enkelt presenterat över ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.
200 goda kalorisnåla recept för hälsosamma frukostar, lätta luncher, balanserade middagar och till och med smala efterrätter.
Recepten ar enkla utan onodiga och tillkranglade fackbegrepp och praktiskt presenterade pa ett uppslag med ett inspirerande fargfoto till - perfekt för alla, nybörjaren och den mer vana kocken.
Oavsett om du vill bjuda på enkla muffins, överraska på barnkalaset med fantasifulla figurtoppings eller om du vill ha en sofistikerad och utsökt cupcake med en oemotståndlig smörkrämsfrosting på toppen - här finns bakverk för alla!
Alla recept ar enkla utan onodiga och tillkranglade fackbegrepp. Varje recept ar praktiskt och enkelt presenterat over ett uppslag med ett inspirerande fargfoto till.
Tyckte ni om Annas Pajer och Annas Medelhavsmat kommer ni att älska Anna Bergenströms nya bok - ANNAS KAKBOK - en given succé! Här ger Anna Bergenström sina bästa recept på allt man kan önska sig:
* ovanliga mjuka kakor som Limetårta och Robertos kaka, men också klassiker som Gammaldags sandkaka, få kakor är lika goda!
* småkakor som Kattungor och Kanelhjärtan, Majorer och Chokladkolasnittar
* bullar och skorpor av flera slag
* julbak med pepparkakor, saftiga lussekatter och små saffransskorpor
* 3 olika sorters småkakor av 1 deg
De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till många uppskattade kokböcker. De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.
Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.
Du får även lära dig mjölsorternas och ingrediensernas unika egenskaper och får kontroll över vad du stoppar i dig. Boken erbjuder hälsointresserade samt specialkostare som veganer och vegetarianer goda alternativ. Därför är merparten av recepten sötade utan vitt socker.
Författarna Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson delar med sig av sina bästa knep för lyckad bakning. Till exempel hur du bäst förvarar bröden, pedagogiska steg-för-steg-beskrivningar, tips på utrustning och en omvandlingstabell för mått. Dessutom får du lära dig att blanda till din egen glutenfria mjölmix - perfekt att ha till hands när baklusten faller på!
De fantastiska bilderna står fotograf Eva Hildén Smith för.
Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj.
De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm.
Boken beskriver i detalj över 30 olika välsmakande bär och bärliknande frukter och innehåller många odlingstips, till exempel om hur man skyddar bär mot fåglar och hur man vet när det är dags att skörda.
Över 70 vackert illustrerade steg-för-steg-recept där bär spelar huvudrollen-allt från recept på hemgjord sylt och saft till kalkonrulader med vinbär, mojito med hallon och mynta eller fläderbärskaka - för att nämna några.
Här presenterar kostexperten Susanne Dalsätt alla enkla och smarta tips du behöver för att lyckas behålla din nyvunna vikt. Utan pekpinnar och förbud ger hon dig ett nytt sätt att tänka och leva utan att komplicera tillvaron. Metoden hjälper dig att gå ner de där sista kilona och att sedan hålla vikten, men den ger även mer energi och bättre hälsa.
Susanne Dalsätt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon är en inspirerande föreläsare och engagerad kostcoach och anlitas flitigt av såväl privatpersoner som företag. Susanne har även medverkat som kostexpert i tv-programmet Tjockholmen.
Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.
I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!
Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.
Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.
Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.
Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor, vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.
Bonniers Kokbok går från det grundläggande konsten att koka ägg via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Grönsaker, bakat av alla slag, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de används.
Här finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.
Den tidlösa utformningen tillsammans med de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.
Bonniers Kokbok är lika oumbärlig i köket som stekpannan och kastrullen och ger matglädje i många år framöver.
Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.
Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept.
Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.
Gustav Lindhs egen förtjusning och fascination för bryggningens alla betydelsefulla faktorer och små nyanser smittar verkligen av sig när du läser hans bok, som utmynnar i en lika enkel som sporrande uppmaning: våga experimentera och variera din bryggmetod för att hitta ditt alldeles eget mästaröl. När du väl behärskar grunderna är variationsmöjligheterna oändliga.
Personligt och inte sällan med en portion humor kring sina egna misslyckade försök genom åren, leder Gustav Lindh dig steg-för-steg mot nya ölbryggningshöjder. Den som är bekant med bloggen Lindh Craft Beer vet också att han ständigt drabbas av uppfinnarlust och är framme och modifierar sin bryggutrustning. I boken bjuder han på många av sina bästa tips och knep för att utveckla och finslipa hemmabryggeriet oavsett vilken nivå du har på din utrustning.
Författaren Cheryl Lindblad är amerikanska och lärde sig som ung flicka att baka cheesecake tillsammans med sin mamma. Hon har i den här boken komponerat recept innehållande mycket choklad och frukt så som browniecheesecake, tropisk cheesecake och cheesecake med lingon. Hon inkluderar även recept på klassiska ostkakor gjorda på ricottaost samt ett recept på chokladmuffins med cheesecakefyllning.
Bokens vackra bilder är tagna av fotografen Helén Pe och de inspirerar verkligen till att baka dessa underbara kakor.
Älskar du choklad? Då har du verkligen hittat rätt bok. Här finns mängder av recept på alltifrån sås, kaka och paj till dryck, drink och glass. Snabblagat lyxigt eller mer tidskrävande elegant? Vit, ljus eller mörk choklad? Här finner du svaren och smakkombinationerna som alla – både liten som stor – gillar.
-70 varierade recept på ren chokladglädje.
- Från varm chockladfudge fondue till svalkande glass.
- Kaka till stort kalas eller enkel fika? Här finns inspirationen du behöver.
Ulrica Grahl har bakat i stort sett hela livet. ”Den stora passion som jag har för choklad, livet och att umgås med familj och vänner, är nästan obeskrivlig”, skriver hon. ”Att tillverka en underbart god tryffel eller en dessert medan man dansar runt i köket, ger mig livsenergi och inspiration.
Många kan berätta att de njuter av choklad med alla sina sinnen. Känslan av förnöjsamhet över att ha tillverkat godsaken själv gör att den smakar extra gott. Den ser inte bara fin ut, den där lilla chokladskapelsen, utan den skapar faktiskt också lycka, i själens djup.
Choklad för själen är en härlig bok med fantastiska bilder och inspirerande recept.
I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!
Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.
Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ