View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 801

per sida
Fallande ordning
 1. LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater
  LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater
  Beskrivning
  Skippa kolhydraterna, ät gott och gå ner i vikt med LCHF!Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom - genom att äta mycket fett och istället dra ner kolhydraterna till ett minimum går du ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att allt fler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt. LCHF står för Low Carb/High Fat, dvs liten andel kolhydrater och hög andel fett. I boken förklaras vad LCHF är, vad skillnaden är mellan GI och LCHF och för vilka människor som LCHF-kosten passar. Författaren tar även upp sådant som träning och LCHF, hur ofta man bör äta och vilken mat man ska undvika.I boken hittar du 100 recept med minimalt med kolhydrater, mycket fett och naturliga proteinkällor långt ifrån halvfabrikat, lightprodukter, onödiga tillsatser, socker, vetemjöl och transfetter. Saknar du potatis, pasta, bröd och kakor kan du göra varianter utan kolhydrater, t ex blomkålsmos, grönsaksspagetti, nötbollar och pizza, kex och bröd utan mjöl.Boken innehåller 100 recept för frukost, mellanmål, luncher, middagar och desserter. Låt dig inspireras av de läckra recepten och fina bilderna!
  125,00 kr
 2. LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning
  LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning
  Beskrivning

  LCHF är kunskapen för dig som vill må ditt allra bästa men också perfekt för dig som kämpar med övervikt. Genom att begränsa vårt kolhydratintag och i stället öka fettintaget håller vi oss mätta längre, samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. Dessutom tillkommer en rad andra hälsomässiga vinster - det livsviktiga insulinsystemet skonas, blodsockerkurvan stabiliseras och energin ökar.

  I LCHF-husmanskost presenterar kostrådgivare Anna Hallén massor av härliga, lättlagade och mättande recept. Författaren har själv lagt om sitt liv med hjälp av LCHF och delar frikostigt med sig av både recept och personliga erfarenheter.

  135,00 kr
 3. LCHF-kokboken : Skaldeman
  LCHF-kokboken : Skaldeman
  Beskrivning
  Det är en härlig upplevelse att äta sig frisk, smal och stark. Glöm allt som har med piller och kosttillskott att göra. Ät dig sund och osårbar på näringstät, naturlig och obehandlad mat. Du får tillbaka den hälsa och den vitalitet som du glömt att du en gång hade!Sten Sture Skaldeman är tillbaka med en stor kokbok baserad på LCHF-dieten. Han förespråkar GI-noll, det vill säga mat helt utan kolhydrater. Vi kommer ihåg hans vittnesbörd om hur han gav upp sin bantning vid 140 kg, tog beslutet att äta ihjäl sig och fann att när han började äta det bästa han visste (ägg, bacon, fläsk, kött, grädde, ost och vin) rasade vikten! Han väger nu 88 kilo och är komplett kärnfrisk. Han går på regelbundna läkarkontroller och alla värden är på topp.Denna kokbok kan inspirera och användas av alla oavsett om man vill satsa på genomgående LCHF-diet vid stor övervikt eller vill banta lite lagom genom att minska på kolhydraterna. Boken innehåller hundra recept indelade i frukost, lunch, middag och mellanmål. Sten Sture Skaldeman kompletterar med de senaste rönen, citerar läkare som rekommenderar denna metod och listar hemsidor och mejlgrupper där man kan följa debatten och lära sig mer om LCHF.
  150,00 kr
 4. LCHQ - kokboken
  LCHQ - kokboken
  Beskrivning

  Att äta rätt - och samtidigt gott, träna med resultat och därtill verkligen njuta av livet är inte alltid någon lätt ekvation. Men om du följer de färdiga recepten i LCHQ - kokboken kommer du att få detta på köpet. LCHQ står för Low Carb High Quality, det vill säga bra kolhydrater i rätt mängd, hälsosamma fetter och fina mättande proteinkällor. I den här boken får du inte mindre än 50 nya, välsmakande recept. Inget krångel, bara njutning och resultat i form av mer träningsenergi samt snyggare, slankare och friskare kropp. Allt du behöver göra är att följa recepten - och njuta!

  * Äggröra med spenat och lax * Lammfärskebab red and white * Kycklingburgare med sting * Falafel med myntatsatsiki * Kokosglass med hallonsås

  135,00 kr
 5. LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet
  LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet
  Beskrivning

  En frisk, snygg, stark kropp - låter det som en utopi? Inte då. Med LCHQ (Low Carb High Quality) får du rätt mängd av fetter som bränner fett, bygger muskler och minskar inflammationer. Du får också gott om protein, vilket håller dig mätt länge. Kolhydratkällorna är även de noga utvalda - och i lagom mängd. Kvaliteten på råvaror samt smak och nytta står i fokus. LCHQ är sammanställt efter de senaste forskningsrönen och bredare än exempelvis LCHF. Här får du dessutom gott om energi för att träna och få resultat. Ett par kilo mindre på vågen är bara bonus när du ser hur bra du faktiskt kan må. Boken ger dig även cirka 30 välsmakande recept.

  "Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 års tid. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha - optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost."

  Fredrik Paulún

  135,00 kr
 6. Leifs mat
  Leifs mat
  125,00 kr
 7. Lilla kokboken : för unga kockar
  Lilla kokboken : för unga kockar
  Beskrivning
  Barn är jättebra hjälpredor i köket och tycker ofta att det är väldigt roligt att få vara med. Även de som hunnit bli lite äldre tycker det är kul att laga maten helt själva ibland, utan en vuxen som övervakar. Då är det inte fel med en egen kokbok! Sams tomatpasta, potatisomelett och rulltårta med hemmagjord hallonsylt är bara några av de lättlagade smarriga recepten i den här behändiga boken.

  Det är otroligt givande för barn att få experimentera själva i köket. Många gånger kan de vara till en stor hjälp. Dessutom är det lustfyllt och barnen har senare i livet stor nytta av sin kökserfarenhet.

  Denna utmärkta förstabok passa alla unga kockar och innehåller både trevliga och lättlagade recept. Här finns också bra utflyktsmat, som pastasallad, spareribs och goda mackor. Att överraska på mors- och farsdag med en god rödvinbärstårta eller något annat sött är säkert uppskattat. Eller att själv göra hallonsylten till den goda rulltårtan.

  Bra recept för en lyckad grillfest och tips om hur man bygger en bra och säker grill i sanden med hjälp av folie och tegelpannor finns också med, liksom recept på smaskiga smoothies, mat i paket och förslag på trevliga helgfrukostar.


  Tina Hellberg är utbildad kock, har varit matstylist i 8 år, och har tidigare bl a arbetat med mat på Rosendahls Trädgård.

  Stefan Andersson är fotograf och har bl a fotograferat Systrarna Voltaires kokbok och Arlas kokbok.

  Hildegun Nilsson är grafisk formgivare och landskapsarkitekt.

  100,00 kr
 8. Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttiga
  Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttiga
  Beskrivning
  Hembakat är godast!

  I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.

  Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra det

  extra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt

  & nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.

  Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.

  125,00 kr
 9. Lisens soppor
  Lisens soppor
  Beskrivning
  Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt! Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt! För, från att ha blivit styvmoderligt behandlad under flera decennier, har soppan nu upplevt en renässans i Sverige. Liselotte Forslins härliga bok, låter dig återupptäcka soppan inte sällan i en oväntad skepnad. Liselotte delar frikostigt med sig av sina intryck och influenser från sina resor världen runt. Förutom en rad internationella klassiker innehåller boken mängder av spännande recept där hon låtit traditionellt svenska smaker möta mer exotiska aromer i nya, spännande kombinationer. Martin Bogrens frestande bilder ihop med de okomplicerade recepten gör Soppa! till en bok som tigger om att bli använd. Ofta. Bjud på en soppshot som aperitif nästa gång du har gäster, ersätt nattmackan med en gul gazpacho eller laga en mustig gulasch till kvällsmat mitt i veckan! Kort sagt: Lär dig njuta soppa på ett helt nytt sätt!
  125,00 kr
 10. Livslång hälsa med CSIRO-metoden : succédieten från Australien
  Livslång hälsa med CSIRO-metoden : succédieten från Australien
  Beskrivning
  Gå ner tio kilo på tolv veckor utan att vara hungrig det låter som en dröm för den som har försökt att bli av med sina extra kilon, men med rätt metod är det fullt möjligt. CSIRO-metoden är forskarnas vapen mot övervikt och harvetenskapligt bevisad effekt.
  CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) i Australien är en av världens mest mångsidiga forskningsorganisationer. Flera års kontrollerade vetenskapliga studier ligger till grund för CSIRO-metoden, ett näringsmässigt balanserat proteinrikt och fettsnålt kostprogram som förändrar din syn på viktminskning för alltid.
  Inga födoämnen utesluts från kosten, du behöver inte räkna kalorier eftersom måltidsförslagen är sammansatta efter metodens principer och recepten kan anpassas så att hela familjen kan följa dem. Du går inte bara ner i vikt upp till ett kilo i veckan utan förbränner också bukfett och minskar midjemåttet med flera centimeter.
  Forskning visar att CSIRO-metoden dessutom ger sänkt blodtryck, lägre blodsockernivå, lägre kolesterolvärde och lägre insulinnivå. Ingen medicin ger samma resultat!
  125,00 kr
 11. Lola's cupcakes
  Lola's cupcakes
  Beskrivning
  LOLA´S är Londons trendigaste bageri. VictoriaJossel och Romy Lewis och deras team av skickligakonditorer och dekoratörer skapar med sitt hantverkde ljuvligaste cupcakes.

  Lättare dekadens Det här kapitletinnehåller recept på lite lättare cupcakes som du kannjuta av med gott samvete (nästan i alla fall). Piggaupp dig med en härligt uppfriskande Mangocupcakemed blandade bär eller ge bort en bedårandeVanilj- och körsbärsblomscupcake till någon dutycker om.

  Ohämmad njutning Frossa i recepteni det här kapitlet om du vågar. Låt LOLA´S frestadig med cupcakes med smak av pekannötspaj, ellervarför inte en Elvis med banan och jordnötssmör! Dehär läckerheterna är en hel rätt i sig, och de passarutmärkt som dessert.

  Ljuva drycker Oavsett vilka sötsaker dutörstar efter hittar du säkert något du gillar i det härkapitlet. Det är nästintill omöjligt att bara ta en endacappuccinocupcake, och varför servera kaffe ochkaka efter maten när du kan få allt i ett med läckraespresso-tiramisucupcakes?

  Alltid lika populära Här hittar du vårabästsäljare; fulländade cupcakes som alltid är likauppskattade. Gör till exempel vår oemotståndligaRed velvet-cupcake, med sin fluffiga, vita glasyr ochkarakteristiska röda smultopping. Eller kanske Morot,Vanilj eller Rocky road - vilken blir din favorit?

  Format: 199 x 242 mm, inbunden med skyddsomslag
  85,00 kr
 12. Lowcarb-guiden : vägen till ett smalare och sundare liv
  Lowcarb-guiden : vägen till ett smalare och sundare liv
  Beskrivning
  Äta gott och må braHuvudsyftet med LC-guiden är att få dig och så många andra som möjligt att se till sin livskvalité. Att kunna äta gott, må bra och leva länge. Första tredjedelen av boken handlar om vad LC-kost (lågkolhydratkost) egentligen är och, och resten är recept. Varje recept är näringsberäknat, så att du enkelt ska kunna räkna ihop hur mycket energi du har fått i dig.Författaren är utbildad inom kost och näring och därtill kommer egen livskunskap. Med den här boken vill hon hjälpa den som vill gå ned i vikt göra det och samtidigt motverka hjärt-kärlsjukdom, högt blodtryck, diabetes typ 2 och bukfetma. Du ska inte utesluta fett, men viktigt är att du vet vad det är för slags fett du äter. Det som du lämpligen avstår är socker, raffinerade kolhydrater, stärkelse- och kolhydratrika grönsaker och rotfrukter samt vissa frukter som innehåller stor andel fruktsocker. Låter kanske besvärligt, men du kommer att upptäcka att du ändå kan äta en allsidig kost. Recepten är komponerade med utgångspunkt från studier som gjorts runt om i världen, men minst lika viktigt är att maten ska smaka gott. Att det ska vara inspirerande och roligt att laga mat. Använder du recepten kommer du att märka att midjemåttet minskat utan att du har gjort så stora avsteg från den vanliga kosten.
  125,00 kr
 13. Lugn mage med gott bröd
  Lugn mage med gott bröd
  Beskrivning
  I Sverige älskar vi bröd. Och vi är fantastiskt duktiga på att baka det också! Men allt fler har idag svårt äta vanligt bröd, de får problem med tarmen och känner sig uppsvällda.

  En väg till att må bättre i magen är att äta glutenfritt även om det inte är alla som klarar de färdiggjorda glutenfria bröden.

  I Lugnt mage med gott bröd har dietisten Sofia Antonsson valt ut ett 40-tal recept på goda bröd med och utan gluten som anses minska symptomen på så kallad ballongmage eller IBS (Irritable Bowl Syndrom). Recepten är enkla och baserar sig på naturligt glutenfria mjölsorter för att minska på mängden stärkelse och tillsatser. De är anpassade till kostbehandlingen Fodmap och innehåller ett hanterligt antal ingredienser som finns i de flesta butiker.

  Tanken med boken är att du ska kunna hitta dina favoritrecept och alltid ha gott, IBS-vänligt bröd hemma.

  Här får du lära dig baka glutenfritt, baka med dinkel, välja rätt mjölsorter och göra surdegsgrund. Fyll på brödburken med snälla limpor, småbröd, knäckebröd, kex, ciabatta, tortilla, scones och mycket mycket mer!

  135,00 kr
 14. Lyckas med choklad
  Lyckas med choklad
  Beskrivning
  "Välkommen till min värld av choklad!Det bästa jag vet är att jobba med händerna och jag är stolt att vara konditor och bagarmästare; en riktig hantverkare.Det är mina händer som har fixat desserter till åtta nobelmiddagar och HM Kung Carl Gustafs sextioårsfest. De har vunnit olympiskt guld och segrat i världscupen tillsammans med andra flinka fingrar i det svenska kocklandslaget. Händerna har visat miljoner tv-tittare hur man åstadkommer olika bakverk, de har skapat sockerskulpturer, tonvis med chokladpraliner, hundratusentals semlor och mycket mer. Lyckas med choklad är en bok för alla som vill lära sig av mitt hantverkskunnande. Med pålitliga recept och bilder som förklarar vissa knepiga moment vill jag bjuda in er till min värld."
  135,00 kr
 15. Lyxlagat sött & gott
  Lyxlagat sött & gott
  Beskrivning
  Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll fårdenna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingenmindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roossom bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Daniel är för övrigt allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten.Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig.Å ena sidan en polerad och florsockerpudrad finlirareoch å den andra en rustik rocker med lyxkänslan ochvälmåendet i första rummet. Tillsammans utgör de tvåen perfekt balanserad desserträtt med otaliga läckerheterpå efterrättsmenyn.
  75,00 kr
 16. Maffiga muffins
  Maffiga muffins
  Beskrivning
  Snabbt, lättbakat och gott! Muffins med nya smaker är populärare än någonsin, nybakade till frukost eller som nyttiga mellanmål. Här finns ett 50-tal recept på maffiga muffins med smak av frukt och bär, grönsaker, nötter, choklad och kola. Muffins är godast nybakade och ugnsvarma men passar även att frysas in.

  Boken är rikt illustrerad av Gunilla Modig.

  50,00 kr
 17. Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
  Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
  Beskrivning
  Makroner har tagit den kulinariska världen med storm! De här läckra, franska bakverken - gjorda på mald sötmandel, socker och äggvita - är både charmiga och sofistikerade.

  Den spröda marängen, de läckra smakerna och vackra färgerna gör makroner perfekta att bjuda släkt och vänner på, ge bort i present eller njuta av alldeles själv. Det är bara att följa de enkla recepten i boken och baka sina egna små delikatesser.
  75,00 kr
 18. Malt Whisky yearbook 2008
  Malt Whisky yearbook 2008
  Beskrivning
  Malt Whiskey Yearbook 2008: The Facts, the People, the News, the Stories Paperback – December 31, 2007

  This Yearbook is again fully revised and packed with new and up-to-date information on whisky distilleries from all over the world. Once again, distinguished whisky profiles such as Charles MacLean, David Stirk, Gavin Smith and Ian Wisniewski contribute with initiated features penned exclusively for the Yearbook. Malt Whisky Yearbook 2008 lists hundreds of whisky shops, whisky sites and new bottlings.

  85,00 kr
 19. Mannerströms berså
  Mannerströms berså
  Beskrivning
  Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen tillaga fisken på grillen som står i den prunkande trädgården.

  150,00 kr
 20. Mannerströms stora kokbok
  Mannerströms stora kokbok
  Beskrivning
  "Vad är Bibelns fiskar och bröd mot Leif Mannerströms inlagda sill" undrade Leif G W Persson en gång. Ingenting, är svaret. Här är den äntligen - Leif Mannerströms egen matbibel med hundratals recept från svensk gastronomis största stjärna! I Mannerströms stora kokbok finns den klassiska husmanskosten, de berömda fisk- och skaldjursrätterna, den svenska julmaten, viltet och inlagd sill förstås. Men också de bästa grillrecepten, goda desserter och tillbehör. Allt lagat med kärlek och omsorg på äkta, okomplicerat Mannerströmskt vis. Ett måste i alla matgladas kök!
  150,00 kr
 21. Massor av choklad
  Massor av choklad
  Beskrivning
  Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

  I Massor av choklad lär du dig att använda choklad på ett nytt sätt. Förutom de klassiska bakverken finns recept på sötsaker, desserter, drycker, glass och maträtter som alla innehåller choklad.

  Över 120 recept illustrerade med läckra färgbilder.
  Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver för att lyckas.
  Fantastisk blandning av chokladklassiker och andra chokladfavoriter.
  Mängder av innovativa recept för chokladfantasten.

  Att arbeta med choklad är enklare än du tror.

  I samma serie finns även:
  Massor av kakor
  Massor av juicer & smoothies
  Massor av muffins
  100,00 kr
 22. Massor av kakor
  Massor av kakor
  Beskrivning
  Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

  I den här boken hittar du dina kakfavoriter. Här finns recept på utsökta läckerheter till eftermiddagsfikat, nyttiga kakor till lunchlådan eller utflykten, kakor som barn gillar att baka och äta samt mormors och finsmakaren älsklingskakor.

  Förutom de vanligaste småkakorna finns bl.a. recept på biscotti, flarn, kex, mjuka kakor, macroner, maränger och fantasikakor för barnen.Bakar du dina egna kakor vet du precis vad de innehåller och vad du stoppar i dig.
  Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver.

  I samma serie finns även:
  Massor av muffins
  Massor av juicer & smoothies
  Massor av choklad
  100,00 kr
 23. Massor av muffins
  Massor av muffins
  Beskrivning
  Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

  I MASSOR AV MUFFINS hittar du de klassiska recepten som blåbärsmuffins, chokladmuffins och vaniljmuffins men också rejälare saker som frukostmuffins och lunchmuffins, t.ex. cajunkryddade majsmuffins eller öl & lökmuffins.

  Innehåller 120 recept, de flesta illustrerade med läckra bilder.

  Allt för muffinsfantasten! Muffins med choklad, med frukt, med nötter och kryddor, matiga muffins, hälsomuffins och glutenfria muffins.

  Att baka muffins är enklare än du tror. Den instruktiva inledningen ger dig alla tips du behöver.

  I samma serie finns även:
  Massor av kakor
  Massor av juicer & smoothies
  Massor av choklad
  85,00 kr
 24. Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept - Grillat
  Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept - Grillat
  Beskrivning
  Kokboken är nummer två i Afton¬bladet och Norstedts serie Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Låt dig inspireras av några av Sveriges främsta kockar.
  85,00 kr
 25. Mat för barn och deras föräldrar
  Mat för barn och deras föräldrar
  Beskrivning
  Alla föräldrar vill göra god, nyttig och vällagad mat till sina barn. Men hur bär man sig åt? I Mat för barn och deras föräldrar blandas recept med matnyttig och uppdaterad kunskap om hur man anpassar maten för såväl 6-månadersbebisen som till barnet med födoämnesallergi. Denna uppdaterade upplaga innehåller förutom flera nya recept den senaste allergilagstiftningen och nya rekommendationer när det gäller nötter och tillsatt fett. Dessutom med en tydligare receptindelning och temauppslagen samlade på ett ställe. Allt för att göra boken maximalt användarvänlig!
  100,00 kr
 26. Mat för hormonell balans
  Mat för hormonell balans
  Beskrivning
  Här är boken för alla kvinnor som vill laga mat för att hålla kroppen i hormonell balans, hjärnan alert och ge livsglädjen en rejäl skjuts!

  För rätt kost är grunden till hormonell balans. Får kroppen de näringsämnen den behöver slutar den ropa på hjälp. Du känner dig lugn, harmonisk och stark. Och ju mer balanserad din kropp är näringsmässigt, desto mindre hormoner behöver du ersätta i framtiden. Dina premenstruella symtom, förklimakteriet och klimakteriet blir lindrigare. Och med rätt kost förebygger du även inflammationer, benskörhet och viktökning.

  Mat för hormonell balans inleds med en lättillgänglig och uttömmande faktadel och avslutas med cirka 60 recept på god, hälsosam och lättlagad mat. En tvåveckors kostplan gör det enkelt att komma igång.

  Mat för hormonell balans är boken som visar hur du som vill främja din hormonella balans, vitalitet och livsglädje ska tänka och göra.

  135,00 kr
 27. Mat för liv och lust
  Mat för liv och lust
  Beskrivning
  Den smått klassiska kokboken Mat för liv och lust kommer nu i en ny, helt reviderad upplaga. Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg visar här hur du kan påverka din hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och alla de ljusa, inspirerande bilderna är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det enkelt att göra de små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa.
  175,00 kr
 28. Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester
  Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester
  Beskrivning

  "Gott, fräscht och fröjdefullt för ögat, men nästan aldrig komplicerat. Och på det sättet får man ju desto mer tid att umgås …" Damernas Värld


  "Mat i blomstertid är som det låter, en kokbok med ofta lätta, vackert upplagda rätter som blir en njutning för ögat." Skaraborgs Läns Allehanda


  "Många av recepten väcker lust att baka och laga omedelbart men det allra bästa med boken är att inget recept känns komplicerat." Kristianstadsbladet

  Påsk, pingst, valborgsmässoafton, skolavslutning, midsommar … Våren och försommaren bjuder på många högtider och tillfällen att fira. Löven spricker ut och blommorna lyser upp trädgårdar och marker. Det är dags att duka upp den första picknicken och ta fram grillen.

  Våren är också den tid då allt ska bli färdigt. Mycket ska hinnas med och avslutas på jobbet och i skolan. Det är lätt att missa de första vitsipporna och gullvivornas korta blomning. Men stanna upp en stund och ta vara på årets finaste månader.

  135,00 kr
 29. Mat i långpanna
  Mat i långpanna
  Beskrivning
  Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika. Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
  65,00 kr
 30. Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som hjälper dig gå ner i vikt
  Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som hjälper dig gå ner i vikt
  Beskrivning
  GI-metoden är en av de allra mest populära dieterna just nu. Varför? Jo, mat med lågt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du äter gott, är mätt längre, mår bättre och går ner i vikt ? samtidigt!Enkelt uttryckt mäter glykemiskt index hur maten du äter reagerar i din kropp, och en kosthållning med lågt GI innebär att du äter mat som ger positiva effekter. Det mesta vi äter är mat som är rik på kolhydrater, exempelvis vitt bröd, potatis, kakor, bullar och sötsaker. Trots att det smakar gott och är enkelt att stoppa i sig skapar den här typen av mat reaktioner i våra kroppar som försätter hela systemet i obalans. Resultatet av denna obalans är dagliga problem som trötthet, humörsvängningar och sockersug, plus en ökad risk för olika hälsoproblem i framtiden. Om du väljer mat med lågt glykemiskt index får du stopp på denna oordning i din kropp. Istället utvecklar kroppen balans utan att drabbas av biverkningar.

  Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter ? här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse? Recepten kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt

  110,00 kr
 31. Mat och motion för mogna : 60+
  Mat och motion för mogna : 60+
  Beskrivning
  Vad är det för speciellt med 60+? Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik mat som bygger upp det som åren och åldern bryter ner. För vi förlorar våra muskler, lite för varje år. Enda sättet att bygga nya är att träna inte mindre, utan mer, när du blir äldre. Svettas, bli andfådd, få upp pulsen. Rör på dig, 30 minuter om dan, fem dagar i veckan. Och ät rätt. 60 + Mat & motion för mogna människor innehåller råd och recept som hjälper dig att hålla formen, även upp i åren. Louise Hamilton har tidigare gett ut och sålt slut på följande böcker: Feng shui i din trädgård (B Wahlströms, tillsammans med Gudrun H Bengtsson) Diabeteskokboken (ICA förlaget) och Matresa i Väst (Gullers)
  100,00 kr
 32. Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
  Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
  Beskrivning
  Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

  Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,...

  165,00 kr
 33. Mat på minuten : matlåda
  Mat på minuten : matlåda
  Beskrivning

  Vettig vardagsmiddag på 30 minuter?

  Något gott att lägga i frysen?

  Nyttigt, gott . och snabbt!

  Nyttiga och goda rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Gör stora satser och frys in eller ta med till lunch nästa dag ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.

  100,00 kr
 34. Mat på minuten : vegetariskt
  Mat på minuten : vegetariskt
  Beskrivning

  · Vettig vardagsmiddag på 20 minuter?

  · Något att äta på en kvart?

  · Nyttigt, gott . och snabbt!

  Nyttiga och goda vegetariska rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Grytor, sallader, äggrätter, grillat, kokt och stekt ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.

  85,00 kr
 35. Mat Special
  Mat Special
  100,00 kr
 36. Matbröd
  Matbröd
  125,00 kr
 37. Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
  Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
  Beskrivning
  Inget slår hembakat – och det behöver dessutom inte vara krångligt eller svårt. Tvärtom! I Matbröd har Fredrik Nylén samlat sina godaste matbröd för alla tillfällen. Olika goda frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökakor, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpor, långpannebröd, baguetter, nattjästa bröd och mycket mer. Utöver de femtio recepten blir det även en enkel surdegsskola.

  125,00 kr
 38. Maten runt Medelhavet : en resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko och Spanien
  Maten runt Medelhavet : en resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko och Spanien
  Beskrivning
  Res billigt med maten som biljett. Till värmen, solen, maten, vinet! Till de härliga råvarorna och de ljuvliga rätterna vi minns från resorna. Och de spännande recepten från platser du ännu inte besökt.Mer än 250 recept från trakterna runt Medelhavet - solens riken!Recepten i "Maten runt Medelhavet" sträcker sig från enkel "bondmat" till sofistikerade restaurangrätter som kan lagas hemma. Här finns fransk omelette aux fines herbes, spanska tapas, ligurisk fiskgryta och marockanska mandlar i filodeg, liksom många andra rätter med doft av sina ursprungsländer.
  185,00 kr
 39. Matens historia från A till Ö
  Matens historia från A till Ö
  Beskrivning
  Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom. All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor? Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella

  Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.

  Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.

  Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.

  JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.

  185,00 kr
 40. Mathias Pilblads kyckling på fredag
  Mathias Pilblads kyckling på fredag
  Beskrivning
  Vi äter mer kyckling och kalkon än någonsin! Inte undra på att fantasin då ibland tryter när vi står där i köket - vad skall jag göra idag? Dags alltså för en inspirerande kokbok som erbjuder en mängd varierande recept på vad man kan åstadkomma med dessa omtyckta råvaror. Mathias Pilblad, med bakgrund i svenska kocklandslaget bjuder här på massor av läckra recept med inspiration från världens alla hörn. Festmat och vardagsmat i härlig blandning. För de aptiteratande matbilderna står Lena Koller.
  75,00 kr
 41. Mauds bästa tårtor : och pajer
  Mauds bästa tårtor : och pajer
  Beskrivning
  Tv-kocken Maud Onnermark är välkänd hos en stor publik för sina lättlagade och pålitliga recept. I den nya boken bjuder hon på sina 50 godaste tårtor. Såväl klassiska favoriter som mer nyskapande. Tårtor är mer än bara sockerkaka!Rulltårtor, lättbakade tårtor, smala tårtor, festlig bröllopstårta, tårtor för många, folkliga tårtor, färskosttårta, pajdegstårtor. Förutom de läckra recepten delar hon frikostigt med sig av sina bästa tips för garnering och ger förslag till många olika smaksättningar. Mauds bästa tårtor innehåller tårtor för alla tillfällen och är en inspirerande bok för alla som planerar ett tårtkalas!
  125,00 kr
 42. Med smak av kaffe
  Med smak av kaffe
  Beskrivning

  Vi svenskar hör till världens mest kaffedrickande folk. Därför är det kanske inte så konstigt att vi också gärna använder kaffe som smaksättare i desserter, godis, glass, bakverk och drinkar.
  Här bjuder generöst ett 40-tal kända svenska restauranger m.fl. på sina kaffeguldkorn - allt från enkla drinkar till lite mer avancerade desserter ämnade att imponera på gäster med.
  Fresta smaklökarna med exempelvis en kaffesmoothie från Wayne's Coffee, kaffe- och vaniljsufflé från Sjömagasinet, cappuccino-muffins från Muffin Company, mocca- och vaniljmousse från Gondolen, moccaparfait från Lejonet & Björnen eller smaskig chokladkaffekola från Fjällkonfekt.


  Fotograf Pepe Nilsson
  100,00 kr
 43. Med smak av salt och sommar
  Med smak av salt och sommar
  Beskrivning

  I Med smak av salt och sommar delar systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man kan förgylla sommarens måltider. Här finns tips på alltifrån aptitretare, läcker buffémat och smaskiga efterrätter till hur man kokar kräftor på bästa sätt, lagar mat med örter eller svänger ihop en enkel torsksufflé.
  God mat behöver inte vara krånglig – det enda som krävs är bra råvaror och uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man trolla för gästerna. Bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Mat smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften.
  Bokens vackra och somriga bilder är tagna av Martin Skredsvik.

  135,00 kr
 44. Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
  Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
  Beskrivning
  Medelhavsmat är allas favorit! Denna oemotståndliga receptsamling bjuder på pasta och pizza från Italien, ljuvlig bouillabaisse från södra Frankrike, saffransdoftande spansk paella och lockande söta bakverk från Grekland. Medelhavsområdet är också känt för sina goda bröd och läckra sallader. Soliga recept som är både härliga och hälsosamma och som smakar lika gott som de låter!
  135,00 kr
 45. Mer 5:2 och 6:1 : den enkla vägen till hälsa och viktminskning
  Mer 5:2 och 6:1 : den enkla vägen till hälsa och viktminskning
  Beskrivning
  5:2-dieten har fått ett enormt genomslag, helt enkelt tack vare att den fungerar! Den är enkel att följa och ger snabbt resultat på vikten och hälsan. Det handlar om periodisk fasta: två dagar i veckan äter kvinnor 500 kalorier om dagen och män 600 kalorier. Resten av veckan äter man som vanligt. När man nått sin idealvikt räcker 6:1 – bara en dags halvfasta i veckan – för att behålla sin nya vikt och hälsofördelarna. Forskningen visar på fantastiska effekter: lägre blodtryck, förbättrade kolesterolvärden, jämnare blodsocker, förlängd livslängd, minskad risk för alzheimers.

  Här finns smarta kaloriberäknade recept på 100, 200, 300 eller 500 kalorier som gör det lätt att klara fastedagarna. Det kan vara en laxmacka på 300, en smoothie på 100, en stadig varmrätt på 500 eller rentav en dessert på 200. Kombinera byggstenarna som det passar dig – ett stadigare mål eller fler lättare rätter jämnt fördelade över dagen.

  125,00 kr
 46. Mer än bara äppelkaka
  Mer än bara äppelkaka
  Beskrivning
  Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.

  De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.

  Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.

  "Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.

  Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.

  Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.

  Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
  135,00 kr
 47. Mera Halv åtta hos mig
  Mera Halv åtta hos mig
  Beskrivning

  Över 1 miljon svenskar följer teveprogrammet "Halv åtta hos mig". Över 60 000 människor har köpt kokboken med samma namn. Nu är mega-succén tillbaka!

  "Mera halv åtta hos mig" bjuder på 30-talet läckra vinnarmenyer från säsong 5 och 6, bonusmenyer från kända svenskar samt de mest nedladdade rätterna från programmet på matsajten recept.nu. Allt ackompanjerat av inspirerande foton och Helge Skoogs humoristiska kommentarer. För vad kan inte hända när fyra personer som aldrig träffats förut bjuder till middag hemma hos sig .
  Res till Borås, Piteå, Öland och Stockholm. Möt Jonatan, Irina, Greta, Bosse och Birgitta. Lär dig laga norrländska tapas, nässelsoppa, cognacsgravad rådjursfilé och basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Laga, skratta och njut!

  100,00 kr
 48. Mera vego : mat för hela familjen
  Mera vego : mat för hela familjen
  Beskrivning
  I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök.

  Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.

  185,00 kr
 49. Mexikanskt
  Mexikanskt
  135,00 kr
 50. Meze : smårätter från Grekland och Libanon
  Meze : smårätter från Grekland och Libanon
  Beskrivning

  Kebab på tonfisk eller kyckling, hoummus, dolmades ochugnsbakad aubergine med tomat och vitlök är bara några av alla lättlagade, välsmakande och vackra smårätter i denna bok. Ska du fixa tilltugg till drinken eller en hel buffé med spännande smaker? Då ska du laga och njuta av meze!


  Enkla exotiska smårätter med smak av Medelhavet


  30 recept från Grekland och Libanon


  Lätt och god mat på lätt sätt!

  65,00 kr
 51. Mickans bak & glädje
  Mickans bak & glädje
  Beskrivning
  Mickans BakGlädje är en livsnjutarbok som inspirerar till både spännande bröd, frallor, limpor, surdagsbröd, hälsobröd, kolbullar, kakor, bullar, pajer, pizzor, piroger – ja allt som kan bakas i ugn, vedspis eller över öppen eld.

  Glädjen, gemenskapen och upplevel­serna är lika viktiga som recepten och genom sina färgfyllda bilder och sitt mustiga språk lyckas Mickan ta med sig läsaren ända in till kökets vedspisvärme och utflyktens sprakande brasa där oemotståndliga dofter av nybakat både förför och berör.

  150,00 kr
 52. Mickans Mat&Glädje
  Mickans Mat&Glädje
  Beskrivning
  Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat. Mickan Thor krånglar inte till det. Hon använder ingredienser som man oftast har hemma och som lätt hittas i affärerna. Rätterna är inte heller särskilt omständiga att laga utan är helt enkelt vanlig god mat som lagas från grunden med generösa nypor och matglädje.

  Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.

  Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när matglädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster.

  150,00 kr
 53. Middag hela veckan : Linas mat
  Middag hela veckan : Linas mat
  Beskrivning
  "Vad ska vi äta idag?" är en fråga som ständigt återkommer i de flesta familjer. Middagsplanering, storhandling och slutligen matlagning slukar en stor del av vår tid och tar mycket kraft och energi i vardagen. Med den vetskapen i bakhuvudet startade Carolina "Lina" Gebäck, tillsammans med sin bror Niklas, Linas Matkasse 2008. Ambitionen var tydlig - att ge stressade småbarnsfamiljer en skönare vardag....

  145,00 kr
 54. Middag på 15 minuter
  Middag på 15 minuter
  Beskrivning
  I Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!

  Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

  Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.

  175,00 kr
 55. Middag på 15 minuter
  Middag på 15 minuter
  Beskrivning
  Middag på 15 minuter är helt ägnad åt riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har Jamie Oliver hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

  Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar - god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!

  125,00 kr
 56. Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
  Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
  Beskrivning
  God mat som gör gott för hela familjen behöver inte ta lång tid att laga. I ”Middag på 15 minuter” tar Maria Zihammou nytt grepp på hur du kan få vällagad och enkel mat på bordet på ingen tid alls. Riktigt bra och enkla recept med mycket smak och bra råvaror är grunden – tillsammans med smarta tidsbesparande knep.

  125,00 kr
 57. Millas kalastårtor
  Millas kalastårtor
  Beskrivning
  Millas kalastårtor har sedan sin första utgåva räddat kalas över hela Sverige. Med sin galna stil har Camilla Tubertini tänjt på gränserna för vad en kalastårta kan vara - från gräddtårta till "bajstårta". Nu är hon tillbaka med elva helt nya tårtor och dessutom har hon bakat om och ändrat de gamla. Snyggt, gott och roligt.Bland nyheterna finns blomtårta, caca-kaka, sista-minuten-tårta, melonbollar, muffelifusktårta och surpuppsrutor.Som bonus är de flesta tårtorna i boken så enkla att barnet kan vara med och baka sin egen födelsedagstårta.
  85,00 kr
 58. Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
  Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
  Beskrivning
  Här återkommer Monika Ahlberg med sin efterlängtade stora kokbok, sprängfylld av recept med inspiration från Medelhavsländerna, från vårt svenska kök och med några asiatiska inslag. Recepten ackompanjeras av ett rikt bildflöde av mat, människor och natur. Ewa-Marie Rundquist står för fotot och Nikko Amandonico för formen. Med sitt personliga tilltal vill boken locka fram den sanna matglädjen i våra svenska kök. Förutom det stora antalet recept på kött, fisk, soppor, pasta och desserter finns här mängder av smårätter som kan sättas ihop till rika bufféer. Alla rätter är tillagade och serveradepå det artistiska sätt som är så typiskt för Monika.
  165,00 kr
 59. Min receptsamling
  Min receptsamling
  Beskrivning
  Nu kan man äntligen skapa sin egen receptsamling. Boken är indelad i olika avsnitt fisk & kött, grönsaker & sallader, soppor & såser, desserter & bakning m m. Där kan de egna favoritrecepten förvaras och organiseras. Recepten kan skrivas in på linjerade sidor. Lösa lappar och tidningsurklipp kan förvaras i särskilda fickor.

  100,00 kr
 60. Mina rosa cupcakes
  Mina rosa cupcakes
  Beskrivning
  Presentbox med receptsamling och rosa cupcakesformar.

  Delikata cupcakesrecept med eleganta och roliga dekorationer, perfekt för dig som tycker om att baka!
  Här finns cupcakes för alla tillfällen, prinsesskalas, familjefika eller varför inte en regnig torsdag.

  12 rosa cupcakesformar i silikon, som du kan använda om och om igen, medföljer boxen.
  75,00 kr
 61. Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
  Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
  Beskrivning
  Här får vi lära känna Italiens 20 regioner och ta del av dess bästa pizzor och pastarätter. Pizzorna presenteras av den italienske världsmästaren i pizzabakning och pastarätterna av kocken Mats Nordström. Hela anrättningen spetsas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas bolljonglering i Neapel. Andra som bidrar med sina favoritpizzor och pastor är: Kurre Hamrin, Svennis Eriksson, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Stefan Schwarz, Glenn Hysén m.fl.
  135,00 kr
 62. Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
  Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
  Beskrivning
  Erica andas och lever raw food sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in i hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. Det var kärlek vid första ögonkastet.
  Efter bara en vecka i USA, på 100% raw, närproducerad och ekologisk mat kände jag att mitt blodsocker stabiliserades, min värk i ryggen minskade, magen blev lugn och vikten gick ned till den nivå som känns lagom för mig. Envikt där jag har energi, ett starkt immunförsvar och känner mig fin.

  I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla

  135,00 kr
 63. Mjuka kakor : brownies, rutor, cheesecake och kladdkaka
  Mjuka kakor : brownies, rutor, cheesecake och kladdkaka
  Beskrivning
  Bjud på afternoon tea och samlas kring ett gott te och utsökta bakverk och läckerheter. I Mjuka kakor lockas du av den amerikanska cheesecaken, maffiga brownies, lätta frukt- och bärkakor och nya varianter på den välbekanta kladdkakan. Allt inramat av en vacker vintagekänsla.
  100,00 kr
 64. Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
  Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
  Beskrivning

  Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.


  "Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
         I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.


  P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523

  125,00 kr
 65. Morberg grillar
  Morberg grillar
  Beskrivning

  "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?"

  Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Om tillfälle ges helgrillar han spädgris, men han sätter lika villigt grillgaffeln i sparris, entrecôte, fläskkarré, kyckling och lax. Här bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd.

  125,00 kr
 66. Morberg grillar
  Morberg grillar
  Beskrivning

  "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?


  P.S. Jag har lagt till några recept sedan grillboken kom ut första gången."


  Vänligen Per Morberg


  125,00 kr
 67. Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
  Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
  Beskrivning
  Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem? Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand,...

  175,00 kr
 68. Morotsboken
  Morotsboken
  Beskrivning
  Kan man skriva en bok om morötter? Självklart eftersom moroten är den ultimata matlagningsråvaran! Den kan användas i drinkar, smoothies, sallader, röror, såser, gratänger, soppor, pajer, efterrätter och mycket mer. Den är dessutom god, billig, nyttig och hållbar ur många olika aspekter. Moroten en symbol för något man vill ha. Den är därutöver otroligt vacker! Morotsboken är ingen vanlig kokbok, den innehåller visserligen mer än 75 morotsrecept, men den innehåller också fakta och kuriosa om morötter. Och inte minst innehåller den bilder av morötter och morotsrätter som inte alltid ser ut som sådana man ser i vanliga kokböcker och mattidningar.Den tryckta morotsboken kompletteras av hemsidan www.morotsboken.se. Morotsboken har också en egen Facebooksida.Morotsboken gavs självklart ut på Internationella Morotsdagen, 4 april 2013. Vi som gjort Morotsboken är Jan-Peter Lahall, Mia Jameson och Kaj Olson. Vi har inte bara morötter gemensamt utan även gemensamma rötter från tonårstiden i Örebro. JanPeter Lahall är naturfotografen som antog utmaningen att fotografera morotsmat på sitt eget sätt. Mer info se www.lahall.com. Kaj Olson är bl.a. kock och Mia Jameson är miljökonsult. Kaj och Mia driver tillsammans en verksamhet med mat utan konstigheter på Kopparbergs Gård utanför Närkesberg, se www.jordnara.nu.Vi hoppas att vår bok ska inspirera andra att fortsätta utforska morötternas möjligheter, att laga god mat av en bra råvara som är lätt att få tag på och att se det vackra i det som finns nära!
  175,00 kr
 69. Muffins
  Muffins
  75,00 kr
 70. Muffins
  Muffins
  95,00 kr
 71. Muffins
  Muffins
  65,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 801

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå