View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 416

per sida
Fallande ordning
 1. Så blir du en fantastisk älskare eller inte
  Så blir du en fantastisk älskare eller inte
  Beskrivning
  Ny serie presentböcker med skrattgarantiHärliga bilder från djurens värld, tillsammans med korta texter som träffar mitt i prick, framkallar här garanterat gapskratt.Dessa små böcker är perfekta gåvor till maken, kärlekspartnern, den som fått ett nytt jobb och den som blivit befordrad.
  50,00 kr
 2. Sänk tempot
  Sänk tempot
  Beskrivning
  Bråttom? Naturligtvis. Men det måste inte vara så. Du kan besegra livsstilen innan den sliter ut dig. Sänk tempot! erbjuder 35 konkreta idéer för att hjälpa dig återupptäcka något du redan äger: tid, tillräckligt med tid. Denna härliga bok vill guida dig till ett mer fridsamt, avslappnat bruk av tiden - och hjälpa dig uppskatta den ovärderliga tillgång som tiden ger. Den ovärderliga förmån som kallas liv.
  • Köp 3 för 40,50 kr/st
  • Köp 10 för 38,24 kr/st
  • Köp 25 för 36,00 kr/st
 3. Selma och Sigge : en bok om det dukade bordet, guldkanten på tillvaron och det levande livet
  Selma och Sigge : en bok om det dukade bordet, guldkanten på tillvaron och det levande livet
  Beskrivning
  En bok om det levande livet

  Följ med på ett stormande äventyr, fyllt av inspiration och idéer för vardagens och livets fester.

  De fiktiva personerna Selma och Sigge tar dig till en värld fylld av överdådiga dukningar, smarriga recept och roliga fixerier. Låt dig väl smaka av deras härliga värld och tillåt dig att vara mera du, som Selma och Sigge så träffsäkert säger: ”Too much is never enough.”
  Du får inspiration att njuta av dagen, att sätta guldkant på de mest triviala företeelser – inget tillfälle för litet, inget för stort för att kunna göras lite extra.

  Selma och Sigge låter dig också träffa sina vänner som i sin tur bjuder på sina favoritrecept, anekdoter från livet och särskilda små tips för den händige att själv pröva på. I boken blandas recept, pyssel och dukningstips med tankar om livet, och gestaltas i bilder och texter av fotograf Cecilia Hallin och stylist och skribent Malin Leijonberg.

  Tanken om lång hållbarhet, återanvändning, remake, och det vackras kraft att inspirera och påverka, genomsyrar fotografierna i allt från kläderna hos de människor Selma och Sigge möter på sin väg till de dukningar och de maträtter som boken presenterar.

  I Selma och Sigge håller hov finner du inspiration och handfasta tips och råd till hur du lever livet levande och använder det

  150,00 kr
  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
  • Köp 25 för 236,00 kr/st
 4. Siden
  Siden
  Beskrivning
  Denna vackra bok förmedlar myter och fakta om silkefjärilslarvens fantastiska tråd och vilka möjligheter den ger att framställa tyger med speciell glans, mönstring och följsamhet – ett ständigt lika aktuellt material.

  Här ges också fascinerande glimtar ur sidenets historia, vägen från Kina till Europa och den svenska sidenindustrins korta men intensiva blomstring hos bl a K A Almgrens sidenväveri på Södermalm i Stockholm – i dag ensamt kvar sedan de övriga lagts ner kring 1900.

  En len ami om halsen, en utsökt sidenslips, en skimrande vit brudklänning, en förgylld karmstol klädd med tjockt matt siden, en magnifik kröningsdräkt från 1700-talet … Listan kan göras oändlig på vad som kan tillverkas av silkefjärilslarvens sagolika tråd.

  Sidenet är drottningen i textiliernas värld. Inget tyg tål att jämföras med detta, det mest exklusiva. Med sin torra glatta grönskimrande yta utstrålar det en förtrollande magi som inte kan beskrivas utan måste upplevas. Det är ett material med oändliga möjligheter vars like ännu ingen lyckats efterlikna på konstgjord väg.

  Under femtusen år har det fascinerat människor, lockat till äventyrliga handelsresor och ekonomiska satsningar för att tjäna pengar på mänsklig fåfänga och lust efter maktsymboler. Först av det kinesiska hovet för kretsarna runt kejsaren och så småningom, många sekler senare, av svenska sidenfabrikanter för både kungligheter och vanliga dödliga. Även i dag är siden och silke mycket omtyckta och älskade, oslagbara material.

  Särskilt intressant för textilutbildningar av olika slag, kulturhistoriskt intresserade, museer, tygaffärer m fl.


  Eva Bergström är etnolog, folklivsforskare och författare av ett flertal skrifter inom det kulturhistoriska området. Hon har tidigare varit intendent vid Torekällbergets museum i Södertälje.

  Peter Öhrlén är journalist och har bl a skrivit artiklar om svenskt konsthantverk.

  100,00 kr
 5. Själslig ro i nordiskt landskap
  Själslig ro i nordiskt landskap
  Beskrivning
  I flera år har landskapsfotografen Anders Jorulf vandrat i de sagolika landskapen i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Island och upplevt sinnesro; lugn och närvaro långt från de stressande miljöer som han själv och många av oss har runt oss i vår vardag. Anders unika bildspråk ger betraktaren en bred inblick i det nordiska orörda landskapet.

  Här fångas bland annat norrsken över Island, Sverige i vinterskrud, Finland och Östersjöns solnedgångar samt danska kustens fantastiska sanddyner. Det naturliga ljuset och en noga utvald planering är hemligheten bakom de fantastiska bilderna.

  Ett fantastiskt bildmaterial blandat med mjukt formade texter gör boken Själslig ro i nordiskt landskap helt unik.

  150,00 kr
 6. Sjuttiotal
  Sjuttiotal
  Beskrivning

  Efter framgången med de nostalgispäckade böckerna Femtiotal och Sextiotal kommer nu Jan Lundgren med den tredje boken i serien. Sjuttiotalet var kontrasternas tid. Samtidigt som proggen präglar musiksverige vinner ett glittrande ABBA schlagerfestivalen. Näbbstövlar blandas med platåskor. Mah Jong-uniformer står mot utsvängda jeans. Alternativrörelsen skördar framgångar samtidigt som en okänd tyska blir Silvia med hela svenska folket.

  Sjuttiotalet är också nyheternas decennium. Norrmalmstorgsdramat, gamla kungens död, regeringsskiftet, ockupationen av kvarteret Mullvaden och striden om almarna i Kungsträdgården. Och så – ständigt närvarande – Björn Borg och Ingmar Stenmark.
  Jan Lundgren har återigen lycktas hitta annorlunda bilder, ofta opublicerade, med stor närvarokänsla. Boken präglas av värme, humor och en stor portion nostalgi.
  100,00 kr
 7. Skåne : nya perspektiv på gamla landskap
  Skåne : nya perspektiv på gamla landskap
  Beskrivning
  "'Skåne - Nya perspektiv på gamla landskap' är en lågflygande, vilsam, vacker och intressant upplevelse. Perspektivet från ovan är få förunnat, men tack vare fotografen Ola Karlssons förtjänst kan vi alla njuta av det. Ola Karlsson ville visa Skåne på ett nytt och annorlunda sätt. Resultatet är lyckat." - Min Husbil i Sverige nr 3 2022.

  Följ med på en annorlunda fotografisk resa genom en av Sveriges mest natursköna regioner. Låt dig överraskas av hur fågelperspektivet förvandlar välkända landskap till abstrakta mönster där detaljerna ersatts av bärande linjer och där människans påverkan plötsligt kan kännas marginell. Skåne - nya perspektiv på gamla landskap är en bok fylld av storslagna vyer sedda från vinklar och positioner som det tidigare inte varit möjligt att fotografera från.

  Bilderna ackompanjeras av texter där en stor mängd historiska resenärer och betraktare ger sin bild av landskapet och dess natur. Det handlar om välkända turistmagneter som Kullaberg, Österlen och Falsterbo likaväl som mindre kända guldkorn och ganska vardagliga landskap där fågelperspektivet tillför nya dimensioner.

  Boken är generöst formgiven i extra stort format och trivs bäst framlagd och uppslagen där bilderna kan förändras i takt med att olika ögon ser och tolkar dem.

  Skåne - nya perspektiv på gamla landskap väcker både förundran och nyfikenhet på det landskap som Carl von Linné redan på 1700-talet förstod var något speciellt: Situationen av Skåne land är åtskillig.

  Ola Karlsson och Martin Borg har tidigare gett ut flera fotografiska böcker både tillsammans och var för sig. De senaste är Sydsvenska nationalparker (2019), Österlen (2019) och Blå Jungfrun (2016).

  315,00 kr
 8. Skärgårdsliv
  Skärgårdsliv
  Beskrivning

  Sören Colbing är en av Sveriges skickligaste naturfotografer. Inför denna bok har han följt livet i Stockholms skärgård under ett år. Han har intervjuat människor och fotat aktiviteter och djurliv.


  Skärgården skildras här som ett levande landskap där människor lever sina liv året om, där de arbetar och bor i nära samspel med djur och natur.

  175,00 kr
 9. Skogens öga : bilder från Borneos inre
  Skogens öga : bilder från Borneos inre
  Beskrivning
  Borneo, den stora ön i Sydostasien, har i alla tider fascinerat människor. De äldsta och mest spektakulära regnskogsområdena i världen finns där. I 14 månader har Mattias Klum med team arbetat i stora naturskyddade områden som Danum Valley och Crocker Range på den malaysiska delen av Borneo. Skogens öga är boken om orangutangernas, kungskobrans och de stora trädens skog. Om ljusets och mörkrets skog, en hemlighetsfull och osannolik värld. Men berättelsen om Borneos inre är också berättelsen om livets inre. Där finns livet tlll för sin egen skull. Mattias Klums fantastiska bilder gör oss medvetna om de små detaljerna och de stora känslorna - svårfångade ögonblick i en mäktig natur. Att läsa Skogens öga är som att slå läger vid livets början. Följ med på en resa in i det okända, till skönheten, kraften, färgerna och ljuset.
  150,00 kr
 10. Skönhet är plåster på själens sår : bilder av sorg
  Skönhet är plåster på själens sår : bilder av sorg
  Beskrivning
  Tiden läker inte alla sår, det är en myt. Det är vi själva som helar, med hjälp av nära och kära, och ibland av professionella "läkare". Det krävs mycket kärlek för att vi ska orka och komma ut starkare på andra sidan. Men vi har både styrkan och kärleken, våga lita på det. Fantastiskt vackra bilder ackompagnerar korta expressiva och finstämda texter om sorg. Texterna följer sorgeprocessen genom förtivlans djup och mörker, mot slutets ljusare nyans, med en strimma hopp… En mycket fin gåva till någon som behöver lite extra omtanke.
  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
  • Köp 25 för 92,00 kr/st
 11. Skrädmjöl : Det värmländska mjölet
  Skrädmjöl : Det värmländska mjölet
  Beskrivning
  Bli inspirerad att göra som Selma Lagerlöf gjorde - börja varje ny dag med en skål nyttig skrädmjölsvälling! Att skräda betyder skala, men det är rostningen av havren som ger den typiska smaken och den nötaktiga doften.

  Du får i denna bok veta allt som är värt att veta om skrädmjöl ­- hur det går till när man rostar och mal det, näringsvärde och historia. Möt mjölnare från förr och nu, havreodlare och nävgrötskokerskor, som alla brinner för att bevara det kulturarv som skrädmjölet bär.

  Till sist får du naturligtvis del av både gamla och nydanande recept med detta mycket användbara och nyttiga mjöl, då havret och mjölet är naturligt fritt från gluten.

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 12. Släpp loss barnet - inom dig
  Släpp loss barnet - inom dig
  Beskrivning
  Kommer du ihåg hur man leker? De förtjusande sidorna i denna bok utgör en praktisk strategi för att återfå glädjens gåva som är din födslorätt. Att upptäcka barnet inom dig är inte enbart god terapi. Det är också en respons till den urgamla vishetens kallelse att "bli som ett barn".
  30,00 kr
 13. Solvarv
  Solvarv
  150,00 kr
 14. Som vi skrattat där i bönhuset
  Som vi skrattat där i bönhuset
  Beskrivning
  Inom kort kommer var tredje kvinna att bli 90 år eller äldre. Hur kommer deras liv att gestalta sig? Under åren 1996 till 2010 träffades en grupp äldre kvinnori bönhuset i Grubbnäsudden, en by 35 kilometer väster om Kalix. Där kom de att diskutera livet och det samhälle de ser förändras. Författaren Ann-Katrin Tideström har träffat kvinnorna och fått ta del av deras anteckningar från träffarna..I
  Som vi skrattat där i bönhuset får vi ta del av ett åldrande och många gånger glömt Sverige. I boken medverkar även jämställdhetsexperten Gertrud Åström och Gunnar Ågren, tidigare chef för Folkhälsoinsitutet.
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 15. Sov gott! Må väl! (Droppar)
  Sov gott! Må väl! (Droppar)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
  • Köp 50 för 22,50 kr/st
  • Köp 100 för 21,00 kr/st
 16. Spår av dig
  Spår av dig
  Beskrivning
  Sexton vardagsdikter som visar på en förtröstan och varm glädje inför livet.Bilder ger budskapet ytterligare en dimension. Dikterna illustrerade av sonen Per
  125,00 kr
 17. Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat
  Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat
  Beskrivning
  Spåret mellan Hultsfred och Västervik har av en del kallats Sveriges mest kända smalspåriga järnväg. Det är åtminstone den längsta i hela Norden, dessutom byggnadsminnes-märkt samt med status som ett av Sveriges tolv industriminnen. Järnvägen, som varje år lockar 15 000 resenärer från Sverige och andra delar av Europa, drivs ideellt av entusiaster som med hårt arbete och brinnande engagemang lyckas upprätthålla en fullskalig tågtrafik. Smalspåret Hultsfred-Västervik har därför kommit att bli något mycket mer levande än en traditionell museijärnväg. Idag är det en stark turistattraktion och upplevelse för besökare.

  Utmed sträckan möts tåget alltid med värme och vänlighet. Det är tåget alla vinkar till och tar bilder av. Järnvägen sätter också positiva avtryck i bygden och visar hur människor som vill något, inte bara för sin egen skull utan även för samhället, omgivningen och bygden får ett varmt gensvar tillbaka.

  Kort sagt: Det är en järnväg med stort hjärta.

  I Spår av passion presenterar fotografen och skribenten Staffan Ekengren i bild och text ett nära och nutida porträtt av Nordens längsta smalspårsjärnväg och människorna runt omkring den. Det är en berättelse om hur passion och jävlar anamma gör järnvägen möjlig men också om hur den skapar glädje hos människor lokalt, nationellt och även internationellt.

  295,00 kr
 18. SPEGLINGAR (Ljusp/ Speg/ Reflex)
  SPEGLINGAR (Ljusp/ Speg/ Reflex)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  75,00 kr
 19. Sport Roliga citat (Kompisar)
  Sport Roliga citat (Kompisar)
  Beskrivning
  Kompisar Om du tänker på din hustru när du är på en fotbollsmatch, är du fortfarande förälskad (Clark Gable) Ta del av tänkvärda texter och citat om sport. • Format A6 105x152mm • 32 sidor • Hårda omslag överdragna av guldfolie • Innehåller vackra färgIllustrationer och texter och citat om sport
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 20. Stanna till en stund - En tanke är en planta lik
  Stanna till en stund - En tanke är en planta lik
  Beskrivning
  Ny, fin presentbok till dig själv eller någon i din närhet.

  Tankar och bilder : Kerstin Lindh Furås

  Inbunden fyrfärg, 21 x 21 cm, 70 sidor

  ”Under många år har jag skrivit ner tankar och reflektioner kring både glada, dystra och ‘vanliga’ dagar. Att vara människa behöver ha sin tid och sin eftertanke. Vi behöver också kunna le åt något som vi känner igen, kanske till och med i oss själva. Min önskan är att mina tankar kan tillföra dina tankar något och att du vill stanna till en stund vid dem. Med bilderna vill jag förmedla en bit av vår vackra och mångfaldiga natur”

  Med varm hälsning Kerstin

  Några bilder har varit med i Väggalmanackan 2015.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 21. Stanna upp en liten stund
  Stanna upp en liten stund
  Beskrivning
  Ständigt en sak till, ingen tid för reflektion och ro. Nästa steg i luften, men är det åt rätt håll?
  Vill bromsa in! Behöver stanna upp!
  Historien har format oss och vi bör ha Ständigt en sak till, ingen tid för reflektion och ro. Nästa steg i luften, men är det åt rätt håll?

  Vill bromsa in! Behöver stanna upp!

  125,00 kr
 22. Stora boken med norgehistorier och annat trams
  Stora boken med norgehistorier och annat trams
  Beskrivning

  Det är aldrig fel med en rolig historia, särskilt inte om den handlar om våra grannar i väster. Detta gäller speciellt i år eftersom det nu är 100 år sedan unionsupplösningen, då Norge skildes från Sverige och blev en egen nation.


  I denna samling, med 666 vitsar, hittar du de bästa dråpligheterna om Ole, Vegard, Bjarne och deras landsmän och landsmaninnor. Dessutom innehåller boken en rad andra roliga historier - om familjeliv, skolvärlden, läkarbesök och mycket annat. Illustrationer av humormästarna Jonas Darnell och Henrik Lange.

  85,00 kr
 23. Stora skrattboken
  Stora skrattboken
  Beskrivning
  Hör du till dem som glömmer en rolig historia så snart du hört den? Då är detta boken för dig.Här finns mängder av roliga historier och vitsar samlade i olika ämnesområden. De handlar om allt från lata barn och tjatiga lärare, knäppa norrmän och dåliga affärer till skumma läkare och dryga militärer.Kom ihåg: Ett gott skratt förlänger livet!
  100,00 kr
 24. Stora Skrattboken : 3000 roliga historier
  Stora Skrattboken : 3000 roliga historier
  Beskrivning
  Tillhör du dem som glömmer en rolig historia så snart du har hört den. Då är detta boken för dig!
  Här finns mängder av roliga historier och vitsar samlade i olika ämnesområden. De handlar om allt från lata barn och tjatiga lärare, knäppa läkare och snåla skottar till dryga militärer och Kal & Ada.
  Historierna är samlade av en riktig expert på området, Frank Dennis. Han har mer än 40 000 vitsar på lager, och hoppas att du som läsare ska få dig många glada skratt!
  100,00 kr
 25. Stressa av!
  Stressa av!
  Beskrivning
  Känner du dig sönderstressad? Går du i livet från den ena stressfyllda situationen till den andra? En typisk anti-stress bok blir då kanske bara ännu en sak på din aktivitetslista istället för ett hjälpmedel. Vad du istället behöver är en rejäl dos av Stressa av! Med sina korta, sunda råd och upplyftande teckningar vill denna lilla unika bok ge dig praktisk, effektiv och insiktsfull vägledning i att förstå och behandla stress. Stressa av! tar inte bort all din stress, men den kan hjälpa dig att hantera stress på ett sätt som berikar ditt liv.
  • Köp 3 för 40,50 kr/st
  • Köp 10 för 38,24 kr/st
  • Köp 25 för 36,00 kr/st
 26. Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam
  Studio Wezäta : färgfotografiets genombrott i svensk reklam
  Beskrivning
  Detta är en vacker och fascinerande fotobok om Göteborgsföretaget Wezätas fotostudio. Med produktioner som Volvos reklam, Ica-kalendern och Stora kokboken, tog de färgfotografiet rakt in i det svenska folkhemmet.

  På 1940-talet illustrerades svenska kokböcker med svartvita bilder av till exempel bakelser eller smörgåsbord. I turistbroschyrer för norska fjordar eller holländska tulpanfält var bilderna svartvita. Färgfotografiet blev därför en sensation när det kom och i Sverige fick det sitt stora genombrott under 1950-talet.
  Tack vare att chefsfotograf Sixten Sandell tidigt experimenterade med färgfotografiska tekniker, hörde man på Wezäta till färgfotografiets pionjärer inom svensk reklam. När företagen tävlade om att synas mest under rekordåren på femtiotalet blev Wezäta snabbt en av de viktigaste aktörerna i reklamsverige.
  På Wezäta producerades reklamen för Saab, Marabou, Mazetti, SKF och många andra storföretag. De tidstypiska färg- och reklamfotografierna, från 1930-talet och fram till 1960-talet, låg länge bortglömda i företagets efterlämnade arkiv. Många kuvert med fotografier har nu sprättats för första gången på över femtio år för att här åter publiceras. Utifrån dessa fotografier, berättelser från studiopersonal och en introduktion till de färgfotografiska teknikernas utveckling, får vi här följa historien om hur den fotografiska reklamen i Sverige gick från svartvitt till färg.

  175,00 kr
 27. Superskojiga dassboken
  Superskojiga dassboken
  Beskrivning
  Lås dörren, slå dig ner och koppla av. I hemlighuset får du äntligen vara dig själv (och kan byta om till ditt heroiska alter ego). Släpp väder och hämningar samtidigt - dasset är ditt, dasset är fritt!

  Vad kan väl vara bättre än att få en stund i fred och ett riktigt gott skratt? Glöm all skit och ha skitroligt i stället!

  Uppsök närmaste toalett nu - Superskojiga dassboken är din maskerade räddare i nöden!

  Innehåller:
  Coola citat
  Dumma dödsfall
  Enorma elakheter
  Maskerade människor
  Sanslösa stämningar
  Supersvår sudoku

  Superskojiga dassboken utkommer här i efterlängtad nyutgåva med lite ny skit.

  60,00 kr
 28. Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
  Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
  Beskrivning
  Svensk Kaffebok - om kaffet i SverigeVi svenskar är näst bäst i världen när det gäller kaffedrickande. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Här är boken som skildrar såväl detta som hederligt kokkaffe, häftiga kaffedrinkar och annat som rör sig runt en kaffekopp!Svensk Kaffebok är först ut i en ny serie av coffee table-böcker från Grenadine. Boken ger en bred bild av ämnet kaffe och åskådliggör det från många olika spännande synvinklar. Unikt med denna bok är just bredden och den svenska utgångspunkten. Författare är frilansjournalisten Anne Nilsson som själv är en flitig kaffedrickare och kafébesökare. Hennes engagemang i ämnet märks i berättandet. Likaså syns det i valet av ämnen, vinklingar, smaskiga recept och rekommendationer som boken ger.Svensk Kaffebok ger läsaren sammanhangen kring tillverkning och historia. Samtidigt ger den tips till dig som gör din egen latte hemma och även till dig som just ställt dig bakom disken i ett kafé. Boken innehåller också roliga fakta om kaffevanor i andra länder, kemin bakom kaffet, detaljer om såväl rostning och malning som konsumtion i världen och de kända märkena med historik.
  150,00 kr
 29. Svenska dassboken
  Svenska dassboken
  Beskrivning
  Du gamla, du fria

  Ja, det är självklart dasset det handlar om. Var kan man annars vara sig själv och släppa både väder och hämningar?

  Svenska dassboken blandar våra värsta och bästa bedrifter med citat om fosterlandet, svenska snuskigheter, skandinaviska stolligheter och mycket,mycket mer.Äntligen är det patriotiskt att gå på toaletten!

  Svenska dassboken utkommer här i efterlängtad nyutgåva med lite ny skit.

  75,00 kr
 30. Svenska på Ko-miska
  Svenska på Ko-miska
  Beskrivning
  Svenska på Ko-miska är en annorlunda bok som leker med det svenska språket. Den innehåller bilder på varannan sida som Elisabeth Ingvarsson målat under några år. Nu är de hopsatta till en tokrolig saga med hennes ko-miska kossor. Svenska på Ko-miska ges ut som första bok på eget förlag.
  100,00 kr
 31. Sveriges bästa kompis (Platina)
  Sveriges bästa kompis (Platina)
  Beskrivning
  Många människor går in och ut ur ditt liv - men bara sanna vänner lämnar fotspår i ditt hjärta..
  •Format A6 105x152mm
  •32 sidor
  •Hårdinbunden vadderad pärm med glitter
  •Innehåller vackra akvarellbilder med texter och citat

  75,00 kr
 32. Sveriges sjöar : en del av oss
  Sveriges sjöar : en del av oss
  Beskrivning
  Sverige är ovanligt rikt på sjöar. Den totala sjöytan är i samma storleksordning som vårt grannland Danmark. Det finns minst 100 000 att välja bland och mängder av aspekter att utveckla! Boken ger en inspirerande och tankeväckande bild av det svenska sjölandskapets mångfald samt dess betydelse för natur, kultur, historia, samhällsutveckling och människor.

  I Sveriges sjöar - en del av oss tas vi med på en resa genom Sverige, där samhällen, städer, byar och natur besöks, med sjöarna som utgångspunkt. Överallt är sjöarnas närvaro märkbar, där vattnet påverkar livet för både människa och djur.

  Författarna har båda arbetat med vattenfrågor under hela sitt yrkesliv och har de senaste åren varit speciellt engagerade i klimatfrågan och dess konsekvenser för samhällsbyggandet. I boken skildras ett urval av våra fantastiska sjöar, de tio största och andra intressanta. Närmare 250 sjöar omnämns och ett 50-tal beskrivs mer ingående. Författarna har samverkat med lokalt förankrade naturfotografer och boken är rikt illustrerad med fotografernas egna bilder.

  Mats Andréasson är ingenjör och har lång erfarenhet av vatten och miljöfrågor. Han har haft en ledande roll som teknikkonsult och som VD och expert inom vatten och miljöområdet. Naturens rikedom att skapa andrum har alltid lockat oavsett om det gäller att färdas på den grönländska havsisen eller i det fantastiska svenska landskapet. Sjöarnas mångfald har varit en stor inspirationskälla under arbetet med denna bok. Tidigare böcker på Votum: Nordens längsta vattendrag, Den ljusnande framtid är vår och Luleälven - möten i norr.

  Sten Bergström är professor och nybliven pensionär. Han är teknologie doktor och har arbetat på SMHI under nästan hela sitt yrkesliv. Stens stora intresse är frågor kring klimatet, vattnet och klimatförändringarnas betydelse för samhällets planering. Han är medlem av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins avdelning för samhällsbyggnad. Sten Bergström var SMHI:s forskningschef under perioden 1992-2005. Tidigare på Votum: Luleälven - möten i norr.

  330,00 kr
 33. Systrar (Glitter)
  Systrar (Glitter)
  Beskrivning
  Fniss, vänskap och ett liv fullt av minnen - systrar känner till allt detta. • Illustrationer av Joanna Kidney • Format 111 x 111 mm • Hårdinbunden • Glittrande omslag • Fylld av citat om systrar
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 34. TACK (Gnistor)
  TACK (Gnistor)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  50,00 kr
 35. Tack för livet du gav mig
  Tack för livet du gav mig
  Beskrivning
  Eva Spångberg är i första hand känd som träkonstnär eller som hon själv säger förkunnare i trä. Människor har kommit i busslaster för att se och uppleva Björkelund och lyssna till Eva Spångbergs undervisning.
  Vissa år har Björkelund besökts av upp till 20 000 personer.Besökarna som kommer dit får uppleva djuren och naturen och får lyssna till Eva och hennes medhjälpare Eleanor. De har oförtröttligt guidat och undervisat tusentals människor genom åren.
  Eva har framfört sitt enkla men kraftfulla budskap i TV- och radiogudstjänster. Hon har predikat, hållit föredrag och berättat om skulpturer hon gjort. Dessutom har hon skrivit ett flertal skrifter och böcker och spelat in videofilmer.
  Uppskattningen av Evas verksamhet har bland annat visats genom att hon tilldelats flera kulturpriser och år 2000 vann hon Kyrkans Tidnings omröstning om 1900-talets mest betydelsefulla kvinna inom Svenska kyrkan. Evas konstverk finns idag i många hundra kyrkor runt om i Sverige.Tack för livet Du gav mig innehåller ett rikt urval av Eva Spångbergs texter, och för första gången publiceras nu också hennes konstverk i bokform.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 36. Tack mamma : inspirerande tankar om mammor
  Tack mamma : inspirerande tankar om mammor
  Beskrivning
  Alla har vi en särskild plats i hjärtat för vår mamma. Ingen kärlek är lika självklar och villkorslös som hennes. Men hur ofta kommer vi ihåg att tala om vad hon betyder för oss?

  Den här boken är en inspirerande samling tankar om mödrar och moderskap, kombinerade med underfundiga djurbilder som med humor och ömhet speglar de känslomässiga banden mellan mor och barn. De är skrivna av människor som ger sin personliga syn på moderskapets betydelse och visar varför våra mammor alltid kommer att ha en speciell roll i våra liv.

  Mammor får världen att fungera, som ett av bidragen uttrycker saken.
  65,00 kr
 37. Tack!
  Tack!
  Beskrivning
  Ett tack är alltid uppskattat och glädjande. Kanske vill du tacka för en rolig fest, en fin present eller bara för att någon finns? I den här presentboken hittar du tack-ord som passar de allra flesta tillfällen och personer. Så, glöm inte detta lilla fina ord - så enkelt för dig att säga och så oerhört glädjande att höra!
  65,00 kr
 38. TACK! (Snäckor)
  TACK! (Snäckor)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  15,00 kr
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
  • Köp 50 för 22,50 kr/st
  • Köp 100 för 21,00 kr/st
 39. Tack! för din vänskap och kärlek
  Tack! för din vänskap och kärlek
  Beskrivning
  Tack för din vänskap och kärlek! Tanken med denna lilla bok är att den ska vara en påminnelse om vår vänskap.
  • Köp 3 för 22,50 kr/st
  • Köp 10 för 21,25 kr/st
  • Köp 25 för 20,00 kr/st
 40. Tacksam för dig
  Tacksam för dig
  Beskrivning
  Ett tacksamt hjärta är bra för själen!

  Visa dina nära och kära uppskattning på ett sätt som de aldrig kommer att glömma!

  Med denna vackert illustrerade bok fylld av inspirerande bibelord och tänkvärda citat kan du på ett personligt och kärleksfullt sätt låta vänner och familjemedlemmar få veta hur mycket du uppskattar och tycker om dem!

  100,00 kr
 41. Tag en dag i taget!
  Tag en dag i taget!
  Beskrivning
  Kan du inte släppa taget om det förflutna? Ältar du tidigare händelser utan att kunna glömmadem? Förutsätter du vad som skall ske i framtiden? Eller vad som inte kommer att ske?Tag en dag i taget! hjälper dig att fokusera på den verklighet du lever i idag. Den väcker det lyckliga, älskade barnet inom dig till liv. Och hjälper dig att ta kontroll över ditt liv igen.
  45,00 kr
 42. Tänk tillbaka på året som gått
  Tänk tillbaka på året som gått
  Beskrivning
  Fyll i saker som hänt under året. A5 format, spiralrygg
  65,00 kr
 43. Tankar
  Tankar
  Beskrivning
  Fyrön Tankar drygt åtta sjömil utanför Karleby. Som hustru till en av lotsarna på Tankar tillbringar Kristina Klingenberg en stor del av sin fritid på fyrön. Vistelserna på ön, både kortare och längre, präglas av den unika naturen och närheten till havet. "Vad är det som händer när tiden stannar och man nästan glömmer att andas? Vad är det som gör ord betydelselösa? Det kan vara något mycket stort eller något oerhört litet som får en människa att stanna upp. Alla behöver inte komma hit för att uppleva det, även om jag skulle unna långt fler att göra det", skriver författaren.
  150,00 kr
 44. Tankar om barn (Silver)
  Tankar om barn (Silver)
  Beskrivning
  Länk till produkt med bild, se dokument nedan
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 45. TANKAR OM FRAMGÅNG (Juveler)
  TANKAR OM FRAMGÅNG (Juveler)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  95,00 kr
 46. Tankar om kvinnor (Silver)
  Tankar om kvinnor (Silver)
  Beskrivning
  Jag har blivit alltmer övertygad om att den ende man som kan genomskåda en kvinna är röntgenläkaren. (Sacha Guitry) Låt dig glädjas av denna tänkvärda bok Rymmer kloka citat och tankar. Hårda omslag som är överdragna av silverfolie. 64 sidor med vackra färgillustrationer av berömda konstnärer. Format 105 x 105 mm
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 47. Tankar om VÄNSKAP! (Snäckor)
  Tankar om VÄNSKAP! (Snäckor)
  Beskrivning
  Njut av denna tänkvärda bok med vackra bilder och texter om vänskap!
  24,99 kr
 48. Tänkvärt om medkänsla (Guldserien A7-format)
  Tänkvärt om medkänsla (Guldserien A7-format)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  50,00 kr
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 49. Tänkvärt om vänlighet (Guldserien A7-format)
  Tänkvärt om vänlighet (Guldserien A7-format)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  50,00 kr
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 50. Tapetglädje : på väggarna förr och nu
  Tapetglädje : på väggarna förr och nu
  Beskrivning
  Tänk på väggarna först, för det är de som förvandlar ett hus till ett hem , sa den store William Morris. Ja, det sitter i väggarna, men också på väggarna och det är dags för dessa att få spela huvudrollen. Vad har de varit med om under sin livstid? Hur ofta har de fått nya tapeter? Varför fick matsalen randiga tapeter och sovrummet blommiga? Och hur många tapetlager kan torpväg­gen skryta med? Vilka mönster har fått komma in från kylan efter den långa ljust-och-fräscht-perioden, och hur ser nykomlingarna ut?

  Det svensk-engelska reportageteamet Catharina & David Miller bjuder än en gång in till en guidad tur i sina bådahemländer där vi bland annat får komma hem till William Morris, se Nordensäldsta pap­perstapet i Skåne och höra väggarna tala i torp och gårdar.

  • Köp 3 för 270,00 kr/st
  • Köp 10 för 255,00 kr/st
 51. The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
  The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
  Beskrivning
  I snart 25 år har The Tivoli i Helsingborg varit ett nöjescenter för konserter och stand-up och en samlingsplats för en yngre publik. Verksamheten har varit utsatt för MC-krig, hotats av nedläggning, varit med om en flytt och en konkurs, men ändå rest sig igen. En av förklaringarna är passion. En hängivenhet för verksamheten och en villkorslös, närmast besatt kärlek till musiken och de sammanhang och möten som den skapar.

  25-årsjubileet firas med en omfångsrik, snygg och inspirerande bok om ett rockhak som varit mer än en plats för konserter, bland annat plantskola för artister. Boken innehåller unika fotografier och intervjuer av och med artister som The Sounds, Bryan Adams, Smith&Tell, Bob Hund, Staffan Hellstrand, Jill Johnson och Tomas Andersson Wij, och ståuppare som Henrik Schyffert, Thomas Pettersson och Carl Stanley. Boken rymmer affischerna och tidningsurklippen, de dimmiga och stimmiga minnen och givetvis foton av Sofieros internationella stjärnor som Leonard Cohen, Bob Dylan och Tom Jones.

  Boken ger historien om The Tivoli, berättad framförallt av Hasse Hans Gösta Jönsson och är en angelägenhet inte bara för musikälskaren utan för alla som har ett intresse av populärkulturens roll i ett vidare samhällsbygge.

  Åke Högman, skribent som skrivit för tidningar som Café, MJ, Intrig, Sydsvenskan, Journalisten, Gourmet och Magasinet Skåne, har tidigare gett ut fyra romaner och är även musiker.

  • Köp 3 för 355,50 kr/st
  • Köp 10 för 335,76 kr/st
 52. The Passion
  The Passion
  100,00 kr
 53. Tid för Gud : judiska och kristna perspektiv på de judiska högtiderna
  Tid för Gud : judiska och kristna perspektiv på de judiska högtiderna
  Beskrivning
  Tid för Gud vill visa att vi genom att studera firandet av de judiska högtiderna kan lära oss mer om både judendom och kristendom. Boken beskriver de judiska högtidernas historiska bakgrund och praktiska utformning idag. Hur firas högtiderna? Varför firas de på detta sätt? Boken kastar på samma gång nytt ljus över kristendomen. Vad skiljer och vad förenar? Varför har den kristna traditionen behållit vissa högtider och förbigått andra?
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 54. Tid för kärlek (Guldtackor)
  Tid för kärlek (Guldtackor)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  150,00 kr
 55. Tid för motivation
  Tid för motivation
  Beskrivning
  Se framåt - där finns framtiden!
  Ta del av tänkvärda texter och citat om motivation
  . • Format A6 (105x152mm) på 32 sidor
  • Perfekt present till medarbetare och kollegor
  • Hårda omslag överdragna av guldfolie
  • Innehåller vackra färgfoton och texter och citat om motivation
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 56. Tidlöst (Stora Guldböcker)
  Tidlöst (Stora Guldböcker)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  125,00 kr
 57. Till 60 åringen
  Till 60 åringen
  Beskrivning
  Till 60-åringen Den här boken är en rolig och mycket personlig present till en vän inför den stora 60-årsdagen. Den är fylld av både humor och seriösa sidor. Fyll i den själv eller tillsammans med ett kompisgäng och ge bort jubilaren.
  65,00 kr
 58. Till brudparet
  Till brudparet
  Beskrivning
  Litet häfte där brudparet kan fylla i olika saker om sig själva. A5, spiralrygg
  150,00 kr
 59. Till en Mamma - Nallar
  Till en Mamma - Nallar
  Beskrivning
  Det betyder mycket att ha en mamma som du. Du är mycket speciell. Tack för att du finns!
  50,00 kr
 60. Till en underbar mamma (Diamanter)
  Till en underbar mamma (Diamanter)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!
  40,00 kr
 61. Till farfar
  Till farfar
  Beskrivning
  Till farfarTänk att få göra farfar riktigt glad med en bok fylld med minnen, skratt och söta ord. Fyll i den själv eller tillsammans med ett syskon. Du berättar för farfar varför du tycker om honom så mycket och varför han är så gullig. Släktdrag kommer och går, finns det några likheter mellan er?
  65,00 kr
 62. Till fjällens ände : med slädhundar från Åre till Treriksröset
  Till fjällens ände : med slädhundar från Åre till Treriksröset
  Beskrivning
  1 300 km vildmark, 39 dagar, 8 draghundar, 1 fotograf. Nicklas Blom hade en storslagen vision: att med hundspann ta sig från Åre norrut hela vägen till Treriksröset, nästan 1 300 kilometer genom väglösa fjällområden, storskogar, naturreservat och nationalparker.

  Inte många kände till hans planer, han ville inte berätta om dem eftersom sannolikheten att han skulle misslyckas var ganska stor. Och han var trött på alla äventyrare som skickar pressmeddelanden innan de ens har lämnat hemmet. Sedan följde 39 dagar som blev en spännande följetång, med små färdrapporter och bilder skickade via mobil och e-mail där batterierna gick att ladda och täckningen var bra. Med andra ord ganska sällan. På dagarna fotade och filmade han snöstormar, gnistrande glaciärer, kämpande hundar. Under kvällarna i tältet skrev han dagbok om det han upplevt och den tillvaro som han hade lämnat bakom sig. Till sist nådde han målet, Treriksröset och sedan den norska Atlantkusten.
  Nicklas berättelse är en klassisk äventyrsberättelse och samtidigt en historia fylld av filosoferande kring den tillvaro som han lämnade bakom sig, och vildmarken han ser omkring sig dag efter dag. Men framför allt är detta en inspirerande historia om hur kort steget kan vara från dröm till verklighet.

  I början av 2015 sändes också hans dokumentär på SVT: Heading north en enkel resa

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 63. Till min älskade farfar
  Till min älskade farfar
  Beskrivning
  Ingen kan ersätta farfar när det gäller att upptäcka det roliga och spännande i livet. Ingen är så lojal som en farfar och ingen är så trygg att hålla i handen. Den här boken är ett tack för fina stunder tillsammans, och uttrycker allt det man vill säga men inte hittar ord för.
  40,00 kr
 64. Till min älskade man
  Till min älskade man
  Beskrivning
  Alla män behöver uppmuntran då och då för allt de uträttar i stort och smått. I denna lilla bok har varma tankar och känslor satts på pränt, en gåva som säger allt (och som är roligare än en slips), när man verkligen vill visa sin uppskattning.
  50,00 kr
 65. Till min älskade mormor
  Till min älskade mormor
  Beskrivning
  Till min älskade mormor är en hyllning till en mycket speciell person i ett barns liv. Här finns många humoristiska och träffande tankar som går rakt in i hjärtat hos såväl en nybliven mormor som en med lång erfarenhet av kladdiga pussar och kramar.
  50,00 kr
 66. Till min älskling
  Till min älskling
  Beskrivning
  Den här boken är till dig, min älskling, som ett tack för att du finns där.Vackra diker och citat förmedlar tankar om närhet och kärlek.
  40,00 kr
 67. Till min ÄLSKLING (Diamanter)
  Till min ÄLSKLING (Diamanter)
  Beskrivning
  En present som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  40,00 kr
 68. Till min fantastiska son
  Till min fantastiska son
  Beskrivning
  Till min sonI den här boken berättar man verkligen om vilken lycka det är att var förälder . Vilken underbar present att få ge till sin son! På ett enkelt sätt fyller du i, ringar in eller stryker under det som passar bäst.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
  • Köp 25 för 120,00 kr/st
 69. Till min härliga dotter
  Till min härliga dotter
  Beskrivning
  Till min dotter. I den här boken berättar man verkligen om vilken lycka det är att var förälder . Vilken underbar present att få ge till sin dotter! På ett enkelt sätt fyller du i, ringar in eller stryker under det som passar bäst.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
  • Köp 25 för 120,00 kr/st
 70. Till min mamma
  Till min mamma
  Beskrivning
  Mammor tröstar, stöttar och uppmuntrar de ger kärlek, ömhet och trygghet. Detta är presentboken med kärleksfulla ord till mamma som tack för alla gånger hon tagit sig tid att lyssna och kommit med goda råd.
  40,00 kr
 71. Till mitt älskade barn : från din mamma
  Till mitt älskade barn : från din mamma
  Beskrivning

  En underbar, påkostad presentbok för alla mammor som vill ge sina barn fina minnen att spara i generationer. Otroligt vacker och inspirerande, med plats för att dela med sig av alla viktiga tankar, minnen, känslor och goda råd.
  Fyll i och berätta om ditt eget liv, hur du har upplevt livet som mamma och alla de omvälvande händelser som familjelivet har medfört genom åren. Dessutom medverkar kända svenska mammor och berättar om sig själva. Boken är sammanställd av författaren och journalisten Katerina Janouch, som även har skrivit bokens tankeväckande förord.

  115,00 kr
 72. Till morfar
  Till morfar
  Beskrivning
  Till morfarTänk att få göra morfar riktigt glad med en bok fylld med minnen, skratt och söta ord. Fyll i den själv eller tillsammans med ett syskon.
  65,00 kr
 73. TILL SÄNGS (Solstrålar)
  TILL SÄNGS (Solstrålar)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  15,00 kr
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
 74. Till studenten
  Till studenten
  Beskrivning
  Till studentenDet här är en perfekt present för studenten! Häng den i ett blågult band runt halsen. Studentboken kommer att bli fylld med visdomsord, goda råd och roliga minnen.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 75. Tjejboken (Fnitter)
  Tjejboken (Fnitter)
  Beskrivning
  FNITTER Du är värd att få fånga dagen och leva i lycka - och så klart att få fnittra lite
  75,00 kr
 76. Träd kan rädda världen
  Träd kan rädda världen
  Beskrivning

  »Det [finns] en hoppfull ton i boken, som pekar på många goda exempel av vad regeringar, miljöorganisationer och privatpersoner kan göra för att ta träden till hjälp för att rädda världen.«
  Dagens Nyheter

  Det senaste århundradet har varit ett slösande sekel. Om denna trend ska brytas måste vi återupprätta trädet. Att säga att det finns för lite träd är ett annat sätt att säga det finns för mycket växthusgaser. Jordens ökande temperatur är ett tecken på denna obalans: för mycket utsläpp av koldioxid, för få träd som kan absorbera detta. Kretsloppet lider av bristande jämvikt. Författaren Johan Tell hävdar att vi måste börja inse trädens betydelse för jordklotets välbefinnande. Träd kan inte bara balansera växthuseffekten utan även förhindra ökenspridning och eroderande jordar. Träd kan också värma våra hus, driva våra bilar, ge oss föda liksom kläder. Trä är inte bara ett byggmaterial utan kan lika gärna användas i high tech-sammanhang som till exempel värmeskyddande material på rymdfärjor. Faktum är att allt som går att göra av olja också går att producera av trä det är ju i grunden samma sak och jodå, plast också.

  100 sätt att rädda världen, Johan Tells senaste bok, har blivit Sveriges kanske mest uppskattade miljöbok. Den har sålt i över 100 000 exemplar och blivit flerfaldigt prisbelönad.


  Sagt om Träd kan rädda världen


  »Träd är trolleri, menar författaren till denna inspirerande presentbok, som övertygande visar på skogens betydelse för en mer hållbar framtid.«
  Aftonbladet

  »[Johan Tell] tar oss med på en fantastisk resa i trädens värld och berättar om skogens betydelse för en mer hållbar framtid.«
  Byggindustrin

  »Boken var jättebra, man lär sig mycket av den, en bok som vi tipsar om!«
  Lysekilsposten

  »Vi vill gärna rekommendera boken.«
  Vi i Vasastan

  »Johan Tell vet hur man berättar en underhållande historia - utan att pruta på fakta.«
  NTT såg & trä

  »en kärleksförklaring till träd och skogar, med massor av kunskap utströdd i olika berättelser. Allt serverat med förunderligt vackra bilder.«
  Kommunalarbetaren

  100,00 kr
 77. Trädgårdsboken (JUVELER)
  Trädgårdsboken (JUVELER)
  Beskrivning
  En present som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  95,00 kr
 78. Tradition och liv
  Tradition och liv
  Beskrivning
  Tradition och liv är boken som, med utgångpunkt i det svenska samhället och med tacksamhet för mångkulturalismen i dagens samhälle, berättar om traditioner som används i Sverige och om de budskap och dolda rikedomar som är djupt rotade i dem. I alla tider har traditioner och seder vandrat över gränser och i dag sprids de tack vare mångkulturella samhällen i en allt mer globaliserad värld.

  ”Genom våra liv och våra samhällen går stråk av traditioner som håller samman tid och liv. Kanske tänker vi inte så mycket på dem – vi är ju så vana att de finns där. […] Men visst skulle vi sakna dem om de försvann.”

  Med de orden kring traditionerna och deras betydelse i våra liv inleder Martin Modéus. Boken är fylld av texter och bilder som berättar om traditioner som firas i Sverige i dag, inte bara de som ofta åtföljs av firanden utan också de som hör till vardagen och till livet i största allmänhet.

  Tradition och liv förklarar hur traditioner slagit rot och vuxit fram, och den är en källa till inspiration för hur vi kan tolka och uppmärksamma dem.

  • Köp 3 för 391,50 kr/st
  • Köp 10 för 369,75 kr/st
  • Köp 25 för 348,00 kr/st
 79. Tro på din tonåring!
  Tro på din tonåring!
  Beskrivning
  En vacker dag strax innan ditt barn fyller tretton år, kommer du att upptäcka att den person du uppfostrat plötsligt har blivit en främling - en TONÅRING.Det här är en minimanual som kan ge dig den kunskap och de strategier du behöver för att berika och vårda din relation till din tonåring.Du kan överleva och till och med njuta av din tonårings tonårstid. Låt den här lilla gnistan lysa upp vägen för dig.
  • Köp 3 för 40,50 kr/st
  • Köp 10 för 38,24 kr/st
  • Köp 25 för 36,00 kr/st
 80. Tusen skäl att leva
  Tusen skäl att leva
  Beskrivning
  Meditationer av den brasilianske biskopen - en radikal, förargelseväckande och djupt from människa, en fredens man. Han ger oss sina skäl att leva trots livets hos och hårdhet. "Jag bläddrar i en liten vacker bok av Dom Helder Camara, freds- och fattig-biskopen i Brasilien. Den heter 'Tusen skäl att leva' och är små lyriska meditationer på några rader, skimrande som pärlor. Camara har verkligen levat med människors sorg, svält, tortyr, död, gjort det allt till sitt eget. Hans meditationer lyser av tacksamhet och glädje. 'Ofattbara mysterium: livet får näring av döden' säger han och det är inte en fras, han om någon vet vad han talar om." Ingmar Ström i Tidningen Vi
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 81. Tycka om
  Tycka om
  Beskrivning
  Fyrkantig presentbok med bilder och inte så mycket text. Allåldersbok
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
  • Köp 50 för 30,00 kr/st
  • Köp 100 för 28,01 kr/st
 82. tycker om dig (platina)
  tycker om dig (platina)
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 83. Underbara hundar (Platina)
  Underbara hundar (Platina)
  Beskrivning
  Hundar är inte hela vårt liv, men de gör vårt liv helt. •Format A6 105x152mm
  •32 sidor
  •Hårdinbunden vadderad pärm med glitter
  •Innehåller vackra akvarellbilder med texter och citat

  75,00 kr
 84. Underbara katter (Platina)
  Underbara katter (Platina)
  Beskrivning
  De forna egyptierna dyrkade katterna som gudar. Det har katterna aldrig glömt.
  •Format A6 105x152mm
  •32 sidor
  •Hårdinbunden vadderad pärm med glitter
  •Innehåller vackra akvarellbilder med texter och citat

  75,00 kr
 85. Uppsala domkyrka : den bedjande kyrkan
  Uppsala domkyrka : den bedjande kyrkan
  Beskrivning
  Det här är en vacker foto- och meditationsbok med bilder från Uppsala domkyrka. Biskop Martin Lönnebo står för orden och biskop Tord Harlin för bilderna.
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 86. Ur finska hjärtans djup : samlingsbox
  Ur finska hjärtans djup : samlingsbox
  Beskrivning
  Marks samlade Tre böcker i en box Sucka mitt hjärta men brist dock ej, Hjärtat får inga rynkor och Och jag lästeatt det var omöjligt att leva lycklig förutan dig. Mark insveper läsaren i ett universum där det mjuka blandas med detvassa, det rubbade med det kloka och det vardagliga med det extraordinära. Hans böcker, som bygger på personligabetraktelser, situationer och händelser, har gått rakt in i hjärtat på sina läsare och gjort Mark Levengood till enav våra mest populära författare.
  200,00 kr
 87. Utanför insidan
  Utanför insidan
  Beskrivning
  En mycket fin presentbok med vackra naturbilder av fotografen Simon Johansson. Dessutom innehåller boken ett mindre antal dikter och texter.
  75,00 kr
 88. UTBLICKAR (Blickar)
  UTBLICKAR (Blickar)
  Beskrivning
  En presentbok som glädjer, motiverar & engagerar! Lika omtyckt att få som att ge bort!Välkommen in på www.pedagogforlaget.se
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 89. Våga stå upp! : Bli en roligare talare
  Våga stå upp! : Bli en roligare talare
  Beskrivning
  Fånga publiken med hjälp av humor

  En talare som använder humor har betydligt större chans att bli lyssnad på och ihågkommen. Ståupp-komiker odlar förmågan att snabbt läsa av och få med sig sin publik. För detta finns välbeprövade tekniker som alla kan ta till. Här avslöjar Karin Adelsköld ståupp-hemligheterna som alla kan lära sig.

  Det handlar inte om att alla ska bli komiker utan om att skapa engagemang och väcka känslor, hur man kan göra sin framställning mer underhållande men också om att öka sitt självförtroende och våga ta plats.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
  • Köp 25 för 172,00 kr/st
 90. Välkommen till fjällvär(l)den
  Välkommen till fjällvär(l)den
  Beskrivning
  Är du en av dem som drömmer om att upptäcka våra svenska fjäll, men ännu inte tagit steget att prova? Eller kanske du redan är bergtagen, liksom jag. Att vi har något alldeles unikt i våra svenska fjäll är givet, och att vi som människor mår bra av att ibland få släppa taget om vardagen och betrakta livet utifrån dess sanna natur likaså.

  Oavsett vem du är, så välkomnar jag dig att följa med ut till de vita oändliga vidderna, storslagenheten, tystnaden, stormen, ensamheten, närheten samt de knotiga fjällbjörkarna.

  330,00 kr
 91. Välkommen till världen!
  Välkommen till världen!
  Beskrivning
  Grattis till er nya lilla välsignelse. Det är naturligt att glädjen flödar över - men kanske ni känner en viss utmattning också. Denna lilla charmerande skrift vill hjälpa er i den glädje och vånda som ni känner vid just detta speciella tillfälle. Skriven av en trebarnsmor erbjuder den sunda råd om hur ni kan handla i de olika situationer som nu möter er (inklusive blöjbyte). Den ger också idéer om hur ni fostrar såväl ert barn som er själva. Njut och var glad.
  30,00 kr
 92. Vängåvan, Födelsedags- och namnsdagsbok
  Vängåvan, Födelsedags- och namnsdagsbok
  Beskrivning
  Vängåvan berättar om våra namn och deras historia och hjälper dig att komma ihåg dina vänners bemärkelsedagar
  250,00 kr
 93. Vänner för livet : om vikten av vänskap
  Vänner för livet : om vikten av vänskap
  Beskrivning

  Vad är det som gör vänner så speciella? Vad säger egentligen vårt val av vänner om oss själva? Vad är det som får vänskap att hålla?
  I Vänner för livet utforskar Bradley Trevor Greive vänskapens natur och med oemotståndliga bilder av djur och humoristiska texter försöker han förstå varför vi inte kan leva utan vänner, hur det kommer sig att vänskap sakta växer fram, vad man gör när vänner sviker, och han påminner oss om hur sällan vi tackar våra vänner för att de alltid finns där för oss.


  Vänner för livet är ett måste för alla som älskade En deppig dag, Kära mamma, Meningen med livet och En stressig dag!

  75,00 kr
 94. Vänner Vänner (Pingviner)
  Vänner Vänner (Pingviner)
  Beskrivning
  Du känner när du har en verklig vän. Någon att ha roligt tillsammans med. Någon att skratta och gråta med. Denna bok tillägnas någon som är mycket speciell
  75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 416

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå