View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 42

per sida
Fallande ordning
 1. Må detta nå Monsieur Stjärne : krigstidskorrespondens mellan etiopiens kejsare Haile Sellassie I och
  Må detta nå Monsieur Stjärne : krigstidskorrespondens mellan etiopiens kejsare Haile Sellassie I och
  Beskrivning
  "Lejonet av Juda stam har segrat Kejsare Haile Sellassie I Av Gud utvald, konungarnas konung av Etiopien Må detta nå Monsieur Stjärne!" - Utdrag ur brev från kejsare Haile Sellassie till Per Stjärne Efter andra världskriget kon relationen mellan kejsare Haile Sellassie (1892-1975) och den svenske missionären Per Stjärne (1895-1984) att spela en central roll i utvecklingen av ett nära samarbete mellan Etiopien och Sverige. Detta är en skildring av den förtroendefulla vänskapen mellan kejsaren och den svenske missionären. Boken är ett värdefullt bidrag till vår kunskap om hur viktiga historiska skeenden bygger på ömsesidigt förtroende mellan nyckelpersoner. I brevväxlingen mellan kejsaren och Stjärne kastas nytt ljus över situationen för etiopiska flyktingar som befann sig bland annat i Jerusalem och Kenya under krigsåren. Kejsare Haile Sellassie var angelägen om att samarbeta med Sverige - ett litet, neutralt land utan kolonier. Hans erfarenheter av den svenska missionens insatser inom skolväsendet och sjukvården var positiva. När kejsaren, med brittisk hjälp, kunde återvända till Etiopien 1941 fick Per Stjärne en nyckelroll som kejsarens speciella sändebud.

  Boken bygger delvis på tidigare okända brev. - Viveca Halldin Norberg, fil. dr. Brevväxlingen mellan kejsaren och Stjärne har ställts till författarens förfogande av sönerna Torsten och Lennart Stjärne. Därtill kommer en inte tidigare uppmärksammad korrespondens mellan kejsarens sändebud Abbebe Retta och Nils Dahlberg, dåvarande missionsföreståndare inom EFS.

  265,00 kr
 2. Min mor var missionär
  Min mor var missionär
  Beskrivning
  Min mor var missionär - Elva missionärsbarn berättar om sin mor: Elsa Bengtsson / Ida Berglund / Elisabeth Bernander / Jenny Haglund / May Hannevik / Adina Nelson / Ingeborg Nordfeldt / Anna Ruthquist / Elsa Skallsjö och Ester Wikström Hofgren, Allan (Redigerad av)
  35,00 kr
 3. Mission i omvandling : EFS arbete i Tanzania 1938-2015
  Mission i omvandling : EFS arbete i Tanzania 1938-2015
  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 4. Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
  Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
  Beskrivning
  Mission i vår tid handlar om Svenska kyrkans identitet och självbild som ständigt utmanas av förändringar i omvärlden. Kyrkan måste våga släppa taget och ersätta kontroll med tillit. I boken ger Ann Aldén en bakgrund till begreppet mission och tankar om vad mission kan vara i dag
  250,00 kr
  • Köp 3 för 263,49 kr/st
 5. Missionens historia genom 2000 år
  Missionens historia genom 2000 år
  Beskrivning
  En studiebok för alla som är intresserade av missionens historia och som vill ta lärdom av kristendomens väg fram till idag.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 6. Missionsskolan Lidingö
  Missionsskolan Lidingö
  Beskrivning
  I boken om Missionsskolan på Lidingö berättas historien om skolan från byggåret 1908 till sista psalmen sjöngs sommaren 2014 och flyttlasset gick till Bromma. Utvecklingen från missionsskola till teologisk högskola speglas, liksom framväxten av en folkhögskola med utbildning av fritidsledare och diakoner. Här fanns kunskapstörst högt över vad man kunde förvänta sig under tidigt 1900-tal.
  285,00 kr
 7. Några till evangelister : om lidelse och längtan
  Några till evangelister : om lidelse och längtan
  Beskrivning
  Några till evangelister. Är inte alla kristnas uppdrag att berätta om tron? Jo, men evangelisterna är nog de som är särskilt kallade att aldrig ge sig själva eller någon annan ro, oavsett om vi tycker oss leva i väckelsetider eller inte. Det finns alltid en till som behöver höra att det inte är kört för den här gamla världen eller för en enda liten människa. I boken som Equmeniakyrkans evangelister och andra med insikt i evangelistarbetet skrivit riktas blicken både bakåt och framåt. I år är det 100 år sedan den förste evangelisten anställdes i Svenska Missionsförbundet. Det är svårt att inte beröras av lidelsen när man läser om dem som banade väg i början av förra seklet. Man kan känna stolthet över att det är fråga om ett så helt evangelium, där också sociala insatser är mycket väsentliga. Det handlar om upprättelse för hela människan, då som nu. Vi möter i boken krogevangelister, gatuevangelister och evangelister som arbetar i församlingar, i företagsvärlden och i den kriminella världen. Vår bön är att det vi tänkt, bett och skrivit i vår bok skall vara en tändande gnista. Uttrycket Några till evangelister betyder inte att kvoten är fylld. Långt där ifrån! Redaktionsgrupp: Liselotte J Andersson, Britta Hermansson, Carl-Olov Hultby och Torsten Åhman. Förutom redaktionsgruppen är boken skriven av bl a: Rune W Dahlén, Niclas Piensoho, Marcus Olson och Runar Eldebo.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
  • Köp 25 för 160,00 kr/st
 8. När det regnar i bergen : ett liv i fullständigt beroende av Gud - biografin om James O. Fraser.
  När det regnar i bergen : ett liv i fullständigt beroende av Gud - biografin om James O. Fraser.
  Beskrivning
  Vad har en missionär som verkade i sydvästra Kina i början av 1900-talet att säga oss idag?
  Mycket.
  Dottern till James O. Fraser berättar om sin fars mödor och misslyckanden, ångest och drömmar, förhoppningar och visioner.
  Det är en bok om en levande människa, som trots stora svårigheter, genom uthållighet, bön och konkret tro fick uppleva hur Gud vände mörker till ljus såväl för sig själv som för dem han vistades ibland.
  Just genom dess realism och uppriktighet talar berättelsen till oss och kan uppmuntra och inspirera.
  Boken är samtidigt ett stycke viktig missionshistoria.
  James Fraser (1886-1938) arbetade bland Lisu-folket i provinsen Yunnan, där även många svenska Kinamissionärer verkade. Från en ringa begynnelse, men tack vare engagerade förebedjare i bönegrupperna hemma i England, började det "regna i bergen." Floder av andlig väckelse sköljde fram.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 9. När Sovjets murar plötsligt föll : personliga berättelser från Livets Ords missionärer
  När Sovjets murar plötsligt föll : personliga berättelser från Livets Ords missionärer
  Beskrivning
  När Sovjets murar plötsligt föll öppnades en historisk väg för evangeliet!

  Sovjetunionens öppnande på slutet på 1980-talet och dess upplösning 1991 var en av den moderna historiens verkligt stora händelser. Också i missionshistoriskt hänseende var detta något oerhört betydelsefullt.

  När Sovjets murar plötligt föll låter oss färdas tillbaka till det tidiga nittiotalet och slå följe med några av de skandinaviska män och kvinnor som var villiga att gå in i den unika dörr som öppnades. Deras beslut kom att definiera dem som människor och fick betyda oerhört mycket för de människor de nådde med evangelium.
  • Köp 3 för 252,00 kr/st
  • Köp 10 för 238,00 kr/st
  • Köp 25 för 224,00 kr/st
 10. Också mitt Afrika
  Också mitt Afrika
  Beskrivning
  Följ med på resan och upplev hur det kunde vara att vara en missionärsfamilj i Afrika på 1940-60 talet eller lär känna Mendi och hur ett missionsarbete börjar där.Lär känna etiopier som kommit att betyda mycket för sitt land och för oss.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 11. Ryssland stal våra hjärtan
  Ryssland stal våra hjärtan
  Beskrivning
  1989 sade Gud "Så in 40 miljoner för evangeliet i Ryssland på 4 år". Gud öppnade en dörr för ett stort och fruktbärande arbete. Carl-Gustaf Severin berättar om frälsningsunder och mirakler som vi fått se genom Ryska Inlandsmissionen.

  • Köp 3 för 63,00 kr/st
  • Köp 10 för 59,50 kr/st
  • Köp 25 för 56,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 42

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå