View as Tabell Lista

Artiklar 13-24 av 139

per sida
Fallande ordning
 1. Bo Giertz om prästämbetet : uppdragets teologi
  Bo Giertz om prästämbetet : uppdragets teologi
  Beskrivning
  Bo Giertz (1905–1998) var ateisten som började studera medicin i Uppsala, men blev omvänd till kristen tro under studieåren. Efter en energisk period som författare och välkänd präst i Torpa i Linköpings stift utnämndes Giertz till biskop i Göteborgs stift år 1949. Han betraktas som en av 1900-talets viktigaste teologer och kyrkoledare i Svenska kyrkan.

  Giertz författarskap har inte helt förbisetts i akademisk forskning. Den här avhandlingen är dock den första samlade undersökningen om Giertz. Här granskas hans teologi om prästämbetet, men även hans antropologi, bibelsyn och kyrkosyn. Existerande forskning om Giertz kompletteras och samtidigt granskas befintlig forskning på ett kritiskt sätt.

  Anssi Ollilainen är teologie doktor i dogmatik. För nuvarande är han universitetslärare i dogmatik vid Åbo Akademi. Doktorsavhandlingen har utarbetats vid Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi vid Åbo Akademi.

  270,00 kr
 2. Brev till unga präster och pastorer i Kristi kyrka : lödig gudstjänst, karismatisk teologi, förnyad
  Brev till unga präster och pastorer i Kristi kyrka : lödig gudstjänst, karismatisk teologi, förnyad
  Beskrivning
  Var finner en ny generation präster och pastorer vägledning för uppdraget som kyrkans herdar i en tid när gudstjänstlivet förflackas och teologin utarmas av rationalism och individualism?
  I ett nutida apostoliskt herdabrev, riktat framför allt till unga kyrkotjänare, visar biskop Biörn Fjärstedt på vägar mot en fördjupad spiritualitet och förnyad kyrkovision. Utgångspunkten är, nu som när allt tog sin början i den övre salen, evkaristin, samlingen i brödets och vinets måltid. När allt fler lämnar kyrkogemenskapen och församlingarnas kraft går åt till administration och sammanträden, vill biskopen ingjuta mod i de unga präster och pastorer som skall ta vid inför framtiden. Han förespråkar ett lödigt gudstjänstfirande och en karismatisk teologi grundad på evangelierna. Genom församlingarnas inre förnyelse kan evangeliet återfå sin vitalitet i vår kultur.

  Biörn Fjärstedt är biskop emeritus i Visby stift.

  70,00 kr
 3. Budbäraren
  Budbäraren
  Beskrivning
  Det uråldriga mysteriet som bär på hemligheten till världens framtid Är det möjligt. Att det finns ett uråldrigt mysterium som bär på hemligheten till världens framtid? Att detta mysterium ligger bakom allting från 11 september-händelserna till världsekonomins kollaps? Att Gud sänder världen ett profetiskt budskap om vad som ska komma?

  Innan det tidiga Israel upphörde som nation, fick man en rad specifika tecken och varningar om den kommande nationella förstörelsen. Samma nio profetiska förebud har manifesterats i USA med djupgående konsekvenser för framtiden, för hela världen och inte minst för den globala ekonomin. Dolda i en biblisk profetia från Jesaja, är mysterierna som avslöjas i Budbäraren så precisa att de förutsäger den senaste tidens världshändelser i detalj till de exakta dagarna.
  Bland annat datumet för aktiemarknadens kollaps 2008. Avslöjandena och sambanden är så tydliga att det kan låta som handlingen i en Hollywoodfilm, men det är verkligt och på riktigt! Boken är skriven som en fängslande berättelse, omöjlig att lägga ifrån sig, men de profetiska förutsägelserna är specifika och belagda.
  Budbäraren inleds med att en man får ett meddelande från en gåtfull person som han kallar Profeten. Profeten ger honom nio sigill, vart och ett avslöjar de ett profetiskt budskap om framtiden som kommer att ta dig med på en resa som för alltid kommer att förändra ditt sätt att se på världen.

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 4. Dags att vakna upp
  Dags att vakna upp
  Beskrivning
  Produktbeskrivning:

  Detta är Holger Nilssons elfte bok. I den vill han väcka oss inför den tid vi lever i.

  Det är många händelser och nya skeenden som nu utspelas och många har frågor inför dem.

  I denna tid av snabba förändringar gäller det att vi finner trygghet och insikt i det som sker. Det går också att få det – Bibelns profetiska ord kan ge ljus och vägledning.

  Därför är det viktigt att belysa nutiden och rikta det profetiska ljuset mot den. På det sättet lär vi känna vår tid och får förståelse för den.

  Holger Nilsson reser som förkunnare och är redaktör för Flammor - profetisk tidskrift

  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
  • Köp 25 för 28,01 kr/st
 5. Den apostoliska tron 1-2
  Den apostoliska tron 1-2
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 6. Den eviga matchen om lyckan : ett idéhistoriskt referat
  Den eviga matchen om lyckan : ett idéhistoriskt referat
  Beskrivning

  Den eviga matchen om lyckan är inte en självhjälpsbok. Här finns inga tips om hur vi bör gå tillväga för att bli lyckligare. I stället får vi veta hur människor i olika tider har uppfattat lyckan, var den kommer ifrån och varför den har betydelse för civilisationens utveckling.

  Lyckans idéhistoria skildras från de antika filosoferna fram till de moderna psykologerna parallellt med nedslag i dagens forskning om lycka som bekräftar eller bemöter klassisk visdom. Vi möter de tänkare som tror på lyckan i världen och de som inte gör det. Som i en fotbollsmatch mellan de båda lägren får vi se hur matchresultatet mellan dem har ändrats under seklens gång.

  I Den eviga matchen om lyckan ställs också frågan varför vi svenskar ofta har så förtvivlat svårt för att glädja oss åt saker. På ett lättsamt, men polemiskt sätt, vill Johan Norberg väcka debatten om våra värderingsgrunder. Får man verkligen vara lycklig i Sverige om inte alla andra också är det?

  150,00 kr
 7. Den eviga vishetens ur
  Den eviga vishetens ur
  Beskrivning
  Översatt av Tryggve Lundén. Henrik Suso (ca 1300-1366) räknas jämte Mäster Eckehart och Johann Tauler till de främsta medeltida tyska mystikerna. Henrik Susos

  Den eviga vishetens ur är en passionsbetraktelse och en skola i praktisk mystik med Jesu efterföljd som ämne. Den har kallats "den tyska mystikens skönaste frukt". Susos språk utmärks av rik känsla, öppet sinne för naturen och en formskön gestaltning. Tryggve Lundén har i sin översättning låtit det poetiska och blomstrande bildspråket komma till fullt uttryck.

  175,00 kr
 8. Det profetiska ordet
  Det profetiska ordet
  Beskrivning
  Gud kan och vill tala betydligt mer än vad vi räknar med! Det profetiska Ordet hjälper dig att bli en person som läser Bibeln lyssnande och med en förväntan att höra Andens röst. Den tar dig med på en resa där döda bokstäver blir ande och liv.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 13-24 av 139

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå