Varför tigger romer?

Det tiggs som aldrig förr i Sverige. Rumänska och bulgariska romer med tiggarmuggar har på kort tid blivit en del av den svenska gatubilden. Tiggarna berör och upprör, samtidigt som det råder stor okunskap om vad tiggeriet egentligen beror på. Myter och vanföre ställningar är utbredda hos såväl journalister som politiker, något som ställer sig i vägen för konstruk tiva diskussioner och reformer.

Varför tigger romer? är en populärvetenskaplig studie i fenomenet romskt tiggeri - den första i sitt slag som utgivits på något språk.

Författaren kartlägger grundligt tiggarbran schens omfattning och dess aktörer, problem och trender i dagens Sverige. Han tränger in i tigge riets mekanik och psykologi och försöker förstå hur tiggande hänger samman med romernas historia, kultur och livsstil.

Sammantaget ger boken många överraskande insikter och lägger fram flera djärva förslag på hur de tiggerirelaterade problemen kan lösas.

OM FÖRFATTAREN
Stanislav Emirov är utbildad finans ekonom med en lång karriär som analytiker och utredare i näringslivet. I dag är han präst, arbetar med väl görenhet och har sedan 2007 varit engagerad i diverse projekt kring utländska tiggare i Sverige.

I lager
Mer information
Förlag Karneval förlag
Bredd 152
Höjd 227
Rygg 18
Omfång (sidor) 271
Mediatyp Bok
Bandtyp Danskt band
Utg.datum 20160318
Upplagenr 1
PLU 9789187207587
ISBN 87207587
Vikt (g) 404.0000
Lagerstatus Begränsat lager
175,00 kr

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå