Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Vad är sant? Vad kan jag egentligen lita på?
Denna andaktsbok med texter för årets alla dagar av Josh McDowell är sprängfylld av andliga sanningar som kommer att inspirera, utmana och ge energi från insidan och ut, dag efter dag – från första januari till sista december.
Joshs texter är praktiska och relevanta. Varje andakt består av ett bibelord, en reflektion och en kort bön.
#sanning innehåller 365 andakter som hjälper dig att koppla ihop livet med tron. Guds sanningar håller att bygga sitt liv på och när du förstår dem och börjar leva ut dem i ditt vardagsliv kommer du att märka vilken skillnad det gör.
Den här andaktsboken, som är riktad till tonåringar och också passar väldigt bra för nya i tron, är tryckt i kartonnage och håller för daglig läsning.
Om författaren
Som ung var Josh agnostiker och tyckte att kristendomen var värdelös. Men när han utmanades att intellektuellt undersöka den kristna tron, upptäckte Josh övertygande och överväldigande bevis för att den är tillförlitlig. Efter att han satte sin tro till Jesus Kristus som sin Frälsare och Herre upplevde han Guds kärleks mäktiga kraft och hans liv förändrades dramatiskt. Josh McDowell har skrivit över 150 böcker. På svenska har tidigare utkommit Mer än en snickare som spridits i över 27 miljoner exemplar världen över.
Vad sägs om att bygga ett högt duplotorn där varje duplobit är en bön till Gud eller att alla får skriva/rita sin bön till Gud på en lapp som man lägger i en burk och sen får ta upp och be som middagsbön? Kategorier som exempelvis:
- Bön för andra och varandra
- Böner kopplat till undervisning
- Förlåt-Böner m.m fyller boken på ett mycket inspirerande sätt.
Alexandra Hyllerud och Birgitta Örjestad har många års erfarenhet av att jobba med barn och bön runt om i Sverige. De har stött på många frågor om hur man gör för att lära sin barn att be och har nu därför samlat 100 kreativa böner för både församling och familj i en och samma bok. Syftet är att barnen ska tycka det är roligt att be till Jesus och även lära sig hur man kan be och tacka Jesus tillsammans i sin familj eller barngrupp! En pocketbok som är lätt att ha med sig i väskan till samlingen, ha i kyrkan eller lättillgänglig hemma.
Med kreativa bilder illustrerade av Eduardo S. Souza
I dikter, anekdoter och egna funderingar beskrivs livssituationer som vi alla kan känna igen oss i. Precis i rätt tid har dessa hjärtan dykt upp på de mest oförutsägbara ställen. Med den trygga förvissningen om att Gud ser till oss inbjuds läsaren att dela erfarenheten och kanske att bli berörd av den kärlek och omsorg som finns runt om oss utan att vi alltid märker av den.
Boken är en fin gåva till konfirmanden, en gåva som kan vara en hjälp resten av livet.
Längst bak finns bland annat ämnesregister och ordförklaringar
Det stora sker oftast i det lilla, långt från strålkastarna och där ingen ser. Mose fick sin kallelse vid en brinnande buske, Jesaja såg Guds tron, Johannes fick sin uppenbarelse på Patmos. Erfarenheten av ett växande trons liv med Gud skedde i ensamhet, men skulle påverka miljoner människor i det offentliga.
Tillsammans kommer vi ta 40 steg närmare Jesus, samtidigt som vi utforskar vad Bibeln, bön och det fördolda livet handlar om. I varje avsnitt finns det några frågor som man kan reflektera över för att växa i sin tro. Låt boken få bli ett verktyg för dig personligen, tillsammans med din familj, vänner eller din smågrupp för att utforska allt Gud har förberett.
Anders Olsson har arbetat som evangelist och pastor i mer än 30 år, och har bland annat fått leda en kyrka i Göteborg, Connect Church, till att varje helg samla närmare 1 000 människor. Han är ny pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Värnamo. Detta är hans andra bok.
Därför ger jag ut de här fyra andaktsböckerna, en för varje årstid. Jag ger ut dem som diakoniprästen Carl-Erik. Jag levde nästan ett kvartssekel bland utslagna och ”tilltufsade” människor i Stockholms city. Nu lever jag bland föräldralösa barn i Östafrika och försöker hjälpa dem till ett bättre liv och en bättre framtid.
De här fyra böckerna i pocketformat, som är tänkta att ha med sig i vardagen i innerfickan eller handväskan, vill vara diakonala – ge tro och hopp i allt det som vi går igenom. Gud är god, han har gett oss så mycket gott i Kristus och vill inget hellre än att göra det också i framtiden!
Carl-Erik Sahlberg
Denna samling av Marie Arnfjells krönikor från tidningen Junia fångar upp både en obändig tro på Gud och den villkorslösa kärlek Han gång på gång visar.
Vad händer när jag möter prövningar? Hur handskas jag med min rädsla? Hur ska jag våga börja om? Vad gör jag med det som jag längtar efter att fullfölja i mitt liv? Hur handskas jag bäst med tiden?
Dessa och många fler frågor lyfts i de här texterna. Mitt i funderingar och svårigheter lyser bokens titel igenom: Du är alltid älskad och aldrig bortglömd!
Varje vecka har en känsla som tema och utgår från en bibelvers. Här finns huvudrätten. Den innehåller ett bibelord, en text och "bubbla vid bordet-frågor" som hjälper familjen att samtala kring innehållet i texten. Efter samtalet är det dags att be och då finns en nedskriven, kreativ bön.
Några dagar senare är det dags för mellanmålet. Här återkommer man till innehållet från "huvudrätten", men nu dukar det även upp en spännande utmaning.
Efter utmaningen kan familjen återigen samlas, denna gång till dessert. Då berättar man hur utmaningen gick och väljer en emoji som beskriver hur utmaningen kändes.
"Vår förhoppning och bön är[. .. } att tron får bli en erfarenhet som landar konkret och äkta mitt i livet. Vi längtar dit. Häng med på den spännande resan!" - Emma och Nette, författarna
"Boken [kan} också minska risken att vi och våra barn drabbas av psykisk ohälsa." - Alf B Svensson, psykolog, författare och föreläsare
Boken kan användas enskilt, men också i grupp.
Boken är en händelse i sitt slag. I vårt hem har den varit i dagligt bruk sen första advent och ren hunnit ge oss mycket. För oss har den faktiskt blivit bara bättre och bättre hittills. ..Tankarna som framförs är oerhört varierande och rika på uppslag för begrundan... Genomgående undviker författaren slentrianmässiga utryck. Han kommer med otroligt många nya vändningar och små ordlekar som ofta får en att stanna upp. - Ja, så är det ju - Att jag inte kommit att tänka på det förut. Andaktsbok till formen är synnerligen modern, men samtidigt anknyter den till den gamla kristna traditionen. .. Mycket av Kristi kyrka och församling finns samlat i Boris Salos Andaktsbok.” Teol doktorerna Allan och Ruth Franzen
Bo Wetteus i Hemmets Vän: "Här det det kort och kärnfullt och djupt bibelförankrat. Bra."
Andakterna, som är skrivna av 25 kvinnor i åldrarna 32–68 år, tar oss rakt in i mammors vardag, där utmaningarna ibland kan kännas övermäktiga, men där Gud alltid finns med för att hjälpa.
Den här andaktsboken erbjuder djupt personliga betraktelser av livet, i alla dess toppar och dalar, och den är också hoppfull, eftersom författarna starkt förmedlar Guds omsorg om mammor och familjer.
”Vi önskar att du genom att läsa denna bok ska bli uppmuntrad, sedd, tröstad och rustad. Vi är både vackra och ömtåliga. Våra liv är i behov av att dagligen bäras av Skaparen för att vi ska kunna bli de vi är avsedda att vara.”
– Ur förordet
Richard Sikinner har skapat böner - anrop - inspirerade av varelser, företeelser och ting som finns runt omkring oss och som speglar och skapar metaforer för Gud och det gudomliga. Hans invokationer, som omfattar symboler från skapelsen, vetenskap, teknologi och psykologi pekar på Gud i allt.
Är Guds kallelse ett hinder för oss - eller en möjlighet?
Den här boken bygger på tron att Gud älskar att umgås och samarbeta med oss. Som en mormor som vill baka pepparkakor med sina barnbarn.
Grundtanken är att alla har en eller flera kallelser, oavsett yrke, begåvning och bildning. Och att kallelsen kan hjälpa oss att välja väg och hitta uppgifter som får oss att utveckla nya sidor av oss själva. Förstår vi kallelsen rätt kan vi tillsammans skapa en bättre värld.
Rune W Dahlén har vid besök i församlingar och bibelskolor ofta suttit i samtal om längtan och kallelse. I den här boken delar han med sig av sin erfarenhet och bibelkunskap i korta andakter med många personliga exempel.
Ur förordet: Kallelsen leder oss alltid närmare vårt sanna jag, inte bort från oss själva. Att följa Guds kallelse innebär alltså inte att vi ska bli några andra än de vi är. Att vi sedan kan känna oss små inför uppdraget är helt naturligt. I boken får vi många bibliska exempel på människor som kände likadant, men som när de tog ett steg i tro, fick erfara att det bar. Det handlar alltså inte om styrkan i vår tro utan om riktningen. Vem vi tror på. Carin Dernulf
I 2022 års upplaga av Ärkebiskopens fastebok fördjupar sexton skribenter åtta olika ämnen, som gästfrihet, motstånd och nåd. De möts i dialog över religions- och traditionsgränser. Huvudtexterna är skrivna av personer från Svenska kyrkans tradition, och de andra texterna av judar, muslimer och kristna från andra traditioner. Alla skriver i solidaritet med människor på flykt och i nystart, med målet att vi ska lyssna med skärpt sinne, efter vår nästa och efter Guds röst i oss.
Medverkande författare: Augustin Erba, Berth Löndahl, Cecilia Hjorth Attefall, Fazeela Selberg Zaib, Fr Misha Jaksic, Imam Senaid Kobilica, Karin Brygger, Karin Tillberg, Márta Bolba, Maya Skagegård, Per Kristiansson, Rabbi Ute Steyer, Sivin Kit, Syster Karin, Teresa Callewaert, Wera von Essen.
I denna bok hittar du texter som talar om livet och dess utmaningar. Texterna utgår från ledord, samlade i bokstavsordning – för någon ordning får man ju ha. Samtliga texter är sprungna ur Sinnesrogudstjänster som hållits i Gustav Adolfs församling i Helsingborg, där textförfattarna har varit aktiva. Vår förhoppning är att texterna ska få bli redskap för dig att hitta din sinnesro; få dig att stanna upp och tänka efter.
Boken är främst tänkt till personlig andakt, men kan också användas som inspiration när du ska hålla andakt för andra – den är inte begränsad till sinnesrogudstjänster
. Boken avslutas med att författarna berättar hur de startade sinnesrogudstjänsterna i Helsingborg, samt hur de var upplagda.
Cecilia Billqvist och Iréne Gunnehill är bokens författare. Deras samarbete startade 2009, när de anställdes som distriktspräst respektive diakon i Gustav Adolfs församling i Helsingborg. De vigdes till sina tjänster i Lunds stift 2002. Dessförinnan hade Cecilia ett förflutet som bildkonstnär, och Iréne ett som lärare. Samarbetet i Gustav Adolfs församling pågick fram till 2013, då Cecilia övergick till annan tjänst. Cecilia bor och arbetar numera i Hjärnarp, vid Hallandsåsens södra sluttning. Iréne bor i Asmundtorp utanför Landskrona, och lever sedan en tid tillbaka ett lugnt pensionärsliv
Genom 40 personliga och lättillgängliga texter som berör teman som kroppen, förtröstan, skapelsen, vila och stress inbjuder skribenterna läsaren till ett djupare seende mitt bland jordgubbar, sommaravslutningar, pack-jäkt, solnedgångar vid havet och campingmat. Varje text avslutas med en bön och i vissa fall ett förslag på en övning.
Att vakna upp till liv är en bok som är lätt att ta med till stranden, hängmattan eller bilsätet men som också är lätt att ta till sig.
Skribenterna är pastorer och teologer i nätverket Nelly som skriver personligt, berättande och teologiskt kring teman som ofta förknippas med sommaren: AnnaCarin Abrahamsson, studentpastor och riksevangelist, Anna-Lena Thoursie, pastor, Carin Dernulf, generalsekreterare Equmenia, Charlotte Höglund, pastor, Eleonore Gustafsson, pastor, Hanna Wärlegård, lärare ALT, Jenny Pettersson, bibellärare Götabro, Linnea Åberg, missionär, Lisa Fredlund, pastor, Maria Ledstam, doktorand, och Åsa Molin, lärare ALT.
I vår lutherska kyrka är ordet starkt betonat men bilder har ett självständigt språk och kan nå nog så djupt. Med boken Bildrikt talat hoppas jag kunna lyfta bildens betydelse för tron. skriver Martin Modéus i sitt förord.
Bokens bilder spänner över olika motiv men med fokus på natur- och djurbilder. Till varje bild finns det ett ord och en bibeltext. På så sätt bjuder Martin Modéus in till ett samtal ett samtal mellan dig som betraktare, bilden och en biblisk berättelse. Längst bak i boken finns det också ett appendix med frågor för reflektion.
I vår lutherska kyrka är ordet starkt betonat men bilder har ett självständigt språk och kan nå nog så djupt. Med boken Bildrikt talat hoppas jag kunna lyfta bildens betydelse för tron. skriver Martin Modéus i sitt förord.
Bokens bilder spänner över olika motiv men med fokus på natur- och djurbilder. Till varje bild finns det ett ord och en bibeltext. På så sätt bjuder Martin Modéus in till ett samtal ett samtal mellan dig som betraktare, bilden och en biblisk berättelse. Längst bak i boken finns det också ett appendix med frågor för reflektion.
Detta är en andaktsbok att leva med länge. Varje dag, under en månads tid, ramas in av en morgon- och aftonbön. Bönerna är förtröstansfulla, frimodiga, ärliga på en gång vardagliga och högstämda. Den Gud som möter oss i dessa böner tror på oss, tror gott om oss, vet att vi vill och kan väl, och förväntar sig en tro som märks i vardagen. Texterna tar läsaren på allvar, är på samma gång uppfordrande och kärleksfulla. Bönerna tåls att återkomma till många, många gånger.
Illustratören Anna Blåder har gjort finstämda anfanger till varje andakt och återkommande små illustrationer i boken.
Detta är en andaktsbok att leva med länge. Varje dag, under en månads tid, ramas in av en morgon- och aftonbön. Bönerna är förtröstansfulla, frimodiga, ärliga på en gång vardagliga och högstämda. Den Gud som möter oss i dessa böner tror på oss, tror gott om oss, vet att vi vill och kan väl, och förväntar sig en tro som märks i vardagen. Texterna tar läsaren på allvar, är på samma gång uppfordrande och kärleksfulla. Bönerna tåls att återkomma till många, många gånger.
Illustratören Anna Blåder har gjort finstämda anfanger till varje andakt och återkommande små illustrationer i boken.
Genom 14 "experiment" får läsaren utforska olika sätt att be på, exempelvis genom att skapa en tacksamhetsburk, bygga en bönekoja, meditera över Fader vår och gå en bönevandring. Varje experiment består av tre delar:
- Kort introduktion som förklarar varför och hur bönemetoden har använts i den kristna andliga traditionen.
- Beskrivning av själva experimentet.
- Utrymme för egna anteckningar om hur det var att utföra böneexperimentet.
Böneexperimentet är både praktisk och lekfull, och uppmuntrar läsaren att prova på bön. Den kan användas på egen hand i vardagen, men också på retreater eller i en grupp tillsammans med andra - exempelvis i konfirmandgrupper, bönegrupper eller på Alpha-dagar om bön.
Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington. Hon har studerat historia på Cambridge, teologi i Durham och har doktorerat i medeltida kloster-historia. Sagt om boken "Kommer bli en värdefull bok för många ... Jag förutspår slitna omslag och många hundöron." Kate Bottley, präst och kyrkoherde
Fader vår är ett öppet fönster in i bönens värld och in i vårt eget liv. Vi ser Gud, oss själva, livet och världen.
"Det är den bästa utläggning av Fader vår jag någonsin läst och vill därför varmt rekommendera denna bok." Agne Nordlander (teol.dr.)
"Boris Salo är med sin bok med om att inspirera till kontinuerlig och målmedveten bön." Carl-Erik Sahlberg ( teol.dr.)
"Boken är en guldgruva. Den ska närmast betraktas som en lärobok fylld med kunskaper och insikter. Den gör mig inte missmodig, snarare frimodig. Jag önskar jag hade haft tillgång till den tidigare" Håkan Sunnliden (bibellärare)
Boken innehåller bland annat:
Temaartiklar med bland annat författaren Thomas Ardenfors som berättar om att vara familjehem och musikproducenten Andreas Runeson som berättar om en speciell hemlandssång. Intervjuer med bland annat Syster Sofie om att hitta hem i klostret, Clara Lindström (Underbara Clara) om hur vi skapar våra hem och Maria Thunberg om hur det känns att förlora sitt hem. Personliga reflektioner av bland annat Lotta Härdelin (fotograf på DN), Kristina Holmqvist (diakon) och Emma Svensson (äventyrare). Livsgnistor till varje söndag av Eva Kolterjahn, Daniel Hafner, Marit Norén, Carolina Klintefelt och Sven Hillert. »Ekoblomster« – förslag på ekologiskt och solidariskt blomval Kyrkliga symboler och liturgiska rekommendationer för kyrkorummet Kyrkvärdens välkomstbön Psalmförslag för varje kyrkdag »Klimat och miljö« – Dagbokens klimatserie Studiecirkelförslag från Sensus »Musik för själen« – Lyssningsförslag på barockmusik för varje kyrkhelg Tips på att arbeta med barnen och kyrkoåret Dagboken är en riktig trotjänare i församlingslivet och har blivit en självklar följeslagare under kyrkoåret och i gudstjänstfirandet. Det är en bok för gudstjänst och andakt — en följeslagare för hela kyrkoåret.
Dagboken trycks med svanenmärknin
I poetiska associationer samtalar dikten och bilden tillsammans om livet: om att se tillbaka och om vägen framåt, om mellanrummen, om de stora och små ögonblicken. Och om att söka sin egen plats på jorden.
man säger att nuet är flyktigt när det är tiden som flyr nuet är alltid här
Lars Björklund är föreläsare och kaplan på Sigtunastiftelsen. Han har tidigare arbetat som sjukhuspräst, har lång erfarenhet som själavårdare och har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker och diktsamlingar, bland annat Modet att ingenting göra, Det som ger hoppet liv och Ett skimrande trots.
Hans Hartman är pensionerad präst och fotograf. Han har bland annat givit ut fotoböckerna Väggarna talar - Albertus Pictors kyrkor och Jungfru Maria och Mariakyrkan i Sigtuna.
Den röda tråden genom berättelserna är hoppet som aldrig dör, en envis övertygelse att vi tillsammans kan förändra världen och en tro att även när det ser som mörkast ut är det aldrig kört.
Många använder Det är aldrig kört!-berättelserna i på storsamlingen eller i andakten, och boken passar också utmärkt att ge bort som present.
Se dina misslyckanden som lärare,
inte som begravningsentreprenörer.
Misslyckanden är försening,
inte nederlag
ett tillfälligt bakslag,
inte en återvändsgränd.
Misslyckanden är något vi kan undvika
endast genom att inte säga något,
inte göra något
och inte vara något.
Tankar och bilder : Kerstin Lindh Furås
Inbunden fyrfärg, 21 x 21 cm
Den här boken handlar mer om pratandet och lyssnandet, kanhända det allra viktigaste i våra relationer. För om kommunikationen oss emellan inte funkar, så har vi inte mycket att bygga på.
Våra tankar och våra ord kan påverka både oss själva och vår omgivning. Vi kan tänka och tala oss in i situationer som vi önskar att vi aldrig hamnat i – likväl som att vi kan tiga och sedan inse att vi borde ha sagt något.
Min önskan är att denna bok med sina tankar, kan bli en sorts kommunikation oss emellan. Att det finns något där som du kan känna igen dig i och förstå att det finns fler som tänker som du. Eller att det går att tänka på ett annat sätt!
De allra flesta bilderna är från vår vackra natur och på en del bilder finns en förklaring var de är tagna. Bilderna på exotiska blommor är från Botaniska trädgården i Uppsala.
När jag ser naturens mångfald så säger den något om Guds storhet och intelligens! Dessutom tror jag, att Han hade riktigt roligt när Han klurade ut alla små detaljer!
Jag önskar dig många goda tankar!
Kerstin Lindh Furås
Bonhoeffer skriver med stor värme om en skrift han älskar. Hos psalmisten söker han tröst och mod i en tid när främlingsfientliga krafter allt mer kommit att dominera Tyskland. Det märks inte minst i hans noteringar från samtalen med eleverna i den kringresande bibelskola han ledde i skuggan av Hitler-regimen. Din godhet och nåd ska följa mig blev det sista Bonhoeffer skrev innan han tystades, några veckor innan krigsslutet 1945. Hans bok är alltjämt en hjälp för den som söker fördjupning i sin andlighet
Sedan 2005 har Michael Jeff Johnson gett ut sju soloalbum. Hans texter på svenska har för många blivit ett viktigt språk kring såväl livets svåra sidor som en trygg tro på Jesus Kristus.
Ditt ord i mitt hjärta är en själavårdande andaktsbok med syfte att bygga upp och hjälpa dig att hitta en struktur när vardagslivet utmanar. Den tar sin början i livets stora frågor och leder dig sedan vidare i din egen livsberättelse, likt en manual att följa när livet kört fast. Vi står och slirar och undrar vart vägen och riktningen försvann - när vi till slut inser att det först gäller att backa för att kunna ta sig framåt igen. Det finns en väg vidare, igenom allt och trots allt.
Boken är skriven utifrån Maria Ahlrikssons egna erfarenheter som själavårdare, men också utifrån hennes egen livskamp som påverkat stora delar av hennes liv. Ditt ord i mitt hjärta är väl förankrad i bibelordet och vill hjälpa dig att eftertänksamt reflektera över tro och liv. Den kan användas som den enskildes andaktsbok men också i grupp som ett gemensamt samtalsunderlag.
Maria Ahlriksson är pastor och samtalsterapeut med själavårdsinriktning. Hon arbetar också som lärare i själavård.
Gud söker vår uppmärksamhet genom att väcka vårt längtansfrö till liv. Vad känner du glädje i? Vad gör ditt hjärta passionerat? Varje kallelse är unik och kan aldrig börja någon annanstans än just där vi är, med det vi har. Vi är alla skapade att gå, göra fotspår och sätta avtryck. Vi är formade till att vara mer än ett skonummer.
Att få tag i sin kallelse är att bli medveten om vem Gud är, och vem jag får vara tillsammans med honom. Är det en sann eller skev gudsbild som formar mig? Är det en trygg självbild som hjälper mig att göra livsval?
Maria Ahlriksson vill med sina betraktelser uppmuntra dig att fundera kring identitet och kallelsemedvetenhet. Texterna vill hjälpa dig att bevara ditt hjärtas riktning gudsnära och livsnära. Ditt ord lyser väg kan användas som den enskildes andaktsbok, men också i grupp som ett gemensamt samtalsunderlag.
Inte ska väl jag Tänk att det kanske är precis så det ska gå till. Att just du ska Inte för att synas eller bli märkvärdig, men för att du fått något som kan hjälpa och vägleda andra.
Maria Ahlriksson är pastor och samtalsterapeut. Hon arbetar också som lärare i diakoni och själavård på Liljeholmens folkhögskola. Tidigare har hon skrivit boken Ditt ord i mitt hjärta.
Djupare under ytan innehåller femtiotvå berättelser, frågor att fundera vidare utifrån, ett bibelord för varje dag under veckan samt en bön. Berättelserna i boken handlar ofta om vardagsnära frågor som knyts samman med de stora frågorna om livet.
Djupare under ytan kan användas som en personlig andaktsbok men passar också utmärkt att använda vid andakter, i undervisningen i församlingen eller som gåva till de unga ledarna.
Boken ger andlig vägledning och erbjuder meditationer och bön i Frälsarkransens och Martin Lönnebos anda. Upplägget med olika vandringar gör att den fungerar väl för ett antal träffar eller boksamtal. Meditation erbjuds allt oftare i församlingar vilket öppnar för ytterligare ett användningsområde för boken.
Du som vill att jag ska finnas
du som vet att jag är jag –
du förstår mitt hjärtas längtan
och är hos mig natt och dag.
Din är jag och all din kärlek
får jag varje andetag
Författare: Anna-Carin Abrahamsson, butikschef Ge för livet Anna-Lena Thoursie, ledarutvecklare och lärare Carin Dernulf, pastor Equmeniakyrkan Charlotte Höglund, pastor Equmeniakyrkan Eleonore Gustafsson, pastor Hanna Wärlegård, lärare ALT Jenny Petersson, bibellärare Götabro Linnea Åberg, regionledare Lisa Fredlund, ledarutvecklare och förkunnare Maria Ledstam, lärare ALT Åsa Molin, lärare ALT