View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 326

per sida
Fallande ordning
  1. Kvinnobibel
    Kvinnobibel
    Beskrivning
    Förutom hela nya testamentet är den här boken fullspäckad av starka skakande, livsviktiga och roliga berättelser från verkliga livet.Hela Nya Testamentet + 128 sidor fyrfärg med livsberättelser.
    70,00 kr
  2. Kyrkoårets texter Vol 3
    Kyrkoårets texter Vol 3
    Beskrivning
    Svenska Kärnbibeln är en ny expanderad Bibelöversättning. Där det behövs, används flera svenska ord för att försöka förmedla grundtextens ord och förklara bibliska begrepp. Målet är att man ska kunna tillgodogöra sig Bibeln på samma sätt som när den skrevs. Det är dock omöjligt att få med alla nyanser, tolkningar och betydelser, men vi vill visa på de oändliga djup som finns i Bibeln­ och inspirera läsarna att fortsätta upptäcka mer av Guds ord – och då framför allt – Gud själv! Det är en välsignelse för ett land att ha flera översättningar. Guds ord är så rikt och har så många dimensioner. Ju fler översättningar man har desto klarare framträder det. Detta är den tredje och sista boken av kyrkoårets texter. Genom att fokusera på att översätta kyrkoårets texter kan vi ge ut några av Bibelns mest lästa stycken innan hela Bibeln är helt översatt, och översättningen kan redan nu få komma till användning. För mer info se www.kärnbibeln.se Sagt om Svenska Kärnbibeln Svenska Kärnbibeln är en fantastisk möjlighet för den som vill vara trogen Guds ord, Bibeln. Den belyser de olika översättningsmöjligheter och tolkningar som man annars behöver ett stort antal olika översättningar och bibelkommentarer för att kunna ta till sig. Det gör den till ett oumbärligt verktyg för den som vill få en djupare kunskap och förståelse för Bibelns livsviktiga budskap. – Lennart G C Johansson, Pastor i Värmlandsnäs Missionsförsamling ”När NT 81 lanserades hade professor Harald Riesenfeldt ett anförande i Predikant­veckan, en årlig konferens för pingströrelsens predikanter, då han sa: ”Gör inte misstaget att lämna tidigare översättningar och nu bara använda denna. Behåll alla och låt de komplettera varandra.” Det är vad nya Svenska Kärnbibeln gör. Den berikar bibelläsningen i mycket hög grad och fördjupar förståelsen med belysande variationer på översättningar, och det på ett sätt som är väldigt lättillgängligt.” – Stefan Claar, pastor i Pingstkyrkan Norrköping
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  3. Leta och peka Bibeln
    Leta och peka Bibeln
    Beskrivning
    Leta och peka Bibeln är en pekbok med elva ögonblick ur Bibeln, fulla av detaljer. Hittar du dem allihop? Läs och peka på fåren, båtarna, korgen, fåglarna, herden

    …En väg in i Bibelns berättelser för barn i pekboksåldern och för vuxna och storasyskon som vill upptäcka Bibeln tillsammans med dem. Leta och peka Bibeln är den sortens pekbok som barnen älskar att höra upprepade gånger och som inbjuder till en fin lässtund tillsammans

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  4. Levande Bibeln NT
    Levande Bibeln NT
    Beskrivning
    Nya levande bibeln är skriven på modern och lättläst svenska. Många traditionella termer har omformulerats för att både gamla och nya bibelläsare lättare ska förstå innebörden.
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
  5. Life Application Study Bible – NIV
    Life Application Study Bible – NIV
    Beskrivning
    Life Application Study Bible, New International Version (NIV)
    Hardcover

    The NIV edition of today’s #1-selling study Bible has been updated and expanded. The Life Application Study Bible not only explains difficult passages and provides valuable background on Bible life and times but also shows how God’s Word speaks to every circumstance and situation of life.

    Features: Over 300 new Life Application notes and significant revisions to nearly 350 others. 16 new Personality Profiles. Most charts revised to clarify meaning and importance, plus eight all-new charts. New information on the intertestamental period. Christian Worker’s Resource–a special supplement to enhance the reader’s ministry effectiveness.

    685,00 kr
  6. Lulesamisk bibel NT
    Lulesamisk bibel NT
    Beskrivning
    2003 års översättning Inbunden, enspalt. 13x19 cm. Språk: Lulesamiska
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  7. Malkus testamente
    Malkus testamente
    Beskrivning
    Theo Griepenkerl är en okänd akademiker med ett olympiskt ego. När han besöker ett skövlat museum i Irak på jakt efter skatter som han kan föra med sig tillbaka till Kanada, hittar han nio papyrusrullar som har legat gömda i tvåtusen år. När dessa väl översatts från arameiska visar det sig vara ett femte evangelium, skrivet av ett ögonvittne till Jesu Kristi sista dagar.

    Men när Theo bestämmer sig för att delge världen denna sensationella upptäckt, har han inte räknat med den stora effekt som det nya evangeliet ska få för kristna, araber, mordiska galningar och besökare på boksajten Amazon.

    Michel Faber har tidigare bl a skrivit Sugar (2003) och A cappella (2006).
    100,00 kr
  8. Mannen som förändrade världen
    Mannen som förändrade världen
    Beskrivning
    Mannen som förändrade världen är berättelsen om Jesus presenterad i tidsföljd, en s.k. evangeliesynopsis, där de fyra evangelierna samt Apostlagärningarna finns med. Detta gör att den är lämplig att läsas av varje person som vill veta mer om Guds son och hans budskap till oss. Boken ges ut som pocketbok för att kunna masspridas.

    För människor som inte läst Bibeln tidigare kan den vara ett första steg till att lära känna Jesus Kristus som han framställs i evangelierna för att sedan gå vidare till att läsa hela Nya testamentet.

    Bibeltexten är hämtad från Svenska Folkbibeln 2015. Boken är lämplig att delas ut eller personligen överlämnas till icke-kristna, men även till kristna som vill läsa evangelierna i tidsföljd.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  9. Markus
    Markus
    Beskrivning
    Vem är den här Jesus egentligen? Efter att ha följt Jesus i flera år, fascinerats av honom och försvarat honom, verkade alltsammans få ett plötsligt slut. Nu var Jesus tillfångatagen och Petrus satt förvirrad och frusen bland tjänarna på översteprästernas gård. Vad skulle hända härnäst?
    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
    • Köp 25 för 64,00 kr/st
    • Köp 50 för 60,00 kr/st
    • Köp 100 för 56,00 kr/st
  10. Markus evangelium Storstil
    Markus evangelium Storstil
    Beskrivning
    Låt oss presentera Markus evangelium i A5-format med en stor och läsvänlig text i 14 punkter. Bibeltexten är hämtad från Svenska Folkbibeln 2015 vilket borgar för en modern och texttrogen översättning direkt från grekiskan. Tidigare har vi endast publicerat XP Medias Storstilsbibel (Nya testamentet och Psaltaren) med en lika stor text. Det innebär att många kan läsa den utan läsglasögon!

    Författaren är Markus som kom från Jerusalem. Han återger Petrus ögonvittnesskildring på ett levande sätt med intresse för människors känslor i det som skildras.

    Markus hade först följt med på Paulus första missionsresa och blev sedan sekreterare åt Petrus i Rom (1 Petr 5:13). Papias skriver i början av 100-talet: ”När Markus blev Petrus tolk skrev han noga ner allt han kom ihåg av Kristi ord och gärningar, dock inte i ordningsföljd.
    Passar till spridning till äldre människor bland annat.

    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
    • Köp 25 för 56,00 kr/st
    • Köp 50 för 52,50 kr/st
    • Köp 100 för 49,00 kr/st
  11. Matteus
    Matteus
    Beskrivning
    Det visar sig att Jesus från Nasaret alltså är Messias, befriaren. Men Jesus blir inte väl mottagen. Han motsvarar inte alls förväntningarna. Gång på gång bryter han sociala koder och mönster. Läs den illustrerade versionen av Matteus berättelse om Jesus i Svenska Bibelkommissionens översättning Bibel 2000. Samma text,– nu med bilder.
    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
    • Köp 25 för 64,00 kr/st
  12. Messias : en mangaberättelse
    Messias : en mangaberättelse
    Beskrivning
    Evangeliet i fräsch mangastil för ungdomar!Berättelsen om vår Jesus, tecknad i fräsch och uttrycksfull mangastil i fyrfärg. Kärleksfullt tecknad av japanska mangatecknare, spridd över hela världen på 20 språk och i 1,5 miljoner exemplar.Perfekt för ungdomar, konfirmander, hög- och mellanstadium, evangelisation osv. MESSIAS - en manga­­berättelse Hela evangeliet om vår Jesus, från änglamötet i Nasaret och födelsen i Betlehem till korset, uppståndelsen och himmelsfärden i Jerusalem. Komplett med kartor, persongalleri och bibelreferenser på varje sida. Årets julklapp!Bibeltexten är moderniserad i huvudsak från Svenska Folkbibeln.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
    • Köp 50 för 93,75 kr/st
    • Köp 100 för 87,50 kr/st
  13. Min andra lilla pusselbibel
    Min andra lilla pusselbibel
    Beskrivning
    Här finns sex kända bibelberättelser inklusive pussel och text för de allra minsta. Ett roligt sätt att lära sig om Guds ord.
    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
    • Köp 25 för 84,01 kr/st
  14. Min andra stora pusselbibel
    Min andra stora pusselbibel
    Beskrivning
    Här finns sex kända bibelberättelser inklusive pussel och text. Lägg ihop bitarna och se hur berättelserna tar form. Ett roligt sätt att lära sig om Guds ord. 30 bitar i varje pussel
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  15. Min första Bibel
    Min första Bibel
    Beskrivning
    Bibelberättelser skrivna för små barn. Korta texter med härliga bilder. När en liten figur dyker upp får du förslag på en aktivitet att göra tillsammans. En Bibel med roliga hål, spänne och handtag för nyfikna fingrar. Passar utmärkt som gåva vid dop eller barnvälsignelse.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
    • Köp 50 för 75,00 kr/st
  16. Min första löftesbibel
    Min första löftesbibel
    Beskrivning
    En helt ny bibel för de yngre barnen lanseras nu av Hylleruds förlag!

    Med pastelliga färger och vackra illustrationer målas ”Min lilla löftesbibel” upp.

    De 32 berättelserna är hämtade från både nya och gamla testamentet och de fångar och belyser barnet om Guds löften och dess tillhörande böner. För det är nämligen det speciella med den här bibeln; att barnen får lära sig om Guds löften och upptäcka den allra största gåvan!

    Guds löften är viktiga för våra barn och hjälper dem att växa in i en livslång relation med honom. Min Första Löftesbibel betonar framför allt fem av Guds viktigaste löften. Vart och ett av dem är fint illustrerade som olika gåvor vilket gör det lättare att förstå för den som är liten. Barnen kan genom de här löftena upptäcka den underbara gåvan av att lära känna och förstå Guds kärlek.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  17. Min första stora pusselbibel
    Min första stora pusselbibel
    Beskrivning
    Här finns sex kända bibelberättelser inklusive pussel och text. Lägg ihop bitarna och se hur berättelserna tar form. Ett roligt sätt att lära sig om Guds ord.
    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  18. Mina första bibelberättelser
    Mina första bibelberättelser
    Beskrivning
    Mina första BibelberättelserI den här boken återberättas lättläst och underhållande många av både Gamla och Nya testamentets centrala händelser. Den livfulla texten doch det rika illustrationsmaterialet gör boken till barnens perfekta första möte med Bibelns värld.
    175,00 kr
  19. Motorbibel
    Motorbibel
    Beskrivning
    Liksom bilen behöver bränsle för att fungera måste människan också få kraft.Här hittar du ord till liv och kraft!Dessutom kan du i den här boken läsa om många motorintresserade och deras möten med en Gud som är lika levande som bensinångor och rökmoln.Låt den här boken få bli ditt tankställe, så kommer du att orka även nå målet!Kör försiktigt - du är värdefull!
    70,00 kr
  20. NIV Bibel Skinn svart med tumgrepp
    NIV Bibel Skinn svart med tumgrepp
    Beskrivning
    Lätt att läsa. Lätt att bära.

    Med en lättläst typsnitt och en smal storlek inbjuder NIV Thinline Bible dig att djupt utforska Guds ord var som helst och när som helst. Zondervans exklusiva Comfort Print®-typsnitt, som är specialutformat för New International Version (NIV), ger en smidig läsupplevelse som kompletterar den mest lästa samtida-engelska bibelöversättningen. NIV Thinline Bible, som är mindre än en tum tjock, är den perfekta resebibeln att ta med till kyrkan, din bibelstudiegrupp, jobba eller resa.

    Funktioner:
    Komplett text i den läsbara, korrekta och tydliga New International Version (NIV)
    Mindre än en tum tjock
    Dubbelkolumnformat
    Presentationssida
    Två satinbandmarkörer
    Jesu ord i rött
    Tummen indexeras för att göra det lättare att hitta Bibelns böcker
    Bundet läderöverdrag lägger sig platt när det är öppet
    Exklusivt Zondervan NIV Comfort Print® typsnitt
    9,4-punkts utskriftsstorlek

    695,00 kr
  21. NIV Holy Bible student edition
    NIV Holy Bible student edition
    Beskrivning
    The NIV Outreach Bible, Student Edition is a great tool to give to first-time Bible readers looking to discover God's Word. You can feel comfortable and confident handing this Bible to any youth interested in spiritual issues or open to talking about God. Ideal for churches and ministries buying Bibles in bulk.

    Features include:

    Full text of the accurate, readable, and clear New International Version (NIV)
    8-point type size
    Plan of salvation: "Getting to Know God" reading plans
    Double-column format
    The New International Version (NIV) is the world's bestselling modern-English Bible
    translation accurate, readable, and clear, yet rich with the detail found in the original languages. The NIV is the result of over 50 years of work by the Committee on Bible Translation, who oversee the efforts of many contributing scholars. Representing the spectrum of evangelicalism, the translators come from a wide range of denominations and various countries and continually review new research to ensure the NIV remains at the forefront of accessibility, relevance, and authority. Every NIV Bible that is purchased helps Biblica translate and give Bibles to people in need around the world.

    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  22. NIV Slimlinebibel svart läder
    NIV Slimlinebibel svart läder
    Beskrivning
    Lätt att läsa. Lätt att bära.

    Med ett stort tryck, lättläst typsnitt och en tunn storlek inbjuder NIV Thinline Bible dig att djupt utforska Guds ord var som helst och när som helst. Zondervans exklusiva typsnitt Comfort Print® är specialutformat för New International Version (NIV) och ger en smidig läsupplevelse som kompletterar den mest lästa samtida-engelska bibelöversättningen. Det stora trycket NIV Thinline Bible, som är mindre än en tum tjockt, är den perfekta bibeln du kan ta till kyrkan, din bibelstudiegrupp, jobba eller resa.

    495,00 kr
  23. Noas ark : och andra berättelser ur Gamla och Nya testamentet
    Noas ark : och andra berättelser ur Gamla och Nya testamentet
    Beskrivning

    För länge sedan var det så tråkigt på jorden.
    Där bodde ingen och det var mörkt hela tiden.

    Så inleds denna enkla och fantasifulla återberättelse av Bibeln för barn. De mest kända historierna ur Gamla och Nya testamentet finns med: Adam och Eva i paradiset, Noas ark, Davids seger över Goljat (han var ju så bra på att träffa prick), Jona och fisken, Jesus födelse, Jesus i templet, Den förlorade sonen och många andra.

    Texterna samspelar med naivistiska illustrationer i fyrfärg.

    Bibeln återberättad för barn. En bok att läsa högt ur med många fina bilder att titta på.

    Översättning Ingegärd Martinell

    125,00 kr
  24. Nordsamisk bibel, inb.
    Nordsamisk bibel, inb.
    Beskrivning
    Inbunden, tvåspalt, parallellhänvisningar, kartor. 11x18 cm. Språk: Nordsamiska
    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
    • Köp 25 för 280,00 kr/st
  25. Norsk bibel - nynorsk
    Norsk bibel - nynorsk
    Beskrivning
    Bibel på nynorsk.Inbunden

    350,00 kr
  26. Norsk bibel NT Levande bibeln
    Norsk bibel NT Levande bibeln
    Beskrivning
    Inbunden röd NT
    65,00 kr
  27. NT Folkbibeln 2014
    NT Folkbibeln 2014
    Beskrivning
    OBS! den är blå
    150,00 kr
  28. NT Nya levande Bibeln paperback
    NT Nya levande Bibeln paperback
    Beskrivning
    Liten, smidig och stilig pocketbibel att bära med sig. Sidstorlek, 95 x 145 mm. Finns även med omslag i konstskinn. Format: 95x 45 mm. 585 sidor
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
    • Köp 50 för 56,25 kr/st
    • Köp 100 för 52,50 kr/st
  29. NT och Psaltaren storstil Folkbibeln 2015
    NT och Psaltaren storstil Folkbibeln 2015
    Beskrivning
    Nu kan du få Nya testamentet och Psaltaren i A4-format med stor, läsvänlig text. Utgåvan innehåller dessutom ett stort urval av den franske konstnären Gustave Dorés klassiska bibelillustrationer. Det ingår fyra sidor med plats för familjekrönika som i gamla tiders familjebiblar. Bibeltexten är hämtad från Svenska Folkbibeln 2015, en modern och texttrogen översättning direkt från de grekiska och hebreiska grundtexterna.

    Med det stora formatet, det eleganta omslaget och de vackra illustrationerna är detta en utmärkt gåva vid högtidliga tillfällen.

    Textstorlek: 14 punkter

    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  30. nuBibeln - mjukband
    nuBibeln - mjukband
    Beskrivning
    Den nya svenska bibelöversättningen - nuBibeln - här i mjukband med fräscht omslag. När man läser Bibeln på dess grundspråk får man känslan att Gud önskar att hans budskap ska förmedlas av vanliga människor på deras vanliga språk, så att alla kan ta till sig det de behöver för sin frälsning.
    Så säger Aila Annala som under många­ år jobbat med den nya bibelöversätt­ningen nuBibeln. Av olika orsaker har många bibel­översättningar ett lite gammalmodigt språk. Delvis beror det givetvis på att de helt enkelt är gamla, och språket förändras snabbt.
    Delvis kan det bero på att man tycker att ett äldre språk passar en helig bok som Bibeln bättre. Bibel- och språk­forskningen gör dock hela tiden framsteg, som ger nyare översättningar många fördelar och bidrar till bättre förståelse av den ursprung­liga meningen. Med nuBibeln är ambitionen att för­medla en bibeltext som är trogen grundtexten på ett språk som talas av människor idag och som samtidigt även stilistiskt motsvarar det ursprungliga språket. Därför kallas den nya översätt­ningen nuBibeln. Syftet med bibel­översättningen är att erfarna såväl som nya bibelläsare ska ha lättare att kunna ta till sig Guds ord. Översättningsarbetet startade för över tio år sedan i Biblicas regi.
    Biblica – Internationella Bibelsällskapet är en världsvid organisation som under 200 år hjälpt människor att ta del av Guds ord. Organisationen ligger bland annat bakom New International Version (NIV) som idag nog är den mest lästa bibelöversättningen i den engelskspråkiga världen. nuBibeln är en gedigen översättning från hebreiska, arameiska och grekiska. Till grund för översättningsarbetet har funnits ett omfattande direktiv med principer som inleds med en bekräftelse av de heliga Skrifternas inspiration och auktoritet. Aila Annala har varit huvudansvarig för översättningsarbetet. Förutom att hon är en personligt överlåten kristen har hon också djupa kunskaper i de bibliska språken och är teologie kandidat med GT:s och NT:s exe­getik som huvudämnen med vidare studier efter sin kandidatexamen.
    I uppdraget med nuBibeln har ett team av människor varit delaktiga, alltifrån teologer och bibel­forskare­ till stilister och korrekturläsare. nuBibeln innehåller en hel del förklarande noter som hjälper läsaren att få en djupare förståelse av bibeltexten.

    nuBibeln har strävat efter så stor konsekvens som möjligt i sin översättning av svårtolkade ord och begrepp och försökt undvika att präglas av någon viss typ av teologi.
    Annala säger: Alla seriösa bibelöversätt­ningar har sina styrkor och brister. Ingen bibelöversättare är fullkomlig.

    Förhoppningen är att denna nya bibel ska kunna fylla en viktig funktion bland andra biblar som ett allvarligt försök att troget återge Guds Ord till dagens människor och bli till glädje och välsignelse, inte bara för dem som redan tror på Bibeln utan också för dem som fortfarande inte upptäckt det levande Ordet. ‘Vad jag har talat till er är Ande och liv’, säger Jesus (Joh. 6:63)

    195,00 kr
  31. nuBibeln - mörkblå
    nuBibeln - mörkblå
    Beskrivning
    När man läser Bibeln på dess grundspråk får man känslan att Gud önskar att hans budskap ska förmedlas av vanliga människor på deras vanliga språk, så att alla kan ta till sig det de behöver för sin frälsning.
    Så säger Aila Annala som under många­ år jobbat med den nya bibelöversätt­ningen nuBibeln. Av olika orsaker har många bibel­översättningar ett lite gammalmodigt språk. Delvis beror det givetvis på att de helt enkelt är gamla, och språket förändras snabbt. Delvis kan det bero på att man tycker att ett äldre språk passar en helig bok som Bibeln bättre.
    Bibel- och språk­forskningen gör dock hela tiden framsteg, som ger nyare översättningar många fördelar och bidrar till bättre förståelse av den ursprung­liga meningen. Med nuBibeln är ambitionen att för­medla en bibeltext som är trogen grundtexten på ett språk som talas av människor idag och som samtidigt även stilistiskt motsvarar det ursprungliga språket. Därför kallas den nya översätt­ningen nuBibeln. Syftet med bibel­översättningen är att erfarna såväl som nya bibelläsare ska ha lättare att kunna ta till sig Guds ord. Översättningsarbetet startade för över tio år sedan i Biblicas regi. Biblica

    Internationella Bibelsällskapet är en världsvid organisation som under 200 år hjälpt människor att ta del av Guds ord. Organisationen ligger bland annat bakom New International Version (NIV) som idag nog är den mest lästa bibelöversättningen i den engelskspråkiga världen. nuBibeln är en gedigen översättning från hebreiska, arameiska och grekiska. Till grund för översättningsarbetet har funnits ett omfattande direktiv med principer som inleds med en bekräftelse av de heliga Skrifternas inspiration och auktoritet.
    Aila Annala har varit huvudansvarig för översättningsarbetet. Förutom att hon är en personligt överlåten kristen har hon också djupa kunskaper i de bibliska språken och är teologie kandidat med GT:s och NT:s exe­getik som huvudämnen med vidare studier efter sin kandidatexamen. I uppdraget med nuBibeln har ett team av människor varit delaktiga, alltifrån teologer och bibel­forskare­ till stilister och korrekturläsare. nuBibeln innehåller en hel del förklarande noter som hjälper läsaren att få en djupare förståelse av bibeltexten. nuBibeln har strävat efter så stor konsekvens som möjligt i sin översättning av svårtolkade ord och begrepp och försökt undvika att präglas av någon viss typ av teologi.

    Annala säger: “Alla seriösa bibelöversätt­ningar har sina styrkor och brister. Ingen bibelöversättare är fullkomlig. Förhoppningen är att denna nya bibel ska kunna fylla en viktig funktion bland andra biblar som ett allvarligt försök att troget återge Guds Ord till dagens människor och bli till glädje och välsignelse, inte bara för dem som redan tror på Bibeln utan också för dem som fortfarande inte upptäckt det levande Ordet. ‘Vad jag har talat till er är Ande och liv’, säger Jesus (Joh. 6:63)

    • Köp 3 för 337,50 kr/st
    • Köp 10 för 318,75 kr/st
  32. nuBibeln - rosa
    nuBibeln - rosa
    Beskrivning
    När man läser Bibeln på dess grundspråk får man känslan att Gud önskar att hans budskap ska förmedlas av vanliga människor på deras vanliga språk, så att alla kan ta till sig det de behöver för sin frälsning.
    Så säger Aila Annala som under många­ år jobbat med den nya bibelöversätt­ningen nuBibeln. Av olika orsaker har många bibel­översättningar ett lite gammalmodigt språk. Delvis beror det givetvis på att de helt enkelt är gamla, och språket förändras snabbt. Delvis kan det bero på att man tycker att ett äldre språk passar en helig bok som Bibeln bättre.
    Bibel- och språk­forskningen gör dock hela tiden framsteg, som ger nyare översättningar många fördelar och bidrar till bättre förståelse av den ursprung­liga meningen. Med nuBibeln är ambitionen att för­medla en bibeltext som är trogen grundtexten på ett språk som talas av människor idag och som samtidigt även stilistiskt motsvarar det ursprungliga språket. Därför kallas den nya översätt­ningen nuBibeln. Syftet med bibel­översättningen är att erfarna såväl som nya bibelläsare ska ha lättare att kunna ta till sig Guds ord. Översättningsarbetet startade för över tio år sedan i Biblicas regi. Biblica

    Internationella Bibelsällskapet är en världsvid organisation som under 200 år hjälpt människor att ta del av Guds ord. Organisationen ligger bland annat bakom New International Version (NIV) som idag nog är den mest lästa bibelöversättningen i den engelskspråkiga världen. nuBibeln är en gedigen översättning från hebreiska, arameiska och grekiska. Till grund för översättningsarbetet har funnits ett omfattande direktiv med principer som inleds med en bekräftelse av de heliga Skrifternas inspiration och auktoritet.
    Aila Annala har varit huvudansvarig för översättningsarbetet. Förutom att hon är en personligt överlåten kristen har hon också djupa kunskaper i de bibliska språken och är teologie kandidat med GT:s och NT:s exe­getik som huvudämnen med vidare studier efter sin kandidatexamen. I uppdraget med nuBibeln har ett team av människor varit delaktiga, alltifrån teologer och bibel­forskare­ till stilister och korrekturläsare. nuBibeln innehåller en hel del förklarande noter som hjälper läsaren att få en djupare förståelse av bibeltexten. nuBibeln har strävat efter så stor konsekvens som möjligt i sin översättning av svårtolkade ord och begrepp och försökt undvika att präglas av någon viss typ av teologi.

    Annala säger: “Alla seriösa bibelöversätt­ningar har sina styrkor och brister. Ingen bibelöversättare är fullkomlig. Förhoppningen är att denna nya bibel ska kunna fylla en viktig funktion bland andra biblar som ett allvarligt försök att troget återge Guds Ord till dagens människor och bli till glädje och välsignelse, inte bara för dem som redan tror på Bibeln utan också för dem som fortfarande inte upptäckt det levande Ordet. ‘Vad jag har talat till er är Ande och liv’, säger Jesus (Joh. 6:63)

    • Köp 3 för 405,00 kr/st
    • Köp 10 för 382,50 kr/st
  33. nuBibeln - svart cabra
    nuBibeln - svart cabra
    Beskrivning
    När man läser Bibeln på dess grundspråk får man känslan att Gud önskar att hans budskap ska förmedlas av vanliga människor på deras vanliga språk, så att alla kan ta till sig det de behöver för sin frälsning.
    Så säger Aila Annala som under många­ år jobbat med den nya bibelöversätt­ningen nuBibeln. Av olika orsaker har många bibel­översättningar ett lite gammalmodigt språk. Delvis beror det givetvis på att de helt enkelt är gamla, och språket förändras snabbt. Delvis kan det bero på att man tycker att ett äldre språk passar en helig bok som Bibeln bättre.
    Bibel- och språk­forskningen gör dock hela tiden framsteg, som ger nyare översättningar många fördelar och bidrar till bättre förståelse av den ursprung­liga meningen. Med nuBibeln är ambitionen att för­medla en bibeltext som är trogen grundtexten på ett språk som talas av människor idag och som samtidigt även stilistiskt motsvarar det ursprungliga språket. Därför kallas den nya översätt­ningen nuBibeln. Syftet med bibel­översättningen är att erfarna såväl som nya bibelläsare ska ha lättare att kunna ta till sig Guds ord. Översättningsarbetet startade för över tio år sedan i Biblicas regi. Biblica

    Internationella Bibelsällskapet är en världsvid organisation som under 200 år hjälpt människor att ta del av Guds ord. Organisationen ligger bland annat bakom New International Version (NIV) som idag nog är den mest lästa bibelöversättningen i den engelskspråkiga världen. nuBibeln är en gedigen översättning från hebreiska, arameiska och grekiska. Till grund för översättningsarbetet har funnits ett omfattande direktiv med principer som inleds med en bekräftelse av de heliga Skrifternas inspiration och auktoritet.
    Aila Annala har varit huvudansvarig för översättningsarbetet. Förutom att hon är en personligt överlåten kristen har hon också djupa kunskaper i de bibliska språken och är teologie kandidat med GT:s och NT:s exe­getik som huvudämnen med vidare studier efter sin kandidatexamen. I uppdraget med nuBibeln har ett team av människor varit delaktiga, alltifrån teologer och bibel­forskare­ till stilister och korrekturläsare. nuBibeln innehåller en hel del förklarande noter som hjälper läsaren att få en djupare förståelse av bibeltexten. nuBibeln har strävat efter så stor konsekvens som möjligt i sin översättning av svårtolkade ord och begrepp och försökt undvika att präglas av någon viss typ av teologi.

    Annala säger: “Alla seriösa bibelöversätt­ningar har sina styrkor och brister. Ingen bibelöversättare är fullkomlig. Förhoppningen är att denna nya bibel ska kunna fylla en viktig funktion bland andra biblar som ett allvarligt försök att troget återge Guds Ord till dagens människor och bli till glädje och välsignelse, inte bara för dem som redan tror på Bibeln utan också för dem som fortfarande inte upptäckt det levande Ordet. ‘Vad jag har talat till er är Ande och liv’, säger Jesus (Joh. 6:63)

    • Köp 3 för 391,50 kr/st
    • Köp 10 för 369,75 kr/st
  34. Nya Levande Bibeln : orange
    Nya Levande Bibeln : orange
    Beskrivning
    Nya Levande Bibeln

    Nytryckning av Nya Levande Bibeln/Levande Bibeln. Fräschare färger, omslagsmaterial med skönare skinnkänsla och silversnitt på sidorna. Varje bibelbok börjar med en kort beskrivning av författare, tid, innehåll och grundtanke.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  35. Nya Levande Bibeln : svart
    Nya Levande Bibeln : svart
    Beskrivning
    Nya Levande Bibeln

    Nytryckning av Nya Levande Bibeln/Levande Bibeln. Fräschare färger, omslagsmaterial med skönare skinnkänsla och silversnitt på sidorna. Varje bibelbok börjar med en kort beskrivning av författare, tid, innehåll och grundtanke.

    • Köp 3 för 346,50 kr/st
    • Köp 10 för 327,25 kr/st
  36. Nya Levande Bibeln blå
    Nya Levande Bibeln blå
    Beskrivning
    Nya Levande Bibeln
    Nytryckning av Nya Levande Bibeln/Levande Bibeln.
    Fräschare färger, omslagsmaterial med skönare skinnkänsla och silversnitt på sidorna. Varje bibelbok börjar med en kort beskrivning av författare, tid, innehåll och grundtanke.
    Översättning: Levande bibeln (GT), Nya Levande Bibeln 8NT)
    Omslag: Konstskinn,
    Sidor: 1255 sidor
    Format: 130 x 200 mm
    Övrigt: Märkband, silversnitt

    • Köp 3 för 346,50 kr/st
    • Köp 10 för 327,25 kr/st
  37. Nya testamentet (lättläst)
    Nya testamentet (lättläst)
    Beskrivning
    Världens i särklass mest lästa bok, tryckt i miljarder exemplar och översatt till tusentals språk. Att få tillgång till Bibeln är en demokratisk rättighet, oavsett förutsättningar.
    Bibeln på lätt svenska omfattar hela Nya testamentet, inklusive alla kapitel och verser. Förkortningarna som gjorts ryms inom själva verserna. Hela Nya Testamentet med lättare ord och kortare meningar.
    Framtagen i samarbete med Svenska Bibelsällskapet.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  38. Nya testamentet - Ljudbok
    Nya testamentet - Ljudbok
    Beskrivning
    Nyinspelad CD-box med hela Nya testamentet.

    Uppläsare: Roland Grahn Monika Björk
    22 CD
    Speltid 23 tim39 min

    • Köp 3 för 450,00 kr/st
    • Köp 10 för 425,00 kr/st
  39. Nya testamentet i åtta versioner
    Nya testamentet i åtta versioner
    Beskrivning
    Nya testamentet med den grekiska grundtexten, två engelska översättningar och fem svenska översättningar.
    •1917 års kyrkobibel
    •David Hedegårds översättning
    •Bo Giertz översättning
    •Svenska Folkbibeln (2014)
    •Grekiska grundtexten (SBL 2010)
    •New Revised Standard Version (1989)
    •New International Version (2011)
    •Bibel 2000

    På varje uppslag presenteras de åtta texterna parallellt i åtta kolumner. Det ger god hjälp vid bibelstudium och predikoförberedelser

    595,00 kr
  40. Nya testamentet minne av konfirmationen svart el. vit
    Nya testamentet minne av konfirmationen svart el. vit
    Beskrivning
    Nya testamentet svart eller vit med orden "Minne av konfirmationen" tryckt på framsidan Översättning: NT 81. Utan noter och uppslagsdel
    20,00 kr
  41. Nya Testamentet och Psaltaren i romansättning
    Nya Testamentet och Psaltaren i romansättning
    Beskrivning
    Möt bibeltexten på ett nytt sätt, så som det skrevs från början - det rena ordet, avskalat, utan versnummer, rubriker eller fotnoter. En fräsch läsupplevelse för den vana bibelläsaren, och en perfekt present till romanläsaren. Bibeln, världens mest lästa bok, kallas ibland för ”Böckernas Bok”. Egentligen är det inte en enda bok utan en samling av böcker, sånger, tänkespråk och brev. Som ett träd med många grenar där inspirationen kommer från samma källa – Gud själv.

    Denna utgåva innehåller Nya Testamentet och Psaltaren. Svenska Folkbibeln har varit till glädje för Sveriges bibelläsare sedan 1998. Denna bibeltext är frukten av ett mångårigt arbete av kunniga bibelforskare med djup kärlek till Bibeln som Guds ord. Folkbibeln 2015 är en lätt reviderad version av Folkbibeln 1998, med ett modernare språk och bättre flyt i texten. De historiska noterna som kastar ljus över bibeltexten och ger ökad förståelse för Bibelns värld har också utökats i denna utgåva. Med stor respekt för Bibeln som en helig skrift har översättarna gjort sitt yttersta för att komma så nära grundtextens betydelse som möjligt.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  42. Nya testamentet på Farsi (Biblica)
    Nya testamentet på Farsi (Biblica)
    Beskrivning
    Nya testamentet på Farsi i modern översättning.
    ISBN 978-3945799-29-3
    Mjukpärm 120 x 190 mm

    356 sid

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  43. Nya testamentet röd eller blå
    Nya testamentet röd eller blå
    Beskrivning
    Nya testamentet i blått plastband.1981 års översättning
    • Köp 3 för 34,00 kr/st
  44. On the road...Persiska/Farsi
    On the road...Persiska/Farsi
    Beskrivning
    A journey through the Bible for migrants Språk: Farsi/persiska

    En resa genom Bibeln för migranter Det är svårt att lämna ditt hemland och de människor du älskar, och ge sig in i det okända. Så varför lämna?
    Det finns många berättelser i Bibeln om män, kvinnor och grupper av människor som lämnar sina hemländer och reser långt och brett. Vissa går gärna, liksom Abraham, som kallades av Gud; andra förvisas eller tvingas att lämna; andra flyr eftersom deras liv är i fara, eller helt enkelt därför att livet är för svårt.
    Omständigheterna tvingar ofta människor att lämna, i hopp om att finna ett bättre liv någon annanstans.Den här broschyren tar läsaren på en resa genom 33 bibelställen.

    35,00 kr
  45. Pashtu bibel NT
    Pashtu bibel NT
    Beskrivning
    Afganistan, Pakistan Häftad. 10x15 cm. Språk: Pashtu
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  46. Pekbibeln
    Pekbibeln
    Beskrivning
    Hittar du ankorna? Och kan du hitta och räkna de tio äpplena? Vill du också räkna med Bibeln?

    Pekbibeln är en pek- och räknebok för de allra yngsta med sju olika ögonblick från Bibeln fulla av detaljer. Varje uppslag har en kort introducerande text att läsa för barnet och till höger finns en ruta med föremål för barnet att leta efter och räkna.

    Pekbibeln är tänkt som den första vägen in till Bibelns berättelser för barn i pekboksåldern och för vuxna och storasyskon som vill upptäcka Bibeln tillsammans med dem. Förutom att titta på alla detaljer får barnet även möjlighet att hitta och räkna de olika föremålen.

    De berättelser som finns med i Pekbibeln är: Skapelsen Noas ark Vandringen genom Sävhavet Ängeln som kommer till Maria

    Jesus födelse Det förlorade fåret Jesus som berättar om kärlek

    Boken riktar sig främst till barn i åldrarna 0-3 år. Illustratör: Moa Fagerlund Boken är i kartonnage med vadderad fram- och baksida

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  47. Polis Bibeln
    Polis Bibeln
    Beskrivning
    Ett nytt special NT som riktar sig till alla som arbetar inom polisväsendet. Polisbibeln innehåller hela Nya Testamentet, ordspråksboken 580 sidor och 128 sidor i 4 färg, specialsidor med intervjuer, sajttips, info och skrivna böner. Bibeln har tagits fram i ett samarbete mellan Allkristna Polisförbundet och Bible for the Nations.
    70,00 kr
  48. Polsk Bibel häftad svart
    Polsk Bibel häftad svart
    Beskrivning
    NT och Psaltaren på polska. Mjukband
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  49. Polska  Bibeln Svart
    Polska Bibeln Svart
    Beskrivning
    Inbunden, tvåspalt, parallellhänvisningar. Vinröd
    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  50. Portugusisk bibel - utan apok.
    Portugusisk bibel - utan apok.
    Beskrivning
    Modern, ekumenisk översättning Inbunden, tvåspalt, noter, konkordans, kartor. Utan Apokryferna. 13x20 cm. Språk: Portugisiska
    240,01 kr
  51. Reformationsbibeln Nya Testamentet svart pocket
    Reformationsbibeln Nya Testamentet svart pocket
    Beskrivning
    Reformationsbibeln 2016, är en översättning av Textus Receptus till svenska. Två översättningar har haft stort inflytande i arbetet, Karl XII:s Bibel och den engelska översättningen King James Version.
    Denna utgåva innehåller fotnoter om skillnader i den grekiska grundtexten, parallellhänvisningar, kursiv text på ord som inte finns i grekiskan,noter med information om vissa grekiska ord m.m.

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  52. Rosa bibelfodral i polycanvas, med orden Pray, Wait, Trust - large
    Rosa bibelfodral i polycanvas, med orden Pray, Wait, Trust - large
    Beskrivning
    Rosa bibelfodral i polycanvas, med orden Pray, Wait, Trust tryckta på framsidan. Ytterfack och två pennhållare.

    LARGE: Maxmått på bibel: 17,7x25,7x4,8 cm (passar bland annat Handbok för livet, Stora Studiebibeln och Svenska Kärnbibeln NT)

    450,00 kr
  53. Rosa bibelfodral i polycanvas, med orden Pray, Wait, Trust - Medium
    Rosa bibelfodral i polycanvas, med orden Pray, Wait, Trust - Medium
    Beskrivning
    Rosa bibelfodral i polycanvas, med orden Pray, Wait, Trust tryckta på framsidan. Ytterfack och två pennhållare.

    LARGE: Maxmått på bibel: 17,7x25,7x4,8 cm (passar bland annat Handbok för livet, Stora Studiebibeln och Svenska Kärnbibeln NT)

    450,00 kr
  54. Rysk Bibel
    Rysk Bibel
    Beskrivning
    Gamla och Nya Testamentet på ryska Synodal översättning reviderad 2021

    Översättningen populär och mycket spridd i Ryssland och används ofta av den ryskortodoxa kyrkan, ryska baptister och protestanter.

    Översättningen är trogen grundtexten. I gamla testamentet utgår man från den masoteriska hebreiska grundtexten och i det Nya Testamentet utgår man från den grekiska grundtexten.

    Hårdpärm Tvåfärgad

    Mått: 14,5 cm x 3,5 cm x 20,7 cm

    Sidor: 1692 + kartor

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  55. Samiska  - Ådå testamennta - 2003
    Samiska - Ådå testamennta - 2003
    Beskrivning
    2003 års översättning
    Inbunden, enspalt. 13×19 cm.
    240,01 kr
  56. Seglarbibeln
    Seglarbibeln
    Beskrivning
    Hela båtfolkets Nya testamente - en handbok för livet både på sjön och i land.
    Med den här boken i din hand får du hjälp att navigera genom livets alla kobbar och skär utan att gå på grund. Den är själva livets instruktionsbok. Följer du den når du hemmahamnen hur stor vågorna än kan vara i livet.
    Förutom Nya testamentet innehåller Seglarbibeln livsberättlelser från erfaret sjöfolk, intervjuer, böner, psalmer och information.
    Förlag: Bible for the Nations

    Bandtyp: Pocket

    Mått: 98x147 mm

    Vikt: 265 g

    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
    • Köp 25 för 56,00 kr/st
    • Köp 50 för 52,50 kr/st
    • Köp 100 för 49,00 kr/st
  57. Seriebibeln brun
    Seriebibeln brun
    Beskrivning
    Den välkända serien Veckans Bibelbilder finns samlad i ett band, inte mindre än 718 sidor med bibelberättelser i serieform. Inbunden
    115,00 kr
  58. Skatter ur Bibeln
    Skatter ur Bibeln
    Beskrivning
    Skatter ur Bibeln återberättas ett sextiotal av de viktigaste och mest kända berättelserna i Gamla och Nya testamentet. De återges nära originaltexten, men ändå så att barn kan läsa och förstå. Bilderna, alla i färg, är gjorda av Andréa Räder.
    100,00 kr
  59. Slimline Bibeln röd konstskinn utan apokryferna
    Slimline Bibeln röd konstskinn utan apokryferna
    Beskrivning
    Slimlinebibeln innehåller Gamla och Nya testamentet i Svenska Bibelkommissionens översättning med parallellhänvisningar och är otroliga 20 mm tunn. Bibeln har hårda pärmar och en 32-sidig bilaga i färg om Bibeln och dess böcker, historiska fakta och översiktskartor.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  60. Slimline Bibeln svart konstskinn utan apokryferna
    Slimline Bibeln svart konstskinn utan apokryferna
    Beskrivning
    Slimlinebibeln innehåller Gamla och Nya testamentet i Svenska Bibelkommissionens översättning med parallellhänvisningar och är otroliga 20 mm tunn. Bibeln har hårda pärmar och en 32-sidig bilaga i färg om Bibeln och dess böcker, historiska fakta och översiktskartor.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  61. Slimline pocket Folkbibeln 2015
    Slimline pocket Folkbibeln 2015
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  62. Slovakisk bibel, inb.
    Slovakisk bibel, inb.
    Beskrivning
    Inbunden slovakisk bibel
    250,00 kr
  63. Somaliska Nya Testamentet
    Somaliska Nya Testamentet
    Beskrivning
    Nya testamentet på somaliska i Kenyanska bibelsällskapets översättning.>br> ISBN 978-3-942738-72-9
    Mjukpärm 130 x 190 mm

    364 sid

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  64. Sov gott mitt barn : bibelberättelser & godnattböner
    Sov gott mitt barn : bibelberättelser & godnattböner
    Beskrivning
    Påbörja en ny kvällsrutin – Läs en bibelberättelse vid läggdags!

    Finns det något bättre sätt att avsluta dagen än att krypa ner under täcket tillsammans med dina barn och fylla deras små hjärtan med Guds kärlek?

    Den här boken består av över 50 berättelser från Gamla och Nya testamentet som ger en bra överblick av Bibeln och visar Guds kärlek och omsorg för barnen. Sov gott mitt barn lugnar, stillar och ger barnen en fin avslutning på dagen.

    VARJE Kapitel består av:
    •En bibelberättelse – en berättelse om Guds styrka och beskydd
    •Ett bibelord – en bibelvers att bära med sig i hjärtat
    •En godnattbön – en bön som knyter an till berättelsens tema
    •Ett löfte från gud – ett kärleksfullt och hoppingivande löfte från Gud
    Sov gott mitt barn innehåller även tips och råd för föräldrar hur man kan skapa en positiv upplevelse för barnet och föräldern vid läggning och högläsning.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  65. Sportbibeln
    Sportbibeln
    Beskrivning
    Många framstående idrottare hämtar fokus och kraft, hopp och inspiration ur Bibeln. Vare sig de står inför en viktig match, brottas med tuffa motgångar eller bara kämpar på mitt i vardagen av tekniknötande och svettiga fyspass, har Bibeln ovärderliga tips och nycklar.
    I den här specialframtagna Sportbibeln finner du inte bara Nya Testamentet. Du möter också en rad svenska idrottsprofiler, som berättar om vad Bibeln betyder för dem. Med Sportbibeln i träningsväskan kommer du att utvecklas både som idrottare och som människa
    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
    • Köp 25 för 64,00 kr/st
    • Köp 50 för 60,00 kr/st
    • Köp 100 för 56,00 kr/st
  66. Steg för steg Studiebibel
    Steg för steg Studiebibel
    Beskrivning
    Steg för steg Studiebibel har den kompletta bibeltexten från Svenska Folkbibeln och dessutom hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Allt för att guida läsaren in i texten. Det är en bibelutgåva som, även internationellt, saknar motstycke. Grafiksidorna är skapade av Jonas Dagson – en rutinerad nyhetsjournalist, grafisk redaktör och illustratör som också är teologiskt skolad. Med sig i sitt mångåriga projekt har han tagit den grävande journalistens nyfikenhet och en pedagogisk vana från kvällspressen. Studiebibeln förklarar sammanhangen genom illustrationer, diagram, kartor och tabeller. Anders Parsmos teckningar bidrar med en dimension som vanlig nyhetsgrafik sällan uppnår. Även för omtvistade teologiska frågor bidrar grafiken med tolkningsnycklar vare sig det handlar om dopet, Jesu korsdöd eller kristet ledarskap. Många känner igen Jonas Dagsons nyhetsgrafik från tidningen Petrus och från bibelkommentarerna ”Steg för steg genom Gamla testamentet” och motsvarande bok för Nya testamentet. Det är gensvaret på dessa som banat väg för den nya studiebibeln. Steg för steg Studiebibel är en rik resurs för fascinerande fördjupning i Bibelns värld. Lättillgänglig för den vanliga bibelläsaren, faktaspäckad för pastorer och bibelskoleelever, en guldgruva för varje intresserad kristen.
    • Köp 3 för 895,50 kr/st
    • Köp 10 för 845,75 kr/st
  67. Steg för steg Studiebibel
    Steg för steg Studiebibel
    Beskrivning
    Steg för steg Studiebibel har den kompletta bibeltexten från Svenska Folkbibeln och dessutom hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Allt för att guida läsaren in i texten. Det är en bibelutgåva som, även internationellt, saknar motstycke. Grafiksidorna är skapade av Jonas Dagson – en rutinerad nyhetsjournalist, grafisk redaktör och illustratör som också är teologiskt skolad. Med sig i sitt mångåriga projekt har han tagit den grävande journalistens nyfikenhet och en pedagogisk vana från kvällspressen. Studiebibeln förklarar sammanhangen genom illustrationer, diagram, kartor och tabeller. Anders Parsmos teckningar bidrar med en dimension som vanlig nyhetsgrafik sällan uppnår. Även för omtvistade teologiska frågor bidrar grafiken med tolkningsnycklar vare sig det handlar om dopet, Jesu korsdöd eller kristet ledarskap. Många känner igen Jonas Dagsons nyhetsgrafik från tidningen Petrus och från bibelkommentarerna ”Steg för steg genom Gamla testamentet” och motsvarande bok för Nya testamentet. Det är gensvaret på dessa som banat väg för den nya studiebibeln. Steg för steg Studiebibel är en rik resurs för fascinerande fördjupning i Bibelns värld. Lättillgänglig för den vanliga bibelläsaren, faktaspäckad för pastorer och bibelskoleelever, en guldgruva för varje intresserad kristen.
    875,00 kr
  68. Stora Studiebibeln : studiebibel med Bibel 2000 och 20 000 noter
    Stora Studiebibeln : studiebibel med Bibel 2000 och 20 000 noter
    Beskrivning
    Stora StudieBibeln är den första studie­bibeln med Bibel 2000 som bibeltext. Noter och övrigt material kommer från den engelska studiebibeln NIV Study Bible. Ett av de mest framträdande dragen hos Stora StudieBibeln är de omkring 20 000 noterna som förklarar viktiga ord och koncept, tolkar ”svåra verser”, drar paralleller mellan personer och händelser och beskriver historiska och bokstavliga kontexter i textställen.
    Här finns också en bibelatlas i fyrfärg som täcker både Gamla och Nya testamentet. Dessutom finns ett 40-tal kartor i svartvitt i bibeltexten. Du får hjälp att lära känna de centrala gestalterna i Bibeln.
    Här finns även fördjupad information om småprofeterna, de synoptiska evangelierna, pastoralbreven och de allmäna breven.

    Stora Studiebibeln är ett fantastiskt redskap för alla som vill studera Bibeln!
    Sammanfattning:
    • Närmare 20 000 noter
    Bibelatlas i fyrfärg
    Ytterligare ett 40-tal specialframtagna kartor i svartvitt
    Tabeller, diagram och tidslinjer
    Personporträtt
    2216 sidor
    Sidstorlek: 160 x 240 mm
    3 läsband
    Cabraskinn
    Översättning: Bibel 2000
    Guldsnitt Format: 160x240 mm, svart cabraomslag med guldsnitt, 2216 sidor, tre läsband

    1 050,00 kr
  69. Svensk studiebibel : bibeltext: Svenska folkbibeln 2015
    Svensk studiebibel : bibeltext: Svenska folkbibeln 2015
    Beskrivning
    Svensk Studiebibel är ett bokverk som har varit under bearbetning i mansålder. Huvudredaktören, Toralf Gilbrant, har nerlagt kärnan av internationell bibelkunskap i denna Bibel på et sätt som gör texten mer intressant och lättförståelig för oss "vanliga" bibelläsare. Kommentardelen i Svensk Studiebibel är en förkortad version av detta bokverk och innehåller inledningar till varje bok och kommentarer till varje vers i Nya Testamentet.

    Själva bibeltexten kommer från med Svenska Folkbibeln 2015, en modern och texttrogen bibelöversättning. Studiebibelns har fotnoter omarbetats, för att de ska rimma med denna översättning samt inte återupprepa SFBb egna utökade noter. Innehåller illustrationer, bibellexikon, bibelkommentarer, bibelhandbok, talkoder för hebreiska/grekiska, kedjehänvisningar och mycket mer.

    Studiebibeln har varit uppskattad av många bibelstudenter, både pastorer/präster som lekmän.

    • Kedjehänvisningar • Markeringar av viktiga ämnen • Talkoder i bibeltexten med tillhörande ordförklaringar • Ett omfattande bibellexikon • Över 500 illustrationer och kartor • Två sidor information om varje bibelbok • Bibelhandbok • Utförliga fotnoter och referenssystem och mycket annat!

    1 250,01 kr
  70. Svensk-Engelskt NT
    Svensk-Engelskt NT
    Beskrivning
    NT + Psaltaren och Ordspråksboken/NT + Psalms and Proverbs Inbunden, tvåspalt. 12x19 cm. Språk: Svenska/engelska
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  71. Svenska Folkbibeln 2014 :  NT & Psaltaren (miniformat)
    Svenska Folkbibeln 2014 : NT & Psaltaren (miniformat)
    Beskrivning
    Miniformat, pocket färgomslag 97x147 mm

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  72. Svenska Folkbibeln 2014, NT&Psaltaren, Mellanformat hård pärm
    Svenska Folkbibeln 2014, NT&Psaltaren, Mellanformat hård pärm
    Beskrivning
    Den nya Folkbibeln – modern och texttrogen

    Parallellhänvisningar, fotnoter och uppslagsdel.
    Folkbibeln från 1998 har varit till glädje för hundratusentals läsare, men vi har upplevt att språket skulle kunna bli ännu mer flytande och modernt.
    Därför lanserar vi nu en reviderad och uppdaterad version. Nya testamentet och Psaltaren släpps i oktober 2014. Samtidigt fortsätter vi att arbeta igenom hela Gamla testamentet vers för vers och planerar att ge ut ett grundligt genomarbetat och reviderat GT ca år 2020.
    Vid revideringen har vi satsat på en modern språkdräkt, men samtidigt försökt vårda Bibelns litterära skatt och inte devalvera dess sanning och sälta. Den vana bibelläsaren ska kunna känna igen sina älskade verser, klädda i en rakare och mer flytande språkdräkt som förmedlar Guds sanning till 2000-talets människor.

    150,00 kr
  73. Svenska Folkbibeln 2014, NT&Psaltaren, Mellanformat, cabraskinn, svart, dragkedja
    Svenska Folkbibeln 2014, NT&Psaltaren, Mellanformat, cabraskinn, svart, dragkedja
    Beskrivning
    Den nya Folkbibeln - modern och texttrogen.
    Parallellhänvisningar, fotnoter och uppslagsdel.
    Konstskinn Den nya Folkbibeln. Modern och texttrogen.

    Folkbibeln från 1998 har varit till glädje för hundratusentals läsare, men vi har upplevt att språket skulle kunna bli ännu mer flytande och modernt.
    Därför lanserar vi nu en reviderad och uppdaterad version. Nya testamentet och Psaltaren släpps i oktober 2014. Samtidigt fortsätter vi att arbeta igenom hela Gamla testamentet vers för vers och planerar att ge ut ett grundligt genomarbetat och reviderat GT ca år 2020.
    Vid revideringen har vi satsat på en modern språkdräkt, men samtidigt försökt vårda Bibelns litterära skatt och inte devalvera dess sanning och sälta. Den vana bibelläsaren ska kunna känna igen sina älskade verser, klädda i en rakare och mer flytande språkdräkt som förmedlar Guds sanning till 2000-talets människor.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  74. Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat röd cabraskinn
    Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat röd cabraskinn
    Beskrivning
    Mellanformat 133x200 mm

    text 9 punkter

    Konstskinn, röd

    • Köp 3 för 625,50 kr/st
    • Köp 10 för 590,75 kr/st
  75. Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat svart cabraskinn
    Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat svart cabraskinn
    Beskrivning
    Mellanformat 133x200 mm

    text 9 punkter

    Konstskinn, svart

    • Köp 3 för 625,50 kr/st
    • Köp 10 för 590,75 kr/st
  76. Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat vit cabraskinn, Vigselbibeln
    Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat vit cabraskinn, Vigselbibeln
    Beskrivning
    Mellanformat 133x200 mm

    text 9 punkter

    Konstskinn, vit

    • Köp 3 för 598,50 kr/st
    • Köp 10 för 565,25 kr/st
  77. Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat, svart äkta skinn
    Svenska Folkbibeln 2015 Mellanformat, svart äkta skinn
    Beskrivning
    Bibeln, världens mest lästa bok, kallas ibland för ”Böckernas Bok”. Egentligen är det inte en enda bok utan en samling av böcker, sånger, tänkespråk och brev. Som ett träd med många grenar där inspirationen kommer från samma källa – Gud själv. Denna utgåva innehåller hela bibeln, både Gamla och Nya Testamentet. Svenska Folkbibeln har varit till glädje för Sveriges bibelläsare sedan 1998. Denna bibeltext är frukten av ett mångårigt arbete av kunniga bibelforskare med djup kärlek till Bibeln som Guds ord. Folkbibeln 2015 är en lätt reviderad version av Folkbibeln 1998, med ett modernare språk och bättre flyt i texten. De historiska noterna som kastar ljus över bibeltexten och ger ökad förståelse för Bibelns värld har också utökats i denna utgåva. Med stor respekt för Bibeln som en helig skrift har översättarna gjort sitt yttersta för att komma så nära grundtextens betydelse som möjligt.

    • Köp 3 för 805,50 kr/st
    • Köp 10 för 760,75 kr/st
  78. Svenska Folkbibeln 2015 Slimline, röd i hårdpärm
    Svenska Folkbibeln 2015 Slimline, röd i hårdpärm
    Beskrivning
    Bibeln, världens mest lästa bok, kallas också för "Böckernas Bok". Egentligen är Bibeln inte bara en bok utan en hel samling av berättelser, böner och sånger, profetior, tänkespråk och brev, nedtecknade under mer än tusen år i olika delar av den antika världen. Som ett väldigt träd har Bibeln vuxit fram. Under fredstid såväl som under orostid. Dess författare har varit fiskare, statsmän, herdar, hantverkare och kungar. Men inspirationen har kommit från en och samma källa - Gud själv. Svenska Folkbibeln har varit till glädje för Sveriges bibelläsare sedan 1998. Med mer än 600 000 exemplar i tryck av NT och helbiblar är Svenska Folkbibeln en väl etablerad översättning som också fått mycket positiv kritik både för sin trohet mot grundtexten och för sitt språk. För många det självklara valet, för alla en Bibel att lita på! Folkbibeln 2015 – en helbibel med NT 2014 och en lätt reviderad version av Gamla Testamentet, utökad med historiska noter som kastar ljus över bibeltexten och ger ökad förståelse för Bibelns värld. Folkbibeln 2015 bevarar det bästa från svensk bibelöversättningstradition och tar bibelordet ett steg närmare en modern språkdräkt. På så sätt blir igenkänningsfaktorn hög samtidigt som texten får bättre flyt och blir lättare att förstå. Denna variant av bibeln är slimline i röd hårdpärm. Textstorleken är 8,5 punkter.
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
    • Köp 50 för 180,00 kr/st
  79. Svenska Folkbibeln 2015, slimline, blått konstskinn
    Svenska Folkbibeln 2015, slimline, blått konstskinn
    Beskrivning
    Svenska Folkbibeln 2015 i slimlineformat. Blå pärm i konstskinn. Silversnitt. 140x211 mm, 20 mm tjock och text 8,5 punkter. Slimlinebibeln innehåller fotnoter, versreferenser samt uppslagsdel med färgkartor.
    • Köp 3 för 427,50 kr/st
    • Köp 10 för 403,75 kr/st
  80. Svenska Folkbibeln 2015, slimline, grön skinnimitation
    Svenska Folkbibeln 2015, slimline, grön skinnimitation
    Beskrivning
    Konfirmationsbibeln innehåller Sveriges nyaste översättning av Gamla och Nya Testamentets texter med förklarande fotnoter samt en inledning till varje bibelbok. Det omfattande appendixet omfattar bland annat: - Bibelns mest kända texter -
    Ämnesindex som visar var man hittar texter på mer än 150 olika teman.
    - Kyrkoårets texter år 1-3 -
    Den apostoliska trosbekännelsen
    - Jesus i Gamla Testamentet
    - Förteckning över kända bibeltexter
    - Hur Fadern, Sonen och Anden beskrivs i Bibeln
    - Kartor, persongalleri och ämnesindex
    - Bibelläsningsplan

    Med stor respekt för Bibeln som en helig skrift har översättarna gjort sitt yttersta för att komma så nära grundtextens betydelse som möjligt samtidigt som man har ett modernt, vackert språk med ett flyt som gör texten tillgänglig även för ovana läsare. Även om utgåvan främst är tänkt för ungdomar gör språket, formgivningen och uppslagsdelen att den med fördel kan användas av läsare i alla åldrar

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
    • Köp 25 för 236,00 kr/st
  81. Svenska Folkbibeln 2015, slimline, rosa skinnimitation
    Svenska Folkbibeln 2015, slimline, rosa skinnimitation
    Beskrivning
    Svenska Folkbibeln 2015 i slimlineformat. Rosa pärm i konstskinn. Guldsnitt. 140x211 mm, 20 mm tjock och text 8,5 punkter. Slimlinebibeln innehåller fotnoter, versreferenser samt uppslagsdel med färgkartor.
    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  82. Svenska Folkbibeln 2015, slimline, rött cabraskinn
    Svenska Folkbibeln 2015, slimline, rött cabraskinn
    Beskrivning
    Svenska Folkbibeln 2015 i slimlineformat. Röd pärm i konstskinn. Guldsnitt. 140x211 mm, 20 mm tjock och text 8,5 punkter. Slimlinebibeln innehåller fotnoter, versreferenser samt uppslagsdel med färgkartor.
    • Köp 3 för 427,50 kr/st
    • Köp 10 för 403,75 kr/st
  83. Svenska Folkbibeln 2015, slimline, svart cabraskinn, dragkedja
    Svenska Folkbibeln 2015, slimline, svart cabraskinn, dragkedja
    Beskrivning
    Svenska Folkbibeln 2015 i slimlineformat med dragkedja.. Svart pärm i konstskinn. Guldsnitt. 140x211 mm, 20 mm tjock och text 8,5 punkter. Slimlinebibeln innehåller fotnoter, versreferenser samt uppslagsdel med färgkartor.
    675,00 kr
  84. Svenska Folkbibeln 2015, storformat, röd hård pärm
    Svenska Folkbibeln 2015, storformat, röd hård pärm
    Beskrivning
    Storformat 155x232 mm

    text 10,5 punkter

    Hård pärm, röd

    595,00 kr
  85. Svenska/engelska - Nya Testamentet, fickforma
    Svenska/engelska - Nya Testamentet, fickforma
    Beskrivning
    Jesusord i rött.
    Inbunden, fickformat, mörkblå.
    9 x 18 cm.
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 326

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå