Bullen och väskan

På väg hem från jobbet köper Bullens och Bertils pappa en stor, fin väska. "Den kan du säkert ha i många år", säger mamma. Men det visar sig att Bullen har helt andra planer. För när hon väl provat hur det känns att sitta i pappas nya väska, så vägrar hon att kliva ur! "Äska! Min!" skriker hon. Hon ska borsta tänderna i den, sova i den, bli buren till dagis i den! Till slut tröttnar föräldrarna och drar ut henne. Men då vägrar Bullen att göra någonting alls: hon vill inte äta, inte se barnprogrammen på TV, inte leka med lego. Ja, hon vill inte ens titta på myror med storebror Bertil. Men så en kväll får Bertil en lysande idé…

Ulf Sindts galna bilderboksberättelse bygger på händelser i verkligheten. Och trots galenskaperna så kan nog alla föräldrar känna igen sig i den vardagliga lilla maktkampen mellan barn och vuxna.

Mati Lepp har gett berättelsen ytterligare ett lyft med sina underfundiga illustrationer, där han blandar klassiska sagoboksmiljöer som blåbärsskog med modern rekvisita. Han fångar på pricken hela vidden av Bullens envishet och föräldrarnas förtvivlade försök att ställa saker och ting tillrätta.


Ulf Sindt (text) har givit ut en lång rad barnböcker; faktaböcker, bilderböcker och kapitelböcker. Hans böcker är ofta fyllda av humor och han har en förmåga att levandegöra de torraste historiska fakta. Tillsammans med illustratören Magnus Bard har han skapat den populära faktaboksserien Bland gudar och jättar, Bland riddare och rustningar m fl.

Mati Lepp (bild) är en av Sveriges mest kända illustratörer som givit gestalt åt Birgitta Stenbergs Billy, Lasse Anrells fotbollsspelande Spinkis och många fler. 1998 mottog han Elsa Beskow-plaketten.

I lager
Mer information
Författare Sindt, Ulf
Förlag Natur & Kultur
Bredd 0
Höjd 0
Rygg 0
Omfång (sidor) 32
Mediatyp Bok
Bandtyp Kartonnage
Utg.datum 20000831
Upplagenr 1
PLU 9789127077478
ISBN 27077478
Vikt (g) 252.0000
75,00 kr

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå